Det moderna socialkonservativa alternativet inom svensk politik

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Det moderna socialkonservativa alternativet inom svensk politik"

Transkript

1 Inledning Det moderna socialkonservativa alternativet inom svensk politik Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti som vilar på en nationalistisk grund. Vi lägger stor vikt vid samhällsgemenskap och stabilitet och vi betonar allas lika värde. Vi tror på trygghet genom lag och ordning, tillsammans med en stark välfärd. Vi anser vidare att känslan av en nationell gemenskap är av yttersta vikt för att motverka splittring i samhället. Vi förvaltar det våra förfäder en gång byggt upp och ska så göra med yttersta respekt och ödmjukhet, samtidigt som vi lägger grunden för nästa generation. Vi eftersträvar ett försiktigt framåtskridande som baseras på varsamhet, eftertanke och långsiktigt ansvarstagande. Vi vill bygga ett samhälle där alla medborgare garanteras en hög grundläggande nivå av ekonomisk och social trygghet. Sverigedemokraternas syn på demokratin är just som dess betydelse, folkstyre. Den verkliga makten ska ligga hos folket, då vi tror att individerna bäst vet hur de vill forma sina liv. Att invånarna i Kungsbackas kommun ska vara med och påverka i större frågor i form av folkomröstning och liknande ser vi som en absolut självklarhet.

2 Vår vision för Kungsbacka En trygg kommun att trivas i Kungsbacka är en fin och bra kommun att leva och bo i både för unga och gamla, men det finns alltid förbättringar som kan göras. Sverigedemokraterna vill att Kungsbacka kommun fortsättningsvis ska vara en trygg plats att bo på,där unga som gamla känner sig delaktiga och där man finner trygghet, glädje och känner en framtidstro. Vi ser hur dagens förda politik sliter samhällen isär och skapar sociala skillnader och orättvisor. Den senaste tiden har man från kommuner över hela landet tydligt deklarerat att massinvandringen slår sönder ekonomin och urholkar välfärden då allt större resurser läggs på kostnader för invandringen, samtidigt som man skär ner på utgifterna inom välfärden, vilket även börjar ske i Kungsbacka kommun. Fd statsminister Reinfeld gick sommaren 2014 ut och klargjorde att det inte fanns pengar till annat än fortsatt massinvandring. Denna prioritering är för oss sverigedemokrater i Kungsbacka helt oacceptabel. Kungsbacka kommun ska hushålla med skattebetalarnas pengar och prioritera vård, skola och omsorg för alla våra kommuninvånare utan särprioteringar. Vi ser hur segrerade områden växer ohämmat runt om i landet,där kriminaliteten är mycket hög och svensk lag inte längre råder.bilar brinner så gott som dagligen i något av alla dessa områden och skjutningar har blivit vardagsmat.polis och räddningstjänst vågar sig knappt in i dessa områden som styrs av kriminella gäng. Vi vill inte att Kungsbacka ska bli ett av alla dessa segrerade områden utan vill att så länge det förs denna oansvariga flyktingpolitik nu sätter stopp för fortsatt mottagande och istället tar ansvar för de invånare som redan finns här. Vi vill inte att det ska vara lönsamt att begå brott, vi vill inte att det ska vara de som missköter sig som på bekostnad av skötsamma ska få extra resurser i skola och förtur till arbete och bostad.i Kungsbacka ska alla känna att de är betydelsefulla invånare och få den hjälp och stöd dem behöver oavsett bakgrund. Vi vill att alla ska få en chans att få ett bra liv i Kungsbacka kommun, att hänsyn ska tagas till allas olika förutsättningar och att valfriheten gällande skola, vård och omsorg ska beaktas. Vi vill att ungdomar, pensionärer, ensamstående med eller utan barn,eller andra lågavlönade ska ha råd att bo i en lägenhet i Kungsbacka. Därför bör man satsa på byggandet av betydligt fler mindre och billigare lägenheter.

3 Vi värdesätter kommunens landsbygd Kungsbacka kommun har ett ypperligt geografiskt läge med en fantastisk kustnära natur och med dess närhet till större städer vilket därmed utgör alla förutsättningar för en levande landsbygd. Sverigedemokraterna vill satsa helhjärtat på att skapa förutsättningar som leder till en befolkad och levande landsbyggd i vår kommun. Boende, kommunikationer, service och arbetstillfällen är enligt oss en självklar grund för att bygga ett långsiktigt samhälle. Vi vill se en ökad självförsörjningsgrad där närproducerade och ekologiska livsmedelsvaror alltid ska vara förstahandsvalet i våra kommunala inrättningar. Då kan vi stöda våra intilliggande gårdar och samtidigt göra ett hälsosamt och miljövänligt val. Invandring och mångkultur Tills dess att en mer ansvarsfull invandringspolitik implementerats på riksnivå anser vi att Kungsbacka kommun ska motsätta sig alla nya avtal med Migrationsverket. Det är idag flera kommuner som inte tecknar dessa avtal. Vi menar också att frågan om flyktingmottagning ska avgöras genom kommunala folkomröstningar. Kombinerat med högre krav på att invandrarna ska anpassa sig till det svenska samhället vill Sverigedemokraterna stimulera till ökad, frivillig återvandring, då vi antar att flera av våra skyddsbehövande invandrare vill återvända till sina hemländer. Migrationsverkets tvångåtgärder är ett ypperligt bevis på att kommuner inte är intresserade av att ta emot invandrare då det ger stora påfrestningar på ekonomin. Även om etablissemangets mörkande av de enorma kostnaderna för invandringen nu börjar bubbla upp till ytan, efter åratal av mörkläggning och censur från svensk media, är de ekonomiska konsekvenserna inte det enda, eller ens det viktigaste. Mångkulturen medför också en långt allvarligare situation - att "samhällsklistret" löses upp. Sverige har lyckats som nation på grund av en 1000-årig, nästan unik, tillit till varandra och samhället och är inte något som Socialdemokraterna byggde på 1900-talet, utan går alltså mycket längre tillbaka än så. Länder med hög tillit har i regel en stabil demokrati, stark ekonomi, god folkhälsa, låg korruption, låg brottslighet samt en hög nivå av jämlikhet och jämställdhet. Denna tillit håller nu på att eroderas - mångkulturen gör att folk får minskad tillit till myndigheter, grannar och samhället i stort och gör att det är svårare att upprätthålla gemensamma normer och värderingar i ett mångkulturellt samhälle. Denna fråga är faktiskt viktigare än de extrema kostnader som invandringen medför, men minskad tillit leder också i längden till minskat skatteunderlag och ökad korruption.

