Uppföljning av Hammarbyhöjdens och Skarpnäck-Bagarmossens gruppbostäder

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av Hammarbyhöjdens och Skarpnäck-Bagarmossens gruppbostäder"

Transkript

1 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och kultur Tjänsteutlåtande Dnr /14 Sida 1 (10) Handläggare Johanna Barane Telefon: Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd Uppföljning av Hammarbyhöjdens och Skarpnäck-Bagarmossens gruppbostäder Förvaltningens förslag till beslut Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: Uppföljningen godkänns. Margareta Östrand Stadsdelsdirektör Lena Borgman Avdelningschef Sammanfattning Sedan 2009 ansvarar Attendo LSS för driften av samtliga gruppbostäder inom stadsdelsområdet på uppdrag av stadsdelsnämnden. Under våren har förvaltningen följt upp verksamheterna genom bland annat verksamhetsbesök, dokumentationsgranskning, analys av brukarenkäter och verksamhetsberättelser. Förvaltningens samlade bedömning är att Attendo LSS bedriver en god verksamhet i stadsdelsområdets gruppbostäder. Arbetet med hälso- och sjukvårdsrutiner bedöms fungera väl och dokumentationen är god och aktuell. Bemanningen bedöms tillgodose brukarnas behov av stöd, och personalens utbildningsnivå är hög. Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och kultur Box Johanneshov Telefon Växel skarpnack@stockholm.se stockholm.se

2 Sida 2 (10) Bakgrund Attendo LSS ansvarar sedan 2009 för driften av samtliga gruppbostäder inom stadsdelsområdet på uppdrag av stadsdelsnämnden. Uppdraget omfattar insatsen boende med särskild service enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). När upphandlingen gjordes delades gruppbostäderna in i två områden: Hammarbyhöjdens och Skarpnäck-Bagarmossens gruppbostäder. (Vilka verksamheter som ingår i respektive område framgår av bilaga 1). Driften är därför reglerad i två separata avtal, även om Attendo LSS vann båda upphandlingarna. Avtalen gällde ursprungligen till och har sedan förlängts i två omgångar till Ytterligare förlängning är inte möjlig, utan en ny upphandling kommer att göras inför avtalens utgång. Under 2012 gjorde förvaltningen en uppföljning med särskilt fokus på utbudet av fritidsaktiviteter inom gruppbostäderna. Förvaltningen bedömde då sammanfattningsvis att Attendo LSS följde avtalet gällande fritidsaktiviteter för de boende. Om insatsen gruppbostad Syftet med gruppbostäderna är att vuxna personer med funktionsnedsättning som inte klarar eget boende ändå ska ha möjlighet att lämna föräldrahemmet och skapa sig ett eget hem. Gruppbostäderna vänder sig till brukare som har ett så omfattande tillsyns- och omvårdnadsbehov att det behövs tillgång till personal dygnet runt. Verksamheten ska kunna täcka brukarens hela behov av stöd och omvårdnad, fritidsverksamheter och kulturella aktiviteter. Bostäderna är uppbyggda som enskilda lägenheter med tillgång till gemensamma utrymmen. De enskilda lägenheterna ligger i samma lokal eller i nära anslutning (oftast i samma trappuppgång) som gemensamhetsutrymmena. En av stadsdelsområdets verksamheter är en servicebostad för brukare med mindre behov av stöd, och där ligger brukarnas lägenheter några minuters promenad från den gemensamma lokalen. Metod för uppföljningen I februari 2014 beslutade stadsdelsnämnden om en ny struktur för arbetet med uppföljningar (Dnr /14). Förändringen innebär att förvaltningen numera rapporterar en samlad bedömning av varje verksamhetsområde till nämnden varje år. Syftet är att nämnden ska få bättre överblick och en samlad bild av de verksamheter som nämnden ansvarar för. I rapporteringen ingår därför en sammanställning av olika källor, och uppföljningen inkluderar både bedömningar av hur avtalet följs och hur verksamheten bedrivs.

