Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell koordinator. Det går inte att visa den här bilden just nu.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell koordinator. Det går inte att visa den här bilden just nu."

Transkript

1 Utbytesstudier Mathilda Ingemarsson Internationell koordinator

2 Agenda Sökmotorn att hitta partneruniversitet Intresseanmälan Motivationsbrev Frågor och svar

3 Utbytesstudier OLIKA KATEGORIER Fakultetsövergripande avtal: Sökmotorn Inom (i princip) alla ämnesområden och för alla studenter på Filfak. Se under Faculty-wide agreements, Faculty of Arts & Sciences. Ett programs exklusiva avtal: Är sökbara endast för studenter som läser det programmet och som åker terminen eller läsåret som är avsedd för utbytesstudier. Se under respektive program, exempelvis Business and Economics programme eller Bachelor programme in Business law with focus on Europe French Ämnesavtal: Avtal skrivna inom ett ämnesområde. Alla studenter vid Filfak som vill läsa just detta ämne kan söka. Se under respektive ämne, exempelvis Business Administration/Economics eller Political Science eller German language.

4 Utbytesstudier UNDVIK ATT: Sökmotorn Göra Text search. Det kommer vara mycket svårt för dig att hitta rätt! Trycka på Linköping University i rullistan. Du får du fram alla avtal som finns på hela LiU. Trycka på Faculty of Arts & Sciences. Du får då fram alla avtal som har en koppling till Filfak.

5 Intresseanmälan 5 Intresseanmälan SISTA ANSÖKNINGSDAG 1 FEBRUARI 2017! Förberedelse inför intresseanmälan Läsa på om de olika partneruniversiteten och framförallt undersöka deras kursutbud. Ordna med intyg (engagemang etc.) Intresseanmälan Fylla i sina personuppgifter och rangordna sina val av partneruniversitet. Du kan rangordna hur många partneruniversitet du vill. Motiveringsbrev. Ev. intyg på engagemang, eftergymnasial språkkurs.

6 Motiveringsbrev 0,25 VAL AV PARTNERUNIVERSITET Motivera alla val Presentera förslag på kurser för alla val Kommer du läsa kurser på kandidat / masternivå? Vilket språk kommer du studera på? 0,25 VAD VILL DU UPPNÅ MED EN UTBYTESTERMIN? Brevet kommer inte att skickas vidare till partneruniversitet Skriv på svenska eller engelska Kvalitet framför kvantitet! Längden beror på hur många val du gör!

7 Motiveringsbrev Första valet: Nyanyang Technological University Jag skulle vilja göra min utbytesstudier på Nanyang Technological University i Singapore vårterminen Jag studerar till att bli gymnasielärare med ingångsämne samhällskunskap, här på Linköpings universitet. Som framtida lärare är detta en jättebra möjlighet för mig att samla på mig mer erfarandet både i ämneskunskap och utveckla mitt språk ännu mer. Jag ser det både som en möjlighet att utvecklas och även en erfarenhet för livet. Det är en perfekt möjlighet för mig att prova på att leva i en annan kultur än vår svenska vardag, speciellt för mig som ska bli samhällskunskapslärare. Dessutom har jag ett väldigt stort intresse för Asien. Språket på kurserna kommer att vara engelska. Engelska är ett språk som jag behandlar väldigt väl, då jag har läst både Engelska A och B på gymnasiet. Många av mina kurser jag pluggar här på universitet är litteraturen på engelska. Engelska är inget som är främmande eller som skrämmer mig. Jag har kollat upp vilka kurser som jag kommer att läsa under vårterminen 2015 i samhällskunskap på Linköpings universitet, och dessa är Nationalekonomi 2, sociologi 2, Politiska system i jämförande perspektiv och samhällskunskap 3. Jag har därför hittat dessa kurser på Nanyang Technological University som jag både anser verkar väldigt spännande och intressanta och som jag tror skulle kunna till goda räkna in i mitt program och min studiegång här på universitet och bidra till mitt framtida jobb som lärare.

8 Kurserna som jag skulle vilja studera på Nanyang Technological University: HE9091 PRINCIPLES OF ECONOMICS: Är en ekonomi kurs som fokuserar på makroperspektivet inom världsekonomin, som handel, finansiering, olika teorier och stort fokus på marknadsekonomi. Detta är något jag är väldigt intresserad av. Jag har läst nationalekonomi 1 som var en av de kurser som tilltalade mig mest. Denna ger en fortsättning och ett större djup på internationella världsmarknaden och olika ekonomiska teorier. Denna kurs skulle jag kunna räkna in i min studiegång. Det är en grundläggande ekonomikurs HA3005 POLITICS OF THE DEVELOPING WORLD Denna kurs går igenom utvecklingen på de politiska systemen i Världen, politisk historia, ekonomi, och politiskt utveckling mellan länder och hur detta har påverkat oss människor runt om i världen. Går in på politiska system, världshandeln, kolonialiseringen, etniska konflikter och mycket mer. Jätte intressant kurs som både är bred och djup och hur världen påverkas av olika politiska organisationer. HS2009 SOCIOLOGY OF THE LIFE COURSE Sociologikurs. Jag läste sociologi 1 i min första termin på samhällskunskapen, där vi gick igenom makro, mikro perspektiven. Denna är en fortsättningskurs som går in djupare på mikronivå och fokuserar på individen i samhället. Denna kurs tror jag skulle kunna räkna in i min studiegång. Själva kursen låter intressant och rolig.

9 Jag avser att läsa mina kurser på franska under min utbytestermin. De städer jag har valt är Paris och Strasbourg. De kurser som kan tänka mig att läsa Civilrätt, offentligrätt, socialrätt samt någon språkkurs om det finns tillgängligt. Jag tänker läsa kurser på kandidatnivå eftersom det kommer bli för svårt att läsa på masternivå. Jag kommer tillgodose mig de kurser jag kan efter studietiden i Frankrike. De kurser jag vill läsa erbjuds på båda mina universitetsval.

10 Jag har en resande personlighet och lär mig mest av att lyssna och av att uppleva. Att studera utomlands och fräst i anrika europeiska städer så som Wien eller München skulle motivera mig något otroligt. Eftersom jag, efter min kandidat, kommer söka mig mot Europastudier och internationell politik så är en utbytestermin det jag tror jag kan gynnas av mest under min femte termin på Pol.Kand. programmet. Kurskatalogen verkar passa mig bra där också. I övrigt har jag inte så mycket mer som motiverar mina val.

