Anläggningsregister nedskrivning av poster

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anläggningsregister nedskrivning av poster"

Transkript

1

2 Kf 108 Ks 160 Dnr Anläggningsregister nedskrivning av poster Under år 2006 upprättades ett nytt anläggningsregister. För de poster i det gamla registret där verklig tillgång inte kunde verifieras gjordes nedskrivning i bokslut Under första halvåret 2007 har en fördjupad utredning gjorts av anläggningsregistrets poster. Det anläggningsregister som fanns innan 2006 kan delas in i två delar, ett före år 2000 och ett efter. Registret före år 2000 saknade vissa uppgifter anskaffningsvärde, anskaffningsår och ackumulerad avskrivning. I det nya anläggningsregistret krävdes dessa uppgifter, varför de räknades fram matematiskt utifrån bokfört värde vid bokslutet 2005, avskrivning 2005 samt rekommenderad avskrivningstid. Om inte de bokförda värdena eller avskrivningarna var korrekta innebar det att de framräknade posterna inte heller blev korrekta. Detta innebär att anskaffningsvärde, anskaffningsår och ackumulerad avskrivning inte med säkerhet överensstämmer med verkligheten. Registret efter år 2000 innehöll uppgifter om ackumulerad avskrivning vilket gjorde att anskaffningsvärden kunde framräknas. Anskaffningstidpunkten framräknades med hjälp av avskrivningsbeloppet år 2005 och den ackumulerade avskrivningen. Under förutsättning att avskrivningen år 2005 är korrekt stämmer även anskaffningstidpunkten. Vid genomgång av anläggningsregistret framgick att vissa tillgångar hade för höga bokförda värden beroende på bland annat lång avskrivningstid jämfört med rekommendation eller uppskattad verklig livslängd. Nedskrivningsbehov motsvarar ackumulerad icke genomförda avskrivningar. Nedskrivning föreslås även då poster inte kan identifieras, bedömas vara driftkostnader eller borde ha utrangerats vid tidigare tidpunkt. Berörda enhetschefer och ekonomer har under våren 2007 tagit fram underlag, förslag och motiveringar till de föreslagna nedskrivningarna.

3 forts Ks 160 Genomlysningen av anläggningsregistret visar att vissa tillgångar har för höga bokförda värden, för att rätta dessa krävs nedskrivning. Nedskrivning påverkar årets resultat negativt och kommunens eget kapital kommer att minska. För vissa tillgångar kommer det årliga avskrivningsbeloppet att förändras. Nedskrivningsbehov enligt ovan per den 31 augusti 2007 uppgår till kronor för poster i kommunens anläggningsregister enligt föreliggande förteckning från bokfört värde om ( ) = kronor till kronor. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har behandlat ärendet vid sitt sammanträde den 15 augusti Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar om nedskrivning av poster i kommunens anläggningsregister uppgående till kronor i enlighet med föreliggande förteckning från bokfört värde om kronor till kronor. Anläggningsregistrets totala bokförda värde efter nedskrivning uppgår till kronor. Befintligt anläggningsregister kompletterat med ovan angivna nedskrivningar skall utgöra kommunens anläggningsregister per den 31 augusti Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar om nedskrivning av poster i kommunens anläggningsregister uppgående till kronor i enlighet med föreliggande förteckning från bokfört värde om kronor till kronor. Anläggningsregistrets totala bokförda värde efter nedskrivning uppgår till kronor. Befintligt anläggningsregister kompletterat med ovan angivna nedskrivningar skall utgöra kommunens anläggningsregister per den 31 augusti 2007.

4 forts Kf 108 forts Ks 160 Kommunfullmäktiges handläggning Sverre Moum yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag med korrigering av bokfört värde med anledning av posten Mark resecentrum i redovisad förteckning över nedskrivningar. Kommunfullmäktige bifaller Sverre Moums ändringsyrkande. Kommunfullmäktige beslutar om nedskrivning av poster i kommunens anläggningsregister uppgående till kronor i enlighet med föreliggande förteckning från bokfört värde om kronor till kronor. Anläggningsregistrets totala bokförda värde efter nedskrivning uppgår till kronor. Befintligt anläggningsregister kompletterat med ovan angivna nedskrivningar skall utgöra kommunens anläggningsregister per den 31 augusti 2007.

