Sven Frejd (c) Lotta Bergstrand (fp) Gunnar Hansson (kd)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sven Frejd (c) Lotta Bergstrand (fp) Gunnar Hansson (kd)"

Transkript

1 Miljö- o Byggnadsnämnden Plats och tid Tekniska kontoren kl (extra nämndmöte) ande Torsten Jusslin (c) ordförande Ulla Hjort (s) v. ordförande Anders Jonsén (s) ers. Karl-Fredrik Borgström (s) Sven Frejd (c) Lotta Bergstrand (fp) Gunnar Hansson (kd) Övriga deltagare Berit Sjödin sekreterare Lars Norman bygglovschef Ulf Lundgren miljöinspektör Christer Malmstedt kommunchef, tf miljöchef , Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Paragrafer Berit Sjödin Ordförande Justerande Torsten Jusslin Ulla Hjort Organ ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- o Byggnadsnämnden Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Miljö- o Byggnadsnämndens exp Underskrift Berit Sjödin

2 Miljö- o Byggnadsnämnden Mbn 152 Miljö- och byggnadsnämndens mål och policys , 147 Ärendet Mätbara verksamhetsmål för bygg, miljö och trafik. Motivering till beslut Nämnden anser att man bör diskutera och ta eventuella beslut som rör budget, verksamhetsmål, organisation mm samtidigt. Miljö- och byggnadsnämnden beslutar bordlägga ärendet och ta upp det på extra sammanträde Ärendets handläggning Miljö- och byggnadsnämnden beslutade , 087 att fastställa utvecklade verksamhetsmål för Byggnadsnämndskontoret och Miljökontoret , 107 gjorde nämnden en revidering. Vid ett arbetsmöte tog nämnden även fram förslag på verksamhetsmål för verksamhetsområdet trafik. Nämnden beslutade , 128 ta upp verksamhetsmålen till beslut om fastställande på nästa möte. Miljö- och byggnadsnämnden beslutar fastställa upprättade verksamhetsmål för Bygg, Trafik samt Miljö med tillägg på Miljö: Inga ärenden ska återförvisas från högre instans på grund av formella fel i handläggningen, bilaga 1.

3 Miljö- o Byggnadsnämnden Mbn 153 Dnr: 04/524 Avsiktsförklaring gällande samarbetet med Borlänge kommun om gemensam miljöförvaltning, information , 148 Ärendet Information från kommunchefen om eventuellt samarbete med Borlänge kommun om gemensam miljöförvaltning. Motivering till beslut Nämnden anser att man bör diskutera och ta eventuella beslut som rör budget, verksamhetsmål, organisation mm samtidigt. Miljö- och byggnadsnämnden beslutar bordlägga ärendet då informationen uteblev pga att kommunchefen ej var närvarande. Ärendet tas upp igen på extra sammanträde kl då kommunchefen kallas att närvara. Kommunchefen informerar om läget. Gagnefs kommun har påbörjat samarbete med Leksands kommun. Christer har träffat Lotta Olsson, miljöchef i Borlänge kommun från maj i år. Hon är fortfarande intresserad av ett eventuellt samarbete med Säters kommun, initiativet måste dock komma från Säters kommun. Man avvaktar nu besked från de nya nämnderna om vad de vill.

