BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-05-12 Sida 1 (17)"

Transkript

1 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Philip Maughan (V) Håkan Dahlgren (M) Zita Petersson (S) Lars-Göran Larsson (C) Pertti Wannerqvist (S), tjg ers. Rolf Hagmann (SD) Lars-Anders Espert (SD) Thord Persson (M), tjg ers. Ersättare Göran Kihlstrand (C) Tommy Andersson (SD) Alit Kaja (FP) Övriga närvarande Michael Horn, miljö- och byggchef Jesper Croall, byggnadsinspektör ( 47-54) Peter Wencel, förvaltningsjurist/sekreterare Utses att justera Pertti Wannerqvist Justeringens plats och tid Medborgarhuset den 15 maj 2015 Paragrafer Underskrifter: Sekreterare Peter Wencel Ordförande Justerande Carl-Olof Landgren Pertti Wannerqvist ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Anslaget uppsatt den Anslaget tas ner den Förvaringsplats för protokollet Medborgarhuset, förvaltningens arkiv Underskrift Peter Wencel

2 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 2 (17) 47 Val av justerande samt bestämmande av plats och datum för justering Enligt företaget upprop beslutar miljö- och byggnämnden att utse Pertti Wannerqvist (S) att jämte ordförande justera dagens protokoll. Justeringen kommer att äga rum den 15 maj 2015 på kommunkansliet.

3 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 3 (17) 48 Utbildning-Plan - och bygglagen Miljö- och byggnämnden tar del av utbildning om plan- och bygglagen framtagen av Boverket som finns på Boverkets hemsida. Två moduler av de fem avhandlas.

4 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 4 (17) 49 Förvaltningen informerar Som tidigare meddelats har länsstyrelsen gjort tillsyn av kommunens tillsyn enligt tobakslagen och haft synpunkter på vilka miljö- och byggavdelningen har svarat. Länsstyrelsen har därefter nöjd förklarat sig och avslutat ärendet. När det gäller den omskrivna fastigheten på Byvägen i Åkarp har miljö- och byggnämnden redan i november 2014 riktat ett föreläggande om utredningsåtgärder med anledning av fukt och mögel. Föreläggandet var förenat med vite och eftersom föreläggandet inte har följts kommer ansökan om utdömande av vitet att anhängiggöras i mark- och miljödomstolen. Vidare kommer miljö- och byggnämnden att föreslås rikta ett förnyat föreläggande men med avsevärt högre vite. Nämnden tackar för informationen.

5 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 5 (17) 50 Delegationsbeslut Miljö- och byggutskottets förslag till beslut att godkänna redovisningen av delegationsbeslut enligt lista för och att lägga delegationsbesluten till handlingarna. att godkänna redovisningen av delegationsbeslut enligt lista för och att lägga delegationsbesluten till handlingarna.

6 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 6 (17) 51 Sunnanå 6:45, In- och utfart mot Flansbjersvägen. MBN/2014:01061 Sammanfattning Ansökan om bygglov för in- och utfart mellan Sunnanå 6:45 och Flansbjers-vägen inkom från sökanden, Mekka Traffic AB, Kompletta handlingar förelåg Ansökan avser i första hand permanent bygglov och i andra hand förlängning av tidsbegränsat bygglov (MBN 2010:00959 dat ) t.o.m Enligt förvaltningens bedömning kan varken permanent bygglov eller förlängning av tidsbegränsat bygglov beviljas. Ansökan om permanent bygglov strider mot gällande detaljplan. Och ansökan om tidsbegränsat bygglov kan inte beviljas eftersom det saknas ett tidsbegränsat syfte. Förslag till beslut Miljö- och byggnämnden föreslås besluta att avslå bygglovsansökan i enlighet med tjänsteskrivelsen att avslå ansökan om förlängning av tidsbegränsat bygglov t.o.m , i enlighet med tjänsteskrivelsen Miljö- och byggutskottets förslag till beslut att avslå bygglovsansökan i enlighet med tjänsteskrivelsen. att avslå ansökan om förlängning av tidsbegränsat bygglov t.o.m , i enlighet med tjänsteskrivelsen Protokollsanteckning På begäran av Håkan Dahlgren (M) antecknas till protokollet att han har full förståelse för sökandes starka önskemål om trafikseparering till/från samt inom bussdepån men är enig med nämnden att bygglov, tillfälligt eller permanent, inte kan beviljas enligt föreliggande ansökan. Vid utskottets sammanträde diskuterades alternativa lösningar och önskemålet är att en förnyad bygglovsansökan från byggherren är utformad i samråd med förvaltning/nämnd så att bygglov kan beviljas utan vidare diskussioner. att avslå bygglovsansökan i enlighet med tjänsteskrivelsen. att avslå ansökan om förlängning av tidsbegränsat bygglov t.o.m , i enlighet med tjänsteskrivelsen

