POLICY DROGFÖREBYGGANDE ARBETE & VÄRDEGRUND

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "POLICY DROGFÖREBYGGANDE ARBETE & VÄRDEGRUND"

Transkript

1 POLICY DROGFÖREBYGGANDE ARBETE & VÄRDEGRUND REV. 2018

2 INLEDNING Kungsbacka Konståkningsklubbs, KunKK, verksamhetsidé är att vi på alla nivåer vill bedriva vår idrott så att den utvecklar människor positivt, såväl fysiskt och psykiskt som socialt och kulturellt. Vi bedriver verksamhet från mycket små barn i skridskoskola upp till unga vuxna som tävlar på elitnivå. Ambitionen är att erbjuda alla åkare och lag en möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar. Kungsbacka Konståkningsklubb är en förening som sedan 2010 är Idrotts- och Hälsocertifierad i enlighet med Kungsbacka kommuns riktlinjer. Kungsbacka Konståkningsklubb är av Svenska Konståkningsförbundet beviljade elitlicens för säsongen 2018/2019. Detta dokument omfattar policys rörande klubbens drogförebyggande samt värdegrundsarbete. KunKK följer även övriga gemensamma policys inom konståkningen, se Svenska Konståkningsförbundets policydokument. GENOMFÖRANDE För att innehållet i vår policy ska vara känt för våra medlemmar försöker vi i första hand agera utifrån dessa i våra roller som tränare, styrelsemedlemmar m.fl. och vara goda förebilder, dvs. vi lyfter det förebyggande arbetet. Vi försöker i vårt förhållningssätt gentemot varandra visa att vi är medvetna om och följer innehållet i vår policy. Öppenhet och dialog kring vår verksamhet främjar delaktighet, jämställdhet och andra grundläggande värderingar. För att få tyngd och hållbarhet i vår policy lyfter vi fram den vid vårt årsmöte, föräldramöten, vid olika representations- och informationsmöten samt i möten med sponsorer och kommun. DROGFÖREBYGGANDE Inom KunKK vill vi att vill att alla våra medlemmar ska vara medvetna om sin hälsa och om hur de kan påverka denna och sitt välbefinnande i positivt hänseende genom goda kostvanor och fysisk aktivitet. Vi vill också att medlemmarna ska inse att alkohol och droger inte hör ihop med vare sig god hälsa eller idrottsutövande. Föreningen står för en alkohol- och drogfri idrottsverksamhet. Föreningen har en handlingsplan för de insatser och/eller åtgärder som bör vidtas vid upptäckt av misstanke om alkohol- eller annan drogrelaterad problematik och samtliga aktuella insatser/åtgärder ska vidtas skyndsamt och med respekt till den enskildes integritet.

3 Alkohol Våra aktiva barn/ungdomar Åldersgräns för att köpa och dricka alkohol på restaurang är 18 år och för att köpa på systembolag 20 år. Föreningen tillåter inte att våra barn/ungdomar dricker alkohol/är bakfull under eller i anslutning till träning, tävling eller annan föreningsverksamhet. Om vi skulle upptäcka att någon av våra barn/ungdomar använder alkohol eller skulle vara bakfulla, på eller i anslutning till träning/tävling agerar vi enligt följande: Ansvarig tränare ser till att berörd person inte beträder isen av säkerhetsskäl Ansvarig tränare har samtal med berörd person och kontakt med föräldrarna om barnet är under 18 år Ansvarig tränare informerar tränarledning som i sin tur informerar styrelsen Vid misstanke om alkoholproblem tar styrelsen kontakt med sociala myndigheter eller annan instans för rådgivning Våra ledare/tränare Man får inte dricka alkohol under eller i anslutning till träning, tävling eller annan föreningsverksamhet. Inte heller får alkoholintag förekomma under resor, läger eller annan aktivitet där man har ansvar för barn/ungdomar. Man kommer inte heller berusad eller bakfull till träning eller annan föreningsverksamhet. Vid misstanke om alkoholproblem hos någon av våra ledare/tränare agerar vi enligt följande: Tränarledning samtalar med berörd person och kontaktar styrelsen Styrelsen erbjuder hjälp och stöd Om problemen kvarstår beslutar styrelsen om tillfällig avstängning från uppdrag inom föreningen medan en intern utredning görs Vid misstanke om varaktiga alkoholproblem tar styrelsen kontakt med anhöriga samt annan instans för rådgivning Tobak Åldersgräns för att köpa tobak 18 år enligt svensk lag. Föreningen tillåter inte att våra barn/ungdomar använder tobak under eller i anslutning till träning, tävling eller annan föreningsverksamhet.

4 Om vi skulle upptäcka att någon av våra barn/ungdomar använder tobak agerar vi enligt följande: Ansvarig tränare samtalar med berörd person och kontaktar föräldrarna om barnet är under 18 år Ansvarig tränare informerar tränarledningen, som i sin tur informerar styrelsen Som barn och ungdomstränare/ledare, men även som förälder, är det viktigt att tänka på sitt ansvar och att man är en god förebild som vuxen. Under eller i direkt anslutning till föreningsverksamhet bör man därför avstå från att använda tobak. Vi har alla ett ansvar att påminna varandra om detta. Narkotika och dopingpreparat Allt bruk och hantering av narkotika är förbjuden enligt svensk lag. Till narkotika räknar föreningen även Spice. Även all form av doping är förbjuden i enlighet med idrottens regler. Dessutom är hantering av vissa dopningspreparat (t.ex. anabola steroider) förbjudet enligt svensk lagstiftning. Föreningen ser allvarligt på och tar starkt avstånd från alla former av narkotika och dopingpreparat. Om vi skulle misstänka/upptäcka att någon av våra barn/ungdomar provat eller använder narkotika eller förbjudna dopingpreparat agerar vi enligt följande: Ansvarig tränare har samtal med berörd person och kontakt med föräldrarna om barnet är under 18 år Ansvarig tränare kontaktar tränarledning och styrelsen Styrelsen gör en anmälan till sociala myndigheter och polis Styrelsen kontaktar Svenska Riksidrottsförbundets antidopingsgrupp (endast vid dopning) Om det uppstår misstanke om att någon tränare/ledare använder narkotika eller förbjudna dopingpreparat agerar vi på samma sätt som ovan. Ansvariga för att reglerna mot narkotika följs är styrelsen men även tränare/ledare och föräldrar har ett stort ansvar för att detta upptäcks, uppmärksammas och att misstankar förs vidare direkt till styrelsen.

