DomarNytt. Max till Grand Prix. Tyska kommentarer id Sydsvenska Mästerskapen 2011 fanns det. Är du i riskzonen? Synas på Domarsajten?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "DomarNytt. Max till Grand Prix. Tyska kommentarer id Sydsvenska Mästerskapen 2011 fanns det. Är du i riskzonen? Synas på Domarsajten?"

Transkript

1 November 2011 DomarNytt NR 5 SÄSONG 11/ Tyska kommentarer id Sydsvenska Mästerskapen 2011 fanns det V 2 tyska deltagare som tyckte att nivån på domarna var väldigt hög och de var förvånade hur snyggt domarna var klädda. Alla svenska domare ta åt er av kommentaren! Är du i riskzonen? D omarkontroll!! Du kollar väl själv hur Du uppfyller villkoren för domarlicensen? Domare i riskzonen är markerad på vår sida under Max till Grand Prix B udapest bjuder upp till Grand Prix-tävling i damvärja februari Utöver de domare värdnationen måste tillhandahålla nominerar FIE endast 7 domare. Max Hellström är en av dessa. Det måste anses vara en stor ära att bli utvald till en av så få domare. Vi är säkra på att Max kommer att göra ett gott jobb nere i Ungern. Grattis, Max! Domarlistor/Domarkontroll. Här hittar ni även Förklaring till Domarkoll. Föreningar som har domare i riskzonen innan nyår är GoFK, A6, DIF, FFF, SAF, GFK. Synas på Domarsajten? V ill du bli presenterad på -sidan? Skicka i så fall in ett hyfsat foto till bjorn@fencing.se Kolla in domargalleriet på sajten! Välkommen med ditt foto! Svensk fäktning sörjer S vensk fäktning har sorg. Vi har förlorat en av våra allra mest uppskattade, kompetenta och varma personer Roger Skårbratt. Roger bildade Kungsbacka Fäktklubb 1999 (KF99) för 11 år sedan. På tio år blev den en av vårt lands bästa fäktklubbar, oavsett om våra mått var bredden och kvaliteten i verksamheten eller antalet medaljer vid Ungdoms-SM. Roger var den drivande kraften men också den gode lagledaren & domaren, som fick andra att arbeta. Lönen var glädjen över att lyckas. Våra tankar går till Rogers hustru Helena samt Rogers barn och barnbarn.

2 2 DomarNytt Det kom ett brev et kom ett brev från vår käre kollega, Erik Schärer, som nu åter bor och verkar i sitt hemland Schweiz. D Så här skriver han: Hej!! Här kommer en varm hälsning från centrala Europa. Jag har dömt ett par tävlingar här nere och kan konstatera att standarden på flera tävlingar inte är i närheten av vad jag hittills varit van vid. Vare sig fäktningen eller organisation har hittills imponerat. Temperaturen, alltså kampviljan och aggressiviteten är visserligen högre, men respekt för domslut av såväl fäktare, tränare eller föräldrar har varit iögonfallande låg. En del av detta är givetvis en spegling av den stora konkurrens och rivalitet som finns mellan de olika regionerna och som är en del av landets kultur. Men framför allt är det en brist på skolning och disciplin från klubbarnas sida. När det gäller organisation kan jag konstatera att det inte tjänar mycket till att ha en elegant hemsida om det inte finns täckning. Har sett mycket slarv, och bristande lojalitet mellan tävlingsarrangör och domare. Är inne på domare.net med jämna mellanrum - enastående sida - en eloge till de som skapat och underhåller den. Kul och lärorikt med quizzet, utmärkt idé för de som vill hålla sig på topp, samt för fäktare som vill öka sitt kunnande. Alltså - fortsätt med det fantastiska arbete Ni gör och var stolta över det. Jag saknar Er och den goda stämningen som råder på svenska tävlingar! Jag saluterar med hopp om snart återseende ---) Erik Schärer Vara domare som utlandssvensk? löm inte att rapportera din domaraktivitet när du är på utlandstävlingar G eller under ett studieår i t.ex. Nordamerika. På under Rapportering hittar du blankett för Egen rapportering. Detta gör att du håller dina kunskaper uppe och din aktivitet/licens hålls levande. Vid frågor kontakta DomarKommissionen. Tack för din hjälp!

3 3 DomarNytt Överdomare säsongen 2011/12 - uppdaterad D omarkommissionens fördelning av överdomare till våra Svenska Mästerskapstävlingar ser ut enl. nedan: Dec Lag-SM Björn Rasmussen br2345@gmail.com Dec JSM ind+lag Björn Lindholm bjorn@fencing.se April SM Björn Rasmussen br2345@gmail.com Maj USM Birgitta Linde och Björn Lindholm birgitta@fencing.se bjorn@fencing.se Martin Magnusson - vår VM-domare i Catania artin Magnusson har varit domare vid VM i Catania. M Martin, som numera arbetar och bor i Shanghai, fick en lång resa till Catania på Siciliens östkust. Tidigare, när han hade sin bas i Österrike, hade han en utmärkt utgångspunkt för att nå många internationella tävlingar i Europa och reste flitigt runt som domare. Det har varit lite mer sparsamt med den varan långt där borta i öster och det blev roligt att få komma igång igen på allvar i ett VM. Grattis!!

4 4 DomarNytt Nordiska domare blir förbundsdomare å Nordiska Fäktunionens kongress i Riga 23 september beslöts att kategorin "Nordisk domare" P inte längre skall användas. Det finns flera sammanhängande anledningar till detta: NFU har sedan något år tillbaka inte längre kommittéer för utbildning eller för domare. Den naturliga plattformen till att bli FIE-domare är idag förbundsdomarnivån då medlemsländernas respektive domarutbildningar är fullt tillräckliga. NFU-kongressens beslut innebär för svensk del följande: Nordiska domare blir Förbundsdomare med omedelbar verkan för de berörda domarna startar aktivitets-, och därmed rapportkrav, med omedelbar verkan de domare som fram till nu har haft nivån "Nordisk" som toppnivå får sina aktivitetslimits framflyttade till oavsett om det redan finns aktivitetsregistrering eller ej. Det gör att de f.d. nordiska domare som inte har aktiverat sig det senaste året får en chans att komma igång samtidigt som det ger samma favör för redan aktiva nordiska domare. de punkter i Domarsystemet som berör utbildning eller aktivitetslättnader för Nordiska domare plockas bort med omedelbar verkan. Det är domarkommissionens förhoppning att på detta sätt kunna hälsa ett antal domare välkomna tillbaka in på banan. FIE domarexaminering 2011/12 N u finns chansen att Sverige ska få flera FIE-domare. Examinationer i Europa kommer att vara på florett och värja i Bratislava november samt i Aten november. I Bratislava kommer Salah Ferjani och Claus Janka vara examinatorer. I Aten kommer Emmanuel Katsiadakis vara examinator. Tillfället i Aten är unikt för 21st damer. Examineringen genomförs både teoretiskt och praktiskt med fäktsekvenser på DVD. Innan London-OS 2012 kommer det inte att arrangeras fler FIE examineringar. Våra kandidater är Ana Valero-Collantes (V), Erik Wikström (FL), Björn Rasmussen (V), och Birgitta Linde (V). Vi önskar dem LYCKA TILL!

