Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det

Relevanta dokument
Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod:

Skolmonstret. Författare och illustratör: Edvin Gustin

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea.

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

MONSTRET. Av: Stina Boström

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken

Efter en liten stund kom kemiläraren tillbaka och sa att Anders skulle komma. kemiläraren gav Anders telefonen. Anders och Anders mamma hade ett

Kapitel 3- Affischen. Dagen efter gick jag i korridoren. I korridoren såg jag en affisch. På affischen stod det:

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max.

Rädslan När Sebbe gick hem kom han och tänka på ljudet han hade hört tidigare på dagen. "Undra vad det var för ljud?"tänkte Sebbe.

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

MONSTRET BOBBE AV SONJA

Kalle. författare: Vidar Liden illustratör: Vidar Liden

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Illustratör och författare: Thea Sundqvist Ahlqvist

Monstret Molganovitch

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

Han jobbade så hårt att han började bli lite blöt av svett.

MONSTRET KASPER SANDBERG.

Om författaren Namn Ålder Intressen Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna Tack till Om boken

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Monster Plötsligt fick Carl en fis i ansiktet av Britta. Carl sa. sa: -Du är ful. Då sa Carl:

Författare: Anton Söderström

Av: Lalo Kader. Monstret herr Pixel


Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Erik vände affischen och där stod det:

Sebbe och Leo har upptäckt ett monster i källaren. Dom försöker komma på något sätt att döda den. Men hur??

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Greverts bästa kompis heter Robert fast han kallas för Kossan för att han är så tjock. Kossan är också åtta år. Nu är Grevert och Kossan i kemisalen.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Om författaren! Om boken:

Axel är i klassrummet och räknar matte.men sen hör han ett konstigt ljud som gör honom rädd. Axel frågar om nån annan hörde det men ingen svarar...

Kap1 Ljuden. -Vad var det där?

Centralt innehåll i Svenska årskurs 4-6. Läsa och skriva. Berättande texter och sakprosatexter. Språkbruk. Informationssökning och källkritik

Det mystiska monstret

Kapitel 1: Ljuden. - Ge mig den, skrek Lisa. Tuva kastade ner hennes mössa mot källaren. Lisa gick och hämtade den, då hörde hon ljudet igen...

Ut spelas i kemisalen.

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

Författare: Lisa Spjuth

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR

Om författaren. Om boken

Monstret. Av:Simon Wikell

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Saga o Miranda möter nåt jättekonstigt. Vad kan det vara som dom möter? Dom hör jättekonstiga ord som kommer från källaren. Är det nåt i källaren?

Magiska dörren. Tuva Lundström

Författare: Stina Engman CC BY ND NC. Monstret

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Monstret Av: Emil Jöfelt

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Malin puffade till Annie och sa lycka till, Malin är Annies bästa vän.

-Varför äter du inget? frågade mattanten Eva argt. -För jag orkar inte mer, svarade Wille. -Om man tar mycket mat så måste man äta upp också annars

Om författaren. Om boken

Efter kemilektion -Jag är rädd för vår kemilärare, sa Klumpen. -Jag med, svarade Lillen När de gick ut på rast så såg bara Lillen marken för Anita,

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Om författaren Namn Matilda Ålder 10 Intressen Vara med kompisar Tidigare utgivna böcker Den magiska dörren Tack till Josef.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Monstret Arrax Av: Evelina

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det

KAPITEL1:LJUDEN. -Hörde du ljudet? Frågade Erik. -Nej vilket ljud? Frågade Wille. -Det där konstiga ljudet från källaren.

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Den magiska dörren. Kasper Lindström

- Mystiskt. - Haha, pratar du med dig själv nu också! det är Carl.

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

2014 Författare: LISU

Kapitel 1 Det här är jag!!


- Hörde du ljudet? sa Sven. - Nä, hur skulle jag kunna höra när alla andra pratar? sa Anton. Bakom dom kom sura Kony. - Har inte ni lektion?

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

Om författaren. Om boken Det här är en spännande bok om Mikael som träffar ett monster i skolans källare.

