Ny start. for kirkens kor. Neste uke i Dubai. Vattengympa starter torsdag Høstens vattengympa starter allerede. Torsdag 20.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ny start. for kirkens kor. Neste uke i Dubai. Vattengympa starter torsdag Høstens vattengympa starter allerede. Torsdag 20."

Transkript

1 facebook.com/sjomannskirken.dubai Tlf.: , Mob.: (norsk prest) Mob.: (svensk prest) e-post: Vattengympa starter torsdag Høstens vattengympa starter allerede torsdag 20. september kl. 09. Alle er velkommen til å delta. Foreløpig blir det bare torsdager, så vil tiden vise om vi utvider. Etter timen i bassenget, kan du spise frokost å treffe andre på kirkens Torsdagstreff. Neste uke i Dubai Søndag 16. September: Åpen kirke kl Mandag 17. September: kl Stor&Liten Tirsdag 18. September: kl 10 Kulturcafé kl Businesslunsj kl Miniorene Onsdag 19. September: kl Stor&Liten Torsdag 20. September: kl 09 Vattengympa + frokost kl 10 Frokost + T orsdagstreff Fredag 21. September: Kirken er stengt Lørdag 22. September: Åpen kirke kl kl 16 Gudstjeneste kl Samtalegruppe om kristendom/islam Søndag 23. September: Åpen kirke kl kl 20 Høstens første kirkekor-øvelse Deler av Sjømannskirkens kor. Bildet er tatt under en av konfirmasjonsgudstjenestene i påsken i år. Ny start for kirkens kor Kirken i Dubai har eget kor. liten kaffe- og vaffelpause. Neste søndag er det høststart. i koret. Men holder naturligvis Vi har hatt flest voksne med Vi ønsker alle velkommen, sier åpent også for ungdommer dersom det passer, sier Kristin. korets dirigent Kristin F. Gramstad i Sjømannskirken. Med seg i korledelsen har hun Øvelsene er hver søndag fra kirkens assistent Micke Linder kl. 20 til kl. 22. Samtidig er det samt pianisten Maria Wijk. innebandytrening utendørs, slik Vi øver vanlige kirkekorsanger at det passer bra for ektepar som annenhver søndag og gospelsanger annenhver søndag, forklarer kanskje vil gjøre forskjellige ting. Midtveis i øvelsen er det en de.

2 Gudstjenestene kl. 16, kl. 16, kl. 16, kl. 16, kl. 16, kl. 16 Gudstjenestene i Sjømannskirken er denne høsten alltid kl. 16. Det er lett å huske. Hver lørdag - alltid samme tid Unntaket er bare de lørdagene vi i stedet drar i ørkenen. Da må vi justere for varmen. Følg med i Ankernytt... Döden och Livet Foto: Leif Magne Gramstad Jag hörde Ingmar Bergman vid något tillfälle, sommarprat eller intervju eller liknande, berättade om en konversation han haft med Erland Josephsson. Ingmars hustru Ingrid hade nyligen gått bort. Ingmar insåg att det varken är förnuftigt eller helt socialt accepterat att tro att det finns liv efter döden. Att han kanske kunde få träffa Ingrid igen..? Han kämpade med att ta in att de aldrig mer skulle mötas. Erland undrade något i stil med; Varför gör du det så svårt för dig själv? Blir det lättare om du tror att ni skall mötas igen? Ja, svarade Ingmar, det skulle göra det lite lättare Jamen, tro det då, sade Erland med självklarhet Förbluffad vände Ingmar frågan inåt sig själv Kan jag tro det? Är det möjligt att det är så enkelt att man kan välja att tro det..? När jag har en begravning t ex, eller talar med någon som har sorg, brukar jag avhålla mig från att tala om hur ett liv efter döden skulle kunna se ut. Det verkar bara för dumt att tala om något man egentligen inte har en aning om. Men för mig själv, och det verkar ofta vara så för andra också, hjälper det så mycket om man bara lyckas tro att det blir bra. Även efter döden. Det blir bara så mycket enklare att leva nu om man tror att det blir bra sen. Välkomna till gudstjänst om Döden och Livet, lördag kl i Sjömanskyrkan i Dubai.

3 Vill du lära mer om Kristendomen och Islam? I höst har vi startat en samtalsgrupp på Sjömanskyrkan i Dubai. Fem lördagar träffas vi för att dela våra erfarenheter av att leva i en värld där olika kulturer och religioner allt oftare möts. Fokus ligger på att tillsammans lära oss mer om hur Koranens och Bibelns texter har format den värld och de olika kulturer vi lever i. Vi belyser olika teologiska och filosofiska områden som synen på skapelsen, människan, Gud, synden och förlåtelsen. Vi tittar också närmre på olika traditioner inom både kristendomen och islam. Start lördag den 8 September. Därefter ses vi 22/9, 6/10, 20/10 och den 3/11. Vi firar gudstjänst kl Kl startar samtalsgruppen. Vi håller på till kl inklusive fikapaus. Var? Sjömanskyrkan i Dubai. Hur? Anmäl dig till michael.m.linder@ svenskakyrkan.se Slik finner du frem til Sjømannskirken På vår Facebook-side ligger en videokjørebeskrivelse på snaue to minutter som viser deg hvordan du kommer deg til Sjømannskirken. Samme video ligger nederst på vår norske webside Mye nyttig på våre nettsider og Facebook Vi har kjørebeskrivelse på nettet. Vi har billedreportasjer på nettet. Vi har detaljinfo om bryllup på nettet. Vi har dialog med gjestene på nettet. Vi har kontaktinfo på nettet. Vi har informasjon om utleie på nettet. Vi har arrangementskalender på nettet. Pluss mye annet! Ankernytt har mye info hver uke. Likevel anbefaler vi at du ofte også besøker norsk og svensk nettside. Ikke minst setter vi pris på om du «liker» oss på Facebook - og gjerne deltar i diskusjoner og hilsener. Her får du også med deg siste nytt! Velkommen! Vi håper du liker vår kalender på den norske nettsiden sjomannskirken.no/dubai. Her kan du også se hva som skjer lengre frem i tid.