5 5 DomarNytt Kommentarer från domarkåren I förra DomNytt tog vi upp ett nytt ofog (?) bland fäktarna och vi har fått in kommentarer: I Vi har ett nytt ofog som har börjat ses vid våra pister SPOTTANDE på golvet av fäktarna. Hur ska vi hantera detta? Detta är mer dåligt uppförande än osportsligt. Kanske det ska ses som ett hänsyns-brott mot arrangören och dess lokaler. Ska vi bara ge en tillsägelse eller vad ska vi göra? Från en av våra svenska domare: Det här med att spotta på golvet, är det EGENTLIGEN ett problem som vi domare ska bry oss om? När man ser andra sporter (och ja, jag kollar på många sporter), så har jag aldrig sett någon bestraffas för det. Visst, det kan ses som dåligt beteende, men någonstans måste man dra gränsen för vad vi ska lägga oss i (så länge man inte spottar MOT någon, men det är en HELT annan sak). Det drabbar ingen, man gynnas inte av det låt det vara. Jag skulle bli rent av vansinnig som aktiv om en domare helt plötsligt anmärkte på en sådan grej med aja baja, eftersom det vore att fokusera på helt fel saker. Så länge vi inte är helt eniga i Domarsverige om vad vi ska göra vid en sådan här situation kommer jag att ignorera det helt, och efter att vi bestämt något, så kommer jag inte heller att leta efter det på pisten, utan jag vill fokusera på själva fäktningen, d.v.s. det som faktiskt kan anses vara relevant om man ska utvecklas som domare och kunna föra en match på ett vettigt vis. Kommentarer från domarkåren II et har länge diskuterats domarnas arbetsmiljö och arrangörernas möjlighet till förebyggande åtgärder vid D tävlingar för att vi ska lyckas. Här kommer en kommentar från en domare: Från en av våra svenska domare: När det gäller att hålla rent runt pisterna, så är det i stort sett en omöjlighet på en Masters med många pister då man ofta har extremt lite utrymme. Detta är egentligen inte en domarfråga i mitt tycke, utan jag skulle vilja lägga över ansvaret på de som organiserar tävlingarna. Allt för många tävlingar har för tätt mellan pisterna pga att de har fler deltagare än vad deras hallar tillåter i utrymme. Som det ser ut nu, så är det ofrånkomligt att folk rör sig mellan pister hit och dit och att som domare i ett sådant läge försöka styra upp runt sig själv kanske löser det runt den egna pisten, men då blir det snarare trångt hos någon annan. Egentligen löser man väl det hela med att sänka prestigen i att ha stora tävlingar istället för väl fungerande dito. Att, som vissa klubbar, ha tävlingar med kanske deltagare är meningslöst om man inte, som Karlskrona, har yta motsvarande ca tre handbollsplaner att tillgå. Vill du kommentera eller ta upp något annat HÖR AV DIG! FIE-kandidater ändring av licens vff har beslutat ( 140) att FIE-kandidater inte längre behöver svensk fäktlicens S för att lösa FIE tävlingslicens, vilken krävs för att han/hon ska få döma satellit-tävlingar.

6 6 DomarNytt S Idrottslyftet - Distriktsdomarutbildning vff:s Domarkommissions instruktioner för hur distriktsdomarkurser ska genomföras, listor på godkända instruktörer och examinatorer etc framgår av manualerna på domare.net under fliken Utbildning/Kurser m.m.). Endast kurser som på alla punkter uppfyller Domarkommissionens krav kan beviljas föreningsstöd. Huvudmannaskap och samverkan med SDF Sökande förening är alltid huvudman för utbildningen och redovisningsansvarig. Maximalt antal deltagare i en kurs är 15 och minsta antal sju. Distriktsdomarkursen ska lysas ut på fencing.se och deltagare från andra föreningar inbjudas att delta. Föreningen bör alltid samverka med SDF: ets domaransvarige (om ett SDF finns i distriktet) för genomförande. En konstruktion där föreningen köper utbildningen, examinationen och kursadministration från SDF:et är ibland en lämplig lösning. Redovisning till SISU Samtliga kurstillfällen, såväl praktiska som teoretiska, ska redovisas till SISU av föreningen med hjälp av utbildningsmodulen i IdrottOnline Klubb. Även eventuella planeringstillfällen som uppfyller SISU:s kriterier ska redovisas. Observera att två föreningar inte kan redovisa samma deltagare i en SISU-aktivitet. Ta kontakt med SISU-distriktet för mer information. Ekonomi Sökande förening kan beviljas föreningsstöd för följande: Kostnad Kursledararvode Examinatorsarvode Resekostnader kursledare och examinator Utbildningsmaterial Övriga utgifter (fika etc) Maximalt belopp 1000 kr 1000 kr Faktiska kostnader 200 kr per deltagare 50 kr per deltagare Lokalkostnader Faktiska kostnader En minsta deltagaravgift om 150 kr ska tas ut för varje deltagare på kursen. De sammanlagda deltagaravgifterna blir därmed minsta tillåtna egeninsats i projektet. Ansökan Ansökan om IL-bidrag ska skickas till Göran Flodström, SvFF. Ange minst följande information vid ansökan: Kort beskrivning: Ange namn på instruktör och examinator, tävling med datum där examination ska ske, plats och tidpunkter för undervisningstillfällen samt antal deltagare. Projekt "Distriktsdomarkurs" Inriktning "Utbildning/ledarutveckling". Syfte: Att utbilda fler domare för att möjliggöra svenska ungdomstävlingar Mål: Att genomföra distrikstdomarkurs i enlighet med SvFF:s domarkommissions riktlinjer. Ekonomi: Budget för projektet med minst ovan angivna poster ska anges. Denna information kan även bifogas. Övrigt: Ange eventuella osäkerheter i budgetering eller deltagarantal.