Kapitel.4. Upptäckten.

Om författaren. Om boken

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Monstret. Författare William Andrén. Illustratör William Andrén

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Monstret. Av Natalia Zielinska

Den hemliga dörren...

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Elias hämtar böckerna i biblioteket när han får syn på det hemska monstret. Elaka läraren Margit är hemlig och försöker bli av med både Elias och

KAPITEL 2 RÄDSLAN. Därefter gick hon ner till lektion och började jobba.

Om författaren. Om boken

Transkript:

Ljuden Josh är i hemkunskaps salen och gör pannkakor med sin kompis Samuel. Josh är 13 år han går i Skogås skolan i klass 7b.Josh kompis Samuel läser receptet högt då säger Josh käften jag hör något konstigt nere i källaren. Josh stränga lärare Bengt säger till Josh sett igång och jobba. Josh säger inget tillbaka. då säger Ulf börja jobba då tönt då skrattar alla i klassen till och med Samuel.Ulf är den taskiga i klassen ingen tycker om han dom bara håller med han vad han än säger.

Rädslan Nu var Josh på väg till lunchen. Medan han går dit tänker han på ljuden han hörde. Han rös. När han går in i matsalen så ser han mattanten då inbillar han sig att hon är ett monster. Medans Josh inbillar sig så kommer mobbaren i skolan och slår Josh i magen. Då börjar Josh gråta och springer därifrån. Josh springer till cafeterian. Då kommer den snällaste fröken i skolan hon hetter Clara och hon bjuder Josh på en bulle och snackar om det som har hänt. När dom har snackat färdigt känner Josh sig mycket bättre.

Affishen Josh går till sin matte lektion och så går han förbi en afish. På afirsen står det allt är som vanligt inget är annorlunda och om du tror det så tror du inte det. Sen vänder Josh pappret och då ser han en stor skrämmande bild på en läskig kanin. Det stog så här Monster är fula, monster är konstiga, dem som tror på monster är dumma i huvudet. Josh kände sig lite förvirrad även som han har hört dem där ljuden från källaren och nu det här med afirsen. Josh tror att det var Jake som sat upp afirshen eftersom han vill vara Cool.

Monster i källarn Josh tänker vad kan de ha varit i källarn. Ska jag gå ner dit. Josh gick ner i källarn. Han är rädd. Josh tog med sig en ficklampa för det var så mörkt. Då hör han nåt. Han kollar dit men inget var där. Josh ser nån skugga bakom sig. Då kollar han ditt. Men inget är där. Sen känner han nått blött på sin axel. Han vänder sig om långsamt. Då ser han en svinstor monsterliknande kanin med rabies. Kaninen är stor och snuskig. Josh känner sig rädd som fan. Han springer upp för källartrappen det snabbaste han kan. Till Klass rummet då frågar fröken varför är du så vit i ansiktet. Då svarar josh svalde lite damm och kunde inte andas. Efter lektionen går han till cafeterian och köper en kaka av lois som e snällaste läraren. Då berätta josh vad som hände i källarn för Lois.

Dikten Josh gick i korridoren efter matten Josh såg en affisch uppsatt på vägen. Det var en dikt. Du är Keff för du tror på monster Monster är fula Monser är fattiga Dom som tror på monster är nördar Jag tror inte på monster för jag är ingen nörd Men du tror på monster nörd. Han känner sig rädd efter han har läst den. Han vet inte varför. Han känner sig bara rädd.josh tror inte att någon annan har läst den. Josh hade fått många läxor. Han gick till biblioteket. Det var låst. Som tur var är det en lärare där. Hon öppnade dörren till Josh. Sen när Josh gick in i bibblan då kände han sig rädd.

Boken Josh Hade gått runt i bibblan ett tag nu och letar efter en bok. Han går till en bok hylla där det står: Fakta böcker finns här. Då ser han en bok som handlar om kaniner. Josh tar boken och sätter sig. Det står så här i boken. Kaniner Ras Det finns vild kaniner och tamkaniner. Livslängd Kaniner brukar bli 6-8 år men dom kan bli upp till 10 år men det är rätt så sällan att det händer. Utseende Kaniner är små och har mycket päls. Var det bor Vild kaniner bor i skogen och tam kaniner bor i ett hus.