4 Miljö- o Byggnadsnämnden Mbn 154 Dnr: 06/424 Remissyttrande till Miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet över promemoria om nytt system för insamling och omhändertagande av uttjänta bilar Ärendet Miljökontoret har från Kommunstyrelsen fått promemorian för synpunkter. Frågan initierades via skrivelse från Bilskrotarnas Riksförbund. Kontoret har talat med kanslichefen och kommit överens om att Miljö- och byggnadsnämnden ska yttra sig över promemorian till Miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet. Sammanfattning av promemorians innehåll: I denna promemoria föreslås ett nytt system för insamling och omhändertagande av uttjänta bilar. Förslaget innebär ett utökat och tydligare producentansvar. Som en följd av det utökade producent-ansvaret föreslås att inbetalningen av skrotningsavgifter skall upphöra från och med den 1 januari Fondens innestående medel används till att betala ut skrotningspremier för bilar av en årsmodell äldre än Möjligheten att använda fondens medel för att finansiera kommunala kampanjer i syfte att samla in övergivna bilar och till verksamhet för materialåtervinning av delar från fordon föreslås tas bort. Syftet är att öka utskrotningen av äldre bilar som saknar katalysator. Förslaget innebär att bilskrotningsfonden på sikt kommer att avvecklas. Den möjlighet till administrativ skrotning som finns i dag bör tas bort och möjligheten till avställning tidsbegränsas. Som en följd av att systemet med skrotningsavgifter och skrotningspremier avvecklas kan merparten av bestämmelserna i bilskrotningslagen upphävas. En ny lag om användande av bilskrotningsfonden införs. Skrotning av uttjänta bilar är en avfallsfråga och de bestämmelser i bilskrotningslagen som bör gälla även fortsättningsvis flyttas till 15 kap. miljöbalken eller till en ny förordning om bilskrotningsverksamhet meddelad med bemyndigande i 15 kap. miljöbalken. Mot bakgrund av föreslagna förändringar föreslås förordningen (1997:788) om producentansvar för bilar att ersättas med en ny förordning. Gällande rätt Ett system för omhändertagande av uttjänta fordon infördes redan år 1975 med bilskrotningslagen (1974:343) och bilskrotningsförordningen (1975:348). Ett producentansvar för bilar trädde i kraft den 1 januari 1998 genom förordningen (1997:788) om producentansvar för bilar. Producentansvaret omfattar de bilar som producenten tillverkat eller fört in i Sverige och som registrerats efter den 31 december Bilar som registrerats före detta datum eller direktimporterade bilar omhändertas inom ramen för bilskrotningslagstiftningen. I dag finns det sålunda två parallella system för omhändertagande av uttjänta bilar. Forts.

5 Miljö- o Byggnadsnämnden Forts. Mbn 154 I september 2000 antog EU det s.k. bilskrotningsdirektivet (Europaparlamentets och rådets direktiv 2000/53/EG av den 18 september 2000 om uttjänta fordon, EGT L 269, , s. 34, Celex 3200L0053). Direktivet är i stort sett införlivat i svensk lagstiftning. Dock kvarstår att genomföra en kostnadsfri inlämning av bilar som registrerats före år 1998 och direktimporterade bilar. Motivering till yttrande I bilagda yttrandet har främst möjligheterna att underlätta för fordonsägarna att bli av med sina bilar helt utan kostnad beaktats. Detta är viktigt om vi ska slippa bilar som står och skräpar på gårdar och i naturen Förvaltningen anser att en höjd skrotningspremie ska finns kvar som morot till att skrota bilar även de som omfattas av producentansvaret. Miljö- och byggnadsnämnden beslutar ta bilagt yttrande som sitt eget, bilaga 2.

6 Miljö- o Byggnadsnämnden Mbn 155 Förslag till budget och verksamhetsplan för , 149 Ärendet Förslag till budget och verksamhetsplan för Motivering till beslut Nämnden anser att det behövs mer tid för att gå igenom budgeten. Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att bordlägga ärendet och ta upp det på ett extra nämndsammanträde som bestäms till kl Miljö- och byggnadsnämnden beslutar uppdra åt förvaltningarna att justera budgeten med utgifter och förväntade intäktsökningar som hör ihop med utökning av en tjänst på Miljökontoret för 2007 samt en tjänst på Byggnadsnämndskontoret för 2008, bilaga 3.

7 Miljö- o Byggnadsnämnden Mbn 156 Dnr: 06/125 Organisation för Miljökontoret (tjänst som tf Miljöchef) , 149 Ärendet Organisation för Miljökontoret. Motivering till beslut Nämnden anser att man bör diskutera och ta eventuella beslut som rör budget, verksamhetsmål, organisation mm samtidigt. Miljö- och byggnadsnämnden beslutar bordlägga ärendet och ta upp det på extra nämndsammanträde Miljö- och byggnadsnämnden beslutar ge kommunchefen i uppdrag att så snart som möjligt ta upp förhandlingar med Ulf Lundgren om tjänst som tillförordnad miljöchef för en period på 6 månader fr.o.m starttid.

