Norrlandstingens regionförbund (11)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Norrlandstingens regionförbund (11)"

Transkript

1 Norrlandstingens regionförbund (11) Paragrafer Datum Tid Plats Deltagare Telefonmöte Beslutande Glenn Berggård Peter Olofsson Erik Lövgren Ann-Marie Johansson Per Wahlberg Tjänstemän Hans Svensson Kent Ehliasson Jonas Thörnqvist Ingela Jönsson Jonas Claesson Anneli Granberg Monika Johansson Nina Fållbäck-Svensson Annika Renström Birgitta Fransson Ej närvarande Veronika Sundström Hans Wiklund Underskrifter med digital justering Sekreterare Ordförande Justerare Birgitta Fransson Peter Olofsson (s) Per Wahlberg (m)

2 Norrlandstingens regionförbund (11) 85 Val av justerare Till att jämte ordförande justera protokollet utses Per Wahlberg. 86 Fastställande av föredragningslistan att fastställa föredragningslistan. 87 Revisionsutlåtande och revisionsrapporter beträffande delårsrapport per (Dnr 116/18) Delårsrapport för perioden 1 januari till 31 augusti 2018 godkändes vid Förbundsdirektionen Revisionsutlåtande beträffande delårsrapport och skrivelse till Förbundsdirektionen framgår av bilagor 87 a, b. Revisorernas granskningsrapporter av redovisad måluppfyllelse och granskning finansiell del framgår av bilagor 87 c, d. föreslår Förbundsdirektionen besluta att notera revisionsutlåtande och revisionsrapporterna. 88 Verksamhetsplan och budgetramar för 2019 för NRF (Dnr 127/18) Preliminär verksamhetsplan och förslag till budgetramar godkändes vid Förbundsdirektionens sammanträde Förslag till budgetramar och preliminär verksamhetsplan har översänts till landstinget och regionerna. Förslag till slutlig verksamhetsplan och budgetramar redovisas vid Förbundsdirektionens sammanträde Avtal om regionvård 2019 (Dnr 179/18) Regionvårdsavtal för 2019 har tagits fram. En redovisning av ges vid Förbundsdirektionen.

3 Norrlandstingens regionförbund (11) 90 Uppföljning av 9 och 10 enligt Avtal om regionvård 2017 (Dnr 180/18) Förbundsdirektionen beslutade vid sitt sammanträde om ersättningsmodell för vård vid Norrlands universitetssjukhus. I modellen ingår en årlig uppföljning enligt 9 och 10. Enlig 9 ska en jämförelse årligen ske av NUS kostnadsnivå med övriga universitetssjukhus i landet (exklusive NUS och Karolinska). Enligt 10 ska årligen redovisas en jämförelse mellan NUS kostnader för regionvård mätt som efterkalkylerad KPP med den faktiska ersättningen NUS erhållit från regionlandstingen. Uppföljningen har redovisats för sjukvårdsregionens ekonomidirektörer och för beredningsgruppen. En föredragning av materialet kommer att göras vid Förbundsdirektionen i december. 91 Finansieringsförbindelse för två processledare kunskapsstyrning 2018 och 2019 (Dnr 136/18) Under 2016 tog landsting/regioner i Sverige ett beslut om att gemensamt delta, stödja och finansiera en sammanhållen struktur för kunskapsstyrning. Som värdregion för området endokrinologi samt levnadsvanor har den norra sjukvårdsregionen åtagit sig att förse dessa områden med processledare. Förbundsdirektionen beslutade om verksamhetsplan för åren I verksamhetsplanen framgår att två processledare finansieras från och med 2018 genom att regionerna/landstinget reserverar medel i sina respektive budgetar. De två processledarna påbörjade sin anställning under hösten. En finansieringsförbindelse behöver upprättas, den utgör underlag vid rekvirering av medel från medlemmarna. föreslog Förbundsdirektionen besluta att uppdra till förbundsdirektören att upprätta finansieringsförbindelse för år 2018 och Förslag till revidering av NRFs finansiella mål/riktlinjer (Dnr 135/18) NRF har under en rad år haft ett balanserat eget kapital som överstigit det finansiella målet. NRF har haft en ökad kostnadsnivå vilket inneburit att något överskott för att budgetera tillfälliga projekt med NRF-medel saknats. För att minska det egna kapitalet samt för att kunna möjliggöra tillfälliga projekt har en budget med planerat underskott upprättats. Revisionen har lämnat synpunkter kring att budgeten inte utformats på ett ändamålsensenligt sätt i förhållande till kommunallagen. Revisorerna påtalade att en förutsättning för att få underbudgetera är att det angivits synnerliga skäl eller att det finns

4 Norrlandstingens regionförbund (11) möjlighet till att nyttja resultatutjämningsfond (RUR). Vid Förbundsdirektionens möte i maj 2018 fick förbundsdirektören i uppdrag att utreda hur det egna kapitalet/eventuella underskott ska hanteras fortsättningsvis. Frågan har utretts på förbundets kansli. För att få vägledning om RUR eller hantering via synnerliga skäl är lämpligast för NRF, har Rådet för kommunal redovisning (RKR) rådfrågats. Representanten för RKR anser att det är lämpligast är att åberopa synnerliga skäl med hänvisning till god finansiell ställning. Med anledning av vad som framkommit i utredningen föreslås att riktlinjerna för eget kapital justeras. En beskrivning av utredningen samt förslag till revidering av NRFs finansiella mål/riktlinjer framgår av bilaga 92. föreslog Förbundsdirektionen besluta att godkänna förslag till revidering av NRFs finansiella mål/riktlinjer. 93 Verksamhetsplan och budget 2019 för Regionalt Cancercentrum Norr inkl äskande om ökat budgetanslag (Dnr 185/18) Verksamhetsplan och budget för RCC Norr behandlades vid styrgruppsmötet för RCC Norr och redovisas vid Förbundsdirektionens sammanträde RCC Norr har äskat om ökat budgetanslag. Dels för registerplattform INCA att höjas från 900 tkr till 1400 tkr för att täcka ökad plattformskostnad. Dels för att täcka ökade kostnader då Norra sjukvårdsregionen tilldelats det vilande värdskapet för det nationella programområdet cancer. En processledare behöver tillsättas för att följa arbetet och förbereda för ett framtida aktivt värdskap, för detta äskas 450 tkr. RCC Norr äskar totalt om en budgetförstärkning på 950 tkr för att täcka ovan specificerade kostnadsökningar. RCC styrgrupp har inkommit med en konsekvensanalys som framgår av bilaga 93. Beredningsgruppens ställningstagande är att ställa sig bakom äskandet för förberedande arbete inför värdskapet för Nationellt programområde Cancersjukdomar för 450 tkr. Beredningsgruppen ställer sig däremot i nuläget inte bakom äskandet att höja anslaget med anledning av kostnadsökning för INCA. 94 Regional utvecklingsplan för cancerområdet (Dnr xxx/18) Styrgruppen för RCC Norr tog vid sitt sammanträde beslut om förslag till revidering av regional utvecklingsplan för cancervården för åren Utvecklingsplanen presenteras i ett första steg vid Förbundsdirektionens möte , för formellt godkännande att sända ut till landstinget/regionerna. Landstinget/regionerna gör därefter en handlingsplan för hur man skall nå planens mål, utifrån sina respektive utgångslägen inom utvecklingsplanens målområden.