11 Behörighet och urval 11 Språkkrav Engelska Studenter som vill läsa kurser på engelska måste ha ett godkänt betyg i Engelska B/Engelska Steg 6. Högre krav kan gälla vid vissa lärosäten vilket då anges på partneruniversitetets informationsprofil. Andra språk Minst G på gymnasiebetyget i språket steg 3/B-språk eller motsvarande.

12 Behörighet och urval Behörighet: Vem kan åka? Sökande bedöms på de meriter som uppvisas vid sista ansökningsdag. Ladok-utdrag tas ut vid samma tillfälle för alla sökande. Beslut om behörighet och urval är fattat av nämnden för internationaliseringsfrågor vid Filosofiska fakulteten. Hela beslutet finns att läsa på Utresewebben. Heltidsregistrerad vid Filosofiska fakulteten Minst 30 hp godkända från Filfak Studietakt på 75 % (dvs du måste minst ha klarat 75% av de hittills läsa hp) Kunna tillgodoräkna studierna i den framtida examen

13 Behörighet och urval Urval STUDIETAKT 4,0 STUDIERESULTAT 4,25 ENGAGEMANG 1,5 SPRÅK 0,5 MOTIVERINGSBREV 0,5 MAX Namn Studietakt Studieresultat Engagemang Språkkurs Motiveringsbrev SUMMA Anna Andersson 4 1 0,2 0 0,5 5,7 Berra Boboourska 4 1,75 0 0,5 0,25 6,5 Charly Carlsson 2,25 0,5 1,5 0 0,5 4,75

14 Avslutning Vanliga frågor och svar 1. Finns det statistik på vilken poäng på urvalet som krävts för att få en utbytesplats i USA tidigare år? Nej, det finns ingen sådan statistik. Vilken poäng som krävs varierar från år till år och beror på hur många som söker en specifik utbytesplats och deras meriter samt hur många platser som utannonserar för ett partneruniversitet. Vilka platser som är mest populära varierar. 2. Hur stor chans är det att jag som har X% VG och har klarat alla kurser får en utbytesplats i USA? Söktrycket är alltid stort för våra utbytesplatser utanför Europa (särskilt USA, Kanada och Australien) och det är inte alla sökande som kan erbjudas en plats. Exakt vilken urvalspoäng som krävs går inte att säga då det varierar från år till år och beror på hur höga urvalspoäng andra sökande har. 3. När får man besked om vilken plats man har fått? Du får besked via mail i slutet av februari alternativt i början av mars.

15 Avslutning Vanliga frågor och svar 4. Jag vill åka till samma lärosäte som min vän, hur gör jag? Varje sökande bedöms helt individuellt och ingen hänsyn tas till att man vill åka på utbyte tillsammans med någon annan. 5. Jag hittar ingen information om partneruniversitetet jag vill åka till, kan ni maila mig information? All information/länkar etc som vi har fått från våra partneruniversitet finns upplagd i den informationsprofil som finns för varje partneruniversitet. Alla partneruniversitet har inte jättesmidiga hemsidor så det krävs tid för att hitta och förstå. 6. Behöver jag göra ett språktest, ex TOEFL? Vissa partneruniversitet har krav på språktest (exempelvis att utbytesstudenter behöver skriva ett TOEFL) detta står då angivet på informationsprofilen för partneruniversitetet. Står det inte i informationsprofilen så behövs det inte för utbytesstudenter från LiU (även om partneruniversitet kan ha det som ett generellt krav för andra utbytesstudenter och därför har med det på sin egen webbsida).

16 Avslutning Vanliga frågor och svar 7. Jag hinner nog inte fixa med mitt intyg innan 1 februari, kan jag skicka in det senare? Nej du kan inte komplettera din ansökan efter deadline. 8. Jag har varit fadder åt en utbytesstudent och ordförande i ett sektionsutskott, vad får jag för poäng för det? Det är StuFF som beslutar vilket engagemang som ger vilken poäng. Deras beslut finns på Utresewebben. Du kan själv titta i dokumentet och uppskatta vilken poäng du kommer att få. Vi kommer att räkna på dina poäng när du har skickat in din ansökan och vi har ingen möjlighet att göra en "förbedömning" av dina poäng innan dess. Ditt/dina engagemang styrker du med intyg.

17 Kontakt Kontakt Mathilda Ingemarsson Drop-in tider på Utresewebben = Bottenvåningen FÖLJ #liuglobalffk

Johanna Persson Thor

Johanna Persson Thor Johanna Persson Thor Utbytesstudier 2019-01-22 3 OLIKA KATEGORIER Fakultetsövergripande avtal: Inom (i princip) alla ämnesområden och för alla studenter på Filfak. Se under Faculty-wide agreements, Faculty

Läs mer

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Utbytesstudier Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Agenda Varför utbytesstudier? Partneruniversitet Intresseanmälan Behörighet & Urval Utbytesstudier 2016-12-06

Läs mer

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Utbytesstudier Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Agenda Partneruniversitet Behörighet Intresseanmälan & Urval Eramuspraktik 2016-11-30 Pengar 3 Utgifter: Vad

Läs mer

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Utbytesstudier Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Agenda Behörighet Partneruniversitet Intresseanmälan & Urval Praktisk info Behörighet och urval 2016-11-11

Läs mer

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Utbytesstudier Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Agenda Partneruniversitet Behörighet Intresseanmälan & Urval Praktisk info Utbytesstudier 2016-11-16 3 Varför

Läs mer

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Utbytesstudier Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Agenda Behörighet Partneruniversitet Intresseanmälan & Urval Praktisk info Utbytesstudier 2016-11-11 3 Varför

Läs mer

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson, internationell koordinator Ida Ekström, studievägledare

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson, internationell koordinator Ida Ekström, studievägledare Utbytesstudier Mathilda Ingemarsson, internationell koordinator Ida Ekström, studievägledare Agenda Utbytesstudier för miljövetare Möjligheter och intresseanmälan Erasmuspraktik MFS Utbytesstudier 2016-11-21

Läs mer

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli

Utbytesstudier. Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Utbytesstudier Mathilda Ingemarsson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Agenda Partneruniversitet Behörighet Intresseanmälan & Urval Praktisk info Partneruniversitet 2016-11-15 3

Läs mer

Utbytesstudier. Kristin Tell Internationell koordinator Filosofiska fakultetens kansli

Utbytesstudier. Kristin Tell Internationell koordinator Filosofiska fakultetens kansli Utbytesstudier Kristin Tell Internationell koordinator Filosofiska fakultetens kansli Agenda Behörighet Partneruniversitet Intresseanmälan & Urval Praktisk info Utbytesstudier 2018-11-29 3 Vad är utbytesstudier?

