Påskens budskap handlar om Guds stora nåd. Nya

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Påskens budskap handlar om Guds stora nåd. Nya"

Transkript

1 2014/4

2 Påskens pulsslag Påskens budskap handlar om Guds stora nåd. Nya testamentets undervisning beskriver på ett förvandlande sätt hur en troende människa kan vara i Kristus och att Kristus finns i varje troende. Endast kristendomen gör sådana anspråk. Inte i någon annan rörelse i mänsklighetens historia hävdas det att grundaren lever i sina efterföljare. Mohammed finns inte i muslimerna, Buddha finns inte i buddhisterna, Joseph Smith lever inte i mormonerna och Bill Gates uppfyller inte världens alla Windowsentusiasters innersta. Men vi kristna får uppleva det outgrundliga löftet att Jesus Kristus lever inom oss, och att hans hjärtslag, hans passion och hans kärlek slutligen manar oss till att säga som aposteln Paulus: nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig (Gal 2:20). Vi lever inte längre som vi gjorde förr, vi tänker inte på samma sätt, istället gör vi nu som han gör, Jesus styr hela våra liv. Det vi hatade att göra, älskar vi. De som förr var irriterade på oss håller nu av oss. Dem som vi tidigare inte kunde förlåta, förlåter vi. Det bara fortsätter, nåden sköljer över oss varje dag. Nåden handlar om vad Jesus gjorde, men den går längre än så, den handlar om vad han gör än i dag. Den är Guds levande och handlingskraftiga närvaro i hjärtat på hans efterföljare. Man skulle kunna likna detta vid en hjärttransplantation en andlig hjärttransplantation. Tara & Todd Storch begav sig för några år sedan ut på en skidsemester. De var välsignade med tre barn. Under denna resa förolyckas deras trettonåriga dotter Taylor i en tragisk olycka. Detta som är varje förälders värsta mardröm blev verklighet och innan dagen var slut hade de varit tvungna att börja planera för en begravning och besluta att donera sin dotters organ till organtransplantation. Det fanns få människor som var i lika stort behov av ett nytt hjärta som Patricia, en flicka vars hjärta drastiskt hade

3 börjat att försvagas fem år tidigare. Taylors hjärta räddade livet på Patricia! Paret Storch fick genom olika händelser veta var deras dotters hjärta hade hamnat. Som de föräldrar de var bad de att få träffa den som hade genomgått transplantationen för att få lyssna till deras dotters hjärtslag en sista gång. Patricia som var sjuksköterska hade ett stetoskop hemma, och i en omfamning, med stetoskopet i öronen, kunde Tera höra sin dotters hjärta ännu en gång. Vems hjärta var det hon hörde? Var det inte hennes eget barns hjärtslag som pulserade där inne? Vems hjärtslag är det som Gud hör när han lyssnar till ditt hjärta? Nådens löfte är det samma som löftet om ett nytt hjärta. Vems hjärta är det Gud hör? Är det inte den stadiga rytmen av sin sons hjärtslag han hör i dig? Detta är en sanning av oerhörda proportioner. Det är mycket enklare att tänka: Gud är för mig, Jesus går med mig, Anden är nära mig, Gud är över mig men Gud i mig? tanken vänder upp-och-ner på tillvaron. När vi läser om Nya testamentets Kristus som älskade de fattiga kan också vi bli människor som älskar de fattiga. När vi läser om Frälsaren som hade omsorg om de utstötta och marginaliserade kan också vi med hans hjälp bli människor som har omsorg om utstötta och marginaliserade. Och när vi läser om Guds sons blödande hjärta för en förlorad mänsklighet förstår vi plötsligt att samma hjärta slår i oss. Löftet om nåden kan bli en pulserande verklighet i våra liv tack vare en korsfästelse och en uppståndelse. Gud vill väcka oss och ge oss ett nytt hjärta. Vad är det du hör? Lyssna noga så skall du få höra vår älskade Frälsares trygga hjärtslag djupt inom dig. Nåden är din... Ta emot den! Behåll den! Låt den välsigna dig!

4 Vi gratulerar: Inger Sandberg, 75 år den 8 april. Vi önskar en trevlig födelsedag och Guds rikaste välsignelser inför det kommande året!

5 Ingvar Stenberg är sedan många år en välkänd profil i företags- och affärsvärlden i Örebro. Med insamlingsbössan i handen och beväpnad med ett soligt leende och varmt hjärta har han under många år knackat på hos företag och butiker för att fråga om en gåva till Frälsningsarmén. F: Hur kom det sig att du började samla in till Frälsningsarméns arbete? S: Man fick redan som liten följa officerarnas order. Jag sålde Stridsrop och fick vara med och samla in pengar till olika ändamål. Jag kommer ihåg att jag cyklade omkring med vår officer. Vid ett tillfälle tog luften slut i hennes däck. Då var det jag som fick se till att vi kunde fortsätta. Jag kom från Nässjö till Örebro 1960 och då var Margit Larsson kårledare på 2:a kåren här i stan. F: Har du några särskilda minnen från ditt arbete? S. Jag kommer ihåg att jag vid ett tillfälle blev handgripligen utslängd från ett hem. Mannen tog ett stadigt tag om mig, ena handen i livremmen och andra om nacken, och kastade ut mig genom dörren. Men jag reste mig kvickt och fortsatte till nästa hus. En gång blev jag jagad av ett gäng huliganer. Men oftast har jag fått fantastiska samtal med människor vid mina besök. Jag har många glada minnen från tiden då de båda kårerna i Örebro gick samman. Då bad man mig att håll i klubban vid auktionerna som hölls på kåren. Det hade jag aldrig gjort tidigare, och det blev ett riktigt elddop för mig. F: När kom företagen in i bilden? S: Det skedde när auktionerna inte längre gav så mycket avkastning. Jag besökte ett 100-tal företag en gång per år, utöver detta gick jag till lika många butiker. Lågt räknat har insamlingarna inbringat över två miljoner kronor. Under de senaste veckorna har det tillkommit ytterligare kr. Människor ger till Frälsningsarmén eftersom man tycker att vi gör så mycket gott och att vårt arbete är rejält och går att lita på. Det är så välsignat att få hjälpa till!, avslutar Ingvar.

