Socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Socialnämnden 2012-10-11 98"

Transkript

1 Socialnämnden Plats och tid Hjernet, , kl Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan Broman (S) Jan-Åke Wildhammar (S) Britt Aldeholm (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP) Helena Vilhelmsson (C) Karl-Holger Sjöberg (NP) ers Johan Lundkvist (NP) Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Annelie Lundberg (S) Mona Forsberg, socialchef Thomas Johansson, controller 69 Elisabeth Hedström, MAS, 70 Ulf Wiman, alkoholhandläggare, Marianne Andersson, sekreterare Utses att justera Ulla Karlsson Justeringens plats och tid Tingshuset, Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Marianne Andersson Ordförande... Tom Rymoen Justerande... Ulla Karlsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Tingshuset Underskrift...:. Tom Rymoen, ordförande

2 Socialnämnden Sn 67 dnr 157/2012 Övriga frågor och godkännande av dagordningen Helena Vilhelmsson (C) önskar en information om LOV Ulla Karlsson (S) önskar information om shablontider hos brukarna Sekreteraren informerar om att ett fyllnadsval efter Ivar Fernemo, till nämndens arbetsutskott skall ske. Ärendena är inte kungjorda enligt gällande regler. Ordförande frågar socialnämnden om ärendena kan tas upp till behandling vilket godkänns. att ta upp ovanstående ärenden till behandling på dagens sammanträde.

3 Socialnämnden Sn 68 dnr 12/2012 Delegationsbeslut Au protokoll Delegationsbeslut ÄO, augusti Delegationsbeslut ÄO, september Delegationsbeslut IFO, augusti Delegationsbeslut IFO, september Beslut om tillstånd enligt 8 kap 2 alkohollagen (2010:1622) för servering av alkoholdrycker att godkänna redovisningen och lägga densamma till handlingarna.

4 Socialnämnden Sn 69 dnr 70/2012 Ekonomisk uppföljning Controllern Thomas Johansson redogör för socialnämndens budget till och med september. Driftredovisning Socialförvaltningen bedömer att det kommer att bli ca kronor i överskott i årets driftbudget. Budgetavvikelsen förklaras i huvudsak med minskade personalkostnader. Personal Antalet anställda inom nämndens verksamhetsområden omräknat till årsarbetare uppgick den sista augusti till 272 st mot 277 st i augusti Under juli månad 2012 uppgick korttidssjukfrånvaron till 146 dagar och långtidssjukfrånvaron till 465 dagar. Investeringar Nämnden har för år 2012 en budgeterad investeringsvolym på 0,9 mkr. Investeringarna kommer att genomföras i slutet av året. Befolkningsutveckling Kommunens befolkning uppgår den 31 mars 2012 till personer. att lägga den ekonomiska rapporten till handlingarna.

5 Socialnämnden Sn 70 dnr 129/2012 Sammanställning avvikelser Elisabeth Hedström, MAS, redogör för avvikelser under första halvåret Totalt sett har antalet avvikelser minskat jämfört med samma period föregående år. Åtgärder för att minska avvikelserna pågår hela tiden genom t ex fortlöpande information till personalen, utveckling av delegationer och en övergripande medicinsk utbildning/information som kommer att genomföras till all personal. att med godkännande lägga informationen till handlingarna.

6 Socialnämnden Sn 71 dnr 142/2012 Ej verkställda beslut kvartal 3/2012 Enligt socialtjänstlagen 16 kap 6 h ska socialnämnden till kommunfullmäktige lämna statistikrapport över hur många av nämndens gynnande beslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen som inte har verkställts inom tre månader från dagen för respektive beslut. Socialnämnden ska även lämna statistikrapport över hur många av nämndens gynnande beslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen som inte har verkställts på nytt inom tre månader från den dag då verkställigheten avbröts. Rapporteringen ska ske en gång per kvartal. Det föreligger endast ett ärende som inte kunnat behandlas inom tre månader inom äldreomsorgen. Personen har nu fått ett boende. att överlämna ovanstående rapport till kommunfullmäktige.

