Berättarröst till PowerPoint och andra bilder via Adobe Connect

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Berättarröst till PowerPoint och andra bilder via Adobe Connect"

Transkript

1 Guide Berättarröst till PowerPoint och andra bilder via Adobe Connect Uppdaterad: Enheten för användarstöd och e-lärande, IT-avdelningen För fler guider och tips inom e-lärande, se Medarbetarportalen Undervisa E-lärande

2 Sida 2 av 14 Berättarröst via Adobe Connect Ett snabbt sätt att sätta ljud till bilder, en PowerPoint-presentation eller ett pdfdokument kan vara att man använder e-mötesverktyget Adobe Connect, som alla universitetsanställda har tillgång till via SUNETs 1 server Huvudidén är att man skapar ett eget e-mötesrum på SUNETs server och sedan går in i detta rum ensam, utan studenter, laddar upp en PowerPoint-fil, slår på inspelningsfunktionen och pratar till presentationen. När man avslutar inspelningen, sparas en flash-film på servern. Man får en länk till denna film som man ger till sina studenter t.ex. genom att lägga in den i Studentportalen. Det fungerar lika bra att ladda upp ett pdf-dokument eller en bild, om man inte vill arbeta med PowerPoint. Läraren kan till exempel välja att visa en PowerPoint-presentation, sin egen videobild, samt ett litet anteckningsfönster. Läraren bläddrar mellan bilderna med hjälp av pilar nere till vänster. Läraren kan också välja att enbart visa en PowerPoint-presentation samtidigt som hon pratar. 1 SUNET (Swedish University Computer Network) är en gemensam organisation och infrastruktur för främst universitet och högskolor med uppgift att tillgodose deras behov av nationell och internationell datakommunikation. De flesta lärosäten i Sverige använder sig av SUNETs tjänst e-mötesverktyget Adobe Connect.

3 Sida 3 av 14 Gör så här 1. Är du en van Adobe Connect-användare, hoppa till punkt Läs om e-mötesverktyget Adobe Connect på universitetets supportsida för e- möten i Medarbetarportalen: Medarbetarportalen>Stöd och service> Emöten och videokonferens> E-möten

4 Sida 4 av 14 I menyn till vänster finns webbsidor som är bra att känna till: Komma igång, Deltagare/Student, Mötesvärd/Lärare, Support. OBS! För att få bästa möjliga ljud under din presentation bör du gå igenom alla tester mm på webbsidan Komma igång. 3. Skapa ett Adobe Connect-rum. På webbsidan Mötesvärd/Lärare står det hur du går tillväga för att skapa ett eget rum på SUNETs server. Rummet får webbadressen enligt formen där du anger namn. Vid Select template, välj t.ex. mallen Shared Templates/Default Training template. 4. Koppla in ett headset till din dator och även en kamera om du önskar det. 5. Gå in i rummet genom att öppna en webbläsare, t.ex. Internet Explorer, och ange rummets adress (URL). Rummet består av småfönster, s.k. poddar. Default Training Template ger dig ett rum med följande utseende: - Share Pod (för att visa PowerPoint, pdf mm) - Video (för att visa videobild av dig) - Attendee List (deltagarlista, d.v.s. de som är inloggade i rummet) - Chat (chattfönster för kommunikation) - Note (anteckningsfönster) När du vill spela in en film ensam räcker det med Share och ev. Video. Ta bort de poddar du inte behöver genom att välja Hide i menyn uppe i poddens högra hörn.

5 Sida 5 av Slå på Mikrofonen och kanske även kameran högst upp i rummet (se webbsidan Deltagare/Student). Välj Tillåt i det pop-up-fönster som dyker upp. Testa ljudet enligt anvisningar. Välj Meeting i menyraden upptill i rummet. Välj Audio Setup Wizard för att starta testet. Om du har problem, läs webbsidan Support och ta hjälp av online-supporten som finns tillgänglig dagtid. 7. Ladda upp din PowerPoint. En PowerPointpresentation, bild- eller pdf-fil laddas upp i en s.k. Share Pod. Välj Share Document och Browse My Computer, välj den PowerPointpresentation du vill visa och klicka på Select, så laddas din PowerPoint-fil upp från datorn till rummet. 8. Starta inspelningen genom att uppe i Meetingmenyn välja Record Meeting. Namnge inspelningen i det fönster som dyker upp, ge en kort beskrivning, klicka OK. En röd fylld cirkel visas uppe till höger i rummet och en ruta med texten Record Meeting.

6 Sida 6 av Starta lektionen genom att tala till dina bilder, stega dig fram till nästa bild i PowerPoint-presentationen med pilsymbolerna längst ned till vänster i Share-podden. 10. Pausa om du behöver, genom att klicka på den röda fyllda cirkeln uppe till höger och välj sedan Pause recording. Återta inspelningen med Resume Recording. 11. Avsluta inspelningen genom att klicka på röda fyllda cirkeln och sedan på Stop Recording uppe i högra hörnet i rummet. Filmen lagras automatiskt på SUNETS server i anslutning till rummet där inspelningen skedde. 12. Gå till din privata yta på e-mötesservern för det rum i vilket du skapat inspelningen genom att välja Meeting>Manage Meeting Information.

7 Sida 7 av Välj sedan Recordings så får du länkar till filmer du har skapat när du var inloggad i detta rum. 14. I denna vy ser du alla inspelningar du gjort för detta rum. För att gå vidare och titta på samt redigera aktuell film, klickar du på filmens namn (t.ex. Evas filmer 47).

8 Sida 8 av Webbadressen till filmen: Om du klickar på filmlänken, d.v.s. URL, så får du mer information och även den fullständiga adressen (URL for Viewing) som du skall hänvisa studenterna till. Actions-menyn längst till höger i grå listen fungerar som en genväg, härifrån kan du direkt hoppa till redigeringsläge för aktuell inspelning. 16. Gör filmen åtkomlig för studenterna: Välj Recordings. För att inspelningen skall kunna ses av andra än dig själv, så krävs det att du har gjort den publik. Bocka i rutan vid aktuell film, välj Access type, då öppnas ett nytt fönster.