5 Kf 109 Ks 164 Dnr Industritomt Släpvagnen 2 försäljning Åtvidabergs Industribyggen AB har beslutat att försälja del av fastigheten Åtvidaberg Släpvagnen 2 till Bonette AB, Kungsbacka. I samband med ansökan om fastighetsbildning uppdagades att Åtvidabergs Industribyggen AB inte äger fastigheten. Kommunen är ägare till fastigheten men har i tomträttsavtal från den 30 maj 1974 upplåtit fastigheten Släpvagnen med tomträtt. För att underlätta en försäljning föreslås att Åtvidabergs Industribyggen AB förvärvar industritomten Släpvagnen 2 från kommunen. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Vid sammanträde med planerings- och ekonomiutskottet den 15 augusti 2007 föreligger förslag till köpekontrakt. Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att försälja industritomten Släpvagnen 2, Åtvidabergs kommun till Åtvidabergs Industribyggen AB i enlighet med de villkor som framgår av uppprättat förslag till köpekontrakt. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att försälja industritomten Släpvagnen 2, Åtvidabergs kommun till Åtvidabergs Industribyggen AB i enlighet med de villkor som framgår av uppprättat förslag till köpekontrakt. Kommunfullmäktiges handläggning Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

6 Kf 110 Ks 165 Dnr Del av Melby 3:1 förvärv Vid planerings- och ekonomiutskottets sammanträde den 15 augusti 2007 föreligger av kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen upprättat förslag till köpekontrakt avseende förvärv av ett markområde om cirka 600 kvm som del av fastigheten Melby 3:1, Grebo församling, Åtvidabergs kommun. Kommunens avsikt är att området i den fortsatta planeringen skall inbegripas med nuvarande skolområdet i Grebo. Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att förvärva del av fastigheten Melby 3:1, Grebo församling, Åtvidabergs kommun i enlighet med de villkor som framgår av upprättat förslag till köpekontrakt. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att förvärva del av fastigheten Melby 3:1, Grebo församling, Åtvidabergs kommun i enlighet med de villkor som framgår av upprättat förslag till köpekontrakt. Kommunfullmäktiges handläggning Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

7 Kf 111 Ks 167 Dnr Fastigheten Åtvidaberg 5:23 gåvobrev Från Mäklarhuset, Åtvidaberg föreligger upprättat gåvobrev i vilket givaren, Kerstin Sterner, överlåter såsom gåva till Åtvidabergs kommun fastigheten Åtvidaberg 5:23. Kostnad för inskrivning/lagfart med anledning av ovannämnda gåva betalas av Åtvidabergs kommun. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har behandlat ärendet vid sitt sammanträde den 15 augusti Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att mottaga fastigheten Åtvidaberg 5:23 som gåva från Kerstin Sterner. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att mottaga fastigheten Åtvidaberg 5:23 som gåva från Kerstin Sterner. Kommunfullmäktiges handläggning Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

8 Kf 112 Ks 168 Dnr Åtvidabergs Fjärrvärme AB - försäljning Vattenfall har deklarerat att de avser att sälja sin del av Åtvidabergs Fjärrvärme AB. Med anledning av Vattenfalls avisering om försäljning har två potentiella köpare presenterat sitt intresse och sina intentioner inför kommunstyrelsens arbetsutskott den 22 mars Vattenfall har inför kommunstyrelsens arbetsutskott den 12 april 2006 presenterat sin syn på Åtvidabergs Fjärrvärme AB och anledningen till en försäljning. Vattenfall är för en långsiktig lösning för att hitta rätt ägare. Vid ett extra arbetsutskott den 15 maj 2006 har ytterligare en möjlig köpare presenterat sitt intresse. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Kommunstyrelsen har diskuterat tänkbara alternativ inför Vattenfalls försäljning av sin del av Åtvidabergs Fjärrvärme AB. Kommunchefen har fått uppdraget att kontakta Vattenfall för en samordning av försäljning av hela Åtvidabergs Fjärrvärme AB med fjärrvärme och stadsnät. Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Åtvidabergs kommun har för avsikt att påbörja en försäljning av sin del av aktierna i Åtvidabergs Fjärrvärme AB. Kommunstyrelsens handläggning Lennart Haraldsson yrkar i enlighet med planerings- och ekonomiutskottets förslag att kommunen har för avsikt att påbörja en försäljning av sin del av aktierna i Åtvidabergs Fjärrvärme AB. Anne-Louise Aspanius yrkar avslag på planerings- och ekonomiutskottets förslag.

9 forts Kf 112 forts Ks 168 Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Lennart Haraldssons yrkande jämte Anne-Louise Aspanius avslagsyrkande varvid han finner att kommunstyrelsen beslutat bifalla Lennart Haraldssons yrkande. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Åtvidabergs kommun har för avsikt att påbörja en försäljning av sin del av aktierna i Åtvidabergs Fjärrvärme AB. Reservation Anne-Louise Aspanius anmäler reservation mot kommunstyrelsens beslut till förmån för sitt yrkande. Anmälan om icke deltagande i beslut Nils Holmberg anmäler att han avstår från att delta i beslutet i detta ärende. Kommunfullmäktiges handläggning Det antecknas till protokollet att Nils Holmberg på grund av jäv inte deltar i beslutet i detta ärende. Christer Johansson yrkar avslag till en försäljning av kommunens del av aktierna i Åtvidabergs Fjärrvärme AB. Lennart Haraldsson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag jämte Christer Johanssons yrkande, varvid han finner att kommunfullmäktige beslutat bifalla kommunstyrelsens förslag.

