Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 16 mars 2017

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 16 mars 2017"

Transkript

1 1 (7) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 16 mars 2017 Tid: Plats: Lokal Musslan, VG-Huset, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande Ledamöter Ulrik Hammar (L), norra hälso- och sjukvårdsnämnden Maria Forsberg (S), norra hälso- och sjukvårdsnämnden Från pensionärsorganisationerna Ledamöter: Hasse Karlsson PRO Vivianne Gustavsson PRO Marianne Jensen PRO Peter Nagler PRO Hasse Johansson PRO Lars-Ove Petersson RPG Gunborg Krants SPRF tjänstgör för Per Hovbrender SPRF Elsie Tyreman SPF Eva Venäll SPF Ann-Britt Danielsson SPF Inger Karlsson SPF Evy Jessen SKPF (tjänstgör för Bruno Andersson) Aina Eliasson SKPF Anne-Marie Söderström SKPF Ersättare: Britta Rydberg PRO Övriga Karin Davidsson, regionutvecklare Ben Norman, nämndsekreterare

2 2 (7) Underskrifter Sekreterare: Ben Norman Ordförande: Ulrik Hammar (L) Justerare: Justerare: Hasse Johansson (PRO) Marianne Jensen (PRO)

3 3 (7) 1 Val av justerare Beslut 1. Hasse Johansson (PRO) utses att justera protokollet. 2. Marianne Jensen (PRO) utses att justera protokollet. 2 Fotvård Eva Jääskeläinen är medicinsk fotterapeut och jobbar på Hälsa i Centrum i Lilla Edet, presentationen bifogas. Eva har jobbat i landstinget hela sitt liv som läkarsekreterare. Hon har tidigare träffat PRO och informerat om sin verksamhet. Hon pratar fotvård från kl om dagarna. Eva tar emot remisser från bl.a. Backa läkarhus och sjukhusen och är egenföretagarna sen i somras. Anatomin är komplex när det gäller fötterna. Promenader är det bästa för att fötterna ska vara i god form. Det är din vikt gånger 2-3 som fötterna bär på när man går. När man joggar är det vikten gånger 5-6. Det är inte kilona du bär utan det är belastningen på fötterna. Det finns en lång lista med fotproblem och det finns mycket man inte känner till som t.ex. toffelknuta. Gå in till en medicinsk fotterapeut och fråga vad det är man har på foten. Det finns mycket fothjälp att få. Går t.ex. att tejpa en hälsporre på ett jätteenkelt sätt. Man ska inte gå till en sportaffär utan till ett proffs så man får en individanpassad sko. Seniorfoten är inte samma fot som på en 20-åring. Foten blir bredare och cirkulationen blir sämre. Fettkuddarna blir tunnare vilket är synd för det är kuddarna man går på. Lederna blir stela. Det finns många olika övningar för fötterna. Lägg en servett på golvet och försök skrynkla ihop dem, spreta på tårna och dra ihop. Medicinsk fotterapeut har kommunal utbildning genom en yrkeshögskola i Göteborg och Örnsköldsvik. Det är tre terminer heltid och man måste ha vårdutbildning i botten. Det finns även en privat skola med en termins utbildning. Det är skillnad på utbildningarna men man får samma titel. Vi får hoppas att vården får upp ögonen om skillnaden. Finns inga fackföreningar men det finns en branschorganisation. Att jämföra de två utbildningarna är som att jämföra sjuksköterskor med undersköterskor. Den kortare utbildningen kan inte se de medicinska problemen på samma sätt. De har inte tentat av reumatiska, psoriasis-sjukdomar. Då finns det många fotvårdare som är inkompetenta? Nej, de är kompetenta, de jobbar inte på sjukhusen. Några finns på vårdcentralerna. Är det medicinska problem ska det vara en fotterapeut ifrån en yrkeshögskola. De flesta på vårdcentralerna har gått 3-terminsutbildningen.

4 4 (7) Det finns olika riskgrupper och det händer att läkaren säger att man har fina fötter bara genom att titta på dem vilket inte räcker. Hur går en fotbehandling till? Man undersöker, inspekterar och informerar. Zinkpasta bra mot sprickor i foten. Viktigt med bra kost och dryck. Fotbad i 10 min, duscholja eller såpa i vattnet. Man kan känna hur pulsarna slår på två ställen på foten. Hittar du inte pulsarna tar du blodtrycket i fötterna. Då använder man doppler. Strumpor ska tvättas i 60 grader. Diabetessköterskan gör en del av det här. Det är jättebra. Man borde göra detta oftare. Olika uppfattningar om att gå barfota, tycker om att göra det både inne och ute. Du blir torr om du går barfota inne mycket. Vill du gå ute hela året ut utan strumpor är det inte bra för foten. Lagom är alltid bäst. Jag får torr hud på hälen. Farligt när man inte har känsel på hälen. Gummiskorna som säljs, vad ska man välja där? Har du egen sula kan du välja vad du vill. Inte bra att gå i platta skor. Foppa-tofflorna? De är dåliga. De skorna sviktar och många med ryggproblem får bara mer ont. Ut och in till brevlådan kan man ha vad som helst. Lagom är alltid bäst. Springa hela dagen i foppa-tofflor är inte bra. Stödstrumpor är svårt att hitta rätt, skillnad på stöd och kompression. De på apoteket tycker jag inte om. Varför ska alla vara svarta, de tunna höll knappt nånting Nylonstrumpan har en töj i tån och har en tendens att ge nageltrång. Det är tryck även uppe vid knät vilket är dumt. 3 Visning av hemsidan Karin Davidsson visar hur man kan hitta protokollen på norra hälso- och sjukvårdsnämndens protokoll.

