Anna Lundberg företräder grupp 2 och berättar om att man har varit på Lindboskolan och träffat elever från årskurs 7, 8 och introduktionsklass.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anna Lundberg företräder grupp 2 och berättar om att man har varit på Lindboskolan och träffat elever från årskurs 7, 8 och introduktionsklass."

Transkript

1

2 Under mars-maj har kommunfullmäktiges ledamöter varit ute på olika platser i kommunen och pratat med invånarna om framtidens Hallstahammars kommun. Samtliga ledamöter har varit indelade i nio tvärpolitiska grupper och har haft ansvar för att nå ut till fem olika målgrupper: Barn, ungdomar, småbarnsföräldrar, vuxna och nyanlända. Totalt har de olika grupperna pratat med hundratals personer i olika åldersgrupper. Här följer en sammanfattning av de olika gruppernas resultat av samtalen utifrån den redovisning som grupperna gjorde på kommunfullmäktiges sammanträde i maj Gruppernas redovisningar finns även tillgängliga som podcasts på hallstahammar.se, med totalt över två timmar material. Hans Strandlund företräder gruppen och berättar om att man har pratat med 0-13 åringar vid Strömsholm skola och förskola, Fredhemsskolan och Tunboskolan. Till en början träffade man förskolebarnen. Där var det mycket fokus kring utemiljön. Barnen trivdes väldigt bra med det mesta, men utemiljön kunde bli bättre: På Fredhemskolan träffade man elever från årskurs 2 och årskurs 5. Där kom bland annat skolmaten på tal. Årskurs 2 tyckte maten var jättebra medan årskurs fem tyckte att den var jättedålig. Man pratade även om yrkesval i framtiden och polis kom högt upp på den listan. Annars trivdes man väldigt bra på Fredhemsskolan, men även där var det mycket fokus kring en bättre utemiljö. Någon tyckte att det kunde vara bra med en chokladfontän i centrum. På Tunboskolan träffade man högstadielever och där framkom det bland annat starka önskemål om HBTQ-undervisning. Anna Lundberg företräder grupp 2 och berättar om att man har varit på Lindboskolan och träffat elever från årskurs 7, 8 och introduktionsklass. Genomgående framkom det att skolan var väldigt viktig, med bra kunskapsresultat och behöriga lärare. När det gäller framtiden såg man att många kommer att flytta från kommunen och plugga någon annanstans, men att man sedan kanske kunde flytta tillbaka om det fanns tillräckligt bra med jobb. De viktigaste områdena var skola, utbildning och aktiviteter för ungdomar i exempelvis Eldsbodahuset och Kulturhuset. Även fler lägenheter var ett önskemål i framtiden, då det är svårt att hitta en första lägenhet när man vill flytta hemifrån.

3 Monna Ridderström företräder gruppen och berättar om att man pratat med småbarnsföräldrar vid olika förskolor i Hallstahammar. Viktiga områden var skola och förskola. Att det finns bra med resurser, små grupper och små avdelningar. Att de som är i behov av särskilt stöd också får det stöd de behöver. Man är annars väldigt nöjd och tycker att Hallstahammar är en väldigt bra kommun att bo i. Monna avslutar även sin redovisning med följande episod: Jenny Landernäs har ansvarat för grupp 4 och berättar att men varit och träffat Småbarnsföräldrar vid förskolor i Kolbäck och Strömsholm. Det som varit slående är att man verkligen älskar sitt Kolbäck och Strömsholm. Man gillar verkligen att bo där och de flesta ser sig också bo kvar under lång tid framöver. Många var även tillbakaflyttade till området. Man har bott där när man var liten och därefter flyttat och när man sedan skaffar barn så flyttar man hem igen. Naturligtvis var förskola och skola viktiga områden och man var överlag väldigt nöjd. Det betonades ofta att kvaliteten var väldigt viktig och att man hade bra personal som trivs i verksamheten. Man var även noga med att poängtera att man vill ha Tunboskolan kvar. Man vill inte att Kolbäck ska bli den bortglömda delen av kommunen. En stor anledning till att man flyttade tillbaka var att det var lugnt och skönt och närheten till allt. Vi pratade också en hel del om kommunikationer eftersom många pendlar som bor i dessa områden. Självklart var tåg viktigt, både mot Västerås, Eskilstuna, Köping och längre bort. Många tog även upp E-18 och att man vill att den byggs ut till motorväg och särskilt i Kolbäck är man väldigt drabbad när det blir olyckor och trafiken leds om. Många poängterade även tillgång till bredband och en digital infrastruktur, samt att det finns bra med bostäder. Stieg Andersson företräder grupp 5 och redogör för att man har varit i Kolbäck och Hallstahammars centrum och träffat invånare från olika åldersgrupper. Inledningsvis nämner Stieg att det varit intressant att träffa invånarna och att spännvidden i diskussionerna låg väldigt brett. En del ville ha eluppvärmda soffor på torget, medan andra betonade vikten av att alla elever får lämna skolan med godkända betyg.