5 Sniffning Föreningen accepterar inte några former av sniffning eller buffning av lösningsmedel eller gaser i, eller i anslutning till, verksamheten. Om vi skulle misstänka/upptäcka att någon av våra barn/ungdomar nyttjar lösningspreparat som t ex Aceton, Butan eller liknande, agerar vi på följande sätt: Ansvarig tränare har samtal med berörd person och kontakt med föräldrarna om barnet är under 18 år Ansvarig tränare kontaktar tränarledning och styrelsen Styrelsen gör en anmälan till sociala myndigheter och polis Läkemedel Föreningen tillåter inte att någon använder otillåtna eller icke ordinerade läkemedel. Samma policy och handlingsplan som vid droger och dopningspreparat tillämpas. Föreningen manar också till återhållsamhet när det gäller icke-receptbelagd medicin. Alla uppmanas att inte dela ut eller sprida bruket av t.ex. Alvedon och annan smärtstillande medicin. Skulle det uppdagas att någon av våra barn/ungdomar regelbundet använder eller frågar efter icke -receptbelagd medicin agerar vi enligt följande: Ansvarig tränare eller annan vuxen person avråder bestämt till detta. I stället rekommenderas att avstå från träning tills man känner sig bättre. Upprepas beteendet hålls ytterligare samtal med berörd person och kontakt tas med föräldrarna om barnet är under 18 år Ansvarig tränare och tränarledning tar en diskussion med berörd person över 18 år och en uppföljning görs. Kosttillskott Föreningen avråder bestämt ungdomar under 18 år från att använda alla former av kosttillskott, då effekter och biverkningar på växande barn och ungdomar ännu inte är kartlagda. En god kosthållning, väl sammansatt mat och dryck, är en förutsättning för optimal träningseffekt, återhämtning, idrottsprestationer och god hälsa. En varierad kost innehållande tillräcklig energimängd täcker kroppens alla behov av näringsämnen.

6 Skulle någon av våra barn/ungdomar använda sig av kosttillskott agerar vi enligt följande: Ansvarig tränare har samtal med berörd person och tar kontakt med föräldrarna om barnet är under 18 år Ansvarig tränare och tränarledning tar en diskussion med berörd person över 18 år och en uppföljning görs. VÄRDEGRUND Kungsbacka Konståkningsklubb baserar sitt värdegrundsarbete på Svenska Konståkningsförbundets gemensamma idédokument, Konståkningen Vill. Däri står bl.a. annat att läsa följande: Utdrag ur Konståkningen vill Svensk konståkning följer FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, FN:s konvention om barns rättigheter (Barnkonventionen), FN:s internationella konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning samt Internationella Skridskounionens (ISU:s) regler och riktlinjer, bland annat Code of Ethics. Svensk konståknings värdegrund står på fyra ben och utgör grunden i vår uppförandekod: Glädje, Glöd och Gemenskap o Det är starka drivkrafter för vår verksamhet. Vi vill bedriva och utveckla verksamheten så att vi ska ha roligt, må bra och prestera efter egen förmåga och vilja. Konståkning är en artistisk idrott som berör alla sinnen och en tekniskt avancerad, fysiskt krävande idrott. Demokrati och Delaktighet o En medlem en röst, dvs. alla medlemmars röst har lika värde och alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för sin verksamhet. Idrott ska utövas jämställt och oavsett bakgrund. Allas rätt att vara med o Alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön, sexuell läggning eller fysiska och psykiska förutsättningar. Rent spel o Rent spel och ärlighet är en förutsättning för tävlande på lika villkor. Det innebär att hålla sig inom ramarna för överenskommelser, att ha god etik och moral, att verka mot fusk, doping och osund ekonomi samt verka mot mobbning, trakasserier och våld såväl på som utanför idrottsarenan. KunKK har dessutom utarbetat detaljerade policys och handlingsplaner inom specifika områden.

7 Nolltolerans mot psykiskt och fysiskt våld Samhället ställer stora krav när det gäller barns och ungas rättigheter. Grunden är FN:s Barnkonvention och utifrån den har man utvecklat lagar och förordningar som både syftar till att skydda och lyfta fram de unga. Med nolltolerans för psykiskt och fysiskt våld avser klubben mobbing, grovt språk, kränkningar och yttre våld. Mobbning är upprepade kränkande eller negativa handlingar mot en Den kan vara såväl fysisk som psykisk. Idag ökar också mobbning och kränkning på sociala medier och det gäller att vara uppmärksam även där. Bästa sättet att förebygga mobbning är att vuxna agerar som föredömen och är uppmärksamma på att aktivt förebygga mobbning. Föreningens mål är en verksamhet fri från mobbning och en plats som präglas av respekt och tolerans för den enskilda individen. Alla barn/ungdomar och vuxna har ett gemensamt ansvar och ska bry sig och ingripa vid allt dåligt beteende och kränkande behandling. Psykiskt våld kan innebära allt ifrån suckar, miner, skratt, nedsättande kommentarer och grovt språk. Detta gäller på såväl reella aktiviteter som på sociala medier. Fysiskt våld kan t.ex. innebära knuffar, slag, sparkar, eller örfilar. Konkreta exempel på psykiskt våld: Inom konståkning bör åtsittande kläder användas vilket underlättar för tränaren att ge rätt instruktion. Det gör också åkarna mer utsatta för exponering och sårbara för nedlåtande och nedsättande kommentarer. Dylika kommentarer tolereras inte. Inte heller kommentarer/hånande gällande icke avklarade moment, tester eller uttagning och placering på tävling accepteras. Nätmobbning och kränkningar på sociala medier: Klubben accepterar inte att medlemmar kommenterar nedlåtande om varandras åkning, test- och tävlingsresultat. Inte heller accepteras att privata angelägenheter sammankopplas med ledare eller aktiviteter i klubbens namn eller regi. Konkreta exempel på fysiskt våld: Vid träning på isen skall många samsas på en begränsad yta och kollisioner är vanligt. Avsiktlig på-åkning tolereras inte. Inte heller knuffar och slag eller att använda sig av någon form av våld för att förse sig med större isyta accepteras. Om någon blir utsatt, eller känner sig utsatt för, mobbing, kränkning eller någon form av yttre våld agerar vi enligt följande: Ansvarig tränare samtalar med berörda personer och tar kontakt med föräldrar om barnen är under 18 år Ansvarig tränare informerar kontaktperson i styrelsen.

8 Alla parter diskuterar gemensamt för att komma tillrätta med problemet. Åtgärdsprogram ska upprättas och noga dokumenteras. Dessa samtal syftar till att bygga upp förtroende och inge hopp om, och möjlighet till förändring. Avsikten med samtalen är också att starta en process som ska leda till att mobbningen upphör. Arbetet med denna process kan pågå under en längre tid och skall inte avslutas förrän den som känner sig utsatt, anser att mobbingen upphört. Om åtgärdsprogrammet inte följs eller problemet trots allt kvarstår kontaktar tränaren kontaktperson i styrelsen I övrigt hänvisar klubben till Riksidrottsförbundets och BRIS material Barnens spelregler och Skapa trygga idrottsmiljöer som finns på RFs hemsida - Trygg idrott. Nolltolerans mot sexuella övergrepp, sexuella trakasserier och diskriminering p.g.a. sexuell läggning Sexuella övergrepp är alla sexuella handlingar som görs mot någon, inför någon eller som en person får någon annan att göra, mot den utsatta personens vilja. Den utsattes berättelse och upplevelse är avgörande, inte förövarens motiv. Sexuella övergrepp är helt oförenligt med idrottsrörelsens värderingar och svensk lagstiftning. Vad är sexuella trakasserier? Följande definition är inspirerad av EUkommissionens och DO:s definitioner. Den är också anpassad till idrottsrörelsens organisation och verksamhet. Sexuella trakasserier betyder ovälkommet uppträdande av sexuell natur eller annat uppträdande grundat på kön eller sexuell läggning, som kränker flickor och pojkar, kvinnor och män, vilka är aktiva, ideellt arbetande eller anställda inom idrottsrörelsen. Det viktigaste kännetecknet för sexuella trakasserier är att de är oönskade av den som utsätts för dem. Avgörande är den utsattas upplevelse, inte trakasserarens motiv. Sexuella trakasserier kan vara av olika slag, fysiskt, verbalt eller icke-verbalt. Det kan vara fråga om t ex oönskad fysisk kontakt såsom onödig beröring av en annan persons kropp, ovälkomna och återkommande förslag eller påtryckningar, oönskad visning av pornografiska bilder och texter, visslingar, blickar eller gester som är anstötliga. Det kan också vara annat uppträdande eller yttranden som svärtar ner eller förlöjligar individen på grund av kön eller sexuell läggning.