9 Sida 9 av 14 Du kan sedan välja att ha filmen helt öppen, Public, eller att man måste ange ett lösenord för att kunna se den, Set Passcode. Avsluta med att välja Spara. 17. Redigera filmen på servern, skapa bokmärken: Man kan göra enkla redigeringar av filmen direkt på servern genom att i aktuella filmens Actions-meny välja Edit Recording. Det finns även möjlighet att lägga till bokmärken i själva inspelningen för att skapa olika kapitel (Chapters). Den som tittar på den inspelade filmen kan välja själv vilka kapitel man vill se och i vilken ordning. Studenterna slipper hålla koll på tidpunkter och slipper scrolla sig fram till en viss del i filmen. Välj Edit Recording för den film du vill redigera. Inspelningen öppnas i ett fönster som påminner om mötesrummet. Före redigering ser det ut så här:

10 Sida 10 av 14 I nedre delen kanten av rummet hittar du ikoner för funktioner av olika slag. Redigering Redigering direkt på servern innebär att du kan ta bort delar av filmen. Använd uppspelningsknappen och pause-knappen eller dra i tidlinjemarkören för att förflytta dig i filmen. För att genomföra en klippning använder du start- och slutpunkter (trianglarna) och klickar sedan på beskärningsknappen (saxen), för att slutligen spara den redigerade filmen med Save. Redigeringslistens knappar/verktyg, från vänster till höger: 1. Uppspelnings- och pausknapp (Play/Pause), 2. Start- och slutpunkter (trianglar) för att markera en viss del av inspelningen (Selection markers), 3. Tidlinjemarkör, som du kan använda för att förflytta dig snabbt till rätt ställe (Progress marker) 4. Beskärningsknapp, för att ta bort det rödmarkeratde området (Cut), 5. Ångraknapp, för att återställa det man just tog bort (Undo), 6. Ljudavstängningsknapp, om man vill redigera utan ljud (Mute). 7. Återställningsknapp, som kan återställa en redigerad inspelning (Revert to original), 8. Sparaknapp, för att spara den redigerade versionen (Save). Originalfilen finns alltid kvar på servern, till dess att du själv tar bort den.

11 Sida 11 av 14 Automatisk indexering: Olika händelser i filmen indexeras automatiskt, t.ex. bildbyten i en presentation, chatthändelser, kamera start/stop och layoutbyten. Detta visas i händelseindexfältet till vänster om rummet. Man kan alltså hoppa direkt till en viss bild i presentationen. Det finns även ett sökfält. Skräddarsydd indexering för att förenkla för studenten: Med hjälp av bokmärken och kapitel kan man skräddarsy indexeringen i en film. Bokmärken tar dig direkt till en händelse och kapitel är egentligen en samling av bokmärken. Lägg till bokmärke: Inne i redigeringsläget, spela upp filmen och pausa där du vill lägga till ett bokmärke. Längst ned finner du funktionen för att skapa bokmärken. När du klickar på den öppnas ett fönster. Fyll i och klicka Done. Lägga till kapitel: Efter att man har skapat bokmärken kan man lägga till kapitel i inspelningen. Inne i redigeringsläget, välj en händelse i indexlistan, nu kan du lägga in en kapitelmarkering. Längst ned finner du funktionen för att skapa kapitel. När du klickar på den öppnas ett fönster. Skriv in kapitlets namn, sedan Spara.

12 Sida 12 av 14 Resultatet efter att ha skräddarsytt egna index (bokmärken, kapitel) kan se ut så här: Ta bort index: Man kan ta bort automatgenererade eller egna index (bokmärken, kapitel) genom att markera dem och sedan välja papperskorgsikonen längst ned. Inställningar: Göm fönster (poddar) i inspelningen, dölj deltagarnas namn. Längst ned i fönstret finns en kugghjulikon. Klicka på den för att göra diverse inställningar för filmen. Man kan välja att låta deltagarnas namn vara gömda eller att vissa fönster (poddar) försvinner. 18. Spara filmen off-line redigera på dator eller bädda in i Studentportalen. Du kan spara filmen lokalt på till din dator (format Flash Video,.flv), genom att i listan över inspelningar för rummet högerklicka på Actions-menyn som hör till aktuell film. Välj Make FLV.

13 Sida 13 av Du kan sedan redigera den med valfritt redigeringsverktyg, lägga filmen på en CD-skiva eller ladda upp och publicera den på YouTube, t.ex. inbäddad i Webbsida i Studentportalen. 20. OBS! Nedladdningen sker i realtid, vilket innebär att en 45 minuter lång film tar 45 minuter att spara ned på datorn. Du kan följa processen längst ned i fönstret.

14 Sida 14 av 14 Adobe Connects filmer och Studentportalen Eftersom nedladdningen av filmerna tar lång tid, rekommenderar vi att man bara länkar till filmerna där de ligger på Sunets server, direkt från Studentportalen, antingen med funktionen Länk, eller kanske hellre, med funktionen Webbsida, där man grupperar sina länkar. Mer information och hjälp Sunets sidor om inspelning: Mer information om inspelningar (på engelska), se här: Ur manualen, sid : Onlinemanual: a55fad1362a970e html Manualer och annan hjälp når du enklast inifrån ett Adobe Connect-rum, uppe till höger, klicka på Help. OBS! Om du raderar ett mötesrum som har inspelningar, så försvinner även alla inspelningar som är gjorda i rummet!

