Protokoll fört vid Stockholms arbetarekommuns representantskap onsdagen den 6 december 2017, kl Plats: Z-salen ABF-huset.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid Stockholms arbetarekommuns representantskap onsdagen den 6 december 2017, kl Plats: Z-salen ABF-huset."

Transkript

1 Protokoll fört vid Stockholms arbetarekommuns representantskap onsdagen den 6 december 2017, kl Plats: Z-salen ABF-huset. 1 Mötets öppnande Arbetarekommunens ordförande Anders Ygeman inleder med att gratulera våra finländska vänner på självständighetsdagen. I måndags hade Ylva och Stefan pressträff och konstaterade att 90 dagarsgarantin för ungdomar var uppfylld. När Reinfeldt och Borg styrde, hade Sverige så hög arbetslöshet så att vi fick bidrag från EU. Man påstod att ungdomsarbetslöshet skulle stiga och talade om dubbelstöten. Annie Lööf talade om ungdomschock. Vi lämnade istället den höga ungdomsarbetslösheten och fick den lägsta på 10 år. #Metoo har präglat debatten och innebär en positiv förändringsvåg som sköljer över Sverige och internationellt. Kvinnor vågar göra sina röster hörda. Linnéa Björnstam har lett vårt arbete med #metoo, och ska berätta mer om detta ikväll. Men varför har vår kultur tillåtit detta? På vilket sätt kan vi förändra det? Stort arbete behövs för att förändra oss själva så att alla blir välkomna. SVT gjorde opinionsundersökning 45 % tycker att #metoo är överdrivet. Ännu konstigare att 68 % av alla kvinnor känner igen sig. 30 % av män känner igen sig. Anders vänder sig till alla män. Om vi ska bryta med kulturen måste vi förändra oss och se världen utifrån kvinnors perspektiv. Vi måste agera för att bryta den här utvecklingen. SCB:s opinionsundersökning gör regionala och lokala nedbrytningar är möjliga. För andra gången i rad är vi nationellt över valresultatet. I Stockholm ökar vi med nästan 6 procentenheter. 27 % skulle rösta med oss om det var val idag. För andra mätningen i rad är vi största parti med 2 % marginal ned till moderaterna. De listor vi har tagit och ska ta ikväll är ännu ett steg att visa upp oss och vinna fler stockholmares hjärta. Om 7 månader är det valrörelse och vi är beredda att ta den matchen och har möjlighet att vinna. Anders Ygeman förklarar mötet öppnat. 2 Dagordningens fastställande Utsänt förslag till dagordning fastställs. 3 Val av mötesordförande Till mötesordföranden väljs Ellinor Eriksson och Bosse Ringholm. 4. Val av mötessekreterare. Till mötessekreterare väljs Rolf Adolfsson.

2 2 (14) 5 Val av två justerare och fastställande av justeringsdatum. Till justerare väljs Gunilla Schöldström och Stefan Runfeldt. Justeringsdatum fastställs till den 11 december 6. Val av sju rösträknare varav en sammankallande Till rösträknare väljs Gunnar Lindgren (sammankallande), Mariana Arntsen, Henrik Hedman, Annette Wikberger, Jimmy Lindgren, Nancy Lukic och Marie Åberg. #metoo Linnéa Björnstam får ordet. #Metoo och #i maktens korridorer har inneburit att vittnesmål kom från alla partier, utom sd. Även från oss, och det har funnits en tysthetskultur. Vi har policy kring sexuella trakasserier, och nolltolerans, och en restriktiv policy om alkohol och droger. Uppförandekod och policy som vi arbetar efter finns på webbsidan. Läs den och ta ställning till vad det innebär för oss. Våga berätta! Ta ett delansvar! Hör av dig till kontaktpersonerna, man kan vara anonym och berättelserna stannar hos oss. Inget namn kommer ut. Viktigt att berätta om allt, eftersom enskilda pusselbitar kan bidra till kartläggning. Vi samarbetar med SSU som har egna kontaktvägar. En whistleblowerfunktion ska komma. Fortsätt våga berätta! Tack till alla som har berättat! Alla har ett delansvar. För ledare är det nolltolerans att utsätta andra, kränkning kan vara från ett skämt eller anspelning till övergrepp. Den som utsätts har avgörandet. Agera när vi ser något som inte är acceptabelt. Berätta om man känner oro för någon, t ex alkoholberoende. Styrelsen ska vidtaga fler förebyggande åtgärder vid organisations- och ledarutveckling. 7. Fastställande av röstlängd Ellinor Eriksson tar över ordförandeklubban och hälsar välkommen. Ordförandena är tacksamma att få leda mötet och över att det är stor uppslutning. Vi har fastställt en arbetsordning. Uppgiften är ikväll att fastställa listor. Inget voteit-system används, idag är det begäraordetlappar som används och manuell röstning. Vi använder dubbla talarlistor. De som talar för första gången prioriteras. Talarlistorna är varvade. Viktig princip är att tala för våra kandidater och inte mot någon annan. Efter att respektive lista är tagen beslutar vi hur många namn det ska vara. Röstlängden fastställs till 146 ombud. 8. Fastställande av riksdagslistan Ordet går till Petra Engman, valberednings sammankallande. Berättar hur man har fullgjort sitt uppdrag. Nomineringsperioden var fram till 31 aug. Valberedningen arbetade från den 23 aug och har träffat mellanleden, representanterna för kretsarna, flera gången under hösten. Den 4 november gjordes ett förslag. Hade då arbetat i 100 timmar. I valberedningen har utöver Petra ingått: Johan Sjölander, Kristoffer Hernbäck, Moa Sahlin, Gerd Sjöberg Granlund, Roine Hangvar, Sirin Kara och

3 3 (14) Manlio Palocci. Urban Ryadal valde att avgå i augusti, pga risk för jäv. Petra visar ett bildspel om hur man har levt upp till de principer som beslutades i våras, om kompetens, blandning och representativitet, dela på uppdragen, erfarenhet och förnyelse. Petra yrkar bifall till förslaget till riksdagslista. En enhällig valberedning står bakom förslaget. Vi har för närvarande 7 mandat. Petra presenterar de 14 första. Tredje kretsen har reserverat sig på plats 10. Ordföranden informerar om att debatt kommer att ske plats för plats. Först en allmän diskussion. Herrängen s-förening, får ordet. Yrkar på valberedningens förslag. Talar för Lena Josefsson. Rolf Lindell, ombud landstingsfullmäktige, ordningsfråga. Lena har fått en bra presentation, trots att det gällde en allmän diskussion. Återkommer vid diskussionen om plats 10. Ordföranden tar tillbaks förslaget om en allmän diskussion. Mötet beslutar att övergå till att behandla plats för plats. Riksdagslistan, platsnummer och namn Plats 1 Anders Ygeman Väljs enhälligt. Plats 2 Ylva Johansson Väljs enhälligt. Plats 3 Dag Larsson Väljs enhälligt. Plats 4 Annika Strandhäll Plats 5 Anders Österberg Plats 6 Lawen Redar Plats 7 Kadir Kasirga Plats 8 Teres Lindberg Plats 9 Thomas Hammarberg Plats 10 Sultan Kayhan Gizela Kovac, Högalid Hornstull s-förening, ordningsfråga: När kan man yrka bifall till valberedningens förslag? Ordföranden ställer frågan om allmän debatt ska genomföras nu, eller gå namn för namn. SSU Stockholm, ordningsfråga. De som vill yrka bifall till hela listan kan göra det nu på plats 10. Mötet beslutar att det genomförs en allmän debatt, innan vi återgår till att behandla namn för namn.

