Den magiska dörren. av David Olsson Bergmansson

Relevanta dokument
En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Magiska dörren. Tuva Lundström

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.


Den magiska dörren. Kasper Lindström

Den magiska dörren. Elsa hallén

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Magiska dörren. av Sara Pavlova

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel ett- Den magiska dörren

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Kapitel 1 Hej Kapitel 2 Brevet

Den magiska dörren. Linn Larsson

Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson

Magiska dörren. Julia Björklund

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Kapitel 1 - Hej Jag heter Gustav och min kompis heter Olle. Vi är bästa vänner. Jag går på Lönnskolan och jag är 8 år. Min kompis är 8 år.

Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Författare: Tindra frejinger

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.


Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Alla satte sig i soffan. Till och med Riley. Tanten berättade vad Riley kunde göra. Han kunde göra nästan allt som en riktig människa kan göra.

Magiska dörren Av: Filippa

Magiska dörren Elin Gustafsson

Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel:1- Hej. Kapitel:2- brevet. Kapitel:3- Nycklarna. Kapitel:4- En annan värld. Kapitel:5- En annorlunda vän. Kapitel:6- Mitt uppdrag

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Putte, jag är 9 år och går på skolan i kulköping! Min bästa kompis heter Berra, vi är världens bästa vänner.

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Den magiska dörren Av: Maja

Kapitel 1 - Hörde ni ljudet? sa Felicia. - Nej det är ju bara massa bubbel och pys som hörs här, sa Jonathan. Felicia och Jonathan var bästisar och

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell

Innehållsförteckning Kapitel 1- Hej! Sid. 4. Kapitel 2- Brevet Sid. 6. Kapitel 3- Nycklarna Sid. 8. Kapitel 4- En annan värld Sid.

Den hemliga dörren...

Den magiska dörren Av: Minna

Av: Martina Gustafsson

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

kapitel 4 en annan värld


Den magiska dörren. Kapitel 1 - Hej


Den magiska dörren. Kapitel 1

Kapitel 1: Ljudet - Hörde du ljudet? frågade Julia. - Ja, vad var det? Julia och Mickaela satt vid olika bord och dom hade vänt sig om. Deras stränga

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum

- Hörde du ljudet Vilda? viskade Filippa. - Nej, Filippa? - Tyst, sa en mörk röst helt plötsligt. Vi kollade båda upp och där så stod Fredrik - VÅR

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano.

3:an på en skola som heter Dalaskolan. Jag. har en bästa vän som heter Jesper. Han och. jag älskar att åka gokart och att spela på

Transkript:

Den magiska dörren av David Olsson Bergmansson

1 Hej Hej! Jag heter Andre men jag kallas för Adde. Jag är 9 år och min bästis heter Tim. Jag och Tim går på Sportskolan. Vi är rädda för vaktmästaren Klas Mörk. Varje gång Klas tror att ingen ser så går han ner i källaren och går in i en dörr och när han stänger den så kommer det ett mystiskt sken under dörren!!!

2 Brevet Nästa dag gick jag och Tim ner i källaren och det låg ett brev där vi tog brevet och öppnade det. Det stod. Hej du måste hjälp mig det var Någon sån hette Mille som Klas Mörk slavar att leta efter diamanter. Du måste ta nyckeln och få ut mig han hänger alltid av den när han äter då ligger den i jackan på kroken i matsalen. Skynda dig jag orkar snart inte mer.

3 Nyckeln Nu var vi tvungna att få tag i nyckeln till dörren. När vi skulle gå på lunch så tog vi chansen. Klas Mörk brukar alltid sitta i matsalen den här tiden. Vi tog nyckeln och sprang nerför trappan och gick fram till dörren och vred om.

4 En annan värld På andra sidan dörren öppnades en gång med facklor på sidorna Tim vart så rädd när skenet kom att han sprang iväg. Jag gick längre in i grottan en bit in luktade det svavel och unket. Jag kunde höra någon som stånkade och stönade. Jag såg en trappa öppna sig, jag gick upp och där stod en...

5 En annorlunda vän Helt plötsligt dök en märklig varelse fram. -Vem är du? sa han till mig. - Jag heter Adde svarade jag. -Hej jag heter Mille. -Hur kom du hit frågade han. Det var väl du som skicksde brevet frågade jag. Tack hur ska vi komma ut jag vet inte sa jag.

6 Mitt uppdrag Rätt som det var så kom jag på hur jag skulle göra. Jag behöver några några grejor från den vanliga världen. Jag behöver. 1. En kniv. 2. Bandage. 3. 2 korvar Jag sa hej då till Mille och förklarade att jag hade gjort en lista och måste tillbaka till dan vanliga världen men jag kommer snart tillbaka och gick ut genom dörren.

När jag kom tillbaka till skolan så var det fortfarande rast och klockan var lika tid som när jag kom genom dörren. Jag behöver en kniv tänkte jag. Jag gick till matsalen och tog en kniv. Nu behöver jag bandage. Jag gick till skolsyster och sa att jag hade stukat benet. Skolsyster lindade in ett bandage och så gick jag. När jag kom ut från syster så tog jag av mig bandaget och stoppade det i bakfickan. Nu var det bara korvarna kvar. Men hur ska jag få tag i korvar tänkte jag. Nu förstod jag. Jag måste råna Bommengrillen!!! Jag måste ha hjälp tänkte jag och gick till Tim. Jag berättade för Tim om min plan. Han tyckte att det lät spännande. Tim skulle uppehålla personalen medan jag går bakom disken och stjäl några korvar. Vi gick till Bommengrillen och kollade så att bara en person jobbade. Sedan gick Tim in och la sig på golvet och spelade jättesjuk. Kvinnan sprang fram till Tim och försökte hjälpa honom, då smög jag in och försvann bakom kassan. Jag tog två korvar och sprang ut. Strax nere kom Tim bakom mig. Jag måste gå vi ses när jag kommer tillbaka.

7 Tillbaka i skolan

8 Sanningens ögonblick På andra sidan stod Mille och väntade på mig. Vi gick in en bit i grottan och sen sa jag vi måste skära ut chipet från din arm. Jag tog upp kniven och bandaget. Precis när jag skulle börja skära frågade Mille vad är det som luktar, jag sa att det var korv. Det var nämligen en sladd som måste vara varm. Jag började skära när jag såg chipet tog jag upp en av korvarna. Fort drog jag ut sladden och stoppade in den i korven. Jag stoppade in chipet i korven och kastade iväg den. Jag och Mille sprang till dörren precis närjag skulle gå in drog Mille i mig den här ska du få sen gick jag in genom dörren.

9 Tills någon annan öppnar dörren Dagen efter satt jag på lektionen och tänkte på alt som hade hänt. På rasten råkade Klas Mörk ramla på skolans isrink jag var så hygglig att jag gick och hjälpte honom. När han kom på benen letade han efter sina nycklar. När han hade hittat dom såg han att en nyckel var borta. Jag gav tillbaka nyckeln jag sa att jag hämtade toapapper i källaren. Klas sa okej men Klas Mörk visste att jag har varit inne i dörren han sa att det här måste hållas hemligt. När vi kom hem till mig startade vi filmen jag fick av Mille både jag och Tim tyckte den var grym.