Över spelare deltar i årets beachhandboll-turnering på Fria Bad, som inleddes i går. I morgon är det SM-spel som gäller.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Över 10 000 spelare deltar i årets beachhandboll-turnering på Fria Bad, som inleddes i går. I morgon är det SM-spel som gäller."

Transkript

1 Kryss & serier: Sudoku, kryss, utmaningen sidan 41. SEMESTER FÖR TUNN PLÅNBOK Så fixar du en skön semester utan att behöva skuldsätta dig. INGEN VILA PÅ ÅRETS SIESTA Festivallivet är så mycket mer än att gå på spelningar. City hängde med fyra tjejer på Siesta. FREDAG 3 JUNI REKORDBESLAG KAN LEDA TILL LÅNGA FÄNGELSESTRAFF En Helsingborgare och hans tyske kumpan riskerar flera års fängelse efter Helsingborgstullens rekordbeslag av GBL, som används för att framställa GHB. Bollkoll på beachen Över spelare deltar i årets beachhandboll-turnering på Fria Bad, som inleddes i går. I morgon är det SM-spel som gäller. Temakvällar! La Primavera 195:- Aurora måndagar och tisdagar Kryssarbuffé 195:- Aurora onsdagar Auroras söndagsbuffé 189:- Gratis piratbuffé till alla barn t o m 11år. Aurora söndagar. Förfesta till sjöss! Få upp en skön stämning i våra barer med drinkar och musik. Boka bord på (vard ) eller Alltid en avgång som passar

2 HELSINGBORG SOMMAR Sommaren är mer än bara ledigheten kan vara en men också en. I en serie kollar City. Andra delen: så undviker du skuldfällan. Så klarar du semestern utan Majoriteten av svenskarna finansierar sin ledighet via lönen. Och förra året ökade hushållens semesterkassa från kronor till kronor. Trots det lånade svenskar till sin semester. Enligt Siri Bengtsson, kundtjänstansvarig på Lendo, är trenden tydlig. Antalet lån utan säkerhet ökar alltid på våren. Semestern, ny bil och renoveringsprojekt är det man oftast behöver pengar till. Många övertrasserar sitt konto för att åka på en resa man egentligen inte har råd med. Vi brukar avråda från att låna till just semestern. En allt för dyr resa kan ge höga månadskostnader under hösten och vintern när man ofta har många andra räkningar att betala. I stället tipsar hon om andra lösningar på hur man får en skön semester utan att skuldsätta sig: Spara hela året till semestern. Lägg undan lite varje månad till din resa. Var ute i god tid. Du kan spara många tusenlappar om du bokar resan ett par månader i förväg, de flesta bolag har boka-tidigt-rabatter. Turista i din närhet. Åk på en roadtrip i närområdet eller upptäck nya saker i din stad. Samla dina lån. Inför sommaren kan det vara bra att se över ekonomin och lägga ihop smålånen till ett stort. På så sätt kan du sänka din månadskostnad rejält. FRÅGAN Den månaden jag är ledig kommer jag spendera det jag tjänat på sommarjobbet. Då ska jag skriva uppsats och ligga på stranden. Runt kronor ungefär. Och pengarna kommer jag att spendera här hemma, jag tycker det känns fel att åka från Sverige på sommaren. Maxa brännan längs med Skånes kust och sjöar. Testa djupet i Scaniabadet i Malmö, Lundaklassikern stenbrottet Billebjer, lugna Barsebäckshamn eller hundbadet Yngsjö utanför Åhus. Nästan alla städer i Skåne har festivaler och många av dem är gratis: Kristianstadsdagarna 8 16 juli, Helsingborgsfestivalen juli, Malmöfestivalen augusti. Dessutom finns Sommarscen i Malmö och Sommarlund hela semestern. Rör på fläsket samtidigt som du njuter av naturen på Skånes 80 mil långa cykelleder. Du hittar en karta på Trafikverkets hemsida. Glöm inte Ven. Förutom stadsparkerna finns till exempel Tirups örtagård med lekpark utanför Staffanstorp, lärorika Alnarpsparken samt Krapperups slottsträdgård utanför Höganäs där du kan mata guldfiskarna (karp). Skånes coolaste konstverk är klättervänligt, vackert beläget och inträdesfritt. Lars Wilks Nimis i Kullabergs naturreservat är ett klockrent utflyktsmål. Passa på att bada från klippor kronor. Jag tror att jag ska dra till Bali. Runt kronor. För de pengarna åker jag till Italien i sommar och i höst blir det nog en resa till New York. TRÄNA BROTTNING Jag vet inte alls hur mycket. Det enda jag vet är att jag ska träna brottning i sommar. Inte så mycket, jag lever på CSN. Jag pluggar hela sommaren, men kommer nog vara ledig ganska mycket ändå.

3 att ruinera dig REA START I DAG KL 10 Jag ska tyvärr inte åka utomlands i år. Och jag har inte hunnit tänka så mycket på hur mycket pengar som kommer gå åt när jag är ledig. Skatteåterbäringen på kronor plus lite till. Jag ska vara ett par veckor i Serbien kronor, men jag har inte bestämt var jag ska åka. Det blir USA eller Grekland. Hektiska tider för pantbanker Enligt Nils Klevmarken, regionchef på pantbanken Sefina, är maj en het månad i pantbanksbranschen. Då är det ju mycket förberedelser inför studenten och så där. En hel del kunder vill köpa presenter hos oss men många belånar också sina föremål för att ha råd med att arrangera festerna. Juli och augusti är också en riktigt lönsam period för pantbankerna. Då lämnar många in sina värdesaker för att ha dem på ett tryggt ställe under semesterresan. Men man belånar också sina grejer för att få en sudd med extra pengar till semesterkassan. Guld är fortfarande hetaste handelsvaran på Skånes pantbanker. I dag får du runt 185 kronor för ett gram guld. De flesta kunder hämtar dock ut sina föremål när de kommit på grön kvist. Det är en väldigt liten del som vill sälja sina saker procent hämtar ut dem igen. Nya C-Klass Coupé. Premiär den 4 juni. Den 4 juni är det premiär för sommarens kanske hetaste åkattraktion. Under ytan kombineras körglädje med avancerade säkerhetssystem. Bli först att provköra nya C-Klass Coupé hos Hedin Bil. Läs mer på mercedes-benz.se. Pris från :- Trötthetsvarnare Audio 20 CD med bluetooth handsfree Treekrad sportratt Garnisonsg. 5 Helsingborg Klippanvägen, Ängelholm 04 Öppet: Mån Fre Lör (Endast Hbg) Bränsledeklaration blandad körning enl. EU-norm: C-Klass Coupé fr. 4,4 l/100 km, CO 2 fr. 117 g/km. Miljöbil. Miljöklass EU5.

4 GOD MORGON! Och så står han äntligen där nummer 17 i all sin glans. Med blicken snett riktad mot Danmark. Jag pratar förstås om den nyinvigda Henrik Larsson-statyn. med ett upprop på Facebook. Bröderna Oscar och Carl Åkerström startade gruppen Vi som kräver en Henke Larsson staty i Helsingborg. I media har sagan fortsatt som ett drama med tvära kast. Men nu står statyn där, vid vattnet, på en av Helsingborgs absolut finaste platser. ETT UPPROP I media har sagan fortsatt som ett drama med tvära kast. CHRISTIAN TÖRNQVIST REPORTER intill Köpenhamn hittar man Den lille havfrue, huvudfiguren i HC Andersen saga, Den lilla sjöjungfrun. En nationalklenod i pölselandet. Jag kan inte undgå att dra paralleller. Okej, att kalla Henke nationalklenod kanske inte är helt korrekt. Men att han är stor i fotbollsvärlden råder det inga tvivel om. sjöjungfrun en världskändis jämfört med Bronshenke än så länge. En världskändis som har fått huvudet kapat, blivigt utsatt för vandalism och målad rosa. I snart hundra år har hon stått pall för stormar, världskrig you name it. Hur blir det då för nummer 17? Ska han få shortsen målade rosa och en töntig mössa på huvudet i framtiden, kanske det? är här för att stanna råder det inga tvivel om. Berömd fotbollsspelare snart nationalklenod. NYHETER I KORTHET Lappen, ett kränkande A4- blad i form av en blankett, hängde i våras på ett åkeri i Helsingborg, skriver hd.se. På lappen raljerades det friskt om till exempel hur den ansökande kommit till Till helgen kommer solen och värmen tillbaka igen. Men den kan bli kortvarig. Solen förväntas skina större delen av helgen med temperaturer runt 25 grader på dagen. Det blir inte heller lika blåsigt. Allra varmast blir det i inlandet. Möjligen får vi se lite moln på söndag, meddelar SMHI till hd.se. Sverige och familjeförhållanden. En man som gjorde praktik på företagen reagerade och anmälde åkeriet till Diskrimineringsombudsmannen (DO). Nu kräver DO svar av åkeriet på hur de arbetar för att förhindra trakasserier i samband med etnisk tillhörighet i framtiden. En ung man blev misshandlad och rånad av två personer i stadsparken när han tidigt i går morse var på väg hem. De två rånarna slog ner mannen och sökte igenom hans kläder. De båda rånarna försvann med mannens mobiltelefon och en mindre summa pengar. Koppar till ett stort värde har stulits från ett företag på Bredgatan i Helsingborg. Strax efter klockan tolv på torsdagen kom larmet, men det är ännu oklart exakt när inbrottet skedde. Genom att forcera en grind och bryta upp en lastport lyckades tjuvarna ta sig in och komma över koppartrummor till ett större värde. Brottet rubriceras som grov stöld. SFI SKÅNSKA FÖR INFLYTTADE GRATTIS! DEN 3 JUNI Nu kör minitåget! Alla dagar juni - augusti kl (Midsommarafton stängt) STUDENTTIDER. BISTRO TOASTER finns i flera färger studentpris (ordinarie pris 999.-) BODUM Shop Kullagatan 12, Helsingborg Trafikverket, Sveriges Järnvägsmuseum vid järnvägsstationen, Ängelholm Telefon:

5 Det är roligare att köpa kaffe än bensin. En skön paus var 15:e min och upp till 50 km kortare väg på köpet. Helsingborg Helsingör E6 E4 Det finns två sätt att ta bilen till Danmark och Köpenhamn. Den via Malmö och den med båt från Helsingborg. Med den senare sparar du inte bara upp till 50 km, du har även möjlighet att sträcka på benen, äta något gott och handla i butiken ombord. Även en kostnadsjämförelse visar vilken väg de kloka resenärerna väljer. Behöver du fler argument och prisexempel? Välkommen till Köpenhamn Vid resa med bil Totalkostnad för Genomsnittskostnad 2 resor t/r per väg Färja 552:- 138:- Fast förbindelse* 1146:- 286:- 138:- per väg!** *Prisexemplet innehåller årsavgift samt bensinkostnaden för 50 km extra körsträcka vid val av den fasta förbindelsen. **Prisexemplet är baserat på 1-dagsbiljetten t/r kostar 276: vid köp online. Gäller resor fre sön samt helgdagar t o m 13/ för alla + bilen.