4 Fredag 5. oktober: Velkomstfest! Det skjer hver høst. Tidlig i oktober inviterer Sjømannskirken til stor velkomstfest. I år blir det fredag 5. oktober kl. 15. Festen er åpen for alle skandinaver. De som har bodd i Emiratene noen år, og de som er helt nye i ørkenlandet. Festen er for deg som vil bli kjent med nye mennesker. Festen er for deg som vil se nyansatte i ulike firmaer og foreninger i UAE. Festen er for deg som ikke kjenner noen, men som vil vite hvem som gjør hva i Dubai og omegn. I tillegg til at Sjømannskirken presenterer seg selv, vil representanter for ambassadene, businessgruppene, interesseorganisasjonene og skolene fortelle om sin virksomhet. Gå ikke glipp av denne festen. Hold av fredag 5. oktober! Maya är SBCs nya Dubaichef Här är hon, den nya chefen för SBC i Dubai, Maya Ternström! Anna Norinder och Maya Ternström. 54-åringen är ny i sin tjänst och ny i Dubai. Hon gläder sig till att ta tag i arbetet för medlemmarna i den stora föreningen. Executive director Maya Ternström tar över efter Linda Nordin. Du kan möta Maya redan på Sjömanskyrkans välkomstfest den 5 oktober. Swedish Business Council (SBC) arbetar för svenskar i Dubais bästa. I föreningen finns både privatpersoner och företag. SBC vil hjälpa svenskar att lyckas i Dubai. Både proffesionellt genom att ge råd och tips om etablering och vidareutveckling och socialt genom att bygga nätverk, säger Maya. SBC arbetar också för att knyta starkare band mellan Sverige och Förenade arabemiraten. Själv har den hya chefen många års företagserfarenhet från Sverige. Hon var med och startatde produktionsbolaget Cresto, varifrån hon nu är tjänstledig i två år. Maya har flyttat till Dubai tillsammans med maken Bengt som är chef på Rashid Diabets Center i Ajman. Ordförande i SBC:s styrelse Anna Norinder är mycket glad över att Maya nu är på plats som ledare för föreningen. Det sociala SBC gör är alltid viktigt och vi ska satsa vidare på det. Men med Mayas bakgrund som entreprenör och produktionsansvarig, hoppas vi också att SBC också kan utvecklas mer professionellt. Anna leder en styrelse på tretton personer, inklusive representanter från både exportrådet och ambassaden. Maya har en heltidstjänst som SBC:s direktor i Dubai. I Abu Dhabi har SBC en 50 % tjänst. Där jobbar Carol Ranby. Samarbetet mellan Dubai och verksamheten i huvudstaden är mycket gott. I Dubai kommer Maya Ternström ha sitt kontor i exportrådets lokaler i Concord Tower (2607) i Media City. Välkommen till mig!, säger hon eller ta kontakt så kommer jag till er. Jag vill gärna träffa våra medlemmar för att höra vad de önskar att SBC ska göra! Maya har bara besökt Dubai som turist tidigare. Efter några få veckor i metropolen, gillar hon det hon ser: Det verkar lätt att leva som svensk här. Folk är öppna både inför varandra och inför den kultur vi är i. Jag ser mycket fram emot att jobba här... Maya kan nås på telefon och på e-post sbcdirectord@sbcuae.se Av Leif Magne Gramstad

5 Ny bandykoordinator Dar Danesh (bildet) er den nye kontaktpersonen for innebandy på Sjømannskirken. Vil du spille? Vil du sjekke om det er trening i kveld? Her kan du kontakte Dar: epost: dar@dansult.com mobil: Söker arbete Mitt namn är Jacob Gajland och jag söker arbete i Dubai inom finans/ekonomi/administration. Jag är 22 år gammal och är ursprungligen från Stockholm. Jag har en BA (Hons) i Economics från University of the West of England och dessförinnan läste jag IB vid Dubai American Academy. Jag har arbetslivserfarenhet från Emirates NBD, Nokia samt Tamweel fastighetsfinansiering. Jag är intresserad av heltidsarbete inom ovan angivna områden men är öppen för andra arbetsuppgifter. Om någon kan ge tips om företag som behöver nyanställa, är jag tacksam om ni tar kontakt. Jag befinner mig i Dubai och jag sänder gärna min CV eller träffas för ett förutsättningslöst möte. Jag nås på mobil: eller gajland.jacob@ gmail.com Med vänlig hälsning, Jacob Gajland Mange på første tirsdags-miniorer Söker bostad Familien Erskine (Jessica, Tom og Elsie) söker bostad från 1 Nov i området Lakes, Umm Sequim eller Palm Jumeirah. Kontakt erskine.jessica@gmail.com Viktige konfirmant-datoer Selv om skolene nettopp har startet, og de fleste nettopp har kommet til Dubai, var det stort fremmøte da kirken inviterte til høstens første tirsdags-miniorer. Ca. 20 voksne og ca. 20 barn! Det er bra til å være første gang, synes sjømannsprest Fanny Linder. Miniorene samles hver tirsdag kl dersom ingen annen beskjed blir gitt. Det står middag på bordet (15dhs) for de som ønsker det kl Første samling nærmer seg! Alle som vil konfirmere seg i år bes komme lørdag 29. sept kl. 16. Den dagen er det påmelding og presentasjon av opplegget. Her er viktige datoer fram til konfirmasjonen: Weekend oktober, samling 10. november, samling 15. desember, samling 19. januar, leir februar, konfirmasjon 30.mars. Spørsmål kan sendes: michael.m.linder@svenskakyrkan.se

6 COULD YOU BE THE NEXT FOOTBALL STAR SIGN UP NOW FOR THE FOOTBALL CENTER KIDS ACADEMY STARTING 23rd OF September JOIN BEFORE 16th OF SEPTEMBER AND RECEIVE 25% DISCOUNT. *excluding registration fees FOOTBALL CENTER OFFERS YOUR CHILD THE OPPORTUNITY TO HAVE FUN, MAKE FRIENDS AND IMPROVE THEIR SKILLS IN THE BEST INDOOR FOOTBALL FACILITY IN DUBAI. FOR MORE INFORMATION: CALL US ON OR CONTACT OUR HEAD COACH Tlf.: , Mob.: (norsk prest) (svensk präst), e-post: eller (nærmeste metrostasjon: Oud Metha) Ankernytt-redaktør: Leif Magne Gramstad,

Fredag: den Stora. välkomstfesten. Dag för dag i Dubai

Fredag: den Stora. välkomstfesten. Dag för dag i Dubai Tlf.: 04-3370062, Mob.: 050 5575447 (norsk prest) 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, www.sjomannskirken.no/dubai eller www.svenskakyrkan.se/dubai Fredag: den Stora Dag för dag i Dubai Söndag

Läs mer

Følg valget på kirken!