4 Skulle avtalen med migrationsverken brytas, vilket är den politik vi driver, innebär det en besparing på ca: 57 miljoner. En ordentlig skola Barnen är vår framtid och de ska få en bra och trygg grund att stå på. Trygghet är A och O för hälsa, välmående,inlärning och utveckling. För att barnen ska känna trygghet måste det finnas resurser för att kunna ge varje enskilt barn den uppmärksamhet och den hjälp som det behöver.alla barn är olika individer med olika förutsättningar och ska behandlas därefter. Alla barn ska få en möjlighet att utvecklas utifrån där dem befinner sig kunskapsmässigt. Elever som riskerar att inte nå kunskapskraven ska på ett tidigt stadium fångas upp och med hjälp av extra resurs i form av t ex elevcoach få den stöttning som behövs för att klara målen. Vidare ska de elever som befinner sig på en högre kunskapsnivå få den stimulans dem behöver för att fortsätta utvecklas, det måste alltid finnas ett högre mål att nå för att intresset för lärandet inte ska avta. Skolan ska på så vis uppmuntra alla elever till att prestera så bra som möjligt inom ramen för sina förutsättningar. Teoretiskt och praktiskt kunnande ska värderas lika. Gemensamhetsskapande traditioner ska vara ett vanligt och återkommande inslag i skolans verksamhet. Goda kunskaper i svenska språket, kunskaper om det svenska samhället och om vår historia är grundläggande för alla elever och ska prioriteras i den obligatoriska skolan för att öka gemenskapen både i skolan och i samhället. Att levandegöra vårt kulturarv är en viktig uppgift för skolan som ska betonas för att skapa en gemensam grund att stå på. Studier av konst, arkitektur, drama, dans och musik ingår som en naturlig del av skolgången och gemensamma traditionella inslag i undervisningen bidrar starkt till sammanhållning och gruppkänsla. Våra barn går i skolan för att skaffa sig en viktig grundutbildning att bygga vidare på i gymnasieskolan. Grundskolan måste därför vara en lugn och trygg plats och kunna garantera studiero för alla elever. Mobbning, trakasserier och känslor av utanförskap måste kraftigt motarbetas och elever som inte följer skolans regler ska stängas av för utredning och eventuell förflyttning. I Skollagen framgår det tydligt att stökiga elevers behov inte får överordnas de skötsamma elevernas.

5 För att ytterligare stärka elevernas känsla av samhöriget och för att de ska känna trygghet och glädje i att gå till skolan bör man arbeta mer med åldersöverskridande samarbete.det kan t ex innebära att alla årsklasser på skolan regelbundet har gemensam körsång.att man har aktivitetsdagar för hela skolan tillsammans, där de större barnen får hjälpa till och ta lite ansvar för de mindre. I en skola där alla känner varandra och får lära sig att visa hänsyn till varandra är risken för mobbing betydligt mindre. Vårt mål är att skapa en skola med kvalité. Vi menar att den enskilt största framgångsfaktorn för elevernas resultat är lärarna. Något ett stort antal gjorda undersökningar pekar på, vilket man kan se tydligt i Skolverkets rapport. Sverigedemokraterna i Kungsbacka anser naturligtvis att lärarlönerna måste höjas. En trygg och värdig ålderdom Alla äldre ska ha möjlighet att leva ett rikt liv präglat av oberoende och självständighet under trygga förhållanden och med respekt för självbestämmande och integritet.vård och omsorg ska vara individuellt utformade och syfta till att stärka individens egna resurser. Vi vill att våra äldre ska få en värdig ålderdom.parboendegaranti ska finnas, kommunen erbjuder då gemensamt boende till äldre par oavsett om det bara är en av dem som är i behov av vård. Våra äldre ska alltid erbjudas varm och nytillagad mat av hög kvalitet och måltidssituationen ska bidra till att motverka ensamhet och isolering.måltiden ska upplevas som en av dagens höjdpunkter. Ett rikt utbud av gemensamma aktiviteter ska erbjudas för att skapa livskvalitet och glädje, sång och musik, gemensamma utflykter och lite festliga sammankomster för de som orkar och kan. Individ och familj Samhället har hårdnat i många hänseenden. Men människan är anpassningsbar och de flesta finner trots allt sin plats i samhället. Trots detta är det många som av olika anledningar står utanför samhällets gemenskap. Det är vårt gemensamma ansvar att ställa upp för dem. Det är också vårt ansvar att verka förebyggande genom att eftersträva ett sundare och mjukare samhälle. Barns trygghet i vardagen är något Sverigedemokraterna anser vara av största vikt. För oss är familjen samhällets grundläggande byggsten. En harmonisk familj ger de bästa förutsättningarna för att barnen ska bli väl fungerande samhällsmedborgare i vuxen ålder.

6 Fritid och kultur Kungsbacka stads invånare ska erbjudas meningsfull fritidssysselsättning och social gemenskap. Ett rikt och varierande fritidsutbud som är till för alla är viktigt för gemenskap och för ett friskt och aktivt Kungsbacka. Sverigedemokraterna ser ett samband mellan motion, kultur och folkhälsa. En mycket viktig del av folkhälsoarbetet är att människor uppmuntras att aktivera sig på regelbundet. Idrotts och kulturrörelsen är en del av den svenska folkrörelsetraditionen och spelar som sådan en stor roll inte bara för människors hälsa utan även för demokratisk och social fostran och erbjuder dessutom en meningsfull och innehållsrik fritid fri från kriminalitet och missbruk. Kungsbacka kommun håller god kvalitet på sina idrottsanläggningar och har ett varierande idrottsutbud. Vi ser dock ett behov av att bygga fler idrottshallar och anläggningar för att kunna tillgodose de behov som idag efterfrågas av föreningar i kommunen. Det är mycket bra att det finns möjlighet för ungdomar att driva egna projekt, men vi får inte glömma dem som kanske inte är så driftiga,som inte riktigt har orken och kraften att dra igång något. Det måste finnas något för alla. Brottsbekämpning och trygghet Kungsbacka kommun har hittills varit förskonade från mycket av den kriminalitet som många andra kommuner sedan länge tampats med. Vi har nu dock sett att antalet inbrott såsom söverfall, rån och våldtäkter har ökat även här. Vi anser att det ska var en självklarhet att känna sig trygg och säker i Kungsbacka, både i hemmet och ute på våra gator och torg. Känslan av trygghet är ett av de mest grundläggande behov vi människor har. I Kungsbacka ska invånarna inte bara känna sig socialt trygga utan också känna fysisk trygghet. Brottsbekämpning är inte i första hand ett kommunalt ansvar.många av de åtgärder som krävs är på riksnivå i form av ökade resurser till rättsvårdande myndigheter, skärpta gränskontroller och en ansvarsfull invandringspolitik som inte ytterligare spär på segration och utanförskap. Kommunen bör i första hand inrikta sig på brottsförebyggande arbete genom samverkan med polisen, lokala näringslivet, ideella föreningar och skolan. Arbetet mot droger och missbruk måste stärkas. Särskilt otrygga områden bl a kring innerstaden och vid stationen kan bevakas genom väktare och övervakningskameror främst vid högtider och helger. Kommunens ideella föreningar bör kunna erbjudas extra föreningsstöd om de förbinder sig att anordna särskilda aktiviteter och öka sin synlighet på helger,helgdagar i kommunen.

