Innehållsförteckning. Kapitel 1

Relevanta dokument
Kap,1. De nyinflyttade

- Kom och kolla Tom det är registrerings numret till bilen som körde över mig? Skrek jag till Tom på andra sidan gatan Han kom springande och krama

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Kapitel 1. Innehållsförteckning Kapitel 1 Sida 1. Kapitel 2 Sida 2. Kapitel 3 Sida 3. Kapitel 4 Sida 4. Kapitel 5 Sida 5

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

Flickan som blir ensam

Författare: Thea kjellström och Julia Ahola

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Innehållsförteckning Rudolf sida 1 Welcome to New York sida 2 Mystiska tjejen sida 3 Rymlingen Rebecka sida 4 Passet sida 5 Fångad sida 6

Innehållsförteckning. Introduktion. Kapitel 1Introduktion. sid 1. Kapitel 2Bilhandlarn. sid 3. Kapitel 3Döskallemasken. sid 5

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Innehållsförteckning. Elsa sida 1 Centrum sida 2 Rånet sida 3 Rånarluvan sida 5 Anton Antonsson sida 6 Handklovar sida 8. Elsa

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Gabriella. Innerhållsförteckning

Ön Av Benjamin

Kapitel 2 Jag vaknar och ser ut som en stor skog fast mycket coolare. Det är mycket träd och lianer överallt sen ser jag apor som klättrar och

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

Kapitel 1. Kattungen. "Nu går jag till skolan!" sa jag. "Hej då! " "Hej då Bella!". När jag gick ut såg jag en snöflinga, jag tog den med min vante.

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Den kidnappade hunden

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Tills någon annan öppnar dörren.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Dagboken av Melker p

DIAMANTEN. Simon var i skolan och jobbade med matte, han kom till ett tal som handlade om diamanter.

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Olle

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Innehållsförteckning Kap 1 sida 2 Kap 2 sida 3 Kap 3 sida 4 Kap 4 sida 5 Kap 5 sida 6

Innehållsförteckning

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina


Hej alla föräldrar och barn!

Min försvunna lillebror

MAR TIN JONOLS Art nr MARTIN JONOLS

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Författare: Filippa Adolfsson

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Kapitel 2 Övernattning

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Du är klok som en bok, Lina!

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Kapitel 1 Kalle och polarna!

SAGAN Om RÄVEN. Av Freja Fortier

MORDET : vid polisstationen, telefonen ringer och Anders svarar. - Hej du har kommit till Polisstationen vad har hänt?

Lässtrategier för att förstå och tolka texter samt för att anpassa läsningen efter textens form och innehåll. (SV åk 1 3)

Författare: Svea Assarsson. Rymdresan. PS: Läs inte boken på kvällen.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Kapitel 1 Resa till Hawaii! Det var fyra personer som heter Alva, Eddie, Emil och Julia. Alla hade föräldrar utom Emil han hade bara en mamma.

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Du är klok som en bok, Lina!

Varför??? För om han säger ja så kan vi snoka runt och se om vi hittar några bevis på att de kommer tillbaka,idiot!!!

Innehållsförteckning:

Ön, en äventyrs berättelse. By Zion

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Den försvunna diamanten

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

SFI-KURS C OCH D. ALKOHOL I SVERIGE. Ung och alkohol. Detta är ett utdrag från Så påverkas vi av alkohol, ett utbildningsmaterial på lätt svenska.

Jonatan 5C Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Svenska från början 3

- Vad önskar du dig då? Säger mamma och smeker handen mot min kind. - Ehhmm..

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk

Sömngångare. Publicerat med tillstånd Förvandlad Text Mårten Melin Bild Emma Adbåge Rabén & Sjögren. I_Förvandlad2.indd

SMÅLAND. Kapitel 1. - Jag har en ide vi kan väl resa genom Sverige, till. - Jaa det är en jätte bra ide men, vad ska vi göra med min

Den kidnapade sångerskan. Anna, Camille och Axel

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

förstod man vart man skulle och man bara kände hur fort man åkta uppåt mot rymden. Kapitel 3-SMS från rymden Vi var så nervösa och lite rädda men vi

Kvällen har kommit och Wilma ligger i sin säng och tittar upp i taket. Hon släcker sänglampan och gäspar stort och länge. Wilma är trött.

