Helen Cadbury ville dela med sig av sin nyfunna tro på Jesus.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Helen Cadbury ville dela med sig av sin nyfunna tro på Jesus."

Transkript

1 2014/10

2 Glädjen i Kristus! Helen Cadbury ville dela med sig av sin nyfunna tro på Jesus samlade hon några jämnåriga flickor omkring sig för att tillsammans sy fast speciella fickor på sina klänningar. I fickan skulle de förvara ett Nya testamente som Helens pappa, direktör för chokladfabriken Cadbury Chocolates, hade försett dem med. De kallade sig för Ficktestamentgänget och tillverkade prydliga medlemskort på vilka de lovade varandra att läsa utdrag ut Bibeln varje dag och be och vittna om sin tro allteftersom Gud gav dem tillfälle. Flickornas beslut lever kvar än idag. Deras hängivenhet att dela tron till sin omgivning har spridit sig och arbetet finns i dag över hela världen. The Pocket Testament Legue har sedan starten 1893 värvat fler än medlemmar, som alla har lovat att stå upp för evangeliet och gripa varje tillfälle att vittna om sin tro till de människor de möter Johannesevangelier har delats ut och organisationen har producerat Nya testamenten på ett tiotal språk. Under de båda världskrigen och andra politiska konflikter har PTL funnits med som en vågbrytare. Oförtrutet har de stått i evangeliets tjänst, många gånger med livet som insats. När vi låter våra liv i Kristus fyllas av de sanningar som vi upplever genom honom drabbas vi av en glädje som är fullkomlig. Att läsa Ordet dagligen och sedan applicera det på våra liv gör att vi kan uppleva Guds förvandlande närvaro varje dag. När vi ber för andra människors frälsning och behov fylls vi av Guds egen kärlek och framtidstro för dessa människor. När vi vittnar om vår tro och väljer att vara ett kristusbrev som kan läsas av dem vi möter kan Guds fullkomliga glädje få fäste även i andras hjärtan. Egentligen är det ett mycket enkelt recept som den unga Helen gav oss. Hitta ditt eget sätt att föra ut Guds sanningar och skapa naturliga förutsättningar för ditt vittnande. Gud välsigne Dig!

3 Vi gratulerar, vi gratulerar... Karl-Henry Edqvist 80 år den 21 oktober Vi önskar en trevlig födelsedag och Guds rikaste välsignelser inför det kommande året! På gång i det sociala arbetet: I början av september var vi på kvinnohelg. Vi fick njuta av Guds helande natur, göra upplevelser tillsammans med honom och vi lärde känna varandra bättre. En otrolig helg. Jag tror Gud vill nåt speciellt med kvinnogruppen, Han har sin hand med i detta. Julen närmar sig även om det är svårt att tro. Vill du hjälpa oss att kunna ge julklappar till vuxna? Tycker du om att sticka? Vi tar gärna emot mössor, vantar, halsdukar, sockor för att kunna ge vidare till de vuxna som behöver. Under hösten är en kvinna som heter Magdalena praktikant hos oss. Hon läser diakonal utbildning på Liljeholmens folkhögskola. Hon ska göra praktik i 80 timmar och kommer vara med på utvalda aktiviteter. Till sist vill jag uppmana dig att be för de människor som besöker det sociala arbetet. Det behövs mycket förbön. Många behöver helande och upprättelse i sina liv! Guds välsignelser!

4 Månadens bibelundervisning Jag skäms inte för evangelium. Det är en Guds kraft som frälser var och en som tror, först juden och sedan greken. Rättfärdighet från Gud uppenbaras i evangelium, av tro till tro, som det står skrivet: Den rättfärdige skall leva av tro. (Rom 1:16-17) Vad kan få en människa att skämmas? 1) Vi kan skämmas för våra föräldrar. Alla har vi väl gått igenom någon period i livet när vi skämdes över något våra föräldrar gjorde eller sade. 2) Vi kan skämmas för att vara annorlunda. Att skilja oss från mängden. 3) Vi kan skämmas över att vi kanske inte har lika mycket pengar som andra. Över att vi inte är lika täta som grannen. 4) Vi kan skämmas när vi står inför en grupp människor för att recitera en dikt eller säga någon replik i en pjäs och plötsligt fryser som till is och inte får fram ett ord. Vi vet alla hur det känns att skämmas. Är det detta som Paulus talar om? Handlar det om skryt eller en slags viljedemonstration när han säger: Jag skäms inte för evangeliet? Försöker han se till att han kommer i bästa möjliga dager så att han får alla med sig. Är hans ord ett slags personligt segertåg? Nej, tvärt om. Att tro på och predika evangeliet är för Paulus alltid att hamna i dålig sits bland människor. Det får honom att ständigt bli utskämd, hatad, förkastad och utskrattad. Evangeliet är fantastiskt! Samma evangelium som avslöjar den som lever sitt liv bortvänd från Gud, är kraften som räddar den som i tro tar emot Gud och vänder om. Versarna i Romarbrevets första kapitel innehåller fyra centrala ord som vi skall stanna upp inför: Första ordet: Kraft Dunamis [doo'-nam-is ] är grunden för ordet Dynamit. Det handlar om Guds kraftfulla förmåga inte Guds auktoritära kraft. Evangeliet är Guds inneboende kraft att frälsa. Paulus kände denna kraft mycket väl och för honom var den lika kraftfull som dynamit.