Läs mer

Johanna Persson Thor Koordinator Filosofiska fakultetens kansli

Johanna Persson Thor Koordinator Filosofiska fakultetens kansli Johanna Persson Thor Koordinator Filosofiska fakultetens kansli Utbytesstudier 2018-11-08 3 Avtal mellan lärosäten om att byta studenter med varandra Studenten betalar ev avgift vid hemuniversitetet Kurserna

Läs mer

Utbytesstudier. Malin Gröndahl Maass Justyna Jonsson Pernilla Mideskog Johanna Persson

Utbytesstudier. Malin Gröndahl Maass Justyna Jonsson Pernilla Mideskog Johanna Persson Utbytesstudier Malin Gröndahl Maass Justyna Jonsson Pernilla Mideskog Johanna Persson Sökmotorn att hitta partneruniversitet mm. Intresseanmälan Behörighet & urval Frågor och svar Utbytesstudier 2016-01-18

Läs mer

Utbytesstudier. Johanna Persson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli

Utbytesstudier. Johanna Persson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Utbytesstudier Johanna Persson Internationell samordnare, Filosofiska fakultetens kansli Partneruniversitet Pengar ut/in Intresseanmälan Behörighet & urval Utbytesstudier 2015-11-24 3 Varför utbytesstudier?

Läs mer

Kick-off Utbytesstudier utanför Europa. Johanna Persson Thor Koordinator Filosofiska fakultetens kansli

Kick-off Utbytesstudier utanför Europa. Johanna Persson Thor Koordinator Filosofiska fakultetens kansli Kick-off Utbytesstudier utanför Europa Johanna Persson Thor Koordinator Filosofiska fakultetens kansli 2018-03-08 2 Vad händer nu? Ansökan till partneruniversitet Försäkring CSN och stipendium Begrepp

Läs mer

LiU Global Get Connected Utbytesstudier 2019/20. Johanna Persson Thor / Lisa Dobrosch Koordinator Filosofiska fakultetens kansli

LiU Global Get Connected Utbytesstudier 2019/20. Johanna Persson Thor / Lisa Dobrosch Koordinator Filosofiska fakultetens kansli LiU Global Get Connected Utbytesstudier 2019/20 Johanna Persson Thor / Lisa Dobrosch Koordinator Filosofiska fakultetens kansli Vad händer nu? Ansökan till partneruniversitet Försäkring CSN och stipendium

Läs mer

Kick-off Utbytesstudier utanför Europa. Johanna Persson Thor Koordinator Filosofiska fakultetens kansli

Kick-off Utbytesstudier utanför Europa. Johanna Persson Thor Koordinator Filosofiska fakultetens kansli Kick-off Utbytesstudier utanför Europa Johanna Persson Thor Koordinator Filosofiska fakultetens kansli 2018-03-08 2 Vad händer nu? Ansökan till partneruniversitet Försäkring CSN och stipendium Begrepp

Läs mer

- En praktisk guide för du som vill åka på utbytestermin utomlands

- En praktisk guide för du som vill åka på utbytestermin utomlands Intresserad av att studera utomlands? Så går du tillväga! - En praktisk guide för du som vill åka på utbytestermin utomlands Till dig som har tänkt åka utomlands och studera: det är glädjande att du har

Läs mer

International Office (IO)

International Office (IO) International Office (IO) http://lnu.se/student/studera-utomlands/mobilitetsgruppen Jobbar med utresande utbytesstudenter och inresande utbytesstudenter. Vi på International Office är 5 internationella

Läs mer

Kick-off för utbytesstudier! 2015-2016 JOHANNA PERSSON KOORDINATOR UTRESANDE UTBYTESSTUDENTER FILOSOFISKA FAKULTETENS KANSLI

Kick-off för utbytesstudier! 2015-2016 JOHANNA PERSSON KOORDINATOR UTRESANDE UTBYTESSTUDENTER FILOSOFISKA FAKULTETENS KANSLI Kick-off för utbytesstudier! 2015-2016 JOHANNA PERSSON KOORDINATOR UTRESANDE UTBYTESSTUDENTER FILOSOFISKA FAKULTETENS KANSLI Vad händer nu? Ansökan Språkintyg Finansiering Försäkring Begrepp och ord Att

Läs mer

Utbytesstudier 2014-2015

Utbytesstudier 2014-2015 Utbytesstudier 2014-2015 Centrala och fakultetsanknutna avtal (utanför Europa) Marie Holmberg & Kristin Hägglund International Office Du förlägger en termin eller ett läsår av din utbildning utomlands

Läs mer

Linköpings universitet

Linköpings universitet Linköpings universitet En förnyare av forskning och utbildning Annika Holm 013-282615 Jessica Yeh 013-281202 Origo, rum 2201 international@lith.liu.se Vilka är vi och vad gör vi? Vi är internationella

Läs mer

Utbytesstudier utanför Europa. Mathilda Ingemarsson International Coordinator, Faculty of Arts & Sciences

Utbytesstudier utanför Europa. Mathilda Ingemarsson International Coordinator, Faculty of Arts & Sciences Utbytesstudier utanför Europa Mathilda Ingemarsson International Coordinator, Faculty of Arts & Sciences Agenda Vad händer nu? Ansökan CSN och stipendier Försäkring Saker att tänka på Vad händer nu? Nomination

Läs mer

Utbytesstudier

Utbytesstudier Utbytesstudier 2014-2015 Centrala och fakultetsanknutna avtal (utanför Europa) Kristin Hägglund International Office Du förlägger en termin eller ett läsår av din utbildning utomlands vid ett av Umeå universitets

Läs mer

Kick-off för utbytesstudier! 2015-2016 JOHANNA PERSSON KOORDINATOR UTRESANDE UTBYTESSTUDENTER FILOSOFISKA FAKULTETENS KANSLI

