Detaljplan för Enbacken/Gösta Ekmans väg (Område I) Gatukostnadsutredning för Enbacken/Gösta Ekmans väg (Område I) m.fl.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för Enbacken/Gösta Ekmans väg (Område I) Gatukostnadsutredning för Enbacken/Gösta Ekmans väg (Område I) m.fl."

Transkript

1 Minnesanteckningar Projektnr 9401 Dnr KFKS 2005/ Dnr KFKS 2009/ (8) Detaljplan för Enbacken/Gösta Ekmans väg (Område I) Gatukostnadsutredning för Enbacken/Gösta Ekmans väg (Område I) m.fl. Minnesanteckningar från samrådsmöte 31 augusti 2009 Deltagare: Kommunala tjänstemän: Per Jerling Susanne Skoglund Per Johnsson Anna Mattsson Konsult Anna Kuling Planarkitekt/projektledare Exploateringsingenjör VA- och vägingenjör Landskapsarkitekt Tyréns AB Fastighetsägare: Enligt bilagd närvarolista. Samrådsmötet Mötet ingår som del i samrådet om detaljplan respektive gatukostnadsutredning. Förslaget till detaljplan och gatukostnadsutredningen redovisades. Efter redovisningarna följde en allmän frågestund och därefter gavs möjlighet att ställa frågor enskilt. Dessa anteckningar skall fungera som stöd för minnet och gör inte anspråk på att vara ett protokoll där varje synpunkt redovisas. De frågor som ställts och de synpunkter som lämnats redovisas inte i kronologisk ordning, utan har sorterats. De frågor som ställts enskilt redovisas inte. Bilderna som visades biläggs minnesanteckningarna. Inledning av mötet Per Jerling inledde med att hälsa alla välkomna, presentera deltagarna från kommunen samt att gå igenom dagordningen. Redovisning av förslag till detaljplan Inledningsvis berättade Per Jerling om bakgrunden till varför det ska bli en detaljplan för Enbacken/Gösta Ekmans väg, om vad en detaljplan är och om planprocessen. Syftet med detaljplanen är att omvandla området från fritidshusområde till område för permanentboende, vilket medför behov av förbättringar på vägnätet samt utbyggnad av VA. Per visade bl a plankartan, vad bestämmelserna innebär och konsekvenser för fastighetsägare i form av inlösen och släntanpassningar på tomtmark, och berättade om tidsplanen.

2 Nacka kommun 2(8) Frågor och synpunkter Detaljplanen Blir området en ö med kommunalt huvudmannaskap med enskilt huvudmannaskap runt omkring? Varför? Svar: Ja, Enbacken/Gösta Ekmans väg är omgivet av detaljplaner med enskilt huvudmannaskap för allmänna platser. Eventuellt kommer de kringliggande detaljplanerna på lång sikt även de ersättas med nya detaljplaner med kommunalt huvudmannaskap. Det är dock inte aktuellt i dagsläget. Hur hanteras synpunkterna? Blir det ett röstkrig? Svar: Synpunkterna kommer att sammanställas, redovisas och kommenteras i en samrådsredogörelse. Eventuellt kommer ändringar av planen att ske till följd av synpunkterna. Det beror dock inte alltid på hur många som tycker något, eller på majoriteten. I slutändan är det politikerna som bestämmer. Föreslagen ny väg Varför föreslås en ny väg mellan området och Värmdövägen? Svar: I dag är det väldigt branta vägar som leder till området, med upp till 20 % lutning. Det kan vara mycket besvärligt vintertid. Det är viktigt för tillgängligheten och trafiksäkerheten att man kan nå området på ett säkert sätt. Kan man säga att det blir som en skaftväg in till ön? Svar: Ja, så kan man säga. Fördelar, förutom tillgängligheten, är bl a att kommunen kommer rakt in i området för att sköta drift och underhåll utan att passera områden där vägföreningar är väghållare. Fastighetsägarna i området är inte heller beroende av omgivande vägföreningar. Ligger inte vägen inom naturreservatet? Svar: Nej, den ligger utanför med gränsen för detaljplanen sammanfaller med gränsen för naturreservatet. Påverkar den nya vägen framkomligheten till Enbacken? Svar: Ja, den blir bättre. Var ska vägen gå mer exakt? Hur ser utformningen ut? När får vi se en ritning? Svar: Det har gjorts en förprojektering som underlag för detaljplanen. Ritningar finns att titta på efter mötet för intresserade. Detaljprojektering görs senare, när detaljplanen är antagen.

3 Nacka kommun 3(8) På den nya sträckningen blir körbanan 4,5 m bred och en gångbana på 1,5 m bredd, mellan Värmdövägen och korsningen Gösta Ekmans väg/vårvägen. Resterande delen av Gösta Ekmans väg blir 4,5 m bred. Varför fortsätter inte trottoaren längs hela Gösta Ekmans väg? Svar: Det har inte bedömts behövas. Tanken är att det befintliga gångstråket, stigen, ska ersättas med trottoar. Hur ska trafiksäkerheten vid anslutningen till Värmdövägen lösas? Svar: Det finns ett antal normer för utformningen av vägar, bl a så kallade dimensionerande siktnormer, dvs att det ska vara ett visst antal meter fri sikt beroende på tillåten hastighet. Dessa normer kommer att uppfyllas, men det krävs lite bergsprängning-/schaktning på norra sidan. Hur blir det för dem i vita huset på Värmdövägen? Med en tvär kurva måste det bli inbromsning innan kurvan? Och kommer inte huset att skymma sikten? Svar: Vägen kommer inte att gå in på den fastigheten. Den tillåtna hastigheten är max 50 km/h och liknande kurvor förekommer inom tätbebyggt område. Blir det trafikljus i korsningen med Värmdövägen? Svar: Det är inget som planeras i dagsläget. Men många kör fortare än 50. Blir det fartgupp? Svar: Detaljplanen reglerar inte hastighetsbegränsande åtgärder. Det bör dock nämnas att många bulor och gupp ger klagomål, då de uppfattas som störande av både trafikanter och närboende. Kommunen är många gånger tvungen att ta bort dessa. Man ser mycket restriktivt på gupp i Nacka. Är vägen bara till för utryckningsfordon? Svar: Nej den är till för alla. Det är mycket viktigt att utrycknings- och servicefordon kan angöra området på ett säkert sätt, men tanken är att den ska ge samma fördelar för boende i området. Hur mycket av aspallén kommer att skövlas bort? Svar: Det går inte att svara på hur mycket som måste tas bort. I projekteringen kommer det att framgå vilka träd som måste fällas. Borttagna aspar kommer inte att ersättas. Nya träd kommer att växa upp spontant utmed vägen. Den lantliga miljön försvinner, och det blir en förändring av miljön för fastigheterna framför nya vägen. Svar: En utveckling medför förändringar. Syftet är dock att ge möjlighet för permanentboende och byggrätter, och då ställs högre krav på infrastrukturen.