7 Socialnämnden Sn 72 dnr 78/2010 Yttrande över motion 8/2010 om att äldre par ska få leva tillsammans Kommunstyrelsen beslöt på sammanträde , 103, att överlämna rubricerad motion till socialnämnden för beredning. Motionärerna, Gabrielle Peteri, Birgitta Borg och Bengt Nilsson (samtliga Fp) föreslog att socialnämnden får i uppdrag, inom ramen för de äldreboende som finns i kommunen, inventera vilka lägenheter som är eller kan göras lämpliga för parboende samt att ge socialnämnden i uppdrag att i den långsiktiga planeringen för äldreboende i kommunenen beakta behovet av parboende. Socialchefen har upprättat ett förslag till yttrande över motionen. Under de senaste fyra åren kan förvaltningen påminna sig om att det endast funnits ett fall där par önskat gemensamt boende. Man tror dock att behovet kommer att öka. Tillgången till specifika parlägenheter saknas idag, det är därför av största vikt att planerna på ett Trygghetsboende blir förverkligat inom en snar framtid. Det finns även i dagsläget möjlighet att ordna så att par kan bo tillsammans. I anslutning till Tullbackagården finns ett ganska stort antal lägenheter och småstugor där par kan bo och även ha hjälpen inom nära räckhåll. På Tullbackagården bor det för närvarande två par tillsammans idag. På Hagby Ängar finns det sex så kallade draperirumslägenheter som kan användas till parboende eller korttidsboende för två personer. Idag bor ett par i sådant på detta sätt. Utökad hemtjänst och hemsjukvård i hemmet är ett annat alternativ som kan användas. Med dessa olika former av lösningar så klarar förvaltningen idag efterfrågan på parlösningar. Regeringen har lagt fram ett lagförslag om en parboendegaranti. Den slår fast att makar och sambor som varaktigt har levt ihop ska kunna fortsätta bo tillsammans även om den ena behöver flytta till ett äldreboende. Socialförvaltningen kommer naturligtvis att följa lagen. Under socialnämndens behandling av ärendet yrkar Helena Vilhelmsson (C) bifall till motionen.

8 Socialnämnden Socialnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla motionen och anse densamma besvarad

9 Socialnämnden Sn 73 dnr 65/2011 Yttrande över motion 4/2011 om att utöka bemanningen när det gäller larmpersonal_ Socialnämnden har tidigare behandlat rubricerat ärende på sammanträde , 5, och överlämnat detsamma till kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen beslöt dock på sammanträde , 28, att återremittera ärendet till socialnämnden för ytterligare beredning vad avser utökning av larmpersonal. Motionären Elisabeth Hoikkala (S) föreslår att nattbemanningen på Tullbackagården ökas och att bemanningen av larmpersonal ökas. Socialchefen har upprättat ett förslag till yttrande. I dagsläget finns ca 300 larmkunder i kommunen. Alla larm går till en larmcentral på Tullbackagården och besvaras av en personalstyrka som kallas Basen. Denna grupp består av fyra undersköterskor och under dagtid är det också Basens personal som åker ut på larmen. Arbetstiden är alla veckan dagar. Under natten arbetar en nattpatrull med att besvara larmen och sedan skickar ut beställningar till patrullen som åker tull brukaren. Det händer ofta att larmen handlar om social kontakt, oro eller/och ensamhet hos brukaren. Larmstatistiken för maj månad visar att antalet larm totalt var 1271 st fördelat på natten 392 st och dagen 879 st. De fem personer som larmade mest frekvent stod för 56,18 % av alla larm. Under nämndens behandling av ärendet informerar socialchefen om att man återigen tittar på frågan då det kommit synpunkter på underbemanning. Larmen ökar igen. Ulla Karlsson och Elisabeth Hoikkala (båda S) yrkar på återremiss till förvaltningen för att göra en fördjupning av de många larm som ett fåtal personer står för och komma med förslag på åtgärder för att minska antalet larm. Ordföranden ställer proposition på återremissyrkandet och finner detsamma bifallet. Socialnämnden har således beslutat att återremittera ärendet till socialförvaltningen för att göra en fördjupning av de många larm som ett fåtal personer står för och komma med förslag på åtgärder för att minska antalet larm.