7 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 7 (17) Protokollsanteckning På begäran av Håkan Dahlgren (M) antecknas till protokollet att han har full förståelse för sökandes starka önskemål om trafikseparering till/från samt inom bussdepån men är enig med nämnden att bygglov, tillfälligt eller permanent, inte kan beviljas enligt föreliggande ansökan. Vid utskottets sammanträde diskuterades alternativa lösningar och önskemålet är att en förnyad bygglovsansökan från byggherren är utformad i samråd med förvaltning/nämnd så att bygglov kan beviljas utan vidare diskussioner.

8 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 8 (17) 52 Åkarp 18:129 Bygglov för tillbyggnad av enbostadshus på fastigheten Åkarp 18:129, MBN/2014:00982 Ansökan om bygglov inkom och avser tillbyggnad på enbostadshus med en våning ovanpå befintligt skyddsrum och två trapphus på vardera sidan av skyddsrummet. För fastigheten gäller detaljplan 216, laga kraft Förslaget avviker från gällande detaljplan men åtgärden anses nödvändig för att bebygga fastigheten på ett ändamålsenligt sätt. Anledningen till att huset måste byggas till på höjden är att befintlig byggnad är ett skyddsrum som inte uppfyller gällande regler för bland annat dagsljus. Avvikelsen avser byggnadshöjden som blir 5 meter istället för 3,5 meter som detaljplanen tillåter. Likvärdig avvikelse beslutades av miljö- och byggnämnden på grannfastigheten Åkarp 18: juni Bygglov beviljas med stöd av 9 kap. 31 b plan- och bygglagen, PBL. Miljö- och byggutskottets förslag till beslut att bevilja bygglov i enlighet med tjänsteskrivelsen. att bevilja bygglov i enlighet med tjänsteskrivelsen.

9 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 9 (17) 53 Arlöv 19:39 Bygglov för boendemoduler för ensamkommande flyktingbarn på fastigheten Arlöv 19:39 (Lillevången), MBN/2015:00398 Ärendet avser en ansökan inkommen avseende tidsbegränsat bygglov fram till 1 juni 2020 för nybyggnad av boendemoduler för ensamkommande flyktingbarn på fastigheten Arlöv 19:39, vid Lillevångshallen, där verksamheten skall drivas i kommunal regi. Yttranden har mottagits från socialförvaltningen, planavdelningen, område miljö, kommunteknik och Vårboskolan. För fastigheten gäller detaljplan 128, laga kraft 12 januari Detaljplanen kräver att verksamheten bedrivs i kommunal regi. Förslaget överensstämmer med gällande detaljplan. Bygglov beviljas med stöd av 9 kap. 30 plan- och bygglagen, PBL. Miljö- och byggutskottets förslag till beslut att bevilja bygglov i enlighet med tjänsteskrivelsen. Yrkanden Lars-Anders Espert (SD) yrkar avslag på ansökan om bygglov. Proposition Ordföranden ställer förslagen emot varandra och finner att nämnden beslutat i enlighet med utskottets förslag. Votering Votering begärs och verkställs. Nämnden beslutar på förslag från ordföranden om följande omröstningsordning. JA röstar den som bifaller utskottets förslag. NEJ röstar den som bifaller Lars-Anders Esperts förslag. Omröstningen utfaller enligt följande:

10 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 10 (17) Ledamot Ja Nej Avstår Carl-Olof Landgren (S) Philip Maughan (V) Håkan Dahlgren (M) Zita Petersson (S) Lars-Göran Larsson (C) Pertti Wannerqvist (S) Rolf Hagmann (SD) Lars-Anders Espert (SD) Thord Persson (M) Summa således i enlighet med utskottets förslag. således att bevilja bygglov i enlighet med tjänsteskrivelsen. Reservation Mot nämndens beslut i ärendet anmäles reservation av Lars-Anders Espert (SD) och Rolf Hagmann (SD) till förmån för framställt men ej bifallet yrkande. Protokollsanteckning På begäran av Lars-Anders Espert (SD) och Rolf Hagmann (SD) antecknas till protokollet att enligt PBL skall lämpligheten också prövas och att de anser att det är olämpligt att ytterligare utöka denna typen av boende i området och yrkar på avslag på bygglovet.