4 4 (14) Catarina Carbell, ordförande i styrelsens äldreråd. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Mellanledsförhandlare Sydost. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Högalid Hornstull s-förening. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Mellanledsförhandlare Sydost. Eloge till Petra. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Mellanledsförhandlare Södermalm. Yrkar bifall till valberedningen. Ordförande i onsdagsklubben. Yrkar bifall till valberedningens förslag Ordförande i Äldresossarnas äldreuppror. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Farsta Strands s-förening. Poängterar att det är repskapet som är beslutsföra. Ordföranden konstaterar att talarlistan för den allmänna debatten är slut. Nu sker debatt om plats 10. Tredje kretsens ordförande. En eloge till det arbete som valberedningen har gjort. Yrkar för Sultan Kayhan på plats 10. Adolf Fredrik s-förening. Yrkar för Sultan Kayhan på plats nr 10. Socialdemokrater i statlig tjänst. Talar för Sultan Kayhan. Unga S-kvinnor: Rebella. Talar för Sultan Kayhan. Direktvalt repombud. Yrkar för Sultan Kayhan på plats 10. Mellanledsförhandlare för Norra innerstaden. Yrkar för Sultan Kayhan på plats 10. Mellanledsförhandlare för Norra innerstaden. Yrkar för Sultan Kayhan på plats 10. Ordföranden föreslår streck i debatten, vilket bifalles. Två yrkanden finns på plats tio: 1) Bifall till valberedningens förslag, dvs Lena Josefsson på plats tio,

5 5 (14) 2) Sultan Kayhan på plats tio. Yrkandena justeras omgående. Grekiska s-föreningen i Stockholm. Yrkar bifall till Sultan Kayhan på plats nr 10. Södra s-kvinnoklubben. Yrkar på valberedningens förslag. HBTs Stockholm. Yrkar bifall till Sultan Kayhan på plats nr 10. Stockholms allmänna kvinnoklubb. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Handels avd 20. Yrkar bifall till Sultan Kayhan på plats nr 10. Östermalm-Gärdet s-förening. Yrkar bifall till Sultan Kayhan på plats nr 10. Kooperativa s-föreningen. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Östermalm-Gärdet s-förening. Yrkar bifall till Sultan Kayhan på plats nr 10. Hägerstens s-kvinnoklubb. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Tulpan s-kvinnor. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Ordföranden föreslår reducerad talartid till 2 minuter. Mötet bifaller förslaget. Värtans s-förening. Yrkar bifall till Sultan Kayhan på plats nr 10. Reimersholme s-förening. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Engelbrekts s-förening. Yrkar bifall till Sultan Kayhan på plats nr 10. Johan Sjölander, valberedningen. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Traneberg Ålsten Bromma s-kvinnoklubb. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Ombud kommunfullmäktige. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Ordföranden föreslår reducerad talartid till 2 minuter. Mötet bifaller förslaget. Södra s-kvinnoklubben. Yrkar bifall till valberedningens förslag.

6 6 (14) Kärrtorps s-förening. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Minneberg Traneberg s-förening. (har rätt till 2 minuter). Yrkar bifall till valberedningens förslag. Ombud landstingsfullmäktige. Yrkar bifall till Sultan Kayhan på plats nr 10. Högalid Hornstull s-förening. Yrkar bifall till valberedningens förslag. Grekiska s-föreningen i Stockholm. Yrkar bifall till Sultan Kayhan på plats nr 10. Petra Engman. Processen kommer att utvärderas. Ordföranden konstaterar att sluten votering begärs, och skall verkställas. Gunnar Lindgren, sammankallande för rösträknarna, får ordet och beskriver det praktiska. Voteringen verkställs. Ordföranden konstaterar att det avgivits 138 röster. 78 röster för Sultan Kayhan och 60 för valberedningens förslag, Lena Josefsson. På plats 10 placeras därmed Sultan Kayhan. Plats 11 Mattias Vepsä Plats 12 Elsemarie Bjellqvist Petra Engman, valberednings sammankallande. Yrkar för Lena Josefsson på plats 12. Unga S-kvinnor: Rebella. Yrkar för Elinor Odeberg på plats 12. Lena Josefsson. Avsäger sig sin nominering. Yrkar för Elsemarie Bjellquist på plats 12. HBTs Stockholm. Yrkar bifall till Elinor Odeberg på plats 12 Unga S-kvinnor: Rebella. Yrkar för Elinor Odeberg på plats 12. Hägerstens s-förening. Yrkar för Elinor Odeberg på plats 12. Ordföranden föreslår streck i debatten, samt talartid på 1 minut. Båda förslagen bifalls.

7 7 (14) Handels avdelning 20. Yrkar för Elinor Odeberg på plats 12. Unga S-kvinnor: Rebella. Yrkar för Elinor Odeberg på plats 12. Samt sluten votering. SSK s-studenter. Yrkar för Elinor Odeberg på plats 12. Vällingby s-kvinnoklubb. Beklagar att Lena Josefsson har avsagt sig. Yrkar för Elsemarie Bjellquist på plats nr 12. Onsdagsklubben. Yrkar för Elsemarie Bjellquist på plats nr 12. Gerd Granlund, valberedningen. Yrkar för Elsemarie Bjellquist på plats nr 12. Hägerstens s-kvinnoklubb. Beklagar att Lena har avsagt sig. Yrkar för Elsemarie Bjellquist på plats nr 12. Vällingby s-förening. Understryker sakfrågan. Att vi talar för kandidater. Katarina Västra s-förening. Yrkar för Elsemarie Bjellquist på plats nr 12. Seniorsossarna. Yrkar för Elsemarie Bjellquist på plats nr 12. Kungsholmen s-förening. Yrkar för Elinor Odeberg på plats 12. Maria-Södra Stations s-förening. Yrkar för Elsemarie Bjellquist på plats nr 12. Ordförande Södra s-kvinnoklubben. Yrkar för Elsemarie Bjellquist på plats nr 12. Målarsossen Stockholm. Yrkar för Elinor Odeberg på plats 12. Fruängens s-förening. Yrkar för Elsemarie Bjellquist på plats 12. Mellanledsförhandlare för kvinnoklubben. Yrkar för Elsemarie Bjellquist på plats nr 12. Petra Engman, valberedningen. Yrkar för Elsemarie Bjellquist på plats nr 12. Och att samtliga kvinnliga ledamöter därefter flyttas upp två steg. Valberedningens förslag har fallit, och processen behöver ses över.

8 8 (14) Ordföranden konstaterar att Eleonor Odeberg ställs mot Elsemarie Bjellquist. Sluten votering har begärts, och skall verkställas. Vallängden fastställs till 143. Ordföranden konstaterar att 68 röster har tillfallit Elsemarie Bjellqvist, och 54 röster Eleonor Odeberg. Elsemarie Bjellqvist placeras därmed på plats 12. Plats 13 Alexander Lindholm Plats 14 Andrea Törnestam För plats 14 och nedåt finns Petra Engmans yrkande om att alla kvinnor flyttas upp två steg. Mötet bifaller. Plats 15 Salar Rashid Plats 16 Amne Ali Plats 17 Mohamed Nuur Bashir Abdi Plats 18 Eva Louise Erlandsson Slorach Plats 19 Suleiman Said Plats 20 Mirja Räihä Plats 21 Bawer Kevir Plats 22 Elinor Odeberg Plats 23 Stefan Johansson Plats 24 Barni Noor Plats 25 Moissis Nikolaidis Plats 26 Lisa Carlsson Plats 27 Calle Nathanson Plats 28 Camila Salazar Atias Plats 29 Dan Lind Plats 30 Ellinor Huttner Rindevall Plats 31 Daniel Vencu Velasquez Castro Plats 32 Yasmin Narishkin Eriksson Plats 33 Lars Arell Plats 34 Gunnel Färm Plats 35 Azad Hassan Plats 36 Lowisa Anderzon Plats 37 Andreas Lind Plats 38 Norma Aranda De Gutierrez Plats 39 Mario Chahrestan Plats 40 Emmelie Renlund Plats 41 Daniel Carlstedt Plats 42 Maria-Elsa Salvo Miranda Plats 43 Rolf Lindell Plats 44 Solveig Holmgren Plats 45 Leif Rönngren

9 9 (14) Plats 46 Isabélle Ljungberg Plats 47 Alexander Petersson Plats 48 Ewa Carlsson Hallberg Plats 49 Amanj Mala-Ali Plats 50 Mia Sundelin Plats 51 Lars Grönwall Plats 52 Mariam Asghari Plats 53 Sven Britton Plats 54 Zeinab Hussein Plats 55 Jossif Gummar Plats 56 Åsa Odin Ekman Plats 57 Hans Palmqvist Plats 58 Esme Güler Plats 59 Alexander Hallberg Plats 60 Cassandra Solback Esme Güler föreslår Cassandra Solback på sista platsen på listan. Mötet bifaller. Antal kandidater på riksdagslistan fastställs till Fastställande av landstingslistor Petra Engman, valberedningen, yrkar bifall till de 6 listor som finns. Ingela Edlund, SEKO, ställer ordningsfråga. Är det viktigt att få ett ja per namn? Ordföranden ställer förslagen mot varandra, att namnen ska tas i ordning, mot att varje lista ska tas i en klump. Mötet beslutar att ta varje lista i en klump. Listan för valkrets 1 antas enligt valberedningens förslag. Landstingsfullmäktige valkrets 1, platsnummer och namn 1 Mattias Vepsä 2 Mervi Mäkinen Andersson 3 Aristide Bamane Ngabissio 4 Catarina Carbell 5 Magnus Nilsson 6 Kerstin Mikaelsson 7 Gottfrid Brandt 8 Gizela Kovac 9 Bror Hellman 10 Pebbles Karlsson Ambrose 11 Lars Hjalmarson 12 Gunnel Färm 13 Svante Haggren 14 Ajla Hadzijahovic 15 Gustav Österman

