STORA TEATERN FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STORA TEATERN FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2014"

Transkript

1 STORA TEATERN FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2014

2

3 Nycirkus // Stora scenen Onsdag 17 september kl.19 Torsdag 18 september kl. 19 Onsdag 24 september kl. 19 Torsdag 25 september kl.19 ca. 2 tim inklusive paus UNDERART // CIRKUS CIRKÖR Urpremiär för Cirkus Cirkörs nya föreställning Underart en hyllning till en kraschlandning. Föreställningen bygger på regissören Olle Strandbergs egen historia om en krasch. En omskakande, omvälvande smäll som skulle kunnat vara slutet. Istället blir det en omstart och en väg framåt. Underart är en lustfylld hyllning till det som händer efter en kraschlandning. Till det som händer tack vare en kraschlandning. Regissören Olle Strandberg har en bakgrund som akrobat och jonglör. I december 2005 bröt han nacken när han gjorde en trippelsalto och blev förlamad från halsen och neråt. Föreställningen Underart är baserad på hans egen historia. Den handlar om de skeenden som sätts i rörelse vid en krasch och om de krafter som tar en vidare efteråt. Underart är helt enkelt en uppriktig hyllning till att kraschlanda. Och till det sköna i att komma tillbaka. Årskurs 7-9 och 1-3 gymnasiet en skall innehålla: På scen medverkar också musikduon Ripple & Murmur med sin specialskrivna episka indiepop.

4 Teater // Stora scenen Måndag 29 september kl och Årskurs 4 6 INGEN FATTAR UTOM VI // RIKSTEATERN Ett drama om vänskap, identitet och frihet. Det är vårterminen i femman. Rollerna är cementerade för länge sen. Roxana har tusen kompisar som ser henne som sin ledare utan att hon bett om det. Wilma är ny stan och lyckas inte få en enda vän, fast hon hade massor på förra stället. Och Idas struliga gäng kallar henne liten och feg. Hela tiden måste hon bevisa att hon vågar. På flykt från en salsakurs möts tre vilsna flickor på möbelaffärens lastbrygga. De hittar varandra. De hittar sin grej. De hittar en styrka och en vänskap. Problemet är bara att det de hämtar kraften ur är ett märkligt brott. Och en dag ringer polisen hem. en skall innehålla: Ingen fattar utom vi är skriven av Anders Duus, som tidigare skrivit pjäserna Nu är du Gud igen, Apberget med flera för Riksteatern. Hans dramatik har spelats internationellt och han tog emot Colombinepriset OBS! Lärarhandledning finns att ladda ner på Presenteras i samarbete med Göteborgs teaterförening

5 Dans // Stora scenen Torsdag 2 oktober kl. 19 Gymnasiet JAPANSKA TRÄDGÅRDAR // VIRPI PAHKINEN & MIKA TAKEHARA Välkommen till en afton med solodans och slagverk. Med Mika Takehara och Virpi Pahkinen öppnas portarna till en klangfull trädgård, där japanska klockor lyfter tankens akustik och meddelanden i stengruset flyter i spiraler. Två virtuoser ger en meditativ afton, som kan bära långt, sända ut och andas över vardagens brus. Kvällens program: en skall innehålla: SIX JAPANESE GARDENS musik av Kaija Saariaho THIRTEEN DRUMS musik av Maki Ishii SOLOT UR MORPHO Z musik av Luis Hernan Cortés Maya BÖNEN musik av Mika Takehara På turné med Dansnät Sverige.

6 Nycirkus/Teater // Stora scenen Fredag 10 oktober kl min Gymnasiet GLITCH // JOHAN WELLTON En föreställning om att leva livet. Detta är Johan Welltons mest avancerade och påkostade föreställning någonsin. Med hjälp av specialeffekter, naturfenomen och ingenjörskonst ger han sig ut på ett nytt och outforskat äventyr. All uppfinningsrikedom och experimentlusta blir inramningen för en berättelse om våra drömmar, hopp och förtvivlan. Hur långt är vi egentligen beredda att gå för att bli älskade? För att förstå oss själva? För att hitta ett sammanhang och en mening med livet? Se en av världens bästa jonglörer i den kanske mest avancerade och tillkrånglade föreställningen någonsin om något så enkelt som livet själv. en skall innehålla: Jag vill berätta storyn om att ge ett helt liv för att skapa en 10 minuter lång akt. Vad är det som driver en människa till något sådant? Jag vill krocka min ådra av pure entertainment med rå, sann berättelse från kärnan av min mänsklighet. Och sedan sätta eld på hela klabbet.

7 Teater // Stora scenen Måndag 20 oktober kl och 19 Gymnasiet MIN MAMMAS DOTTER // MARIA NOHRA Beyoncé och boxning blandas i en explosiv föreställning skapad av det 23-åriga stjärnskottet Maria Nohra. Min mammas dotter handlar om en ung tjejs uppväxt i Sverige. Personliga händelser ur Marias liv kontras med riktiga knockouts! En komisk och känsloladdad monolog om att växa upp med en mamma som bryter mot det svenska samhällets oskrivna regler. Om kärleken till en mamma som slåss med en toffla, tvingar en att ta med sina kusiner på första dejten och som inte kan gå in i en affär utan att pruta. Maria Nohra är 23 år från Vänersborg. Hon flyttade till Stockholm och har jobbat som programledare på Sveriges Radio och går nu en teaterskola där hon under året skapat sitt hjärteprojekt : Min mammas dotter. en skall innehålla:

8 Teater // Stora scenen Tisdag 21 oktober kl. 10 och 14 Onsdag 22 oktober kl. 10 och 14 Torsdag 23 oktober kl. 10 och 14 VÅRT FÖRAKT FÖR SVAGHET // KULTURHUSET STADS- TEATERN SKÄRHOLMEN Två skådespelare skall genomföra en teaterföreställning om den nazistiska ideologin. De är överens om att bara vi lär oss att känna igen de mekanismer som aningslöst beundrar makt och föraktar svaghet så skyddar vi oss från att medverka till att våldsamma krafter tar över. Vad är svenska symboler? Hur kan vår längtan att tillhöra elitgrupper beskrivas? Vad är vårt samhälles kopplingar till tysk nazism? Med enkla medel försöker de göra begreppen tydliga för publiken. Men under arbetets gång kryper frågeställningarna under huden på skådespelarna själva, och de måste till slut möta sitt eget förakt för svaghet... Gymnasiet en skall innehålla: Borde sättas upp på alla skolor Expressen en föreställning som väcker svåra, men viktiga frågor SvD Lovtal till svagheten Aftonbladet en av de bästa uppsättningarna jag sett den här våren... DN OBS! Inspirationmaterial och lärarhandledning finns att ladda ner på

9 PRAKTISK INFO Teater // Stora scenen Onsdag 5 november kl. 19 Gymnasiet från årskurs 3 EN FÖRLORAD GENERATION // DRAMATEN En förlorad generation Röster från den nya arbetslösheten. En förlorad generation röster från den nya arbetslösheten är en föreställning om Generation Y eller The Lost Generation, de som är födda i början på 80-talet. Det är en rapp och ofta underhållande berättelse med djupt personliga karaktärer tagna direkt ur verkligheten. Den generation som ofta tvingas att ha två jobb samtidigt, inte sällan tillfälliga korta projektanställningar följda av längre perioder av arbetslöshet. Den generation som har god utbildning, men ingen inkomst. Den generation som aldrig lyckas ta sig in på arbetsmarknaden och fortfarande bor hemma hos mamma och pappa när de är 25. Den generation som inte får bli vuxna. en skall innehålla: Eftersamtal i Kristallfoajén om arbete och arbetets värde.

10 Nycirkus // Stora scenen Fredag 14 november kl. 19 Gymnasiet PLAN B // COMPAGNIE 111 En häpnadsväckande och spektakulär föreställning som utspelar sig på en lutande scen, en källa till tricks och transformationer, som i en dröm. Plan B jonglerar med gravitation och perspektiv i en kittlande blandning av cirkus, dans, video, ljudmanipulation och optisk illusion. Det sluttande golvet är det centrala elementet och kampen för att försöka övervinna det är handlingens kärna: en har ingen aning om vad som är upp eller ner, gravitationen tycks avskaffad och tid och rum vävs samman i en magisk, poetisk koreografi av svävande kroppar. Efter att ha turnerat världen över sedan föreställningen skapades för tio år sedan, har Aurélien Bory och Phil Soltanoff nu landat i Göteborg med sin visuella teaterklassiker. en skall innehålla:

11 Teater // Stora scenen Måndag 17 november kl. 19 Tisdag 18 november kl Högstadiet och Gymnasiet NATTEN DEN 28 FEBRUARI // NIE COMPANY OCH RIKSTEATERN De flesta svenskar som var födda eller levde i Sverige den 28 februari då vår statsminister Olof Palme mördades - minns exakt var de befann sig när de fick beskedet om mordet. NIE och Riksteatern presenterar nu en föreställning som tar sitt avstamp just under den natten. Sara och Helena är systrar. De är 15 och 16. Sara är punkare och Helena är helt såld på att åka på turné med Up with People. De lever med sin pappa, som är polis. Natten den 28 februari spelar Sara med sitt punkband på en fest. På festen börjar ett rykte spridas om att Olof Palme mördats och festen urartar i tumult. Ernesto, som blivit skadad i bråket, följer med Sara hem för att bli omplåstrad. De slår på radion och får ryktet bekräftat: Sveriges stadsminister har blivit skjuten på öppen gata. en skall innehålla: OBS! Lärarhandledning kommer inom kort. Presenteras i samarbete med Göteborgs teaterförening

12 Dans // Stora scenen Tisdag 29 november kl. 19 Högstadiet och Gymnasiet PAVEMENT // KYLE ABRAHAM [USA] Med inspiration från filmen Boyz n the Hood och essän The Souls of Black Folk har den amerikanske koreografen Kyle Abraham skapat en dansföreställning för sju starka dansare. Med Pittsburghs historiska svarta områden på 80/90-talet och med basketplanen som fond, kastar sig föreställningen in i en känslosam och konfliktfylld tid av diskriminering och mord. En tid som också präglades av den ständiga kampen för frihet. Med dansen som kraftfullt verktyg möter publiken all den sprängkraft som frustration föder. Kyle Abraham är en av USA:s främsta koreografer och hans mission är att skapa ett associationsrikt och gränsöverskridande dansspråk. Han lyckas med konsttycket att kombinera hip hop med modern dans, Alva Noto med Alan Lomax och politisk kraft med den personliga upplevelsen. en skall innehålla:

13 Teater // Stora scenen Tisdag 2 december kl. 19 Gymnasiet BRÖDERNA MARX // RIKSTEATERN TYST TEATER Bröderna Marx är både en hyllning till filmen och en visuell komedi där skrattet förenar, oavsett vem du är eller var du kommer ifrån. Med inspiration av Bröderna Marx världskända, bisarra och vansinniga humor får vi följa med på ett hysteriskt och fantastiskt äventyr där kärleken övervinner allt! Regissör är Josette Bushell-Mingo, konstnärlig ledare för Riksteaterns Tyst Teater. Josette fick språkpriset 2013 och Kruthmedaljen nr 28 av Sveriges Dövas Riksförbund. Föreställningen varvar fysisk gestaltning med teckenspråk, text och tal. en skall innehålla: Stora Teatern i samarbete med Göteborgs teaterförening och Dövas förening i Göteborg.