5 Evangeliet orsakar en explosion i våra liv. När vi tar emot evangeliet om Jesus Kristus blir vi aldrig mer de samma. Vi förvandlas och får del av Guds kraft. Andra ordet: Frälser Soteria [so-tay-ree'-ah], handlar om att bli räddad från något. Räddad från sin synd. Efesierbrevet 2 säger att människan är död i sin synd men Guds frälsning ger dem liv. Ett evigt liv. Vi blir renade från vår synd och värdiga Guds rike. Ett andligt miljöombyte träder in i våra liv. Tredje ordet: Tro Pisteuo [pist-yoo'-o], kommer av ordet Pistis som handlar om att vara övertygad om något. Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det (Ef 2:8). För vem vill Gud skänka denna kraft? Åt var och en som tror. Guds kraft till frälsning får endast fart genom tron. Vi behöver alltså uppfyllas av tro! Fjärde ordet: Rättfärdighet Dikaiosune [dik-ah-yos-oo'-nay]. Ordet syftar på Helighet och renhet. Allt som en människa i sig själv aldrig kan uppnå. Tron uppenbarar Guds rättfärdighet. För Paulus handlade det inte om att skämmas, att tycka att evangeliet är pinsamt. För Paulus handlade det om att han var villig att bli: utskämd, slagen, spottad på, skrattat åt och dödad. Paulus grundinställning var denna: allt det som var en vinst för mig räknar jag nu som förlust för Kristi skull därför att jag har funnit det som är långt mer värt: kunskapen om Kristus Jesus, min Herre. För hans skull har jag förlorat allt (Fil 3:7-9). Låt oss ta fasta på evangeliet som en Guds kraft att frälsa var och en som tror och förvänta oss att hans rättfärdighet skall uppenbaras för oss. Detta är stort!

6 Det har rullat på så bra i Nyfiket de här veckorna som gått sedan vi öppnade efter sommaren. Det är fler som kommer och äter lunch och nya människor som hittar hit. Det är roligt. Personalen och deras barn har hållit sig friska så vi har varit fullt bemannat. Det är roligt. När Rudbecksskolan hade hyrt lokalen för ett föräldramöte - det var så gott som fullsatt - gick jag fram och hälsade dem välkomna och berättade om Café Nyfiket med både smörgåsar, kakor och lunch att köpa, och att behållningen går till Frälsningsarméns sociala arbete i Örebro. Det blev applåd efter förmodligen för det sociala engagemanget som Frälsningsarmén står för! Hoppas några av dem hittar till oss. Den här veckan har vi varit ute och satt upp affischer om Nyfiket på Krämaren, Vågen, Biblioteket, Rudbecksskolan, Komvux, Universitetet och Missionsskolan. Vi hoppas att det också ger några nya kunder som kan komma och få något gott både i magen och i själen! Vi vill vara ett ställe där Guds kärlek tänder nytt hopp och ger ny kraft och glädje till människor. Vi ber om det varje morgon. Vi har haft kören för alla i tre onsdagar nu och jag uppskattar att det varit sammanlagt personer som varit med och sjungit. Ca 15 personer/gång, men lite olika människor de olika gångerna. Vi har suttit i Caféet och sjungit och det har varit fantastiskt roligt! Mycket glädje och innerlighet. När jag skriver det här har vi Gudstjänsten då vi ska sjunga och prata om den skatten som Jesus är i våra liv, framför oss, men när du läser det har den Gudstjänsten förmodligen redan varit, så du får själv fortsätta den berättelsen om hur den var och hur det lät, vad som berörde dig och vad du fick med dig hem i ditt hjärta. Jag ber att det ska få bli ett tillfälle då vår bild av Gud ska få bli lite större och ännu lite mer sann. Hoppas du vill vara med oss och be att Nyfiket ska få bli ett ställe där Guds kärlek sprids, där nytt hopp tänds och där man är viktig för den man är. Be också att några som ser våra affischer ska komma till oss. All välsignelse till dig!

7 BÖNEARBETET På kåren kommer det under hösten att finnas möjlighet att delta i flera bönesatsningar. Det första tillfället gäller den 24/7-bön som varje år sker inom Frälsningsarmén. I år kommer kåren i Örebro att delta under ett dygn, från kl. 12:00 den 6 oktober till kl. 12:00 den 7 oktober. På anslagstavlan i foajén finns en lista på vilken du kan skriva upp ditt namn och ta ansvar för bönen under en, eller flera timmar. Rummet Harpan på andra våningen kommer att inredas för dessa bönetillfällen. Där kommer det finnas tillgång till böneämnen, musik att lyssna på, och annat stöd för bönen. Man kan välja om man vill be på kåren eller på annan plats. Ta tillfället i akt och var med i bönen! Det sker stora saker när vi förenar oss i bönen och den lägger grund och skapar förutsättningar för ett Guds ingripande i människors liv och livssituationer. Den andra bönesatsningen som sker under hösten inträffar den november. En grupp från UMU Ungdom med uppgift från Norge ha upplevt Herrens ledning att komma till Örebro för att be för människor och de olika församlingar som finns i vår stad och bidra till en kommande väckelse. Nu har alla församlingar i Örebro blivit inbjudna att delta i en 24/7-bön som kommer att ske i Frälsningsarméns lokaler. Bönen kommer att pågå dygnet runt under dessa dagar, främst i kyrksalen med undantag för kårens ordinarie samlingar. Vid dessa tillfällen kommer bönen att ske på andra våningen. Kvällstid står seminarier och bön-och-lovsångs-möten på programmet. Detta är en ekumenisk bönesatsning som vi hoppas skall förena kristenheten i vår stad och vara till välsignelse för många människor. Låt oss inte missa detta! Var med i bönen och sprid dessa tillfällen till vänner och bekanta. Tro på och förvänta dig att Gud har stora planer för vår stad. Örebro för Kristus är ett ansvar och en förmån som alla församlingar i Örebro delar på.

8 SCOUTERNA Scouterna har samlats i Pilängen på onsdagskvällarna. Ca 20 barn har varit med, varav 5 stycken börjat denna termin. Flera föräldrar stannar kvar under scoutmötena och de hjälper gärna till med en del sysslor ute på tomten. Vi kommer tillsammans med nykterhetsrörelsens scouter att anordna "Nattjakten" 3-4/10, en tävling för äldre scouter och ledare. Söndagsskolan har startat och det har varit 2-6 barn på de tillfällen vi haft. Det är viktigt att barnen får evangeliet presenterat för sig, på ett sätt som är anpassat för dem. Det bästa till barnen! Jesus!!! Oktober On Cafésången Bibelsnack To Andakt Bokcirkeln Sö Bön Gudstjänst Rolf Stackbom, Nicolaj Vollburg m fl Söndagsskolan Skatten Må Bönedygnet börjar! Hemförbundet Från barnevangelistens horisont Gunnel Löfgren