10 forts Kf 112 Åtvidabergs kommun har för avsikt att påbörja en försäljning av sin del av aktierna i Åtvidabergs Fjärrvärme AB. Reservation Ronny Johansson, Leif Carlzon, Christer Johansson, Anne-Louise Aspanius, Sofia Bortkiewicz, Berit Rodenteg, Harald Magnusson, Ylva Engström, Roy Wasniowski och Ninni Ahlf anmäler reservation mot kommunfullmäktiges beslut till förmån för Christer Johanssons yrkande.

11 Kf 113 Ks 171 Dnr Kommunfullmäktiges beredningar arvodering vice ordförande Kommunfullmäktige har vid sammanträde den 22 november 2006 beslutat anta ny politisk organisation att gälla från och med 1 januari 2007 innebärande bland annat att fyra permanenta beredningar inrättats under kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige har vid sitt sammanträde i juni 2007 beslutat anta arbetsformer för fullmäktiges beredningar. Därav framgår att fullmäktige bland ledamöterna väljer en ordförande och en vice ordförande för respektive beredning. Arvodeskommittén har fått i uppdrag att bereda frågan om arvodering avseende kommunfullmäktiges beredningar. Kommunstyrelsens handläggning Kommunstyrelsen har vid sammanträde den 8 augusti 2007 föreslagit kommunfullmäktige besluta att till ordförande i beredningarna skall utgå ett årsarvode uppgående till 0,5 prisbasbelopp. Övriga deltagare i beredningarna skall ej erhålla arvode. Vad avser årsarvode till vice ordförande i beredningarna har kommunstyrelsen beslutat att ärendet återremitteras till arvodeskommittén för förnyad handläggning. Därvid bör beaktas att vice ordförande i utskotten idag inte har något arvode. Arvodeskommitténs handläggning Arvodeskommittén har vid sammanträde den 29 augusti 2007 behandlat ärendet avseende arvode till vice ordförande i fullmäktiges beredningar. Arvodeskommittén har därvid beslutat föreslå kommunstyrelsen besluta föreslå kommunfullmäktige att till vice ordförande i beredningarna skall utgå ett årsarvode uppgående till 0,25 prisbasbelopp vardera. Besluten gällande arvodering av kommunfullmäktiges beredningar skall införas i Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Åtvidabergs kommun.

12 forts Kf 113 forts Ks 171 Kommunstyrelsens handläggning Kerstin Gustavsson yrkar att till vice ordförande i respektive beredning skall utgå ett årsarvode uppgående till 0,125 prisbasbelopp vardera, vilket innebär 25 procent av ordförandes arvode. Kerstin Gustavsson yrkar vidare att beslutet skall gälla retroaktivt från den 1 juli Nils Holmberg yrkar bifall till arvodeskommitténs förslag. Nils Holmberg yrkar bifall till Kerstin Gustavssons tilläggsyrkande att beslutet skall gälla retroaktivt från den 1 juli Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på Kerstin Gustavssons yrkande jämte Nils Holmbergs yrkande varvid han finner att kommunstyrelsen beslutat bifalla Kerstin Gustavssons yrkande. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att till vice ordförande i respektive beredning skall utgå ett årsarvode uppgående till 0,125 prisbasbelopp vardera, vilket innebär 25 procent av ordförandes arvode. Beslutet skall gälla retroaktivt från den 1 juli Reservation Nils Holmberg, Sören Söderström, Anne-Louise Aspanius, Tommy Risarp och Ylva Engström anmäler reservation mot kommunstyrelsens beslut till förmån för Nils Holmbergs yrkande. Kommunfullmäktiges handläggning Kerstin Gustavsson yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Nils Holmberg yrkar bifall till arvodeskommitténs förslag.

13 forts Kf 113 Propositionsordning Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag jämte Nils Holmbergs yrkande, varvid han finner att kommunfullmäktige beslutat bifalla kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar att till vice ordförande i respektive beredning skall utgå ett årsarvode uppgående till 0,125 prisbasbelopp vardera, vilket innebär 25 procent av ordförandes arvode. Beslutet skall gälla retroaktivt från den 1 juli Reservation Nils Holmberg, Astrid-Marie Jonsson, Peter Gustafsson, Dag Pettersson, Inga-Lill Karlsson, Knut-Magnus Simonsson, Leif Carlzon, Christer Johansson, Anne-Louise Aspanius, Ronny Johansson, Roy Wasniowski, Ninni Ahlf, Sofia Bortkiewicz, Berit Rodenteg, Harald Magnusson och Ylva Engström anmäler reservation mot kommunfullmäktiges beslut till förmån för Nils Holmbergs yrkande.

