Fågelstigen Stadsbyggnadsprojekt för Fågelstigen, Del av fastigheten Lännersta 10:1 m. fl, Fågelstigen, i kommundelen Boo, Nacka kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fågelstigen Stadsbyggnadsprojekt för Fågelstigen, Del av fastigheten Lännersta 10:1 m. fl, Fågelstigen, i kommundelen Boo, Nacka kommun"

Transkript

1 (9) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2013/ Projekt 9428 Stadsbyggnadsprojekt för, Del av fastigheten Lännersta 10:1 m. fl,, i kommundelen Boo, Nacka kommun Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området ligger. POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON E-POST WEBB ORG.NUMMER Nacka kommun, Nacka Stadshuset, Granitvägen stadsbyggnad@ nacka.se

2 STARTPROMEMORIA 2 (9) 1 Sammanfattning Att fortsätta utbyggnaden av kommunalt vatten och avlopp är både ett kommunalt ansvar och en kommunal angelägenhet. Genom projektet kan bostadsfastigheter anslutas till efterfrågat kommunalt vatten och avlopp och därigenom kan den lokala miljöbelastningen begränsas. Detta är en del i att området ska fungera för permanentboende. I samband med förnyelseprojekt är det naturligt att rusta upp och utveckla gator och övrig infrastruktur. Detta är kostnadseffektivt och nödvändigt att göra i samband med att nya vatten och avloppsledningar läggs ner i gatorna. Både för att säkerställa att ledningarna håller och att möjliggöra effektiv drift och underhåll i framtiden. En förstudie kommer att göras som ska ligga till grund för uppskattning av projektets kostnader för utbyggnad av gator och VA och beskrivs under avsnitt 4.2. Gatukostnader finansierar hela utbyggnaden av allmänna vägar och fördelas med kommunens gatukostnadspolicy som underlag. Projektet beräknas belasta VA-kollektivet med ca 5,3 mkr, bland annat med anledning av att kostnaden för VA-ledningsdragningen beräknas bli hög. Projektet beräknas ha god täckning för kostnaderna för gator. Kommunen beräknas belastas med 1,3 mkr för kostnader i samband med detaljplaneläggningen. Läs mer under avsnitt 5. Kommunen föreslås vara huvudman för allmänna platser. Bland annat trafikbuller, dagvatten och samordning med angränsande projekt är frågor som projektet behöver ta i särskilt beaktande.

3 STARTPROMEMORIA 3 (9) 2 Syfte och mål 2.1 Projektets syfte Projektets övergripande syfte är att: Fortsätta utbyggnaden av kommunalt vatten och avlopp i Boo Området ska fungera för permanentboende Förbättra den lokala boende- och naturmiljön Genomföra utbyggnaden av infrastrukturen (gator och VA) 2.2 Projektets mål Projektets mål är: Upprätta en detaljplan för permanentboende Förbättra vägstandard och trafiksäkerhet Minska utsläpp från enskilda avloppsanläggningar Detaljplanen antagen under 2016 Nacka kommun har tagit fram riktlinjer för hållbart byggande som beslutades av miljö- och stadsbyggnadsnämnden i november Syftet med riktlinjerna är att öka hållbarheten i stadsbyggandet och underlätta uppföljningen av prioriterade hållbarhetsområden. För stadsbyggnadsprojektet har följande målområden valts ut som prioriterade: God ljudmiljö Dagvatten som renas och infiltreras En hållbar avfallshantering Hållbarhetsmålen har valts mot bakgrund av projektets syften och de övriga förutsättningarna. Trafikbuller är ett problem i dagsläget, att hitta lösningar på detta är viktigt. Behovet av dagvattenhantering kommer att öka i och med att större ytor väntas bli hårdgjorda. Projektet behöver hitta hållbara lösningar för detta. 2.3 Projektets bakgrund och behov I och med Stockholmsregionens tillväxt har gränsen för bebyggelse successivt flyttats utåt från regionkärnan. En ökad attraktivitet med höjda markvärden i kombination med tillgången till snabba transportsystem har varit bidragande orsaker till att många bosatt sig permanent i områden som tidigare varit landsbygd eller områden anpassade för fritidsboende. Eftersom enskilda vatten- och avloppslösningar varit vanligt har ofta miljöproblem uppstått i och med en hög lokal belastning. När områden omvandlas till permanentboende medför det ett ansvar för kommunen att se till att t ex viss service byggs ut, att kollektivtrafik finns inom rimligt avstånd samt att minska påverkan på naturen från enskilda avloppsanläggningar. Med anledning av dessa faktorer behöver kommunen nu genomföra detta så kallade förnyelseprojekt. Trafiksäkerhet, framkomlighet och underhåll är viktiga skäl att uppgradera gatorna i samband med att nya vatten- och avloppsledningar dras.

4 STARTPROMEMORIA 4 (9) 3 Förutsättningar 3.1 Område Området är ett tidigare fritidshusområde där de flesta saknar anslutning till kommunalt vatten och avlopp. Med tiden har dock området blivit mer permanentbosatt. Angränsande områden har redan genomgått liknande omvandling och planläggning. Att planlägga området vid är en del i kommunens långsiktiga arbete med så kallad förnyelseplanering, dvs. permanentning av tidigare fritidshusområden. Det är kommunen som är initiativtagare till projektet, men även boende i området har hört av sig med önskemål om kommunalt vatten och avlopp. Sydväst om projektområdet, i anslutning till Orminge trafikplats, finns ett kommunägt markområde. Genom åren har det funnits idéer om att planlägga detta som ett verksamhetsområde. Vid en sådan planläggning behöver den exakta gränsdragningen och utformningen av de olika områdena ta hänsyn till varandra. Det är centralt att dessa projekt samordnas. 3.2 Projektområdets preliminära avgränsning och läge Den vita gränsen visar projektområdets preliminära avgränsning I projektområdet ingår de fastigheter vid, Bragevägen och Telegramvägen som ännu inte omfattas av någon gällande detaljplan. Eventuellt kan ytterligare någon eller några fastigheter tillkomma.