7 Ett tilltagande problem som uppstått i kommunen är det utbredda tiggeriet som orginaseras av utländska ligor, som ofta också är inblandade i människohandeln och andra kriminella aktiviteter. Denna verksamhet är förbjuden enligt Kungsbackas ordningsstadgar, något som övriga partier totalt ignorerar. Sverigedemokraternas förslag för Kungsbacka kommun Ha som mål att man ska bygga 800 bostäder om året. Flertalet av dessa ska vara mindre och billigare lägenheter till våra ungdomar, pensionärer och ensamstående. Avskaffa genuspedagogiken. Undersöka möjligheten att bygga en simhall med tillhörande idrottshall i Onsala, som trots att de har flest invånare i kommunen tvingas åka till Kungsbacka eller Fjärås. Förbjuda Halal slaktat kött inom kommunens verksamheter. Ta fram en värdighetsgaranti för de äldre invånarna. Undersöka möjligheten att erbjuda elever feriejobb i kommunen redan efter avslutad grundskola. Lokala folkomröstningar om större förändringar i kommunen. Undersöka intresset för att återinföra öppen fritidsgårdverksamhet. Öka satsningar på tilllagningskök i kommunens skolor och äldreboende Öka andel ekologisk och närproducerad mat. 100 % lärarbehörighet i skolorna. Undersöka möjligheten att hyra in ordningsvakter som patrullerar på särskilt otrygga områden i kommunen. Kungsbacka kommun ska säga upp alla avtal med Migrationsverket och Länstyrelsen

8 Sverigedemokraternas budget 2016 för Kungsbacka Kommun Svergiedemokraterna yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag med följande tilläggsyrkanden: Att ge höjda anslag till V&O. Att ge höjda anslag till F&G för busskort till elever Årskurs 6-9. Att ge höjda anslag till F&G för höjda lärarlöner. Att ge höjda anslag till V&G för höjda lärarlöner. Att ge höjda anslag till F&G för införande av elevcoacher. Att ge höjda anslag till F&G för minskade barngrupper. Att ge höjda anslag till F&F för extra föreningsstöd mm. Att ge höjda anslag till G&V för sänkning av Kulturskolans terminsavgift. Att ge höjda anslag till Funktionsstöd Summa utgiftsökningar kr kr kr kr kr kr kr kr kr kr Finansiering Eftersom de flesta kostnader döljs och undanhålls ang ensamkommande och asylsökande är det svårt att specificera exakt vilken nämnd där vi kan yrka på det exakta beloppet, men det mesta ligger på IFO samt G&V. Mindre utgifter för IFO om Kungsbacka säger upp avtalen med Migrationsverket för ensamkommande. Mindre utgifter för G&V om Kungsbacka säger upp avtalet med Migrationsverket för asylsökande vuxna med familjer. Minskade konsultkostnader i kommunen. Nedprioritera genusarbetet Minskning av oförutsett Summa besparingar kr kr kr kr kr kr Skattesatsen för 2016 föreslås oförändrad till 21,33 %

9

VALMANIFEST SD KUNGSBACKA

VALMANIFEST SD KUNGSBACKA VALMANIFEST SD KUNGSBACKA 0068 kungsbacka 2.indd 1 2018-06-20 12:23:46 Vårt Kungsbacka Kungsbacka är en vacker småstad, med närhet till hav och sjöar och med landsbygden som inramning åt den växande stadskärnan.

Läs mer

Tillsammans för Borås

Tillsammans för Borås Tillsammans för Borås Sverigedemokraterna Borås Valmanifest www.boras.sverigedemokraterna.se En trygg och värdig ålderdom En trygg och värdig ålderdom måste vara en självklarhet för alla de äldre som behöver

Läs mer

Valmanifest 2018 Sverigedemokraterna Bromölla

Valmanifest 2018 Sverigedemokraterna Bromölla Valmanifest 2018 Sverigedemokraterna Bromölla Sverigedemokraterna - För ett tryggt och välmående Bromölla! Sverigedemokraterna i Bromölla kommun kommer verka för ett demokratiskt, jämlikt och hållbart

Läs mer

Inledning. Skattesats. Sverigedemokraterna Strängnäs ledord är PRIORITERINGAR & TRYGGHET!

Inledning. Skattesats. Sverigedemokraterna Strängnäs ledord är PRIORITERINGAR & TRYGGHET! Inledning Sverigedemokraterna Strängnäs ledord är PRIORITERINGAR & TRYGGHET! Vi avser inte att göra några ändringar i majoritetens förslag till budgetramar. Vi anser att det finns utrymme att omprioritera

Läs mer

nystart linkoping.sd.se

nystart linkoping.sd.se nystart LINKÖPING linkoping.sd.se Namn: Jonas Andersson Född: 1989 Bor: Vasastaden i centrala Linköping Gruppledaren har ordet Jag kommer ursprungligen från Eskilstuna, men är sedan år 2009 stolt Linköpingsbo

Läs mer

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

Sverigedemokraternas förslag till mål och ramar 2016-2018 för Sandviken

Sverigedemokraternas förslag till mål och ramar 2016-2018 för Sandviken Sverigedemokraternas förslag till mål och ramar 2016-2018 för Sandviken Trygghet och tillit Vår vision Sverigedemokraternas vision är ett samhälle där vi medborgare förväntas och tar ansvar för varandra.

Läs mer

Inledning. Sverigedemokraterna Strängnäs ledord är PRIORITERINGAR & TRYGGHET!

Inledning. Sverigedemokraterna Strängnäs ledord är PRIORITERINGAR & TRYGGHET! Inledning Sverigedemokraterna Strängnäs årsplan innehåller först en vision som beskriver hur kommunen i stort ska bedrivas och i vilken riktning vi vill att kommunen ska sträva åt. Sedan följer en rad

Läs mer

Innehåll. Förskola och skola... 3 Äldrevård... 3 Trygghet... 4 Bostäder... 4 Integration... 5

Innehåll. Förskola och skola... 3 Äldrevård... 3 Trygghet... 4 Bostäder... 4 Integration... 5 Innehåll Förskola och skola... 3 Äldrevård... 3 Trygghet... 4 Bostäder... 4 Integration... 5 2 Förskola och skola Att investera i skolan är att investera i framtiden. Sverigedemokraterna vill se en förskola

Läs mer

Inledning. Integration och asylmottagning

Inledning. Integration och asylmottagning Inledning Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn. Vi betraktar oss som ett mittenalternativ och ett tredje block i svensk politik. Vi kombinerar strävandet efter

Läs mer

Vi som bor i Gagnef lever alla med drömmar och förhoppningar om framtiden.

