LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Claes Göran Jönsson (s), 2:e vice ordförande Adrian Borin (m) Martin Klette (fp) Zoltan G-Wagner (kd) Bengt E Nilsson (s) Göran Fries (v) Ersättare: Birger Swahn (m), tjänstgörande för Ronny Johannessen (m) Louise Nygren (m) Anders Kristensson (fp) Holger Radner (fp) Gun Jönsson (c), tjänstgörande för Sven Ingmar Andersson (c) Joakim Friberg (s), tjänstgörande för Helen Rosenberg (s) Ulla Ahl (s) Roger Lönnebjer (s) Ann-Sofie Severinsson (s) Yngve Petersson (mp), tjänstgörande för Cecilia Emanuelsson (mp) Övriga närvarande: Urban Olsson, tf förvaltningschef Eva Palm, personalchef Per Hellman, ekonomichef Hans-Martin Hansen, projektansvarig Bitte Langéen, utvecklingsstrateg Barbro Stigsdotter Möller, kulturchef Katarina Scott, ekonom Bengt Persson, utvecklingsstrateg Bertil Raalas, PIL Eva-Marie Fornell, TCO/SKTF Gabor Tilesch, Kommunal Kerstin Gustafsson, förvaltningssekreterare Justerare: Zoltan G-Wagner (kd) Tid och plats för justering: Kultur & Fritid, onsdagen den 27 maj 2009, kl Underskrifter: Sekreterare. Paragrafer: Kerstin Gustafsson Ordförande.. Gösta John Bredberg Justerare Zoltan G-Wagner ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum: Datum då anslaget sätts upp: Datum då anslaget tas ned: Förvaringsplats för protokollet: Kultur & Fritid Underskrift:

2 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 67 Dagordning Dagordningen fastställes med följande ändringar: Punkt nr 13 Nytt hyresavtal med Lunds Stadsteater under rubriken Beslutsärenden utgår. Fritidsklubbar tillkommer som ärende under rubriken Rapporter. Punkt nr 20 Energieffektivisering behandlas före själva sammanträdet. 68 Energieffektivisering Dnr KU 2008/0235 Nämnden hade i samband med ärendet Årsredovisning 2008 på sammanträde den 11 februari 2009 givit förvaltningen i uppdrag att återkomma till nämnden med en redovisning av de åtgärder som har vidtagits när det gäller energieffektivisering och vilka effekter det har haft. Jan-Christer Sandh, fastighetschef samt Patrik Sjöstrand, energioptimerare vid Lundafastigheter informerar på gruppmötena om EPC (Energy Performance Contracting) projektet i Lunds kommun. 69 Introduktion till ärendet Förslag till Handlingsplan för den kulturpolitiska strategin i Lunds kommun Dnr KU 2003/0250 Utvecklingsstrateg Mats-Ola Nilsson informerar om förslaget till Handlingsplan för den kulturpolitiska strategin i Lunds kommun.

3 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 70 Förslag till Handlingsplan för den kulturpolitiska strategin i Lunds kommun Dnr KU 2003/0250 Syftet med den kulturpolitiska strategin för Lunds kommun är att skapa en långsiktigt hållbar utveckling av det kulturpolitiska området i Lund. Genom långsiktigt hållbara satsningar inom det kulturpolitiska området kan de resurser som finns användas mer effektivt och möjligheten att genom samverkan få fram nya resurser ökar. Strategin anger inriktningen för den kommunala kulturpolitiken. I förslaget till handlingsplan konkretiseras strategin i olika insatser. Lund välkomnar kultur!, Kulturpolitisk strategi för Lunds kommun, den 28 februari Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse, Förslag till direktiv för utarbetandet av en handlingsplan för den kulturpolitiska strategin i Lunds kommun, den 17 september Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse, Förslag till handlingsplan för den kulturpolitiska strategin i Lunds kommun, den 13 maj Gösta John Bredberg (fp) yrkar, att kultur- och fritidsnämnden beslutar: att godkänna att förvaltningens förslag till handlingsplan för den kulturpolitiska strategin i Lunds kommun går ut på remiss till berörda nämnder och intressenter. att godkänna att förvaltningens förslag till handlingsplan för den kulturpolitiska strategin i Lunds kommun går ut på remiss till berörda nämnder och intressenter.