3 Sida 3 (10) I denna uppföljning ingår information från följande källor och granskningar: Verksamhetsbesök och samtal med chefer och medarbetare Uppföljning av hälso- och sjukvård Dokumentationsgranskning Biståndshandläggarnas individuppföljningar Brukarenkäter Ekonomisk seriositetsgranskning Eventuella andra inspektioner (t ex av Inspektionen för vård och omsorg eller socialförvaltningen) Eventuella Lex Sarah-anmälningar Verksamheternas verksamhetsberättelser för 2013 Resultatet av granskningen av de olika källorna presenteras samlat för alla Attendos gruppbostäder inom stadsdelsområdet. Eventuella skillnader mellan olika boenden lyfts fram. Avslutningsvis finns förvaltningens separata bedömning av de två respektive avtalen. Uppföljning av Hammarbyhöjdens och Skarpnäck- Bagarmossens gruppbostäder Verksamhetsbesök och samtal med chefer och personal Under april och maj 2014 har förvaltningen gjort planerade verksamhetsbesök i ett urval av gruppbostäderna. De bostäder som besökts är Nathorstvägen, Petrejusvägen, Skarpnäcks allé, Pilvingegatan, Statsrådsvägen samt servicebostaden på Byälvsvägen. Förvaltningen har då träffat verksamhetschefer, eventuellt platsansvarig samt någon inbjuden medarbetare. Ibland har Attendos regionchef deltagit. Vid några tillfällen har förvaltningen haft möjlighet att hälsa på och kort prata med personalgruppen. Besöken har gjorts av förvaltningens avdelningschef för äldre, funktionsnedsatta och kultur tillsammans med verksamhetscontroller. Förvaltningens medicinskt ansvarige sjuksköterska (MAS) har deltagit vid de flesta besök, och förvaltningens medicinskt ansvarige för rehabilitering (MAR) har besökt eller kontaktat verksamheterna vid separata tillfällen. Innan besöken hade verksamheten fått en uppföljningsmall med frågor utifrån avtalen att fylla i. Vid besöken användes denna som diskussions- och frågeunderlag. Stickprovskontroller har gjorts av rutinbeskrivningar och dokumentation. Här presenteras ett urval av de viktigaste områdena.

4 Sida 4 (10) Mål och inriktning för verksamhetsområdet (1.1.1) Enligt avtalet ska verksamheten främja jämlika levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet. Brukaren ska tillförsäkras goda levnadsvillkor och insatserna ska utformas så att de stärker möjligheterna att leva ett självständigt liv. En viktig faktor för självständighet och delaktighet är möjligheten att kunna uttrycka sin vilja. Boendena arbetar med metoder som Ett självständigt liv och Tydliggörande pedagogik för att stötta brukaren att uttrycka sin vilja och sina önskemål. Personalen har levande värderingssamtal, och genomförandeplaner för brukarna upprättas. Graden av självständighet skiljer sig mycket mellan olika brukare och metoderna anpassas efter den enskildes behov. På vissa boenden, där det passar brukarna, hålls gemensamma husmöten, och det finns möjlighet att delta i så kallade bostadsklubbar, där alla ämnen kan tas upp och diskuteras. Samarbete mellan beställare och utförare (1.1.3) Utföraren tycker att samarbetet med beställaren och förvaltningens biståndshandläggare fungerar bra, men att informationsöverföringen skulle kunna förbättras. Även förvaltningen anser att samarbetet fungerar bra. Samverkan med anhöriga/närstående, myndigheter m fl (1.1.4) Enligt avtalet ska utföraren samverka med myndigheter, hälso- och sjukvård, närstående och andra vid behov. Utföraren ska också söka samarbetsmöjligheter med frivilligorganisationer för sociala, kulturella, andliga och mentala behov. Det finns stora variationer mellan olika boenden och olika brukare hur delaktiga och aktiva anhöriga är och vill vara. Samarbetet med primärvården fungerar generellt bra, men det kan variera beroende på vilken vårdpersonal man möter i varje enskilt fall. På några boenden har man skickat brev till brukarnas gode män för att be om synpunkter, men fick då väldigt få svar. Personal och bemanning (1.1.6) Enligt avtalet ska bemanningen i gruppbostaden garantera att brukarnas vård- och omsorgsbehov tillgodoses dygnet runt. Antalet personer som ger brukarna stöd är så få som möjligt. Förvaltningen har gjort en bedömning av bemanningen utifrån verksamheternas scheman och bedömer att bemanningen är god och att utföraren uppfyller avtalskravet.

5 Sida 5 (10) Enligt avtalet ska personalen ha adekvat utbildning och lämpliga personliga erfarenheter. Utbildningsnivån i utförarens gruppbostäder är generellt hög, och förvaltningen bedömer att avtalskraven uppfylls. Särskilt stöd, service och omvårdnad (1.1.13) Enligt avtalet ska personalen arbeta så att brukarens funktioner stärks och upprätthålls, och uppmuntra till aktivering. Brukarens önskemål och behov av omvårdnad ska tillgodoses och vara i fokus i verksamheten. I verksamheten utgår arbetet från brukarnas genomförandeplaner. Utbudet av aktiviteter skiljer sig mycket mellan olika boenden, men kan till exempel vara gemensam fredagsmiddag, teater, musikstunder eller geocaching allt utifrån vad som passar brukarna. Under sommaren förekommer både semesterresor, antingen utomlands efter brukarnas önskemål eller vistelse på landet eller på sommarboende i Sverige. Därutöver erbjuds kortare aktiviteter och dagsutflykter, till exempel till Skansen eller en badstrand. Sommaraktiviteterna anpassas till varje gruppbostad för att passa brukarna. Varje brukare har också egentid, där brukaren får välja vad de vill göra tillsammans med personalen (till exempel spela pingis eller se på film). Förvaltningen bedömer att utförarens arbete med fritidsaktiviteter generellt är bra, men ser gärna att arbetet utvecklas ytterligare, speciellt när det gäller utflyttad verksamhet under sommartid. På flera boenden är det stora skillnader mellan brukarnas ålder och grad av funktionsnedsättning, och det är viktigt att säkerställa att alla brukare erbjuds både vardags- och semesteraktiviteter utifrån individuella intressen och behov. Personalen arbetar utifrån ett professionellt förhållningssätt och diskuterar löpande vad det innebär i olika situationer. Medarbetarna upplever att dessa diskussioner inom arbetsgruppen hjälper dem att stötta varandra och att utvecklas. Tekniska hjälpmedel (1.1.14) Enligt avtalet ska brukarna ha tillgång till de tekniska hjälpmedel som behövs för att stärka och upprätthålla sina funktioner. Förvaltningens medicinskt ansvarige för rehabilitering (MAR) har granskat verksamheternas arbete med tekniska hjälpmedel och bedömer att utföraren bedriver ett gott arbete inom området och att avtalet följs.