Det var tyst på bibblan men det folk där. Och det var en gammal gubbe där som stirrade på Josh. Josh var räd. Gubben hade typ Röda ögon och slitna kläder. Gubben luktade rök. han satte sig någon annanstans. Josh satte sig i en Soffa. Men gubben stirrade fort farande på Josh. Josh går Ut ur bibblan utan att lämna tillbaka boken. Josh sprang det Snabasste han kan ifrån bibblan Josh sprang hem.

Blandning Josh var i hemkunskapssalen IT Ulf för dom skulle baka något som lockbete till monstret dom bakade en muffins så han ska skrämma Jake med monstret.då kommer Jake och ska fråga Ulf vart hans ipad är. Då ser Jake Josh och säger vad gör den här tönten här. Då säger Ulf sluta du kommer inte få din ipad om du fortsätter så sa Ulf. Jake går därifrån sen och säger till Josh ses utanför skolan tönt. Muffinsen ska innehålla morötter, choklad, deg och morots kräm

Hämnden Josh gick i korridoren med lockbetet han håller det så hårt han kan. Han går ner i källaren för att kola om monstret är där. Han har med sig sin ficklampa som inte lyser så bra. Han hör grumland ljud. Josh är rädd. Han ser det stora monstret komma ut ur skuggan. Josh är högst fem meter ifrån monstret. Han läger fram några smulor till monstret så den följer efter Josh. Josh leder monstret till rök hörnan där Jake brukar stå och röka ibland på måndagar för han är så stressad. Det var ingen som såg han förutom Juan han är också mobbad av Jake. Han såg monstret och Josh. Juan blev chockad han frågar vad är det där då sa Josh vet inte. Då sa Juan vad ska du göra med den där fråga han. Då sa Josh ska skrämma Jake då fråga Juan om han fick va med då sa Josh ok då. Dom smög fram till rök hörnan och sat monstret där efter ett tag kom Jake och skulle röka. Då ställde han sig där och börja röka efter ett tag trampar Jake på monstret och då ställde monstret sig upp och skrämde Jake. Jake skrek som en liten tjej Juan och Josh skrattade ihjäl sig.

Jake sprang därifrån och kastade sig på marken. Då frågar Juan hur gör vi med monstret. Då säger Josh vet ej vi får väl ta tillbaka den sen till källaren. som tur hade Josh kvar lite lockbete. Han la ut små smulor igen så den skulle följa efter. Dom lämnar monstret i källaren igen då kommer vaktmästaren och fråga vad gör ni här då sa dom vi skulle bara kolla en sak då sa han ok.

Kapitel 9: sanningen Josh går förbi vaktmästaren i korridoren. Då frågar Josh var det du som satt upp afirshen då säger vaktmästaren nej lite osäkert. Då säger Josh jag vet att det var du så kan du berätta det som hänt. Då säger vaktmästaren häng med mig så berättar jag allt. Då går vaktmästaren till källaren och Josh med. Då säger vaktmästaren det var jag som skrev dikten om monstret och vänt på afirsen och monstret är inget monstret egentligen det var min lilla gulliga kanin men som blev på körd för fem år sen

Jag sydde ihop alla hans kropps delar och sen sökte jag på Internet hur man får en kanin till att leva igen. Då stog det ett recept på hemsidan och ett nummer till en professor som kunde hjälpa mig. Jag ringde det numret och nästa dag så var jag hos professorns labb. då gav jag min kanin till professorn. Då satt profersorn med två kablar på kaninen och andra änden i ett bil batteri som gav kaninen en stöt. Då fick kaninen en stöt och blev ett monster. Då sprang jag och professorn till skydd och sprang ifrån labbet. Nästa dag kom kanin monstret tillbacka då behövde jag någonstans att gömma monstret då kom vaktmästaren på att i källaren är ingen typ då gick jag till skolan på natten och la in kaninen i källaren.