6 Det sociala arbetet på kåren: - På påskafton ska vi ha en påskfest kl 16 (se affisch). Jag kommer att skicka ut information till ganska många av de familjer som var här under julstugan. Skulle vara kul om så många som möjligt från kåren också ville vara med. Vi behöver också några som bakar matpajer. Hör av dig till mig på telefon: om du vill bidra. Jenny Belin - Under sommaren kommer Sandra Jutestål att vara vikarie för mig, vilket innebär att vi troligen kommer att ha café Nyfiket öppet några dagar i veckan. Håll utkik efter mer information! Barbro Nyström Café Nyfiket Det händer mycket på Nyfiket! Alpha-undervisningen efter cafésången fortsätter och är nu inne på tredje veckan. När kursen är slut fortsätter vi med Bibelsnack en samtalsgrupp omkring Bibelfrågor som även erbjuds kl på onsdagarna. Onsdagskvällarnas olika aktiviteter har varit till stor glädje för oss. Barnkören och pysselgruppen lockar fler och fler deltagare och vi tror att detta ska hålla i sig även i fortsättningen. Ta tillfället och var med du också, du kommer inte att ångra dig! Allt gott till dig!

7 Missa inte: och: Familjegudstjänst den 6 april kl 16 Välkommen! 073-

8 Månadens bibelundervisning Att ha och att vara ett föredöme Om ni så skulle ha tio tusen lärare som vill göra er till kristna, har ni ändå inte många fäder. Det var jag som blev er far i Kristus Jesus genom evangeliet. Jag ber er: ta mig till föredöme. Därför har jag skickat Timotheos till er, mitt kära, trogna barn i Herren. Han skall påminna er om mina regler för ett kristet liv så som jag lär ut dem i varenda församling. (1 Kor 4:15-17) I dessa versar i 1 Korintierbrevet 4 berättar Paulus om vikten av att ha mogna kristna som föredöme. Korintierna hade inte det och därför såg församlingen ut som den gjorde med splittring och högmod. Många personer såg likhetstecken mellan andlighet och styrka. Paulus tar stort ansvar för den församling som han en gång grundade. De allra flesta i församlingen var helt nya i tron, de som hade varit kristna längst hade bara varit det i 3-4 år. Det är kanske inte så konstigt att det blev splittring och hårda ord mot varandra. Det fanns ingen som kunde fungera som ett föredöme. Det fanns många som i ord kunde berätta hur det skulle vara men det fanns få som med sitt liv och hur det levdes kunde visa hur man skulle göra. För att försöka lösa situationen skickar Paulus dit någon han litar på, Timotheos. Han får i uppdrag att påminna församlingen om reglerna för det kristna livet. Regler kan ofta bli betungande men det är inte dessa betungande regler som menas här. Ett annat sätt att översätta detta är att använda uttrycket min väg i Kristus. Ser vi det i detta ljus blir det genast en helt annan sak. Har vi regler för något som vi måste uppfylla är det lätt att

9 göra detta i egen kraft. Det är lätt att gå sönder för att vi inte orkar med det tunga ansvaret. Är målet istället att vi ska ha vår väg i Kristus blir det snarare ett lärjungaskap där Jesus får vara vårt största föredöme. Uppdraget blir inte att följa regler och att vara perfekta i vår egen kraft. Det blir istället att hålla oss så nära honom som bara är möjligt. Även om Jesus är vårt största föredöme behöver vi även ha varandra som föredömen. För vår del handlar det dels om att ha andra att se upp till för att komma vidare och mogna i vår egen vandring. Dels handlar det om att leva ett så föredömligt liv att andra kan se upp till oss. Där får det inte bli så att orden och livet är åtskilt. I vers 20 står det: För Guds rike är inte ord, utan kraft. Det finns ett enormt behov av föredömen i vår värld, både på kåren och i kristenheten i stort och i samhället. Människor behöver folk som ser dem och som lever som de lär. Låt oss uppmuntra varandra i detta! Guds rike är inte ord, utan kraft.

10 April Ti Stavgång Lunchträff för kvinnor Promenad och besök på Länsmuséet On Cafésången Alpha Kvällsmat Scouter (Pilängen) Barnkör, pyssel (Kåren) Lö Konsert med Örebro Storband Till förmån för kårens sociala arbete (se annons) Sö Bön Gudstjänst Jan Lindéh, Nicolaj Vollburg, m fl Musikkåren Familjegudstjänst Final för barnkören!, m.m Må Hemförbundet Från en kyrkväktares vardag Pär Johansson Ti Stavgång On Cafésången Alpha

11 17.00 Kvällsmat Scouter (Pilängen) Kladdkakekväll (Nyfiket) Lö Bönemöte Sö Bön Gudstjänst Maria & Veikko Anttila, Nicolaj Vollburg, m fl. Må Hemförbundet Påskfest Ti Stavgång Lunchträff för kvinnor Tema: Sorg On Cafésången Alpha Fr LÅNGFREDAGSGUDSTJÄNST Jenny Belin, Nicolaj Vollburg, Fredrik Malmström, Musikkåren Lö Påskfest (Anmälan senast 11 april) Sö Bön PÅSKDAGSGUDSTJÄNST Nicolaj Vollburg, m fl Musikkåren, Söndagsskolan Skatten Ti Stavgång

12 April (forts) On Cafésången Kvällsmat Scouter (Pilängen) Kvällsaktivitet Lö FAV-Café Caj Lennart Larsson, m fl Bönemöte Sö Bön Gudstjänst Nicolaj Vollburg, m fl Musikkåren Söndagsskolan Skatten Möte för döva Inga-Liz Stenberg Må Hemförbundet Visst ska våren komma Ti Stavgång Lunchträff för kvinnor Tema: Självkänsla On Cafésången Musikkåren spelar vid slottet

