Nyheter i Norstedts Bokslut

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.2"

Transkript

1 Nyheter i Norstedts Bokslut Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Den stora nyheten i denna version är anpassningar till K3-regelverket. Vi har även gjort en K2-mall för Ekonomiska föreningar (BFNAR 2009:1 Årsredovisning för mindre ekonomiska föreningar). K3-regelverket (BFNAR 2012:1 Årsredovisning och koncernredovisning) börjar gälla för räkenskapsår som påbörjas efter den 31 december Det är möjligt att tillämpa reglerna för tidigare räkenskapsår. En ingångsbalansräkning ska upprättas vid övergången. Det finns nu stöd för att upprätta en ingångsbalansräkning i Norstedts Bokslut. Du kan även skapa en årsredovisning med K3-mall. Vi har dessutom kompletterat anläggningsregistret med komponentavskrivning. Ingångsbalansräkning När ett företag ska gå in i K3 är huvudregeln att även jämförelseårets balans- och resultaträkning ska redovisas som om de var upprättade enligt K3. Tidpunkt för övergång är därför enligt BFNAR:2012:1 den första dagen för det första året som företaget redovisar jämförande siffror. Någon omräkning ska däremot inte göras i redovisningen. Årsredovisningen för jämförelseåret är fastställt och ska inte ändras. Omräkning ska endast göras för att presentera jämförande siffror i årsredovisningen. I ingångsbalansräkningen kan du med speciella verifikationer göra de justeringar som krävs för att redovisa enligt K3. De justeringar du gör läggs in i två justeringskolumner som avser justeringar vid tidpunkten för övergång (1 januari 2013 när du går över till K3-regelverket 1 januari 2014) respektive jämförelseåret (31 december 2013). Du hittar ingångsbalansräkningen samt verifikationslista för de justeringar som görs på föregående år under menyn Bokslut. Nyckeltalen i analysmodulen kommer inte att räknas om när du skapar IB verifikationer i ingångsbalansräkningen. Flerårsöversikten i förvaltningsberättelsen hämtar uppgifter från analysmodulen. Dessa behöver inte räknas om vid övergången till K3-regelverket (BFNAR 2012: ). 1 (10)

2 Bilagor/Noter (K2/K3) Det finns två nya bilagor för Förändring av eget kapital som du ska använda då du går över till K3- regelverket respektive K2-regelverket för ekonomiska föreningar. Motsvarande nya noter finns också som hämtar uppgifter från bilagorna. Vi har även gjort en ny not för Aktuell och uppskjuten skatt. Ny bilaga/not - Eget kapital i aktiebolag, justering föregående år Bilagan/noten används första året när ett företag ska gå över till att redovisa enligt K3-reglerna (BFNAR 2012:1). Detta för att det kan finnas skillnader mellan de redovisningsnormer som ett företag tidigare har tillämpat och K3-reglerna. Noten avser specifikation av förändringen av eget kapital enligt fastställd balansräkning från året före tidpunkten för övergång till utgående omräknad balansräkning för jämförelseåret. Tidpunkt för övergång är första dagen på det tidigaste räkenskapsår som företaget upprättar fullständigt jämförande information enligt K3. BFNAR 2012:1 Kap. 6 ger upplysning om förändring i eget kapital. Denna bilaga/not används endast det första året som företaget tillämpar K3 för att specificera förändringar i eget kapital på grund av övergång till K3. För aktuellt år ska ordinarie bilaga/not användas. Det är lämpligt att upprätta bilagan först. Den innehåller fler funktioner och finesser jämfört med noten. Noten hämtar uppgifter från bilagan automatiskt. Bilagan och noten finns för aktiebolag. I nästa version kommer motsvarande att finnas för ekonomisk förening. Ny bilaga/not Eget kapital i ekonomisk förening, justering IB Bilagan används vid bokslut när ett företag ska gå över till att redovisa enligt K2-reglerna. Detta för att det kan finnas skillnader mellan de redovisningsnormer som ett företag tidigare har tillämpat och K2-reglerna (BFNAR 2009:1). BFNAR 2009:1 kapitel 21 punkt 11 ger upplysning om förändring i eget kapital. Denna bilaga är till för att underlätta övergången och bilaga 200C kommer användas nästa år. Ny not Aktuell och uppskjuten skatt Det finns nu en ny not för specifikation av Aktuell och uppskjuten skatt. Skatt på årets resultat ska särredovisas i vad som är aktuell respektive uppskjuten skatt. Noten är kopplad till raden Skatt på årets resultat i resultaträkningen. Alla företag som tillämpar BFNAR 2012:1 Årsredovisning och koncernredovisning (K3) ska lämna upplysningar enligt ÅRL 5 kap 16 Upplysningar om skatter. Mindre företag behöver inte lämna dessa uppgifter. Den nya noten finns i mallen enligt allmänna regler och i K3-mallen, inte i K2-mallen. 2 (10)

