Verksamhetsberättelse, Malmö City Skaters 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse, Malmö City Skaters 2016"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse, Malmö City Skaters 2016 Barn och Ungdomsträning Under 2016 har vi breddat och utvecklat vår barnträning. Vi har kunnat erbjuda en träning som riktar sig till barn och ungdomar med olika förkunskaper. Allt från den som aldrig tidigare stått på ett par inlines till den som har kommit längre i sin utveckling men som behöver putsa på sin teknik. Det primära för oss i gruppen är att ledordet har varit kul på hjul, vilket innebär att vi varvar teknik med mycket lek och glädje, med ständig glimt i ögat och lite bus bakom öronen. Vi har hela tiden vuxit som grupp och har nu uppåt 20 barn på träningarna. Vi erbjuder träning och lek året runt, där vi flyttar inomhus under vinterhalvåret. Barnen och ungdomarna ger så mycket glädje och lär oss även nya sätt att ha kul på hjul! Nybörjarträning Vi har under säsongen satsat på att ha nybörjarträning varje söndag med målet att undervisa nybörjare i grundläggande teknik och balans. Det har bidragit till att öka medlemsantalet i föreningen och vi har fått mycket positiva reaktioner från deltagarna. För att hjälpa nybörjarna att utveckla sig vidare började vi köra nybörjarturer. Det var en viktigt del för att de skulle kunna ta nästa steget till söndagsturen, tisdagsträningen eller Night Skate Malmö. Det var många som utnyttjade möjligheten att låna inline och skydd. Vissa nybörjare särskilt de som tidigare hade åkt kom med gamla utrustning även dessa fick chansen att prova ny utrustning med större hjul och på så sätt uppleva njutningen med inlines. Det var en mycket uppskattad möjlighet! Tisdagsträning Tisdagsträningarna fortsatte likt förra årets teknikträning som både var välbesökta och uppskattade. Eftersom platsen vi tidigare tränat på vid Östra Varvsgatan nu var full med hål fick träningarna bedrivas på IKEAs parkering ute på Svågertorp. Senare i juni flyttades träningen till Västra Hamnen på kajen vid helikopterplattan. I juli började vi köra intervallträningar i Vellinge enligt Yann Guyaders träningstips mot Berlin inline Marathon.

2 Inomhusträning Vi har från oktober kört inomhusträning en gång i veckan, med fokus på både teknik och ren fysträning. Vi har mestadels kört i Limhamn och några gånger i Söderkulla Sporthall. Huvudtränare har varit Gisle Tverland, Ingo Johansson. Vi har också kört inomhusträning för barn och ungdomar som en fortsättning från sommarens barn och ungdomsträningar. Det har varit en jämnt växande grupp och det har varit uppemot 10 barn på träningen som mest. Patrik Iwarsson har varit huvudansvaring. Söndagsturen Från april till oktober har vi haft ca 15 Söndagsturer på km som rullats i lite lugnare tempo på Malmös cykelstigar. Vi har försökt hitta intressanta cykelvägar genom omväxlande miljöer som park- och bostadsområden. Samling har normalt varit kl vid klubbhuset, Kallbadhusets cykelparkering, med ett varierat antal deltagare. Nivået på deltagelse har varit att kunna rulla de ca 20 km i lugnt tempo, kunna bromsa och färdas i trafikerade områden. Inga krav på typ rullskridskor. Under säsongen har Söndagsturen varit en längre tur på km: Malmö - Höllviken (5 maj), Ystad - Trelleborg (5 juni), Köpenhamn Helsingör (24 juli). Långturerna har delats upp i två grupper, en snabbgrupp och en sightseeinggrupp. De avslutas som regel med en gemensam middag och har varit mycket uppskattat och ses som en rolig utmaning för alla nivåer. Den 3 juli var det en alternativ Söndagstur där deltagarna hade möjlighet att vinna en biljett till Berlin Inline Marathon. Deltagarna fick en karta med frågor och en svarskupong. Uppgiften var att rulla de ca 20 km och hitta svaren på frågorna.

3 Match-Minde Race i Odense Den 21 Maj åkte tre klubbmedlemmar över till Odense för att deltaga i Match Mind s halvmaraton och Simon följde med som support. Loppet är ca 21 km och åkts 10 varv på ca 2 km lång en bana. Denna tävling slutade väl för MCS åkarna med två nya personbästa samt en första plats och en andra plats i motionsklasserna. Officiell öppning av klubbhuset 5 maj invigde vi officiellt vårt Klubbhus på Ribban. Det blev markerat med tal av ordföranden innan de olika gruppledare berättade om kommande planer och evenemang för det kommande året. Detta efterföljdes av lekar för hela familjen som genomfördes i stafettform, till stort nöje både för deltagarna själva, samt allmänheten längs Ribban. Kvällen avslutades med gemensam grillning och häng på Ribban. Träningsläger i Malmö 8-9 juli arrangerade vi ett träningsläger i Malmö med fokus på förberedelser inför Berlin Inline Marathon. Träningslägret arrangerades i samarbete med Rollerblade som sponsrade oss genom att skicka hit tidigare världsmästare Yann Guyader som tränare. Det blev ett mycket lyckat arrangemang där Yann hittade rätt nivå för alla deltagare, med huvudfokus på balans och teknik. Den första dagen började regna, men vi hade möjlighet att förlägga träningen i Oxievång Sporthall. Lördagen spelade vädret med oss bättre och vi kunde köra träning utomhus i Västra Hamnen. Yann Guyader höll även ett inspirerande föredrag om olika typer inlines och hur man bäst lägger upp sin träning fram till själva loppet. Vi använde delar av hans träningsprogram i intervallträningarna på inför Berlin Inline Marathon. Som del av sponsringen från Rollerblade fick vi även ett specialerbjudande på anmälningsavgiften på 35 Euro.