14 Kf 114 Ks 172 Dnr Vice ordförande i kommunstyrelsens utskott arvodering Kommunfullmäktige har vid sammanträde den 15 december 2006 beslutat om arvodesregler för förtroendevalda inom Åtvidabergs kommun att gälla från och med den 1 januari I detta beslut framgår att till respektive ordförande i barn- och utbildningsutskottet, vård- och omsorgsutskottet samt kultur- och samhällsbyggnadsutskottet skall utgå ett årsarvode om 3,0 prisbasbelopp vardera. Vice ordförande i respektive utskott erhåller sammanträdesarvode. Arvodeskommittén har fått i uppdrag att se över arvoderingen av vice ordförande i ovan nämnda utskott. Arvodeskommitténs handläggning Arvodeskommittén har vid sitt sammanträde den 29 augusti 2007 behandlat ärendet och därvid beslutat föreslå kommunstyrelsen besluta föreslå kommunfullmäktige att till respektive vice ordförande i barn- och utbildningsutskottet, vård- och omsorgsutskottet samt kultur- och samhällsbyggnadsutskottet skall utgå ett årsarvode uppgående till 0,75 prisbasbelopp vardera, vilket innebär 25 procent av ordförandes arvode. Arvodeskommittén har vidare föreslagit att nämnda tre vice ordförande skall omfattas av skrivningen i bilaga 4 till Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Åtvidabergs kommun där det finns uppräknat vilka arbetsuppgifter som skall utföras inom ramen för årsarvodet. Ovan beslutade förändringar skall införas i Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Åtvidabergs kommun. Kommunstyrelsens handläggning Kerstin Gustavsson yrkar bifall till arvodeskommitténs förslag med tillägget att beslutet skall gälla från och med 1 juli Kommunstyrelsen biträder Kerstin Gustavssons tilläggsyrkande.

15 forts Kf 114 forts Ks 172 Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att till respektive vice ordförande i barnoch utbildningsutskottet, vård- och omsorgsutskottet samt kultur- och samhällsbyggnadsutskottet skall utgå ett årsarvode uppgående till 0,75 prisbasbelopp vardera, vilket innebär 25 procent av ordförandes arvode. Kommunfullmäktige beslutar att nämnda tre vice ordförande skall omfattas av skrivningen i bilaga 4 till Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Åtvidabergs kommun där det finns uppräknat vilka arbetsuppgifter som skall utföras inom ramen för årsarvodet. Ovan beslutade förändringar skall införas i Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Åtvidabergs kommun. Beslutet skall gälla retroaktivt från den 1 juli Kommunfullmäktiges handläggning Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

16 Kf 115 Ks Reglemente för trafiksäkerhetsrådet Med anledning av den nya politiska organisationen som trädde kraft den 1 januari 2007 har reglementet för det lokala trafiksäkerhetsrådet i Åtvidabergs kommun omarbetats. Inför kultur- och samhällsbyggnadsutskottets sammanträde den 13 augusti 2007 föreligger ett av förvaltningen utarbetat förslag till revidering av trafiksäkerhetsrådets reglemente. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets beslut Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets förslag till reglemente för det kommunala trafiksäkerhetsrådet lämnas vidare till kommunstyrelsen för beslut. Kommunstyrelsens handläggning Lennart Haraldsson yrkar att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige anta reglemente för det kommunala trafiksäkerhetsrådet i enlighet med föreliggande förslag med den ändringen att antalet ledamöter i rådet skall vara 14 istället för 12. Lennart Haraldsson föreslår vidare att Trafiksäkerhetsrådets arvode jämställs med arvode gällande Handikappråd och Pensionärsråd och att regelverket kompletteras enligt ovanstående. Val av ordförande och vice ordförande i trafiksäkerhetsrådet sker vid kommunfullmäktiges sammanträde. Kommunstyrelsen biträder Lennart Haraldssons yrkande. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att anta reglemente för kommunalt trafiksäkerhetsråd i enlighet med föreliggande förslag med av Lennart Haraldsson föreslagen ändring.

17 forts Kf 115 forts Ks 174 Trafiksäkerhetsrådets arvode jämställs med arvode gällande Handikappråd och Pensionärsråd. Regelverket gällande arvodesbestämmelser kompletteras enligt ovanstående. Kommunfullmäktiges handläggning Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

18 Kf 116 Ks 179 Kommunstyrelse val av ersättare Kommunfullmäktige har vid sammanträde den 15 december 2007 beslutat att utse ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen efter förslag från valberedningen. Kommunstyrelsens handläggning Vid dagens sammanträde med kommunstyrelsen föreslår Anne-Louise Aspanius ändring avseende ledamot och personlig ersättare i kommunstyrelsen enligt följande: Enligt nuvarande beslut Ledamot Sören Söderström Lars Rasch Ändringsförslag Ledamot Sören Söderström Lars Rasch Ersättare Christer Johansson Anne-Louise Aspanius Ersättare Anne-Louise Aspanius Christer Johansson Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att utse Anne-Louise Aspanius som ersättare till Sören Söderström och Christer Johansson som ersättare till Lars Rasch i kommunstyrelsen. Kommunfullmäktiges handläggning

19 Kommunfullmäktige bifaller kommunstyrelsens förslag.

20 Kf 117 Valärende kommunalt trafiksäkerhetsråd Kommunfullmäktige har vid dagens sammanträde beslutat anta reglemente för kommunalt trafiksäkerhetsråd. Kommunfullmäktige har att förrätta val av ordförande och vice ordförande i trafiksäkerhetsrådet. Kommunfullmäktiges handläggning Vid kommunfullmäktiges sammanträde föreslår Lennart Haraldsson att Marita Dahlgren utses till ordförande och Yvonne Wretman till vice ordförande i trafiksäkerhetsrådet. Till ordförande i det kommunala trafiksäkerhetsrådet utses Marita Dahlgren och till vice ordförande utses Yvonne Wretman.

