Träningsprogram (T) - Secrets to Soccer

Relevanta dokument

Mr Spelarlyftet. Spelare: 100 minuter Målvakter 130 minuter. Försvarsspel - Försvarssida. Försvarsspel: Försvarssida; Mv: Utgångställning - Fallteknik

Mr Spelarlyftet. Spelare: 100 minuter Målvakter 100 minuter. Anfallsspel - Skapa yta. Anfallsspel - Skapa yta; Mv: Grepp - Sidledsförflyttning

Träningsprogram (T) - :: Secrets to Soccer ::

Mr Spelarlyftet. Spelare: 110 minuter Målvakter 110 minuter. Spelsystem Allmänt F14, F15, P14, P15. Spelsystem 11-manna Allmänt;

Försvarsspel: Försvarssida; Mv: Utgångställning - Fallteknik. Försvarsspel - Försvarssida. Spelare: 105 minuter Målvakter 135 minuter

Se på träningsprogram Secrets to Soccer

Anfallsspel - Korta uppspel. Spelare: 100 minuter Målvakter 100 minuter

Fotbollsfys 3a: Styrka, spänst, snabbhet och bål träning med boll F12, F13, F14, F15, P12, P13, P14, P15. Fotbollsspecifik fys-träning 3a

Teknik - Täcka/Utmana. Spelare: 100 minuter Målvakter 100 minuter

Mr Spelarlyftet. Spelare: 110 minuter Målvakter 110 minuter. Spelsystem Anfallsspel F14, F15, P14, P15

Anfallsspel: Passningsspel - Värdera; Mv: Grepp - Höga bollar. Anfallsspel - Värdera. Spelare: 105 minuter Målvakter 105 minuter

Teknik: Passning - Insida/utsida. Teknik - Passning: Insida/utsida. Spelare: 90 minuter Målvakter 90 minuter

MÅLVAKTSTRÄNING BK HÖLLVIKEN P02

Mr Spelarlyftet. Spelare: 110 minuter Målvakter 110 minuter. Spelsystem Försvarsspel F14, F15, P14, P15

Teknik - Skott: Hel- och halvvolley; Mv: Snabbt komma i rätt position. Teknik - Hel- och halvvolley. Spelare: 105 minuter Målvakter 105 minuter

Anfallsspel: Avslut - Friläge; Mv: Fallteknik friläge. Anfallsspel - Avslut: Friläge. Spelare: 100 minuter Målvakter 100 minuter

F16, F17, P16, P17. Anfallsspel - Långa uppspel. Spelare: 100 minuter Målvakter 110 minuter

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket

Anfallsspel - Instick; Syfte: Teknik - Friläge, djupledsboll. Anfallsspel - Instick. Spelare: 100 minuter Målvakter 100 minuter

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring

Mr Spelarlyftet. Spelare: 95 minuter Målvakter 95 minuter. Teknik - Mottagning: Insida/utsida. Teknik: Mottagning - Insida/utsida

F16, F17, P16, P17. Försvarsspel - Överflyttning/Centrering. Spelare: 100 minuter Målvakter 105 minuter

Breddläger Skåne P Tid 15 min. Fredagspass: Grepp- och Fallteknik. Övning 1):

Mr Spelarlyftet. Spelare: 125 minuter Målvakter 125 minuter. Försvarsspel - Positionsförsvar F18, F19, P18, P19

Målvaktsträning i Sunderby SK, år. En kort sammanställning av utbildningsmaterialet till Svenska fotbollsförbundet målvaktstränarutbildning C

Försvarsspel - Press och Understöd. Spelare: 100 minuter Målvakter 105 minuter

Stretching. Nedvarvning. Stretching

MÅLVAKTSTRÄNARUTBILDNING FÄSSBERGS IF 26/9-09

Vi är skapta för att röra på oss, men för att inte rörelseförmågan ska försämras måste vi hålla leder och muskler i trim.

Här följer fyra övningar som värmer upp axlarna, skuldrorna och ryggen.

RÖRLIGHETSPROGRAM IS HALMIA

Träna din rörlighet. Här är 10 övningar som mjukar upp din kropp, gör dig smidigare och ger en injektion till din övriga träning.