4 Nacka kommun 4(8) Om ingen vill ha vägen då? Om den krävs för kommunalt huvudmannaskap- då vill vi inte ha det! Svar: Den föreslagna nya angöringsvägen är inte beroende av huvudmannaskapet. Enligt beräkningar kommer det att bli fordonsrörelser per dygn. Den nya vägen innebär också att trafiken till området passerar färre bostadsfastigheter än i nuläget. Trafikmängden kommer att minska på Vårvägen och Nämndemansvägen. Det är backar och stora lutningar överallt. Har ni undersökt alla möjligheter, t ex att förbättra andra vägar till området. Varför bygga en ny? Använd de som finns! Svar: Det är enskilt huvudmannaskap på omgivande vägnät och kommunen råder inte över dessa. Det är vägföreningarnas ansvar att förbättra dem. Diskussion om huvudmannaskap, vägbreddningar och eventuella andra lösningar. Per Johnsson berättar om sina erfarenheter av vägar inom kommunen och berättar att några vägföreningar har begärt att kommunen ska ta över huvudmannaskapet från dem. Kommer kommunen att sköta snöröjning och sandning? Svar: Ja. Vad kostar den nya vägen Svar: Den kommer att kosta ca två miljoner kr. Trappleden Varför ingår trappan ner till Munkkärrsvägen? Svar: Det är en trygg och säker gångväg från området till bl a bussar och skolor. Detaljplanen kommer att innebära att den befintliga trappan kommer att rustas upp bl a för att det ska bli möjligt att använda och underhålla den även vintertid. Mark, inlösen och ersättning m.m. De grönmarkerade områdena, som drabbas av släntintrång (z-områden)- får de fastighetsägarna ersättning? Svar: Det sker en bedömning och värdering från fall till fall. Ersättningen är beroende av hur stort intrånget är, och hur det påverkar användningen av marken. Anläggningar, t ex staket, och vegetation ersätt, flyttas eller återställs. Backeböl 1:775 som ägs av Eriksviks tomtägareförening, den gemensamma marken, vad händer med den? Svar: Grönområden kommer att säkerställas genom att de planläggs som allmän plats/natur, vilket innebär att de bevaras. När det är kommunalt huvudmannaskap har kommunen rätt och skyldighet att lösa in marken som är allmän plats, dvs. marken kommer att övergå till kommunen.

5 Nacka kommun 5(8) Kan föreningen stycka tomter och avyttra dem, för att finansiera t ex utbyggnad? Svar: Det är inte möjligt eftersom det inte går att stycka och sälja tomter från ett område som inte får bebyggas. Vad händer med koloniområdet? Svar: Det ligger inom naturreservatet, och utanför detaljplanen. Det berörs inte. Vatten och avlopp Per Johnsson berättar kort om VA och visar hur LTA systemet fungerar och visar hur ledningar och isoleringslådan ser ut. LTA-systemet bygger även på att det finns en pump inne på varje fastighet. Det kommer också att byggas en tryckstegringsstation vid Gösta Ekmans väg för att få upp vatten till Enbacken. När ska anslutningsavgiften betalas? Hur mycket kostar det? Svar: Anslutningsavgiften faktureras när anläggningen kan tas i bruk. Kostnaden beräknas utifrån kommunens VA-taxa, som ses över för justering varje år. För en tomt på 1500 kvm kostar det ca kr. VA-nätet byggs ut samtidigt med gatan, vilket ger samordningsvinster för både gatu- och VA-delen. Kommunen ersätter privata VA-anläggningar som blir onyttiga till följd av utbyggnad av det allmänna VA-nätet i enlighet med de regler som beslutats av Tekniska nämnden. Mer information lämnas längre fram under processen. Det redovisas olika summor för kostnaden i genomförandebeskrivningen och på kommunens hemsida. Svar: Om siffrorna skiljer sig åt är det uppgifterna på kommunens hemsida som gäller. Siffrorna i genomförandebeskrivningen kommer att kontrolleras. Om man har en egen brunn, får man fortsätta att använda den även om man är ansluten? Svar: Ja, men man mäter en högre avgift för spillvatten, eftersom det blir mer spillvatten än det vatten man köper. Kostnaden för spillvatten ingår i kostnaden för vattenförbrukningen. Hur blir det med vattenförsörjningen under byggtiden? Vi har sommarvattenledningar i området, får vi ha det kvar? Vi som inte har egna brunnar är beroende av sommarvattnet under utbyggnadstiden. Vi vill ju kunna använda fastigheten. Det är en viktig fråga. Om något händer med sommarvattnet idag- då kopplar kommunen på ledningsnätet. Pumpen (sommarledning) står inom vägmark, så den måste sannolikt rivas. Vad händer då? En dialog om sommarvattnet måste föras. Svar: Det finns möjlighet att ha kvar sommarvattnet om fastighetsägarna själva bekostar en omläggning så att ledningarna läggs inom kvartersmark. Kommunen vill inte ha dem inom gatuområdet/allmän plats beroende på ansvarsfrågan.

6 Nacka kommun 6(8) Om sommarvattnet ska vara kvar hanteras det rent praktiskt under genomförandefasen i projekteringsskedet. Det kan bli fördyringar av entreprenaden och kostnaderna måste fördelas genom ett avtal. Under utbyggnadstiden avtalas om hur vattenförsörjningen ska skötas. Hur stor är LTA-pumpen och hur djupt måste gropen på fastigheten vara. Svar: Pumpen är 2,6 m hög. Ska man gräva ner pumpen själv? Svar: Ja, kommunen gräver fram till anslutningspunkten vid fastighetsgräns. Kommunen sköter dock driften av pumpen, under förutsättning att den placerats så att den är åtkomlig. Ska fastighetsägaren installera elen? Svar: Ja, fastighetsägaren ansvarar för all anläggning och installationer inom den egna fastigheten. Kommunen betalar ut ett installationsbidrag, enligt VA-taxan. Sophantering/hämtning Var ska man ställa sopkärlen? Kommer inte sopbilarna att köra upp på Enbacken i framtiden? Svar: Sopkärlen ska ställas inne på fastigheten vid vägen. Det ska dock finnas möjlighet för en gemensam kärluppställning alternativt gemensamma nergrävda behållare eller liknade för fastigheterna på Enbacken, om det p.g.a gällande arbetsmiljöregler inte blir möjligt med sophämtning på Enbacken. Orsaken är att det inte är möjligt att göra vändplanen på Enbacken tillräckligt stor, 18 m i diameter, för att uppfylla kraven för vändning av tunga fordon. Det skulle kräva höga stödmurar, stora utfyllande och markintrång. I stället för vändplan blir det en T- korsning, vilket innebär att sopbilar måste backa för att vända. De kan då vägra att köra upp på Enbacken med hänvisning till arbetsmiljöverkets regler. Ska det bli 30 sopkärl på Gösta Ekmans väg? Det är oacceptabelt. Ni måste finna en lösning om det blir så att sopbilen inte kör. Svar: Det är nog inte rimligt att alla på Enbacken ska köra sina sopkärl upp och nerför Enbacken. Det troliga är någon form av gemensam lösning. Eventuellt behöver utrymme i detaljplanen reserveras som kvartersmark för upplag el. dyligt. Det utrymme som planförslaget innehåller är tillräckligt. Sopbilen kommer runt där utan vidare. Svar: Rent fysikt kommer det att fungera men man måste beakta risken att sopbilsförarna vägrar att vända på sådana platser.

7 Nacka kommun 7(8) Redovisning av gatukostnadsutredningen Anna Kuling berättade om vad en gatukostnadsutredning är, och grunderna enligt Planoch bygglagen och kommunens gatukostnadspolicy. Vidare redovisades kostnadsunderlaget, fördelningsområdet och fördelningsgrunden enligt gatukostnadsutredningen för Enbacken/Gösta Ekmans väg. Inom området finns inga sådana anläggningar som bedöms vara till nytta för fler än de som bor i området enligt vad som anges i gatukostnadspolicyn. Däremot görs en generell jämkning av kostnadsunderlaget för att kostnaden per fastighet ska inte ska överstiga den nivå som är jämförbara med andra liknande områden. Kommunen finansierar med 2 miljoner kr genom skattemedel. Efter samråd och utställning lämnas ett slutgiltigt förslag till beslut av kommunstyrelsen, avseende kostnadsunderlag, fördelningsområde och fördelningsgrund. Observera att gatukostnadsutredningen inte är ett juridiskt bindande dokument på samma sätt som en detaljplan. Det är kommunstyrelsens beslut om att anta principerna för uttag av gatukostnadsersättning som är bindande. Kommunstyrelsens beslut kan överklagas genom så kallad laglighetsprövning. Gatukostnadsersättningen ska betalas då vägar m.m. är utbyggda och klara att användas, vilket kan ske tidigast under hösten Det finns flera möjligheter till anstånd och avbetalning, se gatukostnadsutredningens bilaga 3. Frågor och synpunkter Takpriset räknas upp med index. Hur mycket då? Är det ca 1,2 %? Svar: Takpriset räknas upp med entreprenadindex, som är en serie av olika indexgrupper med indextal för varje månad. Indexet är alltså uppdelat på olika delar av entreprenaden och det kan vara både positivt och negativt. Speglar kostnadsutvecklingen på entreprenadmarknaden. Hur mycket kostar varje väg, t ex den nya vägen? Svar: Kommunen tillämpar områdesvis fördelning och därför redovisas inte kostnaden per väg. Underlaget för kalkylen är oftast baserat på mängder för hela området (en s.k. mängdbeskrivning). Den nya vägen är beräknad att kosta ca 2 miljoner kr. Ingår kostnad för VA i gatukostnaden? Svar: Nej, gatukostnadsersättningen omfattar enbart allmänna anläggningar såsom gata, belysning m.m., som redovisas i gatukostnadsutredningen. Kostnaden för VAanslutning debiteras separat enligt kommunens gällande VA-taxa. Kan man inte fördela kostnaderna på fler? Svar: Det finns bara två grupper av två kostnadsbärare: fastigheter inom fördelningsområdet och skattebetalarna. Varför är inte naturmarken kostnadsbärare? Om naturmarken ingick skulle det finnas skäl för att kommunen bidrar mer till kostnaderna.