Følg valget på kirken! Har du lyst å «like» oss på Facebook? www.facebook.com/sjomannskirken.dubai facebook.com/sjomannskirken.dubai www.sjomannskirken.no/dubai www.svenskakyrkan.se/dubai Tlf.: 04-33 700 62 Mob.: 050 6535631

Läs mer

«Utvandrarna» under Eid. Sjømannskirken ønsker deg god ferie! Sjømannskirken er åpen!

«Utvandrarna» under Eid. Sjømannskirken ønsker deg god ferie! Sjømannskirken er åpen! Sjømannskirken ønsker deg god ferie! Sjømannskirken er åpen! De fleste har fri hele eller deler av kommende uke. Håper det blir fin ferie! Kirken holder åpent som vanlig alle dager. Se detaljer i kalenderen

Läs mer

Familjeterapeut erbjuder gratis hjälp. Denna veckan i Dubai. Tre kvällar i kyrkan: En för tonårsföräldrar, två för hjälp i samlivet

Familjeterapeut erbjuder gratis hjälp. Denna veckan i Dubai. Tre kvällar i kyrkan: En för tonårsföräldrar, två för hjälp i samlivet Tlf.: 04-3370062, Mob.: 050 5575447 (norsk prest) 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, Denna veckan i Dubai Söndag 17 oktober: Öppen kyrka kl. 11-13 kl 20.00 Kör Måndag 18 oktober: kl 10.00-12.00

Läs mer

på baddag! Följ med kyrkan Neste uke i Dubai

på baddag! Följ med kyrkan Neste uke i Dubai facebook.com/sjomannskirken.dubai www.sjomannskirken.no/dubai www.svenskakyrkan.se/dubai Tlf.: 04-33 700 62, Mob.: 050 55 754 47 (norsk prest) Mob.: 050-55 068 19 (svensk prest) e-post: dubai@sjomannskirken.no

Läs mer

Tillsammans med konfirmanderna i Dubai kommer också gänget i Qatar. Nätkonfirmanderna från Oman och Jordanien kommer

Tillsammans med konfirmanderna i Dubai kommer också gänget i Qatar. Nätkonfirmanderna från Oman och Jordanien kommer 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, Denna veckan i Dubai Söndag 20 februari: Öppen kyrka kl. 11-13 kl 20.00 Kyrkokör- övning Måndag 21 februari: kl 10.00 Stor&Liten Tisdag 22 februari: kl

Läs mer

Snart är det. julbasar!

Snart är det. julbasar! Tlf.: 04-3370062, Mob.: 050 5575447 (norsk prest) 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, Allt om den stora dagen NÄSTA fredag, 20. november: Dag för dag i Dubai Söndag 8.nov.: Kyrkan öppen

Läs mer

Denna veckan i Dubai. Her er tilbudet mange har ventet på i Dubai: for ungdommer!

Denna veckan i Dubai. Her er tilbudet mange har ventet på i Dubai: for ungdommer! Tlf.: 04-3370062, Mob.: 050 5575447 (norsk prest) 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, Denna veckan i Dubai Söndag 31 oktober: Öppen kyrka kl. 11-13 kl 20.00 Kör Måndag 1 november: kl 10.00-12.00

Läs mer

Välkomstfest; lär känna Dubai. Denna veckan i Dubai. Kom fredag kl. 15

Välkomstfest; lär känna Dubai. Denna veckan i Dubai. Kom fredag kl. 15 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, Höstens första ökentur med gudstjänst: se nästa sida Ökenturer med Sjömanskyrkan är alltid populära. Lördagen den 9 oktober drar vi på den första turen

Läs mer

Bli med och fira midsommar!

Bli med och fira midsommar! Tlf.: 04-3370062, Mob.: 050 5575447 (norsk prest) 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, Denna veckan i Dubai Söndag 13 juni: Öppen kyrka kl. 11-13 Ingen innebandy, rinken skall målas Måndag

Läs mer

Ger hjälp. Han är resande i relationer

Ger hjälp. Han är resande i relationer 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, Han är resande i relationer Denna veckan i Dubai Söndag 28. feb.: Öppen kyrka kl. 11-13 kl 18-19.00 Körövning för barn kl 20.00 Körövning för vuxna kl

Läs mer

Denna veckan i Dubai. 6 juni på Sjömanskyrkan. Söndag 30 maj: Öppen kyrka kl. 11-13 kl 19.30 Innebandy

Denna veckan i Dubai. 6 juni på Sjömanskyrkan. Söndag 30 maj: Öppen kyrka kl. 11-13 kl 19.30 Innebandy Tlf.: 04-3370062, Mob.: 050 5575447 (norsk prest) 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, www.sjomannskirken.no/dubai eller www.svenskakyrkan.se/dubai Denna veckan i Dubai Söndag 30 maj: Öppen

Läs mer

Solnedgången. vid CamelRock. Eksotisk ökengudstjänst lördag. Denna veckan i Dubai

Solnedgången. vid CamelRock. Eksotisk ökengudstjänst lördag. Denna veckan i Dubai 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, Denna veckan i Dubai Söndag 6 mars: Öppen kyrka kl. 11-13 kl 20.00 Kyrkokör- övning Solnedgången vid Camel Rock Måndag 7 mars: kl 10.00 12.00 Stor&Liten

Läs mer

AURDAL 4.-6. Mars 2005

AURDAL 4.-6. Mars 2005 En gång för många, många år sedan, var det en liten stjärna uppe på himlen som hete Lilla Söta Stjärna. Namnet hade han fått för att han var så otroligt liten och söt, ja Lilla Söta Stjärna var så liten

Läs mer

U-u-ups! Denna veckan i Dubai Söndag 14. mars: Öppen kyrka kl. 11-13 kl 18-19.00 Körövning för barn kl 20.00 Körövning för vuxna kl 19.