4 Många nyanlända pratade om att det inte fanns möjlighet att fullfölja hela SFI-utbildningen i kommunen, utan att man var tvungen att pendla till Västerås efter första steget. I övrigt pratade många om bostadsfrågan och efterlyste fler bostäder. Som exempel nämndes +55 boenden, men även bostäder för ungdomar och inte minst billigare bostadsformer så att yngre personer också har råd med bostad. Grupp 6 representeras av Rolf Hahre. Gruppen har träffat cirka 60 personer med en spridning i alla olika åldersgrupper. Man har varit ute i Hallstahems bestånd i Hallstahammar och på torget i Kolbäck. Överlag var det många som tyckte att vi skulle satsa på +55 boenden, men även andra bostadsformer lyftes fram som viktigt. Kommunikationer var ett annat ämne som många återkom till, tågstopp i Kolbäck för tåg till Stockholm till exempel. Bussförbindelser till Eskilstuna från Kolbäck var det en del som tyckte. Cykelvägar var högt prioriterat bland invånarna, både i Hallstahammar och i Kolbäck. Hetast där var nog sträckan Eriksberg till Kolbäck. Man var väldigt nöjd med servicen i Kolbäck, såsom handel, bank, simhall med mera. Men samtidigt fanns en rädsla för att servicen skulle försvinna, så den ville man slå vakt om. Annars var många väldigt nöjda med att bo i Kolbäck. Fritidssysselsättningar och ridhus till Valsta var det flera som pratade om både i Kolbäck och i Hallstahammar. Trygg och säker var ett annat område och fler poliser lyftes fram som ett behov. Bra företagklimat var också viktigt tyckte man överlag. Skolor var också ett område många pratade om. Att det var viktigt med flera skolor och att man bör flytta tillbaka årskurs 6 till mellanstadiet var något som flera framhöll. Ett område som fick mycket kritik från många var vårdcentralen, gällande exempelvis bemötande och att det var många olika läkare. Avslutningsvis lyfter Rolf fram utveckling av torget i Hallstahammar som man också pratade mycket om. Ett tryggare centrum, ingen trafik och mer torghandel. Catarina Pettersson från grupp 7 berättar om att man besökt olika villaområden i Hallstahammar. Man har varit ute i Duvhällarna, Lustigkullarna, Tuna och Fredhem. Väldigt många säger att Hallstahammar är en så bra kommun att bo i och att närheten till stan är så bra. Många tycker att vi måste få fart på bostadsbyggandet. Många äldre bor ju i villor men vill ha andra alternativ att flytta till, bra +55 boenden i rimliga prisklasser. Även ungdomslägenheter så ungdomarna kan flytta hemifrån. Catarina nämner även ett lite mer kreativt förslag som kom fram:

5 En central lekplats kom upp på förslag, att man skulle lyfta centrum och torget och satsa på det. Även bredbandsutbyggnad var det många som pratade om, man väntar på bredbandet i de här villaområdena. Någon lyfte även fram att man skulle vara rädd om och bevara våra fina naturområden och att man skulle utveckla Sörkvarnsforsens naturreservat för rekreation och upplevelser. När det gäller kultur- och fritidsliv ville man ha en fullstor idrottshall, gärna ett idrottscenter på Trollebo, nytt ridhus och att man skulle satsa på fiske. Näringslivet var ett annat område som kom upp, att det skulle vara lätt att etablera sig, både som småföretagare och som industri. Vidare hade men en del synpunkter på snöröjningen och städning och underhåll i vissa områden. Man pratade också en del kommunikationer, där tågstopp i Strömsholm var viktigt, utbyggnad av E-18 och fler cykelvägar, gärna mellan Svedvi och Hallstahammar. När det gäller samhällsservice kom det fram synpunkter kring vårdcentralen, att det måste bli en bättre tillgänglighet. Någon förde även fram att det var viktigt att ha ett gymnasium och att vi skulle jobba på att få tillbaka det. Viktigt var även att skolan och barnomsorgen skulle ha riktigt bra förutsättningar. Även trygghet och säkerhet lyftes fram där ett förslag var att vi tillsammans skulle arbeta för en drogfri kommun så att våra ungdomar inte riskerar hamna i ett drogmissbruk. Även att vi tar hand om våra ungdomar och om en åldrande befolkning, samt att vi har en väl utvecklad integration. Från grupp 8 berättar Reijo Tarkka om arbetet där gruppen har pratat framtid med invånare i villaområden i Sörstafors, Kolbäck och Strömsholm. Reijo reflekterar inledningsvis över arbetet och alla har verkligen varit positiva till att politikerna är ute och träffar invånarna. I stort sett alla har varit engagerade och kommit med bra tankar. En del lite märkliga förslag har lagts fram såsom till exempel gratis öl till alla i kommunen. Annars tyckte de allra flesta att Hallstahammar var en riktigt bra kommun att bo i och var väldigt nöjda. Reijo avslutar med att leverera en topp tio-lista för vad invånarna har fört fram:

6 Grupp 9 har träffat nyanlända i Hallstahammar. Man har träffat cirka 50 personer från flera olika länder: Somalia, Thailand, Ryssland, Syrien, Turkiet, Kongo och Eritrea. Besök har gjorts på Jobbcenter, SFI, Faramir, Orion, biblioteket och Kulturhuset. Inga-Lena Strömberg berättar att de flesta som man pratat med trivs bra i Hallstahammar. Det är lugnt och det är en bra kommun att bo i. Många var även nöjda med skolorna och bostäderna för sina barn och de tyckte även att biblioteket och Kulturhuset var bra platser. Flera efterslyste att det skulle finnas fler mötesplatser där man kunde få kontakt med andra personer, framförallt svenska personer för att lära sig språket bättre. Det var något som framförallt kvinnorna lyfte fram som viktigt. Vidare tyckte både män och kvinnor att SFI-undervisningen var en viktig verksamhet och att de kunde få möjlighet att lära sig språket. Flera uttryckte att de inte riktigt kände till vad det fanns för företag i kommunen. Det var något man ville veta mer om och få en bättre överblick över. Det efterfrågades även fler praktikplatser. Avslutningsvis lyfter Inga-Lena fram att flera uttryckte att man uppskattade närheten i Hallstahammar. Allt finns inom gångavstånd.

Levande centrum och levande Valfrihet och trygghet i boende i. tätorter, hela kommunen, Samverkan, Egen avdelning för finsktalande,

Levande centrum och levande Valfrihet och trygghet i boende i. tätorter, hela kommunen, Samverkan, Egen avdelning för finsktalande, Totalt genomfördes sex stycken workshops under perioden mars-maj 2105. Representanter från visionsgruppen träffade pensionärsorganisationer, handikapporganisationer, föreningsliv, företagare och elevråd

Läs mer

Utmaningar på bostadsmarknaden

Utmaningar på bostadsmarknaden ) 1 (5) Handläggare Datum Kikki Liljeblad 20140116 Samhällsplanerare 072-247 13 56 Utmaningar på bostadsmarknaden Bostadsplanering är en komplex fråga. Många faktorer påverkar och kommunen har bara rådighet