9 Ti Stavgång Lunchträff för kvinnor Tema: Tro Bibeltimme Nicolaj Vollburg On Cafésången Bibelsnack To Andakt Sö Bön Gudstjänst Anders Sundström Musikkåren, Familjegudstjänst på Pilängen Må Hemförbundet Kårledaren har ordet Ti Stavgång Kårnämnd On Cafésången Bibelsnack To Andakt Lö FAV-Café Björn Hagel m fl Sö Bön Gudstjänst Nicolaj Vollburg, m fl. Musikkåren, Söndagsskolan Skatten

10 Oktober (forts) Må Hemförbundet Bröderna Berbres sjunger läsarsånger och vittnar om sina spännande liv Ti Stavgång On Cafésången Bibelsnack To Lunchkonsert Per Kopp, trombone Nicolaj Vollburg, piano Andakt Sö Bön Gudstjänst Roger Blomberg, m fl. Söndagsskolan Skatten Må Hemförbundet Bibeln Berättelsen Bootheum Inger & Bo Albinsson Ti Stavgång Bibeltimme On Cafésången Bibelsnack To Andakt Bokcirkeln

11 November Lö Musikkåren spelar vid kyrkogården, Kumla kyrka Musikgudstjänst i Kumla kyrka Musikkåren medverkar Sö Bön Gudstjänst Gertrud Bergman, m fl. Musikkåren, Söndagsskolan Skatten Musikgudstjänst Gertrud Bergman m fl, musikkåren Må Tema: (ämne meddelas senare) Hemförbundet I Allahelgonatid Ti Stavgång On Cafésången Fixar/stick-kväll To Andakt Lö I Trygga Händer kurs Sö Bön Gudstjänst Barbro Nyström, m fl. Musikkåren, Söndagsskolan Skatten Må Hemförbundet Rut Bergkvist Kappadokien i Turkiet

12 November (forts) Ti Stavgång Lunchträff för kvinnor Tema: Förlåtelse Bibeltimme On Cafésången Fixar/stick-kväll To Lunchkonsert Annika Blomfeldt, cello Nicolaj Vollburg, piano Andakt Lö Scoutgillets höstfest Sö Bön Gudstjänst Anna-Karin Åkerman, Nicolaj Vollburg Söndagsskolan Skatten Må Hemförbundet Allas födelsedagsfest Ti Stavgång Kårnämnd On Cafésången Fixar/stick-kväll To Andakt

13 Lö FAV-Café Henrik Wing, Kören Open Doors 24/7 Bönen inleds Sö Bön Gudstjänst Elsie Sjöö, Nicolaj Vollburg Team från UMU i Norge Musikkåren, Söndagsskolan Skatten Må Hemförbundet Vi tänder ett ljus i Advent Ti Stavgång Lunchträff för kvinnor Tema: Separation On Cafésången Fixar/stick-kväll To Andakt Bokcirkeln Fr 28 24/7 Bönen avslutas Lö Toner i Advent Göte Lundin, Risbergska skolans vokalensemble Musikkåren, m fl. Sö Bön Gudstjänst 1:a Advent Nicolaj Vollburg, m fl Musikkåren, Söndagsskolan Skatten

14 December Må Tema: Äldre Anna-Karin Åkerman Hemförbundet Anders Wiberg med vänner spelar och sjunger Elvislåtar Ti Stavgång Bibeltimme On Cafésången Julpyssel To Andakt Lö FAU-Ung Julmarknad FA på Våghustorget Kåren, Gnistan, Myrorna Musikkåren spelar, sånggrupp medv. Sö Bön Gudstjänst 2:a Advent Göte Lundin, m fl. Musikkåren, Söndagsskolan Skatten Må Hemförbundet Julfest Ti Stavgång Lunchträff för kvinnor. Julmys med mat Bibeltimme

15 On Cafésången Julpyssel To Lunchkonsert Julens toner Andakt Lö Julkonsert i Betelskyrkan Musikkåren medverkar Sö Bön Gudstjänst 3:a Advent Marina Bratterud, Nicolaj Vollburg m fl. Musikkåren, Söndagsskolan Skatten Ti Kårnämnd On 17 To 18 Julstugedagar Julstugedagar Sö Bön Gudstjänst 4:a Advent Familjegudstjänst med julfest Anna-Karin Åkerman, Nicolaj Vollburg m fl. On 23 Julstugedag To Julotta Sö Bön Gudstjänst

16 Frälsningsarmén, Kungsgatan 24, Örebro Kårledare: löjtnant Nicolaj Vollburg mobil: e-post: Expedition Tel: Fanjunkare: Kerstin Gårdman Anna-Karin Åkerman Håkan Bååth Ove Nyström Café Nyfiket Tel: Barbro Nyström, föreståndare mobil: Döv- och synskadades exp: major Inga-Liz Stenberg Tel: Hemförbundet: Monica Johansson Elsie Sjöö FAV: Göte Lundin Sociala arbetet: löjtnant Jenny Belin mobil: e-post: Gnistan, härbärge/stödboende Åsa Nordh-Adolfsson Tel: e-post: Myrorna, Fredsgatan 3 Tel: P l u s - g i r o k o n t o n : Kåren: Ungdomskåren: Öppet socialt arbete: Scoutkåren: Scoutgillet Engelbrekt: Hornmusikkåren: Hemförbundet: FAV/Hjälptruppen: (samma som kåren) Gnistan: Döv och synskadades arbete:

Frälsningsarmén i Örebro

Frälsningsarmén i Örebro Frälsningsarmén Kungsgatan 24 702 24 Örebro Frälsningsarmén i Örebro Kårledare: Major Mikael Ljungholm Expedition Tel: 019-611 01 74 Mobil: 073-920 93 28 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major

Läs mer

Att välja är inte en mänsklig rättighet men det kan vara ett

Att välja är inte en mänsklig rättighet men det kan vara ett 2014/12 Släpp taget! Gå vidare! Att välja är inte en mänsklig rättighet men det kan vara ett gudomligt erbjudande. I en tid på året då många människor är ensamma, när behovet av gemenskap och omtanke ofta

Läs mer

När tiden var inne...