U-u-ups! Denna veckan i Dubai Söndag 14. mars: Öppen kyrka kl. 11-13 kl 18-19.00 Körövning för barn kl 20.00 Körövning för vuxna kl 19. Tlf.: 04-3370062, Mob.: 050 5575447 (norsk prest) 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, Denna veckan i Dubai Söndag 14. mars: Öppen kyrka kl. 11-13 kl 18-19.00 Körövning för barn kl 20.00

Läs mer

Ny dopsgudstjänst. i ökenen

Ny dopsgudstjänst. i ökenen 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, Lördagen 6. februari (kl 13 från kyrkan): Ta med någat att sitta på och fikakorg Denne veckan i Dubai Söndag 31. jan.: Öppen kyrka kl. 11-13 kl 18-19.00

Läs mer

Kyrkogrill. Dag för dag i Dubai. Sjömanskyrkan bjuder in till gudstjänster och julaftonsfirande (bergränsat med platser)

Kyrkogrill. Dag för dag i Dubai. Sjömanskyrkan bjuder in till gudstjänster och julaftonsfirande (bergränsat med platser) 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, Dag för dag i Dubai Söndag 25.okt.: Kyrkan öppen kl. 11 13 kl 18.00 Rock skolan Måndag 26.okt.: Kyrkan öppen kl. 9-14 kl 10.00 Stor&Liten kl 20.00 Abba-övning

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

egentligen? Dag för dag i Dubai Välkommen till gudstjänst lördag: Vem är Jesus

egentligen? Dag för dag i Dubai Välkommen till gudstjänst lördag: Vem är Jesus Tlf.: 04-3370062, Mob.: 050 5575447 (norsk prest) 050-5506821 (svensk prest), e-post: norsea@eim.ae, Dag för dag i Dubai Söndag 22.nov.: Kyrkan öppen kl. 11 13 kl 18.00 Rock skolan Konfirmand ungdomar

Läs mer

Öppet möte för alla kommunikologer! Premiär: Vinterkongress! Inklusive *årsmöte för medlemmar februari 2017, Arvika

Öppet möte för alla kommunikologer! Premiär: Vinterkongress! Inklusive *årsmöte för medlemmar februari 2017, Arvika Öppet möte för alla kommunikologer! Premiär: Vinterkongress! Inklusive *årsmöte för medlemmar. 3. 5. februari 2017, Arvika * OBS Formellt årsmöte lördag den 4 feb. kl 16.30-18.00 ÖPPET MÖTE 3,4,5 FEBRUARI

Läs mer

Examensutställning av Erik Betshammar Konstnärligt masterprogram Högskolan för fotografi, Göteborgs universitet

Examensutställning av Erik Betshammar Konstnärligt masterprogram Högskolan för fotografi, Göteborgs universitet Som om de här försöken att hårt pressa ditt huvud mot mitt bröst att tejpa samman våra händer att be dig balansera mina dagböcker på din rygg skulle förändra bevara något. Examensutställning av Erik Betshammar

Läs mer

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in

5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity. Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in 5. Skill # 2 Inviting Prospects to Understand Your Product or Opportunity Många posers och amatörer gör dessa fel i början när dom ska bjuda in Jagar folk - bryr sig bara om att få en ny värvning - ifall

Läs mer

Innehåll. 10 Eva Olovsson, Hannele Ennab och Birgitta Lindgren: Förord

Innehåll. 10 Eva Olovsson, Hannele Ennab och Birgitta Lindgren: Förord 10 Eva Olovsson, Hannele Ennab och Birgitta Lindgren: Förord 13 Catharina Nyström Höög: Nya medier, nya utmaningar Myndighetsspråkvården står inför många nya utmaningar och uppgifter. Nya kommunikationsmönster,

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

bab.la Fraser: Personligt Lyckönskningar Svenska-Danska

bab.la Fraser: Personligt Lyckönskningar Svenska-Danska Lyckönskningar : Giftermål Gratulerar. Jag/Vi önskar er båda all lycka i världen. Tillykke. Vi ønsker jer begge to alt mulig glæde i verdenen. Vi vill gratulera och framföra hjärtliga lyckönskningar till

Läs mer

Välkommen med på resan.

Välkommen med på resan. Välkommen med på resan. Förra året började jag en resa i mitt liv. Nej det handlade inte om en resa mot något geografiskt mål. Drivmedlet var inte bensin och färdmedlet var ingen bil. Resan gick inåt.

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

FIRST LEGO League. Borlänge 2012

FIRST LEGO League. Borlänge 2012 FIRST LEGO League Borlänge 2012 Presentasjon av laget Blåsta blåbär Vi kommer fra Säter Snittalderen på våre deltakere er 14 år Laget består av 10 jenter og 4 gutter. Vi representerer Klockarskolan Type

Läs mer

8. Vad tyckte du om informationsmaterialet från Häst & Sport Resor?: mycket bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet?

8. Vad tyckte du om informationsmaterialet från Häst & Sport Resor?: mycket bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet? Namn: Tone Resa: Spanien - Barcelona - Weekend Datum: 23.-25. mai 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -ble møtt av hyggelige representanter på flyplassen til avtalt

Läs mer

Soft Step. NO: Øvelser

Soft Step. NO: Øvelser Soft Step NO: Øvelser Her får du en komplett trening av styrke, stabilitet, utholdenhet, bevegelighet, koordinasjon, kroppskontroll og en flott kroppsholdning! 1 Magemuskulatur, stabilitet i bekken og

Läs mer

Jag tror på Gud på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat.

