Insiderpolicy för Lantmännen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Insiderpolicy för Lantmännen"

Transkript

1 Insiderpolicy för Lantmännen Denna insiderpolicy godkändes av styrelsen i Lantmännen ek för ( Lantmännen ) den 19 februari 2009 och publicerades därefter på Lantmännens intranät, Inside, samt på Insiderpolicyn ska löpande hållas uppdaterad, med hänsyn till aktuella förhållanden inom Lantmännenkoncernen samt med beaktande av gällande lagstiftning. 1. Grundprinciper Lantmännen ek för är en svensk ekonomisk förening med sitt säte i Stockholm, Sverige. Styrningen av koncernen bygger bland annat på föreningens stadgar, den svenska lagen om ekonomiska föreningar, koden för styrning av lantbrukskooperativa föreningar och föreningsföretag (i fortsättningen benämnd Föreningskoden), Lantmännens uppförandekod samt andra tillämpliga lagar och regler. Lantmännen ek för har för avsikt att etablera handel i emissions- och förlagsinsatser. Även om emissionsinsatser till skillnad från förlagsinsatser inte är att betrakta som ett finansiellt instrument är det Lantmännens avsikt att tillämpa samma regelverk för båda. Denna policy har upprättats för att förebygga riskerna för att personer med insynsställning eller personer som har mottagit insiderinformation (insiders) bryter mot gällande lagstiftning och avtal med Nordea avseende handel med emissions- och förlagsinsatser. Syftet är att etablera ett gemensamt förhållningssätt för Lantmännen i insiderfrågor och därigenom minska riskerna för att ledande befattningshavare, övriga anställda och styrelseledamöter bryter mot tillämplig lagstiftning, rekommendationer och god sed inom detta område samt att etablera ett gemensamt förhållningssätt inom Lantmännen avseende informationsfrågor rörande kurspåverkande information. Styrelse och ledning skall årligen göra en bedömning av behovet av att uppdatera 1(9)

2 insiderpolicyn. Lantmännens Chefsjurist har blivit utsedd till ansvarig för insiderrelaterade frågor ( Insideransvarig ). Gällande lagstiftning, regler, rekommendationer och god sed inom detta område: - Straff för marknadsmissbruk vid handel med finansiella instrument, lag (2005:377) - Marknadsmissbruksförordning (2000:1101) - Lag (2007:528) om värdepappersmarknaden - Tillämpligt handels-/förmedlingsavtal med Nordea 2. Insiderinformation Insiderinformation definieras enligt lagen (2005:377) om straff för marknadsmissbruk som information om en icke offentliggjord eller inte allmänt känd omständighet som är ägnad att väsentligt påverka priset på finansiella instrument. Kärnan i begreppet insiderinformation är att det gäller information av specifik natur som är kurspåverkande och som inte har offentliggjorts. En norm man bör ta hänsyn till vid bedömning om insiderinformation föreligger eller inte är: Skulle informationen kunna förväntas utnyttjas som en del av grunden för ett investeringsbeslut som fattas av en normal och förnuftig investerare? Den som har information som är allmänt känd kan således inte anses ha insiderinformation. Inte heller den som har information om en omständighet som har upphört att ha betydelse för kursen på finansiella instrument kan anses ha insiderinformation. Förvärv eller avyttring av finansiella instrument får alltså ske när information av lägst samma kvalitet och kvantitet som utlöste förbudet är offentlig eller allmänt känd. 3. Insynsställning Personer, liksom närstående därtill, som anses ha särskilt goda förutsättningar att få tillgång till förtrolig information om Lantmännen har insynsställning och är anmälningsskyldiga. Hit hör bland annat: 1. ledamot eller suppleant i Lantmännens styrelse 2(9)

3 2. verkställande direktör eller vice verkställande direktör i Lantmännen 3. revisor eller revisorssuppleant i Lantmännen 4. ledande befattningshavare eller uppdragstagare i Lantmännenkoncernen om befattningen eller uppdraget normalt kan antas medföra tillgång till inte offentliggjord information som kan påverka en värdering av Lantmännen. Som närstående räknas: 1. make eller sambo till den anmälningsskyldige 2. omyndiga barn som står under den anmälningsskyldiges vårdnad 3. andra närstående om de har gemensamt hushåll med den anmälningsskyldige sedan minst 1 år 4. juridisk person vars verksamhet den anmälningsskyldige har ett väsentligt inflytande över och i vilken han eller närstående enligt 1-3 ovan har ekonomisk gemenskap Närstående juridisk person grundas på förutsättningen att det finns ett väsentligt inflytande och en ekonomisk gemenskap. Med väsentligt inflytande menas att personen ingår i styrelsen för eller har en ledande ställning i den juridiska personen. Även en dominerande ägarposition anses innebära ett väsentligt inflytande. Med ekonomisk gemenskap menas ägarandel eller rätt att uppbära ekonomisk avkastning från den juridiska personen. 4. Innehav och rapportering Lantmännen skall upprätta en lista över vilka personer som har insynsställning i Lantmännen och underrätta dessa personer om detta (insynsregistrering). Den som har insynsställning, skall till Insideransvarig skriftligen anmäla sitt och närstående fysiska och juridiska personers innehav av emissions- och förlagsinsatser i Lantmännen (förstagångsanmälan). Även ändringar i innehavet skall anmälas till Insideransvarig (ändringsanmälan). 3(9)