Adobe Connect. En lathund för att komma igång

Adobe Connect. En lathund för att komma igång Adobe Connect En lathund för att komma igång Innehållsförteckning Viktiga förberedelser 3 Skapa Adobe Connect- rum 4 Mötesrummet 5 Dela dokument 8 Inspelning i Adobe Connect 11 Redigera inspelad föreläsning

Läs mer

Logga in som gäst eller värd

Logga in som gäst eller värd Logga in som gäst eller värd Logga in i mötesrummet Om du inte gjort några extra inställningar väljer alla deltagare själv namn. Detta gör att du kan delta anonymt. Det som du skriver in när du loggar

Läs mer

Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro

Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro Introduktion till Adobe Acrobat Connect Pro I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Acrobat Connect Pro samt användning av headset och webbkamera. Skapad: 2009-07-03 Version: 1.1 1 Innehåll Hur startar

Läs mer

Introduktion till Adobe Acrobat Connect. I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Connect samt användning av headset och webbkamera.

Introduktion till Adobe Acrobat Connect. I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Connect samt användning av headset och webbkamera. Introduktion till Adobe Acrobat Connect I denna guide beskrivs hur man använder Adobe Connect samt användning av headset och webbkamera. Innehåll Hur startar jag ett möte i Adobe Connect?... 3 Hur är ett

Läs mer

Kortfattad introduktion till Adobe Connect för lärare För utförligare instruktioner och guider, se http://www.meetings.sunet.se

Kortfattad introduktion till Adobe Connect för lärare För utförligare instruktioner och guider, se http://www.meetings.sunet.se Kortfattad introduktion till Adobe Connect för lärare För utförligare instruktioner och guider, se http://www.meetings.sunet.se Förutsättningar Man behöver en dator med hyfsat bra bredbandsuppkoppling

Läs mer

Användarguide för e-mötesverktyget Adobe Connect Pro

Användarguide för e-mötesverktyget Adobe Connect Pro Användarguide för e-mötesverktyget Adobe Connect Pro Eva Pärt Enander, Uppsala universitets Learning Lab Ver.1.5, 2009 09 28 Innehållsförteckning Användarguide för e-mötesverktyget Adobe Connect Pro...

Läs mer

E-MÖTESVERKTYG ADMINISTRERA ETT RUM I ADOBE CONNECT FÖR LÄRARE

E-MÖTESVERKTYG ADMINISTRERA ETT RUM I ADOBE CONNECT FÖR LÄRARE E-MÖTESVERKTYG ADMINISTRERA ETT RUM I ADOBE CONNECT FÖR LÄRARE Grundläggande förutsättningar E-mötesrummet består i sitt grundutförande av ett antal olika Pods (arbetsytor) som alla har olika funktionalitet.

Läs mer

Delta i undervisning online via Zoom

Delta i undervisning online via Zoom Delta i undervisning online via Zoom 2 Innehåll Välkommen till undervisning i Zoom!... 3 Innan du börjar använda Zoom... 3 Använd headset med mikrofon!... 3 Aktivera Zoom... 3 Installera klient... 4 Ladda

Läs mer

E-MÖTESVERKTYG ANVÄNDARGUIDE TILL ADOBE CONNECT FÖR STUDENTER

E-MÖTESVERKTYG ANVÄNDARGUIDE TILL ADOBE CONNECT FÖR STUDENTER E-MÖTESVERKTYG ANVÄNDARGUIDE TILL ADOBE CONNECT FÖR STUDENTER Adobe Connect Högskolan i Borås använder Adobe Connect, genom Sunet, som e-mötesverktyg. Via Adobe Connect har du möjlighet att kommunicera

Läs mer

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Föreläsning via Acrobat Connect

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Föreläsning via Acrobat Connect DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR Föreläsning via Acrobat Connect 1 Introduktion Följande guide beskriver hur du kan arbeta med Adobe Acrobat Connect som verktyg vid föreläsningar på distans. 1.1 Förutsättningar

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖR ADOBE CONNECT 8

ANVÄNDARGUIDE FÖR ADOBE CONNECT 8 ANVÄNDARGUIDE FÖR ADOBE CONNECT 8 Lärandestödet/Forslund, 6.11.2017 1. ANVÄNDARNAMN OCH LÖSENORD TILL ADOBE CONNECT VID ÅA... 2 2. OLIKA ROLLER... 2 3. ATT SKAPA ETT NYTT MÖTESRUM... 2 4. ATT INREDA DITT

Läs mer

Redovisa i e-möten via Adobe Connect

Redovisa i e-möten via Adobe Connect Guide för studenter Eva Pärt-Enander, Uppsala Learning Lab, 2011-09-01 Redovisa i e-möten via Adobe Connect Detta dokument är till dig som är student i en kurs där man behöver redovisa uppgifter i e- möten

Läs mer

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.

Kom igång. Readyonet Lathund för enkelt admin. Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt. Kom igång Logga in Skriv in adressen till din webbsida följt av /login. Exempel: www.minsajt.se/login Nu dyker en ruta upp på skärmen. Fyll i ditt användarnamn och lösenord och klicka på "logga in". Nu

Läs mer

E- möten Snabbguide till Adobe Connect

E- möten Snabbguide till Adobe Connect E- möten Snabbguide till Adobe Connect Rekommenderade användningsområden: - E- möten - Handledning - Grupparbete - Seminarier Nätbaserad Utbildning 0500 44 81 30 helpdesk.distans@his.se Adobe Connect Högskolan

Läs mer

emöten & elärande Studentguide Adobe Acrobat Connect Pro Meeting För Mittuniversitetet www.wezupport.se

emöten & elärande Studentguide Adobe Acrobat Connect Pro Meeting För Mittuniversitetet www.wezupport.se emöten & elärande Studentguide Adobe Acrobat Connect Pro Meeting För Mittuniversitetet 2 Innehåll 1. Viktig information... 3 2. Utrustning... 3 2.1. Dator... 3 2.2. Internet... 3 2.3. Krav för bra ljud...

Läs mer

Adobe Connect Pro. Innehåll. Introduktion

Adobe Connect Pro. Innehåll. Introduktion Adobe Connect Pro Adobe Connect Pro (ACP) är en webbaserad lösning för resfria möten eller distansundervisning. Denna guide avser stödja dig i användning av ACP i IKT-studions lokaler. Innehåll Introduktion...