5 Norrlandstingens regionförbund (11) Utvecklingsplanen återkommer till Förbundsdirektionen tillsammans med de handlingsplaner som landstinget/regionerna utarbetat. Utvecklingsplanerna skall då slutligen fastställas av Förbundsdirektionen. föreslå Förbundsdirektionen att godkänna att förslaget till regional utvecklingsplan för cancervården översändes till regionen/landstingen; samt att godkänna förslaget till beslutsprocess för den regionala utvecklingsplanen för cancervården. 95 Avtalstillägg mellan NRF och Karolinska universitetssjukhuset 2018 (Dnr 131/15) Stockholms läns landsting har för år 2018 beslutat att lägga på OH på 2,46 % för central förvaltning samt 3,32 % för FOUU totalt 5,78 % på sin gällande prislista. NRF har i möten med Karolinska framfört att vi anser att det inte är korrekt att kunderna ska betala FOUU, då det inte ingår i Kostnad per patient (KPP) enligt de nationella anvisningarna och således inte utgör grund för självkostnadsberäkning. Efter diskussion har Förbundsdirektören och företrädare hos Karolinska enats kring att det är skäligt med ett påslag med 2,78 % (i stället för 5,78 %). Avtalet framgår av bilaga 95. föreslå Förbundsdirektionen att notera informationen. 96 Avtal Karolinska universitetssjukhuset (Dnr 147/18) Ett nytt samverkansavtal håller på att tas fram med Karolinska universitetssjukhus för åren Avtalsförslaget kommer att föreläggas Förbundsdirektionens möte Förslag till revidering av förbundsordning (Dnr 118/18) Förbundsordningen för Norrlandstingens regionförbund behöver revideras av flera anledningar. Dels behöver flera formella benämningar ändras, dels har uppdraget utvidgats till att även innefatta kunskapsstyrning samt att en del övriga stycken behöver förtydligas.

6 Norrlandstingens regionförbund (11) Förbundsdirektionen beslutade att fastställa arbetsprocessen: Förbundsdirektör, RD/LD och AU träffas under oktober 2018 och förbereder förslag till beslut, förslaget presenteras för AU och beslutas i Förbundsdirektionen Ärendet hanterades vid beredningsgruppen Den tidigare fastställda arbetsprocessen har inte hanterats enligt ovan. Beredningsgruppen föreslår därför att dela revideringen sker i två steg: Ett första där dokumentet uppdateras med redaktionella förändringar som kan presenteras vid Förbundsdirektionen Nästa steg föreslås vara att processa ambitionsnivån under att godkänna förslaget att dela upp revideringen av förbundsordningen i två steg enligt ovan. 98 Kvalitetsredovisning från vissa universitetssjukhus 2017 (Dnr 051/18) Kvalitetsredovisning ska presenteras för de universitetssjukhus där regionen huvudsakligen köper vård för sina medborgare. Former för redovisningen utarbetas tillsammans med universitetssjukhusen. Förbundskansliet har diskuterat med Akademiska sjukhuset, Sahlgrenska och Karolinska universitetssjukhusen om kvalitetsredovisning för norra regionen. Sjukhusen lämnar årligen sin generella rapport och har successivt utarbetat anpassade rapporter enligt norra regionens önskemål. Sahlgrenska, Akademiska och Karolinska har inkommit med sina respektive generella årsredovisningar till kansliet Samtliga sjukhus har ännu inte inkommit med sina anpassade rapporter. Kvalitetsredovisningarna kommer att föreläggas vid Förbundsdirektionens möte Fördelning av forskningsanslaget Visare Norr 2019 (Dnr 177/18) FUI-rådet beslutar om 2019 års tilldelning ur forskningsanslaget Visare Norr utifrån prioriteringskommitténs förslag. En förteckning över de som erhållit anslaget redovisas vid Förbundsdirektionens möte Information till media lämnas efter Förbundsdirektionens sammanträde.

7 Norrlandstingens regionförbund (11) 100 Patientens egenavgift vid sterilisering (Dnr 184/18) Egenavgiften för kirurgisk sterilisering för kvinnor/män är varierad såväl inom riket som inom den norra sjukvårdsregionen. I vissa landsting får patienten betala själv, medan det i andra bara kostar som ett vanligt läkarbesök (ca 10 st). Utanför den norra sjukvårdsregionen varierar egenavgiften mellan kr och kr Egenavgifterna i den norra sjukvårdsregionen är, enligt uppgift från respektive medlemsregion/landsting, enligt det följande. RNB kr VLL kr RJH kr RVN kr Beredningsgruppen har enats om att föreslå en enhetlig egenavgift för kirurgisk sterilisering för kvinnor/män i respektive medlemsregion/ landsting. Avgiften avser sterilisering på patientens egen begäran, av icke medicinska skäl. föreslå Förbundsdirektionen att rekommendera regionerna/landstinget att ta ut en egenavgift för kvinnor/män på 7000 kr vid kirurgisk sterilisering. 101 Uppsägning avtal för gemensamt processledarstöd för STRAMA (Dnr 166/14) Genom beslut i Förbundsdirektionen 2015 har NRF slutit avtal med VLL om driften av Nationell kompetensgrupp Strama. Sjukvårdsregionens landsting/regioner åtog sig därmed gemensam finansiering av 50 % processledare. I uppbygganden av den nationella strukturen för kunskapsstyrning så kommer Strama att ingå som en nationell arbetsgrupp (NAG) inom NPO Infektionssjukdomar. Något processledarstöd till NAG Strama som står i proportion till behoven kommer man inte att kunna få. NRF s avtal med nuvarande processledare har en uppsägningstid på 6 månader varför beslut behöver fattas om hur fortsättningen ska hanteras. Landstinget/regionerna har önskemål att nuvarande avtal sägs upp from föreslå Förbundsdirektionen att uppdra till förbundsdirektören att säga upp avtalet.

