Grundavtal för Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Grundavtal för Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård"

Transkript

1 Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård 1(8) för Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård I ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Namn och hemort Samkommunens namn är Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård och dess hemort är Malax. 2 Medlemskommuner Samkommunens medlemskommuner är Kaskö stad, Korsnäs kommun, Kristinestads stad, Malax kommun samt Närpes stad. Samkommunen är tvåspråkig. Myndigheternas arbetsspråk är svenska och finska. Alla protokoll skrivs på svenska och finska. 3 Uppgifter och ordnande av verksamheten Samkommunens uppgift är att för medlemskommunerna anordna primärhälsovården i enlighet med lagen om folkhälsoarbetet (66/72). Samkommunens uppgift är därtill att för Korsnäs, Kristinestad, Malax och Närpes anordna socialvården i enlighet med socialvårdslagen (710/82). Samkommunens uppgift är att för Kaskö anordna till primärhälsovården nära ansluten socialvård. Samkommunen anordnar inte barndagvård. Samkommunen ordnar servicen för områdets invånare i enlighet med L om planering av och statsandelar för social- och hälsovård (733/92). Samkommunen fungerar som beställare, vilket betyder att det är samkommunen som beslutar om servicens omfattning, kvalitet och sättet att producera den i samråd med medlemskommunerna. Samkommunen kan ordna verksamheten i form av egen produktion, i medlemskommunernas regi eller genom upphandling från tredje part. I Kristinestad, Malax och Närpes finns hälsovårdscentral samt i Kaskö och Korsnäs hälsostation med läkarmottagning. Medlemskommun kan för sin del definiera en service som, beträffande innehåll och kvalitet, överstiger den allmänna nivån inom samkommunen, varvid medlemskommunen står för merkostnaderna. Utöver de i 1 mom nämnda uppgifterna kan samkommunen handha andra uppgifter som medlemskommunerna överfört på den. En medlemskommun kan inte utan sitt samtycke åläggas att delta i skötseln av i detta moment avsedda uppgifter och i kostnaderna för dem.

2 Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård 2(8) För fullgörandet av sina uppgifter kan samkommunen äga och besitta utrymmen och annan fast egendom. II SAMKOMMUNENS ORGAN SAMKOMMUNFULLMÄKTIGE 4 Antalet medlemmar Till samkommunfullmäktige väljer medlemskommunerna ledamöter enligt antalet invånare i kommunen enligt följande: Kommunens invånarantal Antal ledamöter (påbörjat 1000) högst För varje ledamot väljs en personlig ersättare. Antalet ledamöter bestäms enligt invånarantalet den 31 december som föregår året då kommunernas fullmäktige väljs. Det sammanlagda röstetalet i samkommunfullmäktige för de ledamöter som valts från en medlemskommun bestäms enligt invånarantalet den 31 december som föregår året då kommunernas fullmäktige väljs så att de ledamöter som valts från kommunen har en röst för varje nytt tusental invånare. Det sammanlagda röstetalet för de ledamöter som valts från en kommun fördelar sig jämnt mellan de närvarande ledamöterna. 5 Mandatperiod Ledamöterna i samkommunfullmäktige väljs för en tid som motsvarar kommunernas fullmäktiges mandatperiod.

3 Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård 3(8) 6 Kallelsetid Kallelse till samkommunfullmäktiges sammanträde skall tillställas ledamöterna i samkommunfullmäktige och de som har närvarorätt samt medlemskommunernas kommunstyrelser minst 14 dagar före sammanträdet. 7 Beslutförhet Samkommunfullmäktige är beslutfört då minst 2/3 av ledamöterna är närvarande och de representerar minst hälften av kommunernas sammanlagda rösträtt. 8 Arbetsordning Formerna för fullmäktiges verksamhet bestäms i arbetsordning. 9 Uppgifter Samkommunfullmäktige ansvarar för samkommunens verksamhet och ekonomi. Samkommunfullmäktige skall 1. fatta beslut om de centrala målen för samkommunens verksamhet och ekonomi, 2. fatta beslut om grunderna för hur förvaltningen skall organiseras, 3. fatta beslut om grunderna för ekonomin och finansieringen samt godkänna budgeten, 4. fatta beslut om de allmänna grunderna för de avgifter som skall tas ut för samkommunens tjänster och andra prestationer, 5. fatta beslut om de mål för verksamheten och ekonomin som skall ställas upp för samkommunens affärsverk, 6. fatta beslut om ingående av borgensförbindelse eller ställande av annan säkerhet för annans skuld, 7. utse ledamöter i samkommunens organ, om inte något annat stadgas nedan, 8. fatta beslut om grunderna för de förtroendevaldas ekonomiska förmåner, 9. utse revisorer, 10. godkänna bokslutet och fatta beslut om ansvarsfrihet, samt 11. fatta beslut om annat som fullmäktige enligt stadganden och bestämmelser skall besluta om. För beslut i samkommunfullmäktige som gäller köp och försäljning av fast egendom krävs att beslutet understöds av minst 3/4 av det sammanlagda röstetalet i samkommunfullmäktige. Samkommunfullmäktige kan i instruktion överföra beslutanderätten till andra organ i samkommunen samt till förtroendevalda och tjänsteinnehavare i enlighet med 14 kommunallagen (365/95).

4 Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård 4(8) SAMKOMMUNSTYRELSEN 10 Sammansättning och verksamhetsperiod Samkommunen har en samkommunstyrelse som består av elva (11) medlemmar och lika många personliga ersättare. Medlemmarna i samkommunstyrelsen väljs för en mandatperiod om två år. Varje medlemskommun skall ha minst en medlem och en ersättare i samkommunstyrelsen. 11 Styrelsens beslutanderätt Samkommunstyrelsens beslutanderätt regleras i instruktion. Samkommunstyrelsen utövar därtill beslutanderätten i sådana ärenden vars beslutanderätt inte finns klart reglerat i lag eller stadga. 12 Intressebevakning, representation och underskrifter Samkommunstyrelsen bevakar samkommunens intressen och representerar samkommunen. Avtal och överenskommelser som samkommunen ingått undertecknas på sätt som stadgats i instruktionen. SAMKOMMUNENS ÖVRIGA ORGAN 13 Revisionsnämnden Samkommunen har en revisionsnämnd med fem (5) medlemmar, en medlem och en ersättare från varje medlemskommun. Ordförande och en vice ordförande utses bland medlemmarna. Ordförande och vice ordförande skall vara ledamöter i samkommunsfullmäktige. 14 Samkommunens övriga organ I instruktion stadgas om samkommunens övriga organ, deras sammansättning och uppgifter. Varje medlemskommun skall ha minst en medlem och en ersättare i samkommunens övriga organ.