9 Sexuella trakasserier handlar inte om en ömsesidig flirt självklart är det tillåtet utan om att någon utsätts för en ovälkommen handling med koppling till kön och/eller sexuell läggning. När sexuella trakasserier förekommer drabbar det ofta någon som står i en beroendeställning till en annan individ. Inom idrotten kan det t.ex. gälla en tränare eller en ledare som trakasserar en adept. Det kan också gälla barn/ungdomar som utsätter andra barn/ungdomar. Trakasserier är dock ibland oavsiktliga och har sin grund i tanklöshet, men är andra gånger avsedda att såra, trycka ned eller förnedra. En person kan välkomna ett och samma beteende från en individ men inte från en annan. Det kan t.ex. ha att göra med vilken relation personerna i fråga har till varandra. Ingen ska dock behöva känna obehag eller känna sig kränkt, trakasserad, diskriminerad eller känna obehag på grund av könstillhörighet eller sexuell läggning. Alla ska vara medvetna om att ingen form av sexuella trakasserier eller sexuell diskriminering accepteras inom föreningen. Riksidrottsförbundets policy mot sexuella övergrepp inom idrotten utgår från följande: När det finns uppgifter om sexuella övergrepp ska föreningen agera med snabbhet, skydda barnet/ungdomen, inhämta relevant information och agera med såväl stort ansvar som diskretion. Efter en skyndsam bedömning av vad som är bäst för barnet ska idrottsföreningen besluta om den utpekade bör ta timeout tills frågan är utagerad. Bedöms händelsen vara av brottslig karaktär ska en polisanmälan göras. Om det uppstår någon form av sexuella övergrepp, trakasserier eller diskriminering agerar vi enligt följande: Ansvarig tränare har samtal med berörd person och kontaktar föräldrarna om barnet är under 18 år Ansvarig tränare kontaktar tränarledningen, som i sin tur informerar styrelsen Kvarstår och fortsätter trakassering eller diskriminering gör styrelsen en intern utredning Vid sexuella övergrepp tar tränarledning, eller annan person som blir medveten om övergreppen, omedelbart kontakt med styrelsen som ser till att en anmälan görs till polis och sociala myndigheter. Styrelsen, eller av styrelsen särskild utnämnd person, ansvarar även för kontakten med

10 anhöriga och att ett åtgärdsprogram upprättas och fullföljs så länge den utsatte och anhöriga anser att så krävs. Om den utpekade är anställd av klubben får vederbörande inte arbeta tills ärendet är utrett. I övrigt hänvisar klubben till RFs policy mot sexuella övergrepp inom idrotten, samt policy och handlingsplan mot sexuella trakasserier inom idrotten. Ökad jämställdhet och mångfald Det ska finnas möjligheter för alla, oavsett kön, att utöva sin sport hos klubben. Flickors och pojkars, kvinnors och mäns idrottande värderas och prioriteras på ett likvärdigt sätt och resurserna fördelas rättvist. Ledare och medlemmar i föreningen försöker påverka attityder och värderingar på ett positivt sätt. Utöver detta skall kvinnor och män ha lika stort inflytande i beslutande och rådgivande organ. Flickor och pojkar, kvinnor och män skall ges samma möjligheter att utvecklas som aktiva, ledare, tränare, anställda eller förtroendevalda. Klubben accepterar inga former av diskriminering på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsvariation, sexuell läggning eller ålder. Klubben arbetar aktivt i vardagen, vid träning samt vid tävling och andra sammankomster för att behandla samtliga medlemmar och alla människor med välvilja och respekt. Dessutom verkar föreningen för att flickor och pojkars idrottande i olika grupperingar och nivåer får samma förutsättningar och uppmärksamhet i informationsflödet och i arbetet mot media. Skulle någon form av överträdelse eller diskriminering uppdagas som strider mot denna policy agerar vi i första hand enligt följande: Ansvarig tränare har samtal med berörd person och kontaktar föräldrarna om barnet är under 18 år Ansvarig tränare kontaktar tränarledningen, som i sin informerar styrelsen Kvarstår och fortsätter trakasserier eller diskriminering gör styrelsen en intern utredning Styrelsen bör även besluta om stöd och hjälp utifrån för att komma tillrätta med eventuella överträdelser. Styrelsen är ytterst ansvarig för att de övergripande målen i policyn efterföljs. Men det vilar även ett ansvar på åkare, tränare, föräldrar samt övriga vuxna i föreningen att tillsammans verka för att policyn efterlevs och att påtala om det förekommer något som strider mot denna.

POLICYS DROGFÖREBYGGANDE & VÄRDEGRUND

POLICYS DROGFÖREBYGGANDE & VÄRDEGRUND POLICYS DROGFÖREBYGGANDE & VÄRDEGRUND REV. 2019 INLEDNING Kungsbacka Konståkningsklubbs, KunKK, verksamhetsidé är att vi på alla nivåer vill bedriva vår idrott så att den utvecklar människor positivt,

Läs mer

KUNGSBACKA KONSTÅKNINGSKLUBB

KUNGSBACKA KONSTÅKNINGSKLUBB KUNGSBACKA KONSTÅKNINGSKLUBB Policys: Idrotts- och hälsocertifiering Kungsbacka Konståkningsklubbs, Kbkk, verksamhetsidé är att vi på alla nivåer vill bedriva vår idrott så att den utvecklar människor

Läs mer

Föreningspolicys för Åsa Idrottsförening

Föreningspolicys för Åsa Idrottsförening Föreningspolicys för Åsa Idrottsförening Innehållsförteckning 1. Övergripande policys ÅSA IF... 3 1.1 Ändamål/föreningsidé... 3 Idrotts- och hälsocertifiering... 4 2. Jämställdhets- och mångfaldspolicy...

