Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan , Huangshan, kommunhuset (Ajournering klockan 15:10-15:20, 15:50-15:55)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan , Huangshan, kommunhuset (Ajournering klockan 15:10-15:20, 15:50-15:55)"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Tid och plats Klockan , Huangshan, kommunhuset (Ajournering klockan 15:10-15:20, 15:50-15:55) Beslutande Fredrik Nelander (S), ordf. Bengt-Åke Svensson (S) Alexandra Gustafsson (S) Åsa Olsson (S) Heidi Hansen (S) Carl-Uno Olsson (S), tjg ers. Elof Jonsson (C) Inger Gustafsson (C), tjg ers. Gabriela Bosnjakovic (M) Erik Lindström (M) Per Gunnarsson (M) Tommy Åkerstedt (L) Peter Björk (SD) Övriga närvarande Anna Cederqvist, kommundirektör ej 156 Henrik Yrlid, sekreterare Magnus Fredricson Skaraborgs Kommunalförbund 152 Johanna Forslund-Kullander Näringslivschef 152 Christoffer Jensen, kommunjurist Camilla Verngren, ekonomichef Åke B Lindström, teknisk chef 163 Solweig Andersson(MP), ej tjg ersättare Egon Frid (V), ej tjg ersättare Franz Wellbrant (SD), ej tjg ersättare Justerare Justeringens tid och plats Tommy Åkerstedt klockan 14:30, Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Paragrafer Henrik Yrlid Ordförande Justerare Fredrik Nelander Tommy Åkerstedt ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Förvaringsplats för protokollet Kansliavdelningen Datum för när anslaget ska sättas upp Datum för när anslaget ska tas ner Underskrift

2 Innehållsförteckning Ändringar i ärendelistan... 2 Information om etableringssamverkan... 3 Förlängning av köpeavtal del av Vara 36: Upplösning av stiftelser... 6 Kommunstyrelsens detaljbudget Arbetsinstruktion för kommundirektör i Vara kommun... 8 Regler för tillfälligt föreningsbidrag Samverkan med drogförebyggare Information från Skaraborgs kommunalförbund Kommundirektören informerar Redovisning av delegationsbeslut Anmälningsärenden Övriga frågor... 17

3 Kommunstyrelsen KS 151 Ändringar i ärendelistan Kommunstyrelsens beslut Ärendelistan ändras på följande sätt: - Ärendena protokollförs i den ordning som de behandlas på sammanträdet.

4 Kommunstyrelsen KS 152 Information om etableringssamverkan Magnus Fredricson från Skaraborgs kommunalförbund informerar om arbetet med etableringssamverkan. Ett av målen med etableringssamverkan är att skapa tillväxt i hela Skaraborg och beträffande detta arbete är det en fördel att det redan idag finns många typer av branscher i regionen. Även om vissa branscher är särskilt viktiga såsom livsmedel-, försvars- och motorsektorn. Vad gäller arbetet med att få till nya etableringar i Skaraborg så är industrietableringar särskilt eftertraktade eftersom dessa etableringar leder till att ytterligare jobb skapas i form av underleverantörer men det är samtidigt viktigt att det finns rätt kompetens på arbetskraften. Under 2018 kommer Skaraborgs kommunalförbund starta ett projekt för att möjliggöra för fler etableringar i framtid. Förhoppningen med projektet är bland annat få till två konkreta etableringar i regionen per år.

5 Kommunstyrelsen KS 153 Dnr 135/2015 Förlängning av köpeavtal del av Vara 36:1. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att: 1. inte häva nuvarande köpeavtal utan att istället förlänga dess giltighet till den 31 december byggnationen ska för avtalets giltighet ha påbörjats senast den 31 december Om byggnation inte påbörjats vid detta datum ska avtalet därefter hävas. Mellan Vara kommun och Kalmarbostäder AB, namnändrat till Slättens Bostäder AB, tecknades köpeavtal avseende del av fastigheten Vara Vara 36: Ingen byggnation har påbörjats sedan avtalets undertecknande och avtalsparten har tidigare fått beviljat förlängning. Slättens Bostäder AB har inkommit med en ansökan om att förlänga köpeavtalets giltighet. Förslag till beslut är att förlängning av avtalet beviljas fram till 31 december Mellan Vara kommun och Kalmarbostäder AB, namnändrat till Slättens Bostäder AB, tecknades köpeavtal avseende del av fastigheten Vara Vara 36: Oavsett namn är avtalsparten densamma med samma organisationsnummer. Avtalet omfattar kvm enligt tecknat tilläggsavtal. Handpenning är inbetald. Avtalet är i enlighet med kommunens antagna Regler för försäljning/exploatering av mark villkorat till att byggnation ska ha påbörjats inom ett år från avtalets undertecknande. Ingen byggnation har påbörjats sedan avtalets undertecknande. Avtalsparten har tidigare inkommit med ansökan om förlängning med hänvisning till överklagat bygglov. Överklagan av beviljat bygglov inkom Prövningstiden hos länsstyrelsen tog ca fyra månader och avslog länsstyrelsen överklagan och beslutet vann laga kraft tre veckor därefter. Företaget ansökte om förlängd avtalstid med ett år från De fick då beviljat 6 månaders förlängning från beslutets laga kraft till Avtalsparten har nu inkommit med ansökan om ytterligare förlängning. Vid kontakt med företaget har en vilja att genomföra projektet uttryckts. Företaget väntar nu på att deras entreprenör ska få sin finansiering på plats och har meddelat att det bör vara löst inom kort. Den föreslagna byggnationen innehåller ca 20 lägenheter och detaljplanen möjliggör ytterligare 30 till 40 lägenheter (beroende på storlek och utformning). Marken är mycket central med ett bra läge för flerbostadshus. Marken är utpekad som detaljplanelagt bostadsområde och omnämns som lämplig för ca 60 små lägenheter i kommunens Riktlinjer för bostadsförsörjning.

