ATT ANSÖKA OM UTBETALNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ATT ANSÖKA OM UTBETALNING"

Transkript

1 ATT ANSÖKA OM UTBETALNING

2 Mina sidor Ni redovisar era projektkostnader genom att skicka in en Ansökan om utbetalning. Den skriver ni i Jordbruksverkets e-tjänst där man också kan ansöka om förskott. Du behöver inte redovisa något separat till Leaderkontoret, utan utbetalning av den andel som kommer från oss sker automatiskt genom en dialog mellan Jordbruksverket och oss. Innan ni skickar in en ansökan om del- eller slutbetalning kontakta alltid leaderkontoret, så att vi kan granska ansökan om utbetalning och hjälpa er att undvika fel eller missförstånd. Du som har fullmakt att företräda stödmottagaren (föreningen, företaget) loggar in via Mina sidor och med din personliga e- legitimation och väljer sedan den organisation/ det företag som ska söka utbetalning stöd. Gå sedan vidare via menyn till vänster, till E-tjänster inom mina sidor > Stöd inom lokalt ledd utveckling Leader > Sök utbetalning > Starta tjänsten.

3 Att läsa innan du ansöker Du hittar information och blanketter på Klicka på fliken Stöd, klicka på Stöd inom lokalt ledd utveckling - Leader i menyn till vänster, klicka på Att ansöka om utbetalning. I webbutiken hittar du alla blanketter du eventuellt behöver, till exempel: timkostnadsberäkning, körjournal etc. Välj den gula knappen till höger där det står: Rapporter, broschyrer och blanketter. Klicka sedan på Stöd i listan till vänster, välj Lokalt ledd utveckling och sedan Lokalt ledd utveckling

4 E-tjänsten sök utbetalning Du ser alla aktuella projekt som stödmottagaren har fått beviljat, och väljer rätt projekt samt vilken typ utbetalning vill du ansökan om. Förskott Följande kan få förskott ideell förening ekonomisk förening en allmännyttig stiftelse en samfällighetsförening Hur mycket? hälften av det beviljade projektstödet men max kr Viktigt att tänka på är att ett förskott endast är ett förskott. Du måste ha upparbetade utgifter som täcker förskottet för att inte riskera att bli återbetalningsskyldig. Exempel: om du har fått ett förskott på kronor och endast kan redovisa utgifter för kronor, då får du betala tillbaka kr.

5 Förskott För att söka förskott är det några få frågor som ska besvaras. Delutbetalning Du kan ansökan om delutbetalning redan efter den första större fakturan, det är t.o.m. något vi rekommenderar då det bidrar till projektets likviditet och ifall ni har missförstått något ang. hantering av betalningar, bokföring eller redovisning så är det bäst att upptäcka det tidigt och undvika i fortsättningen. Ni behöver inte ha förbrukat förskottet för att kunna få en delutbetalning av betalda kostnader! Slutbetalning Slutbetalningen är mer omfattande då en slutrapport och redovisning av uppnådda mål och indikatorer ingår. När du svarar på frågorna, utgå ifrån din ansökan om stöd när det gäller aktiviteter, mål, indikatorer! Motivera när något blev annorlunda än ni uppskattade i ansökan.

6 Under fliken Utgifter gör du en sammanställning av alla betalda fakturor, se till höger hur det kan se ut. Du kan läsa längre fram i denna sammanställning vad du ska tänka på i samband med betalning och redovisning av kostnader.

7 Bilagor och underlag Utöver de uppgifter du lämnar via e-tjänsten måste du bifoga olika bilagor och underlag. De hanteras på olika sätt. Bilagor Precis som i ansökan om stöd så kan ni skanna in och bifoga bilagor via e-tjänsten. Det kan vara exempelvis Beslut om annat stöd Intyg firmatecknare Medfinansieringsintyg Underlag Sedan finns det underlag som ska skickas till Jordbruksverkets inskanningscentral. Detta bl.a. för att den som har väldigt många fakturor och betalbevis ska slippa skanna in allt själv. Det gäller Fakturakopior och tillhörande betalningsbevis Underlag för löner Underlag för offentlig resurs Utdrag från bokföringen (projektet måste särredovisas) Upphandlingsunderlag Inbetalningsbevis för tex annan offentlig medfinansiering där ni ska visa att pengarna har betalats in till projektets konto. Adress till central inskanning: Jordbruksverket FE 47, Box Söderhamn

8 Särredovisning i bokföringen Ni måste bifoga underlag från bokföringen (eller kassaredovisningen) som visar att utgifter och eventuella intäkter är särredovisade. Särredovisning innebär att utgifterna som tillhör projektet har en speciell redovisningskod eller kostnadsställe som gör att det lätt går att se vilka utgifter som tillhör projektet. Stödmottagare som är bokföringsskyldiga (vilket de flesta är), ska särredovisa utgifter som hör samman med projektet. Stödmottagaren skickar in utdrag från huvudbokens resultatkonton för kostnadsstället, dvs alla aktuella konton som visar projektets intäkter och utgifter. Om det skulle vara så att stödmottagaren inte är bokföringsskyldig ska utgifter och intäkter som redovisas i ansökan om utbetalning särredovisas i en kassabok.

9 Fakturor Fakturans innehåll den ska rymmas i projektplanen/budgeten för projektet Ordningsnummer/verifikationsnummer ska skrivas på fakturan (samma som du skriver i utgiftssammanställningen i e-tjänsten) Fakturan ska vara adresserad till stödmottagaren och betald av stödmottagaren innan ansökan om delutbetalning inkommit till Jordbruksverket, eller innan slutdatumet när det gäller slutredovisningar. Står det Fakturaspecifikation/bilaga på fakturan då ska denna också bifogas Det ska framgå om leverantören (köp av tjänst) har F-skattsedel För internfaktura ska du även skicka med den bakomliggande fakturan, det vill säga fakturan som ligger till grund för internfakturan. Du måste också redovisa eventuella kreditfakturor. De ska du redovisa som en minuspost i e-tjänsten.