8 Nacka kommun 8(8) Svar: Ett naturområde har ingen byggrätt och har inte behov av gator och andra allmänna anläggningar. Det blir ett konstigt resonemang eftersom naturområden är en sådan anläggning vars kostnader ska betalas genom gatukostnadsersättningen. Det blir samma sak som att själva gatufastigheten ska belastas av kostnaderna för att bygga gatan. Planenheten/Exploateringsenheten Per Jerling Planarkitekt Susanne Skoglund Exploateringsingenjör Bilagor: Bilder, redovisning detaljplan. Bilder, redovisning gatukostnadsutredning. Närvarolista.

9 Välkomna! Samrådsmöte 31/ förslag till Detaljplan för Enbacken/Gösta Ekmans väg (Område I), Eriksvik, Boo Dagordning Presentation Information om detaljplan Gatukostnadsutredning Allmänna/generella frågor Avslut Möjlighet till enskilda frågor Bakgrund Tryck på fler bostäder i Stockholmsregionen Ökad permanentbosättning i s.k. förnyelseområden (fritidshusområden) Önskan om vatten & avlopp, större byggrätter, styckningar m.m. från boende Miljöskäl dåliga avloppslösningar Strategi för förnyelseplaneringen Politiskt uppdrag att planlägga

10

11 Vad är en detaljplan Kommuntäckande översiktsplan (rådgivande) Tidigare stadsplan och byggnadsplan Reglerar markanvändningen Ger oftast en byggrätt Allmänna intressen ska beaktas Normalt och enkelt planförfarande Gällande planer/områdesbestämmelser Detaljplanens dokument Plankarta med planbestämmelser (juridiskt bindande) Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Miljöredovisning Normalt planförfarande Start-PM, KS Programarbete Programsamråd Programbeslut, KS Upprättande av detaljplaneförslag för samråd Samrådsbeslut Samrådstid Upprättande av utställningshandlingar Utställningsbeslut, MSN Utställningstid Upprättande av antagandehandlingar Godkännandebeslut, MSN, KSAU & KS Antagandebeslut, KF Ev. överprövning, länsstyrelsen/regeringen Laga kraft Program Samråd Utställning Antagandprövning Ev. över- Laga kraft Syftet Omvandla området från fritidshusområde till område för permanent boende Kommunalt vatten och avlopp Byggrätter för villor Större tomter får styckas Kommunalt huvudmannaskap för allmän plats Vägar byggs ut/rustas upp Ny tillfartsväg med trottoar från Värmdövägen Säkerställa naturområden Trappförbindelse Enbacken-Munkkärrsvägen

12 Planhandlingarna finns under samrådstiden: Preliminär tidsplan Samråd Utställning Antagande (Överklagan?) Laga kraft Projektering Upphandling entreprenör Utbyggnad Bygglov för bebyggelse juli-sept 2009 nov-dec 2009 maj 2010 ~ ~ ~ ~ juni 2010 maj-dec 2010 mars-apr 2011 maj 2011-maj 2012 ~ sommar 2012 Vid överklagan +0,5-2,5 år Synpunkter lämnas skriftligt senast den 15 september 2009 till: Miljö- och stadsbyggnadsnämnden KFKS 2005/ Planenheten Nacka kommun NACKA miljostadsbyggnadsnamnden@nacka.se Utställningshallen, Nacka Stadshus, Granitvägen 15 (mån-fre ) Bibliotek Forum Nacka, Värmdövägen 189 (mån-tor 9-19, fre 9-18, lör-sön 10-17) Bibliotek Orminge, Orminge centrum (mån-tis 10-19, ons-fre 9-18, lör 11-15, sön 12-16) under Bo och bygga välj Planering och utbyggnad Detaljplanering Pågående projekt Sicklaön Aktiva projekt Område I

13 Gatukostnadsutredning Gatukostnadsutredning, vad är det? Kommunen får besluta att kostnader för sådana åtgärder som är avsedda att tillgodose ett visst områdes behov av allmänna platser och av anordningar som normalt hör till allmänna platser skall betalas av ägarna till fastigheterna inom området. (Plan- och bygglagen, 6 kap, 31 ) Gatukostnadsutredning Gatukostnadsutredning Kommunen ska besluta om - de kostnader som skall fördelas (kostnadsunderlag) - avgränsningen av det område inom vilket fördelning skall ske (fördelningsområde) - grunderna för fördelningen (fördelningsgrund) Innan kommunen beslutar att kostnader för gator och andra allmänna platser skall betalas av fastighetsägare, skall kommunen låta utreda frågan och upprätta det förslag som utredningen föranleder. (Plan- och bygglagen, 6 kap, 36 ) Fördelning enligt skälig och rättvis grund (Plan- och bygglagen, 6 kap, 31 ) Gatukostnadspolicy Gatukostnadsutredning, processen Kommunens gatukostnadspolicy ligger till grund principer för kostnadsunderlag och fördelning. Jämkning av kostnadsunderlaget kommunal finansiering. Takregel - den kostnadsnivå som angivits vid utställning av gatukostnader skall, justerat för ev. generella kostnadsnivåförändringar över tiden, gälla som tak vid debitering efter att utbyggnaden av gata och park genomförts. Förslag till kostnadsunderlag, fördelningsområde, fördelningsgrund utarbetas Samråd med berörda fastighetsägare - synpunkter - samrådsredogörelse Utställning - synpunkter - sammanställning av synpunkter Slutgiltigt förslag Kommunstyrelsen beslutar om principer för gatukostnadsersättning som berörda fastighetsägare ska betala Kommunstyrelsens beslut kan överklagas 1

14 Gatukostnadsutredning, Enbacken/Gösta Ekmansväg (område I) m.fl Kostnadsunderlag Gatukostnadsutredning för Enbacken/Gösta Ekmans väg (Område I) m.fl Gatukostnadsutredning, Enbacken/Gösta Ekmansväg (område I) m.fl Fördelningsområde Fördelningsområdet innefattar området för förslag till detaljplan för Enbacken/Gösta Ekmans väg (Område I), Boo, samt de fem fastigheter utanför planområdet som har sin angöring via Gösta Ekmans väg inom planområdet. Gatukostnadsutredning, Enbacken/Gösta Ekmansväg (område I) m.fl Fördelningsgrund Kostnader för park och natur fördelas lika på antalet befintliga och tillkommande fastigheter. Kostnaderna, exklusive park och natur, fördelas efter andelstal grundade på föreslagen klassificering. Gatukostnadsutredning, Enbacken/Gösta Ekmansväg (område I) m.fl Gatukostnadsersättning Gatukostnadsutredning, Enbacken/Gösta Ekmansväg (område I) m.fl Observera! Kostnadsunderlag, fördelningsområde och fördelningsgrund kan komma att revideras i det kommande utställningsförslaget. Takregeln avser den kostnadsnivå som angivits vid utställning Synpunkter, skriftligen senast den 15 september 2009, till: Nacka kommun DNR KFKS 2009/ Exploateringsenheten Nacka eller via e-post till exploatering@nacka.se 2