5 Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård 5(8) III EKONOMI OCH GRANSKNING AV FÖRVALTNING OCH EKONOMI 15 Grundkapital Grundkapitalet utgörs av medlemskommunernas kapitalplaceringar. Det kan höjas genom överföring från andra poster i det egna kapitalet. Grundkapitalets belopp är ,00 euro då samkommunen inleder sin verksamhet och fördelas i andelar för de enskilda medlemskommunerna i proportion till invånarantalet För grundkapitalet erläggs ingen ränta. Samkommunfullmäktige beslutar om höjning och sänkning av grundkapitalet. 16 Medlemskommunernas andelar och ansvar Medlemskommunens andel i samkommunens tillgångar samt dess ansvar för samkommunens skulder och förbindelser fastställs i förhållande till grundkapitalandelarna. Samkommunen för register över medlemskommunernas andelar i grundkapitalet och placeringsfonder. Då samkommunen upplöses fördelas samkommunens pensionsutgiftsbaserade ansvar mellan medlemskommunerna i enlighet med andelar i grundkapitalet om inte därom skilt överenskommes. 17 Budget och ekonomiplan Vid beredningen av ekonomiplanen samt målsättningarna för verksamheten skall medlemskommunerna höras och ges tillfälle att senast framlägga förslag till utvecklande av samkommunens verksamhet. Den preliminära budgeten och ekonomiplanen för följande kalenderår skall tillställas medlemskommunerna senast och den godkända budgeten och ekonomiplanen senast Ändringar i budgeten skall godkännas under budgetåret. 18 Avskrivning enligt plan Beräkningsgrunderna för avskrivning enligt plan godkänns av samkommunfullmäktige.

6 Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård 6(8) 19 Prissättning och fakturering Grunden för prestationsprissättning är självkostnadspriset, som innefattar direkta produktionskostnader, allmänna förvaltningskostnader och kapitalkostnader. De direkta kostnaderna och de allmänna förvaltningskostnaderna skall grunda sig på reella kostnader. I kapitalkostnaderna ingår avskrivningarna enligt plan. I instruktion stadgas närmare om prisgrunder, produktion, fakturering och bokföring. Stora överskott eller underskott beräknas på förhand och beaktas i prissättningen av prestationerna under räkenskapsperioden, så att enhetspriserna justeras till att motsvara de reella kostnaderna. 20 Kapitalfinansiering av investeringar Samkommunen kan skaffa kapitalfinansiering för investeringsutgifter i form av statsandelar och övrig extern finansiering, medlemskommuners finansieringsandelar eller som placering av eget kapital och genom lån av medlemskommunerna eller finansiella institut. Medlemskommunerna beslutar om villkoren för medlemskommuners finansieringsandelar och placering av eget kapital och om lån av medlemskommuner. Villkoren fastställs separat för olika projekt. De beräknade kostnaderna för ett anläggningsprojekt fördelas för fastställande av statsandel som medlemskommunernas andelar i förhållande till fördelningen av grundkapitalet enligt det senaste bokslutet, om det inte för ett enskilt projekt bestämts någon annan fördelning. Betalningsandelar som uppbärs av en medlemskommun för amortering av lån för investeringsfinansiering antecknas som en höjning av medlemskommunernas andel i grundkapitalet. 21 Upprättande av fonder Om upprättande av fonder och godkännande av deras stadgor beslutar samkommunfullmäktige. 22 Dröjsmålsränta Vid dröjsmål med betalningen är medlemskommunen och samkommunen skyldiga att betala dröjsmålsränta enligt räntelagen.

7 Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård 7(8) 23 Behandling av bokslut Bokslutet undertecknas av samkommunstyrelsens medlemmar och föredraganden samt överlämnas åt revisorerna och revisionsnämnden senast När samkommunfullmäktige godkänner bokslutet beslutar samkommunfullmäktige samtidigt om behandlingen av räkenskapsperiodens resultat och om behövliga åtgärder för balansering av ekonomin. 24 Granskning av förvaltningen och ekonomin Angående granskning av förvaltningen och ekonomin följs bestämmelserna i kommunallagen (365/95) och samkommunens instruktion. 25 Ställningen för kommuner som utträder ur samkommunen och för kommuner som fortsätter verksamheten Om en medlemskommun utträder ur samkommunen eller minskar sin andel i grundkapitalet, betalas till kommunen dess andel eller en del därav, enligt samkommunfullmäktiges beslut. Om de andra kommunerna inte löser in den utträdande medlemskommunens kapitalandel, sänks grundkapitalet. Ersättning för grundkapitalandelen betalas i jämnstora årliga poster under 5 år, räknat från den dag då utträdet trädde i kraft. För ersättningen erläggs ingen ränta. Medlemskommun kan utträda ur samkommunen i enlighet med kommunallagen (365/95) eller medelst samstämmiga beslut av medlemskommunerna. 26 Upplösning och likvidation av samkommunen Medlemskommunernas fullmäktige beslutar om upplösning av samkommunen. Om samkommunen upplöses ansvarar samkommunstyrelsen för likvidationen, om inte medlemskommunerna enas om något annat arrangemang. Sådana samkommunstillgångar som inte behövs för ersättande av likvidationskostnader och betalning av skulder eller fullgörande av åtaganden fördelas bland medlemskommunerna i förhållande till deras andelar av grundkapitalet. Om det belopp som krävs för betalning av kostnader och skulder samt fullgörande av åtaganden är större än tillgångarna, betalar medlemskommunerna skillnaden i förhållande till andelarna.

8 Kust-Österbottens samkommun för social- och primärhälsovård 8(8) 27 Ikraftträdande och tillämpning Detta grundavtal träder i kraft och tillämpas på de i grundavtalet avsedda verksamhets- och myndighetsuppgifterna från Övergångsstadgande: Åtgärder för verkställigheten av detta avtal kan vidtas före avtalet träder i kraft. Eventuella kostnader som uppstår av åtgärderna för verkställigheten av detta avtal fördelas mellan medlemskommunerna i enlighet med andelar i grundkapitalet. Stadgandena i 19 3 mom omprövas utgående från erfarenheterna av verksamheten för de två första kalenderåren.

Samkommunens namn är Vasa sjukvårdsdistrikt samkommun och dess hemort är Vasa stad.