10 Betalbevis Betalningsbevis är obligatoriskt för att Jordbruksverket ska kunna godkänna en kostnad i projektet. Det som ska framgå av ett betalningsbevis är: till och från vilket konto pengarna har gått samt att det är en historisk betalning. Undantag från kravet på betalningsbevis: Det är bara myndigheter, regioner, landsting, kommuner eller organisationer med central ekonomifunktion som kan få undantaget Betalning via internet. Betalningsbeviset ska vara en utskrift över genomförda betalningar. Det räcker inte med att betalningen är inlagd för bevakning där betalningen sker vid ett senare tillfälle. Jordbruksverket godkänner heller inte att det står omgående på betalningsbeviset. Det måste också synas från vilket konto betalningen gjorts samt vilket plus- eller bankgironummer som pengarna har betalats till (samma som på fakturan). Betalning med autogiro. Betalningen måste styrkas med kontoutdrag där mottagarkonto framgår Betalning på bankkontor. Vid betalning på banken får du vanligen ett kvitto där inbetalt belopp framgår samt mottagande plus- eller bankgironummer. Om du klistrar kvittot på fakturan, se till så att inte kvittot döljer någon text. Banken brukar ibland maskinstämpla betalningen direkt på fakturans nedre del. Då är fakturan också ett betalningsbevis.

11 Betalbevis forts Kontant betalning (inkl. swish) max kr. Du ska styrka kontant betalning med utdrag ur bokföring. Utgifter som överstiger kronor godkänns inte om de har de betalats kontant. Betalning via Swish bedöms vara en kontant betalning, det betyder att bekräftelsen du får från Swish inte är ett giltigt kvitto och behöver kompletteras. Betalningsbevis för kontantbetalning ska bestå av skrivet kvitto eller kontantfaktura, där även motsvarande summa är bokförd i bokföringen. Detta gäller alla enskilda utgifter upp till kronor i alla projekt eller investeringar. Kontant betalning gäller endast om stödmottagaren har betalt något kontant, alltså inte om till exempel projektledaren har köpt färg med egna kontanta medel och sedan tar upp utgiften som ett utlägg som betalas ut via lön. Detta är då alltså inte en kontant betalning som stödmottagaren har gjort. Lönespecifikationer. Du styrker löneutbetalningar och eventuellt personliga utlägg med en kopia av den anställdes lönespecifikation. Jordbruksverket kan komma att begära in ytterligare underlag.

12 Betalbevis forts Det är stödmottagaren som ska ha betalat utgiften. Det är alltid projektet som ska haft kostnaden i slutändan för att vara godkänd. Betalningsdatum. Utgifterna ska vara betalda senast det datum då ansökan om utbetalning kom in till myndigheten. Senast slutdatum. Historiska betalningsbevis. Det får inte stå omgående eller upplagd för bevakning på dessa. Betalning till rätt konto. Betalningen ska vara gjord till kontonumret som står på fakturan. Samma fakturanummer/ocr. Det ska vara samma fakturanummer/ocr på betalningsbeviset som på fakturan.

13 Enhetskostnader En enhetskostnad är en fastställd kostnad för en viss typ av kostnad eller vissa resultat som är samma för alla jämförbara projekt eller insatser. Matkostnader enligt skatteverkets nivåer Generell årsarbetstid på timmar Resor med egen bil 30kr/mil Traktamente enligt skatteverket nivåer Eget arbete för enskild firma, 220kr/h

14 Löner Om en anställd arbetar hela sin tid i projektet, eller har en fastställd procentsats av sin arbetstid avsatt för projektet ska det finnas bifogat: Anställningsavtal Lönespecifikation för varje månad som den anställde jobbat (denna fungerar även som betalningsbevis för lönen) Sökanden ska bifoga underlag som styrker den fastställda %-satsen som den anställde arbetar Om en anställd jobbar timmar i projektet: Projektdagbok Lönespecifikation för varje månad som den anställde jobbat (denna fungerar även som betalningsbevis för lönen) Beräkning av timkostnad vid första ansökan om utbetalning Beräkning av timkostnaden vid ansökan om utbetalning om bruttolönen ändras under pågående projekt

15 Löner forts Lönekostnadspåslaget består av sociala avgifter, avtalspension, avtalsförsäkring och skatter. Lönekostnadspåslaget ska alltid vara 42,68 procent på bruttolönen, semestertillägg och eventuella förmåner. Om det är en konsult som har fakturerat tid i projektet så ska det framgå ett samband med projektets inriktning/syfte. Har konsulten haft utlägg, ska underlagen för dessa bifogas. Detta är en övrig utgift, ingen lönekostnad. Arvode kallas ekonomisk ersättning för tillfälligt arbete av intellektuellt slag. Om stödmottagaren har betalt sociala avgifter på arvodet ska det registreras under utgift för personal, om stödmottagaren inte betalt sociala avgifter på arvodet ska det vara registrerat under övriga utgifter Övriga utgifter kopplade till lön och arvoden För anställda som fortsätter sin anställning efter projektet behöver semestertillägg inte vara utbetalt till den anställde innan projektet eller investeringen avslutas, man får ända ta upp det som en utgift i projektet. Där anställningen avslutas i samband med att projektet eller investeringen avslutas ska månadslön inklusive alla form av semester vara betalda. Även eventuella förmåner ska vara betalda innan projektet eller investeringen avslutas. (Tänk på att sätta slutdatum så ni hinner betala alla utgifter i tid.)

16 Eget arbete i enskild firma Eget arbete ger rätt till stöd i vissa projekt där stödmottagaren är tex en enskild firma och då gäller nedanstående. Om eget arbete ger rätt till stöd, så står maxantalet timmar som stödmottagaren får redovisa som eget arbete i beslutet. Vid ansökan om utbetalning ska stödmottagaren Redovisa eget arbete med 220 kronor per timme Redovisa arbetade timmar i en projektdagbok

17 Reseersättning Resor med egen bil ska styrkas med en körjournal som ska innehålla Datum för resan Antal km Mellan vilka ställen du har rest Orsaken till resan (möte, utbildning etc) Redovisa milersättning med 30 kr/mil - enhetskostnad Körjournalsblanketten som du ska fylla i hittar du i webbutiken på Jordbruksverkets webbplats. Utgift för användning av egen bil ersätts som en enhetskostnad med tre kronor per kilometer. Utgifter för traktamenten ska styrkas med reseräkningar och ersätts som en enhetskostnad i enlighet mer Skatteverkets regler, se Skatteverkets hemsida. Utgifter för reseersättningar till exempel bussbiljetter/tåg/parkeringskvitton ska styrkas med reseräkningar och ersätts som en faktisk utgift.

