Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter"

Transkript

1 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och kultur Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) / Handläggare Johanna Barane Telefon: Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter Förvaltningens förslag till beslut Skarpnäcks stadsdelsnämnd beslutar följande: Uppföljningen godkänns. Margareta Östrand Stadsdelsdirektör Lena Borgman Avdelningschef Sammanfattning Sedan 2009 ansvarar Attendo LSS för driften av Skarpnäcks dagliga verksamheter på uppdrag av stadsdelsnämnden. Under våren har förvaltningen följt upp verksamheterna bland annat genom verksamhetsbesök, dokumentationsgranskning samt analys av brukarenkäter och verksamhetsberättelser. Förvaltningens samlade bedömning är att Attendo LSS bedriver en god verksamhet i stadsdelsområdets dagliga verksamheter. Dokumentationen är god och aktuella genomförandeplaner finns för alla brukare. Bemanningen bedöms tillgodose brukarnas behov av stöd, och personalens utbildningsnivå är hög. Förvaltningen bedömer att entreprenören följer avtalet. Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och kultur Box Johanneshov Telefon Växel skarpnack@stockholm.se stockholm.se

2 Sida 2 (9) Bakgrund Sedan 2009 ansvarar Attendo LSS för driften av Skarpnäcks dagliga verksamheter på uppdrag av stadsdelsnämnden. Uppdraget omfattar insatsen daglig verksamhet enligt Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Avtalet gällde ursprungligen till och har därefter förlängts två gånger, till Därefter är ytterligare förlängning inte möjlig, utan en ny upphandling kommer att göras inför avtalets utgång. Stadsdelsförvaltningen gjorde en avtalsuppföljning av Attendos dagliga verksamheter under 2011, och bedömde då att avtalet följdes och att verksamheten var god. Om insatsen daglig verksamhet Daglig verksamhet syftar till att erbjuda meningsfull sysselsättning enligt LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och riktar sig till personer i yrkesverksam ålder som saknar arbete och som inte deltar i utbildning. Verksamhetens ska vara meningsfull och erbjuda den enskilde stimulans, utveckling och gemenskap utifrån hans eller hennes önskemål och individuella behov. Aktiviteterna varierar, men inom stadsdelsområdets dagliga verksamheter kan brukarna till exempel jobba på ett hunddagis, med bakning och caféförsäljning, med musik, hantverk, trädgård eller med butiksförsäljning i Vår Affär i Skarpnäck. För brukare med mer omfattande funktionsnedsättning erbjuder den dagliga verksamheten aktiviteter och stimulans som ska bidra till utveckling och välbefinnande, som till exempel dans, sång, sinnesupplevelser och kommunikation. Metod för uppföljningen I februari 2014 beslutade stadsdelsnämnden om en ny struktur för arbetet med uppföljningar (Dnr /14). Förändringen innebär att förvaltningen numera rapporterar en samlad bedömning av varje verksamhetsområde till nämnden varje år. Syftet är att nämnden ska få bättre överblick och en samlad bild av de verksamheter som nämnden ansvarar för. I rapporteringen ingår därför en sammanställning av olika källor, och uppföljningen inkluderar både bedömningar av hur avtalet följs och hur verksamheten bedrivs.

3 Sida 3 (9) I denna uppföljning ingår information från följande källor och granskningar: Verksamhetsbesök och samtal med chefer och medarbetare Uppföljning av hälso- och sjukvård Dokumentationsgranskning Biståndshandläggarnas individuppföljningar Brukarenkäter Ekonomisk seriositetsgranskning Eventuella andra inspektioner (t ex av Inspektionen för vård och omsorg eller socialförvaltningen) Eventuella Lex Sarah-anmälningar Attendos verksamhetsberättelse Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter Verksamhetsbesök och samtal med chefer och personal Under maj 2014 har förvaltningen gjort planerade verksamhetsbesök i ett urval av de dagliga verksamheterna. De dagliga verksamheter som besökts är Byälvsgården, Varmfrontsgatan och Fallskärmsgatan. Förvaltningen har då träffat verksamhetschefer, platsansvarig, några medarbetare, inklusive kvalitetssamordnare, samt Attendos regionchef. Besöken har gjorts av förvaltningens avdelningschef för äldre, funktionsnedsatta och kultur tillsammans med verksamhetscontroller och medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS). Förvaltningens medicinskt ansvarige för rehabilitering (MAR) har följt upp verksamheten vid separat tillfälle. Innan besöken hade verksamheten fått en uppföljningsmall med frågor utifrån avtalen att fylla i. Vid besöken användes denna som diskussions- och frågeunderlag. Stickprovskontroller har gjorts av rutinbeskrivningar och dokumentation. Här presenteras ett urval av de viktigaste frågorna. Mål och inriktning för verksamhetsområdet (1.1.1) Enligt avtalet ska verksamheten främja jämlika levnadsvillkor och full delaktighet i samhällslivet. Verksamheten grundas i respekt för brukarens integritet och självbestämmande, och den enskilde ska ges möjlighet till inflytande och medbestämmande. Medarbetarna i de dagliga verksamheterna lägger stort fokus på uppföljning och pratar enskilt med brukarna om hur de trivs och vad de tycker om aktiviteterna och schemat. Innan en genomförande-