5 STARTPROMEMORIA 5 (9) 3.3 Statliga och kommunala intressen samt kommunala planer Översiktsplan Enligt gällande översiktsplan, Hållbar framtid i Nacka antagen 2012, ligger projektområdet inom gles blandad bebyggelse nära gränsen till medeltät stadsbebyggelse. Gles blandad bebyggelse domineras av bostäder med byggnader på omkring två våningar. Översiktsplanen anger även att hänsyn ska tas till möjlig framtida tunnelbanedragning i anslutning till Ormingeleden. För projektområdet anges att ingen förändring av markanvändningen planeras, men att kompletteringar kan bli aktuella. Projektet bedöms vara förenligt med gällande översiktsplan Arbetsmodell för förnyelseplaneringen Projektet ska bedrivas med utgångspunkt från Nacka kommuns arbetsmodell för förnyelseplaneringen. Området föreslås planläggas långsiktigt med kommunalt huvudmannaskap för allmän plats. finns uppräknat i den senaste tidplanen för förnyelseplaneringen som antogs av kommunstyrelsen den 13 maj Enligt denna avses projektet starta under hösten Riksintressen Som närmast är projektområdet beläget ca 50 meter från Värmdöleden, väg 222, som är av riksintresse för kommunikationer. Riksintresset behöver beaktas under planarbetet men bedöms inte påverkas negativt Detaljplaner För projektområdet finns inga gällande områdesbestämmelser eller fastighetsplaner. Inte heller någon detaljplan finns med undantag för gatumarken vid Bragevägen som omfattas av stadsplan 268. Angränsande planer är i norr detaljplan 154 laga kraft 1997, i öster stadsplan 268 fastställd 1976 och i söder stadsplan 274 fastställd 1977.

6 STARTPROMEMORIA 6 (9) 4 Om projektet 4.1 Delprojekt detaljplan Detaljplan är projektets första delprojekt. Planarbetet kommer att genomföras med ett normalt planförfarande. Kommunen ska vara huvudman för allmänna anläggningar. Markägoförhållanden Bostadstomterna inom projektområdet ägs av privata fastighetsägare och gator och angränsande naturområden ägs av kommunen. Bebyggelse Bebyggelsen väntas i huvudsak utgöras av friliggande villor, dock kan även parhus, radhusenheter och mindre flerbostadshus prövas. I angränsande områden finns villatomter på ned till kvm, liknande storlek bör kunna prövas även i detta projekt. Kulturmiljö Projektområdet är inte utpekat i kommunens kulturmiljöprogram och inga registrerade fornlämningar finns i, eller i anslutning till, området. Frågan bevakas under planarbetet. Trafik Längs Telegramvägen finns trottoar för fotgängare, i övrigt finns inga separata gångeller cykelbanor inom området. I Telegramvägens södra ände finns en av få gång- och cykelbroar över Värmdöleden, sträckan förbinder därmed Värmdövägen/Orminge med Lännerstavägen/södra Boo. Det behöver utredas om denna cykelkoppling ska förbättras och hur det i så fall kan samordnas med detta stadsbyggnadsprojekt. De befintliga vägarna är smala grusvägar. Det tillgängliga utrymmet mellan fastigheterna är dock bredare, 15 meter på Telegramvägen, 10 meter på Bragevägen, 9 meter på och Skogsgläntans väg och 7 meter på Sparvstigen. I planarbetet behöver det bevakas på vilket sätt vändmöjlighet för större fordon, t ex sopbilar och räddningsfordon, ska kunna lösas. Parkering sker idag på de enskilda fastigheterna, att parkering löses inom kvartersmark är även utgångspunkten för framtiden. Gatornas ska rustas upp i enlighet med Nacka kommuns principer för gatustandard. Inriktningen är att gatorna ska asfalteras och att bredden på vägbanan hålls nere. Teknisk försörjning VA-ledningar ska byggas ut så alla bostadsfastigheter kan anslutas. Vilken typ av VAsystem som väljs kommer bestämmas i planarbetet. Inriktningen för övriga ledningar för el, tele, bredband mm är att de ska samförläggas i marken. Här krävs samordning mellan de olika ledningsägarna. Miljö Med tanke på närheten till Värmdöleden och Ormingeleden behövs utredningar kring trafikbuller och risker från transporter med farligt gods. Även eventuella frågor rörande vibrationer, mark- och luftförhållanden, grundvatten, trygghet och brott, hälsa och tillgänglighet ska beaktas inom projektet. Miljöbedömningar för planer och program En preliminär bedömning utifrån nuvarande kunskap är att genomförandet av planen inte kommer att medföra någon betydande miljöpåverkan. Denna bedömning kan komma att ändras i samband med behovsbedömningen.

7 STARTPROMEMORIA 7 (9) 4.2 Delprojekt förstudie En förstudie kommer att göras som ska ligga till grund för uppskattning av projektets kostnader för utbyggnad av gator och VA. Förstudien kommer att resultera i en rapport som beskriver problem och möjliga lösningar i samband med utbyggnad av gator och VA. Förstudien kommer att göras i ett tidigt skede av detaljplaneprocessen och utföras av en konsult. 4.3 Delprojekt gatukostnadsutredning En gatukostnadsutredning ska göras för projektet och kommer att bedrivas parallellt med arbetet med detaljplanen. Till grund för kostnadsberäkningen kommer förstudien och projekteringen att användas. I dagsläget finns inga planer på utbyggnad med en högre standard än vad som behövs för områdets lokala behov. Därför kommer hela kostnaden för utbyggnad av gata att kunna finansieras genom gatukostnader. Kommunens gatukostnadspolicy kommer att användas som underlag vid gatukostnadsutredningen. Detaljplaneområdet kommer att innefatta delar av en redan utbyggd väg, Telegramvägen. Fyra fastigheter har betalat gatukostnadsersättning till kommunen i samband med att Telegramvägen byggdes ut, förmodligen via avtal. Detta måste beaktas vid upprättandet av fördelningsområde och vid åsättandet av andelstal. 4.4 Delprojekt projektering Projekteringen av gator och VA kommer att påbörjas under detaljplaneprocessen och tanken är att den skall vara klar innan granskning av gatukostnaderna för att kunna användas i kostnadsbedömningen. Kommunen ansvarar för projekteringen men den kommer att utföras av en konsult. 4.5 Delprojekt utbyggnad Kommunen planeras vara huvudman för, och ansvara för utbyggnaden av, allmänna anläggningar som gator och VA. Behovet av ytterligare allmänna anläggningar som parkmark och lekplats kommer att utredas i arbetet med detaljplanen. 4.6 Delprojekt rättsligt genomförande Vägområde för ny väg bör kunna hållas inom befintlig vägmark på de flesta ställen. På de ställen där kvartersmark kan komma att behöva upplåtas för väganläggning kommer inlösen av mark att ske genom lantmäteriförrättning. Servitut alternativt inlösen av mark för uppställning av sopkärl för avfallshantering kan behövas i korsningen /Skogsgläntans väg samt /Sparvstigen. Fastigheterna är idag en del av Lännersta vägförening. Eftersom kommunen planeras vara huvudman för vägarna i området behövs en förrättning göras för att undanta berörda fastigheter ur vägföreningen. Det finns ett antal äldre avtalsservitut på fastigheter i området. I många fall berör dessa rättigheter som är uppenbart inaktuella. Under detaljplanearbetet behöver det utredas vilka fastigheter som berörs samt hur dessa servitut ska hanteras.

