Nicolaj. Du är inbjuden till festen!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nicolaj. Du är inbjuden till festen!"

Transkript

1 2013/10

2 Du är inbjuden till festen! Att vara en Kristi lärjunge är ett privilegium. Att få vara inbegripen i Guds verk på jorden ger oss all anledning till att fröjda oss. Att ställa till fest är därför helt naturligt för alla som väljer att kalla sig ett Guds barn. Det ligger i våra gener och är en del av vårt DNA festen är en del av oss! Just nu befinner vi oss i den tid på året då våra judiska syskon firar Sukkot. Denna högtid som vanligen kallas Lövhyddohögtiden är höstens sista stora bibliska festhögtid och den förespeglar Messias kommande herravälde som profeten Sakarja talade om (Sak 14:1619). Under denna fest befallde Gud sitt folk att i åminnelse av förfädernas vandring mot det förlovade landet leva i en sukkah (lövhydda eller tabernakel) och under sju dagar fröjda sig över Guds godhet. Hyddan är en bild på vårt tillfälliga jordiska liv och festen är en förutsägelse om Messias (Mashiach) kommande i tidens avslutning. Utöver de Bibliska föreskrifterna var det tradition att prästen varje morgon gick ner till Siloadammen öster om tempelberget i Jerusalem för att fylla en gyllene bägare med dammens klara och kalla vatten. Sedan gick han upp till templet genom Huldaporten under trumpetstötar och folkets recitation: Med fröjd skall ni ösa vatten ur frälsningens källor (Jes 12:3) ropade man. Det var denna högtid som utgjorde bakgrunden för Jesu sista stora framträdande innan korsfästelsen. På högtidens sista dag Hoshana Raba (den stora bönedagen) gjorde Jesus ett häpnadsväckande anspråk. Inför präster och leviter sade han: Om någon törstar, så kom till mig och drick! Den som tror på mig, ur hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram " (Joh 7:37-38). Jesus utvidgade högtidens betydelse och slog fast att han är det levande vittnesbördet om Guds oändliga kärlek. Han är det vatten som ger evigt liv han är den Messias som vi väntar på. Lev ditt liv mitt i tacksägelsefesten. Och drick frikostigt av livets vatten! Gud välsigne dig! Nicolaj

3 Frälsningsarméns ledare i Sverige, Marie Willermark skriver om den senaste annonskampanjen inom Frälsningsarmén: Vi vet naturligtvis att Gud redan har kommit hit, har blivit människa. Det är ett faktum som hela den kristna kyrkan bygger sin existens på. Jesus är uppstånden och högst närvarande genom sin Ande. Så, hur tänker vi med annonsens text? Jo, vi vill berätta om den personliga gemenskapen med Gud som är ursprunget till F r ä l s n i n g s a r m é n s s o c i a l a a r b e t e. Även när det gäller idéer om hur vi kommunicerar i modern tid så är det Jesus som står för mycket av inspirationen. Han sa naturligtvis fantastiska saker men lika intressant är det hur han sa det. Han kommunicerade på ett annat sätt än dåtidens akademiskt lärda teologer men Han var folklig aldrig förenklande. Han berättade historier med skarpa poänger men med ett helt annat syfte än att vara underhållande. Han använde bilder långt innan Instagram fanns och förde himmelriket till jorden i kärnfulla sanningar innan Twitters 140 tecken var normen. Så, med Jesu kommunikationsstrategi i tankarna försöker vi fånga Svenska folkets uppmärksamhet. I annonsen låter vi bilden ta en stor plats. En bild med en stege till himlen är ju medvetet naiv men den har förhoppningsvis väckt din nyfikenhet. Rubriken Nu tar vi ner Gud på jorden är på ett sätt felaktig men ändå sann. Varje kristen människa vet ju att Gud redan har kommit till jorden. Men för majoriteten av svenskar är han faktiskt frånvarande. Och vi vill också se det som en uppfordran till varje kristen: Den närvaro som Guds Ande utgör i vårt land behöver tas ner på jorden, bli kött och blod genom ditt och mitt liv. En stege mot himmelen. Vad kan det mera vara en bild för? För mig är det en bild av längtan. Jag sträcker mig mot det, mot den, som är större än mig själv men som ändå kan bli en del av min personlighet. Nyfikenhet är en annan god egenskap som bilden väcker till liv. Hur skulle det se ut om Jesus steg ner i min vardag? Be honom göra det, så får du se vad som händer!

4 Diakonins månad Oktober är diakonins månad, vilket innebär att stadens församlingar lyfter upp det diakonala arbetet på ett särskilt sätt. Därför kommer vi under månadens gudstjänster att få del av några smakprov ur det omfattande diakonala arbete som pågår i vår stad och genom vår kår. Vi riktar även våra tankar i Bönedygn 5-6 oktober 2013 Lördagen den 5 oktober börjar kårens bönedygn som en del i den globala 24/7 bönen. Vi börjar med ett bönemöte kl och avslutar vid söndagsgudstjänsten kl Under timmarna mellan dessa två tillfällen hjälps vi åt i bönen och tar ett eller flera bönepass. På anslagstavlan i kårfoajén finns en lista där du kan skriva upp ditt namn och ta ansvar för en eller flera bönetimmar. Bönen är en avgörande del i en kristens liv och är en uppgift som vi alla kan ta del utav och få välsignelse för. Ta tillfället att vara en aktiv del i kårens bönearbete!

5 Tankar om bön När ett samtal plötsligt bröts blev jag upplyst om att jag saknade täckning på min mobiltelefon. Det samtal vi har med Gud kommer inte att brytas, Han har full täckning när som helst och överallt. Ropa till mig och jag ska svara Jer.33:3. I en tid i mitt liv då tomheten syntes oändlig fick jag en bok av en god vän. Guds kraft genom tacksägelse. Tacka Gud för allt vad du har, för allt Han gör och för allt Han kommer att göra. Låta vårt egna jag försvinna och låta Guds kraft få verka och fylla våra liv. Spärras din väg utav hinder så väldiga och utav berg som skyhöga stå räkna med Gud, ty han gör det omöjliga Han gör vad människor inte förmår. Carl Almroth Månadens böneämnen Varje torsdag ber Frälsningsarmén över hela världen i ett gemensamt bönemöte. De lokala tiderna varierar beroende på ländernas tidszoner. Bön är ett kraftfullt verktyg och är det som enar oss kristna med varandra genom Gud. Denna bön kan vi som kår ansluta oss till. Utöver den veckliga bönen så låter vi vår personliga bönetid på ett särskilt sätt präglas av Efesierbrevets undervisning som vi tar del utav under veckorna. Be därför för: Att enhet i kåren skall växa sig stark genom den helige Ande. Att varje soldat och medlem får komma i funktion utefter sina individuella gåvor. Att kåren som Kristi kropp skall bli skicklig på att nå ut med budskapet om Kristus till människorna i vår omgivning.