4 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 71 Förslag till yttrande över Kulturutredningens betänkande Grundanalys, Förnyelseprogram och Kulturpolitikens arkitektur (SOU 2009:16) Dnr KU 2009/0099 Region Skåne/Kultur Skåne är en av remissinstanserna för Kulturutredningens betänkande Grundanalys, Förnyelseprogram och Kulturpolitikens arkitektur (SOU 2009:16). Fyra kommuner i Skåne, Malmö, Helsingborg, Kristianstad och Simrishamn har inbjudits som representativa remissinstanser bland de totalt fyrtio inbjudna svenska kommunerna. Region Skåne/Kultur Skåne har under våren 2009 anordnat dialogkonferenser med grupper av institutioner och aktörer som berörs av Kulturutredningens betänkande. Vid en sådan konferens anordnad 22 april för Skånes kommuners kulturnämnder och förvaltningar ombads alla skånska kommuner att inkomma med synpunkter på betänkandet. En dylik markering av uppslutningen i stort kring Region Skånes remissyttrande, men med kommunala särskilda betoningar och synpunkter stärker den regionala och lokala beslutsmodell som redan delvis etablerats i Skåne. Den regionala nivån ska i dialog med kommuner, kulturlivet och det civila samhället ta fram ett förhandlingsunderlag. Detta förutsätter att parterna har tydligt formulerade visioner, planer och inriktningsmål som dialogen kan utgå ifrån. Lunds kommuns tidigare beslut om en Kulturpolitisk strategi och ett kommande beslut om Handlingsplan för Kulturpolitisk strategi framstår som framsynta och allt viktigare beslut för den lokala kulturpolitiken, men även som ett betydelsefullt beslut kopplat till de regionala och nationella kulturpolitiska besluten. Betänkande av kulturutredningen, SOU 2009:16. Samverkansområden mellan Kulturrådet och Region Skåne Förslag till yttrande från Region Skånes kulturnämnd över Kulturutredningens betänkande Grundanalys, Förnyelseprogram och Kulturpolitikens arkitektur (SOU 2009:16). Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 11 maj Gösta John Bredberg (fp) yrkar, att kultur- och fritidsnämnden beslutar: att som yttrande till Kulturdepartementet över Kulturutredningens betänkande Grundanalys, Förnyelseprogram och Kulturpolitikens arkitektur (SOU 2009:16) överlämna förvaltningens tjänsteskrivelse.

5 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 71, forts. att som yttrande till Kulturdepartementet över Kulturutredningens betänkande Grundanalys, Förnyelseprogram och Kulturpolitikens arkitektur (SOU 2009:16) överlämna förvaltningens tjänsteskrivelse. Kulturdepartementet Region Skåne

6 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 72 Delegations- och verkställighetsordning: Revidering Dnr KU 2002/0021 Kultur- och fritidsförvaltningen har upprättat förslag till revidering av kultur- och fritidsnämndens Delegations- och verkställighetsordning avseende ansvaret för ekonomi och personal inom projektet Lund Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 11 maj 2009 med bilaga. Zoltan G-Wagner (kd) yrkar, att kultur- och fritidsnämnden beslutar: att godkänna förvaltningens förslag till revidering av Delegations- och verkställighetsordning; med tillägget att delegationen för Projektansvarig Kulturhuvudstad 2014 ska gälla till och med den 30 september att godkänna förvaltningens förslag till revidering av Delegations- och verkställighetsordning; med tillägget att delegationen för Projektansvarig Kulturhuvudstad 2014 ska gälla till och med den 30 september Protokollsanteckning Claes Göran Jönsson (s), Yngve Petersson (mp) och Göran Fries (v): Kommunstyrelsen har utsett Hans-Martin Hansen att vara projektledare för Lund Anslagna medel disponeras av kommunstyrelsen. Kulturoch fritidsnämnden beslutar om vem som ansvarar för en del av medlen. Kommunstyrelsen borde, i samråd med kultur- och fritidsnämnden, besluta om ansvarsfördelningen för att klargöra beslutsgången.