6 Kommunstyrelsen Behovet av bostäder i Vara tätort är mycket stort och det är av yttersta vikt att bostäder byggs inom de närmsta åren med hänsyn till förväntat bostadsbehov. Undertecknad föreslår att förlängning av avtalet beviljas för en kortare tid än tidigare beviljad förlängning. Om Slättens Bostäder AB inte påbörjar byggnation av bostäder innan 31 december 2017 är det inte rimligt att hålla marken reserverad för dem längre. Beslutsunderlag - Tjänsteskrivelse- Förlängning av köpeavtal del av Vara 36.1 h-kort Protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens behandling Erik Lindström (M) menar att det är känslig fråga när kommunen agerar på det här sättet och kommunstyrelsen bör vara medveten att detta kan bli ett prejudikat för hur kommunen måste agera i framtiden om det uppstår en liknande situation. Fredrik Nelander informerar att frågan har diskuteras i kommunstyrelsens arbetsutskott.

7 Kommunstyrelsen KS 154 Dnr 193/2016 Upplösning av stiftelser Kommunstyrelsens beslut 1. Kommunstyrelsen beslutar att följa de förslag som bildningsförvaltning,vad gäller skolstyrelsens donationsstiftelser, och socialförvaltning inkommit med när det gäller donationsfonder som är riktade till verksamheten. När det gäller de donationsfonder där privatpersoner har kunnat söka delar man detta år ut ungefär som förut för att under nästa år försöka avsluta fonderna. 2. Kommunstyrelsen beslutar tillföra bildningsnämndens stiftelse Lars Andersgården kr och i dialog med föräldraföreningen i Vedum hantera detta på bästa sätt. Bildningsförvaltningen har inkommit med en skrivelse där de beskriver hur de vill använda de stiftelsemedel som finns till bildningsnämndens verksamhet. Utdelningsbart belopp är kr. Förslaget är att använda hela beloppet till det som beskrivs i inkommen skrivelse. Socialförvaltningen har inkommit med en skrivelse där de beskriver hur de vill använda de stiftelsemedel som finns till socialnämndens verksamhet. Utdelningsbart belopp är kr. Förslaget är att använda hela beloppet till det som beskrivs i inkommen skrivelse. Underlag för fördelning till bildningsnämndens, socialnämndens och kommunstyrelsens donationsfonder gentemot privatpersoner görs enligt ordinarie delegation, d.v.s. är delegerat till bildningschef, socialchef respektive kanslichef. Förslag till utdelning för bildningsnämndens två donationsstiftelser gentemot privatpersoner uppgår till kr, varvid det finns ytterligare ca kr att dela ut nästa år. Förslag till utdelning för socialnämndens två donationsstiftelser gentemot privatpersoner är kr, varvid det finns ytterligare kr att dela ut nästa år. Förslag till utdelning för kommunstyrelsens donationsfonder är kr, varvid det finns ytterligare att dela ut nästa år. Beslutsunderlag - Socialförvaltningens förslag till användning h-kort Bildningsförvaltningen förslag till användning h-kort Tjänsteskrivelse- Upplösning av stiftelser h-kort Protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskott

8 Kommunstyrelsen KS 155 Dnr 16/2017 Kommunstyrelsens detaljbudget 2018 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner den upprättade budgeten för drift och investeringar Enligt den antagna styrprocessen för Vara kommun ska kommunernas nämnder under hösten 2017 anta en detaljbudget för år I förslaget för detaljbudget för kommunstyrelsen uppgår verksamhetens kostnader till tkr och intäkterna till tkr. Kommunstyrelsen erhåller ett budgetanslag på tkr för att täcka motsvarande nettokostnad. Kommunstyrelsens investeringsbudget för år 2018 uppgår till tkr. I kommunstyrelsens detaljbudget beskrivs även ett antal effektmål som ska följas upp under Exempel på några mål som ska följas upp under 2018 är: Lokala näringslivet sammanfattande omdöme om det lokala företagsklimatet, antal gästnätter och nybyggnation av lägenheter. Beslutsunderlag - Förslag till detaljbudget för kommunstyrelsen 2018 h-kort Tjänsteskrivelse- Kommunstyrelsens detaljbudget 2018 h-kort Protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens behandling Peter Björk (SD) och Carl-Uno Olsson (S) föreslår ett antal redaktionella ändringar i förslaget i förslaget till detaljbudget för kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen enas om att gör de föreslagna ändringarna i förslaget till detaljbudget.

9 Kommunstyrelsen KS 156 Dnr 156/2017 Arbetsinstruktion för kommundirektör i Vara kommun Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen fastställer upprättad arbetsinstruktion för kommundirektör i Vara kommun. _ Från och med den 1 januari 2018 träder den nya kommunallagen (2017:725) i kraft. I lagen står det att kommunstyrelsen ska fastställa hur kommundirektören ska leda förvaltningen under kommunstyrelsen samt fastställa kommundirektörens övriga uppgifter genom en instruktion. Syftet med instruktionen är att skapa ett bra samspel mellan de förtroendevalda och kommundirektören. I kommundirektörens anställningsavtal regleras flera av de punkter som föreslagits i instruktionen. Avtalet reglerar att uppdraget som kommundirektör i Vara kommun innebär att: - Ansvara för principerna för styrning, ledning, uppföljning, utvärdering och kontroll - Leda tjänstemannaorganisationen, där förvaltningscheferna är underställda kommundirektören - Verka för en tydlig roll- och uppgiftsfördelning mellan förtroendevalda och tjänstemän - Utveckla kommunens verksamheter och Vara kommun - Ha det yttersta ansvaret för beredning av alla ärenden till kommunstyrelse, utskott och nämnder - Att vara VD för Vara kommuns koncernmoder och ansvara för samordning av kommunens bolag - Företräda kommunen i kontakter med andra myndigheter och organisationer, massmedia och medborgare. Utöver ovanstående punkter från anställningsavtalet grundar sig instruktionen i det av kommunfullmäktige fastställda styrdokument för krishantering och kommundirektörens roll vid extraordinär händelse Föreslagen instruktion utgår även från den checklista för kommundirektörens ansvar, befogenheter och arbetsuppgifter som tagits fram av kommundirektörsföreningen i Sverige. Beslutsunderlag - Förslag till arbetsinstruktion för kommundirektör i Vara kommun h- kort

10 Kommunstyrelsen Tjänsteskrivelse- Arbetsinstruktion för kommundirektör i Vara kommun h-kort Protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens behandling Yrkanden Erik Lindström (M) yrkar att ordet ansvaret byts ut mot ordet tjänstemannaansvaret i en av strecksatserna i arbetsinstruktionen för kommundirektör så att meningen lyder: Ha det yttersta tjänstemannaansvaret för beredning av alla ärenden till kommunstyrelsen, utskott och nämnder. Erik Lindström (M) yrkar även att orden som högste tjänsteman läggs till i en av strecksatserna så att meningen lyder: Kommundirektören ska företräda kommunen som högste tjänsteman i kontakter med andra myndigheter, organisationer, massmedia och medborgare. Beslutsgång Ordförande Fredrik Nelander (S) frågar kommunstyrelsen och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag till beslut samt Erik Lindströms (S) tilläggsyrkanden.

11 Kommunstyrelsen KS 157 Dnr 135/2017 Regler för tillfälligt föreningsbidrag Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att: 1. Anta regler för tillfälligt föreningsbidrag. 2. Delegera till kulturchef att besluta om utdelning av bidrag samt teckna avtal med bidragstagande ideella organisationer/föreningar. _ Regeringen har lagt fram förslag om att ge kommuner ett tillfälligt kommunbidrag om totalt 195 miljoner kronor. Pengarna är avsedda som ett stöd till kommunerna för att möjliggöra för de ensamkommande barn som hinner fylla 18 år eller åldersuppskrivs under pågående asylprocess, bo kvar i kommunen. Det är upp till varje kommun att avgöra hur det tillfälliga bidraget ska användas.. Kommunfullmäktige har den 30 oktober beslutat att inrätta ett föreningsbidrag under kommunstyrelsen. Bidraget uppgår till samma belopp som det tillfälliga kommunbidraget och kan sökas av ideella organisationer/föreningar. I samma beslut gavs kommunstyrelsen i uppdrag att utarbeta regler för föreningsbidraget och hur bidraget ska betalas ut. Förvaltningen har arbetat fram ett förslag till regler för tillfälligt föreningsbidrag enligt kommunfullmäktiges beslut. Beslutsunderlag - Regler för tillfälligt föreningsbidrag h-kort Tjänsteskrivelse-Regler för tillfälligt föreningsbidrag h-kort Protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens behandling Kommunstyrelsen enas om att lägga till ordet kulturchef i att-sats nummer två i arbetsutskottets förslag till beslut så att meningen lyder: Delegera till kulturchef att besluta om utdelning av bidrag till samt teckna avtal med bidragstagande ideella organisationer/föreningar.

