Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Relevanta dokument
Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Magiska dörren. Tuva Lundström

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde


Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Magiska dörren. Julia Björklund

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Magiska dörren Av: Filippa

Den magiska dörren. Elsa hallén

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Den magiska dörren. av David Olsson Bergmansson

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Magiska dörren. av Sara Pavlova

Den hemliga dörren...

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Putte, jag är 9 år och går på skolan i kulköping! Min bästa kompis heter Berra, vi är världens bästa vänner.

Kapitel ett- Den magiska dörren


Magiska dörren. Av: Laura

Den magiska dörren Av: Maja

Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Magiska dörren Elin Gustafsson

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Kapitel 1 Det här är jag!!

Innehållsförteckning Kapitel 1- Hej! Sid. 4. Kapitel 2- Brevet Sid. 6. Kapitel 3- Nycklarna Sid. 8. Kapitel 4- En annan värld Sid.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Av: Martina Gustafsson

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

Kapitel 1 Hej Kapitel 2 Brevet

1 En olycka kommer sa " llan ensam

Magiska dörren. Illustratör: Ninwe Text: Ninwe

Den magiska dörren. Linn Larsson

Kapitel:1- Hej. Kapitel:2- brevet. Kapitel:3- Nycklarna. Kapitel:4- En annan värld. Kapitel:5- En annorlunda vän. Kapitel:6- Mitt uppdrag

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och


dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

Magiska dörren. Gjord av Emma K

- Tack, sa jag och gick och satte mig på en ledig plats bredvid en tjej längst fram som luktade parfym.

Författare: Tindra frejinger


Den magiska dörren. Kapitel 1 - Hej

I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano.

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen.

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Fjällpoesi av de glada eleverna i 6 Gul 2008

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Transkript:

Den magiska dörren Wilma Fahlgren

KAPITEL 1 Jag heter Ebba och jag är 9år. Jag gillar att spela innebandy och handboll. Jag har 2 syskon som heter Erik och Alva, min mamma heter Karin och min pappa heter Lars. Min bästa kompis heter Tea, hon är snäll och rolig. Jag tycker inte om vår magister Bengt Olson för han är sträng och lite läskig. Det fins en dörr på skolan som är lite mystik, ingen har nånsin går in där. Jag undrar vad som finns där inne.

KAPITEL 2 En dag spelade Ebba och hennes kompisar fotboll på skolgården och då sköt Ebba ett sånt hårt skott så bollen flög hela vägen upp till den mystiska dörren. -Ebba, sa Tea, du måste hämta bollen! -Okej, sa jag och gick upp till den mystiska dörren. Där låg ett brev, i brevet stod det: Hej du måste hjälpa oss! Världen håller på att gå under, allt håller på att bli grått. Hälsningar drottning från dörren. -Va, sa jag. Sen gick jag tillbaka till skolgården igen. -Hej Ebba, sa Tea, vad lång tid det tog. -Jag hittade den inte först men till slut så hittade jag den då så nu spelar vi, sa jag.

KAPITEL 3 Nu måste jag hitta nycklarna, vad kan dom vara? Jag kände mig lite rädd men jag visste att jag måste hjälpa dem. Ring, ring, nu skulle vi in. Alla satt så tysta dom kunde annars skulle vi så skäll av Bengt och det ville vi inte alls få. Nu kom Bengt och då såg jag han hade nycklarna runt halsen. Jag tror i alla fall att de var rätt nycklar. Jag bestämde mig för att gå tillbaka efter skolan. När skolan var slut stod Bengt i klassrummet och fixade vår läxa. Nu hade jag chansen, det pirrade i magen. Han böjde sej ner och jag smög och tog av han nycklarna. JA, jag klarade det! Nu skulle jag bara gå och låsa upp dörren. Jag gick till dörren och sakta sakta vred jag upp låset.

KAPITEL 4 Jag vred sakta sakta upp låset och så gick jag sakta sakta in genom den mystiska dörren. Där var en fin värld, så fin för den var helt färgglad. En buske var lila och en annan var grön. Jag ser en rosa hare hoppa förbi och jag ser en buske med gula bär med blå ränder på. Hm, ska jag smaka, de ser så goda ut. Jag tar ett bär, det kan nog inte vara så farligt. Jag smakar ett bär och det var så äckligt sen ser jag en skylt där det står "Ät ej bären dom är giftiga". Då spottade jag ut allt ihop!!!!!!! Men nu såg jag att en röd fågel kom och tog ett bär, sen när det har ätit upp den så flög den in i ett träd. Det luktar godis men jag ser en grå blomma. -NEJ, säger jag högt. Jag minns vad drottning hade skrivit i brevet. Jag kände mej lite rädd och lite glad på samma gång när jag gick omkring här inne. Vart är drottning? Sen ser jag ett berg med glasyr och godis på, mmmmm vad gott.