3 Årshandlingen Vi har ändrat benämningen på menyvalet Skapa om årshandlingen, slagit ihop Allmänna inställningar och Formatinställningar till en dialog samt flyttat på menyvalet Ta bort del ur årshandlingen. Hantera årshandlingsdokumenten Skapa om årshandlingen har bytt benämning till Hantera årshandlingsdokumenten. Det finns fler funktioner i Hantera årshandlingsdokumenten nu jämfört med tidigare då du endast kunde välja Hämta nyheter och Skapa om årshandlingen. Följande alternativ finns: Hämta nyheter till årshandlingen - Samma funktion som tidigare. Nyheter hämtas till befintlig årsredovisning vid ny version. Byt till K-regelverk (K2/K3) - Ny funktion som du använder när årsredovisningen är skapad med allmänna regler och du vill byta till K2- eller K3-regelverket Skapa om årshandlingen - Samma funktion som tidigare. Om du vill skapa om en viss del eller byta mall väljer du Skapa om. Lägg till del i årshandlingen - Ny funktion. De delar som inte är skapade från början visas i en lista. Ta bort del ur årshandlingen - Samma funktion som tidigare men den låg direkt under menyn Årshandlingar. En lista visas över vilka dokument du kan ta bort, t ex Kassaflödesanalysen. Ta bort hela årshandlingen - Ny funktion. Den tar bort samtliga delar ur årshandlingen. Även huvudspecifikationer och kontrollfrågor tas bort. Denna funktion kan användas t ex då årsredovisningen är skapad men företaget har gått över till K1-regelverket och inte behöver upprätta årsredovisning utan endast årsbokslut. På så sätt slipper du bokslutskontroller på årsredovisningsdelen. Inställningar för årshandlingen Allmänna inställningar för årshandlingen och Formatinställningar har slagits ihop och visas i en och samma dialog med två flikar, Allmänt och Format. Allmänna inställningar har dessutom ändrats med följande: Informationen om Företagsform och kontoplanstyp har tagits bort. Val av regelverk har lagts till. För nya uppdrag kan du direkt i denna inställningsdialog välja vilket regelverk företaget följer. Uppgiften är endast ur informationssynpunkt. På nästa sida i guiden, som du får upp då du lägger upp ett nytt företag, kan du ändå byta mallpaket. Du väljer även om det är "Första året" som du går in i ett K-regelverk. Det styr bl a förslaget på redovisningsprinciper. Byt till K3-regelverk Du kan nu välja att byta till K-regelverk, K2 eller K3. Funktionen finns under menyn Årshandlingar / Hantera årshandlingsdokumenten. När du byter från Allmänna regler till K3-regelverket kan dokumenten uppdateras på motsvarande sätt som när du hämtar nyheter till årsredovisningen. Det innebär att årsredovisningen inte behöver skapas om när du byter till K3-mallen. Det innebär i sin tur att t ex texter du har skrivit i 3 (10)

