Protokoll Kommunstyrelsen Innehållsförteckning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Kommunstyrelsen 2010-08-16 Innehållsförteckning"

Transkript

1 Protokoll Innehållsförteckning 98 Samråd angående detaljplan för del av Bäreberg 3:13 m. fl. 99 Samråd angående detaljplan för Stallaholm 1:212 m. fl. 100 Remiss av kollektivtrafikprogram för Skaraborg. 101 Anläggande av konstgräsplan i Nossebro. 102 Policy avseende medarbetare som vill starta egen verksamhet (LOV). 103 Förslag till pensionspolicy för Essunga kommun. 104 Program för personer med funktionshinder Förslag till Attestreglemente för Essunga kommun. 106 Motion om byggande av hyresrätter. 107 Information - upprättande av lägenhetsregister. 108 Informationsärenden. - Kooperativ hyresrätt för äldre och omsorgsboende. 109 Delgivning. 110 Delegationsbeslut. 111 Nossebrokalaset.

2 Sida 1 Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret kl Beslutande Christer Aronsson (C), ordförande Barbro Gustafsson (M) Maria Radivoj (S) Gunilla Hermansson (KD) Martin Alfborger (FP) Bengt Viktorsson (M) Jan-Olof Johansson (C), tjänstgörande ersättare Torbjörn Forsström (S) Fredrik Almgren (M), tjänstgörande ersättare Mats Olsson (MP) ej tjänstgörande ersättare Övriga Kjell Karlsson, kommunchef Christina Lundgren, karttekniker, och 107 Ingrid Jessen, personalchef, 102 och 103 Justerande Bengt Viktorsson Justeringstid Kommunkontoret, , kl Paragraf Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Agnes Granath Storm Agnes Granath Storm, Sekreterare Christer Aronsson, Ordförande Bengt Viktorsson, Justerande

3 Sida 2 Ks 98 Dnr Samråd angående detaljplan för del av Bäreberg 3:13 m. fl. Byggnadsnämnden beslutade , 28, att samrådsbehandla rubricerad detaljplan. Planförslaget innebär att man möjliggör vårdboende som består av två tomter för anläggningar samt en tomt för träningsbostäder. Tio friliggande enfamiljshus planeras med möjlighet att bedriva mindre verksamhet som inte ger någon nämnvärd miljöstörning. Befintlig parkering med infart från Krusegårdsgatan utökas. Kommunstyrelsen beslutar Tillstyrka upprättat förslag till detaljplan för del av Bäreberg 3:13 m. fl. Uppdraga åt tekniska kontoret och byggnadskontoret att upprätta en exploateringskalkyl för området. Kalkylen skall ligga som underlag för investeringsplanering, driftskalkyler och tomtpris med mera.

4 Sida 3 Ks 99 Dnr Samråd angående detaljplan för Stallaholm 1:212 m. fl. Byggnadsnämnden beslutade , 17, att samrådsbehandla rubricerad detaljplan. Planförslaget innebär att man möjliggör ny bostadsbebyggelse med 6 friliggande 1-våningshus och 8 friliggande 2-våningshus. Nossans rekreationsvärden tas till vara samt förbättra tillgänglighet till denna. Dessutom innefattar detaljplanen två befintliga förskolor och en föreningslokal utmed Sturegatan samt två befintliga bostäder. Kommunstyrelsen beslutar Tillstyrka upprättat förslag till detaljplan för Stallaholm 1:212 m. fl. Uppdraga åt tekniska kontoret och byggnadskontoret att upprätta en exploateringskalkyl för området. Kalkylen skall ligga som underlag för investeringsplanering, driftskalkyler och tomtpris med mera.

5 Sida 4 Kommunstyrelsens arbetsutskott Au 95 Dnr Ks 100 Remiss av kollektivtrafikprogram för Skaraborg Au Skaraborgs Kommunalförbund har beslutat att ta fram ett nytt kollektivtrafikprogram som komplement till Målbild 2025 för kollektivtrafiken i Skaraborg. Arbetet har bedrivits i samverkan med Västtrafik och Västra Götalandsregionen. Förslaget till kollektivtrafikprogram skickas nu ut på remiss till berörda aktörer. I yttrandet är det önskvärt att följande frågeställningar kommenteras: 1. Är de olika kollektivtrafikmålen (A, B och C) lika viktiga? 2. Är några av de föreslagna delmålen mer prioriterade än andra? 3. Är strategierna och kriterierna rimliga? 4. Finns det fler än de omnämnda infrastrukturåtgärderna som är viktiga ur en strategisk synpunkt? Yttrande skall vara kommunalförbundet tillhanda senast den 3 september Arbetsutskottet beslutar Förslag till yttrande utarbetas av Emelie Widarson och Kjell Karlsson till kommunstyrelsens sammanträde den 16 augusti. Kjell Karlsson kommenterar upprättat förslag till yttrande, som har tillställts ledamöterna innan mötet. Kommunstyrelsen beslutar Bilaga Godkänna upprättat förslag till yttrande.