10 Socialnämnden Sn 74 dnr 31/2012 Yttrande över motion 9/2011 om att inrätta ett Äldres Hus på Hagby Ängar Kommunstyrelsen beslöt på sammanträde , 9, att överlämna rubricerad motion till socialnämnden för beredning. Motionären Elisabeth Hoikkala (S) föreslog att en utredning genomförs om möjligheten att inrätta ett Äldres Hus på Hagby Ängar. Socialchefen har upprättat ett förslag till yttrande över motionen. I Nora finns två äldreboenden dels Tullbackagården med 65 platser och två hemtjänstgrupper med två enhetschefer dels Hagby Ängar med 90 platser och fyra enhetschefer. Kommunen hyr Tullbackagården och delar av Hagby Ängar fram till Att samla alla enhetschefer på Hagby Ängar är inte bra för Tullbacken då det krävs tillgänglighet av en enhetschef större delen av dygnet. Hemtjänstgrupp 1 och 2 är placerade på Hjernet och grupp 3 och 4 på Tullbackagården. Rent lokalmässigt finns det möjlighet att placera alla på Tullbackagården men inte på Hagby Ängar. De samordningsvinster vid sjukdom och annan frånvaro som motionären anger fungerar redan idag utmärkt vad gäller biståndsbedömare och enhetschefer. Alla som bor på Hagby Ängar och Tullbackagården har idag tillgång till läkare och hälso- och sjukvård. På Hagby Ängar finns idag ett café samt en kioskvagn. Hårvård och fotvård finns tillgängligt på Hagby Ängar. Förvaltningen gör den bedömningen att det inte finns något behov att skapa ett specifikt Äldres Hus på Hagby Ängar just nu. Att däremot satsa och utveckla de båda befintliga äldreboendena i kommunen bör göras fortlöpande. De förslag som motionären framför är till stora delar redan verkställda. Tillskapandet av ett Trygghetsboende brådskar och upprustning av Tullbackagården både vad gäller brandskydd och synpunkter från BMB är aktuella. Under socialnämndens behandling av ärendet informerar socialchefen om att utvecklingsarbete fortgår på flera olika nivåer och att motionärens intentioner finns med i den fortsatta utvecklingen inom äldreomsorgen. Socialnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att med ovanstående yttrande anse motionen besvarad.

11 Socialnämnden Sn 75 dnr 85/2012 Yttrande över motion 3/2012 om värdighetsgaranti i äldreomsorgen Kommunstyrelsen beslöt på sammanträde , 54, att överlämna rubricerad motion till socialnämnden för beredning. Motionärerna Anna Magnusson och John Sundell (båda KD) föreslog att Nora kommun inför värdighetsgarantier i äldrevården. Socialchefen har upprättat ett förslag till yttrande över motionen. Motionärerna föreslog att värdighetsgarantierna bör garantera tillräckligt med personal, måltid med kvalité och gemenskap, aktivt vardagsliv för alla, parboendegaranti, geriatrisk kompetens, rätt till läkemedelsgenomgång, skilda vårdenheter och att ingen ska behöva avsluta sitt liv i ensamhet. 1. Tillräckligt med personal: att avge en värdighetsgaranti för tillräckligt med personal är fullt möjlig. Förvaltningen anser att det finns tillräckligt med personal för att garantera en god omvårdnad. Alla kan få sin morgonhjälp mellan kl och oftast före kl Att avge en värdighetsgaranti kopplad till exakt tidpunkt är omöjlig att göra. 2. Måltid med kvalitet och gemenskap: Att avge en värdighetsgaranti för måltider med kvalitet och gemenskap är fullt möjligt. Inom äldreboendena finns alltid en gemenskap med andra boenden och personal. Helgerna görs extra trevliga. Det finns kostombud på varje avdelning. Förvaltningen planerar att till hösten kunna öppna upp samlingssalen på Tullbackagården och erbjuda brukarna i eget boende att få sin matlåda serverad där för att få gemenskap. 3. Aktivt vardagsliv för alla: Att avge en värdighetsgaranti för ett aktivt vardagsliv är full möjligt. Idag finns det en mängd aktiviteter att erbjuda, såsom festligheter kring påsk, valborg, midsommar/sommar, surströmmingsskiva, höstfest, advent- och julaktiviteter. Till vardags finns t ex gymnastik, promenader, bakning, högläsning, grillkvällar mm. Det finns kulturombud ute i verksamheterna. 4. Parboendegaranti: Att avge en värdighetsgaranti för parboende är möjligt med olika former av lösningar. Parboende finns redan idag både på Hagby Ängar och på Tullbackagården.