Vi som bor i Gagnef lever alla med drömmar och förhoppningar om framtiden. Vi som bor i Gagnef lever alla med drömmar och förhoppningar om framtiden. Vi drömmer om kulturella upplevelser, sköna stunder i skog och mark, och fascinerande möten med människor med olika bakgrund och

Läs mer

VI PRIORITERAR VÅRA KÄRNVERKSAMHETER

VI PRIORITERAR VÅRA KÄRNVERKSAMHETER VI PRIORITERAR VÅRA KÄRNVERKSAMHETER Frida Edberg, Ingela Widell, Elisabet Hjalmarsson, Per-Ove Ståhlbrand, Eva B Arnesson, Bengt Andelius, Mats Alfredsson, Cristina Bernevång Det här bl.a. vill vi Kristdemokrater

Läs mer

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2016 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2016 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument inför budget 2016 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument, SDN Östra Göteborg Inledning Grunden i Östra

Läs mer

VISION och strategisk plan. grunden till varför vi gör det vi gör...

VISION och strategisk plan. grunden till varför vi gör det vi gör... VISION och strategisk plan grunden till varför vi gör det vi gör... VISION Tranemo kommun är vårt naturskön naturliga val av bostadsort. Här bor vi i en kommun i storstadens närhet. Här finns ett boende

Läs mer

Skola i världsklass. Förslag till skolplan UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. 1. Inledning

Skola i världsklass. Förslag till skolplan UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN. 1. Inledning UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN BILAGA DNR 08-401/179 SID 1 (7) 2008-01-30 Förslag till skolplan Skola i världsklass 1. Inledning Skolans huvuduppgift är att förmedla kunskap och vårt gemensamma bildningsarv

Läs mer

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman

Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Möjligheternas Mark dit når vi tillsamman Handlingsprogram 2011-2014 Socialdemokraterna i Mark Frihet är grunden för att du ska ha ett gott liv och kunna ta vara på möjligheternas Mark men friheten ska

Läs mer

ETT TRYGGT OCH LEVANDE MJÖLBY

ETT TRYGGT OCH LEVANDE MJÖLBY ETT TRYGGT OCH LEVANDE MJÖLBY 0022.in 1 2018-05-03 13:46:34 För ett tryggt och levande Mjölby Sverigedemokraterna i Mjölby vill ha en kommun där alla trivs och känner sig trygga. Våra barn är vår framtid

Läs mer

Motion gällande: Hur bör Stockholm arbeta för att ta emot och inkludera nyanlända/flyktingar i samhället?

Motion gällande: Hur bör Stockholm arbeta för att ta emot och inkludera nyanlända/flyktingar i samhället? Motion gällande: Hur bör Stockholm arbeta för att ta emot och inkludera nyanlända/flyktingar i samhället? Problemformulering Risken att nyanlända hamnar i ett socialt utanförskap är betydligt större än

Läs mer

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2018 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg. en fantastisk stadsdel med utmaningar

Mål- och inriktningsdokument inför budget 2018 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg. Östra Göteborg. en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument inför budget 2018 Stadsdelsnämnden Östra Göteborg Östra Göteborg en fantastisk stadsdel med utmaningar - och inriktningsdokument, SDN Östra Göteborg Inledning Östra Göteborg ska

Läs mer

Skola Sverigedemokraterna i Sala vill se en skola som genomsyras av demokratiska värden och respekt för andras åsikter, en skola där kritiskt och kons

Skola Sverigedemokraterna i Sala vill se en skola som genomsyras av demokratiska värden och respekt för andras åsikter, en skola där kritiskt och kons FÖR SALA I TIDEN Skola Sverigedemokraterna i Sala vill se en skola som genomsyras av demokratiska värden och respekt för andras åsikter, en skola där kritiskt och konstruktivt tänkande stimuleras och uppmuntras

Läs mer

Budgetmotion 2016 för Ånge Kommun.

Budgetmotion 2016 för Ånge Kommun. Budgetmotion 2016 för Ånge Kommun Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Levande landsbygd 3. Invandring och mångkultur 4. Kommunstyrelse 5. Humanistiska nämnden 6. Miljö- och byggnadsnämnden 7. Tekniska

Läs mer

Valprogram Valprogram för Moderaterna i Staffanstorp

Valprogram Valprogram för Moderaterna i Staffanstorp Valprogram 2018-2022 Valprogram för Moderaterna i Staffanstorp Valprogram Detta program är ett levande dokument och ska vara föremål för ständig diskussion fram tills årsmötet 2018. Staffanstorp ska vara

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA.

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA. VALPROGRAM 2018 ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE TROSA. Rösta den 9 september! För en hållbar kommun där alla får chans att växa. UTBILDNING ÄR TRYGGHET FÖR FRAMTIDEN Genom att investera i utbildning

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

Strategisk inriktning Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet. - i Vingåker

Strategisk inriktning Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet. - i Vingåker Strategisk inriktning 2016-2019 Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet - i Vingåker Politisk plattform Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna tar gemensamt ansvar för att leda Vingåkers

Läs mer

MÖJLIGHETERNAS TÄBY Allmänt

MÖJLIGHETERNAS TÄBY Allmänt MÖJLIGHETERNAS TÄBY Allmänt Socialdemokraterna i Täby HUR SER DET UT I TÄBY? I Täby har Moderaterna genom flera mandatperioder av egen majoritet kunnat forma politiken utan att ta hänsyn till andra partier.

Läs mer

Socialnämndens vision för äldre i Habo kommun

Socialnämndens vision för äldre i Habo kommun Socialnämndens vision för äldre i Habo kommun 2018-2025 Inledning Den enskildes behov ska vara utgångspunkten för den service, vård och omsorg som Habo kommun erbjuder. En ålderdom med värdighet I Habo

Läs mer

Moderaterna i Örnsköldsviks handlingsprogram 2014-2018

Moderaterna i Örnsköldsviks handlingsprogram 2014-2018 Moderaterna i Örnsköldsviks handlingsprogram 2014-2018 5 frågor som vi tänker fokusera på 2014-2018 Norrlands bästa företagsklimat Ordning och reda i ekonomin Bra inomhusoch utomhus miljöer för barn, unga

Läs mer

Alla behövs i ett växande Stenungsund!

