Verksamhetsberättelse ÅS IF 2016 Sida 1 av 10

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse ÅS IF 2016 Sida 1 av 10"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse ÅS IF 2016 Sida 1 av 10

2 Sida 2 av 10 ÖVERGRIPANDE ÅS IF Återigen växer vår förening i takt med att befolkningen i Ås ökar. Det är fantastiskt att se hur många ledare/tränare/styrelseledamöter som jobbar ideellt i Ås IF. Utvecklingen går framåt och det kommer varje år nya utmaningar som vi lyckas lösa med bravur. STYRELSE Styrelsen har sedan årsmötet den 21 mars bestått av ordförande Lotta Wickenberg, kassör Eva Lek Jansson, sekreterare Christina Ravald och ledamöterna Fredrik Runfors, Anders Johansson och Robert Ingvarsson samt vår ungdomsrepresentant Lydia Landin. MEDLEMMAR Vi har över 1300 registrerade medlemmar i föreningen och antalet ökar från år till år. Vi har även i år jobbat med att kontrollera att de som deltar i våra aktiviteter också är medlemmar i föreningen. Ekonomin har under hela året varit under kontroll. Bokföring och redovisning har kunnat ske löpande under året. Det har under året avsatts medel till vår gemensamma anläggning, Hovängen. En upprustning i form av målning av kansliet och andra byggnader runt Hovängen var i sommar möjligt då vi ansökte och fick ta emot feriearbetare under Patrik Holmberg ledning. Man möjliggjorde även för att ha fik i anslutning till kansliet. Vi jobbar för att få möjlighet att bygga två nya toaletter, varav en handikappanpassad sådan, vid ena gaveln av vår kanslibyggnad. En viss del av det aktivitetsstöd föreningen får har avsatts för detta ändamål och vi räknar med att fortsätta bygga en ekonomisk plattform för anläggningen. Försäljning av grusplanen vid E14 genomfördes under december månad. Marken såldes till en privatperson som har för avsikt att uppföra en islada på området. Har inte byggnation av islada kommit igång inom två år kommer kontraktet att hävas och marken köps tillbaka av Ås IF. Styrelsens uppfattning är att marken inte ska användas till annat än idrottslig verksamhet. STYRELSEMÖTEN Totalt har styrelsen haft 11 protokollförda styrelsemöten, varav 8 med den nya styrelsen, Två av mötena var extra styrelsemöten för specifika frågor. Vi har även haft ett årsmöte, ett konstituerande möte och ett extra årsmöte under ÖVRIGT Lotta Wickenberg har deltagit i flertal möten under året med Ås Framtid, JK-hallens styrelse och Sweco, där målet varit att driva på en utveckling av Jämtkraftshallen. Under hösten har Lotta Wickenberg och Eva Lek Jansson deltagit i möte med SISU och Jämtland Härjedalens idrottsförbund, där målet är att öka antalet lärgruppstimmar inom föreningar runt om i länet. Arbetet fortsätter under 2017 och förväntas vara slutfört under hösten. Anders Johansson har haft rollen som kontaktperson för integration och jobbat aktivt för att integrera ensamkommande barn och ungdomar i vår förening. Conny Brome har varit representant för Ås IF i Allianshallen och Fredrik Runfors hans suppleant. Robert Ingvarsson har varit styrelsens representant mot Idrottsalliansen.

3 Sida 3 av 10 ÖVERGRIPANDE VERKSAMHET Ås IF har under året startat ett projekt som kallas Stjärnjakten där målet är att barn och ungdomar, över sektionsgränserna, ska träna motorik och rörelsemönster tillsammans i form av stationsövningar. Emma Ek har tillsammans med Anders Johansson dragit igång verksamheten och det har varit en välbesökt aktivitet under hösten. Föreningen har även startat upp en verksamhet med Knattegympa för barn 3-4 år efter initiativ av Friedrich Molde. 11 barn har varit inskrivna i gruppen och efter att ha plockat fram alla redskap och ställt upp de uppställningar som behövs för träningen börjar varje träning med uppvärmning till musik. Därefter är det dags att rusa fram till uppställningar som finns och hoppa, falla, klättra, hänga, balansera Föräldrarna ser till att sina barn känner sig trygga. Målet med gruppen är att utveckla barnens motorik och kroppskännedom. En hel del av övningar går ut på att utmana barnens mod och nyfikenhet att prova något nytt. Alla kan göra kullerbytta, några har börjat hjula. Det som dock är viktigast är att alla verkar ha det roligt och kommer gärna tillbaka. Cirkelfysträningen på torsdagar har varit en återkommande aktivitet i regi av Roger Ek, där äldre ungdomar och vuxna kunnat träna styrka och kondition tillsammans. Föreningen har även tider i JK-hallens gym för medlemmarna. STYRDOKUMENT År 2016 låg fokus på att förankra vår värdegrund i verksamheten. Värdegrunden reviderades i slutet av 2015 togs upp på årsmötet Tanken är att den ska bli en lättillgänglig plattform att bygga vidare på inom varje sektion. Matpolicyn har under 2016 omarbetats, och denna kommer vi att arbeta vidare med under Ett stort TACK till alla er som gjort vår verksamhet möjlig under 2016 och vi hoppas att ni vill fortsätta utvecklingen av vår förening med oss under kommande år. Ås IF:s huvudstyrelse genom Lotta Wickenberg, Eva Lek Jansson, Christina Ravald, Fredrik Runfors, Anders Johansson, Robert Ingvarsson och Lydia Landin.