7 7 DomarNytt Fördelning av våra domare 2010/11 edan kan ni se hur fördelningen på våra licensierade domare har varit senaste säsongen. N Vi kan snabbt konstatera att vissa tävlingar måste stärka upp domarskapet kommande år. Denna statistik loggas rullande och dess värden gäller 365 dagar räknat bakåt. Tävlingar i okt 2011 S:t Erikscupen Stockholm Sydsvenska Mästerskapen Lund Örebro Masters Örebro Kanikowski Cup Kalmar

8 8 DomarNytt Resultat från Domarenkäten A ntalet domare som besvarade enkäten blev en besvikelse. Endast 45 av strax över 150 domare lämnade svar. De svar som skickats in är ändå till gagn för Domarkommissionen i vår verksamhet nästa säsong. Många av svaren och en del av de bifogade kommentarerna är väl värda att fundera över. Några har kanske saknat frågor om domarsystemet och aktivitetskravet, men dessa är frågor som styrs av fastlagda regler och vi har därför med avsikt utelämnat dem ur enkäten. Länk till enkätsvaren hittar du på Domarsajten Under själva svaren hittas i pdf:en domarnas kommentarer. Vi i kommissionen kommer att ta oss en funderare och återkommer här på domarsajten med våra reflektioner efter undersökningen. Domare till Sat VC i Oslo herrar och 4 damer har anmält sig till Sat-VC i Oslo 26-27/ Antal anmälningar betyder att på herrsidan behöver Sverige bidraga med 2 domare till tävlingen. Sverige ställer upp med följande två domare : Björn Rasmussen och Bogomir Dordevic

9 9 DomarNytt Svar på Domarfråga Nr 4 vå värjfäktare gör samtidiga attacker. T Den ene fäktaren har "fransk kavel" och tappar sitt vapen, som enligt domaren glider framåt. Båda lamporna tänds. Fäktaren med fransk kavel slår, med oskyldig min, ut med händerna för att påvisa att vapnet hänger i kroppsledningen, att han är avväpnad och därmed inte gjort sig skyldig till någonting samt vill ha annullering av motståndarens stöt. Vad säger reglerna och vad gör du? Det blev ingen Vinnare av Domarfråga nr 4. Men svaret hittar du i t.16.2 och t Annullering av stöt för kavel-fäktaren men dock en giltig stöt för motståndaren. Ny Domarfråga Nr 5 ouleomgången är avslutad och domarna har lämnat in protokollen. P Resultaten är inregistrerade och nästa omgång är anslagen. En fäktare kommer till sekretariatet och hävdar att han fått en seger för lite antecknad i poule protokollet. Kontroll visar att protokollet är korrekt inregistrerat i datorn. Domaren hävdar att det av honom på pisten utropade resultatet är detsamma som angivits i protokollet. Vad säger reglerna och vad gör du? Skicka in ditt svar till ulfw@fencing.se med motivering och hänvisning till relevant avsnitt i reglementet. Bästa svar kommer att belönas. Väl mött vid pisten 2011/12! Svenska Fäktförbundet Domarkommissionen Ledamöter Idrottens Hus Ulf Wikström (mt) STOCKHOLM domare@fencing.se ulfw@fencing.se Besöksadress: Fiskartorpsvägen 15 A Ordförande Birgitta Linde (mt) Björn Lindholm (mt) birgitta@fencing.se bjorn@fencing.se Björn Thulin (mt) info@fencing.se bjorn_t@fencing.se

DomarNytt. Lokalt domar seminarium hos FFF FF har bjöd in Stockholms värjdomare till ett. Aktivitetsperioden förlängs! Är Du i riskzonen?

DomarNytt. Lokalt domar seminarium hos FFF FF har bjöd in Stockholms värjdomare till ett. Aktivitetsperioden förlängs! Är Du i riskzonen? November 2012 DomarNytt NR 9 SÄSONG 12/13 2012-11-15 Är Du i riskzonen? D omarkontroll!! Du kollar väl själv hur Du uppfyller villkoren för domarlicensen? Domare i riskzonen är markerad på vår sida www.domare.net

Läs mer

DomarNytt. Säsongens internationella domaruppdrag et är viktigt att vi har domarrepresentation ute. Domarboss på JEM

DomarNytt. Säsongens internationella domaruppdrag et är viktigt att vi har domarrepresentation ute. Domarboss på JEM September 2011 DomarNytt Ny säsong nya regler! Här kommer 1:a DomarNytt för säsongen. Detta INFObrev ska komma ut 3-4 per år och fler domarnyheter hittar du på webben http://www.domare.net/. Så håll ett

Läs mer

Riktlinjer för Distriktsdomarkurs.

Riktlinjer för Distriktsdomarkurs. Riktlinjer för Distriktsdomarkurs. Syftet med en distriktsdomarkurs är, förutom att klara examen för distriktsdomare, att ge domarkandidaterna en god grund för fortsatt utveckling och ökad kompetens. Alla

Läs mer

DomarNytt. Nytt licensår. Vi behöver din e-postadress! et är viktigt för domarkommissionen. Tack, alla USMdomare. Är Du i riskzonen?

DomarNytt. Nytt licensår. Vi behöver din e-postadress! et är viktigt för domarkommissionen. Tack, alla USMdomare. Är Du i riskzonen? Augusti 2012 omarnytt NR 8 SÄSONG 12/13 2012-08-28 Är u i riskzonen? omarkontroll!! u kollar väl själv hur u uppfyller villkoren för domarlicensen? omare i riskzonen är markerad på vår sida www.domare.net

Läs mer

DomarNytt M.4. Är Du i riskzonen? Kolla in domslutet. Förändringar i SvFF-TB. Fyra klarade förbundsdomarexamen. Februari 2012

DomarNytt M.4. Är Du i riskzonen? Kolla in domslutet. Förändringar i SvFF-TB. Fyra klarade förbundsdomarexamen. Februari 2012 Februari 2012 omarnytt NR 6 SÄSONG 11/12 2012-02-28 Är u i riskzonen? omarkontroll!! u kollar väl själv hur u uppfyller villkoren för domarlicensen? omare i riskzonen är markerad på vår sida www.domare.net

Läs mer

DomarNytt. Trött i benen? Är Du i riskzonen? D. Vad gör en tidtagare? a en titt på detta YouTube klipp. Mars 2013

DomarNytt. Trött i benen? Är Du i riskzonen? D. Vad gör en tidtagare? a en titt på detta YouTube klipp. Mars 2013 Mars 2013 DomarNytt NR 10 SÄSONG 12/13 2013-03-09 Är Du i riskzonen? D omarkontroll!! Du kollar väl själv hur Du uppfyller villkoren för domarlicensen? Flera domare har inte lyckats uppfylla kvoten på

Läs mer

Värja: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen

Värja: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen Värja: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen 2016-17 Svenska Fäktförbundet: Fastställd av styrelsens landslagskommitté 2016-08-18 Svensk ranking Svensk ranking på florett och värja för kadetter,

Läs mer

Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen

Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen Florett: Svensk ranking och uttagningsprinciper Säsongen 2016-17 Svenska Fäktförbundet: Fastställd av styrelsens landslagskommitté 2016-08-18 Svensk ranking Svensk ranking på florett och värja för kadetter,

Läs mer

Svenska Fäktförbundets Domarkommission. Domarbestämmelser gällande från

Svenska Fäktförbundets Domarkommission. Domarbestämmelser gällande från Svenska Fäktförbundets Domarkommission Domarbestämmelser gällande från 2019-07-01 Ändringar från 2014-12-01 markerade med blå text. r Sida 1 av 14 Innehållsförteckning Fastställande. 3 Domarbestämmelsernas