4 Anmälan skall ha kommit in till Insideransvarig senast fem arbetsdagar efter det att insynsställning uppkommit eller innehavet ändrats. För närstående gäller fem arbetsdagar från det att den anmälningsskyldige fått vetskap om innehavet eller ändringen. Listan över personer med insynsställning samt förändringar i deras innehav av emissions- och förlagsinsatser i Lantmännen skall publiceras på Personer på insynslistan måste i förväg erhålla tillstånd från Insideransvarig för att köpa eller sälja emissions- och förlagsinsatser. Personer med insynsställning som köper emissions- eller förlagsinsatser får inte göra det av kortsiktig spekulativ anledning. Försäljning inom 6 månader efter köp är därför generellt förbjuden. Med hänvisning till speciella omständigheter kan dock tillstånd för försäljning inom 6 månader efter köptillfället erhållas från Insideransvarig. Härutöver skall inom Lantmännen föras en loggbok avseende fysiska personer som har eller kan ha tillgång till insiderinformation. Förteckningen skall innehålla uppgifter om anledningen till att personen tagits upp i den och datum då den senast uppdaterades. Lantmännen skall se till att de personer som tas upp i förteckningen underrättas om vad detta innebär. 5. Förbud mot handel i emissions- och förlagsinsatser för personer med insynsställning eller upptagna i loggbok Under en period som sträcker sig fr o m 30 dagar innan det datum kvartalsrapporten eller i förekommande fall årsbokslutet offentliggörs, dagen för offentliggörandet inkluderad, gäller för personer med insynsställning eller upptagna i loggbok, ett generellt förbud mot att köpa eller sälja emissions- och förlagsinsatser i Lantmännen. Samma förbud gäller även för dessa personer om de har kännedom om kommande förvärv eller avyttringar som kan förväntas på ett inte ringa sätt påverka värderingen av Lantmännen och tecknande av bindande avtal kan påräknas inom 30 dagar. Handel med förvaltarregistrerade emissions- och förlagsinsatser där ägaren frånhänt sig möjligheten att påverka vilka köp eller försäljningar som genomförs omfattas dock inte 4(9)

5 av förbudet enligt ovan. Insideransvarig kan dessutom meddela andra generella undantag och medge undantag i enskilda fall. 6. Regler för informationsgivning. 6.1 Allmänt Mot bakgrund av att handel med emissions- och förlagsinsatser utgivna av Lantmännen kommer att påbörjas, har det identifierats ett behov att, med hänsyn till insiderreglerna, etablera ett gemensamt förhållningssätt inom Lantmännen vad gäller informationsfrågor. Syftet är att styra upp den interna och externa informationsgivningen så att riskerna minimeras för att bl.a. icke offentliggjord kurspåverkande information lämnas till personer som inte behöver informationen i sin yrkesutövning i Lantmännen. Lantmännen skall lämna snabb, samtidig, korrekt, relevant och tillförlitlig information och verka för en öppen dialog med marknadens aktörer avseende Lantmännens historiska utveckling och framtida utsikter, affärsutveckling och tillväxtmöjligheter, allt inom ramen för gällande regler och lagar. Lantmännen lämnar inte någon prognos gällande framtida finansiell utveckling Ansvarsfördelning och talespersoner VD i Lantmännen är den ytterst ansvarige för Lantmännens externa kommunikation. Utförandet av vissa uppgifter har VD delegerat till ekonomi- och finansdirektören, kommunikationsdirektören respektive varje affärsområdesansvarig chef. Lantmännens styrelse är formellt ansvarig för delårsbokslut och årsbokslut. Ekonomi- och finansdirektören ansvarar för att förse VD och styrelse med korrekt och relevant information om Lantmännens finansiella ställning och resultat. Ekonomi- och finansdirektören ansvarar tillsammans med kommunikationsdirektören för att relevant 5(9)

6 information distribueras till kapitalmarknaden och övriga intressenter (till exempel ägare, media, myndigheter, opinionsbildare och Lantmännens egna medarbetare). VD är Lantmännens övergripande talesperson. Övriga medlemmar i koncernledningen är talespersoner inom sina respektive ansvarsområden Riktlinjer för kontakter med kapitalmarknaden och övriga intressenter Information om alla händelser som kan påverka kursen i emissions- och förlagsinsatser utgivna av Lantmännen skall snarast praktiskt möjligt göras tillgänglig för allmänheten via media. Därefter publiceras informationen utan dröjsmål på Lantmännens webbplats Kommunikationsdirektören ansvarar för att detta sker Årsredovisning Ekonomi- och finansdirektören har det övergripande ansvaret för framtagandet av årsredovisningen och för förvaltningsberättelse och övrig finansiell information. Kommunikationsdirektören ansvarar för framtagande av verksamhetsdelen. Årsredovisningen skall godkännas av VD samt därefter av Lantmännens styrelse. Årsredovisningen publiceras i sin helhet på svenska och engelska Kvartalsrapporter Delårsrapporter och bokslutskommuniké tas fram av ekonomi- och finansdirektören, fastställs av VD och godkänns därefter av Lantmännens styrelse. Delårsrapporter och bokslutskommuniké publiceras på svenska och engelska Pressmeddelanden Pressmeddelanden som berör kapitalmarknaden omfattar bland annat delårsrapporter och bokslutskommuniké, inbjudan till föreningsstämma, förvärv och försäljningar, nya ledande befattningshavare och nya större uppdrag. Andra sådana händelser där informationsplikt kan föreligga är: Order och investeringsbeslut Samarbetsavtal eller andra väsentliga avtal 6(9)

7 Pris eller valutaförändringar Kredit- eller kundförluster Nya joint ventures Forskningsresultat Inledande av eller uppgörelse illegala tvister samt relevanta domstolsbeslut Finansiella svårigheter Myndighetsbeslut Information rörande dotter- och intressebolag Alla händelser som kan påverka värderingen av emissions- och förlagsinsatser utgivna av Lantmännen skall snarast praktiskt möjligt offentliggöras enligt beskrivningen ovan. Underlag till pressmeddelanden som avser större förvärv och försäljningar av företag och tillgångar, finansiella transaktioner samt andra större förändringar med stora finansiella effekter tas fram av ekonomi- och finansdirektören. Underlag till övriga pressmeddelanden tas fram av respektive affärsenhet. Samtliga pressmeddelanden skall kanaliseras via kommunikationsdirektören, som ansvarar för att informationen når relevanta intressenter. Pressmeddelanden som bedöms påverka kursen för emissions- och förlagsinsatser skall godkännas av VD innan de sänds ut. Pressmeddelanden utformas på svenska och i vissa fall även på engelska Webbplats Pressmeddelanden och rapporter skall läggas ut på företagets webbplats snarast möjligt efter offentliggörandet. All offentliggjord information till kapitalmarknaden skall finnas tillgänglig på webbplatsen minst tre år tillbaka i tiden. Finansiella rapporter skall dock finnas tillgängliga på hemsidan under minst fem år efter offentliggörandet. Alla pressmeddelanden som berör kapitalmarknaden publiceras på Lantmännens webbplats 7(9)