18 Matkostnader Utgift för lunch/middag vid extern representation 90 kr exklusive moms, 100,80 kr inklusive moms enligt skatteverkets nivåer (enhetskostnad) Bifoga deltagarlistor och program eller motsvarande Gäller inte vid vanligt återkommande arbetsmöten Utgifter för fika vid extern representation ska redovisas som faktiska utgifter, dvs med kvitto/faktura och betalningsbevis. Får högst redovisas med 60 kr exkl. moms (67 kr inkl. moms). Ska även styrkas med deltagarlistor och motiv till utgiften samt bifogat program eller dylikt. Utgift för lunch/middag/fika vid intern representation ingår i de indirekta kostnaderna om projektet har budgeterade utgifter för löner (15 procent). Fika vid vanligt återkommande arbetsmöten ska därför ingå i de indirekta kostnaderna. Undantag finns från detta, till exempel om mat har en central roll i projektet, det måste då framgå av ert beslut om stöd (!).

19 Indirekta kostnader Alla stödmottagare inom Lokalt ledd utveckling Leader som har utgifter för personal har rätt till 15 procent i indirekta kostnader förutsatt att det finns med i projektets Beslut om stöd. Indirekta kostnader, även kallade OH-kostnader är utgifter som inte är direkt kopplade till en specifik aktivitet i projektet. Men dom är ändå nödvändiga för projektets genomförande. Exempel på indirekta kostnader: Övrig indirekt personalkostnad (ledning, kundservice, ekonomi) Lokalkostnader Hyra för lokal Försäkringar El, värme och vatten Kontorsmaterial Kopieringskostnader Bankavgifter Intern representation Du behöver inte skicka in något specifikt underlag för indirekta kostnader i ansökan om utbetalning. Du beräknar och fyller i den indirekta kostnaden själv i e-tjänstens kostnadssammanställning under utgiftstypen Indirekta kostnader. Den indirekta kostnaden beräknar du genom att multiplicera stödmottagarens utgifter för löner (inkl. lönepåslag) med 15%. Var uppmärksam på att ni inte redovisar till exempel telefon- eller lokalkostnader, eftersom de ska ingå i de 15 procent som projektet får ta upp.

20 Investeringar Det framgår av ert beslut om stöd om du har stödberättigande investeringar i ditt projekt. Det är viktigt att läsa i beslutet då det gäller olika villkor beroende på typ av investering. Vissa investeringar kommer att besiktigas innan er ansökan om slutbetalning kan godkännas. Vissa investeringar måste finnas kvar i minst fem år efter projektslut (= datum för slututbetalning). En investering är en fysisk eller immateriell tillgång med ett inköpspris som överstiger kronor och som har en livslängd på mer än tre år. Exempel på immateriella investeringar är: förvärv av patenträttigheter, licenser (dock ej abonnemang) och programvara. Försäljning av en investering Om du har gjort en investering som inte behövs efter projekttiden kan du behöva sälja den innan du slutredovisar projektet. Detta framgår i så fall i ditt beslut om stöd. Då ska du redovisa investeringen under utgiftstypen övriga utgifter. Du ska i första hand sälja till aktuellt marknadsvärde. Om du inte kan få fram ett aktuellt marknadsvärde kan du använda skrotvärdet dela upp investeringen i säljbara delar göra en oberoende värdering av investeringen. Intäkten eller värdet ska du dra av från utgifterna i ansökan om slututbetalning.

21 Offentliga resurser Offentliga resurser är offentliga insatser i annat än pengar som betalas av utomstående offentliga organisationer. Utomstående innebär att om projektägaren är en kommun så kan samma kommun inte bidra med offentliga resurser. Detta framgår också i ert Beslut om stöd om det finns godkända Offentliga resurser. Generellt är det myndigheter, kommuner och landsting som kan bidra med offentliga resurser. Det kan handla om arbete, varor, tjänster, mark eller byggnader. Offentliga resurser i form av arbete ska styrkas med Projektdagbok eller med motsvarande uppgifter från ett tidredovisningssystem Beräkning av timlön och Lönespecifikation Offentliga resurser som inte gäller arbete kan du styrka med Värderingsintyg av oberoende värderare Kopior av fakturor, till exempel på hyror som tidigare fakturerats Prislista

22 Upphandlingsskyldighet Du som stödmottagare måste svara på i Ansökan om utbetalning om du är upphandlingsskyldig. Om du är upphandlingsskyldig, var noga med och dokumentera allt som har med upphandlingen och göra. Om du är osäker på om du är upphandlingsskyldig, ta kontakt med upphandlingsmyndigheten.

23 Logotyper EU & Leader Vad gäller användandet av EU- och leaderlogotyp så framgår av ert beslut om stöd vad som gäller, vilken logotype du ska använda mm läs noggrant! Generellt ska loggorna finnas på informationsmaterial och publikationer samt på framtagna hemsidor och sociala medier. Läs mer ulogga ff cb.html

24 Läges- eller slutrapport I e-tjänsten där du ansöker om utbetalning ska du för varje delutbetalning också skriva en kort lägesrapport. Detta för att man ska kunna följa hur det går med insatsen löpande under projektets gång. Förändras förutsättningarna under projektets gång ska alltid leaderkontoret kontaktas. Annars finns risk att (del av) stödet inte betalas ut. Kontakta oss så fort som möjligt! När det gäller ansökan om slutbetalning är det dags för en mer utförlig slutrapportering. Här ska du visa att projektet har uppnått sina mål och syften. Har vissa mål inte uppfyllts är det mycket viktigt att redogöra varför och att ni har gjort allt ni kunnat för att uppfylla målen. I samband med Ansökan om stöd uppskattade ni förväntade resultat avseende ett antal olika faktorer som nya företag, nya produkter, nya mötesplatser mfl. Vissa frågor fanns med i e-tjänsten, andra svarade ni på egen blankett från Leader Stockholmsbygd. Samma förfarande upprepas i samband med Ansökan om slutbetalning. En del uppföljningsfrågor finns i e-tjänsten och en del frågor finns i en egen blankett för Slutrapport som Leader Stockholmsbygd har tagit fram för uppföljning av våra egna indikatorer. Hör av er till leaderkontoret för hjälp med ansökan om utbetalning och för att få rätt blankett.