5 5 (7) 4 Frågor från samrådet Röntgen drop-in i Uddevalla kommer att upphöra p.g.a. av att Närhälsan inte har avtal med den privata aktören. Avtalet som har funnits med Unilabs upphörde 1 mars. Det finns drop-in på de lokala sjukhusen i bl.a. Lysekil och Strömstad. Avtalet kommer nog inte att förnyas. Nämnden påpekar att det finns jourcentraler bl.a. på Dagson och i Tanumshede. Tanken i regionen är att vi ska utveckla den nära sjukvården, öka insatserna så att folk kan få vård i hemmet. Några av våra vårdcentraler borde graderas upp till jourcentral +. Då skulle de jourcentralerna utrustas med röntgen. Bäckefors har röntgen idag, den jourcentralen är redo för det nya tänket. Kan Närhälsan remittera till röntgen? Ja, det är inga problem. Nästa fråga gäller bassängen i Bäckefors. Närhälsan bedrev tidigare rehabverksamhet i Bäckefors. Närhälsan informerade Västfastigheter om att de inte skulle bedriva verksamhet vilket fick Västfastigheter att tro att bassängen skulle stängas. Det förhindrade nämnden i höstas. Bara för att en av 22 verksamheter ska sluta använda bassängen innebär inte att ingen annan behöver bassängen. Praktikertjänst sköter bassängen i år, Västfastigheter står för den tekniska reningen. En patient hade remiss till badet men Närhälsan hade inte köpt in sig så han hade fått betala i alla fall. Det räcker inte med personen som sköter badet, de är inte sjukgymnaster. Det måste följa med personal om man remitterar. Finns bassäng på Rosenhäll, är den öppen och hur sköts den? Den behövs verkligen. På Uddevalla sjukhus är det fullt. Rosenhälls anläggning är väl kommunal idag? När den blev kommunal sa man att sjukhusets bassäng skulle räcka gott och väl. Man få putta ut dem som hyr övrig tid. Vi kan ta med oss hur det ser ut på bassängen i Uddevalla. Vem fyller tiderna? Är det organisationer så ska dem flytta på sig. Kansliet gör en fördjupad analys på bassängen.

6 6 (7) 5 Övriga frågor Pratade om det på radion idag, akuten på NÄL. Under förmiddagen har det lämnats in synpunkter som politiker ska ta ställning till. Det tog tolv timmar när jag satt där senast. Alla som sitter där skulle inte behöva sitta på akuten. Finns det någon som kan göra en bedömning när de här människorna kommer till akuten? Kan inte vissa patienter hanteras dagen efter på en vårdcentral? Diskussion om att stänga natten på Dagson och ha öppet fler timmar på helgerna. Görs det något åt 1177? Ja, vi har ständiga diskussioner. Viktigt att 1177 inte tar samtal som inte berör dem. Viktigt att de sållar bort samtal som rör t.ex. bilbarnstolar. Vi kanske kan bjuda hit dem någon gång under året. En bidragande orsak kan vara att om man ringer en vårdcentral och tiderna är slut och får det svaret flera gånger i rad så åker man till akuten. Vår nästa oro är semestern som kommer, hur går semesterplaneringen till där? Ordförande vet inget om det, han förutsätter att de redan i höstas började leta efter vikarier. Det är samma problem varje år och man drar ner på operationsverksamhet så man har personal till det akuta. Äldres psykiska hälsa vore intressant att ha på kommande möten. 21 februari hade vi ett SPF-möten. En rapport från Göteborg där man startat ett projekt med första hjälpen till psykisk ohälsa och depression bland äldre. Vill att ni tar reda på hur de jobbar (Lena Rundholm presenterade rapporten). Önskar att det finns något liknande här uppe. Vill ha en rapport hur läget är här uppe. Vården har lyckats sänka dödlighet i hjärtinfarkt men i hjärtsvikt ökar den. Vill ha rapport om hur hjärtsviktsbehandlingen ser ut i vårt område. Vad kan man få för hjälp på en vårdcentral? Person som vill ha en stor hälsoundersökning och blir hänvisad till sjuksköterska för att se om han ska komma till doktorn. Vill man ha en riktig hälsoundersökning, det är annorlunda med prover hos en sjuksköterska. Om man önskar träffa en läkare, är det riktigt att det ska vara stopp? Man får betala själv, det går inte på den ordinarie patientavgiften. Det kostar nog kr. Vill få information om kommunerna och vilka kommuner som ska göra vad. Mobila team 2018 t.ex. Orust ska gå igång. Mobila teamet i Uddevalla tar alla oavsett om man är inskriven i hemsjukvården.