8 Miljö- o Byggnadsnämnden Mbn 157 Dnr: 06/495 Organisationsutredning Ärendet Byggnadsinspektören vill fr.o.m gå ned på 50 % tjänst Kommunen saknar anställd stadsarkitekt. Miljökontoret saknar chef. Samarbetet med Borlänge tycks ha gått i stå. Inom en snar framtid kan vi förvänta oss ökad efterfrågan från andra avdelningar på kart- och GIS tjänster. För närvarande finns ingen backup för dessa tjänster. Inga som helst resurser finns för att, med egen personal, genomföra speciella projekt, varken på bygg- eller miljökontoret. Allt förutom löpande arbete måste genomföras med hjälp av dyra konsulter. Resurser saknas för att helt leva upp till lagstiftningens krav inom bygg och miljö. Ovanstående gör att långtidsplanering för avdelningarnas verksamhet blir nästan omöjlig att göra. Om inte byggnadsnämndskontoret förstärks senast fr.o.m får vi svårigheter att uppehålla det goda renommé som vi har idag. Konsekvens Tiden för att få bygglov kommer att öka drastiskt. Kvaliteten på byggda hus i Säters kommun kommer att sjunka, vi får flera sjuka hus. GIS-system blir mycket svårt att införa i Säters kommun. Vi kommer att dra på oss länsstyrelsens kritik för att inte kunna upprätthålla den myndighetsutövning som lagen kräver. All denna osäkerhet gör att personalen redan i dag känner sig otrygga i sina roller. Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att begära hos kommunstyrelsen att en organisationsutredning för Trafik-, Miljö- och Byggnadsnämndens ansvarsområde görs. Utredningen bör göras av extern konsult.

Bygglovsexpedition 2008-10-30, kl 11.00

Bygglovsexpedition 2008-10-30, kl 11.00 Miljö- o Byggnadsnämnden 2008-10-24 1 Plats och tid Tekniska kontoren kl 08.20 09.20 ande Lotta Bergstrand (fp) ordförande Ingemar Nygren (mp) v. ordförande Sven Frejd (c) Arto Viitanen (s) ers. Ulla Hjort

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2006-12-21. Enligt en lagrådsremiss den 30 november 2006 (Miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet)

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2006-12-21. Enligt en lagrådsremiss den 30 november 2006 (Miljö- och samhällsbyggnadsdepartementet) 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2006-12-21 Närvarande: f.d. regeringsrådet Bengt-Åke Nilsson, regeringsrådet Stefan Ersson och justitierådet Lars Dahllöf. Bilskrotningsfonden m.m. Enligt

Läs mer

Miljö- o Byggnadsnämndens exp.

Miljö- o Byggnadsnämndens exp. Miljö- o Byggnadsnämnden 2006-04-19 1 Plats och tid Tekniska kontoren kl 08.15 12.20 Beslutande Torsten Jusslin (c) ordförande Ulla Hjort (s) v. ordförande Anders Jonsén ers. för Karl-Fredrik Borgström

Läs mer

Miljö- och byggnämndens exp.

Miljö- och byggnämndens exp. Miljö- o Byggnämnden 2009-06-17 1 Plats och tid Tekniska kontoren kl 08.30 12.00 Säters Stadshotell kl 13.00 15.45 Beslutande Lotta Bergstrand (fp) ordförande Ingemar Nygren (mp) v. ordförande Sven Frejd

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag , kl. 08:15-11:50

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag , kl. 08:15-11:50 1 Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag 2017-09-28, kl. 08:15-11:50 Beslutande Anne-Marie Petersson Birthe Hellman Sten-Inge Kedbäck Anders Hygrell Catharina Eriksson, tjg ers Övriga deltagande

Läs mer

Kontoret får ta hand om ca övergivna fordon per år. Nettokostnaden för denna verksamhet är ungefär 1,5 miljoner kronor per år.

Kontoret får ta hand om ca övergivna fordon per år. Nettokostnaden för denna verksamhet är ungefär 1,5 miljoner kronor per år. GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2004-12-14 Handläggare: Göran Westberg Avdelningen för Strategisk Trafikplanering Tel: 508 273 61 goran.westberg@gfk.stockholm.se Dnr 04-007-3559 2004-11-23

Läs mer

Ove Riggers (kd) Johan Fredriksson (m)

Ove Riggers (kd) Johan Fredriksson (m) Miljö- o Byggnadsnämnden 2008-02-20 1 Plats och tid Tekniska kontoren kl 08.30 12.00 Beslutande Lotta Bergstrand (fp) ordförande Mia Andersson (mp) ers. för Ingemar Nygren (mp) v. ordf. Sven Frejd (c)

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag kl. 08:15-11:00

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag kl. 08:15-11:00 1 Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag 2017-10-19 kl. 08:15-11:00 Beslutande Anne-Marie Petersson Birthe Hellman Sten-Inge Kedbäck Anders Hygrell, ej 173 Peter Lanzén Anne Kolni, tjg ers 173

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden Sbn 069 Yttrande över budget