4 Sida 4 (9) plan upprättas har medarbetarna en arbetskonferens, och när planen ska upprättas bjuder man in de personer som brukaren vill ska delta (till exempel anhöriga). Brukarnas förmåga att uttrycka sig varierar mycket. Det finns möjlighet att delta i ett inflytanderåd i Vuxenskolans ledning för de brukare som vill och kan uttrycka sig verbalt. Andra brukare har behov av anpassade kommunikationshjälpmedel, och kan då till exempel använda så kallade samtalsmattor med bilder och smileys. Samarbete mellan beställare och utförare (1.1.3) Utföraren anser att samarbetet med förvaltningens biståndshandläggare fungerar bra och uppger att det är lätt att få kontakt med handläggarna när det behövs. Samverkan med anhöriga/närstående, myndigheter m fl (1.1.4) Enligt avtalet ska utföraren samverka med andra myndigheter, hälso- och sjukvård, närstående och andra. Utföraren ska också samarbeta med frivilligorganisationer och företag för att erbjuda komplement till den egna verksamheten. Skarpnäcks dagliga verksamheter samarbetar bland annat med Vuxenskolan, Emmaus, Skarpnäcks kyrka och Skarpnäcksgården. Samverkan med närstående fungerar i stort sett alltid bra. Generellt finns det mindre behov av kontakt med närstående inom de dagliga verksamheterna än inom gruppbostäderna. Personal och bemanning (1.1.6) Enligt avtalet ska personalen ha adekvat utbildning och lämpliga personliga erfarenheter. Bemanningen ska tillgodose brukarens behov av stimulans och gemenskap alla arbetsdagar, och antalet olika personer som ger brukarna stöd ska vara begränsat till så få som möjligt. Förvaltningen bedömer att bemanningen är god och att utföraren följer avtalet. All tillsvidareanställd personal har adekvat utbildning. Medarbetarna får löpande handledning och kompetensutveckling inom till exempel de metoder som används. Verksamheterna har också en gemensam vikariepool för att säkerställa att de vikarier som anlitas känner brukarna. Attendo erbjuder ett lönepåslag till de medarbetare som utbildar sig till undersköterskor. Särskilt stöd, service och omvårdnad (1.1.13) Enligt avtalet ska brukaren erbjudas stimulans, utveckling, meningsfullhet och gemenskap, och ges möjlighet till delaktighet och självbestämmande.

5 Sida 5 (9) Inom verksamheten idag finns ett brett utbud av aktiviteter, från musik, trädgård, skapande och sinnesrum till arbetsplatser utanför verksamhetens lokaler, som till exempel Bakoteket (som bakar och sköter caféförsäljning i stadsdelsförvaltningens lokaler) och second hand- och hantverksbutikerna Vår Affär och Handlaget. Idag finns möjlighet att använda datorer, surfplattor och sociala medier, men utföraren uppger att verksamheterna behöver utveckla kunskapen och dessa aktiviteter ytterligare. De yngre brukare som börjar i daglig verksamhet idag har nya intressen och andra önskemål än äldre generationer. Medarbetarna har bred kompetens inom de olika aktiviteterna, men tar också in extern hjälp, så som studieledare och handledare. Inom Attendo finns en anställd utvecklingslots som kan hjälpa verksamheterna att hitta externa kontaktmöjligheter. Arbetet med biståndsverksamheten sker till exempel i samarbete med Skarpnäcks kyrka, och en brukare arbetar deltid i en livsmedelsbutik. Verksamheterna försöker också hitta möjligheter att utföra nya typer av arbetsuppgifter i verksamhetens lokaler till exempel arbetar några brukare med att montera tryckknappar på uppdrag av ett privat företag. Aktiviteterna utgår från olika grupper eller arbetslag, med individuella arbetsuppgifter inom gruppen. Brukarna planerar sitt schema och sina aktiviteter utifrån individuella önskemål tillsammans med sin stödperson. I de fall brukaren inte kan kommunicera gör personalen en skattning av hur brukaren trivs med de olika aktiviteterna. Utföraren använder beprövade alternativa kommunikationssätt anpassade efter brukarnas individuella behov (mervärde i upphandlingen) Medarbetarna har arbetat länge utifrån metoden Tydliggörande pedagogik, som har blivit väl inarbetad bland annat tack vare handledningsmöjligheter för personalen. Inom verksamheten finns också kunskap om alternativa kommunikationssätt som tecken, fotografier, kommunikationskartor, individuella scheman och pictogram. Metoderna utvecklas ständigt och personalen arbetar löpande med att vidareutveckla sitt arbetssätt och sin kompetens. Tekniska hjälpmedel (1.1.14) Enligt avtalet ska brukarna ha tillgång till de tekniska hjälpmedel som behövs för att stärka och upprätthålla sina funktioner. Förvaltningens medicinskt ansvarige för rehabilitering (MAR)