Läs mer

Svenska Fäktförbundets Domarkommission. Domarbestämmelser r Sida 1 av 14

Svenska Fäktförbundets Domarkommission. Domarbestämmelser r Sida 1 av 14 Svenska Fäktförbundets Domarkommission Domarbestämmelser 2014-12-01 r Sida 1 av 14 Innehållsförteckning Fastställande. 3 Domarbestämmelsernas disposition 3 Statuter och administrativa bestämmelser (A)

Läs mer

2019 Svenska mästerskapen för ungdomar och kadetter

2019 Svenska mästerskapen för ungdomar och kadetter 2019 Svenska mästerskapen för ungdomar och kadetter Ort Karlskrona (SY) Karlskrona Arena (fd. Östersjöhallen), Karlskrona Björkholmskajen 5 37136 KARLSKRONA Nation GPSkoordinater 56 9'46.1"N 15 34'33.0"E

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2013 Allmänt Stockholms Fäktförbund, grundat 1945, har som uppgift att verka för fäktsportens utveckling i Storstockholmsområdet. Förbundet

Läs mer

SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet

SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet SDF:s uppgifter och arbetsformer, Sydsvenska Fäktförbundet 4 mars 2017 Lennart Åström Sydsvenska Fäktförbundets vision Samarbete glädje - attraktion Föreningar och medlemmar i distriktet Sydsvenska fäktförbundet

Läs mer

Uttagningskriterier och Svensk ranking. Beslutade av styrelsens landslagskommitté , reviderade

Uttagningskriterier och Svensk ranking. Beslutade av styrelsens landslagskommitté , reviderade Värja Säsongen 2015-16 Uttagningskriterier och Svensk ranking Beslutade av styrelsens landslagskommitté 2015-06-17, reviderade 2015-08-26 S V E N S K A F Ä K T F Ö R B U N D E T FE D E R A T I O N S U

Läs mer

DomarNytt. Domarens allmänna ansvar. Är Du i riskzonen? Biokväll för 2? Elitdomarseminarium Florett 2012 omarkommissionen planerar ett.

DomarNytt. Domarens allmänna ansvar. Är Du i riskzonen? Biokväll för 2? Elitdomarseminarium Florett 2012 omarkommissionen planerar ett. Maj 2012 DomarNytt NR 7 SÄSONG 11/12 2012-05-08 Är Du i riskzonen? D omarkontroll!! Du kollar väl själv hur Du uppfyller villkoren för domarlicensen? Domare i riskzonen är markerad på vår sida www.domare.net

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (6) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2018-19 (Beslutade av Svenska Fäktförbundets styrelses landslagskommitté den 20 juni 2018) Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel

Läs mer

Malmö Open den i Malmö

Malmö Open den i Malmö Page 1 of 5 Thomas ÅKERBERG logga ut Fäktning Malmö Open den 09.04.2016 i Malmö urval Klubb visa skriv ut pos. namn klubb nation född M/F rlt U17 (1999-2009) Florett damer 10.04.2016 1 HANSEN Andrea SWE

Läs mer

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon)

Vi finns på Gustaf Adolfs Gata Skövde. Kansliet är öppet Mån, ons, fre kl (onsdagar och fredagar endast på telefon) 1 Bordtennisförbund (VBTF) arbetar för utveckling tillsammans med våra föreningar för ett aktivt bordtennisintresse. VBTF tillhör de största distrikten i Sverige och har ca 60 aktiva föreningar. Lite fakta:

Läs mer

KVAL TILL VM, EM och U23-EM VÄRJA HERRAR 2015

KVAL TILL VM, EM och U23-EM VÄRJA HERRAR 2015 KVAL TILL VM, EM och U23-EM VÄRJA HERRAR 2015 25-32 33-64 65-96 96-160 VHS1 2014-05-03 SM Kalmar SM 48 40 32 22 12 6 3 VHS2 2014-06-01 Ystad International Ystad NM 48 40 32 22 12 6 3 VHS3 2014-10-18 Kupitta

Läs mer

och inbjuder till Sydsvenska Cupen

och inbjuder till Sydsvenska Cupen och inbjuder till Sydsvenska Cupen 2016-2017 Tävlingen inriktar sig till nybörjare, de som vill börja tävla, de som vill bygga på sin tävlingserfarenhet och även seniorer som vill tävla regionalt. Avsikten

Läs mer

Inbjudan till S:t Erikscupen

Inbjudan till S:t Erikscupen Inbjudan till S:t Erikscupen 2018-2019. S:t Erikscupen är en årlig serie regionala ungdomstävlingar i florett och värja som genomförs för att fäktungdomar, främst från Stockholmsområdet, ska få möjlighet

Läs mer

SVENSKA HANDBOLLSFÖRBUNDET NYA DOMARUTBILDNING

SVENSKA HANDBOLLSFÖRBUNDET NYA DOMARUTBILDNING SVENSKA HANDBOLLSFÖRBUNDET NYA DOMARUTBILDNING Svenska Handbollförbundet har beslutat om att inför säsongen 19/20 implementera en ny domarutbildning. En stegutbildning som startar på föreningsnivå med

Läs mer

och inbjuder till Sydsvenska Cupen

och inbjuder till Sydsvenska Cupen och inbjuder till Sydsvenska Cupen 2016-2017 Tävlingen inriktar sig till nybörjare, de som vill börja tävla, de som vill bygga på sin tävlingserfarenhet och även seniorer som vill tävla regionalt. Avsikten

Läs mer

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen

Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 1 (7) Uttagningskriterier för florett, sabel och värja säsongen 2019-20 Svensk ranking Svensk ranking på florett, sabel och värja för seniorer, juniorer och kadetter är ett system som rullas över säsongerna.

Läs mer

Sydsvenska Cupen

Sydsvenska Cupen och inbjuder till Sydsvenska Cupen 2017 2018 Tävlingen inriktar sig till nybörjare, de som vill börja tävla, de som vill bygga på sin tävlingserfarenhet och även seniorer som vill tävla regionalt. Avsikten

Läs mer

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND

STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND STOCKHOLMS FÄKTFÖRBUND Verksamhetsplan för Stockholms Fäktförbund 2012 Allmänt Stockholms Fäktförbund grundat 1945 verkar framgångsrikt för fäktsportens utveckling i Stor-Stockholmsområdet. Förbundet och

Läs mer

GFK KALENDER FLORETT & VÄRJA 2011/ preliminär JVC Utlandstävling ECC + JEM/JVM

GFK KALENDER FLORETT & VÄRJA 2011/ preliminär JVC Utlandstävling ECC + JEM/JVM GFK KALENDER FLORETT & VÄRJA 2011/2012 - preliminär JVC Utlandstävling ECC + JEM/JVM Utlandstävlingar för yngre kan komma att korrigeras/läggas till/tas bort efter samråd med Trekanten. GFK ordnar resa

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben

Vad? Hur? Vem? När? Föräldrabrottning. Klubben. Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se. Klubben Föräldrabrottning en Prova att sitta fast Regler Låt nybörjarna se en Se äldre/duktigare träna Regler samma oavsett ålder? Skicka fler tränare på utbildningar så att alla känner trygghet. Distriktsförbundet

Läs mer

Fäktsäkerhet m.m. Version

Fäktsäkerhet m.m. Version Fäktsäkerhet m.m. Version 2015-09-24 SVENSKA FÄKTFÖRBUNDET FEDERATION SUEDOISE D ESCRIME Idrottens Hus, Fiskartorpsvägen 15 A. SE-114 73 Stockholm, Suède Tel: +46 (0)8 699 65 40. Fax: +46(0)8 699 65 42.