10 10 (14) 16 Anna-Lena Strindlund 17 Daniel Wallinder 18 Maria Backman Koch 19 Emil Adén 20 Elisabet Reslegård 21 Pablo Leiva 22 Ida Mohlander 23 Anton Jordås 24 Yosefin Janabi 25 Lennart Jäderkvist 26 Margareta Ahlström 27 Sune Rosdahl 28 Mia Andersson Wikholm 29 Robert Engstedt 30 Birgitta Lind Listan för valkrets 2 antas enligt valberedningens förslag. Landstingsfullmäktige valkrets 2, platsnummer och namn 1 Robert Johansson 2 Elinor Odeberg 3 Johan Heinonen 4 Susanne Lund 5 Matthias Hudl 6 Ellinor Rindevall 7 Lars Grönwall 8 Marianne Lindell Fjaestad 9 Anton Levein 10 Dinka Jasarevic 11 Alexander Hallberg 12 Nina Gennebäck 13 Amir Nazemi Zahedani 14 Isabella Hagnell 15 Jonas Olsson 16 Irene Dolk Castellanos 17 Tobias Ekblom 18 Margrethe Höglund 19 Göran Eriksson 20 Elisabeth Härlin 21 Michell Malmgren 22 Charlotte Franzelius

11 11 (14) Listan för valkrets 3 antas enligt valberedningens förslag. Landstingsfullmäktige valkrets 3, platsnummer och namn 1 Tara Twana 2 Rolf Lindell 3 Solveig Holmgren 4 Jamal El Mourabit 5 Malin Hansson 6 Ove Andersson 7 Linnea Magro 8 Andreas Estmark 9 Barni Noor 10 Dimitrios Karkamanis 11 Margareta Östman 12 Sebastian De Ciutiis 13 Alice Lan 14 Ludvig Fahlvik 15 Midia Hassan 16 John Balci 17 Ulla-Liza Blom Parvin Araghi, Bandhagen Högdalens s-förening. Ifrågasätter att hon har blivit nedprioriterad. Petra besvarar frågan. Johan Sjölander får ordet. Konversation har skett, har försökt att svara på frågor. Listan för valkrets 4 antas enligt valberedningens förslag. Landstingsfullmäktige valkrets 4, platsnummer och namn 1 Hanna Jokio 2 Daniel Carlstedt 3 Alfhild Petrén 4 Johan Sjölander 5 Katharina Zetterström 6 Alexander Suliman 7 Maria von Bredow 8 Dan Lind 9 Parvin Araghi 10 Gunnar Sandell 11 Yasmin Narishkin Eriksson 12 Christos Tsoukatos 13 Gisela Norrman 14 Gunnar Björkman 15 Halahen Zaidane

12 12 (14) 16 Lars Tocklin 17 Berit Johansson 18 Jasmin Mehic 19 Jihan Jumha 20 Kurt Sjöberg 21 Maj-Len Eklund 22 Rebin Kamal 23 Camila Salazar Atias 24 Larz Odergård 25 Åsa Plesner 26 David Pena Cesped 27 Ingela Hoatson 28 Pontus Olsson 29 Monica Ramirez Calderon Listan för valkrets 5 antas enligt valberedningens förslag. Landstingsfullmäktige valkrets 5, platsnummer och namn 1 Talla Alkurdi 2 Bawer Kevir 3 Lowisa Anderzon 4 Ababacarr Jammeh 5 Kerstin Mannerqvist 6 Gustav Mannerström Jansson 7 Ulrika Palm 8 Andreas Lind 9 Heidi Lampinen 10 Amanj Mala-Ali 11 Lina Stenberg 12 Gunno Sandahl 13 Mari Huupponen 14 Per Båvner 15 Eva Kodrou 16 Anders Wallner 17 Lena Hamelius 18 Jose Luis Suarez Huayra 19 Marie Jamong Ndow 20 Mathias Walldén 21 Märit Gruvaeus 22 Axel Lindersson

13 13 (14) 23 Marita Ros 24 Peter Bommelin 25 Mimmi Fritiofsson 26 Folke Amnö 27 Amanda Runsiö 28 Emil Stensson 29 Sanna Berglund 30 Lars Peter Jonsson 31 Sajida Kareem 32 Johnny Nadérus 33 Ann-Marie Olsson Listan för valkrets 6 antas enligt valberedningens förslag. Landstingsfullmäktige valkrets 6, platsnummer och namn 1 Elvir Kazinic 2 Galina Monsalves Leal 3 Ahmed Ali Salad 4 Petra Larsson 5 Alexander Petersson 6 Norma Aranda De Gutierrez 7 Estanislao Mboro 8 Anna Jonazon 9 Gunnar Lindgren 10 Zeinab Hussein 11 Omar Ahmed 12 Avin Amin 13 Kaj Nordquist 14 Zekiye Güler Thompson 15 Staffan Svärd 16 Malin Holmberg 17 Fiasel Jafri 18 Maria Hassan 19 Johnny Rickemo Lundell 20 Kerstin Aggefors 21 Hugh Sindi 22 Ingrid Carlsson 23 Viktor Risling 24 Denis Gulsun Taskiran 25 Keith Ehlén Antal namn för landstingslistorna fastställs till: Valkrets 1: 30, Valkrets 2: 22, Valkrets 3: 17, Valkrets 4: 29, Valkrets 5: 33, Valkrets 6: 25.

14 14 (14) Fråga ställs om hur många som är valbara. Petra redovisar hur många som är ordinarie, respektive ersättare, på de olika listorna idag: Valkrets 1: 3,3, Valkrets 2: 2,3, Valkrets 3: 2,3, Valkrets 4: 3,3, Valkrets 5: 3,3, Valkrets 6: 4,3. Gröndal Liljeholmens s-förening, ordningsfråga. Ställer fråga om uppgifter om förtal och ryktesspridning. Hur hanterar man dessa uppgifter? Johan Sjölander får ordet. Har haft princip om öppenhet. Vill inte att det ska spridas osanna rykten. För fram via våra kanaler om ni hör något så tar vi itu om detta. 10. Rapporter Inga rapporter. 11. Avslutning Kommunsekreteraren tackar av presidiet med blommor. Mötet förklaras avslutat klockan Vid protokollet Johan Sjölander Tjänstgörande sekreterare Rolf Adolfsson Justeras Gunilla Schöldström Stefan Runfeldt

Riksdags- och landstingslistor fastställda på Stockholms arbetarekommuns representantskap den 6 december 2017.

Riksdags- och landstingslistor fastställda på Stockholms arbetarekommuns representantskap den 6 december 2017. 2017-12-06 Riksdags- och landstingslistor fastställda på Stockholms arbetarekommuns representantskap den 6 december 2017. Riksdagen 1 Anders Ygeman 47 2 Ylva Johansson 53 3 Dag Larsson 57 4 Annika Strandhäll

Läs mer

Här redovisas valberedningens enhälliga förslag till riksdag- och landstingslistor i de allmänna valen 2018.

Här redovisas valberedningens enhälliga förslag till riksdag- och landstingslistor i de allmänna valen 2018. 2017-11-15 Här redovisas valberedningens enhälliga förslag till riksdag- och landstingslistor i de allmänna valen 2018. Listorna till kommunfullmäktige fastställdes på valkretsvisa medlemsmöten den 14

Läs mer

Här redovisas valberedningens enhälliga förslag till kommun- och landstingslistor samt toppkandidater till riksdagen i de allmänna valen 2018.