12 Socialnämnden Geriatrisk kompetens: Att avge en värdighetsgaranti om tillgång till geriatriker är idag omöjligt. Det finns idag en stor brist på geriatriker inom landstinget, att rekrytera någon till Nora är knappast möjligt. 6. Rätt till läkemedelstillgång: Att avge en värdighetsgaranti för detta ändamål är fullt möjlig. Det finns skriftliga rutiner för läkemedelsgenomgångar inom den kommunala hälso- och sjukvården, hemsjukvård samt särskilt boende. 7. Skilda vårdenheter: Att avge en värdighetsgaranti för att det ska finnas skilda vårdenheter är möjligt i ett framtida perspektiv. Att tillskapa flera demensavdelningar är möjligt. Dock krävs under en övergång med omflyttning att teckna nya lägenhetskontrakt eftersom det idag finns en blandning av dementa och äldre utan demens på samma avdelning. 8. Ingen ska behöva avsluta sitt liv i ensamhet: Att avge en värdighetsgaranti är fullt möjlig. Redan idag finns ett bra omhändertagande och vård i livets slutskede, ingen person behöver avsluta sitt liv ensam. Under socialnämndens behandling av ärendet informerar socialchefen om att en värdighetsgaranti ska skrivas, tryckas upp och delas ut till brukarna och deras anhöriga. Socialnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla motionens punkter 1-4 och 6-8, att avslå punkt 5, då denna kompetens ligger inom landstingets område samt att därmed anse motionen besvarad.

13 Socialnämnden Sn 76 dnr 107/2012 Överenskommelse mellan Örebro läns landsting, kommunerna i Örebro län och NSPH ang samarbete kring personer med psykiska funktionsnedsättningar Den politiska samverkansgruppen för hälso- och sjukvård, socialtjänst, elevhälsa och skolhälsovård (Maritgruppen) har vid sammanträde , 15 beslutat att rekommendera landstinget och kommunerna att anta överenskommelsen mellan rubricerade parter. Överenskommelsens syfte är att ge vägledning och direktiv till chefer, förtroendevalda och andra beslutsfattare för att de ska kunna skapa långsiktiga strukturer för samverkan och ansvarsfördelning. Överenskommelsen ska dessutom ge vägledning i samarbetsfrågor till medarbetare i kommuner och landsting samt till brukare och anhöriga som vill få kunskap om vad som gäller för samarbete mellan psykiatrin och kommunerna. Överenskommelsen behandlar också hur uppföljning och utvärdering ska bedrivas samt hur eventuella framtida tvister ska lösas. att anta överenskommelsen mellan Örebro läns landsting, kommunerna i Örebro län och NSP ang samarbete kring personer med psykiska funktionsnedsättningar.

14 Socialnämnden Sn 77 dnr 72/2012 Överenskommelse mellan kommunerna i Örebro län och Örebro läns landsting om att förebygga och behandla missbruk och beroende Den politiska samverkansgruppen för hälso- och sjukvård, socialtjänst, elevhälsa och skolhälsovård (Maritgruppen) har vid sammanträde , 15 beslutat att rekommendera landstinget och kommunerna att anta överenskommelsen mellan rubricerade parter. Sveriges kommuner och landsting har regeringens uppdrag att implementera de nationella riktlinjerna för missbruksvård. Det ska ske genom projektet Kunskap till praktik. att anta överenskommelsen mellan Örebro läns landsting och kommunerna i Örebro län ang Förebygga och behandla missbruk och beroende.

15 Socialnämnden Sn 78 dnr 27/2012 Bergslagens Destilleri Restaurang & Bar i Nora, ansökan om tillstånd att servera alkoholdrycker Alkoholhandläggaren informerar om ärendet. Bergslagens Destilleri AB ansöker om tillstånd enligt 8 kap 2 alkohollagen (210:1622) att servera starköl, vin, andra jästa alkoholdrycker och spritdrycker vid Bryggeriets serveringsställen. Ansökan gäller även tillstånd att bedriva cateringservering. Serveringstillståndet är avsett att gälla året runt till allmänheten mellan kl Bergslagens Destilleri AB har idag ett delegationsbeslut om tillstånd som gäller t o m oktober Kommunicering har skett i enlighet med reglerna 17 Förvaltningslagen. att Bergslagens Destilleri AB, meddelas tillstånd att servera starköl, vin, andra jästa alkoholdrycker och spritdrycker vid Bergslagens Destilleri Restaurang & Bar. att servering får ske i matsal, pub samt under sommarhalvåret vid uteserveringen mellan kl att för slutet sällskap får servering ske i övriga lokaler enligt ritning samt att cateringservering får ske till slutet sällskap och anmäls till kommunen.