6 Sida 6 (9) bedömer att utföraren bedriver ett gott arbete inom området och att avtalet följs. Brukarna har tillgång till de tekniska hjälpmedel de behöver, och inom verksamheten finns möjlighet att använda digitala kognitiva hjälpmedel på dator och surfplatta. Mat och måltider (1.1.16) Enligt avtalet ska maten vara näringsrik och av god kvalitet, och brukarna ska ges möjlighet att delta vid matlagningen. Attendo har nyligen sett över alla riktlinjer och rutiner för kost inom verksamheter inom funktionshinderområdet. Varje verksamhet ska ha ett kostombud, som erbjuds utbildning och stöd. De flesta dagliga verksamheter har övergått till det nya arbetssättet. På de dagliga verksamheterna i Skarpnäck levereras maten färdiglagad eftersom lokalerna inte är anpassade för att maten ska lagas på plats. De brukare som vill har möjlighet att äta enskilt. Hälso- och sjukvård (1.1.17) Enligt avtalet ska brukaren ha tillgång till den habilitering och rehabilitering som han/hon behöver. Det ska finnas rutiner för avvikelsehantering och läkemedel ska förvaras i låst utrymme. Förvaltningens MAS (medicinskt ansvarige sjuksköterska) har följt upp utförarens arbete med hälso- och sjukvårdsrutiner enligt avtalet. Den samlade bedömningen är att utförarens hälso- och sjukvårdsarbete fungerar väl. Dokumentationsgranskning Förvaltningen har granskat dokumentationen från ett slumpmässigt urval av brukare (totalt ungefär tio procent). Den sammantagna bedömningen är att dokumentation är god. Alla granskade brukare hade aktuella genomförandeplaner. Anteckningarna i dagböckerna är mestadels regelbundna och relevanta. På några ställen är dock dokumentationen mer sporadisk, vilket gör det svårt att följa brukarens vardag i sin helhet. Biståndshandläggarnas individuppföljningar Biståndshandläggarna gör årligen individuppföljningar och har löpande kontakt med brukarna i de dagliga verksamheterna. Kontakten ser olika ut beroende på brukarens situation. Biståndshandläggarnas bedömning är att samarbetet med utföraren fungerar bra och att de allra flesta brukare är nöjda med sin dagliga verksamhet. Däremot har handläggarna ibland upplevt att det funnits viss otydlighet kring uppsägningstid och rutiner.

7 Sida 7 (9) Brukarenkäter Brukarna ingår i stadens gemensamma enkät för dagliga verksamheter. Attendo genomför också en egen brukarenkät. Stadens brukarenkät 2013 Under hösten genomförde Stockholms stad en brukarenkät till alla brukare inom daglig verksamhet. Resultatet har tidigare redovisats i nämnden i februari 2014 (Dnr /13). I enkätresultatet för Skarpnäcks stadsdelförvaltning ingår alla brukare som fått biståndsbeslut från förvaltningen, oavsett om de deltar i en daglig verksamhet inom stadsdelsområdet eller i en annan kommun/stadsdel. Det innebär att en del av svaren i enkäten gäller andra dagliga verksamheter än de som ingår i denna uppföljning. Enkätresultatet för de dagliga verksamheterna är lägre för Skarpnäcks stadsdelsförvaltning än för staden i snitt, och resultatet har försämrats jämfört med föregående år. 79 procent av brukarna svarar att de är nöjda med sin dagliga verksamhet, jämfört med 82 procent i staden. Jämfört med andra stadsdelsförvaltningar ger Skarpnäcks brukare personalen lägst betyg på frågan om personalen frågar hur brukaren vill ha sitt stöd (59 procent är nöjda). Skarpnäck får också sämst betyg av alla stadsdelsförvaltningar gällande om brukarna kan prova nya aktiviteter på sin verksamhet (59 procent), och får bland de lägre betygen på om brukarna känner sig trygga i sin dagliga verksamhet (81 procent). Resultatet skiljer sig mellan olika dagliga verksamheter inom stadsdelsområdet. I flera verksamheter har dock antalet svarande varit för få för att resultatet ska kunna redovisas. Brukarna på Fallskärmens dagliga verksamhet ger genomgående mycket högt betyg (100 procent känner sig trygga och trivs med personalen). Brukarna vid både Fallskärmens och vid Varmfrontens dagliga verksamheter var generellt nöjda med sina verksamheter (83 procent svarade att de är nöjda, jämfört med 82 procent som är stadens genomsnitt). I Byälvsvägens dagliga verksamhet svarade 75 procent att de var nöjda med sin verksamhet. Även om resultaten varierar är det ingen verksamhet som utmärker sig med markant sämre resultat. Förvaltningen har påbörjat ett särskilt samarbete med utföraren för att utveckla kvaliteten utifrån stadens brukarundersökningar. Syftet är att förbättra kvaliteten för brukarna och att nå upp till målvärdena för stadens indikatorer. Som ett led i detta får utföraren utbildning

8 Sida 8 (9) från stadsledningskontoret för att kunna arbeta enligt samma metod som stadens verksamheter i egen regi. Utifrån enkätresultatet har Attendo tagit fram lokala handlingsplaner för de olika dagliga verksamheterna. I brukarenkäten fick förvaltningens biståndshandläggare mycket lågt betyg. Endast 42 procent har svarat att de är nöjda med biståndshandläggarnas bemötande. Utföraren vet inte vad som skulle kunna vara orsaken, men en förklaring skulle kunna vara att det varit viss personalomsättning bland biståndshandläggarna. Om brukarna är osäkra på vem deras biståndshandläggaren är finns en risk att de känner sig mindre nöjda. Resultatet skulle också kunna bero på att brukaren gärna skulle vilja ha tätare besök av sin biståndshandläggare. Utföraren kan hjälpa till att förklara hur rutinerna ser ut. Attendos brukarenkät 2013 Attendo genomförde en brukarenkät i maj 2013, och resultatet visar mestadels bra resultat för de dagliga verksamheterna. Resultaten i Attendos brukarenkät är generellt bättre än i stadens enkät. Inom Skarpnäcks dagliga verksamheter svarar 92 procent av brukarna att de är på det hela taget nöjda med den hjälp de får. Inom Byälvsgården är motsvarande andel 88 procent. Svaret från övriga frågor är ibland svårare att tolka, eftersom många brukare valt svarsalternativet vet ej, vilket kan tyda på att frågorna varit svåra att förstå. Ekonomisk seriositetsgranskning Förvaltningen kontrollerar löpande utförarens fakturering och har inget att anmärka. Kontroll hos Skatteverket visar att utföraren sköter inbetalning av skatter och arbetsgivaravgifter. Eventuella andra inspektioner (t ex av Inspektionen för vård och omsorg eller socialförvaltningen) Inga externa inspektioner har gjorts under Lex Sarah-anmälningar Under 2013 har en lex Sarah-anmälning gjorts på Varmfrontsgatans dagliga verksamhet. Händelsen är tidigare redovisad för nämnden i augusti 2013 (Dnr /2013). En brukare fick vid tillfället en mindre brännskada på ryggen av en uppvärmd vetevärmare, som använts för att lindra smärta. Händelsen anmäls till Inspektionen för vård och omsorg i juni 2013 som ett allvarligt missförhållande. Efter utredningen har verksamheten förändrat sina rutiner för att förhindra att liknande situation uppstår igen.