Samhällsbyggnadsnämnden Sbn 069 Yttrande över budget Samhällsbyggnadsnämnden 2014-04-23 Sbn 069 Yttrande över budget 2015...2 Samhällsbyggnadsnämnden 2014-04-23 1 Plats och tid Tekniska kontoren sammanträdesrum kl 10.30-10.55 Beslutande Lotta Bergstrand

Läs mer

Agneta Johansson (S) Charlott Lundberg (MP) Agneta Sellholm (M) Tore Segerström (M) Lennart Eriksson (FP) Sabine Olsson miljöinspektör, 20-22

Agneta Johansson (S) Charlott Lundberg (MP) Agneta Sellholm (M) Tore Segerström (M) Lennart Eriksson (FP) Sabine Olsson miljöinspektör, 20-22 Miljö och byggnadsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 16.35 ande Per Carleson (S) ordförande Arne Hedkvist (S) Fatma Taki (S) Agneta Johansson (S) Peter Ekelund

Läs mer

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret.

Stina Stenberg, adm. chef Christer Malmstedt, kommunchef Birger Eklund, fastighetskontoret Olle Hansson, fastighetskontoret. Kommunstyrelsen 2012-02-07 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 13.30 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson (s) Maud Jones Jans (s) Annaklara

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 66 Verksamhetsplan 2013 för miljönämndens verksamhet... 95 67 Behovsutredning 2013 för miljönämndens verksamhet... 96 68 Uppföljning av det systematiska arbetsmiljöarbetet 2012...

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-19

Utbildningsnämnden 2011-05-19 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.50 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13

Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Plan- och byggnadsnämnden 2015-05-13 Sammanträdesprotokoll Sida 1(5) Omfattning 60 Plats och tid Strömsalen, Kinnaströms Företagscenter, Kinna, kl. 13.30 13.50 Beslutande Övriga närvarande Lars-Åke Åkesson (M) Pontus Johansson (C) Lennart

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Dick Lindkvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2010-04-20 1 (10) Plats och tid Studiebesök avloppspumpstation/reningsverk Åmmeberg 2010-04-20 kl. 14.00 15.00. Konferensrummet, tekniska kontoret, Rådhuset,

Läs mer

Håkan Lindqvist Flens stadshus, torsdag 25 april Pirjo Olsson. ... Greta Suvén. ... Håkan Lindqvist

Håkan Lindqvist Flens stadshus, torsdag 25 april Pirjo Olsson. ... Greta Suvén. ... Håkan Lindqvist Plats och tid Flens stadshus Kl 09.30-15.30 100 Beslutande Greta Suvén (MP), ordförande Sven-Gunnar Johansson (M), 1:e vice ordförande Jonas Thyrén (S), 2:e vice ordförande Ann-Katrin Elofsson (S) Håkan

Läs mer

Ove Riggers (kd) Johan Fredriksson (m)

Ove Riggers (kd) Johan Fredriksson (m) Miljö- o Byggnämnden 2009-05-20 1 Plats och tid Tekniska kontoren kl 08.30 11:50 Beslutande Lotta Bergstrand (fp) ordförande Ingemar Nygren (mp) v. ordförande Sven Frejd (c) Ulla Hjort (s) Kerstin Bäck

Läs mer

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD)

Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S) Robert Bengtsson (S) Peter Zsiga (KD) Servicenämnden 2012-09-04 1(6) Plats och tid: Tylebäcks kursgård, 10:00-10:50 Beslutande: Svein Henriksen (MP), ordförande Micael Nilsson (S) Carina Persson (M) Anders Wikström (M) Carl Billerfors (S)

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.00 Beslutande Bo Andersson, ej 98 Einar Jansson Lotta Bäckberg, tjg ersättare Lars Edström Ingemar Martinsson, ej 105 Hans Stevander kl. 08.15-14.30

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 1(6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Övriga deltagande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Torsten Palbom (c) Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo tisdagen den 19 november 2013 kl 14.00 17.00 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Truedsson (s) Eva Kabanda

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17. Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 1 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-17 Plats och tid Kommunhuset, Henån s-rum 5 2010-02-17 8:15-13:45 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Bengt Johansson Claes Nordevik Roger Hansson Gunilla Josefsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2006-11-22 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Tommy Nilsson (s) ordf Lars Olsson (c)

Läs mer

Valnämnden. Valnämnden Protokoll 1 (7) VN 2018/0009. Plats och tid Stadshusets sessionssal, klockan