4 Bornholm I mitten av augusti begav sig 12 förväntansfulla klubbmedlemmar sig till Bornholm. Det var det 3:e året i rad som vi var där och vi bodde på det fantastiska vandrarhemmet i Svaneke. På fredagskvällen samlades vi på byns bryggeri och hade en hygge kväll. På lördagen så tog vi bussen till Rönne, därifrån tog vi en härlig tur på rullorna längs ett fantastiskt landskap längs med kusten. Vi hade ett pit stopp vid en vingård och provsmakade gårdens många olika druvor. Vissa tog sig även ett svalkande dopp innan vi återanslöts vid Snogebaeck och åt en enorm fiskbuffé. Rollerna åkte åter på och vi begav oss sista biten tillbaka till Svaneke. En helt underbar dag avslutades sedan med gemensam middag på Packhuset. Söndagen så ville de flesta av oss prova på att paddla Kajak vid Hammershus. Alla var inte lika vana paddlare och hade svårt att paddla rakt, men det var en mycket uppskattat aktivitet. Rhine on Skate Sju tappra klubbmedlemmar begav sig den augusti till Rüdesheim för att åka Rhein-On-Skates med ca 200 andra entusiaster från Europa. Det kan dock inte riktigt beskrivas med ord hur det är att åka inlines 135 km i upp till 38 graders värme med stekande sol. Bara att komma i mål och fullfölja turen blev en utmaning för deltagarna. Loppet var bra organiserat med avstängda vägar, poliseskort och följebil, med start och mål i Rüdesheim am Rhein och åkning längs Rhenfloden. Åkningen genomfördes i grupper/konvoj i

5 drygt 20 km/h med pauser efter ca 30 km, då det bjöds på dricka och frukt. Efter halva loppet, i Koblenz, togs en längre lunchpaus med möjlighet att vila och samla krafter inför hemfärden. Förutom upplevelsen längs Rheinfloden med inlines passade klubben även på att åka rundtur med flodbåt, deltaga i byfesten Höllengasse Party i Assmannshausen och åka kabinlift för att vandra i skogspartierna med fantastisk utsikt över Rüdesheim. Under loppet hjälpte vi stundtals även funktionärerna och agerade blocker och blev inbjudna även nästa år, frågan är vilka följer med 2017? BMW Berlin Inline Marathon För fjärde året var Malmö City Skaters representerade i Berlin Inline Marathon! Med ett 30-tal åkare blev det också klubbens största resmål i år. Likt förra året åkte de flesta dit gemensamt under torsdagen och möttes upp på hotellet i Schöneberg. Vital mässan hade flyttat i år men låg ändå på promenadavstånd till hotellet. Vi hade två gemensamma middagsarrangemang med återbesök på Amrit i Kreuzberg på fredagen och efter lördagens lopp blev det traditionsenlig hamburgermiddag på The Bird, också det i Kreuzberg. Det blev många nya fina personbästa och flera klubbrekord. Resultaten finns som vanligt på vår webbsida.

6 Night Skate Malmö Under sommaren 2016 planerades 10 turer varav 7 genomfördes, med deltagare på varje tur. Årets sista tur i höstmörkret avslutatdes med ljustema som var mycket omtyckt av många kreativa deltagare. Polisen gav oss som vanligt beröm och uppskattade vårt engagemang med att erbjuda alternativa fredagsaktiviteter för alla åldrar. Vi fick bland annat uppmärksamhet från Sydsvenskan som följde med oss på en vacker vårtur till Sibbarp, där vi bl.a. visade upp freestyle skating i pausen och avslutade med fri hastighet på några av Malmös nyasfalterade vägar. Besök av Fun on Wheels från Nederländerna Helgen september hade vi besök av ett 30-tal inlinesåkare från föreningen Fun on Wheels i Nederländerna. Det är en förening, liksom oss, sätter det sociala i centrum och gillar långa lugna turer. Vi välkomnade gänget på Scandic City Hotel på torsdagskvällen och överlämnade en liten överraskning i form av en Quiz-rull som de rullade på fredag förmiddag. Senare på fredagskvällen tog Fun on Wheels tåget till Fredriksberg i Köpenhamn för att köra Friday Night Skate. Innan turen var det mat på WagaMama på Fredriksberg. Många från Malmö City Skaters anslöt sig till sällskapet och vi var tillsammans ett 40-tal åkare från Malmö City Skaters och Fun on Wheels. Lördag förmiddag samlades Fun on Wheels på Scandic City Hotell tillsammans med ett 15-tal åkare från Malmö City Skaters för en dagstur i Malmö. Först berättade representanter för Malmö City Skaters om föreningen och hur vi bildades. Turen gick genom centrum och Västra Hamnen. Vi tog ett stopp för fika vid klubbhuset som vi stolt visade fram. Några från Fun on Wheels köpte även klubbtröjor från Malmö City Skaters. Vi åkte vidare längs Ribban mot Sibbarp och Kalkbrottet, innan vi satte kurs förbi Hyllie mot Svågertorp. Där stannade vi på IKEA för en riktig svensk lunch. Efter att avnjutit köttbullar och blåbärspaj körde vi ett kort teknikpass så Fun on Wheels-medlemmarna fick en liten inblick i vår ordinarie träningsverksamhet. Vi åkte sedan tillbaka till Hyllie och upp på taket på Emporia där vi kunde njuta utsikten över Malmö. Vi kom tyvärr för sent till provsmakning av surströmming, men en liten hutt svensk snapps fick vi bjudit nederländerna på. Vi åkte tillbaka mot Hotellet och Malmöborna tog sig hem till sitt för att byta till kvällens middag som var lagt till Malmö Brewing Co & Taproom i Chokladfabriken. Där fick vi först en liten rundvisning och ett föredrag av bryggmästare Thomas Fransson och sedan en presentation av Fun on Wheels. Söndag morgon gick färden med tåg åter till Kastrup, Köpenhamn, där vi körde en runda längs Amager Strandpark för sen att runda Holmen för ett stopp vid Operan. Vidare körde vi till den hippa matmarknaden på Papirøen. Där kan man njuta mat från alla världens hörn i trevliga omgivningar. Det började regna lite under matpausen, men det slutade lagom till vi skulle rulla vidare. Vi tog oss mot den Lille Havfrue även om kullerstenar gjorde vägen dit lite extra skakig. Vidare åkte vi mot Østerbro där vägar var avstängda för bilfri dag. Där kunde vi gasa