6 Sida 5 Kommunstyrelsen Ks 89 Dnr Ks 101 Anläggande av konstgräsplan i Nossebro Kf Stallaholmsvisionen är en viktig del i kommunens visionsarbete. Tanken i visionen är bland annat att tillskapa anläggningar och lokaler för fritidsändamål och inte minst för ungdomar. Fotbollsklubbarna i kommunen (5 st) har nu sedan ett par månader tillbaka diskuterat behovet av att iordningsställa en funktionell konstgräsanläggning på Stallaholmsområdet. Kostnaderna har beräknats till ca 4,5 miljoner kronor och IK Elmer, Essunga IS, Främmestads IK, Fåglums IF och Nossebro IF har i skrivelse , hemställt till kommunen om ett investeringsbidrag med 2,5 miljoner kronor. Förhoppningen är att planen skall kunna anläggas redan innevarande sommar fram till och med september månad. Det är positivt att 5 av kommunens föreningar är överens om en gemensam satsning på konstgräs. Kommunen åtar sig ingen form av driftskostnader och skötsel skall ligga på föreningarna. Konstateras att det är viktigt att efterhöra skolans synpunkter på att anlägga en konstgräsplan på Stallaholmsområdet. Arbetsutskottet 79, , beslutade att ge Kjell Karlsson i uppdrag att arbeta vidare med förslaget att anlägga en konstgräsplan i Nossebro samt efterhöra skolans synpunkter på att anlägga en konstgräsplan på Stallaholm. Kommunfullmäktige 29, , beslutar följande: Anslå upp till 2,5 miljoner kronor för anläggande av konstgräsplan, förråd med mera på IP Stallaholm. Medel disponeras från Stallaholmsområdets investeringsbudget ansvar 15, verksamhet 25020, projekt Uppdra åt kommunstyrelseförvaltningen att i samverkan med Stallaholmsvallen AB (under bildande), upphandla och uppföra konstgräsplan med tillhörande anordningar så snart finansieringen är klar.

7 Sida 6 Uppdra åt kommunstyrelsen att upprätta och teckna avtal om anläggningsarrende för konstgräsplan med Stallaholmsvallen AB (under bildande). Essunga kommun svarar för dränering från IP-området till en kostnad av upp till 100 tusen kronor. Ärendet överlämnas till utbildningsnämnden för synpunkter vad gäller friidrottsverksamheten på IP Stallaholm. Kommunstyrelsen får i uppdrag att närmare granska och bevaka placering och utformning av konstgräsplanen bland annat med tanke på skolans friidrottsundervisning. Ks Kjell Karlsson kommenterar föreliggande förslag till avtal om anläggningsarrende med mera. Lennart Ljungsberg, samordnare för idrottsföreningarna i kommunen, tar i skrivelse daterad , bland annat upp förslag till placering av planen samt motivering till detta. Antecknas att kommunstyrelsen är positiv till att föreningarna kommit fram till en gemensam satsning på en konstgräsplan i kommunen. Kommunstyrelsen beslutar Kommunstyrelsen beslutar om godkännande av avtal om anläggningsarrende när placering av konstgräsplanen klarats ut. Kjell Karlsson får i uppdrag att innan midsommar samla föreningar som är berörda av planens placering, kommunledning och skolansvariga i ärendet för en öppen diskussion. Kjell Karlsson kommenterar de överläggningar som varit angående placeringen av konstgräsplanen och att föreningarna nu är överens. Skolans synpunkter i ärendet har beaktats. Kommunstyrelsen beslutar Godkänna placering av konstgräsplanen på markområde mellan förskolor och idrottsplatsen på fastigheten Stallaholm 1:311.