8 STARTPROMEMORIA 8 (9) 5 Ekonomi, vad kostar det och vem finansierar vad? En första bedömning är att kostnaderna för förarbete och utbyggnad av vägar och VA bedöms bli ca 15 miljoner kronor. Av kostnaderna hörrör ca 7,5 miljoner kronor från utbyggnad av allmänna vägar och parkmark samt 7,5 miljoner från allmänna vatten- och spillvattenledningar. Detaljplanen och övriga kostnader bedöms till ca 1,5 miljoner kronor. Intäkter och inkomster i projektet uppskattas i detta tidiga skede till ca 9,9 miljoner kronor. För gator bedöms hela kostnaden kunna finansieras med gatukostnadsersättningar, ca 7,5 miljoner kronor. Finansiering av VA-kostnaderna görs via anläggningsavgifter och med 2013 års taxa skulle inkomsterna bli ca 2,2 miljoner kronor. Vid debitering kommer debiteringsårets taxa att användas vilken ännu ej är föreslagen eller fastställd. I princip alla förnyelseområden är kostnaden för VA-utbyggnaden högre än vad som fås igen via taxan. Ett av projektets huvudsyften är att bygga ut kommunalt VA. Därför anses det motiverat att överskridande kostnader för VA betalas av VA-kollektivet I det fortsatta arbetet med projektet kommer nya kalkyler tas fram efter hand och budgeten kommer att justeras enligt dessa. Vid bygglovsansökningar enligt den nya planen kan kommunen ta ut planavgifter från fastighetsägarna som finansiering av detaljplanearbetet. När fastighetsägare bestämmer sig för att söka bygglov går ej att förutse men en uppskattning att ca 50 % av fastighetsägarna ansöker om bygglov inom projektets löptid skulle ge en inkomst genom planavgifter med ca 0,2 miljoner kronor. Detta ger att kommunen till största delen finansierar detaljplanen. Totalt uppskattas projektet kosta kommunen 6,6 miljoner kronor givet förutsättningarna ovan fördelat så att 5,3 miljoner kronor belastar VA-kollektivet och 1,3 miljoner belastar kommunstyrelsen för detaljplanen.

9 STARTPROMEMORIA 9 (9) 6 Preliminär tidsplan Ulf Crichton Mark- och exploateringschef Andreas Totschnig Planchef Hannah Linngård Projektledare Jerk Allvar Planarkitekt

Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området ligger.

Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området ligger. 2013-11-05 1 (8) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2013/543-214 Projekt 9429 Stadsbyggnadsprojekt för nytt verksamhetsområde vid Orminge trafikplats, Del av fastigheterna Lännersta 10:1 och Tollare 1:3, i kommundelen

Läs mer

Norra centrum, Fisksätravägen, Fisksätra Detaljplan för Norra centrum, Fisksätra, Erstavik 26:109-26:118 m fl., Fisksätravägen, i Saltsjöbaden

Norra centrum, Fisksätravägen, Fisksätra Detaljplan för Norra centrum, Fisksätra, Erstavik 26:109-26:118 m fl., Fisksätravägen, i Saltsjöbaden 2014-04-14 1 (6) STARTPROMEMORIA Norra centrum Fisksätra Dnr KFKS 2014/261-214 Projekt 9544 vägen, Fisksätra Detaljplan för, Erstavik 26:109-26:118 m fl., Fisksätravägen, i Saltsjöbaden Kartan visar områdets

Läs mer

Björknäs-Värmdövägen Stadsbyggnadsprojekt för Björknäs-Värmdövägen, i Boo, Nacka kommun

Björknäs-Värmdövägen Stadsbyggnadsprojekt för Björknäs-Värmdövägen, i Boo, Nacka kommun 1 (8) 2019-05-09 Justerad enligt beslut i KSSU 2019-05-21 82 STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2017/1054 Dnr KFKS 2017/1029 Projekt 93101014 Standardförfarande Stadsbyggnadsprojekt för, i Boo, Nacka kommun Kartan

Läs mer

STARTPROMEMORIA Kummelbergets verksamhetsområde. KFKS 2018/564, KFKS 2019/60 Projekt Utökat förfarande

STARTPROMEMORIA Kummelbergets verksamhetsområde. KFKS 2018/564, KFKS 2019/60 Projekt Utökat förfarande 2019-02-11 1 (8) STARTPROMEMORIA Kummelbergets verksamhetsområde KFKS 2018/564, KFKS 2019/60 Projekt 93102173 Utökat förfarande Kummelbergets Verksamhetsområde - utvidgning Stadsbyggnadsprojekt för, delar

Läs mer

Östra Nacka strand Stadsbyggnadsprojekt för Östra Nacka strand, detaljplan 6, på Sicklaön, Nacka kommun

Östra Nacka strand Stadsbyggnadsprojekt för Östra Nacka strand, detaljplan 6, på Sicklaön, Nacka kommun 2017-09-28 DELEGATIONSBESLUT STARTPROMEMORIA Östra Nacka strand Dnr KFKS 2017/460 Projekt 93100791 1 (7) Detta delegationsbeslut fattas med stöd av Kommunstyrelsens beslut 2014-06-02, 138. Östra Nacka

Läs mer

Allmänna anläggningar Saltsjöqvarn och

Allmänna anläggningar Saltsjöqvarn och 2013-09-27 1 (11) STARTPROMEMORIA Allmänna anläggningar Saltsjöqvarn Dnr KFKS 2012/554-251 Projekt 9224 Allmänna anläggningar Danvikstrand Dnr KFKS 2012/556-251 Projekt 9225 Allmänna anläggningar Saltsjöqvarn

Läs mer

Östra Gräsvägen. Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området ligger.