6 Scouterna har startat upp och vi har fram till höstlovet våra scoutmöten på onsdagkvällar i Pilängen. Mellan 15 och 20 scouter plus ledare har deltagit och vi har hälsat 3 nya scouter välkomna. Rekryteringen i Sveaparken gav tyvärr inget resultat i år, trots att vi skickat ut vykort med personlig inbjudan till barn i Sveaskolan. Scouterna arbetar som alltid i patruller, en av dem är Lodjuret, upptäckarscouter (10-12 år) och för dem är det nu viktigt att de får lite större utmaningar än spårarscouterna (7-9 år). Flera föräldrar stannar kvar ute vid scoutstugan, de fikar och pratar tillsammans. I början av oktober har vi hajk för de äldre scouterna och de mindre kommer ut på en dagsaktivitet på lördagen. Familjegudstjänst och förhoppningsvis scoutupptagning är det den 20/10 kl Fortsätt att be för våra scouter och deras familjer!

7 Detta händer i det sociala arbetet på kåren: På torsdagarna fortsätter soppluncherna mellan Dessa tillfällen innehåller välsignad soppa och välsignade samtal. Välkommen att komma hit en torsdag och prata med gästerna. Du behövs! Den 13 oktober har vi besök från Gnistan och Myrorna på Gudstjänsten. Vi kommer att prata om att tjäna tillsammans. Kom med du också. Vi är en Frälsningsarmé här i stan och behöver stötta varandra. Jenny Belin Snart drar det ihop sig till jul. Den 17 oktober kl (innan Musikkårens övning) träffas vi för att prata om julgryta och julstuga. Om du inte har möjlighet att komma vid det tillfället hoppas jag att du ändå vill stå julgrytevakt. Pengarna behövs eftersom många söker sig till oss för att få hjälp på olika sätt. Har du svårt att stå vid grytan behövs det även bönevakter. Troligen kommer vi att ha ett enkelt julaftonsfirande för familjer här på kåren. Vill du vara med och glädja någon annan människa under jul? Känner du någon som har det ensamt i jul och som skulle ha glädje av att komma hit? Hör av dig till mig. Mer information kommer längre fram. Gå gärna in och gilla vår nya Facebook-sida: "Frälsningsarméns sociala arbete i Örebro". Guds välsignelser! Jenny, öppna sociala arbetet.

8 Månadens bibelundervisning Efesierbrevets 4:e kapitel I kapitel 1-3 har Paulus berättat om vad Kristus har gjort för oss, hur Gud genom honom varit försonande hela världen och att vi kan ta emot den försoningen. I kapitel 4 fortsätter han brevet med att skriva att vi tack vare hur Jesus har behandlat oss ska vi behandla varandra kärleksfullt. Först talar han om den andliga enheten. "Ha fördrag med varandra i tålamod och kärlek. Sträva efter att med friden som band bevara den andliga enheten." (Ef 4:3-4) Det är viktigt att vi inte låter något splittra oss i kåren. Vi behöver ha tålamod med varandra. Vi är skapade olika och vi kommer att tycka olika om saker men Paulus uppmanar oss att ändå bevara den andliga enheten. Vi behöver ha fördrag med varandra trots våra olikheter. Att sträva efter den andliga enheten betyder inte att jag alltid kan få min vilja fram. För det mesta kanske jag behöver avstå från den. Om Jesus är huvudet är det alltid hans vilja som måste råda. Annars blir kroppen splittrad och den andliga enheten finns inte längre. Vi har också olika gåvor och dessa gåvor ska göra att vi kompletterar varandra och inte börjar strida med varandra. Om någon är bra på en sak måste vi låta honom eller henne utvecklas i sina gåvor. På det sättet kan alla bidra till att vi som Kristi kropp växer och mognar till. I 4:e kapitlet skriver Paulus också att vi ska likna Jesus mer och mer och att vi ska hålla oss till sanningen. Om vi gör det "Då växer hela kroppen till och byggs upp i kärlek" (Ef 4:16). Jesus är vägen, sanningen och livet. Det är honom som vi skall sätta i centrum på vår kår. Ju närmare Jesus vi kommer desto närmare kommer vi också varandra. Till sanningen hör också helighet och rättfärdighet. Att bli helgad handlar om att låta Jesus förvandla vårt hjärta så att vi inte längre vill synda. Så att vi hela tiden strävar efter hans

9 vilja, hans sanning och hans rättfärdighet. I texten står också att vi inte ska bli förstockade i våra hjärtan. Vår kommendör Marie Willermark predikade på kadetternas välkomstmöte i augusti och sade Gud inte bara går in och hela vår bitterhet helandet kräver vår medverkan. Självklart hjälper Gud oss om vi vill bli av med bitterheten, men vi själva måste ta första steget till att riva ut bitterhetens rot. I Efesierbrevet 4 finns också de berömda orden: "Låt inte solen gå ner över er vrede" (Ef 4:26). Saker som är jobbiga i livet omkring dig kanske inte försvinner av sig själva. Om vi tar tag i dem innan de hinner växa sig stora går det lättare. Texten vill säga oss att vi skall göra upp med Gud och andra innan dagen är slut. Då hinner fjädern inte bli en höna. I vers 29 står det: "Öppna inte munnen för ofruktbart prat, utan säg bara sådant som tjänar till att bygga upp där det behövs, så att det blir till välsignelse för dem som hör på." Vi behöver alla tänka efter en gång innan vi öppnar munnen. Är det saker som är gott, som bygger upp den som står framför mig eller bryter det jag säger ner henne eller honom? Ord kan såra så mycket. Ibland kan negativa saker som sägs stanna kvar hos en persons medvetande i flera år. Likadant är det med positiva saker, vilket kan göra att personen växer. Att vi säger positiva saker står inte i motsats till att vi säger sanningen. Sanningen gör oss fria och blir till välsignelse om den framförs i kärlek. Vad är verklig kärlek? Det måste vi ta hjälp av den Helige Ande för att avgöra i varje enskild situation. I sista versen i Efesierbrevets fjärde kapitel står det om förlåtelse. Finns det saker i ditt liv som du inte har förlåtit eller inte blivit förlåten för? Se till att göra något åt det. Prata med dina vänner och fiender. Då kan du bli verkligt fri att tjäna Gud i Kristi kropp på det sätt Han har kallat dig till. Jenny Belin