4 Sida 4 av 10 Verksamhetsberättelse ÅS IF Fotbollssektionen Tack för säsongen 2016! Fotbollssektionens vision är att vi inom något år ska ha både dam- och herrlag och att majoriteten av spelarna ska komma från Ås IF har vi haft över 300 aktiva spelare, från barn födda 2009 till seniorerna i herrlaget. I år har vi även haft en F17 lag. Förutsättningen för att vi kan ha så många spelare i våra lag är att många, framförallt föräldrar, engagerar sig som ledare i våra barns fritid och skapar en meningsfull mötesplats. SEKTIONSSTYRELSE Sektionsstyrelsen har under året bestått av följande: Karin Holmberg, Fredrik Olofsson, Björn Person, Fredrik Aliris, Joakim Mattsson och Katarina Fredriksson i början av säsongen och Eva Lek Jansson i slutet. ARBETSGRUPPER Grupper som sektionen driver är: Lagledare, de samlas ca 6-8 ggr/år där lagen får stöd med planering riktlinjer, hall- och planbokningar samt får information till lagen från sektion och föreningsstyrelsen. Tränarforum, denna grupp är ny från år 2014 men tyvärr har det inte blivit några träffar under året bl.a. pga flera möten inför storsjöcupen. STYRELEMÖTEN och eller ARBETSGRUPPSMÖTEN Se ovan angående arbetsgrupperna. Sektionsstyrelsen har träffats 6 ggr under FÖRÄLDRAMÖTEN Möten med föräldrar anordnar respektive lag och i snitt har varje lag 1-2 möten/år, detta år inget undantag. Där tar tränare och lagledare upp förslag på seriespel och cuper och föräldrarna får ge sina synpunkter på upplägg och intensitet. I år har det även diskuterats värdegrund på föräldramötena. Utifrån Ås IF:s reviderade värdegrund. VERKSAMHETEN Lagen 2016 hade vi över 300 aktiva spelare i 15 st träningsgrupper där flera av de yngsta lagen/ träningsgrupperna hade flera lag anmälda till Kompisligan. Utmaningen är att behålla ungdomarna i de högre åldrarna när omkringliggande lag och närheten till Östersund drar. Under året har vi fått ett välkommet tillskott av nya medlemmar från nyanlända ungdomar, boende i Ås och Dvärsätt, som har tränat och spelat med de två äldsta pojklagen. Vi har även fått ett tillskott i P med spelare från Lit där den åldersklassen lades ner. På flicksidan har vi i år haft ett F17 lag i samarbete med IFK Östersund. En utmaning vi står inför att få de olika årskullarna att tillsammans hitta lösningar för att få flickorna att fortsätta både att spela fotboll och att stanna i föreningen. Något vi fortsätter att arbeta med för att förbättra på både pojk och flicksidan. Cuper och seriespel Herrlaget spelade div 6. I Kompisligan hade Ås IF 20 lag. Ås IF deltog i ett flertal cuper som bland annat Hudik Cup, Storsjöcupen och Dalecarlia cup. F03 vann i år DM och ges då möjlighet till spel i Mästarcupen under 2017.

5 Sida 5 av 10 Träning för nyanlända - Träningarna på våren 2016 genomfördes i JK-hallen. Det var allt från fem stycken närvarande till 20 spelare. De flesta bodde här i Ås men några kom också åkande från boenden i Dvärsätt. Vi försökte även att bara tala svenska på dessa träningspass för att förutom fotbollskunskaper även öka spelarnas kunskaper i svenska. På hösten var vi på Hovängen men antalet var inte lika högt då delvis för att ett av boenden för nyanlända i Ås avvecklades. Några av spelarna på dessa träningspass är även medlemmar och spelar med Ås i ordinarie träningsgrupper. Fotbollsskolan Fotbollsskolan arrangerades även i år I Ås IFs egen regi i augusti för barn i åldrarna 6 till 12 år. Nio ledare från Ås deltog detta år i att träna 50 barn under denna vecka. Vi hade en bra vecka med bra fotbollsplaner och hade även tur med vädret. Vi arrangerar detta helt själva med stöd av ICA Kvantum. Övningsbanken för veckan lägger ledarna upp själva med stöd detta år från Björn Persson, fotbollssektionen. Det roliga med denna vecka är att vi har allt från nybörjare till dem som uppger att de är blivande utlandsproffs. Allt talar för att vi fortsätter att köra fotbollsskolan i egen regi för att hålla ned kostnaden för våra deltagare så länge som vi känner att vi kan leverera en bra vecka. Ledarnas insatser är dock en viktig framgångsfaktor och de har en stor del i att förmedla glädje och entusiasm för att dessa unga spelare ska fortsätta spela fotboll en lång tid framåt. Lagledarträffarna Sektionen har haft 8 st lagledarträffar under året. Träffarna har varit ett tillfälle att utbyta erfarenheter och samverka mellan lagen. återkommande punkter har varit: planering av träningstider, anmälan av lag till seriespel, redovisning av LOK-stöd, utbildningar, material och information från föreningen i stort. Storsjöcupen- Sommaren 2016 fick Ås IF Fotboll möjligheten att för första gången vara med som delarrangör av Storsjöcupen. När vi ser tillbaka på veckan är vi mycket nöjda med arrangemanget, det var en härlig vecka i Ås med fotboll, mycket folk i omlopp och god stämning. Kort sagt en succé! Under våren hade fotbollssektionen ett flertal träffar med StorsjöCupen för att endast 20 dagar innan Cupstart sluta ett avtal. Vi hade aldrig klarat av att "ro i hamn avtalet utan den goda hjälp som vi fick av Börje Olsson, tidigare ordförande i Ås IF herrfotboll och känd Ås-profil, hans erfarenhet var ovärderlig. Ås IF s feriearbetare tillsammans med Patrik Holmberg, planskötare, såg till att kansliet fick ett ett rejält ansiktslyft inför cupen med ny färg och servering. Under Cupveckan spelades 94 matcher på 4 dagar på Hovängen. 22 fotbollslag bodde på Ås Skola och på vår egen camping vid skolan tog vi emot 30 husbilar/husvagnar och 24 tält. Vi hade ca 80 st funktionärer (föräldrar och spelare) från fotbollssektionen som skötte servering och parkering på Hovängen samt servering på skolan. StorsjöCupen var själva ansvariga för boendet på skolan och hade anställt 3 skolvärdar och 4 feriearbetare från Ås. Ås IFs feriearbetare hade uppdraget att var matchvärdar och hålla snyggt på anläggningen. Börje Olsson och Anders Forsstedt, ideella funktionärer, var handledare för matchvärdarna och bemannade informationstältet. Campingen sköttes av våra egna campingvärdar Sanna Regnell och Nils Holmberg. Karin Holmberg var ansvarig för Ås Ifs funktionärer och servering på Hovängen. Vi fick mycket beröm för fin service på Hovängen, skolan och campingen. Ekonomiskt gick det väldigt bra. Försäljningen på Hovängen gick med mycket bra förtjänst, Bra förtjänst även på arbetet i köket på skolan, arbetet som parkeringsvärdar samt campingen. Vi har lärt oss massor av att vara med på ett så stort arrangemang. Det har varit mycket jobb innan, under och efter cupen, men hårt jobb har också gett en fantastisk vi-känsla i fotbollssektionen. Ett fint minne från cupen var sista kvällen strax efter när vi serverade hamburgare till rivalerna Spanien och Malta efter deras semifinal och en fin vänskaplig stämningen spred sig på arenan när lagen tillslut kom sams och kunde hoppa på samma buss