Läs mer

Förbundsmöteshelg på Bosön. 4-5 mars 2017

Förbundsmöteshelg på Bosön. 4-5 mars 2017 Förbundsmöteshelg på Bosön 4-5 mars 2017 Programmet på Bosön 13.00 2016 och de viktigaste framtidsfrågorna Lars Liljegren - Nyckeltal för framtiden 14.00 OS-satsningen 2016 och framtida Henning Österberg

Läs mer

SVENSK RANKING VÄRJA HERRAR SENIORER

SVENSK RANKING VÄRJA HERRAR SENIORER SVENSK RANKING VÄRJA HERRAR SENIORER 2017-18 Kat. Datum Tävling Ort 1 2 3-4 5-8 9-16 17-32 33-64 65-96 97-128 129-256 D 2017-09-16 -- 17 Uppsala Cup Uppsala NAT 30 26 22 18 14 10 6 - - - A 2017-10-27 --

Läs mer

SVENSK RANKING VÄRJA HERRAR SENIORER

SVENSK RANKING VÄRJA HERRAR SENIORER SVENSK RANKING VÄRJA HERRAR SENIORER 2018-19 Kat. Datum Tävling Ort 1 2 3-4 5-8 9-16 17-32 33-64 65-96 97-128 129-256 D 2017-09-16 -- 17 Uppsala Cup Uppsala NAT 2018-09-08 -- 09 Uppsala Cup Uppsala NAT

Läs mer

Innehåll Distriktsdomarutbildning... 3 Behörighet... 3 Åldersgräns... 3 Krav på aktivitet... 3 Minimikrav för att bli förbundsdomare...

Innehåll Distriktsdomarutbildning... 3 Behörighet... 3 Åldersgräns... 3 Krav på aktivitet... 3 Minimikrav för att bli förbundsdomare... DOMARSTEGE Innehåll Distriktsdomarutbildning... 3 Behörighet... 3 Åldersgräns... 3 Krav på aktivitet... 3 Minimikrav för att bli förbundsdomare... 4 Behörighet... 4 Krav på aktivitet... 4 Krav för att

Läs mer

KVAL TILL VM, EM och U23-EM FLORETT HERRAR 2015

KVAL TILL VM, EM och U23-EM FLORETT HERRAR 2015 KVAL TILL VM, EM och U23-EM FLORETT HERRAR 2015 25-32 33-64 65-96 96-160 FHS1 2014-05-04 SM Kalmar (SWE) SM 64 52 40 28 16 8 4 FHS2 2014-10-04 Stockholm Cup Stockholm (SWE) NAT 32 26 20 14 8 4 FHS3 2014-11-01

Läs mer

augusti Helg lämplig för landslagsläger F+V

augusti Helg lämplig för landslagsläger F+V Version 0.9-2018-042 UTKAST! Sista remissversion Grönt och orange = klart och bekräftat från FIE, EFC, NFU Gult = klara eller förslag svenska tävlingar Blått: möjliga datum för regionala ungdomstävlingar

Läs mer

Information till fäktar och klubbar ang. kadett- och juniorlandslagssatsningen säsongen

Information till fäktar och klubbar ang. kadett- och juniorlandslagssatsningen säsongen Information till fäktar och klubbar ang. kadett- och juniorlandslagssatsningen säsongen 2011-12 OBS: - Samtliga fäktare som är intresserade av att delta i programmet ska senast den 5 juli 2011 skicka intrese

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 3-2012 2012-04-15 (10.00-14.00) Sollentuna Scandic Star Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Rikard Sthillert Annika Pettersson Gäster Magnus Sjögren Tony Jacobsson Sammankallande

Läs mer

Årets Ungdomssektion 2010

Årets Ungdomssektion 2010 Årets Ungdomssektion 2010 Klubb: Theleborgs Ryttarsällskap Distrikt: Smålands Ridsportförbund Kontaktperson i sektionen: Josefine Ahlgren Adress: Stallvägen 10 353 52 Växjö Telefon: 0702-46 06 11 E-mail:

Läs mer

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte?

Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? FAQ Enligt förslaget finns det inga barnklasser öppna i N-systemet. Varför inte? Grundtanken är att barn ska idrotta i sin närmiljö och i möjligaste mån slippa långa resor. Detta är i linje med Danssportförbundets

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-04-20 kl.20.00 22.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia Wardström-Larsen Emma

Läs mer

JSM Individuellt och lag. Samtliga individuella tävlingar ingår i Mastersserien

JSM Individuellt och lag. Samtliga individuella tävlingar ingår i Mastersserien JSM 2011 Individuellt och lag Samtliga individuella tävlingar ingår i Mastersserien 2011 2012. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till JSM individuellt och lag i sabel, värja och

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 med förslag till budget för 2014 och 2015 Styrelsens förslag till förbundsmötet den 9 mars 2014 Åsa Linde och en stolt tränare, Adrian Pop, båda från Kungsbacka Fäktklubb 1999, med

Läs mer

JSM Wadköpings Fäktförening har det stora nöjet att inbjuda till de svenska mästerskapen i fäktning för juniorer den mars 2018.