15 Gatukostnadsersättning Gatukostnadsersättningen ska betalas då vägarna är färdigställda, kan tas i drift, och användas av fastighetsägarna. Kan ske tidigast under hösten Särskilda betalningsvillkor. Normal betalning 60 dagar Betalningsvillkor Kort anstånd Vid tillfälliga betalningssvårigheter (ref ränta +4%) Längre anstånd Avbetalning på 10 år enl. PBL efter särskild prövning (ref. ränta +2 %) Särskilda regler för permanentboende anstånd upp till 15 år med det som överstiger 2 alt. 3 basbelopp (ref. ränta + 1 %) Uppskjuten betalning för pensionärer Anstånd efter särskild prövning (ref. ränta +2 %) Kommunal borgen För kredit upp till 30 år efter särskild prövning 3

Gatukostnadsutredning del 2 för del av Kummelnäsvägen. Minnesanteckningar från samrådsmöte den 7 juni 2010, i Myrsjöskolans matsal

Gatukostnadsutredning del 2 för del av Kummelnäsvägen. Minnesanteckningar från samrådsmöte den 7 juni 2010, i Myrsjöskolans matsal Minnesanteckningar 2010-06-23 Projektnr 9402 Dnr KFKS 2010/127 258 1 (4) Gatukostnadsutredning del 2 för del av Kummelnäsvägen Minnesanteckningar från samrådsmöte den 7 juni 2010, i Myrsjöskolans matsal

Läs mer

Utställning av gatukostnader för Sydöstra Lännersta 2 (Område W), Boo

Utställning av gatukostnader för Sydöstra Lännersta 2 (Område W), Boo 2013-01-10, rev. 2013-02-07 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KSKF 2005/149-258 Kommunstyrelsen Utställning av gatukostnader för Sydöstra Lännersta 2 (Område W), Boo Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

Samrådsredogörelse Gatukostnadsutredning Norra Skuru. Bilaga 1 Sida 1 (1) Sammanställning inkomna synpunkter. Fastighetplan

Samrådsredogörelse Gatukostnadsutredning Norra Skuru. Bilaga 1 Sida 1 (1) Sammanställning inkomna synpunkter. Fastighetplan Samrådsredogörelse Gatukostnadsutredning Norra Skuru Bilaga 1 Sida 1 (1) Sammanställning inkomna synpunkter Fastighet Specifik synpunkt Kostnadsunderlag Kommunen sk ata alla kostnader för Skurusundsvägen

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E. Gatukostnadsutredning för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) Nacka kommun

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E. Gatukostnadsutredning för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) Nacka kommun 2013-01-04 UTSÄLLNINGSHANDLING KFKS 2005/149-258 Projekt: 9319 Sydöstra Lännersta 2 (Område W) S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Gatukostnadsutredning för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) Nacka kommun

Läs mer

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G Dnr KFKS 2014/824-258 Projektnr 9420 G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G Dalvägen Gustavsviksvägen, sydöstra Boo, Nacka kommun Upprättad på Exploateringsenheten i maj 2015. Kartan visar områdets

Läs mer

Gatukostnadspolicy Stadsbyggnadsförvaltningen

Gatukostnadspolicy Stadsbyggnadsförvaltningen Gatukostnadspolicy 2017-12-04 Stadsbyggnadsförvaltningen Tyresö kommun, 2017-12-04 2 (7) Innehållsförteckning 1 Gatukostnad... 3 1.1 Lagreglering... 3 2 Beslutsprocessen... 3 3 Tillämpningsområde... 4

Läs mer

Gatukostnadsutredning för Bågvägen-Åbroddsvägen Nacka kommun

Gatukostnadsutredning för Bågvägen-Åbroddsvägen Nacka kommun 2017-10-25 Antagandehandling KFKS 2014/40-258 Projekt: 9371 Bågvägen-Åbroddsvägen Gatukostnadsutredning för Bågvägen-Åbroddsvägen Nacka kommun Exploateringsenheten oktober 2017 Sammanfattning Gatukostnadsutredningen

Läs mer

REDOGÖRELSE AV UTSTÄLLNING

REDOGÖRELSE AV UTSTÄLLNING NACKA KOMMUN Exploateringsenheten BESLUTSHANDLING Dnr KFKS 2009/139 258 Projektnr 9306 REDOGÖRELSE AV UTSTÄLLNING Gatukostnadsutredning för del av Kummelnäs, Björnbergsområdet (Område E), Nacka kommun

Läs mer

Gatukostnadsutredning

Gatukostnadsutredning UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 [6] Stadsbyggnadsenheten 2012-07-11 Projekt nr 9132 Referens Nina Vesterli Skårdal, förslag till Gatukostnadsutredning BOTKYRKA KOMMUN GATUKOSTNADSUTREDNING 2 [6] Inledning Detta

Läs mer

SB-2014/416.358 GRANSKNINGSHANDLING. Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag

SB-2014/416.358 GRANSKNINGSHANDLING. Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen SB-2014/416.358 GRANSKNINGSHANDLING Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild

Läs mer

.XPPHOQlV9lJI UHQLQJVNDON\OI U YlJRPE\JJQDWLRQRFKQDWXUPDUN

.XPPHOQlV9lJI UHQLQJVNDON\OI U YlJRPE\JJQDWLRQRFKQDWXUPDUN .XPPHOQlV9lJI UHQLQJVNDON\OI U YlJRPE\JJQDWLRQRFKQDWXUPDUN *loodqgh'hwdomsodqhrpungh)6roylnvrpunghw 8SSUlWWDGDY.XPPHOQlV9lJI UHQLQJVVW\UHOVHLPDM,QOHGQLQJ Vid fortsatt enskilt huvudmannaskap för Solviksområdet

Läs mer

Detaljplan för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) i Boo, Nacka kommun

Detaljplan för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) i Boo, Nacka kommun 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-03-06 Dnr KFKS 2002/301-214 Projekt 9319 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) i Boo, Nacka kommun Upprättat av planenheten i februari

Läs mer

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN GRANSKNINGSSHANDLING

STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN GRANSKNINGSSHANDLING STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN GRANSKNINGSSHANDLING Åsa Ström, exploateringsingenjör april 2017 Dnr: 2013KSM0921 FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Raksta, etapp 8 För del av fastigheten Raksta 1:4 m.fl. Inom

Läs mer

Gatukostnadsutredning för Södersätra och Kastellgården, Väsjöområdet

Gatukostnadsutredning för Södersätra och Kastellgården, Väsjöområdet Sidan 1 av 7 för Södersätra och Kastellgården, Detaljplan 2008/715 KS 203 SAMRÅDSHANDLING 2 Sidan 2 av 7 1. Inledning Sollentuna kommun arbetar med förändring av, dels genom att skapa förutsättningar för

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningen Emelie Häll, exploateringsingenjör

Stadsbyggnadsförvaltningen Emelie Häll, exploateringsingenjör Stadsbyggnadsförvaltningen Emelie Häll, exploateringsingenjör Granskningshandling Mars 2018 FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Tegelbruket, etapp 11 Fastigheterna Brevik 1:1 mfl. Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

SBN Mex 2010/4.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet

SBN Mex 2010/4.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen SBN Mex 2010/4.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Flygbild över området Utdrag ut

Läs mer

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G UTSTÄLLNINGSHANDLING Dnr KFKS 2005/149 258 Projektnr 9319 G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G Sydöstra Lännersta 2 (Område W), Nacka kommun Upprättad på Exploateringsenheten i februari 2013 och reviderad