13 Maj To Kvällsmöte Guds frälsningsplan genom Israel David Silver från Israel, grundare av Out of Zion Ministries, Daniel Viklund, Nicolaj Vollburg, m fl. Sö Bön Gudstjänst Roger Blomberg, Janice & Jan Karlsson, m fl. Söndagsskolan Skatten Må Hemförbundet Utflykt till Finnåkers kursgård Ti Stavgång On Cafésången Bibelsnack (anmälan) Kvällsmat Scouter (Pilängen) Bibelsnack (Nyfiket) To Musikkåren spelar på Våghustorget Lö Bönemöte Sö Bön Gudstjänst Nicolaj Vollburg, Anna-Karin Åkerman, m fl. Söndagsskolan Skatten Musikkåren (Grillning och ridning efter gudstjänsten anmälan på telefon: )

14 Maj (forts) Må Hemförbundet Vårcaprice Marie Spångberg och Seniorkören Ti Stavgång Lunchträff för kvinnor On Cafésången Bibelsnack (anmälan) Kvällsmat Scouter (Pilängen) Bibelsnack (Nyfiket) To Musikkåren spelar på Våghustorget Sö Bön Gudstjänst Daniel Viklund, Nicolaj Vollburg, m fl. Söndagsskolan Skatten Musikkåren Må Hemförbundet Våravslutning Ti Stavgång Utflykt för 80+ till Solliden On Cafésången Bibelsnack (anmälan) Kvällsmat Scouter (Pilängen) Bibelsnack (Nyfiket) To Musikkåren spelar på Våghustorget

15 Lö FAV-café Vårtoner med kören Open Doors Frälsningsarmén på Våghustorget Kåren Gnistan Myrorna Sö Bön Gudstjänst Roger Blomberg, Nicolaj Vollburg, m fl. Anna-Karin Åkerman, m fl. Söndagsskolan Skatten Ti Stavgång On Cafésången Kvällsmat Scouter (Pilängen) Bibelsnack (Nyfiket)

16 Frälsningsarmén, Kungsgatan 24, Örebro Kårledare: löjtnant Nicolaj Vollburg mobil: e-post: Expedition Tel: Fanjunkare: Kerstin Gårdman Anna-Karin Åkerman Håkan Bååth Ove Nyström Café Nyfiket Tel: Barbro Nyström, föreståndare mobil: Döv- och synskadades exp: major Inga-Liz Stenberg Tel: Hemförbundet: Monica Johansson Elsie Sjöö FAV: Göte Lundin Sociala arbetet: löjtnant Jenny Belin mobil: e-post: Gnistan, härbärge/stödboende Åsa Nordh-Adolfsson Tel: e-post: Myrorna, Fredsgatan 3 Tel: P l u s - g i r o k o n t o n : Kåren: Ungdomskåren: Öppet socialt arbete: Scoutkåren: Scoutgillet Engelbrekt: Hornmusikkåren: Hemförbundet: FAV/Hjälptruppen: (samma som kåren) Gnistan: Döv-och synskade arbetet:

Hur kan man gå fri i en oförlåtande värld? Går det att värja

Hur kan man gå fri i en oförlåtande värld? Går det att värja 2014/5 Frihet! Hur kan man gå fri i en oförlåtande värld? Går det att värja sig, eller drabbas man av oförsonlighet och bitterhet utan att ens själv vilja det? Bibelns författare talar ofta om detta ur

Läs mer

När tiden var inne...

När tiden var inne... När tiden var inne... Det är ett uttryck som jag hämtat från Bibeln och som jag återkommit till många gånger. Varför? Jo, Guds tid och vår tid sammanfaller inte alltid. Man kan också säga som man sa förr

Läs mer

Att välja är inte en mänsklig rättighet men det kan vara ett

Att välja är inte en mänsklig rättighet men det kan vara ett 2014/12 Släpp taget! Gå vidare! Att välja är inte en mänsklig rättighet men det kan vara ett gudomligt erbjudande. I en tid på året då många människor är ensamma, när behovet av gemenskap och omtanke ofta

Läs mer

Vem är du? Vilka tecken kan du visa? Varför bryter du mot

Vem är du? Vilka tecken kan du visa? Varför bryter du mot 2014/3 Vem är du, Herre! Vem är du? Vilka tecken kan du visa? Varför bryter du mot lagen? Varifrån har du kommit? Kan något gott verkligen komma från Galliléen? Är du Messias, Guds son? Vi går snart in

Läs mer

Helen Cadbury ville dela med sig av sin nyfunna tro på Jesus.

Helen Cadbury ville dela med sig av sin nyfunna tro på Jesus. 2014/10 Glädjen i Kristus! Helen Cadbury ville dela med sig av sin nyfunna tro på Jesus. 1893 samlade hon några jämnåriga flickor omkring sig för att tillsammans sy fast speciella fickor på sina klänningar.

Läs mer

Vi är alla utsatta för faran att ta Kristus för given. Vi antar att

Vi är alla utsatta för faran att ta Kristus för given. Vi antar att 2015/2 Av Nicolaj Vollburg Ta rygg på Kristus! Vi är alla utsatta för faran att ta Kristus för given. Vi antar att vi är nytestamentliga kristna bara för att vi har tagit till oss gammaltestamentliga sanningar.

Läs mer

Frälsningsarmén i Örebro

Frälsningsarmén i Örebro Frälsningsarmén Kungsgatan 24 702 24 Örebro Frälsningsarmén i Örebro Kårledare: Major Mikael Ljungholm Expedition Tel: 019-611 01 74 Mobil: 073-920 93 28 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major

Läs mer

En man kom in i en bokaffär på jakt efter en

En man kom in i en bokaffär på jakt efter en 2014/6 Du som har öron En man kom in i en bokaffär på jakt efter en nobelpristagare. Kan jag hjälpa till med något? frågade expediten. Mannen svarade: Jaroslav Seifert. Hanna Carlsson svarade flickan och

Läs mer

Kårblad April - juni (juli) Frälsningsarmén Gävle

Kårblad April - juni (juli) Frälsningsarmén Gävle Kårblad April - juni (juli) 2019 Frälsningsarmén Gävle 2 April - Juni (Juli) 2019 Vi går nu in i den tid där vi verkligen påminns om världs - historiens viktigaste händelser. Först och främst har vi påsken

Läs mer

Pg: FAV/Hjälptruppen Pg: (Lika som kåren) Döv och synskadade arbetet Pg: Gnistan Pg:

Pg: FAV/Hjälptruppen Pg: (Lika som kåren) Döv och synskadade arbetet Pg: Gnistan Pg: Kårledare Major Mikael Ljungholm Mobil: 073-920 93 28 Expedition Tel: 019-611 01 74 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major Marianne Ljungholm Mobil: 073-920 64 19 e-post: marianne.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

Kårledare. Kåren Pg: Ungdomskåren Pg: Öppet socialt arbete Pg: Scoutkåren Pg:

Kårledare. Kåren Pg: Ungdomskåren Pg: Öppet socialt arbete Pg: Scoutkåren Pg: Kårledare Major Mikael Ljungholm Mobil: 073-920 93 28 Expedition Tel: 019-611 01 74 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major Marianne Ljungholm Mobil: 073-920 64 19 e-post: marianne.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

På 80-talet lanserade Tomas Ledin sången som snabbt nådde

På 80-talet lanserade Tomas Ledin sången som snabbt nådde 2014/9 Sommaren är kort! På 80-talet lanserade Tomas Ledin sången som snabbt nådde till svenstoppen och sedan fastnade i minnesbanken hos många människor. Det har till och med blivit något av ett talesätt

Läs mer

Rev.1. Kårledare. Kåren Pg: Ungdomskåren Pg: Öppet socialt arbete Pg: Scoutkåren Pg:

Rev.1. Kårledare. Kåren Pg: Ungdomskåren Pg: Öppet socialt arbete Pg: Scoutkåren Pg: Rev.1 Kårledare Major Mikael Ljungholm Mobil: 073-920 93 28 Expedition Tel: 019-611 01 74 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major Marianne Ljungholm Mobil: 073-920 64 19 e-post: marianne.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

Sänd Din väckelse, Herre! Andliga nödtider har alltid i historien samlat de troende till bön. På 900-talet i Frankrike riskerade kyrkan att bli

Sänd Din väckelse, Herre! Andliga nödtider har alltid i historien samlat de troende till bön. På 900-talet i Frankrike riskerade kyrkan att bli 2014/2 Sänd Din väckelse, Herre! Andliga nödtider har alltid i historien samlat de troende till bön. På 900-talet i Frankrike riskerade kyrkan att bli förvärldsligad. En bönerörelse började då i klostret

Läs mer

Var beredd att löpa hela vägen till slutet!

Var beredd att löpa hela vägen till slutet! 2014/1 Var beredd att löpa hela vägen till slutet! När det handlar om liv eller död tänker de flesta i första hand på sig själv. Men inte Philip Toosey. Som officer i brittiska armén under andra världskriget

Läs mer

Kårblad Mars - Maj Frälsningsarmén Gävle

Kårblad Mars - Maj Frälsningsarmén Gävle Kårblad Mars - Maj 2018 Frälsningsarmén Gävle 2 Mars - Maj 2018 Se jag gör något nytt Nu är vi påväg in i mars och våren närmar sig. För mig är våren en härlig tid som ofta får mig att umgås mer med Gud

Läs mer

Kåren Pg: Ungdomskåren Pg: Öppet socialt arbete Pg: Scoutkåren Pg: Håkan Bååth

Kåren Pg: Ungdomskåren Pg: Öppet socialt arbete Pg: Scoutkåren Pg: Håkan Bååth Kårledare: Major Mikael Ljungholm Expedition Tel: 019-611 01 74 Mobil: 073-920 93 28 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major Marianne Ljungholm Mobil: 073-920 64 19 e-post: marianne.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

Håkan Bååth Ove Nyström. FAV Göte Lundin

Håkan Bååth Ove Nyström. FAV Göte Lundin Kårledare Major Mikael Ljungholm Mobil: 073-920 93 28 Expedition Tel: 019-611 01 74 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major Marianne Ljungholm Mobil: 073-920 64 19 e-post: marianne.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

Frälsningsarmén, Kungsgatan 24, 702 24 Örebro www.fralsningsarmen.se/orebro www.facebook.com/faorebro

Frälsningsarmén, Kungsgatan 24, 702 24 Örebro www.fralsningsarmen.se/orebro www.facebook.com/faorebro 2015/3 Frälsningsarmén, Kungsgatan 24, 702 24 Örebro www.fralsningsarmen.se/orebro www.facebook.com/faorebro Kårledare: major Mikael Ljungholm mobil: 073-920 93 28 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

December. Gud välsigne dig!

December. Gud välsigne dig! December 2013/12 Ett höljt hopp På morgonen den 25 december 1943 vaknade den 37-årige prästen upp i en hård och kall träsäng i fängelset Tegel. Detta var den första av två jular som han skulle behöva spendera

Läs mer

Av Nicolaj Vollburg. Det kom ett brev...

Av Nicolaj Vollburg. Det kom ett brev... 2015/1 Av Nicolaj Vollburg Det kom ett brev... Det bländande solskenet utanför den slitna byggnaden slukades av det mörka trapphuset. Doften av nybryggt kaffe och bagels trängde ut genom en liten springa

Läs mer

Swish-nummer Kollekt: Soldatbidrag: Sociala arbetet:

Swish-nummer Kollekt: Soldatbidrag: Sociala arbetet: Kårledare Major Mikael Ljungholm Mobil: 073-920 93 28 Expedition Tel: 019-611 01 74 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major Marianne Ljungholm Mobil: 073-920 64 19 e-post: marianne.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

Nicolaj. Du är inbjuden till festen!

Nicolaj. Du är inbjuden till festen! 2013/10 Du är inbjuden till festen! Att vara en Kristi lärjunge är ett privilegium. Att få vara inbegripen i Guds verk på jorden ger oss all anledning till att fröjda oss. Att ställa till fest är därför

Läs mer

Om livet, Jesus och gemenskap

Om livet, Jesus och gemenskap #Lärjunge Om livet, Jesus och gemenskap Barnhäfte Frälsningsarméns Programkontor 2018 #Lärjunge En lärjunge är en person som tror på Jesus och vill ha honom som sin förebild. Du kan vara en lärjunge till

Läs mer

MISSION Runt kring jorden i öster och väster du Frälsningsarmén kan få se

MISSION Runt kring jorden i öster och väster du Frälsningsarmén kan få se 2013/11 I rätt ordning! Bara ni är hela och rena. Det är det viktigaste, sade hon till barnen som skyndade iväg till skolan denna kyliga novembermorgon. Det var viktigt för Kajsa att inte någon skulle

Läs mer

Beatrice & Nicolaj. Redan nu! Gud välsigne dig!