JSM Wadköpings Fäktförening har det stora nöjet att inbjuda till de svenska mästerskapen i fäktning för juniorer den mars 2018. JSM 2018 Wadköpings Fäktförening har det stora nöjet att inbjuda till de svenska mästerskapen i fäktning för juniorer den 24-25 mars 2018. Tävlingsprogram och klasser LÖRDAG 24 MARS Klass Starttid Värja

Läs mer

Ledarträff

Ledarträff Ledarträff 2014-11-03 Närvarande: Sofia, Johan K, Dennis, Victoria, Tor, Jimmy, Björn, Malin v E, Malin G, Emma, Kristofer, Fredrik Kort info och lägesrapport Läget i lagen kort rapport från varje grupp

Läs mer

2018 års Domarstege för Svenska Styrkelyftförbundet

2018 års Domarstege för Svenska Styrkelyftförbundet 2018 års Domarstege för Svenska Styrkelyftförbundet Allmänt Högsta ålder för domare är 70 år. Domare som fyller 71 år och önskar fortsatt domarlicens skall, via sitt distriktsförbund, ansöka om dispens

Läs mer

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1

Enkät om F18. I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16. 2014-01-15 Lars Linder 1 Enkät om F18 I samband med F18-förbundets årsmöte 2014-01-16 2014-01-15 Lars Linder 1 Om enkäten Enkäten gick ut via facebook till alla medlemmar på gruppen F18 seglarkompisar. 41 personer svarade på enkätens

Läs mer

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll

Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Barn- och ungdomsfotboll i Västergötland Så spelar vi 11-mannafotboll Västgötafotbollen fotboll för alla VFF 2015 utg. 1 Sida 1 Bättre och mer utvecklande spel Fortsatt utbildning Inriktning mot seniorfotboll

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 1 juli 2011 31 december 2011 Två svenska fäktledare med stort internationellt förtroende. Pierre Thullberg, som blev Svenska Fäktförbundets generalsekreterare ett år efteråt, och

Läs mer

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30

IDROTTS LYFTET. Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4. År ett 2007-0701- 2008-06-30 IDROTTS LYFTET Svenska Dragkampförbudets utvecklingsplan för idrottslyftet år 1-4 År ett 2007-0701- 2008-06-30 Svenska Dragkampförbundet vill bli ett tydligt förbund Inriktning på idrottslyftet Öppna dörrarna

Läs mer

Arvoden och ersättningar inom Svenska Danssportförbundet Beslutad av Förbundsstyrelsen. Gäller från 2015-07-01.

Arvoden och ersättningar inom Svenska Danssportförbundet Beslutad av Förbundsstyrelsen. Gäller från 2015-07-01. Arvoden och ersättningar inom Svenska Danssportförbundet Beslutad av Förbundsstyrelsen. Gäller från 2015-07-01. Utgångspunkten utgörs av den grundläggande principen om det ideella ledarskapet. Uppdraget

Läs mer

2. GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Mötet godkände framtagen dagordning med några tillägg.

2. GODKÄNNANDE AV DAGORDNING Mötet godkände framtagen dagordning med några tillägg. Protokoll Enduro 2008-1 Sammanträdesdata Tid: 19 Januari Plats: Norrköping Närvarande Robert Svensson RS Sammankallande Patricia Eneroth PE Ledamot Anders Tibbling AT Koordinator 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande

Läs mer

Handbok för Lagledare. vers. 1.0,

Handbok för Lagledare. vers. 1.0, Handbok för Lagledare vers. 1.0, 2011-05-04 Innehåll: En lagledares uppgifter:... 3 Matcher... 4 Spelschema... 4 Inbjudningar... 4 Flytt av matcher... 4 Sarg... 5 Omklädningsrum... 5 Matchprotokoll...

Läs mer

Styrelsen har beslutat sig för att föreslå följande vision för svensk fäktning:

Styrelsen har beslutat sig för att föreslå följande vision för svensk fäktning: Farsta i november 2003 Till föreningar och SDF För tre månader sedan skrev jag ett brev till föreningarna och berättade om resultatet av rådslaget Fäktningen inför framtiden som föreningar, SDF och några

Läs mer

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018

Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 Måldokument Svenska Styrkelyftförbundet 2014-2018 VISION Svensk styrkelyft - Idrotten som lyfter Svensk Styrkelyft ska sträva mot att utveckla alla individer på alla nivåer. Vi ska arbeta för att utveckla

Läs mer

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup

Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Sida 1 av 7 Allmänt Utbildning i Fair Play för deltagande lag i Färgelanda Cup Färgelanda Cup präglas av Fair Play och spelas enligt grundprinciperna i "Fotbollens Spela Lek o Lär" och "Idrotten vill".

Läs mer

Belöningsreglemente. Antaget av styrelsen

Belöningsreglemente. Antaget av styrelsen Belöningsreglemente Antaget av styrelsen 2014-11-16 SVENSKA FÄKTFÖRBUNDET FEDERATION SUEDOISE D ESCRIME Idrottens Hus, Fiskartorpsvägen 15 A. SE-114 73 Stockholm, Suède Tel: +46 (0)8 699 65 40. Fax: +46(0)8

Läs mer

VILKEN MÅLSÄTTNING HAR DU SOM FÖRÄLDER FÖR DITT BARNS IDROTTANDE?

VILKEN MÅLSÄTTNING HAR DU SOM FÖRÄLDER FÖR DITT BARNS IDROTTANDE? DEN STÖDJANDE FÖRÄLDERN Du som förälder kommer finnas där för ditt barn oavsett om han lyckas eller misslyckas Vi ledare vill inte att du som förälder skall vara tyst En förälder blandar ofta ihop vägskylten

Läs mer

september SAT-VC Geneva SCHWEIZ Värja 1 Dam & Herr september Uppsala Cup och Msv DM Uppsala SVERIGE Värja 1 Dam & Herr

september SAT-VC Geneva SCHWEIZ Värja 1 Dam & Herr september Uppsala Cup och Msv DM Uppsala SVERIGE Värja 1 Dam & Herr Version 1.3-2018-06-04 Grönt och orange = klart och bekräftat från FIE, EFC, NFU Gult = klara eller förslag svenska tävlingar Blått: möjliga datum för regionala ungdomstävlingar Lila: ev. möjliga helger

Läs mer

Version slut dag. månad Tävling Plats Land Vapen V F S Kön augusti Helg lämplig för landslagsläger F+V

Version slut dag. månad Tävling Plats Land Vapen V F S Kön augusti Helg lämplig för landslagsläger F+V Version 1.6-2018-06-21 Grönt och orange = klart och bekräftat från FIE, EFC, NFU Gult = klara eller förslag svenska tävlingar Blått: möjliga datum för regionala ungdomstävlingar Lila: ev. möjliga helger

Läs mer

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan

Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Skånes Brottningsförbunds organisations- och arbetsplan Styrelsen Verksamhetsidén Skånes Brottningsförbunds styrelse och kommittéer vill på alla nivåer bedriva brottningens idé så att den utvecklar människor

Läs mer

Förbundskapten herrvärja seniorer

Förbundskapten herrvärja seniorer Stockholm den 30 maj 2017 Förbundskapten herrvärja seniorer Svenska Fäktförbundet eftersträvar att förbättra resultaten inom landslagsverksamheten och att öka antalet aktiva seniorer i seriös satsning.

