Kapitel 1 Vad händer? Kapitel 2 Brevet. Konstigt.

Relevanta dokument
Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5


Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Magiska dörren. av Sara Pavlova

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Magiska dörren. Julia Björklund

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!


Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1 - Hej Jag heter Gustav och min kompis heter Olle. Vi är bästa vänner. Jag går på Lönnskolan och jag är 8 år. Min kompis är 8 år.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Kapitel 1 Jag sitter på min plats och tänker att nu ska jag åka till Los Angeles, vad spännande. Kvinnan som sitter bredvid mig börja pratar med mig.

Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Den kidnappade hunden

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Den hemliga dörren...

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Den magiska dörren Av julia

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

Tills någon annan öppnar dörren.

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.

kapitel 4 en annan värld

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Magiska dörren. Tuva Lundström

Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson

Kapitel ett- Den magiska dörren

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Den magiska dörren. av David Olsson Bergmansson

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Blixten och hans Vänner kapitel 12

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det.

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

Kapitel 1 Det hade ringt in för flera minuter sen, ändå så kom nästan ingen till klassrummet.

Publicerat med tillstånd Jättarna anfaller Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2012

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Den magiska dörren. Kapitel 1

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Jag åker in i molnet. Piloten säger att vi flyger över Bermuda triangeln. Jag tycker att det är en spännande plats Bermudatriangeln.

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Den magiska dörren. Albin Vesterlund


Kapitel 1 Hej! Jag heter Putte, jag är 9 år och går på skolan i kulköping! Min bästa kompis heter Berra, vi är världens bästa vänner.

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Kapitel 2 Brevet. Oj är det skrivet på guldpapper med silverbläck? Det var fint. Men varför just jag? Är det något speciellt med mig eller varför?

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Den magiska dörren Av: Maja

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Innehållsförteckning Kapitel 1- Hej! Sid. 4. Kapitel 2- Brevet Sid. 6. Kapitel 3- Nycklarna Sid. 8. Kapitel 4- En annan värld Sid.

Magiska dörren Elin Gustafsson

Av: Martina Gustafsson

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Våra äventyr i Höga Landet

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Magiska dörren Av: Filippa

Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Transkript:

Ludvig!!!! Broman

Kapitel 1 Vad händer? Hej jag heter,holger jag är åtta år. Jag går på en super trist skola som heter stripo. Min bästis heter Oscar Rumpeson. Men han är i Africa nu. Men vänta litet! han ska vara hemma nu!? Vad är det här Oscar? Kom fram ur ditt göm ställe nu! hallå? Oscar!vad händer? Kapitel 2 Brevet En dag när jag var ute på rast såg jag någonting som liknade ett papper under dörren. Eh... vad är de där?! det är ett brev, något som jag inte behöver bry mig om, men det vore ju värt och kolla,, det står (på kuvert får ej vid röras). Det är nästan så att man vill röra de. Okej jag öppnar de då. Det står: Hej. mitt Namn är Ilf Denna dörr leder till ett magiskt land. I landet är det fullt av grottor som ä-- Konstigt.

Kapitel 3 en magisk nyckel Undra vem brevet var skrivet till? Behöver det(om det nu inte var en den)hjälp? Men vem har nyckeln? Kan det vara gymnastik läraren? Han har ju en stor nyckel knippa. Kan det vara någon annan en han? Är det vakt mästaren? Är det matte läraren? Hm... i morgon är det gymnastik, då kan jag passa på att sno nyckeln. Kapitel 4 nyckeln äntligen! Nu är det gymnastik. Nu är det dags att sno nyckeln, tänkte Holger. Om det nu är gymnastik läraren som har nyckeln. Nu när gymnastik lektionen var slut hade jag fått tag i nyckeln. Nu behöver jag bara öppna dörren. Då springer jag dit. Nu är det dags att öppna denna värde lösa dörr. Jag måste bara hitta rätt nyckel... aha den här ser ut och passa i nyckelhålet. Dörren gnisslar. Vad är det här. Det ser ut som en stor tunnel. Hu finns det någon annan väg att gå. Oh nej, ingen annan väg att gå. Då går jag rakt fram in i tunneln(så jag inte ska tappa bort mig). Aj, vad i hela. Vad är det där. Det ser ut som ett svärd. Ett helt vanligt svärd, och vad är det här en gammal rulle det står:

dess- Eh, vad är det som låter. Åy. Kapitel 5 Trollkarlen Konstiga skrik... nu kommer det igen. Jag ser någonting där borta. Det ser ut som, som goblins. Hjälp tänkte Holger. plötsligt såg Holger ett vitt ljussken. Det blixtrade till, och goblinsarna låg på marken. -Hej sade Holger. vad heter du? Jag heter Ilf sade han med en hej röst. Är du en Trollkarl frågade Holger. Alldeles riktigt, jag är en Trollkarl. Är det här ditt svärd? frågade Holger. Eh... varför frågar du sade Ilf. -Jag bara undrar, hur så. Jag har ingen aning om vems det är sade Ilf. Du kan ta svärdet Holger sade Ilf. Holger hade gått i fäktning ett halvår men var inte jätte bra på det. Okej sade Holger skeptiskt. Men vart ska vi gå nu undrade Holger. Vi behöver ta oss förbi ismuren sade Ilf. -Ismuren, vad är det? -Det är en hemsk mur som står runt en stor fästning som antagligen ligger i ruiner nu. -Varför kallas den ismuren. -Ifall man hugger i den så forsar det ut vatten. -Jag förstår. -Jag ska förklara mer, men inte här.

Kapitel 6 stormar muren! För att ta oss förbi muren måste vi ha: fem hinkar med vatten hacka levande pirayor -Då går jag till min värld och tar hit det saker som vi ska ha. Hej då. -Hej då. efter två och en halv minut var Holger tillbaka. -Har du allt? -Ja a då. -Det är allt vi behöver. -Är det inget mer? -nej inget mer. Det är det vi behöver. -Är du säker på det. -Helt säker. Vad är det vi väntar på, vi sticker då. -Är det här ismuren? -ja. -Hur gör vi nu då? -Börja hacka. -Eh... i muren. -Nej i marken. -Okej. kras kras lät det. -Nu hällut dem fem hinkarna med vatten i hålet. -Låt mig gissa, nu är det pirayorna eller. -Helt riktigt. - Har du tänkt att pirayorna ska äta upp ismuren. -Tja dem tål ju vatten så. -Bra ide Ilf. Kras kras lät det igen när pirayorna åt sönder ismuren. -Här är den ur gamla fästningen. -Ska vi in dit, eller jag vet inte vad. -Självklart. -Är du helt säker på det. -Nu går vi in i fästningen. -Okej då. Det är mörkt här inne. har du en lyckta Ilf? -Ja. Är den elektrisk? -JAA. -Bra. Är den ny laddad? -Sluta fråga mig om saker, JAA!! -Du, varför är vi här egentligen? -Jo du det finns en man som har utrotat mitt folk, och nu är det bara jag kvar. -Jag förstår.

Kapitel 7 vem är det?? Att vara i denna fästningen känns inte bra alls. -Varför? -För att vi letar efter någon som utrotar andra. -Jag förstår. Stenar rasar