10 NYFIKEN PÅ... Barbro, vad händer i caféet framöver?... På onsdag 2 oktober kl kommer vi att ha öppningsfest! Då får man ta med sig en granne, släkting eller god vän och komma! Den delen av caféet är i första hand tänkt för dem som inte brukar komma hit i vanliga fall, så ta med dig någon och kom! Vi bjuder på kaffe och en liten kaka, det finns fina Nyfiketerbjudanden, och någon gång under eftermiddagen kommer det att vara ett högtidligt Barbro Nyström öppnande! Naturligtvis kan man köpa smörgås och de vanliga goda kakorna också! Låt oss be om en riktig glädjefest! Låt oss också be om Guds välsignelse över allt som ska hända i Nyfiket och människor som kommer dit! Allt gott till dig! Barbro Barnens ruta Skatten fortsätter och vi gläder oss över alla de barn som finns med vid våra samlingar. I kåren har vi valt att lyfta upp bönens betydelse och vill därför uppmana dig som vuxen att be för barnen i vår församling. Barnen skall få alla möjligheter till att lära känna Jesus vilket gör de vuxnas roll som förebilder oerhört betydelsefull. Ett högtidstillfälle blir familjegudstjänsten den 20 okt! Välkommen!

11 Nu finns kåren på På Facebook annonserar vi vad som händer i kåren och kan på så sätt öka medvetenheten om verksamheten bland människor i vår omgivning. Även kårens sociala arbete är synligt på Facebook! Gå in och gilla! Torsdagarnas soppluncher lockar ett ökande antal. Din insats som medmänniska under dessa tillfällen är oerhört viktig. Kom och dela gemenskapen med människor som har hamnat på livets slagsida och ge dem det bästa som du kan ge dem: kärlek och omtanke. eftersom behovet ökar behövs också fler frivilliga under torsdagarna. Människor utanför vår kårgemenskap har anmält intresse och några nya ansikten finns bland dem som hjälper till men det finns plats för fler. Tala med Jenny Belin så berättar hon mer!

12 Oktober Ti Stavgång On 3 Caféinvigningsdag! Cafésången Hör och häpna m fl Lö /7 Bön Bönedygnet påbörjas med ett bönemöte Sö Bön Gudstjänst Nicolaj Vollburg m fl Söndagsskolan Skatten Må Hemförbundet Allas födelsedagsfest Ti Stavgång On Cafésången Hör och häpna m fl Sö Bön Gudstjänst Gemenskapsgudstjänst Roger Blomberg Jenny Belin Musikkåren Söndagsskolan Skatten Må Hemförbundet Sivert Larsson, Birgit Anderbert från Lindesberg spelar och sjunger

13 Ti Stavgång On Cafésången Hör och häpna m fl Lö FAV Höstförsäljning i sammarbete med Hemförbundet Bönemöte Sö Familjegudstjänst FAU - Söndagsskolan Skatten - Scoutupptagning Ti Stavgång On Cafésången Hör och häpna m fl Syföreningen Myran Sö Bön Gudstjänst Nicolaj Vollburg Musikkåren Må Hemförbundet Utmaningar för framtidens äldrevård och omsorg Professor Gunnar Akner föreläser Ti Stavgång On Cafésången Hör och häpna m fl

14 November Lö & Bandweekend (se särskild annonsering) Musikkåren spelar i Kumla kyrka Gästdirigent: Petter Ljungholm Sö Bön Gudstjänst Mikael Hjärpe, Petter Ljungholm Musikkåren Musikgudstjänst Petter Ljungholm, Mikael Hjärpe Må Hemförbundet Med resväska och vevgrammofon Ingalill Johansson, Godegård Ti Stavgång On Cafésången Hör och häpna m fl Lö Bönemöte Sö Bön Gudstjänst Jenny Belin Familjeaktivitet efter gudstjänsten Må Hemförbundet Per Söderberg, präst & TV-producent Ti Stavgång

15 On Cafésången Hör och häpna m fl Sö Bön Gudstjänst Hornmusikkåren Må Hemförbundet Äkta 100-åriga kärleksbrev Anita & Börje Hellmark har släktforskat Ti Stavgång On Cafésången Hör och häpna m fl Syföreningen Myran Lö FAV 70 år Jubileumscafé. Sång musik återblickar Sö Bön Jubileumsgudstjänst FAV 70 år Majvor & Rolf Roos. Sångare och musikanter samt kören Hör & häpna. Må Hemförbundet Julbordsresa Ti Stavgång On Cafésången Hör och häpna m fl Lö Julgrytan ställs ut! Toner i Advent (se särskild annonsering)

16 Frälsningsarmén, Kungsgatan 24, Örebro Kårledare: kapten Beatrice Törnberg mobil: e-post: löjtnant Nicolaj Vollburg mobil: e-post: Expedition Tel: Café/Gemenskapscenter Tel: Barbro Nyström, föreståndare mobil: Döv- och synskadades exp: major Inga-Liz Stenberg Tel: Öppet socialt arbete: major Monica Johansson löjtnant Jenny Belin Telefontid: måndag - fredag Tel: mobil: e-post: oppenvard.orebro@fralsningsarmen.se Gnistan, härbärge/stödboende Åsa Nordh-Adolfsson Tel: e-post: gnistan@fralsningsarmen.se Myrorna, Fredsgatan 3 Tel: P l u s - g i r o k o n t o n : Kåren: Ungdomskåren: Öppet socialt arbete: Scoutkåren: Scoutgillet Engelbrekt: Hornmusikkåren: Hemförbundet: FAV/Hjälptruppen: Gnistan: Döv-och synskadearbetet:

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Dopgudstjänst SAMLING

Dopgudstjänst SAMLING Dopgudstjänst Psalm SAMLING Inledningsord och tackbön I Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi skall leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin Son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

När tiden var inne...

När tiden var inne... När tiden var inne... Det är ett uttryck som jag hämtat från Bibeln och som jag återkommit till många gånger. Varför? Jo, Guds tid och vår tid sammanfaller inte alltid. Man kan också säga som man sa förr

Läs mer

Helen Cadbury ville dela med sig av sin nyfunna tro på Jesus.

Helen Cadbury ville dela med sig av sin nyfunna tro på Jesus. 2014/10 Glädjen i Kristus! Helen Cadbury ville dela med sig av sin nyfunna tro på Jesus. 1893 samlade hon några jämnåriga flickor omkring sig för att tillsammans sy fast speciella fickor på sina klänningar.

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet.