6 Sida 6 av 10 för resan in till Östersund. Sammanfattningsvis ett lyckat arrangemang och vi vill gärna fortsätta att vara delarrangörer i Storsjöcupen. Ås-cupen Även i år fantastiska planer, vädret dock inte det bästa. Så i år fick vi nytta av de nyinköpta tälten som föreningen införskaffat. Men bra och nyttig mat och ett härligt gäng spelare, ledare, föräldrar och övrig publik får ändå sammanfatta 2016 års cup. Hela 63 lag deltog i cupen i åldrarna 9-12 år. Det spelades fotboll på alla planer från 9-manna till 5- manna. De äldsta lagen spelade i år för första gången 9-manna. Arrangörsgruppen bestod av Linda Skalberg, Eva Lek Jansson, Kicki Björk, Jon Engström, Linda Alander, Lina Sundqvist. Planansvarig: Patrik Holmberg. Stort tack till alla som bidrog till en lyckad fotbollsfest! UTBILDNINGAR Flera av våra ungdomstränare har genomgått SVFF Tränarutbildning C och en har gått Tränarutbildning B under året. Många ledare tog tillfället i akt och utbildade sig i cirkelfys för barn och unga ute på Friskis och svettis. Sektionen har ordning på ekonomin och har en god överblick över intäkter och kostnader. Satsningen på att anlägga belysning vid planerna har inte kunnat genomföras under året då detta arbete ska synkroniseras med övrigt anläggningsarbete på Hovängen. ÖVRIGT Vad kan vi i ÅS IF Fotboll erbjuda? Träning hemma i Ås på vår fina idrottsplats Hovängen och på JK-hallen vintertid. Att både ha kul tillsammans i gruppen och ge träning utifrån ambition skapa ett engagemang och stolthet i vår egen bygd Att för de som vill, skapa förberedelse inför seniorfotboll Träningar med ledare som har gått Svenska Fotbollsförbundets utbildningar och fotbollssektionen erbjuder ledarna kontinuerlig vidareutbildning för att på bästa sätt utveckla våra barn Att vi som förening på ungdomssidan absolut i första hand prioriterar bra spel och spelutveckling både för lagen och individuellt, framför att vinna matcher. Nästa säsong har redan börjat och många av lagen har påbörjat sin försäsongsträning i JKhallen. Vi önskar er alla välkommen tillbaka och lycka till med säsongen Fotbollssektionen Karin Holmberg, Fredrik Aliris, Fredrik Olofsson, Björn Persson, Jocke Mattsson och Eva Lek Jansson.

7 Sida 7 av 10 Verksamhetsberättelse ÅS IF Skidsektionen Skidor Ås IF skidor har haft en fortsatt stor verksamhet under SEKTIONSSTYRELSE Sektionsstyrelsen har under 2016 bestått av följande: Ola Ravald, sammankallande, Sören Staaf, Kalle Johansson, Marie Krondahl, Per-Erik Rönnestrand och Britta Brännström STYRELEMÖTEN Skidsektionen har haft 6 möten under Sara Norén har klivit av skidstyrelsen medan Britta Brännström har klivit in. VERKSAMHET Vår Skidlek var även 2016 svår att genomföra pga det dåliga snöläget men skidleksgruppen gjorde vad de kunde och genomförde merparten av aktiviteterna ändå. I maj hade vi skidavslutning för våra ungdomar 9-15 år och nu kom Ida Ingemarsdotter på besök. Hon tränade ett kort fyspass med sprintinriktning och berättade därefter för våra ungdomar om sin karriär, vilket var mycket uppskattat. Under hösten drog vi igång vår barmarksträning och med tisdagar och torsdagar som träningsdagar. Vi har fortsatt att bjuda in både ungdomarna och föräldrarna till träningarna vilket även i år har varit väldigt uppskattat! Det har aktiverats med stor variation och mycket skratt under hösten och början av vintern. Traditionen har varit att genomföra ett breddläger i Edsåsdalen i februari varje år. Det hade vi 2016 också och med ca 90st barn och föräldrar. Lägret är planerat så att alla åldersgrupper har sina träningar och föräldrar och tränare deltar i en aktivitet/dag och kan även aktivera sig själva under 1 pass/dag. En väldigt uppskattad lägerhelg! I december genomförde vi vårt ungdomsläger för andra året i rad. För andra året i rad höll vi till i Trillevallen där vi varvade skidåkning med en massa sociala aktiviteter. AKTIVITETER Under våren och sommaren 2016 tog vi på oss en del extra arbeten i klubben. Dels städade vi några längre vägavsnitt, dels klippte vi gräs till en vägförening. Tack vare detta fick vi en plusekonomi vilket skidstyrelsen bestämde skulle gå tillbaka direkt till alla ungdomarna. Så vi bestämde oss för att köpa in 45st skidvästar som vi nu lånar ut till alla ungdomar som medverkar i våra skidträningar. Dessutom får alla nytillkomna skidåkare varsin klubbmössa. Sektionen har ordning på ekonomin och har en god överblick över intäkter och kostnader. TÄVLINGAR Vi genomförde 2 tävlingar, en pannlampsskida och en elljusskida i februari med många positiva tillrop för våra arrangemang. Vi har fortsatt flera barn som testar att tävla och som mest hade vi drygt 35 barn anmälda på samma tävling. I träningsverksamheten har vi knappt 50 LOK registrerade ungdomar. Vår tävlingsverksamhet med ungdomarna utökas lite för varje år och vi hade i februari 2016 deltagande av 5 av våra ungdomar (Tindra Österberg, Flisa Ravald, Hannes Sjölund-Myhr, Axel Mattsson och Tor Rönnestrand) i ICA Cup som genomfördes i Ulricehamn. Som ledare deltog också Ola Ravald från klubben.

8 Sida 8 av 10 BYTESDAGAR Efter ett års uppehåll med bytesdagen genomförde vi den igen under hösten 2016 vilket uppskattades. Behovet av att köpa och sälja utrustning är fortsatt stort. UTBILDNINGAR Klubben höll en intern ungdomsledarutbildning 17 oktober med inriktning på upplägg och innehåll vid våra träningar. Förslag på planeringar och övningar diskuterades. Skidsektionen Ola Ravald, Sören Staaf, Kalle Johansson, Marie Krondahl, Per-Erik Rönnestrand och Britta Brännström Verksamhetsberättelse ÅS IF Innebandysektionen SEKTIONSSTYRELSE Roger Ek (sammankallande och kontaktperson mot styrelsen), Ola Frehlin, Anna-Karin Helander, Mats Lidfors. STYRELSEMÖTEN Sektionen har haft 2 fysiska möten samt en messengertråd med diskussioner och informationsutbyte. VERKSAMHET Under 2016 har Ås IF haft 3 st grupper med innebandy som huvudsaklig verksamhet. Dessa har varit: Killar/tjejer födda 2007 (07) och 2006 (06) Killar/tjejer födda 2005 (P05) Killar/tjejer födda 2004 (P04) AKTIVITETER P04 och P05 har tävlingsspelat i olika sammanhang mot motstånd från andra föreningar. Vi har även själva arrangerat sammandrag i JK-hallen vid två tillfällen. Under 2015 har innebandyverksamheten haft 77 LOK-rapporterade sammankomster med totalt 990 deltagartillfällen och 151 ledartillfällen. Dessa siffror är en liten ökning jämfört med Sektionen har ordning på ekonomin och har en god överblick över intäkter och kostnader. Innebandysektionen Roger Ek, Ola Frehlin, Anna-Karin Helander och Mats Lidfors.