Läs mer

Grundutbildning. Handledning med kommentarer

Grundutbildning. Handledning med kommentarer Grundutbildning Handledning med kommentarer 181010 BILD 1 Hej Kursledare! I detta material finner du det som ska gås igenom för att fullfölja Svenska Bowlingförbundets Grundutbildning. Kursen är beräknad

Läs mer

Gustaf Stjernberg ( c ) Sivert Svärling (s) Torun Hegardt (fp) Anita Hillerström Vagli (m) Inger Olsson Blomberg (m) Elie Sleiman (kd)

Gustaf Stjernberg ( c ) Sivert Svärling (s) Torun Hegardt (fp) Anita Hillerström Vagli (m) Inger Olsson Blomberg (m) Elie Sleiman (kd) 1(7) Plats och tid Djursholmsslott västra flygeln 1 tr Paragrafer 162-173 ande Torsten Sjögren (m) Ersättare Gustaf Stjernberg ( c ) Sivert Svärling (s) Torun Hegardt (fp) Anita Hillerström Vagli (m) Inger

Läs mer

Vad? Hur? Vem? När? Genomgång av regler i början av tävling för nybörjare. Regler samma oavsett ålder.

Vad? Hur? Vem? När? Genomgång av regler i början av tävling för nybörjare. Regler samma oavsett ålder. Genomgång av regler i början av tävling för nybörjare. Regler samma oavsett ålder. Riktlinjer för lägsta nivå för försäkringsbehov för tränings försäkring. Förbundet Utbildade lottare och sekreterare även

Läs mer

MALMÖ OPEN. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 13 14 april 2013.

MALMÖ OPEN. Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 13 14 april 2013. MALMÖ Malmö Fäktklubb av 1919 www.mf19.se TÄVLINGEN INGÅR I MASTERSSERIEN 2012 2013 OPEN Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open som äger rum den 13 14 april 2013 Florett

Läs mer

TÄVLINGSPLATS Höganäs Sportcenter, Friluftsvägen 2, Lerberget

TÄVLINGSPLATS Höganäs Sportcenter, Friluftsvägen 2, Lerberget TÄVLINGSPLATS Höganäs Sportcenter, Friluftsvägen 2, 26354 Lerberget Koordinater: WGS 84 (lat, lon): N 56 11.123', E 12 33.956' WGS 84 decimal (lat, lon): 56.18539, 12.56594 Vägbeskrivning: http://kartor.eniro.se/

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Vad krävs för en lyckad undervisning Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Vad krävs för en lyckad undervisning Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Vad krävs för en lyckad undervisning Av Henrik Johansen Det är viktigt som tränare att vi förstår vår uppgift fullständigt och på så sätt har de bästa möjliga förutsättningarna

Läs mer

HÖSTCUP 20-21 oktober

HÖSTCUP 20-21 oktober HÖSTCUP 20-21 oktober Brommapojkarna P 01-1 hälsar er välkomna till höstcup där 30 olika klubbar deltar. I det här informationsbladet finner du all viktig information som du behöver för cupen. Foto: Kjelle

Läs mer

Svenska Fäktförbundets program för landslag

Svenska Fäktförbundets program för landslag Svenska Fäktförbundets program för landslag Finansieringsnivåer för program i Svenska Fäktförbundets landslagssystem. Antagna av Svenska Fäktförbundets styrelse 2018-01-22. Syfte Syftet med dokumentet

Läs mer

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare

FC Rosengårds fotbollspolicy. Information till ledare FC Rosengårds fotbollspolicy Information till ledare Den bästa fotbollsutbildningen Vi på FC Rosengård är glada att du vill vara ledare i vår klubb. Vår målsättning är att ge barn den bästa fotbollsutbildningen.

Läs mer

Svenska Fäktförbundets utbildningsplan

Svenska Fäktförbundets utbildningsplan Svenska Fäktförbundets utbildningsplan Verksamhetskonferens 29-30/10, 2011 Peter Ejemyr Svenska Fäktförbundets utbildningsplan Ny sammanhållen studieplan Nya utbildningar Högre ambitioner högre krav Koordinerad

Läs mer

Information SDF-årsmöten 2015

Information SDF-årsmöten 2015 Information SDF-årsmöten 2015 Ekonomi Det ekonomiska läget för SBTF är ansträngt. Efter flera år av negativa resultat finns väldigt lite av det egna kapitalet kvar. Sedan beslutet om ändrade riktlinjer

Läs mer

Endags träningstävling i Basic!

Endags träningstävling i Basic! Endags träningstävling i Basic! Tips och råd för arrangörer av Patrick Roos 1 Syfte med endags träningstävling i Basic Att tävla eller arrangera tävling är ett stort steg för många R/C-flygare och klubbar.

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2 Utbildning Vinnande styrelse med Olle Möller hela lördagen Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-02-20 kl.09.30 18.30 2010-02-21 kl. 09.00 14.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia

Läs mer

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS

ÅRSBERÄTTELSE. Fredrik Åström, Ordförande JAMTLAND REPUBLICANS ÅRSBERÄTTELSE 2009 Fredrik Åström, Ordförande Styrelsens verksamhetsberättelse Styrelsen har under verksamhetsåret genomfört tre stycken protokollförda möten. Styrelsen har bestått av följande individer:

Läs mer

Gemensam beställning. 1 Utrustningsbestämmelser

Gemensam beställning. 1 Utrustningsbestämmelser Gemensam beställning Nu är det dags för att göra en gemensam beställning åt klubbens medlemmar. Vi kommer att beställa av den tyska tillverkaren Allstar som vi har goda erfarenheter av. För att täcka fraktkostnader

Läs mer

Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open den 8-9 april 2017

Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open den 8-9 april 2017 Malmö Fäktklubb av 1919 (MF19) har härmed nöjet att inbjuda till Malmö Open den 8-9 april 2017 Florett och Värja Individuella tävlingar Ingår i svensk florettranking och Masters Plats Baltiska Hallen,

Läs mer

Svensk Fäktning Strategi Remiss till föreningarna

Svensk Fäktning Strategi Remiss till föreningarna Svensk Fäktning Strategi 2028 Remiss till föreningarna Sista svarsdag 21 januari 2018 Den största lilla fäktnationen i världen Styrelsen har under 2017 arbetat med ett förslag till ny strategi för svensk

Läs mer

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015

Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Västerås uppdaterat: 2015-03-12 Inbjudan till utomhusspel i fotboll för barn- och ungdomslag 2015 Nu är det äntligen dags att anmäla lag till utomhussäsongen 2015. Förändringar 2015 Västmanlands Fotbollförbund

Läs mer

LATHUND Utbildningsmodulen #vgidrott #vgsisu

LATHUND Utbildningsmodulen #vgidrott #vgsisu LATHUND Utbildningsmodulen Idrottonline @vgidrott #vgidrott #vgsisu Att jobba i lärgrupp Att jobba i lärgrupp (fd. studiecirkel) innebär att diskutera/samtala om ett gemensamt ämne i mindre grupp för att

Läs mer

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument

Karlskoga GK. Junior och Elit utveckling. Värderingar och mål Styrdokument Karlskoga GK Junior och Elit utveckling Värderingar och mål Styrdokument 1 Innehåll VERKSAMHETSIÈ 3 VÄRDEGRUND 3 VISION 3 VERKSAMHETEN I KORTHET 4 VÅRA GRUPPER 4-6 TRÄNINGSGRUPPER GOLFKUL 7 JUNIOR CLUB

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

UTBILDNINGAR INOM SBSF

UTBILDNINGAR INOM SBSF UTBILDNINGAR INOM SBSF Detta dokument beskriver SBSF:s utbildningstrappa och vad de olika utbildningarna innehåller. Utbildningar inom SBSF... 2 Ledarutbildning Bas... 3 Ledarutbildning Steg 1... 4 Ledarutbildning

Läs mer

11 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus.