8 Norrlandstingens regionförbund (11) 102 Nationella riktlinjer för vård vid endometrios konsekvensbeskrivning Norra sjukvårdsregionen (Dnr 098/18) Socialstyrelsen har presenterat en remissversion av riktlinjer för vård vid endometrios. Syftet med riktlinjerna är både att stimulera användandet av vetenskapligt utförande och effektiva åtgärder inom detta område och att vara ett underlag för öppna och systematiska prioriteringar inom hälso- och sjukvården. Norra sjukvårdsregionen har framställt en konsekvensbeskrivning av de nationella riktlinjerna. Norra regionens remissvar till Socialstyrelsen framgår av bilaga 102 a. Region Norrbotten har framställt en kompletterande konsekvensbeskrivning som framgår av bilaga 102 b. Dessa kommer att presenteras vid Förbundsdirektionen föreslog Förbundsdirektionen besluta att notera informationen. 103 Representant från Norra sjukvårdsregionen till styrelsen för Svenskt Ambulansflyg (Dnr 125/18) Svenskt Ambulansflyg är ett kommunalförbund med förbundsfullmäktige och förbundsstyrelse. Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg bildades Förbundets syfte är att effektivisera ambulansflyg för att öka patientnyttan och patientsäkerheten genom samordning av gemensamma resurser. Styrelsen består av sju ledamöter och sju ersättare. Norra sjukvårdsregionen har två representanter och två ersättare. Övriga sjukvårdsregioner har en representant och en ersättare. Förbundsdirektionen beslutade att utse Maria Stenberg, Region Norrbotten och Peter Olofsson, Västerbottens läns landsting till ordinarie ledamöter och Ann-Marie Johansson, Region Jämtland Härjedalen och Nicklas Sandström, Västerbottens läns landsting som ersättare. Eftersom Maria Stenberg, Region Norrbotten har lämnat sitt uppdrag som ledamot i Förbundsdirektionen, behöver ny ordinarie ledamot till styrelsen för Svenskt ambulansflyg utses. Förbundsdirektionen beslutade att ordinarie ledamot i styrelsen för Svenskt ambulansflyg för kommande mandatperiod utses vid Förbundsdirektionens möte Vid arbetsutskottets möte framkom att fullmäktige för kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg sammanfaller med dagens möte och därför behöver ordinarie ledamot omedelbart utses. att utse Anders Öberg, Region Norrbotten till ordinarie ledamot i styrelsen för Svenskt Ambulansflyg; att kansliet ombesörjer att besked lämnas till Svenskt Ambulansflyg; samt att förklara paragrafen omedelbart justerad.

9 Norrlandstingens regionförbund (11) 104 Anmälan av protokoll från FUI-rådet (Dnr 190/18) Protokoll från FUI-rådets möte föreligger vid Förbundsdirektionens möte i december. föreslog Förbundsdirektionen besluta att lägga protokollet till handlingarna. 105 Rapport från Nämnden för nationell högspecialiserad vård Lämnas en rapport från regionens ledamöter i Nämnden för högspecialiserad vård. att överlämna rapporten till Förbundsdirektionen. 106 Rapport från Nationella huvudmannagruppen Vid Förbundsdirektionens sammanträde lämnas information om Huvudmannagruppens arbete. att överlämna rapporten till Förbundsdirektionen. 107 Rapport från Skandionklinikens direktion Förbundsdirektionen får vid sitt sammanträde en information från regionens representanter i direktionen för Skandionkliniken. att överlämna rapporten till Förbundsdirektionen. 108 Rapport från Nationella screeningrådet Förbundsdirektionen får vid sitt sammanträde en information från regionens representant om screeningrådets arbete. att överlämna rapporten till Förbundsdirektionen.

10 Norrlandstingens regionförbund (11) 109 Rapport om Svenskt Ambulansflyg AB Förbundsdirektionen får vid sitt sammanträde en information från regionens representanter för Svenskt Ambulansflyg AB. att överlämna rapporten till Förbundsdirektionen. 110 Förbundsdirektören informerar Förbundsdirektören lämnar rapport i aktuella frågor. Underlag till rapporten överlämnas vid Förbundsdirektionens sammanträde. att överlämna rapporten till Förbundsdirektionen. 111 Uppföljning av givna uppdrag Förbundsdirektionens uppdrag till förbundsdirektören redovisas vid Förbundsdirektionens sammanträde. föreslog Förbundsdirektionen besluta att godkänna informationen. 112 Anmälningsärenden Inga övriga ärenden anmäldes till dagens möte. 113 Informationer Ingen ytterligare information lämnades vid dagens möte. 114 Datum för Förbundsdirektionen i mars 2019 Kansliet har uppmärksammats på att den planerade Förbundsdirektionen den mars i Västernorrland sammanfaller med Europaforum den mars (tors-fre) som går av stapeln i Norrbotten. diskuterade vid sitt möte lämpligt datum och plats för Förbundsdirektionen i mars.

11 Norrlandstingens regionförbund (11) föreslå Förbundsdirektionen att Förbundsdirektionen flyttas till den mars i Norrbotten (heldag den 27 mars med avslut vid lunch den 28 mars); samt att Förbundsdirektionen den maj hålls Västernorrland. 115 Nästa Förbundsdirektion Nästkommande Förbundsdirektion som är mandatperiodens sista, hålls i Norrbotten den 4-5 december att godkänna planeringen. 116 Nästa arbetsutskott Nästkommande arbetsutskott är planerad till att godkänna planeringen.

12 Signatursida Detta dokument har elektroniskt undertecknats av följande undertecknare: Namn Titel, Organisation Leif Erik Peter Olofsson Landstingsstyrelsens ordförande (s), Västerbottens läns landsting Datum & Tid :20:16 +01:00 Identifikationstyp Identifikations-id Svensk e-legitimation _ cf3da4d48c2b358b6df104e Namn PER VALBERG Titel, Organisation Oppositionsråd (m), Region Västernorrland Datum & Tid :01:19 +01:00 Identifikationstyp Svensk e-legitimation Identifikations-id _09097f0ebd69ea9d5bbc7d0506a51b431b Namn BIRGITTA FRANSSON Titel, Organisation Förbundssekreterare, Norrlandstingens regionförbund Datum & Tid :13:58 +01:00 Identifikationstyp Svensk e-legitimation Identifikations-id _0731f3dac12f09e448f15d59d710c37918 Validera dokumentet Användarvillkor Signatursida 1 av 1

Norrlandstingens regionförbund (12)

Norrlandstingens regionförbund (12) Norrlandstingens regionförbund 2018-12-05 1 (12) Paragrafer 90-121 Plats Lokal Regionhuset, Luleå Styrelserummet Deltagare Beslutande Peter Olofsson (s) Erik Lövgren (s) Ewa Back (s) Hans Hedlund (c) Ann-Marie

Läs mer

Norrlandstingens regionförbund (9)