14 Teater // Stora scenen Fredag 19 december kl. 18 Från 4 år ARRIETTY LÅNAREN // BIG WIND En musikal för halvstora barn om vänskap, identitet och frihet. Tycker du att det är konstigt att strumpor, nålar och tändsticksaskar alltid försvinner? Det finns en förklaring: Det är lånare som varit framme. Lånarna bor under golvet och lever av människornas överflöd. Enligt Lånarna själva är vi människor till för dem. Om Lånarna handlar denna föreställning. Hur är det att växa upp under golvet och utan umgänge utanför familjen? Att inte känna sig trygg i sitt eget hem och till och med bli bortjagad? Tänk att äntligen få en vän att prata och hänga med. Att skriva dagbok räcker en bit men... en skall innehålla: I Big Winds speciella blandning av musikal och dansföreställning går stora frågor och humor hand i hand. Sång, musik, dans och spänning. Om vänskap, identitet och frihet. Baserad på Mary Nortons böcker om Lånarna.

15

16 Reservation av skolbiljetter hösten 2014 på Stora Teatern Lämna denna lapp här på Stora Teatern eller maila din bokning till Föreställning/Titel: /Tid: Antal elevbiljetter: Antal fri lärarbiljetter: Skola: sgrupp/stadium: Kontaktperson: E-post: Mobilnummer: _ Fakturaadress: Organisationsnummer: Ev. SDN: Kontaktperson: Mottagarkod/ref.nr: Biljetterna mailas till er som en pdf-fil som ni själva skriver ut. Biljettkontoret är öppen vardagar kl 12-18, lördagar kl samt 2 tim före föreställning. Frågor om biljetter, fakta om föreställningen, faktura etc, kontakta:, tel Stora Teaterns lärarkontakt för övriga frågor: Monica Misson, producent monica.misson@kultur.goteborg.se

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR VÅREN 2019

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR VÅREN 2019 FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR VÅREN 2019 PRAKTISK INFO Teater Gradängscen / Stora scenen Foto: Martin Skoog (ord pris 110 kr) Torsdag 28 februari kl. 9.00 Torsdag 28 februari kl. 11.00 SANT ENLIGT VEM? TEATER

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2017 Foto: Mats Åsman AND THEN... OCH SEN CLAIRE PARSONS CO Dans och mjuk cirkus i en abstrakt och polyfon sagovärld. Här möts fyra figurer för att berätta och presentera

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖST 2018

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖST 2018 FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖST 2018 Bild: Lina Ekstrand BIET I HUVUDET RIKSTEATERN En fantasifull berättelse för barn om att fly verkligheten. Ur barnets perspektiv gestaltas Roland Schimmelpfennigs gripande,

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2016 PRAKTISK INFO Nycirkus Stora scenen Pris 30 kr / elev inom Gbg Lärare går gratis med elevgrupp Datum Torsdag 15 september kl. 13 LIMITS CIRKUS CIRKÖR IDÉ OCH REGI:

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR VÅREN 2018 PRAKTISK INFO Teater Gradängscen / Stora scenen INFERNO STRINDBERGS INTIMA TEATER August Strindbergs Inferno är en klassiker som utspelar sig i Frankrike där han

Läs mer

LISAS DAGBOK när autismen tar över. Thomas Filipsson

LISAS DAGBOK när autismen tar över. Thomas Filipsson LISAS DAGBOK när autismen tar över Thomas Filipsson Barnläkaren var tydlig och korrekt Det är något som inte stämmer. Orden är hämtade från den 8 maj 1995. På avdelning 15 på Vrinnevisjukhuset i Norrköping.

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING. Diskussionsfrågorna är förslag till ämnen, förmodligen har eleverna även andra frågor att ta upp efter föreställningen.

LÄRARHANDLEDNING. Diskussionsfrågorna är förslag till ämnen, förmodligen har eleverna även andra frågor att ta upp efter föreställningen. LÄRARHANDLEDNING Don Quijote - Riddaren av den sorgliga skepnaden av Pelle Öhlund Efter Miguel de Cervantes roman Den snillrike riddaren Don Quijote Till läraren: Det lämpligaste är att använda handlingsbeskrivningen

Läs mer

Välkomna till Teater Eksem! Kontaktuppgifter. Om det här materialet

Välkomna till Teater Eksem! Kontaktuppgifter. Om det här materialet Lärarhandledning Teater Eksem 2012-2013 Välkomna till Teater Eksem! Teater Eksem är en fri teatergrupp som verkar i Göteborg, Sverige och världen. Vi strävar efter att undersöka, skildra, aktualisera,

Läs mer

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut ovellens uppbyggnad I Svenska Direkt 7 fick du lära dig hur en berättelse är uppbyggd med handling, karaktärer och miljöer: Något händer, ett problem uppstår som måste lösas och på vägen mot lösningen

Läs mer

NALLEABONNEMANG 2015/2016

NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEABONNEMANG 2015/2016 NALLEKONSERTER Våra älskade Nallekonserter flyttade givetvis med oss från Konserthuset till Malmö Live. Ett enkelt och trevligt sätt för generationer att umgås och en möjlighet

Läs mer

Världslabbet på entréplan T-shirt verkstad, gör din egen unika Express Yourself-tisha! Drop in. Deltagaravgift 25 kr, T-shirt 25 kr = 50 kr

Världslabbet på entréplan T-shirt verkstad, gör din egen unika Express Yourself-tisha! Drop in. Deltagaravgift 25 kr, T-shirt 25 kr = 50 kr MÅNDAG 11/2 12.00 15.00 T-shirt verkstad 12.30 13.00 Dans med Nia Explosion! Kom och utforska din kropp och ditt sinne genom rörelse. Nia, en möjlighet att röra dig på många olika sätt till härlig musik.