8 Sida 7 Kommunstyrelsens arbetsutskott Au 97 Dnr Ks 102 Policy avseende medarbetare som vill starta egen verksamhet (LOV) Au Kommunfullmäktige 125, , beslutade att från och med år 2011 införa valfrihetssystem enligt Lagen om Valfrihet (LOV) inom hemtjänsten. Insatserna skall ha karaktär av såväl service som omvårdnad. Essunga kommun har tagit beslut om att införa Lagen om valfrihet i vården (LOV) avseende kommunens hemtjänst. I framtiden kan även annan verksamhet som drivs i kommunal regi komma att konkurrensutsättas. För att underlätta för vår egen personal att själva delta som egna företagare i brukarstyrda valsystem eller att kunna lägga anbud på verksamhet som konkurrensutsätts genom upphandling föreslås följande policy: Förhandlingsdelegationen 8, , föreslår att kommunstyrelsen beslutar enligt följande: Vid konkurrensutsättning kommer kommunen att informera berörd personal om de möjligheter som konkurrensutsättningen innebär och vilket stöd som finns för dem som själva eller tillsammans med andra vill starta eget företag eller bilda personalkooperativ. Kommunen erbjuder dessa medarbetare att på samma villkor som för övriga medborgare som vill eller har startat egen verksamhet delta i den av kommunen subventionerade starta-eget-kursverksamhet som erbjuds vid Nyföretagar-centrum. Medarbetare som vill starta egen verksamhet beviljas tjänstledighet i upp till ett år. Om verksamheten så tillåter kan även tjänstledighet på deltid beviljas. Om den anställde efter tjänstledigheten väljer att återkomma till sin tidigare anställning ska samma skydd beträffande anställningsvillkoren som finns i föräldraledighetslagen gälla.

9 Sida 8 Ingrid Jessen kommenterar förhandlingsdelegationens förslag. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar Godkänna upprättat förslag till policy avseende medarbetare som vill starta egen verksamhet. Kommunstyrelsen beslutar Godkänna upprättat förslag till policy avseende medarbetare som vill starta egen verksamhet.

10 Sida 9 Förhandlingsdelegationen Fd 10 Dnr Ks 103 Fd Pensionspolicy för Essunga kommun Förhandlingsdelegationen hade vid sammanträde en genomgång av förslag till reviderad pensionspolicy. Konsult från KPA Pension har bistått vid revideringen av policyn. Förslaget innehåller en del nyheter och förändringar i villkor samt vissa förtydligande/redaktionella ändringar. På några punkter behövdes klarläggande som diskuterade vid sammanträdet. Yrkanden i förhandlingsdelegationen Under rubriken Pension till förtroendevalda - Förtroendevalda på heltid och deltid, (på sidan 12) i Pensionspolicyn, föreslår Bengt Viktorsson (M) att texten i andra meningen tredje stycket ändras till; Före samordning undantas dock ett belopp som per år motsvarar ett prisbasbelopp. Lars-Erik Högemark (C) och Maria Radivoj (S) yrkar att beloppet skall motsvara två prisbasbelopp. Reservation Bengt Viktorsson reserverar sig till förmån för eget förslag. Förhandlingsdelegationens förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar Bilaga Pensionspolicy för Essunga kommun samt bilaga till pensionspolicy antas. Ingrid Jessen kommenterar ändringarna i föreliggande förslag till pensionspolicy. Efter avslutade debatt framställs följande yrkande:

11 Sida 10 Yrkande Bengt Viktorsson (M) med bifall av Martin Alfborger (FP) yrkar att texten under rubriken Pension till förtroendevalda - Förtroendevalda på heltid och deltid, (på sidan 12) i Pensionspolicyn, att andra meningen tredje stycket ändras till; Före samordning undantas dock ett belopp som per år motsvarar ett prisbasbelopp. Maria Radivoj (S) yrkar bifall till förhandlingsdelegationens förslag. Ajournering Kommunstyrelsen beslutar att ajournera mötet. Efter ajourneringen återupptas mötet. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på yrkandena och finner att kommunstyrelsen bifallit förhandlingsdelegationens förslag. Omröstnings begärs: Kommunstyrelsen godkänner följande propositionsordning: Ja-röst för bifall till förhandlingsdelegationens förslag. Nej-röst för bifall till Bengt Viktorssons och Martin Alfborgers yrkande. Omröstningsresultat: Ja-röster: Nej-röster: Maria Radivoj (S), Jan-Olof Johansson (C), Torbjörn Forsström (S) och Christer Aronsson (C). Barbro Gustafsson (M), Gunilla Hermansson (KD), Martin Alfborger (FP), Bengt Viktorsson (M) och Fredrik Almgren (M). Med 5 nej-röster och 4 ja-röster har kommunstyrelsen bifallit Bengt Viktorssons och Martin Alfborgers yrkande. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Bilaga Pensionspolicy för Essunga kommun samt bilaga till pensionspolicy antas, med den förändringen att texten under rubriken Pension till förtroendevalda - Förtroendevalda på heltid och deltid, (på sidan 12), andra meningen tredje stycket ändras till; Före samordning undantas dock ett belopp som per år motsvarar ett prisbasbelopp.