Norrlandstingens regionförbund (9) Norrlandstingens regionförbund 2018-08-30 1 (9) Paragrafer 54-84 Datum Tid Plats Deltagare 2018-08-30 08.15 Telefonmöte Beslutande Maria Stenberg Peter Olofsson Erik Lövgren Ann-Marie Johansson Per Wahlberg

Läs mer

Norrlandstingens regionförbund (12)

Norrlandstingens regionförbund (12) Norrlandstingens regionförbund 2018-09-19 1 (12) Paragrafer 58-89 Plats Lokal Regionens Hus, Härnösand Fullmäktigesalen Deltagare Beslutande Erik Lövgren (s) Ewa Back (s) Hans Hedlund (c) Ann-Marie Johansson

Läs mer

Avtal om finansieringsprinciper för nationell och sjukvårdsregional kunskapsstyrning

Avtal om finansieringsprinciper för nationell och sjukvårdsregional kunskapsstyrning 2019-04-01 Dnr 186/18 1 (4) Avtal om finansieringsprinciper för nationell och sjukvårdsregional kunskapsstyrning 1. Bakgrund Under 2016 tog landsting och regioner via SKL:s beslut om att gemensamt delta

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGETRAMAR FÖR ÅR

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGETRAMAR FÖR ÅR 1(9) VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGETRAMAR FÖR ÅR 2019 2021 Utgångspunkter och inriktning Efterfrågan på sjukvårdsregionen som en arena för utveckling och för att lösa gemensamma frågor är fortsatt stor. Initiativen

Läs mer

Sjukvårdsregioner. -ett begrepp sen 50-talet. Mats Brännström Förbundsdirektör (också från 50-talet)

Sjukvårdsregioner. -ett begrepp sen 50-talet. Mats Brännström Förbundsdirektör (också från 50-talet) Sjukvårdsregioner. -ett begrepp sen 50-talet Mats Brännström Förbundsdirektör (också från 50-talet) Norrlandstingens Regionförbund (NRF) Samverkansnämnder för högspecialiserad vård i Sex sjukvårdsregioner

Läs mer

PRELIMINÄR VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGETRAMAR FÖR ÅR

PRELIMINÄR VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGETRAMAR FÖR ÅR 1(7) PRELIMINÄR VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGETRAMAR FÖR ÅR 2019-2021 Utgångspunkter och inriktning Efterfrågan på sjukvårdsregionen som en arena för utveckling och för att lösa gemensamma frågor är fortsatt

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR OCH BUDGETRAMAR FÖR ÅR 2017

VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR OCH BUDGETRAMAR FÖR ÅR 2017 1(6) VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2017-2019 OCH BUDGETRAMAR FÖR ÅR 2017 Utgångspunkter och inriktning Efterfrågan på regionen som en arena för utveckling och för att lösa gemensamma frågor är fortfarande stor.

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGETRAMAR FÖR ÅR

VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGETRAMAR FÖR ÅR 1(7) VERKSAMHETSPLAN OCH BUDGETRAMAR FÖR ÅR 2018-2020 Utgångspunkter och inriktning Efterfrågan på sjukvårdsregionen som en arena för utveckling och för att lösa gemensamma frågor är fortsatt stor. Initiativen

Läs mer

Protokoll för Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen, 23 mars 2018

Protokoll för Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen, 23 mars 2018 Protokoll för Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen, 23 mars 2018 Tid och plats ande 10.00 14.00 Fredensborgs Herrgård, Storebro Anders Henriksson (S), ordförande Mats Johansson (S), vice ordförande

Läs mer

Norrlandstingens regionförbund (8)

Norrlandstingens regionförbund (8) Norrlandstingens regionförbund 2012-09-25--26 1 (8) Paragrafer 41-60 Datum 2012-09-25 26 Plats Styrelserummet, Landstingets kansli, Luleå Deltagare Beslutande Harriet Jorderud Per Wahlberg Hans Hedlund

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag på Region Västerbottens digitala anslagstavla.

BEVIS OM ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag på Region Västerbottens digitala anslagstavla. PROTOKOLL 1 (4) 2018-04-18 Sammanträdestid kl. 10:00-10:15 Sammanträdesplats Telefonmöte Beslutande Enligt närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Enligt närvarolista sidan 2 Paragrafer 1 Underskrifter

Läs mer

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott

Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott Möte med Samverkansnämndens arbetsutskott : 2015-11-12 Plats: Närvarande: Landstingshuset, Karlstad Marie-Louise Forsberg-Fransson, Region Örebro län Vivianne Macdisi, Landstinget i Uppsala län Fredrik

Läs mer

FÖRBUNDSORDNING FÖR NORRA SJUKVÅRDSREGIONFÖRBUNDET

FÖRBUNDSORDNING FÖR NORRA SJUKVÅRDSREGIONFÖRBUNDET Beslutad av Förbundsdirektionen 2019-10-02 74 1 (6) Gäller fr o m 2019-10-17 Dnr 118/18 FÖRBUNDSORDNING FÖR NORRA SJUKVÅRDSREGIONFÖRBUNDET 1 Förbundets namn och säte Kommunalförbundets namn är Norra sjukvårdsregionförbundet

Läs mer

8 Godkänna ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling och Sveriges landsting och regioner HSN

8 Godkänna ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling och Sveriges landsting och regioner HSN 8 Godkänna ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling och Sveriges landsting och regioner HSN 2018-0952 Hälso- och sjukvårdsnämnden TJÄNSTEUTLÅTANDE HSN 2018-0952 Hälso- och

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.30, Löparen, Regionhuset i Kalmar Peter Högberg, (S) ordförande Eric Dicksson, (KD) vice ordförande Eila Medin, (M) ledamot Inger Hilmansson, (L) ledamot Linda Emma Kotanen,

Läs mer

Återrapport - Aktivitetsplan 2018

Återrapport - Aktivitetsplan 2018 Återrapport - Aktivitetsplan 2018 Bakgrund Samverkansnämnden fastställde 2016 02 12 verksamhetsplanen för perioden 2016-2019. Verksamhetsplanen skall kompletteras med årliga aktivitetsplaner för Samverkansnämnden.

Läs mer

Protokoll från Samverkansnämnden för Sydöstra sjukvårdsregionen den 24 maj 2019

Protokoll från Samverkansnämnden för Sydöstra sjukvårdsregionen den 24 maj 2019 Protokoll från Samverkansnämnden för Sydöstra sjukvårdsregionen den 24 maj 2019 Tid och plats ande Närvarande ersättare Tjänstepersoner Justering Ordförande fredag den 24 maj 2019, kl. 11.00 14.45, Videomöte

Läs mer

Förslag till ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling och Sveriges landsting och regioner

Förslag till ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling och Sveriges landsting och regioner Landstingsdirektörens stab Planeringsenheten TJÄNSTESKRIVELSE Sida 1 (2) Datum 2018-09-05 Diarienummer 180601 Landstingsstyrelsen Förslag till ändrat samarbetsavtal mellan Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling

Läs mer

FÖRBUNDSORDNING FÖR NORRLANDSTINGENS REGIONFÖRBUND. Kommunalförbundets namn är Norrlandstingens regionförbund med säte i Umeå.