Läs mer

RIKTLINJER FÖR UTTAG AV GATUKOSTNADS- ERSÄTTNING

RIKTLINJER FÖR UTTAG AV GATUKOSTNADS- ERSÄTTNING RIKTLINJER FÖR UTTAG AV GATUKOSTNADS- ERSÄTTNING Beslutade den 4 april 2016 Tillämpningsområde Dessa riktlinjer för uttag av gatukostnadsersättning gäller, om inget annat anges, för hela Nacka kommun och

Läs mer

KS-2018/ SAMRÅDSHANDLING. Gatukostnadsutredning Bilaga karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag

KS-2018/ SAMRÅDSHANDLING. Gatukostnadsutredning Bilaga karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag KS-2018/1824.358 Kommunstyrelsens förvaltning Samhällsbyggnadsavdelningen SAMRÅDSHANDLING Gatukostnadsutredning Bilaga karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild över området Utdrag

Läs mer

Välkomna! till. Samrådsmöte för ny detaljplan för Tegelbruket, etapp 11

Välkomna! till. Samrådsmöte för ny detaljplan för Tegelbruket, etapp 11 Välkomna! till Samrådsmöte för ny detaljplan för Tegelbruket, etapp 11 Program för dagens möte Detaljplaneprocessen och tidplan Planförslaget (byggrätter, styckningar, begränsningar, m.m.) 113 Genomförande

Läs mer

Gatukostnadsersättning för Utsälje 1:48 m fl inom kommundelen Snättringe - beslut om granskning

Gatukostnadsersättning för Utsälje 1:48 m fl inom kommundelen Snättringe - beslut om granskning KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 14 januari 2015 9 Paragraf Diarienummer KS-2014/786.358 Gatukostnadsersättning för Utsälje 1:48 m fl inom kommundelen

Läs mer

Mer om gatukostnader

Mer om gatukostnader INFORMATIONSMATERIAL Exploateringsenheten Nacka, november 2018 Bilaga 6 till samrådshandlingarna för gatukostnadsutredning Mjölkudden-Galärvägen Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 1.1 Uttag av gatukostnadsersättning...

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E NACKA KOMMUN Exploateringsenheten UTSTÄLLNINGSHANDLING Dnr KFKS 2008/588 258 Projekt nr. 9409 S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Gatukostnadsutredning för Vikingshillsvägen, Boo, Nacka kommun Exploateringsenheten

Läs mer

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G KS 202-2 UTKAST SAMRÅDSHANDLING 204-04-0 G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G FÖR DETALJPLAN Ormsta-Stensta GATUKOSTNADSUTREDNINGEN OMFATTAR FASTIGHETERNA ORMSTA :8, :33-:36, :38-:4, :48, :26-28,

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SAMRÅDSHANDLING Björn Edén, projektingenjör November 2012 Dnr: 2012KSM0843

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SAMRÅDSHANDLING Björn Edén, projektingenjör November 2012 Dnr: 2012KSM0843 SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SAMRÅDSHANDLING Björn Edén, projektingenjör November 2012 Dnr: 2012KSM0843 FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Brobänken, etapp 10 För del av fastigheten Tyresö 1:425 m fl. Inom

Läs mer

Solberga etapp 7, Område för villabebyggelse

Solberga etapp 7, Område för villabebyggelse Stadsbyggnadskontoret Martin Larsson, exploateringsingenjör oktober 2009 Utställningshandling FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Solberga etapp 7, Område för villabebyggelse Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

FÖRSLAG TILL FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR DJUPEDALSOMRÅDET

FÖRSLAG TILL FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR DJUPEDALSOMRÅDET Stadsbyggnadskontoret Datum 2008-03-04 KS 2007:84 ANTAGANDE FÖRSLAG TILL FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR DJUPEDALSOMRÅDET ORIENTERING Inom områden med detaljplan där kommunen är huvudman för allmänna platser

Läs mer

TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR VÄXJÖ 6:50 MFL PÅ NORREMARK, VÄXJÖ

TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR VÄXJÖ 6:50 MFL PÅ NORREMARK, VÄXJÖ GATUKOSTNADSUTREDNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR VÄXJÖ 6:50 MFL PÅ NORREMARK, VÄXJÖ KOMMUN 2017-10-12 UPPDRAG 271600, Gatukostnadsutredning, Hagavik, Växjö Titel på rapport: Gatukostnadsutredning Hagavik

Läs mer

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G UTSTÄLLNINGSHANDLING Dnr KFKS 2005/149 258 Projektnr 9319 G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G Sydöstra Lännersta 2 (Område W), Nacka kommun Upprättad på Exploateringsenheten i februari 2013. INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE HERMANSTORP För detaljplan samt gatukostnadsutredning

INFORMATIONSMÖTE HERMANSTORP För detaljplan samt gatukostnadsutredning INFORMATIONSMÖTE HERMANSTORP För detaljplan samt gatukostnadsutredning Dagordning 1. Planprocessen 2. Planförslag 3. Vad har hänt efter samråd 4. Vatten och avlopp 5. Gatuutbyggnad 6. Gatukostnad 7. Frågor

Läs mer

Gatukostnadsutredning för VIDJA, etapp 1 och 2 Inom Trångsunds kommundel, Huddinge kommun

Gatukostnadsutredning för VIDJA, etapp 1 och 2 Inom Trångsunds kommundel, Huddinge kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen DIARK MEX 08/15.358 SAMRÅDSSHANDLING Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild

Läs mer

FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Gudö (Tutviksvägen - Bondvägen)

FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Gudö (Tutviksvägen - Bondvägen) Antagandehandling 1(7) Kommunstyrelseförvaltningen Ksmex 39/2007 Mark och exploatering Anneli Welander/Ann Wetterström FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Gudö (Tutviksvägen - Bondvägen) 2008-12-08 Inledning

Läs mer

DNR KS-2016/1576 SAMRÅDSSHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag

DNR KS-2016/1576 SAMRÅDSSHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Kommunstyrelsens förvaltning Exploateringssektionen DNR KS-2016/1576 SAMRÅDSSHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild över området Utdrag ut Huddinge

Läs mer

FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag

FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Kommunstyrelsens förvaltning Samhällsbyggnadsavdelningen KS-2016/679.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Kartbilaga över fördelningsområdet Bilaga beräkningsunderlag Flygbild över området Utdrag

Läs mer

Detaljplan för Sydöstra Lännersta 2, Område W, i Boo, Nacka kommun

Detaljplan för Sydöstra Lännersta 2, Område W, i Boo, Nacka kommun 2016-01-12 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2002/301-214 Projekt 9319 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för Sydöstra Lännersta 2, Område W, i Boo, Nacka kommun Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Detaljplan för Bo 1:51 m.fl. delar av Bo och Lännersta, Boovägen, Upprättad på i november 2004, justerad mars 2005. ALLMÄNT en redovisar de organisatoriska,

Läs mer

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Fastighetskontoret Dnr KFKS 95/1999 214, Pnr 9381 Dnr KFKS 35/2002 214, Pnr 9361 G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Detaljplan för del av Kummelnäs och Velamsund, område Grävlingsberg och Söder

Läs mer

Fritidshusområde i förändring

Fritidshusområde i förändring Del 1 Planering Fritidshusområde i förändring Från fritidshus till åretruntbostad I Värmdö kommun finns möjligheter till ett attraktivt boende med närhet till storstad, natur och hav. Kommunen har många

Läs mer

Övergångsregler för redan påbörjade områden ska tillämpas enligt förslag i denna tjänsteskrivelse.