9 Sida 9 av 10 Verksamhetsberättelse ÅS IF Bordtennissektionen SEKTIONSSTYRELSE Sektionsstyrelsen har under året bestått av följande: Robert Ingvarsson Ordf, Ulrika, Holmlund Kassör samt Björn Tengblad och Eva Olsson. ARBETSGRUPPER Fika gruppen, Ansvarig Eva Olsson. I praktiken har hon varit den som handlat, bakat, lagat mat med lite hjälp i fiket vid arrangemang! Tränargruppen, planering och genomförande av träningar (Robert I, Björn T, Anna-carin L,Michael H våren -16, Conny Gradin och Rickard Folkesson HT -16) STYRELEMÖTEN och eller ARBETSGRUPPSMÖTEN Vi har under året haft regelbundna möten och ett utvärderingsmöte efter våren -16 FÖRÄLDRAMÖTEN Vi har haft två föräldramöten, ett i inledningen och ett i slutet av säsongen VERKSAMHETEN Kalenderåret 2016 innefattar slutet på en säsong 15/16 och början på nästa 16/17. Våren -16 På våren spelas de olika SM-tävlingarna. Nils Holmlund deltog på USM i Karlskrona och Malin Raftheim på Pingisiaden i Eslöv. Vi hade också vår distrikts tävling Ås Slaget. Säsongen avslutades traditionsenligt med klubbmästerskap i olika åldersklasser, föräldra-barn dubbel och föräldraklasser. Efter dessa återstod bara avslutningen som brukar locka många. Då brukar vi också utse årets spelare som Stiga sponsrar med varsitt nytt racket. 15/16 års spelare blev Malin R. och Nils H. Tråkigt nog hade våra serielag en besvärlig säsong. Damlaget i div 1 fick dra sig ur serien pga att det av olika anledningar blev spelarbrist och herrarna hade det också tungt få ihop ett slagkraftigt lag i sin serie. Utvärderingen av 15/16 visade återigen att vi gjort väldigt mycket på få ledare men att vi behövde få in fler tränare/ledare för att det skall bli kvalite och inte allt för tungt. Vi har fler trotjänare som lagt det mesta av sin fritid på pingisen under 10-15år Hösten 16 Två nya tränare Rickard Folkesson och Conny Gradin gav övriga tre kvarvarande tränare:) både energi och kvalitet till träningarna. Många arrangemang, egna och i samarbete med ÖGIF och J/H. DM (med ÖGIF), TOP 12 (med J/H), Ås Slaget (flyttat från våren -17) Klubbresa till Trondheim (18 deltagare tidigt på säsongen), helgläger med J/H, prova-på pingis på aktivitetsdag på flyget och vid integrations evenemang i Nälden är några av de aktiviteter som varit under hösten. Därutöver har vi b l a ett serielag i div 4 och Pingisskola för åk 2-3 på en em tid. Det har varit extra mycket samarrangemang eftersom sporthallen i Östersund varit stängd under hösten. Våra ledare har även haft fler olika förtroendeuppdrag. Michael Helander och Björn Tengblad inom SBTF, Åsa Helander i Distriktsstyrelsen samt Robert I i Ås IF styrelse och Idrottsalliansen. Sektionen har ordning på ekonomin och har en god överblick över intäkter och kostnader.

10 Sida 10 av 10 Sektionen har ordning på ekonomin och har en god överblick över intäkter och kostnader. ÖVRIGT Vi har under året haft ett bra samarbete med andra klubbar och inom Ås IF. Vi står liksom övriga inför utmaningen att behålla de aktiva längre inom idrotten. Vi har glädjande nog fått tillbaka några unga vuxna som tränar utifrån sitt intresse och också hjälper till vid punktinsatser. Vi ser det som positivt med utvecklingen av en gemensam fystid men ser också att det är många verksamheter som ska samsas om samma barn och svårigheten att få halltider att räcka till alla behov. Bordtennissektionen Robert Ingvarsson, Ulrika Holmlund, Björn Tengblad och Eva Olsson.

Verksamhetsplan 2015

Verksamhetsplan 2015 Verksamhetsplan 2015 INLEDNING År 2015 kommer fokus på att ligga på ett samarbete med sektionerna. I maj månad kommer det att genomföras en planeringsdag där vi tillsammans bl.a. går igenom de dokument

Läs mer

Verksamhetsplan 2016

Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 INLEDNING År 2016 kommer fokus på att ligga på att förankra vår värdegrund i verksamheten. Värdegrunden är reviderad för att bli en lättillgänglig plattform att bygga vidare på inom

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 INLEDNING ÖVERGRIPANDE År 2017 kommer vi att fortsätta med vårt arbete där vi samarbetar vad gäller aktivitet och rörelse över sektionsgränserna för att främja allsidig träning i enlighet

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Sida 1 av 8

Verksamhetsberättelse 2015 Sida 1 av 8 Verksamhetsberättelse 2015 Sida 1 av 8 Sida 2 av 8 INLEDNING Tack för året 2015! Det har varit ett intensivt år och vår förening växer i takt med att befolkningen i Ås ökar. Det finns ett driv i föreningen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014 Sida 1 av 7

Verksamhetsberättelse 2014 Sida 1 av 7 Verksamhetsberättelse 2014 Sida 1 av 7 Sida 2 av 7 Först vill vi i styrelsen tacka alla för året 2014. Som så ofta är våra medlemmar och eldsjälar viktiga för att föreningen ska drivas framåt och vi finner

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Huvudstyrelsen har under 2012 haft följande sammansättning: Ordförande: Vice ordf Kassör: Sekreterare: Ledamot: Suppleant: Ulf Jansson Anders Lundqvist Anita Hirsch Björn Gullefors

Läs mer

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen

Styrelsen har haft 8 protokollförda möten under säsongen Handbollsklubb Sida 1 av 6 Verksamhetsberättelse Ljunghusens Handbollsklubb, säsongen 2013/2014 Styrelse Klas Olsson, ordförande tom februari Jan Persson, ordförande from mars Carina Ostrander, sekreterare

Läs mer

Välkommen till Haverdal IF

Välkommen till Haverdal IF Välkommen till Haverdal IF Riktlinjer för ungdomsverksamheten Våra riktlinjer är en del i vår strävan att vara tydliga med vad vi vill från föreningen, men ska också vara ett stöd för dig som ledare, förälder

Läs mer

Skellefteå AIK Bordtennis

Skellefteå AIK Bordtennis Skellefteå AIK Bordtennis Verksamhetsplan 2016/2017 Vision En pingisklubb som utvecklar spelare i alla åldrar till svensk toppklass Grundläggande värderingar Kamratskap alla är välkomna, alla är lika värda

Läs mer

Östhammars sportklubb

Östhammars sportklubb Östhammars sportklubb Det finns ett stort intresse för tennis i Östhammars kommun! Tennis ÖSK tennis har två utebanor med grusunderlag samt en bana inomhus med ett underlag som heter bergoplattan. Ungdomsträningen

