Enkätsvar. Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan. Atkins

Relevanta dokument
Barnkonsekvensanalys. Detaljplan för fastigheten Utsäljeskolan Steg 1. Atkins

Mina kompisar. Bättre vänner igen. Vänskap, är viktigare än pengar. Man ska säga, snälla saker Och fråga, om någon vill va med!

Vad svarade eleverna?

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

1. Gillar du att vara på fritidshemmet? JA 167 NEJ 1 IBLAND 25 VET EJ 3

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Dialog med Elevrådet på Älvkvarnsskolan Om Ursvik idag och i framtiden

Klass 3a på Grimstaskolan i Vällingby har skrivit dikter om sina tankar och minnen från närområdet höstterminen 2014.

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Vika Förskola Spring önskelista

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Besökarenkät Är du...? Vilken fritidsgård besöker du nu? Namn Antal % Tjej 38 52,8 Ickebinär 4 5,6 Kille 30 41,7 Total

Kapitel ett- Den magiska dörren

Vad vill du göra på stranden? Vågar du vara ute i naturen på natten? Finns det farliga djur i Sverige?

Möts och umgås. Äter och fikar. Titta på människor. Solar och kopplar av

Författare: Anton Söderström

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Mini-kören på Fårö Texter

L ektionsplanering Orangutangen ALBA

FÖRÄLDRAENKÄT LILLA SNIGELN 2011

Fritidsenkät Åk 5 och 8. Standardrapport

En hållbarhetsredovisning

Du är klok som en bok, Lina!

Mamma Mu gungar. Det var en varm dag på sommaren. Solen sken, fåglarna kvittrade och flugorna surrade. Alla korna gick och betade i hagen.

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

Den hemliga dörren...

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Du är klok som en bok, Lina!

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Vår utemiljö är också ett viktigt pedagogiskt rum. Skolan ligger i lantlig miljö och vi använder den som pedagogiskt rum i arbetet med barnen.

Föreningsträdet. Handledning Aktiva 7 år

Lägerutvärdering VETTRA 2016

Jojo 5B Ht-15. Draken

Vi repeterar de regler som vi kom fram till skulle gälla under elevrådsmöten.

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Publicerat med tillstånd Hjälp! Jag gjorde illa Linn Text Jo Salmson Bild Veronica Isaksson Bonnier Carlsen 2012

Kapitel 1 Det här är jag!!

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Vad är viktigt i en bra skola?

Vad tycker du om Östberga Fritidsgård? vt 2012 Atal: IIIII IIIII IIIII IIIII IIIII II = 27 st IIIII II IIIII IIIII IIIII II

Deltagare från polisen, teknik- och fritidsförvaltningen, kulturförvaltningen och andra intressenter.

Ungdomarnas Årstafält

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Tills någon annan öppnar dörren.

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Risebergaskolans normer och regler

Möts och umgås. Äter och fikar

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Strömsbergs Friskolas Tidning

BARNKONSEKVENSANALYS HÄLSINGEHÖJDEN

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Ön Av Benjamin

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Övning 1: Vad är självkänsla?

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Trygghet. Markera 3 ord som du tycker stämmer bäst med hur du känner dig på den här platsen.


Vårt Sollentuna 2040 "Framtidsparken"

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"


Fråga 1 6 Barnens kommentarer

Intervjusvar Bilaga 2

Jag undrar vad Linus vill hitta på idag? säger Ellen när de stiger på bussen. Vad tror du?

Författare: Lisa Spjuth

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kunskap som mål

MED ÖPPNA ÖGON. Text och musik och arrangemang: Gerd och Alf Strandberg

Resultat av utvärdering

MAR TIN JONOLS Art nr MARTIN JONOLS

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

STADSLEDNINGSKONTORET

Nu är jag snart på väg! Jag älskar att resa!

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Flickan som blir ensam

Publicerat med tillstånd Vara vänner Text Marie Oskarsson Bild Helena Bergendahl Bonnier Carlsen 2012

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Rymdresan. Äventyret börjar.

mysteriet Torsten Bengtsson

1 Jag är en 1 / 22. Enkät till elever i fritidshem Svarade: 138 Hoppade över: 0 55,80% 77. Flicka 44,20% 61. Pojke TOTALT 138. Flicka.

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Den flygrädda ängsvätten

Den försvunna diamanten

Ön Av: Axel Melakari

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

En hinderbana står uppställd på scenen. Fullt med rockringar, hopprep, bandyklubbor, bockar, mattor. Hela klassen står framför publiken.