12 Kommunstyrelsen KS 158 Dnr 125/2017 Samverkan med drogförebyggare Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen finansierar 1/3 av kostnaden, kr, för Öckerö kommuns drogförebyggare insatser från och med Folkhälsorådet i Vara kommun har på sitt sammanträde den 7 september behandlat ett ärende som rör drogförebyggande arbete. Folkhälsorådet har fått förslag om att inleda ett samarbete med Håkan Fransson som arbetar som drogförebyggare i Öckerö kommun. Årskostnaden för Håkan Franssons arbete uppgår till kronor och i sitt arbete som drogförebyggare gör Håkan Fransson exempelvis insatser på skolor i kommuner. Folkhälsorådet menar att det drogförebyggande arbetet är en viktig del för att hindra barn och unga från att börja använda droger och att kommunfullmäktige har antagit ett Drogpolitiskt program där viljeinriktningen är att missbruket av droger ska minska. Vad gäller finansieringen av Håkan Franssons arbete har folkhälsorådet beslutat att delfinansiera en tredje av årskostnaden och föreslår kommunstyrelsen och bildningsnämnden finansiera resterande belopp. För kommunstyrelsens del innebär detta en årskostnad på kr. Folkhälsorådet resonenerar att det drogförebyggande arbete är ett ansvar för hela kommunen och därmed bör både kommunstyrelsen och bildningsnämnden bidra med finansiering till den föreslagna tjänsten. Beslutsunderlag - Beslut från Folkhälsorådets sammanträde Tjänsteskrivelse- Samverkan med drogförebyggare h-kort Protokoll från kommunstyrelsens arbetsutskott _

13 Kommunstyrelsen KS 159 Information från Skaraborgs kommunalförbund Fredrik Nelander (S) informerar att kommunalförbundets styrelse kommer ha sitt sista sammanträde den 8 december.

14 Kommunstyrelsen KS 160 Kommundirektören informerar Kommundirektör Anna Cederqvist, informerar att det pågår ett arbete inom V4-samarbete med förbättrad krisberedskap. I september 2018 kommer det hållas en krisberedskapsövning för kommunens tjänstemän och Anna Cederqvist kommer återkommer med mer information till kommunstyrelsen om det fortsatta arbetet.

15 Kommunstyrelsen KS 161 Redovisning av delegationsbeslut Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen godkänner redovisningen av nedan förtecknade delegeringsbeslut. Kommunstyrelsen har genom sin delegeringsordning, antagen av kommunstyrelsen den 10 april , överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän. Samtliga beslut som fattats med stöd av delegering även vidaredelegering skall anmälas till kommunstyrelsen. Nedanstående beslut anmäls: Utskottens delegeringsbeslut (finns i utskottens protokoll) Sammanträde KSAU , 183, 184 TU , 124 PU , 49, 52 Övriga delegeringsbeslut Utskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tekniska utskottet Personalutskottet Punkt Diarienummer Beslutsdatum Ärende och beslut Delegat 3.5 Pärm delegationslista 3. Personalärenden Beslut om löneplacering RE-chef nr Nina Persson HR-chef 3.5 Pärm delegationslista Beslut om löneplacering övriga nr Nina Persson HR-chef 4. Överklagande till domstol Ombud alternativ befullmäktigande av ombud att föra kommunens talan inför domstol och andra myndigheter samt vid förrättningar av skilda slag- Kommunjurist Christoffer Jensen befullmäktigas att såsom ombud företräda kommunen i tingsrättens mål FT gällande fordran Anna Cederqvist Kommundirektör

16 Kommunstyrelsen Övriga frågor Utseende av ersättare för förvaltningschefen då delegaten är ledig- Anna Cederqvist utser ersättare till tjänsteförrättande förvaltningschef tillika kommundirektör. Anna Cederqvist Kommundirektör

