Nivå 1 ANKOMST. Har du bagage? Ja, jag har en ryggsäck och en stor väska. Ok, Jag tar väskan och du tar ryggsäcken, okay?



Relevanta dokument
SVENSKA Inplaceringstest A

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

1. Olle använder glasögon därför att han.dåligt. 2. Johan behöver en hörapparat därför att han hör dåligt med det vänstra

Prov svensk grammatik

Ord och fraser. Vi pratar om väder. Uttal. Väder-kommentarer. Grammatik:

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson

!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Träffen! Ett filmmanus av! Linda Åkerlund!


Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Haki Gud behöver våra. händer och fötter

Svenska inplaceringstest 4 (självdiagnostiskt)

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Gabriella. Innerhållsförteckning

Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå. Bussarna kommer gå (allting rullar på). Dagen då mitt hjärta slutar slå.

Afasiverksamheten i Stockholm

Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Den kidnappade hunden

Min dagbok. Av: Iris Frick

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Svenska från början 2

Kurt qvo vadis? Av Ellenor Lindgren

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Sju små sagor. i urval av Annika Lundeberg

contrôle continu en français Bonne chance!!! prénom...résultat...sur 100%

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Ja jag la bort den sa mamma. Den ligger i mitt rum sa mamma. Kan du vara kvar i luren? En liten stund sa mamma. Men pappa är ju borta i en månad och

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

EXEMPELTEXTER SKRIVA D

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

kapitel 4 en annan värld

Du är klok som en bok, Lina!

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Kompisböcker 1-2 Facit

Min skola - ቤ ት ቤ ት ት ም ህ ር ተ ይ. Klassrum ክ ፍ ሊ Matsal መብል ዒ መግ ቢ. Lekplats መጻ ወ ቲ ቦ ታ. Bokhylla ከ ብሒ (መቐ መጢ. Kontor ቤ ት ጽ ሕፈ ት.

Skolår 2 Läsförståelse Svarshäfte

RESAN. År 6. År 7. Målet i år 7 är att klara av nedanstående resa:

SVENSKA Inplaceringstest A

Kap,1. De nyinflyttade

Din uppgift: trovärdig verklig inte

Resan ORDLISTA HANS PETERSON ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

AD/HD självskattningsskala för flickor

Anel Muhic, Kyrkhults skola, Olofström. Pronomen

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

Studiebrev 13. Háskóli Íslands Svenska lektoratet Höstterminen. Grammatik I (2,5 p) H [ects: 5] Lärare: Maria Riska mar@hi.is.

Den magiska dörren. Kasper Lindström

10 september. 4 september

Facit Spra kva gen B tester

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin.

Vi hoppas att ni har glädje av berättelsen om Undra!

hennes kompisar, dom var bakfulla. Det första hon säger när jag kommer hem är: -Vart har du varit? - På sjukhuset Jag blev så ledsen så jag började

UGGLEPOSTEN 2011:1 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

ALEXANDRA BIZI. Flabelino. och flickan som inte ville sova. Illustrationer av Katalin Szegedi. Översatt av Carolin Nilsson

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.


Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Kapitel 1 ljudet Jag hörde något hörde du det vad ljudet vart i golvet. Jobba nu ja ja men jobba då ja. Jag hörde det igen jag hörde också det det

Författare: Can. Kapitel1

1 december B Kära dagbok!

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Mitt liv. Dans. Dagbok. Av Lina Sjögren. Jag heter Ella. Sovmorgon BFF Milla

Inplaceringstest A1/A2

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Om författaren. Om boken Det handlar en tjej som hittar ett monster i en källare. Tjejen heter Sara och går i Årstaskolan.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

PHRASES ESSENTIELLES 1. jag är svensk. är du svensk? jag är inte norsk. var bor ni? vi bor i Sverige. vad heter du? jag heter. vad heter ni?

Det låter underbart! Och hur gör man? Om jag vill träffa en ny kompis? Ja, då får man komma till oss och då gör vi en kort intervju.

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Reseguide till London

TEST POZIOMUJĄCY Z JĘZYKA SZWEDZKIEGO NA POZIOMIE B2. Lycka till!!!

Skriva berättande texter

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Var det så, Ella? Bar du hela världen på dina unga axlar? Inte bara din egen tsunami utan också våran. ( )

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Max, var är du? LÄSFÖRSTÅELSE MARIA FRENSBORG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Monstret. Av Natalia Zielinska

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Innehållsförteckning. Kapitel 1

HITTA MATRÄTTEN! SÅ ATT ALLA FÅR ÄTA SIG MÄTTA

Barn och vuxna stora och små, upp och stå på tå Även då, även då vi ej kan himlen nå.

Vem vinkar i Alice navel. av Joakim Hertze

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Caroline. af Ugglas. vad var det jag sa

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Manus till hörförståelseövningar, Svenska i Engelska parken. kapitel 1: alfabetet. jag läser alfabetet, de upprepar

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Jakten på färgpiraterna

In kommer en ledsen varg. Berättaren frågar varför han är ledsen och vargen berättar om sina tappade tänder

Transkript:

Nivå 1 ANKOMST Hej! Är du Sandra? Ja, det är jag. Och du är du Erik? Ja, äntligen. Hur mår du? Bra tack, och du? Bra, tack. Och resan. Gick den bra? Inte illa Jag är ganska trött och jag är törstig Det är varmt, eller hur? Ska vi ta en coca cola i baren? Gärna! Har du bagage? Ja, jag har en ryggsäck och en stor väska. Ok, Jag tar väskan och du tar ryggsäcken, okay? Okay. Då går vi först till baren och sedan hem. Bra! FAMILJ Det här är jag. Det här är min mamma. Hon heter Christina. Min pappa heter Martin. Det här är min syster. Hon heter Ida. Hon är tretton år. Det här är mina bröder Emil och Anton. De är tvillingar. De är åtta år. Det här är min mormor Josefin. Hon är mycket gammal. Vi har en hund. Han är mycket snäll. Han heter Fido.