Läs mer

POLICY DOKUMENT KÄVLINGE

POLICY DOKUMENT KÄVLINGE POLICY DOKUMENT KÄVLINGE DOKUMENTETS INNEHÅLL Förhållningssätt och agerande i föreningen gentemot Tobak, Alkohol, Narkotika, Jämställdhet och Sexuella Trakasserier. I huvudsak inriktning barn och ungdomar

Läs mer

GF Tempo Ledarguiden 2016

GF Tempo Ledarguiden 2016 GF Tempo Ledarguiden 2016 Förord Detta dokument är framtaget av ledare samt styrelsemedlemmar i GF Tempo. Dokumentet som kommer från riksidrottsförbundet (RF) bygger på ledarguiden som är utvecklat ifrån

Läs mer

Idrotts- och hälsocertifiering för Kungsbacka Tennisklubb

Idrotts- och hälsocertifiering för Kungsbacka Tennisklubb KUNGSBACKA TENNISKLUBB 2016-11-14 Idrotts- och hälsocertifiering för Kungsbacka Tennisklubb Syftet med certifieringen är att barn/ungdomar och andra aktiva ska kunna vara aktiva i en hälsosam och ännu

Läs mer

Idrotts- och hälsocertifiering för Kungsbacka Tennisklubb

Idrotts- och hälsocertifiering för Kungsbacka Tennisklubb Idrotts- och hälsocertifiering för Kungsbacka Tennisklubb Syftet med certifieringen är att barn/ungdomar och andra aktiva ska kunna vara aktiva i en hälsosam och ännu tryggare föreningsmiljö i Kungsbacka

Läs mer

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet Den vita tråden Att Idrotts- och hälsocertifiera Annebergs IF innebär att vi utvecklar sammanhållningen och klubbgemenskapen mellan Annebergs IF olika lag. Certifieringen visar på betydelsen av föräldrastöd

Läs mer

Policy och handlingsregler för Lidingö simklubb

Policy och handlingsregler för Lidingö simklubb Policy och handlingsregler för Lidingö simklubb Lidingö simklubb ( simklubben ) har antagit en värdegrund som bland annat syftar till att erbjuda sina medlemmar och anställda en trygg social miljö. För

Läs mer

Policy: mot sexuella trakasserier

Policy: mot sexuella trakasserier Bakgrund Vi vill att alla aktiva, anställda och ideellt engagerade personer ska känna sig trygga och välkomna i vår förening. Det ligger i linje med ÖRS och Riksidrottsförbundets värderingar om glädje

Läs mer

Annebergs IF Den vita tråden

Annebergs IF Den vita tråden Annebergs IF Dalavägen 37 434 99 Kungsbacka Annebergs IF Den vita tråden Upprättad: 201311 Senast reviderad: 201710 Dokumentansvarig: Anders Sundqvist Version: 201311 Sida 1 av 10 Godkänt av: Underskrift

Läs mer

HANDLINGSPLAN PLAN MOT MOBBNING, DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Trygg förening. Loggan

HANDLINGSPLAN PLAN MOT MOBBNING, DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. Trygg förening. Loggan HANDLINGSPLAN PLAN MOT MOBBNING, DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Trygg förening Loggan Handlingsplanen gäller från nov 2015, revideras nov 2016 Sida 1 En trygg förening för alla vårt gemensamma

Läs mer

Policy: mot sexuella trakasserier

Policy: mot sexuella trakasserier Policy: mot sexuella trakasserier Bakgrund Vi vill att alla aktiva, anställda och ideellt engagerade personer ska känna sig trygga och välkomna i vår förening. Det ligger i linje med HS och Riksidrottsförbundets

Läs mer

SNIFFNING Vi tolererar inga former av sniffning av lättflyktiga lösningsmedel eller gaser i samband med föreningens aktiviteter eller liknande.

SNIFFNING Vi tolererar inga former av sniffning av lättflyktiga lösningsmedel eller gaser i samband med föreningens aktiviteter eller liknande. Utveckla det drogförebyggande arbetet DROGPOLICY För oss i Kungsbacka Basketklubb är det viktigt med gemenskap, kamratskap och social fostran. Kungsbacka Basketklubb har med tanke på detta antagit en drogpolicy,

Läs mer

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12)

Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Idrotts- och hälsocertifiering av Gräppås golfklubb (v. 2015-12) Gräppås Golfklubb är en ideell förening och har som målsättning att låta alla medlemmar få spela golf på både motionsnivå och tävlingsnivå.

Läs mer

Idrott och hälsa i Gräppås golfklubb

Idrott och hälsa i Gräppås golfklubb Idrott och hälsa i Gräppås golfklubb Gräppås Golfklubb är en ideell förening och har som målsättning att låta alla medlemmar få spela golf på både motionsnivå och tävlingsnivå. Genom detta vill klubben

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Idrott o Hälsocertifiering

Verksamhetsberättelse 2015 Idrott o Hälsocertifiering Verksamhetsberättelse 2015 Idrott o Hälsocertifiering Idrotts- och Hälsocertifiering 1.0 Bakgrund Idrotts- och hälsocertifieringen riktar sig till föreningar i Kungsbacka kommun och fungerar som en kvalitetsmärkning.

Läs mer

Policy: mot sexuella trakasserier

Policy: mot sexuella trakasserier Policy: mot sexuella trakasserier Reviderad 2012-06-06 Bakgrund Vi vill att alla aktiva, anställda och ideellt engagerade personer ska känna sig trygga och välkomna i vår förening. Det ligger i linje med

Läs mer

Frillesås FF. Idrotts & Hälsocertifiering 0. - Det drogförebyggande arbetet 0.1. - Nolltolerans mot psykiskt och fysiskt våld 0.2

Frillesås FF. Idrotts & Hälsocertifiering 0. - Det drogförebyggande arbetet 0.1. - Nolltolerans mot psykiskt och fysiskt våld 0.2 Idrotts & Hälsocertifiering 0 - Det drogförebyggande arbetet 0.1 - Nolltolerans mot psykiskt och fysiskt våld 0.2 - Ökad jämställdhet och mångfald 0.3 - Ökad demokrati och delaktighet 0.4 - Höjd utbildningsnivå

Läs mer

Till dig som är spelare!

Till dig som är spelare! Till dig som är spelare! Sexuella övergrepp är namnet på många handlingar där någon eller några går över gränsen och kränker en annan person på ett sexuellt sätt. yngre personer, även om hon/han själv

Läs mer

Detta är en policy/plan och en handlingsplan mot trakasserier på grund av kön och sexuella trakasserier samt olyckor och dödsfall.

Detta är en policy/plan och en handlingsplan mot trakasserier på grund av kön och sexuella trakasserier samt olyckor och dödsfall. Policydokument Solfjäderstaden Innebandy Policynamn: Krishanteringsplan Senast uppdaterad: 2012-01-31 Gäller åldrarna: Alla, alla föreningens lag Beslutad av/på: Styrelsemöte feb 2012 Syfte: Skapa förutsättningar

Läs mer

SHIF/SPK:s Värdegrund

SHIF/SPK:s Värdegrund VÄRDEGRUND 1 SHIF/SPK:s Värdegrund Svenska Handikappidrottsförbundet och Sveriges Paralympiska Kommittés (SHIF/SPK) värdegrundsarbete är en del av hela idrottsrörelsens arbete. En värdegrund beskriver

Läs mer

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet

Den vita tråden. Utveckla det drogförebyggande arbetet Den vita tråden Att Idrotts- och hälsocertifiera Annebergs IF innebär att vi utvecklar sammanhållningen och klubbgemenskapen mellan Annebergs IF olika lag. Certifieringen visar på betydelsen av föräldrastöd

Läs mer

Idrottspolitiskt program Nyköping kommun

Idrottspolitiskt program Nyköping kommun Idrottspolitiskt program Nyköping kommun 2018-2022 Innehållsförteckning sid 1. Inledning 1 2. Målgrupp och målsättningar 2 3. Fokusområden och ansvarfördelning 3 4. Uppföljning och revidering 10 Inledning

Läs mer

FRCK Diskrimineringspolicy

FRCK Diskrimineringspolicy FRCK Diskrimineringspolicy Innehåll Inledning... 2 Styrning för diskrimineringspolicyn... 2 Jämställdhetsarbete... 2 :... 2... 2... 2 Mångfaldsarbete... 2... 2 Kompetensutveckling... 3 Arbetsförhållanden...