17 Kommunstyrelsen KS 162 Anmälningsärenden Följande anmälningsärenden meddelas till kommunstyrelsen och läggs därefter till handlingarna: Sammanträde KSAU KSAU 189 KSAU 190 KSAU 191 KSAU 192 KSAU 193 TU TU 127 PU PU 44 PU 45 Ärenderubrik Ändringar i ärendelistan Sprinten- information Anmälningsärenden Kurser och konferenser Diskussionsarbetsutskott Övriga frågor Information om avseende Alléhallen Informationsärenden Ändringar i ärendelistan Personalsituation och arbetsmiljö inom Miljö- och byggnadsnämnden Projekt gällande förändring av schemaläggning inom socialförvaltningen PU 46 Uppföljning av semestervikarier 2017 PU 48 PU 50 PU 51 Skrivelse om tjänster för förskoleklasslärare i Vara kommun Information från förvaltningen Sammanställning av avslutningsblanketter

18 Kommunstyrelsen KS 163 Övriga frågor Long korsningen Peter Björk (SD) frågar om vad som har hänt med arbetet beträffande Long korsningen? Fredrik Nelander (S) informerar att ärendet för tillfället ligger hos Trafikverket. Utbyggnad av E-20 Peter Björk (SD) frågar om vad som händer med utbyggnad av E-20? Fredrik Nelander (S) informerar att ärendet för tillfället ligger hos Trafikverket. Hyresavtal med AMB Tommy Åkerstedt (L) frågar om något hyresavtal har tecknats med AMB? Åke B Lindström, teknisk chef, informerar att han kommer träffa AMBs ledning den 30 november och förhoppningsvis kommer ett avtal att tecknas i samband med mötet.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-04-12 1 Tid och plats Klockan 14.00-16:40, (del av ordinarie sammanträde vid samma tid) Huangshan, Kommunhuset, (Ajournering klockan 15:40-15:45) Beslutande Elof Jonsson (C), ordf

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :10, Huangshan, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :10, Huangshan, Kommunhuset Kommunstyrelsen 2017-10-17 1 Tid och plats Klockan 08.00-08:10, Huangshan, Kommunhuset Beslutande Fredrik Nelander (S), ordf. Bengt-Åke Svensson (S) Carl-Uno Olsson (S), tjg ers. Peter Persson (S), tjg

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :15, Huangshan, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :15, Huangshan, Kommunhuset Kommunstyrelsen 2016-12-14 1 Tid och plats Klockan 17.00-17:15, Huangshan, Kommunhuset Beslutande Fredrik Nelander (S) Ordf. Carl-Uno Olsson (S) tjg ers. Alexandra Gustafsson (S) Fredrik Pettersson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Tekniska nämnden Klockan , Mäntsälä, Kommunhuset Tekniska nämnden 2019-01-09 1 Tid och plats Klockan 13.00-13.35, Mäntsälä, Kommunhuset Beslutande Erik Lindström (M), ordf. Lennart Haglund (M) Bengt-Åke Svensson (S), v. ordf. Mikael Zetterström (S) Mikael

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :45, Huangshan, Kommunhuset

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :45, Huangshan, Kommunhuset Kommunstyrelsen 2016-11-23 1 Tid och plats Klockan 14.00-15:45, Huangshan, Kommunhuset Beslutande Fredrik Nelander (S) Ordf. Bengt Åke-Svensson (S) Alexandra Gustafsson (S) Carl-Uno Olsson (S) tjg ers.

Läs mer

Sammanträdesdatum Bildningsnämnden

Sammanträdesdatum Bildningsnämnden Bildningsnämnden 2017-02-21 1 Tid och plats Klockan 09.00-12.00, sammanträdesrum Huangshan, Kommunhuset (del av ordinarie sammanträde samma tid) Beslutande Carl-Uno Olsson (S), ordf. Ros-Marie Persson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan , Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan )

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan , Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan ) Kommunstyrelsen 2018-05-02 1 Tid och plats Klockan 13.00-14.55, Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan 14.20-14.40) Beslutande Fredrik Nelander (S) ordf. Bengt-Åke Svensson (S) Carl-Uno Olsson (S),

Läs mer

Klockan Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan 14:55-15:19)

Klockan Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan 14:55-15:19) Kommunstyrelsen 2016-05-25 1 Tid och plats Klockan 14.00 15.35 Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan 14:55-15:19) Beslutande Fredrik Nelander (S), ordf. Bengt-Åke Svensson (S) Fredrik Pettersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan , Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan )

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan , Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan ) Kommunstyrelsen 2018-09-05 1 Tid och plats Klockan 14.00-15.50, Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan 14.55-15.15) Beslutande Fredrik Nelander (S), ordf. Bengt-Åke Svensson (S) Alexandra Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Bildningsnämnden

Sammanträdesdatum Bildningsnämnden Bildningsnämnden 2019-01-09 1 Tid och plats Klockan 09.00-09.55, sammanträdesrum Huangshan, Kommunhuset Beslutande Lena König (M), tjg. ers. Herman Bynke (M) Per-Olof Persson-Lilja (L) Magnus Fridén (C),

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan , Stora konferensrummet, Vårdcentralen