25 Avdrag vissa fel går inte att rätta till utan leda till avdrag! Vid osäkerheter gällande stödberättigade kostnader, kontakta alltid ditt Leaderkontor! Skicka in ansökan om utbetalning i tid! Redovisa bara stödberättigande kostnader. Använd EU och leaderlogotyp och särredovisa i bokföringen! Om du som stödmottagare skickar in ansökan om utbetalning försent (1-14 dagar efter slutdatum) så blir det ett 50 procentigt avdrag på utbetalningsbeloppet. Om ansökan kommer in mer än 14 dagar försent blir det ett 100 procentigt avdrag. Du kan ansökan om förlängning av slutdatum, det gör du via leaderkontoret men du måste göra det innan slutdatum! Viktigt att ni bara redovisar de kostnaderna som projektet kan få stöd för, om skillnaden mellan de redovisade utgifterna i ansökan om utbetalning skiljer sig mer än 10 procent mot de utgifter som är stödberättigande blir det en administrativ sanktion. Har ni inte lämnat information om EU:s medfinansiering (genom logotyper, skyltar) eller särredovisat projektet blir det ett avdrag på 2 %. Har ni gjort samma fel i fler delutbetalningar, dubbleras avdraget.

26 Tänk på! Läs igenom ditt beslut om stöd noggrant för att veta vilka utgifter du får ta upp i din ansökan om utbetalning. Leaderkontoret vill gärna gå igenom din ansökan om utbetalning innan du skickar den till Jordbruksverket. Vi granskar din ansökan om utbetalning och hjälper till att inga grova fel finns. Det är dock ni som stödmottagare som alltid är ansvarig för innehållet i ansökan om utbetalning och skriver under ansökan om utbetalning, vilket sker automatiskt när du skickar in den via e-tjänsten. Skicka in ansökan i tid dvs innan slutdatum för projektet, ansök annars om nytt slutdatum. Ta bara upp utgifter som är aktuella för projektet och som är betalda av stödmottagaren Har stödmottagaren redovisat mer utgifter än vad denne har i sitt beslut om stöd och ett fel hittas så kommer avdraget att göras proportionerligt.

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av stöd till insatser

Läs mer

Checklista inför del/slutredovisning av projekt

Checklista inför del/slutredovisning av projekt Checklista inför del/slutredovisning av projekt Redovisningen är viktig. För att undvika felaktigheter rekommenderar vi att redan från början skapa rutiner. Det är betydligt svårare att i efterhand begära

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet

Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet Vart ska ni skicka blanketten? Du ska skicka ansökan om utbetalning till Jordbruksverket, Företagsstödsenheten, 551 82 Jönköping.

Läs mer

Välkomna till uppstartsmöte Utbildning i redovisning av projekt

Välkomna till uppstartsmöte Utbildning i redovisning av projekt Välkomna till uppstartsmöte Utbildning i redovisning av projekt Hur lyckas man med ett Leaderprojekt? Lokal förankring Kommunikation Samsyn Partnerskap Samarbete Öppenhet Relation: Projekt och kansliet

Läs mer

Handbok för projekt inom lokalt ledd utveckling

Handbok för projekt inom lokalt ledd utveckling Handbok för projekt inom lokalt ledd utveckling 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Viktigt att veta 3 Leadermetoden 3 Följ ditt beslut 3 Tydlig avgränsning mot befintlig verksamhet 3 Förändringar i projektet 3 Skapa

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Var finns övriga blanketter? Alla blanketter finns på Jordbruksverkets webbplats

Läs mer

Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning

Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning Landsbygdsprogrammet Havs- och fiskeriprogrammet Lokalt ledd utveckling Sida 1 av 29 Innehållsförteckning Inledning... 4 Fullmakter... 4 Logga in på Mina

Läs mer

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6)

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6) 1(6) Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd för kompetensutveckling Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av beviljat företagsstöd

Läs mer

Handbok för projekt inom lokalt ledd utveckling

Handbok för projekt inom lokalt ledd utveckling Handbok för projekt inom lokalt ledd utveckling Version 2017-03-17 Vi kommer att ta bort handboken den 31 december 2017. Därefter kommer all information att ligga på Jordbruksverket webbplats. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Handbok för projekt inom lokalt ledd utveckling

Handbok för projekt inom lokalt ledd utveckling Handbok för projekt inom lokalt ledd utveckling 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Viktigt att veta 3 Leadermetoden 3 Följ ditt beslut 3 Tydlig avgränsning mot befintlig verksamhet 3 Förändringar i projektet 3 Skapa

Läs mer

Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning.

Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning. Bilaga 1 Övriga upplysningar Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning. Gå gärna in på Jordbruksverkets webbplats www.jordbruksverket.se

Läs mer

Stödberättigande utgifter

Stödberättigande utgifter Datum 2019-02-13 1(5) Områdesskydd och ekonomiska stöd Carina Berggren Stödberättigande utgifter Du ska ange utgifter och eventuella intäkter som projektet har och som behövs för att genomföra projektet.

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som vill ansöka om utbetalning

Läs mer

Stödberättigade utgifter

Stödberättigade utgifter Stödberättigade utgifter Utgiften ska alltid kunna kopplas till beslut och projektplan Viktigt att läsa igenom beslut och projektplan innan utgiften uppstår Utgiften ska alltid kunna hittas i läges- och

Läs mer

Information. All information finns på eller boka ett möte med oss.