Samkommunens namn är Vasa sjukvårdsdistrikt samkommun och dess hemort är Vasa stad. 1(7) VASA SJUKVÅRDSDISTRIKT 1.1.2012 GRUNDAVTAL 1 KAPITLET SAMKOMMUNEN 1 Namn och hemort Samkommunens namn är Vasa sjukvårdsdistrikt samkommun och dess hemort är Vasa stad. 2 Uppgifter Samkommunen har

Läs mer

Grundavtal för Kårkulla samkommun

Grundavtal för Kårkulla samkommun Grundavtal för Kårkulla samkommun 1 kap. SAMKOMMUNEN 1 Samkommunens namn och hemort Samkommunens namn är Kårkulla samkommun och dess hemort är Väståbolands stad. Samkommunens arbetsspråk är svenska. 2

Läs mer

GRUNDAVTAL FÖR MALMSKA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSOMRÅDET SAMKOMMUN

GRUNDAVTAL FÖR MALMSKA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSOMRÅDET SAMKOMMUN 1 GRUNDAVTAL FÖR MALMSKA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSOMRÅDET SAMKOMMUN Godkänd 23.9.2003 104 stadsfullmäktige, Jakobstads stad Godkänd 1.9.2003 52 kommunfullmäktige, Pedersöre kommun Godkänd 20.8.2003 30 kommunfullmäktige,

Läs mer

GRUNDAVTAL OPTIMA SAMKOMMUN

GRUNDAVTAL OPTIMA SAMKOMMUN 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 2 1.1 Samkommun... 2 1.2 Medlemskommuner... 2 1.3 Samkommunens uppgifter... 2 1.4 Samkommunens utbildningsenheter... 2 1.5 Undervisningsspråk... 3 2 SAMKOMMUNENS ORGAN... 3 2.1

Läs mer

Samkommun Kronoby * Karleby * Jakobstad * Pedersöre * Larsmo GRUNDAVTAL

Samkommun Kronoby * Karleby * Jakobstad * Pedersöre * Larsmo GRUNDAVTAL Samkommun Kronoby * Karleby * Jakobstad * Pedersöre * Larsmo GRUNDAVTAL 2 1 kap. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Samkommun Samkommunens namn: Kvarnen samkommun. Hemort: Kronoby. 2 Medlemskommuner Samkommunens

Läs mer

Grundavtal för KOMMUNALFÖRBUNDET OASEN BOENDE- OCH VÅRDCENTER

Grundavtal för KOMMUNALFÖRBUNDET OASEN BOENDE- OCH VÅRDCENTER Grundavtal för KOMMUNALFÖRBUNDET OASEN BOENDE- OCH VÅRDCENTER 1 kap. KOMMUNALFÖRBUNDET 1 Kommunalförbundets namn och hemort Kommunalförbundets namn är Oasen boende- och vårdcenter k.f. med arbetsnamnet

Läs mer

Med övriga kommuner kan samkommunen ingå avtal om skötsel av frivilliga uppgifter mot full ersättning.

Med övriga kommuner kan samkommunen ingå avtal om skötsel av frivilliga uppgifter mot full ersättning. ÖSTERBOTTENS FÖRBUND POHJANMAAN LIITTO GRUNDAVTAL I ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Namn och hemort Samkommunens namn är Samkommunen för Österbottens förbund. Namnet kan även användas i formen Österbottens förbund.

Läs mer

Förslag till grundavtal

Förslag till grundavtal Förslag till grundavtal Innhållsförteckning KAPITEL I SAMKOMMUNEN... 1 1 NAMN OCH HEMORT... 1 2 UPPGIFTER... 1 3 MEDLEMSKOMMUNER... 1 4 ANTAGANDE AV NY MEDLEMSKOMMUN OCH MEDLEMKOMMUNS UTTRÄDE... 1 KAPITEL

Läs mer

Samkommunen för Österbottens välfärdsområde Utkast till grundavtal /OG_version 0.3

Samkommunen för Österbottens välfärdsområde Utkast till grundavtal /OG_version 0.3 Samkommunen för Österbottens välfärdsområde Utkast till grundavtal 04.04.2019/OG_version 0.3 1 KAPITEL MEDLEMSKOMMUNERNA OCH UPPGIFTEN 1 Namn och hemort Samkommunens namn är samkommunen för Österbottens

Läs mer

GRUNDAVTAL FÖR NYLANDS FÖRBUND

GRUNDAVTAL FÖR NYLANDS FÖRBUND 1 (10) GRUNDAVTAL FÖR NYLANDS FÖRBUND Grundavtalet har trätt i kraft 4.3.2013 Kap. 1 SAMKOMMUNENS NAMN, UPPGIFTER OCH MEDLEMSKOMMUNER 1 Namn och hemort Samkommunens namn är Uudenmaan liitto, kuntayhtymä

Läs mer

Grundavtal Kommunernas socialtjänst k.f. UTKAST VERSION 7. Grundavtal. Kommunernas socialtjänst k.f

Grundavtal Kommunernas socialtjänst k.f. UTKAST VERSION 7. Grundavtal. Kommunernas socialtjänst k.f Grundavtal Kommunernas socialtjänst k.f. 1.1.2020! 1 (! 9) KAPITEL 1 Kommunalförbundet 3 1 Namn och hemort 3 2 Medlemskommuner 3 3 Kommunalförbundets uppgifter och verksamhet 3 KAPITEL 2 Förbundsstämman

Läs mer

Samkommunens namn är Uudenmaan liitto, kuntayhtymä Nylands förbund, samkommun. Dess hemort är Helsingfors stad. Samkommunen är tvåspråkig.

Samkommunens namn är Uudenmaan liitto, kuntayhtymä Nylands förbund, samkommun. Dess hemort är Helsingfors stad. Samkommunen är tvåspråkig. 1 Ls 2/2010 Ärende nr 19 GRUNDAVTAL FÖR NYLANDS FÖRBUND Kap. 1 SAMKOMMUNENS NAMN, UPPGIFTER OCH MEDLEMSKOMMUNER 1 Namn och hemort Samkommunens namn är Uudenmaan liitto, kuntayhtymä Nylands förbund, samkommun.

Läs mer

GRUNDAVTAL FÖR KOTKA-FREDRIKSHAMNREGIONENS SAMKOMMUN FÖR UTBILDNING

GRUNDAVTAL FÖR KOTKA-FREDRIKSHAMNREGIONENS SAMKOMMUN FÖR UTBILDNING GRUNDAVTAL FÖR KOTKA-FREDRIKSHAMNREGIONENS SAMKOMMUN FÖR UTBILDNING 1 Innehåll I ALLMÄNNA BESTÄMMELSER...2 1 Namn och hemort...2 2 Medlemskommuner...2 3 Samkommunens uppgifter...2 II SAMKOMMUNSSTÄMMA...2

Läs mer

MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUNDS GRUNDAVTAL 2010

MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUNDS GRUNDAVTAL 2010 MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUNDS GRUNDAVTAL 2010 1 MELLERSTA ÖSTERBOTTENS FÖRBUNDS GRUNDAVTAL 2010 4 Definitionen av samarbetsområde i landskapets regionutvecklingslag samt uppgifter i samarbetsområdet...5

Läs mer

b) upprätthålla svenskspråkig regionteaterverksamhet i Svenska Österbotten.

b) upprätthålla svenskspråkig regionteaterverksamhet i Svenska Österbotten. Samkommunen SVENSKA ÖSTERBOTTENS FÖRBUND för utbildning och kultur G R U N D A V T A L I ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Samkommunens namn och hemort Namnet är Samkommunen Svenska Österbottens förbund för utbildning

Läs mer

29 Upplösning av samkommunen och likvidation Ändring av grundavtalet Avgörande av meningsskiljaktigheter som gäller avtalet...