Läs mer

Tillsammans skapar vi trygghet i Biskopsgården

Tillsammans skapar vi trygghet i Biskopsgården Tillsammans skapar vi trygghet i Biskopsgården Detta gör Stadsdelsförvaltningen Västra Hisingen för att skapa trygghet Den 16 september ordnade förvaltningen ett öppet möte om trygghet efter skottlossningarna

Läs mer

SAMMANFATTNING. av Planprogram för Hallstahammars centrum. Framtidens. centrum Dnr: 241/15

SAMMANFATTNING. av Planprogram för Hallstahammars centrum. Framtidens. centrum Dnr: 241/15 SAMMAFATTIG av lanprogram för Hallstahammars centrum Framtidens centrum 07-0- Dnr: / Bakgrund Hallstahammar är en attraktiv boendeort där bostadsbristen blir allt mer tydlig och där kravet ständigt växer

Läs mer

Nyanländas syn på att leva och bo i Sverige. SABOs Integrationsdagar 2016

Nyanländas syn på att leva och bo i Sverige. SABOs Integrationsdagar 2016 Nyanländas syn på att leva och bo i Sverige. SABOs Integrationsdagar 16 Invandrarindex 1 (138) 1 Är du. Bas total 15: 3.1 Bas total 16: 1.771 % 9 8 7 6 5 4 44 Kvinna 47 56 Man Invandrarindex 2 (138) 2

Läs mer

Medborgardialog Enkätsvar

Medborgardialog Enkätsvar Medborgardialog Enkätsvar 217-1-24 Medborgardialog Henån Bakgrund Under sommaren 217 fick boende, besökande samt verksamma i Henånområdet möjligheten att delta i en medborgardialog för att ge sina synpunkter

Läs mer

Hur ser vi på kommunen idag?

Hur ser vi på kommunen idag? Hur ser vi på kommunen idag? Resultat från medborgarenkät jan-feb 2015 HALLSTAHAMMARS KOMMUN Attityder & värderingar Aktiv levande kommun Aktiva pensionärer alla känner alla Barnvänlig barnvänlig Barnvänligt

Läs mer

Invandring till jobb 2016 Frågeformulär Slut

Invandring till jobb 2016 Frågeformulär Slut Hej! Kommunen vill veta hur de skall göra för att det ska bli bättre och enklare att komma till vår kommun. Om du svarar på frågorna här får de veta hur ni tycker att det är att komma hit. Ingen vet vad

Läs mer

Skinnskattebergs Företags Nätverk. Samarbete mellan kommunen och näringslivet: Från idé till realisering

Skinnskattebergs Företags Nätverk. Samarbete mellan kommunen och näringslivet: Från idé till realisering Skinnskattebergs Företags Nätverk Samarbete mellan kommunen och näringslivet: Från idé till realisering Nätverks syfte Att främja näringslivet i Skinnskattebergs kommun och utvecklingen av den enskilde

Läs mer

KALLELSE. Datum

KALLELSE. Datum KALLELSE Datum 2016-11-03 Sida 1(1) Utbildningsnämnden Utbildningsnämnden kallar härmed till sammanträde måndag 21 november 2016, kl. 17:30 i kommunkontoret sammanträdesrum A för att behandla följande

Läs mer

Rävlanda. 4 december 2018

Rävlanda. 4 december 2018 Rävlanda 4 december 2018 Kommundelsdialog 19:00-19:10 Per Vorberg hälsar välkomna 19:10-19:30 Vad är en översiktsplan? 19:30 20:20 Workshop - Orten med ord: Övning 1: Vad karaktäriserar din ort? Övning

Läs mer

MARKNADSANALYS BERGS KOMMUN 2016 RAPPORT

MARKNADSANALYS BERGS KOMMUN 2016 RAPPORT MARKNADSANALYS BERGS KOMMUN 2016 RAPPORT OM UNDERSÖKNINGEN Undersökningsperiod: Juli/augusti 2016 Metod: Telefonintervju Antal svar: 150 Målgrupper: Åldersgrupper;,, 45-59, 60-74 Ansvarig hos Bergs Kommun:Anders

Läs mer

KIRUNA. Ett ovanligt parti för vanliga människor. Här vill vi leva våra liv! Kommunalt politiskt program för Kiruna 2011 2014

KIRUNA. Ett ovanligt parti för vanliga människor. Här vill vi leva våra liv! Kommunalt politiskt program för Kiruna 2011 2014 NORRBOTTENS SJUKVÅRDSPARTI KIRUNA KIRUNA Kommunalt politiskt program för Kiruna 2011 2014 Här vill vi leva våra liv! Ett ovanligt parti för vanliga människor 1 KIRUNA NORRBOTTENS SJUKVÅRDSPARTI Vårt partis

Läs mer

FÖR TORSÅS FRAMÅT. RÖSTA S. Ett bättre Torsås. För alla! FRAMTIDSPARTIET I TORSÅS

FÖR TORSÅS FRAMÅT. RÖSTA S. Ett bättre Torsås. För alla! FRAMTIDSPARTIET I TORSÅS FÖR TORSÅS FRAMÅT. RÖSTA S. Ett bättre Torsås. För alla! FRAMTIDSPARTIET I TORSÅS TORSÅS KAN BÄTTRE. Det spelar roll vem som styr och leder kommunen. Här kan du läsa om några av de politiska prioriteringar

Läs mer

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning.