Läs mer

Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips

Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips en lektion från Lärarrummet för lättläst - www.lattlast.se/lararrum Hamlet funderingsfrågor, diskussion och högläsningstips Ämne: Svenska, SVA, SFI Årskurs: 7-9, Gym, Vux Lektionstyp: reflektion och diskussion

Läs mer

TYCKA VAD MAN VILL HÄLSA RÖSTA JÄMLIKHET HA ETT EGET NAMN RESA ÄTA SIG MÄTT FÖRÄLDRARLEDIGHET SÄGA VAD MAN VILL TAK ÖVER HUVUDET

TYCKA VAD MAN VILL HÄLSA RÖSTA JÄMLIKHET HA ETT EGET NAMN RESA ÄTA SIG MÄTT FÖRÄLDRARLEDIGHET SÄGA VAD MAN VILL TAK ÖVER HUVUDET SIDA 1/8 ÖVNING 2 ALLA HAR RÄTT Ni är regering i landet Abalonien, ett land med mycket begränsade resurser. Landet ska nu införa mänskliga rättigheter men av olika politiska och ekonomiska anledningar

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING FÖR. fotograf Markus Gårder

LÄRARHANDLEDNING FÖR. fotograf Markus Gårder LÄRARHANDLEDNING FÖR Lärarhandledningen är tänkt att användas tillsammans med programmet som ni får under föreställningen. Det finns flera olika typer av övningar och uppgifter och vår förhoppning är att

Läs mer

F Ö R L ÄR AR E O C H A N D RA VUXNA. Foto: Micke Sandström F N I SS V Ä R L D E N S T RÅKIGASTE PJÄS UP PSALA>>> > ST ADSTEATE R

F Ö R L ÄR AR E O C H A N D RA VUXNA. Foto: Micke Sandström F N I SS V Ä R L D E N S T RÅKIGASTE PJÄS UP PSALA>>> > ST ADSTEATE R HA NDLEDNIN G S M A T E R I A L Foto: Micke Sandström F Ö R L ÄR AR E O C H A N D RA VUXNA F N I SS V Ä R L D E N S T RÅKIGASTE PJÄS UP PSALA>>> > ST ADSTEATE R VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Fniss

Läs mer

En vecka om Barnkonventionen 19-23 oktober

En vecka om Barnkonventionen 19-23 oktober En vecka om Barnkonventionen 19-23 oktober Barnkonventionens 54 artiklar slår fast att alla barn och ungdomar upp till 18 år har samma rättigheter. Så snart man gör något som på något sätt berör barn,

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

Riksteatern Östergötland presenterar Utbudet inför vårterminen 2015

Riksteatern Östergötland presenterar Utbudet inför vårterminen 2015 Scenkonst på väg! Teaterföreställningar Våren 2015 Riksteatern Östergötland presenterar Utbudet inför vårterminen 2015 Allmänt Här presenteras scenkonstutbudet för barn och unga våren 2015 med produktioner

Läs mer

Johanna, Yohanna. -lärarhandledning Tage Granit 2004

Johanna, Yohanna. -lärarhandledning Tage Granit 2004 Johanna, Yohanna -lärarhandledning Tage Granit 2004 Syfte Syftet med lärarhandledningen är att skapa olika sätt att bearbeta filmen och teaterföreställningens tema; mobbing och utanförskap. Genom olika

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR VÅREN 2017 Foto: Markus Gårder HELA FAMILJEN KULTURHUSET STADSTEATERN SKÄRHOLMEN En hejdlöst rolig och fin föreställning om livet, av och med Anna Vnuk. På scen bl a Maria Nohra.

Läs mer

SKOLFÖRESTÄLLNINGAR VÅREN 2013 STORA TEATERN WWW.STORATEATERN.SE. Dans // Stora scenen SUSANNA LEINONEN COMPANY // BLINDED MIND [Finland]

SKOLFÖRESTÄLLNINGAR VÅREN 2013 STORA TEATERN WWW.STORATEATERN.SE. Dans // Stora scenen SUSANNA LEINONEN COMPANY // BLINDED MIND [Finland] Dans // Stora scenen SUSANNA LEINONEN COMPANY // BLINDED MIND [Finland] Foto: Sakari Viika Foto: Peter Westrup Teater // Stora scenen MALMÖ STADSTEATER // JAG RINGER MINA BRÖDER av Jonas Hassen Khemiri

Läs mer

Kultur i förskolan, 4-5 år

Kultur i förskolan, 4-5 år Fotograf: Martin Skoog Kultur i förskolan, 4-5 år Våren 2015 Välkommen till vårens kulturprogram! Varmt välkommen till en vår med teater, sång och mycket musikglädje! I vår får vi uppleva spännande föreställningar

Läs mer

MÖTET. Världens döttrar

MÖTET. Världens döttrar Världens döttrar Fotografen Lisen Stibeck har porträtterat unga flickor runt om i världen. De har alla olika uppväxt, bakgrund och möjligheter men ändå har de tre saker gemensamt. Oro, förvirring och framtidsdrömmar.