11 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 4/11 Datum: 2011-04-11 Närvarande: Mats Hult, Jonsson, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm, Magnus Sandberg och Rune Åström. Frånvarande: Inga. Telefonmöte över Skype:

Läs mer

Steg 0.5. Kommentarer till PowerPoint

Steg 0.5. Kommentarer till PowerPoint Steg 0.5 Kommentarer till PowerPoint BILD 1 Hej kursledare! I detta material finner du det som ska gås igenom för att fullfölja Svenska Bowlingförbundets Steg 0.5-kurs. Kursen är beräknad till cirka 4

Läs mer

Uttagningskriterier för värja och florett - säsongen

Uttagningskriterier för värja och florett - säsongen 1 (7) Uttagningskriterier för värja och florett - säsongen 2017-18 (Beslutade av landslagets ledningsgrupp den 4 augusti 2017) Svensk ranking (revideringar: den 16/8 datum för florettläger den 28/8 datum

Läs mer

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN

FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN FÄKTNINGEN INFÖR FRAMTIDEN Impulser till verksamhetsplaneringen i föreningar och SDF Glädjen i föreningen och föreningens sociala gemenskap, vid sidan av pisten, är avgörande för unga människors vilja

Läs mer

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt

Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt Guide till hur jag ansöker i Idrottslyftet 2015 till projekt: Öppna projekt 1. Logga in på föreningens sida i IdrottOnline genom att klicka på hänglåset i högra hörnet (se bild), så måste du skriva i ditt

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 10 2013 2013-10-19 (10.00-17.00) Deltagare SVEMO Fredrik Hansson Rikard Sthillert Anja Rauch Gäster Magnus Granstedt Robin Ericsson Daniel Corin-Stig Sammankallande

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (19:15-20:45) Telefonmöte

PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE (19:15-20:45) Telefonmöte PROTOKOLL MOTOCROSSEKTIONEN, MÖTE 10-2018 2018-11-28 (19:15-20:45) Telefonmöte Deltagare - Svemo Tommy Allansson Magnus Markenfelt Joakim Svensson Malin Nylund Peter Isgren Sammankallande Koordinator Motocross

Läs mer

2019 års Domarstege för Svenska Styrkelyftförbundet

2019 års Domarstege för Svenska Styrkelyftförbundet Bilaga 1 till SSF:s Tävlingsregler Allmänt Åldersgräns 2019 års Domarstege för Svenska Styrkelyftförbundet Rätt att bli domare har den som fyllt 18 år. Det är upp till domaransvarig i varje SDF att, i

Läs mer

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual

www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual www.grade.com LUVIT Utbildningsadministration Manual Innehåll 1. KURSKATALOG 3 1.1. SÖK EFTER KURSTILLFÄLLEN 3 2. MINA ATTESTERINGAR 6 3. MINA ANMÄLNINGAR 7 4. HANTERA KURSER 8 4.1. DELTAGARE 9 4.1.1.

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (5) Styrelsemötesprotokoll Plats: Åled, 2014-09-08, kl. 18.00 Deltagare: Peter Höglund Morgan Engdahl Monica Ledel Ordförande Kassör Sekreterare Jonas Mattsson-Frost Ledamot Pernilla Engdahl Ledamot

Läs mer

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg.

Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Protokoll fört vi TS-möte den 24 september 2012 på Skultagårdens Ryttarförening, Varberg. Närvarande: Helen Larsson, Yvonne Johansson, Ingela Lindgren, Jeanette Sande, Karin Nylander, Glenn J Unger, Ulrika

Läs mer

SVENSKA KANOTFÖRBUNDET. Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015

SVENSKA KANOTFÖRBUNDET. Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015 SVENSKA KANOTFÖRBUNDET Uttagningskriterier för Senior- och U23-landslag inom sprint 2015 ÖVERGRIPANDE a.) Aktiva till U23 och eller Senior ska nominera sig själva till laget (nominering innebär att man

Läs mer

HÖSTCUP 8 oktober. Brommapojkarna P 01-1 hälsar er välkomna till höstcup där 25 olika klubbar deltar.

HÖSTCUP 8 oktober. Brommapojkarna P 01-1 hälsar er välkomna till höstcup där 25 olika klubbar deltar. HÖSTCUP 8 oktober Brommapojkarna P 01-1 hälsar er välkomna till höstcup där 25 olika klubbar deltar. Matcher spelas på konstgräs på Stora Mossens och Åkeshovs idrottsplats. I det här informationsbladet

Läs mer

TÄVLINGSBESTÄMMELSER. FÖR SDI:s SVENSKA MÄSTERSKAP OCH ANDRA MÄSTERSKAPSTÄVLINGAR. Uppdaterad 2015-06-08

TÄVLINGSBESTÄMMELSER. FÖR SDI:s SVENSKA MÄSTERSKAP OCH ANDRA MÄSTERSKAPSTÄVLINGAR. Uppdaterad 2015-06-08 TÄVLINGSBESTÄMMELSER FÖR SDI:s SVENSKA MÄSTERSKAP OCH ANDRA MÄSTERSKAPSTÄVLINGAR Uppdaterad 2015-06-08 Innehållsförteckning Allmänna regler för arrangemang 3-5 Audiogrambestämmelser 6 Hörapparat/CI-bestämmelser

Läs mer

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF

Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Informationsbroschyr Färjestadens GoIF Huvudsyftet med att spela fotboll är naturligtvis att barnen ska ha roligt. Det tycker vi i Färjestadens GoIF också, men det för även med sig andra positiva saker.

Läs mer

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll

www.shogun-halmstad.se Styrelsemötesprotokoll 1 (6) Styrelsemötesprotokoll Plats: Hos Monica,, kl. 18.00 Deltagare: Monica Lindberg Ordförande Morgan Engdahl Ledamot Peter Höglund Kassör 1. Mötets öppnande Monica Lindberg förklarade mötet öppnat.

Läs mer

Administrera tävling

Administrera tävling Administrera tävling Ansöka tävlingsdatum Innehåll Förberedelser 3 Ansökan.... 4 Granska ansökan. 6 Nästa steg 7 Förklaring av ikoner vid ansökan tävling 8 Förberedelse För att en klubb ska kunna använda

Läs mer