16 Socialnämnden Sn 79 dnr 132/2011 Information om tillsyn i Nora kommun enligt alkohol- och tobakslagen Alkoholhandläggaren informerar om ärendet. Länsstyrelsen har genomfört en tillsyn i Nora kommun hösten 2011 då vissa brister påtalades. Socialnämnden har upprättat en tillsynsplan och riktlinjer för alkoholserveringstillstånd, folköl och tobaksförsäljning. BMB har redogjort för arbetet med tillsyn av rökfria miljöer. Länsstyrelsen anser att Nora kommun vidtagit relevanta åtgärder för att komma till rätta med de påtalade bristerna. att med godkännande lägga informationen till handlingarna.

17 Socialnämnden Sn 80 dnr 146/2012 Information om Lex Sarah-anmälning Socialchefen informerar om att det har gjorts en Lex Sarah-anmälan till Socialstyrelsen. Anmälan gäller ett larm som ej kopplats in under natten hos en brukare. Brukaren blev liggande 8,5 timmar utan möjlighet att kontakta omgivningarna. Riktlinjer inom detta område finns, men har inte följts. att lägga informationen till handlingarna.

18 Socialnämnden Sn 81 dnr 141/2012 Information om revisorernas granskning av inköp och upphandling Revisorerna har granskat hur Nora kommun sköter inköp och upphandlingar. För socialförvaltningens del har de bland annat tittat på hur upphandling av behandlingsplatser sker. Det kan idag vara så att det behövs boende för någon speciell diagnos eller annan omständighet som gör att vi inte kan använda de behandlingshem som är upphandlade. Länsövergripande pågår för närvarande ett arbete för att se över upphandlingen av behandlingshem. att lägga informationen till handlingarna.

19 Socialnämnden Sn 82 Informationer A) Socialchefen informerar om ett planerat studiebesök till missbruksberoendemottagningen i Degerfors. Missbruket i Nora har ökat under sommaren. B) Socialchefen och ordföranden informerar om att den arbetsgrupp som ser över Trygghetsboende ska göra studiebesök i Örebro och Götene kommuner. C) Socialchefen informerar om den diskussion som förs om bland annat instegsjobb och finansiering mellan socialförvaltningen, flyktingenheten och arbetsförmedlingen. D) Socialchefen informerar om det nya datasystemet för vård- och omsorg som ska sättas igång från och med 2013 tillsammans med övriga kommuner i norra länsdelen. Samtlig personal ska få utbildning under hösten för att de ska kunna dokumentera i det nya systemet. att med godkännande lägga informationerna till handlingarna.

20 Socialnämnden Sn 83 dnr 158/2012 Fyllnadsval: ny ledamot till arbetsutskottet Ivar Fernemo (S) har avsagt sig sitt uppdrag som ledamot i socialnämnden. Ivar Fernemo var också ersättare i arbetsutskottet att välja J-Å Wildhammar (S) som ny ersättare till arbetsutskottet t o m 2014.

21 Socialnämnden Sn 84 Delgivningar Dnr 19/2012 Insatsstatistik hemtjänsten augusti Dnr 132/2011 Tillsyn enligt alkohol- och tobakslagen i Nora kommun Dnr 133/2012 Tillsynsrapport Tillsyn enligt Lag om skydd mot olyckor 5 kap 1 på Centrumgården Dagcenter Startälvsgatan Dnr 134/2012 Tillsynsrapport Tillsyn enligt Lag om skydd mot olyckor 5 kap 1 på Stödboende Gyttorp Torget Dnr 135/2012 Tillsynsrapport Tillsyn enligt Lag om skydd mot olyckor 5 kap 1 på Dalgården, Torget 1 Gyttorp Dnr 54/2012 Kf beslut 112/2012 Socialnämndens förslag till riktlinjer för alkoholserveringstillstånd, folköl- och tobaksförsäljning Dnr 117/2011 Ks beslut 116/2012 Förslag till handlingsplan Hot och våld i nära relationer Dnr 141/2012 Revisorerna i Nora kommun Granskning av Inköp och upphandling Dnr 119/2012 Ny författningssamling från Statens institutionsstyrelse, SiS, om vårdavgifter m.m.