Jag tror på Gud på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat. Jag tror på Gud på samma sätt som jag tror på den uppåtgående solen; inte för att jag ser den, utan för att jag genom den kan se allt annat. C S Lewis MARS 2011 Pastorns spalt KÄRLEK ANSVAR KRAFT Han ger

Läs mer

Avtale mellom Norsk Kennel Klubb og Svensk Kennel klubb som regulerer medlemsklubbenes jakttrening i Sverige

Avtale mellom Norsk Kennel Klubb og Svensk Kennel klubb som regulerer medlemsklubbenes jakttrening i Sverige Avtale mellom Norsk Kennel Klubb og Svensk Kennel klubb som regulerer medlemsklubbenes jakttrening i Sverige Bakgrunn Mange norske fuglehundklubber tilsluttet Norsk Kennel Klubb (NKK) benytter seg av det

Läs mer

Låt er uppfyllas av Anden. Efesierbrevet 5:18. februari - maj

Låt er uppfyllas av Anden. Efesierbrevet 5:18. februari - maj Låt er uppfyllas av Anden. Efesierbrevet 5:18 februari - maj 2 0 1 6 Göras Levande! Är inte herraväldet över död och liv en av våra största frågor som människor? I oerhört många filmer och böcker är det

Läs mer

Släpp scouterna loss det är vår!

Släpp scouterna loss det är vår! AIRNEWS För utmanar- & roverscouter i Skåne-Blekingeregionen LUFT Släpp scouterna loss det är vår! I DETTA NUMMER: Tåpar Nya roverprogrammet & lanseringsträffar #24h scout EXTRA TJOCKT VÅRNUMMER! Att vara

Läs mer

Søknadsfrist for å delta i benchlearningsamarbeidet er fredag 2. juni. Påmeldingsskjema

Søknadsfrist for å delta i benchlearningsamarbeidet er fredag 2. juni. Påmeldingsskjema Del dine erfaringer med rektorer i Norge og Sverige Utdanningsdirektoratet og Skolverket i Sverige har invitert seksti skoleledere som har gjennomført rektorutdanning til et Benchlearningsamarbeid. Målet

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

TRÄFFAR 2008. Välkomna till Träff i Rättvik med Årsmöte 30 april 4 maj 2008

TRÄFFAR 2008. Välkomna till Träff i Rättvik med Årsmöte 30 april 4 maj 2008 TRÄFFAR 2008 Välkomna till Träff i Rättvik med Årsmöte 30 april 4 maj 2008 Träffarrangörer är Sonja & Mats HBV 133 För mer information om träffen kontakta Sonja & Mats Nordensköld Tel: 0248-20541 Mats

Läs mer

Unga ledare i Världens bästa idrottsregion

Unga ledare i Världens bästa idrottsregion Unga ledare i Världens bästa idrottsregion Vad är Världens bästa idrottsregion? Det är en region där alla invånare önskar och vill delta lite mer i idrottsaktiviteter. Idrottens behov av ledare är tillgodosett,

Läs mer

Här kommer. Fritidsprogram 2015

Här kommer. Fritidsprogram 2015 Här kommer SOMMARENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Sommar - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel:

Läs mer

Velkommen! Välkommen!

Velkommen! Välkommen! Kongress Höstens arena för inspiration Neuromotorik / vetenskaplig grund Tid: 19. 21, oktober 2018 Sted: Bosön, Stockholm Velkommen! Välkommen! Höstens arena för inspiration 19. 21. oktober 2018 För helgen

Läs mer

FIRST LEGO League. Härnösand 2010

FIRST LEGO League. Härnösand 2010 FIRST LEGO League Härnösand 2010 Presentasjon av laget Team Söråker Vi kommer fra Söråkers skola Snittalderen på våre deltakere er 11 år Laget består av 1 jente og 6 gutter. Vi representerer Söråkers skola

Läs mer

Lära och utvecklas tillsammans

Lära och utvecklas tillsammans Rapport från utvecklingsarbetet inom projektet Lära och utvecklas tillsammans vid Lärarhögskolan i Stockholm Alfabetiseringsundervisning - med bild och studiebesök Lillemor Hedström Lillemor Hedström 2006-01-18

Läs mer

Religion VT 2015: Judendom, kristendom och islam Historia VT 2015: Medeltiden KORT SAMMANFATTNING

Religion VT 2015: Judendom, kristendom och islam Historia VT 2015: Medeltiden KORT SAMMANFATTNING Religion VT 2015: Judendom, kristendom och islam Historia VT 2015: Medeltiden KORT SAMMANFATTNING Vad 4b ska kunna i religion och historia torsdagen den 12 mars Kort sammanfattning Det ser nog ändå mycket

Läs mer

S:t Eskils Katolska församling

S:t Eskils Katolska församling S:t Eskils Katolska församling Månadsbladet Maj 2010 Välkommen till S:t Eskils Katolska Församling Den heliga mässan firas i regel varje dag kl. 18.30, utom torsdagar, och fredagar firas mässan kl.12.00.

Läs mer

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn

Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Jesus älskar alla barn! En berättelse om Guds stora kärlek till alla barn Maria bodde i en liten stad som hette Nasaret. Den låg i Israel. En ängel kom till Maria och sa: Maria, du ska få ett barn. Barnet

Läs mer

Rapport från konferensen. Barn och unga + museer = delaktighet?

Rapport från konferensen. Barn och unga + museer = delaktighet? Rapport från konferensen Barn och unga + museer = delaktighet? 17-18 Oktober 2011 Barn och unga+museer = delaktighet! Förord Konferensen Barn och unga + museer = delaktighet? samlade cirka 90 deltagare

Läs mer

FIRST LEGO League. Härnösand 2011

FIRST LEGO League. Härnösand 2011 FIRST LEGO League Härnösand 2011 Presentasjon av laget Norrlands Trä Vi kommer fra Härnösand Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 0 jenter og 25 gutter. Vi representerer Murbergsskolan

Läs mer

Spotlight Set Spotlightset / Spotlightsett

Spotlight Set Spotlightset / Spotlightsett Manual / Bruksanvisning / Bruksanvisning Spotlight Set Spotlightset / Spotlightsett ENG SE NO Item. No/Art. nr./art. nr. 995-9 ENG Thank you for choosing to purchase a product from Rusta! Read through

Läs mer

Kære Korsanger Jyllinge 6. april 2013

Kære Korsanger Jyllinge 6. april 2013 Kære Korsanger Jyllinge 6. april 2013 Warszawa- rejse November 2013 I 2009 instuderede Gundsø og TAP- koret Haydn s Nelson -messe, bl.a. med det formål at opføre værket i Budapest sammen med Tyresjö Kammarkör

