Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(30) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Björnviken OBS!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(30) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Björnviken OBS!"

Transkript

1 Planbeskrivning (30) SPN 2013/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Björnviken OBS! 2:2 med närområde (södra delen av Jursla industriområde) inom Kvillinge i Norrköpings kommun den 5 december 2016 rev. den 26 januari 2017 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: , 33 Laga kraft: Genomförandetidens sista dag:

2 2(30) Sammanfattning Området ligger söder om nuvarande Jursla industriområde mellan Åby och Norrköping, mellan Europaväg 4 och riksväg 55 och i anslutning till Kvillingeslätten nedanför Kolmården. Den nya detaljplanen ger möjlighet till ny mark för utbyggnad av verksamheter i form av fordonsservice med fordonshandel, småindustri och hantverk på nuvarande oplanerad åkermark mellan trafikstråken. Detaljplanen har även i syfte att möjliggöra samma användning inom tidigare planerad yta för lastbilsuppställning vid Västra Bravikenvägen samt pröva utökning av befintlig tomt för bilhandel norr om vägen. Revideringar Plankartan o Allmän översyn av gränser, grundkarta. o E1: Avloppspumpstation ändras till Tryckstegringsstation Tillhörande planhandlingar o Allmän översyn av planbeskrivning och behovsbedömning o Planbeskrivningen: bearbetning och komplettering o Gestaltningsprogrammet: komplettering med illustrationer av volymstudier. Ändringar i planbeskrivningen betecknas: Rev.

3 3(30) Innehållsförteckning Sammanfattning... 2 Revideringar Planhandlingar Planprocessen en översikt av normalt planförfarande Planens huvuddrag Planområdet Planens syfte och bakgrund Tidigare ställningstaganden Översiktsplanen Program för planområdet Gällande detaljplaner Strandskydd Övriga kommunala beslut Riksintressen Planförutsättningar och planförslag Mark- och vattenanvändning Bebyggelseområden Natur Gator och trafik Störningar, hälsa och säkerhet Teknisk försörjning Genomförande av detaljplanen Tidplan Ansvarsfördelning och genomförandeorganisation Genomförandetid Genomförande inom allmän plats Genomförande inom kvartersmark Mark- och avtalsfrågor Tekniska utredningar Genomförandets konsekvenser Fastighetsrättsliga konsekvenser Ekonomiska konsekvenser Miljöbedömning Sociala konsekvenser Konsekvenser för stadens attraktivitet Medverkande Tjänstemän Referenser... 29

4 4(30) Inledning 1.1 Planhandlingar Detaljplanen består av: Plankarta i skala 1:2 000 med bestämmelser Rev. Till planhandlingarna hör även: Planbeskrivning Gestaltningsprogram Behovsbedömning Grundkarta Fastighetsförteckning Samrådsredogörelse Granskningsutlåtande Plankartan är juridiskt bindande. 1.2 Planprocessen en översikt av normalt planförfarande Den aktuella detaljplanen upprättas med normalt förfarande enligt plan-och bygglagen (2010:900). Planprocessen börjar när en intressent begär en ny eller ändrad detaljplan. Intressenten kan till exempel vara en privatperson, ett företag eller kommunen själv. Ett planprogram kan göras vid behov av tydligare inriktningar för det fortsatta detaljplanearbetet men har inte ansetts nödvändigt i den nu aktuella detaljplanen. Planarbetet inleds för att närmare undersöka förutsättningarna för den önskade markanvändningen genom utredningar och andra underlag. Ett planförslag upprättas och skickas ut för samråd med länsstyrelsen, lantmäteriet, övriga myndigheter, berörda fastighetsägare, kommunala enheter, med flera. Planförslaget bearbetas bland annat efter de synpunkter som lämnats under samrådstiden. Förslaget ställs sedan ut för granskning.

5 5(30) När granskningstiden är slut kan detaljplanen antas av stadsplaneringsnämnden eller kommunfullmäktige. För att ha rätt att överklaga den antagna planen måste man ha lämnat in skriftliga synpunkter till kommunen innan granskningstiden gått ut. 1. Planens huvuddrag 2.1 Planområdet Planområdet är beläget i södra delen av Jursla industriområde, söder om samhällena Åby och Jursla. Det avgränsas i väster av riksväg 55 mot Katrineholm samt av Cylindervägen (allmän väg 1162), i öster av Europaväg 4. Norra delen omfattar del av fastigheten Leran 1 norr om Västra Bravikenvägen (allmän väg 1171) och delar av fastigheterna Åby 7:1, Jursla l:22 och Björnviken 2:2. Västra Bravikenvägen ansluter till Pjältrondellen omedelbart väster om planområdet. Väster om Cylindervägen ligger Kvillinge räddningsstation. Områdets storlek är cirka 11,8 hektar. Marken ägs av Norrköpings kommun. Den södra delen arrenderas ut och används idag som jordbruksmark. 2.2 Planens syfte och bakgrund Den nya detaljplanen ger möjlighet till ny mark för utbyggnad av verksamheter i form av fordonsservice med fordonshandel, småindustri och hantverk på nuvarande oplanerad åkermark mellan trafikstråken. Detaljplanen har även i syfte att möjliggöra samma användning inom tidigare planerad yta för lastbilsuppställning vid Västra Bravikenvägen samt pröva utökning av befintlig tomt för bilhandel norr om vägen. Området består av obebyggd åkermark samt av vägområden för de korsande allmänna vägarna. Lillsjöbäcken, ett tillflöde till Pjältån, rinner i väst-östlig riktning genom planområdet. Delen norr om bäcken omfattas av detaljplan medan den södra delen av planområdet är oplanerad. Flera ledningar berör planområdet och har i viss utsträckning säkrats genom ledningsrätt eller servitut. Ett vägreservat finns för breddning av Västra Bravikenvägen norr om den nuvarande vägen. 2. Tidigare ställningstaganden 3.1 Översiktsplanen Översiktsplanen för Norrköpings kommun, delen Norrköpings stad antagen 2002 ( Framtid Norrköping ) anger att norra delen av planområdet ingår i Kvillingeslätten som inte bör bebyggas. Från kulturhistorisk synpunkt är jordbrukslandskapets storhet och dess möte med Kvillinge-förkastningen av

6 6(30) stor vikt. Jordbrukslandskapet är även viktigt för jordbruksnäringen som behöver mark för närproduktion. Området ligger dock i utkanten av jordbruksmarken och är genom riksvägarna avskuret från huvuddelen av Kvillinge-slätten. Översiktsplanen, ÖP 90, som gäller för landsbygden och tidigare även innefattade planområdet anger mark för verksamheter i de nordligaste respektive södra delarna av området mellan europaväg 4 och riksväg 55. E4 Jursla Åby Västra Braviksvägen Rv 55 Herstadberg Kommunens översiktsplan 1990, utdrag ur gällande plankarta 1, markanvändning. Gemensam översiktsplan för Linköping och Norrköping, antagen 2010, utgör del av kommunens översiktsplan. Planen redovisar Åby med Jursla som en prioriterad utvecklingsort. Förslag till fördjupning av översiktsplanen för Åby med Jursla har varit föremål för samråd. Det aktuella planområdet anges som utbyggnadsområde för verksamheter som ej får överskrida gällande krav avseende buller, lukt eller annan olägenhet. Verksamheter i området måste således vara av sådan karaktär att de passar in i ett område som ligger förhållandevis nära bostadsbebyggelse. Såväl väg 55 och Europaväg 4 utgör stråk för transporter med farligt gods och enligt Norrköpings kommuns riktlinjer råder det bebyggelsefri zon inom 50 meter från vägen. Dagvattenanläggningar bör, i de fall det bidrar till områdets attraktivitet, göras öppna.

7 7(30) 3.2 Program för planområdet Ett program har i tidigare sammanhang upprättats för att undersöka lämpligheten att i strid med översiktsplanen bebygga området. Detta godkändes av stadsplaneringsnämnden den 11 maj Enligt programmet är platsen mera en del av trafikområdet (europaväg 4, respektive riksväg 55/56) än en del av Kvillinge-slätten. Dessutom ligger området mellan två industriområden, vilket gör det lämpligt för bebyggelse av motsvarande slag. 3.3 Gällande detaljplaner Området norr om Lillsjöbäcken ingår i två gällande detaljplaner: Detaljplan för del av Jursla industriområde, P03/10, laga kraft Planens syfte är främst att tillskapa en bilserviceanläggning i anslutning till Åby trafikplats, vidare en trafikanslutning via Åby trafikplats till serviceanläggningen samt övriga framtida verksamheter: - Berörd del är området som anges som HUVUDGATA (G). Området ska användas som trafik mellan områden, men får användas för bilservice till dess huvudgatan byggs. Vägreservatet är avsett för framtida utvidgning av trafikområdet för Västra Bravikenvägen vid utökad verksamhet i Bravikens industriområde. - Norr området föreskrivs användning för fordonsservice, beteckning G. Detaljplan P 03/10, utdrag ur gällande plankarta. Detaljplan för del av fastigheten Åby 7:1 med närområde, sydväst om trafikplats Åby, P 10/36, laga kraft Planens syfte är att pröva förutsättningarna att uppföra en brandstation och anlägga en uppställningsplats för lastbilar inom området:

8 8(30) - Berörd del är område som betecknas med T1: Uppställningsplats för godsfordon med tillhörande service. Detaljplan P 10/36, utdrag ur gällande plankarta. Utdrag ur gällande detaljplan, illustrationskarta.