7 på lite extra på öppna vägar och fin asfalt. Sen gick vägen mot Kastrup igen och Fun on Wheels deltagare skulle hinna sitt plan hem. Det var ett riktigt lyckat möte och det var mycket tack vare båda föreningars inställning till det att ha trevligt tillsammans på rullskridskor. Företagsevent Under året körde vi några företagsevent där vi hade inlineträningar och turer. Vi hade tre träningstillfällen för Alfa Laval med både grundläggande teknikträning och lite mer riktad fysträning i form av stafetter och distans. Alla hade egna inlines och var över nybörjarnivå. Träningarna var mycket lyckade och vi är i dialog om att även fortsätta samarbetet i år. I augusti hade ett stort konsultbolag kongress i Malmö. På uppdrag av deras eventbyrå fick vi i arrangerade vi inlineträning för att ge dem ny energi under kongressen. Eftersom ingen hade egna inlines stod vi för all utrustning som inlines, skydd och hjälm. Vi hade 20 deltagare på aktiviteten som både bestod av teknikträning och en tur längs Ribban och Västra Hamnen. Funktionärsuppdrag Europacup och Malmö Triathlon Inför säsongen blev vi tillfrågade av Malmö Triathlon om Malmö City Skaters ville ta ansvar för trafikstyrning av löparbanan under Europacupen och Malmö Triathlon 6-7 augusti Styrelsen antog utmaningen utifrån att vi har kompetens från Night Skate Malmö med trafikhantering och at vi får arrangemang erfarenhet från större evenemang samt ett ekonomisk tillskott till klubbkassan. Totalt hade klubben 13 funktionärer på lördagen och 20 på söndagen. Vi fick god feedback på vår hantering av uppgifterna och har fått förfrågan om vi kan ta löparbanan under Europacupen och Malmö Triathlon Styrelsens Workshop Den 27 november hade styrelsen en workshop som en direkt fortsättning på förra årets workshop där arbetsgrupperna identifierades. Uppgiften var att skapa konkreta beskrivningar och checklistor till de olika arbetsgrupperna så att varje grupp har ett tydligt kommunicerat uppdrag från styrelsen. Underlaget delades sedan ut till de arbetsgrupperna som komma med tillägg och förslag på ändringar, vilket blev ett tydligt startskott för många av arbetsgrupperna. Sydsvenska Skridskoförbundet Klubbens har Vicky Fredriksson som representant i Södra Sveriges Skridskoförbund, där året dock varit turbulent pga att dess ordförande oväntat hoppat av sitt uppdrag. Arbetet verkar dock ha kommit igång igen, där Vicky bevakar våra intressen inom inline och skridskosporten som helhet.

Malmö City Skaters Verksamhetsberättelse 2013

Malmö City Skaters Verksamhetsberättelse 2013 Malmö City Skaters Verksamhetsberättelse 2013 Den 27 november 2012 samlades 9 entusiaster för ett konstituerande årsmöte och föreningen Malmö City Skaters bildades. Aktiviteterna startade på allvar i april

Läs mer

16 januari: Runners World artikel

16 januari: Runners World artikel Det har varit ett framgångsrikt år för Stockholm Frontrunners IF. Vid årets slut hade vi hela 102 betalande medlemmar. Träningsverksamhet pågick hela året och vi deltog i många tävlingar i Sverige såväl

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Adress postnummer, ort

Adress postnummer, ort Adress postnummer, ort VERKSAMHETSPLAN 2019 Verksamhetsplan 2019... 1 1. Allmänt... 3 2. Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 4 Läger... 4 Tävling... 4 3. Utbildning/Utveckling...

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Informationsbrev om OL-Academy!!