FÖRBUNDSORDNING FÖR NORRLANDSTINGENS REGIONFÖRBUND. Kommunalförbundets namn är Norrlandstingens regionförbund med säte i Umeå. Beslutad i Förbundsdirektionen 2014-05-21 Gäller fr om 2015-03-11 1 (6) FÖRBUNDSORDNING FÖR NORRLANDSTINGENS REGIONFÖRBUND 1 Förbundets namn och säte Kommunalförbundets namn är Norrlandstingens regionförbund

Läs mer

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå.

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. UTKAST 2014-06-25 Förbundsordning för Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg 1 Namn och säte Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. 2 Medlemmar

Läs mer

PROTOKOLL 1 (16) Sammanträde Utbildningsdelegationen

PROTOKOLL 1 (16) Sammanträde Utbildningsdelegationen PROTOKOLL 1 (16) Sammanträde Torsdagen den 30 augusti 2018 Sammanträdestid kl 10:00-12:00. Sammanträdesplats Lokal: Ugglan, Folkets park i Skellefteå Beslutande Övriga närvarande Enligt närvarolista se

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR OCH BUDGETRAMAR för år 2017

VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR OCH BUDGETRAMAR för år 2017 1(5) VERKSAMHETSPLAN FÖR ÅR 2017-2019 OCH BUDGETRAMAR för år 2017 Utgångspunkter och inriktning Efterfrågan på regionen som en arena för utveckling och för att lösa gemensamma frågor är fortfarande stor.

Läs mer

FÖRBUNDSORDNING FÖR NORRA SJUKVÅRDSREGIONFÖRBUNDET

FÖRBUNDSORDNING FÖR NORRA SJUKVÅRDSREGIONFÖRBUNDET Beslutad i Förbundsdirektionen 2018-12-05 104 Gäller fr om 2019-01-01 1 (6) FÖRBUNDSORDNING FÖR NORRA SJUKVÅRDSREGIONFÖRBUNDET 1 Förbundets namn och säte Kommunalförbundets namn är Norra sjukvårdsregionförbundet

Läs mer

Granskning av ytterfall vid NUS 2014 på uppdrag av Norrlandstingens Regionförbund

Granskning av ytterfall vid NUS 2014 på uppdrag av Norrlandstingens Regionförbund Granskning av ytterfall vid NUS 2014 på uppdrag av Norrlandstingens Regionförbund Anders Nelvig, Håkan Blom,, Göran Edbom 2(8) Innehållsförteckning 1 Uppdrag 3 2 Bakgrund 3 3 Genomförande 4 4 Metod för

Läs mer

Samverkansnämnden Uppsala Örebro regionen

Samverkansnämnden Uppsala Örebro regionen Samverkansnämnden Uppsala Örebro regionen En samgranskning mellan revisionskollegier inom regionen Revisionsrapport Februari 2011 Hans Gåsste Lars-Åke Ullström Innehållsförteckning Sammanfattning... 3

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen - delårsrapport

Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen - delårsrapport BESLUTSUNDERLAG 1/1 Ledningsstaben Göran Atterfors 2018-10-29 Dnr: RS 2018-481 Regionstyrelsen Samverkansnämnden för sydöstra sjukvårdsregionen - delårsrapport 08 2018 Årligen görs en delårsrapport för

Läs mer

Klaus Leidecker, ordförande Ann-Margret Lindholm, vice ordförande Tommy Englund Bo Jonsson Thomas Axelsson Anna Olausson Tuulikki Åkesson

Klaus Leidecker, ordförande Ann-Margret Lindholm, vice ordförande Tommy Englund Bo Jonsson Thomas Axelsson Anna Olausson Tuulikki Åkesson 1(4) Tid och plats Kl. 10:00-11:00 Regionhuset, Kalmar ande Klaus Leidecker, ordförande Ann-Margret Lindholm, vice ordförande Tommy Englund Bo Jonsson Thomas Axelsson Anna Olausson Tuulikki Åkesson Tjänstemän

Läs mer

Sammanträdesdatum Måndagen den 17 december Beslutande Enligt närvarolistan på sidan 2

Sammanträdesdatum Måndagen den 17 december Beslutande Enligt närvarolistan på sidan 2 Kollektivtrafikutskottet 2018-12-17 PROTOKOLL 1 (12) Måndagen den 17 december 2018 Sammanträdestid kl. 10:00-12:00 Sammanträdesplats Tallen, Region Västerbotten, Umeå Beslutande Enligt närvarolistan på

Läs mer

Samverkansnämndens samverkan

Samverkansnämndens samverkan 1 (6) Samverkansnämndens samverkan Förslag till beslut att anta förslagen i nedanstående utredning och att den nya organisationen införs senast den 1 januari 2019. Rickard Simonsson Ordförande Landstings-/regiondirektörsgruppen

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag på Region Västerbottens anslagstavla.

BEVIS OM ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag på Region Västerbottens anslagstavla. PROTOKOLL 1 (17) Kulturberedningen 2018-10-18 Onsdagen den 17 oktober 2018 Sammanträdestid kl 10:00-14:30 Sammanträdet ajourneras för lunch kl 11:30-13:00 Sammanträdesplats Beslutande Tallen, Region Västerbotten,

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag på Region Västerbottens anslagstavla.

BEVIS OM ANSLAG Justering har tillkännagivits genom anslag på Region Västerbottens anslagstavla. PROTOKOLL 1 (9) Fredagen den 14 juni 2019 Sammanträdestid kl. 09:00-10:30 Sammanträdesplats Tallen, regional utveckling, Umeå Beslutande Enligt närvarolistan på sidan 2 Övriga närvarande Heidi Thörnberg,

Läs mer

Arbetsordning för Norrlandstingens Regionförbund

Arbetsordning för Norrlandstingens Regionförbund 1(9) Arbetsordning för Norrlandstingens Regionförbund I 5 kap. 64 KL uppställs krav på att arbetsordningen ska innehålla bestämmelser om 1. antalet ledamöter, 2. när sammanträden ska hållas, 3. anmälan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2003:76 1 (8) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Sammanläggning av Karolinska sjukhuset och Huddinge Universitetssjukhus AB Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund Watz Ärendet Landstingsdirektören

Läs mer

Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län

Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län Reglemente för revisorerna i Regionförbundet Västerbottens län Antagen av Förbundsfullmäktige 2012-11-28, 52 Dnr: 12RV0269 Inledning Revisorerna är förbundsfullmäktiges och ytterst medborgarnas demokratiska

Läs mer

Delårsrapport per

Delårsrapport per 2018-09-14 1 (17) Dnr 116/18 Delårsrapport per 2018-08-31 för Norrlandstingens regionförbund Beslutad i Förbundsdirektionen 2018-09-19 66 2(17) Innehållsförteckning Inledning... 3 RAPPORTENS UTFORMNING...