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kapitel 3. Här är en karta över ön

ABC klubben. Historiestund med mormor Asta. Av Edvin Bucht. Djuptjärnsskolan Kalix

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

1. Låt mej bli riktigt bra

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Hej! Att tänka på innan du börjar:

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Transkript:

Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt namn är Zara. Jag är 13 år och bor i New York med mina föräldrar och mina två små bröder. Jag är väldigt nyfiken av mig och vill alltid veta allt. Jag älskar brott och är inte rädd för någonting. Min mamma jobbar i en klädbutik där hon oftast står i kassan och ibland går runt och hjälper folk. Min pappa jobbar som mäklare, han säljer hus åt folk och sitter ibland vid datorn och jobbar men visar oftast husen för folk. Mina bröder är 6 år och har precis börjat i förskolan.

Vi är en väldigt stor släkt eftersom både mamma och pappa har fyra syskon var och alla har barn. Min bästa kompis heter Cilla vi har känt varandra sen vi var 2 år gamla. Cilla gillar friidrott och att sjunga och hon är också väldigt nyfiken men är inte så jätte modig men det flesta tycker hon inte är så läskigt. Våra föräldrar känner varandra så vi äter ganska ofta middag tillsammans. Jag gillar New york för det är oftast väldigt just ute och det gör så att det inte är lika läskigt, men på natten är det ganska läskigt för att det finns väldigt många tjuvar och mördare. Just nu är det sommar då är det varmt och skönt och väldigt just ute. Jag gillar också friidrott och att sjunga precis som Cilla gör. Kapitel 2 Jagad Jag och Cilla var på väg hem från Klara, våran kompis. Klockan var 11 på kvällen. Det var väldigt mörkt och läskigt ute. Jag släppte av Cilla vid porten till hennes lägenhet. Nu gick jag helt själv i mörkret och det var ganska långt hem därifrån. Nu var det kolsvart, det var bara några gatlampor som lyste. Jag tyckte inte det var så läskigt men det var mörkt och jag såg inte så mycket. Jag märkte att någon gick bakom mig, jag började springa och då började personen bakom mig också springa. Jag brukade inte vara rädd men just i den stunden var jag skräckslagen. Sen hörde jag sirener, det var polisen. Jag blev lättad, jag hörde dom springa efter personen som sprang efter mig. Sen vände jag så fort som möjligt åt polisens håll så tjuven eller mördaren också skulle springa dit. Tjuven gick på det och sprang rätt mot polisen.

Polisen tackade mig för det och skjutsade sedan hem mig till min lägenhet. När mamma och pappa öppnade dörren till lägenheten stod dom häpna och frågade: Vad har hänt Zara? Polisen berättade och sedan gick dom. När dom hade gått frågade mamma och pappa mig: Mår du bra? Är du skadad? Jag mår bra och jag är inte skadad, sa jag till mamma och pappa. Vad bra, sa mamma. Sedan gick jag och lade mig i sängen. Först låg jag och funderade på vad som hade hänt och sedan var jag så trött så att jag somnade. Kapitel 3 Slagna Några veckor senare när allt nästan hade varit glömt ville jag gå till platsen där tjuven hade jagat mig, jag ville veta om det var en engångsgrej eller om det fanns fler tjuvar/läskiga/skumma personer. Den här gången var jag inte själv utan Cilla var med mig. Vi gick dit sent på kvällen och så fort vi kom dit började lampor släckas och det började blåsa. Sen hörde vi steg och en person var bakom oss, den här gången var jag lugn men Cilla var skräckslagen! Man hörde stegen närmare och närmare och han gick förbi och tog något ur min väska.. det var min mobil han tog!? Men varför? Helt plötsligt dök säkert 10 stycken stora killar/män fram!! Dom började knyta knytnävarna och alla hade omringat oss! Nu var dom bara 1 meter ifrån oss, dom började slåss, det gjorde så ont, dom slog jätte hårt! Jag svimmade och när jag vaknade var polisen där och mina föräldrar och Cillas föräldrar var också där. Var är Cilla? frågade jag. När jag sen kollade åt höger låg hon där bredvid mig, helt blodig! Men Cillas föräldrar verkade lugna.