Beatrice & Nicolaj. Redan nu! Gud välsigne dig! Redan nu! Man brukar säga att sommaren är en tid av förskingring, en del av året när ingen är hemma och våra städers rutiner ser annorlunda ut. Vårt annars så inrutade liv tittar ut ur sitt skal och doppar

Läs mer

Swish-nummer Kollekt: Soldatbidrag: Sociala arbetet:

Swish-nummer Kollekt: Soldatbidrag: Sociala arbetet: Kårledare Major Mikael Ljungholm Mobil: 073-920 93 28 Expedition Tel: 019-611 01 74 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major Marianne Ljungholm Mobil: 073-920 64 19 e-post: marianne.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

Kårblad Jan - Feb Frälsningsarmén Gävle

Kårblad Jan - Feb Frälsningsarmén Gävle Kårblad Jan - Feb 2018 Frälsningsarmén Gävle 2 Januari - Februari 2018 Gott nytt år! 2018! Tänk att vi redan är på väg in i år 2018 efter Kristi födelse (så när som på några års osäkerhet). Det är inte

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer

Programblad januari februari 2019 för UMEÅ KÅR

Programblad januari februari 2019 för UMEÅ KÅR Programblad januari februari 2019 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Fullsatt lunchkonsert med Samuel Ljungblahd - till förmån för Frälsningsarméns sociala verksamhet. JANUARI Vecka 1 Tis 1/1 Lör 5/1 Sön

Läs mer

Kåren Pg: Ungdomskåren Pg: Öppet socialt arbete Pg: Scoutkåren Pg:

Kåren Pg: Ungdomskåren Pg: Öppet socialt arbete Pg: Scoutkåren Pg: Kårledare: Major Mikael Ljungholm Expedition Tel: 019-611 01 74 Mobil: 073-920 93 28 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major Marianne Ljungholm Mobil: 073-920 64 19 e-post: marianne.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

Swish-nummer Kollekt: Soldatbidrag: Sociala arbetet:

Swish-nummer Kollekt: Soldatbidrag: Sociala arbetet: Kårledare Major Mikael Ljungholm Mobil: 073-920 93 28 Expedition Tel: 019-611 01 74 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major Marianne Ljungholm Mobil: 073-920 64 19 e-post: marianne.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

FÖRSAMLINGENS VISION. Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT. Stefan W Sternmo

FÖRSAMLINGENS VISION. Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT. Stefan W Sternmo FÖRSAMLINGENS VISION Sammanfattning av predikoserie i tre delar: INÅT UPPÅT -UTÅT Stefan W Sternmo FÖRSAMLINGENS VISION Vad är församlingens vision, väg och värderingar? Enligt vår församlingsordning är

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

Kårblad Februari - Mars Frälsningsarmén Gävle

Kårblad Februari - Mars Frälsningsarmén Gävle Kårblad Februari - Mars 2019 Frälsningsarmén Gävle 2 Februari - Mars 2019 Nytt år, nya möjligheter! om jag som kårledare får ge dig ett mål i år så är det att se till att du själv växer i din gemenskap

Läs mer

Jesus: förödmjukad och upphöjd

Jesus: förödmjukad och upphöjd Lektion 9 Jesus: förödmjukad och upphöjd Vi undersöker Kristi liv i två faser Vilken underbar plan Gud förberedde för att rädda mänskligheten efter syndafallet! Denna plan som är given åt syndare världen

Läs mer

Kårblad Maj - Juni Frälsningsarmén Linköping

Kårblad Maj - Juni Frälsningsarmén Linköping Kårblad Maj - Juni 2017 Frälsningsarmén Linköping 2 Frälsningsarmén ALLT ÄR MÖJLIGT! Varför söker ni den levande bland de döda? Han är inte här, han har uppstått! (Luk 24:5-6). De troende som med sina

Läs mer

4 texter om Dopet. Gudstjänster 27 maj-17 juni. Equmeniakyrkan Fiskebäck

4 texter om Dopet. Gudstjänster 27 maj-17 juni. Equmeniakyrkan Fiskebäck 4 texter om Dopet Gudstjänster 27 maj-17 juni Equmeniakyrkan Fiskebäck Söndag 27 maj Vattnet som skiljer och förenar Predikan: Peter Baric Text: Mark 16:15-16 Apg 16:25-34 Han sade till dem: Gå ut överallt

Läs mer

Programblad Nov - Dec Frälsningsarmén Gävle

Programblad Nov - Dec Frälsningsarmén Gävle Programblad Nov - Dec 2017 Frälsningsarmén Gävle 2 November - December 2017 Halleluja! Vi har nu varit här några månader och trivs mycket bra i Gävle. Det har varit mycket nytt och en intensiv period med

Läs mer

påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson

påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson drsppens påskkalender Text: Henny Johansson Illustrationer: Hanna Gustavsson Skärtorsdagen Den som äter mitt kött och dricker mitt blod förblir i mig och jag i honom. Joh.6:56 Ta emot syndernas förlåtelse!