7 Ledare i Bohuslänningen igår, Timbro hade tittat på akutmottagningar i landet och NÄL var bland de fyra sämsta i Sverige. Då räknar de antal överbeläggningar. Det är jättetufft för personalen som jobbar där, trots detta har man ett minskat inflöde till akuten. Beror på hemtagning av patienter och patienter som går till fel vårdnivå. 7 (7)

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 16 juni 2016

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 16 juni 2016 1 (5) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 16 juni 2016 Tid: 10.00-12.10 Plats: Lokal Musslan, VG-Huset, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande

Läs mer

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015 1 (6) Protokoll Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 december 2015 Tid: 10.00-12.00 Plats: Regionens Hus, lokal Tärnan, Kilbäcksgatan 32, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 13 oktober 2015

Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 13 oktober 2015 1 (7) Protokoll Protokoll från pensionärsråd för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 13 oktober 2015 Tid: 10.00-12.00 Plats: Regionens Hus, lokal Tärnan, Kilbäcksgatan 32, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2017

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2017 1 (6) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2017 Tid: 09.00-10.50 Plats: Bohusläns Museum, Uddevalla Närvarande Ledamöter Ulrik Hammar

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 7 december 2016

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 7 december 2016 1 (7) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 7 december 2016 Tid: 10.00-12.15 Plats: Lokal Musslan, VG-Huset, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 12 april 2019

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 12 april 2019 1 (6) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 12 april 2019 Tid: 14.00-16.07 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande Ledamöter Linda

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 13 september 2016

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 13 september 2016 1 (10) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 13 september 2016 Tid: 10.00-12.05 Plats: Lokal Musslan, VG-Huset, Vintergatan 8, Uddevalla

Läs mer

Länspensionärsrådet Ärendenr 2016/01008

Länspensionärsrådet Ärendenr 2016/01008 Pensionärsrådet Minnesanteckningar 2016-09-05 Pensionärsrådet den 5 september 2016. 1. Närvaro 2. Svar inkomna frågor 3. Uppföljning dialogmöten fortsatt arbete 4. Fortsatt arbete framtidens hälso- och

Läs mer

Var steget före.. Om fotsjukvård för patienter med diabetes eller andra patienter med fotproblem. Sjukvården i Salem, Nykvarn och Södertälje.

Var steget före.. Om fotsjukvård för patienter med diabetes eller andra patienter med fotproblem. Sjukvården i Salem, Nykvarn och Södertälje. Var steget före.. Om fotsjukvård för patienter med diabetes eller andra patienter med fotproblem. Sjukvården i Salem, Nykvarn och Södertälje. Innehåll: 1. Diabetesfot riskkategori. 2. Remiss till fotsjukvård.

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 20 september 2017

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 20 september 2017 1 (9) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 20 september 2017 Tid: 09.00-10.50 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

Protokoll från pensionärsråd för Hälso- och sjukvårdsnämnd Göteborg den 8 februari 2017

Protokoll från pensionärsråd för Hälso- och sjukvårdsnämnd Göteborg den 8 februari 2017 1 (5) Protokoll Protokoll från pensionärsråd för Hälso- och sjukvårdsnämnd Göteborg den 8 februari 2017 Tid: 13.30 16.30 Plats: Burgårdens konferenscenter, Skånegatan 20 i Göteborg Närvarande Ledamöter

Läs mer

Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt!

Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt! Trygg, snabb och säker vård så nära patienten som möjligt! Vision och syfte med Samverkande sjukvård Att tillgodose invånarens behov av god hälso- och sjukvård och samordna sjukvårdsresurserna som finns

Läs mer

Diabetes och fotvård

Diabetes och fotvård DIABETES OCH FÖTTER Diabetes och fotvård Att leva med diabetes gör att det blir ännu viktigare att ta hand om sin personliga hälsa. Det gäller även vården av fötterna. Personer som har diabetes drabbas

Läs mer

Länspensionärsrådet 46 56

Länspensionärsrådet 46 56 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-12-10 Länspensionärsrådet 46 56 Tid: Fredag den 10 december 2010, kl. 09:30 12:10 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingskontoret, Halmstad Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Riktlinje Fotsjukvård

Riktlinje Fotsjukvård 2010-02-1 1(5) Mål och inriktning. Övergripande mål för fotsjukvård är att skapa en god fothälsa genom att i samverkan med övrig vård förebygga och behandla fotskador. Övriga mål är att reducera amputationsfrekvens,

Läs mer

Pensionärsrådet. Plats: Rehabiliteringskliniken, JF Liedholmsväg 14, Sigfridsområdet. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:30-15:30

Pensionärsrådet. Plats: Rehabiliteringskliniken, JF Liedholmsväg 14, Sigfridsområdet. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 13:30-15:30 Pensionärsrådet Datum: 2018-02-12 Tid: 13:30-15:30 Plats: Rehabiliteringskliniken, JF Liedholmsväg 14, Sigfridsområdet Ledamöter Anna Fransson (S) (ordförande) Åke Wenrup, SPF Seniorerna Elsa Jönsson,

Läs mer

Länspensionärsrådet 23-31

Länspensionärsrådet 23-31 Protokoll Sammanträdesdatum 2007-06-01 Länspensionärsrådet 23-31 Tid: Fredagen den 1 juni 2007, kl. 09:30-12:10 Plats: Sammanträdesrummet Överläkarvillan, Spenshult Ledamöter Mats Eriksson (m) Dan Skantz

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 19 september 2018

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 19 september 2018 1 (8) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 19 september 2018 Tid: 14.00-16.10 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 12 juni 2018