Läs mer

SVENSK IDROTT VÄRLDENS BÄSTA

SVENSK IDROTT VÄRLDENS BÄSTA SVENSK IDROTT VÄRLDENS BÄSTA Vad gör vi i den svenska idrottsrörelsen? 3,1 miljoner medlemmar 90% (varit medlem) 22 000 föreningar 650 000 ledare Ca 7 tim/vecka 70 000 (heltidsarbeten) 20 miljarder Idrottens

Läs mer

Simklubben Elfsborgs policy gällande ÖVRIGA STÄLLNINGSTAGANDEN

Simklubben Elfsborgs policy gällande ÖVRIGA STÄLLNINGSTAGANDEN Simklubben Elfsborgs policy gällande ÖVRIGA STÄLLNINGSTAGANDEN som miljöarbete, säkerhet i utemiljö, sexuella trakasserier, diskriminering pga sexuell läggning, mobbing och jämställdhet. 1 Denna policy

Läs mer

Övergripande styrdokument angående likabehandlingsplan 1. Personalkooperativet Norrevångs förskolas likabehandlingsplan..2. Definitioner..2. Mål.

Övergripande styrdokument angående likabehandlingsplan 1. Personalkooperativet Norrevångs förskolas likabehandlingsplan..2. Definitioner..2. Mål. 2012-12-21 Innehåll Övergripande styrdokument angående likabehandlingsplan 1 Personalkooperativet Norrevångs förskolas likabehandlingsplan..2 Definitioner..2 Mål.2 Syfte...2 Åtgärder...3 Till dig som förälder!...4...4

Läs mer

Policydokument för Nyhammars IF

Policydokument för Nyhammars IF NYHAMMARS IDROTTSFÖRENING Policydokument för Nyhammars IF Detta policydokument har tagits fram av styrelsen för Nyhammars IF. Det skall diskuteras och förankras med aktiva, tränare, styrelse och kansli.

Läs mer

Idrotts- och hälsocertifiering

Idrotts- och hälsocertifiering Idrotts- och hälsocertifiering Utveckla det drogförebyggande arbetet Drogpolicy Volleybollklubben Westan VK Westan är en ideell idrottsförening som arbetar för idrottande, gemenskap, kamratskap och social

Läs mer

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN

SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN SJÖVIKEN IF VERKSAMHETSPLAN 2018 Värdegrund Målsättning Tävlingsverksamhet Anläggningar Ambassadörsskap ANDT-policy Inriktning enligt RF:s Strategi 2025 Inledning 2017 års verksamhet innebar att besökarantalet

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN ALLA ÄR OLIKA OCH OLIKA ÄR BRA!

LIKABEHANDLINGSPLAN ALLA ÄR OLIKA OCH OLIKA ÄR BRA! LIKABEHANDLINGSPLAN Vetegroddens förskola 2019 2020 ALLA ÄR OLIKA OCH OLIKA ÄR BRA! Mål på vetegroddens förskola: Vi ska vara en förskola fri från kränkningar där alla ska känna sig trygga och uppskattade

Läs mer

BLI EN UTMÄRKT FÖRENING

BLI EN UTMÄRKT FÖRENING BLI EN UTMÄRKT FÖRENING CERTIFIERA FÖRENINGENS BARN OCH UNGDOMSVERKSAMHET DIN FÖRENING - EN VIKTIG DEL I VÅRT ARBETE Alla föreningar, oavsett om ni sysslar med idrott, kultur eller någonting annat, bedriver

Läs mer

IFK Lidingö Friidrott ska skapa en positiv livsstil där friidrotten, utgör attraktionskraft och inspiration i en miljö som präglas av gemenskap och

IFK Lidingö Friidrott ska skapa en positiv livsstil där friidrotten, utgör attraktionskraft och inspiration i en miljö som präglas av gemenskap och IFK Lidingö Friidrott ska skapa en positiv livsstil där friidrotten, utgör attraktionskraft och inspiration i en miljö som präglas av gemenskap och respekt för varandra. IFK Lidingö Friidrotts policy avseende

Läs mer

MHF-Ungdoms policy. mot sexuella trakasserier inom hela verksamheten. Beslutad av MHF-Ungdoms förbundsstyrelse

MHF-Ungdoms policy. mot sexuella trakasserier inom hela verksamheten. Beslutad av MHF-Ungdoms förbundsstyrelse MHF-Ungdoms policy mot sexuella trakasserier inom hela verksamheten Beslutad av MHF-Ungdoms förbundsstyrelse 2014-02-02 Inledning MHF-Ungdom är en demokratisk organisation som bedriver verksamhet för att

Läs mer

SOLNA STAD LIKABEHANDLINGSPLAN. Handlingsplan mot mobbing, diskriminering och kränkande särbehandling TALLBACKA FÖRSKOLEENHET 2013

SOLNA STAD LIKABEHANDLINGSPLAN. Handlingsplan mot mobbing, diskriminering och kränkande särbehandling TALLBACKA FÖRSKOLEENHET 2013 SOLNA STAD LIKABEHANDLINGSPLAN Handlingsplan mot mobbing, diskriminering och kränkande särbehandling TALLBACKA FÖRSKOLEENHET 2013 Förskolan: Stenbacka Likabehandlingsplan - Handlingsplan mot kränkande

Läs mer

Barsebäck Golf & Country Club

Barsebäck Golf & Country Club Barsebäck Golf & Country Club Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-12-22 Innehåll Inledning...3 Värdegrund...3 Visioner och mål...3 Medlemskap...3 Träning och tävling...4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Lagföräldramöte ÖHK

Lagföräldramöte ÖHK Lagföräldramöte ÖHK 2018-02-28 Agenda Status FBC Vinga Peter & Yanick Status respektive lag - bordet runt - alla Feedback från lagen till styrelsen & frågor alla Sammanfattning Info & policy arbete - Yanick

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR VÄSTRA FRÖLUNDA KONSTÅKNINGSKLUBB

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR VÄSTRA FRÖLUNDA KONSTÅKNINGSKLUBB LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR VÄSTRA FRÖLUNDA KONSTÅKNINGSKLUBB Bakgrund Västra Frölunda Konståkningsklubb bildades den 1:e september 1974 och bedriver konståkning. Vi bedriver idrott i alla ålderskategorier

Läs mer

Lika behandlingsplan. Hanna Förskola

Lika behandlingsplan. Hanna Förskola Lika behandlingsplan Hanna Förskola 2015-2016 Innehåll Övergripande styrdokument angående likabehandlingsplan 3 Hanna förskolas likabehandlingsplan 4 Definitioner 4 Mål 5 Åtgärder 6-7 Till dig som förälder!