9 Sida 9 (9) Verksamhetsberättelser Förvaltningen har tagit del av de dagliga verksamheternas verksamhetsberättelser för I dessa beskrivs bland annat verksamhetens arbete med kvalitetsfrågor, händelserapportering, personalens kompetensutveckling samt samarbetet med externa aktörer. Under året har verksamheten arbetat med att utveckla utbudet av aktiviteter och brukarnas känsla av delaktighet. Verksamheterna har blivit godkända i Attendos egenkontroll och fått godkänt resultat i en extern granskning av miljö och hälsa. Ärendets beredning Ärendet har beretts inom avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och kultur. Ärendet har behandlats i förvaltningsgrupp , i rådet för funktionshinderfrågor samt i pensionärsrådet Förvaltningens synpunkter och förslag Sammanfattande bedömning Förvaltningens samlade bedömning är att Attendo LSS bedriver en god verksamhet i stadsdelsområdets dagliga verksamheter. Utföraren arbetar strukturerat med system för egenkontroll, kvalitetsarbete och fortbildning. Dokumentationen är god och aktuella genomförandeplaner finns för alla brukare. Bemanningen bedöms tillgodose brukarnas behov av stöd, och personalens utbildningsnivå är hög. Förvaltningen bedömer att entreprenören följer avtalet. Fortsatt arbete Verksamheterna kommer att följas upp en gång under 2015 inför arbetet med en ny upphandling. Förvaltningen kommer då att lägga extra fokus på att följa upp dokumentationen och dagboksanteckningarna, som i dagsläget delvis är sporadiska. Om behov uppstår kan ytterligare uppföljning göras. Förvaltningen har löpande kontakter och regelbundna samverkansmöten med utföraren. Kontakten kommer framförallt att fokusera på utförarens kvalitetsarbete och metoder för att förbättra nöjdheten och delaktigheten utifrån resultaten i stadens brukarundersökningar. Bilagor 1. Adressförteckning över dagliga verksamheter i entreprenadavtalet

Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter

Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (10) 1.2.1.- 224/15 2015-05-11 Handläggare Johanna Barane Telefon: 08-508 15 029 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Uppföljning av Hammarbyhöjdens och Skarpnäck-Bagarmossens gruppbostäder

Uppföljning av Hammarbyhöjdens och Skarpnäck-Bagarmossens gruppbostäder Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och kultur Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-272/14 Sida 1 (10) 2014-05-16 Handläggare Johanna Barane Telefon: 08-508 15 029 Till Skarpnäcks

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-05-19 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-326/2018 Sida 1 (7) 2018-04-26 Handläggare Birgitta

Läs mer

Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter samt grupp- och servicebostäder

Uppföljning av Skarpnäcks dagliga verksamheter samt grupp- och servicebostäder Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (12) 2018-02-20 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Jessica Johansson Telefon: 08-508 150 64 Till Skarpnäcks

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2015 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-05-18 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-06-11

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2013-05-21 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla

Verksamhetsuppföljning av vård- och omsorgsboendet Hemmet för Gamla Administrativa avdelningen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Sida 1 (6) 2017-03-27 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 50 129 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2017-04-20 Förvaltningens förslag till

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-04-25 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende

Verksamhetsuppföljning på Tallbackens vårdoch omsorgsboende Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Dnr 417-15-1.2.1 Sida 1 (5) SDN 2015-11-17 2015-10-29 Handläggare Anna-Lena Yngvesson Telefon: 08-508 06 314 Till Bromma stadsdelsnämnd vårdoch

Läs mer

Uppföljning inom socialpsykiatri Boendestöd- Enskede gruppbostad

Uppföljning inom socialpsykiatri Boendestöd- Enskede gruppbostad Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-02-20 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Dnr 1.2.1.-275/2017 Sida 1 (10) 2017-05-11 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder)

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Handläggare: Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20 506 Ann-Sophie Rüder Telefon:

Läs mer

Uppföljning av gruppbostäderna Johanneshov 1, Johanneshov 2, Enskededalen, Brobacken, Kolmilan, Gesunden och Stureby

Uppföljning av gruppbostäderna Johanneshov 1, Johanneshov 2, Enskededalen, Brobacken, Kolmilan, Gesunden och Stureby Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (7) 2016-08-22 Handläggare Ann-Sophie Rüder Telefon: 08-508 14 090 Till Enskede-Årsta-Vantörs

Läs mer

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Tantolundens dagliga verksamhet Adress: Maria Bangata 17, 1tr Telefon: 0768-32 23 09 Epost: -- Hemsida: --- Regiform: Entreprenad

Läs mer

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom socialtjänsten rapport från Stadsrevisionen Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-04-29 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2014-05-22

Läs mer

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter.