9 9(30) 3.4 Strandskydd Området söder om Lillsjöbäcken omfattas av strandskydd inom 100 meter från strandlinjen. För området norr om Lillsjöbäcken återinträder strandskyddet i samband med ny eller ändrad detaljplan. Kommunen har möjlighet enligt 4 kap. 17 plan- och bygglagen att i detaljplan införa bestämmelser om att upphäva strandskyddet. Strandskyddszonen utgörs av inägomark som brukas som åker och ej får beträdas under växtsäsong. Allmänhetens tillträde och fri passage säkras och förbättras i den nya detaljplanen inom allmän platsmark närmast söder om Lillsjöbäcken. Växt- och djurlivet närmast bäcken visas största hänsyn genom att marken inte får bebyggas. Området ingår inte i något utpekat naturvärde enligt kommunens naturvårdsprogram. Det bedöms sakna intresse för det rörliga friluftslivet då det är avskuret från övriga delar av bäckens sträckning genom de omgivande trafikstråken: europaväg 4, Cylindervägen och riksväg 55. Sammantaget innebär inte den nya detaljplanen någon påtaglig påverkan i förhållande till strandskyddets syften enligt 7 kap. 13 miljöbalken. Rev. Området norr om Lillsjöbäcken är i gällande detaljplan redan planerad för bebyggelse och uppställning av transportfordon, med fördröjningsmagasin för dagvatten närmast Lillsjöbäcken. Den nya detaljplanen innebär en utökning av användningssättet. Ytterligare fördröjningsmagasin är möjliga söder om bäcken som en del av framtida dagvattenlösning inom planområdet. Dessa anläggningar kan endast placeras i anslutning till recipienten som utgörs av Lillsjöbäcken. Särskilda skäl föreligger därmed för upphävande av strandskyddet i enlighet med 7 kap. 18 c miljöbalken, punkt 5, om angeläget allmänt intresse som inte kan tillgodoses utanför strandområdet. Strandskyddet upphävs enligt planbestämmelserna inom planområdet. 3.5 Övriga kommunala beslut Beslut om planläggning Stadsplaneringsnämnden har beslutat följande i ärendet: - positivt planbesked för södra delen av planområdet, SPN protokoll beslut om planuppdrag för samma område, SPN protokoll planbesked för norra delen av planområdet och utvidgat planuppdrag, SPN protokoll Riksintressen Planområdet omges av riksväg 55 och europaväg 4 som utgör riksintresseanspråk för kommunikation, i enlighet med 3 kap. 8 miljöbalken.

10 10(30) 3. Planförutsättningar och planförslag 4.1 Mark- och vattenanvändning Befintlig användning Planområdet består i huvudsak av öppen åkermark. Det korsas av vägområden för Västra Bravikenvägen och Cylindervägen, samt av Lillsjöbäcken med bårdvegetation. Norra delen av planområdet gränsar till Jursla industriområde som innehåller verksamheter med olika inriktning. Väster om Cylindervägen ligger Kvillinge räddningsstation, den norra av två anläggningar i Norrköping för räddningstjänsten. Den planerade uppställningsplatsen för transportfordon närmast söder om Bravikenvägen var avsedd att genomföras i kommunal regi. Det har dock visat sig svårt att finna tillräckliga förutsättningar för detta och för närvarande söker kommunen andra lösningar för så kallad säkerhetsparkering. Vägreservatet för utvidgning av Västra Bravikenvägen kan minskas till 30 meter från vägområdet enligt besked underhand från Trafikverket. Nuvarande möjligheter beträffande tillfällig markanvändning inom den kvarvarande delen av vägreservatet bekräftas i den nya detaljplanen. Föreslagen användning Vägsystemet och Lillsjöbäcken anger en tydlig uppdelning av planområdet i fem delområden med lämplig storlek för en tomt vardera. Verksamheter inom området förutsätt inte överskrida gällande krav avseende buller, lukt eller annan olägenhet eller erfordra miljötillstånd. Planbestämmelserna anger fordonsservice med fordonshandel, småindustri, hantverk och drivmedelshantering. De verksamheter som nu är aktuella inom respektive område utgörs såväl lagerhållning och tillverkning som handel och service beträffande fordon. 4.2 Bebyggelseområden Övergripande stadsbyggnadsidé Jursla industriområde ligger inom ett trafiksystem med motorvägar, motortrafikleder och omfattande trafikplatser där vägbanorna korsar varandra på flera ställen och i flera nivåer. Tillsammans bildas ett nystan av trafikleder mellan Norrköping och Åby som fungerar som påtagliga barriärer för de skilda områden som har lämnats kvar inom trafiksystemet utanför vägområdena.

11 11(30) De redan befintliga verksamheterna i Jursla industriområdet har delvis utnyttjat att tomterna ligger väl synliga från omgivande vägar. Utbyggnaden av industriområdet är väl lämpat för verksamheter med stora behov av trafiknära läge och med önskemål om god synlighet från trafikstråken. Detta ställer krav på god utformning av nya byggnader och tomtmark i samverkan med grannfastigheterna så att området upplevs som en helhet från den passerande trafiken. Kvillinge räddningsstation bildar nu en solitär i slättbygden med sin radiomast som ett påtagligt landmärke. Höga ambitioner beträffande utformningen finns beträffande räddningsstationen mot riksväg 55 och i fordonsanläggningen närmast europaväg 4 vilket anger en nivå för utformningen av tillkommande anläggningar i området. Det exponerade läget i landskapet och från vägarna ställer särskilda krav på god utformning och arkitektur i val av arkitektur, material och färgsättning. Planbestämmelserna föreskriver anpassning till det känsliga läget i anslutning till Kvillingeslätten. Utformning av byggnader och friytor mark behandlas närmare i gestaltningsprogrammet Detta tillhör planbeskrivningen som bilaga och ska utgöra underlag för prövning av bygglov med mera i enlighet med planbestämmelserna. Flygbild (Foto: BLOM)

12 12(30) Omgivande bebyggelse Jursla industriområde i anslutning till planområdet innehåller en blandning av olika verksamheter, från lager till försäljning av sportbilar. Området ligger i anslutning till tätorterna Åby norr om Pjältån, och Jursla på kanten av Kolmården. Åby har ett relativt stort utbud av kommersiell och offentlig service. På östra sidan av europaväg 4 ligger Herstadbergs verksamhetsområde där utbyggnad avvaktar fortsatta ställningstaganden om ny järnväg mellan Linköping och Stockholm, projektet Ostlänken. Herstadberg är planerad för logistikföretag med behov av stora tomter och stora lagerbyggnader. Området är planerat med respektavstånd till europaväg 4. I övrigt omges Jursla av jordbruksmark inom Kvillingeslätten. Närmaste bostäder finns i Jursla, Åby, Dövestad och Loddby, cirka en kilometer från Pjältrondellen. Tillgänglighet De befintliga gång- och cykelvägarna och den flacka terrängen medför goda möjligheter att uppfylla krav på tillgänglighet i området. Kulturmiljö Ingen äldre bebyggelse finns i området. 4.3 Natur Mark och vegetation Området är relativt flackt med svag sluttning österut från 9 till cirka 7 meter över havsnivån (ca +9 till ca +7 i RH2000) och består av obebyggd åkermark. De omgivande vägarna och trafikplatserna bildar därför markanta bankar och slänter. Den södra spetsen av planområdet har avrinning mot Loddbyån medan avvattning för övriga delar sker mot Pjältån via Lillsjöbäcken som skär planområdet i väst-östlig riktning. Kring Lillsjöbäcken finns en bårdvegetation med buskar och träd som bildar det enda påtagliga inslaget av växtlighet i det öppna landskapsutsnittet. Rev. Vattenområden Lillsjöbäcken är en förutsättning för dagvattenhanteringen inom planområdet. Den ska behållas öppen och omges av naturmark för att vid behov kunna genomföra rensning av bäcken och anlägga dagvattendammar. Länsstyrelsen förbereder skydd av området kring Pjältån genom bildande av naturreservat. Detta ligger dock utanför planområdet.

13 13(30) Fornlämningar Enligt fornlämningsregistret finns rester av en tidigare väg i södra spetsen av planområdet, intill Cylindervägen (registernummer Loddby 136). Söder om planområdet och riksväg 55 ligger Dövestad där fasta fornlämningar har påträffats med gravfält, hällristningar och tidigare bytomt (Högarna). Rev. Fast fornlämning och lösa föremål är skyddade enligt bestämmelserna i kulturmiljölagen (SFS 1988:950). Om misstänkt fast fornlämning eller lösfynd påträffas ska pågående arbete omedelbart avbrytas och länsstyrelsen kontaktas. Med hänsyn till fornlämningsbilden i det närliggande området kommer exploatering att föregås av arkeologisk utredning. Markens beskaffenhet Marken norr om Lillsjöbäcken har varit föremål för geoteknisk utredning år Denna visar att från markytan sett består jordlagren av matjord och torrskorpelera, lera, varvig mjäla eller moränlera, sedan fast botten bestående av friktionsjordarter, eventuellt morän. För området söder om bäcken utfördes en översiktlig geoteknisk utredning hösten 2015 genom Sweco Civil, Linköping. Tidigare utredning saknas endast för området söder om nuvarande fastigheten Leran 1, reservyta för utbyggnad av Västra Bravikenvägen. De tidigare utredningarna har bekräftats genom sammanställning av utförda geotekniska undersökningar inom planområdet genom Sweco Civil. Undersökningarna visar följande: Jordlagren i området består i stort sett av lera på sandmorän och berg, under ett ytskikt av lerig mulljord. Därunder finns torrskorpelera med en tjocklek av 1 1,4 meter, följt av lera till mellan 2,5 och 19 meter under markytan. De mindre mäktiga lerlagren finns i områdets nordöstra del. Under den 1 1,4 meter tjocka torrskorpan följer där en delvis sulfidhaltig postglacial lera som är extremt lös. I området där lerans mäktighet minskar har inget organiskt innehåll påträffats och leran är varvig (glacial lera) med låga vattenkvoter och konflytgränser. Sonderingarna har fått stopp i den fasta moränen eller på berg ca 4-19 meter under markytan. Under leran följer fastare lager av morän innan sonderingsstopp erhållits mot block eller berg på mellan 2,5 till 20m djup under markytan. Grundvattennivån är uppmätt i slutet på september 2015 och visar en nivå ca 1 meter under markytan (nivå +7,3-7,7 RH2000). Vattennivån i Lillsjöbäcken ligger på en ungefärlig nivå + 7,5 i väster och + 6,2 i öster. Den geotekniska stabiliteten i området är mycket låg och marken starkt sättningsbenägen. Exempelvis innebär uppfyllningar intill Lillsjöbäcken som är större än 0,5 meter risk för stabilitetsbrott. Förstärkningar krävs för schakter djupare än 1 meter och för fyllningar större än 1 meter. All form av tillskottslast, även i form av grundvattensänkning eller markhöjning för