Läs mer

Värdefullt. Västergötlands Konståkningsförbund & föreningar i samarbete med SISU Idrottsutbildarna Västergötland

Värdefullt. Västergötlands Konståkningsförbund & föreningar i samarbete med SISU Idrottsutbildarna Västergötland Värdefullt Västergötlands Konståkningsförbund & föreningar i samarbete med SISU Idrottsutbildarna Västergötland 1.Varför valde jag att engagera mig? Gruppens första uppgift är att berätta för varandra

Läs mer

Malmö Operas etikpolicy beskriver vårt förhållningssätt, hur vi uppför oss gentemot varandra, publiken och omvärlden. Den är avsedd att ge vägledning

Malmö Operas etikpolicy beskriver vårt förhållningssätt, hur vi uppför oss gentemot varandra, publiken och omvärlden. Den är avsedd att ge vägledning ETIKPOLICY Policyn berör samtliga som deltar i teaterns verksamhet, d v s alla tillsvidare- och visstidsanställda, pjäsengagerade samt personer med uppdrag inom Malmö Opera. Malmö Operas etikpolicy beskriver

Läs mer

Policy och handlingsplan mot kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier

Policy och handlingsplan mot kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier Dnr 2018/000143 Id Policy och handlingsplan mot kränkande särbehandling, trakasserier och sexuella trakasserier Behandla dina arbetskamrater väl. Antagen av Kommunfullmäktige 2018-03-26 49 1 Mål Vimmerby

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING. Eneryda förskola Enelyckan

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING. Eneryda förskola Enelyckan April 2018 LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING Eneryda förskola Enelyckan INLEDNING Krav på likabehandling Enligt likabehandlingslagen, som började gälla fr.o.m 1 april 2006, ska varje

Läs mer

Likabehandlingsplan Linnéans förskola Ht Vt- 2018

Likabehandlingsplan Linnéans förskola Ht Vt- 2018 Likabehandlingsplan Linnéans förskola Ht- 2017- Vt- 2018 0 Innehåll Likabehandlingsplan... 2 Syfte... 2 Utvärdering från Likabehandlingsplanen Ht- 2016- Vt 2017... 3 Mål och ansvar... 4 Arbete för att

Läs mer

Likabehandlingsplan Skurholmens förskola

Likabehandlingsplan Skurholmens förskola Likabehandlingsplan Skurholmens förskola 2016-2017 Vad säger lagen? Skollagen Sedan den 1 januari 2009 regleras arbetet mot diskriminering och kränkande behandling i både diskrimineringslagen och skollagen.

Läs mer

Följade gäller i föreningens aktiviteter och inkluderar såväl träningar, träningsläger som matcher samt resor till och från match:

Följade gäller i föreningens aktiviteter och inkluderar såväl träningar, träningsläger som matcher samt resor till och från match: Idrotts- och hälsocertifiering: Lerkils IF Under 2013 utformar Lerkils IF en policy i samstämmighet med Kungsbacka kommuns krav för att bli en idrotts- och hälsocertifierad förening. Innehållet i denna

Läs mer

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1

BTK Kävlinge. Policy för verksamheten. Antagen av Styrelsen Version 1.1 BTK Kävlinge Policy för verksamheten Antagen av Styrelsen 2013-06-11 Version 1.1 Innehåll Inledning... 3 Värdegrund... 3 Visioner och mål... 3 Medlemskap... 3 Träning och tävling... 4 Riktlinjer för ledare

Läs mer

Förskolan Bergmansgården

Förskolan Bergmansgården Förskolans plan för att främja likabehandling och förebygga diskriminering, trakasserier och kränkande behandling 2013/2014 Förskolan Bergmansgården INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Vision 2. Lagar som styr 3.

Läs mer

DROGPOLICY 2016 Musubi Dojo Kampsportsförening

DROGPOLICY 2016 Musubi Dojo Kampsportsförening DROGPOLICY 2016 Musubi Dojo Kampsportsförening Vår föreningsverksamhet är uppbyggd på ideell grund. Vi arbetar för gemenskap, kamratskap och social fostran. Det är viktigt att vi hjälper våra barn och

Läs mer

Rutin och handlingsplan mot diskriminering och kränkande särbehandling

Rutin och handlingsplan mot diskriminering och kränkande särbehandling Sida 1 av 5 2017-05-29 KOMMUNSTYRELSEN Rutin och handlingsplan mot diskriminering och kränkande särbehandling Mål Att arbeta i Munkedals kommun ska upplevas som positivt, utvecklande och trivsamt och det

Läs mer

Förskolan ska präglas av en kultur där vi pratar med varandra och inte om varandra

Förskolan ska präglas av en kultur där vi pratar med varandra och inte om varandra Förskoleenheten Marieberg 1 Likabehandlingsplan Denna plan är upprättad för att förbättra arbetet med att förebygga, upptäcka och åtgärda i de fall diskriminering och kränkningar uppkommer eller fortsätter.

Läs mer

Maj 2017 LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING. Eneryda förskola Enelyckan

Maj 2017 LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING. Eneryda förskola Enelyckan Maj 2017 LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING Eneryda förskola Enelyckan INLEDNING Krav på likabehandling Enligt likabehandlingslagen, som började gälla fr.o.m 1 april 2006, ska varje

Läs mer

Checklista för hälsocertifiering

Checklista för hälsocertifiering Checklista för hälsocertifiering Checklistan och kriterierna riktar sig till föreningar som genomfört sitt startår och som vill fortsätta att certifiera sig. Fortsättning är mer inriktad på informationsspridning,

Läs mer

Plan mot kränkande behandling likabehandlingsplan för IM Ungdomscentrum

Plan mot kränkande behandling likabehandlingsplan för IM Ungdomscentrum Sida 1 av 6 Plan mot kränkande behandling likabehandlingsplan för IM Ungdomscentrum Reviderad 2014-08-19 Inledning Hässleholms Gymnasium skall vara en plats där alla behandlas lika och där diskriminering

Läs mer

Policy. mot kränkande särbehandling, diskriminering och sexuella trakasserier

Policy. mot kränkande särbehandling, diskriminering och sexuella trakasserier DIARIENUMMER: KS 30/2018 901 FASTSTÄLLD: 2018-03-13 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: - GILTIG TILL: 2022-12-31 DOKUMENTANSVAR: Pch Policy mot kränkande särbehandling, diskriminering och sexuella trakasserier

Läs mer

Handlingsplan mot mobbing, diskriminering och kränkande behandling. Ånge Ishockeyklubb

Handlingsplan mot mobbing, diskriminering och kränkande behandling. Ånge Ishockeyklubb Handlingsplan mot mobbing, diskriminering och kränkande behandling. Ånge Ishockeyklubb Enligt Diskrimineringslagen 2008:567 Alla barn har samma rättigheter och lika värde. Ingen får diskrimineras. (Barnkonventionen

Läs mer

Likabehandlingsplan för Solgläntans förskola okt okt 2015

Likabehandlingsplan för Solgläntans förskola okt okt 2015 Likabehandlingsplan för Solgläntans förskola okt 2014- okt 2015 Varför en likabehandlingsplan? Det finns två lagar som styr en skolas likabehandlingsarbete, skollagen och diskrimineringslagen. Syftet med

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING

PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING 100510 PLAN MOT DISKRIMINERING och KRÄNKANDE BEHANDLING GÄRDETS FÖRSKOLA Utdrag ur FN:s barnkonvention: Alla barn är lika mycket värda. Inga barn får bli diskriminerade, det vill säga sämre behandlade.