När tiden var inne... När tiden var inne... Det är ett uttryck som jag hämtat från Bibeln och som jag återkommit till många gånger. Varför? Jo, Guds tid och vår tid sammanfaller inte alltid. Man kan också säga som man sa förr

Läs mer

Påskens budskap handlar om Guds stora nåd. Nya

Påskens budskap handlar om Guds stora nåd. Nya 2014/4 Påskens pulsslag Påskens budskap handlar om Guds stora nåd. Nya testamentets undervisning beskriver på ett förvandlande sätt hur en troende människa kan vara i Kristus och att Kristus finns i varje

Läs mer

Programblad januari februari 2019 för UMEÅ KÅR

Programblad januari februari 2019 för UMEÅ KÅR Programblad januari februari 2019 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Fullsatt lunchkonsert med Samuel Ljungblahd - till förmån för Frälsningsarméns sociala verksamhet. JANUARI Vecka 1 Tis 1/1 Lör 5/1 Sön

Läs mer

Vem är du? Vilka tecken kan du visa? Varför bryter du mot

Vem är du? Vilka tecken kan du visa? Varför bryter du mot 2014/3 Vem är du, Herre! Vem är du? Vilka tecken kan du visa? Varför bryter du mot lagen? Varifrån har du kommit? Kan något gott verkligen komma från Galliléen? Är du Messias, Guds son? Vi går snart in

Läs mer

Nicolaj. Du är inbjuden till festen!

Nicolaj. Du är inbjuden till festen! 2013/10 Du är inbjuden till festen! Att vara en Kristi lärjunge är ett privilegium. Att få vara inbegripen i Guds verk på jorden ger oss all anledning till att fröjda oss. Att ställa till fest är därför

Läs mer

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. A. Förbön för sjuka Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Materialet kan användas i tillämpliga delar. Det fullständiga formuläret för förbön för sjuka finns i Kyrkliga

Läs mer

Bikt och bot Anvisningar

Bikt och bot Anvisningar Bikt och bot Anvisningar Som kyrka, församling och kristna har vi fått Guds uppdrag att leva i, och leva ut Guds vilja till frälsning för hela världen. Vår Skapare, Befriare och Livgivare återupprättar.

Läs mer

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting.

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting. Allting nytt Påskdagen 100403 1 Att hitta ingenting kan det va nå`t Det var ju det man gjorde den första påskdagsmorgonen. Man gick till graven där man lagt Jesus och man hittade ingenting. Ibland är det

Läs mer

Alla Bibeltexterna är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015

Alla Bibeltexterna är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Alla Bibeltexterna är hämtade från Svenska Folkbibeln 2015 Rom 1:1 Från Paulus, Kristi Jesu tjänare, kallad till apostel och avskild för Guds evangelium, Rom 1:2 som han har utlovat genom sina profeter

Läs mer

På 80-talet lanserade Tomas Ledin sången som snabbt nådde

På 80-talet lanserade Tomas Ledin sången som snabbt nådde 2014/9 Sommaren är kort! På 80-talet lanserade Tomas Ledin sången som snabbt nådde till svenstoppen och sedan fastnade i minnesbanken hos många människor. Det har till och med blivit något av ett talesätt

Läs mer

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga D. På födelsedagen På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär använda det i tillämpliga delar. Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Psalmer Följande psalmer

Läs mer

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen.

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att var och en som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. (Joh

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst Inledningsord och tackbön P I Faderns och sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi ska leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Dopgudstjänst SAMLING

Dopgudstjänst SAMLING Dopgudstjänst Psalm SAMLING Inledningsord och tackbön I Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi skall leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin Son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof När en minnesgudstjänst ordnas i samband med en olycka eller katastrof, har oftast en viss tid, timmar eller dygn, gått efter händelsen.

Läs mer

Hur kan man gå fri i en oförlåtande värld? Går det att värja

Hur kan man gå fri i en oförlåtande värld? Går det att värja 2014/5 Frihet! Hur kan man gå fri i en oförlåtande värld? Går det att värja sig, eller drabbas man av oförsonlighet och bitterhet utan att ens själv vilja det? Bibelns författare talar ofta om detta ur

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

Håkan Bååth Ove Nyström. FAV Göte Lundin

Håkan Bååth Ove Nyström. FAV Göte Lundin Kårledare Major Mikael Ljungholm Mobil: 073-920 93 28 Expedition Tel: 019-611 01 74 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major Marianne Ljungholm Mobil: 073-920 64 19 e-post: marianne.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

E. Vid en grav. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

E. Vid en grav. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. E. Vid en grav När man t.ex. vid ett släktmöte samlas vid en grav kan man hålla en fri andakt använda detta material i tillämpliga delar. Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem.

Läs mer

Första söndagen i advent - år C Ingångsantifon (Ps 25:1-3)

Första söndagen i advent - år C Ingångsantifon (Ps 25:1-3) 27 Första söndagen i advent - år C Ingångsantifon (Ps 25:1-3) Till dig, Herre, upplyfter jag min själ, min Gud, på dig förtröstar jag. Låt mig inte komma på skam, låt inte mina fiender fröjda sig över

Läs mer

Tunadalskyrkan 14 05 25. Bön 1 Kung 3:15-14, Rom 8:24-27, Matt 6:5-8, Ps 13

Tunadalskyrkan 14 05 25. Bön 1 Kung 3:15-14, Rom 8:24-27, Matt 6:5-8, Ps 13 1 Tunadalskyrkan 14 05 25 Bön 1 Kung 3:15-14, Rom 8:24-27, Matt 6:5-8, Ps 13 Livet består av många ingredienser. Det är olika sidor men hänger ändå ihop med att vara människa. Vi möter sådant som skapar

Läs mer

Sänd Din väckelse, Herre! Andliga nödtider har alltid i historien samlat de troende till bön. På 900-talet i Frankrike riskerade kyrkan att bli

Sänd Din väckelse, Herre! Andliga nödtider har alltid i historien samlat de troende till bön. På 900-talet i Frankrike riskerade kyrkan att bli 2014/2 Sänd Din väckelse, Herre! Andliga nödtider har alltid i historien samlat de troende till bön. På 900-talet i Frankrike riskerade kyrkan att bli förvärldsligad. En bönerörelse började då i klostret

Läs mer

Av Nicolaj Vollburg. Det kom ett brev...