Här redovisas valberedningens enhälliga förslag till kommun- och landstingslistor samt toppkandidater till riksdagen i de allmänna valen 2018. 2017-11-07 Här redovisas valberedningens enhälliga förslag till kommun- och landstingslistor samt toppkandidater till riksdagen i de allmänna valen 2018. Listorna till kommunfullmäktige fastställs på valkretsvisa

Läs mer

Inkomna nomineringar till listorna för Stockholms arbetarekommun allmänna val de som inte står till förfogande är borttagna

Inkomna nomineringar till listorna för Stockholms arbetarekommun allmänna val de som inte står till förfogande är borttagna Efternamn Förnamn Nominerad till Nominerad av Abdallah Laila Kommun Valberedningen Abdullahi Ali Mohamed Nassir Kommun SEKO-sossen Stockholm Abdullahi Ali Mohamed Nassir Kommun Tensta s-förening Abraha

Läs mer

Medlemsid Efternamn Förnamn Nominerad till Nominerad av Abelt Gert Granskningsutskott ordinarie Högalid Hornstull s-förening Abelt

Medlemsid Efternamn Förnamn Nominerad till Nominerad av Abelt Gert Granskningsutskott ordinarie Högalid Hornstull s-förening Abelt Medlemsid Efternamn Förnamn Nominerad till Nominerad av 402576 Abelt Gert Granskningsutskott ordinarie Högalid Hornstull s-förening 8704 402576 Abelt Gert Granskningsutskott ordinarie Kommunalanställdas

Läs mer

Inkomna nomineringar kongressombud 2019 De som tackat nej och de som inte svarat på förfrågan borttagna

Inkomna nomineringar kongressombud 2019 De som tackat nej och de som inte svarat på förfrågan borttagna MedlemsID Efternamn Förnamn Nominerad av 450130 Abdullahi Ali Nassir SEKO-sossen Stockholm 405799 Abrahamsson Joanna Katarina Västra s-förening 384597 Ahmed Abu Kommunal Stockholms läns s-förening 476958

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Anders Ygeman öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Han tog naturligtvis upp att vi nu utvecklar det digitala

1 Mötets öppnande Ordförande Anders Ygeman öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Han tog naturligtvis upp att vi nu utvecklar det digitala 1 Mötets öppnande Ordförande Anders Ygeman öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Han tog naturligtvis upp att vi nu utvecklar det digitala systemet att genomföra representantskapet. Han tackade också

Läs mer

Stockholms arbetarekommuns representantskap Ombud och deltagare (endast de som sagt ja till publicering)

Stockholms arbetarekommuns representantskap Ombud och deltagare (endast de som sagt ja till publicering) Efternamn Förnamn Uppdrag Utsedd av Agetoft Linda Representantskapsombud Kungsholmen s-förening Almgren Sven Representantskapsombud IF Metallsossen Stockholm Altun Celal Representantskapsombud Spånga-Bromstens

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Anders Ygeman började mötet med att säga att moderaterna inte har det så lätt nu. De kallar Sverigedemokraterna för ett

1 Mötets öppnande Ordförande Anders Ygeman började mötet med att säga att moderaterna inte har det så lätt nu. De kallar Sverigedemokraterna för ett 1 Mötets öppnande Ordförande Anders Ygeman började mötet med säga moderaterna inte har det så lätt nu. De kallar Sverigedemokraterna för ett parti med auktoritära rötter. Vi behöver påminna oss om varför

Läs mer

Socialdemokraterna i Stockholms representantskap Ombud och deltagare (endast de som sagt ja till publicering) Efternamn Förnamn Uppdrag

Socialdemokraterna i Stockholms representantskap Ombud och deltagare (endast de som sagt ja till publicering) Efternamn Förnamn Uppdrag Efternamn Förnamn Uppdrag Utsedd av Lavecchia Gabriella Representantskapsombud Adolf Fredrik s-förening Sjöberg Ulla Representantskapsombud Adolf Fredrik s-förening Zuniga Michel Sandra Representantskapsombud

Läs mer

Representantskapet

Representantskapet Abelt, Gert Kommunalanställdas s-förening Stockholm Agetoft, Linda Kungsholmen s-förening Almgren, Sven IF Metallsossen Stockholm Andersson, Anders Byggsossen i Stockholm Andersson, Ove Johannes-Gustav

Läs mer

Nämnd kommunala Post Namn

Nämnd kommunala Post Namn Arbetsmarknadsnämnden Vice ordförande Salar Rashid Arbetsmarknadsnämnden Ledamot Åsa Janlöv Arbetsmarknadsnämnden Ledamot Stefan Hansson Arbetsmarknadsnämnden Ersättare Andrea Törnestam Arbetsmarknadsnämnden

Läs mer

Nomineringar till Arbetarekommunens årsmöte 2012

Nomineringar till Arbetarekommunens årsmöte 2012 Nomineringar till Arbetarekommunens årsmöte 2012 Namn Kommunalanställdas Socialdemokratiska Förening Katarina s-förening Kommunalanställdas Socialdemokratiska Förening Adbo, Jerry Alaperä, Alvar Hässelby

Läs mer

1 Mötets öppnande Årsmötet startade med sång av Tara Rasul och med Hans Lundquist på gitarr. Fantåg med fanbärare till unison sång, Bandiera Rossa.

1 Mötets öppnande Årsmötet startade med sång av Tara Rasul och med Hans Lundquist på gitarr. Fantåg med fanbärare till unison sång, Bandiera Rossa. 1 Mötets öppnande Årsmötet startade med sång av Tara Rasul och med Hans Lundquist på gitarr. Fantåg med fanbärare till unison sång, Bandiera Rossa. Ordförande Anders Ygeman öppnade mötet och hälsade alla

Läs mer

Startlista Breddstafetten 2008 Sida

Startlista Breddstafetten 2008 Sida Startlista Breddstafetten 2008 Sida 1 Breddstafetten 19 anmälda 10:00:00 1 Falkenbergs OK Lag 1 1 Christer Håkansson 30488 2A Johan Badenfelt 241987 2B Matilda Martinsson 341516 3A Ronnie Andersson 17392

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Sida (12)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Nr Sida (12) 2014-11-06 4 1 (12) Plats och tid Aulan, Åre gymnasieskola, Järpen kl 18.00 18.30. Beslutande Thomas Hägg, S, ordförande Övriga, se deltagarförteckning, sida 2 Övriga närvarande Richard Högström kommunchef

Läs mer

1 Mötets öppnande 2 Dagordningens fastställande 3 Val av mötesordförande 4 Val av två justerare och fastställande av justeringsdatum

1 Mötets öppnande 2 Dagordningens fastställande 3 Val av mötesordförande 4 Val av två justerare och fastställande av justeringsdatum 1/10 1 Mötets öppnande Ordförande Veronica Palm började med konstatera det vi gör här har sitt ursprung i det som hände för mer än 100 år sedan. År 1889 startade det socialdemokratiska partiet. Stolthet

Läs mer

1 Mötets öppnande 2 Dagordningens fastställande 3 Val av mötesordförande

1 Mötets öppnande 2 Dagordningens fastställande 3 Val av mötesordförande 1 Mötets öppnande Ordförande Veronica Palm öppnade mötet och hälsade alla välkomna. På initiativ av SSU hedrade mötet de som föll offer för knivattentatet i Trollhättan. Veronica påminde om den ytterst

Läs mer

Rådhuset, måndagen den 15 oktober 2018 kl.13: Ajournering :41, 13:45-50, 14:02-14:04

Rådhuset, måndagen den 15 oktober 2018 kl.13: Ajournering :41, 13:45-50, 14:02-14:04 1(14) Plats och tid Beslutande Rådhuset, måndagen den 15 oktober 2018 kl.13:15-14.30 Ajournering 13.38 13:41, 13:45-50, 14:02-14:04 Ledamöter Se lista på sidan 2 Närvarande ej tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Klubbmästare Herr 1955 Sune Linde 1980 Hans Ivar Hägg 1956 Sune Linde 1981 Lars Seiz 1957 Börje Attoff 1982 Mats Hallberg 1958 Sune Linde 1983 Mats

Klubbmästare Herr 1955 Sune Linde 1980 Hans Ivar Hägg 1956 Sune Linde 1981 Lars Seiz 1957 Börje Attoff 1982 Mats Hallberg 1958 Sune Linde 1983 Mats Klubbmästare Herr 1955 Sune Linde 1980 Hans Ivar Hägg 1956 Sune Linde 1981 Lars Seiz 1957 Börje Attoff 1982 Mats Hallberg 1958 Sune Linde 1983 Mats Hallberg 1959 Sune Linde 1984 Mats Hallberg 1960 Sune

Läs mer

Nomineringar till extra partikongress 2011

Nomineringar till extra partikongress 2011 Nomineringar till extra partikongress 2011 Namn Abrahamsson, Joanna Adbo, Jerry Adén, Emil Andersson, Annika Andersson, Bo Andersson, Håkan Anderzon, Lowisa Anderzon, Lowisa Anderzon, Lowisa Aranda de

Läs mer

S-förening Huvudmedlemskap Extramedlemskap Totalt Antal ombud Adolf Fredrik s-förening 66 25 91 2 Afrikanska s-föreningen 3 16 19 0 AGGIS