Information. All information finns på   eller boka ett möte med oss. Information All information finns på www.jordbruksverket.se eller boka ett möte med oss. Ditt beslut Läs ditt beslut från Jordbruksverket, i detta står det mesta som rör ditt projekt. Vilka villkor som

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd inom Leader

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd inom Leader Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd inom Leader Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Var finns övriga blanketter? Alla blanketter finns på Jordbruksverkets

Läs mer

Förtydligande Innehåll

Förtydligande Innehåll Förtydligande Innehåll På kommande sidor förtydligas Vad Ansökan om utbetalning ska innehålla Hur kostnader redovisas Vad som ska bifogas Hur verifieringen ska ske Rapportering Viktigt! Redovisning av

Läs mer

Anvisning till Budgetmall Projektstöd

Anvisning till Budgetmall Projektstöd Anvisning till Budgetmall Projektstöd Du ska göra en detaljerad budget för ditt projekt. Budgeten ska innehålla en sammanställning av alla utgifter som du söker stöd för kopplat till projektets aktiviteter.

Läs mer

PROJEKTPLANEN. ORDNING

PROJEKTPLANEN. ORDNING 2010-06-22 Leaderkontorets genomgång av projektets Ansökan om utbetalning Leaderkontoret är inte formellt ansvariga för att kontrollera projektens ansökningar om utbetalningar innan de skickas till länsstyrelsen.

Läs mer

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning Denna blankett använder du när du vill söka utbetalning av projektstöd inom Leader. Tänk på: Din ansökan om slututbetalning måste ha kommit in till länsstyrelsen

Läs mer

Stödberättigade utgifter

Stödberättigade utgifter Stödberättigade utgifter Stödberättigade utgifter Övrig offentlig medfinansiering Ideell tid och ideella resurser Stödberättigande utgifter o krav Schabloner o Indirekta kostnader Patric Andersson, Ulrika

Läs mer

Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning

Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning Landsbygdsprogrammet Havs- och fiskeriprogrammet Lokalt ledd utveckling Sida 1 av 31 Innehållsförteckning Inledning... 4 Fullmakter... 4 Logga in på Mina

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av projektstöd. Ska du ansöka om utbetalning av projektstöd

Läs mer

Bilaga 1 Övriga upplysningar Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför din investering, etablering eller ditt projekt samt när du söker utbetalning. Gå gärna in på Jordbruksverkets

Läs mer

Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning

Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning Landsbygdsprogrammet Havs- och fiskeriprogrammet Lokalt ledd utveckling Sida 1 av 34 Innehållsförteckning Inledning... 4 Fullmakter... 4 Logga in på Mina

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd inom Leader

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd inom Leader Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd inom Leader Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av projektstöd inom Leader. Kontakta gärna

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av projektstöd. Ska du ansöka om utbetalning av projektstöd

Läs mer

Anvisning till Budgetmall Projektstöd

Anvisning till Budgetmall Projektstöd Anvisning till Budgetmall Projektstöd Du ska göra en detaljerad budget för ditt projekt. Budgeten ska innehålla en sammanställning av alla utgifter som du söker stöd för, kopplat till projektets aktiviteter.

Läs mer

Lathund Ekonomisk redovisning Teknikutveckling & innovation fördjupande stöd inom energieffektivisering

Lathund Ekonomisk redovisning Teknikutveckling & innovation fördjupande stöd inom energieffektivisering 1 (9) Lathund Ekonomisk redovisning Teknikutveckling & innovation fördjupande stöd inom energieffektivisering Genom den ekonomiska redovisningen ska samtliga stödberättigade kostnader verifieras, vilket

Läs mer

Ansökan om erkännande av producentorganisation eller sammanslutning av producentorganisationer

Ansökan om erkännande av producentorganisation eller sammanslutning av producentorganisationer Bilaga 1 Ansökan om erkännande av producentorganisation eller sammanslutning av producentorganisationer Ansökan om erkännande av producentorganisation eller sammanslutning av producentorganisationer ska

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd

Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Använd checklistan så undviker du de vanligaste misstagen! 1. Har du läst igenom

Läs mer

Hur får du dina pengar?

Hur får du dina pengar? Projektredovisning Hur får du dina pengar? Leader - ett sätt att utvecklas Leader är en metod för att arbeta med landsbygdsutveckling Vi fördelar stöd till projekt som utvecklar landsbygdens ekonomi En

Läs mer

Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning

Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning Landsbygdsprogrammet Havs- och fiskeriprogrammet Lokalt ledd utveckling Sida 1 av 31 Innehållsförteckning Inledning... 4 Fullmakter... 4 Logga in på Mina

Läs mer

Guide till ansökan om utbetalning. Landsbygdsprogrammet Havs- och fiskeriprogrammet Lokalt ledd utveckling

Guide till ansökan om utbetalning. Landsbygdsprogrammet Havs- och fiskeriprogrammet Lokalt ledd utveckling Guide till ansökan om utbetalning Landsbygdsprogrammet Havs- och fiskeriprogrammet Lokalt ledd utveckling Sida 1 av 28 Innehållsförteckning Inledning... 4 Fullmakter... 4 På www.jordbruksverket.se/fullmakt

Läs mer

2011-05-26. Handbok. för projekt inom Leader

2011-05-26. Handbok. för projekt inom Leader 2011-05-26 Handbok för projekt inom Leader 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING GENOMFÖRANDE... 3 LEADERPROJEKT... 3 TYDLIG AVGRÄNSNING MOT BEFINTLIG VERKSAMHET... 3 DELAKTIGHET OCH ANSVAR I PROJEKTET... 3 FÖRÄNDRINGAR

Läs mer

2012-03-26. Handbok. för projekt inom Leader

2012-03-26. Handbok. för projekt inom Leader 2012-03-26 Handbok för projekt inom Leader 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING GENOMFÖRANDE... 3 LEADERPROJEKT... 3 TYDLIG AVGRÄNSNING MOT BEFINTLIG VERKSAMHET... 3 DELAKTIGHET OCH ANSVAR I PROJEKTET... 3 FÖRÄNDRINGAR