Läs mer

VÄRDEGRUND. Stockholm Top Gymnastics. Värdegrunden bygger på ledorden:

VÄRDEGRUND. Stockholm Top Gymnastics. Värdegrunden bygger på ledorden: Medlemmarna i skall känna till och följa gällande värdegrund. Värdegrunden bygger på ledorden: Glädje och utveckling Spännande och motiverande, vill bli bättre, glädjas av varandras framgång, ta tillvara

Läs mer

Handlingsplan för att motverka mobbning, kränkning, diskriminering, trakasserier och övergrepp

Handlingsplan för att motverka mobbning, kränkning, diskriminering, trakasserier och övergrepp Handlingsplan för att motverka mobbning, kränkning, diskriminering, trakasserier och övergrepp 1 Malmö Civila Ryttareförenings handlingsplan Förord Det är viktigt att inte låta tystnaden tala! Malmö Civila

Läs mer

Malmö Operas etikpolicy beskriver vårt förhållningssätt, hur vi uppför oss gentemot varandra, publiken och omvärlden. Den är avsedd att ge vägledning

Malmö Operas etikpolicy beskriver vårt förhållningssätt, hur vi uppför oss gentemot varandra, publiken och omvärlden. Den är avsedd att ge vägledning ETIKPOLICY Policyn berör samtliga som deltar i teaterns verksamhet, d v s alla tillsvidare- och visstidsanställda, pjäsengagerade samt personer med uppdrag inom Malmö Opera. Malmö Operas etikpolicy beskriver

Läs mer

I FCC får ingen mobbning förekomma. Sann sportsmannaanda skall vara det intryck som förknippas med FCC. Vi hejar på och stöttar vårt eget lag.

I FCC får ingen mobbning förekomma. Sann sportsmannaanda skall vara det intryck som förknippas med FCC. Vi hejar på och stöttar vårt eget lag. Drogpolicy för FC CIMRISHAMN FC Cimrishamn, FCC, bildades 2006 och är en ideell innebandyförening som har som målsättning att vara en förening dit alla skall känna sig välkomna, känna glädje och kamratanda.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan

Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Plan mot diskriminering och kränkande behandling i förskolan Solbackens förskola (I enlighet med 6 kap. 8 i skollagen och 3 kap. 16 i diskrimineringslagen) Mål Alla barn på förskolan Solbacken skall känna

Läs mer

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Förskolan Nykyrkas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleverksamhet Läsår 2015/2016 1/8 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen

Läs mer

TRYGGHETSPLAN Likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling för Solgläntans förskola 2015

TRYGGHETSPLAN Likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling för Solgläntans förskola 2015 2015-08-14 Förvaltningen för Livslångt lärande TRYGGHETSPLAN Likabehandlingsplan och plan mot diskriminering och kränkande behandling för Solgläntans förskola 2015 Förskolan vilar på demokratins grund.

Läs mer

Spångbros förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Spångbros förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Spångbros förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2015-2016 Ansvarig för planen Carina Hägglund, Nina Edgren och Rasha Karim Läroplanen för förskolan, Lpfö 98 Förskolan vilar på demokratins

Läs mer

Policy kränkande särbehandling och diskriminering

Policy kränkande särbehandling och diskriminering Policy kränkande särbehandling och diskriminering Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Internhyra Riktlinjer Kf 2018-10-15, 145 Kommunfullmäktige Kalix kommun tar som arbetsgivare

Läs mer

Likabehandlingsplan. Furuhalls förskola

Likabehandlingsplan. Furuhalls förskola Likabehandlingsplan Furuhalls förskola Innehållsförteckning Styrdokument 3 Furuhalls förskolas likabehandlingsplan..4 Definitioner 4 Mål 5 Syfte.5 Åtgärder 5 Till dig som förälder!...6 Förebyggande arbete.7

Läs mer

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM

IDROTTSPOLITISKT PROGRAM IDROTTSPOLITISKT PROGRAM Idrottspolitiskt program för Nora kommun antaget av fullmäktige den 14 oktober 2015, 120 att gälla från 2016-01-01 tillsvidare, revideras under kommande mandatperiod Nora kommun

Läs mer

Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK.

Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK. Drog och alkoholpolicy Policy för Eken IBK. Detta dokument vänder sig till Eken IBK:s spelare, ledare och föräldrar. Alla med anknytning till klubben ska känna till dess innehåll. Bakgrund Som idrottsförening

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING

LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING Augusti 2015 LIKABEHANDLINGSPLAN OCH PLAN MOT KRÄNKANDE BEHANDLING Eneryda förskola Enelyckan INLEDNING Krav på likabehandling Enligt likabehandlingslagen, som började gälla fr.o.m 1 april 2006, ska varje

Läs mer

Likabehandlingsplan. Förskolan i Ekedalen Tidaholm

Likabehandlingsplan. Förskolan i Ekedalen Tidaholm Likabehandlingsplan Förskolan i Ekedalen Tidaholm 2015/2016 Innehållsförteckning Vad säger styrdokumentet?... 3 Skollagen (14 a kapitlet)... 3 Diskrimineringslagen... 3 Läroplanen (Lpfö 98)... 4 Värdegrund...

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Ålegårdens förskola

Plan mot diskriminering och kränkande behandling. Ålegårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling Ålegårdens förskola 2016-2017 Ansvariga för planen är: Förskolechef tillsammans med förskolans pedagoger. Vilka omfattas av planen: Samtliga barn i verksamheten.

Läs mer

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad

Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak. Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Tillsammans för en idrott fri från alkohol, narkotika, doping och tobak Gemensam ANDT-policy för idrottsföreningar i Mölndals stad Mål Varför? De allra flesta barn och ungdomar är någon gång aktiva i en

Läs mer

Alkohol- och Drogpolicy

Alkohol- och Drogpolicy Alkohol- och Drogpolicy för föreningar i Norsjö kommun Handbok för föreningsledare. Information för vårdnadshavare och medlemmar. Antaget av föreningen:. Styrelsens ordförande:. Datum: Syfte Syftet med

Läs mer

Plan mot kränkande behandling. Sandbyhovs förskolor

Plan mot kränkande behandling. Sandbyhovs förskolor Plan mot kränkande behandling Sandbyhovs förskolor Läsåret 2010/2011 Likabehandlingsplan Innehåll: 1. Inledning Bakgrund och syfte Hur är planen framtagen Definitioner av diskriminering och kränkande behandling

Läs mer

Elisefreds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Elisefreds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Elisefreds förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Föräldrainformation Fastställd av: Förskolechef och personal Upprättad: 2010-06-04 Reviderad: 2014-10-23 Gäller till: 2015-06-10 Elisefreds

Läs mer

Drogpolicy - med tillhörande handlingsplan

Drogpolicy - med tillhörande handlingsplan 2011-05-18 Idrotten som förebild - Drogförebyggande arbete som drivkraft! Vår Idrottsförenings Surahammars IBF Drogpolicy - med tillhörande handlingsplan Inledning Definition Följande definieras som en

Läs mer

Förskolan Pratbubblans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016/2017

Förskolan Pratbubblans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016/2017 Förskolan Pratbubblans plan mot diskriminering och kränkande behandling 2016/2017 Likabehandlingsarbete handlar om att skapa en förskola fri från diskriminering, trakasserier och kränkande behandling.