Informationsbrev om OL-Academy!! NR 1 2012 Informationsbrev om OL-Academy!! Hej på er! Nytt år och nya möjligheter. Jag skall i detta informationsbrev som kommer att utkomma 1ggr/månad till studenter och andra personer kopplade till vår

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

HERMES NYTT Nr Årgång 77

HERMES NYTT Nr Årgång 77 Ordförande har ordet! Snart slut på det här året och våra grupper har tränat på trots att det blev några inställda träningar för gruppen som tränar i Gustav Vasa/ Enskedehallen pga att det skulle målas

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar Sprida

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015

SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 SM RULLSKIDOR UPPSALA MED UVK-RULLEN Lördagen 12 september Söndagen 13 september 2015 INBJUDAN Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till SM på RULLSKIDOR 2015! På Lördag kör vi distanslopp

Läs mer

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4

Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Largescale i Växjö 9-10 Juli RM4 Fredag 17 Juni Fri träning Dags för ännu ett race och även denna gången så hängde en dålig väderprognos över helgen, SMHI har lovat regn varje tävling såhär långt denna

Läs mer

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2016

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2016 Kurser i Parelli sommarhalvåret 2016 Maj Börja med Parelli 30 april-1 maj Vill du få en ännu bättre relation med din häst? Vill du känna dig säker i hanteringen av din häst? Vill du förbereda din unghäst

Läs mer

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö

Folksam cup D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson. H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Folksam cup 2016 Smålandslaget 2016 D15 Moa Hansson D16 Hanna Abrahamsson Elisabet Mikkelsen Alma Haag Elsa Melin H15 Karl Stark H16 Filip Rosjö Ludwig Axelsson Fabian Flaa Melker Elofsson Loke Östangård

Läs mer

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010

Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Må Gott med HUNDEN i Dalarna Vår & sommarträning i Dalarna 2010 Obs! Mer bilder i bildgalleriet Tre helger med mycket trevligt tillsammans med hund och andra hundförare. Alla tre helgerna inkluderar intensiv,

Läs mer

Sparringseminarium i Norge

Sparringseminarium i Norge Sparringseminarium i Norge Trondheim, 24-26 februari 2006 Text: Swavek Dydiszko På en personlig inbjudan från Master Per Andresen åkte jag till Norge för att träna med den norska organisationen NTNs bästa

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Dyslexiförbundet FMLS Ungdomssektionen i Skåne Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Viebke Ansvarig ledare: Johan Viebke Ledare: Mikael (Mige) Lundahl Ledare: Eva

Läs mer

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse.

Jóhann F ś Ridresor. Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Jóhann F ś Ridresor Jóhann Fri geirsson inbjuder dig att vara med om en exklusiv Islandshästupplevelse. Nu välkomnar han alla oss, som han har lärt känna under sina år i Sverige, att komma hem till honom

Läs mer

Barsebäck Golf Academys kursprogram våren 2017

Barsebäck Golf Academys kursprogram våren 2017 Barsebäck Golf Academys kursprogram våren 2017 Kurser för Nybörjare! På Barsebäck Golf Academy har vi självklart kurser för alla. Oavsett om du är nybörjare eller golfare men utan godkänt hcp är det här

Läs mer

PRO Kävlinge - Resekommittén

PRO Kävlinge - Resekommittén Bussen hämtade oss kl 07.30 i Kävlinge och 7.40 i Furulund. Alla var på plats och färden kunde börja. Förutom oss PRO:are från Kävlinge hade vi sällskap med ett trevligt gäng från Landskrona. Observera

Läs mer

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg.

Hälsningar Lisbeth o Lennart Hedberg. Mannheim 2017. Klockan 3:45 ringer klockan. Det är dags att gå upp, ta packning och bil till Frillesås för att åka till marknaden i Mannheim. Det är tionde gången som Kent Johansson med stab anordnar resan,

Läs mer

verksamhetsberättelse 2014 Lerums la Verksamhetsberättellse 2014 Lerums LokALAVDELNING

verksamhetsberättelse 2014 Lerums la Verksamhetsberättellse 2014 Lerums LokALAVDELNING verksamhetsberättelse Lerums la Verksamhetsberättellse Lerums LokALAVDELNING Kajak Bassängträning i Nolhaga Vi började året med bassängträning i Nolhaga simhall i mars. Där fick vi möjlighet att träna

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet INBJUDAN StOF:s SOMMARLÄGER 29 31 MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård Arrangör: Tullinge SK Programmet i korthet Fredag kväll: Incheckning och sommarlägersprinten (UP) Lördag förmiddag: OL-teknikträning Lördag

Läs mer

Svenska 3 ANSWER KEY MÅL Fraser. 1. a) trevligt 1. b) detsamma 3. när 4. intressant 5. tycker. 2 - Ordföljd

Svenska 3 ANSWER KEY MÅL Fraser. 1. a) trevligt 1. b) detsamma 3. när 4. intressant 5. tycker. 2 - Ordföljd Svenska 3 ANSWER KEY In some cases several alternatives are possible. The answers are arranged beginning with the best alternative, then the second best etc. MÅL 1 1 - Fraser 1. a) trevligt 1. b) detsamma

Läs mer

Uppföljning av PITEBOR PÅ STAN sommaren 2013. Föreningar nattvandrar i Piteå för att vara med och skapa tryggare miljöer

Uppföljning av PITEBOR PÅ STAN sommaren 2013. Föreningar nattvandrar i Piteå för att vara med och skapa tryggare miljöer Uppföljning av PITEBOR PÅ STAN sommaren 2013 Föreningar nattvandrar i Piteå för att vara med och skapa tryggare miljöer Ansvarig för sammanställningen: Helena Lindehag Folkhälsostrateg Piteå kommun september

Läs mer

Säsongens sista race, en fartfylld helg med många nya erfarenheter

Säsongens sista race, en fartfylld helg med många nya erfarenheter Säsongens sista race, en fartfylld helg med många nya erfarenheter Nu har vår första säsong i formel Ford kommit till ända. Det har varit ett mycket lärorikt år både för chafför och team. Det roliga var

Läs mer

PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti!

PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti! PM Cykelcity Gran Fondo Tour 11-15 augusti! Varmt välkommen till en härlig cykelvecka i Dalarna med oss på Cykelklubben.se, YA Arena, Bancykelklubben och Cykelcity! I år är vi stolta över att få ge svenska

Läs mer

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet INBJUDAN StOF:s SOMMARLÄGER 29 31 MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård Arrangör: Tullinge SK Programmet i korthet Fredag kväll: Incheckning och sommarlägersprinten (UP) Lördag förmiddag: OL-teknikträning Lördag

Läs mer

Kuala Lumpur 2 november 2015

Kuala Lumpur 2 november 2015 Kuala Lumpur 2 november 2015 Oktober 2015 Oktober inleddes som september avslutades, med tjock rökdimma. Detta gjorde att KL Marathon i sista stund blev inställt, luftkvaliteten var alldeles för dålig

Läs mer

Järvsö och FJR Club Swedens Årsmöte.

Järvsö och FJR Club Swedens Årsmöte. Järvsö och FJR Club Swedens Årsmöte. Den 14 maj körde jag mot Järvsö. Från Stockholm körde vi, undertecknad, Swempa, Åke och Göran. I Enköping skulle Peppe möte upp men vi ändrade det till att sammanstråla

Läs mer

Las Vegas med Fightplay & Ciceron

Las Vegas med Fightplay & Ciceron UFC 116 Las Vegas Las Vegas med Fightplay & Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan

Läs mer

Träningsprogram hösten 2018

Träningsprogram hösten 2018 Träningsprogram hösten 2018 Datum Aktivitet Fredag 3-lördag 4 augusti Ungdomens 10-Mila, Götene Fredag 10-lördag 11 augusti 7-CAMP - Tränings och lärakännadag i Örby för åldern 10-12 år Tisdag 14 augusti

Läs mer

Klubbträning våren 2010

Klubbträning våren 2010 Klubbträning våren 2010 Under den gångna helgen har först OL-kommittén, sedan träningsgruppen inom OL-kommittén träffats för att diskutera och planera klubbträningen i vår. Med oss hade vi de gula lapparna

Läs mer

KSS projekt Skåneresan

KSS projekt Skåneresan KSS projekt Skåneresan Antal anmälda klasser Helsingborg 20 1 149 elever Övriga Skåne 32-688 elever Avhopp Helsingborg - Övriga Skåne 5 klasser Nationella prov i årskurs 6 Tack Jan Björklund! Antal elever

Läs mer

Styrelsen. Möten. Uppdrag i förbund och organisationer. Ekonomi. Nya i styrelsen. Har avgått under året. Styrelsen 2008-12-31

Styrelsen. Möten. Uppdrag i förbund och organisationer. Ekonomi. Nya i styrelsen. Har avgått under året. Styrelsen 2008-12-31 Stockholm Speedskaters verksamhetsberättelse 2008 Klubben är inne på sitt fjärde år och fortsätter att växa. Jag tycker att detta är väldigt roligt och det har möjliggjort nya satsningar. Många av klubbens

Läs mer

REGELVERK. Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, Falun Telefon: +46 (0) Webb:

REGELVERK. Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, Falun Telefon: +46 (0) Webb: REGELVERK Svenska Skidförbundet Riksskidstadion, 791 19 Falun Telefon: +46 (0)10-708 69 00 Webb: www.skidor.com Syftet med Folksam cup är att stimulera till bra tränings och tävlingsverksamhet i våra skiddistrikt

Läs mer

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND

RÄDDA BARNENS LOKALFÖRENING I LUND Oj, vad tiden går fort! April är snart slut och sommaren närmar sig med stormsteg. Men innan sommaren kommer har vi ytterliggare en fartfylld månad att se fram emot! Vårinsamling, mångfaldsrunda, nätverksträff,

Läs mer

Premiär turen och första testet

Premiär turen och första testet Premiär turen och första testet Hej, Äntligen har vi kommit i gång med säsongen. Vi körde en liten kort test på Sviesta banan i Linköping förra onsdagen, mest för att känna på bilen och se att allt var

Läs mer

Kajak Verksamhetsberättelse Vi började säsongen med två nybörjarkurser som vi hade i Långa Stamsjön, Lerum.

Kajak Verksamhetsberättelse Vi började säsongen med två nybörjarkurser som vi hade i Långa Stamsjön, Lerum. Kajak Verksamhetsberättelse Vi började säsongen med två nybörjarkurser som vi hade i Långa Stamsjön, Lerum. Tisdagspaddlingarna var populära och vi hade många fina turer. Två nya ledare, Maria och Peter

Läs mer

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla Ordförande har ordet Först vill jag tacka er för förtroendet att få fortsätta vara ordförande för detta trevliga byalag ett år till. Jag vill också tacka Ingvar Bagare Andersson för de trevliga byavandringar

Läs mer

Padborg Park, Deltävling 5 i danska mästerskapet

Padborg Park, Deltävling 5 i danska mästerskapet Padborg Park, Deltävling 5 i danska mästerskapet Denna helg har vi varit och tävlat i Danmark igen i den 5:e deltävlingen i Danska Mästerskapet. Platsen var absolut längst ner i landet på banan Padborg