Övergångsregler för redan påbörjade områden ska tillämpas enligt förslag i denna tjänsteskrivelse. Tjänsteskrivelse 2006-03-02, reviderad 2006-03-28 Dnr KFKS 2005/992 1 (5) Kommunstyrelsen Gatukostnadspolicy Förslag till beslut Förslaget till gatukostnadspolicy godkännes. Övergångsregler för redan påbörjade

Läs mer

Gatukostnadsutredning för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) i Boo, upprättad i februari 2013, reviderad mars 2015

Gatukostnadsutredning för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) i Boo, upprättad i februari 2013, reviderad mars 2015 1 (13) UTLÅTANDE 2015-03-10 Dnr KFKS 2005/149-258 Projekt 9319 Sydöstra Lännersta 2 (Område W) UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE Efter utställning den 19 april 22 maj 2013 Gatukostnadsutredning för Sydöstra Lännersta

Läs mer

Ugglevägen, etapp 9 inre Brevik

Ugglevägen, etapp 9 inre Brevik SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN ANTAGANDEHANDLING Jenny Linné, exploateringsingenjör Maj 2013 Dnr: 2011KSM0459 FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Ugglevägen, etapp 9 inre Brevik För del av fastigheten Brevik

Läs mer

Detaljplan Blåsippan 1 m.fl. granskningshandling

Detaljplan Blåsippan 1 m.fl. granskningshandling 2019-05-07 1(7) Tekniska förvaltningen Anna Welander 0476-551 11 Anna.velander@almhult.se Gatukostnadsutredning tillhörande Detaljplan Blåsippan 1 m.fl. granskningshandling 2019-05-07 2(7) 1. Inledning

Läs mer

Stadsbyggnadsförvaltningen Emelie Häll, exploateringsingenjör OBS! UTKAST

Stadsbyggnadsförvaltningen Emelie Häll, exploateringsingenjör OBS! UTKAST Stadsbyggnadsförvaltningen Emelie Häll, exploateringsingenjör Samrådshandling OBS! UTKAST FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Tegelbruket, etapp 11 Fastigheterna Brevik 1:1 mfl. Inom Tyresö kommun, Stockholms

Läs mer

Välkomna till informationsmöte. Detaljplan för Område A (Eols udde)

Välkomna till informationsmöte. Detaljplan för Område A (Eols udde) Välkomna till informationsmöte Detaljplan för Område A (Eols udde) Dagordning Vi presenterar oss Området Bakgrund och syfte Planprocessen Genomförande VA-försörjning Tidplan Information ca 40 min Frågor

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige den 5 november 2007, 200. Gatukostnadsreglemente för Huddinge kommun

Antaget av kommunfullmäktige den 5 november 2007, 200. Gatukostnadsreglemente för Huddinge kommun FÖRFATTNINGSSAMLING HKF 3100 1 (6) Antaget av kommunfullmäktige den 5 november 2007, 200. Gatukostnadsreglemente för Huddinge kommun 1 Allmänna bestämmelser Kommunen skall ta ut gatukostnader enligt bestämmelserna

Läs mer

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E

S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E NACKA KOMMUN Exploateringsenheten UTSTÄLLNINGSHANDLING Dnr KFKS 2010/127 258 Projektnr 9402 S A M R Å D S R E D O G Ö R E L S E Gatukostnadsutredning del 2 för del av Kummelnäsvägen, Nacka kommun Exploateringsenheten

Läs mer

Gatukostnadsutredning för Sjöängen II Inom Trångsunds kommundel, Huddinge Kommun

Gatukostnadsutredning för Sjöängen II Inom Trångsunds kommundel, Huddinge Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen MEX 09/23.358 FASTSTÄLLANDEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Bilagor Gatukostnadsutredning för Sjöängen

Läs mer

SBN GK 2002/ FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet

SBN GK 2002/ FASTSTÄLLELSEHANDLING. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Gatukontoret SBN GK 2002/322.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Gatukostnadsutredning för FURUHÖJDSOMRÅDET Inom Fullersta

Läs mer

B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G NACKA KOMMUN Miljö & Stadsbyggnad Rolf markman tel. 08 718 94 25 DP 295 KFKS 161-1996 214 Projekt 9356 B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Ändring av detaljplan för Lilla

Läs mer

Gatukostnadsutredning för TALLDALENOMRÅDET Inom Glömsta, Fullersta kommundelar, Huddinge Kommun

Gatukostnadsutredning för TALLDALENOMRÅDET Inom Glömsta, Fullersta kommundelar, Huddinge Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Gatukontoret SBN GK 2006/20.313 ANTAGANDEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Flygbild över området Utdrag ut Huddinge Kommuns kartdatabas.

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 [9] Mark- och exploateringsenheten 2009-01-20 rev 2009-09-17 Plannummer: 45-33 Referens Agneta Engver Lindquist DETALJPLAN FÖR Tullinge Trädgårdsstad, etapp 3 Tullinge Villastad, Botkyrka

Läs mer

Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun.

Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun. SAMRÅDSHANDLING 1 (7) Dnr MSN 2013/65-214 Tillägg till PLANBESKRIVNING OCH PLANBESTÄMMELSER Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun.

Läs mer

Björnbärsvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE

Björnbärsvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Björnbärsvägen OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE Inom Tyresö kommun, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2 ALLMÄNT BAKGRUND

Läs mer

Nyfors OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE OCH TÄTARE SMÅSKALIG BEBYGGELSE

Nyfors OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE OCH TÄTARE SMÅSKALIG BEBYGGELSE SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALNINGEN Karl Hallgren, exploateringsingenjör SAMRÅDSHANDLING 2012KSM0850 FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Nyfors OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE OCH TÄTARE SMÅSKALIG BEBYGGELSE Inom Tyresö

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelseförvaltni ngen Mark och exploatering Detaljplan Ålstavägen, Tungelsta Ålsta 3:98 m fl Upprättad 2005-09-20, reviderad 2006-01-16. Kjell Flygelholm exploateringschef GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

SBN GK 2005/ FASTST ÄLLELSEHANDLlNG. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet. Ga!~kostnadsutred~ingför HOGMORAVAGEN1

SBN GK 2005/ FASTST ÄLLELSEHANDLlNG. Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet. Ga!~kostnadsutred~ingför HOGMORAVAGEN1 [gjhuddinge Gatukontoret KOMMUN Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen SBN GK 2005/25.313 FASTST ÄLLELSEHANDLlNG Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Flygbild över området Utdrag ut Huddinge

Läs mer

Gatukostnadsutredning för HAGEBYOMRÅDET Inom Flemingsberg kommundel, Huddinge Kommun

Gatukostnadsutredning för HAGEBYOMRÅDET Inom Flemingsberg kommundel, Huddinge Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Gatukontoret SBN GK 2006/48.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Flygbild över området Utdrag ut Huddinge Kommuns kartdatabas.

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV LANDVETTER 4:45 M.FL. LANDVETTERS-BACKA VÄSTRA I LANDVETTER, HÄRRYDA KOMMUN

DETALJPLAN FÖR DEL AV LANDVETTER 4:45 M.FL. LANDVETTERS-BACKA VÄSTRA I LANDVETTER, HÄRRYDA KOMMUN Sektorn för Samhällsbyggnad Utställningshandling 3 November 2015 DETALJPLAN FÖR DEL AV LANDVETTER 4:45 M.FL. LANDVETTERS-BACKA VÄSTRA I LANDVETTER, HÄRRYDA KOMMUN Genomförandebeskrivning ORGANISATORISKA

Läs mer

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G SAMRÅDSHANDLING Dnr KFKS 2014/40 258 Projekt nr 9371 G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G Bågvägen - Åbroddsvägen, projekt nr 9371 Upprättad på Mark- och exploateringsenheten i augusti 2014. INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G KS 207.068 SAMRÅDSHANDLING 208-05-02 G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G FÖR DETALJPLAN KÅRSTA-RICKEBY 2 GATUKOSTNADSUTREDNINGEN OMFATTAR FASTIGHETERNAKÅRSTA-RICKEBY :5, :7, :, :20 OCH KÅRSTA-RICKEBY

Läs mer

Vem betalar vägen? Om huvudmannaskap och vägar i Nacka kommun

Vem betalar vägen? Om huvudmannaskap och vägar i Nacka kommun Vem betalar vägen? Om huvudmannaskap och vägar i Nacka kommun VEM BETALAR VÄGE N? Innehåll 1 2 3 4 5 6 I vårt område... sid 3 Från planering till färdigt hus sid 4 Huvudmannaskap kommunalt eller enskilt

Läs mer

GATUKOSTNADS UTREDNING

GATUKOSTNADS UTREDNING KS 20.209 REV 202-04-8 GATUKOSTNADS UTREDNING FÖR DETALJPLAN FÖR HAGA 3 GATUKOSTNADSUTREDNINGEN OMFATTAR FASTIGHETERNA ORMSTA :8, :56 57, :99 04, :36, :238-24, :260-26, :445, :475, SAMT DELAR AV FASTIGHETERNA

Läs mer

GATUKOSTNADSPOLICY. Fastställd av kommunstyrelsen 25/3 2013, 75. Gäller för antaganden av principer för gatukostnader från och med 26/3 2013.