Alla behövs i ett växande Stenungsund! Alla behövs i ett växande Stenungsund! Stenungsund - en ort för alla Stenungsund ska vara attraktivt för alla som bor här, våra besökare och för näringslivet. Kommunens verksamheter ska ge bästa möjliga

Läs mer

Socialdemokraterna BOLLNÄS

Socialdemokraterna BOLLNÄS Socialdemokraterna BOLLNÄS Kommunalt handlingsprogram 2006 2010 Socialdemokraternas ledstjärnor är frihet, jämlikhet och solidaritet. Vårt program beskriver hur vi vill skapa ett tryggare och mer rättvist

Läs mer

Sverigedemokraterna Eskilstuna

Sverigedemokraterna Eskilstuna Sverigedemokraterna Eskilstuna Kultur- och fritidsnämnden Verksamhetsplan 2015 2 Innehåll 1 Inledning... 4 2 Vision... 5 3 Besparingar, prioriteringar och mål som är gemensamma för alla nämnder och kommunstyrelsen...

Läs mer

Du ska kunna lita på Lidköping

Du ska kunna lita på Lidköping Du ska kunna lita på Lidköping Valmanifest 2018 Kristdemokraterna i Lidköping Valmanifest Vi tror på ett Lidköping där familj och föreningsliv har en viktig del, men också på ett samhälle där du tillåts

Läs mer

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater.

Kyrkans grundvärderingar om alla människors lika värde känns naturliga för oss socialdemokrater. Socialdemokraterna Umeå AK Valmanifest Kyrkoval 2017-09-17 Svenska kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, frihet, försoning och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar

Läs mer

Socialdemokraterna i Mora

Socialdemokraterna i Mora Socialdemokraterna i Mora FÖRSLAG STRATEGISK PLAN 2015-2018 Vision/målbild Mora, regionstaden för ett aktivt liv Mora är år 2022 en levande stad med en tydlig profil och positiv utvecklingstrend. Staden

Läs mer

Budget Sverigedemokraterna Örkelljunga. SD vill satsa tre miljoner extra på vår grundskola

Budget Sverigedemokraterna Örkelljunga. SD vill satsa tre miljoner extra på vår grundskola Budget 2014 Sverigedemokraterna Örkelljunga SD vill satsa tre miljoner extra på vår grundskola Vår vision Alice: - Kan du säga mig vilken väg jag skall ta? Katten: - Det beror på vart du ska gå Alice:

Läs mer

FÖRÄNDRING FÖR NORRKÖPING

FÖRÄNDRING FÖR NORRKÖPING FÖRÄNDRING FÖR NORRKÖPING Gruppledaren har ordet Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med kulturnationalistisk grundsyn, som betraktar värdekonservatism och upprätthållandet av en solidarisk

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSVERKSAMHETEN

BARN- OCH UTBILDNINGSVERKSAMHETEN BARN- OCH UTBILDNINGSVERKSAMHETEN BARN OCH UTBILDNINGSVERKSAMHETEN En god hälsa och en kreativ lärmiljö är viktiga förutsättningar, för att få en positiv och harmonisk utveckling hos både barn, elever

Läs mer

Program för social hållbarhet

Program för social hållbarhet Dnr: KS-2016/01180 Program för social hållbarhet Ej antagen UTKAST NOVEMBER 2017 program policy handlingsplan riktlinje Program för social hållbarhet är ett av Västerås stads stadsövergripande styrdokument

Läs mer

Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2014/2015

Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2014/2015 ÖREBRO KOMMUN Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2014/2015 Tegnérskolan Förvaltningen förskola och skola orebro.se Box 31550, 701 35 Örebro Ullavigatan 27 tegnerskolan@orebro.se Servicecenter 019-21

Läs mer

Förändring på riktigt

Förändring på riktigt Förändring på riktigt Valmanifest för SD Sollentuna 2018 2 Innehållsförteckning INLEDNING... 3 VI VILL HA ETT SOLLENTUNA MED EN LÅNGSIKTIGT HÅLLBAR MIGRATION... 4 VI VILL HA ETT SOLLENTUNA SOM TAR HAND

Läs mer

K1) Minska polisinsatserna i våra förorter

K1) Minska polisinsatserna i våra förorter K1) Minska polisinsatserna i våra förorter Politiker och övriga makthavare har länge pekat finger mot ungdomarna i förorten. De antyder och pratar ständigt om den otrygga miljön och att de måste komma

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSVERKSAMHETEN

BARN- OCH UTBILDNINGSVERKSAMHETEN BARN- OCH UTBILDNINGSVERKSAMHETEN BARN OCH UTBILDNINGSVERKSAMHETEN En god hälsa och en kreativ lärmiljö är viktiga förutsättningar, för att få en positiv och harmonisk utveckling hos både barn, elever

Läs mer

SD Järfälla Budget 2016 Sida 2

SD Järfälla Budget 2016 Sida 2 Innehållsförteckning Förord... 3 Ekonomisk berättelse... 4 Kommunstyrelsen... 5 Stöd till de politiska partierna (partistöd)... 5 Marknadsföring... 5 En levande demokrati... 5 Trygghet i kommunen... 5

Läs mer

Socialpolitiskt program för Norrköpings kommun Antaget av kommunfullmäktige

Socialpolitiskt program för Norrköpings kommun Antaget av kommunfullmäktige Socialpolitiskt program för Norrköpings kommun Antaget av kommunfullmäktige 2009-09-28 146 Socialpolitiskt program för Norrköpings kommun 2009 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING PROGRAMMET SYFTE OCH RELATION TILL

Läs mer

NÄRA DIG SFP:S KOMMUNALVALSPROGRAM 2017

NÄRA DIG SFP:S KOMMUNALVALSPROGRAM 2017 NÄRA DIG SFP:S KOMMUNALVALSPROGRAM 2017 NÄRA DIG SFP:S KOMMUNALVALSPROGRAM 2017 Svenska folkpartiet är din röst för ett tvåspråkigt Finland. Vi jobbar genomgående och på alla plan: i kommunen, i din region

Läs mer

Visioner och övergripande mål för Vimmerby kommun 2012-2022

Visioner och övergripande mål för Vimmerby kommun 2012-2022 Visioner och övergripande mål för Vimmerby kommun 2012-2022 Antaget av kommunfullmäktige 2012-12-17 230 1 1 Visioner och övergripande mål för Världens bästa Vimmerby Den politiska ambitionen i Vimmerby

Läs mer

Identifierade och prioriterade utmaningar från workshops den 6 och 16 november 2017

Identifierade och prioriterade utmaningar från workshops den 6 och 16 november 2017 Identifierade och prioriterade utmaningar från workshops den 6 och 16 november 2017 Nu är AllAgeHubs innovationsprocess igång! Två workshoppar hölls i november 2017 där AllAgeHubs medverkande kommuner

Läs mer

Skolverket. per-olov.ottosson@skolverket.se Enheten för kompetensutveckling

Skolverket. per-olov.ottosson@skolverket.se Enheten för kompetensutveckling Skolverket per-olov.ottosson@skolverket.se Enheten för kompetensutveckling Forskningsspridning Rektorsutb/lyft Lärarlyftet It i skolan Utlandsundervisning Lärande för hållbar utveckling bidrag/del av skolans

Läs mer

Övergripande mål NORRKÖPINGS KOMMUN. Sverigedemokraterna

Övergripande mål NORRKÖPINGS KOMMUN. Sverigedemokraterna Övergripande mål Sverigedemokraterna 2015-2018 NORRKÖPINGS KOMMUN Sverigedemokraterna lade sitt budgetförslag som baseras på bl.a. följande principer: 1) När prioriteringar måste göras är det Sverigedemokraternas

Läs mer

Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE!

Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE! Foto: Åsa Grip SUNDSVALL KAN BÄTTRE! Allians för Sundsvall Sundsvall är en kommun med fantastiska möjligheter och en stor mängd outnyttjad kraft. Vi har barn och unga som kan bli framtidens ledare om de

Läs mer

En MÄNSKLIG politik för omtanke och stöd

En MÄNSKLIG politik för omtanke och stöd FINSPÅNGARE INTE TILL SALU VALET 2014 En MÄNSKLIG politik för omtanke och stöd För att kunna må bra, trivas och känna sig trygg, måste man veta att samhället finns för omtanke och stöd till behövande.

Läs mer

Miljöpartiet de grönas förslag till Grön feministisk Budgetram 2015 med investeringsplan 2015-2017

Miljöpartiet de grönas förslag till Grön feministisk Budgetram 2015 med investeringsplan 2015-2017 Miljöpartiet de grönas förslag till Grön feministisk Budgetram 2015 med investeringsplan 2015-2017 Ett grönt, hållbart och feministiskt Gnesta 2015-2017 Vår gröna feministiska framtidsplan och budget ser

Läs mer

När den egna kraften inte räcker till Västeråsmoderaternas program för sociala frågor för 2014-2018

När den egna kraften inte räcker till Västeråsmoderaternas program för sociala frågor för 2014-2018 När den egna kraften inte räcker till Västeråsmoderaternas program för sociala frågor för 2014-2018 1 När den egna kraften inte räcker till Samhällets skyddsnät ska ge trygghet och stöd till människor

Läs mer

Utgiftsområde 12 Ekonomisk trygghet för familjer och barn

Utgiftsområde 12 Ekonomisk trygghet för familjer och barn Kommittémotion Motion till riksdagen 2016/17:2896 av Linus Bylund m.fl. (SD) Utgiftsområde 12 Ekonomisk trygghet för familjer och barn Förslag till riksdagsbeslut Riksdagen anvisar anslagen för 2017 inom

Läs mer

Alfaskolans årliga likabehandlingsplan för Fritidshem och F-6

Alfaskolans årliga likabehandlingsplan för Fritidshem och F-6 Alfaskolans årliga likabehandlingsplan för Fritidshem och F-6 Resultat av läsåret 2017 2018 och åtgärder och mål inför läsåret 2018-2019 Från 2009-0101 gäller lagen om förbud mot diskriminering och annan

Läs mer

1. Morgan Carlsson, 64, Egen företagare Ytterby 2. Victoria Dahlqvist, 39, Tjänsteman riksdagen Kode 3. Sven Niklasson, 70, Fastighetstekniker

1. Morgan Carlsson, 64, Egen företagare Ytterby 2. Victoria Dahlqvist, 39, Tjänsteman riksdagen Kode 3. Sven Niklasson, 70, Fastighetstekniker 1. Morgan Carlsson, 64, Egen företagare Ytterby 2. Victoria Dahlqvist, 39, Tjänsteman riksdagen Kode 3. Sven Niklasson, 70, Fastighetstekniker Kungälv 4. Niklas Andersson, 48, Maskinoperatör Romelanda

Läs mer

Kommunen skall kontinuerligt följa upp samt utvärdera skolplanen.

Kommunen skall kontinuerligt följa upp samt utvärdera skolplanen. 2010 Inledning Föreliggande plan ger uttryck för Nybro kommuns mål för verksamheten inom Barn- och utbildningsnämnden. Planen kompletterar de rikspolitiska målen. Verksamheternas kvalitetsredovisningar

Läs mer

Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå

Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå Bilaga 1 till regeringsbeslut 2 2018-02-01 Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå Det civila samhället är en omistlig del

Läs mer

TILLSAMMANS FÖR TRYGGHET I STRÄNGNÄS KOMMUN S T R Ä N G N Ä S

TILLSAMMANS FÖR TRYGGHET I STRÄNGNÄS KOMMUN S T R Ä N G N Ä S TILLSAMMANS FÖR TRYGGHET I STRÄNGNÄS KOMMUN S T R Ä N G N Ä S VALPROGRAM 2018-2022 Gemensamt bygger vi ett tryggare samhälle. Tillsammans skapar vi en stark kommun. Alla ska ha möjlighet att växa och delta

Läs mer

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet.

Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Socialdemokraterna Umeå AK Valprogram Kyrkovalet 2017 Kyrkans uppgift är att i ord och handling gestalta Jesus budskap om kärlek, försoning, frihet och rättfärdighet. Kyrkans grundvärderingar om alla människors

Läs mer

Skolplan för Karlshamns kommun 2002 2005

Skolplan för Karlshamns kommun 2002 2005 Skolplan för Karlshamns kommun 2002 2005 Antagen av kommunfullmäktige 2002-09-02 133 Förord Föreliggande skolplan omfattar hela det kommunala utbildningsväsendet med undantag av vuxenutbildningen. Med

Läs mer

KULTUR OCH FRITIDSPOLITISKT PROGRAM 2006

KULTUR OCH FRITIDSPOLITISKT PROGRAM 2006 INLEDNING Fri tid är den tid, då du själv väljer vad du vill göra. Föreningslivet i Malmö - vid sidan av våra stora Kulturinstitutioner och det fria kultur- och idrottslivet - har mycket att erbjuda medborgarna.

Läs mer

Lärande för hållbar utveckling bidrag/del av förskolans och skolans måluppfyllelse

Lärande för hållbar utveckling bidrag/del av förskolans och skolans måluppfyllelse Lärande för hållbar utveckling bidrag/del av förskolans och skolans måluppfyllelse De nya styrdokumenten- stöd och krav Lärande för hållbar utveckling - kopplingen till andra prioriterade områden Entreprenörskap/entreprenöriellt

Läs mer

Valprogram Moderaterna i Kävlinge

Valprogram Moderaterna i Kävlinge Valprogram 2018 - Moderaterna i Kävlinge Vår långsiktiga ambition är att göra Kävlinge till Sveriges bästa kommun att bo, arbeta och leva i. Inför 2018 års val söker vi ditt förtroende för att under åren

Läs mer

Alla behövs för ett bättre Lysekil

Alla behövs för ett bättre Lysekil Alla behövs för ett bättre Lysekil Bäst i klassen i ekonomi Kommunens utgifter är alldeles för stora i förhållande till intäkterna. Moderaterna lovar att skapa en ekonomi som tar oss ut ur krisen. Med