8 Kommunikationsdirektören ansvarar för att pressmeddelanden, delårsrapporter, bokslutskommuniké och årsredovisning m.m. publiceras på webbplatsen Föreningsstämma Föreningsstämman är Lantmännens högsta bestämmande organ, där ägarna gemensamt beslutar om viktiga frågor för Lantmännen. Datum för stämman skall anges i god tid. Hela kallelsen till föreningsstämma, både extra och ordinarie, skall offentliggöras Information till medarbetare Mellan delårsrapporterna får information till medarbetare om den finansiella utvecklingen endast lämnas för mindre enheter. Information om Lantmännens resultat på aggregerad nivå lämnas till alla medarbetare i samband med att den offentliggörs. Lantmännenmedarbetare med tillgång till icke offentliggjord information av relevans för kapitalmarknaden påminns regelbundet om vikten av att denna information inte sprids, enligt gällande interna regler för personer med insynsställning samt insiderlagstiftning. 6.5 Informationsläckage och rykten Kommunikationsdirektören bevakar händelser som kan leda till informationsläckor samt adresserar informationsläckor och övervakar regelbundet uttalanden om Lantmännen i media och på internet. Lantmännen kommenterar normalt inte rykten eller spekulationer om företaget. VD bedömer vilka eventuella åtgärder som skall vidtas i händelse av eller för att förhindra uppkomst av informationsläckage. 6.6 Kriskommunikation Vid en allvarlig händelse (kris) som påtagligt kan påverka Lantmännens information till kapitalmarknaden och övriga intressenter finns en för detta ändamål tillsatt krisgrupp. Denna hanterar tillsammans med VD aktuell informationsgivning. 8(9)

9 6.7 Förhandlingar om företagsköp och försäljningar Vid förhandlingar om företagsköp/försäljningar skall inte fler personer än nödvändigt informeras. Dessa bör skriva på en tystnadsförbindelse i den mån detta inte tillgodoses genom deras anställningsavtal. 6.8 Sekretesskrav Alla Lantmännens medarbetare skall följa de sekretesskrav som finns avseende informationsgivning och utlämnande av icke-offentliggjord information samt följa de regler som reglerar handel med emissions- och förlagsinsatser. Det bör uppmärksammas att det åvilar varje enskild person inom Lantmännen att skaffa sig tillräcklig kunskap om innebörden av tillämplig insiderlagstiftning och reglering och att efterleva denna. 9(9)

POLICY FÖR FINANSIELL RAPPORTERING

POLICY FÖR FINANSIELL RAPPORTERING POLICY FÖR FINANSIELL RAPPORTERING Policy för Projektengagemang i Stockholm AB:s information till kapitalmarknaden Denna informationspolicy godkändes av Projektengagemang i Stockholm AB den 1 oktober 2015

Läs mer

Informationspolicy för TC TECH Sweden AB (publ), 556852-1883

Informationspolicy för TC TECH Sweden AB (publ), 556852-1883 Informationspolicy för TC TECH Sweden AB (publ), 556852-1883 1. Grundprinciper Styrelsen för TC TECH Sweden AB (publ) ( TC TECH ) har beslutat att notera bolaget vid First North i Stockholm. TC TECH skall

Läs mer

Informationspolicy för Fenix Outdoor International AG, avseende koncernens information till kapitalmarknaden

Informationspolicy för Fenix Outdoor International AG, avseende koncernens information till kapitalmarknaden Informationspolicy för Fenix Outdoor International AG, avseende koncernens information till kapitalmarknaden Denna informations- och insiderpolicy godkändes av Fenix Outdoor International AGs styrelse

Läs mer

Informationspolicy för Fenix Outdoor International AG, avseende koncernens information till kapitalmarknaden

Informationspolicy för Fenix Outdoor International AG, avseende koncernens information till kapitalmarknaden Informationspolicy för Fenix Outdoor International AG, avseende koncernens information till kapitalmarknaden Denna informations- och insiderpolicy godkändes av Fenix Outdoor International AGs styrelse

Läs mer

INSIDERPOLICY FÖR EXPRES2ION BIOTECH HOLDING AB

INSIDERPOLICY FÖR EXPRES2ION BIOTECH HOLDING AB INSIDERPOLICY FÖR EXPRES2ION BIOTECH HOLDING AB Styrelsen för ExpreS2ion Biotech Holding AB (publ), org.nr. 559033-3729, (nedan kallat Bolaget ) har vid sammanträde den 20.05.2016 beslutat fastställa följande

Läs mer

Informationspolicy Informationspolicy 1. Allmänt 2. Tillämpning 3. Verktyg för kommunikation

Informationspolicy Informationspolicy 1. Allmänt 2. Tillämpning 3. Verktyg för kommunikation 1 Capacent Holding AB (publ) Fastställd av Capacents Holding AB:s styrelse 2015-09-22 1. Allmänt Capacent AB ( Capacent eller Bolaget ) är ett publikt bolag vars aktier handlas på Nasdaq First North (

Läs mer

Image Systems informationspolicy

Image Systems informationspolicy Image Systems informationspolicy Fastställd av styrelsen 2016-05-12 1. Bakgrund Denna informationspolicy reglerar Image Systems-koncernens informationsgivning, bl.a. mot bakgrund av de krav som Stockholmsbörsen

Läs mer

INFORMATIONSPOLICY. Bolagets kommunikation ska vara korrekt och tydlig.

INFORMATIONSPOLICY. Bolagets kommunikation ska vara korrekt och tydlig. INFORMATIONSPOLICY Fastställd av styrelsen i Enorama Pharma AB (publ.), 2016-05-18 1 ALLMÄNT Enorama Pharma AB (publ.) ( Enorama eller Bolaget ) är ett publikt bolag vars aktier handlas på Nasdaq First

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument; SFS 2005:382 Utkom från trycket den 13 juni 2005 utfärdad den 2 juni 2005.

Läs mer

KABE AB (publ.) Informationspolicy. Fastställd på styrelsemöte 2014-05-20

KABE AB (publ.) Informationspolicy. Fastställd på styrelsemöte 2014-05-20 KABE AB (publ.) Informationspolicy Fastställd på styrelsemöte 2014-05-20 Innehåll 1. Inledning 2. Extern/intern information 1 2.1 Kanaler för extern och intern information 1 2.2 Extern information 1 2.3

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2017-03-16 B E S L U T FI Dnr 16-14317 Delgivning nr 2 Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 408 980 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se www.fi.se Särskild

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2017-03-30 B E S L U T FI Dnr 16-14715 Delgivning nr 2 Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 408 980 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se www.fi.se Särskild

Läs mer

Informationspolicy IMPLEMENTA HEBE AB (publ.)