11 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 11 (17) 54 Tågarp 20:41 Olovligt byggande. MBN/2015:00286 Sammanfattning 12 mars 2015 fick miljö- och byggnämnden en fråga om det fanns bygglov för en tillbyggnad på huset på Aspgatan 6 som låg ute för försäljning. Eftersom det inte fanns något bygglov så informerades spekulanten och mäklaren att det inte fanns bygglov för tillbyggnaden. Fastighetsägaren kom dagen därpå på till miljö- och byggavdelningen och förklarade att hon hade frågat en byggnadsinspektör innan hon började bygga och fått svaret att hon inte behövde ansöka om bygglov. Vid besöket framkom att hon inte hade varit tydlig när hon beskrev omfattningen av åtgärden. Vid inspektion 18 mars konstaterades att tillbyggnaden/ombyggnaden var lovpliktig kommunicerades fastighetsägarna om att en sanktionsavgift skulle tas ut och om att ett föreläggande skulle läggas att komma in med bygglovsansökan för tillbyggnaden. Inget yttrande har inkommit lämnades en ansökan in om tillbyggnad. För fastigheten gäller detaljplan 5 laga kraft 21 januari Fastigheten strider mot detaljplan eftersom en del av huset är på förgårdsområde som inte får bebyggas men eftersom huset är äldre än gällande detaljplan bedöms avvikelsen som liten. Förslag till beslut Miljö- och byggnämnden föreslås besluta om en sanktionsavgift på kronor till sökanden, vilket är en nedsättning till hälften av den förordade byggsanktionsavgiften. Miljö- och byggnämnden föreslås bevilja bygglov för tillbyggnad i efterhand. Miljö- och byggutskottets förslag till beslut att ta ut en till hälften reducerad sanktionsavgift på kr enligt tjänsteskrivelsen. att bevilja bygglov för tillbyggnad i efterhand enligt tjänsteskrivelsen. Yrkanden Lars-Anders Espert (SD) yrkar att hel sanktionsavgift skall påföras. Philip Maughan (V) yrkar bifall till utskottets förslag. Proposition Ordföranden ställer förslagen emot varandra och finner att nämnden beslutat i enlighet med utskottets förslag. Votering Votering begärs och verkställs. Nämnden beslutar på förslag från ordföranden om följande omröstningsordning.

12 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 12 (17) JA röstar den som bifaller utskottets förslag. NEJ röstar den som bifaller Lars-Anders Esperts förslag. Omröstningen utfaller enligt följande: Ledamot Ja Nej Avstår Carl-Olof Landgren (S) Philip Maughan (V) Håkan Dahlgren (M) Zita Petersson (S) Lars-Göran Larsson (C) Pertti Wannerqvist (S) Rolf Hagmann (SD) Lars-Anders Espert (SD) Thord Persson (M) Summa 7 2 således i enlighet med utskottets förslag. således att ta ut en till hälften reducerad sanktionsavgift på kr enligt tjänsteskrivelsen. att bevilja bygglov för tillbyggnad i efterhand enligt tjänsteskrivelsen. Reservation Mot nämndens beslut i ärendet anmäles reservation av Lars-Anders Espert (SD) och Rolf Hagmann (SD) till förmån för framställt men ej bifallet yrkande.