S-förening Huvudmedlemskap Extramedlemskap Totalt Antal ombud Adolf Fredrik s-förening 66 25 91 2 Afrikanska s-föreningen 3 16 19 0 AGGIS S-förening Huvudmedlemskap Extramedlemskap Totalt Antal ombud Adolf Fredrik s-förening 66 25 91 2 Afrikanska s-föreningen 3 16 19 0 AGGIS Agitationsklubben i Stockholm 22 16 38 1 Akademikersossarna 23

Läs mer

Startlista DM medel Sida

Startlista DM medel Sida Startlista DM medel Sida 1 H75 1630 meter 4 anmälda Start 1 262275 Jack Bjurkvist Söderhamns OK 14:12 18494 Hans Gretas Segersta OK 14:14 227804 Tage Lundin Forsa OK 14:16 262273 Ingvar Tynong Söderhamns

Läs mer

Startlista. RM i jaktskytte. Jägarnas Riksförbund Örebro 25-26/7 2015

Startlista. RM i jaktskytte. Jägarnas Riksförbund Örebro 25-26/7 2015 Lag 1 Utropstid för laget är 5 minuter före utsatt starttid Lördag 08:00 Lördag 11:00 Lördag 16:00 1 Preben Garner 05 - Östergötland V+ 2 Benny Gill 18 - Ö 3 Stefan Hansson 14 - Västra Götaland Ö 4 Joachim

Läs mer

Protokoll. Kommunfullmäktige

Protokoll. Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 115-121 2 Avsägelse av kommunalt uppdrag som ersättare i kommunfullmäktige - Johanna Frisk (V)... 5 Avsägelse av kommunalt uppdrag som ledamot av kommunfullmäktige - Annika Qarlsson (C)...

Läs mer

Resultat Lista för tävlingen Landbys cup

Resultat Lista för tävlingen Landbys cup Klass: Dam 1 Anette Bergman 183 1 4 4 2 Emma Hannebo 183 1 4 3 3 Erica Jansson 182 1 2 3 4 Anna Tängmark 179 1 3 4 5 Marie martinsson 175 2 0 4 6 Birgitté Andersson 174 0 4 3 7 Hanna Wärn 173 0 1 4 8 Pernilla

Läs mer

Se bifogat närvaroprotokoll

Se bifogat närvaroprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid: Djäkneskolans aula, klockan 18:30-19:30 Beslutande: Övriga närvarande: Se bifogat närvaroprotokoll Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör Mikael Hätting, kanslichef/kommunjurist

Läs mer

Björksta Open 2006 Luftgevär Resultat L 7

Björksta Open 2006 Luftgevär Resultat L 7 Re: 9 av 19 2006-01-08 21:21 Lättare att hitta drömresan med MSN Resor http://www.msn.se/resor/ Resultat L 7 1 Tobias Jansson Ludvika Skf (W) 398 0.0 2 Mattias Pettersson Björksta Skf (U) 387 0.0 3 Alexandra

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(12)

Sammanträdesprotokoll 1(12) Sammanträdesprotokoll 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 20 oktober 2014, klockan 16.00-17.40. Beslutande Övriga närvarande Sten Nordström (S), ordförande, Åsa Eriksson (S), Kent

Läs mer

Order of Merit, OoM, Ställning efter deltävling 6, Kävlinge 6 juni. A-klass Sida 1

Order of Merit, OoM, Ställning efter deltävling 6, Kävlinge 6 juni. A-klass Sida 1 A-klass Sida 1 Elisabet Johansson Kävlinge Golfklubb 35 Michael Stjärnfeldt Lunds Akademiska Golfklubb 35 Markus Pregart Kävlinge Golfklubb 27 Björn Lindberg Kävlinge Golfklubb 25 Niklas Petersson Eslövs

Läs mer

Ordförande öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Ordförande öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 1 Protokoll fört vid årsmöte med PRO Kungshamn Datum 2015-03-17 Tid 15.30 Plats Närvarande Folkets Hus, Kungshamn 125 st. medlemmar Dagens värdpar Margareta och Sven Aronsson Nya medlemmar 1 Mötets öppnande

Läs mer

Dagordning vid LOs representantskaps möte den 21 maj 2013, med start kl 10.00, i Z-salen på ABF Stockholm, Sveavägen

Dagordning vid LOs representantskaps möte den 21 maj 2013, med start kl 10.00, i Z-salen på ABF Stockholm, Sveavägen Dagordning vid LOs representantskaps möte den 21 maj 2013, med start kl 10.00, i Z-salen på ABF Stockholm, Sveavägen 1. Mötets öppnande Karl-Petter Thorwaldsson öppnar mötet. 2. Parentation Karl-Petter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 20 oktober, 18.10 19.10 Beslutande Övriga närvarande Åsa Eriksson (S), ordförande, Ulf Olofsson (S), Elizabeth Pettersson

Läs mer

1 Mötets öppnande Karin Wanngård, partidistriktets vice ordförande, hälsade alla välkomna. Karin framförde att vi nu är på väg in i en valrörelse och

1 Mötets öppnande Karin Wanngård, partidistriktets vice ordförande, hälsade alla välkomna. Karin framförde att vi nu är på väg in i en valrörelse och 1 Mötets öppnande Karin Wanngård, partidistriktets vice ordförande, hälsade alla välkomna. Karin framförde att vi nu är på väg in i en valrörelse och att vi har visat att vi kan vinna val. I Europa ser

Läs mer

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Götaland

ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Götaland ST inom Arbetsförmedlingen Sektion Södra Götaland Protokoll fört vid Sektion Södra Götalands representantskap 21 mars 2013 på Af Lund Antal deltagare: 37 närvarande medlemmar varav 23 som valda ombud med

Läs mer

Fört vid ordinarie föreningsstämma för Transportarbetarnas Arbetslöshetskassa tisdagen den 12 maj 2015 klockan World Trade Center, Stockholm

Fört vid ordinarie föreningsstämma för Transportarbetarnas Arbetslöshetskassa tisdagen den 12 maj 2015 klockan World Trade Center, Stockholm TRANSPORTARBETARNAS ARBETSLÖSHETSKASSA PROTOKOLL Fört vid ordinarie föreningsstämma för Transportarbetarnas Arbetslöshetskassa tisdagen den 12 maj 2015 klockan 13.00 World Trade Center, Stockholm 1 Stämmans

Läs mer

den 6 juli 2016 Pro s Prize RESULTATLISTA Plac Namn Klubb SHCP Klass Till par Total Sär.

den 6 juli 2016 Pro s Prize RESULTATLISTA Plac Namn Klubb SHCP Klass Till par Total Sär. 1 Hansson / Hansson 19 1 klass -8 64 HANSSON, Mattias Forsgårdens Golfklubb 1 klass HANSSON, Axel Forsgårdens Golfklubb 1 klass 2 Stahl / Hegge 13 1 klass -6 66 HEGGE, Gunnar Forsgårdens Golfklubb 1 klass

Läs mer

Valberedningens förslag till Umeå Arbetarekommuns årsmötesval

Valberedningens förslag till Umeå Arbetarekommuns årsmötesval Valberedningens förslag till Umeå Arbetarekommuns årsmötesval 180325 Styrelsens AU 2 år I tur att avgå Nominerade Valberedningens förslag Harriet Hedlund Janet Ågren Janet Ågren Janet Ågren omval Andreas

Läs mer

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset

Protokollet förvaras på kanslienheten, stadshuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(4) Plats och tid Folkets Hus, Carlavägen 24, Ludvika måndag den 15 oktober 2018 kl. 17:00 17:30 Ajournering 17:15-17:25 ande ledamöter Se närvarolista sidan

Läs mer

Representantskapsmöte för ST Inom Arbetsförmedlingen Södra Norrlandsektionen. Datum: 2013-03-20 Tid: 11:00. Arbetsförmedlingen Sundsvall

Representantskapsmöte för ST Inom Arbetsförmedlingen Södra Norrlandsektionen. Datum: 2013-03-20 Tid: 11:00. Arbetsförmedlingen Sundsvall ST inom Arbetsförmedlingen 1 Sammanträde: Datum: 2013-03-20 Tid: 11:00 Plats: Representantskapsmöte för ST Inom Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingen Sundsvall 1. Representantskapsmötets öppnande Lars-Göran

Läs mer

Vinstlista - Cykla för livet 2014 Höstens vinster lämnas ut mellan 13 oktober - 20 december Vinst Deltagare Arbetsplats

Vinstlista - Cykla för livet 2014 Höstens vinster lämnas ut mellan 13 oktober - 20 december Vinst Deltagare Arbetsplats Vinstlista - Cykla för livet 2014 Höstens vinster lämnas ut mellan 13 oktober - 20 december Vinst Deltagare Arbetsplats 1 Presentkort weekend (värde 5000 kr) Karin Gabrielsson Sjungande dalens skola Flöjtens

Läs mer

1) Mötets öppnande 2) Dagordningens fastställande 3) Val av mötesordförande 4) Val av två justerare och fastställande av justeringsdatum 5) Val av

1) Mötets öppnande 2) Dagordningens fastställande 3) Val av mötesordförande 4) Val av två justerare och fastställande av justeringsdatum 5) Val av 1) Mötets öppnande 2) Dagordningens fastställande 3) Val av mötesordförande 4) Val av två justerare och fastställande av justeringsdatum 5) Val av sju rösträknare varav en sammankallande För beslut: 6)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhusets sessionssal klockan 17:30-18:24 ande Johanna Odö (S), Jimmy Fredriksson (S), Lennart Skansfors (DiN), Lisa Bäckman (V), Åsa-Lena Vestling (SD), Tove

Läs mer

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Närvarande: Enligt fastställd förteckning över närvarande medlemmar. 1.