Läs mer

Vid frågor kontakta oss på support@du.se eller ring oss på 023 77 87 87.

Vid frågor kontakta oss på support@du.se eller ring oss på 023 77 87 87. Hej! I denna guide kan du hitta de flesta förändringar som finns i den nya versionen (version 8) av Adobe Connect (hädanefter kallad Connect). Den är främst riktad till er som jobbat med Connect i den

Läs mer

Guide. Webbsidor i Studentportalen. Innehåll. Uppdaterad: 2014-10-07

Guide. Webbsidor i Studentportalen. Innehåll. Uppdaterad: 2014-10-07 Guide Eva Pärt-Enander, 2012-12-14 Webbsidor i Studentportalen Uppdaterad: 2014-10-07 Innehåll Webbsidor i Studentportalen... 1 Om webbsidor... 2 Lägg till en webbsida... 2 Lägg till samma webbsida på

Läs mer

ANVÄNDARGUIDE FÖR ADOBE CONNECT 8

ANVÄNDARGUIDE FÖR ADOBE CONNECT 8 ANVÄNDARGUIDE FÖR ADOBE CONNECT 8 INNEHÅLL ANVÄNDARNAMN OCH LÖSENORD TILL ADOBE CONNECT VID ÅA... 1 OLIKA ROLLER... 1 ATT SKAPA ETT MÖTE... 2 ATT LEDA ETT MÖTE (Värd/Host)... 3 ATT DELTA I ETT MÖTE (Deltagare/Participant)...

Läs mer

Medicinska fakulteten

Medicinska fakulteten XXX Medicinska fakulteten Moodle v.2.8 Manual Kaltura (LU Play) v.3 Innehållsförteckning 1 Inledning... 4 1.1 Ladda upp film i en aktivitet eller resurs... 4 1.1.1 Media Upload... 6 1.1.2 Create a recording...

Läs mer

Studentguide Adobe Connect Pro

Studentguide Adobe Connect Pro Studentguide Adobe Connect Pro 2009-11-10 Inloggning För att vara med i ett möte behöver du inte installera någon programvara utan allt som behövs på din dator är Adobe Flash Player. Det programmet finns

Läs mer

För en helt ny användare går det snabbare än tidigare att lära sig de funktioner som finns.

För en helt ny användare går det snabbare än tidigare att lära sig de funktioner som finns. Hej I denna guide kan du hitta de flesta förändringar som finns i den nya versionen av Adobe Connect. Den är främst riktad till er som jobbat med Connect i den tidigare versionen. Dock ger övergångsguiden

Läs mer

Förberedelser inför webbkursen!

Förberedelser inför webbkursen! Förberedelser inför webbkursen! För att du ska få en så bra kurs som möjligt är det viktigt att du läser igenom nedanstående instruktioner och förberedelser noga INNAN kursen. Vi kommer inte ha möjlighet

Läs mer

Att mötas i Adobe Connect Pro

Att mötas i Adobe Connect Pro I den här handledningen skall vi kort titta på grunderna kring mötesrummets gränssnitt, deltagarnas roller samt hur ni kan dela dokument och annat med varandra. För att starta mötet, klickar du och dina

Läs mer

Avancerade funktioner för dig som har hosträttigheter

Avancerade funktioner för dig som har hosträttigheter Avancerade funktioner för dig som har hosträttigheter Denna manual vänder sig till dig som har gått kursen Steg 2 i vår Connect version 8 utbildning. Funktionerna som beskrivs i denna manual kan man endast

Läs mer

Gör pdfdokument bläddringsbara

Gör pdfdokument bläddringsbara PROFFSIGA PDF:ER PÅ WEBBEN Gör pdfdokument bläddringsbara Ge pdf-dokument den uppmärksamhet de förtjänar genom att lägga dem på internet och göra dem lättare att läsa med en bläddringsfunktion. ÖVERSIKT

Läs mer

Fortsättningskurs i Adobe Connect

Fortsättningskurs i Adobe Connect 1 Fortsättningskurs i Adobe Connect 30.1.2015 Back- End... 2 Två olika vyer över mötesrum... 2 Skapa nytt mötesrum... 3 Ändra rummets inställningar... 4 Uppladdat material... 4 Inspelningar... 5 Redigera

Läs mer

Spela in och spara din PowerPointpresentation

Spela in och spara din PowerPointpresentation Spela in och spara din PowerPointpresentation som en film Gör tillägg till filmen med Premiere Elements Microsoft Powerpoint är ett välbekant program för alla inom utbildningssektorn. Det som många inte

Läs mer

Manual

Manual Manual www.jur.lu.se Innehållsförteckning Logga in 1 Skapa en ny sida 2 Sidinställningar 3 Spara sidan 5 Skapa undersidor 6 Redigera en befintlig sida 7 Länk i löpande text 7 En mejladress som länk 8 Skapa

Läs mer

Manual Produktion av presentationssynkar med PowerPoint och Producer

Manual Produktion av presentationssynkar med PowerPoint och Producer Centrum för Pedagogik, IKT och Lärande (PIL) Mälardalens högskola Peter Aspengren Tel: 021-103116 Manual Produktion av presentationssynkar med PowerPoint och Producer Gör din presentation Om du inte har

Läs mer

Bambusermanual - Plattformen distans

Bambusermanual - Plattformen distans Bambusermanual - Plattformen distans Av: Sofie Sjöstrand, Nätverket SIP Senast reviderad: 2012-09-16 Innehåll Om Bambuser och manualen... 2 Registera ett konto... 3 Dashboard - din startsida... 4 Dashboard

Läs mer

Spela in och exportera din PowerPoint som en film via Premiere Elements

Spela in och exportera din PowerPoint som en film via Premiere Elements Spela in och exportera din PowerPoint som en film via Premiere Elements Microsoft Powerpoint är ett program som numer är välbekant för alla inom utbildningssektorn. Det som många inte känner till är att