6 FOTBOLLSHJÄLTEN AVBILDAD Kappahl.com KRÖNIKAN Jag plockade ner en affisch från min vägg igår. Den var ljusgul och lite skrynklig. Den hade fått hänga uppe ett tag. Kungen med stora polisonger iklädd en ljusblå kostym höll lilla Victoria i famnen. Bredvid honom log drottningen lite tafatt. De såg lagom bortkomna ut. Det var en sådan bild som pryder plasttallrikar och pussel, en sådan man hittar när man bläddrar i en gammal skvallertidning. mer eller mindre samlat på sådant där. Samtidigt är jag republikan, och har aldrig förespråkat monarki och kungahus. Ironi är det enda som får de båda delarna att gå ihop, och det har fungerat fram tills nu. Men inte helt oväntat låter sig ironin dränkas, för jag tycker nog inte att det är så kul med en kung som lägger pengar på strippklubbar och kaffeflickor. En ironisk relation bygger på en underliggande sympati, all kitsch har ju ett kast av komik. Och den absurda komiken har man alltid kunnat se i kungahuset som redan är en så bisarr konstruktion. Kungen var kitsch från början, det är alla som föds in i ett kungahus. Ironin gällande kungen innehåller alltså en sorts skadeglädje. Och antagligen borde den skadeglädjen blomma för fullt nu, men det gör den inte. I stället tappar han den där lilla sympatin. Att gilla kungahuset ironiskt kan man se som ett sätt att bearbeta sin motvilja. Man har alltid sett kungen som en stel, ganska vilsen typ. Kungen som person har aldrig varit mycket mer än så, på ett personligt plan har han aldrig varit särskilt uppseendeväckande. Och det var väl så han fick sin sympati. Men när han nu visar upp sitt rätta jag, har jag ingen plats alls för sympati för honom som person. Kan ej kombineras med andra rabatter eller erbjudanden. Erbjudandet gäller 3/ % bara idag GÄLLER HELA SORTIMENTET, DAM, HERR OCH BARN att ha en kung, och absolut inte en som måste uttala att han tar tydligt avstånd från förhandlingar med kriminella. Det går heller inte att ha en kung man inte kan ha en ironisk relation till, för vare sig han vet det eller inte, så har det varit en av hans främsta uppgifter. Nej, prinsessan Diana får hänga kvar på min vägg, men det får faktiskt inte kungen. LÄSARKRÖNIKÖR VERA ASPTJÄRN SVENSSON

7 HEMSIDA: FACEBOOK: facebook.com/landskronakarnevalen DANIEL ADAMS-RAY VON BENZO & JAY SMITH ADAM TENSTA STEN & STANLEY PATRIK ISAKSSON REBECCA&FIONA MAMMA MIA MED ORIGINALSTJÄRNORNA SVERIGES BÄSTA KARNEVAL CRUCIFIED BARBARA GOVERNOR ANDY MED BAND VON DÜ KAPELLET CHIN ONO DriLL & DruLL RAGGA PACK PARTYCARNEVALEN MED LASSE LOVE DANNE STRÅHED JOHAN ÖSTBERG & HELENA RASK PÄR SÖRMAN DANNYS MAJA GULLSTRAND MED BAND GLADYS DEL PILAR HASSE ANDERSSON MED KVINNABÖSKE BAND RADIO HITCITY MARTIN NILSSON MED TOMBOLA PREBENS PÅGAR BLOOSBLASTERS MED JAN JOHANSEN TRASHQUEEN ROCKERS RADIO BIG BAND MED HÅKAN BRINCK ULF MASKEN ANDERSSON & THE WILD BUNCH DOMNIVET PELLE LINDBERG BAND ÄLGARNA LIL KAKA SEYDI MANDOZA & SOLID FOUNDATION MR. T SNAKESKIN PLAY- BOYS OLA MAGNELL BJÖRN INGELSTAM BAND GARYATRICS MADELEINE LILJESTAM DJ NATTY FRED THE BOOGIE DUKES YOUNGBLOOD SOUNDSYSTEM KAL TORBJÖRN JOHANSSON LOS LEGENDOS NUTTYANDEAD SOUNDSYSTEM JAN-OLOF ANDERSSON ÖRJAN HJORTH AGGE JÖNSSON & ROSA BILLESHOLMS BIG BAND GÖRANS MIX MATILDA MAGNUSSON JAZZTON MED RIFFIFIVE JUST FRIENDS MED SEDLEY FRANCOIS GOOD TIMES BAND ALF GRÖN & HANS PRIMÖRER B.P. KING & BLUES BOYS DJ WOLOFMAN MIGGIS SHOW- & BALKAN- BAND SOULCATS GLEN PARSLEY S SOULFÖRMÖRKELSEBAND FRANK ANDERSSON BAND MED ANKI NILSSON

8 ARBETSMARKNAD T-shirts som ett brev på pel, säger Jens, och visar upp en t-tröja tröja med ett paella- recept på. I samband FÖRSLAG med att Spanien vann fotbolls-vm Vi designade den ansåg vi det passande med ett första tröjan själva, därefter uppmanade hyllningsmotiv De kommer ur- vi våra kunder att till landet. sprungligen från skicka in förslag. Hässleholm och är barndomskompi- Deras kunder får själva önska hur tröjorna ska sar. För ett år sedan starta- t de de företaget Dedication Clothing. Vi hade pratat om att göra t-shirts med tryck på länge, säger Jens Olsson, som i dag bor i Helsingborg. Tillsammans kom de på idén att låta kunderna prenumerera på t-shirtar som de själva kan vara med och påverka motiven på. Varje tröja är dedikerad till något som kunderna tycker är värt att hylla. Vi designade den första tröjan själva, därefter uppmanade vi våra kunder att skicka in förslag på vad nästa tröja skulle dedikeras till, säger Rasmus Lennartsson. Som den här till exem- se ut men det krävs dock en motivering till varför. Rasmus och Jens gör sedan den slutgiltig bedömningen. Känner vi att det kommer in en önskan som vi tror att många inte står för så går den bort, säger de. Det ska alltid vara positiva budskap. Känsliga ämnen går också bort direkt. Konceptet är lite som att köpa grisen i säcken, som kund vet man inte vad man får. Ingen blir underrättad om motivet i förväg. Både Rasmus och Jens menar att det är en risk som kunderna får ta. I ett års tid har de båda drivit Dedication Clothing, fyra olika t-tröjor har det hittills blivit. De har precis nått upp till break even intäkterna är lika stora som kostnaderna men att företaget ska bli en kassako har de inga ambitioner på. De är snarare ute efter erfarenheter. Vi är ganska avslappnade inför framtiden. Vi har inga bestämda mål, vi vill bara göra bra grejor, säger Jens. Marknadsföringen sköts via Facebook och med mun till mun metoden. Samtidigt vill vi utveckla samarbetet med våra kunder så att de kan bli ännu mer involverade i designen. Till en av tröjorna lät vi personen som vann budskapet även göra designen, berättar Rasmus. Stor möb Hos EM i Ängel Rea: Spara 3.000: :- SOFFA Haag 3-sits med vändbar divan. L 266 cm, H 80 cm, D 153 cm Tyg Metz svart/vit. Leverans v. 25. Ord. pris 7.995:-

9 posten NYSTARTADE FÖRETAG I HELSINGBORG elutförsäljning! holm. Möbler för miljoner ska bort! OBS! Begränsat antal. Paketpris MATGRUPP Märtha Bord 140x90 cm + 4 st stolar : Vitlack med betsad stolsits och bordsskiva. Bord 180x90 cm + 6 st stolar 4.995: Ord pris 7.495: Iläggsskiva 50 cm 795: Ord pris 4.995: 4.995: STÄLLBAR SÄNG Alto S 90x200 cm. Inkl. bäddmadrass och ben. Ord pris 6.995:- EM ÄNGELHOLM Varalöv Tel Lördag Söndag Måndag 6 juni Erbjudandet gäller så långt lagret räcker. En riktig möbelbutik