Läs mer

Arbetsplan Mira Fritids

Arbetsplan Mira Fritids Arbetsplan Mira Fritids nyaelementar.stockholm.se Titel Arbetsplan Mira Fritids Senast reviderad: 2013-11-07 Utgivare: Mira Fritids, Nya Elementar Kontaktperson: Dan Ögren E-post: dan.ogren@stockholm.se

Läs mer

VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA. framtidspartiet i landskrona

VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA. framtidspartiet i landskrona VALPROGRAM / 2014 SOCIALDEMOKRATERNA I LANDSKRONA framtidspartiet i landskrona LANDSKRONA KAN BÄTTRE! VI VILL MER. Foto: Jens Ohlsson Mitt i Öresundsregionen, lika nära landsbygden som storstäderna och

Läs mer

Valprogram 2018 Moderaterna i Kävlinge

Valprogram 2018 Moderaterna i Kävlinge Valprogram 2018 Moderaterna i Kävlinge Vår långsiktiga ambition är att göra Kävlinge till Sveriges bästa kommun att bo, arbeta och leva i. Inför 2018 års val söker vi ditt förtroende för att under åren

Läs mer

Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2017/2018

Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2017/2018 ÖREBRO KOMMUN Arbetsplan för Tegnérskolans fritidshem 2017/2018 Tegnérskolan Förvaltningen förskola och skola orebro.se 1 Box 31550, 701 35 Örebro Ullavigatan 27 tegnerskolan@orebro.se Servicecenter 019-21

Läs mer

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen.

Välfärd genom livet. Alla ska känna sig trygga med samhällets stöd i livets olika skeden. Det gäller från förskolan till äldreomsorgen. Vi socialdemokrater är övertygade om att med demokrati förändra samhället. Vi bygger därför vårt samhälle på demokratins ideal med folkvalda politiker, fri opinionsbildning och respekt för allas lika värde.

Läs mer

Val-special 2014 Bromölla MITT VAL. Valet Dags att återskapa folkhemmet!

Val-special 2014 Bromölla MITT VAL. Valet Dags att återskapa folkhemmet! Val-special 2014 Bromölla Valet 2014 MITT VAL Dags att återskapa folkhemmet! Det är dags att återskapa folkhemmet Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn. Vi betraktar

Läs mer

Socialdemokraterna i Klippans kommun

Socialdemokraterna i Klippans kommun Socialdemokraterna i Klippans kommun Handlingsprogram 2015-2018 Vår vision för kommunen Den socialdemokratiska ideologin och politiken syftar till att skapa ett samhälle där alla människor oavsett bakgrund

Läs mer

Sverigedemokraterna Eskilstuna

Sverigedemokraterna Eskilstuna Sverigedemokraterna Eskilstuna Kultur- och fritidsnämnden Verksamhetsplan 2016 2 Innehåll 1 Inledning... 4 2 Vision... 5 3 Gemensamma besparingar, prioriteringar och mål för nämnder och kommunstyrelsen...

Läs mer

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd

Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Ekerö kulturnämnd Kulturstrategi Kulturnämnden har ansvar för kommunens kulturpolitik och verksamheter inom kultur och fritid. Nämnden vill visa att kultur är mer än det som ryms i detta

Läs mer

Omtanke Genom delaktighet, öppenhet och gemenskap visar vi att vi tar hand om varandra och vår omvärld.

Omtanke Genom delaktighet, öppenhet och gemenskap visar vi att vi tar hand om varandra och vår omvärld. Vellinge kommun POST 235 81 Vellinge BESÖK Norrevångsgatan 3 TELEFON 040-42 50 00 Våra värderingar Våra värderingar vägleder oss när vi möter våra kunder, det vill säga medborgare, besökare och företagare.

Läs mer

Bilaga 4, KF 142/2018 Sida 1 av 10. Sverigedemokraternas förslag till mål och budget för Östhammar 2019 med plan för

Bilaga 4, KF 142/2018 Sida 1 av 10. Sverigedemokraternas förslag till mål och budget för Östhammar 2019 med plan för Sida 1 av 10 Sverigedemokraternas förslag till mål och budget för Östhammar 2019 med plan för 2020 2022 Sida 2 av 10 Inledning Sverigedemokraternas vision för Östhammar är en kommun som är en trygg plats

Läs mer

Plan för Överenskommelsen i Borås

Plan för Överenskommelsen i Borås Plan för Överenskommelsen i Borås Den lokala Överenskommelsen i Borås handlar om hur Borås Stad och de idéburna organisationerna ska utveckla och fördjupa sitt samarbete för att gemensamt upprätthålla

Läs mer

Strategisk plan 2015-2018

Strategisk plan 2015-2018 Strategisk plan 2015-2018 1 Strategisk plan 2015-2018 Strategisk plan för mandatperioden 2015-2018 Fastställt av: Fullmäktige 2015-06-22 52 Produktion: Kommunledningskontoret Dnr: MK KS 2015/00217 Bilder:

Läs mer

Arbetsplan. för. Östra Fäladens förskola. Läsår 10/11

Arbetsplan. för. Östra Fäladens förskola. Läsår 10/11 Arbetsplan för Östra Fäladens förskola Läsår 10/11 Förskolan har ett pedagogiskt uppdrag och är en del av skolväsendet. Läroplanen för förskolan, Lpfö 98, är ett styrdokument som ligger till grund för

Läs mer

STRATEGI FÖR UNGAS TRYGGHET, HÄLSA OCH UTVECKLING

STRATEGI FÖR UNGAS TRYGGHET, HÄLSA OCH UTVECKLING STRATEGI FÖR UNGAS TRYGGHET, HÄLSA OCH UTVECKLING Fastställd av kommunfullmäktige 17 oktober 2011 STRATEGI Strategi för ungas trygghet, hälsa och utveckling Inledning Alla barn och unga i Haninge ska må

Läs mer

Socialdemokraternas äldrepolitiska plattform 2011-2014. Vardag med möjlighet till gemenskap och innehåll!