13 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 13 (17) 55 Avtal om sotning och brandskyddskontroll i Burlövs kommun, taxa. MBN/2015:00394 Sotningstaxan och Brandskyddskontrollstaxan samt fasta årsarvodet regleras med sotningsindex framtaget av Sveriges Kommuner och Landsting och Skorstensfejarmästares Riksförbund. Kommunfullmäktige har , 98 bl.a. beslutat att medge (dåvarande) miljöoch räddningsnämnden rätt att ändra avgiften bl.a. med hänsyn till sotningsindex och smärre förändringar i anledning av ändringar i lagstiftningen med förordningar. Av cirkulär 15:12 från SKL framgår att sotningstaxan i enlighet med uppräkning av sotningsindex fr.o.m. den 1 juni 2015 skall höjas med 2,08 %. Motsvarande höjning skall i enlighet med avtal med SIMAB även gälla brandskyddskontroll och det fasta årsarvodet till skorstensfejarmästaren. Föreligger skrivelse från SIMAB med förslag till taxor, vilka innebär timavgifter: sotning = 431 kronor och brandskyddskontroll = 858 kronor (exkl. moms) samt det fasta årsarvodet = kronor (vilket debiteras med halva beloppet första halvåret och resterande under andra halvåret). Förslag till beslut att fastställa förslag till taxor, innebärande timavgift för sotning = 431 kronor (exkl. moms) timavgift för brandskyddskontroll = 858 kronor (exkl. moms), samt kommunens uppdragsersättning till SIMAB, fast årsarvode = kronor. att hemställa hos kommunfullmäktige att fastställa förslag till taxor, innebärande - timavgift för sotning = 431 kronor (exkl. moms) - timavgift för brandskyddskontroll = 858 kronor (exkl. moms), samt - kommunens uppdragsersättning till SIMAB, fast årsarvode = kronor. att hemställa hos kommunfullmäktige att kommunfullmäktige delegerar till miljö- och byggnämnden att framöver besluta justeringar avseende sotningstaxor bl.a. med hänsyn till sotningsindex och smärre förändringar i anledning av ändringar i lagstiftningen med förordningar.

14 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 14 (17) 56 Intern kontroll MBN/2015:00013 Föreligger förslag till intern kontroll Förslag till beslut att fastställa förslag till Intern Kontrollplan Miljö- och byggutskottets förslag till beslut att fastställa förslag till Intern Kontrollplan att fastställa förslag till Intern Kontrollplan 2015.

15 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 15 (17) 57 Kurser och konferenser

16 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 16 (17) 58 Delgivningar 13. Delgivningar A. Sammanträdesprotokoll - Kommunal Pensionärsrådet MBN/2015:00344 (SN/2015:55) B. Intern kontroll kommungemensamma moment MBN/2015:00013 (KS/2015:309) C. Samråd - Enkelt förfarande-detaljplan för Burlöv 3:78 m fl, Astervägen, Burlövs egnahem - Särskilt utlåtande - Detaljplan för del av Burlöv 3:78 m fl, Astervägen, Burlövs egnahem MBN/ 2014:00769 (KS/2012:299) Nämnden lägger delgivningarna till handlingarna.

17 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 17 (17) 59 Övriga frågor Länsstyrelsen kommer på tillsynsbesök avseende miljö- och byggnämndens tillsynsverksamhet enligt miljöbalken den 18 maj varvid nämndens ordförande och båda vice ordförande skall delta. Ordföranden informerar om att han åker till Köpenhamn den 13 maj på studieresa om skyfall och klimatkvarter. Ordföranden väcker frågan om nivån på prissumman för barnens miljöpris på kr är adekvat. Det konstateras allmänt att en höjning är motiverad. Ordföranden föreslår en justering till kr och att den nya nivån omfattar även innevarande års pris. att ändra statuterna för Barnens miljöpris med avseende på prissumman som höjs från kr till kr och att beslutet omfattar även innevarande års pris. Nämnden beslöt att tidigarelägga tiden för sammanträdet den 9 juni till ca kl , med hänsyn till avsikten att traditionsenligt avsluta vårterminens arbete med trivselaktivitet efter nämndsammanträdet, till vilken inbjuds även tjänstemän från förvaltningen.

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 17.00 19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Carl-Olof Landgren

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-09-18 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:00 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Håkan

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-10-16 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:05 Lars-Olle Olsson

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset i Arlöv kl. 17:

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset i Arlöv kl. 17: Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2016-11-08 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset i Arlöv kl. 17:00-18.10 Carl-Olof Landgren (S), ordförande Philip Maughan

Läs mer

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-29 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgahuset, Arlöv 18:00-19:25 1 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S) 10-15, 17-18 Anders Brännström (L), ordf. Rolf

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sida 1 (15)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sida 1 (15) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-01-27 Sida 1 (15) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.20 Beslutande Carl-Olof Landgren (S) Philip Maughan (V) Håkan Dahlgren (M)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-20 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sessionsalen kl. 18.30 22.00 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Philip Maughan (V) Håkan Dahlgren (M) Zita