Av Nicolaj Vollburg. Det kom ett brev... 2015/1 Av Nicolaj Vollburg Det kom ett brev... Det bländande solskenet utanför den slitna byggnaden slukades av det mörka trapphuset. Doften av nybryggt kaffe och bagels trängde ut genom en liten springa

Läs mer

Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män

Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män Inledningsmusik Gudstjänsten inleds med orgelmusik och vigselparet börjar sitt intåg. Annan instrumental- och/eller vokalmusik kan utföras.

Läs mer

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära

Bibelläsningsplan 3 december januari Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära Bibelläsningsplan 3 december 2017 7 januari 2018 Ljuset är nära Guds rike är nära Nåden är nära Gud är nära Guds löften är nära VÄLKOMMEN TILL BIBELLÄSNING OCH BÖN Den här bibelläsningsplanen sträcker

Läs mer

5 i påsktiden. Psalmer: 470, 707 (Ps 67), 715, 94, 72, 200:7-8 Texter: Hos 14:5-9, 1 Joh 3:18-24, Joh 15:9-17

5 i påsktiden. Psalmer: 470, 707 (Ps 67), 715, 94, 72, 200:7-8 Texter: Hos 14:5-9, 1 Joh 3:18-24, Joh 15:9-17 1/5 5 i påsktiden Dagens bön: Kärlekens Gud, du som formar dina troende så att de blir ens till sinnes. Lär oss att älska din vilja och längta efter det du lovar oss så att vi i denna föränderliga värld

Läs mer

Jesu Hjärtas Dag - år A Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19)

Jesu Hjärtas Dag - år A Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) 785 Jesu Hjärtas Dag - år A Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) Hans hjärtas tankar består från släkte till släkte, han vill rädda vår själ från döden och behålla oss vid liv i hungerns tid. Inledning Dagens

Läs mer

RÄTTFÄRDIGGÖRELSE GENOM TRO

RÄTTFÄRDIGGÖRELSE GENOM TRO RÄTTFÄRDIGGÖRELSE GENOM TRO HUSBYKYRKAN Lars Mörling 2009 RÄTTFÄRDIGGÖRELSE GENOM TRO (Lars Mörling 2009) 1. Rättfärdiggörelse är ett rättsligt begrepp Rättfärdiggörelse har inte med känslor att göra utan

Läs mer

Heliga Trefaldighets dag - år B

Heliga Trefaldighets dag - år B Ingångsantifon 751 Heliga Trefaldighets dag - år B Välsignad vare Gud: Fadern och den enfödde Sonen och den helige Ande. Ty han har visat barmhärtighet mot oss. Inledning Varje firande av Eukaristin börjar

Läs mer

Dina första steg på trons väg

Dina första steg på trons väg Dina första steg på trons väg En liten hjälp för dig som precis har tagit emot Jesus och blivit frälst! Av Christer Åberg Inledning Till att börja med vill jag gratulera dig över att du har tagit emot

Läs mer

Välkomnande av nya medlemmar

Välkomnande av nya medlemmar Välkomnande av nya medlemmar Anvisningar Församlingen välkomnar som medlem var och en som bekänner Jesus Kristus som Frälsare och Herre samt är döpt. Församlingen kan ge möjlighet till medlemskap i väntan

Läs mer

Ett andligt liv i frihet.

Ett andligt liv i frihet. Ett andligt liv i frihet. Romarbrevet kapitel 8. År 2013 Ett andligt liv i frihet. Romarbrevet kapitel 8. Foto: Tobias Lindberg Eva Söderström Konstnär, Religionsvetare Kulturvetare Mobil +46 (0)70-686

Läs mer

12 sön e trefaldighet. Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen.

12 sön e trefaldighet. Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen. 1/5 12 sön e trefaldighet Psalmer: L151, L90, L159, L163, L179, 375 Texter: Jes 38:1-6, Rom 8:18-23, Luk 13:10-17 Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen. Predikotext:

Läs mer

FÖR DEN HÄR VÄRLDENS SKULL. Om vår kallelse att förmedla evangelium till världen

FÖR DEN HÄR VÄRLDENS SKULL. Om vår kallelse att förmedla evangelium till världen FÖR DEN HÄR VÄRLDENS SKULL Om vår kallelse att förmedla evangelium till världen EVANGELIUM ÄR: - Det glada budskapet om vår Frälsare Jesus Kristus (Mark 1:14-15). - Något som skall presenteras klart och

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer

Fastlagssöndagen Varför vi ska be för alla. Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen

Fastlagssöndagen Varför vi ska be för alla. Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen 1/5 Fastlagssöndagen Varför vi ska be för alla Dagens bön: Gud vår Frälsare, du som genom Kristus har försonat världen med dig själv, fyll våra hjärtan med din kärlek så att vi följer honom och frälsta

Läs mer

Frälsningsarmén, Kungsgatan 24, 702 24 Örebro www.fralsningsarmen.se/orebro www.facebook.com/faorebro

Frälsningsarmén, Kungsgatan 24, 702 24 Örebro www.fralsningsarmen.se/orebro www.facebook.com/faorebro 2015/3 Frälsningsarmén, Kungsgatan 24, 702 24 Örebro www.fralsningsarmen.se/orebro www.facebook.com/faorebro Kårledare: major Mikael Ljungholm mobil: 073-920 93 28 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

Vittnesbörd om Jesus

Vittnesbörd om Jesus Vittnesbörd om Jesus Göteborg, 2009 David Svärd Vittnesbörd i Gamla testamentet I det israelitiska samhället följde man det var Guds vilja att man skulle göra det i varje fall de lagar som finns nedtecknade

Läs mer

C. En kyrkas invigningsdag

C. En kyrkas invigningsdag C. En kyrkas invigningsdag I anslutning till den dag av året när en kyrka har invigts kan man hålla andakt enligt detta formulär eller infoga delar av detta andaktsmaterial i högmässan. Andakten kan ledas

Läs mer

22 söndagen under året år A

22 söndagen under året år A 1215 22 söndagen under året år A Ingångsantifon (Ps 86:3, 5) Var mig nådig, o Herre, ty hela dagen ropar jag till dig. Du, o Herre, är god och förlåtande och stor i nåd mot alla som åkallar dig. Inledning