14 14(30) dagvattenhantering, medför sättningar över lång tid. Det rekommenderas därför att befintlig marknivå bibehålls i största möjliga grad. För bedömning av storleken på sättningar erfordras beräkningar. Eventuella industribyggnader bedöms kunna grundläggas på pålar för att motverka skadliga sättningar i konstruktioner. För att klara kraven på stabiliteten och sättningar för alla hårdgjorda ytor måste leran förstärkas, förslagsvis med inblandningspelare där hänsyn tas till det organiska innehållet i området med den postglacial lera. En stabilitetsutredning skall utföras inför varje byggnation mot Lillsjöbäcken för att klargöra att säkerheten mot stabilitetsbrott är tillräcklig för planerade åtgärder. I övrigt bedöms planområdet som stabilt för lasttillskott upp till 20 kilopascal (kpa). Grundläggning av byggnader rekommenderas generellt inom planområdet ske med spetsburna pålar nedförda till fasta jordar eller berg. Påhängslaster bör beaktas vid pålgrundläggning. Mindre anläggningar som ej är känsliga för sättningar bedöms kunna grundläggas ytligt efter att lastkompensation utförts, i form av t.ex. skumglas, cellplast eller lättklinker. I den västra delen av delområde 4 där det är mindre än tre meter till fasta jordar eller berg, kan plintgrundläggning bli aktuellt, beroende på byggnadernas placering på marken. Alla schaktarbeten ska bedrivas med hänsyn till aktuell jordart, framför allt lera. Schaktslänter utförs med lutning 1:1, eller flackare, och skyddas mot kraftig nederbörd. Vid byggnadsarbeten vintertid får packning inte utföras med tjälade massor och färdig schaktbotten ska skyddas mot frysning. För rörgravar skall schaktbotten och schaktväggar förses med materialavskiljande lager av geotextil. När placering, nivåer och laster för eventuella industribyggnader och anläggningar är kända bör kompletteringar till projekteringen utföras för att ta reda på lerans detaljerade sättnings- och stabilitetsegenskaper samt pålstoppsnivåer. Inför bygglovsprövning och beslut om startbesked erfordras detaljerad geoteknisk undersökning som redovisar förutsättningar för schaktning, grundläggning med mera och beräkningar bland annat beträffande stabilitet och storlek ifråga om sättningar. Friytor Rekreationsytor för anställda tillgodoses i första hand inom kvartersmark. Befintliga gång- och cykelvägar medger vissa möjligheter till promenader. Gröna inslag tas tillvara såsom strandområdet till Lillsjöbäcken.

15 15(30) 4.4 Gator och trafik Gatunät Planområdet angränsas riksväg 55 i väster och europaväg 4 i öster. Genom planområdet går Cylindervägen som leder från stadsdelen Ingelsta i Norrköping och korsar Västra Bravikenvägen vid Pjältrondellen Vid Pjältrondellen möter även Pjältvägen norrut genom Jursla industriområde. Anslutning till riksväg 55 (Katrineholmsvägen) sker via Jursla trafikplats väster om riksvägen och till europaväg 4 via Åby trafikplats öster om europavägen. Trafikplatserna förbinds av Västra Bravikenvägen som även utgör angöring till verksamhetsområdena på Malmölandet med bland annat Bravikens pappersbruk. Staten är väghållare för Västra Bravikenvägen medan Cylindervägen utgör kommunal gata. Kollektivtrafik Busshållplats finns vid riksväg 55 som trafikeras av linje 420. Hållplatsen nås via gång- och cykelväg längs Cylindervägen. Gång- och cykelvägar På västra sidan av Cylindervägen finns gång- och cykelväg mot Åby som söderut leder mot Norrköping. På västra sidan av riksväg 55 finns förbindelse mot Jursla. Från Cylindervägen går gång- och cykelväg mot Herstadberg och Loddby vilken löper i tunnel under europaväg 4. Ytterligare utbyggnad är inte aktuell inom planområdet. Parkering All parkering och biluppställning ska anordnas inom kvartersmark. Norrköpings kommun har upprättat förslag till nya riktlinjer för parkering för såväl bilar som cyklar. Förslaget har varit föremål för samråd och avses ersätta den tidigare parkeringsnormen från Behovet och parkeringslösningar ska redovisas i samband med ansökan om bygglov. 4.5 Störningar, hälsa och säkerhet Buller Trafikbuller från de omgivande allmänna vägarna bedöms påverka de planerade arbetsplatserna endast marginellt. Markföroreningar Om förorening påträffas ska innan markarbeten utförs inom planområdet en anmälan om avhjälpandeåtgärd lämnas in till bygg- och miljökontoret i

16 16(30) enlighet med 10 kap. miljöbalken. Anmälan ska säkerställa att sanering sker så att marken kan nyttjas för planerat ändamål samt att schaktmassor hanteras i enlighet med lagstiftningens krav. Översvämning Södra delen av planområdet berörs av dikningsföretag för jordbruksmark kring Loddby. Enligt genomförd dagvattenutredning (WRS, daterad ) föreligger ingen risk för översvämning i planområdet. Gång- och cykelporten under europaväg 4 bedöms dock inte kunna säkras beträffande översvämning i samband med så kallat hundraårsregn. Luftkvalitet Området påverkas i första hand av trafiken på de omgivande trafikstråken, europaväg 4 och riksväg 55. Områdets öppna läge medför att miljökvalitetsnormen för luft endast torde påverkas marginellt. Bebyggelsen bör dock utformas med fristående byggnader inom varje tomt. Skyddsanordningar, skyddszoner Omgivande trafikstråk utgör transportvägar för farligt gods som kräver skyddsavstånd. Enligt kommunens riktlinjer gäller skyddsavståndet 50 meter mellan vägområde till transportled för farligt gods och närmaste kvartersmark. Behovet av skyddsavstånd kan minskas genom att byggnadstekniska åtgärder utförs som innebär reducering av risker för att uppnå godtagbar risknivå. Riskutredning (ÅF, daterad ) har genomförts för planområdet där det framgår vilka åtgärder som kan vara aktuella. Detta ska bevakas i samband med bygglovsprövning och tekniskt samråd. Skyddsområdet mot riksvägarna samt längs huvudgatorna ska utformas så att avvattning ej påverkar kvartersmark. Planbestämmelserna innehåller hänvisning till riskutredningen. 4.6 Teknisk försörjning Flera ledningar berör planområdet, däribland huvudledningar för vatten och avlopp och flera kabelstråk för tele- och datatrafik. Ledningsstråken är i huvudsak placerade längs de omgivande allmänna vägarna och befintliga vägar i området, samt i området närmast söder om Lillsjöbäcken. Ledningsstråk för vatten- och avloppsledningar erfordrar en bredd av tre meter på vardera sidan om ledningen. Detaljplanen är därför utformad så att ledningsstråken i huvudsak ligger inom allmän platsmark. Befintliga elledningar i jordförlagda kablar längs Cylindervägen måste dock säkras genom ledningsreservat, så kallade u-områden.

17 17(30) Vatten Karta över befintliga ledningar (visas endast som översikt) Röd heldragen linje: renvatten Grön heldragen linje: spillvatten Turkos heldragen linje: dagvatten Svart heldragen linje: el Röd heldragen linje (tunn): fjärrvärme Lila heldragen linje (tunn): signalledning Brandgul streckad linje: tele Renvattenledningar finns i kanten av E4, med en tvärförbindelse söder om Lillsjöbäcken. Avsättningar finns till den befintliga bebyggelsen i Jursla industriområde. En tryckstegringsstation behövs inom planområdet för det övergripande ledningsnätet mellan Åby och Norrköping. Ett område för denna reserveras i anslutning till Lillsjöbäcken i detaljplanen. Spillvatten Tryckledning från Åby till Norrköping väster om europaväg 4. En så kallad släppbrunn finns söder om Lillsjöbäcken. Luktproblem kan uppstå. Inga förändringar planeras av ledningsnätet. Två av fastigheterna kommer att behöva pumpa sitt avlopp då de inte kan anslutas till självfallsledningar till följd av den flacka terrängen.