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Anna på Brännö - funderingsfrågor, underlag för samtal Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, Särvux, Gymnasiesär Lektionstyp: reflektion och diskussion, Lektionsåtgång: - Funderingsfrågor Frågorna kan användas

Läs mer

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER

KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 dansfunk [dansfunk ] s. -en -er förk. av dans & funktionsnedsättningar KONFERENS, FÖRESTÄLLNINGAR & WORKSHOPS 24 25 SEPTEMBER PÅ SKÅNES DANSTEATER DANSFUNK 2.0 Skånes Dansteater har sedan

Läs mer

ANTIGONE PEDAGOGISKT MATERIAL

ANTIGONE PEDAGOGISKT MATERIAL ANTIGONE PEDAGOGISKT MATERIAL TILL LÄRAREN Vi hälsar dig och din klass varmt välkomna till Byteatern Kalmar Länsteater och föreställningen ANTIGONE. Vi hoppas att ni kommer att få en härlig teaterupplevelse

Läs mer

Samtal med Hussein en lärare berättar:

Samtal med Hussein en lärare berättar: Samtal med Hussein en lärare berättar: Under en håltimme ser jag Hussein sitta och läsa Stjärnlösa nätter. Jag hälsar som vanligt och frågar om han tycker att boken är bra. Han ler och svarar ja. Jag frågar

Läs mer

Om barns och ungas rättigheter

Om barns och ungas rättigheter Om barns och ungas rättigheter Att barn och unga har egna rättigheter har du kanske hört. Men vad betyder det att man har en rättighet? Sverige och nästan alla andra länder i världen har lovat att följa

Läs mer

SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2015/16:

SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2015/16: SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2015/16: Att Mima Hösten Att Mima Vintern RESPEKT - att se sig själv & andra genom mim Former & Fantasi Kroppens Fantasi Did I Really? Hej! Vi har under de senaste fem åren arbetat

Läs mer

INLEDNING. Hej! Vill du använda bilder från föreställningen finns högupplösta bilder att ladda ner på vår hemsida. Klicka på press så hittar du dem!

INLEDNING. Hej! Vill du använda bilder från föreställningen finns högupplösta bilder att ladda ner på vår hemsida. Klicka på press så hittar du dem! LÄRARHANDLEDNING INLEDNING Hej! Vi på Fria Teatern är mycket glada att över att vi får spela Svårast är det med dom värdelösa för dig och din elevgrupp. Föreställningen är ca timme lång med ett kort uppföljande

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2015 // STORA TEATERN

FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2015 // STORA TEATERN FÖRESTÄLLNINGAR FÖR SKOLOR HÖSTEN 2015 // STORA TEATERN SKÅDESPELARPROGRAMMET FRÅN HÖGSKOLAN FÖR SCEN OCH MUSIK PRESENTERAR: PÅ VÄG En resa in i fantasin, där ensamhet, gemenskap, ilska och glädje möts

Läs mer

HÖSTEN 2014. Foto: Steven Schreiber

HÖSTEN 2014. Foto: Steven Schreiber HÖSTEN 2014 Foto: Steven Schreiber I höst ser vi fram emot en rad internationella gästspel. Unga danskonstnärer från Italien, Grekland och Österrike och ett amerikanskt kompani som gör sin första Europa-turné.

Läs mer

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog Hej! Vi tänkte ge er lite tips och förhoppningsvis lite inspiration inför ert teaterbesök med MolièreEnsemblen. Barnen kommer att få se en pjäs som heter Äta själv!. Pjäsen handlar om att klara av saker

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Opalens Förskoleklass

Opalens Förskoleklass Opalens Förskoleklass Veckobrev för vecka 48 Detta har varit en riktigt intensiv och härlig vecka! Vi har gjort så mycket kul tillsammans: Fadderträff, adventspyssel, Lilla melodifestivalen, besök av Golbang,

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR

>>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR >>HANDLEDNINGSMATERIAL DET DÄR MAN INTE PRATAR OM HELA HAVET STORMAR Den här föreställningen är skapad av vår ungdomsensemble. Gruppen består av ungdomar i åldern 15-20 år varav en del aldrig spelat teater

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

HANDLEDNING TILL WEBBUTSTÄLLNINGEN HEM, LJUVA HEM - OM BROTT I NÄRA RELATIONER

HANDLEDNING TILL WEBBUTSTÄLLNINGEN HEM, LJUVA HEM - OM BROTT I NÄRA RELATIONER HANDLEDNING TILL WEBBUTSTÄLLNINGEN HEM, LJUVA HEM - OM BROTT I NÄRA RELATIONER HANDLEDNING TILL WEBBUTSTÄLLNINGEN HEM, LJUVA HEM - OM BROTT I NÄRA RELATIONER Den här handledningen är till för dig som vill

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN

> > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN HANDLEDNINGSMATERIAL Affischbild: Emilia Bergmark-Jiménez FÖR L Ä R A R E O C H A NDRA VUXNA > > O C H NÅGON BLEV I N T E K NIVHUGGEN >>VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Och ingen blev knivhuggen på

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Flicka försvunnen - funderingsfrågor, diskussionsfrågor, och skrivövning Ämne: Svenska, SVA Årskurs: 7-9, gymn, vux Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Introduktion Flicka

Läs mer

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ...