12 Sida 11 Kommunstyrelsens arbetsutskott Au 94 Dnr Ks 104 Program för personer med funktionshinder Au Bosse Svensson har utarbetat förslag till Politiskt program för personer med funktionshinder. Kommunala handikapp- och pensionärsrådet har bifallit förslaget och överlämnar programmet till kommunstyrelsen. Programmet har varit ute på remiss, varvid tre organisationer har haft synpunkter. Vissa av dessa synpunkter har tagits med i programmet. Programmet är av långsiktig natur, skall följas av en konkret handlingsplan för varje år. Antecknas att programmet tidigare kallades för Handikappolitiskt program. Arbetsutskottet 67, , beslutade att remittera ärendet till socialnämnden, utbildningsnämnden och tekniska kontoret för yttrande. Socialnämnden 41, , beslutar föreslå att ändring görs under rubriken Standardregel 4 Stöd och service i sista punkten, stryka dagverksamheter och istället lägga till hembesök/stödsamtal, anhörigträffar och anhörigbidrag. Utbildningsutskottet 28, , meddelar att man inte har något att erinra mot föreliggande förslag. Tekniska kontoret har inte lämnat något yttrande. Genomgång görs av dokumentet varvid några mindre redaktionella ändringar föreslås. Arbetsutskottet bifaller socialnämndens förslag till ändring samt föreslår att namnet på dokumentet skall vara Program för personer med funktionshinder

13 Sida 12 Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar Bilaga Bilaga Program för personer med funktionshindrade antas. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Enligt arbetsutskottets förslag.

14 Sida 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Au 96 Dnr Ks 105 Förslag till Attestreglemente för Essunga kommun Au Ekonomikontoret har utarbetat ett förslag till Attestreglemente inklusive kommentarer för Essunga kommun. Arbetsutskottet har tagit del av förslaget till Attestreglemente. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar Bilaga Bilaga Godkänna upprättat förslag till Attestreglemente för Essunga kommun. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Upprättat förslag till Attestreglemente för Essunga kommun godkänns.

15 Sida 14 Kommunstyrelsens arbetsutskott Au 105 Dnr Ks 106 Motion om byggande av hyresrätter Au Christer Aronsson har inlämnat följande motion, som kommunfullmäktige 48, , beslutade remittera till kommunstyrelsen för beredning. Sedan mejeriet revs i centrala Nossebro, har vi diskuterat och prövat vilken nybyggnadsform av bostäder som skall gälla på aktuell plats. För att få ekonomi i projektet behövs det byggas minst 20 lägenheter på höjden. Det började med planer på bostadsrätter och ett företag var på plats med information och ritningsförslag. Det hela föll på att det aktuella företaget inte hade uthållighet. Arbetet fortsatte och diskussionen handlade nu om en kooperativ hyresrätt, där kunden får tillbaka sin insats vid flyttning. En förening har bildats vid namn kooperativa hyresrättsföreningen Åsikten. Det konstateras att intresse finns men det finns ingen kultur i vår bygd att köpa lägenhet oavsett om det är i bostadsrätt- eller kooperativ form. Det vi ser idag är att vi fått ett antal nya företag och befintliga som växer i kommunen men det finns bara en handfull bostäder att erbjuda. Inom ett par år kan vi ha 50 nya arbetstillfällen i Nossebro om alla planer fullföljs som vi tror. Vi ser nu att både i Vara och Vårgårda kommuner ges det respektive kommunala bostadsbolaget uppdrag att uppföra hyresrätter. Dessa fylls på i ganska bra takt. Eftersom de privata entreprenörerna inte tar några ekonomiska risker vid lägenhetsbyggnation måste således kommunen göra det för att få invånare och utveckling. Tills idag har Essunga kommun minskat med cirka 20 personer sedan årsskiftet och något måste göras. Christer Aronsson yrkar att kommunfullmäktige ger Essunga Bostäder i uppdrag att så fort som möjligt projektera och ta in anbud för en byggnation av 20 nya hyresrätter i kvarteret Åsikten. Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar

16 Sida 15 Motionen bifalls och anses därmed besvarad. Uppdra åt Kjell Karlsson och Bertil Arfvidsson att undersöka bidragsmöjligheterna samt påbörja projektering. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar Enligt arbetsutskottets förslag.

17 Sida 16 Ks 107 Dnr Information - upprättande av lägenhetsregister Lantmäteriet har på uppdrag av riksdagen upprättat lägenhetsregister. Detta arbete är avslutat för vår kommun och anses upprättat den 1 juli Från detta datum skall registret hållas uppdaterat av kommunen. Christina Lundgren informerar om vad det innebär. Kommunfullmäktige skall tilldela en nämnd uppgiften att hantera ärenden enligt lagen om lägenhetsregister (2006:378). Ärendet tas upp till behandling vid kommunstyrelsens möte den 6 september.