Läs mer

Första Formel Ford tävlingen i Sverige

Första Formel Ford tävlingen i Sverige Första Formel Ford tävlingen i Sverige Nu var det dags igen, Endast en vecka efter vår formel ford premiär så var det dags att tävla igen, nu på Svensk mark och platsen var Anderstorp nere i småland. Vi

Läs mer

Program: Fredag eftermiddag: Sprint-Tävling. Lördag förmiddag: Teknikträning. Lördag eftermiddag: Äventyrsstafett. Söndag förmiddag: Lägerstafett

Program: Fredag eftermiddag: Sprint-Tävling. Lördag förmiddag: Teknikträning. Lördag eftermiddag: Äventyrsstafett. Söndag förmiddag: Lägerstafett Täby Orientering har nöjet att bjuda in alla orienteringsintresserade ungdomar till Stockholms Orienteringsförbunds tältläger som kommer att äga rum den 30 maj till 1 juni vid Skavlötens motionsgård i

Läs mer

Scandinavian training camp 21-28/4 2007.

Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Inspirerade av Christians historier var vi några som på bussen till Lidingöloppet bestämde oss för att också prova på att åka på träningsläger till Portugal. Här

Läs mer

West Coast Triathlon Camp

West Coast Triathlon Camp West Coast Triathlon Camp Tylösand 29-31 maj 2015 För 6:e året i följd! med Lars Rosencrantz & Carl Brümmer West Coast Triathlon Camp TRIATHLON CAMP Välkommen! Vi är väldigt glada över att kunna presentera

Läs mer

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA

TE 3:s RESA TILLL BARCELONA TE 3:s RESA TILLL BARCELONA Vart var vi? Vi tillbringade våra fem dagar i Barcelona,Spanien. Vad gjorde vi? Måndag- Bestod mest av att resa. Vi åkte från resecentrum klockan halv två på morgonen, vi flög

Läs mer

Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016!

Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016! Inbjudan Öresund Meeting och Späckhuggarsim 2016! Även i år kombinerar vi Öresund Meeting och Späckhuggarsim. Ni anmäler er till både Öresund Meeting och Späckhuggarsim på kansliet online. Alla åker ner

Läs mer

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Toughest OCR camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Praktik i Frankrike

Praktik i Frankrike Praktik i Frankrike 13.7-7.8.2019 Första veckan Reste till Frankrike ett par dagar före min praktik började. Flög till Paris och tog sedan tåget till Nantes där min värdmamma hämtade mig. Min värdfamilj

Läs mer

Månadsbrev - Järfälla konstsim

Månadsbrev - Järfälla konstsim Månadsbrev - Järfälla konstsim JUNI Sommaruppvisning Junior SM & SM Junior EM Månadsbrev Vårterminen har lidit mot sitt slut och det är nu äntligen dags för sommar! Vi hoppas att alla har haft en härlig

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 9 september 2017 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till UVK-RULLEN 2017! Den trevliga tävlingen på rullskidor i Uppsala och

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Hot Iron Tyrolen tour 2011

Hot Iron Tyrolen tour 2011 Hot Iron Tyrolen tour 2011 Den 16/7 2011 samlades 9st. Hot Iron medlemmar på 8st. mc för en 400:a mila tripp till Tyrolen. Samling och start Kårtorp. Första dagen avverkades i lagom takt på mindre vägar

Läs mer

Utvärdering COL 2013/2014

Utvärdering COL 2013/2014 Utvärdering COL 2013/2014 När är det bäst att arrangera COL-fester? Vardagar eller helger? Vardagar innebär att vissa måste gå hem tidigare, medan helger ofta krockar med tävlingar eller andra resor. Festerna

Läs mer

September Sapro Systems WinCalendar.com

September Sapro Systems WinCalendar.com September 2015 Sapro Systems WinCalendar.com GENERELL VECKA (DETTA ÄR EN VANLIG VECKA OCH SEDAN KAN DET VARIERA BEROENDE PÅ OM DET HÄNDER NÅGOT SPECIELLT) Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag Söndag

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

PM för HELENEHOLMS MARATHON

PM för HELENEHOLMS MARATHON PM för HELENEHOLMS MARATHON 7 APRIL 2018 20 ÅRSJUBILEUM 1999 : 2018 FÖRE LOPPET Hitta hit Heleneholms IP, Ystadsvägen 23 Malmö Parkering Det finns ingen parkeringsplats på området. Vid Malmö BadmintonCenter

Läs mer

Dags för start dag 1, vi har 220 km framför oss. Glada miner trots regn stora delar av vägen till Åmål.

Dags för start dag 1, vi har 220 km framför oss. Glada miner trots regn stora delar av vägen till Åmål. Rapport från VÄNERN RUNT 2009 av Peter Lindberg Startnummer 734 (Grupp 8). Jag och Janne Funcke har varit och cyklat Vänern runt i Helgen 22-24 Maj. Det är ett motionslopp på 560 km som sträcker sig över

Läs mer

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017

Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Midsommarorientering på Karelska näset i Ryssland 22-25/6 2017 Erik Anderson från OK Österåker och jag hängde på researrangören Suunnisusmatkat som arrangerar resor överallt där det finns orienteringstävlingar

Läs mer

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017 Hej allihopa! Nu är det mars månad och vårens tävlingar har precis haft premiär. Om några veckor ställs klockan fram till sommartid och ungefär lika snart borde vi kunna förvänta oss kvittrande fåglar

Läs mer

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel Londonresan 2017 Resan Kl 06.50 stod vi vid skolan och väntade in alla. Sen åkte vi till Älmhults tågstation. Strax innan 8 gick tåget, där satt vi nästan 2 h. Tillslut kom vi fram till Kastrup och checkade