Läs mer

Handbok. för projekt inom Leader 2009-09-28

Handbok. för projekt inom Leader 2009-09-28 Handbok för projekt inom Leader 2009-09-28 GENOMFÖRANDE... 2 LEADERPROJEKT... 2 TYDLIG AVGRÄNSNING GENTEMOT BEFINTLIG VERKSAMHET... 2 LÅNGSIKTIGHET... 2 ANVÄNDNING AV EU- OCH LEADERLOGOTYP... 3 REDOVISNING

Läs mer

Anvisning till Budgetmall Projektstöd

Anvisning till Budgetmall Projektstöd Anvisning till Budgetmall Projektstöd Du ska göra en detaljerad budget för ditt projekt. Budgeten ska innehålla en sammanställning av alla utgifter som du räknar med att ha, kopplat till projektets aktiviteter.

Läs mer

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets e-tjänst

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets e-tjänst 1 Guide till projektansökan i Jordbruksverkets e-tjänst Följande uppgifter är hämtade från e-ansökan under Jordbruksverkets Mina sidor. Ändringar och/eller förtydliganden är skrivet i kursiv stil. Fullmakt

Läs mer

Projekthandbok. Uppdaterad 2015-10-20

Projekthandbok. Uppdaterad 2015-10-20 Projekthandbok Uppdaterad 2015-10-20 Sida 2 av 7 Övergripande Enligt Förordning (2003:596) 5 får bidrag för ett projekt inte utgöra driftsstöd. Bidrag enligt denna förordning får lämnas med högst 50 procent

Läs mer

Klimatklivet - vägledning om vilka kostnader som berättigar till stöd

Klimatklivet - vägledning om vilka kostnader som berättigar till stöd STÖDBERÄTTIGANDE KOSTNADER Klimatklivet - vägledning om vilka kostnader som berättigar till stöd I detta dokument beskrivs vilka typer av kostnader som Naturvårdsverket anser är berättigar till stöd från

Läs mer

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald 1(7) Ansökan skickas till Skogsstyrelsen Box 241 372 21 Ronneby På den här blanketten ansöker du om utbetalning av beviljat arealstöd

Läs mer

Anvisningar till ansökan om regionala projektmedel

Anvisningar till ansökan om regionala projektmedel Sida 1 av 6 Anvisningar till ansökan om regionala projektmedel Ansökan ska skickas per brev med underskrift av behörig firmatecknare. Den ska också skickas in via mail till naringsliv.vasternorrland@lansstyrelsen.se

Läs mer

Lathund Ekonomisk redovisning Teknikutveckling och innovation fördjupande stöd inom energieffektivisering

Lathund Ekonomisk redovisning Teknikutveckling och innovation fördjupande stöd inom energieffektivisering 1 (9) Lathund Ekonomisk redovisning Teknikutveckling och innovation fördjupande stöd inom energieffektivisering I samband med att ett företag rapporterar in till Energimyndigheten ska företaget även skicka

Läs mer

PROJEKTVERKSTAD - Ansöka om stöd -

PROJEKTVERKSTAD - Ansöka om stöd - PROJEKTVERKSTAD - Ansöka om stöd - UPPLÄGG 1:a timmen Forma ditt projekt Vad ska ansökan innehålla Utgifter & finansiering FIKA 2:a timmen Visa Jordbruksverkets e-tjänst Exempel på budgetmall Poängsystem

Läs mer

Ansökan om utbetalning Målklassning

Ansökan om utbetalning Målklassning Ansökan om utbetalning Målklassning 1(6) Ansökan skickas till Skogsstyrelsen Box 241 372 21 Ronneby På den här blanketten ansöker du om utbetalning av beviljat stöd för Målklassning. Kom ihåg att din ansökan

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i ansökningshandlingarna

Läs mer

Seminarium 28 januari 2015

Seminarium 28 januari 2015 Seminarium 28 januari 2015 Ansökan om avräkning och Villkor för verksamhetsbidrag, Resurscentra för kvinnor 2013-2015 1 Verksamhetsbidrag i förskott Ansökan om verksamhetsbidrag och förskott, gäller för

Läs mer

Att ansöka om projekt hos Leader Nordvästra Skaraborg

Att ansöka om projekt hos Leader Nordvästra Skaraborg Senast uppdaterad: 2016-12-01 Lovisa Johansson Hollsten: 070-25 770 39 lovisa@leadernvskaraborg.se Emma Häggberg: 070-25 770 93 emma@leadernvskaraborg.se info@leadernvskaraborg.se Att ansöka om projekt

Läs mer

Indelning av kostnader

Indelning av kostnader 1 (6) Indelning av kostnader När ni budgeterar för projektets kostnader ska ni dela in dem i nedanstående kostnadsslag. Läs under respektive rubrik här nedan, för mer information och exempel hur ni ska

Läs mer

Anvisningar till blanketten Ansökan för utvald miljö miljöinvesteringar

Anvisningar till blanketten Ansökan för utvald miljö miljöinvesteringar Anvisningar till blanketten Ansökan för utvald miljö miljöinvesteringar 1. Läs om miljöinvesteringarna i broschyren Miljöersättningar 2007. Broschyren innehåller detaljerade villkor för miljöinvesteringarna.

Läs mer

Anvisningar till ansökan om

Anvisningar till ansökan om om utbetalning av stöd till producentorganisationer för frukt och grönsaker Följ anvisningen noga så att du fyller i ansökan rätt. Kom ihåg att lämna in den i rätt tid! Var finns blanketten? Alla blanketter

Läs mer

Handbok för projekt inom Leader

Handbok för projekt inom Leader Projekthandbok Handbok för projekt inom Leader Företags- och landsbygdsutvecklingsenheten 2008-12-22 Referenser Johan Fors Anne-Charlotte Franzén Handbok för projekt inom Leader 2009-01-19 GENOMFÖRANDE...