KAPITEL 5 DÄR ÄR HON Jag gick runt i den mystiska värden och helt plötslig så kommer det någon. Hon har mörkt hår och en fin klänning. -Hej, sa hon glatt. -Hej, sa jag försiktigt. -Jag är drottningen i världen, jag skickade brevet till dej, sa hon. -Jaha, sa jag. -Allt håller på att bli grått! Du måste hjälpa oss, det är jätteviktigt, sa hon. Hon var lik min kompis Tea. -Hur har allt detta hänt, frågade jag. -Det är min syster Ull, hon är så dum så att himlen kan bli svart. -Oj, sa jag. Hur många år är du? -Jag är 32 år, sa drottningen. -Vad heter du frågade jag. -Jag heter Bell, vad heter du? -Jag heter Ebba, svarade jag. -Okej, sa Bell. Nu kan jag väl visa dej runt. Då så kom Ull. -Hej, sa hon med en ful röst, vem är den där tönten? -Jag heter Ebba, sa jag. Men då gjorde hon 5 blommor grå. -Nej! skrek jag. Det känns som om allt är hopplöst.

KAPITEL 6 Planen är klar Jag stod och tänkte på hur jag kunde lösa detta och helt plötsligt kom jag på det. -Jag har det! skrek jag. -Har vad då? undrade Bell. -Jag vet hur vi ska göra men det kommer bli svårt. Jag behöver saker från min värld, sa jag. -Vad då för saker? sa Bell. Jag behöver: * ett rep * en hink * ett nät * en bandy boll * något att dricka kan vara bra * och lite is -Vad är allt detta? sa Bell. Det hinner vi inte nu. -Just det, jag behöver den finaste blomman ni har, sa jag. -Okej, sa Bell. Då kom Ull igen. -Vad håller ni på med? undrade hon. -Inget, sa jag. -Vad bra, sa Ull. För ni vet att ingen kan stoppa mej, ha ha ha. Vi får väl se tänkte jag tyst för mig själv. Jag sa hej då till Bell och sprang mot dörren.

KAPITEL 7 Checklistan När jag kom tillbaka så var allt som vanligt. Nu gällde det att hitta alla sakerna och nu ringde klockan, vi ska in. När jag kom in så sa vår magister Bengt till oss att vi skulle på fiskeutflykt. Alla i klassen skrek NEJ utom jag, jag tänkte på sakerna jag behövde och jag behövde faktiskt ett nät. -Kommer vi fiska med nät? frågade jag. -Vi får se, ja det är klart, tänk efter lite. Vi ska på fiskeutflykt ju, sa Bengt. Nu ringde det ut och skolan var slut. Då kom jag på att pappa och jag skulle iväg på bandymatch efter skolan. Jag sprang hem. Pappa satt i bilen och vänta på mig. -Äntligen kommer du, sa pappa. Nu åker vi. Jag hoppade in i bilen och så körde vi iväg, det tog 1 timme att åka dit. Äntligen var vi framme, jag hoppade ut ur bilen och sprang in i bandyhallen. Matchen hade börjat det stod 2-2. Jag letade igenom hela hallen men jag hittade ingen bandyboll alls. Men då blev en kille helt fri, han sprang och sköt. Bollen flög i ribban och studsade ut, den landade framför mig. Jag tog bollen och sprang till bilen och väntade på pappa.

Till slut kom han. -Du missade det bästa, sa pappa. Det blev 12-2. -Okej, sa jag. Sen åkte vi hem. När jag kom hem åt jag mat och kollade på tv. Sen sa mamma att det var dags att sova för att imorgon var det fiskeutflykt. Okej sa jag och la mej. Nu var det nästa dag och klassen skulle på utflykt. -Nu är jag klar, sa jag till mamma, nu åker vi till skolan. -Okej, sa mamma medan hon gäspade. -Hoppa in i bilen, sa jag. Sedan körde hon iväg. Klassen stod och väntade på mig. Jag gick till dem och ställde mig i ledet. Då sa Bengt åt mig att komma i tid i fortsättningen. Sen gick vi till hamnen, vi skulle fiska. -Jag vill fiska med nät, skrek jag. -Okej då, sa Bengt. Nu fiskar vi. Medan alla var upptagna med att fiska smög jag iväg till fiskestugan. Det var stökigt inne i stugan men det fanns många nät där inne. Jag smugglade ner nätet i väskan och då hörde jag Bengt ropa att bussen var där och att vi skulle åka tillbaka. Ja!!!! ropade alla barnen. Det tog en timme innan vi kom fram och det var rast nu. Tea frågade om jag ville hoppa hopprep. Jag tänkte en stund sen sa jag okej då. Vi hann inte hoppa mycket innan rasten var slut. Vi gick in och började ta av oss skorna.