Läs mer

Varje vecka 36,6% 15. Nästan varje vecka 46,3% 19. Var tredje vecka 4,9% 2. Någon gång per månad 9,8% 4. Ytterst sällan 0,0% 0

Varje vecka 36,6% 15. Nästan varje vecka 46,3% 19. Var tredje vecka 4,9% 2. Någon gång per månad 9,8% 4. Ytterst sällan 0,0% 0 Malmö Löparförening 1. Hur ofta är du med på onsdagsträningarna? Varje vecka 36,6% 15 Nästan varje vecka 46,3% 19 Var tredje vecka 4,9% 2 Någon gång per månad 9,8% 4 Ytterst sällan 0,0% 0 Aldrig 2,4% 1

Läs mer

Matforsracet Sponsorreferat

Matforsracet Sponsorreferat Matforsracet 2014 Sponsorreferat Den 16 mars gick Matforsracet av stapeln, denna gång på Södra berget på grund av snöbrist i Matfors. Det var totalt 106 barn och ungdomar som startade. 0-6 år hade en kortare

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

FRYKENKLASSIKERN 2014 START- PM

FRYKENKLASSIKERN 2014 START- PM FRYKENKLASSIKERN 2014 START- PM INFORMATION Lördagen den 2 augusti blir en träningsfylld och rolig dag som vi startar med simning på morgonen följt av löpning och cykel samt lite skidor under cykelpasset.

Läs mer

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08

Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Föräldramöte 9/2 Pojkar 08 Ledare/ Tränare Spelare Föräldrar Träning Match Lagsponsring Försäkring Övrigt Agenda LEDARE OCH TRÄNARE Planera träningen, alla tränare tagit del av det innan träningen börjar

Läs mer

BMW Sport Club. Jönköping 2015-01-24

BMW Sport Club. Jönköping 2015-01-24 Jönköping 2015-01-24 Agenda 10:00-10:15 Välkomna. -fika, agenda, mål & syfte Olof 10:15-10:30 Säsongen 2015, kalender och planering Patrik 10:30-11:00 Vad är BMW Cup och för vem Lars Åke 11:00-11:30 Genomgång

Läs mer

Följa Giro d`italia 2016

Följa Giro d`italia 2016 Följa Giro d`italia 2016 Under några dagar i maj får du en fantastisk möjlighet att följa Giro d`italia på plats, mitt i de vackra Dolomiterna i Sydtyrolen. Du kommer inte bara att få prova banorna och

Läs mer

OL-Läger Spanien 2017

OL-Läger Spanien 2017 OL-Läger Spanien 2017 17/2-24/2 åkte Jonathan, Andreas och Lukas med Örebro Elit Orientering till Spanien på läger, totalt var vi ca 40 personer. Lägret bestod i några dagar i bergen sydväst om Murcia

Läs mer

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också UTVÄRDERING AV NY PLATS FÖR RDSGs RASSPECIAL Punkterna 1-5 kunde graderas enligt följande: Mycket bra Bra Varken bra eller dåligt Ganska dåligt Dåligt 1. Vilket är ditt helhetsintryck av den nya platsen

Läs mer

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2015

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2015 Kurser i Parelli Natural sommarhalvåret April Börja med Parelli Natural 11-12 april Kursbeskrivning Vill du få en ännu bättre relation med din häst? Vill du känna dig säker i hanteringen av din häst? Vill

Läs mer

Endags träningstävling i Basic!

Endags träningstävling i Basic! Endags träningstävling i Basic! Tips och råd för arrangörer av Patrick Roos 1 Syfte med endags träningstävling i Basic Att tävla eller arrangera tävling är ett stort steg för många R/C-flygare och klubbar.

Läs mer

Har farten men inte turen

Har farten men inte turen Har farten men inte turen Nu har vi varit i granlandet i väster och tävlat, denna gång var det i Padborg Park i mellersta Jylland. Det var en riktigt rolig bana med mycket dolda krön och branta upp och

Läs mer

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet

INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet Version 2018-08-15 INBJUDAN UVK-RULLEN Lördagen 8 september 2018 Seedningsgrundande för Vasaloppet Uppsala Vasaloppsklubb har äran att få inbjuda er till UVK-RULLEN 2018! Den trevliga tävlingen på rullskidor

Läs mer

2008 års Kennel Ekhöjden Läger

2008 års Kennel Ekhöjden Läger 2008 års Kennel Ekhöjden Läger Tidaholms brukshundklubb var centrum för 2008 års Kennelläger, vilket blivit förskjutet p.g.a alla oförutsedda framgångar med Chili :-) Men sista helgen i September blev

Läs mer

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET

FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN: ÖVNING & CHECKLISTA FÖR EN ÖPPEN OCH TILLGÄNGLIG VERKSAMHET FEMSTEGSMODELLEN Att arbeta med tillgänglighet och inkludering är inte svårt. Genom att använda femstegsmodellen kan vi hitta

Läs mer

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti.

Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Roadbook för BMW eventet Vättern runt 2012. Datum: 18-19:e Augusti. Bakgrund: Liksom förra året är även 2012 års upplaga ett 2 dagars event. Övernattningen sker i år på Aspa Herrgård som ligger ca 13 km

Läs mer

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4

1.Allmänt Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 Verksamhetsplan 2014 Innehållsförteckning 1.Allmänt... 3 2.Träning och tävling... 3 Träningar... 3 Träningsdagar/helger... 3 Läger... 3 Tävling... 4 3. Utbildning/Utveckling... 4 4.Klubbmästerskap... 4

Läs mer

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren

Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Ekonomi Enkät Träningar/närvaro Mål & Riktlinjer Cuper Matcher under våren Saldot är 111,6kkr (per 30/11) (Ingående balans 17-18 var 49kkr) Utgående saldo till u11 skall vara min 79,8 (2,1kkr/spelare)

Läs mer

Lägerinformation Storvreta IK Idre 6 9 December 2018 Läger för träningsgrupperna Stjärna på Skidor och Snökanonerna

Lägerinformation Storvreta IK Idre 6 9 December 2018 Läger för träningsgrupperna Stjärna på Skidor och Snökanonerna Lägerinformation Storvreta IK Idre 6 9 December 2018 Läger för träningsgrupperna Stjärna på Skidor och Snökanonerna Information Plats Lägret kommer att hållas på Idre fjäll. Datum Lägret börjar torsdag

Läs mer

Oktober Hellasgården igen

Oktober Hellasgården igen H Ö S T E N 2 0 1 5 Stockholm Frontrunners Oktober 2015 Välkommen! Välkommen till Stockholm Frontrunners (SF) andra nyhetsbrev! Några gånger under året skickar vi till alla medlemmar ett elektroniskt nyhetsbrev

Läs mer

Välkomna till Valldas juniorträning 2014

Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Välkomna till Valldas juniorträning 2014 Då var det dags att starta ett nytt golfår och denna säsongen bygger vi vidare på de senaste två säsongernas uppskattade koncept. Nytt för i år är att PO och Rikard

Läs mer

Onsdag den 13 oktober 2010

Onsdag den 13 oktober 2010 Onsdag den 13 oktober 2010 Kära dagbok! Nu är det dags för mig att träffa mina Comenius vänner i England. Först provade jag att sitta i eget säte men det var lite läskigt så jag satte mig hos Tommy. I

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa

ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa ÖREBROS 40-milare 2010-06-05 av Mats Lundgren, Fornåsa 40 mil på cykel låter himla långt när man börjar fundera på det. Det tycker jag också och bara fram till i fjol så skulle det varit något som vore

Läs mer

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB

IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Verksamhetsplan 2018-2021 IFK ÖSTERÅKERS KONSTÅKNINGSKLUBB Bredd och elit tillsammans ska vi dit! VERKSAMHETSIDE Att åka konståkning i IFK Österåkers Konståkningsklubb (IFKÖKK) ska innebära glädje, vänskap

Läs mer

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj.

Program 2010 Trikumo MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR! Hälso- och klimatjakten Fortsätter under våren och avslutas den 16 maj. Trikumo Hej! vänder sig till dig som är anställd på minst 40% inom kommunen, Borgholm Energi samt Ölands Kommunalförbund. Vi har planerat mycket inför 2010! Här kan ni läsa om alla våra aktiviteter, resor

Läs mer

Träningsschema för Blodomloppet den 28 maj 2014 10 km Komponerat av Eva Brolin, Personlig tränare Korpen Luleå

Träningsschema för Blodomloppet den 28 maj 2014 10 km Komponerat av Eva Brolin, Personlig tränare Korpen Luleå Träningsschema för Blodomloppet den 28 maj 2014 10 km Komponerat av Eva Brolin, Personlig tränare Korpen Luleå 19 veckor till start (Om vädret inte tillåter löpning utomhus så träna alt träning eller löpband)

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

Las Vegas med Fightplay & Ciceron

Las Vegas med Fightplay & Ciceron UFC 116 Las Vegas Las Vegas med Fightplay & Ciceron Las Vegas är en stad som måste upplevas. Ingen stad i världen erbjuder den kombination av nöje, lyx, solsemester och shopping som Vegas. På dagarna kan

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015

Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Österrike, Alpendorf Avresa 1: 27 feb - 8 mars 2015 Avresa 2: 13-22 mars 2015 Upplev underbar skidåkning i Alperna 10 dagar Följ med på årets skidresa till fantastiska Alpendorf- St. Johann i Österrike.

Läs mer

Spettacolo Nordico 2018

Spettacolo Nordico 2018 FYRKLÖVERBLADET SKÅNE 10 2018 Årgång 13 Spettacolo Nordico 2018 Veckoslutet den 15-16 september inbjöd de svenska, danska och norska Alfaklubbarna till ett festlig arrangemang på Ring Knutstorp. Det bjöds

Läs mer

Mölnlycke IF P02 åker till England

Mölnlycke IF P02 åker till England Mölnlycke IF P02 åker till England Sagt på en träning för tre år sedan Grabbar - Om tre år, skall vi inte åka till England då och kolla på fotboll? Så här blev det: Förberedelser: Närmare halva Mölnlycke

Läs mer

ICA CUP Smålandstruppen ICA cup 2016: D13 Alice Strömgren Isabell Pettersson Nora Andersson Tuffi Tiare

ICA CUP Smålandstruppen ICA cup 2016: D13 Alice Strömgren Isabell Pettersson Nora Andersson Tuffi Tiare ICA CUP 2016 Smålandstruppen ICA cup 2016: D13 Alice Strömgren Isabell Pettersson Nora Andersson Tuffi Tiare H13 Joel Björnlinger Erik Ling Mattias Öhlund D14 Emma Eriksson Andrea Aulin Emma Ling Elin

Läs mer