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 12 juni 2018 1 (8) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 12 juni 2018 Tid: 14.00-16.10 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande Ledamöter Ulrik

Läs mer

Mer än bara telefonrådgivning Regiongemensam hälso-och sjukvård Jill Johansson

Mer än bara telefonrådgivning Regiongemensam hälso-och sjukvård Jill Johansson Mer än bara telefonrådgivning 2019-07-02 Regiongemensam hälso-och sjukvård Jill Johansson Nationella invånartjänster 1177 Vårdguiden på telefon 1177 Vårdguiden webb 1177 Vårdguiden e-tjänst Hitta och jämför

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Helena Stålhammar C (ers Britt Johansson, M) Lena Persson, S Kjell Lindström,

Läs mer

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping

Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping 1 Minnesanteckningar från Operativ LedningsGruppen(OLG) västra Skaraborg 180202 Plats: Bokhållarrummet, Lidbeckska huset, Lidköping Närvarande: Sven-Ove Andersson, Eva Thimfors, Karin Utbo, Pernilla Magnusson,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Kommunala pensionärsrådet 2011-05-19 6 Plats och tid Hjernet, 2011-05-19 kl 09.00-11.30 Beslutande Mona Forsberg tj ersättare för Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Gunnern, Stadshuset, kl. 08.00 10.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund (S) Maria Rönnehäll (S) Lena Kandergård (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF)

Läs mer

REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD: FOTSJUKVÅRD

REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD: FOTSJUKVÅRD Region Stockholm Innerstad Sida 1 (5) 2014-02-24 Sjuksköterskor Medicinskt Ansvarig för Rehabilitering REGEL FÖR HÄLSO OCH SJUKVÅRD: FOTSJUKVÅRD Sjuksköterskor och Medicinskt Ansvarig för Rehabilitering

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

:00-16:15

:00-16:15 Pensionärsrådet Tid Plats Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera 2017-09-14 14:00-16:15 Utbildningshuset, vuxenhabiliteringen, Åbovägen 10, Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Robert

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 6 december 2017

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 6 december 2017 1 (10) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 6 december 2017 Tid: 10.00-12.00 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande Ledamöter

Läs mer

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 7 mars 2018

Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 7 mars 2018 1 (10) Protokoll Protokoll från samråd för pensionärsorganisationer för norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 7 mars 2018 Tid: 14.00-16.00 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Närvarande Ledamöter Ulrik

Läs mer

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare

Anslag/Bevis , kl 13:30-15:30. Paragrafer 1-9. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sidan 2. Underskrift sekreterare Plats och tid Toftaängen 2017-02-16, kl 13:30-15:30 Paragrafer 1-9 Beslutande Se sidan 2 Övriga deltagande Se sidan 2 Underskrift sekreterare Ingrid Kjellberg Underskrift ordförande Björn Jönsson Utses

Läs mer

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 2 februari 2017

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 2 februari 2017 1 (7) Kallelse/Föredragningslista Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 2 februari 2017 Plats: Aulan, Vintergatan 8, Uddevalla Tid: Kl. 09:00-16:00 Om du inte har möjlighet att närvara

Läs mer

Landstingets pensionärsråd 21-32

Landstingets pensionärsråd 21-32 Protokoll Sammanträdesdatum 2006-09-08 Landstingets pensionärsråd 21-32 Tid: Fredagen den 8 september, kl 09.30-12.00 Plats: Sammanträdesrum Biblioteket, Vårdcentralen Centrum Falkenberg Närvarande ledamöter

Läs mer

Fina fötter. - förebyggande fotvård

Fina fötter. - förebyggande fotvård Fina fötter - förebyggande fotvård Utges av: Diabetesförbundet Box 1107, 172 22 Sundbyberg Telefon: 08-564 82 1 00, Fax: 08-564 821 39 Pg: 481 31 35-3, Bg: 332-4373 info@diabetes.se, www.diabetes.se Text:

Läs mer

Sammanträdesddatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl

Sammanträdesddatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl Pensionärsrådet 2010-11-17 25-32 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 13.30 16.00 Ordinarie ledamöter Sören Bertilsson, ordförande, landstinget Kjell Persson, landstinget Gunnar Lindberg, PRO

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala Pensionärsrådet 2011-05-06 1 () Plats och tid Stadshuset, Verdesalen, kl 13.15 15.00 Beslutande Enligt blad 2 Övriga deltagande Enligt blad 2 Utses att justera Sekreterare... Paragrafer 13-23

Läs mer

Geriatrik från golvet/sip i praktiken

Geriatrik från golvet/sip i praktiken Geriatrik från golvet/sip i praktiken Lina Hjärpe Skoglund spec Internmedicin/Geriatrik. VC Medicinkliniken Ängelholm, stolt läkare i Mobilt vårdteam Röd korridorsplats 3, Helsingborgs akutmottagning.