Transkript:

Sida 1 av 5 Vem, vad, var och när Gjord av Total tid Mr Spelarlyftet Spelare: 0 minuter Målvakter 105 minuter Datum 2012-06-01 Tid 00:00 Plats Lag/träningsgrupper Titel Mv - Skott, Utkast F12, P12 Mv - Positionsspel Skott, Igångsättning Utkast Öppna kommentarer Spelarlyftet Mv Mv syfte: Mv - Positionsspel Skott, Igångsättning Utkast Passet är lite mer avanserat och specialiserat Tyngdpunkten ligger på att vara rätt placerad mellan mål och boll. Dessutom komma ut och skära skottvinklar. Instruktioner utkast: - Håll bollen med båda händerna snett framför kroppen, - Tag ett par steg framåt och vänd den ena sidan mot kastriktningen, - Släpp bollen med ena handen och fixera den med kastarmens handflata och underarm, - Sträck kastarmen bakåt och lyft den andra snett uppåt i kastriktningen, - För kastarmen framåt/uppåt och så nära huvudet som möjligt, - Gör samtidigt en motrörelse nedåt med andra armen, - Släpp bollen när kastarmen är på väg nedåt, - Styr bollen med fingertopparna. I denna åldern är det viktigt att varva målvaktsspel med att vara utespelare. Nu är dock inte alla målvakter utan en grupp av intresserade. Förutsättningar: Grupp av målvakter tränar målvaktsträning. UPPVÄRMNING Varaktighet: Spelare: 0 min / Målvakter: 60 min Att fånga bollen Mv - Målvaktscirkel, Spelarlyftet Greppteknik tummar pekfingrar bakon, dämpa bollen med under armar, Fånga bollen framför dig. Tydligt visa med kropp och språk vem du levererar bollen till Mv placeras i en cirkel. Mv 1 ropar sitt namn och kastar bollen till valfri Mv. Byter sedan plats med densamma. Mv 2 uprepar vad Mv 1 gjorde Greppteknik, kommunikation flera bollar i cirkeln samtidigt Att fånga bollen Mv - Uppvärmning skott, Spelarlyftet

Sida 2 av 5 Markbollar: 1. Böj knäna ordentligt 2. Ihop med armbågarna 3. Låt bollen rulla in i famnen 2 o 2 1 boll. 1 slår markboll rakt på 2 som fångar, upprepa 10 ggr. Byt uppgift. 2 skjuter mot 1. Samma org. som ovan men bollar i midjehöjd Samma org. som ovan men boll i grepp Komma igång. att hålla bollen Igångsättningar Mv - Igångsättning av spel genom utkast - Håll bollen med båda händerna snett framför kroppen, - Tag ett par steg framåt och vänd den ena sidan mot kastriktningen, - Släpp bollen med ena handen och fixera den med kastarmens handflata och underarm, - Sträck kastarmen bakåt och lyft den andra snett uppåt i kastriktningen, - För kastarmen framåt/uppåt och så nära huvudet som möjligt, - Gör samtidigt en motrörelse nedåt med andra armen, - Släpp bollen när kastarmen är på väg nedåt, - Styr bollen med fingertopparna. 3 mv. ett mål mv1 kastar in en boll i straffområdet. Mv 2 hoppar upp / springer och fångar bollen och gör ett utkast mot mv.3 så snabbt som möjligt. Mv skall höras när han/hon agerar. Byt mv efter 7-8 kast Fallteknik Mv - Fallteknik sittande, Spelarlyftet 1. Landa på mjukdelar. 2. Få in armbågen 3. Ta bollen tidigt (framför dig) 2 o 2 1 sitter med benen ihop 2 rullar bollen vid sidan av 2 som fångar bollen. Upprepa 10 ggr per Mv, byt sedan Fitness träning Andra ADR - Aktiv Dynamisk Rörelse Tid 5 min Aktiv Dynamisk Rörelse innebär: AKTIV innebär att du själv med egen muskelkraft förflyttar eller rör en kroppsdel. DYNAMISK innebär att du endast momentant befinner dig i ytterläget i motsats till statisk där du konstant kan befinna dig i ytterläget. RÖRELSE är helt enkelt att du rör en kroppsdel och därmed ökar