Informationspolicy IMPLEMENTA HEBE AB (publ.) Informationspolicy IMPLEMENTA HEBE AB (publ.) Antagen 2015 11 20 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Extern/intern information... 2 2.1 Kanaler för extern och intern information... 2 2.2 Extern information...

Läs mer

FI-forum: Vägledning för börsbolag. Finansinspektionen Handelstillsyn borsbolag@fi.se 2012-04-12

FI-forum: Vägledning för börsbolag. Finansinspektionen Handelstillsyn borsbolag@fi.se 2012-04-12 FI-forum: Vägledning för börsbolag Finansinspektionen Handelstillsyn borsbolag@fi.se 2012-04-12 1 2 Program 14:30-15:00 Kaffe och registrering 15:00-15:15 Generaldirektör Martin Andersson hälsar välkommen

Läs mer

Informationspolicy för TC TECH Sweden AB (publ),

Informationspolicy för TC TECH Sweden AB (publ), Informationspolicy för TC TECH Sweden AB (publ), 556852-1883 1. Grundprinciper TC TECH Sweden AB (publ) ( TC TECH ) är ett publikt bolag vars aktier handlas på Nasdaq First North i Stockholm ( Handelsplatsen

Läs mer

Regelverkets utveckling

Regelverkets utveckling 1 2 Marknadsmissbruk 3 Regelverkets utveckling 1971: Lag om registrering av aktieinnehav 1985: Begränsat förbud mot insiderhandel i lagen om värdepappersmarknaden 1991: Första insiderlagen, baserad på

Läs mer

Nolato AB (publ) Informationspolicy. Fastställd av Nolatos styrelse 2004-10-26

Nolato AB (publ) Informationspolicy. Fastställd av Nolatos styrelse 2004-10-26 Nolato AB (publ) Informationspolicy Fastställd av Nolatos styrelse 2004-10-26 1. Bakgrund Denna informationspolicy reglerar Nolatokoncernens informationsgivning, bl.a. mot bakgrund av de krav som Stockholmsbörsen

Läs mer

INFORMATIONSPOLICY. Bolagets kommunikation ska vara korrekt och tydlig.

INFORMATIONSPOLICY. Bolagets kommunikation ska vara korrekt och tydlig. INFORMATIONSPOLICY Fastställd av styrelsen i Redsense Medical AB (publ.), 2017-09-27 1 ALLMÄNT Redsense Medical AB (publ.) ( Redsense eller Bolaget ) är ett publikt bolag vars aktier handlas på Nasdaq

Läs mer

Genova Property Group AB (publ) Insiderpolicy

Genova Property Group AB (publ) Insiderpolicy 30 juni 2016 Genova Property Group AB (publ) Insiderpolicy 1. Målgrupp och ansvar Denna policy gäller för samtliga anställda i Genova och andra personer som är person i ledande ställning i Genova och/eller

Läs mer

Informationspolicy för TC TECH Sweden AB (publ),

Informationspolicy för TC TECH Sweden AB (publ), Informationspolicy för TC TECH Sweden AB (publ), 556852-1883 1. Grundprinciper TC TECH Sweden AB (publ) ( TC TECH ) är ett publikt bolag vars aktier är noterade på Nasdaq First North i Stockholm ( Handelsplatsen

Läs mer

Detta råd är inte en del av börsens regler utan skall uppfattas som allmän rådgivning grundad på börsens erfarenheter (reviderad 2012).

Detta råd är inte en del av börsens regler utan skall uppfattas som allmän rådgivning grundad på börsens erfarenheter (reviderad 2012). Kontakter med analytiker och media Detta råd är inte en del av börsens regler utan skall uppfattas som allmän rådgivning grundad på börsens erfarenheter (reviderad 2012). 1 Inledning Analytiker och media

Läs mer

Wärtsiläs informationsgivningspolicy

Wärtsiläs informationsgivningspolicy Wärtsiläs informationsgivningspolicy 1. Introduktion Denna policy beskriver Wärtsiläs operativa principer och procedurer för kommunikationen med kapitalmarknadsrepresentanter. Wärtsilä strävar efter att

Läs mer

Troax Group AB. Informationspolicy

Troax Group AB. Informationspolicy Troax Group AB Informationspolicy Informationspolicy Bakgrund Troax Group AB (publ) planerar för en notering våren 2015 på NASDAQ Stockholm. Troax informationspolicy utgör riktlinjer för framförallt koncernens

Läs mer

PRAKTISK HANDLEDNING FÖR BOLAG NOTERADE VID STOCKHOLMSBÖRSEN OCH FIRST NORTH

PRAKTISK HANDLEDNING FÖR BOLAG NOTERADE VID STOCKHOLMSBÖRSEN OCH FIRST NORTH PRAKTISK HANDLEDNING FÖR BOLAG NOTERADE VID STOCKHOLMSBÖRSEN OCH FIRST NORTH Listade bolags kontakter med media och marknad stärker förtroendet för finansmarknaden och ökar transparensen på finansmarknaden.

Läs mer

TILLÄGG TILL PROSPEKT AVSEENDE INBJUDAN TILL FÖRVÄRV AV AKTIER I BYGGPARTNER I DALARNA HOLDING AB (PUBL)

TILLÄGG TILL PROSPEKT AVSEENDE INBJUDAN TILL FÖRVÄRV AV AKTIER I BYGGPARTNER I DALARNA HOLDING AB (PUBL) TILLÄGG TILL PROSPEKT AVSEENDE INBJUDAN TILL FÖRVÄRV AV AKTIER I BYGGPARTNER I DALARNA HOLDING AB (PUBL) Innehåll TILLÄGG TILL PROSPEKT... 3 SAMMANFATTNING... 4 KAPITALSTRUKTUR, SKULDSÄTTNING OCH ANNAN

Läs mer

Wärtsiläs informationsgivningspolicy

Wärtsiläs informationsgivningspolicy Titel: Informationsgivningspolicy Reviderad: 16.1.2017 Författare: Natalia Valtasaari Status: Offentlig Godkänd av: Direktionen Sidor: 5 Datum: 23.9.2010 Wärtsiläs informationsgivningspolicy 1. Introduktion

Läs mer

Kommunikationspolicy

Kommunikationspolicy Sida 1 Kommunikationspolicy Fastställd av Datum 2018-07-04.. Per Wallentin, CEO Knowit Group Sida 2 Innehållsförteckning 1 Introduktion... 3 2 Marknadskommunikation och PR... 4 2.1 Syfte... 4 2.2 Kommunikationskanaler...