6 Sida 6 (10) Utföraren använder beprövade alternativa kommunikationssätt anpassade efter brukarnas individuella behov (mervärde i upphandlingen) Personalgruppen har kunskap om och får möjlighet till utbildning om alternativa kommunikationssätt och metoder utifrån brukarnas behov. Kommunikationen kan till exempel ske med hjälp av tecken, bilder, konkreta föremål, veckoscheman, sociala berättelser eller tekniska hjälpmedel. Personalen har fått utbildning i till exempel metoderna Tydliggörande pedagogik och Ett självständigt liv. Inom Attendo finns tillgång till stöd från två anställda evidensutvecklare och en metodutvecklare. Mat och måltider (1.1.16) Enligt avtalet ska mat- och måltidssituationen anpassas individuellt för varje brukare, och varje brukare får det stöd som behövs för att kunna laga sin egen mat eller delta vid matlagningen. Mat- och måltidssituationen ser olika ut på de olika boendena utifrån brukarnas skilda behov. De som vill laga mat gemensamt och/eller äta tillsammans kan göra det, annars får brukaren stöd att äta själv i sin lägenhet. Ljusnevägens gruppbostad riktar sig mot brukare med Prader-Willi Syndrom (PWS) och har speciella matrutiner utifrån behovet av speciell kosthållning. På andra boenden har personalen tagit fram en pärm med recepttips för att uppmuntra till varierad och hälsosam kost. På varje boende finns ett kostombud. Attendo har satsat på att utveckla området och öka kostkunskapen, och inom företaget finns dietister som personalen kan vända sig till för stöd och som erbjuder kompetensutveckling. Hälso- och sjukvård (1.1.17) Enligt en principöverenskommelse mellan Stockholms läns landsting och länets kommuner ansvarar primärvården för hälsooch sjukvårdsinsatserna för de boende på gruppbostäderna. En stor del av insatser utförs idag av personal på boendena genom delegering från distriktssköterska. Förvaltningens MAS (medicinskt ansvarige sjuksköterska) har följt upp utförarens arbete med hälso- och sjukvårdsrutiner enligt avtalet. Den samlade bedömningen är att utförarens hälso- och sjukvårdsarbete fungerar väl. Brukaren får tillgång till den hälsooch sjukvård han/hon behöver och utföraren deltar i vårdplanering och kontakter med primärvård och sjukhus. Rutiner finns för avvikelsehantering. Personalen har kunskap om basala hygienrutiner. Läkemedel förvaras i låsta skåp som endast

7 Sida 7 (10) distriktssköterskor och omsorgspersonal med delegering har tillgång till. Städ, tvätt och fönsterputs m.m. (1.1.18) Alla besökta boenden har haft rena, fräscha och hemtrevligt inredda gemensamhetsutrymmen. Inga besök har gjorts i de enskilda lägenheterna. Dokumentationsgranskning Förvaltningen har granskat dokumentationen från ett slumpmässigt urval av brukare (totalt ungefär tio procent av brukarna). Den sammantagna bedömningen är att dokumentation är god och att genomförandeplanerna är aktuella. Anteckningarna i dagböckerna är mestadels regelbundna och relevanta. På några ställen är dock dokumentationen mer sporadisk, vilket gör det svårt att följa brukarens vardag i sin helhet. Biståndshandläggarnas individuppföljningar Biståndshandläggarna gör årligen individuppföljningar och har löpande kontakt med brukarna på gruppbostäderna. Kontakten ser olika ut beroende på brukarens situation. Biståndshandläggarnas bedömning är att de allra flesta brukarna är nöjda med sina boenden och att verksamheterna fungerar bra. Vid individuppföljningarna har det framkommit att några yngre brukar har haft önskemål om aktiviteter som är bättre anpassade till deras ålder och intressen. Det har framförallt gällt semesteraktiviteter och utflyttad verksamhet sommartid. Brukarenkäter Brukarna ingår i stadens gemensamma enkät för gruppbostäder. Attendo genomför också en egen brukarenkät. Stadens brukarenkät 2013 Under hösten 2013 skickade staden en brukarenkät till alla boende i grupp- och servicebostäder. Resultatet redovisades till nämnden i februari 2014 (Dnr /13). Utifrån resultatet har Attendo tagit fram lokala handlingsplaner för gruppbostäderna för att arbeta med förbättringsområdena. Brukarenkäten visar goda resultat för stadsdelsområdets grupp- och servicebostäder, och resultatet för förvaltningens brukare är bättre än genomsnittet för staden för de flesta frågor. I vissa fall har resultatet förbättrats sedan 2012, medan resultatet i andra frågor har försämrats. Jämfört med andra stadsdelsförvaltningar utmärker sig Skarpnäck inom några områden. Skarpnäck har högst andel (98