21 Kf 118 Valärende kulturberedningen Mimmi Ericsson har i skrivelse av den 26 september 2007 anhållit om entledigande från sitt uppdrag som ledamot i kulturberedningen. Kommunfullmäktige bifaller anhållan om entledigande.

22 Kf 119 Valärende kulturberedningen Annacarin Abelson har i skrivelse av den 26 september 2007 anhållit om entledigande från sitt uppdrag som ersättare i kulturberedningen. Kommunfullmäktige bifaller anhållan om entledigande.

23 Kf 120 Valärende kulturberedningen Agneta Ekström har i skrivelse av den 25 september 2007 anhållit om entledigande från sitt uppdrag som ersättare i kulturberedningen. Kommunfullmäktige har att istället utse Agneta Ekström som ledamot i kulturberedningen. Kommunfullmäktige bifaller anhållan om entledigande. Till ny ledamot i kulturberedningen utses Agneta Ekström.

24 Kf 121 Valärende idrottsberedningen Till kommunfullmäktige har inkommit förslag till ny ledamot i idrottsberedningen. Till ny ledamot i idrottsberedningen utses Krister Söderqvist, Stenhusgatan 19.

25

26

27

Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, se bilaga. Närvarande ej tjänstgörande ersättare, se bilaga. Anita Sjösvärd, kommunsekreterare

Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, se bilaga. Närvarande ej tjänstgörande ersättare, se bilaga. Anita Sjösvärd, kommunsekreterare Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg kl 18.00-19.55 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge. Kerstin Gustavsson,

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29 Plats och tid Beslutande Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, Onsdagen den 29 oktober 2008 kl 18.00 20.50 Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren,

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, kl 18.00-19.40 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge, Lars Rasch,

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-04-15

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-04-15 Plat och tid Seionalen, Gamla kommunalhuet, kl 18.00 18.50 Belutande Kommunfullmäktige amtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Nil Holmberg, Clae Drougge, Kertin Gutavon, Lar-Erik Nilon, Kenneth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, bilaga.

Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, bilaga. Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, Åtvidaberg, onsdagen den 27 februari, kl. 13.30-15.05. Mötet ajournerades kl. 14.55-15.00 Beslutande ledamöter Kommunfullmäktiges

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(18)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(18) Sammanträdesprotokoll Sida 1(18) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, Åtvidaberg, onsdag den 29 augusti kl. 14.00-16.50 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Lars

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 95:1 Kf 116/1995 Dnr Ks 2012/132 Dnr 1995.348-102 REGLEMENTE FÖR VALBEREDNINGSNÄMNDEN I TOMELILLA KOMMUN Utöver vad som sägs i kommunallagen för nämnder

Läs mer

Dnr 9018/ Ny politisk organisation 2019

Dnr 9018/ Ny politisk organisation 2019 Dnr 9018/111.109 Ny politisk organisation 2019 Det fattades i början av mandatperioden 2015-2018 beslut om att göra en utvärdering av den politiska organisationen i Robertsfors kommun under 2017. Syftet

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD)

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 8 januari 2019 kl 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson (S) Helena

Läs mer

Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS

Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS Revidering av kommunstyrelsens reglemente samt delegationsordning 25 KS 2017.204 3 Kommunstyrelsen 2017-10-23 195 Revidering av kommunstyrelsens reglemente (KS 2017.204) Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Mira Wedenberg (M)

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: 2014 11 24 164 Dnr: 2013/258 Sid: 1

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: 2014 11 24 164 Dnr: 2013/258 Sid: 1 Beslut: 2014 11 24 164 Dnr: 2013/258 Sid: 1 REGLEMENTE FÖR ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA 1 Grundläggande bestämmelser Reglementet gäller för kommunens förtroendevalda, som avses i 4 kap. 1 kommunallagen

Läs mer

Landstingsfullmäktige 99-114

Landstingsfullmäktige 99-114 PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Rosensalen, Rosenlunds vårdcentrum Närvarande: Se upprop 100 99 Öppnande Landstingsfullmäktiges ordförande Hans Rocén förklarar med ett hälsningstal landstingsfullmäktiges

Läs mer

27. Antalet tillfällen och avgifter för hushåll vid besök till kommunens återvinningscentraler förlängd svarstid Dnr 2018/59-450

27. Antalet tillfällen och avgifter för hushåll vid besök till kommunens återvinningscentraler förlängd svarstid Dnr 2018/59-450 Kommunfullmäktige 45 (59) 2018-02-26 Kf Ks 44 27. Antalet tillfällen och avgifter för hushåll vid besök till kommunens återvinningscentraler förlängd svarstid Dnr 2018/59-450 I samband med att kommunfullmäktige