Läs mer

Vad lär ni eleverna? 2

Vad lär ni eleverna? 2 Vad lär ni eleverna? 2 I Nämnaren nr 14/2 redovisar Ankar Jylltorp ett exempel på hur elever i åk 7 behandlar ett matrecept, dels under en lektion i hemkunskap, dels på lektioner i matematik. Eleverna

Läs mer

Uppstartsläger, Halden SK. Lignano Sabbiadoro, Italia, 3-10 august

Uppstartsläger, Halden SK. Lignano Sabbiadoro, Italia, 3-10 august Uppstartsläger, Halden SK { Lignano Sabbiadoro, Italia, 3-10 august Här kommer en liten presentation om vårt mål som uppstartsläger i Lignano, Italia. Det finns väldigt mycket att göra inom detta området,

Läs mer

Dopgudstjänst SAMLING

Dopgudstjänst SAMLING Dopgudstjänst Psalm SAMLING Inledningsord och tackbön I Faderns och Sonens och den helige Andes namn. Gud vill att vi skall leva i gemenskap med honom. Därför har han sänt sin Son, Jesus Kristus, för att

Läs mer

FIRST LEGO League. Härnösand 2011

FIRST LEGO League. Härnösand 2011 FIRST LEGO League Härnösand 2011 Presentasjon av laget Team Panta Mera Vi kommer fra Strömsund Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 3 jenter og 9 gutter. Vi representerer Bredgårdsskolan

Läs mer

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR

Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Programblad september oktober 2018 för UMEÅ KÅR Frälsningsarmén Umeå Omslagsbild: Linnea Kampha, Umeå. SEPTEMBER Vecka 35 Fre 31/8 Lör 1/9 Sön 2/9 11.00 Gudstjänst. Enheten i Kristus. Vecka 36 Mån 3/9

Läs mer

Kommentar omhändertagande: -ETTERSOM DET VAR MIN TUR N.R.3 SOM EN GOD VENN,MED SAMME ROM OG MINE FAVEORITTHESTER SOM VAR RESEVERT KUN MEG.

Kommentar omhändertagande: -ETTERSOM DET VAR MIN TUR N.R.3 SOM EN GOD VENN,MED SAMME ROM OG MINE FAVEORITTHESTER SOM VAR RESEVERT KUN MEG. Namn: JENS SKJERDAL Resa: MEXIKO Datum: 1601 TIL 2701 2013 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: - Kommentar maten: - Kommentar om ridningen: - Kommentar om hästarna: - Kommentar omhändertagande: -ETTERSOM

Läs mer

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS

MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS MEDLEMSBLAD 1/2015 JANUARI-MARS Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo Telefon till kansliet; 045 863 7800 info@sympati.fi

Läs mer

Den dumme bonden som bytte bort sin ko

Den dumme bonden som bytte bort sin ko q Den dumme bonden som bytte bort sin ko b Sagan är satt med typsnittet Transport kapitäler, tecknat av Franko Luin. Häftet ingår i en serie sagor som typograferats med typsnitt från samma typsnittstecknare.

Läs mer

Nya modeller i Världens Bästa Idrottsregion

Nya modeller i Världens Bästa Idrottsregion Nya modeller i Världens Bästa Idrottsregion Vad är Världens bästa idrottsregion? Det är en region där alla invånare önskar och kan delta lite mer i idrottsaktiviteter. Där idrottens behov av ledare är

Läs mer

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling!

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! TRO LÄGER SAMTAL HOPP KÄRLEK SAKRAMENT Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! LEK TANKAR Vad är konfirmation? Konfirmation är gemenskap, det berättar några av Solnas konfirmander. Konfirmation

Läs mer

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen.

GUD ÄLSKAR DIG! Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Gud älskar Dig och har skapat Dig till att känna Honom personligen. Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att var och en som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. (Joh

Läs mer

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19

När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 Predikan, Korskyrkan Borås den 15 oktober 2006, av Micael Nilsson När hon trodde att allt var för sent Predikotext: Apg 9:1-19 SARA Den är veckan har jag stämt möte med Sara. Det har inte varit så enkelt

Läs mer

RIKSMÄSTERSKAPET I GOLF 2012 GENOMFÖRS DEN 7-8 SEPTEMBER PÅ MALMÖ & RÖNNBÄCKS GC! ANMÄLAN SENAST DEN 25 JUNI! ARRANGÖR: MASIF, MALMÖ

RIKSMÄSTERSKAPET I GOLF 2012 GENOMFÖRS DEN 7-8 SEPTEMBER PÅ MALMÖ & RÖNNBÄCKS GC! ANMÄLAN SENAST DEN 25 JUNI! ARRANGÖR: MASIF, MALMÖ - 1 - (6) ÅRGÅNG 28 NR 1/2012 VAD SKER INOM FÖRBUNDET? FÖRBUNDSNYHETER ges ut av SSIF:s VU vid 3-4 tillfällen under året och syftet är att spegla den verksamhet som finns inom förbundet! Medlemsföreningarna

Läs mer

Periodeplan. Huldreheim

Periodeplan. Huldreheim Periodeplan Huldreheim Våren 2016 Periodeplan för hösten 2016 på Huldreheim Välkommen till sista halvdel av barnehageåret. I denna periodeplanen kan ni läsa om vad vi har tänkt att arbeta med fram till

Läs mer

Vigselgudstjänst GRYTNÄS FÖRSAMLING. Vigselgudstjänst. i Grytnäs församling

Vigselgudstjänst GRYTNÄS FÖRSAMLING. Vigselgudstjänst. i Grytnäs församling Vigselgudstjänst GRYTNÄS FÖRSAMLING Vigselgudstjänst i Grytnäs församling Några ord på vägen Vi gläds mer er i era vigselplaner och vi tycker det är särskilt roligt att ni planerar att gifta er i Grytnäs

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Rapport om bruk av sociala medier i folkbildningen i Norden

Rapport om bruk av sociala medier i folkbildningen i Norden Rapport om bruk av sociala medier i folkbildningen i Norden Rapport om bruk av sociala medier i folkbildningen i Norden Annika Af Trolle (Folkbildningsrådet), Lill Perby (Folkbildningsförbundet) og Hilde