Läs mer

Kåren Pg: Ungdomskåren Pg: Öppet socialt arbete Pg: Scoutkåren Pg: Håkan Bååth

Kåren Pg: Ungdomskåren Pg: Öppet socialt arbete Pg: Scoutkåren Pg: Håkan Bååth Kårledare: Major Mikael Ljungholm Expedition Tel: 019-611 01 74 Mobil: 073-920 93 28 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major Marianne Ljungholm Mobil: 073-920 64 19 e-post: marianne.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

Ordning för begravningsgudstjänst

Ordning för begravningsgudstjänst Ordning för begravningsgudstjänst Klockringning Musik Gudstjänsten inleds med orgelmusik, där så kan ske. Annan instrumental- och/ eller vokalmusik kan utföras. Därefter kan prästen säga följande eller

Läs mer

Guds rike består i Kraft! Av: Johannes Djerf

Guds rike består i Kraft! Av: Johannes Djerf Guds rike består i Kraft! Av: Johannes Djerf En av de saker som jag inte tycker om att göra, det är att gå på kalas. Vilket säkert gör mig till en väldigt udda figur för dig om jag inte redan var det.

Läs mer

1. Skapad till Guds avbild

1. Skapad till Guds avbild Introduktion Detta material är tänkt som ett samtalsunderlag i frälsningsoch dopsamtal. Steg för steg går man igenom de 10 stegen och samtalar om den kristna trons grunder. När alla har förstått ett av

Läs mer

Hur man blir kristen i 10 steg. Christian Mölk

Hur man blir kristen i 10 steg. Christian Mölk Hur man blir kristen i 10 steg Christian Mölk www.christianmolk.se 1. Guds avbild 1 I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. 2 Jorden var öde och tom, och mörker var över djupet. Och Guds Ande svävade

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014 Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. Klag 3:26 Hur läser man Bibeln? Under olika bibelsamtal uppstår då och då frågan om hur man läser

Läs mer

Frälsningsarmén Trelleborg

Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga Samlingar Frälsningsarmén Trelleborg December 2018- Februari 2019 En hälsning från kårledaren Så stundar åter juletid och vi är många som ser framemot julefrid och juleljusen som lyser upp vintermörkret.

Läs mer

Mat 6:33 Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också.

Mat 6:33 Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också. Mat 6:33 Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska ni få allt det andra också. Rom 8:28 Vi vet att allt samverkar till det bästa för dem som älskar Gud, som är kallade efter hans beslut.

Läs mer

Jesus är Gud SAMPLE. Budskap om evig räddning

Jesus är Gud SAMPLE. Budskap om evig räddning Jesus är Gud Budskap om evig räddning Jesus är Gud Gud önskar att du ska känna till sanningen om Honom som uppenbarad i Fadern, Sonen och Den Helige Ande. Han har kommit nära för att välsigna människor,

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

a. Paulus (ca 5 e.kr. ca 67 e.kr.) var en benjaminit (Rom 11:1) från den grekiska staden Tarsus (Apg 21:39).

a. Paulus (ca 5 e.kr. ca 67 e.kr.) var en benjaminit (Rom 11:1) från den grekiska staden Tarsus (Apg 21:39). 1 Tessalonikerbrevet 1 (1:1) Hälsning 1 Från Paulus, Silvanus och Timoteus till församlingen i Tessalonika som lever i Gud, Fadern, och Herren Jesus Kristus. Nåd och frid vare med er. 1. Från Paulus a.

Läs mer

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Gud med tacksamhet i era hjärtan. Kol 3:17 Och allt vad

Läs mer

B. När en kyrka byggs

B. När en kyrka byggs B. När en kyrka byggs Innan arbetet med en ny kyrka påbörjas eller när grundstenen muras kan man fira andakt på byggplatsen. Detta material kan också användas vid andakter när andra församlingslokaler

Läs mer

Om livet, Jesus och gemenskap

Om livet, Jesus och gemenskap #Lärjunge Om livet, Jesus och gemenskap Barnhäfte Frälsningsarméns Programkontor 2018 #Lärjunge En lärjunge är en person som tror på Jesus och vill ha honom som sin förebild. Du kan vara en lärjunge till

Läs mer

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning D. I sorgehuset Andakten leds av en präst, en församlingsanställd eller en församlingsmedlem. På ett bord som är täckt med en vit duk kan man placera en bibel, ett kors eller ett krucifix och ett tänt

Läs mer

Femte söndagen i fastan - år B

Femte söndagen i fastan - år B 375 Femte söndagen i fastan - år B Ingångsantifon (Ps 43:1-2) Skaffa mig rätt, o Gud, och utför min sak mot ett folk utan fromhet, rädda mig från falska och orättfärdiga människor. Ty du är den Gud som

Läs mer

Vi är mitt inne i en serie Livsviktigt en upptäcksfärd i Efesierbrevet.

Vi är mitt inne i en serie Livsviktigt en upptäcksfärd i Efesierbrevet. Allt ljus på nåden 140907 Vi är mitt inne i en serie Livsviktigt en upptäcksfärd i Efesierbrevet. Vid ett tillfälle för ett par år sedan kändes det som att mitt hjärta nästan stannade. Jag blev rädd. Jag

Läs mer

Det är förväntan och spänning, inte minst hos barnen: Kommer mina önskningar att uppfyllas?

Det är förväntan och spänning, inte minst hos barnen: Kommer mina önskningar att uppfyllas? Predikotext: Sak 9:9-10; Matt 21:1-11 Adventstiden är en härlig och speciell tid av året. Det märks på många sätt. När det är som mörkast ute tänder vi upp mängder av stjärnor och ljusstakar. Vi förbereder

Läs mer

SOTERIOLOGI 2015-03-04. Frälsning & Dop

SOTERIOLOGI 2015-03-04. Frälsning & Dop SOTERIOLOGI 2015-03-04 Frälsning & Dop "Jag skäms inte för evangelium. Det är en Guds kraft som frälser var och en som tror, först juden och sedan greken."(rom. 1:16) "Den främsta faran för det kommande

Läs mer

Frälsningsarmén Trelleborg

Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga Samlingar Frälsningsarmén Trelleborg December 2018- Februari 2019 En hälsning från kårledaren Så stundar åter juletid och vi är många som ser framemot julefrid och juleljusen som lyser upp vintermörkret.