FÖRSAMLINGS- BLADET. Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet. FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA MAJ 2015 Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet. Joh. 14:27 Tappa inte modet

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst Inledningsord och tackbön P I Faderns och sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi ska leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

Att välja är inte en mänsklig rättighet men det kan vara ett

Att välja är inte en mänsklig rättighet men det kan vara ett 2014/12 Släpp taget! Gå vidare! Att välja är inte en mänsklig rättighet men det kan vara ett gudomligt erbjudande. I en tid på året då många människor är ensamma, när behovet av gemenskap och omtanke ofta

Läs mer

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga

D. På födelsedagen. På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär eller använda det i tillämpliga D. På födelsedagen På födelsedagen kan man hålla andakt enligt detta formulär använda det i tillämpliga delar. Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Psalmer Följande psalmer

Läs mer

Programblad Nov - Dec Frälsningsarmén Gävle

Programblad Nov - Dec Frälsningsarmén Gävle Programblad Nov - Dec 2017 Frälsningsarmén Gävle 2 November - December 2017 Halleluja! Vi har nu varit här några månader och trivs mycket bra i Gävle. Det har varit mycket nytt och en intensiv period med

Läs mer

Vem är du? Vilka tecken kan du visa? Varför bryter du mot

Vem är du? Vilka tecken kan du visa? Varför bryter du mot 2014/3 Vem är du, Herre! Vem är du? Vilka tecken kan du visa? Varför bryter du mot lagen? Varifrån har du kommit? Kan något gott verkligen komma från Galliléen? Är du Messias, Guds son? Vi går snart in

Läs mer

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling

En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling En liten hjälp till BAS grupperna i Lidköpings församling Sida2 BAS ABC Några grunder för BAS grupper i Lidköpings församling En BAS grupp är en grupp i församlingen. Där man på ett nära sätt kan träffas

Läs mer

C. En kyrkas invigningsdag

C. En kyrkas invigningsdag C. En kyrkas invigningsdag I anslutning till den dag av året när en kyrka har invigts kan man hålla andakt enligt detta formulär eller infoga delar av detta andaktsmaterial i högmässan. Andakten kan ledas

Läs mer

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 P. I Faderns och (+) Sonens och den heliga Andens namn. Amen. F. Välsignad vare den heliga Treenigheten, kärlekens

Läs mer

Välkomnande av nya medlemmar

Välkomnande av nya medlemmar Välkomnande av nya medlemmar Anvisningar Församlingen välkomnar som medlem var och en som bekänner Jesus Kristus som Frälsare och Herre samt är döpt. Församlingen kan ge möjlighet till medlemskap i väntan

Läs mer

Samling - Musikstycke/solosång/gemensam sång till inledning/övergång

Samling - Musikstycke/solosång/gemensam sång till inledning/övergång Ordning vid dop av barn Denna ordning kan infogas som en del i en större gudstjänst eller vara fristående. Anvisningar, bibeltexter och böner är förslag som kan väljas och formuleras efter situationens

Läs mer

S:t Eskils Katolska församling

S:t Eskils Katolska församling S:t Eskils Katolska församling Månadsbladet Maj 2010 Välkommen till S:t Eskils Katolska Församling Den heliga mässan firas i regel varje dag kl. 18.30, utom torsdagar, och fredagar firas mässan kl.12.00.

Läs mer

E. Vid en grav. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

E. Vid en grav. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. E. Vid en grav När man t.ex. vid ett släktmöte samlas vid en grav kan man hålla en fri andakt använda detta material i tillämpliga delar. Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem.

Läs mer

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3.

A. Förbön för sjuka. Inledningsord Moment 2. Psaltarpsalm Moment 3. A. Förbön för sjuka Andakten leds av en präst, en församlingsanställd en församlingsmedlem. Materialet kan användas i tillämpliga delar. Det fullständiga formuläret för förbön för sjuka finns i Kyrkliga

Läs mer

B. När en kyrka byggs

B. När en kyrka byggs B. När en kyrka byggs Innan arbetet med en ny kyrka påbörjas eller när grundstenen muras kan man fira andakt på byggplatsen. Detta material kan också användas vid andakter när andra församlingslokaler

Läs mer

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4

Vision. Pingstkyrkan Alingsås Landskyrkoallén 4 Pingstkyrkans Vision Vi vill forma Alingsås framtid genom att vara en stor kyrka som har avgörande betydelse i stan. I vardagen vill vi lyssna, höras och vara en given tillgång. Söndagens gudstjänst och

Läs mer

Frälsningsarmén Trelleborg

Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga Samlingar Frälsningsarmén Trelleborg December 2018- Februari 2019 En hälsning från kårledaren Så stundar åter juletid och vi är många som ser framemot julefrid och juleljusen som lyser upp vintermörkret.

Läs mer

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22

Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att RÄDDA MÄNNISKORNA 2005-11-22 Guds mål är att rädda människorna Människans väg till räddning Det är 4 steg du som människa tar för att bli räddad. 1. Du möter på olika sätt budskapet om

Läs mer

Bikt och bot Anvisningar

Bikt och bot Anvisningar Bikt och bot Anvisningar Som kyrka, församling och kristna har vi fått Guds uppdrag att leva i, och leva ut Guds vilja till frälsning för hela världen. Vår Skapare, Befriare och Livgivare återupprättar.

Läs mer

Program september - december 2018

Program september - december 2018 Strängnäs Kår Program september - december 2018 Frälsningsarmén Hospitalsgatan 18, 654 30 Strängnäs Telefon: 0152-10286 Plusgiro: 69 46 02-4 E-post: strangnas@fralsningsarmen.se; Hemsida: fralsningsarmen.se/strangnas;

Läs mer

Ordning för dopgudstjänst

Ordning för dopgudstjänst Ordning för dopgudstjänst 2 Dopfamiljen, eventuella faddrar och prästen går in i kyrkan Psalm Inledningsord och tackbön Prästen läser inledningsorden och efter dessa ber någon av föräldrarna följande bön

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014 Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. Klag 3:26 Hur läser man Bibeln? Under olika bibelsamtal uppstår då och då frågan om hur man läser

Läs mer

Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas

Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas Ett brev till en vän som tror att bara vuxna kan döpas Samtal om dopet undviks numera ofta. Det verkar som om man har gett upp när det gäller att bli enig om vad Bibeln lär om dopet. Är verkligen Bibeln

Läs mer

Frälsningsarmén i Örebro

Frälsningsarmén i Örebro Frälsningsarmén Kungsgatan 24 702 24 Örebro Frälsningsarmén i Örebro Kårledare: Major Mikael Ljungholm Expedition Tel: 019-611 01 74 Mobil: 073-920 93 28 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se Major

Läs mer

Frälsningsarmén Trelleborg

Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga Samlingar Frälsningsarmén Trelleborg December 2018- Februari 2019 En hälsning från kårledaren Så stundar åter juletid och vi är många som ser framemot julefrid och juleljusen som lyser upp vintermörkret.