Läs mer

Ash filter Föravskiljare Askeutskiller

Ash filter Föravskiljare Askeutskiller 170208 manual 05-04-06 14:35 Side 1 Ash filter Föravskiljare Askeutskiller Instruction manual Bruksanvisning Bruksanvisning AF18A Varenr. 170208 170208 manual 05-04-06 14:35 Side 2 Askeutskiller AF18A

Läs mer

Gud rör vid oss. Dop och nattvard. Nr 8 i serien Kristusvägen

Gud rör vid oss. Dop och nattvard. Nr 8 i serien Kristusvägen Gud rör vid oss Dop och nattvard Nr 8 i serien Kristusvägen 1 Det kristna livet Dop och nattvard är heliga handlingar och synliga tecken på att Gud kommer oss till mötes och rör vid oss. DOPET Både barn

Läs mer

FIRST LEGO League. Västerås 2012

FIRST LEGO League. Västerås 2012 FIRST LEGO League Västerås 2012 Presentasjon av laget Problemlösarna Vi kommer fra Hallstahammar Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 10 jenter og 12 gutter. Vi representerer Lindboskolan

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

Stiftepistol 8016K Klammerpistol 8016K

Stiftepistol 8016K Klammerpistol 8016K Manual 120401 14-06-06 11:07 Side 1 Bruksanvisning Bruksanvisning Stiftepistol 8016K Klammerpistol 8016K Art.no. 120401 Manual 120401 14-06-06 11:07 Side 2 SIKKERHETSFORESKRIFTER: Les og forstå denne bruksanvisningen

Läs mer

O hoj, seglarvänner! Bengt Rosengren, UNION RACE samordnare SSS

O hoj, seglarvänner! Bengt Rosengren, UNION RACE samordnare SSS O hoj, seglarvänner! Nu är det åter dags att bjuda upp till vals. För 26:e gången skall kappseglingen UNION RACE Kostervalsen gå av stapeln och vi hälsar alla seglare välkomna till Strömstad Segelsällskap

Läs mer

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud.

VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv! Innehåll. Dina första steg på vägen till ett liv tillsammans med Gud. Gud i din stad! Innehåll VÄLKOMMEN till ett helt nytt liv!... 3 Dina första steg på vägen till ett liv... tillsammans med Gud... 3 Lösningen är Jesus, Guds Son... 4 Frälst?... 5 Du kan bli född på nytt:...

Läs mer

Välkommen till 100% konfirmand

Välkommen till 100% konfirmand Välkommen! 2016-2017 2 Välkommen till 100% konfirmand Så här fungerar det! Du som konfirmand skall samla ihop minst 100 poäng! Det finns 4 olika block. se sida 5, blocken har mellan 40-50 möjliga poäng

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2014/15

Ta steget! Konfirmation 2014/15 Ta steget! Konfirmation 2014/15 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle för dig att tillsammans med jämnåriga och vuxna människor fundera över livets viktigaste frågor om mål

Läs mer

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26

FÖRSAMLINGS- BLADET. Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014. Klag 3:26 FÖRSAMLINGS- BLADET KALMAR ADVENTKYRKA JULI 2014 Det är gott att i stillhet hoppas på hjälp från HERREN. Klag 3:26 Hur läser man Bibeln? Under olika bibelsamtal uppstår då och då frågan om hur man läser

Läs mer

Beslutsfattande. Berndt Brehmer Avdelningen för ledningsvetenskap Militärvetenskapliga institutionen Försvarshögskolan berndt.brehmer@fhs.

Beslutsfattande. Berndt Brehmer Avdelningen för ledningsvetenskap Militärvetenskapliga institutionen Försvarshögskolan berndt.brehmer@fhs. Beslutsfattande Berndt Brehmer Avdelningen för ledningsvetenskap Militärvetenskapliga institutionen Försvarshögskolan berndt.brehmer@fhs.se Det er et pussig fenomen detta med att ta bestemmelser. I det

Läs mer

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning

Barnvälsignelse Anvisningar Ordning Barnvälsignelse Anvisningar Den teologiska grunden för barnvälsignelsen grundar sig i att Jesus tog barnen i famnen och välsignade dem. Jesus visade att Guds rike hör barnen till. Det är en del av Guds

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Kongress En tydlig och erkänd kompetens i samhället hur?

Kongress En tydlig och erkänd kompetens i samhället hur? Kongress En tydlig och erkänd kompetens i samhället hur? Tid: 13. 15. april 2018 (inkl Årsmöte 14. april) Sted: Scandic Grand Hotel, Örebro Velkommen! Välkommen! Kongress, 13. 15. april 2018 För helgen

Läs mer

INBJUDAN HÄLSOVECKORprova på aktiviteter och föreläsningar för ett rikare och hälsosammare liv

INBJUDAN HÄLSOVECKORprova på aktiviteter och föreläsningar för ett rikare och hälsosammare liv INBJUDAN HÄLSOVECKORprova på aktiviteter och föreläsningar för ett rikare och hälsosammare liv Under v. 35 och 36 anordnar Hälsokraft aktiviteter och föreläsningar för Falkenbergs kommuns anställda att

Läs mer

November / december 2013

November / december 2013 November / december 2013 Vid den tiden utfärdade kejsar Augustus en förordning om att hela världen skulle skattskrivas. Det var den första skattskrivningen, och den hölls när Quirinius var ståthållare

Läs mer

KVÄLLSBIBELSKOLA I TRONS GRUNDER VÄLKOMMEN 4 FEB - 25 MAR ONSDAGAR KL

KVÄLLSBIBELSKOLA I TRONS GRUNDER VÄLKOMMEN 4 FEB - 25 MAR ONSDAGAR KL Välkomna B I L L D A L S P I N G ST KY R A START FEB 4 KVÄLLSBIBELSKOLA I TRONS GRUNDER! VÄLKOMMEN 4 FEB - 25 MAR ONSDAGAR KL 19.00-20.00 ÄMNEN: Läran om Fadern Läran om Sonen Läran om Anden Rättfärdighet

Läs mer

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof

Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof Ordning för minnesgudstjänst i samband med olycka eller katastrof När en minnesgudstjänst ordnas i samband med en olycka eller katastrof, har oftast en viss tid, timmar eller dygn, gått efter händelsen.