Må alla samlas. Vi hoppas att den ger dig en stunds inspirerande läsning. Utveckling för Skellefteå 2012 2014 Må alla samlas. Det här är det första steget i en lokal utvecklingsstrategi för allas vårt Skellefteå. Därför vill vi att så många som möjligt i Skellefteå ska läsa

Läs mer

ETT STARKARE SAMHÄLLE ETT TRYGGARE GNOSJÖ BUDGETRAMAR 2019 MED PLAN FÖR

ETT STARKARE SAMHÄLLE ETT TRYGGARE GNOSJÖ BUDGETRAMAR 2019 MED PLAN FÖR ETT STARKARE SAMHÄLLE ETT TRYGGARE GNOSJÖ BUDGETRAMAR 2019 MED PLAN FÖR 2020-2021 1 ETT STARKARE SAMHÄLLE ETT TRYGGARE GNOSJÖ BUDGETRAMAR 2019 MED PLAN FÖR 2020-2021 Vi är överens med minoritetsstyret

Läs mer

Kunskapsresultat Enkäter till vårdnadshavare. Föräldraråd, 5 oktober 2017

Kunskapsresultat Enkäter till vårdnadshavare. Föräldraråd, 5 oktober 2017 Kunskapsresultat Enkäter till vårdnadshavare Föräldraråd, 5 oktober 2017 Elevers kunskaper Meritpoäng Elevens meritpoäng, A=20p B=17,5p C=15,0p D=12.5p E=10p F=0p Ex alla betyg E= 170p alla betyg A=340p

Läs mer

Återkoppling på Inkomna förslag i tipslådan från 17/12, efter styrgruppens arbetsmöte den 1 februari och fördelaktigt ledarskap.

Återkoppling på Inkomna förslag i tipslådan från 17/12, efter styrgruppens arbetsmöte den 1 februari och fördelaktigt ledarskap. på Inkomna förslag i tipslådan från 17/12, efter styrgruppens arbetsmöte den 1 februari 2016. 1. Önskemål om framtida föreläsare & workshop kring gott och fördelaktigt ledarskap. Vi tackar för inkommet

Läs mer

Ansvarig för undersökningen åt Vimmerby kommun är Birgitta Hultåker.

Ansvarig för undersökningen åt Vimmerby kommun är Birgitta Hultåker. SKOP,, har på uppdrag av intervjuat 5 av kommunens invånare. Resultatet av undersökningen redovisas i denna rapport. Undersökningens genomförande redovisas i Bilaga 1. Ansvarig för undersökningen åt är

Läs mer

Välkommen till Köping!

Välkommen till Köping! Välkommen till Köping! Här finns information för dig som är ny i Sverige och i Köping. Svenska Förord Välkommen till Köping! Vi är glada och stolta över att du valt att bosätta dig här och hoppas att du

Läs mer

Tillsammans skapar vi vår framtid

Tillsammans skapar vi vår framtid Mål för Köpings kommun 2013-2019 Här presenteras de mål som Köpings kommunfullmäktige fastställt för perioden 2013-2019. De senaste mandatperioderna har kommunfullmäktige i politisk enighet beslutat om

Läs mer

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön

Uppföljning av nya bostadsområden Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön Baserad på medborgardialoger om Norra Hallsås och Östra Stamsjön juni 2011 Beredningen för infrastruktur och boende Innehåll 1 Uppdrag 5 1.1 Bakgrund, syfte...5 1.2 Metod och genomförande...5 1.3 Resultat...5

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2019-06-17 1 () Plats och tid Kommunhuset, KS-salen klockan, 12.45 13.15 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Catarina Pettersson (S) Anna Gunstad Bäckman

Läs mer

Socialdemokraterna BOLLNÄS

Socialdemokraterna BOLLNÄS Socialdemokraterna BOLLNÄS Kommunalt handlingsprogram 2006 2010 Socialdemokraternas ledstjärnor är frihet, jämlikhet och solidaritet. Vårt program beskriver hur vi vill skapa ett tryggare och mer rättvist

Läs mer

Fem mål för framtiden Köping rikare på fantasi, laganda och drivkraft Fantasi Laganda Drivkraft

Fem mål för framtiden Köping rikare på fantasi, laganda och drivkraft Fantasi Laganda Drivkraft Mål 2006-2012 Fem mål för framtiden I det här dokumentet anges de mål som ska vara vägledande för den kommande utvecklingen av Köpings kommun. För att vi ska stå starkare i framtiden behöver vi tydliga

Läs mer

Resultat medborgardialog Fördjupning av Översiktsplan Frövi

Resultat medborgardialog Fördjupning av Översiktsplan Frövi Resultat medborgardialog 2015 2016 Fördjupning av Översiktsplan Frövi Målgrupper och metoder Förskolan Åsen femårsgrupp har utforskat sitt närområde med hjälp av kartor och gåturer, lämnat förslag till

Läs mer

Socialdemokraterna i Klippans kommun

Socialdemokraterna i Klippans kommun Socialdemokraterna i Klippans kommun Handlingsprogram 2015-2018 Vår vision för kommunen Den socialdemokratiska ideologin och politiken syftar till att skapa ett samhälle där alla människor oavsett bakgrund

Läs mer

Alla behövs i ett växande Stenungsund!

Alla behövs i ett växande Stenungsund! Alla behövs i ett växande Stenungsund! Stenungsund - en ort för alla Stenungsund ska vara attraktivt för alla som bor här, våra besökare och för näringslivet. Kommunens verksamheter ska ge bästa möjliga

Läs mer

Ett bättre Götene. För alla.

Ett bättre Götene. För alla. TRYCK: VADSBO-TRYCK, MARIESTAD Valmanifest 2014 Ett bättre Götene. För alla. Valmanifest antaget av S-medlemsmöte 23 april 2014 Socialdemokraterna Götene Järnvägsgatan 13 533 32 Götene Tel 0511-519 60

Läs mer

Medborgardialog Valsta 2018

Medborgardialog Valsta 2018 Medborgardialog Valsta 2018 Insamlade perspektiv från intervjuer Perspektivrapport september 2018 www.sigtuna.se Varför gör Sigtuna kommun detta? Vi vill stärka demokratin i Sigtuna kommun genom att öka

Läs mer

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun Det här är Centerpartiet i Torsås kommun ett hållbart val för dig! Centerpartiet i Torsås kommun arbetar för att skapa ett hållbart, inbjudande och modernt samhälle. Detta i nära samverkan med kommunens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2015-09-01 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 16.35 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2014-08-25 1 ( ) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen klockan, 14.30 16.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Catarina Pettersson, ordf (S) ej 115 Thure

Läs mer

Vi socialdemokrater vill satsa på sjukvåden. Vi är övertygade om att det krävs en bred offentlig sjukvård för att alla ska få vård som behöver det.