Kick-off för utbytesstudier! 2015-2016 JOHANNA PERSSON KOORDINATOR UTRESANDE UTBYTESSTUDENTER FILOSOFISKA FAKULTETENS KANSLI Kick-off för utbytesstudier! 2015-2016 JOHANNA PERSSON KOORDINATOR UTRESANDE UTBYTESSTUDENTER FILOSOFISKA FAKULTETENS KANSLI Vad händer nu? Ansökan Språkintyg Finansiering Försäkring Begrepp och ord Att

Läs mer

LiU-TurRetur, 1 december 2015

LiU-TurRetur, 1 december 2015 LiU-TurRetur, 1 december 2015 Informationspass för nominerade LiTH-studenter Åsa Karlsson, rum Origo-2203 Annika Holm, rum Origo-2202 och Täppan-6124 (oftast onsdagar) outgoing@lith.liu.se Agenda Vilka

Läs mer

Umeå, Seoul eller Lissabon? - Info om utlandsvistelsen i kandidatexamen för årskurs 1

Umeå, Seoul eller Lissabon? - Info om utlandsvistelsen i kandidatexamen för årskurs 1 Umeå, Seoul eller Lissabon? - Info om utlandsvistelsen i kandidatexamen för årskurs 1 Jonna Mäenpää Internationell koordinator Utlandsterminen Utlandsterminen kan utföras som: 1. Utbytesstudier» en termin»

Läs mer

Utlysning av utbytesplatser utanför Europa (bilaterala) hösttermin 2020 och vårtermin 2021

Utlysning av utbytesplatser utanför Europa (bilaterala) hösttermin 2020 och vårtermin 2021 2019-09-15 Dnr. STUD 2019/1590 1 (av 5) Malmö universitet, Fakulteten för lärande och samhälle,, Johanna Boussard, International Relations Officer Meddelande Utlysning av utbytesplatser utanför Europa

Läs mer

Studera utomlands genom Handelshögskolan

Studera utomlands genom Handelshögskolan Studera utomlands genom Handelshögskolan - skaffa dig en merit utöver det vanliga! 2009-03-11 Kajsa Gerdin, utlandsavdelningen vid Handelshögskolan Handelshögskolan 1923 Handelshögskolan startar sin verksamhet.

Läs mer

Linköpings universitet

Linköpings universitet Linköpings universitet En förnyare av forskning och utbildning LiU TurRetur, april och maj 2015 Informationspass #2 för nominerade LiTH-studenter Jessica Yeh, rum Origo-2201 Annika Holm, rum Origo-2201

Läs mer

Utbytesstudier 2013-2014

Utbytesstudier 2013-2014 Utbytesstudier 2013-2014 Centrala och fakultetsanknutna avtal (utanför Europa) Helena Gradin & Kristin Hägglund International Office Du förlägger en termin eller ett läsår av din utbildning utomlands vid

Läs mer

Regelverk utbytesstudier

Regelverk utbytesstudier Regelverk utbytesstudier 1 World Wide Chalmers har ett antal bilaterala avtal om studerandeutbyten med länder utanför Europa som kallas World Wide. Utbyten inom World Wide är öppna för studenter som läser

Läs mer

MEDIE- OCH KOMMUNIKATIONSVETENSKAPLIGT PROGRAM MED INTERNATIONELL INRIKTNING 120/160 POÄNG International Communications Programme, 120/160 points

MEDIE- OCH KOMMUNIKATIONSVETENSKAPLIGT PROGRAM MED INTERNATIONELL INRIKTNING 120/160 POÄNG International Communications Programme, 120/160 points HUMANISTISKA INSTITUTIONEN UTBILDNINGSPLAN MEDIE- OCH KOMMUNIKATIONSVETENSKAPLIGT PROGRAM MED INTERNATIONELL INRIKTNING 120/160 POÄNG International Communications Programme, 120/160 points Utbildningsplanen

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN Dnr CF /2005

UTBILDNINGSPLAN Dnr CF /2005 UTBILDNINGSPLAN Dnr CF 52-477/2005 PROGRAMMET FÖR KULTUR OCH SPRÅK, 120/160 POÄNG Culture and Languages Programme, 120/160 points Utbildningsprogrammet inrättades av Forskningsnämnden den 14 december 1993.

Läs mer

LiU-TurRetur, 26/4 och 10/5 2016

LiU-TurRetur, 26/4 och 10/5 2016 LiU-TurRetur, 26/4 och 10/5 2016 Informationspass för nominerade LiTH-studenter Åsa Karlsson, rum Origo-2203 Annika Holm, rum Origo-2202 och Täppan-6124 (oftast onsdagar) outgoing@lith.liu.se Agenda CSN,

Läs mer

Läkarstudent och intresserad av utbytesstudier?

Läkarstudent och intresserad av utbytesstudier? Läkarstudent och intresserad av utbytesstudier? Utbytesstudier eller praktik utomlands kan göras under 1-12 månader. För att lyckas integrera en utlandsperiod i din utbildning krävs en hel del planering

Läs mer

Föreskrift gällande urvalsprocess vid ansökan av utbytesstudier

Föreskrift gällande urvalsprocess vid ansökan av utbytesstudier Beslut av: Vicerektor för grundutbildningen Datum för beslut: 2018-10-24 Dokumentet gäller från och med: 2018-10-24 Dokumentet gäller till och med: Tillsvidare Typ av styrdokument: Föreskrift Handläggare:

Läs mer

Utbytesstudier 2013/14

Utbytesstudier 2013/14 Utbytesstudier 2013/14 Del 1 Olika alternativ Nordplus/Nordlys 1-2 terminer i Norden Erasmus 1-2 terminer i Europa Bilaterala avtal Freemover utbildning i hela världen Andra alternativ 3 Nordplus/Nordlys

Läs mer

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig.