Svenska från början 3

Kryddgårdsskolan Malmö Matematik Eva Hörnblad

Transkript:

Enkätsvar Barnkonsekvensanalys Utsäljeskolan Atkins 2017-03-28

Platser på skolgården som ni har berättat om Fotbollsplanen Pulkabacken Klätterställning Utanför fritidsgården Centrala delen av skolgården Parkeringen Södra skogsdungen

1. Vilka platser brukar du vara på utomhus? Vad brukar du göra på den här platsen? Vara i klätterställningen, pratar med kompisar, har kul Springa runt och spela slender Köra burken eller femton Pratar, är med kompisar Jag brukar leka bluff, mest vid rutschkanan. Där är jag varenda rast med massor av kompisar och vi har jätteroligt Jag brukar köra bluff i klätterställningen Gå runt lite Leka med mina kompisar Rulla i backen när det är snö Sitta och chilla Jag brukar köra King, det är en bollek Jag brukar leka bluff. Det är roligt Leka Gilda, Vanessa och Ellen Jag brukar ta det lugnt och snacka med kompisar, på sommaren brukar jag ligga i gräset och vila Jag brukar spela fotboll och i skogen köra parkour eller volter Leka kull Leka burken Här är klätterställningen här kan man gunga, klättra, leka Jag brukar gå dit till skogen på backen om man vill vara ifred eller om man är arg eller ledsen så brukar jag gå dit De blå prickarna visar platser på skolgården där ni brukar vara. 3

1. Vilka platser brukar du vara på utomhus? Vara vid mitt klassrum och kasta boll När jag är i klätterställningen så brukar vi leka bluff, vi brukar gunga, gunga linbana och ibland bara gå runt och prata Jag brukar kasta boll utanför mitt klassrum Brukar gunga gungbräda på den här platsen Jag brukar leka kurragömma i skogen I skogen brukar jag köra kull Här brukar jag låna saker och den här lilla stugan heter Boden den har massor av leksaker Köra luftballong, gris och kråkan Här vid planket så brukar jag köra vägg i vägg, kråkan, wollycamp Här vid klassrummet så brukarna jag leka princess, kull, gris, femton, kråkan och burken Jag brukar åka pulka och stjärtlapp här Här har vi sång i backen Här är våran pulkabacke I den blå korgen brukar vi köra basket Spelar fotboll, eller titta på när dom andra spelar Bara stå och prata med min kompis och på andra platsen hålla på med mobilen Köra parkour, volter med kompisar Spela Bordtennis fast med en basketboll Prata och hänga med mina kompisar, i väntan på att vi ska få gå in till klassrummet. Eller när vi kommit ut ur klassrummet Om det är kallt brukar jag o mina kompisar va inne Ibland brukar jag vara där för att när vi ska gå till tex till slöjden så kan man vänta där tills lektionen börjar Går runt och pratar. Hänger i skogen med mina kompisar Jag brukar stå här och vänta på att jag ska få gå in i värmen med mina vänner, för ingen av oss vill stå ute i vinterkylan och behöva frysa ihjäl sig. För det är kallt utomhus just nu Jag spelar ofta fotboll på fotbollsplanen. Ibland springer vi runt på hela skolgården och kör olika kull lekar. Vi kör väldigt sällen basket men det händer att vi ibland på våren kan göra det Jag brukar vara om jag vill vara ensam Vi står och pratar med dom yngre barnen. Eller snackar om saker Jag brukar spela fotboll och om det är varmt brukar jag sola på berget där nere Vid flaggstången så brukar vi leka lite olika lekar typ 15, burken eller sländer och det gör vi över hela skolgården Om man vill vara ifred så kan man gå upp hit bland träden 4

2. Har du några favoritplatser utomhus? Vad är det bästa med den här platsen? Kul klassrum :D Skogen, klättra i träd Att man kan spela fotboll Det är där jag oftast är med mina kompisar och det är nära till klassrummet Man kan leka bluff Att man kan leka bluff och alla kan vara med och man har jätteroligt Det är att man kan köra King och alla kan vara med På vintern kan man åka bräda i backen! Köra burken eller femton För vi har idrott här Man har nära in och en klocka bredvid så då vet man när man ska in Jag tycker det för att jag gillar att göra volter och parkour och fotboll Man springer och gör mål Att man kan klättra Det är kul och vara i skogen och spela fotboll Man kan leka kul och parkour Att den är nära mitt klassrum och att man kan göra mycket där För att jag gungar De rosa prickarna är favoritplatser på skolgården. 5