22 Socialnämnden Intern kontroll rapport Registrering av allmänna handlingar (genomförd av nämndsekreterare) Intern kontroll rapport Delegationsbeslut (genomförd av nämndsekreterare) Intern kontroll rapport Attestering (genomförd av nämndsekreterare) Intern kontroll rapport Registrering av allmänna handlingar (genomförd av nämndsekreterare) Intern kontroll rapport Personuppgiftslag (genomförd av nämndsekreterare) Domar Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående ekonomiskt bistånd för boendekostnad enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående bistånd enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående bistånd enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående bistånd enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående rättelse av personuppgift enligt folkbokföringslagen och lagen om behandling av Skatteverkets folkbokföringsverksamhet Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående bistånd enligt socialtjänstlagen

23 Socialnämnden Kammarrätten i Göteborg Protokoll angående ekonomiskt bistånd; nu fråga om prövningstillstånd Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående ekonomiskt bistånd enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen Förvaltningsrätten i Karlstad Dom angående bistånd enligt socialtjänstlagen att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

24 Socialnämnden Sn 85 Övriga frågor Helena Vilhelmsson önskar information om LOV. Socialchefen informerar om att en annons är ute och för närvarande har tre ansökningar inkommit, varav en intern. Dessa tre har meddelats att en process pågår och att vi inväntar svar från Socialstyrelsen. Ett brev har skickats till Socialstyrelsen om vad som händer med anslaget om vi inte inför LOV. Ulla Karlsson önskar information schablontider. Socialchefen informerar om att hon undersöker om vi kan söka pengar för att utreda hur vi kan komma närmare verkligheten än vad nuvarande schablontider gör. Det kan ta olika tid för samma insats hos olika brukare.

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-23 53 Plats och tid Hjernet, 2011-08-23 kl 13.00 14.25 Beslutande Övriga deltagande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Britt

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-04-11 23 Plats och tid Hjernet, 2013-04-11 kl. 13.00-16.20 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Margareta Pettersson (S) tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson

Läs mer

Socialnämnden 2013-09-12 67

Socialnämnden 2013-09-12 67 Socialnämnden 2013-09-12 67 Plats och tid Hjernet, 2013-09-12 kl. 14:00-16:25 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Socialnämnden 2013-05-16 39

Socialnämnden 2013-05-16 39 Socialnämnden 2013-05-16 39 Plats och tid Hjernet, 2013-05-16 kl. 14.15-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan Boman (S) Jan-Åke Wildhammar

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-06-18 54 Plats och tid Hjernet, 2013-06-18 kl 14.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S), 43-50, 52-53 Håkan Boman (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-05-17 37 Plats och tid Hjernet, 2011-05-17 kl 13.00-13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Socialnämnden 2014-08-21 62

Socialnämnden 2014-08-21 62 Socialnämnden 2014-08-21 62 Plats och tid Hjernet, 2014-08-21 kl. 13.00-17.35 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Annelie Lundberg (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Margaretha Eriksson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-02-14 1 Plats och tid Hjernet, 2013-02-14 kl. 13.00-16.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S) Håkan

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Socialnämnden 2009-05-12 37

Socialnämnden 2009-05-12 37 Socialnämnden 2009-05-12 37 Plats och tid Hjernet, 2009-05-12 kl 13.30 13.45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-23

Socialnämnden 2013-10-23 245 Delegationsbeslut... 2 245 Delgivningar... 3 247 Tillstånd att servera alkohol till allmänheten... 4 248 Verksamhetsinformation... 5 249 Yttrande över förslag till samverkansorganisation för vissa

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-03-20 18 Plats och tid Hjernet, 2014-03-20 kl. 13.00-14.55 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Margareta Pettersson (S), tj ers Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Håkan Boman

Läs mer

Protokoll 2013-08-27

Protokoll 2013-08-27 2013-08-27 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-08-27, klockan 13:30 14:25 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Agneta Eriksson (S) Barbro Backlund (FP) Mats

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Övriga deltagare: Mikael Krusell och Carina Krusell, O75. Barbro Lund Socialtjänstens kansli. Yvonne Edman. Bengt Andersson. Barbro Lund ANSLAG/BEVIS