7 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 73 Yttrande över Översiktsplan 2010, Lunds kommun Dnr KU 2009/0050 Byggnadsnämnden har för synpunkter översänt Översiktsplan 2010, samrådshandling. Gällande översiktsplan, ÖPL-98 antogs av kommunfullmäktige den 28 maj 1998 med förnyad prövning 2001 och Kommunfullmäktige beslutade i mars 2007 om inriktning och direktiv för en revidering av ÖPL-98. Stadsbyggnadskontorets Samråd om Översiktsplan 2010, revidering av Lunds Översiktsplan, den 5 mars Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse av den 6 maj Skrivelse från socialdemokraterna i kultur- och fritidsnämnden med förslag till tilläggstext, den 18 maj Bengt E Nilsson (s), med instämmande av Gösta John Bredberg (fp), yrkar, att kultur- och fritidsnämnden beslutar: att till byggnadsnämnden översända förvaltningens tjänsteskrivelse; samt att socialdemokraternas skrivelse går med som bilaga till yttrandet. att till byggnadsnämnden översända förvaltningens tjänsteskrivelse; samt att socialdemokraternas skrivelse går med som bilaga till yttrandet. Byggnadsnämnden

8 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 74 Förslag till direktiv för utredning om Skryllegården Dnr KU 2009/0100 Lunds kommun äger Skryllegården samt en stor del av Skrylleområdet inklusive det så kallade närområdet runt anläggningen. Friluftsfrämjandets Lundaavdelning har sedan Skryllegårdens tillkomst 1972 haft driftsansvar på uppdrag av Lunds kommun. Skryllegården planerades för ett besöksantal på /år personer mot de som idag besöker anläggningen. Idag finns ett flertal olika avtal och överenskommelser som behöver koordineras. Uppdraget behöver ses över och sättas i relation till dagens och framtidens behov. Utredningarna om Naturum och Friluftsfrämjandets utvecklingsplan för Skrylle närområde behöver koordineras och bedömas utifrån ekonomiska förutsättningar för genomförande. Kultur - och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 5 maj Gösta John Bredberg (fp) yrkar, att kultur- och fritidsnämnden beslutar: att fastställa förvaltningens förslag till direktiv för utredning om Skryllegården. att fastställa förvaltningens förslag till direktiv för utredning om Skryllegården. Tekniska nämnden Servicenämnden Friluftsfrämjandets Lundaavdelning

9 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 75 Förslag till yttrande över Utredning avseende ett nytt naturum i Skrylleområdet Dnr KU 2009/0051 Tekniska nämnden har för yttrande översänt utredningen avseende nytt naturum i Skrylleområdet. Förutom synpunkter på utredningen önskas även synpunkter på möjlighet till medfinansiering och samverkan. Utredningen redovisar två alternativ, dels tillbyggnad av befintligt naturum och dels nybyggnation. Dessutom har en tydlig grundidé och tema för naturum Skrylle tagits fram. Långsiktig hållbarhet, kvalitetsaspekter och kärnverksamhet, samordning med andra aktiviteter och med Skryllegården är viktiga frågor som tagits med i utredningen. Dessutom redovisas en kostnadskalkyl för de två alternativa byggnaderna. Utredning avseende ett nytt naturum i Skrylleområdet, den 5 januari Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 22 april Gösta John Bredberg (fp) yrkar, att kultur- och fritidsnämnden beslutar: att till tekniska nämnden översända förvaltningens tjänsteskrivelse. att till tekniska nämnden översända förvaltningens tjänsteskrivelse. Tekniska nämnden Friluftsfrämjandets Lundaavdelning