10 E g Oxford sas.se/tidtillsalu etta för rivning av en SVERIGE SKÅNE SVERIGE Välj rätt däck nu när Snart kan det bli dubben ska väck stopp för sms i bil SKÅNE Klippan. JÖRGEN I NY KRÖNIKA Jag vill bara veta hur kamphundsägare tänker. Olympia e tt HELSINGBORGARE RISKERAR LÅNGT FÄNGELSESTRAFF Åtal efter rekordbeslag av GBL Tulltjänstemannen hittade tjugo plastdunkar som innehöll tvåhundra liter GBL i en tyskregistrerad bil i december. Den 46-åriga tyska kuriren reste med färjan från Danmark till Sverige. Jag vet inte om någon har dömts för den här mängden GBL tidigare. Såvitt jag vet finns det bara domar som gällt hundra liter, berättar maråklagare Gunilla Arphkam- Malmberg på internationella åklagarmyndigheten i Malmö. Blir de här båda männen fällda tror jag att de kommer dömas till sex sju års fängelse, fortsätter hon. Lars Hansson som är Tullverkets specialist på droger bekräftar att det 98 PROCENT Koncentratet på beslaget låg på 98 procent. rör sig om ett rekordbeslag. Koncentratet på beslaget låg på 98 procent. På gatan brukar det ligga på 50 procent. En liter ger cirka tusen doser och normalt ligger priset på kronor per dos på gatan. I stämningsansökan menar kammaråklagare Gunilla Arph-Malmberg att 37-åringen gett hans tyska vän, den 46-åriga kuriren, i uppdrag att skaffa och transportera GBL:en till honom i Sverige. Åklagaren stöd- jer sin bevisning på vittnen med in- syn i ett företag 37-åringen driver och där penningtransaktioner från företaget gått utomlands. Dessutom finns biljetter och anteckningar, samt sms och andra telefonförbindelser mellan 37-åringen och kuriren. PRENUMERATION & PRIVATANNONSER hd.se/minhd Prenumerationspriser för privatpersoner Gällande fr o m 1/ Autogiro 199:-/mån 12 månader 2.420:- 6 månader 1.295:- 4 månader 905:- 1 månad 245:- Studentpris på prenumeration: 100 kr/mån autogiro Uppehåll i prenumerationen förlänger inte prenumerationsperioden. Prenumerationsinbetalningar PlusGiro Bankgiro I de flesta fall delas fakturan ut av tidningsbudet. Kundcenter prenumeration och privatannonser Internet: hd.se/minhd E-post: kundcenter@hd.se Kundcenter: vardagar kl För reklamation av utebliven tidning: Internet: utebliventidning.se Tidningsbärarna: månd-sönd 6 18 Riktnummerområde 0430 Kontakta VTD, telefon månd-lörd 7 11, sönd 8 11 Mottagen reklamation av utebliven tidning före klockan gör det möjligt att i de flesta fall få tidningen under dagen. (På vardagar med brevbäraren). Upplaga ex per utgivningsdag. Postadress: Helsingborgs Dagblad AB Helsingborg Besöksadress: Vasatorpsvägen 1 LANDSKRONA POSTEN Efter tio år väntar han fortfarande på att få viga ett samkönat par... Här är bilarna mest utsatta NORDVÄSTRA SKÅNES TIDNINGAR men kampen mot fordonsinbrotten har gett resultat HELSINGBORGS DAGBLAD Wilmer X-medlemmen delar med sig av minnena från UNIKA SKOL- LOKALER PÅ GÅNG G TIPSA! RING: MEJLA: tipsa@hd.se Månadens bästa tips belönas med kronor TID ÄR INTE PENGAR. ÄNGELHOLM: ORO HOS SIMKLUBBARNA B 50 ÅR MED SE FILMEN DÄR EUROPAS PUNKTLIGASTE FLYGBOLAG KROSSAR MYTEN. Akut rivningsarbete tvingar badet stänga bigt för oss, men jag har förståelse för att det behö- i etta för rivning av en ver göras något akut, säger Bertil Wennberg, verksamhetsansvarig och huvudtränare på Engelholms simsällskap. Den nya simhallen har inte hunnit längre än till anbudsgenomgång. Månadens bästa tips belönas med 5000 kronor Därmed många inbytesbilar till salu! A Sökes: Förskol- lärare SKÄMTET SOM DET TALAS OM Bolmenvattnet kan bli stoppat Vi har just nu! TIPSA! RING: MEJLA: tipsa@hd.se Månadens bästa tips belönas med kronor SKOLPASTOR SKA GRANSKAS ROLL I SM-FINAL TRANSTRÖMER MOTVIND FÖR SOMMARTEATER Sydvatten saknar tillstånd förundersökning inledd Nytt eldupphör hejdar inte räderna OPINION Förhoppningen är att bryta upp regimen underifrån. Skåne. Falsk vikarie på lasarettet Helsingborg. Kräver kameror efter dagisbrand Kampanjpris Vårnytt inne & ute! EKEBY MÖBELAFFÄR A SPORT Topplagen stod pall BARA 11 AV 255 FÖRSKOL- LÄRARE MÄN Plats för både sorg och skratt HON STACK UT. Syns du inte finns du inte. Att sticka ut har blivit allt viktigare i ungas kamp om jobben. Romina Hansson, 20, från Bjuv lyckades. Reaktorström inger hopp A STOP Handledarutbildning Riskutbildning del : :- Intensivutbildning Räntefri finansiering Carl Kr NYINKOMMET! BOUTIQUE FREIJ S MÖBLER & HEMINREDNING KÖRKORT?! Studenttips! 600 kr rabatt på våra startpaket Gäller t o m 10/ FREIJ S FÖRSOMMAR-ERBJUDANDE! TRÄDGÅRDSMÖBLER (Gäller på ord priserna.) 10-40% HEMINREDNING (Gäller på ord priserna.) 10-20% FJÄRESTAD TYGER I FJÄRESTAD Gunnestorps gård & Restaurang MELLAN BÅRSLÖV & VALLÅKRA Gunnetorpsvägen 168. Mjöhult. Nya öppettider under möbelsäsongen Lunch serveras i rest kl Pris 99:- p/p Ons, tors, fre Vi har utförsäljning Lör-Sön kl Lör-Sön kl Studiefrämjandet och EQ-crew presenterar: (med stöd av kulturnämnden Helsingborgs stad) En helkväll på The Tivoli med enbart kvinnliga artister på scen DJ och Konferencier: SKILLA MAJA ALDERIN TO ALL MY FRIENDS VA!? GLIDSLEM DIVERS MOON Lördag 18 Juni, insläpp kl Åldersgräns 13 år (separat bar) Förköp: 50 kr (+serviceavgift) hos We Love Music/Hbg Mer info:

11 generator BÅSTAD 9 17 JULI BILJETTER:

12 Helgens klipp Selma svalt sommartäcke 199: (ord. pris 499.-) Passa på! Gäller fredag till söndag när du handlar andra varor för minst Handlar du för får du köpa två täcken osv... SVERIGES INTERNETEKONOMI Experter: Skåne näst bäst på IT Enligt en ny rapport som presenterades vid seminariet i går ligger Malmö i topp efter Stockholm vad gäller IT. I Sydsverige finns många engagerade företag, säger David Mothander, policychef på Google. Ytterligare en aspekt som gör att Malmö ligger i framkant är att högskolan jobbar mycket med IT-frågor. Även om majoriteten av Sveriges företag har en hemsida tycker Malmöföretagaren Kajsa Knapp att många inte utnyttjar alla möjligheter som finns med internet. Det finns inte tillräckligt med kompetens inom området. Det kan till och med vara svårt att rekrytera folk som kan jobba online. Rapporten ska få ansvariga politiker att ta internet på allvar, något som den offentliga sektorn i Skåne och Malmö redan börjat ta till sig. Vi har planer på att se över bristerna och behoven. Det kommer en handlingsplan till hösten, påpekar Olof Lavesson, riksdagsledamoten i näringsutskottet från Malmö. Nu bygger vi om de flesta av våra sängvaruhus. Det ska bli enklare för dig att välja rätt säng. Därför säljer vi ut både demosängar och nya sängar från kända varumärken. Snacka om sängläge! Välkommen till SOVA världens sängsortiment Passa på! Bara... Bollfiberkudde Oskar med extra stöd för nacken. 2 för (ord. pris 199,-/st) Somriga påslakanset. Från Ombyggnads Dra-på-lakan. Från 99.- HELSINGBORG/VÄLA Ekslingan 9 på Väla Norra (vid SIBA) Tel: E-post: helsingborg@sova.se Månd 12-19, Tisd-Fred 11-19, Lörd 11-17, Sönd OBS! Svenska Flaggans dag öppet hgäller t.o.m. 5/ Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Med reservation för tryckfel och slutförsäljning. Handla och hitta din närmaste butik på hemtex.se.

13 25% 25% SPAR 25% 25% på alle varer i hele 25% butikken 3-4 juni 2011 rabatten fratrækkes ved kassen 3 juni: öppet till kl 21.00! Förr 349:-/369:- Förr 399:- Förr 349:- 199:- 199:- 299:- HOT PRICES Racing Sandal, brun mocka Förr 399:- Bulldozer Svart sandal dam/herr Roots Sandal i brunt skinn Herrsandal Förr 599:- Dampumps natur el svart Be Mega Sandal med kardborre blå Förr 299:- Förr 799:- 399:- 299:- Förr 599:- 399:- 199:- 299:- 599:- Bugatti Luftig herrsko helt i skinn, natur el offwhite Textilsko Repkilklack Förr 399:- Ponny Flicksko i jeans komb Stengade 37, 3000 Helsingör Ängelholm , Klippan , Väla , Helsingborg Söderg. 26, , Familia Hyllinge Daglig skönhets vård för 4 kr/natten. * Borås Cotton Påslakanset 199: (Ord. pris 399: ) Ställbar säng Star 2 st cm. Inkl. bäddmadrass, exkl. ben. Tillverkad av Hilding AB (625: /mån**) 2 st : Bas Q 90 x 200 cm. I den tjocka och mjuka bäddmadrassen sover du gott varje natt : Byt (Ord. bäddmadrass! pris 2290: ) Vi hjälper dig välja rätt. Täcke/Kuddpaket 199: (Ord. pris 399: ) Hemleverans Skrothjälp 100 Delbetala Lånesläp Montering Prisgaranti Helsingborg Kanongatan, Väla Norra Tel Gäller t.o.m. 26/6 eller så långt lagret räcker och kan ej kombineras med andra erbjudanden. *Under förutsättning att du har sängen i tio år. ** Gäller räntefri delbetalning i upp till 24 månader. Effektiv ränta är vid 24 mån och kr, 13,62 %. Uppläggningskostnad och aviavgifter tillkommer. Mer information i butiken. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel. Lokala avvikelser kan förekomma.