Läs mer

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter

PROTOKOLL Datum Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Plats och tid Veckeborummet, 13:15-16:00 Beslutande: Ove Schönning (S) vice ordförande Stig Almström (LB) Sylvia Olsson (KD), tjänstgörande ersättare Jan Nilsson, PRO Ljusdal Kurt Rådlund, PRO Hennan Ewy

Läs mer

PROTOKOLL Landstingets Pensionärsråd. Ledningsstaben 2010-03-17 1-8 1 (5) Kerstin Aldstedt. Lasarettet i Motala, sammanträdesrum Linden

PROTOKOLL Landstingets Pensionärsråd. Ledningsstaben 2010-03-17 1-8 1 (5) Kerstin Aldstedt. Lasarettet i Motala, sammanträdesrum Linden PROTOKOLL Landstingets Pensionärsråd Ledningsstaben 2010-03-17 1-8 1 (5) Kerstin Aldstedt Sammanträdesplats Lasarettet i Motala, sammanträdesrum Linden Närvarande Ledamöter Levi Eckeskog (KD) Landstinget

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Närvarande Birger Svensson Äldrenämnden, ordförande Sune Håkansson Äldrenämnden Bo Johansson Äldrenämnden Åke Olsson PRO Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad

Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Protokoll 1 (5) Landstingets Pensionärsråd Hälso- och sjukvårdsstaben Elisabeth Ehne Jangehammar 2014-09-30 LK/140076 Plats Sammanträdesrum Galaxen, Landstingshuset, Rosenborgsgatan 50, Karlstad Närvarande

Läs mer

LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6)

LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet (6) LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sid Pensionärsrådet 2009-09-16 19-24 1(6) Plats och tid Landstingets huvudkontor, kl 09.30 12.00 Ordinarie ledamöter Birger Lundberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER SIDA 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Huddinges pensionärsråd. Nej SAMMANTRÄDESDATUM DIARIENUMMER 4 december 2018 AN-2018/35 1 (10) Nämnd Offentligt sammanträde Huddinges pensionärsråd Nej Sammanträdesdag 4 december 2018 Tid och plats Beslutande Klockan 10:00 11:20, Växthuset,

Läs mer

Gruppdiskussioner med invånare i Trollhättan och Lilla Edet

Gruppdiskussioner med invånare i Trollhättan och Lilla Edet Hälso- och sjukvårdsnämnden Trestad Medborgardialog Gruppdiskussioner med invånare i Trollhättan och Lilla Edet Tid: 9 och 23 maj 2012 Plats: Trollhättans Folkets hus Hälso- och sjukvårdsnämnden Trestad

Läs mer

Norrtälje är värdkommun för Tiohundraprojektet, ett unikt samarbete med Stockholms läns landsting inom hälsa, sjukvård och omsorg.

Norrtälje är värdkommun för Tiohundraprojektet, ett unikt samarbete med Stockholms läns landsting inom hälsa, sjukvård och omsorg. Riktlinje Utgåva 2 Antal sidor 3 Dokumentets namn Fotsjukvård Utfärdare/handläggare Anne Hallbäck Medicinskt ansvarig sjuksköterska Datum 110118 Reviderad 130808 FOTSJUKVÅRD Stockholms läns landsting och

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

Pensionärsrådet Ärendenr 2016/01357

Pensionärsrådet Ärendenr 2016/01357 Pensionärsrådet Minnesanteckningar 2016-11-03 Pensionärsrådet den 3 november 2016. 1. Mötets öppnande 2. Aktuell information kring vår utvecklingsstrategi/ framtidens hälso- och sjukvård 3. Aktuell information

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8)

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) PROTOKOLL 1 (8) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Café Finland Beslutande Bo Silverbern (M), ordförande Marianne Eriksson (S), vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(10) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 13.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

Tid: Tisdag 11 september 2018 kl. 09:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6 Ludvika lasarett

Tid: Tisdag 11 september 2018 kl. 09:30-12:00 Plats: Ängsklockan, plan 6 Ludvika lasarett Central förvaltning Datum 2018-09-11 Sida 1 (6) Hälso- och sjukvårdsenheten Dnr Områdessamordnare Minnesanteckningar patientrådet Ludvika Tid: Tisdag 11 september 2018 kl. 09:30-12:00 Plats: Ängsklockan,

Läs mer

Ledningsstaben 2009-10-07 18-25 1 (5) Monica Ulriksson kl 09.00-12.00. Renströmmen i Norrköping, lokal Stora Galleriet

Ledningsstaben 2009-10-07 18-25 1 (5) Monica Ulriksson kl 09.00-12.00. Renströmmen i Norrköping, lokal Stora Galleriet PROTOKOLL Landstingets Pensionärsråd Ledningsstaben 2009-10-07 18-25 1 (5) kl 09.00-12.00 Sammanträdesplats Renströmmen i Norrköping, lokal Stora Galleriet Närvarande Ledamöter Levi Eckeskog (kd) Landstinget

Läs mer

Sessionsalen, Regionens kansli

Sessionsalen, Regionens kansli Pensionärsrådet Tid 2015-02-16 10:00 12:00 Plats Sessionsalen, Regionens kansli ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Anna Fransson (S), ordförande Suzanne Frank

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 10-21

Länspensionärsrådet (LPR) 10-21 PROTOKOLL 1(6) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Frånvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Britt Johansson, M Lena Persson, S 10-16 Anna Lilja, PRO Ragnhild Lorefors, SPF Elisabeth

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Kommunala Handikapprådet. 14 februari 2008

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Kommunala Handikapprådet. 14 februari 2008 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Bullarsalen Tanumshede 14 februari 2008 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Hans Bjerklinger Tekniska nämnden Alf Jonasson

Läs mer

Vi socialdemokrater vill satsa på sjukvåden. Vi är övertygade om att det krävs en bred offentlig sjukvård för att alla ska få vård som behöver det.