Läs mer

Immunicum AB (publ), Org nr 556629-1786 December 2014

Immunicum AB (publ), Org nr 556629-1786 December 2014 (publ), Informationspolicy 1. Inledning (publ), ( Immunicum eller Bolaget ), är ett publikt bolag som är listat på NASDAQ OMX First North ( NASDAQ OMX ). Bolaget skall följa det avtal avseende listningen

Läs mer

Informationspolicy. 1. Allmänt. 2. Tillämpning. 3. Verktyg för kommunikation. Capacent Holding AB (publ) Informationspolicy

Informationspolicy. 1. Allmänt. 2. Tillämpning. 3. Verktyg för kommunikation. Capacent Holding AB (publ) Informationspolicy 1 Capacent Holding AB (publ) Fastställd av Capacents Holding AB:s styrelse 2016-08-15 1. Allmänt Capacent Holding AB ( Capacent eller Bolaget ) är ett publikt bolag vars aktier handlas på Nasdaq First

Läs mer

Insiderpolicy. Antagen av styrelsen för YA Holding AB (publ) den 23 april 2019.

Insiderpolicy. Antagen av styrelsen för YA Holding AB (publ) den 23 april 2019. Insiderpolicy Antagen av styrelsen för YA Holding AB (publ) den 23 april 2019. Summering YrkesAkademins obligation, som bidrar till finansiering av företaget, är noterad vid Stockholmsbörsens företagsobligationslista

Läs mer

Riktlinjer om affärer med finansiella instrument gjorda för egen räkning av anställda och uppdragstagare i fondbolag samt av deras närstående

Riktlinjer om affärer med finansiella instrument gjorda för egen räkning av anställda och uppdragstagare i fondbolag samt av deras närstående Riktlinjer om affärer med finansiella instrument gjorda för egen räkning av anställda och uppdragstagare i fondbolag samt av deras närstående Antagna den 11 februari 1998 och senast reviderade 30 januari

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2015-02-26 BESLUT Fingerprint Cards AB FI Dnr 14-14352 Verkställande direktören Jörgen Lantto Delgivning nr 2 Box 2412 403 16 Göteborg Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2017-02-22 B E S L U T FI Dnr 16-809 Delgivning nr 2 Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 408 980 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se www.fi.se Särskild

Läs mer

GETINGE AB. Innehållsförteckning

GETINGE AB. Innehållsförteckning GETINGE AB Policy för extern informationsgivning Innehållsförteckning 1. Bakgrund och huvudprinciper...2 2. Tillämpningsområde...2 3. Informationsansvar...2 4. Aktiemarknadens krav...3 5. Vilken information

Läs mer

Insiderlagstiftningen

Insiderlagstiftningen Insiderlagstiftningen 1 2 Regelverk EG-direktiv Marknadsmissbruksdirektivet Lag om straff för marknadsmissbruk vid handel med finansiella instrument Lagen om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella

Läs mer

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015

ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 ab Svensk Exportkredit Swedish export credit corporation Uppförandekod 2015 SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt

Läs mer

Informationspolicy för Kancera AB (publ)

Informationspolicy för Kancera AB (publ) Informationspolicy för Kancera AB (publ) Fastställd av Styrelsen för Kancera AB (publ) 2010-11-01 1 Inledning Kancera AB (publ), ( Kancera eller Bolaget ), är ett publikt bolag som avser att ansöka om

Läs mer

INFORMATIONSPOLICY ICONOVO AB (PUBL)

INFORMATIONSPOLICY ICONOVO AB (PUBL) INFORMATIONSPOLICY ICONOVO AB (PUBL) Antagen av styrelsen i februari 2018 Det regelverk som gäller för Iconovos ("Bolaget") listning på Nasdaq First North har tydliga regler för Bolagets informationsgivning.

Läs mer

Informationspolicy. 2. Kommunikationsverksamhet Genom sin kommunikationsverksamhet avser Bolaget:

Informationspolicy. 2. Kommunikationsverksamhet Genom sin kommunikationsverksamhet avser Bolaget: Informationspolicy 1. Inledning Mobilåtervinning I Sverige AB (publ), ( Mobilåtervinning eller Bolaget ), är ett publikt bolag som är listat på NORDIC GROWTH MARKET ( NGM ). Bolaget skall följa det avtal

Läs mer

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882

Institutet Mot Mutor. Org. nr. 802001 5882 Institutet Mot Mutor Org. nr. 802001 5882 I. Styrelsens arbetsordning II. Instruktion för generalsekreteraren III. Instruktion för ekonomisk rapportering 1(10) I. STYRELSENS ARBETSORDNING Styrelsen för

Läs mer

Informationspolicy för Dividend Sweden AB (publ)

Informationspolicy för Dividend Sweden AB (publ) Informationspolicy för Dividend Sweden AB (publ) Fastställd av Styrelsen för Dividend Sweden AB (publ) 2015-10-21 1 Inledning Dividend Sweden AB (publ), ( Dividend eller Bolaget ), är ett publikt aktiebolag

Läs mer

Vägledning från Spotlight gällande tillämpningen av MAR

Vägledning från Spotlight gällande tillämpningen av MAR Vägledning från Spotlight gällande tillämpningen av MAR 1.2.2017 Bakgrund Syftet med denna vägledning är att underlätta bolagens efterlevnad av Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument; SFS 2000:1087 Utkom från trycket den 8 december 2000 utfärdad den 30 november 2000. Enligt riksdagens

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2016-11-30 B E S L U T A FI Dnr 16-8795 Delgivning nr 2 Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 408 980 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se www.fi.se Särskild

Läs mer

Stockholm den 13 februari 2007 R-2006/1365. Till Finansdepartementet

Stockholm den 13 februari 2007 R-2006/1365. Till Finansdepartementet R-2006/1365 Stockholm den 13 februari 2007 Till Finansdepartementet Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 15 november 2006 beretts tillfälle att lämna synpunkter på Svenskt Näringslivs promemoria