Rapport om verksamhetsövergång. Hammarby och Danvikstulls dagliga verksamheter. Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Dnr 298-2014-2.2.2. Sida 1 (6) 2015-03-02 Handläggare Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 413 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Dnr:1.2.1.27- Sida 1 (7) -03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS sida 1 (9) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt

Läs mer

Plan för uppföljning inom omsorgen av funktionsnedsättning 2017

Plan för uppföljning inom omsorgen av funktionsnedsättning 2017 Älvsjö stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2017-03-09 Handläggare Madeleine Peatt Telefon: 08-508 21 506 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2017-03-30

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demenssjukdom 2016 Skarpnäcks stadsdelförvaltning Avdelningen för äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-349/16 Sida 1 (7) 2016-09-30 Handläggare Susanna Nytell Telefon: 08-508 150 29 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd

Läs mer

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende

Den fortsatta driften av Postiljonens vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare äldreomsorg, funktionsnedsättning, individ och familj inklusive socialpsykiatri Sida 1 (6) 2015-12-09 Handläggare: Per-Ove Mattsson 08 508 18 148 Michael Boström 08 508 18 156 Till

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Inger Andresson, proaros Helene

Läs mer

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014

Redovisning av verksamhetsuppföljning inom äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.25-2015 Sida 1 (7) 2014-08-13 Handläggare Madeleine Peatt Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd

Läs mer

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering

Varje medarbetare har ansvar för att inom sin enhet aktivt delta i verksamhetens utvärdering Samverkan och samarbete det finns rutiner som tydliggör ansvaret för samarbete internt och externt, som gäller den enskildes behov av insatser vad avser t ex överföring av information hur samverkan ska

Läs mer

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018

Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Kungsholmens stadsdelsförvaltning Bilaga 10, tertialrapport 2 2018 Äldreomsorgsavdelningen Dnr 1.2.1-277-2018 Sida 1 (5) Uppföljning av hemtjänst, servicehus och vårdoch omsorgsboende 2018 Bakgrund All

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010

Kvalitets- och avtalsuppföljning av Kampementets vård- och omsorgsboende 2010 TJÄNSTE ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2010-310-1.2.1. SID 1 (7) 2010-05-06 Handläggare: Kärstin Trotzig, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnea Svanström-Leistedt,

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende

Uppföljning inom äldreomsorgen - Högdalens vård- och omsorgsboende Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2014-01-07 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014

Plan för uppföljning av äldreomsorgen 2014 Älvsjö stadsdelsförvaltning Äldre och funktionsnedsatta Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.10 2014 Sida 1 (6) 2014-01-03 Handläggare Karin Lindbom Telefon: 08-508 21 000 Till Älvsjö stadsdelsnämnd Plan för uppföljning

Läs mer

Verksamhetsuppföljning av bostad med särskild service enligt 9 9 LSS och daglig verksamhet enligt 9 10 LSS

Verksamhetsuppföljning av bostad med särskild service enligt 9 9 LSS och daglig verksamhet enligt 9 10 LSS Bromma stadsdelsförvaltning Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2015-11-18 Handläggare Suzanne Hartenberger Telefon: 08 508 06 125 Till Bromma stadsdelsnämnd särskild service enligt 9 9 LSS och daglig verksamhet

Läs mer

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri

Redovisning av brukarundersökningar inom socialpsykiatri Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningens stab Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2015-02-27 Dnr. 209-2015-1.2.1 Handläggare Emilia Tuvesson 08-508 13 221 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-03-26 Redovisning

Läs mer

Uppföljning av uppdrag daglig verksamhet LSS, i grupperna Café Mässen, Fallhammaren, HMC-gruppen, Sigurdsloppan, Västerås stad Vård och Omsorg

Uppföljning av uppdrag daglig verksamhet LSS, i grupperna Café Mässen, Fallhammaren, HMC-gruppen, Sigurdsloppan, Västerås stad Vård och Omsorg TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2016-08-31 Sida 1 (2) Diarienr NF 2016/00095-702 Sociala nämndernas förvaltning Marianne Fall Epost: marianne.fall@vasteras.se Kopia till Västerås stad Vård och omsorg, leverantör

Läs mer

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014

Uppföljning av social omsorg enligt socialtjänstlagen vid Rio vård- och omsorgsboende 2014 Östermalms Stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Bilaga 1. Dnr 2014-300-1.2.1. Sida 1 (6) 2014-10-09 Handläggare: Susanna Hiltunen Tfn: 08-508 10 575 Sammanfattande bedömning och förbättringsåtgärder Förvaltningens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2

Verksamhetsberättelse 2012 Gruppbostäder 2 KUNGSHOLMENS STADSDELSNÄMND GRUPPBOSTÄDER 2 TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.1-521-2012 SID 1 (9) 2013-02-13 Handläggare: Mathias Englund Telefon:08-508 08 549 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd Verksamhetsberättelse

Läs mer

UPPDRAG OCH YRKESROLL DAGLIG VERKSAMHET

UPPDRAG OCH YRKESROLL DAGLIG VERKSAMHET UPPDRAG & YRKESROLL UPPDRAG OCH YRKESROLL DAGLIG VERKSAMHET Läsanvisning och bakgrund Uppdrag och yrkesroll - daglig verksamhet är en beskrivning av vad det innebär att arbeta med stöd och service till

