Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Relevanta dokument
Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Kapitel 1 Hej Kapitel 2 Brevet

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.


Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Magiska dörren. Julia Björklund

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Kapitel ett- Den magiska dörren

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Magiska dörren. Tuva Lundström

Magiska dörren Elin Gustafsson

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Den hemliga dörren...

Magiska dörren. av Sara Pavlova

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM


Den magiska dörren. Elsa hallén

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Kapitel 1 Det här är jag!!

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Kapitel 1 Hej! Jag heter Putte, jag är 9 år och går på skolan i kulköping! Min bästa kompis heter Berra, vi är världens bästa vänner.

Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Magiska dörren Av: Filippa

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

Författare: Can. Kapitel1

Den magiska dörren Av: Maja

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Havsr esan. Författare och illustratör : Daniel Uhlin

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano.

Den magiska dörren. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Den magiska dörren. av David Olsson Bergmansson

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Författare: Tindra frejinger

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Flickan som blir ensam

Den magiska dörren. Linn Larsson

Författare: Filippa Adolfsson

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag


Den magiska dörren. Kapitel 1 - Hej

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max.

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Kapitel 3. Här är en karta över ön

Transkript:

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina bröder är 8 år gamla och mina systrar är 3 och 5år. Mina föräldrar heter Malin och Sven. Mina syskon heter Saga, Sara, Sam och Martin. Jag är rädd för den galna rektorn som heter Anna. Hon säger till fröknarna att ge barnen kvarsittning fast de inte har gjort någonting. Jag tycker också den mystiska dörren i skolan är konstig. Jag vet inte vad som finns bakom den.

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick jag och kollade om det var som vanligt vid den magiska dörren. Jag gick till den och så såg jag ett brev nere vid dörrspringan. Jag tog brevet och sprang till parken. Jag tog upp brevet ur kuvertet och läste det. Det var lite svårt att läsa det men det stod ungefär så här. Hej du som hittar detta brev. Vi är i fara. Vi behöver en som kan hjälpa oss. Den som hittar det här brevet kan du hjälpa oss. Skriv gärna om du kan hjälpa oss. Med vänliga hälsningar kung Boggi. Jag visste att jag behövde hjälpa dom. Men om jag ska kunna hjälpa dom måste jag ha en nyckel till dörren. Men jag tystnade. Jag hörde not. Det var min mamma som kom och sa att det var mat. Vid matbordet så berättade jag om brevet jag hade hittat vid dörren.

Kapitel 3 Nycklana Jag viste att jag måste få tag i nyckeln. Men vem har nyckeln. Jag tänkte en lång stund. Till slut kom jag på att jag hade set rektorn ha en nyckel till den magiska dörren. jag gick till skolan rektorn satt på sitt kontor och skrev på ett papper. Jag var jätterädd så jag frös till av skräck. Men jag gick in till rektorns kontor. Jag tänkte jag ska lura henne jag sa hej till rektorn. Hon sa hej med lite mörkröst. Det var en som gjorde sönder ett fönster. Han som gjorde det springer i väg. Jag ska springa efter honom. Med rektorn hade sprungit i väg. Så tog jag nyckeln och sprang till den magiska dörren. Jag tittade mig omkring. Mina händer skakade. Men sen vred jag långsamt upp dörrens lås.

Kapitel 4 Världen Efter jag hade kommit in i det magiska landet så såg jag att solen och blommorna hade ögon och mun. Det var rätt konstigt. Sen såg jag en flygande spindel och en fågel med hundsvans. Och så såg jag att solen var grön och himlen var brun och att gräset var rött. Men jag måste skärpa till mej. Jag måste hitta kung Boggis slott. Sen såg jag ett slott högt uppe på ett berg. Då tänkte jag det måste vara kung Boggis slott. Men sen så tänkte jag det måste vara en farlig väg dit. Och jag är väldigt trött. Så det är nog bäst att jag stannar här under natten.

Kapitel 5 Vännen När jag hade vaknat från en god natts sömn så stod det en märklig figur framför mig. Jag blev förskräckt när jag såg den konstiga figuren. han hade röda skor och stora ögon och var helgrön med en blå tröja. Varelsen sa: -Hej jag heter 0990 men du kan kala mej 09. Vem är du? -Eh jag är Lars och jag är 9 år gammal. Hur många år är du? -Jag är 10 år gammal. Varför är du här Lars? -Jag är här för kung Boggi behöver hjälp -Åå, sa 09. -Vad! Vet du vem han är? -Ja jag är kung Boggis trogne vän. -Kan du visa mig till honom. -Vist häng bara efter mig jag kan vägen till slottet utantill. -Okej då går vi. Efter vi hade kommit till slottet så gick vi in men vi viste inte vad som väntade oss. Nu hade vi kommit in i slottet då det kom fram massor av monster. En hade bara ett öga och ett svärd sen kom ett monster med än yxa då sa 09. -Det är monster som har fångat kung Boggi men det är lugnt för titta här. 99332201 vips kom det fram ett svärd framför mig jag tog svärdet och dödade monstrena men dom försvann i damm. Sen fortsatte vi tills vi kom fram till fängelsehålan där kung Boggi satt bakom galler. Vi gick fram till kung Boggi och sa: Hej! Han såg lite ut som en björn med stora blåa ögon. Han sa hej -Vi är här för att rädda dig, sa jag. Då sa kung Boggi: -Är du den som hittade brevet? -Ja din trogne vän hjälpte mig och hitta dig. -Å tack 09 du är värkligen en trogen vän. -Å tack min kung -men ni måste hitta nyckeln till låset och den enda som har den är min onda bror kung Pusselbit. -Så gå nu, sa Boggi -Okej men 09 du påminner lite om min morfar för du är exakt lika snäll som honom. -Ja jag är väl rätt snäll Sen gick vi efter typ 4 timmar så sa jag:

-Jag är väldigt trött då sa 09. -Jag med det är väldig tröttsamt att leta efter kung Pusselbit. -Ja det är hopplöst vi lägger oss och sover här i natt. -Ja vi går och lägger oss -god natt 09 -god natt Lars.