Östra Gräsvägen. Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området ligger. 2017-02-13 1 (8) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2016/1078 Dnr KFKS 2016/1083 Projekt 9266 Stadsbyggnadsprojekt för, Ektorp Fastigheterna Sicklaön 73:49, 73:50, 73:119 och del av Sicklaön 40:14 inom kommundelen

Läs mer

Samordning Sickla-Plania Samordningsprojekt för stadsbyggnadsprojekt inom Sickla- Plania, på västra Sicklaön.

Samordning Sickla-Plania Samordningsprojekt för stadsbyggnadsprojekt inom Sickla- Plania, på västra Sicklaön. 2016-07-05 1 (6) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2016/539 Projekt 9243 Nacka stad ingår i tunnelbaneavtalet. Samordningsprojekt för stadsbyggnadsprojekt inom Sickla- Plania, på västra Sicklaön. Kartan visar områdets

Läs mer

Boo Gårds skola Galärvägen Stadsbyggnadsprojekt för Boo gårds skola, Boovallen, Galärvägen och Kornettvägen m.fl vägar i Boo, Nacka kommun

Boo Gårds skola Galärvägen Stadsbyggnadsprojekt för Boo gårds skola, Boovallen, Galärvägen och Kornettvägen m.fl vägar i Boo, Nacka kommun 2014-02-24 1 (11) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2013/660-214 Projekt 9431 Boo Gårds skola Galärvägen Stadsbyggnadsprojekt för Boo gårds skola, Boovallen, Galärvägen och Kornettvägen m.fl vägar i Boo, Nacka

Läs mer

Fingerörtsvägen-Ekudden Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden på västra Sicklaön, Nacka kommun

Fingerörtsvägen-Ekudden Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden på västra Sicklaön, Nacka kommun 2015-06-05 1 (8) STARTPROMEMORIA Fingerörtvägen-Ekudden Ingår i NACKA STAD, där tunnelbaneavtalet gäller Dnr KFKS 2015/23-214 Projekt 9249 Stadsbyggnadsprojekt för Fingerörtsvägen, Sicklaön 143:1, Ekudden

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelseförvaltni ngen Mark och exploatering Detaljplan Ålstavägen, Tungelsta Ålsta 3:98 m fl Upprättad 2005-09-20, reviderad 2006-01-16. Kjell Flygelholm exploateringschef GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Kommunstyrelseförvaltningen Mark och exploatering Detaljplan Vendelsö Östra Strandvägen Upprättad 2005-05-09 Ulla Christiansson exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Denna

Läs mer

Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt för Västra Nacka strand, kajen, detaljplan 5, på Sicklaön, Nacka kommun

Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt för Västra Nacka strand, kajen, detaljplan 5, på Sicklaön, Nacka kommun 1 (6) DELEGATIONSBESLUT 2015-12-16 Dnr KFKS 2015/870-214 Projekt 9259 Detta beslut fattas med stöd av Kommunstyrelsens beslut 2014-06-02, 138. Startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt för Västra Nacka

Läs mer

Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området oligger.

Kartan visar områdets preliminära avgränsning. Den lilla kartan visar var i Nacka kommun området oligger. 2014-08-28 1 (9) STARTPROMEMORIA Mobilmast norrtrappstigen Dnr KFKS 2014/726-214 Projekt 9528 Detaljplan för del av fastigheten Älgö 4:1, norr om Trappstigen på Älgö, i kommundelen Saltsjöbaden/Fisksätra,

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 151:14, Värmdövägen 211A, Sicklaön, Nacka kommun

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 151:14, Värmdövägen 211A, Sicklaön, Nacka kommun 2012-12-19 Rev 2013-01-15 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2011/182-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 151:14, Värmdövägen 211A, Sicklaön, Nacka kommun Förslag

Läs mer

BILAGA 2 SLUTRAPPORT. Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9324 Porfyrvägen Katarina Hamilton

BILAGA 2 SLUTRAPPORT. Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9324 Porfyrvägen Katarina Hamilton BILAGA 2 SLUTRAPPORT Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 2014-10-10 Katarina Hamilton Sammanfattning Projektet, som är beläget i centrala delen av Boo, syftade till att efter en om- och nybyggnad av

Läs mer

Ändring av del av detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån i Nacka kommun

Ändring av del av detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån i Nacka kommun 1 (5) SAMRÅDSHANDLING Dnr MSN 2016/18-214 Standardförfarande Ändring av PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring av del av detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån i Nacka kommun

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

Detaljplan för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) i Boo, Nacka kommun

Detaljplan för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) i Boo, Nacka kommun 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-03-06 Dnr KFKS 2002/301-214 Projekt 9319 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för Sydöstra Lännersta 2 (Område W) i Boo, Nacka kommun Upprättat av planenheten i februari

Läs mer

Medborgarförslag gällande kommunalt huvudmannaskap för allmänna platser inom Nacka kommun

Medborgarförslag gällande kommunalt huvudmannaskap för allmänna platser inom Nacka kommun 2013-11-14 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2013/601-250 Kommunstyrelsen Medborgarförslag gällande kommunalt huvudmannaskap för allmänna platser inom Nacka kommun Förslag till beslut Förslagen i medborgarförslaget

Läs mer

Detaljplan för Sydöstra Lännersta 2, Område W, i Boo, Nacka kommun

Detaljplan för Sydöstra Lännersta 2, Område W, i Boo, Nacka kommun 2016-01-12 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2002/301-214 Projekt 9319 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för Sydöstra Lännersta 2, Område W, i Boo, Nacka kommun Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