Socialdemokraternas äldrepolitiska plattform 2011-2014. Vardag med möjlighet till gemenskap och innehåll! Ett gott liv i Malmö Socialdemokraternas äldrepolitiska plattform 2011-2014 Allas rätt till välfärd, delaktighet och engagemang i samhällsbygget är grunden för den socialdemokratiska politiken. Det handlar

Läs mer

#Mstyre2018 VI BYGGER KARLSKRONA STARKT

#Mstyre2018 VI BYGGER KARLSKRONA STARKT #Mstyre2018 VI BYGGER KARLSKRONA STARKT KARLSKRONA HAR FANTASTISKA MÖJLIGHETER I Karlskrona ska alla kunna lita på tryggheten Vi moderater tror på Karlskrona. Vi ser framgångsrika företag som växer och

Läs mer

Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun

Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun Innehåll Framtidens äldreomsorg i Alingsås kommun sid 3 Befolkningsprognos för äldre i Alingsås kommun sid 4 Att bo tryggt sid 5 Stöd för ett gott åldrande sid

Läs mer

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl Växjö är en bra kommun att leva i och de som vill bo och verka här ska känna sig välkomna. Kommunen växer, utvecklas och har alla möjligheter att ligga i framkant på många områden. Det finns också mycket

Läs mer

Barn- och ungdomsplan 2012-2015

Barn- och ungdomsplan 2012-2015 Barn- och ungdomsplan 2012-2015 Antagen av kommunfullmäktige 2011-11-16, 72 1(6) Barn och ungdomsplan 2012-2015 Förskola Förskoleklass Grundskola Grundsärskola Skolbarnomsorg Kulturskola Bibliotek Elevhälsa

Läs mer

EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE.

EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE. EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE. EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDEN Vi som lever i Sverige och Blekinge blir friskare och lever allt längre. Det är en positiv utveckling och ett resultat av vårt välstånd

Läs mer

Inledning. Integration och asylmottagning

Inledning. Integration och asylmottagning Inledning Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn. Vi betraktar oss som ett mittenalternativ och ett tredje block i svensk politik. Vi kombinerar strävandet efter

Läs mer

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram BY: George Ruiz www.flickr.com/koadmunkee/6955111365 GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING Partiprogrammet i sin helhet kan du läsa på www.mp.se/

Läs mer

Politisk inriktning 2007-2010

Politisk inriktning 2007-2010 Politisk inriktning 2007-2010 Kommunstyrelsen/Politisk kommunledning FEBRUARI 2007 Inledning Allians för Huddinge bestående av Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna har tillsammans med Drevvikenpartiet

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN BJÖRNUNGENS FÖRSKOLA OKTOBER 2011

LIKABEHANDLINGSPLAN BJÖRNUNGENS FÖRSKOLA OKTOBER 2011 LIKABEHANDLINGSPLAN BJÖRNUNGENS FÖRSKOLA OKTOBER 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning 1.1 Bakgrund 1.2 Lagar 1.3 Skollagen 1.4 Diskrimineringslagen 1.5 Läroplan för förskolan 98, reviderad 2010 1.6 Kolsva

Läs mer

Sverigedemokraterna Åtvidaberg BUDGET 2015

Sverigedemokraterna Åtvidaberg BUDGET 2015 Sverigedemokraterna Åtvidaberg BUDGET 2015 1 av 8 INNEHÅLL Sida: 3. Åtvidaberg skall vara en trygg, attraktiv och välmående kommun 4. Äldreomsorgen 5-6. Skolan, omsorgen och den sociala välfärden 7-8.

Läs mer

LOs politiska plattform valet 2018

LOs politiska plattform valet 2018 LOs politiska plattform valet 2018 Landsorganisationen i Sverige 2018 Grafisk form: LO Produktion och tryck: Bantorget Grafiska AB, Stockholm 2018 isbn 978-91-566-3298-3 lo 18.03 2 000 Trygghet för vanligt

Läs mer

Verksamhetsplan för utskrift (Barn och utbildning)

Verksamhetsplan för utskrift (Barn och utbildning) Verksamhetsplan för utskrift - 2019 (Barn och utbildning) Målområden Indelning Beskrivning Ansvarig Övergripande Attraktiv kommun Externt Här känner sig alla välkomna. Här är det enkelt, här är det möjligt

Läs mer

ETT BÄTTRE STRÄNGNÄS FÖR ALLA. Valprogram för Strängnäs kommun 2014-2018. FRAMTIDSPARTIET I STRÄNGNÄS KOMMUN

ETT BÄTTRE STRÄNGNÄS FÖR ALLA. Valprogram för Strängnäs kommun 2014-2018. FRAMTIDSPARTIET I STRÄNGNÄS KOMMUN ETT BÄTTRE STRÄNGNÄS FÖR ALLA. Valprogram för Strängnäs kommun 2014-2018. FRAMTIDSPARTIET I STRÄNGNÄS KOMMUN ETT BÄTTRE STRÄNGNÄS. Vi vill att Strängnäs ska bli en bättre kommun för alla. Oavsett bakgrund

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING.

ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING. ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING. SOCIALDEMOKRATERNA I LINKÖPINGS VALMANIFEST 2018 ETT STARKARE SAMHÄLLE. ETT TRYGGARE LINKÖPING. Att bygga ett samhälle blir aldrig klart. Även om arbetslösheten

Läs mer

Fritidshemsplan. Av: Åsa Nilsson Marie Pålsson Anna-Lena Svensson Gunilla Torell

Fritidshemsplan. Av: Åsa Nilsson Marie Pålsson Anna-Lena Svensson Gunilla Torell Fritidshemsplan Av: Åsa Nilsson Marie Pålsson Anna-Lena Svensson Gunilla Torell April 2016 Vårt uppdrag Fritidshemmets syfte är att komplettera utbildningen i förskoleklassen, grundskolan, grundsärskolan,

Läs mer

Interpellation från Fredrik Ahlstedt (M) om att Uppsala ska vara tryggt

Interpellation från Fredrik Ahlstedt (M) om att Uppsala ska vara tryggt KF 117 24 april 2017 Diarienummer KSN-2017-1274 Kommunfullmäktige Interpellation från Fredrik Ahlstedt (M) om att Uppsala ska vara tryggt Allt fler personrån genomförs i Uppsala och det rapporteras dagligen

Läs mer

VÅRD & OMSORG. Skol-, kultur och socialnämndens plan för verksamheten

VÅRD & OMSORG. Skol-, kultur och socialnämndens plan för verksamheten Skol-, kultur och socialnämndens plan för verksamheten VÅRD & OMSORG Gäller perioden 2006-01-01 2008-12-31 enligt beslut i kommunfullmäktige 2005-12-18 153 1 Förord I denna plan för Vård & Omsorg redovisas

Läs mer

SVERIGEDEMOKRATERNA I TIERP BUDGETFÖRSLAG

SVERIGEDEMOKRATERNA I TIERP BUDGETFÖRSLAG SVERIGEDEMOKRATERNA I TIERP BUDGETFÖRSLAG 2019-2021 Inledning Sverigedemokraterna är ett socialkonservativt parti med nationalistisk grundsyn. Vi betraktar oss som ett mittenalternativ och ett tredje block

Läs mer

Arbetsplan Förskolan Blåsippan

Arbetsplan Förskolan Blåsippan Arbetsplan Förskolan Blåsippan Vår vision: Barnen och deras föräldrar skall tycka att de är på världens bästa förskola och när barnen lämnar vår förskola skall de vara väl rustade för framtiden. 1. Inledning

Läs mer