Läs mer

Program maj - augusti 2018

Program maj - augusti 2018 Strängnäs Kår Program maj - augusti 2018 Frälsningsarmén Hospitalsgatan 18, 654 30 Strängnäs Telefon: 0152-10286 Plusgiro: 69 46 02-4 E-post: strangnas@fralsningsarmen.se; Hemsida: fralsningsarmen.se/strangnas;

Läs mer

Vi är Melleruds Kristna Center. Fånga visionen

Vi är Melleruds Kristna Center. Fånga visionen Vi är Melleruds Kristna Center Fånga visionen Framtidsbilden Vi ser en ung generation. där många följer Jesus...som är hängiven Jesus som är till välsignelse för alla släkter i regionen 1 Mos 12:2-3 Det

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan Fil 2:12-30 Gud är den som verkar i er

Eva Andreas Tunadalskyrkan Fil 2:12-30 Gud är den som verkar i er 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan 181007 Fil 2:12-30 Gud är den som verkar i er Ett brev ska ju egentligen läsas i sin helhet, inte hackas sönder som det blir när man tar upp det i olika delar. För det är ju

Läs mer

FYREN. En beskrivning av vad Pingstkyrkan i Västervik vill vara

FYREN. En beskrivning av vad Pingstkyrkan i Västervik vill vara FYREN En beskrivning av vad Pingstkyrkan i Västervik vill vara JESUS Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus. (1 Kor 3:11) Kom till honom, den levande stenen, förkastad av människor

Läs mer

PROGRAMBLAD September December 2018

PROGRAMBLAD September December 2018 VÄSTERFÄRNEBO FLÄCKEBO FRIKYRKA ELIMKYRKAN Pastor: Håkan Hansson 072 938 03 56 Ordförande: Mats Vangbo PROGRAMBLAD September December 2018 073 673 31 31 Hemsida: kristengemenskap.org Bankgiro: 58489535

Läs mer

Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen

Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen 1/5 17 sön e Trefaldighet Guds kärlek till oss Psalmer: 18, Ps 111, 242, 28, 157, L211 Texter: Pred 12:1-7, 1 Joh 4:13-21, Matt 6:19-24 Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus.

Läs mer

Tunadalskyrkan, Köping Lärjungskap del 7, Alla har något att bidra med 1 Kor 14:26

Tunadalskyrkan, Köping Lärjungskap del 7, Alla har något att bidra med 1 Kor 14:26 1 Tunadalskyrkan, Köping 161204 Lärjungskap del 7, Alla har något att bidra med 1 Kor 14:26 Jag fick ett telefonsamtal häromdagen från någon som höll på med en uppgift i religion och som skulle jämföra

Läs mer

1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3. 4 Vår gemensamma tro 3. 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4.

1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3. 4 Vår gemensamma tro 3. 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4. Församlingsordning Innehållsförteckning 1 Syfte 3 2 Vision 3 3 Vår historia 3 4 Vår gemensamma tro 3 4.1 Bibeln 4 4.2 Undervisning 4 4.3 Bönen 5 4.4 Gudtjänst 5 4.5 Mission 5 5 Gemensamma handlingar 6

Läs mer

emot oss. (Rom 15:5-7) Så förkroppsligas Guds närvaro på jorden.

emot oss. (Rom 15:5-7) Så förkroppsligas Guds närvaro på jorden. Överlåtelse - Intro Vi är på en resa som församling, där vi får se människor komma till gemenskapen och till tro på Jesus Kristus. Det är en gåva. Det som kännetecknar vår församling allra mest är att

Läs mer

Frälsningsarmén. ett förvånat konstaterande; att det religiösa historiska arvet över huvud taget finns kvar i vårt icke-religiösa samhälle.

Frälsningsarmén. ett förvånat konstaterande; att det religiösa historiska arvet över huvud taget finns kvar i vårt icke-religiösa samhälle. 2 Frälsningsarmén Gott nytt år! Mångas samtal dessa dagar innehåller frågan: "Och vad gör ni i jul?" Och genast börjar åtaganden staplas på hög, stressen dunka i tinningarna och blicken flyktigt landa

Läs mer

Begravnings- gudstjänst

Begravnings- gudstjänst Begravnings- gudstjänst P=präst L=annan gudstjänstledare än präst F=alla läser eller sjunger Klockringning Musik Samlingsord P: I Guds, den treeniges, namn.vi är samlade för att ta avsked av NN och för

Läs mer

Eva Andreas Tunadalskyrkan Fil 3:17-4:7 Gläd er i Herren

Eva Andreas Tunadalskyrkan Fil 3:17-4:7 Gläd er i Herren 1 Eva Andreas Tunadalskyrkan 181125 Fil 3:17-4:7 Gläd er i Herren Paulus uppmanar gång på gång i sitt brev till Filipperna att de ska vara glada: Gläd er. Ibland kan man känna att det är så mycket som

Läs mer

Alla Bibeltexterna är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015

Alla Bibeltexterna är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Alla Bibeltexterna är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Rom 1:1 Från Paulus, Kristi Jesu tjänare, kallad till apostel och avskild för Guds evangelium, Rom 1:2 som han har utlovat genom sina profeter

Läs mer

Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män

Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män Inledningsmusik Gudstjänsten inleds med orgelmusik och vigselparet börjar sitt intåg. Annan instrumental- och/eller vokalmusik kan utföras.

Läs mer

Alternativa inledningsord till familjemässan

Alternativa inledningsord till familjemässan Alternativa inledningsord till familjemässan Efter tilltalet presenteras dagens och gudstjänstens speciella karaktär. 1. Vi har blivit döpta till Guds barn. Som en stor familj har vi kommit inför Gud.

Läs mer

Avskiljning av missionär

Avskiljning av missionär Avskiljning av missionär Anvisningar I Kyrkokonferensens samlade gemenskap av församlingar avskiljs kvinnor och män till särskilda tjänster. Det kan gälla redan ordinerade medarbetare som diakoner och

Läs mer

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen.

En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar - mig, dig och världen. Equmeniakyrkan är en ung kyrka i Sverige med en nästan 200-årig historia. Tillsammans med miljarder kristna över hela

Läs mer

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga D. På födelsedagen På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär använda det i tillämpliga delar. Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Psalmer Följande psalmer

Läs mer

Predikan, Korskyrkan, Borås, söndagen den 28 dec 2003, Micael Nilsson. Tema: Nyårslöften - från Gud Sid. 1(5)

Predikan, Korskyrkan, Borås, söndagen den 28 dec 2003, Micael Nilsson. Tema: Nyårslöften - från Gud Sid. 1(5) Sid. 1(5) Jag har beslutat Detta är ett antal beslut. Detta är de beslut Jonathan Edwards (1703-1758) grundade sitt liv och sin tjänst på. Han skrev ner dem och läste dem om och om igen för att påminna

Läs mer

Frälsningsarmén Trelleborg

Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga Samlingar Frälsningsarmén Trelleborg December 2018- Februari 2019 En hälsning från kårledaren Så stundar åter juletid och vi är många som ser framemot julefrid och juleljusen som lyser upp vintermörkret.