18 Sida 17 Ks 108 Informationsärenden Kooperativ hyresrätt för äldre och omsorgsboende, (dnr ) Kjell Karlsson lämnar en lägesrapport i ärendet som kommer att behandlas vid arbetsutskottets möte den 23 augusti. Allmänheten inbjuds till information den 23 augusti i samlingssalen, Kerstinsås..

19 Sida 18 Ks 109 Delgivning Folkhälsorådets protokoll 15-18, Protokollsutdrag från Västra Götalandsregionen 146, Ändring av förbundsordning för Samordningsförbundet Västra Skaraborg. Sammanträdesplan 2011 för Sveriges Kommuner och Landsting. Protokoll från Västtrafiks årsstämma, Protokoll från Länsstyrelsens rättsenhet , Inspektion anligt 19 kap 7 föräldrabalken och 20 förmynderskapsförordningen. Från Afasiföreningen Skaraborg Afasiförbundets valplattform Västtrafik Strålkastaren nr Essunga Bostäder AB, protokoll 45-58, Västra Götalandsregionen 102, , Sammanträdestider för regionfullmäktige Västra Götalandsregionen 108, , Ansvarsfrihet för samordningsförbunden verksamhetsåret 2009.

20 Sida 19 Ks 110 Delegationsbeslut Beslut fattade enligt delegation: Område: Delegat: Protokoll , Kommunstyrelsens arbetsutskott Protokoll , 110 Kommunstyrelsens arbetsutskott Protokoll , 111 Kommunstyrelsens arbetsutskott Delegationsbeslut avseende Kjell Karlsson beslutsattestanter, dnr )

21 Sida 20 Ks 111 Dnr Nossebrokalaset Lördagen den 14 augusti genomförde Föreningen Framtid Nossebro, Nossebro Köpmannaförening och Essunga kommun evenemanget Nossebrokalaset. Kommunstyrelsen beslutar Ett stort tack till alla som på något sätt gjorde Nossebrokalaset till en lyckad dag.

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl.

Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28. Innehållsförteckning. 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. Protokoll Kommunstyrelsen 2011-03-28 Innehållsförteckning 53 Beslut om byggnation i kv. Mejeriet m fl. 54 Natur- och kulturvårdsinsatser längs Nossan i Nossebro. 55 Finansiering konstgräsplan i Nossebro.

Läs mer

3 Val av 3 ledamöter och 3 ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden

3 Val av 3 ledamöter och 3 ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden Protokoll Innehållsförteckning 1 Inledning 2 Tid för kommunstyrelsens sammanträden. 3 Val av 3 ledamöter och 3 ersättare samt ordförande och vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott för mandatperioden

Läs mer

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige Protokoll Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2013-04-08 12 Information om Patientnämndens verksamhet. 13 Essunga Ryttarförening ansöker om ändring

Läs mer

Protokoll Kommunstyrelsen 2012-06-04 Innehållsförteckning

Protokoll Kommunstyrelsen 2012-06-04 Innehållsförteckning Protokoll Innehållsförteckning 80 Strategiarbete i kommunen 81 Förfrågan från Nossans Golfklubb om ekonomiskt bidrag. 82 Framtid Nossebro ansökan om förlusttäckningsgaranti. 83 Kommunutveckling genom byte

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll. Datum: 2012-10-15 Nämnd/styrelse: Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2012-10-15

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll. Datum: 2012-10-15 Nämnd/styrelse: Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2012-10-15 Sida 1 Sammanträdesdatum 2012-10-15 Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30 12.30 Beslutande Bengt Viktorsson (M), ordförande Maria Radivoj (S) Anita Carlsson (C), tjänstgörande ersättare Barbro Gustafsson

Läs mer

Erik Mali (S) Yvonne Dahlqvist (KD) Jörgen Dimenäs (M) Pia Fahlgren (C) Niclas Johansson (S), tjänstgörande ersättare

Erik Mali (S) Yvonne Dahlqvist (KD) Jörgen Dimenäs (M) Pia Fahlgren (C) Niclas Johansson (S), tjänstgörande ersättare Sida 1 Sammanträdesdatum 2010-06-02 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 13.00 15.45 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Lena Brolin (M) Erik Mali (S) Yvonne Dahlqvist (KD) Jörgen Dimenäs (M)

Läs mer

Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2011-05-23

Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2011-05-23 Protokoll Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2011-05-23 22 Resultatredovisning av Kommunens Kvalitet i Korthet 2010. 23 Ansökan om bidrag till energieffektivisering.