Kapitel 6 Listan När jag och 09 vaknade så kom jag på hur jag skulle kunna hjälpa kung boggi. Jag berättade för 09 om min plan. Jag sa att jag måste hämta lite grejer från den verklig världen. Då sa 09: -Det är en jätte bra plan men vad då för grejer? Frågade 09. -Det är hemligt sa jag. -Okej sa 09. -Men vi måste gå till den magiska dörren. -Okej då går vi sa 09. Efter vi kommit fram till den magiska dörren som hade låst sig men som tur var hade jag kvar nyckeln men jag sa farväl till 09 så länge -09 vänta här tills jag kommer tillbaka. -Okej sa 09 -Hej då 09 -Hej då. Jag tog med mig listan tillbaka hem. Dom här grejerna behöver jag: 1 en kniv 2 en sten 3 en pinne 4 ett stort parasoll 5 en klänning

Kapitel 7 Sakerna Så nu var det klart så nu ska jag leta upp allt detta. Först gick jag hem och letade upp en kniv. Jag hittade en kort kniv vid köks fönstret. Då var det klart så jag bockade av det. Sen gick jag ut och letade efter en sten. Jag hittade en stor sten vid stranden så jag bockade av det också. Sen hittade jag en lång pinne och jag behövde en pinne. Så jag tog den och bockade av den också. Sen frågade jag en restaurang ägare om han hade nåt gammalt rosa parasoll. Och det hade han så jag tog det och bockade av det också! Sen gick jag hem igen. Och där hittade inte jag en klänning. Så jag tog och frågade mamma och hon sa att det inte fanns nån klänning hemma. Så jag gick till resturangen igen och titta fall det fanns nån klänning där. Men det fanns det inte så jag gick till stranden och titta fall det fanns nån där men det fanns det inte heller. Så gick jag och frågade morfar fall han hade det och det hade han. Så jag tog den och sa tack men så fick jag lite dåligt samvete så jag sa så här: -Du vet när jag gick in i den magiska världen. Sa jag -Ja sa morfar. Då sa jag: -Ja då träffade jag en annan kompis och jag glömde nästan av dej. Så jag hoppas att du inte är arg på mig. Men morfar sa bara: -Jag är inte arg men det bästa var ju att du berättade. Så som det var. -Tack men vi ses snart -Det gör vi hej då -Hej då. Sen så gick jag tillbaka till den magiska dörren och gick långsamt in med alla grejerna.

Kapitel 8 Ögonblicket När jag kom tillbaka till den magiska världen så sa jag hej till 09. Och han sa hej också nu sa jag att jag var beredd för att besegra kung Pusselbit. Så vi gick till kung Boggis slott när vi var framme så gick vi och letade efter kung Pusselbit. Sen hittade vi honom i tronrummet. Så jag frågade 09 om han hade nån gammal dockvagn och en docka och det hade han. Han frågade vad jag skulle ha det till. Då sa jag att jag hade en plan jag tog dockan och la den i dockvagnen. Sen frågade jag om han ville ta på sej klänningen okej sa han. Sen gav jag honom parasollet och så gick vi till kung Pusselbit. Då sa han hej vilken fin dotter sa han till oss. Då slängde vi av oss dräkterna. Och så gjorde jag en sten hammare av pinnen och stenen och gav till 09 sen tog jag kniven.och skar av repet av kung Pusselbit där nyckeln till fängelsehålan satt. Jag tog den och Sa åt 09 att stanna här och slåss med kung Pusselbit. Sen gick jag till fängelsehålan och befriade kung Boggi. Och sen gick vi till tronrummet och då slog 09 kung Pusselbit i huvudet så han flög in i fängelsehålan. Och han fick en stor bula sen när jag såg in i ögonen på kung Pusselbit så såg han ut som min rektor Anna. Jag tog och låste fängelsehålans dörr och sen var det fred i världen. Sen sa kung Boggi så här -Du har visat dig modig Lars. -Tack kung Boggi Sa jag. Sen sa jag farväl till mina nya vänner och gick in i den magiska dörren.

Kapitel 9 Slutet När jag satt på lektionen så tänkte jag på vad som hade hänt. Då så ringde det ut. På rasten så såg jag att rektorn ramlade jag sprang dit och hjälpte henne. Då så började hon leta efter nycklarna då såg hon att en nyckel var borta. Då gav jag henne den nyckeln till den magiska dörren. Då frågade hon var jag hittat den då sa jag att jag hittade den på marken. Hon blev inte arg men hon verkade se att jag ljög så jag berättade sanningen. När jag var klar så sa hon att det här var en hemlighet mellan oss. Ok sa jag då när skolan var slut så tänkte jag när jag gick hem på vad rektorn sa till mig. Men jag brydde mig inte mer om det. När jag kom hem så var morfar där han frågade mig om jag ville fika med honom. Jag sa ja och sen åkte vi till Söderfiket och fikade. Slut. :) Av Lucas åk 4