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER 1 Vi på Kung Saga gymnasium har som mål att arbeta med att ni elever ska få en bra förberedelse för ert vuxenliv, det tycker vi är det viktigaste. Andra mål som vi arbetar

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Ett steg framåt. Material Time Age C6 2x40 min 16-17. Nyckelord: Likabehandling, könsidentitet, hbt, normer/stereotyper. Innehåll

Ett steg framåt. Material Time Age C6 2x40 min 16-17. Nyckelord: Likabehandling, könsidentitet, hbt, normer/stereotyper. Innehåll 1 Ett steg framåt Nyckelord: Likabehandling, könsidentitet, hbt, normer/stereotyper Innehåll En reflektionsövning under vilken eleverna föreställer sig att de är någon annan person och reflekterar över

Läs mer

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«

>>VERKLIGHETENS FOLK HEJ! >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN. En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det« >>VERKLIGHETENS FOLK >>URPREMIÄR 11 FEB, LILLA SCENEN En elak komedi»det är inte sexigt att ha det för bra. Det blir ingen bra konst av det«på en teater har man på uppdrag av regeringen dragit igång ett

Läs mer

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare.

Varma hälsningar, Susanna Vildehav och Mia Kjellkvist, skådespelare och konstnärliga ledare. Lärarhandledning Hej! Denna lärarhandledning är till för dig, pedagog eller lärare, som har sett eller ska se Teater Eksems föreställning Mangoträdet. I handledningen ger vi förslag på hur du genom samtal

Läs mer

Alice i Underlandet Skolmaterial

Alice i Underlandet Skolmaterial Alice i Underlandet Skolmaterial Skolmaterialet till denna föreställning är ämnat för att ge lärare tips och tankar för hur de kan arbeta vidare kring föreställningen Alice i underlandet på Helsingborgs

Läs mer

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem

Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Intervju: Björns pappa har alkoholproblem Björns föräldrar separerade när han var ett år. Efter det bodde han mest med sin mamma, men varannan helg hos sin pappa, med pappans fru och sin låtsassyster.

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Läsnyckel När Fatima blev fågel författare: Morten Dürr illustratör: Peter Bay Alexandersen

Läsnyckel När Fatima blev fågel författare: Morten Dürr illustratör: Peter Bay Alexandersen Läsnyckel När Fatima blev fågel författare: Morten Dürr illustratör: Peter Bay Alexandersen Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska

Läs mer

De falska breven. Arbetsmaterial till. Om boken

De falska breven. Arbetsmaterial till. Om boken Om boken Boken handlar om en tjej som får ett brev från Erik. Erik har hon känt för länge sedan. Då var han tyst och blyg men nu är han annorlunda, mer mogen. De skriver flera brev för att till slut träffas.

Läs mer

Sanning eller konsekvens? Dramatiska händelser granskade enligt källkritiska principer

Sanning eller konsekvens? Dramatiska händelser granskade enligt källkritiska principer Sanning eller konsekvens? Dramatiska händelser granskade enligt källkritiska principer Innehåll Syfte och mål Arbetsbeskrivning Inspiration och metodövning Analysschema Lathund källkritik Förslag på ämnen

Läs mer

Undersökning om mäns våld mot kvinnor med funktionsnedsättning

Undersökning om mäns våld mot kvinnor med funktionsnedsättning Undersökning om mäns våld mot kvinnor med funktionsnedsättning Den här undersökningen handlar om hur män är våldsamma mot kvinnor med funktionsnedsättning. Kvinnorna har svarat på frågor om och hur mycket

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Kan du vissla Johanna. Läs en film-handledning av Bisse Falk och Malin Lagergren

Kan du vissla Johanna. Läs en film-handledning av Bisse Falk och Malin Lagergren Kan du vissla Johanna Läs en film-handledning av Bisse Falk och Malin Lagergren 1 LÄS EN FILM Hur kommer det sig att man gör en film, när det redan finns en bok med samma historia? Är det någon skillnad

Läs mer

Protokoll Kårmöte Teaterhögskolan i Malmö 2014-11-12

Protokoll Kårmöte Teaterhögskolan i Malmö 2014-11-12 Protokoll Kårmöte Teaterhögskolan i Malmö 2014-11-12 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare Magdi väljs 3. Godkännande av dagordning 4. Vad gör alla? TTPA: Har börjat två nya kurser, Teaterkritik och Skådespelare

Läs mer

Teoretiska utgångspunkter Kausalitet Policyimplikationer Långsiktiga effekter. McCords studie

Teoretiska utgångspunkter Kausalitet Policyimplikationer Långsiktiga effekter. McCords studie Jerzy Sarnecki Teoretiska utgångspunkter Kausalitet Policyimplikationer Långsiktiga effekter McCords studie Början Fortsättning Slutet Intermittency Vändpunkter Human agency Klientel (födda 1943 51)

Läs mer

Du är den jag vill ha

Du är den jag vill ha Text (Rosa): Måns Gahrton l Text (Ville): Johan Unenge Du är den jag vill ha Baserat på en berättelse av Måns Gahrton och Johan Unenge Illustrationer: Johan Unenge www.livetenligtrosa.se du är den jag

Läs mer

Skolbio Filmprogram vårterminen 2018

Skolbio Filmprogram vårterminen 2018 Skolbio Filmprogram vårterminen 2018 Välkommen in i filmens värld! Varje termin är alla grundskolor i Uppsala kommun välkomna på skolbio! I skolbiomörkret får eleverna möta karaktärer från andra tidsperioder