4 förvaltningsberättelsen ligger kvar. K3-mallen motsvarar i stort sett mallen enligt de allmänna reglerna. Vi har lagt in nya redovisningsprinciper om förstagångstillämpare. I övrigt är mallen inte ändrat med undantag från de nya noter som beskrivs under rubriken Bilaga/Noter (K2/K3). K2-mallen för aktiebolag har funnits sedan Nytt i denna version är K2-mall för ekonomisk förening. K2-regelverket är regelbaserat och årsredovisningens uppställningsform är mer styrd. När du byter till K2-mallen måste därför årsredovisningen skapas om. Det innebär t ex att texter du har skrivit i förvaltningsberättelsen försvinner. Det är ingen förändring jämfört med tidigare. Tips: 1. Exportera årsredovisningen till annan ordbehandlare. På så sätt kan du kopiera text och klistra in den i den nya mallen. 2. Om du kör fleranvändarversion av programmet öppna en instans till av bokslutsprogrammet (med annat användarnamn) och öppnar förra årets bokslutsfil och kopierar texterna från den. Avsnittsindelningen Textrad för Uppskjuten skatteskuld har lagts till under rubriken Avsättningar. Kontogrupp är kopplat till raden. Kontogrupp (Nedskrivning av kortfristiga placeringar) har lagts till raden Övriga kortfristiga placeringar. Kontogrupp har lagts till raden Nedskrivningar av finansiella anläggningstillgångar och kortfristiga placeringar i K2-mallen. I övriga mallar är kontogruppen kopplad till Övriga ränteintäkter och liknande poster. I mallen för ekonomiska föreningar har raden i balansräkningen för "Inbetalda insatser och emissionsinsatser" delats upp på raderna "Medlemsinsatser" och "Förlagsinsatser". Ändringar i avsnittsindelningen vid ny version uppdaterar inte befintlig årsredovisning när du hämtar nyheter till årsredovisningen. Då måste avsnittsindelningen skapas om och allt arbete som gjorts försvinner. Rekommendationen är att du ändrar manuellt med ovan justeringar om behovet finns. K2-mallen och noterna för Bokslutsdispositioner och Obeskattade reserver Noterna för Bokslutsdispositioner och Obeskattade reserver behöver inte upprättas enligt K2- regelverket. Specifikation av raderna görs direkt i resultat- och balansräkningen. Om du ändå vill upprätta noterna hämtas nu uppgifter automatiskt även om noterna är kopplade till rubrikraderna i resultat- och balansräkningen. Det har inte fungerat tidigare. Noten Obeskattade reserver är därför återigen kopplad till rubrikraden Obeskattade reserver i balansräkningen i stället för till respektive textrad under rubriken Obeskattade reserver. 4 (10)

5 Innehållet i den nya mallen för K3 Den nya mallen för K3 överensstämmer i stort med nuvarande mall enligt de allmänna reglerna. Vi kommer under hösten 2013, tillsammans med referenskunder, arbeta igenom innehållet och uppdatera mallen om/där det krävs, t ex texterna i redovisningsprinciperna. När du väljer K3-mallen får du nya redovisningsprinciper om förstagångstillämpare plus en ny redovisningsprincip om tillämpad redovisningsstandard. Alternativregeln vid redovisning av Tjänsteoch entreprenaduppdrag har också tagits bort. Alternativregeln inte är tillämplig enligt K3- regelverket. K3-mallen för aktiebolag innehåller även en ny not för Förändring eget kapital, justering föregående år. Noten kommer att finnas i K3-mallen för ekonomisk förening i nästa version. Ny K2-mall för Ekonomiska föreningar Du kan nu skapa årsredovisning enligt K2-regelverket för mindre ekonomiska föreningar (BFNAR 2009:1 Årsredovisning i mindre ekonomiska föreningar). Tänk på att det finns en ny bilaga/not för Förändring av eget kapital, justering IB. Nya rubrikrader har lagts till i förvaltningsberättelsen för Medlemsinformation och Förlagsinsatser. I avsnittsindelningen för balansräkningen har raden "Inbetalda insatser och emissionsinsatser" som finns i mallen enligt de allmänna reglerna delats upp på raderna Medlemsinsatser och Förlagsinsatser. Dessa ändringar gäller både den nya K2-mallen och mallen enligt de allmänna reglerna för ekonomiska föreningar. Stämmoprotokollet Om det inte finns någon vinst eller förlust att disponera formuleras det på rätt sätt i paragrafen om resultatdisposition i års- och föreningsstämmoprotokollet. Anläggningsregister Enligt K3-regelverket blir komponentavskrivning obligatoriskt. Komponentavskrivning innebär att de materiella anläggningstillgångarna i företaget ska delas upp i olika komponenter och skrivas av över sina respektive nyttjandeperioder. På databladet i anläggningsregistret finns nu en funktion för att fördela registrerade anläggningstillgångar på olika komponenter. Det finns en knapp för Komponentindelning. I dialogen du får upp kan du sedan fördela anläggningstillgången på olika komponenter som har väsentligt olika nyttjandeperioder. Du kan även lägga till ytterligare komponenter till en anläggningstillgång som redan har fördelats på komponenter. Komponenterna som hör till samma tillgång får samma inventarienummer. Det går även att skriva ut en rapport på komponentindelningen. 5 (10)