Övriga deltagare: Mikael Krusell och Carina Krusell, O75. Barbro Lund Socialtjänstens kansli. Yvonne Edman. Bengt Andersson. Barbro Lund ANSLAG/BEVIS Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S) Siw Malmsten (FP) Barbro Lund (KD) Inger Strand (FP) Tomas Danielsson (M) Erlinda Andersson (S) Bengt Ferm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-01-20 1 Plats och tid Hjernet, 2009-01-20 13.30-15.10 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson (s) Lena Carlström (s) Margaretha

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2009-04-21 25 Plats och tid Hjernet, 2009-04-21 kl. 13.30 13:45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers Kent Nilsson (s) Annelie Lundberg (s),

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-11-06 97 Plats och tid Hjernet, 2014-11-06 kl. 13.00-15.50 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Kent Nilsson (S) Annelie Lundberg (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Margaretha Eriksson

Läs mer

Justeringstid Socialkontoret 2013-02-06 kl. 8.00 Paragrafer 1-6. Bosse Svensson, Sekreterare. Elsy Lundberg Östrand, Ordförande, ej 2,3

Justeringstid Socialkontoret 2013-02-06 kl. 8.00 Paragrafer 1-6. Bosse Svensson, Sekreterare. Elsy Lundberg Östrand, Ordförande, ej 2,3 Sida 1 Sammanträdesdatum 2014-01-29 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.50 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande ej 2,3 Bengt-Göran Henningsson (S), ordförande 2,3 Anita Carlsson

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Socialkontoret, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande , Lars-Erik Bech (V) Brita Sohlin (M), ordförande 272

Socialkontoret, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande , Lars-Erik Bech (V) Brita Sohlin (M), ordförande 272 o Malung-Sälens kommun 2016-10-26 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Malung, kl. 08.00-12.20 arina Albertsson (S), ordförande 256-271, 273-297 Lars-Erik Bech (V) Brita Sohlin (M), ordförande 272

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott fe? Sammanträdesprotokoll.o 1 Plats och tid Socialkontoret, Malung, kl. 06,15-10.45 Beslutande Carina Albertssson (3), ordförande Brita Sohlin (M), vice ordförande Jörgen Norén (S) Övriga deltagande Kerstin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Socialnämnden 2012-04-26 32

Socialnämnden 2012-04-26 32 Socialnämnden 2012-04-26 32 Plats och tid Hjernet, 2012-04-26 kl 13.00-15.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Karl-Holger Sjöberg (NP), tj ersättare för Johan Lundkvist (NP) Britt Aldeholm

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Ginger Johansson (V) Larsgöran Larsson (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) SN dnr Plats och tid Socialförvaltningen, Nya Kyrkogatan 21, klockan 15.00 16.55 Ordinarie ledamöter Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2006-03-29 20 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Inga-Lill Gustavsson (c) tj ers Björn Jonasson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-02-05 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.50 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Daniel Backenius (C) Inga Jonsson (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Britt-Marie Berg (S) Kate Nilsson

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S)

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande Bo Larsson (S) Catharina Tann (S) 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.10 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2012-02-21 1 (17) 2012-02-21 1 (17) Plats och tid Älmhults kommunhus 21 februari kl. 8:30 11:20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Lars Ingvert (S) Ingrid Bergström (S) Viktor

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2011-06-28, kl 13:15-16:00

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2011-06-28, kl 13:15-16:00 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2011-06-28, kl 13:15-16:00 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Liselott Perlhagen (M) Mikael von Krassow (S) Gun-Inger Sjögren (S) Gunnel Aidemark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) Plats och tid Konferensrummet Uret kl 13.00 16:00 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Peter Agelii (S) Elisabeth Henningsson (S) Yvonne Wendelius (S) Torbjörn Nyholm (S) ersättare för Janet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2013-01-30 Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Bjällerup kl 18.00 19.20 Beslutande Liliana Lindström (M), ordf Laila Olsen (S) 1-4, 6-14 Anders Olin (M) Rickard Severin Ekström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2009-03-24 19 Plats och tid Hjernet, 2009-03-24 13.30-14.00 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s) tjf ers Maritha Söderlund (s) Kent

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-11-15 84 Plats och tid Hjernet, 2011-11-15 kl. 13.00 14.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Britt Alderholm (M), tj ersättare för Mats Björck (M) Nils

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Lennart Gabrielsson (FP) Sonia Lunnergård (KD) Swapna Sharma (S) Marie Hård (M) Agneta Fraser (M) Anders Hultkvist (M) Gunnar Ljungberg (S)