8 Sida 8 (10) procent) som känner sig trygga i sin lägenhet och högst andel (92 procent) som känner sig trygga i gemensamhetsutrymmena. Förvaltningen får ett bra resultat vad gäller nöjdheten med boendena, där 84 procent upplever att de är nöjda, vilket är bättre än snittet för staden. Resultaten och nöjdheten skiljer sig mellan de olika boendena. På Nathorstvägen och Skarpnäcks allé svarar samtliga (100 procent) att de är nöjda med sitt boende och trivs med personalen. I övrigt varierar resultaten, men inget boende avviker med markant sämre resultat. På många boenden har antalet svarande varit för få för att resultatet ska kunna redovisas. I brukarenkäterna fick förvaltningens biståndshandläggare mycket lågt betyg. Utföraren vet inte vad som skulle kunna vara orsaken, men upplever att brukarna gärna skulle vilja träffa sina biståndshandläggare oftare och att det kanske kan ha påverkat svaren i enkäten. Förvaltningen har påbörjat ett särskilt samarbete med utföraren för att utveckla kvaliteten utifrån stadens brukarundersökningar. Syftet är att förbättra kvaliteten för brukarna och att nå upp till målvärdena för stadens indikatorer. Som ett led i detta får utföraren utbildning från stadsledningskontoret för att kunna arbeta enligt samma metod som stadens verksamheter i egen regi. Attendos brukarenkät 2013 Attendo genomförde en brukarundersökning under våren Resultatet varierade mellan olika gruppbostäder. Några verksamheter fick mycket goda resultat, med 100 procent som svarade att de var på det hela taget nöjda eller 100 procent som kände sig trygga, medan andra hamnade under jämförelsesnittet i enkäten. Inget enskilt gruppboende avviker dock med markant sämre resultat. Enkätresultaten är inte samstämmiga med resultaten i Stockholms stads enkät, vilket till exempel kan bero på förändringar eller förbättringar som gjorts mellan de två enkättillfällena (Attendos enkät genomfördes på våren och stadens på hösten). Ekonomisk seriositetsgranskning Förvaltningen kontrollerar löpande utförarens fakturering och har inget att anmärka. Kontroll hos Skatteverket visar att utföraren sköter inbetalning av skatter och arbetsgivaravgifter.

9 Sida 9 (10) Eventuella andra inspektioner Inga externa inspektioner har gjorts under Lex Sarah-anmälningar En lex Sarah-anmälning har gjorts på gruppbostaden på Pilvingegatan. Ärendet har tidigare redovisats för nämnden i april 2013 (Dnr /2013). På grund av bristande kommunikation saknades personal i gruppbostaden under cirka 30 minuter mellan kvälls- och nattpass. Händelsen anmäldes som en påtaglig risk för ett allvarligt missförhållande. Verksamhetsberättelser Förvaltningen har tagit del av gruppbostädernas verksamhetsberättelser för I dessa beskrivs bland annat hur gruppbostäderna arbetar med egenkontroll enligt Attendos rutiner. Verksamheterna beskriver också hur de arbetar med avvikelse- och händelserapportering, hur klagomål tas omhand och om det interna kvalitetsarbetet. Boendena arbetar med att analysera resultaten i stadens och Attendos brukarenkäter och arbetar med förbättringsförslag som är lämpliga för varje gruppbostad. Ärendets beredning Ärendet har beretts inom avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och kultur. Ärendet har behandlats i förvaltningsgrupp , i rådet för funktionshinderfrågor samt i pensionärsrådet Förvaltningens synpunkter och förslag Sammanfattande bedömning Förvaltningens samlade bedömning är att Attendo LSS bedriver en god verksamhet i stadsdelsområdets gruppbostäder. Utföraren arbetar strukturerat med system för egenkontroll, kvalitetsarbete och fortbildning. Arbetet med hälso- och sjukvårdsrutiner bedöms fungera väl och dokumentationen är god och aktuell. Bemanningen bedöms som tillräcklig och personalens utbildningsnivå är hög. Skarpnäck-Bagarmossens gruppbostäder Förvaltningen bedömer att entreprenören följer avtalet. Attendo bedriver en god verksamhet samt god och säker hälso- och sjukvård. Hammarbyhöjdens gruppbostäder Förvaltningen bedömer att entreprenören följer avtalet. Attendo bedriver en god verksamhet samt god och säker hälso- och sjukvård.