Läs mer

Startlista, par/lag: Kuriren Cup Final 2015

Startlista, par/lag: Kuriren Cup Final 2015 Startlista, par/lag Kuriren Cup Final 205 Datum 205-06-4, 0800 Bana Eskilstuna GK Start Hål Förnamn Efternamn Klubb HCP Tee S-HCP Klass 0800 0800 080 080 0820 M Eliasson/T Landin 7,5 A X Tony Landin Torshälla

Läs mer

STARTLISTA EFTERMIDDAG den 5 juli 2014 Enköpings GK

STARTLISTA EFTERMIDDAG den 5 juli 2014 Enköpings GK 13:00 01 - J Broberg / P Broberg 42,3 Gul BROBERG, Jonas Enköpings Golfklubb 560105-020 16,4 Gul BROBERG, Peter Enköpings Golfklubb 540525-047 25,9 - A Broberg / S Fredman 50,5 Röd FREDMAN, Susanne Capital

Läs mer

Roslagsmästerskap stafett, Startlista

Roslagsmästerskap stafett, Startlista Sida 1 av 10 Roslagsmästerskap stafett, Startlista D12 4 anmälda 18:00:00 61 Vakant Lag 1 62 Vakant Lag 2 63 OK Linné 1 Sandra Boström 234884 2A Agnes Jonsson 209645 2B Erika Jonsson 243594 3 Maria Jansson

Läs mer

I egen förteckning finns listan med enbart betalande medlemmar. Föreningarnas representantskapsombud beräknas enligt den. Bromma-Kungsholmen

I egen förteckning finns listan med enbart betalande medlemmar. Föreningarnas representantskapsombud beräknas enligt den. Bromma-Kungsholmen Vid årsskiftet 2018/2019 hade Socialdemokraterna i Stockholm 181 anslutna grundorganisationer, vilket är en minskning med 18 organisationer från föregående år. Vid utgången av 2018 redovisar Socialdemokraterna

Läs mer

Resultatlista, enskild rond - netto: Möre Golfklubb Möre Scramble B-klass (2014) B-klassen Namn:

Resultatlista, enskild rond - netto: Möre Golfklubb Möre Scramble B-klass (2014) B-klassen Namn: Klass Placering Resultatlista, enskild rond - netto Möre Scramble B-klass (2014) B-klassen Namn Rond 1 Spel.kat. Spelform Scramble, Slagtävling Klubb CBA S-HCP Datum 2014-08-24 Resultat Särskiljning 1

Läs mer

Sollefteåsalen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista. Kommunstyrelseförvaltningen. Ordförande... Malvina Falk Hamberg (S) 73

Sollefteåsalen, kommunhuset, Sollefteå. Enligt närvaro-/tjänstgöringslista. Kommunstyrelseförvaltningen. Ordförande... Malvina Falk Hamberg (S) 73 1 (7) Sammanträdestid Kl. 13.00 17.00 Sammanträdesplats Beslutande Sollefteåsalen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Övriga deltagande Ann-Katrin Lundin, tf kommunchef, 73 Anna

Läs mer

Svenska Rottweilerklubben/AfR

Svenska Rottweilerklubben/AfR Protokoll fört vid :s konstituerande möte i Sundsvall 2012-03-03 Närvarande: Helén Wallman, Patrik Ohlsson, Ingela Sundqvist, Ann-Git Rammus Susanne Backman, Tord Sivén och Malin Åsander Anmält förhinder:

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Måndag 24 april i Sessionssalen, kommunhuset kl 18:30-19:00 Beslutande Övriga närvarande Leif Bergman (S) ordförande Solweig Gard (S) vice ordförande Bosse Henriksson (M) andre vice ordförande

Läs mer

Tjänstemän Stadsdelsdirektören Christina Heglert, avdelningschefen Fredrik Cederblom, samt nämndsekreteraren Anna Birgersson

Tjänstemän Stadsdelsdirektören Christina Heglert, avdelningschefen Fredrik Cederblom, samt nämndsekreteraren Anna Birgersson Sammanträde måndagen den klockan 09:00-09:10 Ledamöter Ersättare Sus Andersson (MP) ordförande Mohamed Nuur Bashir Abdi (S) Ole-Jörgen Persson (M) vice ordförande Agneta Åberg (S) Anna Jonazon (S) Guner

Läs mer

Bengt Sandberg, Fastighets region ost 2013-2015

Bengt Sandberg, Fastighets region ost 2013-2015 LO-distriktets styrelse och revisorer Bilaga 1 Mandatperiod Bengt Sandberg, Fastighets region ost 2013-2015 Vice ordförande Marie Jokio, Kommunal Sthlms ln 2013-2014 Ordinarie ledamöter Stefan Hansson,

Läs mer

Protokoll fört vid PRO:s årsmöte

Protokoll fört vid PRO:s årsmöte Protokoll fört vid PRO:s årsmöte 2015-02-25 Ca 130 närvarande i Folkets Hus i Nynäshamn 1. Parentation, och Årsmötets öppnande Ordförande Whille Karlsson började med att tända ett ljus för minnesstund

Läs mer

SEKE Civilingenjörerna Karlstad Sida 1 av 6. Ägget, Karlstads universitet 2012-02-16 klockan 16.15

SEKE Civilingenjörerna Karlstad Sida 1 av 6. Ägget, Karlstads universitet 2012-02-16 klockan 16.15 SEKE Civilingenjörerna Karlstad Sida 1 av 6 Närvarande Styrelsen: Linnéa Johnsson Ordförande Christian Lidén Vice ordförande Malin Ek Skattmästare Maria Simes Sekreterare Victor Karlsson Ordf. motionsphöseriet

Läs mer

På sidan 7 finns därför en förteckning med enbart betalande medlemmar. Föreningarnas representantskapsombud beräknas enligt den. Bromma-Kungsholmen

På sidan 7 finns därför en förteckning med enbart betalande medlemmar. Föreningarnas representantskapsombud beräknas enligt den. Bromma-Kungsholmen Vid årsskiftet 2017/2018 hade Stockholms arbetarekommun 199 anslutna grundorganisationer, vilket är en minskning med 1 organisation från föregående år. Vid utgången av 2017 redovisar Stockholms arbetarekommun

Läs mer

Nomineringar till partikongress 2013

Nomineringar till partikongress 2013 Nomineringar till partikongress 2013 Namn Abdi, Guleed Ali, Amne Ali Salad, Ahmed Andersson, Anton Andersson, Sanna Andersson Öngörür, Camilla Bari, Shuta Bentancour Garin, Pedro Bentancour Garin, Pedro

Läs mer

Kommunhuset, administrativ service

Kommunhuset, administrativ service 1(8) Plats och tid Kommunhuset plenisalen, kl. 18.30-19.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef

Läs mer

Ingela Larsson (S), ersätter Nafih Mawlod (S) Tommy Lönnström (SD), ersätter Amanda Funk (SD)

Ingela Larsson (S), ersätter Nafih Mawlod (S) Tommy Lönnström (SD), ersätter Amanda Funk (SD) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Lindeskolans aula, kl. 15:30-16:00 ande: Tjänstgörande ersättare: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid: Margareta

Läs mer

Resultatlista 2013 Kolum Na n2 Ort Startt S id lum lutt n1

Resultatlista 2013 Kolum Na n2 Ort Startt S id lum lutt n1 Resultatlista 2013 Kolumn2 Namn Ort Starttid Kolumn1 Sluttid 1 K Johnsson, Birgitta Svenljunga 00:44:04 2 K Höglund, Annica Bredaryd 00:44:30 3 K Davidsson, Anna Värnamo 00:44:56 4 K Franzen, Kristina