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6)

Patientsäkerhetsberättelse Postiljonen vård och omsorgsboende, egen regi. Postiljonen vård- och omsorgsboende. Dnr: /2019 Sid 1 (6) Postiljonen vård- och omsorgsboende Dnr: 1.6-164/2019 Sid 1 (6) Ansvarig för upprättande och innehåll: Patrik Mill, verksamhetschef med hälso- och sjukvårdsansvar Postiljonen vård och omsorgsboende, egen

Läs mer

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och för

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Redovisning till IVO av vidtagna åtgärder

Redovisning till IVO av vidtagna åtgärder SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING Avdelningen för individ- och familjeomsorg Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2014-12-02 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 15024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-01-29

Läs mer

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen

Avvikelsehantering inom äldreomsorgen Yttrande till Stadsrevisionen FARSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2013-04-23 Handläggare: Monika Lind Telefon: 08-508 18 122 Till Farsta stadsdelsnämnd 2013-05-23 Avvikelsehantering inom äldreomsorgen

Läs mer

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018.

Resultat från Socialstyrelsens brukarundersökning - så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018. Kungsholmens stadsdelsförvaltning Äldreomsorgen Tjänsteutlåtande Dnr. 1.1 528-2018 Sida 1 (5) 2018-10-08 Handläggare Pia Lindman Telefon: 08-508 08 418 Till Kungsholmens stadsdelsnämnd 2018-11-22 Resultat

Läs mer

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demens-sjukdom 2013

Uppföljning av verksamhet och entreprenadavtal avseende dagverksamhet för äldre med demens-sjukdom 2013 SKARPNÄCKS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR E, FUNKTIONSNEDSATTA OCH KULTUR TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2013-04-22 Handläggare: Christina Koistinen Telefon: 08-508 15 024 Kerstin Medin Telefon:

Läs mer

Avtalsuppföljning av Norrmalms grupp- och servicebostäder

Avtalsuppföljning av Norrmalms grupp- och servicebostäder Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Rapport Dnr 1.2.-247/2016 Sida 1 (8) 2016-06-21 Avtalsuppföljning av Norrmalms grupp- och servicebostäder Norrmalms stadsdelsförvaltning

Läs mer

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012

Kvalitets- och avtalsuppföljning på Rio vårdoch omsorgsboende 2012 ÖSTERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING ÄLDREOMSORGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 2012-86-1.2.1. SID 1 (4) 2013-01-24 Handläggare: Nina Wiklund, utvecklingsledare Lili Briese, MAS Linnéa Svanström Leistedt, MAR Till

Läs mer

Uppföljning av - Högdalens vård- och omsorgsboende

Uppföljning av - Högdalens vård- och omsorgsboende Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-01-17 Handläggare Lena Johansson Telefon: 08-50820037 Till

Läs mer

Verksamhetsuppföljningar 2017 inom äldreomsorg egen regi och entreprenad.

Verksamhetsuppföljningar 2017 inom äldreomsorg egen regi och entreprenad. Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning Avdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-01-16 Handläggare Annika Ekengren Telefon: 08-508 01 230 Till Rinkeby-Kista stadsdelsnämnd

Läs mer

Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck Verksamhetschef/enhetschef: Linda Linnerheim Adress: Gamla Tyresövägen 349 121 34 Enskededalen Telefon: 0701610573

Läs mer

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (18) Dnr 395-2013-1.2.1. Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Uppföljning av uppdrag vid Svarvargatans servicebostad (SoL), Västerås stad Vård och omsorg

Uppföljning av uppdrag vid Svarvargatans servicebostad (SoL), Västerås stad Vård och omsorg TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00014-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Magnus Eckerborn Epost: magnus.eckerborn@vasteras.se Kopia till Västerås stad Vård och omsorg Nämnden

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning. Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (8) 2015-02-15 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013

Anmälan av verksamhetsuppföljning gällande vård- och omsorgsboende samt dagverksamhet på uppdrag av Äldrenämnden 2013 Skärholmens stadsdelsförvaltning Socialtjänsten Anmälningsärende Sida 1 (6) 2014-01-20 Handläggare Rana Saegh Telefon: 08-508 24 511 Till Skärholmens stadsdelsnämnd Öppna delen Anmälan av verksamhetsuppföljning

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ADELA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Adela Omsorg har varit

Läs mer

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi

Anmälan av verksamhetsuppföljning för 2016 avseende hemtjänst i privat regi Bromma stadsdelsförvaltning Verksamhetsområde Äldreomsorg Tjänsteutlåtande 19-17-1.2.1 Sida 1 (8) SDN 2017-02-02 2016-12-19 Handläggare Anne-Christine Davidsson Anna-Lena Yngvesson Tel: 08-508 06 305/314

Läs mer

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende

Driften av Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende Norrmalms stadsdelsförvaltning Äldre- och socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-07-22 Handläggare Samia Choudhury Telefon: 08-508 09 275 Till Norrmalms stadsdelsnämnd 2016-08-25 Driften

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR

Verksamhetsplan 2012 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORG OM ÄLDRE OCH STÖD TILL PERSONER M ED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:1.1/1341-2011 SID 1 (6) 2011-12-01 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08 508 24

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen. sida 1 (11) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Läs mer