Läs mer

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter

Riktlinjer för hantering av intressekonflikter Riktlinjer för hantering av intressekonflikter Styrelsen för Redeye AB ( Bolaget ) har mot bakgrund av 8 kap. 21 lagen (2007:528) om värdepappersmarknaden och 11 kap. Finansinspektionens föreskrifter (FFFS

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2013-10-14 BESLUT Haldex Aktiebolag (publ) FI Dnr 13-8324 Verkställande direktören Bo Annvik Delgivning nr 2 Box 507 261 24 Landskrona Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Informationspolicy. Fastställd av Tangiamo Touch Technology AB:s styrelse

Informationspolicy. Fastställd av Tangiamo Touch Technology AB:s styrelse Fastställd av Tangiamo Touch Technology AB:s styrelse 2017-03-28 Informationspolicy 1. Allmänt...1 2. Tillämpning...1 3. Verktyg för kommunikation...1 4. Ansvar...1 4.1. Dotterbolag...2 5. Informationsskyldighet...2

Läs mer

BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT

BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT BOLAGSSTYRNINGSRAPPORT HEBA Fastighets AB (publ) är ett svenskt aktiebolag noterat på Nasdaq OMX Stockholm (Stockholmsbörsen), Midcap. HEBA tillämpar Svensk kod för bolagsstyrning (Koden). Förutom Koden

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2015:37 2015-11-15 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 2015-12-14.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i årsredovisningslagen (1995:1554); SFS 2009:34 Utkom från trycket den 10 februari 2009 utfärdad den 29 janauari 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, Box 6750, 113 85 Stockholm. Beställningsadress: Thomson Fakta AB, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tfn 08-587 671 00, Fax

Läs mer

Informationspolicy. 1. Allmänt. 2. Tillämpning. 3. Verktyg för kommunikation. SpiffX AB. Informationspolicy 1

Informationspolicy. 1. Allmänt. 2. Tillämpning. 3. Verktyg för kommunikation. SpiffX AB. Informationspolicy 1 Informationspolicy 1 SpiffX AB Informationspolicy Fastställd av SpiffX AB:s styrelse 1. Allmänt SpiffX AB ( Bolaget eller Bolaget ) är ett publikt bolag vars aktier handlas på Nasdaq First North Stockholm

Läs mer

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING

INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING INSTRUKTION FÖR MOMENT GROUP AB (PUBL):S VALBEREDNING 1. Inledning 1.1 Allmänt om Moment Groups valberedning Styrelsen har beslutat att Moment Group ska följa den svenska Koden för bolagsstyrning ("Koden").

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2013-09-04 BESLUT Bellander et al AB FI Dnr 13-8322 Lill-Jans plan 5 Delgivning nr 2 114 25 Stockholm Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8

Läs mer

Företagspolicy för Ulricehamns kommun och dess bolag

Företagspolicy för Ulricehamns kommun och dess bolag 1 Företagspolicy för Ulricehamns kommun och dess bolag 1 Bakgrund Kommunallagen ställer krav på kommunalt inflytande och kontroll över all kommunal verksamhet, även den som ägs och bedrivs i bolagsform.

Läs mer

Särskild avgift för överträdelse av handelsförbudet i lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella

Särskild avgift för överträdelse av handelsförbudet i lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella 2011-05-16 BESLUT AB Industrivärden FI Dnr 11-2537 c/o advokaten Sven Unger Delgivning nr 2 Box 7821 Mannheimer Swartling advokatbyrå Box 1711 111 87 STOCKHOLM Finansinspektionen SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, P.O. Box 6750, SE-113 85 Stockholm, Tel +46 8 787 80 00, Fax +46 8 24 13 35. Prenumerera via e-post på www.fi.se. ISSN

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2015-07- 29 B E S L U T Trig Social Media AB FI Dnr 15-4921 Verkställande direktören Peter Kristoffersson Delgivning nr 2 Box 1268 131 28 Nacka Strand Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2017-03-22 B E S L U T FI Dnr 16-14423 Delgivning nr 2 Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 408 980 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se www.fi.se Särskild

Läs mer

III. REGLER FÖR BOLAGSSTYRNING

III. REGLER FÖR BOLAGSSTYRNING III. REGLER FÖR BOLAGSSTYRNING 1 Bolagsstämma Aktieägarnas inflytande i bolaget utövas vid bolagsstämma, som är bolagets högsta beslutande organ. Bolagsstämma ska förberedas och genomföras på ett sådant

Läs mer

Informations- och insiderpolicy Fastställd av Greater Thans styrelse

Informations- och insiderpolicy Fastställd av Greater Thans styrelse Informations- och insiderpolicy Fastställd av Greater Thans styrelse 2017-02-02 1) Allmänt a) Greater Than AB ( Emittenten ) är ett publikt aktiebolag vars aktier är upptagna till handel på Nasdaq First

Läs mer

Närståendetransaktioner. 14 maj 2013 Björn Kristiansson

Närståendetransaktioner. 14 maj 2013 Björn Kristiansson Närståendetransaktioner 14 maj 2013 Björn Kristiansson Definitioner Vad är en närståendetransaktion? Närstående? Varför regler? Befogenhet och behörighet Styrelse och VD företräder bolaget Bolagsstämman

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet 2014-03-07 BESLUT Theodor Invest AS FI Dnr 14-2240 Thale Invest AS c/o Erik Tronböl Slemdalsveien 58 0370 Oslo Norge Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel +46 8 787 80

Läs mer

STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING. (The Paper Province ek. för)

STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING. (The Paper Province ek. för) STADGAR FÖR THE PAPER PROVINCE EKONOMISK FÖRENING (The Paper Province ek. för) FÖRENINGENS FIRMA 1 Föreningens firma är The Paper Province ekonomisk förening, The Paper Province ek.för FÖRENINGENS SÄTE

Läs mer

Interna riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter

Interna riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter Interna riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter Antagen av styrelsen 2014-06-30 eturn Fonder AB P.O. Box 24150, 104 51 Stockholm, SWEDEN Office Address: Linnégatan 89 Phone +46

Läs mer

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13

STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 STADGAR FÖR Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling Antagna vid konstituerande stämma 2009-10-13 1 FIRMA Föreningens firma är Mikrofonden för social ekonomi och lokal utveckling ekonomisk förening.