14

15

16 Butiken fyller 50 år! Jotun är på plats i butiken! Sommarpriser i butiken VARFÖR LOVAR VI ATT PERFEKT AKRYLATFÄRG HÅLLER I 15 ÅR FÖR ATT VI KAN Beckers är på plats i butiken! Grön-Fri tar bort alger, mossa och lav på ditt tak. Spruta, så är alger och mossa borta inom 1 år, laven inom ca två år. Du kan använda Grön-Fri på alla ytor utomhus. Välkommen! Färg & Tapet i HBG AB Ängelholmsvägen 10, HBG Tel ÖPPETTIDER: Vard Lör

17 Boxfresh sneakers 799 DKK = 799 SEK Under tiden 6 juni-12 juni har vi samma kurs DKK = SEK stengade helsingør bbshoeshop@gmail.com Webshop bbshoeshop.dk SVERIGES NATIONALDAG 6 JUNI KL PÅ FREDRIKSDAL FRI ENTRÉ Folkfest med dans, musik, kultur och smaker från Sverige och andra delar av världen kl Högtidligt firande kl med Sveriges Nationalsång, flaggutdelning och scenframträdande. Nationaldagstalare är Robert Lillhonga, regissör och manusförfattare från Helsingborg. Extrainsatta bussar på linje 1 från Knutpunkten och GA Torg avgår till och från Fredriksdal. Kyrkofullmäktige i Helsingborg Öppet lördag 4/ Stängt måndag 6/6 Allt överskott går till bistånd och socialt arbete Makadamgatan 1 Väla södra Helsingborg Öppettider: Måndag & Lördag Tar emot gåvor: måndag-torsdag 8-16, onsdagar Vid större saker, ring så hämtar vi! Te.pingstkyrkanssecondhand.nu Margurit Crazy Dayzy ord 35:- 20:- Lyckliga Lotta 4 st 100:- Limeträd 70 cm ord 498:- nu 399:- Europeisk Dvärgpalm 60 cm ord 249:- nu 129:- 160 cm ord 1200:- nu 599:- REINHARD PETTERSSON HANDELSTRÄDGÅRD AB Södertäljegatan 12, Hbg Tel 042/ sammanträder tisdag 7 juni 2011 kl. 18:00 i Gustav Adolfs församlingshem, Stora salen, Furutorpsgatan 47 Ärendelista: Se samfällighetens officiella anslagstavla Eva Åsare Ordförande Ingvar Blomqwist sekreterare Bakluckeloppis HBG Sönd 5/6 Bryggaregatan på söder Helsingborg Fynda eller sälj själv, kl Malte Bli en hjälte! Vi på BRIS har öppet 365 dagar om året så att alla barn och unga kan få prata med en vuxen som lyssnar. En del hör av sig till oss för att de vill prata om något och vara anonyma, andra har inga kompisar att leka med och några kommer från en dysfunktionell familj och behöver hjälp utifrån. Hos oss jobbar 600 hjältar frivilligt med att svara i telefon, mejl och chatt. När du skänker 50 kr blir du också en av våra fina vardagshjältar! Skicka bris50 i ett SMS till och skänk 50 kr till BRIS verksamhet. bris.se PG , Vinbär -röda, svarta och vita Stora fina i 3,5 l kruka 60:- / styck Ordinarie pris 110:- Kryddan i mitt liv! Stor sortering kryddor för sommarens alla smaker. Månd-Fre rdag Söndagar & helgdagar Kulla HALVA PRISET på utställningssängar Östergatan 2 Ängelholm Vard Lör

18 32 LCD-Tv Inbyggd digitalbox GLX3002C Grundig 32 LCD-Tv i diskret design. Inbyggd digitalbox godkänd av Boxer. HDMi-anslutning för tillkoppling av digital media som ex. Blu-ray spelare. Vikt med stativ 13,6kg. Effekt (På/Standby) 110/0,6W Intel Dual Core 640 GB hårddisk 4 GB internminne 512 MB ATI-grafik HPG62B41SO Mycket prisvärd 15,6 laptop från välkända HP. Utrustad med en Intel Pentium Dual Core P6100 processor, 640 GB hårddisk, 4 GB internminne och ett ATI HD MB dedikerat grafikkort. I datorn finns även HDMI-anslutning, webbkamera, wlan, kortläsare mm. Levereras med Windows 7 64-bit. Annonsen gäller i Elgigantens varuhus t o m 5/6, så långt lagret räcker. Se våra öppettider på

19 15% rabatt på alla inbyggnadsprodukter Max en av varje annonsvara per kund. UPP TILL rabatt på alla frysboxar, kombiskåp, kylskåp -1500:-och frysskåp. -500:- rabatt vid köp av skåp från 1000: :- rabatt vid köp av skåp från 4990: :- rabatt vid köp av skåp från 9990:- Frysbox Kombiskåp Frys Kyl Gäller ord. butikspris. Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

20 MEJL & MESS Efter händelserna under Skånederbyt skriker folk som Johan Herold: Bort med ståplats! Gör som i England! Hela hans insändare lider av stor brist på kunskap och förståelse. Att ta bort ståplats skulle inte lösa något, för det är inte på grund av ståplats som någon kastar in en smällare. Det handlar om attityder, och attityder försvinner inte för att man sitter ner. politiker, fotbollspampar och folk som inte är insatta hetsar, så verkar man helt och hållet glömma bort oss supportrar. Alla vi som inte kastar smällare och stormar planen, vad gör vi? Jo vi har satt oss s ner för att fundera på hur vi får bort dåliga attityder, hur vi kan få folk att engagera sig i den positiva supporterkulturen samt hur vi kan ge Malmö FF vårt stöd på bästa möjliga vis. LÖSNING Se oss supportrar som lösningen. När folk pratar om Englandsmodellen, borde man i stället prata om Tysklands- modellen. Där har man sat- sat på sociala projekt och dialog vilket har haft en positiv effekt. har högst publiksnitt i hela Europa, ståplats finns kvar med en levande läktarkultur, och man har få problem med våld. Många tar nu även tillfället i akt att propagera för privata intressen. Kommersialisering av fotbollen skulle först och främst inte lösa några problem, utan för det andra snarare skicka ut en skev bild till de yngre föreningsmedlemmarna om att idrotten inte längre vill ha demokrati som en av sina grundstenar. uppmanar alla se oss supportrar som kämpar så hårt för en positiv supporterkultur, och se oss som lösningen. SUSANNE LUNDBERG Årskortsinnehavare till MFF:s ståplatsläktare Köp en liten tygklappstol gör din egen fika och sätt dig i någon av de fina parkerna och njut av livet. Jättebilligt och jättemysigt. I annat fall får du betala vad det kostar om du vill sitta i en lokal som har en svindyr hyra och sluta klaga. MVH LUSFATTIG CAFEÄGARE Miljöhotet är ett ämne som jag tror att de flesta är medvetna om, och det cirkulerar mycket i media just nu om hur illa det verkligen är. Det var därför tråkigt att läsa att Skåne var den sämsta regionen i Sverige att förbättra miljön. Om vi fortsätter på detta sätt kommer miljön i Skåne bli ännu sämre vilket inte är bra för oss som bor här. Dessa problem gäller över hela världen och bara för att Sverige är bra i jämförelse med andra länder att ta hand om miljön, betyder det inte att man inte ska bry sig. Folk i hela världen behöver ta mer ansvar för sin egen skull. Om alla gör vad de kan där de bor kan vi förändra. Därför skriver jag till er skåningar, vi ska inte vara sämst att förbättra miljön. Alla ska vara precis lika bra. EMMA SOMMARFYND! Pojk o flickmodeller Fl olika. Cl-stl: Sportcapri T-shirt I bomtrikå. Fl olika tryck o färger. Cl-stl: 98/ / :- Joggingdressar 129:- 59:- Vindoveraller Jacka o byxa i microkvalitet Dam- o herr-stl: S-XXL Oslagbart pris Skjortor I bomullsmix. Flera olika. Stl: S-XXL 129:- 79:- 129:- Byxor av välkänt märkesfabrikat, flera olika Tunika Fodrad tunika. Finns även i beige färg. Stl: S-XL Maxiklänning I vävd bomull. Olika mönster att välja bland. One size 36/42 I microjersey 69:- Flera färger. Damstl: S-2XL 69:- MALMÖ HELSINGBORG KRISTIANSTAD HELSINGBORG: Garnisonsg 14. Tel Vardagar Lördag Söndag KRISTIANSTAD: Rörvägen 1. Tel Vardagar Lördag Söndag MALMÖ: E-center, Agnesfridsv 177. Tel Vardagar Lördag Söndag

21 =I<;8> * ALE@ )'(( Do^[j[h (' ÄngelholmsvägenHälsovägen Presenterar får ny beläggning PROGRAM Den 7 juni påbörjar vi förbättringarna av Ängelholmsvägen/Hälsovägen. LÖRDAG LÖ LÖR RDAG 4 JU JUNI UN UNI Området som berörs är Hälsovägen/Ängelholmsvägen, från Kopparmöllegatan till Kullavägen/Lägervägen. Arbetet beräknas ta minst en månad ICA MAXI BERGA Bildeve på plats - visar nyaste bilmodellerna Godis och Glass till barnen (de 500 första) Zumbauppvisning av aktiverum iverum erum Du påverkas bland annat genom att: centrum flyttas till Mellersta Stenbocksgatan. stadsbussarna leds om via Kopparmöllegatan och Rektorsgatan FRIA BAD Mer information och karta finns på helsingborg.se/asfaltering. (Beachhandboll) Bildeve på plats - visar nyaste bilmodellerna Godis och Glass till barnen (de fö förs första) örrstta)) Zumbauppvisning av Aktiverum n ula Sm egren Lilj HEMSIDA: w ThmeustSgohono... stjarnjakten@studioaktiverum.se FACEBOOK: STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN TRAFIKENHETEN Kundservice helsingborg.se/asfaltering Chr Lin istina dbe rg facebook.com/landskronakarnevalen SOMMARENS STORA FAMILJEFEST För alla i Helsingborg med omnejd Entré 100 kr (med HDpass och ICA-kort 80 kr), barn upp till 3 år gratis entré. I SAMARBETE MED LANDSKRONA DANSSTUDIO Gå med i Sveriges längsta karnevalståg! Vi startar sambaskolan onsdagen den 8 juni och därefter fram till karnevalen, 6 gånger totalt. Eleven bekostar och syr dock sina kläder själv. Vi ordnar tyg m.m. som man har möjliget att köpa för självkostnadspris. Vi har även möjlighet att hjälpa till kläder. Ta på dig träningskläder och ta med Tid: Startdatum 8/ till 9 år till 16 år Dora n skare Utfor er komm g! a d n ö på s juni Sundspärlan Helsingborg miär gepre i r e v S ag! sönd öppet båda dagarna Plats: Midhemsvägen 11, Landskrona BARNAR4)34%2 s.¾*%3& LT s 02/6A PÅ!+4)6)4%4%2 s &¾2%4!' s &¾2%.).'!2 0± 0,ATS Pris: Kursen är gratis Anmälan! Anmäl dig genom att mejla namn, adress, telefonnummer och ålder till: karneval@landskronadansstudio.se Frågor? Mejla karneval@landskronadansstudio. se eller ring Välkomna! Sjörövaremange kommer på lördag Lördag semifinal, Söndag final i hela Sveriges största talangtävling! Gästartist lördag (ca 14.00) Rasmus Eriksson TV4 Talang 11 Gäst söndag ((ca 14.00) 14 00) Ebba Knutsson Scenen är din TV4 Detta är ett godkänt arrangemang i regi av Junior Production Vi stöder Barnens Dag i Helsingborg: HELSINGBORG RÅÅ För information: info@barnensdag.nu eller ring Barnens Dags Kansliet Gäst söndag ((ca 15.00) 00) Sara Varga Svensktoppsettan TM & 2010 Cartoon Network SAMBASKOLA TM & 2010 Cartoon Network Köp biljett direkt i entrén. På festplatsen är sedan allt gratis.