P L A N B E S K R I V N I N G

P L A N B E S K R I V N I N G 1 (6) ANTAGANDEHANDLING Dnr MSN 2012/141 214 P L A N B E S K R I V N I N G Detaljplan för fastigheten Lännersta 14:1 och del av Lännersta 10:1, Vallmons väg 1, i kommundelen Boo, Nacka kommun Enkelt planförfarande

Läs mer

Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under utställning

Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under utställning 2013-06-27 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2007/72-214 Projekt 9531 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Lännbohöjden, Erstavik 26:19, Fidravägen 21 i Fisksätra, Saltsjöbaden Yttrande under

Läs mer

Pelles väg Näsby 4:1057 m fl, område för villabebyggelse

Pelles väg Näsby 4:1057 m fl, område för villabebyggelse November 2007 Stadsbyggnadskontoret Camilla Klarin, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Pelles väg Näsby 4:1057 m fl, område för villabebyggelse Inom Tyresö kommun,

Läs mer

PLANBESTÄMMELSER, PLANBESKRIVNING och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLANBESTÄMMELSER, PLANBESKRIVNING och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (7) DP 545 MSN 2010/40-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER, PLANBESKRIVNING och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av detaljplan 391 för Grävlingsberg och Söder Grävlingsberg (DP 391)

Läs mer

Tattby station Detaljplan för Tattby station, Fastigheterna Tattby 39:1, del av Tattby 2:5 och Tattby 2:6 i kommundelen Saltsjöbaden, Nacka kommun

Tattby station Detaljplan för Tattby station, Fastigheterna Tattby 39:1, del av Tattby 2:5 och Tattby 2:6 i kommundelen Saltsjöbaden, Nacka kommun 2014-09-16 1 (8) STARTPROMEMORIA Tattby station, upprustning av Saltsjöbanan Dnr KFKS 2014/717-214 Projekt 9554 Tattby station, Fastigheterna Tattby 39:1, del av Tattby 2:5 och Tattby 2:6 i kommundelen

Läs mer

BILAGA 2 SLUTRAPPORT. Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9312 Område X Katarina Hamilton

BILAGA 2 SLUTRAPPORT. Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9312 Område X Katarina Hamilton BILAGA 2 SLUTRAPPORT Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 2014-09-10 Katarina Hamilton Sammanfattning Projektområdet, som utgörs av ett 40-tal fastigheter, är beläget utefter Djurgårdsvägen i sydöstra

Läs mer

Utställning av gatukostnader för Sydöstra Lännersta 2 (Område W), Boo

Utställning av gatukostnader för Sydöstra Lännersta 2 (Område W), Boo 2013-01-10, rev. 2013-02-07 1 (7) TJÄNSTESKRIVELSE KSKF 2005/149-258 Kommunstyrelsen Utställning av gatukostnader för Sydöstra Lännersta 2 (Område W), Boo Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

Nybackakvarteret, Orminge Stadsbyggnadsprojekt för Nybackakvarteret, Orminge, fastigheterna Orminge 45:1 och 60:1, Edövägen 5, i kommundel Boo

Nybackakvarteret, Orminge Stadsbyggnadsprojekt för Nybackakvarteret, Orminge, fastigheterna Orminge 45:1 och 60:1, Edövägen 5, i kommundel Boo Datum 2016-03-04 1 (7) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2015/713-251 KFKS 2015/755-214 Projekt 9435 Stadsbyggnadsprojekt för, fastigheterna Orminge 45:1 och 60:1, Edövägen 5, i kommundel Boo Nybackakvarteret Orminge

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge

Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge Detaljplan för fastigheten Vinkelhaken 2, Arninge START-PM Uppdrag Författare Dnr Sida Vinkelhaken 2 Annelie Mellin SBN 2016/110-20 Sida 1 av 7 Innehåll 1. Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Bakgrund... 3 1.2

Läs mer

Ändring av Detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån

Ändring av Detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån 2016-03-31 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2016/18-214 Standardförfarande Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Ändring av Detaljplan 66 för fastigheten Björknäs 1:768 på Björknäsplatån Förslag till beslut Miljö-

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Planbesked för fastigheterna Orminge 37:1 och Orminge 37:2, Ormingeringen i Boo

Planbesked för fastigheterna Orminge 37:1 och Orminge 37:2, Ormingeringen i Boo 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE 2017-08-16 MSN 2017/97 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Planbesked för fastigheterna Orminge 37:1 och Orminge 37:2, Ormingeringen 63-81 i Boo Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

Till: Berörda fastighetsägare samt Länsstyrelsens planenhet Lantmäterimyndigheten

Till: Berörda fastighetsägare samt Länsstyrelsens planenhet Lantmäterimyndigheten 1 (2) SAMRÅD 2015-03-24 Dnr MSN 2014/106-214 Till: Berörda fastighetsägare samt Länsstyrelsens planenhet Lantmäterimyndigheten För kännedom till: Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Natur- och trafiknämnden

Läs mer

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Fastighetskontoret Dnr KFKS 95/1999 214, Pnr 9381 Dnr KFKS 35/2002 214, Pnr 9361 G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Detaljplan för del av Kummelnäs och Velamsund, område Grävlingsberg och Söder

Läs mer

Fasanvägen-Saltängen Stadsbyggnadsprojekt för Fasanvägen, Sicklaön 238:1, Saltängen på östra Sicklaön, Nacka kommun

Fasanvägen-Saltängen Stadsbyggnadsprojekt för Fasanvägen, Sicklaön 238:1, Saltängen på östra Sicklaön, Nacka kommun 2015-06-05 1 (8) STARTPROMEMORIA Fasanvägen-Saltängen Dnr KFKS 2015/25-214 Projekt 9250 Fasanvägen-Saltängen Stadsbyggnadsprojekt för Fasanvägen, Sicklaön 238:1, Saltängen på östra Sicklaön, Nacka kommun

Läs mer

B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G

B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G NACKA KOMMUN Miljö & Stadsbyggnad Rolf markman tel. 08 718 94 25 DP 295 KFKS 161-1996 214 Projekt 9356 B E S K R I V N I N G G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Ändring av detaljplan för Lilla

