Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Relevanta dokument
Kapitel ett- Den magiska dörren

Magiska dörren. Tuva Lundström

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.


Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Kapitel 1 - Hej Jag heter Gustav och min kompis heter Olle. Vi är bästa vänner. Jag går på Lönnskolan och jag är 8 år. Min kompis är 8 år.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Magiska dörren. Julia Björklund

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Hemliga Clowndocka Yara Alsayed

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

Magiska dörren Av: Filippa

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Den magiska dörren. av David Olsson Bergmansson

Det låter ifrån källaren. Kjelle går ner. När han öppnar dörren ser han en stor och arg...

Kapitel 1 Hej! Jag heter Putte, jag är 9 år och går på skolan i kulköping! Min bästa kompis heter Berra, vi är världens bästa vänner.

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Den magiska dörren. Linn Larsson

Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

Kapitel 3- Affischen. När vi var ute på rasten såg jag en affisch. Det stod: Inga nyheter! Ni behöver inte läsa tidningen eller titta på tv.

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Om författaren. Om boken. Namn Aron Ålder 9 år Intressen Fotboll och mat Klass 3b Tack till Love Dohns Josef Sahlin

Innehållsförteckning Kapitel 1- Hej! Sid. 4. Kapitel 2- Brevet Sid. 6. Kapitel 3- Nycklarna Sid. 8. Kapitel 4- En annan värld Sid.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Kapitel 1 - Hörde du ljudet? sa Laura. - Vad för ljud? Alla pratar ju sa Minna. - Ljudet från golvet, sa Laura. Arga Agneta blängde på Laura och

I dag är det sommarlov. Chloe och Sandra har precis fått reda på att de ska åka till Karlsborg för att dom ska hyra en sommarstuga där.

De är snart Om 7 dagar är de sommarlov i Sverige och alla barn får sommarlov ha ett härligt sommarlov. PS, titta inte på baksidan!

Den magiska dörren Av: Maja

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR

Kapitel 1 Hej Kapitel 2 Brevet

Leo och Tigi på äventyr. En berättelse författad av 3B i december 2014

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

Magiska dörren. av Sara Pavlova

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Om författaren. Om boken

Den kidnappade hunden

Innehållsförteckning. Elsa sida 1 Centrum sida 2 Rånet sida 3 Rånarluvan sida 5 Anton Antonsson sida 6 Handklovar sida 8. Elsa

Tills någon annan öppnar dörren.

Kapitel 1 Det här är jag!!

Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"

Om författaren Namn Ålder Intresse Böcker som jag inspireras av Tidigare utgivna böcker Tack till Om boken

Den magiska dörren. Kapitel 1 - Hej

Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

Kap. 1 Ljudet. - Sluta tjuvlyssna, Tommy! Just då blängde Ulf på Mimmi. Han sa åt Mimmi att inta skrika så åt sin snälla klasskompis Tommy.

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.

Kapitel 3- Affischen. När Anna gick till skolan så såg hon en affisch, det stod:

kapitel 4 en annan värld

Kapitel 1 ljudet - Hörde du ljudet? sa Max. -Vad då för ljud? frågade Tom. - Det ljudet som kom underifrån. -Va, underifrån? -Ja, underifrån, sa Max.

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Magiska dörren Elin Gustafsson

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Linnéa M 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget


Kapitel 1. Drakägget

Transkript:

Den magiska dörren skriven av Diana och Leia.

Kapitel 1- Hej Hej jag heter Heidi. Jag är 8 år. Jag gillar hästar. Min favoritfärg är rosa. Mitt hår är blont. Jag har blåa ögon. Jag har en hund som heter Lusia. Hon har brun päls och har gröna ögon. Mina favoriträtter är Takos och pizza. Jag har många vänner. Min fröken heter Eva. Hon är jätte snäll. Jag har ett födelsemärke som jag fick när jag var liten. Den ser ut exakt som en sköld. Den är cool och om den kommer ni få veta mer om i den här berättelsen. Jag är rädd för Linnéa som går i klassen. Hon har brunt långt hår och bruna ögon. Hon säger alltid att hon är bäst. Det går en kille på min skola, som jag tycker om. Han har brunt kort platt hår. Han är snygg, tycker jag. Min bästa kompis heter Alice. Hon är snäll och vi leker oftast. Kapitel 2- Brevet En gång på skolan gick jag in på museumet. Plötsligt hörde jag ett vindslag. Den mystiska dörren öppnades långsamt, så att den stod på glänt och ut flög ett mystiskt brev. Brevet skakade, sen pratade det och sa. - Hjälp, du är den enda som kan hjälpa mig. Jag har hamnat i fängelse hos den onda drottningen Dark Queen. Bakom dörren finns det en magisk värld, som man bara når med sin fantasi. Den heter Terra Bifia. Hälsningar Bredix!