10 Sida 10 (10) Fortsatt arbete Verksamheterna kommer att följas upp igen under 2015, då arbetet med en ny upphandling kommer att påbörjas. Om behov uppstår kan ytterligare uppföljning göras innan dess. Förvaltningen har löpande kontakter med utföraren och fortsätter samarbetet kring utvecklingsfrågor, brukarenkäter samt informations- och erfarenhetsutbyte inom andra områden. Bilagor 1. Adressförteckning över gruppbostäder inom respektive avtal

Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter

Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och kultur Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 1.2.1.-282/14 2014-05-16 Handläggare Johanna Barane Telefon: 08-508 15 029 Till Skarpnäcks

Läs mer

Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter

Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) 1.2.1.- 224/15 2015-05-11 Handläggare Johanna Barane Telefon: 08-508 15 029 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2013-05-21 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter samt grupp- och servicebostäder

Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter samt grupp- och servicebostäder Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (12) 2018-02-20 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Jessica Johansson Telefon: 08-508 150 64 Till Skarpnäcks

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder)

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Handläggare: Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20 506 Ann-Sophie Rüder Telefon:

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-06-11

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-326/2018 Sida 1 (7) 2018-04-26 Handläggare Birgitta

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-04-25 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-05-19 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning av gruppbostäderna Johanneshov 1, Johanneshov 2, Enskededalen, Brobacken, Kolmilan, Gesunden och Stureby

Uppföljning av gruppbostäderna Johanneshov 1, Johanneshov 2, Enskededalen, Brobacken, Kolmilan, Gesunden och Stureby Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Ann-Sophie Rüder Telefon: 08-508 14 090 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Dnr 1.2.1.-275/2017 Sida 1 (10) 2017-05-11 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson

Läs mer

Uppföljning inom socialpsykiatri Boendestöd- Enskede gruppbostad

Uppföljning inom socialpsykiatri Boendestöd- Enskede gruppbostad Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-02-20 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-04-29 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2014-05-22

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Dnr 417-15-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2015-11-17 2015-10-29 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd vårdoch

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2 KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND GRUPPBOSTÄDER 2 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-521-2012 SID 1 (9) 2013-02-13 Handläggare: Mathias Englund Telefon:08-508 08 549 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (6) 2015-12-09 Handläggare: Per-Ove Mattsson 08 508 18 148 Michael Boström 08 508 18 156 Till

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Dnr:1.2.1.27- Sida 1 (7) -03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Servicebostad. Enligt LSS, Lagen om stöd och service

Servicebostad. Enligt LSS, Lagen om stöd och service Servicebostad Enligt LSS, Lagen om stöd och service 1 Vad är en servicebostad? Du som bor i servicebostad har en egen lägenhet, oftast i ett vanligt hyreshus. Personalen finns nära dig, i samma hus eller

Läs mer

2. Utvärderingsbilaga

2. Utvärderingsbilaga Förfrågningsunderlag 2014-02-07 Upphandlande organisation Upphandling Stockholms stad, Rinkeby-Kista Drift av bostäder enligt LSS, Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning stadsdelsnämnd Christina Fagerström

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010 TJÄNSTE ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2010-310-1.2.1. SID 1 (7) 2010-05-06 Handläggare: Kärstin Trotzig, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnea Svanström-Leistedt,

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6)

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6) Postiljonen vård- och omsorgsboende Dnr: 1.6-164/2019 Sid 1 (6) Ansvarig för upprättande och innehåll: Patrik Mill, verksamhetschef med hälso- och sjukvårdsansvar Postiljonen vård och omsorgsboende, egen

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS sida 1 (9) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (6) 2014-01-20 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljning

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén

Patientsäkerhetsberättelse för. Falkenberg LSS 2, Nytida AB. År 2014. 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS 2, Nytida AB År 2014 2015-01-10 Annika Hoffsten Hultén Detta underlag till patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens patientsäkerhetsberättelse.

Läs mer

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018.

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018. Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Dnr. 1.1 528-2018 Sida 1 (5) 2018-10-08 Handläggare Pia Lindman Telefon: 08-508 08 418 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-11-22 Resultat

Läs mer

Uppföljning av verksamheter som drivs av Aleris Omsorg AB i Hässelby-Vällingby

Uppföljning av verksamheter som drivs av Aleris Omsorg AB i Hässelby-Vällingby HÄSSELBY-VÄLLINGBY STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALTJÄNSTAVDELNIN GEN Gunilla Ljungholm Telefon: 508 05 209 TJÄNSTEUTLÅTANDE 10 JANUARI 2012 SID 1 (7) DNR 1.2.1-034-2012 SAMMANTRÄDE 7 FEBRUARI 2012 Till Hässelby-Vällingby

Läs mer

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse.

Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Patientsäkerhetsberättelse för Falkenberg LSS1, Nytida AB År 2013 2013-12-30 Catharina Johansson Denna patientsäkerhetsberättelse utgör en bilaga till vårdgivarens Patientsäkerhetsberättelse. Mallen är

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-349/16 Sida 1 (7) 2016-09-30 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Tillsyn AB Dungens boende enligt LSS 9:8 samt tillsyn AB Dungens korttidshem enligt LSS 9:6

Tillsyn AB Dungens boende enligt LSS 9:8 samt tillsyn AB Dungens korttidshem enligt LSS 9:6 ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR STÖD OCH SERVICE TILL PER SONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.3.-028/2010 SID 1 (5) 2010-01-19 Handläggare: Annalena Hellmin

Läs mer

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Bilaga 10, tertialrapport 2 2018 Äldreomsorgsavdelningen Dnr 1.2.1-277-2018 Sida 1 (5) Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Bakgrund All

Läs mer

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter.

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 298-2014-2.2.2. Sida 1 (6) 2015-03-02 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse för Långskeppets socialpsykiatriska boende, särskild boende År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-04-13 Jaana Wollsten 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande

Läs mer

Plan för uppföljning inom omsorgen av funktionsnedsättning 2017

Plan för uppföljning inom omsorgen av funktionsnedsättning 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2017-03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2017-03-30

Läs mer

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Hammarbyhamnens grupp- och servicebostäder Adress: Färgargårdstorget 26 Telefon: 08-50523563 Epost: anita.flygare@frosunda.se Hemsida: --- Regiform: Entreprenad Företag/organisation:

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Inger Andresson, proaros Helene

Läs mer

Gruppbostad. Enligt LSS, Lagen om stöd och service

Gruppbostad. Enligt LSS, Lagen om stöd och service Gruppbostad Enligt LSS, Lagen om stöd och service 1 Vad är en gruppbostad? En gruppbostad är en bostad som har lägenheter samlade runt ett gemensamt utrymme. Du har en egen lägenhet. I det gemensamma utrymmet

Läs mer

Avtalsuppföljning av Norrmalms grupp- och servicebostäder

Avtalsuppföljning av Norrmalms grupp- och servicebostäder Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Rapport Dnr 1.2.-247/2016 Sida 1 (8) 2016-06-21 Avtalsuppföljning av Norrmalms grupp- och servicebostäder Norrmalms stadsdelsförvaltning

Läs mer

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-10 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Sammanställning av avvikelser i hälso- och sjukvården 1 juli 31 december 2009

Sammanställning av avvikelser i hälso- och sjukvården 1 juli 31 december 2009 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING STABEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-03-02 Handläggare: Inger Blomqvist Telefon: 08-508 18 039 Till Farsta stadsdelsnämnd 2010-03-25 Sammanställning av avvikelser i hälso-

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar 2017 inom äldreomsorg egen regi och entreprenad.

Verksamhetsuppföljningar 2017 inom äldreomsorg egen regi och entreprenad. Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-01-16 Handläggare Annika Ekengren Telefon: 08-508 01 230 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

Läs mer

Redovisning till IVO av vidtagna åtgärder

Redovisning till IVO av vidtagna åtgärder SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-12-02 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-01-29

Läs mer

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-07-22 Handläggare Samia Choudhury Telefon: 08-508 09 275 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Driften

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad

Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad Patientsäkerhetsberättelse för Runby gruppbostad År 2013 2014-01-30 Marianne Arnetz, verksamhetschef Mallen är anpassad av Ambea AB utifrån Sveriges Kommuner och Landstings mall KVALITETSAVDELNINGEN KA/LF

Läs mer

Gruppbostad och servicebostad

Gruppbostad och servicebostad omvårdnad gävle SVENSKA/LÄTTLÄST Gruppbostad och servicebostad Vem kan få gruppbostad eller servicebostad? Personer med funktionsnedsättning kan få lägenhet i gruppbostad eller servicebostad. För att få

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (8) 2015-02-15 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (11) Dnr 261-2014-1.2.1.

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012 ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-86-1.2.1. SID 1 (4) 2013-01-24 Handläggare: Nina Wiklund, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnéa Svanström Leistedt, MAR Till

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av bostad med särskild service enligt 9 9 LSS och daglig verksamhet enligt 9 10 LSS

Verksamhetsuppföljning av bostad med särskild service enligt 9 9 LSS och daglig verksamhet enligt 9 10 LSS Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-11-18 Handläggare Suzanne Hartenberger Telefon: 08 508 06 125 Till Bromma stadsdelsnämnd särskild service enligt 9 9 LSS och daglig verksamhet

Läs mer

Stöd från socialtjänsten för att personer med LSS-insatser ska få vård i tid

Stöd från socialtjänsten för att personer med LSS-insatser ska få vård i tid HÄGERSTEN-LILJEHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR SOCI AL OMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-02-12 Handläggare: Inger Nilsson Telefon: 08-508 23 305 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS

Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS Uppföljning av Bostad med särskild service enligt LSS Ansvarig för uppföljningen: Uppföljningen genomförd den: Föregående uppföljning den: Nästa uppföljning den: Verksamhetens namn Verksamhetens platsantal