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig. Jag är jätteglad och nöjd över att jag gjorde utbytesstudier. Under både min praktik och mina kurser lärde jag mig väldigt mycket om mig själv, om kommunikation och jag fick kunskaper om den holländska

Läs mer

LiU- Global 5/

LiU- Global 5/ LiU- Global 5/12 2016 Informationspass för nominerade LiTH-studenter Åsa Karlsson, rum Origo-2203 Annika Holm, rum Origo-2202 och Täppan-6124 (oftast onsdagar) outgoing@lith.liu.se Agenda CSN, stipendier

Läs mer

Information om utbytesstudier för studenter på GPS

Information om utbytesstudier för studenter på GPS Information om utbytesstudier för studenter på GPS Välkomna! Maria English 2018-02-20 Vad är utbytesstudier? Studerar på ett av våra partneruniversitet Specifik lista med partneruniversitet som gäller

Läs mer

Jag har haft det jättekul, haft det jättejobbigt, upplevt helt underbara stunder och en del jobbiga. Anna, Uganda

Jag har haft det jättekul, haft det jättejobbigt, upplevt helt underbara stunder och en del jobbiga. Anna, Uganda Jag har lärt mig oerhört mycket både om arbetsterapi och mig själv under mitt utbyte. När jag kom hem så kände jag att om jag klarar detta så kan jag nog klara av precis vad som helst. Johanna, Belgien

Läs mer

Utbytesstudier 2012/2013. The world is my oyster /Shakespeare

Utbytesstudier 2012/2013. The world is my oyster /Shakespeare Utbytesstudier 2012/2013 The world is my oyster /Shakespeare Idag: USBE information - Utbytesmöjligheter - Avtal/Stipendier - Behörighet - Ansökan - Urval - Tillgodoräknande - Praktisk information Utbytesstudenter

Läs mer

Intresserad av att studera utomlands? Så går du tillväga!

Intresserad av att studera utomlands? Så går du tillväga! Intresserad av att studera utomlands? Så går du tillväga! -En praktisk guide med tips och råd kring utlandsstudier Till dig som har tänkt åka utomlands och studera: Det är glädjande att du har tagit första

Läs mer

UTLYSNING AV UTBYTESPLATSER VT12 inom universitetsövergripande avtal

UTLYSNING AV UTBYTESPLATSER VT12 inom universitetsövergripande avtal UTLYSNING AV UTBYTESPLATSER VT12 inom universitetsövergripande avtal Sista ansökningsdag: 2011-05-18 Ansökan skickas till: Birgitta Rorsman/Kjell Malmgren Studentavdelningen Box 100 405 30 Göteborg Eller

Läs mer

Juridicum. Juridiska institutionen. Informationsmöte inför ansökan om utlandsstudier via juridiska institutionen

Juridicum. Juridiska institutionen. Informationsmöte inför ansökan om utlandsstudier via juridiska institutionen Informationsmöte inför ansökan om utlandsstudier via juridiska institutionen Sandra Fagerlund, Maria Fotiadis Forssjö 2014-05-13 Juridicum Juridiska institutionen Agenda Allmän information Kurser på engelska?

Läs mer

INFORMATION OM STUDENTUTBYTE. Institutionen för Kostvetenskap Sofia Rapo och Sandra Einarsson

INFORMATION OM STUDENTUTBYTE. Institutionen för Kostvetenskap Sofia Rapo och Sandra Einarsson INFORMATION OM STUDENTUTBYTE Institutionen för Kostvetenskap Sofia Rapo och Sandra Einarsson FÖRSTA STEGET FÖR DIG SOM STUDENT Är du intresserad av ett specifikt land? Är du intresserad av att lära dig

Läs mer

RÄTTSVETENSKAPLIGA PROGRAMMET MED INTERNATIONELL INRIKTNING, 120/160 POÄNG Legal Science Programme with International Approach, 120/160 points

RÄTTSVETENSKAPLIGA PROGRAMMET MED INTERNATIONELL INRIKTNING, 120/160 POÄNG Legal Science Programme with International Approach, 120/160 points INSTITUTIONEN FÖR BETEENDE-, SOCIAL- OCH RÄTTSVETENSKAP UTBILDNINGSPLAN RÄTTSVETENSKAPLIGA PROGRAMMET MED INTERNATIONELL INRIKTNING, 120/160 POÄNG Legal Science Programme with International Approach, 120/160

Läs mer

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2007

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2007 UTBILDNINGSPLAN 1(5) Programmets svenska namn Ekonom Online programmet, 180 högskolepoäng Programmets engelska namn Bachelor Programme in Business Administration Online, 180 higher education credits Programkod

Läs mer

Study Abroad in Asia- (Japan) 2015-2016

Study Abroad in Asia- (Japan) 2015-2016 Sida 1 (7) Arbetsdokument 2014-10-21 Study Abroad in Asia- (Japan) 2015-2016 Landsövergripande information De flesta lärosäten i Japan som har internationella utbyten har ofta skapat program med fokus

Läs mer

Kick-off för utbytesstudier 23 april Justyna Jonsson och Lena Örnestrand Kansliet för Utbildningsvetenskap

Kick-off för utbytesstudier 23 april Justyna Jonsson och Lena Örnestrand Kansliet för Utbildningsvetenskap Kick-off för utbytesstudier 23 april 2018 Justyna Jonsson och Lena Örnestrand Kansliet för Utbildningsvetenskap Vad händer nu? Sommarkurser VFU utomlands Ansökan CSN Erasmus Linneaus Palme Resebidrag Försäkring

Läs mer

Välkommen till specialiseringsvalsinformation

Välkommen till specialiseringsvalsinformation Välkommen till specialiseringsvalsinformation Agenda för detta informationspass Kl. 13.15-14.00 Examina Auktorisation som revisor Utlandsstudier Praktik Platsgaranti Hur man söker kurser till hösten Vilket

Läs mer

Utbytesstudier på arbetsterapeutprogrammet Ht 14 eller Vt15

Utbytesstudier på arbetsterapeutprogrammet Ht 14 eller Vt15 Utbytesstudier på arbetsterapeutprogrammet Ht 14 eller Vt15 Partneruniversitet Termin 4, 5 eller 6 Ansökan del 1: till KI Urval och nominering Ansökan del 2: till partneruniversitetet Efter utbytet berätta

Läs mer

Sök utbyte inför Sara Pereira och Sophia Dequidt, INTERNATIONELLA AVDELNINGEN LTH

Sök utbyte inför Sara Pereira och Sophia Dequidt, INTERNATIONELLA AVDELNINGEN LTH Sök utbyte inför 2019-2020 Sara Pereira och Sophia Dequidt, INTERNATIONELLA AVDELNINGEN LTH Program Sök utbytesstudier ht 2018 Från ansökan till utbyte hur fungerar det? Vad krävs för att söka? När och

Läs mer

Studiemedel för utlandsstudier

Studiemedel för utlandsstudier Studiemedel för utlandsstudier Innehållsförteckning 1. Vad krävs för att man ska få CSN för sina utlandsstudier? 2. Hur mycket pengar kan man få? 3. Hur skaffar man ett finansieringsintyg från CSN? 5.