Uppföljning av äldreomsorgen Servicehusen Rågsved, Enskededalen och Enskede Nya

Uppföljning av äldreomsorgen Servicehusen Rågsved, Enskededalen och Enskede Nya krav Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-05-31 Handläggare Ann-Sophie Rüder Telefon: 08-508

Läs mer

UPPDRAG OCH YRKESROLL BOENDE

UPPDRAG OCH YRKESROLL BOENDE UPPDRAG & YRKESROLL UPPDRAG OCH YRKESROLL BOENDE Läsanvisning och bakgrund Uppdrag och yrkesroll - boende är en beskrivning av vad det innebär att arbeta med stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR

Verksamhetsplan 2013 för Medicinskt ansvarig sjuksköterska, MAS och Medicinskt ansvarig för rehabilitering, MAR SKÄRHOLMENS STADSDELSFÖRVALTNING OMSORG OM ÄLDRE OCH STÖD TILL PERSONER M ED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR:1.1./860-2012 SID 1 (6) 2012-12-18 Handläggare: Kristina Ström Telefon: 08 508 23

Läs mer

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV

Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-04-26 Sida 1 (2) Diarienr NF 2018/00048-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Aros Stödgrupp AB Nämnden för

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-04 Dnr: 2014/124-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-04 Dnr: 2014/124-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-04 Dnr: 2014/124-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Ulf Johansson, proaros Helene Öhrling,

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Svedmyrabadet, Svedmyra bad och relax AB

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Svedmyrabadet, Svedmyra bad och relax AB Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2017-02-27 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (11) Dnr 261-2014-1.2.1.

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse för Långskeppets socialpsykiatriska boende, särskild boende År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-04-13 Jaana Wollsten 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2014/122-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post:

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2014/122-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/122-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Ulf Johansson, proaros Helene Öhrling,

Läs mer

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Uppföljning boendestöd Sida 1 (9) 2017-07-03 Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov

Läs mer

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Hammarbyhamnens grupp- och servicebostäder Adress: Färgargårdstorget 26 Telefon: 08-50523563 Epost: anita.flygare@frosunda.se Hemsida: --- Regiform: Entreprenad Företag/organisation:

Läs mer

Ersta dagverksamhet i Enskededalen 2017

Ersta dagverksamhet i Enskededalen 2017 Page 1 of 9 Ersta dagverksamhet i Enskededalen 2017 Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck Verksamhetschef/enhetschef: Linda Linnerheim Adress: Gamla

Läs mer

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd 2015-05-17 1 (6) PM Anna Spångmark och Susanna Dennerlöv Sociala kvalitetsenheten Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd Uppföljning genomförd genom: Besök 2015-03-23 Intervju med arbetsledare

Läs mer

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende Avdelningen beställare Avdelningen egen regi Sida 1 (5) 2018-10-29 Handläggare: Michael Boström 08 508 18 156 Till Farsta stadsdelsnämnd 2018-12-18 Brukarundersökning 2018 inom vård- och omsorgsboende

Läs mer

Självbestämmande och inflytande

Självbestämmande och inflytande Socialförvaltningen Avdelningen för stadsövergripande sociala frågor Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-05-09 Handläggare Lotta Hedstad Telefon: 08 50825123 Linda Lantz Telefon: 08 50825611 Till Socialnämnden

Läs mer

Tillsyn AB Dungens boende enligt LSS 9:8 samt tillsyn AB Dungens korttidshem enligt LSS 9:6

Tillsyn AB Dungens boende enligt LSS 9:8 samt tillsyn AB Dungens korttidshem enligt LSS 9:6 ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR STÖD OCH SERVICE TILL PER SONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1.3.-028/2010 SID 1 (5) 2010-01-19 Handläggare: Annalena Hellmin

Läs mer

Utvärdering av feriejobb för unga

Utvärdering av feriejobb för unga Södermalms stadsdelförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2016-01-11 Handläggare Emma Holmgren Telefon: 08-508 13 185 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04 Utvärdering av feriejobb

Läs mer

Brukarenkät inom individ- och familjeomsorgen 2014

Brukarenkät inom individ- och familjeomsorgen 2014 Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Avdelningen för individ- och familjeomsorg Sida 1 (8) 2015-01-07 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-50815024 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2015-01-29 familjeomsorgen

Läs mer

Bilagor Rapport uppföljning Gråsparvsvägen

Bilagor Rapport uppföljning Gråsparvsvägen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2016-01-07 Dnr: 2015/202-NF-702 Helena Vesterlund - bh998 E-post: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Västerås stad Vård och Omsorg Nämnden för

Läs mer

Uppföljning av uppdrag vid Plåtslagargatan 1B psykiatriboende, Västerås stad Vård och omsorg

Uppföljning av uppdrag vid Plåtslagargatan 1B psykiatriboende, Västerås stad Vård och omsorg TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00018-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Magnus Eckerborn Epost: magnus.eckerborn@vasteras.se Kopia till Västerås stad Vård och omsorg Nämnden

Läs mer

Anmälan av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS

Anmälan av ej verkställda beslut enligt SoL och LSS Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2018-02-06 Handläggare Maria Haskas Telefon: 08-508 150 87 Till Skarpnäcks stadsdelsnämnd 2018-03-08 SoL och LSS Förvaltningens

Läs mer

Uppföljning av basansvar personlig assistans, Humana Assistans AB

Uppföljning av basansvar personlig assistans, Humana Assistans AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-10-31 Sida 1 (1) Diarienr NF 2018/00110-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Patrik.Ahlvin@humana.se Caroline.Nogelius@humana.se

Läs mer

Avvikelsehantering inom socialtjänsten

Avvikelsehantering inom socialtjänsten Avdelningen för socialtjänst Sida 1 (5) 2014-04-22 Handläggare: Kristina Svärling 08 508 18 080 Till Farsta stadsdelsnämnd 2014-05-22 Avvikelsehantering inom socialtjänsten Yttrande över rapport från Stadsrevisionen

Läs mer

Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning

Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning Förteckning över fördjupningsområden vid utbildnings- och introduktionsanställning Denna vägledning kan ses som ett stöd vid framtagandet av medarbetarens utbildnings- och introduktionsplan. Förslag på

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning på Vitvaruåtervinningen, daglig verksamhet som drivs av Nytida.