Kommer Cilla klara sig? frågade jag polisen. Hon är allvarligt skadad men om några dar mår hon bra igen, sa en av poliserna. Vad hände egentligen?frågade en av poliserna. Jag och Cilla gick här och helt plötsligt kom en man bakom mig. Han tog min mobil och sen kom 10 män och slog ner oss, sa jag till poliserna. Dom bara slog,inte sparkade? frågade en av poliserna. Precis, sa jag. Vi åkte in till sjukhuset. Poliserna kom in och sa: Vi kommer att försöka lösa brottet men eftersom ni inte har några vittnen är allt inte helt löst, men vi förstår att ni blivit slagna eftersom ni har sår och blöder, sa den ena polisen. Det finns flera ligor som gör sånt på nätterna så vi vet inte exakt, men det är en liga som gör sånt väldigt ofta och ledaren, alltså den som bestämmer, har svart hår och ofta skinnkläder. Kan ni beskriva personerna? sa en annan polis. Det var mörkt så jag vet inte men alla hade svart hår och en kille hade svarta skinnkläder, sa jag. Okej, då vet vi! Hej då, sa poliserna. När poliserna hade gått sa jag: Jag ska undersöka det här! Jag vill veta vem det var som slog mig och varför! Sen åkte jag hem och gick och la mig.

Kapitel 4 Killen i kassan Nästa morgon när jag vaknade åkte vi till sjukhuset för att kolla till Cilla, men hon var inte där. Dom på sjukhuset berättade att Cilla mått bra och att hon hade åkt hem med sina föräldrar. Vi åkte hem till Cilla och hon mådde bra, som tur var. Jag och Cilla gick till affären för att köpa glass. Killen i kassan verkade bekant, jag fick rysningar av honom. Han hade svart hår och skinnjacka på sig. När jag gick kollade han konstigt på mig. På hemvägen berättade jag allt för Cilla om vad polisen hade sagt och hur dom där killarna hade sett ut. Jag berättade också för henne att jag skulle undersöka det och frågade om hon ville göra det med mig. Det ville hon. Jag berättade för henne om killen i kassan. Kan vi inte gå och ställa frågor till honom för att se om det är han, sa Cilla. Jaaa! Men vilka frågor? Det kanske inte är han så vi får inte vara för misstänksamma, sa jag då. Först kan vi ju säga att vi ska göra en undersökning och att det är polisen som har skickat oss, och om han blir skakis fortsätter vi fråga frågor som: vad brukar du göra efter jobbet och vad gillar du och göra på din fritid, sa Cilla. Okej, men om han inte blir skakis då? frågade jag Cilla. Då fortsätter vi bara fråga frågor och ser om vi får fram något från de, sa Cilla. Vi hämtade penna och papper och skrev sedan ner frågor. När vi kom till affären var han borta, när vi gick ut igen såg vi honom springa på andra sidan gatan. Kom vi springer efter! sa jag till Cilla. Bra idé! Men vart tog han vägen? undrade Cilla Där han sprang bakom hörnet, sa jag. När vi kom dit var han borta.