Läs mer

Så här gör du för att flytta en film från Ping Pong till KI Play

Så här gör du för att flytta en film från Ping Pong till KI Play Så här gör du för att flytta en film från Ping Pong till KI Play Filmer som är publicerade direkt i Ping Pong (i den sk Resursbanken) ska flyttas från Ping Pong till KI Play innan hösten 2017 (KI Play:

Läs mer

E-MÖTESVERKTYG SKAPA ETT RUM I ADOBE CONNECT FÖR LÄRARE

E-MÖTESVERKTYG SKAPA ETT RUM I ADOBE CONNECT FÖR LÄRARE E-MÖTESVERKTYG SKAPA ETT RUM I ADOBE CONNECT FÖR LÄRARE Adobe Connect Högskolan i Borås använder Adobe Connect, genom Sunet, som e-mötesverktyg. Via Adobe Connect har du möjlighet att kommunicera med ljud

Läs mer

Publicera material i Blackboard

Publicera material i Blackboard Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-25 (Bb Learn 9.1.8) Publicera material i Blackboard Innehåll Att tänka på... 2 Mappar och Lärmoduler... 2 Skapa en mapp... 2 Skapa en lärmodul...

Läs mer

Användarguide för Adobe Connect, avancerade funktioner

Användarguide för Adobe Connect, avancerade funktioner Användarguide för Adobe Connect, avancerade funktioner 1 Back- End... 2 Två olika vyer över mötesrum... 2 Skapa nytt mötesrum... 3 Ändra rummets inställningar... 4 Uppladdat material... 4 Inspelningar...

Läs mer

Flexiboard. Lathund kring hur du kommer igång med att skapa egna överlägg till Flexiboard. Habilitering & Hjälpmedel

Flexiboard. Lathund kring hur du kommer igång med att skapa egna överlägg till Flexiboard. Habilitering & Hjälpmedel Flexiboard Lathund kring hur du kommer igång med att skapa egna överlägg till Flexiboard. Habilitering & Hjälpmedel Förord Denna lathund är enbart ett axplock av allt det material som finns i Flexiboards

Läs mer

Avancerade funktioner för dig som har hosträttigheter

Avancerade funktioner för dig som har hosträttigheter Avancerade funktioner för dig som har hosträttigheter Denna manual vänder sig till dig som har gått kursen Steg 2 i vår Connectutbildning. Funktionerna som beskrivs i denna manual kan man endast komma

Läs mer

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3.

Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Hur man lägger upp och redigerar dokument i Typo3. Typo3 är ett så kallat CMS, Content Management System där du enkelt och smidigt kan lägga ut kursinformation och bilder. Detta verktyg är webbaserat vilket

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 9: Rätta skrivuppgifter

IT-körkort för språklärare. Modul 9: Rätta skrivuppgifter IT-körkort för språklärare Modul 9: Rätta skrivuppgifter Innehåll I. Rätta uppgifter i Word... 3 Markera fel med färger snabbt och enkelt... 3 Använd Words rättningsverktyg skriv kommentarer... 4 Gör ändringar

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision 2 1.1 Starta SiteVision 2 1.2 Redigeringsläget i SiteVision 3 1.2.1 Verktygsfält 3 1.2.2 Modulväljare 4 1.2.3 Navigator

Läs mer

Ladda upp film i kursrum Video i inlägg och som videouppgift

Ladda upp film i kursrum Video i inlägg och som videouppgift Ladda upp film i kursrum Video i inlägg och som videouppgift Som student har du möjlighet att lägga till filmer i ditt kursrum på flera olika sätt, beroende på hur den kursansvarige har ställt in kursrummet

Läs mer

Infoga dokument i Connect med hjälp av FlashPaper

Infoga dokument i Connect med hjälp av FlashPaper Infoga dokument i Connect med hjälp av FlashPaper Denna manual beskriver hur man kan infoga dokument i Connect med hjälp av så kallade FlashPapers. FlashPaper låter dig dela med dig av alla typer av dokument

Läs mer

Adobe Presenter. Skapad: 2012-04-23

Adobe Presenter. Skapad: 2012-04-23 Adobe Presenter Manualen beskriver hur man skapar en interaktiv film till PowerPoint med tilläggsprogramvaran Adobe Presenter. Mikrofon och webkamera är förutsättningar förutom programvarorna. Skapad:

Läs mer

!!! E-mötesverktyg Användarguide till Adobe Connect 9.2.2 För studenter !!! Sida 1

!!! E-mötesverktyg Användarguide till Adobe Connect 9.2.2 För studenter !!! Sida 1 E-mötesverktyg Användarguide till Adobe Connect 9.2.2 För studenter Sida 1 Adobe Connect Högskolan Halmstad använder Adobe Connect, genom Sunet, som e-mötesverktyg. Via Adobe Connect har du möjlighet att

Läs mer

Nytt i Adobe Connect 9.2

Nytt i Adobe Connect 9.2 Denna guide vänder sig till dig som har varit användare av Adobe Connect, version 9 och som haft rollen som värd (host). Syftet är att ge dig en snabb överblick över de viktigaste förändringarna i version

Läs mer

Snabbmanual. för. Lärresurshanteringsverktyget

Snabbmanual. för. Lärresurshanteringsverktyget Snabbmanual för Lärresurshanteringsverktyget Beskrivning av olika vyer i Lärresurshanteringsverktyget Skapa I detta fönster skapar man nya sidor och/eller väljer struktur på sin lärresurs. Men man redigerar

Läs mer

Du behöver: PowerPoint, Camtasia (inte nödvändigt, men visas i detta kompendium), ett YouTube-konto, itslearning

Du behöver: PowerPoint, Camtasia (inte nödvändigt, men visas i detta kompendium), ett YouTube-konto, itslearning Aktiverande föreläsning i itslearning Du vill: Att studenterna ska se en kort föreläsning och aktivt svara på frågor i samband med att de tittar. Efter att de svarat på en fråga kan de gå vidare till nästa