10 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Hanna Gunnnarsson (v) motion Gör Ungdomstinget till remissinstans Dnr KU 2009/0069 Hanna Gunnarsson (v) har i en motion till kommunfullmäktige föreslagit att Lunds ungdomsting ska bli remissorgan i alla frågor som berör ungdomars intressen samt att nämnder och styrelser i sin ordinarie ärendeberedning ger ungdomstinget möjlighet att yttra sig över så många ärenden som möjligt som berör ungdomars intressen. Kommunstyrelsen har remitterat motionen till kultur- och fritidsnämnden för yttrande. Hanna Gunnarssons (v) motion Gör ungdomstinget till remissinstans!, den 18 december Kommunkontorets tjänsteskrivelse den 20 februari Kommunstyrelsens beslut den 5 mars 2009, 83. Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 8 maj Claes Göran Jönsson (s) yrkar, att kultur- och fritidsnämnden beslutar: att föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen med hänsyn till ungdomstingets åsikter och vad kultur- och fritidsförvaltningen och kommunkontoret anfört i sina kommentarer; samt att kultur- och fritidsförvaltningens tjänstemän för ungdomspolitiken får i uppdrag att tillsammans med ungdomstingets samordningsgrupp och politiker se över möjligheterna att utveckla och därmed hitta nya former för samarbete mellan ungdomstinget och politiker och förvaltningar. att föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen med hänsyn till ungdomstingets åsikter och vad kultur- och fritidsförvaltningen och kommunkontoret anfört i sina kommentarer; samt att kultur- och fritidsförvaltningens tjänstemän för ungdomspolitiken får i uppdrag att tillsammans med ungdomstingets samordningsgrupp och politiker se över möjligheterna att utveckla och därmed hitta nya former för samarbete mellan ungdomstinget och politiker och förvaltningar. Kommunfullmäktige Ungdomstinget

11 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Avtal om upplåtelse av Idala föreningsgård för tiden Dnr KU 2005/0082 Kultur- och fritidsnämnden tecknar avtal med Idala föreningsgård om lokaler och mark för Idalagården för tiden Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 11 maj Gösta John Bredberg (fp) yrkar, att kultur- och fritidsnämnden beslutar: att uppdra till kultur- och fritidsförvaltningen att teckna hyresavtal med Idala föreningsgård om lokaler och mark vid Idalagården för tiden i enlighet med redovisade förutsättningar. att uppdra till kultur- och fritidsförvaltningen att teckna hyresavtal med Idala föreningsgård om lokaler och mark vid Idalagården för tiden i enlighet med redovisade förutsättningar. Idala föreningsgård

12 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förslag till Taxor för skollokaler läsåret 2009/2010 Dnr KU 2008/0197 Kultur- och fritidsförvaltningen arbetar fram förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamheterna i Lunds kommun. Kommunfullmäktige fastställer taxorna efter förslag från kultur- och fritidsnämnden. Inom förvaltningens områden behandlades taxeändringsförslag under hösten Kommunkontoret hade tillsatt en särskild grupp för att utreda taxorna för skolllokaler. Gruppen har inte lämnat något förslag varför kultur- och fritidsförvaltningen har utarbetat ett förslag till taxor för skollokalerna i Lunds kommun för läsåret 2009/2010. Kultur- och fritidsförvaltningens tjänsteskrivelse den 11 maj Gösta John Bredberg (fp) yrkar, att kultur- och fritidsnämnden beslutar: att för fastställande överlämna förslag till taxor för skollokaler i Lunds kommun för läsåret 2009/2010 till kommunfullmäktige; samt att ge kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att skriva anvisningar och tillämpningsföreskrifter för taxorna. att för fastställande överlämna förslag till taxor för skollokaler i Lunds kommun för läsåret 2009/2010 till kommunfullmäktige; samt att ge kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att skriva anvisningar och tillämpningsföreskrifter för taxorna. Kommunfullmäktige