Valnämnden. Valnämnden Protokoll 1 (7) VN 2018/0009. Plats och tid Stadshusets sessionssal, klockan Valnämnden Protokoll 1 (7) Diarienummer VN 2018/0009 Valnämnden Plats och tid Stadshusets sessionssal, klockan 17.30 18.45 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga Nils Gårder (L), ordförande Gert Andersson

Läs mer

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, administrativ chef Christer Malmstedt, kommunchef Klas Jansson, inköpschef Bengt Östblom, gatuchef

Margareta Jakobsson, nämndsekr Stina Stenberg, administrativ chef Christer Malmstedt, kommunchef Klas Jansson, inköpschef Bengt Östblom, gatuchef Kommunstyrelsen 2009-08-25 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 13.35 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Mats Nilsson ersättare för Jan-Erik Steen (s)

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2013-02-07 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet på samhällsbyggnadskontoret, kl. 08:00-08.35 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristin Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunhuset, sammanträdesrum Lilla Lomma. se nästa sida. Miljö- och byggförvaltningen 2009-09-22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Kommunhuset, sammanträdesrum Lilla Lomma. se nästa sida. Miljö- och byggförvaltningen 2009-09-22 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset, sammanträdesrum Lilla Lomma Tid Tisdagen den 15 september 2009, kl. 17.30-18.15 Beslutande se nästa sida Övriga deltagande se nästa sida Utses att justera

Läs mer

Lennart Sjödin. Sekreterare... Paragrafer 107-152. Diana Börjesdotter Olsson... 148, omedelbart justerad. Ordförande... Christina Embretsen

Lennart Sjödin. Sekreterare... Paragrafer 107-152. Diana Börjesdotter Olsson... 148, omedelbart justerad. Ordförande... Christina Embretsen PROTOKOLL Datum Plats och tid Beslutande Brandstation, Molinsgatan 2, Ljusdal. Kl 09.30 14.30 Christina Embretsen, ordförande (s) Lennart Sjödin, 1:e vice ordförande (c) Ulla-Britt Gidemalm 2:e vice ordförande

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 338-341 2 338 Ansökan om serveringstillstånd - Golden Fish, Alingsås...4 339 Plan för hantering av samhällsstörningar och extraordinära händelser - Socialförvaltningens ledningsplan...5

Läs mer

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef. Sixten Carlsson Fredag den 12 december kl 09.00

Patrik Hjalmarsson, kanslichef Christer Malmstedt, kommunchef. Sixten Carlsson Fredag den 12 december kl 09.00 Kommunstyrelsen 2003-12-09 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 15.00 16.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Abbe Ronsten, vice ordförande (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik

Läs mer

Protokoll Bygg- och Miljönämnden

Protokoll Bygg- och Miljönämnden Protokoll Bygg- och Miljönämnden Tisdag 14 oktober 2014 Bygg- och miljönämnden 2014-10-14 2 Plats och tid: Kommunhuset sammanträdesrum Tjädern, kl 10:00 Beslutande: Annica Eklund S Jim Salomonsson S Markus

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (11) Paragrafer 77-85 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 Beslutande Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Mats Waldemarsson Jesper Hansen André Sommén Claes Olsson Erdem

Läs mer

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare 1(6) Plats och tid Carl August-rummet, onsdagen den 26 oktober 2016 kl 08:00-08:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.45 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Kajutan, Henån torsdag kl. 08:15-12:00, 13:00-15:35

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Kajutan, Henån torsdag kl. 08:15-12:00, 13:00-15:35 1 Plats och tid Kajutan, Henån torsdag 2014-06-05 kl. 08:15-12:00, 13:00-15:35 Beslutande Bo Andersson 161-169, 171-180 Els-Marie Ragnar Birthe Hellman Michael Relfsson 153-160 Anne-Marie Petersson Hans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.30 12.00 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Ann-Marie

Läs mer

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s)

Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande. Rune Haagel (s) Plats och tid Hotell de Geer, kl. 13.00 13.30 2008-04-15 1 (6) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v), vice ordförande Denny Lawrot (c), 2:e vice ordförande Birgit Svärd (s) Rune Haagel

Läs mer

Stefan Yngstrand (FP)

Stefan Yngstrand (FP) Kommunstyrelsen 2015-03-12 1 (6) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:00 (ajournering 09:00-10:10) Beslutande Ronny Löfquist (S) ordförande Håkan Bengtsson (C) tjg.ers. Marie-Louice Lindström