Läs mer

SKANDIA FONDERS INSTRUKTION FÖR ÄGARSTYRNING

SKANDIA FONDERS INSTRUKTION FÖR ÄGARSTYRNING SKANDIA FONDERS INSTRUKTION FÖR ÄGARSTYRNING Fastställd av styrelsen 19 maj 2011 1. Bakgrund och inledning Styrelsen i ett bolag som bedriver fondverksamhet skall fastställa interna regler där det anges

Läs mer

Principer för aktieägarengagemang

Principer för aktieägarengagemang Principer för aktieägarengagemang www.navigera.se info@navigera.se 1 av 5 1. Inledning Av fondlagstiftningen följer att ( Navigera eller bolaget ) ska anta principer för aktieägarengagemang och fastställa

Läs mer

Punkt 11: Riktlinje för hantering av intressekonflikt

Punkt 11: Riktlinje för hantering av intressekonflikt 2016-09-21 Punkt 11: Riktlinje för hantering av intressekonflikt Förslag till beslut i styrelsen att anta Riktlinjer för hantering av intressekonflikt för Försäkrings AB Göta Lejon FÖRSÄKRINGS AB GÖTA

Läs mer

INTERNA RIKTLINJER FÖR HANTERING AV INTRESSEKONFLIKTER OCH INCITAMENT

INTERNA RIKTLINJER FÖR HANTERING AV INTRESSEKONFLIKTER OCH INCITAMENT Aros Bostad Förvaltning AB INTERNA RIKTLINJER FÖR HANTERING AV INTRESSEKONFLIKTER OCH INCITAMENT Fastställd av styrelsen för Aros Bostad Förvaltning AB vid styrelsemöte den 7 november 2017 1(7) 1 ALLMÄNT

Läs mer

Arbetsordning. för. Styrelsen. ICTA AB (publ)

Arbetsordning. för. Styrelsen. ICTA AB (publ) Arbetsordning för Styrelsen i ICTA AB (publ) 1. Inledning 1.1 Styrelsen i ICTA AB (publ), 556056-5151, ( Bolaget ) har upprättat denna arbetsordning, som skall ses som ett komplement till reglerna i aktiebolagslagen

Läs mer

Tillägg 2015:1 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program

Tillägg 2015:1 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program Finansinspektionens dnr 15-2553 Tillägg 2015:1 till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) MTN-program Tillägg till grundprospekt avseende ICA Gruppen Aktiebolags (publ) ( ICA Gruppen )

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2017-09-13 122 KS 274/17 Skyldighet för vissa offentliga funktionärer att anmäla innehav av finansiella instrument Beslut Arbetsutskottets

Läs mer

Insynsrapportering och insiderinformation

Insynsrapportering och insiderinformation Insynsrapportering och insiderinformation FI-forum 24 januari 2017 Välkomna! Susanna Grufman Avdelningschef, Marknadstillsyn Agenda Regelverk Vad är Insiderinformation? Offentliggörande av insiderinformation

Läs mer

Riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter

Riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter Riktlinjer för identifiering och hantering av intressekonflikter Dessa riktlinjer antogs vid Stellum Kapitalförvaltning AB:s styrelsemöte den 5:e september 2013 1(4) Stellum Kapitalförvaltning AB ("Bolaget")

Läs mer

INSIDERPOLICY för Catena AB (publ)

INSIDERPOLICY för Catena AB (publ) INSIDERPOLICY för Catena AB (publ) Inledning Styrelsen för Catena AB (publ) har antagit denna insiderpolicy att gälla för hela Catena-koncernen. Med Bolaget avses i denna policy moderbolaget samt samtliga

Läs mer

Ägarpolicy för de kommunala bolagen

Ägarpolicy för de kommunala bolagen Ägarpolicy för de kommunala bolagen 1 Bakgrund Kommunallagen ställer krav på kommunalt inflytande och kontroll över all kommunal verksamhet, även den som ägs och bedrivs i bolagsform. De kommunalt ägda

Läs mer

Riktlinjer om MAR Uppskjutet offentliggörande av insiderinformation

Riktlinjer om MAR Uppskjutet offentliggörande av insiderinformation Riktlinjer om MAR Uppskjutet offentliggörande av insiderinformation 20/10/2016 ESMA/2016/1478 SV Innehållsförteckning 1 Tillämpningsområde... 3 2 Definitioner... 3 3 Syfte... 3 4 Efterlevnads- och rapporteringsskyldigheter...

Läs mer

Tillägg till prospekt i anledning av inbjudan till teckning av aktier i Forestlight Entertainment AB (publ)

Tillägg till prospekt i anledning av inbjudan till teckning av aktier i Forestlight Entertainment AB (publ) Tillägg till prospekt i anledning av inbjudan till teckning av aktier i Forestlight Entertainment AB (publ) Innehåll Tillägg till prospekt i anledning av inbjudan till teckning av aktier i Forestlight

Läs mer

Stadgar för den ideella föreningen Institutet Mot Mutor

Stadgar för den ideella föreningen Institutet Mot Mutor Stadgar för den ideella föreningen Institutet Mot Mutor 1 Namn och säte Föreningens namn är Institutet Mot Mutor (org nr 802001-5882) och dess säte är Stockholm. 2 Ändamål Institutet har till uppgift att

Läs mer

Diarienummer KS2014.0296

Diarienummer KS2014.0296 Diarienummer KS2014.0296 Bolagsordning för Skövde Flygplats AB, 556297-7339 Nedanstående bolagsordning har godkänts av Skövde kommunfullmäktige den 27 oktober 2014 och fastställts vid bolagets ordinarie

Läs mer

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING

FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING FINLANDS FÖRFATTNINGSSAMLING Utgiven i Helsingfors den 15 december 2014 1046/2014 Lag om ändring av lagen om arbetspensionsförsäkringsbolag Utfärdad i Helsingfors den 12 december 2014 I enlighet med riksdagens

Läs mer

TILLÄGG TILL PROSPEKT AVSEENDE INBJUDAN TILL TECKNING AV AKTIER I SETRA GROUP AB (PUBL)

TILLÄGG TILL PROSPEKT AVSEENDE INBJUDAN TILL TECKNING AV AKTIER I SETRA GROUP AB (PUBL) TILLÄGG TILL PROSPEKT AVSEENDE INBJUDAN TILL TECKNING AV AKTIER I SETRA GROUP AB (PUBL) Innehåll Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Setra............. 3 Pressmeddelande från

Läs mer

556170-4015 BOLAGSORDNING. Bolagets firma är Elekta AB (publ). Styrelsen skall ha sitt säte i Stockholms stad.