GATUKOSTNADSPOLICY. Fastställd av kommunstyrelsen 25/3 2013, 75. Gäller för antaganden av principer för gatukostnader från och med 26/3 2013. GATUKOSTNADSPOLICY Fastställd av kommunstyrelsen 25/3 2013, 75. Gäller för antaganden av principer för gatukostnader från och med 26/3 2013. SAMMANFATTNING Gatukostnadspolicyn innehåller grundprinciper

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Kommunstyrelseförvaltningen Mark och exploatering Detaljplan Vendelsö Östra Strandvägen Upprättad 2005-05-09 Ulla Christiansson exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Denna

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

Detaljplan för Solbrinken-Grundet, fastighet Backeböl 1:497 m.fl. i Boo

Detaljplan för Solbrinken-Grundet, fastighet Backeböl 1:497 m.fl. i Boo 2018-11-23 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/665-214 Projekt 9434 Utökat förfarande Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för Solbrinken-Grundet, fastighet Backeböl 1:497 m.fl. i Boo Förslag till beslut

Läs mer

Pelles väg Näsby 4:1057 m fl, område för villabebyggelse

Pelles väg Näsby 4:1057 m fl, område för villabebyggelse November 2007 Stadsbyggnadskontoret Camilla Klarin, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Pelles väg Näsby 4:1057 m fl, område för villabebyggelse Inom Tyresö kommun,

Läs mer

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G NACKA KOMMUN Exploateringsenheten UTSTÄLLNINGSHANDLING Dnr KFKS 2008/588 258 Projektnr 9409 G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G Detaljplan för Vikingshillsvägen, Boo, Nacka kommun Upprättad på Exploateringsenheten

Läs mer

2. Lagregler, rättsfall och tillämpningen i kommunen

2. Lagregler, rättsfall och tillämpningen i kommunen Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2011:137-250 Mark- och exploateringsenheten 2011-03-17 1/4 Handläggare Fredrik Granlund Tel. 0152-292 95 Preliminär gatukostnadsutredning avseende förslag till detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Hägnen, Marks kommun Upprättad på Bygg och Miljökontoret i november 2017,

Detaljplan för Hägnen, Marks kommun Upprättad på Bygg och Miljökontoret i november 2017, Sida 1(9) Tjänsteställe Bygg- och miljöförvaltningen Handläggare Lars Jönsson Datum 2017-10-06 Gatukostnadsutredning Hägnen Detaljplan för Hägnen, Marks kommun Upprättad på Bygg och Miljökontoret i november

Läs mer

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön 2014-01-09 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/148-214 Projekt nr 9218 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön Yttrande

Läs mer

SAMRÅDSMÖTE FÖR NORRBY, SÖDRA ETAPPEN. Detaljplan och gatukostnadsutredning

SAMRÅDSMÖTE FÖR NORRBY, SÖDRA ETAPPEN. Detaljplan och gatukostnadsutredning SAMRÅDSMÖTE FÖR NORRBY, SÖDRA ETAPPEN Detaljplan och gatukostnadsutredning VI SOM JOBBAR MED PROJEKTET Ida Karlsén Hultman fastighet och gatukostnader 08-606 92 93 ida.hultmankarlsen@haninge.se Camilla

Läs mer

FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING

FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Jeanette Strandelin 031-368 10 64 Datum Diarienummer Sid 2011-12-12 400-0385/01 1(9) FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Med förslag till uttag av gatukostnader vid genomförande av detaljplan för bostäder

Läs mer

O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I NG

O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I NG KS 207.068 208-05-02 BILAGA TILL GATUKOSTNADSUTREDNING O M F A T T N I N G S B E S K R I V N I NG FÖR GATUKOSTNADSUTREDNING FÖR KÅRSTA-RICKEBY 2 GATUKOSTNADSUTREDNINGEN OMFATTAR FASTIGHETERNA KÅRSTA-RICKEBY

Läs mer

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G KS 204.353 204-09-22 G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G FÖR DETALJPLAN KÅRSTA-RICKEBY GATUKOSTNADSUTREDNINGEN OMFATTAR FASTIGHETERNA KÅRSTA-RICKEBY 2:64-2:84 SAMT KÅRSTABY 4:5-4:7 I VALLENTUNA KOMMUN,

Läs mer

UTSTÄLLNINGSHANDLING. Markägaren har för avsikt att avstycka tomter inom området så snart detaljplanen vunnit laga kraft.

UTSTÄLLNINGSHANDLING. Markägaren har för avsikt att avstycka tomter inom området så snart detaljplanen vunnit laga kraft. 1 Detaljplan för del av fastigheten Floåsen 19:2 m.fl. Nordväst Grövelsjögården Älvdalens kommun, Dalarnas län. ------------------------------------------------------------------------ Upprättad mars 2008

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN ANTAGANDEHANDLING

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN ANTAGANDEHANDLING SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN ANTAGANDEHANDLING Björn Edén, projektingenjör Augusti 2014 Dnr: 2012KSM0843 FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Brobänken, etapp 10 För del av fastigheten Tyresö 1:425 m fl. Inom

Läs mer

Upplands Väsby kommun äger fastigheten Harva 1:3. I övrigt är det främst enskilda markägare. Fastigheten Harva 1:6 har 13 delägare.

Upplands Väsby kommun äger fastigheten Harva 1:3. I övrigt är det främst enskilda markägare. Fastigheten Harva 1:6 har 13 delägare. Samrådshandling Detaljplan för Harva GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska, tekniska och administrativa åtgärder som behövs för att genomföra detaljplanen

Läs mer

Fågelstigen Stadsbyggnadsprojekt för Fågelstigen, Del av fastigheten Lännersta 10:1 m. fl, Fågelstigen, i kommundelen Boo, Nacka kommun

Fågelstigen Stadsbyggnadsprojekt för Fågelstigen, Del av fastigheten Lännersta 10:1 m. fl, Fågelstigen, i kommundelen Boo, Nacka kommun 2013-09-24 1 (9) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2013/501-214 Projekt 9428 Stadsbyggnadsprojekt för, Del av fastigheten Lännersta 10:1 m. fl,, i kommundelen Boo, Nacka kommun Kartan visar områdets preliminära

Läs mer

Välkomna till kvartersdialog. Detaljplan för Solbrinken-Grundet

Välkomna till kvartersdialog. Detaljplan för Solbrinken-Grundet Välkomna till kvartersdialog Detaljplan för Solbrinken-Grundet Varför är vi här idag? Informera om projektet Få kunskap från er om kvarteren Dagordning Presentation, närvarolista, minnesanteckningar Förnyelseplanering

Läs mer

DETALJPLANEAVTAL. I och med godkännandet av detta avtal förbinder sig kommunen att ställa erforderliga förvaltningsresurser till förfogande.