Läs mer

Byggnation/projektering av inomhusbad i Nossebro

Byggnation/projektering av inomhusbad i Nossebro Sida 5 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-04 Kommunstyrelsen 2013-03-18 Kommunfullmäktige 2013-04-08 Au 38 2013.0052 Ks 28 Kf 14 Byggnation/projektering av inomhusbad i Nossebro Au 130304 Ärendebeskrivning

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-01-27 1-9 2010-01-27 1-9 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunchef Svante Melander Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande

Yvonne Dahlqvist. Justeringstid Socialkontoret 2008-12-11 kl. 11.00 Paragrafer 104-117. Bosse Svensson, Sekreterare. Eva Aronsson, Ordförande Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-12-03 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 8.00 10.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Pia Fahlgren (c) Erik Mali (s) Kerstin Karlberg (s) Lena Brolin (m) Yvonne

Läs mer

Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2012-10-29

Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2012-10-29 Protokoll Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2012-10-29 95 Information om förstudie Nossebrobadet. 96 Avstämning av arvoden för förtroendevalda.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48

Övriga Elisabeth Eriksson 40 Bosse Svensson, social- och utbildningschef. Justeringstid Socialkontoret 2009-04-30 kl. 07.30 Paragrafer 37-48 Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-04-22 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Stefan

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17)

Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17) Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 29 oktober 2009, kl. 16.00-20.30 Ajournering kl.19.30-20.00 Beslutande Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan Edvardsson (m) 87-90

Läs mer

Protokoll Utbildningsnämnden Innehållsförteckning. 19 Utbildning. 20 Bokslut

Protokoll Utbildningsnämnden Innehållsförteckning. 19 Utbildning. 20 Bokslut Protokoll Innehållsförteckning 19 Utbildning 20 Bokslut 21 Omdisponering av anslag i investeringsbudgeten från 2010 till 2011 22 Beslut fattade enligt delegation 23 Delgivningar 24 Information 25 Extra

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2004-01-21 Beslutsärenden KS 1 Internbudget 2004 2 Optionsavtal, Trivselhus AB 3 Markanvändning, Grindvaktaren 8 och 9 4 Riktlinjer för anställda i Vårgårda kommun vid hantering av IT-system

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Sammanträdesdatum Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl

Sammanträdesdatum Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl Sida 1 Sammanträdesdatum 2009-06-17 Plats och tid Nossebro skolas konferensrum kl. 15.00 16.50 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Pia Fahlgren (C) Erik Mali (S) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10

Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Sida 1 Sammanträdesdatum 2012-09-12 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16:10 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande Bengt-Göran Henningsson (S) Pia Fahlgren (C) Gunilla Ekblad

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KS 1 Preliminär verksamhetsplan 2004-2006 2 Regionalt renhållningssamarbete 3 Handlingsplan, trafiknätsanalys 4 Upphandling av IT-infrastruktur med bredbandskapacitet 5 Delegation

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-02-17 1 (7) Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön ANSLAG/BEVIS. Plats 2011-02-17 1 (7) Plats Spiskupan, Bergagården, Hunneberg, Vargön Tid Torsdagen den 17 februari 2011, kl 08,30-16.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Protokoll Kommunfullmäktige Innehållsförteckning

Protokoll Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Protokoll Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2010-05-31 26 Information - Genomlysning av organisation för hemtjänsten i kommunen. 27 Information

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets Hus, onsdagen 8 maj 2019, kl. 15.50-16.30 Ajournering 16.05-16.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Jörgen Dimenäs (M) Lena Brolin (M) Yvonne Dahlqvist (KD) Kerstin Karlberg (S) Niclas Johansson (S), tjänstgörande ersättare

Jörgen Dimenäs (M) Lena Brolin (M) Yvonne Dahlqvist (KD) Kerstin Karlberg (S) Niclas Johansson (S), tjänstgörande ersättare Sida 1 Sammanträdesdatum 2010-03-24 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 17.55 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Jörgen Dimenäs (M) Lena Brolin (M) Yvonne Dahlqvist (KD) Pia Fahlgren

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-06-18 1 (5) Plats och tid Tingsbacka, sammanträdesrum Nasa, måndagen den 18 juni 2012, klockan 08:00 09:00. Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Mari-Teres Ögren (S),

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30

Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30 Sida 1 Sammanträdesdatum Socialnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 16.30 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Erik Mali (S) Kerstin Karlberg (S) Lena Brolin (M) Jörgen Dimenäs (M)

Läs mer

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C)

Andreas Trygg (V) Jenny Adolphson (C) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.45 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) Ola Saaw (M) Jenny Adolphson (C) Övriga