13 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Rapporter A. Lund som Europas kulturhuvudstad 2014 Dnr KU 2000/0117 Hans-Martin Hansen, projektansvarig för Kulturhuvudstad 2014, informerar om arbetet med kulturhuvudstadsprojektet. Ekonom Katarina Scott informerar om budget för projektet. B. Budgetuppföljning med bokslutsprognos 2009 Dnr KU 2008/0018 Förvaltningen presenterar en månadsuppföljning per 30 april Martin Klette (fp) uppdrar till förvaltningen att till nästa sammanträde redovisa vilka åtgärder personalen på Högevallsbadet vidtar för att kontrollera efterlevnaden av de regler som gäller för förbud mot kalsonger under badbyxor i samband med bad. C. Budgetberedning med kommunstyrelsens arbetsutskott den 4 maj 2009 Dnr KU 2009/0007 Ekonomichef Per Hellman informerar om budgetberedningen med kommunstyrelsens arbetsutskott samt om de nya besparingskrav, som kommunledningens förslag om förändrade ramar för driftbudgeten 2010 innebär. D. Fritidsklubbar Dnr KU 2008/0141 Utvecklingsstrateg Bitte Langéen informerar om förändrade förutsättningar för fritidsklubbsverksamheten, då kommunledningen föreslår att ersättningen per barn och år ska minska från kr till kr. All personal inom Fritid Lund ska informeras vid ett möte måndag den 25 maj E. Förslag till taxor för simskola för verksamhetsåret 2009 Dnr KU 2008/0197 Kommunstyrelsen hade återremitterat ärendet till kultur- och fritidsnämnden med ett uppdrag att redovisa nuvarande taxa, kostnaderna för en taxa i enlighet med kultur- och fritidsnämndens förslag samt kostnader för en taxa i enlighet med yrkande från Anders Almgren (s) och Anders Ebbesson (mp). Kultur- och fritidsnämnden hade gett presidiet i uppdrag att godkänna förvaltningens redovisning av uppdraget samt att översända den till kommunstyrelsen. Presidiet fattade beslut vid sammanträde den 22 april Claes Göran Jönsson (s) redogör för detta.

14 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 14 79, forts. F. Integrations & Mångfaldsrundan maj 2009 Dnr KU 2009/0034 Utvecklingsstrateg Bengt Persson informerar om Integrations & Mångfaldsrundan samt delar ut broschyren.

15 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Anmälan av delegationsbeslut Delegationsbeslut redovisas. (Bilaga 7).

16 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Meddelanden 1. Kommunkontoret: Överenskommelse mellan Lunds kommun & Närpolisområde Lund. Dnr KU 2009/ Länsrätten Skåne Län: Länsrätten renodlar partsregister. Dnr KU 2009/ Kommunfullmäktiges beslut den 23 april 2009, 55: Årsredovisning för Lunds kommun och dess bolag Dnr KU 2008/0235.

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 21.10. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Claes Göran Jönsson (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 19.50. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande, 82-86, kl. 17.30-18.35. Louise Nygren (m),

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Skryllegården (Tältkåtan), Sven Håkanssons väg, Södra Sandby, kl. 17.30 21.10. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Ronny Johannessen (m),

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-21

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-21 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 20.00. Ledamöter: Gösta John Bredberg (FP), ordförande Louise Nygren (M), vice ordförande Claes Göran

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Idrottshallens sammanträdesrum, Högevallsbadet, kl. 17.30 18.55. Ledamöter: Ersättare: Övriga närvarande: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Ronny

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-15

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden 2008-10-15 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 20.50. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Ronny Johannessen (m), vice ordförande Claes

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 19.05. Ledamöter: Holger Radner (FP), ordförande Louise Nygren (M), vice ordförande Claes Göran Jönsson

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 21.00. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Ronny Johannessen (m), vice ordförande Adrian

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 19.45. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Louise Nygren (m), vice ordförande Claes Göran

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 21.30. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Ronny Johannessen (m), vice ordförande Claes

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 19.55. Ledamöter: Holger Radner (FP), ordförande Louise Nygren (M), vice ordförande Claes Göran Jönsson

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Utbildningskansliets sammanträdesrum, Stortorget 1, kl 17.30 20.20. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Claes Göran Jönsson (s), 2:e vice

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Utbildningsförvaltningens sammanträdesrum, kl. 17.30 19.05. Ledamöter: Ronny Johannessen (m), tjänstgörande ordförande Claes Göran Jönsson (s), 2:e vice

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 20.00. Ledamöter: Holger Radner (FP), ordförande Louise Burman (M), vice ordförande Claes Göran Jönsson

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 20.20. Ledamöter: Holger Radner (FP), ordförande Louise Nygren (M), vice ordförande Claes Göran Jönsson

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Utbildningskansliets sammanträdesrum, Stortorget 1, kl 17.30 21.25. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Ronny Johannessen (m), vice ordförande