18 18(30) Dagvatten Kommunen har upprättat riktlinjer för hantering av dagvatten antagna av kommunfullmäktige den 26 maj Fastighetsägaren är ansvarig för hantering av dagvatten inom den egna fastigheten. Där förhållandena på platsen gör lokalt omhändertagande av dagvatten olämpligt kan fastighetsägaren ansluta till det kommunala dagvattennätet. Uppkomsten av dagvatten kan dock begränsas genom att till exempel använda genomsläppliga material. Endast området norr om Västra Bravikenvägen, delområde nr 5 enligt dagvattenutredningen, kan anslutas till kommunens ledningsnät för dagvatten. Anslutning av hela utbyggnadsområdet skulle erfordra alltför omfattande ombyggnad av ledningsnätet enligt kommunens bedömning. För övrig kvartersmark hänvisas i stället till lokala lösningar för omhändertagande av dagvattnet. Dagvattenutredning har genomförts av WRS, daterad Rapporten anger under vilka förutsättningar som hantering av dagvatten kan anordnas inom kvartersmark, bland annat följande: Markens beskaffenhet medger ingen infiltration utan endast fördröjning kan bli aktuell. Möjligheterna till fördröjning är dock begränsade på grund av markens stabilitetsförhållanden som inte medger uppfyllnad i någon nämnvärd utsträckning. Två dagvattenpumpar finns inom området för befintliga gång- och cykeltunnlar dels vid korsningen med riksväg 55, dels vid korningen med europaväg 4. Trafikverkets avvattning av de allmänna vägarna sker till fördröjningsdammar öster om europaväg 4, i anslutning till Lillsjöbäckens utflöde i Pjältån. Vägdike saknas på södra sidan av Västra Bravikenvägen. Behovet av dike på allmän platsmark bör utredas av kommunen inför försäljning av berörda tomter. Kommunens bedömning är att i dagsläget behöver vägdike finnas endast på den norra sidan av Västra Bravikenvägen.

19 19(30) Delområde 1 5 (karta. dagvattenutredning) Dagvattnet inom fastigheterna ska fördröjas så att flödet ut från fastigheten inte ökar jämfört med dagens förhållanden. Dagvattenutflödet från delområdena 1 och 2 enligt dagvattenutredningen får inte överstiga 23 l/s. Motsvarande flöde från delområde nr 3 får inte överskrida 18 l/s och från delområde nr 4, 29 l/s. Rening av dagvatten erfordras från samtliga ytor. Dike eller ledning för anslutning av dagvatten från angränsande delområden 1, 3 och 4 får anordnas inom naturområdet längs Lillsjöbäcken och vilket behöver säkras genom servitut. Delområde nr 2 ansluts till befintligt dike mot Loddbyån via befintlig kulvert under europaväg 4. Anslutning kan föranleda att vattenverksamhet uppstår, vilket i så fall erfordrar tillstånd från länsstyrelsen enligt 11 kapitlet miljöbalken. El Befintliga markförlagda elkablar finns på den östra sidan av Cylindervägen. Lågspänningsledning finns till Norra brandstationen. I övrigt saknas ledningsnät inom planområdet. Tomt för ny nätstation anges i anslutning till

20 20(30) Rev. Rev. Cylindervägen. Ledningsstråken inom kvartersmark bekräftas genom ledningsreservat (u-områden). Tele och bredband Inga ledningar finns inom kvartersmark i planområdet. En tidigare rikskabel skär i nordsydlig riktning genom området väster om Cylindervägen och söder om Lillsjöbäcken. Denna är dock tagen ur bruk. Ett ledningsstråk finns söder om Lillsjöbäcken inom allmän platsmark Värme Kommunens målsättning är att uppvärmning ska ske på ett så miljövänligt sätt som möjligt samt att energianvändning ska minimeras. Kommunen rekommenderar i första hand anslutning till fjärrvärmenätet. Servisledning finns idag till Kvillinge räddningsstation och anslutning torde vara möjlig till nya fastigheter inom planområdet. Ledningsstråk kan eventuellt placeras inom naturstråket längs Lillsjöbäcken. Alternativa förnyelsebara uppvärmningsformer bör prövas för att undvika en kraftigt ökad elanvändning, såsom byggnader med lågt energibehov. Rev. Avfall Norrköpings Vatten och Avfall AB (NOVA) ansvarar för hämtning av hushållsavfall och därmed jämförligt avfall från verksamheter, exempelvis från personalmatsalar, restauranger och toaletter. Allt avfall ska tas om hand på anläggningar som har det tillstånd som krävs för att hantera den aktuella avfallstypen, vilket även gäller sorterat avfall från verksamheter. Sophämtning bör ske inom kvartersmark och det behöver därför finnas vändmöjligheter inom varje fastighet. Riktlinjer för arbetsmiljö och tillgänglighet ska följas. Översiktlig information kan erhållas via NOVA:s hemsida, se Verksamhetsutövaren förutsätts kontakta NOVA för detaljerad information. 4. Genomförande av detaljplanen Detta kapitel redovisar de organisatoriska, fastighetsrättsliga och tekniska åtgärder samt de ekonomiska förutsättningar som behövs för ett ändamålsenligt och i övrigt samordnat plangenomförande. Beskrivningen fungerar som vägledning till de olika genomförandeåtgärderna. Avgöranden i frågor som rör fastighetsbildning, gemensamhetsanläggningar, Va-anläggningar, vägar med mera, regleras, prövas och genomförs enligt respektive särskilda lagstiftning.

21 21(30) 5.1 Tidplan Planuppdrag: 12 december 2014 Samråd: 17 maj 23 juni 2016 Beslut om granskning: 13 december 2016 Granskning: 19 december januari 2017 Antagande, stadsplaneringsnämnden: 14 februari 2017 Laga kraft: Mitten av mars 2017 Tidplanen är preliminär. Nya händelser och underlag kan påverka planprövningen. Tidpunkt för laga kraft är normalt tre veckor efter att beslut om antagande har kungjorts, och är beräknad med förutsättningen att planen inte blir överklagad eller överprövad. 5.2 Ansvarsfördelning och genomförandeorganisation Huvudmannaskap för allmän plats Norrköpings kommun ska vara huvudman för gator och andra allmänna platser. Kommunen är ansvarig för utbyggnad samt för drift och underhåll. Genomförandet av allmän plats leds och samordnas av Norrköpings kommun, tekniska kontoret, som även ansvarar för den tekniska kontrollen av gator, torg och allmänna anläggningar. Norrköping Vatten och Avfall AB ansvarar för den tekniska kontrollen av VA-ledningar. Trafikverket är väghållare för Västra Bravikenvägen, allmän väg nr 1171 (på plankartan betecknad GENOMFART). Huvudmannaskap för vatten och avlopp Den norra delen av planområdet, det vill säga kvartersmarken norr om Västra Bravikenvägen som angränsar fastigheten Leran 1, ingår i kommunens verksamhetsområde för vatten, spillvatten och dagvatten. För den södra delen av planområdet, kvartersmarken söder om Västra Bravikenvägen, finns verksamhetsområde för vatten och spillvatten men inte för dagvatten. Norrköping Vatten och Avfall AB ansvarar för att allmänna ledningar för renvatten, spillvatten och dagvatten finns inom kommunens verksamhetsområde, samt ansvarar för drift och underhåll fram till anvisad anslutningspunkt. Norrköping Vatten och Avfall AB är även ansvarig för dagvattendammar och andra fördröjningsmagasin inom allmän platsmark.

22 22(30) Rev. Enskilda dagvattenledningar inom allmän platsmark (på plankartan NATUR) bör säkras med servitut, se vidare under 6.2 Fastighetsrättsliga konsekvenser, Fastighetsbildning nedan. El, tele med mera E.ON Elnät Sverige AB är huvudman för elnätet och TeliaSonera Skanova Access AB är huvudman för telenätet. Norrköping Vatten och Avfall AB har en bredbandskabel längs med Cylindervägen som kan försörja planområdet. Respektive ledningsägare till de allmänna ledningarna ansvarar för dess utbyggnad, drift och underhåll fram till leveranspunkten för respektive fastighet. Ledningar som är belägna inom eller angränsande till kvartersmark bör säkras med ledningsrätt, se vidare under 6.2 Fastighetsrättsliga konsekvenser, Fastighetsbildning nedan. Fjärrvärme E.ON Värme Sverige AB är huvudman för fjärrvärmeledningar och ansvarar för anläggning samt drift och underhåll fram till anvisad förbindelsepunkt. Befintliga fjärrvärmeledningar finns närmast omedelbart väster om planområdet, intill riksväg 55. Möjligheter finns att ordna anslutning till nya fastigheter inom planområdet via ett nytt ledningsstråk inom allmän platsmark söder om Lillsjöbäcken. Kvartersmark Respektive fastighetsägare ansvarar för byggande, drift och underhåll inom kvartersmark samt för fastighetsbildning, inklusive bildande av eventuella gemensamhetsanläggningar. Fastighetsbildning med mera Fastighetsbildningsfrågor, inrättande av gemensamhetsanläggningar och andra fastighetsrättsliga frågor handläggs av lantmäterimyndigheten i Norrköpings kommun. Bygglov, anmälan Ansökan om bygglov, rivningslov och marklov inlämnas till Norrköpings kommun, bygg- och miljökontoret. Till bygg- och miljökontoret lämnas även anmälan i de fall endast teknisk prövning erfordras. Nybyggnadskarta beställs hos stadsbyggnadskontoret, geografisk information.