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Försäljning av Seniorbostäder i Arboga AB (Sebo)

Försäljning av Seniorbostäder i Arboga AB (Sebo) ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2013-10-08 Blad 22 Ks 128 Au 159 Dnr 183/2013-282 Försäljning av Seniorbostäder i Arboga AB (Sebo) Bakgrund Arboga kommun äger tillsammans

Läs mer

Budget 2016 och ekonomisk planering för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna

Budget 2016 och ekonomisk planering för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 12 (28) 2015-09-28 Kf Ks 263 Budget 2016 och ekonomisk planering 2017-2018 för Västerviks kommun svar på återremiss av budgetposterna förändrade arvoden politiker

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2007-11-27 Kf 144 Ks 208 Dnr 2007-269 269 Medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening Ärendebeskrivning Åtvidabergs kommuns intresseanmälan om medlemskap i Kommuninvest ekonomisk förening har behandlats av föreningens

Läs mer

Kommunhuset, administrativ service

Kommunhuset, administrativ service 1(4) Plats och tid Kommunhuset plenisalen, kl. 16.30-16.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga Justeringens plats och tid Kommunhuset plenisalen, kl.18.00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S)

Marie Irbladh (C) Annie Karlsson (S) Martin Cervin (SD) Linn Alenius Wallin (FI) Angelie Fröjdh (M) Håkan Andersson (C) Anders Svärd (S) 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 18.30 19.00 Beslutande Anette Hallberg (S) Teddy Nilsson (SD) Fredrik Jönsson (C) Olof Röstin (M) Ann Böndergaard (S), tjg ers för Karl-Erik Kruse (S) Joakim

Läs mer

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD)

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD) 2015-06-23 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, måndag 1 juni 2015, kl. 13.00 14.30. Ledamöter Tjänstgörandeersättare Övriga närvarande Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M)

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår

Till KF:s förfogande för särskilda ändamål. Eget kapital Anslaget 1995 Återstår 1995-03-20 1 Kf 27 Meddelanden 1.Redovisning av anslagen för oförutsedda utgifter mm år 1995. Till Kf:s förfogande Anslag från Anslaget 1995 Återstår årets början 1 000 000 264 918 735 082 Till KF:s förfogande

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.30 Ajournering: kl 15.55 16.00. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Charlotte Wachtmeister (M), tjänstgörande ersättare för Karl-Erik

Läs mer

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl

Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl Protokoll 1 (7) Plats och tid Parken, Trelleborgssalen kl. 16.00 16.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Erik Lundström (KD), Vice ordförande

Läs mer

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03

LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03 LYSEKILS KOMMUN Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2014-09-03 28 (33) 116 KÖP AV COOPS FASTIGHETER, DALSKOGEN 1:1, 1:36 och 1:39 Dnr: LKS 2014-359-253 Konsumentföreningen Bohuslän-Älvsborg ekonomisk

Läs mer

Skövde kommun. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Arvodesnämnden kl. 16:00 1(6) Innehållsförteckning.

Skövde kommun. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Arvodesnämnden kl. 16:00 1(6) Innehållsförteckning. Arvodesnämnden 2018 2018-02-05 kl. 16:00 1(6) Innehållsförteckning Sida Ärenden AVN 1/18 AVN2018.0002 Arvode för valnämnden i samband med valdagen för de allmänna valen 2018 3 1 Arvodesnämnden 2018 2018-02-05

Läs mer

Uppstart av kommunalt funktionsrättsråd

Uppstart av kommunalt funktionsrättsråd 1(1) SOCIALNÄMNDEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-04-27 46 Uppstart av kommunalt funktionsrättsråd Dnr 2017-000117 Beslut Socialnämnden beslutar föreslå kommunfullmäktige anta förslag till reglemente

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson

Ylva Ivarsson (S) Einar Wängmark (S) Tomas Bolén (S) Pär Johansson (M) Kommunchef Christer Engström Sekreterare Monica Jonsson 1(7) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00-09:15 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna

288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Sida 2016-09-26 1 (2) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Dnr KSF 2016/156 288 Motion om att inrätta ett integrationsråd. Miljöpartiet de gröna Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet.

Förslag att utse Lars-Göran Johannesson att jämte ordföranden justera protokollet. LANDSTINGET HALLAND Protokoll HJÄLPMEDELSNÄMNDEN I HALLAND 1 -- 17 Datum och tid 2003-03-13 kl 13.30 16.30 Plats Hjälpmedelscentralen, Halmstad Ledamöter Kristina Karlsson (c) Mirna Zubcevic (fp) Marita

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09 Ks 1 Ekonomiinformation Ekonomichefen lämnar vid kommunstyrelsens sammanträde i januari 2008 en årsprognos baserad på utfall till och med november månad 2007 och som i väsenligt överensstämmer med prognosen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8)

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Sida 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum Stranden, plan 3, stadshuset klockan 09:00-11:15 ande Göran Oscarsson (L) Ordförande Olle Bo Ivarsson (M) Vice ordförande Åke Sparringsjö (S) Sekreterare Oskar