Läs mer

Enkla inspelningsverktyg PowerPoint

Enkla inspelningsverktyg PowerPoint Enkla inspelningsverktyg PowerPoint Att snabbt och enkelt kunna spela in röst och bild kan vara mycket användbart i undervisningen. Att publicera inspelningar på nätet kan däremot vara lite knepigt eftersom

Läs mer

Manual för din hemsida

Manual för din hemsida Manual för din hemsida Dynamiska hemsidor är en lösning för att man på ett enkelt sätt skall kunna lägga till, ändra och ta bort sidor på sin hemsida. För att detta skall vara möjligt bygger lösningen

Läs mer

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Samarbete via Acrobat Connect

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Samarbete via Acrobat Connect DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR Samarbete via Acrobat Connect 1 Introduktion Följande guide beskriver hur du kan arbeta med Adobe Acrobat Connect som verktyg för samarbete. 1.1 Förutsättningar För att kunna

Läs mer

GITS. Kalla till Skype-möte med Outlook Web App. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen

GITS. Kalla till Skype-möte med Outlook Web App. Gemensam IT samordningsfunktion 49 kommuner i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen Kalla till Skype-möte med Outlook Web App 2018-01-02 Version 1.0 Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet 4 Inloggning på datorn 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar videokamera 9 Skapa

Läs mer

IdéTorget Manual. Fotoalbum i PowerPoint med berättarröst/spela CD

IdéTorget Manual. Fotoalbum i PowerPoint med berättarröst/spela CD IdéTorget Manual Fotoalbum i PowerPoint med berättarröst/spela CD Handikapp & Habilitering IdéTorget 2009 med funktionerna fotoalbum, berättarröst /spela cd skiva Manualen fungerar från och med PowerPoint

Läs mer

TUTORIAL 3: ATT STARTA ETT NYTT PROJEKT, IMPORTERA ELLER DIGITALISERA MATERIAL, SAMT SORTERA DET.

TUTORIAL 3: ATT STARTA ETT NYTT PROJEKT, IMPORTERA ELLER DIGITALISERA MATERIAL, SAMT SORTERA DET. TUTORIAL 3: ATT STARTA ETT NYTT PROJEKT, IMPORTERA ELLER DIGITALISERA MATERIAL, SAMT SORTERA DET. Att starta ett nytt projekt När du startar Avid kommer Select Project fönstret upp: Istället för att välja

Läs mer

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Komma igång med Acrobat Connect

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR. Komma igång med Acrobat Connect DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR Komma igång med Acrobat Connect 1 Introduktion Följande guide beskriver hur du kommer igång med Adobe Acrobat Connect och hur du skapar och administrerar mötesrum. 1.1 Förutsättningar

Läs mer

Guide till användande av interaktiv bok på Mac

Guide till användande av interaktiv bok på Mac Guide till användande av interaktiv bok på Mac Logga in på N& K Läromedel 1. Öppna N&K Läromedel på din PC och logga in med samma uppgifter som till www.nok.se/loggain. Ladda ner en bok Du är nu i Biblioteket.

Läs mer

Kom igång med Skype (Mac)

Kom igång med Skype (Mac) Kom igång med Skype (Mac) Skapa konto och installera Skype 1. a) För att kunna använda Skype måste du först ladda ner programmet till din dator och ditt operativsystem. Klicka på länken nedan så kommer

Läs mer

Grund. Markera Användaren och välj Användarinställningar till vänster i Grids utforskare. Välj Talinställningar

Grund. Markera Användaren och välj Användarinställningar till vänster i Grids utforskare. Välj Talinställningar Grund När du startar the Grid 2 kommer du till Utforskaren. Här hanterar man Användare och sidor istället för mappar och filer. När du markerar en användare ändras funktionerna i det grå fältet till vänster.

Läs mer

GoTalk NOW. Lathund för redigering i appen. Senast redigerad av Henrik Hasselqvist

GoTalk NOW. Lathund för redigering i appen. Senast redigerad av Henrik Hasselqvist GoTalk NOW Lathund för redigering i appen Senast redigerad 2017-04-28 av Henrik Hasselqvist Innehållsförteckning Startsidan 3 Skapa ny bok 4 Säkerhetskopiera-/återskapa bok från Dropbox 5 Redigera rutor

Läs mer

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction.

ShowYourPics. Kom igång guide Alpha 0.8.3. True Fiction P roduction AB Sveavägen 98, 113 50 Stockholm info@truefiction.se www.truefiction. ShowYourPics Kom igång guide Alpha 0.8.3 Under menyn längst upp till höger som är samma som ditt namn finner du: Mina konton: En lista med alla konton du har behörighet till. Egna inställningar: Ä ndra

Läs mer

Videokonferenssystem Deltagarmanual. GoToMeeting

Videokonferenssystem Deltagarmanual. GoToMeeting Videokonferenssystem Deltagarmanual GoToMeeting För att kunna delta på lektioner online behöver du en dator en dator med kamera bredbandsuppkoppling med minst 0,5 Mbit/s i båda riktningarna, gärna 2.0

Läs mer

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor.

Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Hotspot låter användaren skapa genvägar till andra sidor. Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

ATT SKAPA KONTO I GU PLAY

ATT SKAPA KONTO I GU PLAY ATT SKAPA KONTO I GU PLAY https://play.gu.se Steg 1: För att kunna ladda upp och hantera mediefiler/klipp i GU Play måste du ha ett konto. Det skaffar du genom att gå till https://play.gu.se och välja

Läs mer

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 OneDrive 1 Innehåll ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2 Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 HANTERA DOKUMENT OCH FILER PÅ ONEDRIVE... 4 Skapa mapp... 4

Läs mer

Tillåt nedladdning Hur du kan göra din media tillgänglig offline. Nedladdning via mobilapp 2

Tillåt nedladdning Hur du kan göra din media tillgänglig offline. Nedladdning via mobilapp 2 Play Tillåt nedladdning Hur du kan göra din media tillgänglig offline Ibland kan du behöva göra dina filmer (eller ljudfiler) nedladdningsbara för din publik. Framför allt kan detta vara en god idé i ditt

Läs mer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer

www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer www.grade.com LUVIT LMS Quick Guide LUVIT Composer LUVIT Composer LUVIT Composer är ett verktyg för att enkelt skapa snyggt innehåll direkt i LUVITs kurser. Verktyget innehåller designade mallar som du

Läs mer

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna)

skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Hotspot skapa genvägar till andra sidor (externa och interna) Du kan låta bilder och/eller text bli knappar för genvägar eller navigering. Genvägarna kan leda till en annan sida i din resurs (intern sida)

Läs mer

Vi tror på att kommunikation ska vara roligt - därför är Prata utformad för att

Vi tror på att kommunikation ska vara roligt - därför är Prata utformad för att Instruktioner Lösenordet för Säkert Läge är edit. Välkommen till Prata! Vi tror på att kommunikation ska vara roligt - därför är Prata utformad för att locka till kommunikation genom färg, form och lekfullhet.

Läs mer

Book Creator App för Ipad

Book Creator App för Ipad Book Creator App för Ipad Book Creator är en enkel App för den som snabbt vill sätta ihop en interaktiv bok med text, ljud, bild och video. Här på Sjöhistoriska arbetar vi med Appen Book Creator på ipad-plattor,

Läs mer

Innehåll Uppgifter ipad utbildning

Innehåll Uppgifter ipad utbildning Datum: 2015-03-09 Innehåll Uppgifter ipad utbildning ipad 1. Knappar 2. Hemskärmen & appar 3. Visa öppnade appar 4. Ordna appar 5. Skapa/ta bort mapp 6. Lägga till en app på ipaden 7. Ta bort en app på

Läs mer

Skapa spellista i play.lnu.se Gör en samling med filmer som hör ihop

Skapa spellista i play.lnu.se Gör en samling med filmer som hör ihop Skapa spellista i play.lnu.se Gör en samling med filmer som hör ihop Vad är en spellista? En spellista är ett sätt att visa en lista över filmer (eller ljudklipp) som hör ihop med varandra. En spelare

Läs mer

Adobe Connect är ett verktyg för möten över Internet. De mest använda funktionerna i verktyget medför att du kan:

Adobe Connect är ett verktyg för möten över Internet. De mest använda funktionerna i verktyget medför att du kan: Vad är Adobe Connect? Adobe Connect är ett verktyg för möten över Internet. De mest använda funktionerna i verktyget medför att du kan: kommunicera via chatt, röst och video, presentera PowerPoint- och

Läs mer

Videomaten. Kortfattad handledning. Torsten Eliasson

Videomaten. Kortfattad handledning. Torsten Eliasson Videomaten Kortfattad handledning Torsten Eliasson Videomaten är det perfekta verktyget för undervisning, oavsett om det är inom folkhögskolorna eller studieförbunden. Att arbeta med videomaten är både

Läs mer

Appen Legimus Användarmanual för Android

Appen Legimus Användarmanual för Android Appen Legimus Användarmanual för Android Innehåll Om Legimus... 2 Logga in... 3 Hitta i appen... 3 Söka och lägga till böcker... 3 Ladda ner en bok... 4 Ladda ner... 4 Läsa böcker... 4 Navigering... 4

Läs mer

Adobe Acrobat Connect Pro. E-möte. Studenthandledning

Adobe Acrobat Connect Pro. E-möte. Studenthandledning INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER Adobe Acrobat Connect Pro E-möte Studenthandledning 2011-10-03 Sammanställd av Morgan Nilsson Du behöver inte installera något speciellt program på din dator för

Läs mer

Din manual ARCHOS 604 WIFI http://sv.yourpdfguides.com/dref/1227011

Din manual ARCHOS 604 WIFI http://sv.yourpdfguides.com/dref/1227011 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för ARCHOS 604 WIFI. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Office 365. Vad är det?

Office 365. Vad är det? Office 365 Vad är det? Vad är Office 365? Om du sparar i Office 365 kommer du kunna fortsätta med ditt arbete var du än är så länge du har tillgång till en dator, en smartphone eller en surfplatta och

Läs mer

Videokonferenssystem Deltagarmanual. GoToMeeting

Videokonferenssystem Deltagarmanual. GoToMeeting Videokonferenssystem Deltagarmanual GoToMeeting För att kunna delta på lektioner online behöver du en dator med kamera bredbandsuppkoppling med minst 0,5 Mbit/s i båda riktningarna, gärna 2.0 Mbit/s. Ett

Läs mer

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING

KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING KALLA TILL SKYPE VIDEOMÖTE VIA OUTLOOK WEB APP SAMORDNAD VÅRD- OCH OMSORGSPLANERING Innehåll sid. Distansmöte via video 3 Inför mötet Inloggning på datorn 4 5 Inställningar i Skype, ljud 6 Inställningar

Läs mer

Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1

Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1 Arg-administratörens guide till Umbraco v 1.2.1 Logga in 1. Öppna en webbläsare och gå till inloggningssidan: https://www.sfog.se/umbraco/ 2. Skriv in följande användarnam & lösenord : 3. Klicka på Logga

Läs mer

Lathund för Novell Filr

Lathund för Novell Filr 1(57) Stadsledningsförvaltningen IT-avdelningen Lathund för Novell Filr 2(57) Innehåll 1. Introduktion... 4 2. Termer... 4 3. Icke tillåtna tecken i filnamn... 4 4. ipad... 5 4.1 Installation... 5 4.2

Läs mer

!!!!!!!!!!! E-mötesverktyg Användarguide till Adobe Connect 9.2.2 För lärare !!!! Sida 1

!!!!!!!!!!! E-mötesverktyg Användarguide till Adobe Connect 9.2.2 För lärare !!!! Sida 1 E-mötesverktyg Användarguide till Adobe Connect 9.2.2 För lärare Sida 1 Adobe Connect Högskolan Halmstad använder Adobe Connect, genom Sunet, som e-mötesverktyg. Via Adobe Connect har du möjlighet att