Läs mer

Uppföljning av entreprenadavtal för Hammarbyhöjdens gruppbostäder

Uppföljning av entreprenadavtal för Hammarbyhöjdens gruppbostäder SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E, FUNKTIONSNEDSATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (14) 2012-03-19 Handläggare: Rose-Marie Lithén Telefon: 08-508 15 095 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad Avdelningen egen regi äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (6) 2019-03-15 Handläggare: Maria Premfors 08 508 18 170 Till Farsta stadsdelsnämnd 2019-04-11 Patientsäkerhetsberättelser

Läs mer

Uppföljning av daglig verksamhet LSS

Uppföljning av daglig verksamhet LSS 2013-11-04 SN-2013/2908.726 1 (7) HANDLÄGGARE Natalie Vaneker 08-535 316 74 natalie.vaneker@huddinge.se Socialnämnden Uppföljning av daglig verksamhet LSS Förslag till beslut Socialnämnden tar del av sammanställning

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 10 Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Dagverksamhet: Lilljönäs dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Katarina Romehed Adress: Hemslöjdsvägen

Läs mer

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Tertialrapport 1/2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (9) Dnr 395-2013-1.2.1.

Läs mer

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet

servicebostäder och Teckentullens dagliga verksamhet Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 1055-2015-.2.2.2. Sida 1 (5) 2016-01-11 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04

Läs mer

Uppföljning av entreprenadavtal för Bagarmossens, Skarpnäcksfältets och Skarpaby gruppbostäder

Uppföljning av entreprenadavtal för Bagarmossens, Skarpnäcksfältets och Skarpaby gruppbostäder SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E, FUNKTIONSNEDSATTA OC H KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (14) 2012-03-16 Handläggare: Rose-Marie Lithén Telefon: 08-508 15 095 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse för. Daglig Verksamhet, Nytida AB. År 2014. 2015-01-08 Ewa Sjögren

Patientsäkerhetsberättelse för. Daglig Verksamhet, Nytida AB. År 2014. 2015-01-08 Ewa Sjögren Patientsäkerhetsberättelse för Daglig Verksamhet, Nytida AB År 2014 2015-01-08 Ewa Sjögren Innehåll Sammanfattning... 3 Övergripande mål och strategier... 4 Organisatoriskt ansvar för patientsäkerhetsarbetet...

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011

Anmälan av verksamhetsuppföljning av dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2011 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDS ATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR.1.2.1.-651/11 SID 1 (7) 2011-12-09 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08-508 15 047 Kerstin Medin

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demens-sjukdom 2013

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demens-sjukdom 2013 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E, FUNKTIONSNEDSATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-04-22 Handläggare: Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Kerstin Medin Telefon:

Läs mer

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (18) Dnr 395-2013-1.2.1. Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.10 2014 Sida 1 (6) 2014-01-03 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Plan för uppföljning

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (12) Enhetens namn: Finn Malmgrens gruppbostad Enhetens adress: Finn Malmgrens väg 116, 121 50 Johanneshov Företag: Attendo Hemsida: http://www.attendo.se Föreståndare: Peter Vinterqvist

Läs mer

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-04-23 Handläggare: Monika Lind Telefon: 08-508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-05-23 Avvikelsehantering inom äldreomsorgen

Läs mer

Kvalitetskrav. i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun

Kvalitetskrav. i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun Kvalitetskrav i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för bostäder med särskild service för vuxna

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-01-07 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

2010-02-23 SIDAN 1. Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen

2010-02-23 SIDAN 1. Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen SIDAN 1 Kundval-/ valfrihetssystem - upphandling och uppföljning inom äldreomsorgen Kundval- /valfrihetssystem Hemtjänst 1 januari 2002 Ledsagning och avlösning 1 januari 2002 Vård- och omsorgsboende 1

Läs mer

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-09 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19

Läs mer

Svar på revisionskontorets årsrapport 2017

Svar på revisionskontorets årsrapport 2017 Norrmalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (5) 2018-05-17 Handläggare Maria Härenstam Telefon: 08-508 09 020 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2018-06-14 Svar på revisionskontorets årsrapport

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshusets Boendestöd Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Enhetschef: Ann Wickström Telefon:

Läs mer

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens vård- och omsorgsboende Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-06-29 Handläggare Ida Öhman Pils Telefon: 08-508 09 560 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Uppföljning av verksamheten vid Väderkvarnens

Läs mer

Avvikelser i hälso- och sjukvården under perioden 1 januari 30 juni 2012

Avvikelser i hälso- och sjukvården under perioden 1 januari 30 juni 2012 FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING STADSDELSDIRE KTÖRENS STAB TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2012-12-03 Handläggare: Ingrid Wikström Telefon: 08-508 18 039 Till Farsta stadsdelsnämnd 2012-12-18 Avvikelser i hälso-

Läs mer

Anmälan av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS

Anmälan av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-02-06 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 150 87 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-03-08 SoL och LSS Förvaltningens

Läs mer

Uppföljning av - Högdalens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av - Högdalens vård- och omsorgsboende Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-01-17 Handläggare Lena Johansson Telefon: 08-50820037 Till