2. Har du några favoritplatser utomhus? Kul att leka med kompisar De bästa med fotbollsplan är att man kan röra sig mycket under rasterna För att man kan köra vägg i vägg och det är roligt Den här är min favoritplats för att här kan vi bara hänga och det är härligt att bara prata och ha kul Det här är min favoritplats för att vi bara pratar och har kul, och när man pratar så blir det inte bråk Här är våran klätterställning man kan också gunga här Här kan man låna saker Jag brukar spela fotboll här som är superkul!! Här är skogen ett bra ställe att vara på en rast Vi spelar basket här i den blåa korgen Här är bästa klassrummet Jag älskar klätterställningen är rolig För där kan man göra olika saker och finns stor yta så alla kan vara med Att det inte är så många där och det tycker jag är skönt så att man inte alltid har skrik och sånt runt omkring sig Att alla brukar vara där på rasterna och då finns det alltid något att göra Det är stort och man kan röra sig mycket Den har skugga när solen lyser. Och det är nära till fritidgården Det är inte så många barn där och oftast så kan man vara lite mer själv med sina kompisar och den finns en bänk där som man kan sitta på och prata eller något Sitta inne och chilla Spela princess med polare Man kan nästan göra allt där i alla olika väder. Tillexempel när det är snö så kan man brottas med sina kompisar eller så kan man göra snöänglar. Man kan alltid prata också Man kan spela innebandy fast planen är inte särskild bra Vi har roligt här Att man får sol på maig samtidigt som man är vid ett berg Det är skönt på somrarna Man kan sola, sitta och prata man kan åka pulka 6

3. Finns det några farliga eller otrevliga platser utomhus? Varför tycker du inte om den här platsen? För att alla skjuter bollar där Dom har satt staket/grind från ena sidan av vägen till skogen Det blir bråk Det är ett berg man kan ramla och bryta ben, armar, kropp Staketet Fullt med stora stenar För att lastbilarna kör ner här Det kan falla ner grenar där. Jag brukar inte vara där och det finns ingen otrevlig plats i skolan enligt mig För att folk går där hela tiden och man vet inte filma slags folk som går förbi Får inte vara där Det är ett läskigt hus där För att bilarna kör lite för fort där För att det ligger ett hemsökt läskigt hus som är tomt och har brunnit precis vid skolan, det känns inte bra! Det är bilar För att alla i min klass spelar nästan fotboll nästan vare rast Parkering och cykel väg Det är många tonåringar Att det är en skog, och det finns så mycket mörker där De röda prickarna är platser på skolgården som känns otrevliga. 7

3. Finns det några farliga eller otrevliga platser utomhus? Det är så avlägset och det är liksom bakom ett hus. (Ett VÄLDIGT stort) Jag tycker att denna plats är otrygg för att de går främmande människor där Dom väcker obehagliga saker och så går dom precis vi parkeringen. Där dom kan smuggla med sig något barn Jag tycker inte fotbollsplanen för att det alltid blir bråk där Jag tycker inte om planket för att det nästan alltid blir bråk där På taket, (även om jag inte har varit där) Det här är inte på våran skolgård så där får man inte vara På parkeringen Vid husen Där får man inte klättra för där kan det ramla ner stenar På berget där man kan ramla ner och det kan ramla ner stenar. Utanför skolgården För det brukar ligga cigaretter där För att det är väldigt många som spelar fotboll där och som brukar vara ganska otrevliga mot varandra och typ slåss om vilka som ska ha fotbollsplanen den rasten Man gör fel Allmänt tråk Gör om den lilla platsen till parkour det är svin tråkigt där Alla småbarn samlas där och då finns det ingen yta att vara på där Det finns inget att göra och då blir det tråkigt Alla andra barn på skolan är där. Man blir aldrig i fred utan att någon kommer att ta över Det är många bilar där och det kan komma kidnappare ditt och småbarn med godis Fotbollsplanen skapar också bråk och otrevligheter Dom är otrevliga 8