Då kom jag på att jag behövde ett rep. -Tea, jag kan lämna repet, sa jag. -Okej då, sa hon. När alla hade gått in i klassrummet så smugglade jag ner repet i väskan. Jag sprang hem och kollade på listan, nu hade jag ett nät, ett rep och en bandyboll. Sedan kollade jag i kylen och där fanns is och dricka. Jag tog det in på mitt rum. Nu behövde jag bara en hink. Jag gick till Erik och frågade om jag fick hans hink. -Aldrig, sa han. -Om du får 50kr då? frågade jag. -Ja, sa han. -Bra, här har du, sa jag och gav honom pengarna. -Tack, sa han. Nu hade jag alla saker. Jag gick till skolan och in genom dörren.

KAPITEL 8 Jag tog mod till mig och gav mig iväg. Nu hade jag gått i flera timmar och väntat på Ull. Jag tog en läsk ur väskan och drack. Jag gick och gick. Tillslut hittade jag Ull, hon stod vid vattnet och skulle hälla i någon dryck. Den var grå och det rykte om den. Jag tog fram alla grejerna och la isen i en hink bredvid mig. Sedan knöt jag fast repet mellan träden. Jag hörde Ull säga att hon skulle förgifta vattnet. Nu hade jag bråttom. Jag tog bandybollen och la den framför repet. Då kom drottningen. -Har du en spade? frågade jag. -Ja, sa drottning. -Kan jag få låna den? frågade jag. -Javisst, sa hon. Här har du. -Bra, sa jag. Jag tog spaden och grävde en grop bakom träden, sedan tog jag nätet och satt fast det vid träden. -Vad gör du? frågade drottning. -Fällan, sa jag. -Okej, sa hon. -Hahaha! sa Ull, nu kan jag ta över hela världen! -Tror inte det, sa jag och kastade isen i hennes ansikte. -AJ, din lilla, jag ska mörda dig, skrek Ull.

-Kom och ta mig om du kan, sa jag. -Ja, det ska jag, sa Ull. Wops så snubblade hon på repet och gjorde en kullerbytta över bollen och sen ställde hon sig upp och sen snubblade hon på nätet ner i gropen. Där låg hon svag och besegrad. Jag tog hennes gift och förstörde det. -Tack, tack så mycket, sa drottning. -Ingen orsak, sa jag och tog farväl och gick ut genom dörren.

KAPITEL 9 Tills någon annan öppnar dörren igen. Dagen efter satt jag på lektionen och tänkte på allt som hade hänt. Rrrrriiing nu var det rast. Jag såg Bengt ramla. -AJ! mitt ben, skrek han. Jag sprang fram till honom och hjälpt honom upp. -Hur gick det? sa jag. -Det gick bra, sa Bengt. Jag har bara lite ont i benet. -Okej, sa jag. -Jag hittar inte mina nycklar, vet du vad dom finns? frågade han. -Nej det vet jag inte. De är väl här någonstans, sa jag och så mig omkring. Han kände på bakfickan. -Här är dom, sa han. Men, men, men en nyckel är borta! -Oke,j sa jag, men vad gör det? -Den är speciell, svarade han. -Okej, sa jag och sprang till väskan. Jag tog nyckeln och tänkte på hur jag skulle ge tillbaka den. Jag bestämde mig för att ge tillbaka den. Jag gick till Bengt och gav honom nyckeln. -Tack! sa han. Var hittade du den? -Jag jag hade den för att ta mig in, sa jag. -Vart, undrade Bengt.

-In genom dörren där uppe, sa jag och pekade på den. -Va, sa han, varför gick du in där? -För att hjälpa en vän, sa jag. Jaha, då har vi samma vän,sa han. Sedan tog han nyckel och gick därifrån. Ringring, nu skulle vi in. När jag kom in satt alla och såg på film, det var Nils Karlsson pyssling. Jag satte mig ner och kollade. Jag tittade upp på Bengt och då blinkade han med ena ögat till mig. Snipp snapp slut så var sagan slut!