29 Upplösning av samkommunen och likvidation Ändring av grundavtalet Avgörande av meningsskiljaktigheter som gäller avtalet... 1 Innehåll 1. kap. MEDLEMSKOMMUNER OCH UPPGIFTER... 3 1 Namn och hemort... 3 2 Medlemskommuner... 3 3 Uppgifter och verksamhetsidé... 3 4 Inträde i och utträde ur samkommunen samt ställningen för de medlemskommuner

Läs mer

Itä-Uudenmaan koulutuskuntyhtymä-grundavtal

Itä-Uudenmaan koulutuskuntyhtymä-grundavtal Itä-Uudenmaan koulutuskuntyhtymä-grundavtal 1.6.2017- KAPITEL I SAMKOMMUNEN 1 NAMN OCH HEMORT Samkommunens namn är Itä-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä och dess hemort Borgå. Samkommunen är tvåspråkig. Behövliga

Läs mer

KESKI-POHJANMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUKUNTAYHTYMÄ/ MELLERSTA ÖSTERBOTTENS SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSSAMKOMMUN

KESKI-POHJANMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUKUNTAYHTYMÄ/ MELLERSTA ÖSTERBOTTENS SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSSAMKOMMUN UTKAST 23.11.2015 (korrigerad version 14.12.2015) KESKI-POHJANMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUKUNTAYHTYMÄ/ MELLERSTA ÖSTERBOTTENS SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSSAMKOMMUN GRUNDAVTAL 1 kapitlet SAMKOMMUNEN 1 Namn

Läs mer

Andra uppgifter som med stöd av lagstiftningen tillkommer landskapets förbund.

Andra uppgifter som med stöd av lagstiftningen tillkommer landskapets förbund. GRUNDAVTAL FÖR EGENTLIGA FINLANDS FÖRBUND-SAMKOMMUN Godkänd i landskapsfullmäktige den 27.3.2000 Godkänd i landskapsfullmäktige den 13.6.2005 Godkänd i landskapsfullmäktige den 9.6.2008 Godkänd i landskapsfullmäktige

Läs mer

FÖR BILDANDET AV ETT SAMARBETSOMRÅDE I ENLIGHET MED LAGEN OM EN KOMMUN- OCH SERVICESTRUKTURREFORM (169/2007 NEDAN RAMLAGEN)

FÖR BILDANDET AV ETT SAMARBETSOMRÅDE I ENLIGHET MED LAGEN OM EN KOMMUN- OCH SERVICESTRUKTURREFORM (169/2007 NEDAN RAMLAGEN) SAMARBETSAVTAL FÖR BILDANDET AV ETT SAMARBETSOMRÅDE I ENLIGHET MED LAGEN OM EN KOMMUN- OCH SERVICESTRUKTURREFORM (169/2007 NEDAN RAMLAGEN) 1 AVTALSPARTER Staden Jakobstad Pedersöre kommun Nykarleby stad

Läs mer

Mall för grundavtal Helsingfors 2016

Mall för grundavtal Helsingfors 2016 Mall för grundavtal Helsingfors 2016 ISBN 978-952-293-425-3 (pdf) Finlands Kommunförbund Helsingfors 2016 Finlands Kommunförbund Andra linjen 14, 00530 Helsingfors PB 200, 00101 Helsingfors Tfn 09 7711

Läs mer

Begäran om utlåtande över grundavtal för Vasa sjukvårdsdistrikt

Begäran om utlåtande över grundavtal för Vasa sjukvårdsdistrikt PROTOKOLLSUTDRAG Organ Kommunstyrelsen 09.09.2019 Sida 1 Dnr KOMU/1044/00.01.00.02/2019 160 Begäran om utlåtande över grundavtal för Vasa sjukvårdsdistrikt Kommunstyrelsen 160 9.9.2019 Kommundirektör Rurik

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Lycksele-Malå

Förbundsordning för Samordningsförbundet Lycksele-Malå Förbundsordning för Samordningsförbundet Lycksele-Malå Samordningsförbundet Lycksele-Malå har inrättats med stöd av Lag (SFS nr 2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Förbundsordning för Miljöförbundet Blekinge Väst

Förbundsordning för Miljöförbundet Blekinge Väst Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Godkänd av: NYA KF 69, 2006-12-11, Rev KF 158, 2016-12-19 Medlemmar namn och säte 1 Kommunalförbundets namn är Miljöförbundet och det har sitt säte i Sölvesborg.

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Samspelet

Förbundsordning för Samordningsförbundet Samspelet KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2009-05-14 Ersätter: 2007-09-13 Gäller fr o m: 2009-05-14 Förbundsordning för Samordningsförbundet Samspelet Samordningsförbundet

Läs mer

Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund

Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund Utskriftsdatum Sid(or) 2013-09-19 1(5) Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund 1 Samordningsförbundets bildande Förbundet är ett samordningsförbund enligt Lagen om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser,

Läs mer

Kommunal Författningssamling för Staden Jakobstad

Kommunal Författningssamling för Staden Jakobstad Nr 490/2012 Kommunal Författningssamling för Staden Jakobstad EKONOMI- OCH REVISIONSSTADGA Godkänd av stadsfullmäktige 16.12.1996 9 ändrad i stadsfullmäktige 30.1.2001 12 ändrad i stadsfullmäktige 10.12.2012

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Centrala Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Centrala Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Centrala Östergötland Samordningsförbundet Centrala Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser.

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland Samordningsförbundet Östra Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Direktiv för intern kontroll

Direktiv för intern kontroll RANNIKKO-POHJANMAAN SOSIAALI- JA PERUSTERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ KUST-ÖSTERBOTTENS SAMKOMMUN FÖR SOCIAL- OCH PRIMÄRHÄLSOVÅRD Direktiv för intern kontroll Kust-Österbottens samkommun 0 INNEHÅLL 1. Definition

Läs mer

Resultatområdet för extern revision är underställt revisionsnämnden. Stadens externa revision leds av stadsrevisorn.