DETALJPLANEAVTAL. I och med godkännandet av detta avtal förbinder sig kommunen att ställa erforderliga förvaltningsresurser till förfogande. KFKS 127/2005 214 Projekt 9142 DETALJPLANEAVTAL 1 BAKGRUND OCH PARTER Fabege AB (org.nr: 556049-1523, adress: Box 888, 131 25 Nacka), nedan benämnt företaget, har hemställt om kommunens medverkan till

Läs mer

Nyfors OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE OCH TÄTARE SMÅSKALIG BEBYGGELSE

Nyfors OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE OCH TÄTARE SMÅSKALIG BEBYGGELSE SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALNINGEN Karl Hallgren, exploateringsingenjör ANTAGANDEHANDLING 2012KSM0850 FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Nyfors OMRÅDE FÖR VILLABEBYGGELSE OCH TÄTARE SMÅSKALIG BEBYGGELSE Inom Tyresö

Läs mer

Gatukostnadsutredning med uttag av gatukostnader vid genomförande av detaljplaner för bostäder i södra Lindås inom stadsdelen Askim i Göteborg

Gatukostnadsutredning med uttag av gatukostnader vid genomförande av detaljplaner för bostäder i södra Lindås inom stadsdelen Askim i Göteborg Gatukostnadsutredning med uttag av gatukostnader vid genomförande av detaljplaner för bostäder i södra Lindås inom stadsdelen Askim i Göteborg Utställningshandling (II) Göteborgs Stad Fastighetskontoret,

Läs mer

Ändring av PLANBESKRIVNING OCH PLANBESTÄMMELSER. Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo

Ändring av PLANBESKRIVNING OCH PLANBESTÄMMELSER. Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande 1 (9) Dnr MSN 2013/65-214 Ändring av PLANBESKRIVNING OCH PLANBESTÄMMELSER Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257)

Läs mer

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SAMRÅDSHANDLING

SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SAMRÅDSHANDLING SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SAMRÅDSHANDLING Martin Larsson, NAI Svefa juni 2014 Dnr: 2013KSM0921 FÖRDELNING AV GATUKOSTNADER FÖR Rata, etapp 8 För del av fastighet Rata 1:4 m.fl. Inom Tyresö kommun,

Läs mer

Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo.

Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo. ANTAGANDEHANDLING Upprättad i maj 2015, reviderad i december 2015 och justerad i oktober 2016 1 (6) Dnr MSN 2013/65-214 Ändring av PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av Detaljplan för

Läs mer

Gatukostnadsutredning för OMRÅDE KRING HÖGMORAVÄGEN, DELOMRÅDE II Inom kommundelen Stuvsta, Huddinge kommun

Gatukostnadsutredning för OMRÅDE KRING HÖGMORAVÄGEN, DELOMRÅDE II Inom kommundelen Stuvsta, Huddinge kommun Åg es t av ä ge n Myrängsvägen Porsmossevägen Miltons väg Snösätravägen Pistolvägen Högmora Ringväg Skogskärrsvägen Solgränd Svartadalsvägen Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen

Läs mer

Björklunden. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp

Björklunden. Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Björklunden Utbyggnad av allmänt vatten och avlopp Innehåll BAKGRUND... 2 TIDIGARE HÄNDELSER... 2 VERKSAMHETSOMRÅDE... 3 PRELIMINÄR TIDSPLAN... 4 PROJEKTERING... 4 LEDNINGSRÄTT... 4 UPPHANDLING... 4 UTBYGGNAD...

Läs mer

Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan 1100 K. Standardförfarande, KS 2014/0579 Samhällsbyggnadskontoret

Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan 1100 K. Standardförfarande, KS 2014/0579 Samhällsbyggnadskontoret TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Antagandehandling Tillhörande ändr ing av byggnadsplan för del av Sim långsdalens sam hälle (Breared 1:105, 1:191 och 1:194), Plan 473 Simlångsdalen, HALMSTADS KOMMUN Plan

Läs mer

Gatukostnadsutredning för BACKENOMRÅDET Inom Flemingsberg kommundel, Huddinge Kommun

Gatukostnadsutredning för BACKENOMRÅDET Inom Flemingsberg kommundel, Huddinge Kommun Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Gatukontoret SBN GK 2005/132.358 FASTSTÄLLELSEHANDLING Gatukostnadsutredning Karta över fördelningsområdet Gatukostnadsutredning för BACKENOMRÅDET Inom Flemingsberg

Läs mer

Huvudmannaskap för allmänna platser och ansvar för vatten och avlopp

Huvudmannaskap för allmänna platser och ansvar för vatten och avlopp 31/51 Huvudmannaskap för allmänna platser och ansvar för vatten och avlopp Behov av en samlad strategi Östra Tyresö kommer att detaljplaneras successivt för mindre områden och processen kommer sannolikt

Läs mer

VAXHOLMS UTSTÄLLNINGSHANDLING STAD

VAXHOLMS UTSTÄLLNINGSHANDLING STAD VAXHOLMS STAD UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad 2014-01-15 Förslag till Detaljplan för Skarpö etapp 3, Skarpö 1:13 m.fl. Vaxholms stad, Stockholms län, Dp 403 Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivningen

Läs mer

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G NACKA KOMMUN Exploateringsenheten UTSTÅLLNINGHANDLING Dnr KFKS 2005/565 258 Projektnr 9104 G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G Detaljplan för Norra Skuru, Nacka kommun Upprättad på Exploateringsenheten

Läs mer

Detaljplan för Haga 3 omfattande Ormsta 1:18 m.fl. fastigheter i Vallentuna kommun, Stockholms. Lindholmsvägen. Lindholmsvägen.

Detaljplan för Haga 3 omfattande Ormsta 1:18 m.fl. fastigheter i Vallentuna kommun, Stockholms. Lindholmsvägen. Lindholmsvägen. Revideringsdatum 1(8) Detaljplan för Haga 3 omfattande Ormsta 1:18 m.fl. fastigheter i Vallentuna kommun, Stockholms län. GATUKOSTNADSUTREDNING 1:502 1:510 1:12 1:492 1:141:573 1:952 1:891 1:892 1:566

Läs mer

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET NISSAFORS 1:199 M.FL (BOSTÄDER VID ISABERGS GOLFBANA) I GNOSJÖ KOMMUN

PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET NISSAFORS 1:199 M.FL (BOSTÄDER VID ISABERGS GOLFBANA) I GNOSJÖ KOMMUN PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖR FASTIGHET NISSAFORS 1:199 M.FL (BOSTÄDER VID ISABERGS GOLFBANA) I GNOSJÖ KOMMUN Antagen av samhällsbyggnadsnämnden: 2012-06-13 Laga Kraft: 2012-07-19 HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för nytt flerbostadshus vid Ektorpsrondellen på Sicklaön, Nacka kommun

Detaljplan för nytt flerbostadshus vid Ektorpsrondellen på Sicklaön, Nacka kommun 2014-10-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr: KFKS 2012/491-214 Projekt 9221 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för nytt flerbostadshus vid Ektorpsrondellen på Sicklaön, Nacka kommun Förslag till beslut

Läs mer

Sörmland Vatten och Avfall AB

Sörmland Vatten och Avfall AB Sörmland Vatten och Avfall AB Service och miljö varje dag Fornbo, Fållökna och Malmsjöberg Pågående Omvandlingsområdena Fornbo, Malmsjöberg och Fållökna I projektet med omvandlingsområdena pågår arbete

Läs mer

FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Kolartorp 3, Åsvägen - Bergknallevägen m fl

FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Kolartorp 3, Åsvägen - Bergknallevägen m fl Antagandehandling KSMEX 54/2013 Kommunstyrelseförvaltningen Mark- och exploateringsenheten Kaj Brantemark FÖRSLAG TILL GATUKOSTNADSUTREDNING Kolartorp 3, Åsvägen - Bergknallevägen m fl 2015-04-01 INLEDNING

Läs mer

1 (2) Utskicksdatum 2015-04-21

1 (2) Utskicksdatum 2015-04-21 1 1 (2) Utskicksdatum 2015-04-21 KALLELSE Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott kallas till sammanträde Dag Tisdagen den 28 april 2015 Tid Kl. 09.00 Plats Nacka stadshus, sammanträdesrummet Jelgava

Läs mer