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid: 8:30 10:10 Plats: Skeppet Beslutande Bo Pettersson (S), ordförande Sofia Westergren (M) Lisbeth Svensson (L) Roger Andersson (S) ersätter Janette Olsson

Läs mer

Bilaga KS 2019/24/1 & SALA (116) KOMMUN DNR 2019/ BILAGAVON 2019/2/1 PER STRÖM. Ko SALA, KOMMUN DIREKT: mmunswreisuns forvaltnmg

Bilaga KS 2019/24/1 & SALA (116) KOMMUN DNR 2019/ BILAGAVON 2019/2/1 PER STRÖM. Ko SALA, KOMMUN DIREKT: mmunswreisuns forvaltnmg Bilaga KS 2019/24/1 SALAZIDDO, v 2.0, 2012-08-27 H:\PROT\VON2019\VON 20190124\3 Reglemente missiv.dncx & SALA 2019 01 (116) KOMMUN DNR 2019/ BILAGAVON 2019/2/1 PER STRÖM VÅRD OCH OMSORG Ko SALA, KOMMUN

Läs mer

Reglemente för fastighets- och servicenämnden

Reglemente för fastighets- och servicenämnden Reglemente för fastighets- och servicenämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för fastighets- och servicenämnden Reglemente 2014-11-17 181 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Förlorad arbetsförtjänst samt sammanträdesarvode för presidiemöten

Förlorad arbetsförtjänst samt sammanträdesarvode för presidiemöten Handläggare: Sara Mellander Kulturnämnden Förlorad arbetsförtjänst samt sammanträdesarvode för presidiemöten Enligt Arvodesreglerna för förtroendevalda i Malmö, 6, kategoriseras ett presidiemöten som förrättning

Läs mer

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30

Rådhus Skåne, Plan 1, rum :30-09:30 1 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, Plan 1, rum 111 08:30-09:30 Beslutande Sven-Gunnar Linné (S) Janita Bergkvist (S) Nils-Arne Bidsell (L) Franc Krizanec (M) Ann-Christin Persson (S) Kerstin Brangefors

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Politisk organisation efter valet KS

Politisk organisation efter valet KS 22 Politisk organisation efter valet 2014. KS 2013-48 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta: 1. Barn- och utbildningsnämnd: Antalet ledamöter i nämnden är oförändrat - 13 ordinarie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2018-03-19 1 (6) Plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset, Sävsjö, måndagen den 19 mars 2018 klockan 18.30 19.30 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2010-08-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2010-08-25 Plats och tid Beslutande Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg Onsdagen den 25 augusti 2010, kl 18.00 19.10 Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Lennart Pettersson,

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-28

Socialnämnden 2014-11-28 Socialnämnden 2014-11-28 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 10.30-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Läs mer

Folkets hus, Amazon, Flen

Folkets hus, Amazon, Flen 198 Plats och tid Folkets hus, Amazon, Flen Kl 17.00-17.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Berglöv (S), ordförande Lars Falk (A2), 1:e vice ordförande Björn Zetterqvist (M), 2:e vice ordförande Stefan

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl

Sida 1(7) PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 1(7) Plats och tid Varagårdsskolans aula, Bjuv kl 18.00-18.30 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve

Läs mer

REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.6 Sid 1 (7) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2011/64 2011-05-17 Kf 2011-05-09 45 2014/331 2015-01-01 Kf 2014-12-15 142 REGLEMENTE FÖR OMSORGSNÄMNDEN Sid 2

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag

Anslag / Bevis Justeringen har tillkännagetts genom anslag Sammanträdesprotokoll Blad Kommunstyrelsen 2013-04-15 130 Plats och tid Kommunalhuset Arvidsjaur klockan 11.30 11.40. Beslutande Jerry Johansson (s), ordförande Lotta Åman (s) Lena Karlsson (s) Britt-Inger

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2010-01-13

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2010-01-13 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, kl 13.30 16.45 Beslutande Lennart Haraldsson, ordförande Sverre Moum Maria Lind Thomas Lidberg Kerstin Gustavsson Peder Griph Siw Gustavsson, ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Sammanträdesdatum 2015-02-25. Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare se bilaga.

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Sammanträdesdatum 2015-02-25. Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare se bilaga. Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Plats och tid Borken, Yxnerum Hotel & Conference, Yxnerum, 25 februari 2015, kl 13.30 15.15 Beslutande ledamöter s samtliga ledamöter med undantag av Erica åhdin (S), Beryl

Läs mer

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl

Kommunstyrelsen (6) Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl Kommunstyrelsen 2012-01-13 1 (6) Plats och tid Osby, fredagen den 13 januari 2012, kl 16.00-16.10 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Monica Svensson (S) Clas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Paragrafen justeras omedelbart.