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sida l Plats och tid Stadshuset, kl 08.30-12.00, 13.00-16.30 Beslutande Ledamöter Catrin Hulmarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Britt-Marie Sjöberg (C) Petter Jönsson (Fp)

Läs mer

Stiven Wiklund Ordförande Ing-Marie Henriksson Sekreterare

Stiven Wiklund Ordförande Ing-Marie Henriksson Sekreterare Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 23 september 2003, kl 08.30 Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sida 1 (13) Plats och tid Vänortsrummet kl. 13-17:30 Beslutande Sune Lang (S), ordförande Stefan Sandberg (S), vice ordförande Yvonne Wendelius (S) Karin Vistmyr (S), ersättare för Ann-Christin Persson

Läs mer

Protokoll. Förbundsdirektionen 2013-02-15 1-6

Protokoll. Förbundsdirektionen 2013-02-15 1-6 Förbundsdirektionen 1-6 Förbundsdirektionen sammanträde 1. Godkännande av dagordning 2. Utseende av justeringsperson 3. Årsredovisning och bokslut per den 31 december 2012 4. Attestförteckning år 2013,

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (10) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 1 (10) Paragrafer 104-110 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande)

Läs mer

Protokoll. Tekniska nämnden 2010-06-01 58-59

Protokoll. Tekniska nämnden 2010-06-01 58-59 Tekniska nämnden 58-59 Tekniska nämnden sammanträde Information och överläggningar 58 Permutation för Vandrarhemmet i Plantaget 59 Startanmälan för VA/gatuarbeten på Stenvägen Tekniska nämnden Sida 1 Plats

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.15

Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.15 Plats och tid Centrumhuset, Henån, kl. 08.15-12.00, 13.00-16.15 Beslutande Lars-Åke Gustavsson Lars-Olof Hermansson Maivor Johansson Einar Jansson Lars Edström Birthe Hellman, tjg ersättare Sven-Ove Tjörnebro

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS

Kommunstyrelsen 2010-06-23. Lars-Åke Gustavsson. Omedelbar justering. Sekreterare.. Paragraf 129-131 Michael Severin BEVIS 1 Kommunstyrelsen 2010-06-23 Plats och tid Stala Församlinghem 2010-06-23 18:00-18:20 Beslutande Gunilla Josefsson Bengt Torstensson Anders Fröjdö Lars-Åke Gustavsson Birgit Strömberg Bengt Johansson Ingrid

Läs mer

PROTOKOLL. Samhällsbyggnadsnämnden

PROTOKOLL. Samhällsbyggnadsnämnden Tekniska nämndens arbetsutskott Sida 1 2012-08-20 PROTOKOLL Samhällsbyggnadsnämnden 1-1 Samhällsbyggnadsnämnden Sida 2 Samhällsbyggnadsnämnden sammanträde den 11 februari 2013 1 Remiss - Ramverk för krisberedskapsprocessen...

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.15 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-05-12 1(14) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-14.30 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Elise Radanova

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 27 oktober 2009. Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 27 oktober 2009. Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida *, 131... 2 Sammanträdesdatum Sida 1 Plats och tid: Almdalen, Apotekshuset, Krokom Tisdagen den 27 oktober 2009, kl 08.00 08.50 Beslutande: Övriga deltagande:

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden

Protokoll. Överförmyndarnämnden Överförmyndarnämnden 20-22 2 20 Ansökan om uttag spärrat konto FB 13 kap 8...4 21 Remiss från kommunstyrelsen - Kvalitetstrategi för Alingsås kommun...5 22 Mötestider för överförmyndarnämnden 2016...6

Läs mer

Patrik Andersson (S) och Ari Vähäjylkkä (M)

Patrik Andersson (S) och Ari Vähäjylkkä (M) Kommunfullmäktige 2015-05-07 1 (24) Plats och tid IOGT-lokalen, Björbo, kl. 18.30-21.00 Beslutande Ledamöter Alf Johansson (S), ordförande Anders Bengtsson (KD) Irene Homman (S) Margareta Meissner (KOSA)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka

ANSLAG/BEVIS. Norra Västmanlands Samordningsförbund. Socialförvaltningen i Fagersta.... Ulla Långbacka Sida Sammanträdesdatum 2009-10-15 1 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08.30-12.00 ande Pratima Åslund, Norberg kommun, ordförande 68-78 Jarl-Olof Lundstedt, Landstinget Västmanland, ordförande