Vi socialdemokrater vill satsa på sjukvåden. Vi är övertygade om att det krävs en bred offentlig sjukvård för att alla ska få vård som behöver det. Idag handlar mycket om val. Den 15 maj är det omval till Regionfullmäktige. Alla vi som bor i Västra Götaland ska återigen gå till vallokalen och lägga vår röst. Idag med alla val är det lätt att bli trött,

Läs mer

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Regionhuset,Nygatan 20 Växjö

Pensionärsrådet. Protokoll Datum: Regionhuset,Nygatan 20 Växjö Pensionärsrådet Tid 2016-02-08 10:00-12:00 Plats ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Regionhuset,Nygatan 20 Växjö Anna Fransson (S) (ordförande) Barbro Karlsson (SKPF) Elsa Jönsson (PRO)

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Ej närvarande: Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Mari Lindahl, L Lena Persson, S Helena Stålhammar, C 7-12 Kjell Lindström, SPF Birgitta

Läs mer

Freja, Emil Lindells v. 15 Växjö

Freja, Emil Lindells v. 15 Växjö Pensionärsrådet Tid 2015-05-04 10:00 12:00 Plats Freja, Emil Lindells v. 15 Växjö Beslutande ledamöter Anna Fransson (S), ordförande Robert Olesen (S), vice ordförande Ingemo Gustafsson Barbro Karlsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Kommunala Pensionärsrådet 2015-06-12. Tid och plats: Klockan 09.00-12.05, Rum 114 Rådhus Skåne

PROTOKOLL 1 (9) Kommunala Pensionärsrådet 2015-06-12. Tid och plats: Klockan 09.00-12.05, Rum 114 Rådhus Skåne Kommunala PROTOKOLL 1 (9) Tid och plats: Klockan 09.00-12.05, Rum 114 Rådhus Skåne Förtroendevalda Marianne Eriksson (ON), ordförande Caroline Hedenström (ON), vice ordförande Ellena Dellios Vukic,( KS)

Läs mer

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning

Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Sammanträde med Hälso- och sjukvårdsnämndens Södra samverkansberedning Datum: 1 december 2008 Plats: Ledamöter: Anmält förhinder: Sekreterare: Medverkande: Hälsoverket, Oxelösund Britta Bergström, (S)

Läs mer

Länspensionärsrådet 1 9

Länspensionärsrådet 1 9 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-02-26 Länspensionärsrådet 1 9 Tid: Fredag den 26 februari 2010, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Hörsalen, Hylte kommunhuset, Hyltebruk Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö

Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Plats Tid Beslutande Ledamöter Ringsbergsgården, sammanträdesrummet Västergatan 21, Växjö Kl.13.30-16.15 Ulf Hedin (M), omsorgsnämndens ordförande Tomas Thornell (S) omsorgsnämndens, vice ordförande Laila

Läs mer

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 juni 2016

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 juni 2016 1 (5) Kallelse/Föredragningslista Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 juni 2016 Plats: Lokal Aulan, Plan 1, Regionens Hus, Vintergatan 8, Uddevalla Tid: Kl. 09:00 16:00 (fika från

Läs mer

FOTSJUKVÅRD. Regel för hälso- och sjukvård Sida 1 (5)

FOTSJUKVÅRD. Regel för hälso- och sjukvård Sida 1 (5) Sida 1 (5) 2016-01-20 FOTSJUKVÅRD MAS/MAR stadsdelsförvaltningarna Kungsholmen, Norrmalm, Södermalm och Östermalm. www.stockholm.se/masmarinnerstaden Sida 2 (5) Innehåll Överenskommelse... 3 Ansvar...

Läs mer

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 oktober 2016

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 oktober 2016 1 (5) Kallelse/Föredragningslista Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 28 oktober 2016 Plats: Bohusläns museum, Museigatan 1, Uddevalla Tid: Kl. 09:00 15:00 (Kaffe från kl. 08:30) Om du

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum

GISLAVEDS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum GISLAVEDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 20 17-1 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum Isaberg 1 Gislaved, kl. 08.30-1 1.50 Beslutande Maria Gullberg Lorentsson, ordförande Kjell Thelin, förste vice ordförande

Läs mer

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Maj-Britt Eriksson. Kommunala Pensionärsrådet

Anneli Karlsson. Lena Kandergård. Maj-Britt Eriksson. Kommunala Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Skive, Stadshuset, kl. 08.00 10.00 Beslutande ledamöter Maria Rönnehäll (S) Lena Kandergård (S) Maj-Britt Eriksson (SKPF) Gerd-Else Bergdahl (RPG) Lars-Åke Wickman

Läs mer

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal

Samverkansrutin för mobil närvård i Fyrbodal Författare: Amira Donlagic Godkänd av: Ledningsgrupp Vårdsamverkan Fyrbodal Dokumentet gäller för: Personal som arbetar med mobil närvård 1 Syfte Syftet med rutinen är att beskriva ett gemensamt arbetssätt

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2011-08-19. Tid och plats: Klockan 09.00 13.05, Café Finland