4. Hur känns det att gå över cykelvägen? Jag tycker att det känns normalt inte alls läskigt jag går själv där varje dag Det är som att gå över en helt vanlig väg. För det är nästan inga som cyklar där Jag känner inget speciellt. Jag brukar inte tänka på det. Men det är väll ok Det känns som att gå över vilken väg som helst Det känns bra inte allts konstig. Allt känns bra när jag går där Det känns inte så särskilt det brukar inte cykla så många där Det känns bra men varför är för jag har gjort det flera gånger så jag känner mig säker Det känns bra för att jag brukar gå där Det känns bra eftersom att det inte brukar cyklist så många där Jag går aldrig över någon cykelväg men om jag gör det så är det ingen fara alls Det känns helt vanligt att gå där Det känns bra för att det kommer inga bilar när man går på vägen under skoltid Jag tycker att det känns lite läskigt att det kan komma någon som bara svischar förbi och kanske inte ser sig för och det kan komma mopeder där Sådär. Om det kommer en cykel i full fart blir man ju rädd. Men om man märker att cykeln kommer är det ok Det känns lite läskigt för att det kan ibland komma mopeder som inte har någon koll att det går barn här och det kan svischa förbi folk på cyklar och det kan kännas lite sådär Det känns bra för det kommer nästan aldrig några under skoltid Tryggt men ändå inte Det känns bekvämt för jag brukar gå där Enkelt Det är bra. För jag känner en mig trygg när jag går över cykelvägen Det kommer så mycket cyklar när man leker och dom kör så fort Det känns tryggt för det kommer inte cyklar så ofta Det känns väl som att man går över en cykel väg och inget mer märkvärdigt med det Det känns bra & säkert Det känns bara normalt för att det kommer inte så många cyklar där på skoltid så då påverkar den inte mig. Men det är bra att den finns för att när man ska cykla hem så är det bra att den finns Det känns bra för att de som går eller cyklar där tar väldigt mycket hänsyn till en Bra för att jag känner mig inte obekväm där Det känns okej, för jag brukar aldrig gå där Det är lungt. Lite jobbigt om någon som röker eller åker moppe förbi Bra, det är ju liksom inte så många som cyklar där när det är skoltid Jag tänker inte på hur det känns men jag tycker att det inte är så farligt, jag blir inte rädd direkt Jag har aldrig riktigt tänkt på hur det är att gå där men jag tycker inte att det är så farligt att går där för det kommer inte så många cyklister så ofta Det känns inte speciellt. Det känns som en del av skolgården vilket det är bara att andra också får gå och cykla där Jag är trygg med att gå ute vägen men inte på natten för det kör oftast moppar där fort Det är nästan aldrig problem att gå over den för mig i alla fall. Jag har aldrig hjort mig ila där eller skadat mig bara en gång då jag ramlade med min egen cykel men det var för att det är så grusigt så man halar lite ibland men det är inte ofta någon skadar sig där 9

5. Är det något mer du vill berätta om skolgården och hur du använder miljön utomhus? 10 Springa runt och prata med alla mina kompisar Jag skulle vilja att man fyller i kingplanen för linjerna syns typ inte. Annars känns det bra. Jag använder miljön bra skulle jag nog säga ;) De är bara skogen och parkeringen som är otrygg här Jag vill ha ett större skolgård. Och mera lek platser Det är roligt på skolgården och jag använder miljön utomhus bra t.e.x jag slänger soppor i en sopptunna inte bara slänga den i skogen Mindre skolgränser. Alltså mer frihet Jag älskar skolgården för att det finns många lekar Jag har oftast kul med mina vänner, men det där med sexorna är läskigt, de är så stora och kaxiga... Jag skulle vilja ha en större skolgård! Jag älskar skolgården Nej jag vill inte berätta något mer Jag använder den väl jag är rädd om miljön Jag brukar ha roligt på skolan och jag brukar leka bluff med min bästa kompisar och det är kul Nej inget mer Det finns inget mer jag vill berätta Det är dåligt att kommunen tog bort lilla klätris Jag har inget att berätta om Vi brukar leka med kottar, stenar, pinnar, grenar alltså vi är en miljö skolan. Vi brukar heller inte lämna saker ute när vi har lånat de i Boden Det finns inget att ändra på våran skolgård Jag älskar fotbollsplanen! En annan sak är att skolgården är rätt liten och det är mest asvalt JÄTTEBRA SKOLGÅRD!!! Vi är sparsamma på sakerna vi lånar i boden och lämnar inte sakerna utomhus. Att få konstgräs till fotbollsplanen Jag vill bara berätta att vi har en bra skolgård Jag brukar springa runt på skolgården och köra zlender och det är rolig Jag vill snurrgunga för två Jag spelar fotboll varje rast men när jag var liten gillade jag att vara i skogen och leka Jag är lite av den typen som inte hänger med den stora gruppen och det leder till att jag kanske bara inte är med i fotbollen. Jag brukar bara hitta på nya saker att göra Nej men jag vill att det ska finnas mer saker att göra på vår skolgård som en liten trä innebandyplan Jag tycker att miljön utomhus är hyfsat bra för att den finns klätterställning, Kingmanrevet och fotbollsplaner och jag trivs med det Ibland brukar vi ha skräp samling på sommarn Jag skulle vilja ha lite mer yta och ställen att röra sig runt på Jag skulle tycka det hade varit kul med lite bänkar och så Och lite mera klätterställningar och kanske sandlådor som är roliga, för det är ganska tråkigt På min skolgård Jag är nöjd skolgården fast det skulle vara roligare, med fler klätterställningar Jag tror jag använder miljön helt okej Nej inte något särskilt Ja den är nice Jag vill ha gräs plan på fotbollsplan för att om man ramlar så är skaderisken mindre och då tror jag att mer kommer att vara där och massor av barn kommer att röra sig mycket mer och det är ju bra för hälsan