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Ulf Lundström (S) Monika Fernlund, myndighets chef Carina Altius, administrativ chef Terhi Berlin, utredare Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, Fredagen den 26 november kl. 09.00-09.30 Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande

Läs mer

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott

Protokoll. Miljöskyddsnämndens arbetsutskott 1 2 Plats och tid Gesällen, Sveagatan 12, Alingsås Paragrafer 15-20 kl. 14:00-16:50 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Lady France Mulumba (KD) (ordförande) Anna Hansson

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30

Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 1(7) Plats och tid Kommunkontoret fredagen den 2 november 2018 kl. 08:00-08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om producentansvar för bilar; SFS 2007:185 Utkom från trycket den 2 maj 2007 utfärdad den 19 april 2007. Regeringen föreskriver 1 följande. 1 Denna förordning är meddelad

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:05. Annika Lundström (S) Staffan Malm (M) Åke Wallman (KD)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:05. Annika Lundström (S) Staffan Malm (M) Åke Wallman (KD) Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:05 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Carl von der Esch (M), ordf. Annika Lundström (S) Staffan Malm (M) Åke Wallman (KD) Göran Hammarlund (FP) Britta

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Anette Avelin (L) Olov Gibeck (C)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Anette Avelin (L) Olov Gibeck (C) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-08-28 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30 14.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Dan Larson (M), ordförande Anette Avelin

Läs mer

Regeringens proposition 2000/01:47

Regeringens proposition 2000/01:47 Regeringens proposition 2000/01:47 Ändringar i bilskrotningslagen Prop. 2000/01:47 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 7 december 2000 Göran Persson Kjell Larsson (Miljödepartementet)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2004-01-19 1 (11 ) Plats och tid Rådsalen, Rådhuset, Askersund, 2004-01-19 kl.16.00 17.00. Beslutande Kent Larsson (s), ordförande Kurt Andersson (s) Lars Nordkvist

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl 08.00 11.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertssen

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag kl. 08:15-10:45

Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag kl. 08:15-10:45 1 Plats och tid Centrumhuset, Högholmen, torsdag 2018-05-17 kl. 08:15-10:45 ande Anne-Marie Petersson Birthe Hellman Sten-Inge Kedbäck 72-80 Anders Hygrell Catharina Eriksson Anne Kolni, tjg ers 81-83

Läs mer

Folkets hus, Amazon, Flen

Folkets hus, Amazon, Flen 198 Plats och tid Folkets hus, Amazon, Flen Kl 17.00-17.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Berglöv (S), ordförande Lars Falk (A2), 1:e vice ordförande Björn Zetterqvist (M), 2:e vice ordförande Stefan

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag DELEGERINGSPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsens personal- och utbildningsutskott 2010-01-26 1 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 10.30-12.00. Beslutande Ulf Isaksson (s),

Läs mer

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden

NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden NORRTÄLJE KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2009-08-27 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.30, 11.30-11.50, 13.00-15.30 Beslutande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 8 Plats och tid Flustret Lessebo måndagen den 16 december 2013 kl 15.00-16.30 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Tommy Truedsson (s) Ulf Ekwurtzel (m) Maik Richter (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Tjänstemän m.fl. Per Kaarle, miljöchef Marita Gustafsson, sekreterare Anna Stjernholm, miljöinspektör, 1-2 Fredrik Berlin, miljöinspektör, 1-4

Tjänstemän m.fl. Per Kaarle, miljöchef Marita Gustafsson, sekreterare Anna Stjernholm, miljöinspektör, 1-2 Fredrik Berlin, miljöinspektör, 1-4 Sida 1(15) Plats och tid Mölndals stadshus rum 214, klockan 17.30 18.15. Beslutande Elpida Georgitsi (S) Kåre Widenqvist (S) Emil Forsberg (S) tjänstgör för Lars Möglebust (S) My Blomgren (MP), ordförande

Läs mer

PROBLEM 1. NEDSKRÄPNING 2. DÅLIGT SKÖTTA SKROTUPPLAG 3. KONTAMINERAT FRAGMENTERINGS- AVFALL

PROBLEM 1. NEDSKRÄPNING 2. DÅLIGT SKÖTTA SKROTUPPLAG 3. KONTAMINERAT FRAGMENTERINGS- AVFALL PROBLEM 1. NEDSKRÄPNING 2. DÅLIGT SKÖTTA SKROTUPPLAG 3. KONTAMINERAT FRAGMENTERINGS- AVFALL Två typer av skrotbilar 1. Man får här kanske göra distinktionen mellan de skrotbilar som överges på daglig basis