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Färs & Frosta Sparbank Arena, Stattenavägen, kl. 15.00 17.40. Ledamöter: Gösta John Bredberg (FP), ordförande Louise Nygren (M), vice ordförande Claes

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Kulturskolans aula, Lindebergska, S:t Laurentiigatan 1, kl. 17:30 19.40. Ordförande: Radner Holger (FP) Vice ordförande: Burman Louise (M) 2:e vice ordförande: Friberg

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Utbildningskansliets sammanträdesrum, Stortorget 1, kl. 17.30 21.55. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Ronny Johannessen (m), vice ordförande

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Torngården, Vallkärravägen 16, Stångby, kl. 17.30 20.20. Ledamöter: Ronny Johannessen (m), tjänstgörande ordförande Claes Göran Jönsson (s), 2:e vice

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 21.00. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Ronny Johannessen (m), vice ordförande, 17.30-20.30

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 21.15. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Ronny Johannessen (m), vice ordförande Claes

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Idrottshallens sammanträdesrum, Högevallsbadet, kl. 17.30 20.00. Ledamöter: Holger Radner (FP), ordförande Louise Burman (M), vice ordförande Claes Göran

Läs mer

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Kommunstyrelsen

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Kommunstyrelsen LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, kl. 13.00 14.30. Ledamöter: Mats Helmfrid (m) ordförande Lars Bergwall (c) 1:e vice ordförande Anders Almgren (s) 2:e vice ordförande

Läs mer

Valnämnden Protokoll 1 (11)

Valnämnden Protokoll 1 (11) Valnämnden Protokoll 1 (11) Valnämnden 2015/11 Plats och tid Stadshusets sessionssal, kl 17:30-18:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Klara Strandberg (S), vice ordförande, tjänstgör

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl 17:30-19:45 Ordförande: Radner Holger (FP) Vice ordförande: Burman Louise (M) Ledamöter: Friberg Joakim (S) Borin Adrian

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl 17:30 20.10 Ordförande: Radner Holger (FP) Vice ordförande: Burman Louise (M) 2:e vice ordförande: Friberg Joakim (S) Ledamöter:

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Byggmästaregatan 4, Lund, kl 16.30 18.25 Ordförande: Wallström Christer (FP) 2:e vice ordförande: Svensson Smith Karin (MP) Ledamöter: Hansson Börje

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 20.30. Ledamöter: Holger Radner (FP), ordförande Louise Nygren (M), vice ordförande Claes Göran Jönsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl 17:30-19:00 Ordförande: Radner Holger (FP) Vice ordförande: Burman Louise (M) 2:e vice ordförande: Friberg Joakim (S) Ledamöter:

Läs mer

torsdagen den 2 april 2009 kl i Stadshusets sessionssal

torsdagen den 2 april 2009 kl i Stadshusets sessionssal Kommunstyrelsen Kallelse/föredragningslista 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 2 april 2009 kl. 17.30 i Stadshusets sessionssal Ordförande: Mats Helmfrid Sekreterare:

Läs mer

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Kommunstyrelsen

LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Kommunstyrelsen LUNDS KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, kl. 17.30 18.45 Ledamöter: Ersättare: Mats Helmfrid (m) ordförande Lars Bergwall (c) 1:e vice ordförande Anders Almgren (s)

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Servicenämnden Protokoll 1 (12) Plats och tid Meteoriten, Kristallen plan 7, klockan Ajournering klockan

Servicenämnden Protokoll 1 (12) Plats och tid Meteoriten, Kristallen plan 7, klockan Ajournering klockan Servicenämnden Protokoll 1 (12) Diarienummer SN 2018/0417 Servicenämnden Plats och tid Meteoriten, Kristallen plan 7, klockan 17.10 20.49 Ajournering klockan 19.29-20.04 Ledamöter Johan Lambreus Mattsson

Läs mer

Clas Fleming (v) och Karin Nilsson (c) med Kjell Asmundsson (c) som ersättare

Clas Fleming (v) och Karin Nilsson (c) med Kjell Asmundsson (c) som ersättare LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(32) Plats och tid: Stadshallen kl 17.30 22.45 Ledamöter och ersättare: Se sidorna 2 och 3 Justerare: Clas Fleming (v) och Karin Nilsson (c) med Kjell Asmundsson (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-08.50 Beslutande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att