Läs mer

Om livet, Jesus och gemenskap

Om livet, Jesus och gemenskap #Lärjunge Om livet, Jesus och gemenskap Barnhäfte Frälsningsarméns Programkontor 2018 #Lärjunge En lärjunge är en person som tror på Jesus och vill ha honom som sin förebild. Du kan vara en lärjunge till

Läs mer

Jesu Hjärtas Dag - år A Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19)

Jesu Hjärtas Dag - år A Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) 785 Jesu Hjärtas Dag - år A Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) Hans hjärtas tankar består från släkte till släkte, han vill rädda vår själ från döden och behålla oss vid liv i hungerns tid. Inledning Dagens

Läs mer

Bön och bibelläsning hösten 2015 Apostlagärningarna

Bön och bibelläsning hösten 2015 Apostlagärningarna Bön och bibelläsning hösten 2015 Apostlagärningarna 1 Apostlagärningarna Vad hände med lärjungarna och de första kristna efter att Jesus hade lämnat jorden? Hur spreds budskapet? Vilka utmaningar mötte

Läs mer

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting.

Eller när man har besiktigat bilen. Vad skönt när man kan åka därifrån och dom hittade ingenting. Allting nytt Påskdagen 100403 1 Att hitta ingenting kan det va nå`t Det var ju det man gjorde den första påskdagsmorgonen. Man gick till graven där man lagt Jesus och man hittade ingenting. Ibland är det

Läs mer

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning

1. Psalm. T.ex. psalm 131, 180, 243, 244, 360 eller 399. Inledande välsignelse och växelhälsning D. I sorgehuset Andakten leds av en präst, en församlingsanställd eller en församlingsmedlem. På ett bord som är täckt med en vit duk kan man placera en bibel, ett kors eller ett krucifix och ett tänt

Läs mer

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf

Helande. En lärjungens identitet. Av: Johannes Djerf Helande En lärjungens identitet Av: Johannes Djerf På en temasamling under årets tonårsläger så får ett 100-tal människor, under väldigt enkla omständigheter och under väldigt enkla och tydliga böner riktade

Läs mer

KÅRBLADET. Augusti Oktober 2019

KÅRBLADET. Augusti Oktober 2019 KÅRBLADET Augusti Oktober 2019 Frälsningsarmén Augusti Sundbyberg Mötesprogram med reservation för ändringar och tillägg Söndag 18 11.00 Gudstjänst Tomas & Elisabeth Söderström Tecken tolkad Tisdag 20

Läs mer

FÖR DEN HÄR VÄRLDENS SKULL. Om vår kallelse att förmedla evangelium till världen

FÖR DEN HÄR VÄRLDENS SKULL. Om vår kallelse att förmedla evangelium till världen FÖR DEN HÄR VÄRLDENS SKULL Om vår kallelse att förmedla evangelium till världen EVANGELIUM ÄR: - Det glada budskapet om vår Frälsare Jesus Kristus (Mark 1:14-15). - Något som skall presenteras klart och

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

komma och bo hos dig. I denna juletid vill Jesus komma till dig och fylla ditt liv med frid och glädje. Han ber dig: Släpp in mig! Låt mig inte bli st

komma och bo hos dig. I denna juletid vill Jesus komma till dig och fylla ditt liv med frid och glädje. Han ber dig: Släpp in mig! Låt mig inte bli st SÖNDAG Advent Jesus, den eviga kärleken går från dörr till dörr och väntar på att få komma in i våra hjärtan. Jesus känner dig och älskar dig. Han knackar på hos dig. Kan du höra hans stämma bland alla

Läs mer

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius

PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius PREDIKAN 14 sö e Tref - 6 september 2015, S:ta Clara kyrka, Petter Sundelius I Kära bröder och systrar i Kristus! Genom hela Bibeln möter vi den: splittringen inom Guds folk, splittringen som skapar strid

Läs mer

Det är förväntan och spänning, inte minst hos barnen: Kommer mina önskningar att uppfyllas?

Det är förväntan och spänning, inte minst hos barnen: Kommer mina önskningar att uppfyllas? Predikotext: Sak 9:9-10; Matt 21:1-11 Adventstiden är en härlig och speciell tid av året. Det märks på många sätt. När det är som mörkast ute tänder vi upp mängder av stjärnor och ljusstakar. Vi förbereder

Läs mer

5 i påsktiden. Psalmer: 470, 707 (Ps 67), 715, 94, 72, 200:7-8 Texter: Hos 14:5-9, 1 Joh 3:18-24, Joh 15:9-17

5 i påsktiden. Psalmer: 470, 707 (Ps 67), 715, 94, 72, 200:7-8 Texter: Hos 14:5-9, 1 Joh 3:18-24, Joh 15:9-17 1/5 5 i påsktiden Dagens bön: Kärlekens Gud, du som formar dina troende så att de blir ens till sinnes. Lär oss att älska din vilja och längta efter det du lovar oss så att vi i denna föränderliga värld

Läs mer

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen.

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att var och en som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. (Joh

Läs mer

Bibelläsning och bön under pingstnovenan

Bibelläsning och bön under pingstnovenan Bibelläsning och bön under pingstnovenan N är Jesus hade uppstått från de döda talade han med sina lärjungar om att han snart skulle lämna dem. Inför sin himmelsfärd uppmanade Jesus dem att vänta på det

Läs mer

E. Dop i församlingens gudstjänst

E. Dop i församlingens gudstjänst E. Dop i församlingens gudstjänst Om dop och förberedelse av dop, se formuläret Barndop (1 A). När dopet förrättas i församlingens gudstjänst (högmässa, gudstjänst, veckomässa, familjemässa) fogas nedanstående

Läs mer

Jesu Hjärtas Dag - år B Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) Hans hjärtas tankar består från släkte till släkte, han vill rädda vår själ från döden och

Jesu Hjärtas Dag - år B Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) Hans hjärtas tankar består från släkte till släkte, han vill rädda vår själ från döden och 791 Jesu Hjärtas Dag - år B Ingångsantifon (jfr Ps 33:11, 19) Hans hjärtas tankar består från släkte till släkte, han vill rädda vår själ från döden och behålla oss vid liv i hungerns tid. Inledning Hjärtat