Aja, vi får gå till affären imorgon igen och fråga frågorna då, vi kan ju också komma på flera frågor hemma, sa jag till Cilla. Okej då, sa Cilla. Sen gick vi hem till mig, när vi kom hem åt vi middag. Det blev pizza. Efter maten gick vi till mitt rum där vi försökte komma på mer frågor. Vi kom på några fler frågor men inte många. Den kvällen sov Cilla över hos mig. Innan vi somnade pratade vi om vad som hade hänt och hur vi skulle göra imorgon. Sen gick vi och la oss. Kapitel 5 Frågorna På morgonen när vi gick upp åt vi frukost. Jag åt fil med flingor och Cilla åt två stycken mackor med ost och skinka på. Vid ungefär 12, halv 1 gick vi ner till affären och han satt i samma kassa som igår. Jag och Cilla gick fram till honom och sa:

Hej! Vi är skickade från polisen, vi ska gå runt och fråga frågor till slumpmässiga personer om vad dom gillar att göra på fritiden, är det okej om vi ställer några frågor? Okej! fråga på bara, sa han trevligt och stabilt. Bra vi kör igång! sa Cilla. Vad gillar du att göra på din fritid när du inte jobbar? frågade jag. Jag brukar hänga med mina kompisar, svarade han. Vad brukar ni göra då? frågade Cilla. Spela spel, sa han. Vad för spel? undrade jag då. Schack, vi har en schackklubb, svarade han. Okej, det var alla frågor, Hej då! sa vi och gick. Hej då! sa han tillbaka. Okej, det var inte han, sa jag till Cilla. Nej, verkligen inte, sa Cilla. På vägen hem såg vi något konstigt, det var en kille i skinnjacka, svart hår och han såg väldigt bekant ut! Jag visade Cilla och hon tyckte det samma. Vi följer efter! sa jag till Cilla. Är du galen? Tänk om dom börjar slåss igen? sa Cilla. Kom igen det blir spännande! sa jag till Cilla. Okej då, sa Cilla. Vi måste skynda vi kommer tappa bort honom! ropade jag till Cilla. Där är han! sa Cilla. Han hade sprungit bakom hörnet. När vi kom dit var han borta. Kapitel 6 Fångade Plötsligt ser vi killen! Han står bakom hörnet lite längre fram. Cilla tar fram sin mobil så att hon sedan kan ringa polisen, när han ser att hon tar upp mobilen börjar han springa! Kom igen vi måste springa efter! sa jag till Cilla. Vi sprang så fort vi kunde efter honom. Jag ringer polisen så länge, sa Cilla.

Cilla hade högtalare så att vi båda kunde prata och höra. Vi har hittat killen som hoppar på och slår folk! sa vi till polisen. Bra, sa polisen. Sen frågade han var vi var och vi berättade var vi var någonstans. Efter ungefär 3 4 minuter hörde vi sirener och strax efter det var polisen efter oss. Hoppa in så slipper ni springa, sa en av poliserna. I polisbilen satt jättemånga poliser: Varför är det så många poliser? undrade jag. Eftersom när vi kommer fram är säkert hela hans gäng där och då behövs flera poliser för att kunna gripa dom, sa en av poliserna. Just det så klart! sa jag till polisen. Kolla där är han och lite längre fram är hans gäng! skrek Cilla. Vi körde fram i full fart, när vi kom ut hoppade alla poliser ut ur bilen. Hela gänget var där, dom började göra motstånd men poliserna hade dom i ett fast grepp. Poliserna släppte av oss hemma igen, innan dom åkte frågade jag: Vad kommer hända med dom nu? Dom kommer åka i fängelse, sa en av poliserna. Okej, hej då, sa jag och Cilla. När vi kom in frågade mamma och pappa vad som hade hänt och varför polisen hade släppt av oss. Vi berättade allt i detalj och varför polisen släppt av oss. Sen kom Cillas föräldrar och vi åt middag båda familjerna tillsammans. Slut! Den här boken handlar om en tjej som är 13 år och bor i New York med sin familj. En dag blev hon jagad av en man som sedan blivit tagen av polisen. Några veckor senare vill hon gå till platsen där hon blivit jagad av mannen men den här gången är hon inte själv, utan hennes bästis Cilla är med henne. Dom går ut sent på kvällen och när dom kommer dit väntar ett oväntat besök av några män som gillar att slåss, tjejerna blir slagna och svimmar, när dom vaknar är polisen och deras föräldrar där. Läs mer för att veta vad som händer med tjejerna i fortsättningen.