Läs mer

torsdagen den 2 oktober 2008 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas:

torsdagen den 2 oktober 2008 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas: 1 (5) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 2 oktober 2008 kl. 17.30 i Stadshusets sessionssal Ordförande: Mats Helmfrid Sekreterare: Delia Barbaiani Ander tfn 046/35 59 49,

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Valnämnden. Valnämnden Protokoll 1 (6) VN 2017/0008. Plats och tid Stadshusets sessionssal, klockan

Valnämnden. Valnämnden Protokoll 1 (6) VN 2017/0008. Plats och tid Stadshusets sessionssal, klockan Valnämnden Protokoll 1 (6) Diarienummer 2017-09-05 VN 2017/0008 Valnämnden Plats och tid Stadshusets sessionssal, 2017-09-05 klockan 17.30 18.20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Gunnar Håkansson

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-09-03

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2013-09-03 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Byggmästaregatan 4, Lund, kl 16:30-18:55 Ajournering 17.50 18.00 Ordförande: Johannessen Ronny (M) 2:e vice ordförande: Svensson Smith Karin (MP) Ledamöter:

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

Valnämnden Protokoll 1 (10)

Valnämnden Protokoll 1 (10) Valnämnden Protokoll 1 (10) Valnämnden 2015/4 Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset, kl 17:30-18:25 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Gunnar Håkansson (MP), ordförande Klara Strandberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stadshuset, sessionssal, Kyrkogatan 11, kl 17:30-19.30 Ordförande: Radner Holger (FP) Vice ordförande: Burman Louise (M) 32-38 2:e vice ordförande: Friberg Joakim

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

onsdagen den 6 februari 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal.

onsdagen den 6 februari 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. 1 (5) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 6 februari 2013 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. Ordförande Sekreterare Helmfrid Mats Göran Sundberg, tel 046-35 59 49, e-post:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2017-05-29 Plats Sammanträdesrum Fjelie, Kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 29 maj 2017 kl. 17.01 18.35 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Valnämnden Protokoll 1 (9) 2014-12-02

Valnämnden Protokoll 1 (9) 2014-12-02 Valnämnden Protokoll 1 (9) Valnämnden 2014/26 Plats och tid Stadshusets sessionssal, kl 17:30-19:10 Ledamöter Urban Swahn (M), ordförande Börje Hansson (C), vice ordförande Gunnar Håkansson (MP), 2:e vice

Läs mer

Serviceförvaltningen, Teknik & Service, Råbyvägen 33 a, Lund kl Zoltan Wagner (KD) med ersättare Ann-Christine Salomonsson (S)

Serviceförvaltningen, Teknik & Service, Råbyvägen 33 a, Lund kl Zoltan Wagner (KD) med ersättare Ann-Christine Salomonsson (S) 1 Plats och tid Serviceförvaltningen, Teknik & Service, Råbyvägen 33 a, Lund kl 1700-1900 Ordförande Jan B Tullberg (M) Vice ordförande Karl Branzén (FP) 2:e vice ordförande Johan Lambreus Mattsson (MP)

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:10 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(9) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S)

Läs mer

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl 17:30-19:00 Ordförande: Radner Holger (FP) Vice ordförande: Burman Louise (M) 2:e vice ordförande: Friberg Joakim (S) Ledamöter:

Läs mer

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Kerstin Linder Gavlestam (v) Anne-Marie Robertsson (fp)

Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Kerstin Linder Gavlestam (v) Anne-Marie Robertsson (fp) Sida Kulturnämnden 2006-05-08 1 (14) Plats och tid Vänersborgs Bibliotek, kl 13.00 15.00. Beslutande Monika Gustavsson (s) ordf John-Åke Ericsson (kd) vice ordf Tage Severinson (c ) Kerstin Linder Gavlestam

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl t1hjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-17.20, ajournering kl 16.40-17.00 Beslulande Ledamöter Catrin HuImarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Ewa F Thorstenson (M) Britt-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 15.30 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Peter Landgren