Resultat från kvalitetsuppföljning på Vitvaruåtervinningen, daglig verksamhet som drivs av Nytida. sida 1 (7) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning på Vitvaruåtervinningen, daglig verksamhet som drivs av Nytida.

Läs mer

BESLUT. Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet enligt lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

BESLUT. Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet enligt lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS. BESLUT Dnr 6.3.1-18674/2015 1(5) 2015-09-14 Stiftelsen Stora Sköndal Stora Sköndal 12864 Sköndal Ärendet Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet enligt lagen (1993:387) om stöd och service

Läs mer

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015

Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 2016-01-18 Avtalsuppföljning av vård- och omsorgsboende år 2015 Sammanfattning Staben för kvalitetsutveckling genomför årliga uppföljningar av verksamheten på stadens vård- och omsorgsboenden. Syftet med

Läs mer

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice

Riktlinjer för ledsagning och ledsagarservice Södermalms stadsdelsförvaltning Stadsdelsdirektörens stab och kansli Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2018-03-09 Handläggare Christina Koistinen Telefon: 08-508 12196 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2018-04-19

Läs mer

Presentation av brukarundersökningen inom förskolan 2017

Presentation av brukarundersökningen inom förskolan 2017 Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Förskoleavdelningen Dnr 288-2017-1.6 Sida 1 (5) 2017-05-19 Handläggare Susanne Forss Gustafsson Tel: 08-508 22 064 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd

Läs mer

Framtida Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg

Framtida Medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinskt ansvarig rehabilitering (MAR) organisation i Stockholms stads äldreomsorg ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING VUXNA, FUNKTIONSNEDS ATTA OCH ÄLDRE TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-30 Handläggare: Krisztina Buki Telefon: 08-508 21 079 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2010-10-28 Framtida Medicinskt

Läs mer

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11

KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SID 1 (6) SDN 2008-11-27 KVALITETS- OCH LEDNINGSSYSTEM ENLIGT SOSFS 2006:11 Kvalitetssystemet inom Södermalms stadsdelsnämnd omfattar verksamhet enligt socialtjänstlagen

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 10 Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Dagverksamhet: Lilljönäs dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Katarina Romehed Adress: Hemslöjdsvägen

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg OP Assistans AB 556553-5910 Kvalitetsdeklaration avseende 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (12) Enhetens namn: Finn Malmgrens gruppbostad Enhetens adress: Finn Malmgrens väg 116, 121 50 Johanneshov Företag: Attendo Hemsida: http://www.attendo.se Föreståndare: Peter Vinterqvist

Läs mer

Uppföljning inom äldreomsorgen-enskede Hemtjänst, Stureby Hemtjänst, Vantörs kommunala Hemtjänst och Årsta Hemtjänst

Uppföljning inom äldreomsorgen-enskede Hemtjänst, Stureby Hemtjänst, Vantörs kommunala Hemtjänst och Årsta Hemtjänst Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) 2017-11-21 Handläggare Lena Johansson Telefon: 08-50820037 Till

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshusets Boendestöd Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Enhetschef: Ann Wickström Telefon:

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad

Patientsäkerhetsberättelser 2018 för särskilda boenden i kommunal regi och på entreprenad Avdelningen egen regi äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (6) 2019-03-15 Handläggare: Maria Premfors 08 508 18 170 Till Farsta stadsdelsnämnd 2019-04-11 Patientsäkerhetsberättelser

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Ansvarig chef: Ann Wickström,

Läs mer

Daglig verksamhet enligt LSS

Daglig verksamhet enligt LSS Uppdrag och kvalitetskrav Daglig verksamhet enligt LSS Fastställd av socialnämnden Framtagen av socialförvaltningen Datum [Beslut/Publiceringsdatum] Ärendenr SON 2017/144 Version [1.0] Innehållsförteckning...1

Läs mer

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende

Verksamhetstillsyn enligt 13 kap. 1 SoL av Skedvikens gruppboende ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖRS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (6) 2010-09-10 Handläggare: Gunweig Högberg Telefon: 08-508 20 505 Till Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd

Läs mer

Kunskaper hos personal som ger stöd, service eller omsorg enligt SoL och LSS till personer med funktionsnedsättning

Kunskaper hos personal som ger stöd, service eller omsorg enligt SoL och LSS till personer med funktionsnedsättning SOSFS (S) Allmänna råd Kunskaper hos personal som ger stöd, service eller omsorg enligt SoL och LSS till personer med funktionsnedsättning Socialstyrelsens författningssamling I Socialstyrelsens författningssamling

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Dokumentnamn: Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Skapad av: Bodil Evertsson, MAR, Christina Taraldsson, handläggare Beslutad av: Robert Brandt, biträdande förvaltningschef Gäller från: 1 januari 2013

Läs mer