Lennart Gabrielsson (FP) Sonia Lunnergård (KD) Swapna Sharma (S) Marie Hård (M) Agneta Fraser (M) Anders Hultkvist (M) Gunnar Ljungberg (S) Sidan 1 av 11 Plats och tid Rotebrorummet, plan 13, kl. 18:15-18:45 Närvarande ledamöter Lennart Gabrielsson (FP) Sonia Lunnergård (KD) Swapna Sharma (S) Marie Hård (M) Agneta Fraser (M) Anders Hultkvist

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2014-02-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Sida 1/13 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.30 15.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande J Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli Persson (S), tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2012-02-09 1 Plats och tid Hjernet, 2012-02-09 kl. 13.00-15.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Britt Alderholm (M), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2016-10-11 kl 13:00-15:00 98-114 Beslutande Christer Johansson (S) Orförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius (S) 98-111 113-114, Lisbeth Ider

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2010-01-19 1 Plats och tid Räddningstjänsten, 2010-01-19 kl 13.00 13.45 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S)

Läs mer

Socialnämnden 2009-08-25 55

Socialnämnden 2009-08-25 55 Socialnämnden 2009-08-25 55 Plats och tid Hjernet, 2009-08-25 kl 13.30 14.30 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Elis Karlsson (S), ersättare för Maritha Söderlund (S) Elisabeth

Läs mer

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen

Anette Söderström Birgitta Harsbo Monica Klarvik, 64 Magnus Lander (mp) Ann Lagerlöf. Solveig Eriksson Socialförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (10) 2011-08-30 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll OMSORGSSTYRELSEN Plats och tid Omsorgsförvaltningen, kl. 15:00-18:00 Beslutande Susanne Berger (S), ordförande Tom Andersson (S) Kirsti Persson (S) Jonas Wells (S) Eva Blixt (S) Hans

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 13.45 15.05 Ajournering: kl. 14.35 14.45 Beslutande Ersättare Krister Olsson (S), ordförande Pernilla Ekelund (FP) tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 30-37 2 30 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl...5 31 Ansökan om serveringstillstånd - Åkantens restaurang och

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV=

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV= = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV= Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Great Taste 3 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Mangiamo 4 Ansökan om tillfälligt

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-25 Sidan 1 av 18

Sammanträdesdatum 2015-08-25 Sidan 1 av 18 Sidan 1 av 18 Plats och tid Rotebrorummet, plan 13 18:15-19:05 Närvarande ledamöter Sonia Lunnergård (KD) Marie Hård (M) Richard Meyer (S) Agneta Fraser (M) Anders Hultkvist(M) Moa Rasmusson (FP) Johan

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-28

Socialnämnden 2014-11-28 Socialnämnden 2014-11-28 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 10.30-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl 2015-02-03 5 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-02-03 kl. 13.00-16.30 enligt bifogad närvarolista. ( Övriga deltagande Thomas Johansson, controller, 4 Veronica Wester, utvecklingsstrateg, 5-6 Elisabeth

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Konferensrummet, Storegården Vissefjärda,, kl. 08:00 Beslutande Maria Ixcot Nilsson, (S), ordförande Dragan Pavlovic, (S) Ingrid Adolfsson, (S) Jarkko Pekkala, (S) Gullvi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 20 augusti 2015 klockan 13:30-14:40 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Annica Jonsson (C)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm.

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (m) Mauritz Lindroth (s) Anne Saaristo, socialchef Cecilia Stewart, adm. Socialnämndens arbetsutskott 25 oktober 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-01-31 Organ Socialnämnden 9 Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 16.00 19.30 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider (m) Ulla Svensson (c) Annelie Nyberg

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken

2013-09-18 Sida 1-10. Christiane Djäken Socialkontoret, 2013-09-25. Christiane Djäken 2013-09-18 Sida 1-10 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 18 september 2013, kl. 08:15-09:15 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, IFO kl 13.30 17.30 ande Övriga närvarande: Agnetha Landberg ande (C) ordf. Renée Solstad (S) Birgitta Pettersson (C) tjg ers 23-30 Håkan Sjöborg (C) tjg ers Inga Jonsson

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

2010-04-22. Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.35, 10.15-12.00. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 27 april 2010

2010-04-22. Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.35, 10.15-12.00. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 27 april 2010 NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2010-04-22 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.35, 10.15-12.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, socialchef

Läs mer