Resultatområdet för extern revision är underställt revisionsnämnden. Stadens externa revision leds av stadsrevisorn. 1 R E V I S I O N S S T A DG A F Ö R V A N D A S T A D Godkänd av stadsfullmäktige den 28.1.2008. I kraft från och med 1.3.2008 1 Uppgiftsområde Den externa revisionen svarar för ordnandet av den externa

Läs mer

Stadgar. Godkänt av föreningens höstmöte Namn och hemort

Stadgar. Godkänt av föreningens höstmöte Namn och hemort 1/6 Stadgar Godkänt av föreningens höstmöte 14.11.2011 1 Namn och hemort Föreningens namn är Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta ry Delegationen för stiftelser och fonder rf. Föreningens språk är

Läs mer

Fastställande av en medlemskommuns årliga betalningsandel till en samkommun och behandling av betalningsandelen i kommunens bokföring

Fastställande av en medlemskommuns årliga betalningsandel till en samkommun och behandling av betalningsandelen i kommunens bokföring 1 (6) Bokföringsnämndens kommunsektion UTLÅTANDE 98 22.3.2011 Fastställande av en medlemskommuns årliga betalningsandel till en samkommun och behandling av betalningsandelen i kommunens bokföring 1 Begäran

Läs mer

INSTRUKTION FÖR VÅRD OCH OMSORGSCENTRALEN. Godkänd av stadsfullmäktige i Kristinestad ( 9)

INSTRUKTION FÖR VÅRD OCH OMSORGSCENTRALEN. Godkänd av stadsfullmäktige i Kristinestad ( 9) Kristinestad Instruktion för vård- och omsorgscentralen 1 INSTRUKTION FÖR VÅRD OCH OMSORGSCENTRALEN Godkänd av stadsfullmäktige i Kristinestad 31.1.2011 ( 9) Samarbetsförfarande 7.12.2010 Vård- och omsorgsnämnd

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn

Förbundsordning för Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Förbundsordning för Samordningsförbundet Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1 210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

INSTRUKTION FÖR SOCIALNÄMNDEN I KUMLINGE KOMMUN

INSTRUKTION FÖR SOCIALNÄMNDEN I KUMLINGE KOMMUN INSTRUKTION FÖR SOCIALNÄMNDEN I KUMLINGE KOMMUN Godkänd av fullmäktige 17.12.2015 Träder i kraft 1.1.2016 1 INSTRUKTION FÖR SOCIALNÄMNDEN I KUMLINGE KOMMUN Socialnämndens uppgiftsområden är de följande:

Läs mer

RAMAVTAL FÖR BILDANDET AV ETT SAMARBETSOMRÅDE I ENLIGHET MED LAGEN OM EN KOMMUN- OCH SERVICESTRUKTURREFORM (169/2007, NEDAN RAMLAGEN)

RAMAVTAL FÖR BILDANDET AV ETT SAMARBETSOMRÅDE I ENLIGHET MED LAGEN OM EN KOMMUN- OCH SERVICESTRUKTURREFORM (169/2007, NEDAN RAMLAGEN) RAMAVTAL FÖR BILDANDET AV ETT SAMARBETSOMRÅDE I ENLIGHET MED LAGEN OM EN KOMMUN- OCH SERVICESTRUKTURREFORM (169/2007, NEDAN RAMLAGEN) AVTALSPARTER Korsholms kommun Oravais kommun Vörå-Maxmo kommun. BAKGRUND

Läs mer

Förbundets namn är Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm.

Förbundets namn är Samordningsförbundet Falköping/Tidaholm. Förbundsordning för Falköping/Tidaholm Förbundsordning för i kommunerna Falköping/Tidaholm. har inrättats med stöd av lagen (2003:1 210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Roslagen

Förbundsordning för Samordningsförbundet Roslagen 2018-04-27 Förbundsordning för Samordningsförbundet Roslagen Samordningsförbundet Roslagen (nedan kallat samordningsförbundet) har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser

Läs mer

Samkommunens uppgift är att äga och hyra ut lokaler för yrkeshögskoleverksamhet. Samkommunens tillgångar samt ansvar och åtaganden

Samkommunens uppgift är att äga och hyra ut lokaler för yrkeshögskoleverksamhet. Samkommunens tillgångar samt ansvar och åtaganden Kommunstyrelsen 332 25.08.2014 Kommunfullmäktige 79 01.09.2014 Upplösning av samkommunen EVTEK Kommunstyrelsen 25.08.2014 332 Beskrivning EVTEK-kuntayhtymä Samkommunens avtalskommuner samt andelarna av

Läs mer

Campus Kungsgården, auditoriet, Kungsgårdsvägen 30 A, Vasa

Campus Kungsgården, auditoriet, Kungsgårdsvägen 30 A, Vasa Sida 1 Sammanträdestid: 30.8.2017 kl. 10.00 Sammanträdesplats: Campus Kungsgården, auditoriet, Kungsgårdsvägen 30 A, 65380 Vasa Närvarande: Medlemskommunernas ombud, se bilaga 15 Paragrafer: 15-21 Underskrifter:

Läs mer

FÖRVALTNINGSSTADGA. Kommunalförbundet Ålands Miljöservice

FÖRVALTNINGSSTADGA. Kommunalförbundet Ålands Miljöservice FÖRVALTNINGSSTADGA Kommunalförbundet Ålands Miljöservice Godkänd av styrelsen 6.5.52013 Godkänd av stämman 4.6.2013 Kommunalförbundet för Ålands Miljöservice Ålands Miljöservice är ett kommunalförbund.

Läs mer

Kommunfullmäktige i Norrköpings kommun antog förbundsordningen den 26 januari 2009, 7.

Kommunfullmäktige i Norrköpings kommun antog förbundsordningen den 26 januari 2009, 7. Förbundsordning 2009-01-26 Förbundsordning för Samordningsförbundet Östra Östergötland KS-669/2008 Kommunfullmäktige i Norrköpings kommun antog förbundsordningen den 26 januari 2009, 7. Samordningsförbundets

Läs mer

Förbundsordning för Höglandets Kommunalförbund

Förbundsordning för Höglandets Kommunalförbund Författningssamling Antagen av kommunfullmäktige:2001-10-25 161 Reviderad: KF 2003-05-22 97 KF 2006-11-30 12 Förbundsordning för Höglandets Kommunalförbund Namn, säte och varaktighet 1 Kommunalförbundets

Läs mer

Förbundsordning för Nyköping - Oxelösunds Vattenverksförbund av år 1960

Förbundsordning för Nyköping - Oxelösunds Vattenverksförbund av år 1960 OXELÖSUNDS KOMMUNS Vattenverksförbund 1 (6) Förbundsordning för Nyköping - Oxelösunds Vattenverksförbund av år 1960 Antagen av Kommunfullmäktige Oxelösund 2004 10 27 / 2008-10-15 Kommunfullmäktige Nyköping

Läs mer

2014-11-20 FÖRBUNDSORDNING. Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet. Giltig från 2015-01-01