23 23(30) 5.3 Genomförandetid Planens genomförandetid är fem år från det datum som beslut om antagande av detaljplanen har vunnit laga kraft. Under genomförandetiden har fastighetsägare en garanterad byggrätt enligt detaljplanen. Kommunen kan efter genomförandetidens utgång ändra eller upphäva detaljplanen utan att fastighetsägare får någon ersättning för byggrätt som inte utnyttjats. 5.4 Genomförande inom allmän plats All allmän platsmark inom och i anslutning till planområdet är fullt utbyggd. Ingen ytterligare utbyggnad av allmän plats behövs med anledning av genomförandet av detaljplanen. 5.5 Genomförande inom kvartersmark Utbyggnad inom kvartersmark kan påbörjas efter beslut om bygglov och startbesked. Det kan komma att ställas krav på hur dagvattnet ska hanteras inom kvartersmark innan utsläpp får ske vidare till dike eller ledning, till exempel genom fördröjning och rening inom den egna fastigheten. Inom vissa kvarter anges reservat för underjordiska allmänna ledningar på plankartan, så kallade u-områden. Inom dessa områden måste tillstånd inhämtas från ledningsägaren innan några arbeten får ske. 5.6 Mark- och avtalsfrågor Markfrågor samt exploaterings-, avtals- och övriga genomförandefrågor handläggs av stadsbyggnadskontoret, mark och exploatering. Mark och exploatering har tecknat markanvisningsavtal med följande intressenter inom planområdet: Markanvisningsavtal med Huthe fastigheter (Platinum Cars) berörande utökning av fastigheten Leran 1 med syfte att bygga ut befintlig bilhall. Markanvisningsavtal med ProAuto avseende köp av kvartersmarken mellan Lillsjöån och gång-och cykelvägen till Loddby öster om Cylindervägen. Syftet är försäljning och service av BMW personbilar., mark och exploatering, för diskussioner med ytterligare intressenter avseende övrig kvartersmark inom planområdet som ännu inte är markanvisad.

24 24(30) 5.7 Tekniska utredningar Följande utredningar har genomförts: - Översiktlig geoteknisk undersökning (SWECO ) - Sammanställning av geotekniska utredningar (SWECO ) - Riskbedömning (utförd inom planarbete för angränsande detaljplan för del av fastigheten Åby 7:1, laga kraft ) - Kvalitativ riskutredning, Björnviken 2:2 (ÅF ) - Dagvattenutredning, del av Åby 7:1. (Miljöinvest AB, daterad , reviderad , utförd inom planarbete för angränsande detaljplan för del av fastigheten Åby 7:1, laga kraft ) - Dagvattenutredning för Björnviken 2:2 m.fl. (WRS ) 5. Genomförandets konsekvenser 6.1 Fastighetsrättsliga konsekvenser Ägoförhållanden Inom planområdet finns följande fastigheter (del av fastigheterna berörs) och fastighetsägare: Björnviken 2:2 (Norrköpings kommun) Jursla 1:22 (Norrköpings kommun) Åby 7:1 (Norrköpings kommun) Leran 1 (Huthe Fastigheter AB) Fastighetsbildning Fastighetsindelning Varje kvarter söder om Västra Bravikenvägen planeras att genom avstyckning bilda en hel fastighet. Kvarteren är dock möjliga att dela upp i flera fastigheter men då kan det krävas samverkanslösningar exempelvis avseende utfart. Kvartersmarken norr om Västra Bravikenvägen planeras att läggas till fastigheten Leran 1 genom fastighetsreglering. Fastighetsbildning inom kvartersmark sker på initiativ av fastighetsägarna själva. Åtgärder som enbart berör en enskild fastighet, till exempel avstyckning, kan endast sökas av den fastighetsägaren. Åtgärder som berör två eller flera fastighetsägare, till exempel fastighetsreglering kan sökas av någon av de berörda fastighetsägarna med en överenskommelse mellan parterna som grund för ansökan.

25 25(30) Gemensamhetsanläggning Inga gemensamhetsanläggningar bedöms behöva bildas för planens genomförande. Om kvarteren söder om Västra Bravikenvägen ska delas in i flera fastigheter kan gemensamhetsanläggningar komma att krävas för att ordna gemensam utfart. Ledningsrätt för ledningar Inom planområdet finns befintliga ledningsrätter: 0581K-99/71.1 Ledningsrätt för tele (optokabel) till förmån för Skanova. Ledningsrättens inom kvarteret mellan Lillsjöbäcken och gång- och cykelvägen till Loddby öster om Cylindervägen stämmer inte med ledningens verkliga läge som är närmare gång- och cykelvägen där ett u- område reserveras. Skanova har informerats om detta och kommer att ansöka om en ändring av ledningsrätten. 0581K-02/5.1 Ledningsrätt för starkström till förmån för E.ON Elnät. Ledningsrätterna bekräftas genom u-område på plankartan i den mån de berör kvartersmark. Fastighetsägaren måste samråda med ledningsägaren innan några arbeten får vidtas som kan påverka ledningarna. Övriga rättigheter Avtalsservitut och nyttjanderätter Fastigheterna som ingår i planområdet har ett antal inskrivna avtalsservitut och nyttjanderätter för ledningar. Ingen av dessa rättigheter bedöms bli påverkade av detaljplanen. Befintliga kända ledningar bekräftas genom u-områden på plankartan i den mån de berör kvartersmark. Arrende All åkermark söder om Västra Bravikenvägen är utarrenderad. Arrendekontraktet innehåller en så kallad återtagsklausul som innebär att jordägaren, Norrköpings kommun genom stadsbyggnadskontoret, mark och exploatering, kan återta marken med tre månaders framförhållning. Dikningsföretag Det sydöstra kvarteret,öster om Cylindervägen och söder om gång- och cykelvägen till Loddby, berörs av ett dikningsföretag (länsstyrelsens

26 26(30) aktbeteckning S 288). Detta behöver ombildas och behovet av markavvattning efter exploatering behöver utredas. Fastighetens fortsatta möjlighet till avvattning av dagvatten till markavvattningsföretaget behöver säkerställas innan en exploatering av fastigheten kan genomföras. Rev. E-område Invid Cylindervägen reserveras mark för tekniska anläggningar (s.k. E- områden) för tryckstegringsstation och för transformatorstation. Respektive ledningsägare ska träffa överenskommelse med markägaren Norrköpings kommun om markåtkomst, lämpligen med ledningsrätt. 6.2 Ekonomiska konsekvenser Kvartersmark, intäkter och kostnader Respektive fastighetsägare ansvarar för, utför och bekostar samtliga utbyggnadsåtgärder inom kvartersmark. Rev. Kommunen avser att försälja kvartersmark till enskilda företag. Vid försäljning ska köparen uppmärksammas om att befintliga ledningar måste beaktas. Allmän plats, kostnader och finansiering Driftskostnader Då ingen ny allmän platsmark ska iordningställas uppkommer inga ökade driftskostnader. Vatten och avlopp Norrköping Vatten och Avfall AB tar ut anslutningskostnad och förbrukningsavgifter från fastighetsägarna enligt vid varje tidpunkt gällande taxa. El, energi och tele med mera Anslutnings- och brukningsavgifter tas ut enligt taxa för respektive ändamål av ledningsägare och operatörer. Vid all utbyggnad inom planområdet ska hänsyn tas till befintliga ledningar. Måste dessa omlokaliseras, eller om särskilda skyddsåtgärder behöver vidtas, ska detta bekostas av den som initierar åtgärden som gör en flyttning nödvändig.

27 27(30) Fastighetsbildning, ersättning Ersättningar för marköverföringar och bildande av eventuella servitut, ledningsrätter, och gemensamhetsanläggningar bestäms genom överenskommelse mellan berörda parter. Bygglov, anmälan och planavgift Kommunen tar ut avgifter för bygglov och bygganmälan enligt gällande taxa. Ingen planavgift tas ut i samband med bygglov. Rev. 6.3 Miljöbedömning Utredningar har genomförts beträffande dagvatten, risk för olyckor och geoteknik. Utförda utredningar visar att den nya detaljplanen inte medför risk för påtaglig skada för berörda riksintressen enligt 3 och 4 kap. miljöbalken, eller risk för överskridande av beslutade miljökvalitetsnormer enligt 5 kap. miljöbalken. Genomförande av detaljplanen bedöms inte medföra någon betydande miljöpåverkan. Miljökonsekvensbeskrivning har därför inte upprättats. 6.4 Sociala konsekvenser Möjligheterna att kunna företa arbetsresor med kollektiva trafikmedel till Jursla industriområde är beroende av utbudet av busslinjer. I övrigt bedöms inte detaljplanen medföra några sociala konsekvenser. 6.5 Konsekvenser för stadens attraktivitet Utnyttjande av marken mellan de stora trafiklederna för ny bebyggelse med god utformning medför att befintliga markresurser används effektivt och att impedimentmark undviks. 6. Medverkande 7.1 Tjänstemän Plansamordnare för detaljplanen har varit Tomas Nyström, planarkitekt, stadsbyggnadskontoret, fysisk planering som även har upprättat planhandlingar inför samråd. Genomförandefrågor har behandlats av Johan Graf, NAI Svefa i Norrköping, på uppdrag av stadsbyggnadskontoret, mark och exploatering. Detaljplanen har utarbetats i samverkan med följande tjänstemän inom Norrköpings kommun:

28

29 29(30) Referenser Utredningar för detaljplanen Sammanställning av geotekniska utredningar: PM Geoteknik, Norrköpings kommun, Björnviken 2:2 med närområde. SWECO CIVIL AB, Linköping, Geoteknik. Uppdrag nr Översiktlig geoteknisk undersökning SWECO, daterad Kvalitativ riskutredning, Björnviken 2:2 (södra delen av Jursla industriområde), Kvillinge, Norrköping ÅF-Infrastructure AB, daterad , projekt-id Riskbedömning avseende transport av farligt gods förbi fastigheten Åby 7:1 med närområde i Norrköping. COWI AB, Göteborg, daterad , uppdrag nr Dagvattenutredning för Björnviken 2:2 m.fl. WRS AB, Uppsala, daterad Dagvattenutredning, del av Åby 7:1. Miljöinvest AB, daterad , reviderad Rev. Volymstudie Björnviken 2:2 med närområde. Byggnadsvolym.. Erik Telldén, stadsbyggnadskontoret, geografisk information, daterad Kommunala handlingar och riktlinjer Avfallsplan Norrköpings kommun, Cykelplan för Norrköpings tätort Tekniska kontoret, Norrköpings kommun, Dagvatten, Riktlinjer för dagvattenhantering i Norrköpings kommun, Dagvattengruppen, Norrköpings kommun, Framtid Norrköping Översiktsplan Utvecklingsplan för staden, Norrköpings kommun, Naturvårdsprogram, med åtgärdsprogram, Norrköpings kommun , Norrköpings kommun. Miljö- och riskfaktorer. Tillägg till översiktsplan för Norrköpings kommun, Samrådshandling december 2012., Norrköpings kommun,

30 30(30) Vatten- och avloppsplan (VA-plan) , VA-gruppen, Norrköpings kommun, , antagen av stadsplaneringsnämnden Rev. Riktlinjer för arbetsmiljö och tillgänglighet för avfallshanteringen i Norrköpings kommun, antagna av Norrköping Vatten och Avfall AB 1 april 2014 Övriga referenskällor Detaljerad översvämningskartering längs Motala ström, Roxen, Glan och Bråviken, Rapport nr SMHI, Kompletterande beräkningar havsvattenstånd Bråviken, Rapport nr SMHI, Kommuntäckande markradonundersökning Norrköpings kommun. SGI Statens geotekniska institut. Linköping Skyddsvärda träd i Östergötland, Inventering av alla grova och ihåliga träd utförd Rapport 2008:13. Länsstyrelsen Östergötland, Natur och Kultur: miljöer i Östergötland, naturvårdsplan och kulturminnesprogram. Länsstyrelsen i Östergötlands län, Vattenskyddsområde med föreskrifter för ytvattentäkten Glan, Östergötlands län, Länsstyrelsen i Östergötland, Miljöskyddsenheten ( ), VISS Vatteninformationssystem Sverige, Länsstyrelsen, augusti Riktvärden för buller, Infrastrukturinriktning för framtiden, proposition 1996/97:53, Riksdagen 1997.

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12)

Planbeskrivning. Tillägg till ANTAGANDEHANDLING. Begränsat planförfarande 1(12) Tillägg till 1(12) Planbeskrivning tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 med närområde OBS! (södra delen av Jursla industriområde) inom Kvillinge i Norrköpings kommun

Läs mer

Gestaltningsprogram. Bilaga till planbeskrivningen ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2

Gestaltningsprogram. Bilaga till planbeskrivningen ANTAGANDEHANDLING 1(6) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 Gestaltningsprogram 1(6) Bilaga till planbeskrivningen tillhörande detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 med närområde OBS! (södra delen av Jursla industriområde) inom Kvillinge i Norrköpings

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1(11) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2

ANTAGANDEHANDLING. 1(11) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 1(11) Behovsbedömning SPN 0000/0000 214 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Björnviken 2:2 med närområde (södra delen av Jursla industriområde) inom Kvillinge i Norrköpings kommun den 5 december

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(12) tillhörande ändring av Förslag till ändring av stadsplan för kv. Bladet m.fl. inom Nordantill i Norrköping (Haken 16 och 18-21) den 17 januari 2019 SAMRÅDSHANDLING Antagen

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(9) tillhörande ändring av Detaljplan OBS! för en del av Ljura 1:1 m.fl. (Ljurafältet) inom Ljura i Norrköpings kommun den 27 augusti 2018 Plangräns för tillägg ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Planbeskrivning. del av stadsdelen Lindö, Skår SAMRÅDSHANDLING 1(11) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för. i Norrköping. den 11 oktober 2016

Planbeskrivning. del av stadsdelen Lindö, Skår SAMRÅDSHANDLING 1(11) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för. i Norrköping. den 11 oktober 2016 Planbeskrivning 1(11) tillhörande tillägg del 2 till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 11 oktober 2016 SAMRÅDSHANDLING 2(11) Sammanfattning Syftet med ändringen av planen är

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS!

Tillägg till. planbeskrivning. Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(10) tillhörande ändring av OBS! Tillägg till 1(10) planbeskrivning tillhörande ändring av OBS! Detaljplan för Mauritsberg 2:22 m.fl. inom Östra Husby i Norrköpings kommun den 17 maj 2018 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2018-09-18, 190

Läs mer

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79

Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING SPN-000/000. Enkelt planförfarande SPN 2014/0041 214. tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 Planbeskrivning SPN-000/000 tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 26 mars 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-05-19, 117 Laga kraft: 2015-06-25

Läs mer

Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Standardförfarande 1(11) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår.

Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING. Standardförfarande 1(11) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår. Planbeskrivning 1(11) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 30 mars 2016 Planområde för tillägg del 1 Planområde för Stadsplan 22A:5012, LK 1966 SAMRÅDSHANDLING

Läs mer

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande.

Planbeskrivning. Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping ANTAGANDEHANDLING 1(11) tillhörande. Planbeskrivning 1(11) tillhörande Upphävande av tomtindelningar i kvarteret Haken inom Nordantill i Norrköping den 8 mars 2019 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2019-05-14, 102 Laga kraft: 2019-06-17 sista

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning 1(7) Genomförandebeskrivning SPN-00/0000 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Klockaretorpet 1:13 inom Klockaretorpet i Norrköping den 27 augusti 2015 UTSTÄLLNINGSHANDLING 2(7) Innehållsförteckning

Läs mer

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING

G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1(6) SPN-141/2008 214 G ENOMFÖRANDEBESKRIVNING tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 11:2 med närområde inom Klockaretorpet i Norrköping, fysisk planering den 12 januari 2009 reviderad den

Läs mer

22A:5012, LK GRANSKNINGSHANDLING

22A:5012, LK GRANSKNINGSHANDLING Planbeskrivning 1(13) tillhörande tillägg del 1, till stadsplan för del av stadsdelen Lindö, Skår i Norrköping den 14 juni 2016 Planområde för tillägg del 1 Planområde för Stadsplan 22A:5012, LK 1966 GRANSKNINGSHANDLING

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivning 1(10) Tillhörande detaljplan för del av fastigheten Östantill 1:2 med närområde (Nya Torget) inom Östantill i Norrköping den 12 december 2014 SAMRÅDSHANDLING 2(10) Innehållsförteckning

Läs mer

Vårt diarienummer Sankt Johannes 4:79 SAMRÅDSHANDLING

Vårt diarienummer Sankt Johannes 4:79 SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 4 februari 2015 SAMRÅDSHANDLING Enkelt planförfarande 2(10) Sammanfattning Syftet med den

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. byggnadsplan för Råssla 1:72 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(18) tillhörande ändring av OBS!

Tillägg till. planbeskrivning. byggnadsplan för Råssla 1:72 m.fl. ANTAGANDEHANDLING 1(18) tillhörande ändring av OBS! Tillägg till 1(18) planbeskrivning tillhörande ändring av Förslag till OBS! ändring och utvidgning av byggnadsplan för Råssla 1:72 m.fl. Råsslaskolan-Dragtorpsvägen inom Krokek i Norrköping den 25 april

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1 med närområde inom Berget i Norrköping. 1(9) Behovsbedömning

ANTAGANDEHANDLING. 1 med närområde inom Berget i Norrköping. 1(9) Behovsbedömning 1(9) Behovsbedömning 2016-04-01 SPN 20150073 214 SPN 2015/0073 214 tillhörande detaljplan för kvarteret Bommen (del av fastigheten Kopparhammaren 2) 1 med närområde inom Berget i Norrköping den 15 februari

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Diarienummer: 2009.0253 Objektnummer: 507 159 Datum: 2018-10-26 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplanen för Apotekaren 24 UTSTÄLLNINGSHANDLING Inledning Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska,

Läs mer

Planbestämmelser och. planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(10)

Planbestämmelser och. planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(10) Planbestämmelser och planbeskrivning 1(10) tillhörande tillägg till detaljplan för Manhem 2:1 MM i Dagsbergs socken Norrköpings kommun, upphävande av del av detaljplan den 18 oktober 2016 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

P LANBESKRIVNING. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun

P LANBESKRIVNING. tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11. inom Kvillinge i Norrköpings kommun P LANBESKRIVNING tillhörande detaljplan för fastigheten Häradssveden 1:11 inom Kvillinge i Norrköpings kommun, fysisk planering den 18 september 2009 Reviderad den 18 november 2009 A N T A G A N D E H

Läs mer

DETALJPLAN FÖR ÖSTRA TORP (Herrestads-Torp 1.3 m.fl.) Uddevalla kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