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

Start-PM för Norra Älvsala 2

Start-PM för Norra Älvsala 2 Handläggare Helena Gåije Plan- och exploateringsavdelningen Kommunstyrelsens planutskott Start-PM för Norra Älvsala 2 Förslag till beslut Start-PM för detaljplan för Norra Älvsala 2 godkänns. Beslutsnivå

Läs mer

Gatukostnadsutredning för Bågvägen-Åbroddsvägen Nacka kommun

Gatukostnadsutredning för Bågvägen-Åbroddsvägen Nacka kommun 2017-10-25 Antagandehandling KFKS 2014/40-258 Projekt: 9371 Bågvägen-Åbroddsvägen Gatukostnadsutredning för Bågvägen-Åbroddsvägen Nacka kommun Exploateringsenheten oktober 2017 Sammanfattning Gatukostnadsutredningen

Läs mer

Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun. Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011

Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun. Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011 DP 507 Dnr MSN 2010/36-214 PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Mensättra 19:2, Storholmsvägen 7 i Boo, Nacka kommun Upprättad på planenheten i januari 2011, justerad i mars 2011 Enkelt planförfarande

Läs mer

DP Dnr MSN 2011/

DP Dnr MSN 2011/ 1 (5) DP 532 2012-09-02 Dnr MSN 2011/135-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING PLANKARTA och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Detaljplan 19, del av Kummelnäs (Kummelnäs III),

Läs mer

Detaljplan för nytt flerbostadshus vid Ektorpsrondellen på Sicklaön, Nacka kommun

Detaljplan för nytt flerbostadshus vid Ektorpsrondellen på Sicklaön, Nacka kommun 2014-10-24 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr: KFKS 2012/491-214 Projekt 9221 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för nytt flerbostadshus vid Ektorpsrondellen på Sicklaön, Nacka kommun Förslag till beslut

Läs mer

Markanvisning genom direktanvisning till Saltsjö-Järla Fastighets AB för del av fastigheten Sicklaön 40:11 i Järla stationsområde

Markanvisning genom direktanvisning till Saltsjö-Järla Fastighets AB för del av fastigheten Sicklaön 40:11 i Järla stationsområde 2017-03-01 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2016/129-251 Stadsbyggnadsprojekt 9244 Kommunstyrelsen Markanvisning genom direktanvisning till Saltsjö-Järla Fastighets AB för del av fastigheten Sicklaön 40:11

Läs mer

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING DP 437 Dnr MSN 2007/92 214 (Tidigare Dnr ONÄ 2005/23 214) PLAN- och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg av detaljplan DP 167- NO Hedvigslund, Älta 35:63 m. fl., Jaktstigen 5/Björkvägen 26, Nacka

Läs mer

Fritidshusområde i förändring

Fritidshusområde i förändring Del 1 Planering Fritidshusområde i förändring Från fritidshus till åretruntbostad I Värmdö kommun finns möjligheter till ett attraktivt boende med närhet till storstad, natur och hav. Kommunen har många

Läs mer

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6

Start-PM. Ärendet Dnr MSN/2014:287. Planutskottet. Ändring av detaljplan för Kostern 6 2014-06-05 Dnr MSN/2014:287 Planutskottet Start-PM Ändring av detaljplan för Kostern 6 Ärendet Baggeby centrum Fastighets AB har ansökt om en ändring av detaljplan för fastigheten Kostern 6 i Baggeby.

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04

ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04 1(6) Datum Diarienr 2007-05-02 KS/2004:298 rev. 2008-03-04 Antagen av kommunfullmäktige 2008-04-29 Laga kraft 2008-06-02 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER I DJUPEDALEN I Partille kommun, Västra

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande

Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande PLAN- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Handläggare Diarienummer Marie-Louise Elfström PLA 2012-020254 018-727 45 56 Planbeskrivning Detaljplan för Gottsunda 16:2 Enkelt planförfarande LAGA KRAFT 2015-09-25 Postadress:

Läs mer

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön

Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön 2014-01-09 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/148-214 Projekt nr 9218 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för Kontor Uddvägen, fastigheten Sicklaön 346:1 m.fl. på Västra Sicklaön Yttrande

Läs mer

Norra Nacka strand Stadsbyggnadsprojekt för Norra Nacka strand, detaljplan 3, på Sicklaön, Nacka kommun

Norra Nacka strand Stadsbyggnadsprojekt för Norra Nacka strand, detaljplan 3, på Sicklaön, Nacka kommun 2015-0519 DELEGATIONSBESLUT 1 (6) STARTPROMEMORIA Norra Nacka strand Dnr KFKS 2014/1015-214 Projekt 9240 Detta delegationsbeslut fattas med stöd av Kommunstyrelsens beslut 2014-06-02, 138. Norra Nacka

Läs mer

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3

Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Förstudierapport för detaljplan för idrottshall inom del av Husby 3:3 Projektbeställare Projektledare Maria Bengs Camilla Bennet Datum 2017-02-03 Version 1 Projekt-, ärendenr. 2017/0038 Innehållsförteckning

Läs mer

Ändring av detaljplan DP560 för Sydöstra Kummelnäs (område G) i Boo

Ändring av detaljplan DP560 för Sydöstra Kummelnäs (område G) i Boo 2017-11-17 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2017/159 Standardförfarande Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Ändring av detaljplan DP560 för Sydöstra Kummelnäs (område G) i Boo Förslag till beslut Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349

- MARK OCH PLANERING - 16 FEBRUARI 2015 Dnr 2011/81 DP/ä 329/349 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 20 januari 2015 12 februari 2015 ANTAGANDE 24 februari 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Fredsbacken Hov 49:1 Östervåla tätort Heby kommun, Uppsala

Läs mer

Detaljplan för Solbrinken-Grundet, fastighet Backeböl 1:497 m.fl. i Boo

Detaljplan för Solbrinken-Grundet, fastighet Backeböl 1:497 m.fl. i Boo 2018-11-23 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2015/665-214 Projekt 9434 Utökat förfarande Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Detaljplan för Solbrinken-Grundet, fastighet Backeböl 1:497 m.fl. i Boo Förslag till beslut

Läs mer

Välkomna till kvartersdialog. Detaljplan för Solbrinken-Grundet

Välkomna till kvartersdialog. Detaljplan för Solbrinken-Grundet Välkomna till kvartersdialog Detaljplan för Solbrinken-Grundet Varför är vi här idag? Informera om projektet Få kunskap från er om kvarteren Dagordning Presentation, närvarolista, minnesanteckningar Förnyelseplanering

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun

Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön, Nacka kommun 1 (5) ANTAGANDEHANDLING MSN 2012/72-214 Tillägg till PLANKARTA, PLANBESTÄMMELSER OCH PLANBESKRIVNING Ändring genom tillägg till del av byggnadsplan 26 för Lillängen, avseende Sicklaön 147:6 på Sicklaön,

Läs mer

Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun.

Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun. SAMRÅDSHANDLING 1 (7) Dnr MSN 2013/65-214 Tillägg till PLANBESKRIVNING OCH PLANBESTÄMMELSER Ändring av Detaljplan för fastigheterna Lännersta 1:970 m.fl. (Prästkragens väg) (Dp 257) i Boo, Nacka kommun.

Läs mer

Projektavslut för stadsbyggnadsprojekten SV Lännersta 1A och 1B (projekt 9327 och 9328) i Boo

Projektavslut för stadsbyggnadsprojekten SV Lännersta 1A och 1B (projekt 9327 och 9328) i Boo BILAGA 2 SLUTRAPPORT Projektavslut för stadsbyggnadsprojekten SV Lännersta 1A och 1B (projekt 9327 och 9328) i Boo KFKS 2002/22-251 2015-10-19 Hannah Linngård, Björn Habernicht Sammanfattning Området begränsas

Läs mer

Startpromemoria för studentbostäder vid Värmdöleden/Ektorpsvägen i Ektorp, Nacka kommun

Startpromemoria för studentbostäder vid Värmdöleden/Ektorpsvägen i Ektorp, Nacka kommun 2013-01-25 1 (9) STARTPROMEMORIA Dnr KFKS 2012/685-214 Projektnummer 9229 Startpromemoria för studentbostäder vid Värmdöleden/Ektorpsvägen i Ektorp, Nacka kommun Sammanfattning Kommunstyrelsen gav i maj

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för Sankt Johannes 2:1 med närområde (Södra Vrinnevi) inom Vrinnevi och Kårtorp i Norrköping, fysisk planering den 24 mars 2011 reviderad den 2 mars och den

Läs mer

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Samrådshandling maj 2011 Normalt planförfarande Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Samrådshandling 2012-01-17 Detaljplan för SKÄGGRISKAN 2 M FL Kungälvs kommun, Västra Götalands län SAMHÄLLSBYGGNAD Planering och exploatering ADRESS Nämndhuset 442 81 Kungälv TELEFON

Läs mer

Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 (10) Planbeskrivning Upprättad januari 2016 KFKS 2014/79-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING samt GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till detaljplan 471 Älgö, avseende 3 parkeringsytor

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: 03/032/214 DETALJPLAN FÖR OMRÅDE ÖSTER OM VATTENTORNET Mariedal 1:6, Trötenområdet Lysekils kommun ANTAGANDEHANDLING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ORGANISATORISKA FRÅGOR Allmänt Planförslaget redovisar

Läs mer

VÄRMDÖ KOMMUN. Start-PM för Kolvik, Delområde K3. Start-PM 2014-03-26. Bakgrund. Dnr 11SPN/0304. Handläggare: Soroor Notash Tel: 08-570 476 74

VÄRMDÖ KOMMUN. Start-PM för Kolvik, Delområde K3. Start-PM 2014-03-26. Bakgrund. Dnr 11SPN/0304. Handläggare: Soroor Notash Tel: 08-570 476 74 VÄRMDÖ KOMMUN Start-PM 2014-03-26 Dnr 11SPN/0304 Handläggare: Soroor Notash Tel: 08-570 476 74 Start-PM för Kolvik, Delområde K3 Karta- utbyggnadsordning Översiktsplanen Figur 1. Översiktskarta. Bakgrund

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Detaljplan för studentbostäder i Ektorp, fastigheten Sicklaön 40:14 m.fl Yttrande under granskning

Detaljplan för studentbostäder i Ektorp, fastigheten Sicklaön 40:14 m.fl Yttrande under granskning 2014-05-27 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE Dnr KFKS 2012/685-214 Projekt nr. 9625 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Detaljplan för studentbostäder i Ektorp, fastigheten Sicklaön 40:14 m.fl Yttrande under

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9620 Stensö udde

Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9620 Stensö udde BILAGA 2 SLUTRAPPORT Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9620 Stensö udde 2015-10-06 Susanne Skoglund/Daniel Jakobsson KFKS 2009/657-251 Sammanfattning Projektets syfte var att omvandla Stensö udde

Läs mer

Planuppdrag för "del av Hagby 1:5, Husby 2:112 m.fl."

Planuppdrag för del av Hagby 1:5, Husby 2:112 m.fl. TJÄNSTEUTLÅTANDE K Samhällsbyggnadsförvaltningcn 2013-04-16 Dnr KS 2012/0485-218 Till kommunstyrelsen Planuppdrag för "del av Hagby 1:5, Husby 2:112 m.fl." Förslag till beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Beslutsunderlag Samhällsbyggnads förvaltningens tjänsteutlåtande daterat

Beslutsunderlag Samhällsbyggnads förvaltningens tjänsteutlåtande daterat Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens planarbetsutskott 2015-06-17 5 PLAU 5:9 Dnr. KS 2015/0053-214 Planuppdrag för detaljplan för Berga 6:485 Planarbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9630 Delplan 1, Älta C, etapp A och B Endast lokalgatan vid förskola Oxelvägen

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9630 Delplan 1, Älta C, etapp A och B Endast lokalgatan vid förskola Oxelvägen 2017-11-30 1 (6) PM Martin Håkansson KFKS 2015/689-251 NTN 2017/528 Projekt 9630 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott / Natur och trafiknämnden Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt nr 9630

Läs mer

Information om fastighetskonsekvensbeskrivning. Detaljplan för Område A (Eols udde) i Kummelnäs, norra Boo, Nacka kommun

Information om fastighetskonsekvensbeskrivning. Detaljplan för Område A (Eols udde) i Kummelnäs, norra Boo, Nacka kommun 1 (2) INFORMATION 2019-01-29 Dnr KFKS 2015/785-214 Projekt 9423 Utökat förfarande Till berörda Information om fastighetskonsekvensbeskrivning Detaljplan för Område A (Eols udde) i Kummelnäs, norra Boo,