Paragrafen justeras omedelbart. 2 Ks 112 Dnr 01/KS125 284 Dnr 01/KS126 284 Antagande av entreprenör avseende ombyggnader av Tappströmsskolan, Stenhamraskolan och Uppgårdskolan_ Kommunfullmäktige beslutade 2002-11-28 att i investeringsbudgeten

Läs mer

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare

2004-10-20. Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag 2004-10-20, kl. 19.00-20.30. Marianne Martinsson, kommunsekreterare SAMMATRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Färgelanda Allhem, onsdag, kl. 19.00-20.30 Beslutande Övriga deltagare 29 ordinarie ledamöter och 6 tjänstgörande ersättare, totalt 35 beslutande Se bifogade närvaro-

Läs mer

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl

Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1988-10-24 Plats och tid Beslutande Tjg suppl Gillesalen, Kumla Folkets hus måndagen den 24 oktober 1988, kl 18.30-18.45 Samtliga

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Sida 1(21) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl

Sida 1(21) PROTOKOLL Kommunfullmäktige. Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 1(21) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.10 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Susan Elmlund,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS- OCH KULTURNÄMNDEN Antaget av: kommunfullmäktige 2019-06-24, 84 Gäller från: 2019-07-01 Ansvarig: Utbildningschef Revideras: Vid behov Ersätter: av kommunfullmäktige fastställt reglemente 2018-01-29, 4 REGLEMENTE FÖR UTBILDNINGS-

Läs mer

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN REGLEMENTE FÖR VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2016-10-31, KF 166 Dnr: KS 2015/90 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-04-06 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-04-06 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15. 2010-04-06 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15.00 Britt-Inger Fröberg (S) Ordförande Tobias Nordlander (S) Leif Carlberg (S) Christina

Läs mer

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS

Kommunfullmäktige Kulturrummet, Kulturhuset, 28:e juni Per-Olof Björkman Karlsson BEVIS Plats och tid Kulturrummet, Kulturhuset 19:00 19.49 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Se bifogad närvarolista Se bifogad närvarolista Johanna Harling, kommunsekreterare,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2001-02-07 1 (14)

Kommunstyrelsen 2001-02-07 1 (14) Sida Kommunstyrelsen 2001-02-07 1 (14) Plats och tid Kommunalhuset, konferensrum 225, kl 15.00--1710 Beslutande Se bilaga 1. Övriga deltagande Se bilaga 2. Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

HÖRBY KOMMUN Författningssamling

HÖRBY KOMMUN Författningssamling REGLEMENTE FÖR ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA 1 Grundläggande bestämmelser Reglementet gäller för kommunens förtroendevalda, som avses i 4 kap. 1 kommunallagen (1991:900) d.v.s. ledamöter och ersättare

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Service- och tekniknämnden

Service- och tekniknämnden Service- och tekniknämnden 2007-01-11 3 Plats och tid Pelarsalen, Safiren, kl 15.00-17.00 Beslutande Pat Werner (s), Sten Holmgren (c), Berit Göthberg (s), Christer Ekstrand (s), Maj-Britt Staaf (s), Claes

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med Kommunfullmäktige, onsdagen den 1 mars 2017 kl. 17.00 i Lindeskolans aula, Lindesberg Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Hässleholm Kulturhus, Röda salongen, kl. 08.13-08.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Urban Widmark (M) ordförande

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Reglemente för fastighets och servicenämnden

Reglemente för fastighets och servicenämnden Reglemente för fastighets och servicenämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för fastighets och servicenämnden Reglemente 2014-11-17, 181 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(24) Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, bilaga. Närvarande ej tjänstgörande ersättare, bilaga

Sammanträdesprotokoll Sida 1(24) Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, bilaga. Närvarande ej tjänstgörande ersättare, bilaga Sammanträdesprotokoll Sida 1(24) Plats och tid Matsalen, Grebo skola, Grebo, den 31 oktober, kl. 14.00-16.00 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Kenneth Axelsson (M), Odet

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

28 Dnr 2010/116. James Bucci (V) har lämnat in kompletterande handlingar i form av skrivelse daterad med bilagor.

28 Dnr 2010/116. James Bucci (V) har lämnat in kompletterande handlingar i form av skrivelse daterad med bilagor. 2012-03-28 17 (40) 28 Dnr 2010/116 Svar på motion om att initiera utredning och granskning av förtroendevalda, anställda och/eller anlitade konsulter om de har brutit mot lagar, reglementen i projekt Arena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 4 mars 1998, klockan 17.00-17.50 Beslutande Annica Eriksson, ordf Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Anette Larsson, tjg ers Åke Sundeqvist, tjg ers Torbjörn

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-09-05

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-09-05 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, kl 13.30 15.25 Beslutande Lennart Haraldsson, ordförande Sverre Moum Odet Klaff, ersättare för Elisabeth Edlund Thomas Lidberg Maria Lind Peder Griph Lars-Åke

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN U T G I V E N A V K O M M U N K A N S L I E T Nr 2.5 Sid 1 (7) Dnr Gäller fr. o. m. Antagen 2014/337 2018/321 2015-01-01 2019-01-01 Kf 2014-12-15 144 Kf 2018-11-26 155 REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN Nr

Läs mer