6 Övrigt Formatinställningar När du väljer att skriva ut årsredovisningen i tusentals kronor anges det nu med Tkr som förslag i stället för tidigare Kkr. Du kan själv ändra benämning på sidan för formatinställningar. Noteringar på huvudspecifikationer och byte till K2-mall Om du har gjort noteringar på vissa huvudspecifikationer i årsredovisningen skapad enligt allmänna regler har dessa försvunnit då du byter till K2-mallen. Det beror på att vissa rader i avsnittsindelningen är olika i mallen enligt allmänna regler jämfört med raderna i K2-mallen. Detta är nu löst. Noteringarna försvinner inte vid byte till K2-mallen. Det gäller även när du lägger upp ett nytt räkenskapsår och byter till K2-mallen på det nya året. Noteringarna går att hämta från föregående år. De rader som skiljer i de båda mallarna och där noteringarn har försvunnit är: Balansräkning: Byggnader och mark Inventarier, verktyg och installationer Färdiga varor och handelsvaror Övriga fordringar Avsättningar för pensioner och liknande förpliktelser Övriga avsättningar Övriga skulder Resultaträkningen: Övriga rörelsekostnader Resultat från andelar i koncernföretag Resultat från andelar i intresseföretag Övriga ränteintäkter och liknande resultatposter Räntekostnader och liknande resultatposter Skatt på årets resultat Analys Vi har förbättrat inställningsdialogen för analysrapporten. Analysrapporten är det första valet under menyvalet Rapporter i Analysmenyn. I inställningsdialogen kan du nu: Ändra utskriftsinställning på de olika rapporterna. Du kan nu även ändra antal decimaler. Ändra utskriftsordning på de olika rapportdelarna. Det går även att blanda ordningen på nyckeltalsrapporter och grafrapporter. Uppgiften Upprättad av sparas när du går ur dialogen. Välja att skriva ut med sidnummer. Förhandsgranska hela rapporten i en helhet, såväl nyckeltalsrapporter som grafrapporter. Nu går det även att skriva ut nyckeltalslistan, med alla nyckeltal komprimerade i en lista. 6 (10)