Läs mer

Bengt Viktorsson. Justeringstid Kommunkontoret, 2008-12-03, kl. 17.00 Paragrafer 231-256. Agnes Granath Storm, Sekreterare

Bengt Viktorsson. Justeringstid Kommunkontoret, 2008-12-03, kl. 17.00 Paragrafer 231-256. Agnes Granath Storm, Sekreterare Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-12-01 Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Christer Aronsson (c), ordförande Barbro Gustafsson (m) Maria Radivoj (s) Gunilla Hermansson (kd)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2003-11-05

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2003-11-05 KOMMUNFULLMÄKTIGE 2003--05 Undertecknande av handlingar 2 Alkohol- och drogpolitiskt program 3 Riktlinjer för att uppnå en ansvarsfull alkoholhantering vid serveringstillstånd 4 Förvärv, Vårgården 5 Sammanträdesplan

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Bengt-Christer Nilsson. Lars-Erik Hjort (fp) Monia Svensson (c) Christer Svantesson (s) Lindis Ohlsson (s) Lars Peter Karlsson (s) Mats Paulsson (c)

Bengt-Christer Nilsson. Lars-Erik Hjort (fp) Monia Svensson (c) Christer Svantesson (s) Lindis Ohlsson (s) Lars Peter Karlsson (s) Mats Paulsson (c) Sammanträdesprotokoll 1(14) 2009-06-16 Tekniska nämnden Plats och tid: Tjärö konferensanläggning, 13 00-15 30. ande Bengt-Christer Nilsson (s) Lars-Erik Hjort (fp) Monia Svensson (c) Christer Svantesson

Läs mer

Yvonne Dahlqvist. Pia Fahlgren (C) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande ersättare Kerstin Karlberg (S)

Yvonne Dahlqvist. Pia Fahlgren (C) Stefan Algebäck (M), tjänstgörande ersättare Kerstin Karlberg (S) Sida 1 Sammanträdesdatum 2010-04-21 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 17.00 18.00 Beslutande Eva Aronsson (C), ordförande Erik Mali (S) Jörgen Dimenäs (M) Yvonne Dahlqvist (KD) Pia Fahlgren (C)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

Patrik Andersson (S)

Patrik Andersson (S) Kommunstyrelsen 2014-06-02 1 (8) Plats och tid Adelborg Lindberghallen Djurås, kl. 17.00-17.45 Beslutande Ledamöter Sofia Jarl (C) ordförande 118-120 Anki Enevoldsen (C) ordförande 117 Kerstin Stenquist

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-10 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-12-08 Plats och tid Beslutande Kavelbron Event, Tibro Tisdagen den 8 december 2009, kl. 17.30 18.30 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl

Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl Sida 1 Sammanträdesdatum 2011-04-20 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 18.10 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande Lena Brolin (M) Jörgen Dimenäs (M) Pia Fahlgren (C) Bengt Axelsson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-20

Sammanträdesdatum 2014-10-20 1(12) Plats och tid Sammanträdesrummet vid biblioteket kl 18:00-20.00 Beslutande Övriga Justeringsman Marie-Louise Svensson (M), ordförande Fredrik Ahlén (S), vice ordförande Tomas Johansson (C) Ulf Johansson

Läs mer

Lars-Erik Högemark. Justeringstid Kommunkontoret, 2010-03-18, kl. 16.00 Paragraf 29-54. Agnes Granath Storm, Sekreterare

Lars-Erik Högemark. Justeringstid Kommunkontoret, 2010-03-18, kl. 16.00 Paragraf 29-54. Agnes Granath Storm, Sekreterare Sida 1 Sammanträdesdatum 2010-03-15 Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-12.10 13.00-15.10 Beslutande Christer Aronsson (C), ordförande Barbro Gustafsson (M) Maria Radivoj (S) Gunilla Hermansson (KD)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige

Innehållsförteckning. Protokoll Kommunfullmäktige Protokoll Kommunfullmäktige Innehållsförteckning Ärenden behandlade på kommunfullmäktiges sammanträde 2012-06-18 47 Budgetramar för år 2013. 48 Fullmäktiges mål år 2013. 49 Nämndsmål i verksamheterna 2013.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Ängelholms kommun, Kommunstyrelsens personalutskott 52 Plats och tid Stadshuset, Ängelholm, personalchefens tjänsterum kl 13.15 16.15 Beslutande Bo Lager (m) Bengt Sävström (s) Esa Jääskeläinen (m) Eva Kullenberg (fp) Lennart Nilsson (c) Övriga närvarande

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen

TRELLEBORGS KOMMUN Kommunstyrelsen Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen 2 vån, Rådhuset, Trelleborg kl. 09.00. Beslutande Anitha Lata (S) Catherine Persson (S) Helmuth Petersén (SD) Ina Liljeberg (M) Lars Mikkelä (M) Nils-Gunnar