Läs mer

Användarutbildning i SiteVision

Användarutbildning i SiteVision Användarutbildning i SiteVision Senselogic AB Version 2.4 Innehållsförteckning 1 Komma igång med SiteVision...1 1.1 Starta SiteVision... 1 1.2 Redigeringsläget i SiteVision... 2 1.2.1 Verktygsfält...2

Läs mer

Inspelning, redigering, publicering med Camtasia 7

Inspelning, redigering, publicering med Camtasia 7 Inspelning, redigering, publicering med Camtasia 7 Starta inspelningen... 2 Ljud... 2 Initiera inspelningen... 3 Under inspelningen... 3 Stressa inte att komma igång... 3 Presentera dig... 3 Ögonkontakt

Läs mer

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM

INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM INSTALLATION AV VITEC MÄKLARSYSTEM Studentversion september 2013 Innehållsförteckning 1. Installera VITEC Mäklarsystem... 2 2. Läs noga igenom manualen... 2 3. Systemkrav... 2 4. Kundservice/Teknisk support...

Läs mer

REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA

REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA REDIGERA BILDER OCH TEXT PÅ DIN WORDPRESS-HEMSIDA Anna Muñoz Lundgren & MejDej Teknikhjälp, januari 2019. INTRODUKTION Den här guiden är främst avsedd för dig som skapat en hemsida med hjälp av MejDej

Läs mer

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR

DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR DIGITALA RESURSER MANUAL FÖR Skapa presentationer med Prezi 1 Introduktion Prezi är ett verktyg för att skapa presentationer, precis som Power Point. Skillnaden är att man i Prezi jobbar med en stor arbetsyta,

Läs mer

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2

2009-08-20. Manual för Typo3 version 4.2 2009-08-20 Manual för Typo3 version 4.2 1 2 Innehåll: 1. Allmänt 4 2. Grunderna i Typo3 5 2.1 Knappar 5 2.2 Inloggning 5 2.3 Den inledande vyn 6 2.4 Sidträdet 7 3. Sidor 8 3.1 Skapa en ny sida 8 3.1.1

Läs mer

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se

För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Använda Bildgalleriet För att öppna galleriet, ange adressen http://www.galleri.storsjobygdensfotoklubb.se Logga in För att skapa och administrera album för galleriet ska du logga in. Användarnamn är användarens

Läs mer

Publicera taltidningen

Publicera taltidningen Publicera taltidningen Innehåll Publicera taltidningen...1 Två-stegs-raketen: Webbpubliceringen av taltidningen...1 Manual för publiceringsverktyget WaveFusion...2 Starta verktyget WaveFusion och skapa

Läs mer

Lärarhandledning. Felix börjar skolan

Lärarhandledning. Felix börjar skolan Lärarhandledning för Felix börjar skolan Felixonline är en digital anpassning av barnboksserien Felix börjar skolan utgiven av Bonnier utbildning. Syftet med läromedlet är i första hand att skapa läsupplevelse

Läs mer

IT-körkort för språklärare. Modul 4: Video, del 1

IT-körkort för språklärare. Modul 4: Video, del 1 IT-körkort för språklärare Modul 4: Video, del 1 Innehåll Skapa en egen YouTube-kanal... 3 Samla videofilmer i en spellista... 5 Ladda upp videofilmer från YouTube till en blogg eller hemsida eller skicka

Läs mer

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Handbok 2. Funktionaliteter moveon 4

STOCKHOLMS UNIVERSITET. Handbok 2. Funktionaliteter moveon 4 STOCKHOLMS UNIVERSITET Handbok 2 Funktionaliteter moveon 4 Göteborgs Universitet 2013-11-04: Denna manual visar hur man söker i tabeller och sorterar i kolumner och andra bra tips för att förenkla användandet

Läs mer

Guide till användande av interaktiv bok på ipad

Guide till användande av interaktiv bok på ipad Guide till användande av interaktiv bok på ipad Logga in på N&K Läromedel 1. Öppna N&K Läromedel i din ipad och logga in med samma uppgifter som till www.nok.se/loggain. Ladda ner en bok Du är nu i Biblioteket.

Läs mer

Lägga till bild i e- handeln

Lägga till bild i e- handeln Lägga till bild i e- handeln INNEHÅLL 1 LÄGGA TILL BILD I E-HANDELN... 3 2 LÄGGA TILL BILD PÅ PRODUKT... 3 3 LÄGGA TILL BILD PÅ KURS... 4 4 LÄGGA TILL BILD I TIDMALLEN... 6 5 SKAPA URL TILL BILD... 7 5.1

Läs mer

Välkommen till live broadcasting med Bambuser via nätet. skaffa eget konto (gratis) genom att gå till: http://bambuser.com

Välkommen till live broadcasting med Bambuser via nätet. skaffa eget konto (gratis) genom att gå till: http://bambuser.com Välkommen till live broadcasting med Bambuser via nätet. skaffa eget konto (gratis) genom att gå till: http://bambuser.com 1 2 3 Manual gjord av Liv Zetterling 2010 Har du gjort 1-3 så har du också gjort

Läs mer

Möten (Blackboard Collaborate Ultra)

Möten (Blackboard Collaborate Ultra) Möten (Blackboard Collaborate Ultra) Innehåll Kort om Möten... 1 Sessionsinställningar... 2 Mina inställningar... 3 Starta ett möte... 4 Dela innehåll... 7 Smågrupper... 8 Undersöker... 9 Dela tom whiteboard...

Läs mer

Integration med Vitec Express

Integration med Vitec Express i Softphone Integration med Vitec Express Med s molnväxellösning FrontOffice och Vitecs molnbaserade affärssystem Vitec Express kan mäklare jobba i Vitec och kommunicera med kunder på ett mycket enkelt

Läs mer