Vi socialdemokrater vill satsa på sjukvåden. Vi är övertygade om att det krävs en bred offentlig sjukvård för att alla ska få vård som behöver det. Idag handlar mycket om val. Den 15 maj är det omval till Regionfullmäktige. Alla vi som bor i Västra Götaland ska återigen gå till vallokalen och lägga vår röst. Idag med alla val är det lätt att bli trött,

Läs mer

Vision 2030 Sammanfattning och analys av tankar och åsikter från olika aktörer

Vision 2030 Sammanfattning och analys av tankar och åsikter från olika aktörer Vision 2030 Sammanfattning och analys av tankar och åsikter från olika aktörer Sammanfattning och analys Under arbetet med insamling och sammanställning av inkommet material är det tydligt att deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (45) Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 18.30 20.00 Beslutande Ordföranden Rolf Hahre (S), samt ledamöter enligt bifogad förteckning Övriga

Läs mer

Cultural Planning på Tjörn. Möjligheternas ö

Cultural Planning på Tjörn. Möjligheternas ö Cultural Planning på Tjörn Tjörns Kommun Ligger på en ö ca en timme norr om Göteborg 15 000 invånare vintertid, 40 000 invånare sommartid Åldrande befolkning Många företagare (1800 företag) Ca hälften

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING. E18 Köping-Västjädra. Köpings, Hallstahammars och Västerås kommun, Västmanlands län. PM Kommunal planering

GRANSKNINGSHANDLING. E18 Köping-Västjädra. Köpings, Hallstahammars och Västerås kommun, Västmanlands län. PM Kommunal planering GRANSKNINGSHANDLING E18 Köping-Västjädra Köpings, Hallstahammars och Västerås kommun, Västmanlands län PM Kommunal planering 2016-09-30 Dokumenttitel: PM Kommunal planering Skapat av: Mia Jameson Dokumentdatum:

Läs mer

Enköping Hyresbostäder

Enköping Hyresbostäder Enköping Hyresbostäder Nya lägenheter i kvarteret Älgen Enköping Sveriges närmaste stad AB Enköpings Hyresbostäder Enköping är en expansiv småstad som kan erbjuda ett trivsamt boende för den som söker

Läs mer

Första analys av projektet Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända

Första analys av projektet Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända Första analys av projektet Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända Analys - Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända den 10 maj 2012 Evaluation North Analys - Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända

Läs mer

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Antagen av Kommunfullmäktige den 17 juni 2013 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Strategin är framtagen i bred samverkan

Läs mer

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun

Förslag Framtid Ånge 2.0. Strategi för utveckling av Ånge kommun Förslag 2013-03-28 Framtid Ånge 2.0 Strategi för utveckling av Ånge kommun 2014-2020 1 Du håller framtiden i din hand Framtid Ånge 2.0 är Ånge kommuns utvecklingsstrategi för den bygd som vi lever och

Läs mer

En undersökning om samhällsservice i tätort

En undersökning om samhällsservice i tätort En undersökning om samhällsservice i tätort och på landsbygden d 20-204 Service för en fungerande vardag En god samhällsservice behövs för att få vardagen att fungera där man bor. TNS Sifo har på uppdrag

Läs mer

Sammanställning från workshop 2013-10-05

Sammanställning från workshop 2013-10-05 2013-11-08 1 (5) Sammanställning från workshop 2013-10-05 Sammanfattning Inom ramen för arbetet med att ta fram ett planprogram för området kring Älta centrum genomfördes en tretimmars workshop den 5 oktober

Läs mer

Läsning av rapporten. Information om enkäten

Läsning av rapporten. Information om enkäten 1 Information om enkäten Enkäten är genomförd av C4 Teknik, avdelningen Offentliga rummet, under maj september 2015 med hjälp av konsultföretaget Markör AB som ett av underlagen till Grönplan 2017. Syftet

Läs mer

MEDBORGARPANEL Nummer 4 februari 2014 Journal på nätet

MEDBORGARPANEL Nummer 4 februari 2014 Journal på nätet MEDBORGARPANELEN 2014 Rapport 4 Journal på nätet MEDBORGARPANEL Nummer 4 februari 2014 Journal på nätet Enkät nummer fyra är nu slutförd Vilket resultat! Tack alla medborgare för ert engagemang och era

Läs mer

Sammanfattning av undersökningarna genomförda 9-10 januari 2006 Bilden av Dalarna

Sammanfattning av undersökningarna genomförda 9-10 januari 2006 Bilden av Dalarna Sammanfattning av undersökningarna genomförda 9-10 januari 2006 Bilden av Dalarna Sammanfattning resultat testgruppen Medverkande 63 personer Fråga 1: Känner du till att politikerna satt och ringde? Ja:

Läs mer

PiteåPanelen. Samhällsbyggande. Rapport 22. Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret

PiteåPanelen. Samhällsbyggande. Rapport 22. Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret PiteåPanelen Rapport 22 Samhällsbyggande Maj 2013 Anett Karlström Kommunledningskontoret Samhällsbyggnad Piteå kommun har påbörjat arbetet med en ny Översiktsplan. En översiktsplans syfte är att ge vägledning

Läs mer

Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018

Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018 Dokumentation från medborgardialog i Valsta 2018 Dialogmöte 3, 4 december 2018, Kortversion av förslag på åtgärder www.sigtuna.se Fullständiga åtgärdsförslag I denna rapport presenteras de olika förslagen

Läs mer

Välkommen till Hjo. En guide för dig som är nyanländ i Hjo kommun

Välkommen till Hjo. En guide för dig som är nyanländ i Hjo kommun Välkommen till Hjo En guide för dig som är nyanländ i Hjo kommun Att börja med Som ny i Sverige finns det några saker som är viktiga att börja med, dessa är: Folkbokföring Fullständigt personnummer ID-kort

Läs mer

ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning

ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning Ordlista syo-konsulent studie- och yrkesval studieinriktning gymnasium/gymnasieskola nationella program lokala inriktningar praktisk och teoretisk utbildning

Läs mer

LÄRANDE I LERUM. hårt arbete lönar sig! lyckat eu-besök i lerum. hej där, göran careborg!