Läs mer

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter Veckan efter pingst Den vecka som börjar med pingstdagen talar om det liv som väcks av Anden. Den heliga Andens verk begränsades inte till Jerusalem utan började spridas ut över hela världen. Andens och

Läs mer

Vittnesbörd om Jesus

Vittnesbörd om Jesus Vittnesbörd om Jesus Göteborg, 2009 David Svärd Vittnesbörd i Gamla testamentet I det israelitiska samhället följde man det var Guds vilja att man skulle göra det i varje fall de lagar som finns nedtecknade

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Program september - december 2018

Program september - december 2018 Strängnäs Kår Program september - december 2018 Frälsningsarmén Hospitalsgatan 18, 654 30 Strängnäs Telefon: 0152-10286 Plusgiro: 69 46 02-4 E-post: strangnas@fralsningsarmen.se; Hemsida: fralsningsarmen.se/strangnas;

Läs mer

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST VÄLKOMSTHÄLSNING SAMLINGEN KLOCKRINGNING * INGÅNGSPSALM INLEDNINGSORD BÖN OM FÖRLÅTELSE En: Livets Gud, genom din Son, öppnar du din famn för oss. Alla: Du

Läs mer

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära Bibelläsningsplan 3 december 2017 7 januari 2018 Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära VÄLKOMMEN TILL BIBELLÄSNING OCH BÖN Den här bibelläsningsplanen sträcker

Läs mer

Bilaga 2. Vigselordning

Bilaga 2. Vigselordning . Vigselordning I denna bilaga visas hur vigselordningen i praktiken utformas i enlighet med de föreslagna anvisningarna enligt bilaga 1. Inledningsmusik Gudstjänsten inleds med orgelmusik, där så kan

Läs mer

I begynnelsen. I honom var liv, och livet var människornas ljus. Johannesevangeliet 1:1.4

I begynnelsen. I honom var liv, och livet var människornas ljus. Johannesevangeliet 1:1.4 I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. I honom var liv, och livet var människornas ljus. Johannesevangeliet 1:1.4 Jesus talade åter till dem och sade: Jag är världens ljus.

Läs mer

Kårledaren har ordet Så här i slutet av ett år, och precis på tröskeln till ett nytt helt oskrivet, är det många tankar som kommer till mig. Vad gjord

Kårledaren har ordet Så här i slutet av ett år, och precis på tröskeln till ett nytt helt oskrivet, är det många tankar som kommer till mig. Vad gjord Frälsningsarmén Uppsala Programblad januari mars 2018 Kårledaren har ordet Så här i slutet av ett år, och precis på tröskeln till ett nytt helt oskrivet, är det många tankar som kommer till mig. Vad gjorde

Läs mer

Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön

Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön 691 Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte". Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte

Läs mer

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt)

Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling (förslag 3 okt) Församlingsordning för Abrahamsbergskyrkans församling antagen vid årsmöte 2013-03- XX Abrahamsbergskyrkans församling har antagit

Läs mer

November / december 2013

November / december 2013 November / december 2013 Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare

Läs mer

Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium. 3Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer.

Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium. 3Ge oss var dag vårt bröd för dagen som kommer. Luk 11:1-13 BÖN - Evangelium Lukas, mer än någon annan evangelist, visar betydelsen av bön i Jesu liv och verksamhet (3:21, 5:16, 6:12, 9:18, 9:28, 10: 21-22, 11: 1, 22: 41-4, 23:46). Lukas 11 börjar med

Läs mer

Jesus är Gud SAMPLE. Budskap om evig räddning

Jesus är Gud SAMPLE. Budskap om evig räddning Jesus är Gud Budskap om evig räddning Jesus är Gud Gud önskar att du ska känna till sanningen om Honom som uppenbarad i Fadern, Sonen och Den Helige Ande. Han har kommit nära för att välsigna människor,

Läs mer

BÖNEOKTAV FÖR DE KRISTNAS ENHET, JANUARI (Anders Arborelius)

BÖNEOKTAV FÖR DE KRISTNAS ENHET, JANUARI (Anders Arborelius) BÖNEOKTAV FÖR DE KRISTNAS ENHET, 18-25 JANUARI (Anders Arborelius) Ut unum sint det är Jesu bön att alla som tror på honom skall vara ett i honom. Genom dopet är vi redan ett i honom och med varandra.

Läs mer

Välkommen till 100% konfirmand

Välkommen till 100% konfirmand Välkommen! 2016-2017 2 Välkommen till 100% konfirmand Så här fungerar det! Du som konfirmand skall samla ihop minst 100 poäng! Det finns 4 olika block. se sida 5, blocken har mellan 40-50 möjliga poäng

Läs mer

KRISTENDOM. Introducera ämnet - 6 lektioner

KRISTENDOM. Introducera ämnet - 6 lektioner KRISTENDOM KRISTENDOM Introducera ämnet - 6 lektioner 1: Jesus kristendomens centralperson 2:Treenigheten 3: Påsken 4: Uppståndelsen, nattvarden, dopet 5: Kristendomens historia, de olika kyrkorna 6: Reformationen

Läs mer

Bibeln för barn presenterar. Himlen, Guds vackra hem

Bibeln för barn presenterar. Himlen, Guds vackra hem Bibeln för barn presenterar Himlen, Guds vackra hem Skriven av: Edward Hughes Illustrerad av: Lazarus Bearbetad av: Sarah S. Översatt av: Christian Lingua Framställd av: Bible for Children www.m1914.org

Läs mer

Hoppet. Nr 9 i serien Kristusvägen

Hoppet. Nr 9 i serien Kristusvägen Hoppet Nr 9 i serien Kristusvägen 1 KÄRLEKEN ÄR STARKARE ÄN DÖDEN Kärleken övervinner allt! Det är påskens budskap om Jesu död och uppståndelse. Eftersom döden inte är det sista i Jesu historia, är inte

Läs mer

Det är förväntan och spänning, inte minst hos barnen: Kommer mina önskningar att uppfyllas?