Läs mer

Gud rör vid oss. Dop och nattvard. Nr 8 i serien Kristusvägen

Gud rör vid oss. Dop och nattvard. Nr 8 i serien Kristusvägen Gud rör vid oss Dop och nattvard Nr 8 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet Dop och nattvard är heliga handlingar och synliga tecken på att Gud kommer oss till mötes och rör vid oss. DOPET Både barn

Läs mer

KALMAR ADVENTKYRKA MARS 2015

KALMAR ADVENTKYRKA MARS 2015 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA MARS 2015 Ångra er därför och vänd om, så att era synder blir utplånade och tider av nytt liv kommer från Herrens ansikte och han sänder Messias som är bestämd för

Läs mer

BÖNEOKTAV FÖR DE KRISTNAS ENHET, JANUARI (Anders Arborelius)

BÖNEOKTAV FÖR DE KRISTNAS ENHET, JANUARI (Anders Arborelius) BÖNEOKTAV FÖR DE KRISTNAS ENHET, 18-25 JANUARI (Anders Arborelius) Ut unum sint det är Jesu bön att alla som tror på honom skall vara ett i honom. Genom dopet är vi redan ett i honom och med varandra.

Läs mer

22 söndagen 'under året' - år C

22 söndagen 'under året' - år C 1229 22 söndagen 'under året' - år C Ingångsantifon (Ps 86:3, 5) Var mig nådig, o Herre, ty hela dagen ropar jag till dig. Du, o Herre, är god och förlåtande och stor i nåd mot alla som åkallar dig. Inledning

Läs mer

Programblad januari februari 2019 för UMEÅ KÅR

Programblad januari februari 2019 för UMEÅ KÅR Programblad januari februari 2019 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Fullsatt lunchkonsert med Samuel Ljungblahd - till förmån för Frälsningsarméns sociala verksamhet. JANUARI Vecka 1 Tis 1/1 Lör 5/1 Sön

Läs mer

Friheten i Kristus 12 e trefaldighet 090830 Värnamo

Friheten i Kristus 12 e trefaldighet 090830 Värnamo Friheten i Kristus 12 e trefaldighet 090830 Värnamo 1 Inledning Låt oss börja med att förflytta oss 3 mil i avstånd till Rydaholm och 320 år i tiden till 1689. Vi ska möta en ung man som heter Per Svensson.

Läs mer

Vittnesbörd om Jesus

Vittnesbörd om Jesus Vittnesbörd om Jesus Göteborg, 2009 David Svärd Vittnesbörd i Gamla testamentet I det israelitiska samhället följde man det var Guds vilja att man skulle göra det i varje fall de lagar som finns nedtecknade

Läs mer

Sång. Guds ord Här läses bibeltexten som användes vid samlingens början. Stillhet. Bön Här används samlingens inledningsbön igen.

Sång. Guds ord Här läses bibeltexten som användes vid samlingens början. Stillhet. Bön Här används samlingens inledningsbön igen. Spår Aftonbön Ingång Ledare Kom till oss ikväll, vår Gud. Kom till oss med ljus. Ledare Tala till oss ikväll, vår Gud. Visa oss din sanning. Ledare Bli kvar hos oss ikväll, vår Gud. Bli kvar hos oss med

Läs mer

Texter till Predikan

Texter till Predikan Texter till Predikan 2016 05 01 Luk 11:1 En gång var Jesus på en plats och bad. När han hade slutat, sade en av hans lärjungar till honom: "Herre, lär oss att be, liksom Johannes lärde sina lärjungar."

Läs mer

INDENTITET, GUDS RIKE, HELANDE OCH GUDS VILJA

INDENTITET, GUDS RIKE, HELANDE OCH GUDS VILJA INDENTITET, GUDS RIKE, HELANDE OCH GUDS VILJA Gud sade: "Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara lika oss. De skall råda över fiskarna i havet och över fåglarna under himlen, över boskapsdjuren

Läs mer

Första söndagen i advent år A Ingångsantifon - Ps 25:1-3 Till dig, Herre, upplyfter jag min själ; min Gud, på dig förtröstar jag. Låt mig inte komma

Första söndagen i advent år A Ingångsantifon - Ps 25:1-3 Till dig, Herre, upplyfter jag min själ; min Gud, på dig förtröstar jag. Låt mig inte komma 15 Första söndagen i advent år A Ingångsantifon - Ps 25:1-3 Till dig, Herre, upplyfter jag min själ; min Gud, på dig förtröstar jag. Låt mig inte komma på skam, låt inte mina fiender fröjda sig över mig.

Läs mer

Guds Ande påverkar allt!

Guds Ande påverkar allt! Guds Ande påverkar allt! Av: Johannes Djerf I fredags kväll så var jag inbjuden till Rydaholm och tonårsgruppen i kyrkan där för att tala om relationer och sex. Och jag förstår om ni undrar om det var

Läs mer

Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män

Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män Ordning för vigselgudstjänst mellan två kvinnor eller två män Inledningsmusik Gudstjänsten inleds med orgelmusik och vigselparet börjar sitt intåg. Annan instrumental- och/eller vokalmusik kan utföras.

Läs mer

Guds rike består i Kraft! Av: Johannes Djerf

Guds rike består i Kraft! Av: Johannes Djerf Guds rike består i Kraft! Av: Johannes Djerf En av de saker som jag inte tycker om att göra, det är att gå på kalas. Vilket säkert gör mig till en väldigt udda figur för dig om jag inte redan var det.

Läs mer

Tunadalskyrkan e tref. Förlorad och återfunnen II ep Ef 2:1-10

Tunadalskyrkan e tref. Förlorad och återfunnen II ep Ef 2:1-10 1 Tunadalskyrkan 160612 3 e tref. Förlorad och återfunnen II ep Ef 2:1-10 Ett brev kan se ut på många sätt, skrivet i ett automatiskt dataprogram med tryckt adress; i ett brunt eller orange kuvert från

Läs mer

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter

Veckan efter pingst. Bibeltexterna. Gammaltestamentliga texter Veckan efter pingst Den vecka som börjar med pingstdagen talar om det liv som väcks av Anden. Den heliga Andens verk begränsades inte till Jerusalem utan började spridas ut över hela världen. Andens och

Läs mer

När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har

När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har När väckelsen kom till Efesos En predikoserie, hållen i Korskyrkan, Borås, av Micael Nilsson Del 4: Att ge bort det bästa man har Illustration: En ung munk fick för första gången i ansvar att hålla i morgonandakten.