LÄRANDE I LERUM. hårt arbete lönar sig! lyckat eu-besök i lerum. hej där, göran careborg! LÄRANDE I LERUM FÖRSKOLA GRUNDSKOLA GYMNASIESKOLA VUXENUTBILDNING K U LT U R S K O L A BIBLIOTEK K U LT U R O C H F R I T I D hårt arbete lönar sig! hej där, göran careborg! juni 2014 hårt arbete lönar

Läs mer

Socialdemokraterna i

Socialdemokraterna i Socialdemokraterna i framkant för Bromölla! En kommun att leva och verka i med stolthet, en plats för våra barn att växa upp i, ett samhälle med förutsättningar till ett liv med kvalitet där möjlighet

Läs mer

Invandrarindex november 2015. Utdrag ur rapport

Invandrarindex november 2015. Utdrag ur rapport Nyanlända invandrares syn på att leva och bo i Sverige. Invandrarindex november 15 Utdrag ur rapport Invandrarindex 1 (94) 1 Är du. Bas total: 3.1 % 8 6 4 44 56 Kvinna Man Invandrarindex 2 (94) 2 % 7 6

Läs mer

DANDERYDS KOMMUN. Centrala Danderyd. Dialog om centrala Danderyd Bilaga 5: Enkät om centrala Danderyd

DANDERYDS KOMMUN. Centrala Danderyd. Dialog om centrala Danderyd Bilaga 5: Enkät om centrala Danderyd DANDERYDS KOMMUN Centrala Danderyd Dialog om centrala Danderyd Bilaga 5: Enkät om centrala Danderyd Innehåll Sammanfattning... 2 Redovisning av enkäten... 3 Vilka har svarat på enkäten? (fråga 1-6)...

Läs mer

Rapport till Vara kommun om invånarenkät år 2009/2010

Rapport till Vara kommun om invånarenkät år 2009/2010 om invånarenkät SKOP, har på uppdrag av Vara kommun genomfört en invånarenkät bland kommunens invånare. Huvudresultaten redovisas i denna rapport. Undersökningens genomförande framgår av Bilaga. Undersökningen

Läs mer

88% 79% 38% Det ska vara enkelt att förverkliga sina drömmar ambitioner och idéer i Sörmland

88% 79% 38% Det ska vara enkelt att förverkliga sina drömmar ambitioner och idéer i Sörmland Det ska vara enkelt att förverkliga sina drömmar ambitioner och idéer i Sörmland De digitala tjänsterna blir allt mer betydelsefulla i våra liv. Därmed är det viktigt att Sörmland har en vision om hur

Läs mer

All verksamhet i förskola och skola skall bedrivas så att barn, elever och studerande har möjlighet att nå de nationella målen. (Nybro vs.

All verksamhet i förskola och skola skall bedrivas så att barn, elever och studerande har möjlighet att nå de nationella målen. (Nybro vs. Under vårterminen 2014 genomfördes nationella prov i grundskolans åk 3, 6 och 9 liksom betygssättning i grundskolans åk 6 och 9, gymnasieskolan. Här redovisas skolkommunens resultat på nämnds- och verksamhetsnivå

Läs mer

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende

Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende Kvalitetsuppföljning, Pilegården (juli 2010) Bilaga 1. 1(5) Bilaga 1 Enkät till/intervju med boende NKI (Nöjd-Kund-Index) NKI (Nöjd-Kund-Index) är ett sammanfattande mått på hur nöjda kunderna är med en

Läs mer

Valmanifest 2018 version Sidan 2 av 6

Valmanifest 2018 version Sidan 2 av 6 Låt människorna ta plats! Liberalerna Skellefteå - Valmanifest 2018 Sidan 2 av 6 Liberalerna i Skellefteå kommun Valmanifest 2018 LÅT MÄNNISKORNA TA PLATS En plats med goda förutsättningar Det finns många

Läs mer

Första analys av Gruppintag 1 Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända

Första analys av Gruppintag 1 Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända Första analys av Gruppintag 1 Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända Gruppintag 1 - Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända den 10 maj 2012 Evaluation North Analys - Arbetsmarknadsintroduktion för nyanlända

Läs mer

DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I LANDVETTER

DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I LANDVETTER 1 (5) DOKUMENTATION KOMMUNDELSDIALOG I LANDVETTER Vad tycker du är viktigt för utvecklingen i Landvetter? Positivt och viktigt att det ska bli en idrottshall. Det är viktigt med polisiär närvaro för att

Läs mer

RESULTAT AV UNDERSÖKNINGEN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2014

RESULTAT AV UNDERSÖKNINGEN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2014 RESULTAT AV UNDERSÖKNINGEN KOMMUNENS KVALITET I KORTHET (KKIK) 2014 För att ge en snabb och enkel överblick över hur Vadstena kommun står sig jämfört med andra kommuner är utfallet uppdelat i fyra grupper:

Läs mer

Handlingsplan för integration

Handlingsplan för integration Handlingsplan för integration Dokumenttyp Handlingsplan Gäller för Tierps kommuns samtliga verksamheter Fastställd av Kommunstyrelsen 72.2017 Dokumentansvarig Kommunchef Diarienummer KS 2017.411 Fastställd

Läs mer

För att inte synpunkter gällande förskolorna, som faktiskt ingår i materialet, ska komma bort i hanteringen vill vi framföra följande:

För att inte synpunkter gällande förskolorna, som faktiskt ingår i materialet, ska komma bort i hanteringen vill vi framföra följande: 1 Luleå 2015-11-20 Till/ Framtidens skola Luleå kommun 971 85 Luleå Synpunkter på del av materialet Framtidens skola i Luleå avseende förskolor på Hertsön I Underlag för fortsatt utredning av skolstruktur

Läs mer

Sammanställning av medborgardialog kring lokalutredningen Tyck till om framtidens skola

Sammanställning av medborgardialog kring lokalutredningen Tyck till om framtidens skola 2013-01-04 Sammanställning av medborgardialog kring lokalutredningen Tyck till om framtidens skola Under november 2012 genomfördes en medborgardialog med föräldrar på kommunens skolor kring den pågående