Läs mer

Lärarhandledning. funkar. KoreografI Robin Dingemans. Björn Johansson Boklund och Gabrielle Cook Foto: Lina Alriksson

Lärarhandledning. funkar. KoreografI Robin Dingemans. Björn Johansson Boklund och Gabrielle Cook Foto: Lina Alriksson Lärarhandledning Grunkan funkar KoreografI Robin Dingemans I ROLLERNA Björn Johansson Boklund och Gabrielle Cook 2016 Foto: Lina Alriksson Välkommen! Vi på Regionteatern Blekinge Kronoberg hälsar dig och

Läs mer

Det bästa jag gjort! Tim meier

Det bästa jag gjort! Tim meier Tim meier Det bästa jag gjort! jacqueline glastra Välkommen till Konfirmation 2012! tro, hopp och kärlek. Konfirmationstiden är ett äventyr. Du får chansen att lära känna nya människor, slappna av i en

Läs mer

Rapport från klassrummet: Glasblåsarns barn

Rapport från klassrummet: Glasblåsarns barn Svenska Filminstitutet Box 27126, 102 52 Stockholm Besök: Filmhuset, Borgvägen 1 Telefon: 08-665 11 00 Fax: 08-661 18 20 www.sfi.se 2015-03-26 Rapport från klassrummet: Glasblåsarns barn Klass 4 Örnen

Läs mer

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN din vecka DAGSTIDNING Dagstidningarna berättar om människor. Bredvid texten finns ofta en bild av personen som man berättar om. Någon journalist som jobbar på dagstidningen har kanske intervjuat en person

Läs mer

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING

FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING FÅNGAD AV NÄTET EN FILM OM NÄTMOBBNING >>Fångad av nätet

Läs mer

Vi på Turteatern är glada att du och din klass ser föreställningen Pasca och Perna ser på Europa!

Vi på Turteatern är glada att du och din klass ser föreställningen Pasca och Perna ser på Europa! Hej! Vi på Turteatern är glada att du och din klass ser föreställningen Pasca och Perna ser på Europa! Föreställningen är en saga som lånar element från verkligheten och dagens Europa. Några av temana

Läs mer

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se

Do It Yourself. Stockholm, 5-9 augusti. stockholm.viunga.se. anton.ljungh@viunga.se Do It Yourself 2013 Stockholm, 5-9 augusti stockholm.viunga.se anton.ljungh@viunga.se Vad är Do It Yourself? Projektet ägs och drivs av Vi Unga Stockholms län. Tillsammans med Leader Uross och Studieförbundet

Läs mer

Inför föreställningen

Inför föreställningen LÄRARHANDLEDNING Tage Granit 2008 Inför föreställningen Förberedelser Innan man går med sina elever på teater är det alltid bra att prata igenom om hur det är att gå på teater och hur man uppför sig. Orka

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer

Studiecirklar på din fritid våren 2009

Studiecirklar på din fritid våren 2009 Studiecirklar på din fritid våren 2009 Studiecirklar och kultur för personer med intellektuell funktionsnedsättning SV Stockholm Sektionen för personer med funktionsnedsättningar SV Stockholm har studiecirklar

Läs mer

Inspirationsmaterial. Research. Av Anna Hellerstedt

Inspirationsmaterial. Research. Av Anna Hellerstedt 1 Inspirationsmaterial Research Av Anna Hellerstedt När jag var 20 år blev jag indragen i en skåpbil och misshandlad, märkt av nazister. Det hände en kväll när jag hade kört in på en mack för att tanka

Läs mer

Lärarhandledning. Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund

Lärarhandledning. Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund Lärarhandledning Folke och Frida Fridas nya värld Frida Åslund www.atriumforlag.se info@atriumforlag.se Innehåll Om boken 2 Om författaren 2 Ingångar till läsningen 3 Analys Berättare Karaktärer Läsdagbok

Läs mer

Skapande skola- projekt 2014-2015

Skapande skola- projekt 2014-2015 Skapande skola- projekt 2014-2015 Allt är möjligt på teatern VEM HÅLLER I SKAPANDE SKOLA- PROJEKTET? Susanna Vildehav är skådespelare hos Teater Eksem och håller i Teater Eksems skapande skola- projekt.

Läs mer

KULTURFESTIVALEN 2013

KULTURFESTIVALEN 2013 VARMT VÄLKOMNA TILL 22 25/10 2013 MEDBORGARHUSET, VÄNNÄS Kulturfestivalen 2013 har som mål att visa på mångfalden och att lyfta fram de intellektuellt funktionshindrade och övriga funktionshindrade i ett

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred

BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Live på bio: Semiramis BIBLIOTEKEN I Lomma & Bjärred Program Barn & Unga HÖSTEN 2018 Bio på bibblan LOMMA BIBLIOTEK Lördag 15/9 kl. 13.00 Lördag 29/9 kl. 13.00 Lördag 13/10 kl. 13.00 Måndag 29/10 kl. 13.00

Läs mer

HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA KÄRLEK. Foto: Micke Sandström

HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA KÄRLEK. Foto: Micke Sandström HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA KÄRLEK Foto: Micke Sandström VÄLKOMNA Vad kul att du valt att se Kärlek på Uppsala stadsteater med din klass. Vi är stolta över att kunna erbjuda bra teater

Läs mer

Kursbeskrivning steg för steg

Kursbeskrivning steg för steg Musikdramatisk teaterutbildning Utbildningen är tvåårig och är en yrkesförberedande teaterutbildning som bygger på medverkande i teaterns alla praktiska processer. Musikdramatisk inriktning Det första

Läs mer

Välkomna till oss på Corazon Dance

Välkomna till oss på Corazon Dance Välkomna till oss på Corazon Dance Nu planerar vi inför vårterminen på Corazon Dance och hälsar både gamla och nya elever välkomna till oss. Terminen startar under månadsskiftet januari februari 2014 och

Läs mer

SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2016/17:

SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2016/17: SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2016/17: That s revolting (åk 8 & 9) RESPEKT - att se sig själv & andra genom mim (åk 4-6) Att Mima Hösten (förskolan & åk F) Kroppens fantasi (åk 2-6) Did I Really? (åk 4-6) Hej!