Läs mer

Förbundsstyrelsen Protokoll

Förbundsstyrelsen Protokoll Förbundsstyrelsen Protokoll 2018-06-19 10:00 16:00, 2018-06-19 Hjärtat, Konferensen, Villagatan 5, Stockholm Närvaro Presidium Heidi Stensmyren, Ordförande Karin Båtelson, Förste vice ordförande Ove Andersson,

Läs mer

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan

Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun. Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget i Jönköpings län. Klas Rydell, Försäkringskassan SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Sofiahuset, Jönköping, 2009-11-30 kl. 15.30-17.05 Beslutande Jan-Egon Leo (M), Jönköpings kommun Lisbeth Rydefjärd (KD), Landstinget

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör

PROTOKOLL 1 (6) Sammanträdesdatum Landstingsstyrelsens arbetsutskott Birgitta Nordvall, observatör Robert Winroth, observatör PROTOKOLL 1 (6) 46-54, 2 bilagor Plats Beslutande Landstingshuset, Vilhelminarummet, Umeå Peter Olofsson, ordförande Nicklas Sandström, vice ordförande Erik Bergkvist Olle Edblom Helen Forsberg Karin Lundström

Läs mer

Årlig granskning 2014 Kommunalförbundet Norrbottens läns kollektivtrafikmyndighet

Årlig granskning 2014 Kommunalförbundet Norrbottens läns kollektivtrafikmyndighet www.pwc.se Revisionsrapport Martin Gandal Revisionskonsult Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Årlig granskning 2014 Kommunalförbundet Norrbottens läns kollektivtrafikmyndighet April 2015 Innehållsförteckning

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.30, Löparen, landstingshuset Peter Högberg, (S) ordförande Eric Dicksson, (KD) ledamot Hélène Carlsson, (V) ledamot Olle Hjertqvist, (S) ledamot Gunnar Westling, (MP)

Läs mer

Avtal om regionvård samt förslag till reviderad ersättningsmodell

Avtal om regionvård samt förslag till reviderad ersättningsmodell Avtal om regionvård samt förslag till reviderad ersättningsmodell 2018-2020 Förbundsdirektionen 2017-12-07/08 G:\NRF\Avtal hälso- och sjukvård\nus\2018\presentation Avtal om regionvård 2018 FD.pptx Process

Läs mer

Kl , Skörden, landstingshuset

Kl , Skörden, landstingshuset 1 (6) Tid och plats Kl 09.00-13.30, Skörden, landstingshuset ande Lena Segerberg (S) ordförande Malin Sjölander (M) Kerstin Arvidsson (S) Mark Hammar (V) Monica Ljungdahl (M) Ingegerd Petersson (C) Chatrine

Läs mer

Motion - Screening för att tidigt upptäcka tarmcancer

Motion - Screening för att tidigt upptäcka tarmcancer ÄRENDE 8 LF februari 2012 Motion - Screening för att tidigt upptäcka tarmcancer Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Motion från Kristina Winberg, SD Yttrande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18

PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 PROTOKOLL 1 (9) 2015-02-18 Gemensam måltidsnämnd Plats och tid Skellefteå lasarett, gästmatsalen. Klockan 10.00-12.30 ande Tomas Teglund (S), ordförande Leif Holmqvist (C) Britt-Marie Lundström (S) Janeth

Läs mer

Förbundsordning 2011-01-01

Förbundsordning 2011-01-01 1 Förbundsordning 2011-01-01 2 FÖRBUNDSORDNING för Regionförbundet Uppsala län Fr.o.m. 2003-01-01 Reviderad 2004-07-01; 2005-07-01; 2007-01-01; 2011-01-01 Förbundet är ett Kommunalförbund enligt Kommunallagen

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Förbundsdirektionen 25-26 september i Luleå. 10.30 Verksamhetsplan och budgetramar 2013-2015 Sara Ekström Jens Tjernström

Förbundsdirektionen 25-26 september i Luleå. 10.30 Verksamhetsplan och budgetramar 2013-2015 Sara Ekström Jens Tjernström Norrlandstingens REGIONFÖRBUND 2012-09-12 PROGRAM Förbundsdirektionen 25-26 september i Luleå Plats: Robertsviksgatan 7 Lokal: Styrelserummet Kaffe serveras från 09.00 Tisdag 25/9 10.00 Mått i folkhälsopolitiska

Läs mer

Utvecklat förslag till former för samverkan i förberedelsearbetet för regionkommun 2019

Utvecklat förslag till former för samverkan i förberedelsearbetet för regionkommun 2019 2016-04-04 1 (5) Dnr 061/16 Beslutad i Förbundsdirektionen 2016-04-19 Utvecklat förslag till former för samverkan i förberedelsearbetet för regionkommun 2019 Inledning Den 9 mars 2016 tillsändes partidistrikt

Läs mer

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd

Samverkansavtal för gemensam Ambulansdirigeringsnämnd SAMVERKANSAVTAL 1 (5) 1 PARTER Region Uppsala, Region Västmanland och Landstinget Sörmland, nedan kallat parterna, har träffat följande överenskommelse om gemensam Ambulansdirigeringsnämnd. Region Västmanland

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Protokoll Primärkommunala nämnden

Protokoll Primärkommunala nämnden 27 Organ Plats och tid ande Övriga deltagare Utses att justera Kronobäcks klosterkyrkoruin, Mönsterås Torsdagen den 9 september kl. 9.00-12.00 Roland Åkesson, ordförande Bo Bergman Eddie Forsman Ingemar

Läs mer

PROTOKOLL Svar på remiss: Revidering förbundsordning Samordningsförbundet Uppsala län KS-2016/427

PROTOKOLL Svar på remiss: Revidering förbundsordning Samordningsförbundet Uppsala län KS-2016/427 Kommunstyrelsen Utdrag ur PROTOKOLL 2016-08-29 157 Svar på remiss: Revidering förbundsordning Samordningsförbundet Uppsala län KS-2016/427 Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att ställa sig

Läs mer

Delårsrapport per

Delårsrapport per 2016-09-19 1 (15) Dnr 129/16 Delårsrapport per 2016-08-31 för Norrlandstingens regionförbund Beslutad i Förbundsdirektionen 2016-09-21 74 2(15) Innehållsförteckning Inledning... 3 RAPPORTENS UTFORMNING...