2014-11-20 FÖRBUNDSORDNING. Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet. Giltig från 2015-01-01 2014-11-20 FÖRBUNDSORDNING Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet Giltig från 2015-01-01 1 Förbundsordning för Samordningsförbund Värend Samordningsförbundet Värend har

Läs mer

Förbundsordning för FINSAM Lekeberg och Örebro

Förbundsordning för FINSAM Lekeberg och Örebro för Samordningsförbundet Finsam i Örebro har vid medlemmarnas fastställande av förbundsordning, utökats med Lekebergs kommun och förbundets namn ändrats till (nedan kallat förbundet). Förbundet har inrättats

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp

Förbundsordning för Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp Förbundsordning för Samordningsförbundet Trollhättan, Lilla Edet och Grästorp Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets

Läs mer

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga Förbundsordning för (nedan kallat Förbundet) har inrättats med stöd av Lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets namn Förbundets namn är 2 Förbundets säte Förbundets

Läs mer

Förbundsordning för Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet

Förbundsordning för Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet Förbundsordning för Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet 1 Förbundets namn Förbundets namn är Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet. 2 Förbundets säte Förbundet har sitt

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län

Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län 1 Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län Ändamål och medlemskap 1 Kommunförbundet Kalmar län är en intresseorganisation för Kalmar läns primärkommuner med uppgift att tillvarata kommunernas intressen,

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 5.10

Laholms kommuns författningssamling 5.10 Laholms kommuns författningssamling 5.10 Förbundsordning för Samordningsförbundet i Halland antaget av kommunfullmäktige den 24 april 2012, 65 Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1210)

Läs mer

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga Förbundsordning för Samordningsförbundet i Degerfors/Karlskoga i Örebro län Samordningsförbundet i Degerfors/Karlskoga i Örebro län (nedan kallat Förbundet) har inrättats med stöd av Lag om finansiell

Läs mer

Förbundsordning. Sunnerbo Samordningsförbund

Förbundsordning. Sunnerbo Samordningsförbund Förbundsordning Sunnerbo Samordningsförbund Förbund för finansiell samordning (FINSAM) inom rehabiliteringsområdet. Giltig från 2017-07-01 1 Förbundsordning för Sunnerbo Samordningsförbund Samordningsförbundet

Läs mer

Förbundsordning för Kommunalförbundet Kalmarsundsregionens Renhållare KSRR Fastställd på KSRR Förbundsfullmäktiges möte 2010-11-26

Förbundsordning för Kommunalförbundet Kalmarsundsregionens Renhållare KSRR Fastställd på KSRR Förbundsfullmäktiges möte 2010-11-26 1 Medlemmar Kalmarsundsregionens Renhållare är ett kommunalförbund enligt kommunallagen (1991:900), (KL). Medlemmar i kommunalförbundet är de fyra kommunerna Kalmar, Mörbylånga, Nybro och Torsås. Kommunalförbundet

Läs mer

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser Svensk författningssamling 2003:1210 Innehåll: Allmänna bestämmelser 1 Finansiell samordning enligt denna lag får inom ett samordningsområde

Läs mer

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSEN I SJUNDEÅ KOMMUN

INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSEN I SJUNDEÅ KOMMUN Träder i kraft 8.12.2015 INSTRUKTION FÖR KOMMUNSTYRELSEN I SJUNDEÅ KOMMUN 1 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsens uppgift är att leda kommunens förvaltning och ekonomi samt svara för utveckling av kommunens

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland

Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland Förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Östergötland Samordningsförbundet Västra Östergötland har inrättats med stöd av lagen (2003: 1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1

Läs mer

Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund

Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund Förbundsordning Förbundsordning för Fryksdalens samordningsförbund Samordningsförbundet har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser. 1 Förbundets namn

Läs mer

Samordningsförbundet i Kalmar län.

Samordningsförbundet i Kalmar län. TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning 2019-03-20 KS 2019/0237 Kommunfullmäktige Revidering av förbundsordning för Samordningsförbundet i Kalmar län Förslag till beslut Kommunfullmäktige godkänner

Läs mer

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling Sid 1 (6) FÖRBUNDSORDNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET BOTKYRKA, HUDDINGE OCH SALEM Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem (nedan kallat Förbundet) i Stockholms län har inrättats med stöd av Lag

Läs mer

RP 110/1996 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL

RP 110/1996 rd PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL RP 110/1996 rd Regeringens proposition till Riksdagen med förslag till lag om ändring av kommunallagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås att kommunallagen ändras så att

Läs mer

Stadgar för släkten Börman r.f.

Stadgar för släkten Börman r.f. Stadgar för släkten Börman r.f. I Släktföreningens namn, hemort och syfte 1 Föreningens namn är Släkten Börman r.f., dess hemort är Västanfjärd och dess verksamhetsområde är hela landet. Föreningen kallas

Läs mer

Förbundsordning Antagen vid Styrelsemöte Reviderad vid Styrelsemöte

Förbundsordning Antagen vid Styrelsemöte Reviderad vid Styrelsemöte Förbundsordning Antagen vid Styrelsemöte 2007-12-03 Reviderad vid Styrelsemöte 2014-04-11 Förbundsordning för Samordningsförbundet i norra Örebro Län, SOFINT Samordningsförbundet i norra Örebro län, har

Läs mer

Förbundsordning för Vårdförbundet Sörmland

Förbundsordning för Vårdförbundet Sörmland Förbundsordning för Vårdförbundet Sörmland Medlemmar 1 Medlemmar i kommunalförbundet är Eskilstuna, Katrineholms, Strängnäs, Vingåkers samt Flens kommuner (förbundsmedlemmar). 1 a Denna förbundsordning

Läs mer

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007

Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 Stadgar Godkända av årsmötet 5.5.2007 Registrerade 5.11.2007 STADGAR FÖR NATUR OCH MILJÖ R.F. 1 Namn och hemort Föreningens namn är Natur och Miljö r.f. Föreningens hemort är Helsingfors stad och dess

Läs mer

Förbundsordning för Räddningstjänstförbundet Storgöteborg

Förbundsordning för Räddningstjänstförbundet Storgöteborg Antagen i respektive medlemskommuns fullmäktige under hösten 2006. 3 reviderad 2013-03-12 Ff 6 6 Förbundsordning för Räddningstjänstförbundet Storgöteborg 1 Namn och säte Kommunalförbundets namn är Räddningstjänstförbundet

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna

Förbundsordning för Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna Förbundsordning för Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna har inrättats med stöd av lagen (2003:1210) om finansiell samordning av