Läs mer

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Tantolundens dagliga verksamhet Adress: Maria Bangata 17, 1tr Telefon: 0768-32 23 09 Epost: -- Hemsida: --- Regiform: Entreprenad

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Svedmyrabadet, Svedmyra bad och relax AB

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Svedmyrabadet, Svedmyra bad och relax AB Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-02-27 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-27 Dnr. 209-2015-1.2.1 Handläggare Emilia Tuvesson 08-508 13 221 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26 Redovisning

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande 19-17-1.2.1 Sida 1 (8) SDN 2017-02-02 2016-12-19 Handläggare Anne-Christine Davidsson Anna-Lena Yngvesson Tel: 08-508 06 305/314

Läs mer

Verksamhetsuppföljning Kvarngatan 2014-01-30

Verksamhetsuppföljning Kvarngatan 2014-01-30 Verksamhetsuppföljning Kvarngatan 2014-01-30 Malin Rehnstam Kvalitetscontroller Sofia Spetz Avdelningschef Handläggarenheten Elisabeth Rubin MAS 1 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Kvarngatans gruppboende ligger

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar, avseende hemtjänst, på uppdrag av äldrenämnden

Verksamhetsuppföljningar, avseende hemtjänst, på uppdrag av äldrenämnden SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING BARN, UNGA OCH FRITI D ANMÄLNINGSÄRENDE DNR. 1.2.1/010-2012 SID 1 (8) Handläggare: Daniel Björkegren Telefon: 08-508 24 024 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsuppföljningar,

Läs mer

Förslag till nytt idrottspolitiskt program för Stockholms stad

Förslag till nytt idrottspolitiskt program för Stockholms stad SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING ADMINISTRATIVA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2012-07-05 Handläggare: Carola Östling Telefon: 08-508 15 055 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2012-08-28 Förslag till

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (12) Enhetens namn: Söderberga gruppbostad 68:an Enhetens adress: Söderberga allé 68 Företag: Frösunda Omsorg AB Hemsida: www.frosunda.se Föreståndare: Kerstin Heineborg Telefon: 010-130

Läs mer

Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck Verksamhetschef/enhetschef: Linda Linnerheim Adress: Gamla Tyresövägen 349 121 34 Enskededalen Telefon: 0701610573

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen- Stureby vårdoch omsorgsboende inklusive Tussmötegården

Uppföljning inom äldreomsorgen- Stureby vårdoch omsorgsboende inklusive Tussmötegården Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (8) 2018-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Uppföljning boendestöd Sida 1 (9) 2017-07-03 Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov

Läs mer

Ersta dagverksamhet i Enskededalen 2017

Ersta dagverksamhet i Enskededalen 2017 Page 1 of 9 Ersta dagverksamhet i Enskededalen 2017 Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck Verksamhetschef/enhetschef: Linda Linnerheim Adress: Gamla

Läs mer

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (10) 2011-10-05 Handläggare: Kjell Carlsson, Agneta Kling, Hanna Jakhammer, Britt-Marie

Läs mer

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.25-2015 Sida 1 (7) 2014-08-13 Handläggare Madeleine Peatt Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning av basansvar personlig assistans, Humana Assistans AB

Uppföljning av basansvar personlig assistans, Humana Assistans AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-10-31 Sida 1 (1) Diarienr NF 2018/00110-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Patrik.Ahlvin@humana.se Caroline.Nogelius@humana.se

Läs mer

Uppföljning Bromma Personlig assistans

Uppföljning Bromma Personlig assistans Bromma stadsdelsförvaltning Rapport Sida 1 (6) 2014-09-18 Uppföljningen gäller insatsen personlig, enheten arbetar även med avlösar- och ledsagarservice. Adress: Tunnlandsvägen 91 B 168 36 Bromma Enhetschef:

Läs mer

Framtida Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg

Framtida Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING VUXNA, FUNKTIONSNEDS ATTA OCH ÄLDRE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-30 Handläggare: Krisztina Buki Telefon: 08-508 21 079 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2010-10-28 Framtida Medicinskt

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen. sida 1 (11) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Läs mer

På lika villkor! delaktighet, jämlikhet och effektivitet i hjälpmedelsförsörjning

På lika villkor! delaktighet, jämlikhet och effektivitet i hjälpmedelsförsörjning Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-09-04 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-09-21 Svar på remiss

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för stadsdelsnämndernas hemtjänst i ordinärt boende

Uppdragsbeskrivning för stadsdelsnämndernas hemtjänst i ordinärt boende Skärholmens stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, personer med funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-05-21 Handläggare Nicoletta Zoannos Telefon: 08-508 24 594

Läs mer

Rutin för hantering av avvikelser

Rutin för hantering av avvikelser LERUM2000, v2.1, 2013-02-21 RUTIN 1 (9) Dokumentbenämning/typ: Rutin Verksamhet/process: Sektor stöd och omsorg Ansvarig: Majed Shabo Fastställare: Anette Johannesson, Maria Terins Gäller fr.o.m: 2014-09-01

Läs mer