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-05 Sida 1 (10) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.15 18.45 Lars-Olle

Läs mer

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Dan Zimmergren, miljöinspektör Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare

Roger Jonsson, bygglovsarkitekt Dan Zimmergren, miljöinspektör Ingegerd Andersson, miljö- och byggchef Rickard Brinck, nämndsekreterare Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:30 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Philip Maughan (V), ordf. Håkan Dahlgren (M) Zita Petersson (S) Lars-Göran

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Lilla Sess kl. 18:00-19:35. Petra Ekström (S) Anders Dahlberg (SD) Tore Nilsson (SD)

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (19) Lilla Sess kl. 18:00-19:35. Petra Ekström (S) Anders Dahlberg (SD) Tore Nilsson (SD) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sida 1 (19) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sess kl. 18:00-19:35 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Håkan Dahlgren

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2015-08-18 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, kl. 18.30 20.40 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Göran Kihlstrand (C), tjg

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L)

Måns Benjaminsson Ström (S) Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Per Olof Johansson (S) Philip Maughan (V) Lisa Eliasson (L) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-08 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:30 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anders Brännström (L),

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-02-20 Sida 1 (7) Plats och tid Stora sessionssalen, kl. 9:00-11.30 Beslutande Katja Larsson, ordförande Sven Sonesson (M), tjg. ers. Lars Johnson (M) Mats Lithner (FP)

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen kl. 18:

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen kl. 18: Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-04-19 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19.10 Lars-Olle Olsson (S), ordförande Bo Lindquist (V) tjg. ers för Philip Maughan

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-28 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19:20 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Philip

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-14 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-14 Sida 1 (7) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-14 Sida 1 (7) Plats och tid Betan/Skärfläckan, kl. 18.30 19.45 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Zita Petersson (S) Ove Johansson (MP) Pertti

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2016-05-17 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.30 20.45 Carl-Olof

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-14 Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-14 Sida 1 (9) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-01-14 Sida 1 (9) Plats och tid Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, kl. 18.30-20.00 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Zita Petersson (S) Ove Johansson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-04-20 Sida 1 (9) Plats och tid Beslutande Lilla Sessionsalen kl. 9:00-10:35 Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), 1:e vice ordförande Bo Lindquist (V) Lars-Anders

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen kl. 17:

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (26) Lilla Sessionssalen kl. 17: Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-06-20 Sida 1 (26) Plats och tid Lilla Sessionssalen kl. 17:00-19-15 Beslutande Lars-Olle Olsson (S), ordförande 41-50, 52-59 Philip Maughan (V) tjg. ordf.

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Lilla Sessionssalen kl. 17:30-18:20

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Lilla Sessionssalen kl. 17:30-18:20 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-05-03 Sida 1 (6) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 17:30-18:20 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Philip

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (15) Paragrafer 46-57

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (15) Paragrafer 46-57 1 (15) Paragrafer 46-57 Plats och tid Sessionssalen kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Christer Persson (M)

Läs mer

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum

Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum Protokoll/Bygg- och trafiknämnden 1(7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, lokal Kyrkhults sammanträdesrum 14.00 14.30 Pirjo Veteli, S, ordf Anders Johansson, S, 1:e vice ordf Mats Sigfridsson, C, 2:e

Läs mer

Miljö- och byggnämnden

Miljö- och byggnämnden 2017-06-19 1(12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-06-19 kl. 13.30-16.00 Paragrafer 54-60 Utses att justera Einar Holmquist (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-06-26 Underskrifter

Läs mer

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58

Göran Palmkvist (M) Jerry Karlsson (SD) 57-58 1 (19) Plats och tid Mikaelstugan Norra Storgatan 3, måndagen den 19 augusti 2019 kl 14:00-16:00 Beslutande Liselott Ljung (S), Ordförande Kai Christiansen (S), 1:e vice ordförande Nils-Erik Sandberg (S)

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-10-16 Sida 1 (7) Plats och tid Beslutande Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv, kl. 9:00 11:00 Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1-16 1 (19) Paragrafer 1-16 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Plats och tid Torsdagen den 6 februari 2014 kl 14.00-16.20, ajournering kl 15.00-15.15 och 15.50-16.00, i Gruesalen, Bjuv Beslutande Ledamöter