Läs mer

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18

Matfors IF Verksamhetsplan 2014. MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 MATFORS IF - STYRELSENS FÖRSLAG TILL VERKSAMHETSPLAN 2014 - Presenterad på årsmötet 2014-03-18 Inledning Styrelsen som valdes på årsmötet 2013 bestod av samma personer som arbetade i styrelsen 2012. Vi

Läs mer

Idrott en bra start i livet

Idrott en bra start i livet Idrott en bra start i livet Idrotten ger både vuxna och barn möjlighet att röra sig, utmana sig själv eller varandra och ha roligt. Att vara medlem i en idrottsförening ger möjligheter att snabbt hitta

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2015/16 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15... 3 Styrelsen 2015/16... 4 Ekonomi... 4 Information... 5 Kompetensutveckling... 5 Det sportsliga... 5 Studio

Läs mer

Ås IF Ungdoms fotboll 2015 FOTBOLLSPÄ RMEN. För alla engagerade inom Ås IF Fotboll Ledord, värdegrund, tips och information för ungdomsfotboll i Ås IF

Ås IF Ungdoms fotboll 2015 FOTBOLLSPÄ RMEN. För alla engagerade inom Ås IF Fotboll Ledord, värdegrund, tips och information för ungdomsfotboll i Ås IF FOTBOLLSPÄ RMEN För alla engagerade inom Ås IF Fotboll Ledord, värdegrund, tips och information för ungdomsfotboll i Ås IF Ås IF Ungdoms fotboll 2015 FOTBOLLSPÄRMEN ÅS IF UNGDOMSFOTBOLL 2015 Detta vill

Läs mer

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse

Värdegrund. Ingarö IF Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF 2008-10-16 Ingarö IF Styrelse Värdegrund Ingarö IF: s verksamhet är till för alla! Grundidén är att barn, ungdomar och vuxna som tycker det är roligt med idrott alltid ska känna sig

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Verksamhetsberättelse 2015 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2015 Styrelse Ordförande, Ledamot Richard Brännström Anläggningssektionen (1 år) Vice ordförande, Ledamot Hans Bark marknad/ekonomi (1 år) Sekreterare

Läs mer

FLICKOR 01. Riktlinjer

FLICKOR 01. Riktlinjer Riktlinjer FLICKOR 01 2015 Grunden till detta dokument är Järla IF FKs policydokument Röda Tråden. Med detta dokument vill vi tränare och ledare förtydliga vad det innebär för oss i flickor födda 2001.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 IBF Borlänge Verksamhetsåret 2014-2015 Medlemmar Antalet medlemmar i föreningen under året har uppgått till 571 st. Fördelningen är 77 st. ledare, lagföräldrar, styrelse samt

Läs mer

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN

Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Mål och riktlinjer FOTBOLLSVERKSAMHETEN Innehållsförteckning Välkommen till Tortuna SK 3 Tortuna SK:s mål 3 Vår alkohol, tobak och drogpolicy 3 Organisation & ekonomi 4 Så här bedriver vi fotbollsverksamhet

Läs mer

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014

Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Årsberättelse Västmanlands Skidförbund 2013/2014 Styrelsen har under verksamhetsåret bestått av: Martin Landås Katarina Finn Stig Nilsson Karin Spets Seppo Reijonen Lars Säfström Anders Smevold Conny Venngren

Läs mer

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08

Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Verksamhetsberättelse: Bele Barkarby IF Innebandy 07/08 Årsmöte hölls den 23 maj 2007 Styrelse under året har varit: Ordförande: Per Carlsson Sekreterare: Louise Grapne (tillträdde Maj 2007) Kassör: Marie

Läs mer

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande

Hannes Holmberg. Tf. Ordförande Verksamhetsberättelse 2018 Inledande ord 2018 var ett år av förändring för Nyköpings basket. Det var en stor utmaning för föreningen, som tappade många av de basketsjälar som varit viktiga i att driva

Läs mer

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015

Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 Verksamhetsberättelse Skogås Trångsund IBK 2014/2015 1(8) Historik och målsättning Skogås-Trångsund IBK bildades 1993 efter att Trångsunds IF hade delat upp sina respektive sektioner. Föreningen har som

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS ÅRSBERÄTTELSE 2009 Fredrik Åström, Ordförande Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under verksamhetsåret genomfört tre stycken protokollförda möten. Styrelsen har bestått av följande individer:

Läs mer

ALVESTA INNEBANDYKLUBB

ALVESTA INNEBANDYKLUBB ALVESTA INNEBANDYKLUBB Verksamhetsplan och Budget Säsongen 2016-2017 Vision Alvesta innebandyklubb ska vara att vara en professionell och attraktiv förening som tilltalar barn, ungdomar, seniorer, ledare,

Läs mer

Fotbollens verksamhetsplan 2016

Fotbollens verksamhetsplan 2016 Innehållsförteckning 1 Lag & träningstrupper... 2 1.1 Seniorverksamhet... 2 1.2 Ungdomsverksamhet... 2 2 Aktiviteter och obligatoriska arbetsuppgifter... 4 2.1 SAIF-Dagen... 4 2.2 SAIF-Cupen... 4 2.3 Bollkallar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 IFK GÖTEBORG BOWLING VÅREN 2016 Vilken vår vi haft. Rättare sagt hela säsongen har varit helt fantastisk. Vi stod som segrare i båda våra serier. Vi har nått alla våra mål. Vi

Läs mer

Finspångs FK Nätverk Finspång

Finspångs FK Nätverk Finspång Finspångs FK har i dagsläget ca 500 medlemmar och klubben har en god ekonomisk grund att stå på inför framtiden. Att spela fotboll i FFK innebär inte några dyra säsongs/tränings-avgifter och vi vill även

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén

Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Verksamhetsplan 2015 Juniorkommittén Nulägesanalys Det blev en framgångsrik juniorverksamhet på Melleruds GK under 2014, även om antalet juniorer var mindre än förväntat. Under 2014 hade vi på Melleruds

Läs mer

Välkomna på föräldramöte

Välkomna på föräldramöte Välkomna på föräldramöte Åby IF P 07 Datum 2015-05-06! F 0 Spelglädje & kamratskap Ledare Claes Särevall Peter Bodefalk Ingela Tågsjö Thomas Karlsson Patrick Lindqvist (Jonas Feyrer Amundin)?? Målsättning

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014-2015 Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2014-2015 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Leif Daggert Vice ordförande: Stefan Johansson Peter Johansson Kassör:

Läs mer

Skoghalls Innebandyklubb

Skoghalls Innebandyklubb Verksamhetsberättelse Skoghalls Innebandyklubb 2013-2014 Säsongen Föreningens 28:e säsong var den andra i Hammarö Arena. Säsong två brukar ju anses som tuff i idrottens värld. Man går in i någon sorts

Läs mer

Fotbollssektionens Ledarmöte 2013-11-20

Fotbollssektionens Ledarmöte 2013-11-20 Fotbollssektionens Ledarmöte 2013-11-20 Agenda Styrelsen Handlingsplanen Vad har vi uppnått hittills? Uppdatering till 2019, vad vill vi uppnå? Nya riktlinjer 2014 Tydligare ställningstaganden Diskussion

Läs mer

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll

Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Till dig som ledare i KAREBY IS Fotboll Kareby IS (Fotboll) Sida 1 Välkommen till Kareby IS Allmänt Kareby IS är en förening där styrelse och ledare jobbar ideellt. Föreningen består av tre sektioner:

Läs mer

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY

SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY SALTSJÖBADENS IF INNEBANDY 2015/2016 TILLSAMMANS VÅGAR VI VÄXA Foto: Johan Eriksson T orsdagen den 18 december 2014, på kvällen, hände det något magiskt i Fisksätra Sporthall. Det var fullt på läktarna

Läs mer

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig?