22 -SOMMARSMAKER Klipp ut annonsen och ta med. ta med. 15% på valfri vara! Gäller på ordinarie pris klänning Hund och kattfoder RABATT BALLERINOR 20% RABATT Gäller på ord. pris t.o.m 5/6. Kan ej kombineras med andra erbjudanden. knickers Kundnummer Familia Utfärdat av Gäller t.o.m Kan ej kombineras med andra rabatter. Familia, Hyllinge Säsongsrea på jackor. Upp till 50% KALLA FAVORITER Sommarens godaste kaffealternativ. Välkommen till Espresso House. KALLA PRISER -fr 31:- Klipp ut annonsen och ta med. 15% på valfri vara! Gäller på ordinarie pris t o m 20/6. t-shirt kille t-shirt tjej shorts tjej Nagelförlängning till studenten! 20% RABATT ord.pris från 420:- Studentbuketter från 49 kr knickers skärp Erbjudandet gäller v Familia Hyllinge Familia name it Lite enklare shopping! Välkommen till Familia köpcenter i Hyllinge.

23 Begränsat antal Först till kvarn REEBOK NPC CLASSIC Klassisk streetsko från Reebok i mjukt och skönt skinn. Nu till ett fantastiskt kampanjpris! Finns i både herr och dam storlekar. 98:- rek. pris 129:- 390:- (Ord. 700:-) 15% RABATT PÅ SLINGBEHANDLINGAR 6 Köp 3 betala för 2 Vi bjuder på det billigaste paret. Hela sortimentet dam, herr och barn. Blanda hur du vill! (Gäller t o m 5/6 2011) Familia Hyllinge L Oréal travelkit Familia Hyllinge VECKANS SPECIAL! 20% RABATT PÅ ALLA SANDALETTER Gäller på ordinarie priser. Rabatten dras i kassan. FAMILIA HYLLINGE Familia, Hyllinge KOSTYMER Sommaren är här! Klipp ut och ta med denna annons så får du 20 % rabatt på valfri vara *Gäller ej receptfria och receptbelagda läkemedel. Gäller nikotin. Medtag denna annons när du handlar. Gäller vid ett (1) Gäller t.o.m. 19/6 så köptillfälle till och med 12/ på långt lagret räcker. Medstop Nässlan i Hyllinge. Apotek Nässlan Dragaregatan 7, Hyllinge Telefon Öppettider: Mån fre Lör Sön Herrsko i skinn 599:- Ord. pris 850:- Gäller så länge lagret räcker. Ecco store, Familia Hyllinge Ordinarie öppettider: Vardagar Lördagar Söndagar Nationaldagen

24 Köp alltid dina vitvaror hos en riktig Hemexpert! VVVVW Energisnål och kompakt tvättmaskin! Energisnål tvättmaskin som rymmer 5 kg tvätt varvs centrifugering. 16 olika program! Inkl. snabb och skon. WML :- 1295:- Du spar 600 kr! VVVVW VVVW En av Electrolux bästa dammsugare! BEGRÄNSAT ANTAL MAX 1 ST/KUND BEGRÄNSAT ANTAL MAX 1 ST/KUND ord. pris 1895:- Reservation för slutförsäljning och feltryck. Vissa bilder är endast illustrationer. Tystgående Silencer modell Månadens Nästan halva priset! ord. pris 4495:- Sköljbart HEPA-12 filter ZCS2100 ÖPPETTIDER: MÅNDAG FREDAG LÖRDAG (KRISTIANSTAD TILL 15.00) LANDSKRONA Telefon: Rattgatan LANDSKRONA HELSINGBORG-BERGA Telefon: Bergavägen HELSINGBORG HELSINGBORG-RÅÅ Telefon: Landskronavägen HELSINGBORG ÄNGELHOLM Telefon: Verkstadsgatan ÄNGELHOLM KRISTIANSTAD Telefon: Nässelvägen KRISTIANSTAD HALMSTAD Telefon: Verkstadsgatan HALMSTAD NY BUTIK! VARBERG Telefon: Äckregårdsvägen VARBERG

25 SVERIGE & VÄRLDEN Muterad bakterie sprider sig snabbt Ehec-utbrottet fortsätter skörda offer och i Tyskland avled ytterligare en patient i går. I Sverige har 46 personer smittats av ehec-bakterien. En har avlidit i det allvarliga följdsyndromet HUS som angriper den sjukes njurar. I Tyskland har över personer insjuknat och 17 avlidit, de flesta i områden kring Hamburg. Över 500 personer har drabbats av livshotande följdsyndrom i Tyskland som framstår som epidemins centrum, även de fall som konstaterats i USA och England har kunnat kopplas till Tyskland. Forskare och WHO tror nu att det rör sig om en muterad variant av bakterien, en variant som är mer smittsam är den hittills kända varianten, rapporterar BBC. Beskedet att den nya bakterien har förhöjd tålighet mot antibiotika fick i går larmklockor att ringa jorden runt, rapporterar Reuters. Samtidigt kämpar myndigheter för att lista ut var smittan kommer ifrån. Det första larmet om spanska gurkor var fel och nu utesluter man inga smittkällor. Spaniens premiärminister anklagar Tyskland och EU för att utan att ha tillräckligt på fötterna ha pekat ut spanska grönsaker och kräver nu ekonomisk kompensation. Ryssland har meddelat att man stoppar all import av råa grönsaker från EU. I Sverige kommer importen av grönsaker att fortsätta som förut. NYHETER I KORTHET Undersökningen gjordes innan och efter kungens omtalade intervju i måndags. I intervjun förnekade kungen bestämt förekomsten av bilder från påstådda porrklubbsbesök. Förtroendet för monarkin har minskat efter intervju Vi kan ställa upp med marina insatser i Libyen Innan intervjun svarade 74 procent att de ville behålla monarkin som statsskick. Efter intervjun hade den siffran sjunkit till 68 procent. Andelen osäkra i frågan ökade från sex till elva procent, enligt Svenska Dagbladet. NYHETER I KORTHET Det globala kriget mot droger har misslyckats. Vissa droger borde legaliseras och droganvändandet måste avkriminaliseras. I stället ska man satsa på vård och insatser mot drognätverk. Det menar, enligt BBC, en grupp av 19 politiker, kulturpersoner och politiker som i går presenterade sin rapport i New York. Gruppen består bland annat av FN:s förre generalsekreterare Kofi Annan, EU:s förre chef för utrikesfrågor Javier Solana, förre detta presidenter från Brasilien, Mexiko och Colombia och entreprenören Richard Branson. CITY Över 200 migranter saknas sedan deras båt sjunkigt utanför Tunisien i går. Nästan 600 personer har räddats, enligt BBC. Striderna i Jemen tilltar, nu tågar klanmedlemmar mot huvudstaden Sanaa, enligt BBC. Enligt rapporter har ett 60-tal personer dödats de senaste dagarna. Det lettiska parlamentet valde i går ekonomen Andres Berzins till landets nye president, enligt SR. Gamarna Sherlock, Miss Marple och Columbo hårdtränas nu av den tyska polisen. Fåglarnas goda syn och luktsinne gör att de är duktiga på att hitta döda djur och människor, enligt BBC. 40 RÅTTOR STOPPADE FLYG I dag börjar rättegången mot krigsbrottsanklagade Ratko Mladic. Standarden i fängelset är hög med tillgång till teve och dator och möjlighet till språkstudier och musicerande. 451

26 Köp EPOQ kök för 25000:- FÅ ELECTROLUX KYL/FRYS PÅ KÖPET! VÄRDE 8000:- ENA34933W Vitt 185 cm Pris 7995:- ENA34933X Stål 185 cm Pris 8995:- ENA38933W Vitt 201 cm Pris 8995:- ENA38933X Stål 201 cm Pris 9995:- Frakt tillkommer. Läs mer om kampanjen på Kampanjen gäller endast hos Elgiganten t o m 17/