Läs mer

RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER

RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER RAPPORT FRAN WORKSHOP 2 OKTOBER Workshopen arrangerades i Gula Villan i Aneby. Ett 60-tal personer medverkade i den fyra timmar långa workshopen. Aktiviteten inleddes med ett föredrag av Peter Eklund,

Läs mer

Svar på motion om att stärka det svenska språkets ställning i Eskilstuna

Svar på motion om att stärka det svenska språkets ställning i Eskilstuna Kommunstyrelsen 2018-10-16 Kommunledningskontoret Välfärd KSKF/2018:162 Frida Hedström 016-710 87 58 1 (3) Kommunstyrelsen Svar på motion om att stärka det svenska språkets ställning i Eskilstuna Förslag

Läs mer

Föräldraenkät 2013. jan feb. dec. mars. nov. okt. april. maj. sept. juni. aug juli. Anette Christoffersson. Utvecklingsledare

Föräldraenkät 2013. jan feb. dec. mars. nov. okt. april. maj. sept. juni. aug juli. Anette Christoffersson. Utvecklingsledare Föräldraenkät 2013 dec jan feb nov mars okt april sept maj aug juli juni Anette Christoffersson Utvecklingsledare Sammanfattning och förslag på åtgärder Förskola Föräldrarna är överlag väldigt nöjda med

Läs mer

Pedagogisk. Snabbguide och information. omsorg i hemmet. 2012, reviderad version

Pedagogisk. Snabbguide och information. omsorg i hemmet. 2012, reviderad version Pedagogisk omsorg i hemmet 2012, reviderad version Snabbguide och information Vad handlar det om? Vem riktar det sig till? Pedagogisk omsorg i hemmet är ett nytt alternativ till förskola och fritidshem

Läs mer

EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE.

EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE. EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDENS BLEKINGE. EN ÄLDREPOLITIK FÖR FRAMTIDEN Vi som lever i Sverige och Blekinge blir friskare och lever allt längre. Det är en positiv utveckling och ett resultat av vårt välstånd

Läs mer

Synpunkter och förslag. till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen

Synpunkter och förslag. till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen Synpunkter och förslag till utvecklingen av Eriksberg och Ekebydalen Från öppet hus 24 september 2015 Så här tycker boende i Eriksberg om utvecklingen av området sammanfattning från öppet hus 24 september

Läs mer

- Framtidspartiet i Lysekil Foto: Lars Nyfjäll, Lysekil

- Framtidspartiet i Lysekil Foto: Lars Nyfjäll, Lysekil Valmanifest 2018 - Framtidspartiet i Lysekil Foto: Lars Nyfjäll, Lysekil Arbete - Trygghet Välfärd Lysekil skall vara en plats där alla känner trygghet och framtidshopp. Barn och unga skall ha möjlighet

Läs mer

Rösta grönt i Stenungsund den 9e september.

Rösta grönt i Stenungsund den 9e september. Rösta grönt i Stenungsund den 9e september. Vad är väl ett val till kommunfullmäktige? Dötrist eller alldeles underbart? Oavsett så är det viktigt, eftersom att det påverkar dig och över 26 000 invånare

Läs mer

SVENLJUNGAS NYA INVÅNARE En intervjustudie med tretton personer som kommit som flyktingar

SVENLJUNGAS NYA INVÅNARE En intervjustudie med tretton personer som kommit som flyktingar SVENLJUNGAS NYA INVÅNARE En intervjustudie med tretton personer som kommit som flyktingar November 2016 SVENLJUNGAS NYA INVÅNARE En intervjustudie med tretton personer som kommit som flyktingar METOD OCH

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2011-04-11 1 ( ) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen klockan 14.30 16.45 Beslutande Catarina Pettersson (S) ordf 59-60 Joakim Graning (S) Christina Aspenryd (S) ej 62 Tony Frunk (S) Mariette

Läs mer

Valmanifest FÖR SundsvallS KOMMUN 2014. Sundsvall behöver ett grönt styre

Valmanifest FÖR SundsvallS KOMMUN 2014. Sundsvall behöver ett grönt styre Valmanifest FÖR SundsvallS KOMMUN 2014 Sundsvall behöver ett grönt styre Sundsvall behöver ett grönt styre Miljöpartiets politik vilar på solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet, kommande

Läs mer

RESULTAT BEHOVSKARTLÄGGNING. Hallstahammars kommun

RESULTAT BEHOVSKARTLÄGGNING. Hallstahammars kommun RESULTAT BEHOVSKARTLÄGGNING Hallstahammars kommun hör sedan 1 januari 2010 till förvaltningsområdet för finska. Kommunen har gjort en kartläggning av de behov och önskemål som den sverigefinska minoriteten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-25 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Stora Skedvi förskola och skola

Stora Skedvi förskola och skola Stora Skedvi förskola och skola Frågor ställda vid det allmänna mötet i skolans gymnastiksal den 17 februari: Kommunens svar är i kursiv stil. Vissa frågor är påståenden som lämnats okommenterade Vad kostar

Läs mer

Liberalerna i Höör. - Frihet, framtid och trygghet. Partiprogram

Liberalerna i Höör. - Frihet, framtid och trygghet. Partiprogram Liberalerna i Höör - Frihet, framtid och trygghet Partiprogram 2018 2022 Vårt fina Höör är värt en annan politik. I snart fyra år har den så kallade Höörmodellen styrt kommunen. Resultatet är en rekordhög

Läs mer

Föreställ dig Svalövs kommun 2040

Föreställ dig Svalövs kommun 2040 Föreställ dig Svalövs kommun 2040 Summering av workshops med elever Bakgrund I november 2016 fattade kommunfullmäktige beslut om att en vision för Svalövs kommun skulle tas fram. Visionen ska ligga till

Läs mer

Övergripande mål för Olofströms kommun. t är

Övergripande mål för Olofströms kommun. t är bb till 10 jo 0 i Övergripande mål för Olofströms kommun 0 barnen n ill all at t är rum nt ce Visionen - Heja Olofström Olofströms kommun ska vara expansivt och stolt! År 2025 är vi 14000 invånare. Utifrån