Läs mer

Avskiljning av missionär

Avskiljning av missionär Avskiljning av missionär Anvisningar I Kyrkokonferensens samlade gemenskap av församlingar avskiljs kvinnor och män till särskilda tjänster. Det kan gälla redan ordinerade medarbetare som diakoner och

Läs mer

Och alla dessa frågor bottnar i den här, grundläggande frågan: Vad är en församling? Hur ofta försöker vi att formulera ett svar på den frågan?

Och alla dessa frågor bottnar i den här, grundläggande frågan: Vad är en församling? Hur ofta försöker vi att formulera ett svar på den frågan? Predikan Rönnekyrkan 26 januari 2014: Årshögtid Tema: Vad är en församling? Introduktion: Vad är en församling? Många här har levt med en församling i många år, i stort sett hela livet. Några har varit

Läs mer

Hur man blir kristen i 10 steg. Christian Mölk

Hur man blir kristen i 10 steg. Christian Mölk Hur man blir kristen i 10 steg Christian Mölk www.christianmolk.se 1. Guds avbild 1 I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. 2 Jorden var öde och tom, och mörker var över djupet. Och Guds Ande svävade

Läs mer

Nattvardsfirande utanför kyrkorummet

Nattvardsfirande utanför kyrkorummet Nattvardsfirande utanför kyrkorummet Anvisningar Delandet av brödet och vinet har sin grund i passionsberättelsen. I sin sista måltid visade Jesus hur han genom att ge sitt liv räcker liv till människorna.

Läs mer

Tunadalskyrkan 14 05 25. Bön 1 Kung 3:15-14, Rom 8:24-27, Matt 6:5-8, Ps 13

Tunadalskyrkan 14 05 25. Bön 1 Kung 3:15-14, Rom 8:24-27, Matt 6:5-8, Ps 13 1 Tunadalskyrkan 14 05 25 Bön 1 Kung 3:15-14, Rom 8:24-27, Matt 6:5-8, Ps 13 Livet består av många ingredienser. Det är olika sidor men hänger ändå ihop med att vara människa. Vi möter sådant som skapar

Läs mer

Gud är en Ande som är fullkomlig och perfekt. Till skillnad från många andra religioner som menar att Gud är dualistisk, dvs.

Gud är en Ande som är fullkomlig och perfekt. Till skillnad från många andra religioner som menar att Gud är dualistisk, dvs. DET FINNS MER... + + VEM ÄR GUD? Mycket i den här världen är oerhört vackert och storslaget. Se bara på en soluppgång eller solnedgång, en klar stjärnhimmel, ett mäktigt vattenfall eller en liten blomma

Läs mer

Kristi Kropps och Blods högtid - år C

Kristi Kropps och Blods högtid - år C 779 Kristi Kropps och Blods högtid - år C Ingångsantifon (jfr Ps 81:17) Herren bespisar sitt folk med bästa vete, ja, med honung ur klippan mättar han dem. Inledning Liksom på Skärtorsdagen firar vi även

Läs mer

Predikan på ELMBV:s årsmöte 2008 BÄRA BÖRDOR!

Predikan på ELMBV:s årsmöte 2008 BÄRA BÖRDOR! - 1 - Predikan på ELMBV:s årsmöte 2008 Gal 6:1-7 BÄRA BÖRDOR! 1 Bröder, om ni kommer på någon med att begå en överträdelse, då skall ni som är andliga människor i mildhet upprätta en sådan. Men se till

Läs mer

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till

Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Kol 3:16 Låt Kristi ord rikligt bo hos er med all sin vishet. Undervisa och förmana varandra med psalmer, hymner och andliga sånger och sjung till Gud med tacksamhet i era hjärtan. Kol 3:17 Och allt vad

Läs mer

BÖNESKOLA tisdagar 18.30: 15 jan Bön i vardagen A Leetmaa 29 jan Strategisk bön Kent Pekár 5 feb Strida i Guds armé A Halvardsson och U Johansson

BÖNESKOLA tisdagar 18.30: 15 jan Bön i vardagen A Leetmaa 29 jan Strategisk bön Kent Pekár 5 feb Strida i Guds armé A Halvardsson och U Johansson BÖNESKOLA tisdagar 18.30: 15 jan Bön i vardagen A Leetmaa 29 jan Strategisk bön Kent Pekár 5 feb Strida i Guds armé A Halvardsson och U Johansson BÖN i vardagen Jesus lärde aldrig sina lärjungar hur de

Läs mer

Ett Liv i Lärjungaskap Del 1 - Frälsningens Mysterium

Ett Liv i Lärjungaskap Del 1 - Frälsningens Mysterium Ett Liv i Del 1 - Den som är i Kristus är alltså en ny skapelse, det gamla är förbi, något nytt har kommit. 2 Kor 5:17 Ett Liv i är en serie av korta kurser arrangerade av Hestra Cafékyrka som utforskar

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Frälsningsarmén, Kungsgatan 24, 702 24 Örebro www.fralsningsarmen.se/orebro www.facebook.com/faorebro

Frälsningsarmén, Kungsgatan 24, 702 24 Örebro www.fralsningsarmen.se/orebro www.facebook.com/faorebro 2015/3 Frälsningsarmén, Kungsgatan 24, 702 24 Örebro www.fralsningsarmen.se/orebro www.facebook.com/faorebro Kårledare: major Mikael Ljungholm mobil: 073-920 93 28 e-post: mikael.ljungholm@fralsningsarmen.se

Läs mer

VESPER GAMLA HJELMSERYDS KYRKA

VESPER GAMLA HJELMSERYDS KYRKA ! VESPER GAMLA HJELMSERYDS KYRKA Den bön som vi nu ska be har sina rötter flera tusen år tillbaka i tiden. Det finns exempel i bibeln på att Jesus bad sina böner på ett sätt som liknar den ordning som

Läs mer

Vilket namn har ni gett ert barn? Förälder svarar. Någon av följande böner leds av förälder eller annan anhörig:

Vilket namn har ni gett ert barn? Förälder svarar. Någon av följande böner leds av förälder eller annan anhörig: Dopgudstjänst KLOCKRINGNING MUSIK SAMLINGSORD PSALM INLEDNINGSORD I dopet för Gud oss samman med Jesus Kristus och ett liv tillsammans med honom. Det gör Gud med detta/dessa barn/dig/er som idag ska döpas.