Läs mer

Nu gör jag något nytt

Nu gör jag något nytt Nu gör jag något nytt Linda Alexandersson fredag 15 maj Det började med att två tjejer i min församling i Arvika, åkte ner hit till Göteborgsområdet för att träffa en präst. De hade bekymmer på ett område

Läs mer

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss.

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss. Mars 2015 Information till hyresgäster och närstående mars 2015 Hej här kommer mars månads brev till dig som bor på Brunnbäcksgatan 20 eller är närstående till någon av våra hyresgäster. Här berättar vi

Läs mer

Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg. och i nattlivet! www.bussmissionen.se

Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg. och i nattlivet! www.bussmissionen.se Vi vill finnas med på festivaler, marknader, torg och i nattlivet! www.bussmissionen.se Bakom Cafébussens arbete finns Bussmissionen, som är en kristen ideell förening som startade 2003, med representanter

Läs mer

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan

IMMANUELSKYRKAN. www.imkskovde.se. December 2014 - Februari 2015 SKÖVDE. Equmeniakyrkan IMMANUELSKYRKAN SKÖVDE December 2014 - Februari 2015 Equmeniakyrkan www.imkskovde.se Omslagsbilden: Välkommen in i värmen i Immanuelskyrkan! Skövde Missionsförsamling & Equmenia Skövde Kungsgatan 17, 541

Läs mer

Ordförandes rader. SWEA-kalendern TORONTO MAJ 2014

Ordförandes rader. SWEA-kalendern TORONTO MAJ 2014 Ordförandes rader Kära Sweor, Förra gången skrev jag väldigt mycket, denna gång ska det bli mindre, jag lovar! Jag tänkte börja med att påminna de som inte har gjort det att förnya sitt medlemskap. Gör

Läs mer

JENTECUP OSLO 2012-03-02 / 04

JENTECUP OSLO 2012-03-02 / 04 Information denna gäller! JENTECUP OSLO 2012-03-02 / 04 Restider Avresa: Från Hakonplans parkering 14.00 fredagen den 2 mars. Var ute i god tid. Ta gärna med en liten matsäck. Hemkomst: Sent söndag kväll,

Läs mer

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18

Januari. Ekumeniska böneveckan 18-25 januari Samlingar i Saronhuset varje dag kl. 18 Januari Vecka 1 Torsdag 1 januari 11.00 Ekumenisk gudstjänst i Uddevalla kyrka Söndag 4 januari 11.00 Gudstjänst med nattvard Sönd. eft. nyår Guds hus Lars Widéll, Yvonne Eriksdotter Vecka 2 Tisdag 6 januari

Läs mer

Uthållighetsträning -vägen till guld-

Uthållighetsträning -vägen till guld- Uthållighetsträning -vägen till guld-. Utholdenhet trening som gir resultater 750-1300 timer per år (öker ikke) Ca 80-85% i sone I1 og I2 på års basis Ca 40 pass i I3 i året Ca 50 pass i I4 og I5 i året

Läs mer

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015

Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 Här kommer HÖSTENS Fritidsprogram 2015 FRITIDEN Hej! Här kommer Höst - programmet 2015. Bläddra igenom och du hittar säkert något du kan vara med på. Tänk på att anmäla er i tid. Thord Nilsson Tel: 0346-88

Läs mer

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15

Tunadalskyrkan 13 09 01. Jag har en dröm. Amos 9:11-15 1 Tunadalskyrkan 13 09 01 Jag har en dröm Amos 9:11-15 I dagarna är det femtio år sedan Martin Luther King jr höll sitt berömda tal i Washington, där han sade I have a dream, Jag har en dröm, och som blev

Läs mer

Chefsdag 20 mars på Träcentrum i Nässjö

Chefsdag 20 mars på Träcentrum i Nässjö Chefsdag 20 mars på Träcentrum i Nässjö Träffen på Träcentrum den 20 mars inleddes av senior Inge Werner som välkomnade de cirka 60 deltagarna till samverkansdagen genom att beskriva sina erfarenheter

Läs mer

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11

DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 DOPBEKRÄFTELSE Vid Leitourgias årskonferens på Island på Martin Luthers dopdag 2015-11-11 P. I Faderns och (+) Sonens och den heliga Andens namn. Amen. F. Välsignad vare den heliga Treenigheten, kärlekens

Läs mer

Lev inte under Lagen!

Lev inte under Lagen! "Följande text är en ordagrann översättning av videoundervisningen Don t Be Under the Law. Avsikten är att göra det lättare för dig att förstå sammanhanget mellan tal, text, bilder, media och diagram och

Läs mer

Religionskunskap. Ämnesprov, läsår 2012/2013. Delprov B. Årskurs. Elevens namn och klass/grupp

Religionskunskap. Ämnesprov, läsår 2012/2013. Delprov B. Årskurs. Elevens namn och klass/grupp Ämnesprov, läsår 2012/2013 Religionskunskap Delprov B Årskurs 6 Elevens namn och klass/grupp Prov som återanvänds omfattas av sekretess enligt 17 kap. 4 offentlighets- och sekretesslagen. Detta prov återanvänds

Läs mer

Referat Team Tennisskolen 7. Juni 2016 kl 10.30-12

Referat Team Tennisskolen 7. Juni 2016 kl 10.30-12 7. Juni 2016 kl 10.30-12 Närvarande: 14 klubber Asker, Heming, Holmenkollen, Njård, BSTK, Grefsen, Ullern, Holmen, Nordberg, Nordstrand, Oslo, Moss, Nesodden, Snaröya Nästa möte: 23/8 kl 10.30 på OTA Referat

Läs mer

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se

Ett smakprov ur Näsdukar Argument Förlag och Catharina Segerbank. Du hittar fl er smakprov på www.argument.se 10 Den första näsduken 11 Det är den 31 oktober 1988. Jag och en väninna sitter i soffan, hemma i mitt vardagsrum. Vi skrattar och har roligt. Plötsligt går vattnet! Jag ska föda mitt första barn. Det

Läs mer