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan , Stora konferensrummet, Vårdcentralen Kommunstyrelsen 2017-05-03 1 Tid och plats Klockan 14.00-14.30, Stora konferensrummet, Vårdcentralen Beslutande Fredrik Nelander (S), ordf. Bengt-Åke Svensson (S) Alexandra Gustafsson (S) Carl-Uno Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, fredagen den 11 januari 2013, kl 9.00 10.00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.06.24 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-16.54 ande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :40, Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan 15:40-15:45)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :40, Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan 15:40-15:45) Kommunstyrelsen 2017-04-12 1 Tid och plats Klockan 14.00-16:40, Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan 15:40-15:45) Beslutande Elof Jonsson (C), ordf Carl-Uno Olsson (S), tjg ers Bengt-Åke Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Instruktion för kommundirektören i Strängnäs kommun

Instruktion för kommundirektören i Strängnäs kommun TJÄNSTEUTLÅTANDE Kansliavdelningen Handläggare Ulf Broström 0152-29106 Dnr KS/2018:370-002 2018-08-07 1/2 för kommundirektören i Strängnäs kommun Förslag till beslut beslutar att 1. anta instruktion för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-28 13Verksamhetsinformation... 2 14 Renhållningstaxa... 3 15 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 4 16

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-17:35 Paus 14.55-15.05, 15.35-15.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Leif Sternfeldt M Tomas

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Gunnel Andersson (M), ordförande Marianne Åkerblad (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke

Läs mer

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef

Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15. Oscar Fredriksson, kommunchef Protokoll Plats och tid Vansbrorummet, Medborgarhuset, tisdagen den 24 april 2018, kl. 17:00 17:15 Beslutande Stina Munters (C), ordf. Lars-Olov Liss (C) Lovisa Berglund (C) Torsten Larsson (KD) Wahan

Läs mer

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers

Anna Berkestedt Jonsson, socialchef Sofie Eén, sekreterare Jonas Gabrielsson, C, ej tjg ers 1(14) Plats och tid Kommunhuset, Ivern, måndagen den, klockan 8.15-11.20 Beslutande Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Frida Skoog, M, 1:e vice ordförande Pia Hernerud, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Anneli Persson, tjg ers för Teddy Nilsson

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida.

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger kommunhuset, 2017-04-13, kl. 11.00 11.59 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Cornelia Englén,

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

Delegeringsförteckning. Servicenämnden

Delegeringsförteckning. Servicenämnden Styrdokument 1 (8) 2017-11-30 Serviceförvaltning Delegeringsförteckning Servicenämnden Dokumenttyp: Styrdokument Beslutad av: Servicenämnden Gäller för: Servicenämnden Dokumentnamn: Servicenämndens delegeringsförteckning

Läs mer

Petter Börjesson, tf teknisk chef Kent Mattsson, fastighetsingenjör Erik Mååg, ekonom Marcus Blomqvist, markingenjör, del av 65.

Petter Börjesson, tf teknisk chef Kent Mattsson, fastighetsingenjör Erik Mååg, ekonom Marcus Blomqvist, markingenjör, del av 65. Tekniska nämnden 2015-11-26 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tjänstemän Justering Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Gunnar Östberg

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : 1 av 5 Plats och tid Brösarps skola, den, kl. 18.15-18.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Samhällsbyggnadschef Jörgen Prahl Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera Mats Andersson (M)

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(5) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl 16.00-16.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Hans Lindström (SD), vice ordförande Anneli Persson (S), tjg. ers. för Krister Olsson (S) Aase

Läs mer

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.1.1 Sid 1 (5) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2010/430 2011-03-01 Ks 2011-01-18 5 2015/11 2015-02-01 Ks 2015-01-20 3 INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

Läs mer

PROTOKOLL Tekniska nämnden

PROTOKOLL Tekniska nämnden sid 1 av 6 Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 - Beslutande: Mats Dahlbom Ordförande (C) Katrin Johansson Vice ordf (S) Lars Hasselgren Ledamot (M) Tor Billing Ledamot (SD) Stig Johansson Ledamot (S)

Läs mer

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare

Urban Sundström, tf. socialchef Johan Brodin, ekonom, 81, 83 Kristin Eriksson, metod- och kvalitetsutvecklare, 82 Maria Hedström, sekreterare 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Emma Madueme (S), ersättare för Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Instruktion för kommundirektören KS-2017/545. Förslag till beslut. Kommunstyrelsen beslutar

Kommunstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL Instruktion för kommundirektören KS-2017/545. Förslag till beslut. Kommunstyrelsen beslutar Kommunstyrelsens arbetsutskott Utdrag ur PROTOKOLL 2017-11-27 188 Instruktion för kommundirektören KS-2017/545 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att anta förslag på instruktion för kommundirektören.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :45, Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan 14:45-15:00)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen Klockan :45, Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan 14:45-15:00) Kommunstyrelsen 2018-02-07 1 Tid och plats Klockan 14.00-16:45, Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan 14:45-15:00) Beslutande Fredrik Nelander (S), ordf. Bengt-Åke Svensson (S) Alexandra Gustafsson