Läs mer

Samling - Musikstycke/solosång/gemensam sång till inledning/övergång

Samling - Musikstycke/solosång/gemensam sång till inledning/övergång Ordning vid dop av barn Denna ordning kan infogas som en del i en större gudstjänst eller vara fristående. Anvisningar, bibeltexter och böner är förslag som kan väljas och formuleras efter situationens

Läs mer

E. Dop i församlingens gudstjänst

E. Dop i församlingens gudstjänst E. Dop i församlingens gudstjänst Om dop och förberedelse av dop, se formuläret Barndop (1 A). När dopet förrättas i församlingens gudstjänst (högmässa, gudstjänst, veckomässa, familjemässa) fogas nedanstående

Läs mer

Begravnings- gudstjänst

Begravnings- gudstjänst Begravnings- gudstjänst P=präst L=annan gudstjänstledare än präst F=alla läser eller sjunger Klockringning Musik Samlingsord P: I Guds, den treeniges, namn.vi är samlade för att ta avsked av NN och för

Läs mer

1. Mycket tidigt på första dagen i veckan kom de till graven då solen gick upp.

1. Mycket tidigt på första dagen i veckan kom de till graven då solen gick upp. Markus 16 (16:1-8) Jesus uppstår ur graven 1 När sabbaten var över, köpte Maria från Magdala, Maria, Jakobs mor, och Salome välluktande oljor för att gå och smörja honom. 2 Mycket tidigt på första dagen

Läs mer

2 söndagen 'under året' - år A. Alla länder skall tillbe och lovsjunga dig, de skall lovsjunga ditt namn, du den Högste.

2 söndagen 'under året' - år A. Alla länder skall tillbe och lovsjunga dig, de skall lovsjunga ditt namn, du den Högste. 805 2 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (jfr Ps 66:4) Alla länder skall tillbe och lovsjunga dig, de skall lovsjunga ditt namn, du den Högste. Inledning Redan sedan en vecka tillbaka har 'Tiden

Läs mer

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3

Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 Huvud, axlar, knä och tå: daglig läsning vecka 3 - om trons olika dimensioner Steg i tro denna vecka Skriv under veckan ner på ett papper, som du delar in i fyra kolumner, när du upplever tron som huvud,

Läs mer

Jesus: förödmjukad och upphöjd

Jesus: förödmjukad och upphöjd Lektion 9 Jesus: förödmjukad och upphöjd Vi undersöker Kristi liv i två faser Vilken underbar plan Gud förberedde för att rädda mänskligheten efter syndafallet! Denna plan som är given åt syndare världen

Läs mer

Var läraktig! Lärjunge = Mathetes = Elev, Student, Lärling

Var läraktig! Lärjunge = Mathetes = Elev, Student, Lärling Var läraktig! Ords 3:1 Min son, glöm inte min undervisning, bevara mina bud i ditt hjärta. 2 Ty långt liv och många levnadsår och frid skall de ge dig. 3 Låt ej godhet och sanning vika ifrån dig. Bind

Läs mer

Varför tror du att de flesta människor inte känner Gud personligen?

Varför tror du att de flesta människor inte känner Gud personligen? En Personlig Gud 1 Gu T de Jo Gu D de Jo 1Gud älskar dig och Han skapade dig för att du skall lära känna honom personligen Gud älskar dig Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att

Läs mer

Vi är alla utsatta för faran att ta Kristus för given. Vi antar att

Vi är alla utsatta för faran att ta Kristus för given. Vi antar att 2015/2 Av Nicolaj Vollburg Ta rygg på Kristus! Vi är alla utsatta för faran att ta Kristus för given. Vi antar att vi är nytestamentliga kristna bara för att vi har tagit till oss gammaltestamentliga sanningar.

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

I (Guds:)Faderns och Sonens och den helige Andes namn.

I (Guds:)Faderns och Sonens och den helige Andes namn. VIGSELGUDSTJÄNST KLOCKRINGNING MUSIK SAMLINGSORD I (Guds:)Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Inför Guds ansikte har vi samlats till vigsel mellan er, NN och NN. Vi är här för att be om Guds

Läs mer

Kårblad Jan - Feb Frälsningsarmén Gävle

Kårblad Jan - Feb Frälsningsarmén Gävle Kårblad Jan - Feb 2018 Frälsningsarmén Gävle 2 Januari - Februari 2018 Gott nytt år! 2018! Tänk att vi redan är på väg in i år 2018 efter Kristi födelse (så när som på några års osäkerhet). Det är inte

Läs mer

Programblad Nov - Dec Frälsningsarmén Gävle

Programblad Nov - Dec Frälsningsarmén Gävle Programblad Nov - Dec 2017 Frälsningsarmén Gävle 2 November - December 2017 Halleluja! Vi har nu varit här några månader och trivs mycket bra i Gävle. Det har varit mycket nytt och en intensiv period med

Läs mer

Första söndagen i advent år B Ingångsantifon - Ps 25:1-3 Till dig, Herre, upplyfter jag min själ; min Gud, på dig förtröstar jag. Låt mig inte komma

Första söndagen i advent år B Ingångsantifon - Ps 25:1-3 Till dig, Herre, upplyfter jag min själ; min Gud, på dig förtröstar jag. Låt mig inte komma 21 Första söndagen i advent år B Ingångsantifon - Ps 25:1-3 Till dig, Herre, upplyfter jag min själ; min Gud, på dig förtröstar jag. Låt mig inte komma på skam, låt inte mina fiender fröjda sig över mig.