Läs mer

Wiktor Hoffmar f Gävle (X)

Wiktor Hoffmar f Gävle (X) 1:1 Utskrivet med Holger8 2016-02-04 Karl Mikael f. 1964-04-12 (Familj 14) = Barn utan känd moder Karl Tomas Hoffmar f. 1965-05-02 (Familj 15) = Barn utan känd moder Ingrid Margareta f. 1968-07-21 (Familj

Läs mer

NAMN VALÖRTID -16 BRONS SILVER GULD ELIT 1 ELIT 2 ELIT 3 ELIT 4 DIPLOM ÖVRIGT

NAMN VALÖRTID -16 BRONS SILVER GULD ELIT 1 ELIT 2 ELIT 3 ELIT 4 DIPLOM ÖVRIGT NAMN VALÖRTID -16 BRONS SILVER GULD ELIT 1 ELIT 2 ELIT 3 ELIT 4 DIPLOM ÖVRIGT Ahlqvist Erika Tävlade ej 2016 Nästa märkesvalör är Brons Ahlqvist Håkan BRONS Resultat saknas före 2009? Albinsson Eva GULD

Läs mer

Optimized Padel Center - Grupp: 1

Optimized Padel Center - Grupp: 1 1 Pär Åsare & Hannes Fischer Åsare 0721830143 & 0723301570 2 Calle Åkesson & Johan Schultz 0731839854 & 0701667221 3 Robert Flatum & Andreas Kastberg 0708631225 & 0723541284 4 Fredrik Andersson & Lars

Läs mer

Omröstningsprotokoll Regionfullmäktiges sammanträde den april 2015

Omröstningsprotokoll Regionfullmäktiges sammanträde den april 2015 Omröstningsprotokoll Regionfullmäktiges sammanträde den 14-15 april 2015 40 Svar på motion från Thomas Andersson (C) om satsning på förnybar solenergi (RS/471/2015) - yrkande från Thomas Andersson om bifall

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-20:20. Sven-Erik Lindestam (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SÖDERHAMNS KOMMUN. Kommunfullmäktige. Rådhuset, 18:00-20:20. Sven-Erik Lindestam (S) Nämnd Plats och tid Utses att justera Rådhuset, 18:00-20:20 Sven-Erik Lindestam (S) Justeringens plats och tid Rådhuset,, kl. 21:00 Paragrafer 155-161 Underskrifter John Staffas (S), ordförande Stéphanie

Läs mer

Magnus Nilsson, kommunchef Tomas Klug, kanslichef

Magnus Nilsson, kommunchef Tomas Klug, kanslichef Plats och tid Fredag 28 december 2018 kl. 16.00 16.32 Svenljungasalen, kommunhuset Svenljunga ande Ledamöter Dag Forsström, Ålderpresident Övriga ledamöter Se sidan 2 Tjänstemän och sakkunniga Alfred Gotemark,

Läs mer

Se bilaga 1 till protokollet

Se bilaga 1 till protokollet 1(6) Plats och tid Trångsvikens Bygdegård, onsdagen den kl 10.00-16.15 Beslutande Se bilaga 1 till protokollet Övriga närvarande Jonas Törngren, kommundirektör Anette Lihuvudh, kommunsekreterare Justerare

Läs mer

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 10/2003 Generalsekreteraren

SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 10/2003 Generalsekreteraren SVERIGES ADVOKATSAMFUND Cirkulär nr 10/2003 Generalsekreteraren Ledamöterna av Sveriges advokatsamfund Advokatsamfundets fullmäktige Självskrivna ledamöter av fullmäktige Styrelsens ordförande Axel Calissendorff,

Läs mer

den 3 juli 2015 Dialecten RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Klass Till par Total Sär.

den 3 juli 2015 Dialecten RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Klass Till par Total Sär. 1 Åkesson / Åkesson 1-klass -11 61 ÅKESSON, Runo Sjögärde Golfklubb 1-klass 76 ÅKESSON, Jesper Sjögärde Golfklubb 1-klass 62 2 Hansson / Fransson 1-klass -10 62 S9 HANSSON, Peter Forsgårdens 1-klass 59

Läs mer

JärvsjöRennet 2006 OFFICIELLA RESULTAT

JärvsjöRennet 2006 OFFICIELLA RESULTAT 2006-01-22 JärvsjöRennet 2006 Längd Knatte Intervallstart klassisk stil 0.6 km AllService AB 3 FIGARO Nicklas Järvsjöby IF 2 FILIPSSON Emma Järvsjöby IF 5 FILIPSSON Moa Järvsjöby IF 7 KRISTOFFERSSON Sanna

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2010-09-20 09-26 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2010-09-19 Kommun: ÅMÅL Plats: Mötesplats Fasetten, Trollhättan Dnr: 201-16687-2010 Rösträkningen och

Läs mer

Se bifogat närvaroprotokoll

Se bifogat närvaroprotokoll 1(19) Plats och tid Djäkneskolans aula, kl. Beslutande Ledamöter Se bifogat närvaroprotokoll Övriga närvarande Ulrika Strandroth Frid, kommundirektör Mikael Hätting, kanslichef/kommunjurist Hanna Ohlsson

Läs mer

Protokoll för Salts årsmöte 2014

Protokoll för Salts årsmöte 2014 Protokoll för Salts årsmöte 2014 Plats: Pingstkyrkan, Hässleholm Datum och tid: 2014-05-30 kl 13.30 17.25 Närvarande: 64 röstberättigade ombud Paragrafer: 1-18 Underskrifter: Kristian Tyrberg (ordförande)

Läs mer

Protokoll VU 9/ Uppsala studentkårs valutskott , Kalmar nation

Protokoll VU 9/ Uppsala studentkårs valutskott , Kalmar nation Protokoll VU 9/2015-16 Uppsala studentkårs valutskott 20160421 20.01-20.30, Kalmar nation Närvarande: Jonas Lårdh, Jonatan Bodin, Magnus Jansson, Mattias Wikström Förhinder: Inga 1 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Härjedalens Socialdemokratiska Arbetarekommun

Härjedalens Socialdemokratiska Arbetarekommun Härjedalen Protokoll fört vid årsmöte med Sida1 av (5) Härjedalens Socialdemokratiska Arbetarekommun Den 28 mars 2015 på Svegs Folkets Hus. Närvarande var följande medlemmar: Abbas Khanahmadi Sören Backlund

Läs mer

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Marie Mill (SRD) Markus Evensson (S) Yvonne Oscarsson (V) Annelie Wallberg (S) Kenneth Forssell (V)

PROTOKOLL. Per-Gunnar Larsson (S) Marie Mill (SRD) Markus Evensson (S) Yvonne Oscarsson (V) Annelie Wallberg (S) Kenneth Forssell (V) Plats och tid Ljusdalssalen, Förvaltningshuset, Ljusdal kl 18:00-19:20 Beslutande: Marit Holmstrand (S) Olle Fack (C) Stina Michelson (S) Helena Brink (C) Jenny Breslin (S) Ingrid Olsson (C) Per-Gunnar

Läs mer

Volvo World Golf Challenge

Volvo World Golf Challenge Datum 2013-07-06 Starttid Hål Förnamn Efternamn Klubb HCP Tee S-HCP Klass 0800 1 1 U Engfors Holmbom/Å Bergström 39 Dam Åsa Bergström Örnsköldsviks Golfklubb Puttom 19,6 Röd 19 Ulrika Engfors Örnsköldsviks

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

SLUTRESULTAT. Avstånd

SLUTRESULTAT. Avstånd SLUTRESULTAT Avstånd Station 1 1/7-300 meter Station 2 1/3-440 meter Station 3 L2-390 meter Station 4 C40-430 meter Station 5 1 / 8-280 meter Station 6 S20H - 310 meter Statistik Klass Antal deltagare

Läs mer

PROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: A-salen Medborgarhuset, Alafors, kl 18:30 19.10 Ledamöter: Jan Skog m Göran Karlsson v Elisabeth Mörner m Ingmarie Torstensson v Ingemar Serneby m Tommy Gustafsson v Leif

Läs mer

Resultatlista, enskild rond - netto:

Resultatlista, enskild rond - netto: Möre Scramble B-klass (2012) Klass Placering B-klassen Namn Rond 1 Spelform Scramble, Slagtävling Spel.kat. Klubb CBA S-HCP Datum 2012-08-26 Resultat Särskiljning 1 Fredrik Bencker 7,9 56.1 Christine Nordström

Läs mer

LEIF KARLSSON MAGNUS ODÉN ÅKE ERIKSSON MATS ÅKERIND ANNIKA BRODIN SÖDERLUND ERIK PROOS GUIDO RIPKE

LEIF KARLSSON MAGNUS ODÉN ÅKE ERIKSSON MATS ÅKERIND ANNIKA BRODIN SÖDERLUND ERIK PROOS GUIDO RIPKE VSM 2013 sorganisation Fredag 16 augusti Tävlingsledare Bitr. tävlingsledare HANS LOFORS/ANDERS WETTERBERG LEIF KARLSSON Teknisk ledare MAGNUS ODÉN Sjukvård CAROLINE GYLLENHAMMAR Starter Starters FÖRBUNDS

Läs mer

Protokoll fört vid Stockholms arbetarekommuns representantskap tisdagen den 23 februari 2016 kl Plats: ABF-huset Sveavägen 41.