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum

Protokoll. Sammanträdesdatum 1 Ärendeförteckning sid. 95 Val av justerare... 3 96 Fastställande av ärendelista... 4 97 Nytt arbetssätt för budget- och verksamhetsplanering... 5 98 Analys och slutsatser av det systematiska kvalitetsarbetet

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Delegationsordning för Regionförbundet Sörmland

Delegationsordning för Regionförbundet Sörmland Datum Dnr 20141204 14105 Delegationsordning för Regionförbundet Sörmland Fastställd av regionstyrelsen 20141204 41, att gälla från 20150101. Delegation och verkställighet Delegationsbeslut är ett beslut

Läs mer

Mats Falk Lomma kommunhus, Paragrafer Adam Edvinsson. Alf Michelsen

Mats Falk Lomma kommunhus, Paragrafer Adam Edvinsson. Alf Michelsen Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Örestads golfklubb, Stora konferensrummet Tid Måndagen den 12 december 2016, kl. 18.40-19:50 Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommundirektörsinstruktion

Kommundirektörsinstruktion Kommundirektörsinstruktion Gäller fr.o.m. 2018-01-01 Antagen av kommunstyrelsen 2017-12-20, 248 Kommundirektörsinstruktion 2017-12-20 Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2. Rollfördelning... 1 2.1 Förtroendevalda

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-18 1(13) Plats och tid Åsele Folkets Hus 08 00 10 20 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Urban Lindström(s) Tommy Danielsson(s) Peter

Läs mer

VARA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VARA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2015-04-08 1 Plats och tid Kommunhuset, den 8 april 2015, Huangshan, klockan 14.00-15:05 Beslutande Fredrik Nelander (S), ordförande Petra Sahlström (S) Alexandra Gustafsson (S) Åsa Olsson

Läs mer

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-16.25 Ajournering 14.55-15.07 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Teddy Nilsson (SD),

Läs mer

Ylva Morén, socialchef Yvonne Hofling, ekonom Marita J Haraldsson, bist.handl Peter Engman, IFO-chef Lindali Bergenzaun, sekreterare ANSLAG/BEVIS

Ylva Morén, socialchef Yvonne Hofling, ekonom Marita J Haraldsson, bist.handl Peter Engman, IFO-chef Lindali Bergenzaun, sekreterare ANSLAG/BEVIS Socialnämnden 2017-09-26 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 09.00-11.32 ande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Veronica Persson-Lilja (L) tjg ers Gert Andersson (S) tjg

Läs mer

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M)

Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom (S) Roine Karlsson (MP) Irene Solberg Ruhn (M) Johnny Mattsson (M) 1(9) Plats och tid Konferensrum Gottröra, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 12, Norrtälje, måndagen den 28 augusti 2017 kl 09:00-09:45. Beslutande Ledamöter Bengt Ericsson (C), ordförande Lenneke Sundblom

Läs mer

Instruktion för kommundirektören

Instruktion för kommundirektören TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ann-Mari Nilsson 2019-01-31 KS 2018/0056 Tel 0480-45 01 31 Kommunstyrelsen Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner föreslagna ändringar i kommundirektörens

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Lindeman, kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 09.00 10:15 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C) Mats Andersson (M) Torgny Larsson (S) Stefan Larsson, kommunchef Jörgen Prahl, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Lokal Roten i kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Lokal Roten i kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Lokal Roten i kommunhuset, Svalöv, kl 14.45-15.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Pernilla Ekelund (L) tjg.

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Instruktion för kommundirektören

Instruktion för kommundirektören Instruktion för kommundirektören Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2018:344 Dokumentet är beslutat av: Kommunstyrelsen Dokumentet beslutades den: 2018-06-04 Dokumentet gäller

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander

Kommunstyrelsen. Plats och tid: Sammaträdesrum 429, , kl. 14:00 14:15. Liss Böcker Lars Nyander Plats och tid: Sammaträdesrum 429, 2018-12-17, kl. 14:00 14:15 Beslutande: Ersättare: Robin Holmberg (M) Liss Böcker (C) Lars Nyander (S) Patrik Ohlsson (SD) Eric Sahlvall (L) Linda Persson (KD) Åsa Larsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 11 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl 19.00-20.00 ande Reino Persson (s) ordf. Friberg, Gun (s) vice ordf. Hellman, Gertrud (m) Eriksson, Lennart (s) Andersson, Lena (c) tjg. ersättare

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 16.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 15.00-15.07 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Patric Carlsson. Anders Svensson. Arne Andersson. Patric Carlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 17 november 2015, klockan 13.30 16.40 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialnämnden (13)

