Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Relevanta dokument
Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Magiska dörren. Tuva Lundström

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.


Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Kapitel ett- Den magiska dörren

Magiska dörren. av Sara Pavlova

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

Varför går det inte att öppna dörren? Jag vill öppna dörren och vill veta vad det är bakom dörren.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.


Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

Den magiska dörren. av David Olsson Bergmansson

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Kapitel 1 Hej Kapitel 2 Brevet

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Magiska dörren. Julia Björklund

Kap 1 hej. Hej jag heter William Peterson. Jag är 10 år gammal och jag är cool. Jag bor i Alafors och jag har 5 syskon. Jag går på MK- skolan.

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 - Hej Jag heter Gustav och min kompis heter Olle. Vi är bästa vänner. Jag går på Lönnskolan och jag är 8 år. Min kompis är 8 år.

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

kapitel 4 en annan värld

Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Den magiska dörren. Elsa hallén

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det.

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Den magiska dörren Av: Minna

Den hemliga dörren...

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Den magiska dörren. Tilde Buhler

Magiska dörren Elin Gustafsson

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

Kapitel 1 Hej! Jag heter Putte, jag är 9 år och går på skolan i kulköping! Min bästa kompis heter Berra, vi är världens bästa vänner.

Magiska dörren Av: Filippa

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

Kapitel:1- Hej. Kapitel:2- brevet. Kapitel:3- Nycklarna. Kapitel:4- En annan värld. Kapitel:5- En annorlunda vän. Kapitel:6- Mitt uppdrag

Den magiska dörren. Linn Larsson


Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Den magiska dörren Av: Maja

Innehållsförteckning Kapitel 1- Hej! Sid. 4. Kapitel 2- Brevet Sid. 6. Kapitel 3- Nycklarna Sid. 8. Kapitel 4- En annan värld Sid.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Författare: Tindra frejinger

Innehållsförteckning. Kapitel 1


Kapitel 1 Det här är jag!!

Magiska dörren. Gjord av Emma K

Kapitel 3. Här är en karta över ön

FÖRFATTARE ERIK ILLUSTRATÖR ERIK

Berättelsen om Molly Victoria von Bubbelgum


Kapitel 1 - skeppet. Jag är en 10 - årig tjej som heter Melissa.

I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano.

Den magiska dörren. Kapitel 1 - Hej

Transkript:

Den magiska dörren

Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Erik. Jag går på Lokalskolan. Och jag är 10 år. Jag är bästa vän med en tjej som heter Lina. Jag är rädd för en kille som heter Karl. Han är en rektor. Och han går alltid in i en dörr men den är låst. En kväll sa jag till mamma att jag ville gå till skolan. Hon sa ja. Då ringde jag till Lina och fråga om hon ville komma till mej. Hon sa också ja. Då gick vi till skolan. Sen kolla vi på dörren och det ramla ner en karta som låg på bron. Det var en nyckel på bilden men vi fattade ingenting.

Kapitel 2 Brevet En dag såg jag att det kom ett brev under den magiska dörren. Så här stog det: Hej! Jag behöver hjälp! Jag är på andra sidan dörren. Den är magisk. Jag behöver hjälp för att jag är inlåst här inne. Och du måste hitta en nyckel. Hälsningar Maja.

Kapitel 3 Nyckeln Jag ska hämta nyckeln med min kompis. Men vi vet inte vart nyckeln är. Sen såg jag att rektorn som jag är rädd för gick in i dörren. Sen kolla vi på dörren. Då kom rektorn Karl ut. Då gick han in till sitt kontor. Då gick vi med, sen somna han. Då gick vi in. Vi hämtade alla nycklarna. Sen vakna han! Han märkte han att nycklarna var borta. Då såg vi att han kom efter oss! Jag skrek: -Jag är jagad av Karl, aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Sen kom vi till dörren. Då prövade jag alla nycklarna. Sen va det en nyckel kvar men den va det inte. Sen såg jag nyckeln den låg på bron. Då stoppa vi in nyckeln i dörren.