Protokoll fört vid Stockholms arbetarekommuns representantskap tisdagen den 23 februari 2016 kl Plats: ABF-huset Sveavägen 41. 1/6 Protokoll fört vid Stockholms arbetarekommuns representantskap tisdagen den 23 februari 2016 kl. 18.00. Plats: ABF-huset Sveavägen 41. 1 Mötets öppnande Ordförande Veronica Palm öppnade mötet och hälsade

Läs mer

Tävling: Kretsfält 3 KrM C ,

Tävling: Kretsfält 3 KrM C , Tävling: Kretsfält 3 KrM C 2016-05-15, 2016-05-15 1A 1 Daniel Wallander Pk Ena 55656666 45/26 17 B 2 John Danielsson Pk Ena 54546656 41/24 18 B 3 Anders Bennbom Bålsta SS 45644663 38/18 20 4 Anders Johansson

Läs mer

Ättlingar Gustaf EMIL Gustafsson

Ättlingar Gustaf EMIL Gustafsson Ättlingar Gustaf EMIL Gustafsson Gustaf EMIL Gustafsson. Född 1878-08-14 Risnäs, Sorsele (AC). Död 1954-04-24 Risnäs, Sorsele (AC). Familj med SARA Albertina Lundberg (Född 1880-06-12 Grannäs, Sorsele

Läs mer

Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75 m fl

Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75 m fl Lantmäterimyndigheten Uddevalla kommun Aktbilaga AN1 Sida 1 Andelstalslängd 2016- Ärendenummer Förrättningslantmätare Solveig Torp Ärende Anläggningsförrättning berörande Hällebäck 1:7, 1:45, 1:53, 1:75

Läs mer

RESULTATLISTA. den 1 juli 2015 Pro's Prize. Plac Namn Klubb Klass Till par Total Sär.

RESULTATLISTA. den 1 juli 2015 Pro's Prize. Plac Namn Klubb Klass Till par Total Sär. 1 Hagberg / Törnqvist 1-klass -7,8 64,2 HAGBERG, Ove Forsgårdens 1-klass TÖRNQVIST, Magnus Forsgårdens 1-klass 2 Andersson / Olsson 1-klass -7,2 64,8 ANDERSSON, Birgitta I Forsgårdens 1-klass OLSSON, Dennis

Läs mer

Nomineringar och valberedningens förslag årsmötesval 20 mars 2016 Styrelsens AU 2 år I tur att avgå Nominerade Valberedningens förslag

Nomineringar och valberedningens förslag årsmötesval 20 mars 2016 Styrelsens AU 2 år I tur att avgå Nominerade Valberedningens förslag Nomineringar och valberedningens förslag årsmötesval 20 mars 2016 Styrelsens AU 2 år I tur att avgå Nominerade Valberedningens förslag Harriet Hedlund Janet Ågren Janet Ågren Janet Ågren Andreas Lundgren

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (5)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (5) Sida 1 (5) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 17:00-18:10 Beslutande Miguel Odhner (S) Erika Sjöblom (S) Assar Wixe (S) Ingela Rossi (S) Johan Holmberg (S) Pia Gillerstedt (S) Birgitta Jähnke

Läs mer

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige

ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1. Kommunfullmäktige ORUST KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kulturhuset Kajutan, Henån torsdag den 7 augusti, 2008 kl 18.30-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att Justera Enligt förteckning Ewa Reinhold,

Läs mer

Protokoll fört vid Vänsterpartiet i Umeås årskonferens

Protokoll fört vid Vänsterpartiet i Umeås årskonferens Närvarande: Se bilaga 1. Protokoll fört vid Vänsterpartiet i Umeås årskonferens 2016-02-28 Årsmötets öppnande 1 Vänsterpartiet Umeås ordförande, Gudrun Nordborg, öppnar mötet. Årsmötets behöriga 2 utlysande

Läs mer

0 0 Samma som ej deltagit Borträknade

0 0 Samma som ej deltagit Borträknade Klass Plac. Förnamn Efternamn Klubb V tävl 1 P tävl 1 V tävl 2 P tävl 2 V tävl 3 P tävl 3 V tävl 4 P tävl 4 V tävl 5 P tävl 5 Vikt totalt Poäng totalt HS 1 Marcus Dahlqvist SFK Trekroken 5528 14 9163 15

Läs mer

den 18 juli 2018 Reseslaget RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Golf-ID HCP Till par Total Sär.

den 18 juli 2018 Reseslaget RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Golf-ID HCP Till par Total Sär. 1 Jonsson / Strand 10,6-11 60 SHCP JONSSON, Linus Landeryds Golfklubb 011101-010 0,3 SHCP STRAND, Ludwig Mjölby Golfklubb 020916-004 10,3 SHCP 2 Haag / Almgren 9,0-11 60 S9 HAAG, Carl-Henrik Mjölby Golfklubb

Läs mer

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb

Linköpings Resultatbörsen 2002 2002-11-23 Orienteringsklubb Så är ännu en tävlingssäsong till ända och som brukligt är kommer här årets utgåva av Resultatbörsen från Tävlingskommittén. Då detta är mitt första år som ansvarig för dessa sammanställningar, hoppas

Läs mer

Västerbotten m 1)Odain Rose -92 IFK Umeå 11,03 Sollentuna 12-sep - 0,8 2)André Brännström -87 Skellefteå AIK 11,05 Skellefteå 14-jun + 0,81

Västerbotten m 1)Odain Rose -92 IFK Umeå 11,03 Sollentuna 12-sep - 0,8 2)André Brännström -87 Skellefteå AIK 11,05 Skellefteå 14-jun + 0,81 Västerbotten 2008 100 m 1)Odain Rose -92 IFK Umeå 11,03 Sollentuna 12-sep - 0,8 2)André Brännström -87 Skellefteå AIK 11,05 Skellefteå 14-jun + 0,81 3)Adam Andersson -91 Skellefteå AIK 11,07 Stockholm

Läs mer

Efter omgång 3. Datum

Efter omgång 3. Datum 0 1 164 Kjell Persson 5516 0 2 111 Henrik Adolfsson 5032 0 3 104 Gunnar Ljungberg 4957 0 4 120 Inger Johanson 4924 0 5 181 Lars Daborn 4832 0 6 11 Anders Berg 4773 0 7 265 Robert Markenfelt 4722 0 8 208

Läs mer

Resultatlista, enskild rond - netto:

Resultatlista, enskild rond - netto: Resultatlista, enskild rond - netto Polfärskt Trophy 202 Klass Placering A klass Namn Rond Spel.kat. Spelform Slagtävling Klubb CBA -4/RO S-HCP Datum 202-07-25 Resultat Petter Ölund AM Sommarro Golf 4

Läs mer

Österlenspelen. 11-12 december 2010 RESULTAT

Österlenspelen. 11-12 december 2010 RESULTAT Österlenspelen 11-12 december 2010 RESULTAT HERRSINGEL A 9 deltagare Korsavadshallen POOL A Linus Conrad, Carlskrona - Dennis Schön, Aura 20 10.15 21-17, 21-15 Dennis Schön, Aura - Karl Fredlund, Christianstad

Läs mer

Tävling: Mästarmötet 2012,

Tävling: Mästarmötet 2012, Tävling: Mästarmötet 2012, 2012-09-30 1A 1 Runnhagen, Jonas Oxelösunds PK 56665666 46/30 37 S 2 Kölestam, Olof Håtuna Pistol- Och Ssk 45664664 41/29 33 B 3 Lindau, Kim Vimmerby PSK 65543565 39/27 28 4

Läs mer