Socialnämnden (13) Socialnämnden 2015-03-19 1(13) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Marianne Ohlsson (C) Åsa Karlsson (S) Magnus Zetterlund (S) Lennart Eriksson

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-02-14 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 10 januari 2012, klockan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.02.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.51 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) Birgitta

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2017-06-19 1(12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-06-19 kl. 13.30-16.00 Paragrafer 54-60 Utses att justera Einar Holmquist (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-06-26 Underskrifter

Läs mer

Reglemente för överförmyndarnämnden för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner

Reglemente för överförmyndarnämnden för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner Kommunal författningssamling Reglemente för överförmyndarnämnden för Motala, Mjölby, Vadstena och Ödeshögs kommuner Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige i Motala kommun Diarienummer: 14/KS 0024

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl Protokoll 1 (7) Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl. 16.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Erik Lundström (KD), Vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet kommunhuset, Kinna, klockan 08.30-09.45 Beslutande S Lisa Dahlberg L Niklas Herneryd C Lena Ferm Hansson M Tomas Johansson KD Lars-Inge Andersson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Lindberghallen Djurås , kl

Lindberghallen Djurås , kl Kommunstyrelsen 2017-06-15 1 (7) Plats och tid Lindberghallen Djurås, kl. 09.00-10.15, ajournering kl. 09.55-10.10. Beslutande Ledamöter Irene Homman (S) ordförande Ann-Gret Olsson (S) Tomas Fredén (S)

Läs mer

25 april 2018 kl ajournering

25 april 2018 kl ajournering Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 25 april 2018 kl. 12.00 13.30 ajournering 13.10-13.15 Tomas Kronståhl (S), ordf. Gunnar Jansson (S) Angelica Katsanidou

Läs mer

Författningssamling. 8 Dokumentansvarig Förvaltningschef. Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Författningssamling. 8 Dokumentansvarig Förvaltningschef. Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Författningssamling Dokumenttyp Delegationsordning Beslutsinstans Kultur- och fritidsnämnd Beslutsdatum 2011-01-26 8 Dokumentansvarig Gäller för Kultur- och fritidsförvaltningen Senast reviderad 2019-05-29,

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Kommunhuset

Vård- och omsorgsförvaltningen, Kommunhuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:20 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg, (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson, (C)

Läs mer

Instruktion för kommundirektören i Tyresö kommun

Instruktion för kommundirektören i Tyresö kommun Instruktion för kommundirektören i Tyresö kommun Beslutsdatum 2017-12-06 Dokumenttyp Riktlinje Beslutad av Kommunstyrelsen Dokumentägare Chef kommunkansli Diarienummer 2017/KS 0388 003 Giltighetstid Gäller

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Jan Zielinski (S) Angelie Fröjd (M)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 13.00-16.25 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kultur- och fritidschef Marina Hansson, enhetschef Kristin Svensson, Enhetschef Ros-Marie Stjernfeldt,

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S Socialnämnden 2014-11-11 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00 ande Ledamöter Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Henrik Silfverstolpe (L) Gerd Klein (S) Fredrik Schlyter (M)

Henrik Silfverstolpe (L) Gerd Klein (S) Fredrik Schlyter (M) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.00 17.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Johnny Nilsson (S), Ordförande Göran Gärtner (M) Christian Ottergren (SÖS) Veronica

Läs mer

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 14.15 15. 00 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Grahn Gunnar (S) Långström Rolf (L) Monika Utter(MP) Svensson

Läs mer

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Martin Fransson. Anders Johnsson. Karl-Erik Olsson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2011-12-07 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl. 08.00 12.45 Beslutande Anders Johnsson (M), ordförande Stefan Lamme (M) tjänstgör för Håkan Erlandsson (C) Christer Vigren (ÖP) deltog inte vid företagsbesöken

Läs mer

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef

Protokoll 1 (6) Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Protokoll 1 (6) Plats och tid Nils Holgerssongymnasiets aula, 2018-02-26, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef Justerade paragrafer 58 Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott : Plats och tid Svea Hund i Kommunhuset, den, kl. 10.00-10.45 Beslutande Övriga närvarande Leif Sandberg (C), ordförande Per-Martin Svensson (M), 1:e vice ordförande Sara Anheden (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommundirektörsinstruktion

Kommundirektörsinstruktion Kommundirektörsinstruktion Gäller fr.o.m. 2019-01-30 Antagen av kommunstyrelsen 2017-12-20, 248 Kommundirektörsinstruktion 2019-01-30 Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 2. Rollfördelning... 1 2.1 Förtroendevalda

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Plats och tid Kommunhuset kl. 16.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Jan-Erik Wallin (M), ordförande Onni Vehviläinen (M) Göran Persson (M) Lars Gezelius (M) Sven-Olof Johansson

Läs mer