Läs mer

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST

välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST välkommen till ORDETS OCH BORDETS GUDSTJÄNST VÄLKOMSTHÄLSNING SAMLINGEN KLOCKRINGNING * INGÅNGSPSALM INLEDNINGSORD BÖN OM FÖRLÅTELSE En: Livets Gud, genom din Son, öppnar du din famn för oss. Alla: Du

Läs mer

Predikan Påskdagen 2016 i Strängnäs

Predikan Påskdagen 2016 i Strängnäs Predikan Påskdagen 2016 i Strängnäs Filipperbrevet 3:7-11 7 Men allt det som förr var en vinst för mig räknar jag nu som förlust för Kristi skull. 8 Ja, jag räknar allt som förlust, för jag har funnit

Läs mer

1. Skapad till Guds avbild

1. Skapad till Guds avbild Introduktion Detta material är tänkt som ett samtalsunderlag i frälsningsoch dopsamtal. Steg för steg går man igenom de 10 stegen och samtalar om den kristna trons grunder. När alla har förstått ett av

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

November / december 2013

November / december 2013 November / december 2013 Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare

Läs mer

Första söndagen i advent - år C Ingångsantifon (Ps 25:1-3)

Första söndagen i advent - år C Ingångsantifon (Ps 25:1-3) 27 Första söndagen i advent - år C Ingångsantifon (Ps 25:1-3) Till dig, Herre, upplyfter jag min själ, min Gud, på dig förtröstar jag. Låt mig inte komma på skam, låt inte mina fiender fröjda sig över

Läs mer

Påskens budskap handlar om Guds stora nåd. Nya

Påskens budskap handlar om Guds stora nåd. Nya 2014/4 Påskens pulsslag Påskens budskap handlar om Guds stora nåd. Nya testamentets undervisning beskriver på ett förvandlande sätt hur en troende människa kan vara i Kristus och att Kristus finns i varje

Läs mer

Dopgudstjänst så här går det till

Dopgudstjänst så här går det till Dopgudstjänst så här går det till Ni har bokat tid för dop i vår kyrka. Här kan ni inför dopsamtalet gå igenom hur en dopgudstjänst brukar gå till. Psalmer samtalar vi om på dopsamtalet, där vi kommer

Läs mer

Det är ju lite märkligt att glädjen lyser så i det här brevet när vi ser hur hans omständigheter var.

Det är ju lite märkligt att glädjen lyser så i det här brevet när vi ser hur hans omständigheter var. NYTT HJÄRTA Fil. 1:3-11 Sammanfattning av predikan 31 januari. När Bibeln talar om hjärtat är det oftast inte det fysiska hjärtat som menas utan det handlar om vårt innersta vår personlighet, våra känslor.

Läs mer

Anden. Studiehäfte av Henrik Steen

Anden. Studiehäfte av Henrik Steen Anden Studiehäfte av Henrik Steen Innehåll Introduktion 5 1. Den helige Ande Samling 1 Den helige Ande som person 6-8 Fördjupningsruta treenigheten 9 Samling 2 Andens frukt 10-11 Samling 3 Andens gåvor

Läs mer

Bibeln berättar. Lukas berättar om den sista måltiden:

Bibeln berättar. Lukas berättar om den sista måltiden: Måltiden När han sedan låg till bords med dem tog han brödet, läste tackbönen, bröt det och gav åt dem. Då öppnades deras ögon och de kände igen honom, men han försvann ur deras åsyn. Måltiden 85 86 Steg

Läs mer

Ordning för begravningsgudstjänst

Ordning för begravningsgudstjänst Ordning för begravningsgudstjänst Klockringning Musik Gudstjänsten inleds med orgelmusik, där så kan ske. Annan instrumental- och/ eller vokalmusik kan utföras. Därefter kan prästen säga följande eller

Läs mer

D. Vid läsårets början

D. Vid läsårets början D. Vid läsårets början Andakten kan förrättas av en präst, en församlingsanställd eller någon från skolan. Psalmer Man kan sjunga någon eller några av följande psalmer: 153, 289, 322, 471, 492 eller 496.

Läs mer

c. Paulus skriver att han egentligen inte behöver skriva till korinthierna om detta med kristet givande, så varför gör han det då?

c. Paulus skriver att han egentligen inte behöver skriva till korinthierna om detta med kristet givande, så varför gör han det då? 2 Korintierbrevet 9 (Vers 1-15) Var och en må ge vad han har beslutat sig för 1 Egentligen behöver jag inte skriva till er om hjälpen till de heliga. 2 Jag vet hur villiga ni är, och inför makedonierna

Läs mer

Dina första steg på trons väg

Dina första steg på trons väg Dina första steg på trons väg En liten hjälp för dig som precis har tagit emot Jesus och blivit frälst! Av Christer Åberg Inledning Till att börja med vill jag gratulera dig över att du har tagit emot

Läs mer

En körmässa om att hitta hem

En körmässa om att hitta hem En körmässa om att hitta hem Text och musik av Johan & Hanna Sundström Välkommen Klockringning Andas (Introitus) Andas, andas frihet andas nåd. Morgondagen randas. Sjung Guds ära, Han är här. Glädjens

Läs mer

I (Guds:)Faderns och Sonens och den helige Andes namn.

I (Guds:)Faderns och Sonens och den helige Andes namn. VIGSELGUDSTJÄNST KLOCKRINGNING MUSIK SAMLINGSORD I (Guds:)Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Inför Guds ansikte har vi samlats till vigsel mellan er, NN och NN. Vi är här för att be om Guds

Läs mer

Programblad november december 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad november december 2018 för UMEÅ KÅR Programblad november december 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Eva Zetterlund, Umeå. NOVEMBER Vecka 44 Lör 3/11 Sön 4/11 Vecka 45 Mån 5/11 Ons 7/11 Fre 9/11 Lör 10/11 Sön 11/11 Vecka

Läs mer

Om någon förblir i mig bär han rik frukt! Av: Johannes Djerf

Om någon förblir i mig bär han rik frukt! Av: Johannes Djerf Om någon förblir i mig bär han rik frukt! Av: Johannes Djerf Vi har under de senaste två söndagarna talat om längtan efter liv i den kristna tron. Längtan efter Guds Helige Ande och att fortsätta bygga

Läs mer

Offentliga samlingar December Februari Frälsningsarmén Trelleborg

Offentliga samlingar December Februari Frälsningsarmén Trelleborg Offentliga samlingar December 2017 - Februari 2018 Frälsningsarmén Trelleborg En hälsning från kårledaren! Kära medlemmar och vänner i våra olika grupper, Det känns som om vi blivit en stor familj som allt

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer

Om att bli mer lik Gud och sig själv.

Om att bli mer lik Gud och sig själv. Om att bli mer lik Gud och sig själv. 2 Helgjuten Om att bli lik Gud och sig själv 3 Jonas Lundkvist equmenia 2012 Grafisk form & Illustration: Rebecca Miana Olsson Första utgåvan equmenia Box 14038, 167

Läs mer