Kapitel 4 En annan värld På andra sidan dörren öppnade sig en värld jag aldrig hade kunna föreställa mig. Allt var så annorlunda. När vi skulle gå in så gick in gick jag först och när Lina skulle gå in då stängdes dörren av sig själv. Så jag fick gå in själv. Jag gick bland skog och buskar. Och en sjö fanns det där. Jag hörde en röst som skrek på hjälp. Som kom från en borg som jag såg.det känns pirrrrrrrrrrrigt... Borgen är rostig och gammal. Porten är läskig. Det luktar äckligt "blä blä o fy!" Jag höll för näsan. Jag såg en minotaur som hade en yxa. Jag ville ut men dörren var låst. - Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Lina hörde mig.

Kapitel 5 En annorlunda vän Plötsligt dök det upp en varelse framför mej. Den var jätterädd.jag sa: - Vad är det? - Jag har rymt från ett fängelse, sa varelsen. Om du fick mitt brev så vet du vem jag är. Men om du inte fick det så heter jag Maja. Jag sa att jag fick det. Sen såg jag att Maja såg nästan ut som Lina. - Jag har ett problem. - Vadå för problem? - Jag har rymt från ett fängelse så minotaurerna kommer veta det. Det är dom som vaktar slottet. - Det känns hopplöst, jag kan inte hjälpa dej för jag måste hem från skolan.

Kapitel 6 Mitt uppdrag Maja sa: - I din värld är tiden helt stilla. - Hur vet du det? sa jag. - Dörren är magisk som jag sa. Så det är stilla. - Vad bra sa jag. Då kan jag hjälpa dej. Till min plan måste jag ha: Ett rep en nyckel till slottet. ett svärd en rustning en sköld en pilbåge med pilar.

Kapitel 7 Tillbaka i skolan Nu går jag tillbaka till den riktiga världen. Det känns bra. Undrar om Frida har saknat mig? Och nu fixar jag alla saker. Svärdet, rustningen och skölden. Jag gjorde dom själv av plåt som låg i garaget. Det är klart. Det känns bra. Det tog 2 dagar med allting. Nyckeln till slottet måste jag ta när jag är i den magiska världen. Nu börjar skolan. Jag gick mot dörren men magistern stog där och sa: -Vad gör du här? -Inget sa jag. Jag blev jagad av magistern. - Aaaaaaaaaaaaaa!! Nu springer jag mot dörren, det känns bra. Magistern är långt efter mig, det känns också bra. Hahahahhahahahahahahaha där fick han! Nu har min vän öppnat den magiska dörren. Då gick jag in. Vi låste. Maja visade ett hål vi gick in.

Det va jättemycke lava. På en pinne i lavan är nyckeln. Jag ramlade ner! - Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Sen tog Maja min hand. Och jag fick tag på nyckeln där nere på pinnen. -Va bra, sa Maja. Hon tog upp mig till kanten.

Kapitel 8 Sanningens ögonblick Hror i slottet. -Aaaa! -Så vi måste hjälpa han. Nu är vi vid slottsporten. Vi vred på nyckeln. Där stog det ingen. Sen gick vi in. Det kom en minotaur. Jag högg han i magen han blödde inte. -Konstit! -Nu måste vi ha repet. -Okej. Här har du det. Jag kastade repet till en hållare. Nu kom det fler minotaurer. Men dom hann inte få tag i repet. Sen sköt jag nåra med bågen. En var lång som farsan Långben. Dom blev bedövade av pilarna. -Haha!

Nu hittade jag slottets konung. Jag sköt han jättemycke. Sen var han en sovande minotaur. Nu gick vi tillbaka. - Nu måste jag gå hem. -Jag kommer sakna dej också Nu sprang jag mot dörren. -Hej då. -Hej då.

Kapitel 9 Tills någon annan öppnar dörren igen Nu är jag tillbaka till skolan. Nu är det lektion. Jag tänkte på alt som har hänt. På rasten såg jag att Karl fick en hård boll på fejset. Jag hjälpte han. Efter olyckan letar han efter sina nycklar. -Här har du dina nycklar, jag hittade dom. -Det fattas en speciell nyckel. -Här har du den. -Hur har du den? -Jag har gått in i den magiska dörren och hjälpt en varelse som heter Maja. -Sa du Maja? -Ja. -Men jag har också hjälpt hon. -Har du? -Ja.

-Det här är våran hemlighet. - Okej sa jag. -Vi ska hålla med om att ingen ska seja nåt. -Grattis Frida! Nu har du fått en grej från den magiska dörren. Jag hade tagit med mej en liten sovenir från den magiska världen. -Tack sa hon.