Läs mer

FÖRBUNDSORDNING FÖR KOMMUNALFÖRBUNDET RÄDDNINGSTJÄNSTEN ÖSTRA KRONOBERG

FÖRBUNDSORDNING FÖR KOMMUNALFÖRBUNDET RÄDDNINGSTJÄNSTEN ÖSTRA KRONOBERG ÖSTRA KRONOBERG 1 (5) FÖR KOMMUNALFÖRBUNDET ÖSTRA KRONOBERG 1 Namn och säte Förbundets namn är "Kommunalförbundet Räddningstjänsten Östra Kronoberg". Förbundet skall ha sitt säte i Lessebo. 2 Medlemmar

Läs mer

Förbundsordning för Växjö samordningsförbund (FINSAM)

Förbundsordning för Växjö samordningsförbund (FINSAM) Styrande dokument Senast ändrad 2013-03-19 Förbundsordning för Växjö samordningsförbund (FINSAM) Dokumenttyp Styrande dokument Dokumentansvarig Växjö samordningsförbund (FINSAM) Dokumentnamn Förbundsordning

Läs mer

FÖRBUNDSORDNING för Räddningstjänsten Enköping Håbo

FÖRBUNDSORDNING för Räddningstjänsten Enköping Håbo FÖRBUNDSORDNING för Räddningstjänsten 1 Benämning och säte Förbundet benämns Räddningstjänsten och har sitt säte i s kommun. 2 Medlemmar Medlemmar i förbundet är s kommun och kommun. 3 Ändamål Förbundet

Läs mer

En samkommuns och ett kommunalt ägt aktiebolags hörande till kommunkoncernen

En samkommuns och ett kommunalt ägt aktiebolags hörande till kommunkoncernen 1 (9) Bokföringsnämndens kommunsektion UTLÅTANDE 102 29.11.2011 En samkommuns och ett kommunalt ägt aktiebolags hörande till kommunkoncernen 1 Begäran om utlåtande 1.1 Den egentliga begäran om utlåtande

Läs mer

/DQGVNDSVODJ. 1 kap. $OOPlQQDEHVWlPPHOVHU. 6WlOOQLQJLQRPI UYDOWQLQJHQ

/DQGVNDSVODJ. 1 kap. $OOPlQQDEHVWlPPHOVHU. 6WlOOQLQJLQRPI UYDOWQLQJHQ /DQGVNDSVODJ RP3RVWHQSncODQG 1U 1 kap. $OOPlQQDEHVWlPPHOVHU 1 6WlOOQLQJLQRPI UYDOWQLQJHQ Posten på Åland, nedan kallad Posten, är ett affärsverk underställt landskapsstyrelsen. Posten avgör de ärenden

Läs mer

Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf

Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf Stadgar I. NAMN OCH HEMORT 1 Förbundets namn är Förbundet De Utvecklingsstördas Väl rf. Förkortningen FDUV kan användas som förbundets inofficiella namn. Förbundet

Läs mer

Dnr RD 2005/176. Förbundsordning för Region Dalarna

Dnr RD 2005/176. Förbundsordning för Region Dalarna Dnr RD 2005/176 Förbundsordning för Region Dalarna 1 Förbundets ändamål Kommunalförbundets ändamål är att vara ett samverkansorgan för kommunerna och landstinget i Dalarnas län för att tillvarata länets

Läs mer

S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö

S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö S T A D G A R för V A T T E N F Ö R E N I N G E N H A G E N Ekerö 1. Ändamål: Vattenföreningen Hagen har till ändamål att handha till föreningen anslutna fastighetsägares vattenanläggning föruppfordring

Läs mer

Förbundsordning för samordningsförbund

Förbundsordning för samordningsförbund Förbundsordning för samordningsförbund Förbundsordning för Samordningsförbundet Bollebygd, Mark och Svenljunga Samordningsförbundet har inrättats med stöd av Lag (SFS nr 2003:1210) om finansiell samordning

Läs mer

PROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 4 / 2009 30.3.2009 1. I vice ordförande Kalevi Kallonen. II vice ordförande Jan Drugge

PROTOKOLL. Organ Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 4 / 2009 30.3.2009 1. I vice ordförande Kalevi Kallonen. II vice ordförande Jan Drugge PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Blad 4 / 2009 30.3.2009 1 Sammanträdestid: Måndagen den 30 mars 2009 kl. 16.00 17.40 Sammanträdesplats: Kommunkansliet i Dalsbruk Beslutande: Mårten Nurmio ordförande

Läs mer

3 Delegationen Bestämmelser om delegationens uppgifter finns i 138 i lagen om kommunala pensioner.

3 Delegationen Bestämmelser om delegationens uppgifter finns i 138 i lagen om kommunala pensioner. 1 (5) Instruktion för Keva Godkänd av delegationen 13.3.2014, träder i kraft 13.5.2014 I ALLMÄNT 1 Tillämpning I denna instruktion ges bestämmelser om den kommunala pensionsanstalten Kevas organ och verksamhet

Läs mer

Förbundsordning för samordningsförbundet i Trelleborgs kommun

Förbundsordning för samordningsförbundet i Trelleborgs kommun Förbundsordning för samordningsförbundet i Trelleborgs kommun Samordningsförbund i Trelleborgs kommun har inrättats med stöd av lagen (SFS nr 2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser.

Läs mer

INSTRUKTION FÖR FINLANDS RÖDA KORS AVDELNINGAR

INSTRUKTION FÖR FINLANDS RÖDA KORS AVDELNINGAR INSTRUKTION FÖR FINLANDS RÖDA KORS AVDELNINGAR Godkänd vid Finlands Röda Kors fullmäktigemöte 12.5.2006 Med stöd av 34 2 mom. i republikens presidents förordning om Finlands Röda Kors (811/2005), nedan

Läs mer

Bokföringsnämndens kommunsektion UTLÅTANDE 107 1 (5) 10.12.2013

Bokföringsnämndens kommunsektion UTLÅTANDE 107 1 (5) 10.12.2013 Bokföringsnämndens kommunsektion UTLÅTANDE 107 1 (5) 10.12.2013 Värdkommunsmodellens inverkan på koncernbokslutet 1 Begäran om utlåtande Värdkommunen A, avtalskommunen B och samkommunen C har tillsammans

Läs mer

FÖRBUNDSORDNING FÖR HÖGLANDETS KOMMUNALFÖRBUND

FÖRBUNDSORDNING FÖR HÖGLANDETS KOMMUNALFÖRBUND Dnr 51/2012 Antagen av direktionen 2012-11-30 46 FÖRBUNDSORDNING FÖR HÖGLANDETS KOMMUNALFÖRBUND 1 Namn, säte och varaktighet Kommunalförbundets namn är Höglandets kommunalförbund. Förbundet har sitt säte

Läs mer

Godkänd på stadsfullmäktiges sammanträde 14.3.2012 28

Godkänd på stadsfullmäktiges sammanträde 14.3.2012 28 KONCERNDIREKTIV FÖR LOVISA STAD Godkänd på stadsfullmäktiges sammanträde 14.3.2012 28 1. Koncerndirektivets syfte och tillämpningsområde I detta koncerndirektiv upprättas ramarna för ägarstyrning av samfund