Plats och tid Torsdagen den 6 februari 2014 kl 14.00-16.20, ajournering kl 15.00-15.15 och 15.50-16.00, i Gruesalen, Bjuv Beslutande Ledamöter 1 Plats och tid Torsdagen den 6 februari 2014 kl 14.00-16.20, ajournering kl 15.00-15.15 och 15.50-16.00, i Gruesalen, Bjuv ande Ledamöter Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) Alf Persson (S)

Läs mer

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Johan Bengtsson (MP) Ellinor Varady (M) Margareta Dahlgren (KD)

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Johan Bengtsson (MP) Ellinor Varady (M) Margareta Dahlgren (KD) 1 (15) Paragrafer 68-78 Plats och tid Vita huset kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2014-11-24 Sida 1 (8) Plats och tid Stora sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 20.30 Beslutande Förteckning sida 2 Övriga närvarande Britt Sonesson (M), ers.

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (11) Paragrafer 86-94 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (12) Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 1 (12) Paragrafer 59-67 Plats och tid Sessionssalen kl. 13:30-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sida 2012-02-20 1 (18) Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2012-02-20 1 (18) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer 2045-2053

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 1, 3 8. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 28 januari 2014 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården Jn 14 Förslag till kalendarium Jn 15 Redovisning av delegationsärenden...

Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården Jn 14 Förslag till kalendarium Jn 15 Redovisning av delegationsärenden... Jävsnämnden 2015-10-29 Jn 13 Byggsanktionsavgift, Kungsgården 1... 2 Jn 14 Förslag till kalendarium 2016... 3 Jn 15 Redovisning av delegationsärenden... 4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Jävsnämnden 2015-10-29 1

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2014-05-13 Sida 1 (8) Plats och tid Betan/Skärfläckan, Medborgarhuset kl. 18.30 20.35 Beslutande Carl-Olof Landgren (S), ordförande Zita Petersson (S) Ove Johansson

Läs mer

Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Lisa Eliasson (L) Christer Karlberg (M)

Tore Nilsson (SD) Jonas Lyberg (S) Göran Kihlstrand (C) Lisa Eliasson (L) Christer Karlberg (M) Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2019-02-26 Plats och tid Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv 18:00-19:05 1 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anders Brännström (L),

Läs mer

Föredragningslista. Gruppmöten Miljö- och byggnämnden Plats: Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset i Arlöv Tid: kl.

Föredragningslista. Gruppmöten Miljö- och byggnämnden Plats: Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset i Arlöv Tid: kl. Miljö- och byggnämnden 2018-01-22 Plats: Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset i Arlöv Tid: 2018-01-30 kl. 18:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

Torsdagen den 8 maj 2014 kl 14.00-15.55 i Gruesalen, Bjuv

Torsdagen den 8 maj 2014 kl 14.00-15.55 i Gruesalen, Bjuv 1 Plats och tid ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Torsdagen den 8 maj 2014 kl 14.00-15.55 i Gruesalen, Bjuv Niklas Svalö (S) ordförande Lars Karlsson (S) vice

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (21) Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-30 Sida 1 (21) Plats och tid Beslutande Ersättare Lilla Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:10 Lars-Olle Olsson (S), ordf. Philip Maughan

Läs mer

Jävsnämnden

Jävsnämnden Jävsnämnden 2016-06-16 Jn 10 Säter 4:5, (Hundbadet) Tillsynsärende olovligt byggande: Förslag till beslut om byggsanktionsavgift.... 2 Jn 11 Säter 4:5 - Lov i efterhand för nedtagning av träd, plantering

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (12) Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-12-06 Sida 1 (12) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Mötesplatsen, Arlöv kl. 17:00-18:10 Inger Borgenberg (S), ordförande Bo Lindquist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-10-19 Sida 1 (6) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 18:10 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Utses att justera

Läs mer

Föredragningslista. Gruppmöten OBS! Miljö- och byggnämnden Plats: Lilla Sessionssalen Tid: OBS! kl. 17:00

Föredragningslista. Gruppmöten OBS! Miljö- och byggnämnden Plats: Lilla Sessionssalen Tid: OBS! kl. 17:00 Miljö- och byggnämnden 2017-06-12 Plats: Lilla Sessionssalen Tid: OBS! 2017-06-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot måste kommunstyrelsens