27 Eller välj valfri kyl/frys från Electrolux och få 8000:- i rabatt. Gloss Vit kök

28 SPORT I dagarna bjuds det på många sandiga kamper om bollen på Fria Bad. I går inledde de yngre föreningslagen turneringen, en fin uppladdning inför helgens tunga artilleri, då SM i beachhandboll avgörs. Gott hopp om SM-medalj Gårdagen kunde ha börjat bättre för burkslaven Johanna Strandberg och hennes körpartner Magnus Birgersson. Under morgontimmarna drabbades hennes mamma av en mind re stroke. Det var lite tufft att tävla sen men det ordnade sig trots allt, säger Johanna Strandberg. Dagens två heat slutade med en tredje- och en fjärdeplats, vilket omräknat betydde att helsingborgarna seglade upp på en total andraplats. Så jag är ganska nöjd, om jag har räknat rätt med poängen så har vi tio poäng tillgodo till trean. Den 30 juni körs den sista SM-finalen i Älvängen som avgör om Johanna Strandberg kan bli historiens första kvinna på en SM-pall i sidvagnscross. Det blir jättehårt men det ser bra ut. Förhoppningsvis blir det en pallplats. FAKTA:

29 Johan Wissman har återhämtat sig från sina skador och springer på lördag årets första lopp. Det blir 200 meter i norska Florö. Jag åker till Norge för att ha kul. Jag har fått tillbaka a glädjen och det är det viktigaste i idrott. Under de struliga åren har jag omvärderat en hel del saker, säger Wissman till hd.se. LOPP Jag åker till Norge för att ha kul. Zlatans ersättare för oss. På Råsunda i mars blev Sverige överraskat av ett aggressivt Moldavien. Blåmed 2 1, men inte utan viss möda. Frågan är vilken taktik Moldavien använder i kväll. gult vann till slut Vi vet inte hur de kommer att agera. De överras- måste kliva fram sviken över att Zlatan inte spelar. Han är en bra spelare och vår kapten. Men så är livet och nu får vi koncentrera oss på de spelare vi har i laget, säger Erik Hamrén till Aftonbladet. Johan Elmander tror att andra kan höja sig i Ibrahimovic kade oss senast med att ligga högre i utgångspositionerna än vi hade förväntat oss, säger Erik Hamrén. Vi måste förvänta oss allting i morgon. frånvaro. Nu när Zlatan är borta gäller det att vi andra tar FAKTA: Zlatan Ibrahimovic hade varit given från start mot Moldavien i kväll. Men en fotledsskada håller honom kvar i Stockholm, där han förbereder sig för att bli frisk till Finlandsmatchen på tisdag. Det mesta talar för att Johan Elmander får Ibrahimovic plats som ensam anfallare. Bakom honom kommer Ola Toivonen ta en släpande roll. Vi har inte spelat så jättemycket tillsammans, men Ola är en fantastiskt bra fotbollsspelare och det har han visat länge i Holland. Om det blir vi två som spelar så skulle det säkert bli jättebra, säger Johan Elmander till Expressen. Tillgängliga som anfallare finns även Tobias Hysén och Alexander Gerndt. Gemensamt för de svenska anfallsalternativen är att de fortfarande inte gjort mål i EM-kvalet. Av elva mål i kvalet har bara tre gjorts av anfallare Zlatan Ibrahimovic två och Marcus Berg ett, samtliga mot San Marino i Malmö. Självklart är jag be- Holland Sverige Ungern Moldavien Finland San Marino Fotbollförbundet snålar med damlandslaget. Enligt Expressen fick herrarna kronor var i bonus för att bli uttagna till EM 2008, medan damerna får för en plats i årets VM-trupp. Förbundet låter dock för första gången damerna byta tröjor med motståndarna efter matcherna i VM. Sprintern Justin Gatlin har suttit av sin fyra år långa dopningsavstängning. Ändå säger DN-galan nej till amerikanen då man tycker att han ger sporten dåligt rykte. Ruud van Nistelrooy återvänder till Spanien efter en och en halv säsong i Hamburg. Ny adress för den tidigare Real Madrid-anfallaren blir Malaga. Kontraktet är på ett år. VS. IDAG 4/6 Högaborgs Högaborgs BK BK - - Assyriska Kvarnby IK BK Div. 2 Södra Götaland Plats: Harlycka Harlycka Tid: Boka in HBK-dagen 2011 den 27/8 HBK hälsar alla hjärtligt välkomna! Den danske anfallaren Nicklas Bendtner har inte tagit en plats i startelvan och lämnar därför Arsenal, uppger den danske sajten Sporten. Var han spelar nästa säsong är ännu inte bestämt. 1 0 För inte så länge sedan gick hon till final i Australien Open. Och nu har Li Na slagit till igen. Efter seger med 2 0 i set i Franska öppna mot världssjuan Maria Sjarapova är kinesiskan klar för sin andra raka Grand Slam-final.

30 NÖJE SIESTA City hakade på Siesta sparkar igång FAKTA: SIESTA Här är tjejgänget vi följde En kamera. Sen kan man ha ganska roligt med ett par halloween-masker också. Siesta tidigare. Dada Life. Britta Persson. Spritpenna, så man kan skriva viktiga saker på folk, och så är det viktigt med ett par taggade vänner. Siesta två gånger och Hultsfred en gång. Looptroop rockers. Meshuggah.

31 festivalsommaren Silvertejp och sina vänner. Siesta två gånger och Hultsfred en gång. Slagsmålsklubben. Bob Hund. Sig själv i en extremt glad och taggad version, allt annat går att fixa. Siesta tidigare. The Kooks, Slagsmålsklubben, The Ark och Håkan Hellström. Någon av hårdrock/metal-banden.

32 10%VÅRRABATT på ord. priser Affären fylld av sommarlätta plagg SOYA, MEXX, CECIL, STREET ONE, CAPPUCCINI Storgatan 27 Ängelholm VÅRFEST Fredag och Lördag Söta Klänningar 399:- JACKREA upp till 50% Capribyxa fr 149:- Storgatan 58 Höganäs Olympiakliniken blir Capio Citykliniken Olympia Den 1 juni övertog Capio Citykliniken Olympiakliniken i Helsingborg. Vi kommer att bedriva verksamheten i samma lokaler på Bergaliden 18 och du kommer att mötas av samma fantastiska personal som tidigare. Vi erbjuder precis som tidigare Familjeläkare Distriktssköterskemottagning Diabetesmottagning Astma/KOL-mottagning Sjukgymnastik Vaccinationsmottagning BVC Vi ser fram emot att få ge bästa möjliga vård till dig och du är varmt välkommen att fortsätta hos oss. Vi kommer att jobba utifrån våra ledord, tillgänglighet, service och kvalitet. Välkommen! Capio Citykliniken Olympia FILM Bergaliden 18, tel Öppet helgfria vardagar kl. 8-17, Jourmottagning på Capio Cityklinken Söder lör-, sön- och helgdagar kl , blockbuster står det på affischerna för X-men: First class som just nu tapetserar Sverige. Budskapet är tydligt: Det här är en film som är tänkt att dra in stora stålar. Att det är den femte delen i en lönsam superhjältesaga signalerar också krass kommersialism. Men redan i foajén står det klart att Matthew Vaughns film går sin egen väg. 3D-glasögonen numera obligatoriska så snart det vankas flashig actionfilm lyser med sin frånvaro. tidigare visat att han har förmågan att blåsa liv i vitt skilda material, som gangsterfilmen Layer cake, sagokomedin Stardust och pseudosuperhjältefilmen Kick-Ass. Hans sätt att närma sig X- Capio Citykliniken har även mottagningar på Söder och i Mariastaden men -kolossen är genialiskt grundläggande: starka känslor, intressanta karaktärer och fantastiska skådespelare. X-men: First class utspelar sig före de tre första filmerna och handlar om mutanterna Charles Xavier och Eric Lensherr, innan de blev ärkefienderna Professor X och Magneto. De växer upp med väldigt olika villkor, Xavier som välmående rikemansbarn på en flådig herrgård utanför New York (det Möt sommaren på Munka Garden! Välkommen till din lokala trädgårdsbutik Vi har fyllt butiken med sommarblommor, perenner, buskar & träd! Buskrosor Vi har fyllt vår rosavdelning med många vackra rosor. Vattenväxter Olika sorter /st Vi har allt till trädgårdsdammen Vi har ett brett sortiment av granit vattensten och fågelbad Besök vårt mysiga Café Ö.Storgatan 49 Tel Granit vattensten Välkommen i helgen Kristi himmelsfärds dag Fredag 3/6 9-18, Lördag 4/ Söndag 5/ , Nationaldagen 6/ Beställ blommor till studenten som senare ska bli hans skola för specialbegåvade barn), Lensherr som jude i naziockuperade Polen. är spänningen mellan dem nyblivna vänner och framtida fiender som får den här filmen att spraka. James McAvoy har en oemotståndlig charm och värme som den unge Professor X, medan den mer svårmodige Michael Fassbender gör en både farlig och ömklig Magneto. Två That s Jazz Kätterros 39.- Rosa That s Jazz Vackert fylld röd klätterros Pelargonia Pelargonia zonale Lokalt odlade Med klubbkort: Ord.pris 32,50.-/st 4 st Ord.pris Våra öppettider Vardagar 9-18, Lördagar 9-15 Söndagar & Helgdagar unga skådespelare med total tonträff, oavsett om det gäller att uttrycka själslig smärta eller att bära superhjältetrikåer utan att tappa trovärdigheten. Med sina teman om utanförskap och fördomar har X-men -serien länge varit snäppet mer relevant än superhjältekonkurrenterna. McAvoy och Fassbender höjer nivån till förstklassig underhållning som gör ont i hjärtat. Då behövs inga 3D-explosioner. Vår egen jord Vår egen jord lämplig för utekrukor och balkonglådor 2 st139.- Ord.pris 79.-/st Foder till hund och katt våra priser tål att jämföras Gå med i vår kundklubb så får du bonus på dina inköp! Läs mer på Ellenbergavägen 1-5 MUNKA-LJUNGBY Tel Erbjudandet gäller tom. 10/6 slut=slut

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

Nästa Rydebäcksblad kommer 15/1-2014. Telefon 042-22 13 73 1/2. ord.priset! Gorgonzola. Marco Oro ca 150 gr/bit. /hg

Nästa Rydebäcksblad kommer 15/1-2014. Telefon 042-22 13 73 1/2. ord.priset! Gorgonzola. Marco Oro ca 150 gr/bit. /hg Nästa Rydebäcksblad kommer 15/1-2014 www.rydebäcksbladet.se Nummer 47 Råå:Rydebäck Annons & Distributions AB 27 december 2013 Rååvägen 39, 252 70 RÅÅ. E-post: prepress@pingvinpress.se Årgång 43 Telefon

Läs mer

Svenska från början 3

Svenska från början 3 Svenska från början 3 1 Fyll i rätt ord Höger patienten studenten hämta vann hjälp CV Viktigt 1. Här kan du få att sluta röka. 2. Bilar ska köra på sida i Sverige. 3. Det är att ha ett körkort. 4. Läkaren

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3 Läskort 1 Simon är 12 år. Han tycker mycket om att resa. Han har varit i många länder. Han tyckte mest om Italien, Spanien och USA för att maten är godast där. Nästa gång vill han resa till Sydafrika.