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN 2001-12-19 Beslutsärenden KS 1 Personuppgiftslagen (PUL) 2 Vårgården 3 Yttrande över trafikförsörjningsplan 2002/2003 4 Upphandling av skolskjutsar 5 Delegationsärenden 6 Meddelanden KF

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 41 Kommunfullmäktige 2011-05-25

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 41 Kommunfullmäktige 2011-05-25 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo, onsdagen den 25 maj 2011 kl. 19.00-19.40, ajournering kl. 19.10-19.25 för utdelning av utmärkelsen Årets ambassadör. Beslutande Thomas Quist, ordförande Roger Karlsson

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-08-11 185 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Bengt-Göran Henningsson (S) Anita Carlsson (C), tjänstgörande ersättare. Justeringstid Socialkontoret 2013-12-17 kl. 16.30 Paragrafer 73-80

Bengt-Göran Henningsson (S) Anita Carlsson (C), tjänstgörande ersättare. Justeringstid Socialkontoret 2013-12-17 kl. 16.30 Paragrafer 73-80 Sida 1 Sammanträdesdatum 2013-12-11 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 14.00 15.00 Beslutande Elsy Lundberg Östrand (FP), ordförande Bengt-Göran Henningsson (S) Anita Carlsson (C), tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN 2007-01-18 1-13 Plats och tid Sammanträdesrum, Norrtull kl 13.30-15.30 Beslutande Thomas Olson (fp), ordf Leif Larsson (c) Jan Hagelbrand

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Besök i Förrskolan på Spinnet... 39 36 Budgetramar 2012-2014... 40 37 Mål och satsningar 2011-2014... 41 38 Remiss utredning om alternativ till lösning av allaktivitetshus Träffpunkt

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen

KOMMUNFULLMÄKTIGE Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen KOMMUNFULLMÄKTIGE 2004-09-0 Upprop Utlysning Val av justeringsmän Godkännande av dagordningen Meddelande 2 Ägardirektiv för Vårgårda bostäder AB 3 Svar på motion, besparingsåtgärder avseende förtroendevaldas

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Justeringstid Kommunkontoret, 2008-06-02, kl.16.00 Paragrafer 52-64. Bo Cerdier, Sekreterare. Lars-Erik Högemark, Ordförande

Justeringstid Kommunkontoret, 2008-06-02, kl.16.00 Paragrafer 52-64. Bo Cerdier, Sekreterare. Lars-Erik Högemark, Ordförande Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-05-26 Plats och tid Nossebro skolas aula, kl. 18.30 19.10 Beslutande Se separat närvarolista Övriga Bo Cerdier, kommunchef Justerande Niclas Johansson och Anita Persson Justeringstid

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunstyrelsen 2011-05-10 1(6) Plats och tid Kommunkontorets nedre sammanträdesrum, kl.16.30 Beslutande Ingemar Nyman, ordförande (M) Dagmar Schröder, 1: e vice ordförande (S) Maria Bahlenberg, 2: e vice

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-01-12 1 (5) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.45 ande Kjell Jansson (M), ordförande (ej 1 på grund av jäv) Berit Jansson (C) ordförande ( 1) Elisabeth

Läs mer

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54)

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.55 1 (12) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 15-16.10, Ajournering kl 15.40-15.55 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Kent

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, torsdagen den 2 april 2015, kl 08.15-10.20. Ajournering kl 09.10-09.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S)

Läs mer

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott o Österåker Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl 10.50- I 1.30 Plats Närvarande Utses att justera, 10:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Förskoleförvaltningen, Vallentuna. Nils Lage Holmbom (m) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Förskolenämnden

Förskoleförvaltningen, Vallentuna. Nils Lage Holmbom (m) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Förskolenämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Förskolenämnden 1999-02-09 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 23 februari 1999 Justeringens plats Angarnsrummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (14) Ingmar Johansson, kommunchef Bo S. Carlén, sekreterare

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Kommunfullmäktige (14) Ingmar Johansson, kommunchef Bo S. Carlén, sekreterare Nr 2 Kommunfullmäktige 2005-02-23 1(14) Plats och tid Tingshuset, Mellerud, onsdagen den 23 februari 2005, klockan 19.00 20.25 Beslutande Enligt närvarolista Övriga närvarande Ingmar Johansson, kommunchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2010-02-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2010-02-03, klockan 17:00-17:45 Beslutande Lennart Eriksson (S) Linda Axäng (FP) Annica Ericsson (S) Maria Haglund (M) Katarina Hansson (S)

Läs mer