DETALJPLAN FÖR ÖSTRA TORP (Herrestads-Torp 1.3 m.fl.) Uddevalla kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Planens nr: HE 151 Antagen av KF: 2010-06-23, 158 Laga kraft: 2010-10-07 DETALJPLAN FÖR ÖSTRA TORP (Herrestads-Torp 1.3 m.fl.) Uddevalla kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-05-05 REVIDERAD 2010-06-17 Sweco

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. 1(12) Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Sylten 4:1 med närområde. inom Sylten i Norrköping. den 1 oktober 2012

SAMRÅDSHANDLING. 1(12) Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Sylten 4:1 med närområde. inom Sylten i Norrköping. den 1 oktober 2012 1(12) Planbeskrivning 214 214 Detaljplan för del av fastigheten Sylten 4:1 med närområde inom Sylten i Norrköping den 1 oktober 2012 SAMRÅDSHANDLING 2(12) Sammanfattning Detaljplanen syftar ändra markanvändning

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda

Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda Datum 2017-08-30 Diarienummer 2017-000326 1(8) Planbeskrivning Detaljplan för E20 förbi Vårgårda Postadress: 447 80 Vårgårda Besöksadress: Kungsgatan 45 Vx: 0322-60 06 00 Fax: 0322-60 09 60 Org.nr: 212000-1454

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING PLANHANDLINGAR Plankarta med planbestämmelser Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsredogörelse Utlåtande Detaljplan för Klippan 3:128 och 3:129 m fl i Klippans tätort och kommun, Skåne län Upprättad

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun

Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Samrådshandling maj 2011 Normalt planförfarande Del av Sanda 1:9 i Bollstanäs i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar de organisatoriska, ekonomiska,

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING

ANTAGANDEHANDLING Dnr: PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2007-0743-214 PLANBESKRIVNING Detaljplan för del av NARVA 1 (blivande NEJLIKAN) i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018

Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Götene 3:3, Götene tätort, Götene kommun, nov 2018 Ola Andreasson Stadsarkitekt 2018-11-27 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Datum Diarienummer Sida 2006-05-03 (F701/99) 1/5 Charlotte Olsson, fastighetskontoret Tfn 031-61 15 18 UTSTÄLLNINGSSHANDLING Detaljplan för BOSTÄDER VID ELINSBERGSSTIGEN inom stadsdelen Torslanda i Göteborg

Läs mer

G R A N S K N I N G S H A N D L I N G

G R A N S K N I N G S H A N D L I N G 2011-10-04 Granskning: Stafsinge 5:2 mfl 1(5) G R A N S K N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för Stafsinge 5:2 mfl Falkenbergs kommun Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2010-06-07 Reviderad

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping

ANTAGANDEHANDLING. Enkelt planförfarande. 1(10) Planbeskrivning. tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9. inom Pryssgården i Norrköping 1(10) Planbeskrivning tillhörande detaljplan för fastigheten Frukten 9 inom Pryssgården i Norrköping den 19 september 2014 reviderad den 22 oktober 2014 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2014-11-11, 221

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer

Behovsbedömning SAMRÅDSHANDLING SPN-000/000. 1 med närområde inom Berget i Norrköping. Utökat förfarande 1(9) SPN 2015/0073 214 2015-11-09

Behovsbedömning SAMRÅDSHANDLING SPN-000/000. 1 med närområde inom Berget i Norrköping. Utökat förfarande 1(9) SPN 2015/0073 214 2015-11-09 Behovsbedömning 2015-11-09 1(9) SPN 20150073 214 SPN-000/000 SPN 2015/0073 214 tillhörande detaljplan för kvarteret Bommen (del av fastigheten Kopparhammaren 2) 1 med närområde inom Berget i Norrköping

Läs mer

Antagandehandling Dnr: 0481/10

Antagandehandling Dnr: 0481/10 1(5) Tillhör Kommunstyrelsen i beslut 2015-11-02 2... Agneta Dejenfelt Kommunsekreterare DETALJPLAN för bostäder vid Enebackevägen, del av Starrkärr 3:1 i Ödsmål Västra Götalands län Antagandehandling

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning. genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning. genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för del av Tingsryd 1:51, Öresund 2 och Tingsmåla 2:5 samt Tingsryd 1:66 och Värmeverket 1 i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling

Bostäder i Nya Kristinedal. Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl. Stenungsunds kommun, Västra Götalands län. Genomförandebeskrivning, antagandehandling Dnr 0461/05 Detaljplan för Söbacken 3:4 mfl Bostäder i Nya Kristinedal Stenungsunds kommun, Västra Götalands län Genomförandebeskrivning, antagandehandling 2013-09-19 1 INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Genomförandebeskrivning 1(9) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gamla Rådstugan 1 med närområde inom Gamla staden i Norrköping den 29 september 2017 Bild: ÅWL Arkitekter SAMRÅDSHANDLING Normalt

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 1 [7] Plannummer: 10-38x Referens Åsa Hansson LAGA KRAFT den 2015-07-16 Botkyrka kommun Stadsbyggnadsenheten DETALJPLAN FÖR Yrkesskolan 2 och del av 3 m.fl. Tumba, Botkyrka kommun... GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala

Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Utställningshandling Utställningstid 13 mars - 10 april 2018 Detaljplan för bostäder inom del av Onsalalunden 1:35 m fl i Onsala Upprättad i november 2017 2004/P016 D421 Handlingar

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs

Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs Detaljplan för Enbacka skola (Enbacka 13:1 mm), Gustafs i Säters kommun, Dalarnas län ANTAGANDEHANDLING Laga kraft 2010-12-07 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Detaljplanen består av en plankarta i skala 1:1000,

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN

DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN DETALJPLAN FÖR SURAHAMMAR 10:466 m fl.(industrivägen ), SURAHAMMAR. SURAHAMMARS KOMMUN SAMRÅDSHANDLING Plan- och genomförandebeskrivning 2012-10-29 SAMRÅDSHANDLING 2012-10-29 Dnr: 2012.0470.211 Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-23 Godkänd

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Tillägg till. planbeskrivning. Händelö 2:41 SAMRÅDSHANDLING 1(15) tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten

Tillägg till. planbeskrivning. Händelö 2:41 SAMRÅDSHANDLING 1(15) tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten Tillägg till 1(15) planbeskrivning 2019-07-17 SPN 2019/0047 214 tillhörande ändring av detaljplan för del av fastigheten Händelö 2:41 med närområde inom Kvillinge i Norrköpings kommun (Fliset 1 med närområde)

Läs mer

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351

- MARK OCH PLANERING - 3 JUNI 2015 Dnr 2015/33 DP/ä 225/351 ANTAGANDEHANDLING 1 (9) - MARK OCH PLANERING - SAMRÅDSTID 7 april 2015 28 april 2015 ANTAGANDE 11 maj 2015 LAGA KRAFT 3 juni 2015 ÄNDRING AV DETALJPLAN FÖR Diken 1:51 och 1:52 Harbo tätort Heby kommun,

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901/07 Sida 1/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling DETALJPLAN FÖR RÖRÖ 1:108 M FL RÖRÖ, ÖCKERÖ KOMMUN Datum 2014-02-03 Diarienummer 0901-11 Sida 2/5 BAKGRUND En genomförandebeskrivning

Läs mer

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft.

Genomförandetid Genomförandetiden är tio år räknat från det datum då planen vunnit laga kraft. Datum Diarienummer Sida 2013-05-15 1/5 Samrådshandling Detaljplan för Ulvesunds Marina Ulvesund 1:206 m fl i Ljungskile Uddevalla kommun, Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Datum 2014-11-25, rev 2016-10-25 FN Diarienummer: 0321/09 Plannummer: (2-5267) Exploateringsavdelningen Marcus Bengtsson Telefon: 031-368 10 03 E-post: marcus.bengtsson@fastighet.goteborg.se

Läs mer

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635

DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO. Laga kraft Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 DETALJPLAN FÖR RÖDLUVAN 11, ROTEBRO Laga kraft 2013-11-19 Dnr 2012/0180 KS.203 Nr 635 INNEHÅLL: PLANBESKRIVNING: Handlingar 3 Syfte 3 Planområdet 3 Bakgrund 4 GÄLLANDE PLANER OCH BESLUT 4 Översiktsplaner

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29

Läs mer

Bostäder i kv Porträttet

Bostäder i kv Porträttet ANTAGANDEHANDLING september 2009 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING TILLHÖRANDE DETALJPLAN FÖR Bostäder i kv Porträttet Tyresö 1:481-483 samt del av Tyresö 1:544, inom Tyresö kommun, Stockholms län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Genomförandebeskrivning. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Bossgård 11:58

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Genomförandebeskrivning. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Bossgård 11:58 1(10) Genomförandebeskrivning tillhörande detaljplan för del av fastigheten Bossgård 11:58 (nordväst om Vikbolandsskolan) med närområde inom Östra Husby i Norrköpings kommun den 1 april 2015 reviderad

Läs mer

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev

Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Munkedal, Västra Götalands län. Detaljplan för. Upprättad , rev Antagen av Kommunstyrelsen, enl. beslut 2011-06-14, 93. Laga kraft, 2011-07-26. Detaljplan för Del av Vadholmen, FOSS 10:1 m.fl. Munkedal, Västra Götalands län Upprättad 2011-04-14, rev 2011-06-01 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Plankarta, skala 1:1000, med planbestämmelser Planbeskrivning

HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Plankarta, skala 1:1000, med planbestämmelser Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande Laga kraft 2014-01-10 PLANBESKRIVNING Detaljplan för industrihuset, del av Fabriken 6 Säters kommun, Dalarnas län HANDLINGAR Planhandlingarna består av: Plankarta,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun. Granskningshandling 1(7) PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1 Katrineholms kommun GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