Kapitel 3- Nycklarna Jag fick helt plötsligt en idé att gå till biblioteket. I biblioteket såg jag Linnéa som hade den boken jag letade efter. Skölden som är på den mystiska dörren är likadan som den på boken och också som mitt födelsemärke. Varför måste det vara just hon av alla som har boken? Måste det vara just hon? Plötsligt kom det ett vinddrag som gjorde att Linnea tappade boken. Kapitel 4- En annan värld Jag sprang fort fram och tog boken så fort jag kunde och som tur var såg Linnea ingenting. Jag gick mot dörren, tog mitt födelsemärke och boken mot dörren och då sögs jag plötsligt in i genom dörren. Dörren försvann och jag hade hamnat i en magisk värld som bara var av fantasi. Plötsligt hörde jag ett ljud. Klamp klamp klamp klamp klamp. - Vad var det? sa Heidi högt för sig själv.

Kapitel 5 En annorlunda vän Då såg jag plötsligt en människa med rådjurshovar. Den galopperade så fort att den höll på att springa in i mig. När den skulle stanna hann den inte det, så vi krockade. Rådjursmänniskan bad om ursäkt och sa att den hette Dowi. Sen undrade den vad jag hette. Dig har jag aldrig sett här. Då berättade jag att jag hette Heidi och att jag kom från jorden. Dowi ville att vi skulle bli vänner. Det vill jag gärna, så jag svarade JA! - Kan du hjälpa mig och hitta Bredix, undrade jag. - Jag vet var han finns. Kom! svarade Dowi. Så gick dom mot fängelset. Kapitel 6 Mitt uppdrag Vi kom fram till fängelset där dörren stod på glänt. Vi öppnade dörren försiktig så att vi kunde komma in. Vi smög försiktigt fram på golvet. Det var mörkt, kallt och fuktigt och helt plötsligt hörde vi ett ljud. Någon var på väg åt vårt håll, så vi gömde oss snabbt bakom en låda som stod på marken. Ljudet kom närmre och närmre och då såg vi någon med svart kappa, svarta byxor och en svart tröja. Då viskade Dowi att det där är Dark Queen. - Dowi, sa Heidi, jag har en idé! Om jag smyger till min värld och hämtar en pinne, en krok en limpistol och en magnet, så kan vi ta nycklarna från Dark Queen. Så jag kommer behöva: * En lång pinne. * En krok. * En limpistol. * En magnet.

Kapitel 8- Sanningens ögonblick Kapitel 7-Tillbaka i skolan Heidi var på väg till den magiska dörren för att hämta sakerna Dowi bett henne om. Innan hon gick, sa hon hejdå till Dowi och öpnade dörren. På andra sidan hittade Heidi en katt. Hon tycker den var gullig och söt, så hon tog den och la i väskan. För hon visste att det var förbjudet att ha djur i skolan. Sen sprang hon in i klassrummet. Hon kom in i klassrummet och tog en limpistol i smyg och sen satte hon sig på sin plats. - Nu är det dags att gå på rast, sa fröken. Alla barn sprang ut på rast. Heidi gick ut och hittade en bra pinne med en gång. - Vilken tur jag har, tänkte Heidi. Heidi smög upp till fritids när de andra från fritids gick ut. Heidi letade och rotade i lådorna och till slut hittade hon en magnet. Hon smög ut igen. Heidi tänkte att nu är det bara en krok kvar. Heidi visste inte var hon kunde få tag i en krok, men då kom hon på att bussen hem kommer snart. Hon behövde åka hem för att hämta en skruvmejsel. Hemma hittade hon sin pappas skruvmejsel. Med den skruvade hon av en krok i hallen. - Nu har jag allt, tänkte Heidi. Heidi var på skolan igen. Hon lyckades smyga sig in i museet. Hon öppnade den magiska dörren och gick in. Hon träffade Dowi precis utanför dörren för hon hade väntat där så nu gav dom sig i väg mot fängelset. Dom träffade en varg på vägen - Aaa, skrek Heidi! - Ta det lugnt. Vargar är snälla i den här världen och dom kan prata, sa Dowi. - Vill ni ta en tur på min rygg, sa vargen. - Okej, sa Heidi och Dowi. - Vi ska till fängelset, sa Heidi. Nu var dom framme vid fängelset. - Jag väntar utanför, sa vargen. När dom kom in pratade den onda drottningen i telefon. Den onda drottningen hade nycklar i sin ficka.

Kapitel 9- Tills någon annan öppnar dörren igen Heidi använde sina saker. Stadigt, stadigt, sa Dowi till Heidi. Heidi fick tag i nycklarna. Nu skyndade dom sig mot fängelsecellerna och låste upp. - Tack, sa Bredix. Nu gick dom ut till vargen och red iväg mot portalen. - Hej då, sa Heidi. - Hej då, sa alla andra. Heidi gick in i portalen. Sen ringde det in och alla barnen gick till fritids.