BOSTAD hall kök vardagsrum badrum sovrum uteplats toalettrum dörr fönster trappa MÅLTIDER Vad vill du ha Erik? Jag är hungrig. Jag vill ha tomatsoppa. Mmm. Jag vill ha en sallad. Vad tar du som huvudrätt? Jag vill ha pizza. Jag också. Jag tycker inte om kyckling. Vad vill du ha som dessert? Chokladkaka. Samma för dig? Ja, jag älskar choklad! Och sedan, te eller kaffe? Te. Jag vill ha kaffe. Ska vi beställa? Okay, glöm inte vatten. VÄNSKAP Det är mycket folk! Ja, mycket vänner. Vänner från skolan? Pojkar och flickor från min klass. Vem är din bästa vän? Sven. Det är hans födelsedag idag. Titta, han är där borta med sin flickvän.

Åh! Och du då, Erik, har du någon? Ja, hon ringer mig hela tiden. Tycker du mycket om henne? Jag är tokig i henne! ATT ITTA Ursäkta mig, kan ni säga mig var utgången är? Damen: Det finns 3 utgångar. Vart ska du? Jag söker en hållplats för spårvagnen. Spårvagn nummer 5. Damen: Då är det utgången till vänster. Hållplatsen är nära stationen. Och biljetter? Damen: Gå rakt fram. Biljettkassan är till höger. Men där, det är ju en pizzeria. Damen: Nej, inte där. Före pizzerian. Tack så mycket... BESÖK Det är en fin stad! Finns det ett zoo? Nej, det finns det inte. Och ett nöjesfält? Ja, det finns det. Är det i närheten? Ja, det är alldeles i närheten. Och minnesmärken och museer? Ja, det finns några minnesmärken och mycket intressanta museer. Är de långt härifrån? Ja, de är i gamla staden. Finns det gågator? Ja, det finns fina gator med små affärer och restauranter. Bra! Vi går dit! Och kartan över staden? Jag hittar vägen.

HÄLSA Apotekaren: Mår du inte bra? Nej, jag mår inte bra. Apotekaren: Har du ont? Ja, jag har ont i halsen. Apotekaren: Huvudvärk också? Ja, huvudvärk också. Apotekaren: Du är ganska varm. Du har feber. Verkligen? Jag har ingen febertermometer. Apotekaren: Du har en svår influensa. Vad kan jag göra åt det? Apotekaren: Gå till doktorn! Nu genast? Apotekaren: Ja, direkt! Här får du en ask aspirin. Tack för medicinen. Hur mycket kostar det? Apotekaren: 26 kronor, tack. Varsågod. Apotekaren: Krya på dig. Hejdå. Hejdå. VÄDERLEK Det är soligt i Portugal. Det regnar i Spanien. Det är mulet i Frankrike. Det blåser i Österrike. Det snöar i Storbritannien. Det är storm i Rumänien. Det är mulet och blixtrar i Sverige. Det är dimma i Italien. Det är kallt i Europa. Det är varmt i Afrika.

TID Äntligen! Jag har väntat på dig i en halvtimme! Jag är ledsen. Jag hittar inte min mobil. Jag vet inte vad klockan är och jag kan inte ringa heller. Nu är det för sent för filmen. Går vi i morgon? Men jag åker i morgon. Åker du i morgon? Ja, jag åker till Österrike. Jag har redan varit här i tio dagar. Vilken tid åker du? Jag vet inte. Vi ser efter vad det står på biljetten. Ohhh! Jag ser att du har din mobil! Har du din biljett? Här är min biljett. Vad står det? Karlstad, 15.08, 11.15. Såklart: det är fredag den 13 idag. Och du åker inte i morgon utan i övermorgon. NÖJEN Läser du en seriebok? Ja, jag älskar dem. Jag är en manga fan. Jag känner inte alls till det, visa mig! Titta här! Kommer du med mig på bio i kväll? Vad ska du se? Marvin Gayes liv. Vem är det? Han är soul-sångare. Jag förstår inte. Kan du upprepa? Det är soul music. Ja, toppen! Åhå, din bok är bra. Jag vill behålla den. Uhum Ja, om du vill...

INKÖP Kan jag hjälpa dig? Jag letar efter en liten resväska. Vad tycker du om den här? Ja, jag tycker om den. Jag tar den. Bra. Var finns skoavdelningen? Där borta, bredvid fotoavdelningen. Tack. Varsågod. Ha en bra dag. SKOLA Hej! Mår du bra? Nej, jag har lektioner hela dagen... Och ikväll? Jag har mycket arbete att göra. I vilka ämnen? Matte och geografi. Jag har inget att göra! Varför? För i morgon ska jag på utflykt. (ljud : Ring!) Skynda på, det ringer. Vi är sena! Vilken sal är lektionen i? Följ mig, den är i labbet. Bra! Vilket djur ska vi skära upp idag? En groda!