KANONEN (Optiumusvägen 15) i VILUNDA i Upplands Väsby kommun

KANONEN (Optiumusvägen 15) i VILUNDA i Upplands Väsby kommun Detaljplan för Antagandehandling Januari 2012 Normalt planförfarande (PBL 1987:10) KANONEN (Optiumusvägen 15) i VILUNDA i Upplands Väsby kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Genomförandebeskrivningen behandlar

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning 1(9) Genomförandebeskrivning tillhörande detaljplan för kvarteret Rosen med närområde inom Gamla staden i Norrköping den 25 november 2014 SAMRÅDSHANDLING 2(9) Allmänt... 3 Organisatoriska frågor... 3 Ansvarsfördelning...3

Läs mer

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål

DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål DETALJPLAN FÖR DEL AV KV LJUNGEN SAMT DEL AV PAJALA 9:3 Bostadsändamål Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I ANTAGANDEHANDLING Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015

# 379. för Guttorp 1:163 (Bensinstation) Götene kommun, juni 2015 HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförande beskrivning Plankartamed bestämmelser Bilaga Fastighetsförteckning dat 2014-11-26 Planen godkänd MBN 2015-06-23 Planen Antagen KF 2015-09-28 Laga kraft 2015-11-30

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING

SAMRÅDSHANDLING JANUARI 2014. DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR DEL AV JUNOSUANDO 7:14 Bostäder och kontor Pajala kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR I SAMRÅDSSKEDET Planbeskrivning Plankarta med illustrationsskiss Fastighetsförteckning

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET Bollebygds kommun, Västra Götalands län Samrådshandling 2009-01-20 Detaljplan för Flässjum 3:60 m.fl., ALLAKTIVITETSHUSET

Läs mer

Genomförandebeskrivning

Genomförandebeskrivning Planhandling Samråd Datum: 2015-08-26 FN Diarienummer: 5615/10 Exploateringsavdelningen Viktor Dalbert Telefon: 031-368 10 98 E-post: viktor.dalbert@fastighet.goteborg.se Detaljplan för bostäder vid kvarteret

Läs mer

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29 109 Samrådstid:

Läs mer

Planbeskrivning. Kroken 13 SAMRÅDSHANDLING 1(14) tillhörande detaljplan för del av fastigheten. (utloppet) inom Nordantill i Norrköping

Planbeskrivning. Kroken 13 SAMRÅDSHANDLING 1(14) tillhörande detaljplan för del av fastigheten. (utloppet) inom Nordantill i Norrköping Planbeskrivning 1(14) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Kroken 13 (utloppet) inom Nordantill i Norrköping den 11 april 2019 PARK SAMRÅDSHANDLING Antagen i SPN/KF: Laga kraft: Genomförandetidens

Läs mer

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING. 1 med närområde inom Borg i Norrköpings kommun 1(11) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 17:25

Behovsbedömning ANTAGANDEHANDLING. 1 med närområde inom Borg i Norrköpings kommun 1(11) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 17:25 Behovsbedömning 1(11) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Borg 17:25 1 med närområde inom Borg i Norrköpings kommun den 3 maj 2017 reviderad den 21 november 2017 ANTAGANDEHANDLING Antagen i KF:

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/

Granskningsutlåtande ANTAGANDEHANDLING. Fastighet 0:0. Enkelt planförfarande 1(6) SPN 2014/ Granskningsutlåtande 1(6) tillhörande detaljplan för fastigheten Sankt Johannes 4:79 inom Tingstad i Norrköpings kommun den 20 april 2015 tillhörande detaljplan för del av fastigheten Fastighet 0:0 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, grundkarta och fastighetsförteckning. ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för NAJADEN 7 i Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Planbeskrivning

ANTAGANDEHANDLING. 1(10) Planbeskrivning 1(10) Planbeskrivning 214 214 Tillägg till Förslag till ändring och utvidgning av stadsplanen för del av Eneby mo (Sandstugan) (gällande fastigheten Kvisten 9) inom Pryssgården i Norrköping den 27 november

Läs mer

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för LÖBERÖD 1:119 m.fl. Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING. 1(12) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9

ANTAGANDEHANDLING. 1(12) Behovsbedömning. tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 1(12) Behovsbedömning tillhörande detaljplan för del av fastigheten Gruvstugan 1:9 med närområde inom Kolmården i Norrköpings kommun den 27 augusti 2015 ANTAGANDEHANDLING Antagen i SPN: 2015-12-09, 257

Läs mer

Detaljplan för Pendlarparkering Lundby 1:1 m.fl. juli 2014

Detaljplan för Pendlarparkering Lundby 1:1 m.fl. juli 2014 Antagandehandling Planbeskrivning för Detaljplan för Pendlarparkering Lundby 1:1 m.fl. juli 2014 VAD ÄR EN DETALJPLAN? En detaljplan (DP) är ett juridiskt bindande dokument mellan kommunen, markägarna

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Dnr: LKS 11-94-214 Upprättad: 2013-01-07 Justerad: 2013-02-28, 2013-05-22 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för GULLMARSSTRAND Skaftö-Fiskebäck 1:480 m.fl. Fiskebäckskil, kommun ANTAGANDE Planen är antagen

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun

Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun 2013-10-18 Reviderad 2013-11-18 Detaljplan för del av Broby 9:132, Panelvägen, Landsbro, Vetlanda kommun Planbeskrivning HANDLINGAR Planförslaget består av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser.

Läs mer

Detaljplan för Långtradaren 6 inom arbetsplatsområdet Islingby i Borlänge kommun, Dalarnas län. Planbeskrivning. upprättad i januari 2016

Detaljplan för Långtradaren 6 inom arbetsplatsområdet Islingby i Borlänge kommun, Dalarnas län. Planbeskrivning. upprättad i januari 2016 Diarienr Plan nr 2915/37019 582 Antagande 2016-08-29 BN Laga kraft 2016-09-23 inom arbetsplatsområdet Islingby i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i januari 2016 HANDLINGAR Planhandlingarna består

Läs mer

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Hollendergatan/Lönnerbladsgatan) Falköpings stad

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Hollendergatan/Lönnerbladsgatan) Falköpings stad PLANBESKRIVNING Detaljplan för Del av Gamla stan 2:26 (Hollendergatan/Lönnerbladsgatan) Falköpings stad Antagandehandling Stadsbyggnadsavdelningen 2013-02-27 HANDLINGAR Planförslaget består av plankarta

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

HENÅN 1:67 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagen av KF Laga kraft Henån, Orust kommun Västra Götalands län

HENÅN 1:67 m.fl. GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagen av KF Laga kraft Henån, Orust kommun Västra Götalands län Antagen av KF 2012-02-23. Laga kraft 2012-03-21 Detaljplan för seniorboende inom HENÅN 1:67 m.fl. Henån, Orust kommun Västra Götalands län Upprättad 2011-06-15, rev 2011-12-22 Till detaljplanen hör följande

Läs mer

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Dp 616 2016-09-01 2015TK010.56 Detaljplan för Bjälklaget 1 m.fl. fastigheter Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning med tillhörande plankarta

Läs mer

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018

i Mariestad Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors SAMRÅDSHANDLING Planbeskrivning juni 2018 Planbeskrivning SAMRÅDSHANDLING juni 2018 Upphävande av detaljplan för kv. Sprinten samt stadsplan för del av Mariefors i Mariestad PLANBESKRIVNING - Upphävande av detaljplan för Sprinten samt del av stadsplan

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Förrådet 3 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016

PLANBESKRIVNING. Upphävande av del av detaljplan för Förrådet 3 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016 ANTAGANDEHANDLING Upphävande av del av detaljplan för Förrådet 3 m.fl. i Ludvika Upprättad i augusti 2016 Postadress Besöksadress Telefon Telefax Bankgiro Postgiro 771 82 LUDVIKA Carlavägen 24 0240-863

Läs mer

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för Kinnared 3:12 m fl, Hylte kommun Industriändamål Upprättad 2012-09-06

GENOMFÖRANDEBESKRIVNING. Antagandehandling Detaljplan för Kinnared 3:12 m fl, Hylte kommun Industriändamål Upprättad 2012-09-06 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Antagandehandling Detaljplan för Kinnared 3:12 m fl, Hylte kommun Industriändamål Upprättad 2012-09-06 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen redovisar de organisatoriska, tekniska,

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14

Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Detaljplan för fastigheten Brunne 8:14 Gudmundrå församling Kramfors kommun Ändrad användning, från småindustri till bostäder och verksamhet Standardförfarande Dnr Mob-2017-1340 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G 1(5) A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för Ullared 1:104 m.fl. Ullared församling Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2010-06-08 Reviderad 2010-11-02, 2011-05-24 1. INLEDNING

Läs mer

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Detaljplan för Kv. RATTEN, m.fl i Bromölla, Bromölla kommun PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ALLMÄNT Handlingar Plankarta med förslag till planbestämmelser Plan- och genomförandebeskrivning Fastighetsförteckning

Läs mer

Behovsbedömning GRANSKNINGSHANDLING 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6

Behovsbedömning GRANSKNINGSHANDLING 1(8) SPN 2014/ tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6 Behovsbedömning 1(8) tillhörande detaljplan för del av fastigheten Ljusfors 3:6 inom Skärblacka i Norrköpings kommun den 1 mars 2016 GRANSKNINGSHANDLING 2(8) 1 Behovsbedömningens syfte Enligt 6 kap. 11

Läs mer