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset Ängelholms kommun, rum Grön, 2014-12-01, kl. 18:30-18:50

Plats och tid: Stadshuset Ängelholms kommun, rum Grön, 2014-12-01, kl. 18:30-18:50 Plats och tid: Stadshuset Ängelholms kommun, rum Grön, 2014-12-01, kl. 18:30-18:50 ande: Christer Hansson (S) tjg ordförande Bertil Påhlsson (M) Arne Jönsson (S) Hans-Åke Jönsson (C) tjg ersättare för

Läs mer

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s)

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) GYMNASIENÄMNDEN 2008-01-31 1 Plats och Tid Norrtull, kl 13.00 17.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) Övriga

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v) kl 10-10.15

Tommy Eriksson (s), Gun-Britt Karlsson (c), Olof Carlsson (v) kl 10-10.15 Byggnadsnämnden 2010-06-08 1 Plats och tid Nämndhusets sammanträdesrum kl 10.00 11.15 Beslutande Marie-Louise Karlsson ordförande (s), Johan Söderberg 1:e vice ordförande (s), Per-Anders Maxstad 2:e vice

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-10-22 08:00-09:00 216-220 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Peter Friberg (M)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 9 Plats och tid Kommunkontoret Lessebo måndagen den 15 september kl 14.00 17.15 ande Anders Palmengren (s) ordf Ingvar Johansson (c) v ordf Monica Johansson (s) Tommy Trudensson (s) Eva Kabanda

Läs mer

NATURVÅRDSVERKETS REGERINGSUPPDRAG OM OMHÄNDERTAGANDE AV BILAR

NATURVÅRDSVERKETS REGERINGSUPPDRAG OM OMHÄNDERTAGANDE AV BILAR MILJÖFÖRVALTNINGEN PLAN OCH MILJÖ TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2011-09-07 Handläggare: Christer Edvardsson Telefon: 08-508 28 977 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden MHN 2011-09-27 p24 NATURVÅRDSVERKETS REGERINGSUPPDRAG

Läs mer

Protokoll. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund

Protokoll. Alingsås och Vårgårda Räddningstjänstförbund Alingsås och Vårgårda 1-6 2 1 Godkännande av dagordning... 6 2 Utseende av justeringsperson... 7 3 Årsredovisning 2015... 8 4 Handlingsprogram 2015-2018 för Alingsås och Vårgårda... 9 5 Verksamhetsplan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Pär Rickman (S) Anders Eriksson (C) Stig Johansson

Läs mer

PM 2013:30 RII (Dnr /2012)

PM 2013:30 RII (Dnr /2012) PM 2013:30 RII (Dnr 001-1864/2012) Svenskt genomförande av Europaparlamentets och rådets direktiv 2002/19/EU av den 4 juli 2012 om avfall som utgörs av eller innehåller elektrisk och elektronisk utrustning

Läs mer

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet

Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Föredragningslista Personal- och organisations-utskottet Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 25 november 2003, kl 13.00 Ärenden Justering 65 Föregående

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17 Överförmyndarnämnden 15-17 2 15 Information från presidiedialog med kommunstyrelsens arbetsutskott...4 16 Månadsuppföljning för överförmyndarnämnden 2015...5 17 Kostnadsersättning för utbildning av gode

Läs mer

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S)

Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD) Bengt Sylvan (FP) Catharina Melian (S) 1(5) Plats och tid Ebba Grips rum, Djursholms slott, kl 08:30-10.00 Paragrafer 120-123 Beslutande Olle Reichenberg (M), ordf. Ersättare Siv Sahlström (C), vice ordf. Anders Paulsen (M) Eva Lannerö (KD)

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) 2:e vice ordförande Lennart Badersten

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 18 juni 2012, klockan 08:00 09:00. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Mari-Teres Ögren (S),

Läs mer

Marino Wallsten (S) Johanna Odö (S) Karolina Berglund, ekonomichef Sandra Wisell, kanslichef. Kommunkansliet den 28 september

Marino Wallsten (S) Johanna Odö (S) Karolina Berglund, ekonomichef Sandra Wisell, kanslichef. Kommunkansliet den 28 september Sammanträdesprotokoll 2016-09-26 1 (8) Plats och tid Fagerstas kommunhus, klockan 10.30 10.50 Beslutande Marino Wallsten (S) Johanna Odö (S) Övriga deltagande Karolina Berglund, ekonomichef Sandra Wisell,

Läs mer