Läs mer

Särskiljande från de stora byggvaruhusen Mer image än sälj Kunskap: färgsättning, inredning, moodboards Inspirerande texter Unika kompetenser Service

Särskiljande från de stora byggvaruhusen Mer image än sälj Kunskap: färgsättning, inredning, moodboards Inspirerande texter Unika kompetenser Service Nytt annonskoncept 2012 ANNONSERNA TIDIGARE... Särskiljande från de stora byggvaruhusen Mer image än sälj Kunskap: färgsättning, inredning, moodboards Inspirerande texter Unika kompetenser Service Stor

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Nr 3 12 mars 2015. alltid lite bättre. Blåkulla. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk.

Nr 3 12 mars 2015. alltid lite bättre. Blåkulla. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Nr 3 12 mars 2015 alltid lite bättre Blåkulla Vårens glada utställning Påskbyn Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Påskbyn 2015 Årets tema är Blåkulla som är en stor uppbyggd utställning som roar

Läs mer

SVENSKA Inplaceringstest A

SVENSKA Inplaceringstest A SVENSKA Inplaceringstest A Välj ett ord som passar i meningen. Använd bara ordet en gång. Exempel: Smöret står i kylskåpet. Det ringer på dörren. Han fick ett brev från mamma. De pratar om vädret. om /

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Torsdagen den 3 februari 2011 SLÄTTATORSDA. Gåband. inkl motor Ord pris 4.995:- 0512-168 80 0512-408 12 0512-334 60 142

Torsdagen den 3 februari 2011 SLÄTTATORSDA. Gåband. inkl motor Ord pris 4.995:- 0512-168 80 0512-408 12 0512-334 60 142 1 147 75 151 50 29 138 51 171 01 40 24 Gåband Butikerna i Vara Småstad bjuder på kaffe med dopp kl. 17.00 20.00 inkl motor Ord pris 4.995:- 146 161 149 Slättatorsdag 3.900:- 42 För leverans 12 mars. 83

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar.

KIDNAPPAD. Linus har kommit hem från pizzaresturangen. Han undrar om det är han som har gjort slut på alla pengar. innehållsförteckning Kap 1 Byxor s.1 Kap 2 Kidnappad s.2 Kap 3 den stora resan s.3 Kap 4 Hittat honom s.4 kap 5 Ingen tror oss s.5 Kap 6 Äntligen fångade s.6 BYXOR $$ Kap 1 Linus satt en tidig lördagmorgon

Läs mer

Ny tidning i Adelöv! Vi kommer att jobba med: 1. Intervjuer. 2. Reportage. 3. Korta notiser om allt. 4. Roliga historier, korsord och sudoku för alla

Ny tidning i Adelöv! Vi kommer att jobba med: 1. Intervjuer. 2. Reportage. 3. Korta notiser om allt. 4. Roliga historier, korsord och sudoku för alla Nr. 1 ADELÖVSBLADET vecka 5-6 2011 Ny tidning i Adelöv! Välkommen till Adelövsbladet, en ny tidning gällande allt som händer i Adelöv. Vi på redaktionen kommer att jobba intensivt med detta projekt, Adelövsbladet

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

Kap,1. De nyinflyttade

Kap,1. De nyinflyttade Kap,1 De nyinflyttade Det är mitt i sommaren och Clara sitter i fönstret och tittar ut, hon ser dem nyinflyttade bära in flyttkartonger. Mamma hade sagt att dom hade en tjej som är lika gammal som Clara.

Läs mer

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti

barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti barnhemmet i muang mai tisdag 15 juli - lördag 2 augusti Två och en halv vecka sen sist. Två och en halv vecka som har varit rätt så lugna och rätt så förkylda. Det är förkylningstider nu. Många av våra

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om?

Lärarmaterial. Böckerna om Sara och Anna. Vilka handlar böckerna om? Vad tas upp i böckerna? Vem passar böckerna för? Vad handlar boken om? sidan 1 Böckerna om Sara och Anna Författare: Catrin Ankh Vilka handlar böckerna om? Böckerna handlar om två tjejer i 15-årsåldern som heter Sara och Anna. De är bästa vänner och går i samma klass. Tjejerna

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

R E A HALVA PRISET. Fototävling STOR LAGERRENSNING MASSOR AV VAROR SKA BORT! Torsdagen den 5 augusti 2010 SLÄTTATORSDA 30 50 60% OMBYGGNADSREA

R E A HALVA PRISET. Fototävling STOR LAGERRENSNING MASSOR AV VAROR SKA BORT! Torsdagen den 5 augusti 2010 SLÄTTATORSDA 30 50 60% OMBYGGNADSREA 1 147 50 151 75 29 138 51 171 01 40 24 146 161 KRÄFTSKIVA I BADHUSPARKEN! GRATIS KRÄFTOR, BRÖD OCH DRICKA MED BÖRJAN KL 18.30 Torsbo Fritidsgård serverar Fototävling Fina priser utlovas av köpmannaföreningen

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007 Snart får vi känna marken under fötterna och även doppa tårna HANTVERKSKAMMAREN HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007 EVENEMANG Nu är det dags för medeltidsdagen igen, 3:e juni. Jag kommer inte

Läs mer

Vilken termin ska man åka?

Vilken termin ska man åka? Under höstterminen 2012 åkte jag till Kina som utbytestudent till ett universitet som heter Shanghai Jiao Tong University (SJTU). Jag valde Jiao Tong för att det ligger i min favoritstad Shanghai och är

Läs mer

NINJA Bord 2.395:- NINJA Fåtölj 895:- Café & RestaurangCafé & Restaurang Café & Restaurang Storgatan 4 Ekeby Tel 042-896 30 www.ekebymobel.

NINJA Bord 2.395:- NINJA Fåtölj 895:- Café & RestaurangCafé & Restaurang Café & Restaurang Storgatan 4 Ekeby Tel 042-896 30 www.ekebymobel. NINJA Bord Ø 120 cm, konstrotting svart eller grå. 2.395:- NINJA Fåtölj konstrotting svart eller grå borstad. 895:- Dyna tillkommer. Ekeby Café & Restaurang Storgatan 4 Ekeby Tel 042-896 30 www.ekebymobel.com

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

Tilla ggsrapport fo r barn och unga

Tilla ggsrapport fo r barn och unga Tilla ggsrapport fo r barn och unga 25 mars 2014 Vad berättar barn för Bris om hur de mår? Hur har barn det i Sverige? Jag har skilda föräldrar och vill så gärna bo hos min pappa. Mamma har ensam vårdnad

Läs mer

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV ÖVNINGAR: Alla mina (fin) saker Jag har många

Läs mer

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF

Definition av svarsalternativ i Barn-ULF STATISTISKA CENTRALBYRÅN 2011-06-09 1(29) Definition av svarsalternativ i Barn-ULF I nedanstående tabeller visas hur svaren på de olika frågorna i undersökningen av barns levnadsförhållanden har grupperats

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

1 december B Kära dagbok!

1 december B Kära dagbok! 1 december B Kära dagbok! (Fast egentligen är det ju ingen dagbok, utan en blå svenskaskrivbok från skolan. Jag bad fröken om en ny och sa att jag hade tappat bort den andra. Sen kan jag bara säga att

Läs mer

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012

BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTERRAPPORTEN 2012 BILSEMESTER ÄR FRIHET I år firar Stena Line 50 år och därför är vi extra stolta att kunna presentera vår största kartläggning av svenskt resande med bil hittills: Bilsemesterrapporten

Läs mer

MMK- NYTT. 30 maj 3 juni

MMK- NYTT. 30 maj 3 juni MMK- NYTT 30 maj 3 juni Bildspecial från veckans Modevisning! Se fler bilder längre fram i tidningen! aktiviteter PÅ MMK 30 MAJ 3 Juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Mariokart-turnering

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren

Kurt qvo vadis? 2007-01-11. Av Ellenor Lindgren qvo vadis? 2007-01-11 Av Ellenor Lindgren SCEN 1 HEMMA Publikinsläpp. tar emot publiken och förklarar att slagit huvudet. har bandage runt huvudet och ligger och ojar sig på scenen. leker och gör skuggspel.

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152

ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 ALLAKTIVITETSHUSET ÄLVKULLEN TEL. 0413-28152 1 ÄLVKULLEN TISDAG 17/2 kl. 19.00 åk.7-9 Kom och spela FIFA 09 på storbild i stora salen! ONSDAG 18/2 kl. 15.00 åk.4-6 Kom och testa WII Fit på storbild i stora

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

Nr 2 26 februari 2015. alltid lite bättre. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Blåkulla

Nr 2 26 februari 2015. alltid lite bättre. Vårens glada utställning. Påskbyn. Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. Blåkulla Nr 2 26 februari 2015 Vårens glada utställning Påskbyn Utställningen pågår t.o.m. annandag påsk. alltid lite bättre Blåkulla Camping Blåkulla Camping Påskbyn 2015 Nu har vi öppnat vår Påskby för säsongen.