Det är förväntan och spänning, inte minst hos barnen: Kommer mina önskningar att uppfyllas? Predikotext: Sak 9:9-10; Matt 21:1-11 Adventstiden är en härlig och speciell tid av året. Det märks på många sätt. När det är som mörkast ute tänder vi upp mängder av stjärnor och ljusstakar. Vi förbereder

Läs mer

Därför vill jag som inledning läsa en text från Hebréerbrevet (12:2):

Därför vill jag som inledning läsa en text från Hebréerbrevet (12:2): TAL vid sommarfest i Pörtom kyrka 9.8.2008 Bön Om sakramenten och vi kristna Käre himmelske Fader. Vi tackar dig för att du har sänt oss Jesus Kristus. Vi tackar dig för frälsningen genom hans blod. Öppna

Läs mer

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se 10 Den första näsduken 11 Det är den 31 oktober 1988. Jag och en väninna sitter i soffan, hemma i mitt vardagsrum. Vi skrattar och har roligt. Plötsligt går vattnet! Jag ska föda mitt första barn. Det

Läs mer

Bön och bibelläsning hösten 2015 Apostlagärningarna

Bön och bibelläsning hösten 2015 Apostlagärningarna Bön och bibelläsning hösten 2015 Apostlagärningarna 1 Apostlagärningarna Vad hände med lärjungarna och de första kristna efter att Jesus hade lämnat jorden? Hur spreds budskapet? Vilka utmaningar mötte

Läs mer

a. Paulus (ca 5 e.kr. ca 67 e.kr.) var en benjaminit (Rom 11:1) från den grekiska staden Tarsus (Apg 21:39).

a. Paulus (ca 5 e.kr. ca 67 e.kr.) var en benjaminit (Rom 11:1) från den grekiska staden Tarsus (Apg 21:39). 1 Tessalonikerbrevet 1 (1:1) Hälsning 1 Från Paulus, Silvanus och Timoteus till församlingen i Tessalonika som lever i Gud, Fadern, och Herren Jesus Kristus. Nåd och frid vare med er. 1. Från Paulus a.

Läs mer

Bikt och bot Anvisningar

Bikt och bot Anvisningar Bikt och bot Anvisningar Som kyrka, församling och kristna har vi fått Guds uppdrag att leva i, och leva ut Guds vilja till frälsning för hela världen. Vår Skapare, Befriare och Livgivare återupprättar.

Läs mer

Samtal med Gud. Nr 6 i serien Kristusvägen

Samtal med Gud. Nr 6 i serien Kristusvägen Samtal med Gud Nr 6 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet VÅR FADER Den viktigaste kristna bönen är den bön som Jesus lärde sina lärjungar. I den lär han oss att be till Gud som vår far: Vår Fader,

Läs mer

Kårblad November - December Frälsningsarmén Gävle

Kårblad November - December Frälsningsarmén Gävle Kårblad November - December 2018 2 November - December 2018 Lärjungar Ett nytt bud ger jag er: att ni ska älska varandra. Så som jag har älskat er ska också ni älska var andra. Om ni har kärlek till var

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst Inledningsord och tackbön P I Faderns och sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi ska leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Jesu offer och vårt hopp

Jesu offer och vårt hopp Jesu offer och vårt hopp Heb. 10:10b-25 10b Jesu Kristi kropp har offrats en gång för alla. 11 Alla andra präster står och förrättar sin tjänst dag efter dag och bär gång på gång fram samma offer som aldrig

Läs mer

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen.

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att var och en som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. (Joh

Läs mer

Dopgudstjänst SAMLING

Dopgudstjänst SAMLING Dopgudstjänst Psalm SAMLING Inledningsord och tackbön I Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi skall leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin Son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen

Gud blev människa. Nr 3 i serien Kristusvägen Gud blev människa Nr 3 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet GUD UPPENBARAR SIG FÖR OSS Kristna tror att Gud söker oss människor i alla tider och överallt på jorden. Gud har visat oss vem han är genom

Läs mer

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att rädda människorna Människans väg till räddning Det är 4 steg du som människa tar för att bli räddad. 1. Du möter på olika sätt budskapet om

Läs mer

Vigselgudstjänst KLOCKRINGNING

Vigselgudstjänst KLOCKRINGNING Vigselgudstjänst KLOCKRINGNING MUSIK SAMLINGSORD Procession med vigselparet kan förekomma under klockringning inledande musik. Gudstjänsten kan inledas med orgelmusik annan instrumental- vokalmusik. Fast

Läs mer

Himlen, Guds vackra hem

Himlen, Guds vackra hem Bibeln för barn presenterar Himlen, Guds vackra hem Skriven av: Edward Hughes Illustrerad av: Lazarus Bearbetad av: Sarah S. Översatt av: Christian Lingua Framställd av: Bible for Children www.m1914.org

Läs mer

E. Vid en grav. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

E. Vid en grav. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. E. Vid en grav När man t.ex. vid ett släktmöte samlas vid en grav kan man hålla en fri andakt använda detta material i tillämpliga delar. Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem.

Läs mer

Frälsningsarmén Trelleborg

Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga Samlingar Frälsningsarmén Trelleborg Mars Maj 2019 En hälsning ifrån biträdande kårledaren. Så har vi gått in i ett nytt år. År 2019 ligger framför oss som ett oskrivet blad. Det känns spännande

Läs mer

Femte söndagen i Påsktiden, i S:t Peter Predikan av Solveig Högberg. Att växa i tro. Hosea 14:5-9 1 Joh 3:18-24 Joh 15:10-17

Femte söndagen i Påsktiden, i S:t Peter Predikan av Solveig Högberg. Att växa i tro. Hosea 14:5-9 1 Joh 3:18-24 Joh 15:10-17 Femte söndagen i Påsktiden, 2019 05 19 i S:t Peter Predikan av Solveig Högberg Hosea 14:5-9 1 Joh 3:18-24 Joh 15:10-17 Att växa i tro Inledning Den här söndagen handlar det om hur vi kan växa i tron. Med

Läs mer