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Rekvisition bygdemedel

Rekvisition bygdemedel Rekvisition bygdemedel Inledning Denna handledning vänder sig till dig som beviljats bygdemedel. Den visar hur du rekvirerar pengar och hur du redovisar ditt projekt. Beslutet om stöd (hädanefter beslutet)

Läs mer

Inlandet MIKRO PROJEKT. Leader. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling

Inlandet MIKRO PROJEKT. Leader. En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling En livskraftig landsbygd främjar allas livskvalitet och hållbar utveckling MIKRO PROJEKT Viktig information till er om genomför ett mikroprojekt Leader Trädgårdsgatan 1 641 33 KATRINEHOLM www.leaderinlandet.se

Läs mer

Lathund Ekonomisk redovisning för Miljöstudier

Lathund Ekonomisk redovisning för Miljöstudier Datum 1 (10) Lathund Ekonomisk redovisning för Miljöstudier I samband med att ett företag rapporterar in till Energimyndigheten ska företaget även skicka in den ekonomiska redovisning som ligger som underlag

Läs mer

Utdrag ur Länsstyrelsens projekthandbok för redovisning av utvecklingscheck

Utdrag ur Länsstyrelsens projekthandbok för redovisning av utvecklingscheck Utdrag ur Länsstyrelsens projekthandbok för redovisning av utvecklingscheck Redovisning av faktiska kostnader Övriga kostnader Under Övriga kostnader redovisar du kostnader som direkt är kopplade till

Läs mer

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret)

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) Leader DalÄlvarna PROJEKTPLAN LEADER PROJEKTPLANEN SKA ALLTID BIFOGAS TILL JORDBRUKSVERKETS ANSÖKNINGS- BLANKETT OM PROJEKTSTÖD INOM LEADER Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) ANVÄND

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka projektstöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Anvisning till Budgetmall Projektstöd

Anvisning till Budgetmall Projektstöd Anvisning till Budgetmall Projektstöd Du ska göra en detaljerad budget för ditt projekt. Budgeten ska innehålla en sammanställning av alla utgifter som du räknar med att ha, kopplat till projektets aktiviteter.

Läs mer

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk Ansökan - Utbetalning av stöd 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk På den här blanketten

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i din projektplan

Läs mer

Allmänna villkor för stöd till projekt

Allmänna villkor för stöd till projekt Allmänna villkor för stöd till projekt 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas på projekt där det framgår av beslutet att Allmänna villkor för stöd till projekt ska tillämpas

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska söka projektstöd och som ska göra något av nedanstående. Utveckla annan verksamhet än

Läs mer

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson REKVISITION Inkom (plats för Region Norrbottens stämpel) Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt Annat Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer Betalningsmottagare Organisationsnummer Postadress Kontaktperson

Läs mer

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett.

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett. Anvisning till blanketten BYTE AV SÖKANDE ELLER STÖDMOTTAGARE - ansökan om stöd Vem ska använda blanketten? Använd blanketten för att ansöka om något av följande: byta sökande på en redan inlämnad ansökan

Läs mer

Vägledning för stödberättigande kostnader inom Klimatklivet

Vägledning för stödberättigande kostnader inom Klimatklivet 1(7) SW E D I SH E N V IR O N M EN T A L P R OT E C T IO N AG E NC Y Vägledning för stödberättigande kostnader inom Klimatklivet Innehåll 1. Principer för stödberättigande kostnader... 2 1.1 Principer

Läs mer

Anvisning till ansökan om projektstöd inom Leader

Anvisning till ansökan om projektstöd inom Leader Anvisning till ansökan om projektstöd inom Leader Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Vem ska använda blanketten? Den här blanketten ska ni använda om ni har en idé som

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för företag

Paraplyprojekt Digitalisering för företag Paraplyprojekt Digitalisering för företag Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för företag - Checkarna inom Digitalisering för företag är främst riktade mot enskilda

Läs mer

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem Följande uppgifter är hämtade från e-ansökan under Jordbruksverkets Mina sidor. Ändringar och/eller förtydliganden är skrivet i kursiv stil.

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

Vilka stöd går att söka inom lokalt ledd utveckling

Vilka stöd går att söka inom lokalt ledd utveckling 2016-02-19 Vilka stöd går att söka inom lokalt ledd utveckling Vilka stöd finns? Dessa stöd finns inom lokalt ledd utveckling: genomförande samarbete driftstöd Alla beviljade projekt ska bidra till att

Läs mer

Paraplyprojekt Events

Paraplyprojekt Events Paraplyprojekt Events Information till dig som vill söka check ur ett paraplyprojekt - Tänk på att stödet syftar till att utveckla befintliga evenemang eller skapa nya. Detta måste tydligt framgå i ansökan.

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar

Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för föreningar - Du som söker är en förening, minst tre företag i samarbete eller

Läs mer

Privat. Övrigt offentligt stöd. Svenskt stöd (statlig del) EU-stöd

Privat. Övrigt offentligt stöd. Svenskt stöd (statlig del) EU-stöd Leaderguiden 2016-04-26 Till skillnad från programperioden 2007-2013 kommer inte ideella resurser att ingå som en privat medfinansiering i projektens budget. Under programperioden 2014-2020 kommer det

Läs mer

Allmänna villkor för stöd till projekt 2012 2 2011-11-22

Allmänna villkor för stöd till projekt 2012 2 2011-11-22 ALLMÄNNA VILLKOR 2012 FÖR STÖD TILL PROJEKT Version 1.0 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa allmänna villkor tillämpas på ärenden där det framgår av beslutet att Allmänna villkor 2012 för stöd till

Läs mer

Stödberättigade kostnader för bidrag beviljade med stöd i förordning SFS 2017:195

Stödberättigade kostnader för bidrag beviljade med stöd i förordning SFS 2017:195 Datum: 20170621 Stödberättigade kostnader för bidrag beviljade med stöd i förordning SFS 2017:195 Allmänt om stödberättigade kostnader: Kostnaden ska vara faktisk och reviderbar, vilket innebär att den

Läs mer

Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015.

Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015. Bilaga 1 - villkor för verksamhetsbidrag inom uppdraget resurscentra för kvinnor 2013-2015. 1. Allmänt 1.1 Tillämpningsområde Dessa villkor tillämpas på ärenden där det framgår av beslutet att Villkor

Läs mer

Anvisning till ansökan om projektstöd

Anvisning till ansökan om projektstöd Anvisning till ansökan om projektstöd Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Vem ska använda blanketten? Den här blanketten ska du använda om ni har en idé som ni vill ta fram

Läs mer

Stödberättigande kostnader

Stödberättigande kostnader Västra Götalandsregionen Koncernstab regional utveckling 2016-05-18 Stödberättigande kostnader Syftet med regelverket är att förtydliga Västra Götalandsregionens bedömningsgrunder för sökande och projektägare/stödmottagare

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om stöd från det nationella

Läs mer

Lathund Ekonomisk redovisning för Energikartläggningsstödet

Lathund Ekonomisk redovisning för Energikartläggningsstödet Datum 1 (9) Lathund Ekonomisk redovisning för Energikartläggningsstödet I samband med att ett företag lägesrapporterar ska företaget även skicka in den ekonomiska redovisning som ligger som underlag för

Läs mer

Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet

Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet Information till dig som ska ansöka om stöd ur det nationella honungsprogrammet Från den dag vi har din kompletta ansökan vill vi ge dig besked inom tre månader om vi kan bevilja dig medel. Som sökande

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd inom Leader

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd inom Leader nvisning till blanketten nsökan projektstöd inom Leader VEM SK NVÄND LNKETTEN? Den här blanketten är för dig som ska söka projektstöd inom Leader och ska genomföra ett projekt inom den utvecklingsstrategi

Läs mer

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd för investering i lagringsplats för brandskadat virke efter branden i Västmanland den

Läs mer

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden Dessa generella villkor gäller tillsammans med de villkor som anges i Arvsfondsdelegationens beslut om projektstöd. Genom att rekvirera medel godtar

Läs mer

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa

Riktlinjer. Riktlinjer för bygdemedel KS Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente. Strategi Taxa KS17-484 003 Riktlinjer för bygdemedel Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Upprättad 2017-09-13 Antagen av kommunstyrelsen 2017-09-26 50 Innehållsförteckning Bakgrund...

Läs mer

Samverkansprojekt inom nationella stöd

Samverkansprojekt inom nationella stöd Samverkansprojekt inom nationella stöd Ett samverkansprojekt genomförs av flera parter gemensamt och ska skapa förutsättningar för nya nätverk och samarbeten. En av parterna, stödmottagaren, har huvudansvaret

Läs mer

Åtgärden ska vara slutförd senast

Åtgärden ska vara slutförd senast 1(6) SWEDISH ENVIRONMENTAL PROTECTION AGENCY Johan Iwald Tel: 010-698 14 10 Johan.Iwald@Naturvardsverket.se BESLUT 2018-04-26 Ärendenr: KKL- -2018 Beslut om stöd från Klimatklivet Beslut Naturvårdsverket

Läs mer

Utlysning av pengar till informationsinsatser om ökad biologisk mångfald eller klimatpåverkan.

Utlysning av pengar till informationsinsatser om ökad biologisk mångfald eller klimatpåverkan. Datum 2018-04-04 1(6) Utlysning av pengar till informationsinsatser om ökad biologisk mångfald eller klimatpåverkan. Skogsstyrelsen utlyser 5 miljoner kronor för att anordna informationsinsatser och/eller

Läs mer

Anvisning till blanketten

Anvisning till blanketten Anvisning till blanketten Ansökan miljöinvestering - fast ersättning 2014-2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du när du ska söka stöd till miljöinvesteringar med fast ersättning

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar

Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Ansökan om utbetalning affärsutvecklingscheckar Guide 2019 version 1.0 Logga in på samma sätt som tidigare på minansokan.se Välj skapa ansökan om utbetalning När du valt se och ansök om utbetalning visas

Läs mer

Projekt: Villkorshandlingen skall vara huvudsekretariatet tillhanda inom 1 månad efter beslutsdatum.

Projekt: Villkorshandlingen skall vara huvudsekretariatet tillhanda inom 1 månad efter beslutsdatum. Innovativa Åtgärder VILLKORSHANDLING Denna handling skall efter undertecknande sändas till huvudsekretariatet för Innovativa Åtgärder, Industriell Dynamik, : Åke Lindén Box 1091 405 23 GÖTEBORG Villkorshandlingen

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd.

Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt enligt din projektplan och beslutet

Läs mer

Landsbygdsverket föreskriver med stöd av 45, 46 och 47 i lagen av den 17 januari 2014 om stödjande av landsbygdens utveckling (28/2014):

Landsbygdsverket föreskriver med stöd av 45, 46 och 47 i lagen av den 17 januari 2014 om stödjande av landsbygdens utveckling (28/2014): 1(5) FÖRESKRIFT Nr 53/15 Dnr 1189/54/2015 Giltighetstid 2.7.2015-31.12.2023 LANDSBYGDSVERKETS FÖRESKRIFT OM ANSÖKAN OM UTBETALNING AV STÖD FÖR UTVECKLINGSPROJEKT, FÖRETAGSSTÖD FÖR LANDSBYGDEN OCH VERKSAMHETSPENNING

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd för att anordna tvärvillkorsrådgivning

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd för att anordna tvärvillkorsrådgivning Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd för att anordna tvärvillkorsrådgivning Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska söka projektstöd för att anordna tvärvillkorsrådgivning.

Läs mer

Godkända kostnader och godkänd medfinansiering i projekt som stöds av KKstiftelsen

Godkända kostnader och godkänd medfinansiering i projekt som stöds av KKstiftelsen Datum 2015-03-16 1 (6) Godkända kostnader och godkänd medfinansiering i projekt som stöds av KKstiftelsen Gäller från 2015-01-01 Syftet med dessa riktlinjer är att ge stöd för framtagande av budget i projektansökningar

Läs mer