Läs mer

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län

Johan Tegnhed, ord. Karin Strömberg, Samordningsförbundet i Jämtlands län Protokoll, datum: 2011-01-21 Plats: Sommarhagen, Arbetsförmedlingen, Östersund Tid: 13.00-17.00 Sidantal: 1(7) Försäkringskassan Kommuner Landsting Arbetsförmedling Charlott Ax, ord Per Sundin, ers Torsten

Läs mer

FYRBODALS GYMNASIESKOLA 1 (8) 2005-05-31

FYRBODALS GYMNASIESKOLA 1 (8) 2005-05-31 FYRBODALS GYMNASIESKOLA 1 (8), kl 09.30 12.15, Kommunkontoret, rum 119, Vänersborg Anders Johansson, ordförande Bo Thorn Bill Wallberg Reine Karlsson Per-Axel Andersson Tommy Janerstål Bengt Mattsson Barbro

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 09.00-12.00, Lokal Schaktet, Landstingshuset Peter Högberg. (S) ordförande Magnus Danlid, (C) vice ordförande Eric Dicksson, (KD) ledamot Hélène Carlsson, (V) ledamot Olle Hjertqvist,

Läs mer

PROTOKOLL : Hjärtat, Konferensen, Villagatan 5, Stockholm. Presidium Ledamöter Adjungerade

PROTOKOLL : Hjärtat, Konferensen, Villagatan 5, Stockholm. Presidium Ledamöter Adjungerade PROTOKOLL 2018-03-13 10:00 2018-03-13 Hjärtat, Konferensen, Villagatan 5, Stockholm. Närvaro Presidium Heidi Stensmyren, Ordförande Karin Båtelson, Förste vice ordförande (t.o.m. 51) Ove Andersson, Andre

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2007:67 1 (9) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Budget och verksamhetsplan 2008 för Kommunalförbundet Avancerad Strålbehandling samt ändring av förbundsordningen Föredragande landstingsråd:

Läs mer

Gullholmen, Gullholmsbaden. Färja från Tuvesvik kl 9.15 och åter kl 16.30

Gullholmen, Gullholmsbaden. Färja från Tuvesvik kl 9.15 och åter kl 16.30 Förbundsdirektionen Kallelse 2018-11-01 Tid: Torsdagen den 1 november 2018 kl. 10.00 ca 16.30 Plats: Gullholmen, Gullholmsbaden. Färja från Tuvesvik kl 9.15 och åter kl 16.30 Kontakt: Någon anmälan om

Läs mer

Bilaga 14 1 (1) Datum 2015-09-29 Uppdragsbeskrivning kanslifunktion för samverkansnämnden Uppdrag Samordna och administrera samverkansnämndens sammanträden inklusive tjänstemannaberedningar. Administrera

Läs mer

Ändringar i revisorernas reglemente

Ändringar i revisorernas reglemente TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jonas Sverkén 2017-09-21 KS 2017/0824 50044 Rev 2017-10-25 Kommunfullmäktige Ändringar i revisorernas reglemente Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM 1 juni 2018 HBS 2018/3 1 (11) Offentligt sammanträde Nej Sammanträdesdag 1 juni 2018 Tid och plats Klockan 08:30 09:30 Tumba Bruk, Bancosalen, Botkyrka Beslutande Ledamöter Mats Einarsson

Läs mer

Sammanfattning från regionstyrelsen den 12 mars 2019

Sammanfattning från regionstyrelsen den 12 mars 2019 Sammanfattning från regionstyrelsen den 12 mars 2019 Ansökan om visions- och folkhälsomedel 2018 Nämnderna för folkhälsa och primärvård inom Västerbottens läns landsting har utlyst och tilldelat så kallade

Läs mer

Förbundsordning för Södra Dalarnas Samordningsförbund

Förbundsordning för Södra Dalarnas Samordningsförbund I ~ Landstinget - DALARNA Central förvaltning Ekonomienhet seslursun ~ilj, Lo 8 6 ff Landstingsstyrelsen Datum 2015-02-16 Sida 1 (2) Dnr LD15/00213 Uppdnr 989 2015-02-02 Landstingsstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Workshop om strukturer för kunskapsstyrning. 25 september 2017

Workshop om strukturer för kunskapsstyrning. 25 september 2017 Workshop om strukturer för kunskapsstyrning 25 september 2017 Vad är kunskapsstyrning? Vi använder den (bästa tillgängliga) kunskap som finns i varje möte Mötet följs upp och analyseras på såväl individnivå

Läs mer

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård

Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2015:3 Reglemente för gemensam nämnd för samverkan kring socialtjänst och vård Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-11 133 1 REGLEMENTE FÖR NÄMNDEN FÖR SAMVERKAN KRING SOCIALTJÄNST

Läs mer

Sammanträdesdatum Förbundsdirektionen (5)

Sammanträdesdatum Förbundsdirektionen (5) Förbundsdirektionen 2019-04-10 1 (5) Plats och tid Saturnus Konferens, Stockholm 2019-04-10, kl. 15:00-16:45 ande Övriga deltagande Ledamöter: Marie Morell (M), Östergötland Peter Olofsson (S), Västerbotten

Läs mer

Utdrag ur protokoll ( 310) från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 9 februari 2018 på Folkets hus, Lilla Edets kommun

Utdrag ur protokoll ( 310) från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 9 februari 2018 på Folkets hus, Lilla Edets kommun Protokoll Förbundsstyrelsen 2018-02-09 Utdrag ur protokoll ( 310) från förbundsstyrelsens sammanträde fredag 9 februari 2018 på Folkets hus, Lilla Edets kommun 310 Dnr: 2018-00012.021 Förslag till samrådsunderlag

Läs mer

ProSale Signing Referensnummer:

ProSale Signing Referensnummer: 1 (5) Tid och plats ande 10.00-13.00, Hotell Skansen, Färjestaden, Öland Peter Högberg, (S) ordförande Eric Dicksson, (KD) vice ordförande Ulrika Lindh, (C) ledamot Eila Medin, (M) ledamot Inger Hilmansson,

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen 2013-01-16, kl 1000-1110 Beslutande Anne Niska, S Ann-Sofi Larsson, V Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf, socialchef Anita Sköld,

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Direktionsmöte SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Bohusläns museum, Uddevalla 2006-03-02. Erland Lundqvist Strömstad Kenneth Carlsson Färgelanda

Direktionsmöte SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Bohusläns museum, Uddevalla 2006-03-02. Erland Lundqvist Strömstad Kenneth Carlsson Färgelanda Direktionsmöte SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bohusläns museum, Uddevalla Beslutande Clas-Åke Sörkvist Tanum Robert Svensson Mellerud Rolf Mattsson Sotenäs Rune Forsdahl Dals Ed Erland Lundqvist Strömstad

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå.