Läs mer

Bestämmelser om ekonomi i samkommunernas grundavtal

Bestämmelser om ekonomi i samkommunernas grundavtal Cirkulär 20/80/99 1 (13) 14.5.1999 Sisko Myöhänen/eg Bestämmelser om ekonomi i samkommunernas grundavtal Finlands Kommunförbund skickade 23.1.1996 till kommuner och samkommuner en mall för bestämmelser

Läs mer

Kommunal Författningssamling. Stadgar för Kommunförbundet Skåne

Kommunal Författningssamling. Stadgar för Kommunförbundet Skåne Kommunal Författningssamling Stadgar för Kommunförbundet Skåne Dokumenttyp Beslutande organ Förvaltningsdel Reglemente Kommunstyrelsen Kommunkansliet Antagen 1997 Ansvar Kanslichef Godk. Av förbundsmötet

Läs mer

INSTRUKTION. för. Kultur- och fritidsnämnden i Lemlands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige den 11 november 2015

INSTRUKTION. för. Kultur- och fritidsnämnden i Lemlands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige den 11 november 2015 INSTRUKTION för Kultur- och fritidsnämnden i Lemlands kommun Fastställd av kommunfullmäktige den 11 november 2015 Instruktionen träder i kraft den 1 januari 2016 INSTRUKTION FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN

Läs mer

Kommunalförbundet bildades Denna förbundsordning gäller fr o m

Kommunalförbundet bildades Denna förbundsordning gäller fr o m 1:6. 1(6) FÖRBUNDSORDNING FÖR SÖDRA DALARNAS RÄDDNINGS- TJÄNSTFÖRBUND Kommunalförbundet bildades 1998-01-01. Denna förbundsordning gäller fr o m 2015-01-01. 1 Medlemmar Medlemmar i kommunalförbundet är

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRETAG AB:S PERSONALFOND

STADGAR FÖR FÖRETAG AB:S PERSONALFOND MODELLSTADGAR FÖR EN PERSONALFOND FÖR SMÅ OCH MEDELSTORA FÖRETAG STADGAR FÖR FÖRETAG AB:S PERSONALFOND 1 Fonden och dess hemort 2 Fondens ändamål 3 Medlemskap Fondens namn är Företag Ab:s personalfond

Läs mer

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY

VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY STADGAR 1 (5) VANHUSTYÖN KESKUSLIITTO - CENTRALFÖRBUNDET FÖR DE GAMLAS VÄL RY 1 Namn och hemort Föreningens namn är Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Förbundets hemort är

Läs mer

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING

SOLLENTUNA FÖRFATTNINGSSAMLING Avtal om gemensam överförmyndarnämnd mellan Sigtuna, Sollentuna, Upplands Väsby och Vallentuna kommuner Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner överenskom 2010 att från och med 1 januari 2011 inrätta

Läs mer

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser [Fakta & Historik]

Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser [Fakta & Historik] SFS 2003:1210 Källa: Rixlex Utfärdad: 2003-12-18 Uppdaterad: t.o.m. SFS 2007:411 Lag (2003:1210) om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser [Fakta & Historik] Allmänna bestämmelser 1 /Upphör att

Läs mer

Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund

Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund FÖRFATTNINGSSAMLING (4.3) Antagen av kommunfullmäktige 2000-08-31 57 (KS/2000:108), 2006-11-09 79 (KS/2006:109) Kommunstyrelsen 2003-01-15 18 (KS/2002:217) Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund

Läs mer

1.9.2015. Avtal och ekonomisk utredning gällande upplösningen av samkommunen

1.9.2015. Avtal och ekonomisk utredning gällande upplösningen av samkommunen 1 (6) 1.9.2015 EVTEK-kuntayhtymä Avtal och ekonomisk utredning gällande upplösningen av samkommunen 1. Allmänt EVTEK-kuntayhtymäs uppgift är att äga och hyra ut lokaler för yrkeshögskoleverksamhet. Samkommunens

Läs mer

Stiftelsens namn är stiftelsen Cultura och dess hemort är Helsingfors.

Stiftelsens namn är stiftelsen Cultura och dess hemort är Helsingfors. Stiftelsen Culturas stadgar 1 Stiftelsens namn och hemort Stiftelsens namn är stiftelsen Cultura och dess hemort är Helsingfors. 2 Ändamål Stiftelsens ändamål är att utveckla och stärka den ryskspråkiga

Läs mer

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP

STADGAR. Skånska Trädgårdsföreningen Box ALNARP Skånska Trädgårdsföreningen Box 65 230 53 ALNARP STADGAR Godkända och fastställda vid årsmöte 2003-05-17 och 2004-05-15 Reviderade vid årsmöte 2006-05-13 och 2007-05-12 Alnarp 2007-05-24 Ordförande Lennart

Läs mer

Lag. RIKSDAGENS SVAR 146/2012 rd

Lag. RIKSDAGENS SVAR 146/2012 rd RIKSDAGENS SVAR 146/2012 rd Regeringens proposition till riksdagen med förslag till lag om ändring av kyrkolagen, lag om upphävande av lagen om kyrkans centralfond och lag om skyldighet för medlemmar i

Läs mer

FÖRBUNDSORDNING FÖR KOMMUNALFÖRBUNDET RÄDDNINGSTJÄNSTEN ÖSTRA GÖTALAND.

FÖRBUNDSORDNING FÖR KOMMUNALFÖRBUNDET RÄDDNINGSTJÄNSTEN ÖSTRA GÖTALAND. Bilaga 1 2012-11-26 FÖRBUNDSORDNING FÖR KOMMUNALFÖRBUNDET RÄDDNINGSTJÄNSTEN ÖSTRA GÖTALAND. 1 Namn och säte Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet räddningstjänsten Östra Götaland, nedan benämnt

Läs mer

Regeringens proposition till Riksdagen med rörslag till lag om ändring av 65 och 86 kommunallagen

Regeringens proposition till Riksdagen med rörslag till lag om ändring av 65 och 86 kommunallagen RP 157/1999 rd Regeringens proposition till Riksdagen med rörslag till lag om ändring av 65 och 86 kommunallagen PROPOSITIONENS HUVUDSAKLIGA INNEHÅLL I denna proposition föreslås kommunallagen bli ändrad

Läs mer

Förbundsordning för Region Dalarna

Förbundsordning för Region Dalarna Dnr RD 2005/176, RD 2011/34 Förbundsordning för Region Dalarna Version 2014-12-12 1 Förbundets ändamål Kommunalförbundets ändamål är att vara ett samverkansorgan för kommunerna och landstinget i Dalarnas

Läs mer