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR I UR och SKUR FÖRSKOLAN GRANEN

LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR I UR och SKUR FÖRSKOLAN GRANEN LIKABEHANDLINGSPLAN FÖR I UR och SKUR FÖRSKOLAN GRANEN Planen gäller 2015-06-01 2016-06-01 1 Innehåll Övergripande styrdokument angående likabehandlingsplan..3 I Ur och Skur förskolan Granens likabehandlingsplan.4

Läs mer

Likabehandlingsplan Linnéans förskola Ht Vt- 2015

Likabehandlingsplan Linnéans förskola Ht Vt- 2015 Likabehandlingsplan Linnéans förskola Ht- 2014- Vt- 2015 0 Innehåll Likabehandlingsplan... 2 Syfte... 2 Utvärdering från Likabehandlingsplanen Ht 2013 Vt 2014... 3 Mål och ansvar... 4 Arbete för att främja

Läs mer

Förskolan Barnens värld 2012/2013

Förskolan Barnens värld 2012/2013 Likabehandlingsplan samt plan mot kränkande behandling Förskolan Barnens värld 2012/2013 Inledning Vår förskola ska vara en plats för glädje, lek och utveckling. Vi ska ge varje barn de bästa möjligheterna

Läs mer

Svenska Boxningsförbundets LIKABEHANDLING

Svenska Boxningsförbundets LIKABEHANDLING 1 Svenska Boxningsförbundets LIKABEHANDLING 2 Svenska Boxningsförbundets värdegrund All verksamhet sker utifrån ett utövarperspektiv All verksamhet inom Svenska Boxningsförbundet sker med utövarens bästa

Läs mer

GF Tempo. Idrott och Hälsocertifiering 2016/2017

GF Tempo. Idrott och Hälsocertifiering 2016/2017 GF Tempo Idrott och Hälsocertifiering 2016/2017 1.Utveckla det drogförebyggande arbetet 1.1 Inledning Vår förening GF tempo är en ideell förening som inriktar sig på truppgymnastik för barn och ungdomar.

Läs mer

DROGPOLICY FÖR OSBY ATLET & BROTTARKLUBB

DROGPOLICY FÖR OSBY ATLET & BROTTARKLUBB DROGPOLICY FÖR OSBY ATLET & BROTTARKLUBB 1 Om föreningen: Osby Atlet & BrottarKlubb bildades 1930 och är en ideell förening i Osby kommun. Vår verksamhet är att lära ut brottning i grekisk romersk stil

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN SVENSBY SKOLA

LIKABEHANDLINGSPLAN SVENSBY SKOLA LIKABEHANDLINGSPLAN SVENSBY SKOLA 2009/2010 Vårt gemensamma arbete på Svensby skola skall grundas på ömsesidig respekt och utformas så att eleverna får goda kunskaper och redskap för ett livslångt lärande.

Läs mer

Diskriminering och kränkningar mot studenter

Diskriminering och kränkningar mot studenter Diskriminering och kränkningar mot studenter DISKRIMINERING OCH KRÄNKNINGAR MOT STUDENTER Diskriminering, trakasserier, sexuella trakasserier eller kränkande särbehandling får inte förekomma på Stockholms

Läs mer

Checklista för hälsocertifiering

Checklista för hälsocertifiering Checklista för hälsocertifiering Checklistan och kriterierna riktar sig till föreningar som genomfört sitt startår och som vill fortsätta att certifiera sig. Fortsättning är mer inriktad på informationsspridning,

Läs mer

Likabehandlingsplan, plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller Stockslycke förskola avdelning Norrskenet

Likabehandlingsplan, plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller Stockslycke förskola avdelning Norrskenet Likabehandlingsplan, plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller 2016-10-31 2017-10-31 Stockslycke förskola avdelning Norrskenet 1 Innehåll Inledning 3 Mål 3 Syfte 3 Förskolans mål enligt Lpfö

Läs mer

Kränkande behandling/mobbning går att stoppa!

Kränkande behandling/mobbning går att stoppa! Föräldra- och elevfolder 2015/16 Kränkande behandling/mobbning går att stoppa! Även om du inte tycker att ämnet berör dig just nu, ber vi dig läsa och spara foldern. Vi på Mariehällsskolan arbetar aktivt

Läs mer

Varför en drogpolicy?

Varför en drogpolicy? Förord till handlingsplan/drogpolicy för föreningar på Norra Hisingen. Varför en drogpolicy? Att vara med i en idrottsförening är mer än att bara träna och tävla. Här får ungdomarna en trygg och social

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN PRIVAT BARNOMSORG AB CARINA BÄCKSTRÖM

LIKABEHANDLINGSPLAN PRIVAT BARNOMSORG AB CARINA BÄCKSTRÖM LIKABEHANDLINGSPLAN PRIVAT BARNOMSORG AB CARINA BÄCKSTRÖM Som vuxna har vi en skyldighet att ingripa när vi ser ett kränkande beteende om inte, kan det tolkas som att vi accepterar beteendet. Innehåll

Läs mer

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott

Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Riksidrottsförbundets anvisningar för barnoch ungdomsidrott Ambitionen är att anvisningarna ska hjälpa förbund och föreningar till ökad medvetenhet om vad man håller på med och varför. Anvisningarna utgår

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling; Likabehandlingsplan för Solberga förskoleenhet.

Plan mot diskriminering och kränkande behandling; Likabehandlingsplan för Solberga förskoleenhet. Plan mot diskriminering och kränkande behandling; Likabehandlingsplan för Solberga förskoleenhet. Bräcke Hede Boken 2018-2019 Trygghet Respekt Ansvar Ingen form av diskriminering, trakasserier eller kränkande

Läs mer

Skarsjö förskola. Plan som motverkar diskriminering och främjar likabehandling. 2016/2017

Skarsjö förskola. Plan som motverkar diskriminering och främjar likabehandling. 2016/2017 Skarsjö förskola Plan som motverkar diskriminering och främjar likabehandling. 2016/2017 Vision Vårt viktigaste uppdrag är att värna om människors okränkbarhet, individens frihet och integritet. Där alla

Läs mer

Checklista för hälsocertifiering

Checklista för hälsocertifiering & checklista 2017 Startår Checklista för hälsocertifiering Checklistan och kriterierna riktar sig till föreningar som vill certifiera sin förening för första gången. Var vänlig och fyll i uppgifter om

Läs mer

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling

Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Likabehandlingsplan och Plan mot kränkande behandling Stigtomta förskolor 2015/2016 Innehållsförteckning 1. Grunduppgifter 2. Syfte 3. Bakgrund 4. Centrala begrepp 5. Förskolans vision 6. Delaktighet 7.

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Pumpkällagårdens förskola upprättad 2015-05-04

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Pumpkällagårdens förskola upprättad 2015-05-04 Plan mot diskriminering och kränkande behandling Pumpkällagårdens förskola upprättad 2015-05-04 Vision På förskolan skall inget barn eller vuxen känna sig diskriminerade eller bli utsatt för kränkande

Läs mer

Likabehandlingsplan. Förskolan Växthuset 2010-06-15

Likabehandlingsplan. Förskolan Växthuset 2010-06-15 Likabehandlingsplan Förskolan Växthuset 2010-06-15 Tankarna nedan utgör förskolans värdegrund och ska synas i det dagliga arbetet. De tillsammans med lagtexter (se nedan) bildar tillsammans grunden för

Läs mer