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. Förbundsordning för Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg 1 Namn och säte Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. 2 Medlemmar Medlemmar i kommunalförbundet

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Grupprummet RCC Norr/via video kl Ej närvarande Brita Winsa (ersatt av Jonas Claesson) Peter Löthman Jonas Thörnqvist

Grupprummet RCC Norr/via video kl Ej närvarande Brita Winsa (ersatt av Jonas Claesson) Peter Löthman Jonas Thörnqvist 2018-11-13 Minnesanteckningar Minnesanteckningar Plats Datum Styrgrupp RCC Norr Grupprummet RCC Norr/via video 2018-11-13 kl.15.00 17.00 Landstingsrepresentanter Elisabeth O Karlsson Jonas Claesson Lisbeth

Läs mer

Revisionsrapport. Norrbottens läns landsting. Granskning av Patientnämnden. Februari Ellinor Nybom Granskning av ansvarsutövande 2003

Revisionsrapport. Norrbottens läns landsting. Granskning av Patientnämnden. Februari Ellinor Nybom Granskning av ansvarsutövande 2003 Revisionsrapport Februari 2004 Granskning av Patientnämnden Ellinor Nybom Granskning av ansvarsutövande 2003 Norrbottens läns landsting Innehållsförteckning 1. Uppdrag, revisionsfråga och metod... 1 2.

Läs mer

Sammanträdesdatum Förbundsdirektionen (5)

Sammanträdesdatum Förbundsdirektionen (5) Förbundsdirektionen 2019-03-13 1 (5) Plats och tid SKL, Stockholm 2019-03-13, kl. 15:00-16:35 ande Övriga deltagande Ledamöter: Marie Morell (M), Östergötland Peter Olofsson (S), Västerbotten Helena Proos

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Gemensamt kommunalförbund för flygambulansverksamhet i Sverige

Gemensamt kommunalförbund för flygambulansverksamhet i Sverige BESLUTSUNDERLAG Landstingsstyrelsen Central förvaltning Datum 2015-06-01 Sida 1 (6) Ekonomienhet Dnr LD15/01538 Uppdnr 1079 2015-05-18 Landstingsstyrelsens arbetsutskott 2015-06-01 Landstingsstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdeslokal Alnarp Tid 2019-04-23, kl. 14:00-15:11 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lennart Månsson (M) Emma

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-11 1 (6) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö, ordf. Nils-Erik

Läs mer

SAMARB ETS A VTAL AVSEEND E 1 ( 5 ) mellan. nedan kallade l andstingen och regionerna. o ch Kommuna lförbundet Avancerad Strålbehandling

SAMARB ETS A VTAL AVSEEND E 1 ( 5 ) mellan. nedan kallade l andstingen och regionerna. o ch Kommuna lförbundet Avancerad Strålbehandling 1 ( 5 ) SAMARB ETS A VTAL AVSEEND E mellan 1) Region Uppsala 2) Stockho lms läns landsting 3) Region Skåne 4) Västra Götalandsregionen 5) Västerbottens läns landsting 6) Region Östergötland 7) Region Örebro

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund

Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund Innehållande 23 paragrafer Namn och säte 1 Kommunalförbundets namn är Fyrbodals Kommunalförbund. Förbundet har sitt säte i Uddevalla. Medlemmar 2 Medlemmar

Läs mer

Sjukvårdsregionalt samarbete

Sjukvårdsregionalt samarbete Sjukvårdsregionalt samarbete I går, i dag, i morgon. Förbundsdirektionen 25-26 september 2017 Tilläggsdirektiv till Indelningskommittén juni 2017 Indelningskommitténs uppdrag utgår. Kommittén ska inte

Läs mer

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner

Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Dokument för Intern kontroll av löpande rutiner Antagen av styrelsen 2015-03-06 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID 1 Ansökan om medel... 2 2 Genomförande av aktivitet... 2 3 Redovisning av medel beviljade av styrelsen...

Läs mer

Sammanträde ilandstingsfullmäktige III

Sammanträde ilandstingsfullmäktige III I ~ Landstinget II DALARNA Sammanträde 2013-04-22 Sida 1 (12) Sammanträde i III Tid: Måndag 2013-04-22 09:30 Plats: Kristinehallen, Bergmästaregatan, Falun Dessa handlingar finns att tillgå på Internet

Läs mer

Jämtlands Gymnasieförbund

Jämtlands Gymnasieförbund Jämtlands Gymnasieförbund Svar på revisionsrapport Uppföljning av internkontroll Dnr 70-2013 Mikael Cederberg Innehållsförteckning 1. Revisionsrapporten... 3 1.1. Uppföljning av intern kontroll... 3 1.1.1.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1 (5) Plats och tid Stora sessionssalen, landstingshuset, Frösön den 26 februari 2002 kl 13.30 14.00 Beslutande Per-Owe Öberg Maidie Wiklund Mona Nyberg Thomas Hägg Bengt Bergqvist

Läs mer

Valnämnd. Niklas Mattson (KD) ersätts av Peter Wesley (KD)

Valnämnd. Niklas Mattson (KD) ersätts av Peter Wesley (KD) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Särörummet, stadshuset Klockan 17.00-17.40 ande Ledamöter Alf Olofsson (S), ordförande Christian Johansson (M), vice ordförande Inger Offneby

Läs mer

Protokoll för Samverkansnämnden för Sydöstra sjukvårdsregionen den mars 2019

Protokoll för Samverkansnämnden för Sydöstra sjukvårdsregionen den mars 2019 Protokoll för Samverkansnämnden för Sydöstra sjukvårdsregionen den 21-22 mars 2019 Tid och plats Torsdagen den 21 mars 10.30-17.00 Fredagen den 22 mars 08.00-12.35 ande Anders Henriksson (S), ordförande

Läs mer

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden

VÄSTRA SJUKVÅRDSREGIONEN Samverkansnämnden Innehåll De sex sjukvårdsregionerna Grunden för Samverkansnämnderna s ledamöter, ersättare och tjänstepersoner s roll och uppgifter Samverkansavtal för Västra Sjukvårdsregionen och Utomlänsvård inom tandvården

Läs mer

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 25 april 2017

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 25 april 2017 Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 25 april 2017 Sid Justering... 2 Dagordning... 3 32 Donationsmedelsrapport 2016... 4 33 Information om socialnämndens

Läs mer

Trombektomi vid stroke i Norra regionen gemensam utvecklingsplan

Trombektomi vid stroke i Norra regionen gemensam utvecklingsplan Presentation vid Förbundsdirektionen maj 2018 Förslaget är framtaget av representanter för tjänstemannaledningarna i Norra sjukvårdsregionen. Den långsiktiga visionen är att sjukvårdsregionens PCI-centra

Läs mer