Kommunala Pensionärsrådet 2011-08-19. Tid och plats: Klockan 09.00 13.05, Café Finland Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 13.05, Café Finland Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) vice ordförande Barbro Kärrstrand (fp) Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2015-06-11 1 (11) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2015-06-11, kl 13 30 15 00 Beslutande Thord Dahberg ordförande Stefan Åhlin Helly Johansson Stig Danielsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2018-03-02 1(8) Tid och plats: D-salen i Folkets hus, kl. 10.00 12.00 BESLUTANDE Ledamöter: Anita Bohlin Neuman (V) ordförande Carina Sätterman (S) Karl-Axel Svensson, PRO Degerfors Bernt Fägerås, PRO

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-12 1 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Skive kl.13.30-16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Aina Wåhlund Lärande och stödutskottet

Läs mer

Länspensionärsrådet 10 22

Länspensionärsrådet 10 22 Protokoll Sammanträdesdatum 2010-04-09 Länspensionärsrådet 10 22 Tid: Fredag den 9 april 2010, kl. 09:30 12:20 Plats: Sammanträdesrummet Åbrinken, Vårdcentralen Gruebäck, Falkenberg Ledamöter Mats Eriksson

Läs mer

VI ARBETAR I TEAM PÅ VÅRDCENTRALEN

VI ARBETAR I TEAM PÅ VÅRDCENTRALEN VI ARBETAR I TEAM PÅ VÅRDCENTRALEN fysioterapeut läkare distriktssköterska kurator eller psykolog distriktssköterska Landstinget i Värmland, mars 2018. TEAM FÖR DITT BEHOV Nu utvecklar vi vården och våra

Läs mer

Clil' ~~ LANDSliNGET BLEKINGE

Clil' ~~ LANDSliNGET BLEKINGE Clil' Länspensionärsrådet Sammanträdesprotokoll 2015-09-15 Ärendeförteckning över Länspension ärsrådet den 15 september 2015. 1 Val av justerare 2 Föredragningslista 3 Föregående protokoll 4 Lägesrapport

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland

KRISTIANSTADS KOMMUN PROTOKOLL 1 (7) Tid och plats: Klockan , Sammanträdesrummet, Café Finland PROTOKOLL 1 (7) Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 11.20, Sammanträdesrummet, Café Finland Förtroendevalda Bo Silverbern (ON), ordförande Marianne Eriksson (ON) Anders Björklund (KS) Pensionärsrådets

Läs mer

Tisdagen den 5 maj. är det dags för årets Fothälsodag och årets tema är tonårsfötter. tisdag 5 maj TEMA: TONÅRSFÖTTER!

Tisdagen den 5 maj. är det dags för årets Fothälsodag och årets tema är tonårsfötter. tisdag 5 maj TEMA: TONÅRSFÖTTER! Tisdagen den 5 maj är det dags för årets Fothälsodag och årets tema är tonårsfötter. FIP-IFP, vårt internationella fotförbund, utser varje år månaden maj till Världsfothälsomånad med ett särskilt tema.

Läs mer

Protokoll. från sammanträde med Norra hälso- och sjukvårdsnämnden

Protokoll. från sammanträde med Norra hälso- och sjukvårdsnämnden Protokoll från sammanträde med Norra hälso- och sjukvårdsnämnden 1 april 2015 1 (19) Protokoll 1 av 2 Protokoll från norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 1 april 2015 Tid: 13.30 16.05 Plats: Bohusgården,

Läs mer

Stefan Hansson, HSO Marie Kristiansen, BUN Birgitta Laugmo, KS Karin Bemert, rehab

Stefan Hansson, HSO Marie Kristiansen, BUN Birgitta Laugmo, KS Karin Bemert, rehab KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Ersättare Möteslokalen HSO kl. 09:00 12:00 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Ella-Stina Olausson, PRO Kaj Källsvik, PRO Barbro

Läs mer

Sammanträdesdatum Ol-27

Sammanträdesdatum Ol-27 Kristianstads kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsförvaltningen Kommunala pensionärsrådet Närvarande ledamöter och ersättare Marianne Eriksson, ordförande omsorgsnämnden Caroline Hedenström,

Läs mer

1 Val av justerare Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Britt Arthursson, SRF Skaraborg.

1 Val av justerare Att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll utsågs Britt Arthursson, SRF Skaraborg. Protokoll från Syncentralernas Regionala Brukarråd inom Habilitering & Hälsa 2010-10-26 på Hotell Gyllene Kärven, Herrljunga. Närvarande: Thomas Krantz, SRF Göteborg Berit Jildenhed, FSDB Väst Ronny Blidberg

Läs mer

Länspensionärsrådet 44 53

Länspensionärsrådet 44 53 Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-18 Länspensionärsrådet 44 53 Tid: Fredag den 18 december 2009, kl. 09:30 12:00 Plats: Sammanträdesrummet Fataburen, landstingshuset, Halmstad Ledamöter Lise-Lotte Olsson

Läs mer

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2016

Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2016 1 (6) Kallelse/Föredragningslista Sammanträde med norra hälso- och sjukvårdsnämnden den 31 maj 2016 Plats: Färdshuset Facklan, Uddevallavägen 6, Bäckefors Tid: Kl. 09:00 16:00 (Studiebesök Praktikertjänst,