Sida 3 av 5 rörelseförmågan i muskel och led. Aktiv Dynamisk rörelse används i uppvärmningssyfte. Som del av uppvärming används Aktiv Dynamisk Rörelse. Innan behöver musklerna vara grundvarma. Detta uppnås lämpligen med jogging eller enklare bollövningar. Genomför Aktivt Dynamisk rörelser för: 1. Fotled 2. Vad 3. Baksida lår 4. Framsida lår 5. Ljumske 6. Höftböjare 7. Sätesmuskel 8. Mage 9. rygg För övningarnas utförande etc. se Fotbollens Träningslära av Paul Balsom sid 102 (Upplaga 1:2). Aktiv Dynamisk Rörelse (ADR). Aktiv Dynamisk Rörelse används för uppvärmning. Som nedvarving efter träning kan Statisk rörlighetsträning s.k. stretching användas. HUVUDDEL Varaktighet: Spelare: 0 min / Målvakter: 40 min Fallteknik Mv - Fallteknik - Bollar längs marken långt från mv, Spelarlyftet Kommentar: Sträva altid att ta bollen framför dig. Vinkla foten närmast bollen snett framåt. Landa på mjukdelar vik in armbågen,,stå i utgångsställning för skott. - Vinkla foten närmast bollen snett framåt och gör ett kraftfullt frånskjut samtidigt s Lätt snedställd avstampsfot. Sträva efter att attackera bollen framför dig Mv startar på mållinjen tar ett steg ut, runt konan och kastar sig åt det hållet bollen kommer. Byt målvakt se separat instruktion Målvaktens spel Agerande vid skott Mv - Position i målet avstånd till skytt, rätt position 4 mv. 1 mv. i målet, övriga väl utspridda. Skott var sin gång. Byt målvakt Målvaktens spel Agerande vid skott Mv - Match, Spelarlyftet Tid 20 min

Sida 4 av 5 Komma ut mot skytt Ligga rätt i vinklar, Noga med att inga returer går rakt ut 2 mål ställda mot varandra, c:a 20 meters avstånd. Snabba avslut med alternativt kast, halvvolley eller skott på liggande. Försök anpassa efter mv. nivå. Kanske börja med enbart skott på liggande. för att sedan öka svårigheten och tempot. Börja med en målvakt i varje mål som kör en match till ett bestämt resultat. 6 eller 8 kan var lagomt. eller på tid 3-4 min. Byt målvakter alternativt kör med två målvakter i samma mål. AVSLUTNING Varaktighet: Spelare: 0 min / Målvakter: 5 min Fitness träning Andra Nedvarning och stretching Tid 5 min Stretching utföres efter träning i syfte att återställa muskelns längd genom att dra ut och göra musklerna långa och mjuka. Jobba i ytterläge min 20-30 sek/muskelgrupp. Stretching är en Passiv Statiskt Rörelse där man har muskeln/leden i ytterläge hela tiden. Nedjoggning följt av individuell stretching: 1. Vader inre 2. Vader yttre 3. Framsida lår 4. Baksida lår 5. Ljumskar 6. Höftböjare 7. Sätesmuskel 8. Ryggen Genomföres utanför plan. Prova gärna att fysisk och mental AVSLAPPNING genom att ligga utsträckt på gräset. Förstärk den muskulära avslappningen genom att först spänna muskeln i ca 10 sek för att sedan slappna av. När du är helt avslappning kan du jobba med FÖRESTÄLLNING genom att tänka på saker du lyckades med under träningen och låta dessa spelas upp på näthinnan gång, på gång, på gång... Nedvarvning. Nedjoggning, stretching, asvlappning och föreställning. Stretching kan kombineras med belastning av muskeln med den s.k. KAT-metoden (Kontraktion, Avslappning, Töjning). 1. Spänn muskeln i 10 sek i ytterläge 2. Skaka loss 3. Stretcha i ca 20-30 sek i ytterläget. Vid upprepning bör du komma längre ut. Deltagande Senast ändrad: aldrig Name Skall deltaga Orsak till frånvaro Ja Nej Spelare: Talangtranare Spelarlyftet Tränare: Mr Spelarlyftet