Läs mer

Vi på ung scen/öst är glada att du och din elevgrupp bjudit in föreställningen En jobbdröm till ert klassrum.

Vi på ung scen/öst är glada att du och din elevgrupp bjudit in föreställningen En jobbdröm till ert klassrum. VERKTYGSLÅDA HEJ! Vi på ung scen/öst är glada att du och din elevgrupp bjudit in föreställningen En jobbdröm till ert klassrum. En jobbdröm handlar om arbete - varför vi arbetar, vad fritid är och vad

Läs mer

SVENSKA Inplaceringstest A

SVENSKA Inplaceringstest A SVENSKA Inplaceringstest A Välj ett ord som passar i meningen. Använd bara ordet en gång. Exempel: Smöret står i kylskåpet. Det ringer på dörren. Han fick ett brev från mamma. De pratar om vädret. från

Läs mer

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. ALBUM: NÄR JAG DÖR TEXT & MUSIK: ERICA SKOGEN 1. NÄR JAG DÖR Erica Skogen När jag dör minns mig som bra. Glöm bort gången då jag somna på en fotbollsplan. När jag dör minns mig som glad inte sommaren då

Läs mer

SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2017/18

SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2017/18 SKAPANDE SKOLA LÄSÅRET 2017/18 PLADASK! (förskolan -åk 2) Att Mima Hösten - (förskolan, åk 1 & F- grundsärskolan) Did I really? (åk 4-6) RESPEKT - att se sig själv och andra genom mim (åk 4-7) That s Revolting!

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Kulturhuset Barbackas program

Kulturhuset Barbackas program Kulturhuset Barbackas program Förskola & Skola Våren 2013 S R A Foto: Rikard Marklund S ST S R A T Foto: Peter Nabo Välkommen till Kulturhuset Barbacka våren 2013! Här presenteras det program för förskola

Läs mer

Läsnyckel. Mingla och Errol av Åsa Storck. Copyright Bokförlaget Hegas

Läsnyckel. Mingla och Errol av Åsa Storck. Copyright Bokförlaget Hegas Läsnyckel Mingla och Errol av Åsa Storck Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras på olika

Läs mer

BESTÄLLNINGSLISTA VÅREN 2009. Aktuella tv- och radioprogram från UR. Ungdom (13-19år) skicka din beställning till:

BESTÄLLNINGSLISTA VÅREN 2009. Aktuella tv- och radioprogram från UR. Ungdom (13-19år) skicka din beställning till: BESTÄLLNINGSLISTA VÅREN 2009 Aktuella tv- och radioprogram från UR Ungdom (13-19år) Namn: Skola: Ort: Tel: E-post: skicka din beställning till: GR Utbildning Läromedel Box 5073 402 22 Göteborg Fax: 031

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

BARN. På scen i Kalmar BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - SCENKONST KALMAR KALMAR TEATERFÖRENING - VALLENS SOPPTEATER

BARN. På scen i Kalmar BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - SCENKONST KALMAR KALMAR TEATERFÖRENING - VALLENS SOPPTEATER nter vår sommar höst 19 202 0015 2016 2017 2018 2 BARN På scen i Kalmar BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - SCENKONST KALMAR KALMAR TEATERFÖRENING - VALLENS SOPPTEATER Vad händer på scen i Kalmar för barn under

Läs mer

Teaterguide Hösten 2014

Teaterguide Hösten 2014 Teaterguide Hösten 2014 Innehåll Välkommen Vuxenföreställningar Teaterresa Familjeföreställningar Hallunda Familjeföreställningar Tumba Familjeföreställningar, biljetter mm Barnföreställningar, samarbete

Läs mer

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen.

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att var och en som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. (Joh

Läs mer

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n!

Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Hej alla elever på K u l t u r s k o l a n! Som ni vet har musikskolan utvecklats och blivit en kulturskola. För att vi ska få kalla oss kulturskola måsta vi ha minst tre olika konstformer på skolan. Tidigare

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

Plats: Margareta Bengtson kommer till er förskola. Ni behöver inte åka någonstans.

Plats: Margareta Bengtson kommer till er förskola. Ni behöver inte åka någonstans. Förskolan, barn födda 2011 och 2012 Säg hej till harpan! Margareta Bengtson, sång och harpa Möt en stor orkesterharpa på riktigt nära håll. Hur låter den egentligen? Hur många strängar har den? Och kan

Läs mer

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam Boktips Äntligen, äntligen, äntligen kommer vi med våra nya lästips lagom till höstlovet. Hoppas ni kan hitta något mysigt ställe att krypa upp, ner eller in i och läsa lite bra böcker nu när vädret är

Läs mer

Tranbärets månadsbrev november

Tranbärets månadsbrev november 2013-12-04 Tranbärets månadsbrev november Snart kommer han med skägget! Det ligger längtan och förväntan i luften. Vi myser, pysslar och firar jul här på förskolan. Julen är också en tid att rå om varandra

Läs mer