Läs mer

NI SKA ÄLSKA VARANDRA

NI SKA ÄLSKA VARANDRA FEMTE PÅSKSÖNDAGEN (ÅR C) (28 APRIL 2013) NI SKA ÄLSKA VARANDRA Tidsram: 20-25 minuter. Ett nytt bud ger jag er: att ni skall älska varandra Joh 13:31 33a, 34 35 När Judas hade gått ut från salen där Jesus

Läs mer

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 P. I Faderns och (+) Sonens och den heliga Andens namn. Amen. F. Välsignad vare den heliga Treenigheten, kärlekens

Läs mer

En körmässa om att hitta hem

En körmässa om att hitta hem En körmässa om att hitta hem Text och musik av Johan & Hanna Sundström Välkommen Klockringning Andas (Introitus) Andas, andas frihet andas nåd. Morgondagen randas. Sjung Guds ära, Han är här. Glädjens

Läs mer

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf

Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Byggt på Löften Av: Johannes Djerf Om jag skulle beskriva mig själv och mina intressen så skulle inte ordet politik finnas med. Inte för att jag tror att det är oviktigt på något sätt. Men jag har ett

Läs mer

24 söndagen 'under året' - år A

24 söndagen 'under året' - år A 1253 24 söndagen 'under året' - år A Ingångsantifon (jfr Syr 36:18) Herre, skänk din frid åt dem som hoppas på dig, bekräfta profeternas ord. Hör vår bön, ty vi är dina tjänare, ditt eget folk. Inledning

Läs mer

Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen

Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus. Amen 1/5 17 sön e Trefaldighet Guds kärlek till oss Psalmer: 18, Ps 111, 242, 28, 157, L211 Texter: Pred 12:1-7, 1 Joh 4:13-21, Matt 6:19-24 Nåd vare med er och frid från Gud vår Fader och Herren Jesus Kristus.

Läs mer

Jes 6: 1-2a, 3-8, 1 Kor 15: 1-11, (kortare: 1 Kor 15:3-8,11)

Jes 6: 1-2a, 3-8, 1 Kor 15: 1-11, (kortare: 1 Kor 15:3-8,11) 5. Söndagen under året (år C) (10 februari 2013) Fiskfångsten: Följ mig! Tidsram: 20-25 minuter. Luk 5:1-11 Fiskfångsten. De första lärjungarna En gång när han stod vid Gennesaretsjön och folket trängde

Läs mer

Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön

Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon Inledning Kollektbön 691 Sjunde Påsksöndagen - år B Ingångsantifon (jfr Ps 27:7-9) Herre, hör min röst, när jag ropar till dig. Mitt hjärta tänker på ditt ord: "Sök mitt ansikte". Ja, ditt ansikte, Herre, söker jag. Dölj inte

Läs mer

Hur blir man kristen? Christian Mölk

Hur blir man kristen? Christian Mölk Hur blir man kristen? Christian Mölk 1. Guds avbild Gud skapade ursprungligen människan som sin avbild. Gud vill ha en kärleksfull gemenskap med oss och till en början hade människan en fridfull tillvaro

Läs mer

Programblad november december 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad november december 2018 för UMEÅ KÅR Programblad november december 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Eva Zetterlund, Umeå. NOVEMBER Vecka 44 Lör 3/11 Sön 4/11 Vecka 45 Mån 5/11 Ons 7/11 Fre 9/11 Lör 10/11 Sön 11/11 Vecka

Läs mer

23 söndagen "under året"- A

23 söndagen under året- A 1235 23 söndagen "under året"- A Ingångsantifon (Ps 119:137, 124) Herre, du är rättfärdig, och dina domar är rättvisa. Gör med din tjänare efter din nåd, och lär mig dina stadgar. Inledning Eukaristins

Läs mer

Se, jag gör allting nytt.

Se, jag gör allting nytt. Se, jag gör allting nytt. I bibelns sista bok, uppenbarelseboken, kan man i ett av de sista kapitlen läsa hur Gud säger Se jag gör allting nytt (Upp 21:5). Jag har burit med mig de orden under en tid.

Läs mer

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST VÄLKOMSTHÄLSNING SAMLINGEN KLOCKRINGNING * INGÅNGSPSALM INLEDNINGSORD BÖN OM FÖRLÅTELSE En: Livets Gud, genom din Son, öppnar du din famn för oss. Alla: Du

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet.

FÖRSAMLINGS- BLADET. Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet. FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA MAJ 2015 Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet. Joh. 14:27 Tappa inte modet

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst 2 Dopfamiljen, eventuella faddrar och prästen går in i kyrkan Psalm Inledningsord och tackbön Prästen läser inledningsorden och efter dessa ber någon av föräldrarna följande bön

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Första söndagen i fastan - år B

Första söndagen i fastan - år B 285 Första söndagen i fastan - år B Ingångsantifon (jfr Ps 91:15-16) När han åkallar mig, skall jag svara honom. Jag är med honom i nöden. Jag skall rädda honom och låta honom bli ärad. Jag skall mätta

Läs mer

30 söndagen 'under året' är A

30 söndagen 'under året' är A 1369 30 söndagen 'under året' är A Ingångsantifon (jfr Ps 105:3-4) Gläd er av hjärtat, ni som söker Herren. Fråga efter Herren och hans makt, sök hans ansikte ständigt. Inledning Under Kyrkans första tid

Läs mer

7 söndagen under året år A

7 söndagen under året år A 911 7 söndagen under året år A Ingångsantifon (Ps 13:6) Herre, jag förtröstar på din nåd, mitt hjärta fröjdar sig över din frälsning. Jag vill sjunga till Herrens ära, ty han har gjort väl mot mig. Inledning

Läs mer

Liv i Kyrkan Kyrkan i Livet

Liv i Kyrkan Kyrkan i Livet STUDIEGUIDE TILL BOKEN Liv i Kyrkan Kyrkan i Livet I Liv i Kyrkan beskrivs gudstjänstförnyelsen i Katarina församling som en resa i 12 steg. Utgångspunkten är, säger Olle Carlsson, den maktlöshet som vi

Läs mer

KÅRBLADET. Augusti Oktober 2019

KÅRBLADET. Augusti Oktober 2019 KÅRBLADET Augusti Oktober 2019 Frälsningsarmén Augusti Sundbyberg Mötesprogram med reservation för ändringar och tillägg Söndag 18 11.00 Gudstjänst Tomas & Elisabeth Söderström Tecken tolkad Tisdag 20

Läs mer

Fjärde söndagen i advent år A Ingångsantifon Inledning Kollektbön

Fjärde söndagen i advent år A Ingångsantifon Inledning Kollektbön 75 Fjärde söndagen i advent år A Ingångsantifon Jfr Jes 45:8 Dryp, ni himlar därovan, och må skyarna låta rättfärdigheten strömma ner. Må jorden öppna sig och dess frukt bli Frälsaren. Inledning Adventstiden

Läs mer