Läs mer

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig.

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig. Jag är jätteglad och nöjd över att jag gjorde utbytesstudier. Under både min praktik och mina kurser lärde jag mig väldigt mycket om mig själv, om kommunikation och jag fick kunskaper om den holländska

Läs mer

Linköpings universitet

Linköpings universitet Linköpings universitet En förnyare av forskning och utbildning Från LiU - Ut i världen! Informationspass för nominerade LiTH-studenter 2013-12-10 Jessica Yeh och Annika Holm, rum 2201 i Origo international@lith.liu.se

Läs mer

Ladok. Tillgodoräknande av kurs RS21. Allmänt om funktionen Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs Arbetsgång Internationellt utbyte 4

Ladok. Tillgodoräknande av kurs RS21. Allmänt om funktionen Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs Arbetsgång Internationellt utbyte 4 Ladok Tillgodoräknande av kurs RS21 Allmänt om funktionen 2 1. Arbetsgång Tillgodoräknande av hel kurs 3 2. Arbetsgång Internationellt utbyte 4 3. Arbetsgång Ändra/Ta bort tillgodoräknande 5 Sida 1 av

Läs mer

SGGNV, Kandidatprogram i genusvetenskap, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Gender Studies, 180 credits

SGGNV, Kandidatprogram i genusvetenskap, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Gender Studies, 180 credits Samhällsvetenskapliga fakulteten SGGNV, Kandidatprogram i genusvetenskap, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Program utan akademiska förkunskapskrav och med slutlig examen på grundnivå

Läs mer

Studera utomlands INFORMATION OM UTBYTESSTUDIER VT 2018

Studera utomlands INFORMATION OM UTBYTESSTUDIER VT 2018 Studera utomlands INFORMATION OM UTBYTESSTUDIER VT 2018 by the way... Utlandsstudierna var det svåraste och mest krävande jag någonsin gjort. Men herregud vad jag växt som människa. Lätt det bästa jag

Läs mer

Studiemedel för utbytesstudier

Studiemedel för utbytesstudier Studiemedel för utbytesstudier 1 Ansökan Du måste skicka in en separat ansökan för studier utomlands. Ange utbytesstudier i ansökan Ange högskolepoäng i ansökan (inte credits eller units) Alla ansökningar

Läs mer

HANDELSHÖGSKOLAN. Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng

HANDELSHÖGSKOLAN. Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng Utbildningsplan Dnr G 2018/512 HANDELSHÖGSKOLAN Ekonomie kandidatprogram, 180 högskolepoäng Bachelor's Programme in Business and Economics, Programkod: S1EKA 1. Fastställande Utbildningsplanen är fastställd

Läs mer

du ser någon slakta höns på gatan (Jakob Nuldén, Kina) en babian äter upp din mat när du lunchar på campus (Philip Eliasson, Sydafrika)

du ser någon slakta höns på gatan (Jakob Nuldén, Kina) en babian äter upp din mat när du lunchar på campus (Philip Eliasson, Sydafrika) Bli inte förvånad om du ser någon slakta höns på gatan (Jakob Nuldén, Kina) en babian äter upp din mat när du lunchar på campus (Philip Eliasson, Sydafrika) du finner dig själv på föreläsning med en öl

Läs mer

Åk på utbytesstudier med Göteborgs universitet!

Åk på utbytesstudier med Göteborgs universitet! Åk på utbytesstudier med Göteborgs universitet! Maria Clara Medina Internationell koordinator & programansvarig för Linnaeus- Palme med UWI Jamaica Svarar på frågor om institutionens utbytesavtal och hur

Läs mer

Information för utresande MD-studenter 2016/2017. Studieplanering, tillgodoräkning av utlandsstudier

Information för utresande MD-studenter 2016/2017. Studieplanering, tillgodoräkning av utlandsstudier Information för utresande MD-studenter 2016/2017 Studieplanering, tillgodoräkning av utlandsstudier Agenda Vem gör vad Studieplan Tillgodoräkning Frågor Vem gör vad? Utlandsstudier - studieplan och tillgodoräkning

Läs mer

Programträff IT-Design Informations- och inspirationsträff med julstämning! 09:15-09:30 Kodmården med Olle & Johan

Programträff IT-Design Informations- och inspirationsträff med julstämning! 09:15-09:30 Kodmården med Olle & Johan Programträff IT-Design Informations- och inspirationsträff med julstämning! 09:15-09:30 Kodmården med Olle & Johan 09:30-10:00 Studier utomlands med internationella kontoret och Julia Andreasson 10:00-10:15

Läs mer

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2008

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2008 UTBILDNINGSPLAN 1(5) Programmets svenska namn Ekonom Online programmet, 180 högskolepoäng Programmets engelska namn Bachelor Programme in Business Administration Online, 180 higher education credits Programkod

Läs mer

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2009

Utbildningsplanen gäller för studier påbörjade ht 2009 UTBILDNINGSPLAN 1(5) Programmets svenska namn Ekonom Online programmet, 180 högskolepoäng Programmets engelska namn Bachelor Programme in Business Administration Online, 180 higher education credits Programkod

Läs mer

Utbildningsplan. Politices kandidat. SGPOL Politices kandidat. Programkod: Programmets benämning: Political Science. Högskolepoäng/ECTS: 180

Utbildningsplan. Politices kandidat. SGPOL Politices kandidat. Programkod: Programmets benämning: Political Science. Högskolepoäng/ECTS: 180 Dnr HS 2016/702 Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap Utbildningsplan Politices kandidat Programkod: Programmets benämning: SGPOL Politices kandidat Högskolepoäng/ECTS: 180 Political Science Beslut

Läs mer

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig.