Läs mer

Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING UTSTÄLLNINGSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Läderlappen 5 m.fl. i Eslöv, Eslövs kommun, Skåne län Rektangel markerar planområdets läge PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9347 Insjön II

Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 9347 Insjön II BILAGA 2 SLUTRAPPORT Projektavslut för stadsbyggnadsprojekt 2013-11-08 Katarina Hamilton Sammanfattning Projektet omfattar del av Insjöns villaområde och är beläget i den nordöstra delen av Boo, vid gränsen

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Kommunstyrelsen Dnr: LKS 11/253/214 Datum: 2011-11-04 SAMRÅDHANDLING Detaljplan för BANSVIKSBROTTET Del av Kronberget 1:82, GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Parkeringspolicy. Förslag till beslut

Parkeringspolicy. Förslag till beslut 2013-02-07 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/296-514 Kommunstyrelsen Parkeringspolicy Förslag till beslut Kommunstyrelsen antar föreslagen parkeringspolicy. Sammanfattning Ett förslag till parkeringspolicy

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 165 för Hovgården Tavsta Hage, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Förslag till Parkeringspolicy för Nacka kommun

Förslag till Parkeringspolicy för Nacka kommun 2013-02-07 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE TN 2011/370-514 (KFKS 2012/296-514) Tekniska nämnden Förslag till Parkeringspolicy för Nacka kommun Förslag till beslut Tekniska nämnden tillstyrker att kommunstyrelsen

Läs mer

Samrådsredogörelse Gatukostnadsutredning Norra Skuru. Bilaga 1 Sida 1 (1) Sammanställning inkomna synpunkter. Fastighetplan

Samrådsredogörelse Gatukostnadsutredning Norra Skuru. Bilaga 1 Sida 1 (1) Sammanställning inkomna synpunkter. Fastighetplan Samrådsredogörelse Gatukostnadsutredning Norra Skuru Bilaga 1 Sida 1 (1) Sammanställning inkomna synpunkter Fastighet Specifik synpunkt Kostnadsunderlag Kommunen sk ata alla kostnader för Skurusundsvägen

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKR1VNING SAMRÅDSHANDLING 1 (5) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län SAMRÅDSIIANDLING PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2(5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PIANDATA Plankarta

Läs mer

Riktlinjer för huvudmannaskap för allmän platsmark inom planlagda områden

Riktlinjer för huvudmannaskap för allmän platsmark inom planlagda områden Riktlinjer för huvudmannaskap för allmän platsmark inom planlagda områden Fastställda av kommunstyrelsen den 13 november 2013 Riktlinjer för huvudmannaskap i Enköpings kommun 1. Nya bostads- och verksamhetsområden

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/5 Planområd G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling 2010-08-16, reviderad 2011-03-25 DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

Läs mer

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017

MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/79.318 NBN 2015-220 0126K-16017 ANTAGANDEHANDLING Tillägg till planbeskrivning Tillägg till genomförandebeskrivning Enkelt planförfarande Kartan visar

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G

G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G Dnr KFKS 2014/824-258 Projektnr 9420 G A T U K O S T N A D S U T R E D N I N G Dalvägen Gustavsviksvägen, sydöstra Boo, Nacka kommun Upprättad på Exploateringsenheten i maj 2015. Kartan visar områdets

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Återvinningsstation Rensättravägen/Kummelvägen Detaljplan för del av Kummelnäs 11:118, utmed Rensättravägen, Saltsjö-Boo, Nacka kommun

Återvinningsstation Rensättravägen/Kummelvägen Detaljplan för del av Kummelnäs 11:118, utmed Rensättravägen, Saltsjö-Boo, Nacka kommun 1 (5) Planbeskrivning Upprättad februari 2015 Dnr: KFKS 2014/844-214 Återvinningsstation Detaljplan för del av Kummelnäs 11:118, utmed Rensättravägen, Saltsjö-Boo, Nacka kommun Kartan visar områdets avgränsning.

Läs mer

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt Danvikshem II

Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt Danvikshem II 2017-12-22 1 (6) PM Marie Ekberg Projekt 9107 Danvikshem II Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott / Natur och trafiknämnden Utbyggnadspromemoria för stadsbyggnadsprojekt Danvikshem II Innehåll Innehåll...

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/6 Planområdet G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling, 2009-12-14, reviderad 2010-07-14 Laga kraft, 2010-08-30 DETALJPLAN FÖR RÖNNÄNG 1:75 m fl Tjörns kommun, Västra Götalands

Läs mer

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 88:1, Alphyddevägen 1-7 på Sicklaön, Nacka kommun

Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 88:1, Alphyddevägen 1-7 på Sicklaön, Nacka kommun 2013-03-04 1 (5) TJÄNSTESKRIVELSE MSN 2012/161-214 Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Begäran om planbesked för fastigheten Sicklaön 88:1, Alphyddevägen 1-7 på Sicklaön, Nacka kommun Förslag till beslut Miljö-

Läs mer

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket

Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket Ändring, genom tillägg, av del av detaljplan för kvarteren Reklamen, Ritbesticket och Rekylen, avseende fastigheten Ritbesticket 4 i Rotebro Tillägg till planbeskrivning Planområdet markerat med röd linje.

Läs mer

Skola och förskola i Nytorp

Skola och förskola i Nytorp Februari 2004 Miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen Gustav Thörnqvist, Exploateringsingenjör GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Skola och förskola i Nytorp Del av fastigheten Trinntorp

Läs mer

Detaljplan för återvinningsstation Rensättravägen/Kummelvägen, del av Kummelnäs 11:118 i Boo, Nacka kommun

Detaljplan för återvinningsstation Rensättravägen/Kummelvägen, del av Kummelnäs 11:118 i Boo, Nacka kommun 1 (5) Planbeskrivning Upprättad oktober 2015 Dnr: KFKS 2014/844-214 Detaljplan för återvinningsstation, del av Kummelnäs 11:118 i Boo, Nacka kommun Kartan visar områdets avgränsning. Den lilla kartan visar

Läs mer