Föräldraengagemang. Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Föräldraengagemang Hur får vi fler föräldrar att engagera sig? Röda tråden i en förening Föräldrautbildning genom KUL Inledning Röda tråden hjälper föreningen att starta grupper som har goda förutsättningar

Läs mer

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte.

Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann före BBC B och SIP. Någon damserie genomfördes inte. !" #$%!!&'() " *+!,'-.'/ #$% %&# BBC Visby herrar deltog i div II och slutade 6:a i serien. Team Gotland damer deltog i div II och slutade 6:a i serien. Herrserien på Gotland bestod av 3 lag, BBC C vann

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Sollentuna Handboll Klubb

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Sollentuna Handboll Klubb VERKSAMHETSBERÄTTELSE för Sollentuna Handboll Klubb 2013-07-01 2014-06-30 Styrelsen Ordförande Kassör Ledamöter Cecilia Centerlind Therese Ringbom Bitte Olsson Revision Revisor Therese Askell Styrelsen

Läs mer

Richard Brännström Hans Bark

Richard Brännström Hans Bark Styrelsen: Ordförande: Richard Brännström 070-2248633 richard.brannstrom@telia.com Vice ordförande: Hans Bark 070-5698545 hans.bark@sidsjofastigheter.se Sekreterare: Mari Johansson 070-3123212 mari.johansson@sca.com

Läs mer

RBK Mål Idrottsliga mål:

RBK Mål Idrottsliga mål: RBK Mål 2010-2013 RBK Mål 2010 Idrottsliga mål: Få igång ett samarbete med Knut Hahnskolan med syfte att på sikt ha ett fotbollsgymnasium Alla lag från 9 år och uppåt ska åka på minst en cup/säsong After

Läs mer

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande

Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna. ordförande Sida 1 (1) Möte Styrelsemöte 5/2014 (548) Datum och tid 2014-10-06 kl 18.00 20.30 StOF-kansliet på Vretenvägen i Solna Plats Deltagare Lennart Brattgård Birgitta Billstam Leif Carlsson Urban Frej Lars

Läs mer

IFFK Verksamhetsplan 2016

IFFK Verksamhetsplan 2016 IFFK Verksamhetsplan 2016 Verksamhetsplan 2016 IF Finströms Kamraterna r.f. kommer att bedriva verksamhet inom juniorfotboll, friidrott, bordtennis, innebandy samt lek och rörelse. Föreningen kommer även

Läs mer

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med!

Rosersbergs IK. Den stora klubben i det lilla samhället. Alla får vara med! Rosersbergs IK Den stora klubben i det lilla samhället Alla får vara med! rosersbergsik.se Det du håller i din hand är information till dig som aktiv, ledare/ tränare, förälder, medlem eller blivande medlem.

Läs mer

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK

Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK Blå/Vita tråden - Verksamhetsfilosofi för IFK VÄSTERVIK IFK Västervik har som målsättning att alla i föreningen ska känna glädje och samhörighet både på och utanför fotbollsplanen. För att vi som tillhör

Läs mer

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015

2015-02-25. Policydokument. Kovlands IF Fotbollssektion 2015 Policydokument Kovlands IF Fotbollssektion 2015 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Välkommen till Kovlands IF... 3 Verksamhetsidé... 4 Policy för Fotbollen... 5 Spelare....6 Ledare....7 Förälder....8

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK

Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK Verksamhetsberättelse för Skoghalls BTK 2015-2016 Styrelse Ordförande: Evert Andersson Ledamöter: Marcus Trabold Vice ordförande: Stefan Johansson Hans Sundberg Kassör: Linnea Persson Leif Daggert Sekreterare:

Läs mer

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy

Hallstahammars SK FOTBOLL. Policy Hallstahammars SK FOTBOLL Policy Denna policy är tänkt som ett stöd för alla som deltar i klubbens verksamhet. Vid tveksamheter bör ledare, spelare, föräldrar och övriga funktionärer ta kontakt med styrelsen

Läs mer

Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm

Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm Krokom-Dvärsätt IFs Ledarpärm Innehållsförteckning Hur börjar man?... 3 Vem frågar man om man vill starta ett lag?... 3 Var hittar man spelarna?... 3 Vem får vara med?... 3 Vart vänder man sig om man önskar

Läs mer

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY...

Policysamling 2012-02-28 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... Policysamling 2012-02-28 Innehåll 1 POLICY FÖR UNGDOMSVERKSAMHETEN.... 2 2 POLICY FÖR REPRESENTATIONSLAGEN... 2 3 EKONOMISK POLICY... 3 4 FÖRÄLDRA POLICY... 3 5 UPPFÖRANDE POLICY... 3 5.1 Spelare och ledare...

Läs mer

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT

DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT DUNKERS IF EN LITEN KLUBB MED ETT STORT VÄRDEGRUND OCH MÅLSÄTTNING FÖRENINGEN Dunkers IF bedriver fotboll för tjejer i alla åldrar med värdegrunder som kamratskap, glädje och utveckling. Ledarskapets röda

Läs mer

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN

KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN KÄVLINGE HK - RAKA LINJEN Antagen av styrelsen januari 2019 BAKGRUND - Tränare agerat med egna lösningar - Beslut som dragit ut på tiden och varit kortsiktiga - Ofta dåligt samarbete mellan lagen MÅL -

Läs mer

NR 2 April 2011 Årgång 37

NR 2 April 2011 Årgång 37 NR 2 April 2011 Årgång 37 SK ÖRNEN Box 28 660 60 MOLKOM ÖRNENBLADET E-mail:ornenbladet@live.se Ordf. Bengt-Olov Elfman 070-6002379 Innehåll: Sid: Inbjudan 2 Ordförandes rader 3 Innebandy 4-7 Molkoms marknad

Läs mer

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2016/17

Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2016/17 Rasbo IK Innebandysektionen Verksamhetsberättelse 2016/17 1 Inledning... 3 Åretsförening 2014/15 (får uppmärksammas även denna säsong då vi är fortsatt väldigt stolta)... 3 Styrelsen 2016/17... 4 Ekonomi...

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017.

VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. VERKSAMHETSPLAN FÖR MIK FOTBOLL 2017. Styrelsen skall verka för att ledarna skall ha en bra miljö att göra ett bra jobb för barn och ungdomar. Styrelsen skall verka i den anda och med den policy som vi

Läs mer

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor

Vision. Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Vision Mer än idrott - En klubb full av stjärnor Verksamhetsidé Vi ska bedriva verksamhet inom fotboll, innebandy, cykel, gymnastik och skidor så att alla ges möjlighet till en aktiv fritid där man kan

Läs mer

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831

Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar. Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC VSC s juniorverksamhet Kommande evenemang Avgifter Kontaktvägar Aktiva Föräldrar Agenda föräldramöte 080831 Allmän information om VSC (1) Historia Föreningen registrerad som Västerås

Läs mer

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015

Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 Verksamhetsplan Bokenäs Idrottsförening 2015 1(7) INLEDNING Syftet med detta dokument är att vi som är medlemmar i föreningen skall ha ett gemensamt dokument att arbeta utifrån. Det är också ett sätt för

Läs mer

Välkommen till Hovsta IF!

Välkommen till Hovsta IF! Välkommen till Hovsta IF! VI SÄTTER DE UNGA FRÄMST! Varför en förening? Ibland kan man undra varför det överhuvudtaget måste finnas en idrottsförening. Det går ju alldeles utmärkt att idrotta utan att

Läs mer

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM

Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM Policy Barn & ungdom t o m 15 år UNGDOM 2016 10 05 Policy Tävling barn och ungdom Föreningskrav Tränare och spelare är med i en förening. Tränare ska agera som ett föredöme inför sina spelare och omgivning

Läs mer

HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE

HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE HK erping VERKSAMHETS BERÄTTELSE 2013-2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE HK erping får avge följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013-2014 Styrelsen Ordförande Sekreterare Kassör Jan Carmesten Jenny

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB

VERKSAMHETSPLAN JÄRFÄLLA SKIDKLUBB VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 JÄRFÄLLA SKIDKLUBB Förslag till årsmöte 2018-04-22 Sida 1 av 5 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 En omarbetning av tidigare verksamhetsplan har gjorts där en anpassning har skett till

Läs mer

Att starta ett lag i föreningen

Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag i föreningen Att starta ett lag Grattis, det är dags att starta ett nytt lag! I din hand håller du nu ett kompendium som ska vara ett stöd för er som ska starta upp ett nytt lag. Även

Läs mer

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy

Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening. Ungdomspolicy Lönsboda Gymnastik & Idrottsförening Ungdomspolicy Inledning Detta dokument beskriver LGIFs syn på hur barn- och ungdomsfotbollen ska bedrivas och ska fungera som ett stöd för ledare, spelare och föräldrar.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Seglingssektionen har detta år haft sitt verksamhetsår från den 1 april till den 31 december vilket således är den period som omfattas av denna verksamhetsbeskrivning.

Läs mer

Välkommen till. Lindsdals IF

Välkommen till. Lindsdals IF Välkommen till Lindsdals IF Ordföranden har ordet Lindsdals IF - en förening med fokus på ungdomsverksamhet Lindsdals IF är en stor liten förening och den största fotbollsföreningen i staden sett till

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 1 INNEHÅLL 1. ANTAL MEDLEMMAR... 3 2. STYRELSEN... 3 3. GRUPPER... 3 Aerobics gymnastics... 3 Hopprep... Fel! Bokmärket är inte definierat. Kids.... 4 Bamsegympa... Fel! Bokmärket

Läs mer

OPE IF F04 Säsongen Information till spelare och föräldrar

OPE IF F04 Säsongen Information till spelare och föräldrar OPE IF F04 Säsongen 2017 Information till spelare och föräldrar 2017 Ledare och övriga ansvariga Christer Nilsson- huvudtränare Anna Finér- tränare Stefan Pålsson - tränare Leif Aronsson - tränare Katarina

Läs mer

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016

Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Gävle Red Devils Verksamhetsplan 2016 Allmänt Styrelsen har arbetat fram förslag till verksamhetsplan för kommande verksamhetsår, där både kort- och långsiktiga mål för föreningens verksamhet har identifierats.

Läs mer

Den lilla klubben med det stora hjärtat!

Den lilla klubben med det stora hjärtat! Den lilla klubben med det stora hjärtat! Syfte Syfte med denna ledarguide är att ge riktlinjer och stöd till dem som är berörda av vår verksamhet. Vision Fotboll för alla! Getinge IF:s vision är att ha

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2009 Sida 2 (5) Verksamhetsberättelse för Brunflo Gymnastikförening 2009 Brunflo gymnastikförenings årsmöte 2009 hölls i kvarterslokalen i Brunflo båthamn den 3 mars. Vid mötet deltog

Läs mer

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Verksamhetsplan 2018-2021 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit! VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

Barn och ungdomsfotbollen

Barn och ungdomsfotbollen Här kan du läsa om vad vi i FC Gute vill med vår verksamhet för våra barn och ungdomar i föreningen. Det är av stor vikt att alla i föreningen känner till detta och att vi arbetar utifrån våra styrdokument.

Läs mer

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september

Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september 2018-09-27 Sammanställning från dialogmöte Haninge blickar framåt. Workshop mellan föreningsliv och politiker -18 september Närvarande: Politisk styrgrupp för framtagande av nytt idrottspolitiskprogram.

Läs mer

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN

ESS Jolle VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 MEDLEMMAR STYRELSE. Ansvariga för arbetsgrupper MÖTEN VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ESS JOLLESEKTIONEN 2013 ESS Jolle MEDLEMMAR Vid årets slut hade föreningen 201 registrerade medlemmar som betalt medlemsavgift. STYRELSE Styrelsen har under året utgjorts av:

Läs mer

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare):

Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): Tränings- och Tävlingsgrupp 13 år och äldre (födda 02 och tidigare): HT (15 veckor) 1tim/vecka HT (15 veckor) 2tim/vecka (+ fysträningsspass och teori) VT (17 veckor) 1 tim/ vecka VT(17veckor) 2 tim/vecka

Läs mer

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten

Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten Axvalls IF utbildningsplan för ungdomsverksamheten AIF:s utbildningsplan är framtagen av tränarrådet och godkänd av fotbollssektion samt styrelsen 080302. Axvalls IF målsättning med ungdomsverksamheten

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 UNGDOMSVERKSAMHET KNATTE SERIEN/INOMHUS CUPEN I år var det 28 pojkar och flickor födda mellan 08-10 som anmälde sig till Knatten. Koncept med mindre spelplan och spel 3 mot 3

Läs mer

Onsdagar f.o.m kl. 20:00 kommer liksom föregående säsong reserveras för träning.