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 62-71

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 62-71 1 (13) Paragrafer 62-71 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1 (12) Paragrafer 112-120 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

Miljö- och bygglovsnämnden (13)

Miljö- och bygglovsnämnden (13) Miljö- och bygglovsnämnden 2019-03-20 1(13) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, onsdag den 20 mars 2019, kl 16.00-19.05 Paragrafer 28-37 Beslutande ledamöter M Grim Pedersen, ordf KD Madeleine Söderlund,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.30-15.10 Beslutande Övriga deltagare Malin Olsson (C) tjg ers för Håkan Andersson (C) Leif Hägg (M), ordförande Emil Fennstam (SD)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2288-2291 Sekreterare Madeleine

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 1 (13) Paragrafer 108-117 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 08:30 11:45.

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 08:30 11:45. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 27 januari 2015 kl. 08:30 11:45. Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Ola Wigg (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Va:nsbro. kommun. Jävsnämnden. Protokoll Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl

Va:nsbro. kommun. Jävsnämnden. Protokoll Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl . kommun Va:nsbro Protokoll 2017-10-19 Plats och tid Äppelborummet, Medborgarhuset, torsdagen den 19 oktober 2017, kl. 13.00 13.15 Beslutande Sven Blom (C), ordf. Bertil Wanke (S) Annika Simm-Eriksson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (24) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (24) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 1 (24) Paragrafer 39-58 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 1 (10) Paragrafer 104-110 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2013 11 18 1 (8) Plats och tid: Astrakanen, kommunkontoret i Båstad kl 13.00 14.55. Beslutande: Thomas Andersson (FP), ordförande Pelle Höglund (M), ledamot

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (14) Paragrafer 72-82

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (14) Paragrafer 72-82 1 (14) Paragrafer 72-82 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-15:00 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson (C) (vice ordförande)

Läs mer

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S)

Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske (S) Anna-Karin Berglund (C) Jan Bergqvist (S) Sammanträdesdatum Sida 1/13 Plats och tid Sammanträdesrummet, Gamla Apotekshuset i Hagfors kl 15:00 16:30 Beslutande Övriga Ingemar Tönnberg (S) Ingegärd Olsson (S) Kjell Persson (S) Thordis Stålhandske

Läs mer

Jävsnämnden 2014-12-16

Jävsnämnden 2014-12-16 Jävsnämnden 2014-12-16 Jn 23 Kalendarium 2015... 2 Jn 24 Information... 3 Jn 25 Redovisning av delegationsärenden... 4 Jn 26 Eken 3, Säter Uppsättning av skylt lov i efterhand... 5 Jn 27 Övriga ärenden...

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 35-42 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Jävsnämnden

Jävsnämnden Jävsnämnden 2016-12-15 Jn 19 Skedvi Kyrkby 34:1, Stora Skedvi Om- och tillbyggnad av skola etapp 2 och 3... 2 Jn 20 Redovisning av delegationsärenden... 4 Jn 21 Övriga ärenden... 5 Jävsnämnden 2016-12-15

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN Byggnadsnämnden

DANDERYDS KOMMUN Byggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Tranholmen, Mörby Centrum, kl. 18.00 19.05 Paragrafer 12 20 Beslutande Isabella Hökmark, ordförande (M) Margareta Sandell (L) tjg ers Kristin Eriksson, 2:e vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (11) Plats och tid kl. 13:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (11) Plats och tid kl. 13:00-16:30 1 (11) Paragrafer 31-38 Plats och tid kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2249-2254 Sekreterare Ann-Charlotte

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (17) Paragrafer 103-117 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Kent Lodesjö,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Planutskott Sammanträdesdatum 2014-05-15 Sida 1 (7) Plats och tid Stora Sessionssalen, kl. 9:00-11.00 Beslutande Katja Larsson (S), ordförande Lars-Erik Wollmér (S) Lars Johnson (M) Carl-Olof Landgren

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 90-96

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 90-96 1 (10) Paragrafer 90-96 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-14:00 Beslutande ledamöter Utses att justera Justeringens plats och tid Torsten Johansson (C) (vice ordförande) Christer Persson (M) (2:e

Läs mer

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S)

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S) 1 (12) Paragrafer 110-117 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 110-116 Torsten Johansson (C) (vice ordförande) 110-116 Jesper Hansen (M) (2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Tid och plats kl 11.25 11.30 Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset Beslutande Ledamöter Peter Sövig (S), ordförande Lena Sundberg (S) Morgan Gutke (C) Kerstin Karlsson (L)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (25) Paragrafer 40-61