Läs mer

Mattias svensexa 2011! Version 1.0. Mattias Erikssons svensexa 2011

Mattias svensexa 2011! Version 1.0. Mattias Erikssons svensexa 2011 Mattias Erikssons svensexa 2011 Förberedelser Köpa en Stormtrooperdräkt Finns på www.partykungen.se Pris 749:- +frakt Boka Segway på Megazone Pris ca 600:- Boka Paintball Pris ca 350:-/pers Boka bastuflotten

Läs mer

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun

Sommarlov. Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Sommarlov Fritidsgårdarna Bjuvs Kommun Bjuvs Fritidsgård Tel: 042-458 50 97 Vecka 25 Måndag 17 juni Öppet 13.00 17.00 Tisdag 18 juni Midsommarfest. Kostnad 100kr. Anmälan sker till personalen. obs! öppet

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Östra Storgatan 5 & Östra Storgatan 28A, Jönköping Tel:036 291 54 30 & 010 744 15 80

Östra Storgatan 5 & Östra Storgatan 28A, Jönköping Tel:036 291 54 30 & 010 744 15 80 20% GÄLLER PÅ ETT HELT KÖP EJ BÖCKER MED STUDENTPRISER, SMART- BOX, PRESENTKORT, FRIMÄRKEN ELLER RÄKNARE Östra Storgatan 5 & Östra Storgatan 28A, Jönköping Tel:036 291 54 30 & 010 744 15 80 Med reservation

Läs mer

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Avfärd: Onsdagen den 21 juni klockan 9:00 från fritids. Vi cyklar till scoutstugan och har en paus efter halva vägen. Vi har med en bil som barnen kan lägga

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 6 Fredag 24 februari 2012. säger sjuksköterskan Kerstin Nordqvist i Kalix. Operationer flyttas från Kalix LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 6 Fredag 24 februari 2012 NORRBOTTEN Operationer flyttas från Kalix Snart är det stopp för alla planerade operationer vid sjukhuset i Kalix. Operationerna kommer att flyttas till sjukhusen

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Glenn Ringtved Vad handlar boken om? Boken handlar om Kasper och hans pappa. Kaspers pappa har vunnit pris i boxning och figuren som han vann, står framme. Kaspers pappa

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring

Marknadsföringsmöjligheter Primörtidningen Godaboken Hemsidan Facebook Övrig marknadsföring Årets PrimörPremiär kommer gå av stapeln under Kristi Himmelfärdshelgen den 17-20 maj. Helgen innan, lördagen den 12 maj tjuvstartar vi med en Sparrispremiär utanför Österport i Visby. Årets Primörpremiär

Läs mer

Tror du på vampyrer? Lärarmaterial

Tror du på vampyrer? Lärarmaterial sidan 1 Författare: Daniel Zimakoff Vad handlar boken om? Boken handlar om Oskar och hans familj som är på semester i Rumänien. Oskars kompis Emil är också med. De bor hos Ion som har en hund som heter

Läs mer

Fritidsgårdsenkät Jönköping tonår 2013

Fritidsgårdsenkät Jönköping tonår 2013 Fritidsgårdsenkät Jönköping tonår 2013 2-årig cykel Undersökningen feb - mars 2013 Redovisa/dokumentera genomföra åtgärder nov dec 2014 Sammanställning av resultat april - maj 2013 Planera och förebereda,

Läs mer

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack KAPITEL 6 Verb: preteritum Imperativ Tala +de Ring +de Läs* +te Må +dde preteritum talade ringde läste mådde *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex:

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare

Lärarrummet för lättläst lattlast.se/larare Kampen mot klockan - funderingsfrågor, diskussion om tid och skrivövning Ämne: Svenska, SVA, Årskurs: 7-9 Lektionstyp: reflektion, diskussion, skrivövning Lektionsåtgång: 2-5 Upp och hoppa! hojtar mamma.

Läs mer

Handledning för pedagoger

Handledning för pedagoger AV-nummer: 100723tv 1 8 Handledning för pedagoger Åtta program om språket á 10 minuter för skolår 0-3 Selma, 8 år, får en konstig semla av sin pappa. Semlan ger henne en magisk kraft som gör att hon kan

Läs mer

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA BARNHEMMET En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA Barnen IDA Folket Spöken 9 roller. Om gruppen bara är 8 så kommer Idas namn ibland att skrivas

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014

Tidtabell. 9 december - 30 mars 2014 Tidtabell 9 december - 30 mars 2014 fr 849:- KALMAR-UMEÅ inklusive skatter och avgifter. Vi tar dig ända till Umeå! Sträckan flygs av oss och vår syrra Malmö Aviation och självklart startar din resa i

Läs mer

TEST POZIOMUJĄCY Z JĘZYKA SZWEDZKIEGO NA POZIOMIE B2. Lycka till!!!

TEST POZIOMUJĄCY Z JĘZYKA SZWEDZKIEGO NA POZIOMIE B2. Lycka till!!! TEST POZIOMUJĄCY Z JĘZYKA SZWEDZKIEGO NA POZIOMIE B2 Lycka till!!! 1 Verb: s-passiv Skriv om meningarna till s-passiv. 1 Man ska exportera den nya bilmodellen till hela världen. 2 Så här startar man programmet:

Läs mer

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg

Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01. Caroline Ullman & Johanna Lundberg Kommunikationsplan för ICA Student 2015-06-01 Caroline Ullman & Johanna Lundberg i i i Hej! Vi har pratat med studenter som har gett oss tips på hur de vill bli informerade och kommunicera med er på ICA

Läs mer

Vår tanke med den här lärarhandledningen är att ge er förslag på arbetsformer och diskussionsuppgifter att använda i arbetet med boken. Mycket nöje!

Vår tanke med den här lärarhandledningen är att ge er förslag på arbetsformer och diskussionsuppgifter att använda i arbetet med boken. Mycket nöje! 1 Vår tanke med den här lärarhandledningen är att ge er förslag på arbetsformer och diskussionsuppgifter att använda i arbetet med boken. Mycket nöje! Lärarhandledningen är gjord i mars 2014 av Lena Nilsson

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013 Kapitel 1 Det är tisdag kväll och som vanligt har ABK:s lag träning. I små grupper dribblar man runt koner, tränar inkast, skjuter på mål eller övar väggpass. Bra! skriker Hanna när Yalam lyckas dribbla

Läs mer

Svenska GRAMMATIK: ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska GRAMMATIK: ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK: ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV: Alla mina (fin) saker Jag har många saker.

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

113:- 19:-/st. Köp 5. betala för 4 20% Dags för installning! GRATIS BUTIKSPREMIÄR BUTIKSPREMIÄR BUTIKSPREMIÄR. Hipposäckar

113:- 19:-/st. Köp 5. betala för 4 20% Dags för installning! GRATIS BUTIKSPREMIÄR BUTIKSPREMIÄR BUTIKSPREMIÄR. Hipposäckar utik ALLT TILL: Häst Hund & Katt Lantgård Hus & Trädgård www.djuronatur.se nr 1 SEPTEMBER 2007 BUTIKSPREMIÄR BUTIKSPREMIÄR BUTIKSPREMIÄR 19:-/st Rabattcheck 20% Kattfoder 400 g Feline Health Nutrition....19:-

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Utsikt över Europapark från ett torn.

Utsikt över Europapark från ett torn. DE SISTA DAGARNA I fredags morgon packade alla sina väskor och steg på bussen för att åka till Europapark! Bussresan gick ganska snabbt och väl framme fanns det massvis med olika attraktioner, allt från

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin.

1. Han heter Tim. 2. Hon heter Lisa. 3. Hon heter Malin. Facit Extra! 1 s. 5 penna 3. papper 4. lexikon 5. dator 6. stol 7. elev 8. suddgummi 9. block 10. klocka 11. bord 1 bok s. 6 en penna 3. ett suddgummi 4. ett papper 5. en dator 6. en stol 7. ett block

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Följande gäller för utflykterna:

Följande gäller för utflykterna: Sommarplaneringen 2005 Nu är vi äntligen klara med planeringen för sommaren. Vi har planerat in en hel del utflykter och aktiviteter. Vi har försökt att hitta en variation i det vi gör, en del av utflykterna

Läs mer

69:- 59:- 59:- 79:- 40:- 79:- Topp. Ärmlös T-shirt. Ärmlös tunika Capribyxor. Capribyxa. Harembyxa capri. April 2012

69:- 59:- 59:- 79:- 40:- 79:- Topp. Ärmlös T-shirt. Ärmlös tunika Capribyxor. Capribyxa. Harembyxa capri. April 2012 Topp Ärmlös tunika Capribyxor Ärmlös T-shirt Harembyxa capri Capribyxa 59:- Med tufft print fram stl 128 164 cl 69:- I bomullsjersey med stretch. Finns i flera färger. Se sidan 2 59:- Med tufft print fram.

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

ANTON SVENSSON. Mitt kommunikationspass. Läs här om mig!

ANTON SVENSSON. Mitt kommunikationspass. Läs här om mig! ANTON SVENSSON Mitt kommunikationspass Läs här om mig! Innehåll Om mig 1 Min familj 2 Om autism 3 Så här pratar jag 4 Jag förstår bättre om du.. 5 Jag gillar 6 Jag gillar inte 7 Jag kan 8 Jag behöver hjälp

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT. 13-17 februari. Fortfarande finns det plats för fler robotar på Skapandes robot-tema!

MARIA KLUBBNYTT. 13-17 februari. Fortfarande finns det plats för fler robotar på Skapandes robot-tema! MARIA KLUBBNYTT 13-17 februari På bilden till vänster är det Astrid som visar upp sin snygga robot Till höger är det någon som gjort fler robotskulpturer till bordet utanför Skapande! ROBOTAR Fortfarande

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera)

Eva Bernhardtson Louise Tarras. Min mening. Bildfrågor (diskutera) Eva Bernhardtson Louise Tarras Min mening Bildfrågor (diskutera) Folkuniversitetets förlag Box 2116 SE-220 02 Lund tel. 046-14 87 20 www.folkuniversitetetsforlag.se info@folkuniversitetetsforlag.se Information

Läs mer

barnhemmet i muang mai söndag28 januari - onsdag 28 februari

barnhemmet i muang mai söndag28 januari - onsdag 28 februari barnhemmet i muang mai söndag28 januari - onsdag 28 februari Det har gått en hel månad sedan sist, vi ber om ursäkt för detta. Tiden har bara flugit iväg då det är lite mer jobb med 46 barn än med, som

Läs mer