Läs mer

Haningeborna tycker om stadskärnan 2014

Haningeborna tycker om stadskärnan 2014 Haningeborna tycker om stadskärnan 204 Förord Innehåll En attraktiv stadskärna växer fram Den här rapporten är en redovisning och en analys av hur Haningeborna ser på stadskärnan. Haningebornas tankar

Läs mer

Perstorps Bostäder är Perstorps kommunala bostadsbolag. Vi äger och förvaltar bostäder på åtta olika områden i Perstorp, alla av varierande storlek

Perstorps Bostäder är Perstorps kommunala bostadsbolag. Vi äger och förvaltar bostäder på åtta olika områden i Perstorp, alla av varierande storlek Boendet i centrum! Perstorps Bostäder är Perstorps kommunala bostadsbolag. Vi äger och förvaltar bostäder på åtta olika områden i Perstorp, alla av varierande storlek och karaktär. I Perstorps Bostäders

Läs mer

Intresse trygghetsboende Göteborgs Stad

Intresse trygghetsboende Göteborgs Stad Intresse trygghetsboende Göteborgs Stad RAPPORT DECEMBER 0 David de Courcy ScandInfo Marketing Research, Pnr: Innehållsförteckning Inledning Bakgrund och syfte Målgrupp och metod Frågeområden Delgrupper

Läs mer

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi Kommunikationsstrategi Inledning Vi har valt att rikta in oss på en målgrupp som är unga kvinnor och män i åldern 18-35 år. Efter de efterforskningar vi gjort på internet kan vi uppskatta att de flesta

Läs mer

Resultat från webbenkät LINA

Resultat från webbenkät LINA Resultat från webbenkät LINA DELTAGARE RÖRELSE &VANOR UPPLEVELSER FÖRSLAG VAR BOR DU? Antal respondenter, totalt: 88 Jag är: Annat Man Kvinna 0 10 20 30 40 50 60 70 Vad är din ålder: 68-51-67 36-50 20-35

Läs mer

Pedagogisk. omsorg i hemmet. Snabbguide och information

Pedagogisk. omsorg i hemmet. Snabbguide och information Pedagogisk omsorg i hemmet Snabbguide och information Vad handlar det om? Vem riktar det sig till? Pedagogisk omsorg i hemmet är ett nytt alternativ till förskola och fritidshem som finns för barn mellan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2016-03-29 1 (10) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, Hallstahammar, klockan 14.00 15.15 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Kjell Ivemyr

Läs mer

Fokus Skärholmen Projekt på samråd

Fokus Skärholmen Projekt på samråd Fokus Skärholmen Projekt på samråd 5 september - 17 oktober, 2017 stockholm.se/fokusskarholmen Fokus Skärholmen Stockholm växer snabbt och snart är vi en miljon invånare. Nu planeras framtidens Skärholmen!

Läs mer

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1 framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1 2018-06-18 14:49 Dina riksdagskandidater 1. Jonny Cato Hansson, Helsingborg Kommunalråd, 24 år Just

Läs mer

Härryda. 15 november 2018

Härryda. 15 november 2018 Härryda 15 november 2018 Kommundelsdialog 19:00-19:10 Per Vorberg hälsar välkomna 19:10-19:30 Vad är en översiktsplan? Fika 19:30 20:40 Workshop - Orten med ord: Övning 1: Vad karaktäriserar din ort? Övning

Läs mer

Vision för Alvesta kommun

Vision för Alvesta kommun Sida 1 av 5 Vision för Alvesta kommun 1 Bakgrund och utgångspunkter Under våren 2014 har Alvesta kommun genomfört ett visionsarbete som omfattat flera olika aktiviteter med möjlighet för invånare, föreningar,

Läs mer

Tillgänglighet via telefon och e-post

Tillgänglighet via telefon och e-post Tillgänglighet via telefon och e-post Svar på enkel fråga efter att ha ringt kommunen Gott bemötande efter att ha ringt kommunen och ställt en enkel fråga Svar på enkel e-postfråga inom två arbetsdagar

Läs mer

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_bjuv.indd 1

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_bjuv.indd 1 framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_bjuv.indd 1 2018-06-18 17:48 Dina riksdagskandidater 1. Jonny Cato Hansson, Helsingborg Kommunalråd, 24 år Just

Läs mer

PLANER OCH BOSTADSBRIST ANTAGNA DETALJPLANER I BOSTADSBRISTENS SVERIGE

PLANER OCH BOSTADSBRIST ANTAGNA DETALJPLANER I BOSTADSBRISTENS SVERIGE PLANER OCH BOSTADSBRIST ANTAGNA DETALJPLANER I BOSTADSBRISTENS SVERIGE INLEDNING OCH SAMMANFATTNING Sverige har enligt alla bedömare bostadsbrist idag. Det innebär en stor ekonomisk och social kostnad

Läs mer

Barnen i befolkningen

Barnen i befolkningen 17 Barnen i befolkningen Drygt en femtedel av Sveriges befolkning är barn i åldrarna 0 17 år (22 procent). Som en följd av bl.a. låga födelsetal under en stor del av 1990 talet kommer den andelen att minska

Läs mer

Dialogforum Alby- äldrefrågor

Dialogforum Alby- äldrefrågor MINNESANTECKNINGAR 1 [5] Dialogforum Alby- äldrefrågor Dag och tid 17 oktober 2011 kl. 17-19 Plats Närvarande Ej närvarande Alby äng Ledamöter i dialogforum Diana Hildingsson (S), ordförande i dialogforum

Läs mer

Sammanfattande rapport från undersökningar av kvaliteten inom boenden med särskild service år 2008, 2010, 2012 och 2014

Sammanfattande rapport från undersökningar av kvaliteten inom boenden med särskild service år 2008, 2010, 2012 och 2014 Sammanfattande rapport från undersökningar av kvaliteten inom boenden med särskild service år 2008, 2010, 2012 och 2014 - enkät till anhöriga/gode män - intervjuer med boende - intervjuer med boende företrädda

Läs mer