Jag kommer hem som en ny starkare människa eftersom jag vet att jag kan åka till ett land helt ensam och kan klara mig. Jag har lärt mig mycket om min blivande yrke, fått nya vänner från andra länder och haft jätteroligt under tiden. Jag tycker verkligen att alla som har möjlighet ska ta chansen att åka på utbytesstudier,

Läs mer

Utbytesstudier under 2012/2013. Information för läkarprogrammets studenter December 2011

Utbytesstudier under 2012/2013. Information för läkarprogrammets studenter December 2011 Utbytesstudier under 2012/2013 Information för läkarprogrammets studenter December 2011 Innehåll Möjligheter till utbyte Regler Ansökan Urval och nominering Vem gör vad? Mer information LINK Information

Läs mer

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer?

Hur fungerade det med bibliotek, studiematerial och datorer? Partneruniversitet: Universitetet i Bergen Varför valde du att studera utomlands? Jag valde att studera utomlands av många anledningar, men främst för att jag trodde att det skulle kunna vara en mycket

Läs mer

Ekonomie kandidatprogrammet Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Ekonomie kandidatprogrammet Ekonomihögskolan vid Lunds universitet Ekonomihögskolan vid Lunds universitet Programöversikt Uppdaterad: 2010-10-25 Tre års studier på heltid, 180 högskolepoäng (hp) Start både höst- och vårtermin Om du startar programmet på hösten börjar

Läs mer

Study Abroad in Asia - (South Korea) 2015-2016

Study Abroad in Asia - (South Korea) 2015-2016 Sida 1 (5) Study Abroad in Asia - (South Korea) 2015-2016 Landsövergripande information De flesta lärosäten i Sydkorea har ett brett kursutbud på engelska. Flera lärosäten i Sydkorea erbjuder kurser på

Läs mer

Hur fungerar ett utbyte? Våga ta steget!

Hur fungerar ett utbyte? Våga ta steget! Sikte på utlandet Våga ta steget! Hur fungerar ett utbyte? Vad finns det egentligen för möjligheter för dig som student vid LTH när du har sikte på utlandet? LTH:s Internationella avdelning tillsammans

Läs mer

FAQ Utbytesstudier kandidatnivå genom Företagsekonomiska institutionen HT16

FAQ Utbytesstudier kandidatnivå genom Företagsekonomiska institutionen HT16 FAQ Utbytesstudier kandidatnivå genm Företagseknmiska institutinen HT16 Vem kan söka utlandsstudier? För att få söka utbytesstudier krävs att du läst minst: 60 hp, varav minst 30hp från Uppsala Universitet

Läs mer

Texas Christian University

Texas Christian University Texas Christian University Snabba TCU-fakta: Grundat år 1873 Privat universitet i staden Fort Worth (45 min från Dallas) ca 10400 studenter Maskot: Horned Frog (Därav kallas studenterna för Frogs ) A

Läs mer

Internationella samhällsvetarprogrammet, 120/160/180 poäng The International Programme of Social Science, 180/240/270 points (ECTS)

Internationella samhällsvetarprogrammet, 120/160/180 poäng The International Programme of Social Science, 180/240/270 points (ECTS) Grundutbildningsnämnden för Dnr 626/2004-510 humaniora och samhällsvetenskap UTBILDNINGSPLAN Internationella samhällsvetarprogrammet, 120/160/180 poäng The International Programme of Social Science, 180/240/270

Läs mer

Agenda. Vem gör vad Studieplan Tillgodoräkning Frågor

Agenda. Vem gör vad Studieplan Tillgodoräkning Frågor Agenda Vem gör vad Studieplan Tillgodoräkning Frågor 2 Vem gör vad? Utlandsstudier - studieplan och tillgodoräkning Karin Karltorp, utbildningsledare karin.karltorp@liu.se tillgodorakning-il@liu.se +46

Läs mer

Utbytesstudier 2014/15. www.pol.gu.se

Utbytesstudier 2014/15. www.pol.gu.se Utbytesstudier 2014/15 Introduction Lisa Broadwell Acting International Coordinator, Department of Political Science lisa.broadwell@gu.se Agenda Alternativ och information Att tänka på Ansökansprocess

Läs mer

Studera utomlands INFORMATION OM UTBYTESSTUDIER HT 2015

Studera utomlands INFORMATION OM UTBYTESSTUDIER HT 2015 Studera utomlands INFORMATION OM UTBYTESSTUDIER HT 2015 by the way... Utlandsstudierna var det svåraste och mest krävande jag någonsin gjort. Men herregud vad jag växt som människa. Lätt det bästa jag

Läs mer

VÄXJÖ UNIVERSITET 2002-10-31 Dnr.903/2002-510 Institutionen för samhällsvetenskap. Utbildningsplan för PROGRAMMET FÖR EUROPASTUDIER, 120/160 poäng

VÄXJÖ UNIVERSITET 2002-10-31 Dnr.903/2002-510 Institutionen för samhällsvetenskap. Utbildningsplan för PROGRAMMET FÖR EUROPASTUDIER, 120/160 poäng VÄXJÖ UNIVERSITET 2002-10-31 Dnr.903/2002-510 Institutionen för samhällsvetenskap Utbildningsplan för PROGRAMMET FÖR EUROPASTUDIER, 120/160 poäng 1. Fastställande av plan Styrelsen för Institutionen för

Läs mer

Politices kandidatprogram Bachelor Programme in Political Science and Economics 180 Högskolepoäng

Politices kandidatprogram Bachelor Programme in Political Science and Economics 180 Högskolepoäng Utbildningsplan för Politices kandidatprogram Bachelor Programme in Political Science and Economics 180 Högskolepoäng Politices kandidatprogrammet är ett utbildningsprogram på grundläggande nivå som leder

Läs mer

Program Sök utbytesstudier ht 2017

Program Sök utbytesstudier ht 2017 Program Sök utbytesstudier ht 2017 Från ansökan till utbyte hur fungerar det? Vad krävs för att söka? När och var kan du åka? Ansökan Frågor Tidplan från ansökan till utbyte 1) Ansökan: 20 september 6

Läs mer

Information för utresande inom MD

Information för utresande inom MD Information för utresande inom MD Studieplanering, tillgodoräkning av utlandsstudier, kursanmälan och uppflyttning 2015/2016 Karin Björsten och Lennart Hågeryd TFK, Origo Agenda Studieplan Tillgodoräkning