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Protokoll 1 (11) Diarienummer VOO 2016/0062 Vård- och omsorgsnämnden Plats och tid Ledamöter Ersättare Övriga Sessionssalen Stadshuset, Kyrkogatan 11, Lund, klockan 17.00 19.30

Läs mer

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Eva Nilsson (M) Tore Håkansson (S)

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Eva Nilsson (M) Tore Håkansson (S) 1(10) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 17.05-18:50 Ajournering 18:20-18:40 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Socialkontoret, kl

Socialkontoret, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-15.50 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e vice ordförande Robin Gustavsson (KD)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

tisdagen den 2 juni 2009 kl i Stadshusets sessionssal OBS! dag och tid Följande ärenden kommer att behandlas:

tisdagen den 2 juni 2009 kl i Stadshusets sessionssal OBS! dag och tid Följande ärenden kommer att behandlas: Kommunstyrelsen Kallelse/föredragningslista 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen tisdagen den 2 juni 2009 kl. 13.00 i Stadshusets sessionssal OBS! dag och tid Ordförande: Mats Helmfrid

Läs mer

Servicenämnden. Servicenämnden Protokoll 1 (12) SN 2016/0153. Plats och tid Kristallen, Meteroiten, plan 7, klockan

Servicenämnden. Servicenämnden Protokoll 1 (12) SN 2016/0153. Plats och tid Kristallen, Meteroiten, plan 7, klockan Servicenämnden Protokoll 1 (12) Diarienummer SN 2016/0153 Servicenämnden Plats och tid Kristallen, Meteroiten, plan 7, klockan 17.00 20.20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Johan Lambreus

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Socialnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Diamanten, Brotorget 1, kl 16:30-18:45 Ordförande: Göran Wallén (M) ordförande Vice ordförande: Agneta Lindskog (KD) vice ordförande 2:e vice ordförande: Anna Baumann

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, kl 17:30-20:05 Ordförande: Radner Holger (FP) Vice ordförande: Burman Louise (M) 2:e vice ordförande: Friberg Joakim (S) Ledamöter: Borin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

onsdagen den 11 januari 2012 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal.

onsdagen den 11 januari 2012 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen onsdagen den 11 januari 2012 kl. 15:00 i Stadshusets sessionssal. Ordförande Sekreterare Helmfrid Mats Gunnar Jönsson, tel 046-35 59 22, e-post:

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-09.30 ande Ledamöter Urban Widmark (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (C) vice ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstemän Utses att justera

Läs mer

BOLLNÄS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1

BOLLNÄS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 BOLLNÄS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Bollnässalen, torsdagen den 30 november 2017 kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Marie Centerwall (S), ordförande Peter Nordebo (L), 1:e

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.45 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Rosenqvist,

Läs mer

torsdagen den 6 november 2008 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas:

torsdagen den 6 november 2008 kl i Stadshusets sessionssal Följande ärenden kommer att behandlas: 1 (6) Ni kallas härmed till sammanträde med kommunstyrelsen torsdagen den 6 november 2008 kl. 17.30 i Stadshusets sessionssal Ordförande: Mats Helmfrid Sekreterare: Pernilla Ardhe, tfn 046/35 63 39, e-post:

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Svedala kommunhus Kultur- och fritid. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(9) Plats och tid Naverlönnsalen, torsdagen den 13 september 2018 kl 18:30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 31 augusti 2017, kl. 14:30-17:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Lennart Eriksson (V) Anita Gustafsson (M) Michael Hamberg (L) Ola

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] Sammanträdesdatum Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15. TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (1)[7] 2015-01-07 Socialnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, Kommunhuset kl 15.00 15:30 Utses att justera Justeringens plats och tid Sociala Huset 2015-01-14 Paragrafer

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Anders Engström

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 15.15, ajournerat 14.50 15.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601

119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (5) 119 Årlig justering av ersättning och bidrag inom äldre-och handikappomsorg, avseende 2019 Dnr VOO 2018/0601 Sammanfattning Ersättningar och bidrag ska enligt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma

Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (14) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDEN 2016-08-29 Plats Stora Sessionssalen, kommunhuset Lomma Tid Måndagen den 29 augusti, kl. 19.00 20.40 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav

Läs mer