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (25) Paragrafer 40-61 1 (25) Paragrafer 40-61 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-15:30 Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson (C) (vice ordförande)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2043-2054 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Byggnadsförvaltningen kl 15.00

Byggnadsförvaltningen kl 15.00 1 Plats och tid, kl 14.00-15.45 i Gruesalen, Bjuv ande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Tid och plats Justerade paragrafer Kenneth Bolinder (S) ordförande Liselott Ljung

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Björken, torsdagen den 12 april 2018 kl 08:30-9:15 Beslutande ledamöter Gunnar Johansson (S), ordförande Ursula Juntti Zitnick (S)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 31-39

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 31-39 1 (12) Paragrafer 31-39 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Miljö- och Bygg- och Räddningsnämnden 2013-01-11 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, fredagen den 11 januari 2013, kl 9.00 10.00. Beslutande John Sundström (S), ordförande Anders

Läs mer

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen kl. 18:

Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Lilla Sessionssalen kl. 18: Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2017-01-31 Sida 1 (17) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Lilla Sessionssalen kl. 18:00-19.10 Lars-Olle Olsson (S), ordförande

Läs mer

Trolska skogen, Mellanfjärden Fredagen den 2 december kl. 13:00 13:30

Trolska skogen, Mellanfjärden Fredagen den 2 december kl. 13:00 13:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Trolska skogen, Mellanfjärden Fredagen den 2 december kl. 13:00 13:30 Beslutande Carin Walldin (S) Ordförande Valter Lööv

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (22) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (22) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 1 (22) Paragrafer 79-96 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2014-06-11 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Lilla Intiman, klockan 13.00 13.55 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Sara

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2183-2189 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare.

Ej tjänstgörande ersättare S Anders Manskog. Tjänstemän och övriga Tord Lundborg, förvaltningschef Sara Åkesson, sekreterare. Sammanträdesdatum Sida 1 (6) Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 15.30-15-35 Beslutande M Jörgen-Hagman Lindén, tjänstgör för Lars-Åke Åkesson (M) C Pontus Johansson M Madeleine

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2016-12-15 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 14.30-15.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande Tommy Claesson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 februari 2014 kl. 08:30 10:45. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 februari 2014 kl. 08:30 10:45. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 februari 2014 kl. 08:30 10:45. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M)

Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) 1(2) Plats och tid Sammanträdesrum Insjön, klockan 8:30-9:30 Beslutande Ledamöter Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande Pär Andersson (KD) Per Daniels (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (14) Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-03-02 Sida 1 (14) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-19:25 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9 1 (12) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:00-17:00 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 1-2, 4-9 Christer Persson (M) (1:e vice ordförande) (ordförande 3) Ralf Scott (SD)

Läs mer

Miljö- och bygglovsnämnden (12)

Miljö- och bygglovsnämnden (12) Miljö- och bygglovsnämnden 2019-07-11 1(12) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, torsdag den 11 juli 2019, kl 8.30-9.40. Paragrafer 67-72 Beslutande ledamöter M Grim Pedersen, ordf KD Madeleine Söderlund,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-12-14 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Planutskott Sammanträdesdatum 2015-12-14 Sida 1 (11) Planutskott Sammanträdesdatum 2015-12-14 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Stora Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 9:00 11:15 Katja Larsson (S), ordförande Lars Johnson (M), vice ordf. Ove Johansson

Läs mer

Anne Carlqvist Fors Kari Räihä Katarina Odell Krister Eklund Emma Ode Cecilia Hedlund Lars Bohman

Anne Carlqvist Fors Kari Räihä Katarina Odell Krister Eklund Emma Ode Cecilia Hedlund Lars Bohman SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-10-19 Sida 1(8) Plats och tid Kommunalhuset Utsikten 13.30-16.15 Beslutande Ledamöter Anne Carlqvist Fors Kari Räihä Katarina Odell Krister Eklund Emma Ode Cecilia Hedlund

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-06-15 Sida 1 (11) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Marianne Pettersson

Läs mer

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare 1(6) Plats och tid Carl August-rummet, onsdagen den 26 oktober 2016 kl 08:00-08:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande

Läs mer