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten

r-t DALARNA Central förvaltning Hälso- och sjukvårdsenheten JREGION r-t DALARNA Hälso- och sjukvårdsenheten Sammanträde 2019-02-21 1-10 Sid 1 (6) Protokoll från Regionens Pensionärsråd sammanträde Tid: 2019-02-21 I kl. 13.00-15.30 Plats: Regionkontoret, Futurum

Läs mer

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde. Tid: l kl Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun

I Il ~ Landstinget PROTOKOLL LPR. Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde. Tid: l kl Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun I Il ~ Landstinget DALARNA Sammanträde 9-16 201 s-os-if.. Sid 1 (6) Protokoll från Pensionärsrådets sammanträde Tid: 2018-05-1l kl. 13.00-15.30 Plats: Landstingshuset, Futurum, Falun Beslutande Elin Noren

Läs mer

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG

Jörgen Johansson PRO, Ulla Sjöström PRO, Katarina Hjalmarsson SKPF, Kerstin Nordenstam RPG PENSIONÄRSRÅDET 2017-11-22 Sida 1 (5) Plats och tid Rudenschöldsrummet, kl. 13:30-15.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Iréne Apelqvist

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Mötesanteckningar från Pensionärsråd östra hälso- och sjukvårdsnämnden tisdag den 5 mars 2019

Mötesanteckningar från Pensionärsråd östra hälso- och sjukvårdsnämnden tisdag den 5 mars 2019 1 (5) Mötesanteckningar från Pensionärsråd östra hälso- och sjukvårdsnämnden tisdag den 5 mars 2019 Tid: 13:30-15:30 Plats: Konferenslokal Vänern, Regionens Hus, Mariestads Sjukhus Närvarande Ledamöter

Läs mer

Olof Lindberg (FP), Lena Norstedt (C), Lars Söderlund (PRO), Lars Rune Öijvall (PRO), Lena Johansson (SPF) och Per-Olof Forss (SPF)

Olof Lindberg (FP), Lena Norstedt (C), Lars Söderlund (PRO), Lars Rune Öijvall (PRO), Lena Johansson (SPF) och Per-Olof Forss (SPF) Kungsörs pensionärsråd 1 (8) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, tisdagen den 15 september 2015, klockan 09.00-11.35 Beslutande Per Strengbom (S) ordförande, Marie Norin Junttila (S), Hans Carlsson

Läs mer

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter

Kristianstads. kommun PROTOKOLL. KPR Kommunala Rådet för Pensionärer. Ledamöter Kommunala Pensionärsrådet 2018-06-01 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00iOstra huset Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren,

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 VÄSTERVIKS KOMMUN Socialförvaltningen Box 22 593 21 Västervik PROTOKOLL KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDETS SAMMANTRÄDE 2014-03-12 Tjustsalen, kl. 09.00-11.30 Ledamöter: Angelica Katsanidou SN, ordf. Mariann Båtman

Läs mer

Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15. ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15. ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. SAMMANTRÄDESTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 2015-05-12 1 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-05-12 kl. 10. 00-11.15 ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Bakgrundsinformation VG Primärvård. En del av det goda livet

Bakgrundsinformation VG Primärvård. En del av det goda livet Bakgrundsinformation VG Primärvård En del av det goda livet Innehåll: Primärvården... 3 Framtidens vårdbehov... 3 Nytt vårdvalssystem i Sverige... 3 Nytt vårdvalssystem i Västra Götaland VG Primärvård...

Läs mer

Samordningssjuksköterskan ett stöd till den äldre och den anhöriga

Samordningssjuksköterskan ett stöd till den äldre och den anhöriga Samordningssjuksköterskan ett stöd till den äldre och den anhöriga sabet ix/eli Scanp Foto: n Omsé 1 Samordningssjuksköterskan ett stöd till den äldre och den anhöriga När jag bjuder in någon till ett

Läs mer

Nagelsvamp I N F O R M AT I O N O M E T T VA N L I G T B E S VÄ R

Nagelsvamp I N F O R M AT I O N O M E T T VA N L I G T B E S VÄ R Nagelsvamp I N FO R M AT I O N O M E T T VA N L I G T B E S VÄ R Nagelsvamp är ett vanligt besvär. Fotsvamp är ännu vanligare och är oftast en grund till att man drabbas av nagelsvampsinfektion på tårna.

Läs mer

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6

Val av ordförande och vice ordförande 4. Information från demensteamet 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Presentationsrunda 3 Val av ordförande och vice ordförande 4 Föregående protokoll 5 Information från demensteamet 6 Delgivningar

Läs mer

Uppdrag inom Vårdsamverkan 2016: Ständigt arbete med underhåll av hemsidan och nyhetsbrev. SVPL / SAMSA stort frågetecken råder, komplex organisation

Uppdrag inom Vårdsamverkan 2016: Ständigt arbete med underhåll av hemsidan och nyhetsbrev. SVPL / SAMSA stort frågetecken råder, komplex organisation Verksamhetsberättelse 2016 Nicoline Wackerberg & Eva-Marie Sundqvist 2011 Bakgrund 2014 internat ledningsgrupp, tog beslut om omorganisering av Närsjukvårdsgrupper. 2015 nytt uppdrag från samrådet barn

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2017-11-07 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-15 (Workshop kl. 9-12) Beslutande T Bohman (S), ordf., N-E Olofsson (S), E Johansson (L) SPF Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren

Läs mer