556170-4015 BOLAGSORDNING. Bolagets firma är Elekta AB (publ). Styrelsen skall ha sitt säte i Stockholms stad. 556170-4015 BOLAGSORDNING Bolagets firma är Elekta AB (publ). 1 Styrelsen skall ha sitt säte i Stockholms stad. 2 3 Föremålet för bolagets verksamhet skall vara att, direkt eller indirekt genom dotter-

Läs mer

Riktlinjer för intern kontroll och styrning stödmedlem

Riktlinjer för intern kontroll och styrning stödmedlem Riktlinjer för intern kontroll och styrning stödmedlem Antagna av Giva Sveriges årsmöte och lanserade 2007 Uppdaterade maj 2019 Innehållsförteckning Uppdelning och exempel på dokument... 3 Definitioner...

Läs mer

Tillägg till prospekt med anledning av inbjudan till teckning av aktier i Coeli Fastighet II AB (publ)

Tillägg till prospekt med anledning av inbjudan till teckning av aktier i Coeli Fastighet II AB (publ) Tillägg till prospekt med anledning av inbjudan till teckning av aktier i Coeli Fastighet II AB (publ) Box 3317, 103 66 Stockholm, Sveavägen 24-26, 111 57 Tel: (0) 8 506 223 00, w w w. coeli.se 1(5) OM

Läs mer

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:

Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018: Aktiemarknadsnämndens uttalande 2018:05 2018-01-17 Detta uttalande är meddelat av Aktiemarknadsnämnden med stöd av delegation från Finansinspektionen (se FFFS 2007:17). Uttalandet offentliggjordes 180122.

Läs mer

Justitieutskottets betänkande. 2000/01:JuU4. Ny insiderstrafflag. Sammanfattning. Propositionen. 2000/01 JuU /01:JuU4

Justitieutskottets betänkande. 2000/01:JuU4. Ny insiderstrafflag. Sammanfattning. Propositionen. 2000/01 JuU /01:JuU4 Justitieutskottets betänkande Ny insiderstrafflag 2000/01 JuU4 Sammanfattning I detta betänkande behandlar utskottet ett regeringsförslag om ny insiderlagstiftning. Enligt förslaget skall den nuvarande

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2013-10-01 BESLUT Karolinska Development AB FI Dnr 13-7679 Verkställande direktören Torbjörn Bjerke Fogdevreten 2A Delgivning nr 2 171 65 Solna Finansinspektionen P.O. Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Handlingar inför årsstämma i SHELTON PETROLEUM AB. måndagen den 30 juni 2014

Handlingar inför årsstämma i SHELTON PETROLEUM AB. måndagen den 30 juni 2014 Handlingar inför årsstämma i SHELTON PETROLEUM AB måndagen den 30 juni 2014 Förslag till dagordning 1. Stämmans öppnande 2. Val av ordförande vid stämman 3. Upprättande och godkännande av röstlängd 4.

Läs mer

FÖLJ LAGAR OCH REGLER

FÖLJ LAGAR OCH REGLER SEK har en viktig roll i det svenska exportkreditsystemet. Integritet, högsta affärsetiska standard och ett hållbart förhållningssätt är grundläggande värderingar i vår verksamhet. SEK:s värderingar och

Läs mer

Finansinspektionens författningssamling

Finansinspektionens författningssamling Finansinspektionens författningssamling Utgivare: Gent Jansson, Finansinspektionen, Box 6750, 113 85 Stockholm. Beställningsadress: Fakta Info Direkt, Box 6430, 113 82 Stockholm. Tel. 08-587 671 00, Fax

Läs mer

Policy för styrelsens och ledningens lämplighetsbedömning och mångfald

Policy för styrelsens och ledningens lämplighetsbedömning och mångfald Beslutad av Dokumentplats M-disk/Regelverk LTV Sparbank Datum för fastställelse 2017-12-21 Sidan Lönneberga-Tuna-Vena Sparbank Policy för styrelsens och ledningens Ramverksversion 180.002 Beslutad av Stryelsen

Läs mer

Policy för intern styrning och kontroll

Policy för intern styrning och kontroll Rättslig grund Policy för intern styrning och kontroll Finansinspektionens föreskrifter och allmänna råd om styrning, riskhantering och kontroll i kreditinstitut (FFFS 2014:1) Dokumentägare Antagen datum

Läs mer

Riktlinjer avseende investeringsrekommendationer och hanteringen av intressekonflikter och analytikerkonflikter

Riktlinjer avseende investeringsrekommendationer och hanteringen av intressekonflikter och analytikerkonflikter Riktlinjer avseende investeringsrekommendationer och hanteringen av intressekonflikter och analytikerkonflikter Inledning Handelsbanken ("Banken") har upprättat riktlinjer för hanteringen av intressekonflikter

Läs mer

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument

Särskild avgift enligt lagen (2000:1087) om anmälningsskyldighet för vissa innehav av finansiella instrument 2015-04-29 BESLUT Castellum AB FI Dnr 14-14423 Verkställande direktören Henrik Saxborn Delgivning nr 2 Kaserntorget 5 403 14 GÖTEBORG Finansinspektionen Box 7821 SE-103 97 Stockholm [Brunnsgatan 3] Tel

Läs mer

Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget (publ)

Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget (publ) Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget (publ) Ersa ttningspolicy Fastställd av: Styrelse Tillgänglighet: Samtliga anställda Att fastställas: 2016-04-21 Rättslig grund: FFFS 2011:1 (FFFS 2014:22) Fastställs:

Läs mer

Dokumentnamn Arbetsordning för Valberedningen

Dokumentnamn Arbetsordning för Valberedningen Dokumentnummer 10 Version 2016-03-15 Ersätter Ny Dokumentnamn Arbetsordning för Valberedningen Beslutad av Årsstämman Ansvarig för implementering Valberedningens ordförande Ingress Denna Arbetsordning

Läs mer

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Rederi AB TransAtlantic (publ)

Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Rederi AB TransAtlantic (publ) Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Rederi AB TransAtlantic (publ) Innehållsförteckning Tillägg till prospekt avseende inbjudan till teckning av aktier i Rederi AB TransAtlantic

Läs mer