Onsdagar f.o.m kl. 20:00 kommer liksom föregående säsong reserveras för träning. KCC info 2018-2019. Välkommen till en ny spännande curlingsäsong Efter en alldeles för varm sommar så har vädret äntligen återgått till det normala. Lag Edin har redan tjuvstartat sin säsong medan vi vackert

Läs mer

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET

MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET MÖLLTORP/BREVIKS AIF BLÅ MÅLET Reviderad 2014-03-14 BLÅ MÅLET - Syftet med Blå målet är att göra det enklare för alla i föreningen att förstå vad föreningen står, och arbetar, för. - Vi hoppas kunna utveckla

Läs mer

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy

Sandareds IBS:s riktlinjer och policy Sandareds IBS:s riktlinjer och policy FÖRORD I detta dokument har vi satt Sandareds IBS: s policy och riktlinjer på pränt. Syftet med dokumentet är att ge vägledning i hur föreningen ställer sig i en rad

Läs mer

Till alla. Sammanställt av Odetta Ekberg

Till alla. Sammanställt av Odetta Ekberg Till alla Välkommen till BK Höllviken 2012 - BK Höllviken bildas (BK Näset och Höllvikens GIF slogs samman) Ca 1000 spelare, 170 ledare/tränare/administratörer Skånes tredje största ungdomsförening BK

Läs mer

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig

Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten Utbildning, Träningsansvarig, Projektansvarig Verksamhetsberättelse Arboga GK Juniorverksamheten 2016 Juniorkommittén 2016 Ronny Strand Peter Thelin Petra Sjöberg Benny Garman Stefan Ryberg Magnus Norgren Ordförande Sammankallande Utbildning, Träningsansvarig,

Läs mer

Välkommen till IK Arvika fotboll!

Välkommen till IK Arvika fotboll! Välkommen till IK Arvika fotboll! Detta dokument skall ligga till grund för IK Arvika Fotbolls utbildningsfilosofi och är en del av vår klubbpolicy. Vårt mål är att alla ledare, spelare och föräldrar skall

Läs mer

Det krävs att alla är med och jobbar dels för föreningen och även för det egna laget. Intäkter tillfaller både lagen som arrangerar och föreningen.

Det krävs att alla är med och jobbar dels för föreningen och även för det egna laget. Intäkter tillfaller både lagen som arrangerar och föreningen. 1 (9) Anordna MSSK dagen MSSK dagen är en föreningsdag där alla sektioner ska vara med för att vi som klubb ska kunna visa upp alla vi som är medlemmar. Att visa upp föreningen för de som inte är våra

Läs mer

Ledarträff

Ledarträff Ledarträff 2014-11-03 Närvarande: Sofia, Johan K, Dennis, Victoria, Tor, Jimmy, Björn, Malin v E, Malin G, Emma, Kristofer, Fredrik Kort info och lägesrapport Läget i lagen kort rapport från varje grupp

Läs mer

Välkommen till Sandarna BK!

Välkommen till Sandarna BK! Välkommen till Sandarna BK! Sandarna skall vara en betydande och viktig aktör i Majorna, både idrottsligt och socialt sandarna@hotmail.se http://www.laget.se/sandarnabk 1 Innehåll Innehåll... 2 Om oss...

Läs mer

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL

Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Välkommen till FRÖSÖ IF FOTBOLL Kansliet finner du på Fritzhemsgatan 92 där du under dagtid 8.00-16.00 träffar våra konsulenter. Tel: 063-128859, Fax: 063-128858 E-post: frosoif@frosoif.org, hemsida: www.frosoif.se

Läs mer

1(5) Verksamhets- berättelse

1(5) Verksamhets- berättelse 1(5) Verksamhets- berättelse 2014 SUNDSVALL ORTVIKENS BÅGSKYTTEKLUBB VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 Styrelsen 2014 2(5) Ordförande Rune Andersson Vice ordf. Erik Peräinen (avgick på egen begäran hösten

Läs mer

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små

Idrottsföreningen kamraterna 1898. En fotbollsklubb för stora och små Idrottsföreningen kamraterna 1898 En fotbollsklubb för stora och små IFK Västerås Fotboll IFK Västerås är en förening med lång och stolt historia. Klubben bildades den 19 mars 1898. Idag finns totalt 170

Läs mer

PROTOKOLL ORDFÖRANDETRÄFF

PROTOKOLL ORDFÖRANDETRÄFF PROTOKOLL ORDFÖRANDETRÄFF 2016-11-20 Plats: Kungsbacka IF s klubbstuga Inlag. Tid: Söndagen 2016-11-20 kl 17.00 Deltagare: Lena Börjesson Frillesås FF, Andre Särö IK, Anders Sundqvist och Urban Olsson

Läs mer

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon)

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon) 1 Bordtennisförbund (VBTF) arbetar för utveckling tillsammans med våra föreningar för ett aktivt bordtennisintresse. VBTF tillhör de största distrikten i Sverige och har ca 60 aktiva föreningar. Lite fakta:

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR BOO KFUM IDROTTSAVDELNING

VERKSAMHETSPLAN FÖR BOO KFUM IDROTTSAVDELNING VERKSAMHETSPLAN FÖR BOO KFUM IDROTTSAVDELNING 2016-2017 1 Föreningen Boo KFUM Boo KFUM Idrottsavdelning Föreningen har som ändamål att bedriva idrottslig verksamhet i enlighet med Idrottsrörelsens verksamhetsidé,

Läs mer

Välkomna! Föräldraträff Ope IF pojkar 08. Sportfältet

Välkomna! Föräldraträff Ope IF pojkar 08. Sportfältet Välkomna! Föräldraträff Ope IF pojkar 08 Sportfältet 2016-08-24 Ledare Stefan Stambej Lagledare & Tränare Jonas Hagström - Huvudtränare Martin Westin Tränare L-G Lundberg - Tränare Niklas Strandberg -

Läs mer

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009

Verksamhetsplan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 splan för fotbollen i Uppsala-Näs IK 2009 Sid 2 (6) Innehållsförteckning Innehållsförteckning...2 Uppsala-Näs IK...3 Inledning...3 Vision...3 sidé...3...3 Ledarutbildning...4 Styrelsen...4 Fotbollskolan...4

Läs mer

Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK

Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK Förankring, engagemang och arbetsprocesser för fotbollssektionen Ekerö IK Föreningsorganisation 2016 Ordförande Min 4 Max 12 ledamöter Valberedning Klubbdirektör Ekonomiansvarig Sekreterare Revisorer Vice

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017 VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR ÅRET 2017 Styrelsen för Götene Sportskytteklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för året 2017. Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordförande: Claes Olsson

Läs mer

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM

IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF ÄLGARNA POLICYPROGRAM IF Älgarna En fotbollsförening för pojkar, flickor, dam och herrar baserad på ungdomsverksamhet samt senior verksamhet. Föreningen bildades 1919 och sysslar bara med fotboll på

Läs mer

Välkomna Föräldrar P

Välkomna Föräldrar P Välkomna Föräldrar P12 2018-10-20 Föräldramöte P12 2018-10-20 Agenda 1. Välkommen 2. Klubbens utveckling planerna Lagkassa /Sponsring /pengar till klubben 3. Att vara förälder i Näsets SK 4. Träningsupplägg

Läs mer