Läs mer

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen

Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Farmaceutiska fakulteten Uppsala 19 mars 2013 Studievägledningen Antagning till senare del av Apotekarprogrammet och Receptarieprogrammet för studenter med tidigare högskolestudier Farmaceutiska fakulteten

Läs mer

Utbytesstudier utanför Europa

Utbytesstudier utanför Europa Utbytesstudier utanför Europa Information för dig som planerar att ansöka om en utbytesplats via de centrala och fakultetsanknutna avtalen (utanför Europa) Läsåret 2013-2014 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Praktisk handläggningsordning utresande utbytesstudenter

Praktisk handläggningsordning utresande utbytesstudenter Praktisk handläggningsordning utresande utbytesstudenter Avsikten med denna praktiska handläggningsordning är att den ska fungera som en riktlinje för internationella koordinatorer på fakultets- och institutionsnivå

Läs mer

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia

Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Partneruniversitet (enkät ifylles i datorn): University of Western Australia Varför valde du att studera utomlands? Jag hade velat studera utomlands sen jag började juristprogrammet på Stockholms Universitet

Läs mer

SVL-information till CDATE årskurs 2. Prosam

SVL-information till CDATE årskurs 2. Prosam SVL-information till CDATE årskurs 2 Prosam 2016-11-01 KTH/CSC - Datateknik 300 hp Studievägledare Alicja Lissenko tel. 08-790 81 76 Måndag torsdag kl. 9-12 för bokade besök kl.13-15 drop in CSC - Studievägledning

Läs mer

Studera utomlands! UNDER TIDEN DU LÄSER I LUND

Studera utomlands! UNDER TIDEN DU LÄSER I LUND Studera utomlands! UNDER TIDEN DU LÄSER I LUND Välkomna till Lunds universitet! Christina Grossmann Chef, Internationella avdelningen LTH http://www.lu.se/studera/studera-utomlands Lunds universitets strategiska

Läs mer

Fastställande av utbildningsplan Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap 2001-06-13.

Fastställande av utbildningsplan Utbildningsplanen är fastställd av fakultetsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap 2001-06-13. UTBILDNINGSPLAN PROGRAMMET RÄTTSVETENSKAP MED INTERNATIONELL INRIKTNING 120/160 POÄNG The programme of Legal Science with focus on internationalisation, 120/160 points Fastställande av utbildningsplan

Läs mer

LiU Global - information inför utbytesstudierna

LiU Global - information inför utbytesstudierna LiU Global - information inför utbytesstudierna LiU Global Krishantering StudentUT försäkring Marknadsför LiU Erasmusstipendium Praktisk information från din fakultet Säkerhet vid utlandsstudier före-under-efter

Läs mer

Onlineansökan, steg för steg 2016/17

Onlineansökan, steg för steg 2016/17 Start av ansökan När du skapat ett konto kommer du till första sidan som är Application Portal- outgoing students. Börja med att klicka på Start new application. Observera att du kan söka studier utomlands

Läs mer

Identifikation 1. Programmets namn Kandidatprogram inom Europastudier med humanistisk profil Programmets namn på engelska

Identifikation 1. Programmets namn Kandidatprogram inom Europastudier med humanistisk profil Programmets namn på engelska 1 2017-04-05 Dnr U 2017/91 Utbildningsplan 1. Identifikation 1. Programmets namn Kandidatprogram inom Europastudier med humanistisk profil Programmets namn på engelska Bachelor of Arts Programme in European

Läs mer

ANSÖKAN TILL UTLANDSSTUDIER I BIOLOGI HT 15 / VT 16

ANSÖKAN TILL UTLANDSSTUDIER I BIOLOGI HT 15 / VT 16 ANSÖKAN TILL UTLANDSSTUDIER I BIOLOGI HT 15 / VT 16 Behörighet Behörig att söka utlandsstudier vid IBG är den som uppfyller något av följande krav: Civilingenjörsprogrammet i molekylär bioteknik fr o m

Läs mer

Study Abroad in Asia- (Kina och Hong Kong) 2015-2016

Study Abroad in Asia- (Kina och Hong Kong) 2015-2016 Sida 1 (5) Arbetsdokument 2014-10-21 Study Abroad in Asia- (Kina och Hong Kong) 2015-2016 Landsövergripande information De allra flesta lärosäten i Kina erbjuder kurser på kandidatnivå (Undergraduate,

Läs mer

Välkommen till fördjupningsvalsinformation

Välkommen till fördjupningsvalsinformation Välkommen till fördjupningsvalsinformation Agenda för detta informationspass Kl. 12.15-13.00 Examina Civilekonomtiteln Auktorisation som revisor Utlandsstudier Praktik Platsgaranti Hur man söker kurser

Läs mer

Information om utbytesstudier för nominerade studenter läsåret 2012/2013

Information om utbytesstudier för nominerade studenter läsåret 2012/2013 Information om utbytesstudier för nominerade studenter läsåret 2012/2013 Maria Högemark Internationell handläggare Maria.hogemark@su.se Sektionen för internationell mobilitet Studentavdelningen Dagens

Läs mer

Beslutsuppgifter. Programbeskrivning. Samhällsvetenskapliga fakulteten

Beslutsuppgifter. Programbeskrivning. Samhällsvetenskapliga fakulteten Samhällsvetenskapliga fakulteten SGPEA, Kandidatprogram i personal- och arbetslivsfrågor, 180 högskolepoäng Bachelor of Science Programme in Human Resource Development and Labour Relations, 180 credits

Läs mer

1 Regelverk för behörighet, rangordning och nominering för utlandsstudier

1 Regelverk för behörighet, rangordning och nominering för utlandsstudier PROTOKOLL LINKÖPINGS UNIVERSITET Fakultetsstyrelsen för tekniska fakulteten FSTdel 15/058 Dekanus Närvarande: Ulf Nilsson dekanus Anna Andersson föredragande Maria Boberg sekr 1 Regelverk för behörighet,

Läs mer

Internationella möjligheter. för studenter vid naturvetenskapliga fakulteten

Internationella möjligheter. för studenter vid naturvetenskapliga fakulteten Internationella möjligheter för studenter vid naturvetenskapliga fakulteten 2 Internationella möjligheter för studenter vid naturvetenskapliga fakulteten Internationella möjligheter för studenter vid naturvetenskapliga

Läs mer