7 Budget prognos simulering med Målsimulering Bruttovinst per månad När du valt att ange en bruttovinst i grundinställningar har denna hittills automatiskt beräknat Material och varukostnaden för hela räkenskapsåret. Nu kan du i grundinställningar även ange om du vill att den ska beräknas automatiskt för varje månad. När du t ex väljer att fördela enligt föregående års utfall, kommer programmet att ignorera fördelning på raden material och varukostnad och istället fördela enligt den angivna bruttovinsten. Antal simuleringar Det går nu att i översiktssidan på budget/prognos se hur många simuleringar som gjorts. Utskrift av DuPont-grafen vid utskrift av Målsimuleringsrapporten, kan nu skrivas ut liggande. För varje budget som skapas finns det nu också en flik för anteckningar. Ny programikon Nu förnyar vi programikonerna till Norstedts Juridiks programvaror inom skatte- och ekonomiområdet. Du kan läsa mer om de nya ikonerna på vår hemsida. Periodiseringsfond och rullande taxering Vi får diverse frågor om avsättning till och återföring av periodiseringsfond med anledning av rullande taxering. Bilagan Periodiseringsfond Bilagan för Periodiseringsfond i Norstedts Bokslut har ännu inte uppdaterats vad gäller begreppet tax. På sammanställningen längst ner i bilagan används fortfarande begreppet tax. Detta med anledning av att vi väntar svar från Skatteverket på vad lämplig benämning är. I Norstedts Skatt används begreppet Besk som är förkortning av Beskattningen. P.g.a. frågor om detta har vi återigen ställt frågan till SKV om korrekt benämning. Beskattningen motsvarar Taxeringen och avser det år du normalt får ditt slutskattebesked. Beskattningsår motsvarar räkenskapsår och är inte samma sak som beskattningen. Oavsett begrepp ska periodiseringsfonden återföras senast sex beskattningsår efter avsättning. Avsättning till periodiseringsfond som görs i t ex bokslutet ska återföras senast i bokslutet Det motsvarar Tax 2020 enligt tidigare benämning och Besk 2020 enligt nuvarande benämning i Norstedts Skatt om du har normala 12-månaders räkenskapsår. Deklarationen görs P1 (nov 2019). 7 (10)

8 BAS-kontoplan BAS-kontoplanen har uppdaterats med nya konton för periodiseringsfond ( Dessa är uppdaterade i bakgrundskontoplanen 2013 i Norstedts Bokslut. Såhär ser det ut: Basgruppen har valt att inte ange någon benämning motsvarande taxering i kontonamnet utan använder aktuellt år, d.v.s. det år då räkenskapsåret slutar. Kontot du ska använda för avsättning till periodiseringsfond i 2013-xx-xx års bokslut är 2123 med kontonamnet Periodiseringsfond Detta konto kan redan vara upplagt i företagets kontoplan med benämningen Periodiseringsfond vid 2003 års taxering. Ändra benämningen i kontoplanen i Norstedts Bokslut och gör även samma sak i redovisningsprogrammet. När periodiseringsfonderna återförs blir kontonumren lediga och återanvänds. Du ska inte lägga upp eget konto t ex 2014 för 2013-xx-xx års avsättning till periodiseringsfond. Not Obeskattade reserver För att noten Obeskattade reserver ska hämta uppgifter korrekt om periodiseringsfonderna förutsätter det att du använder BAS-kontoplanens konton. Noten hämtar inte uppgifter från företagets kontoplan utan från en fast lista. Detta för att kontonamnen ofta är förkortade och det ser inte snyggt ut i årsredovisningen. Har du t ex lagt upp konto 2014 för avsättning till periodiseringsfond i bokslutet kommer noten inte att hämta rätt uppgifter. Du får då bryta kopplingen på notsidan och fylla i den manuellt. 8 (10)

9 Programutbildning och webbkurser Det är hög tid att anmäla sig till höstens utbildningar. Är du ny användare på Norstedts Bokslut kan du gå en heldags introduktionskurs i Stockholm, Göteborg och Malmö. Är du van användare och vill lära dig mer om bl. a årsredovisningsdelen kan du gå en halvdags fördjupningskurs. Dessa går också i Stockholm, Göteborg och Malmö men även som webbkurs. Delta också gärna i en kostnadsfri webbvisning på en timma den 19:e september. Vi visar nyheter och andra användbara funktioner. Anmäl dig här. Ta en titt på vårt stora utbildningssutbud och läs mer om våra programkurser.. 9 (10)

10 Kontaktinformation Webbsupport och FAQ-listor Programsupport E-post Telefon BAS Analys BAS Kontera Rätt Norstedts Anläggningsregister Norstedts Bokslut Norstedts Byrå Norstedts Boutredning Norstedts Dokument (samt frågor om Fastighet Avtal) Norstedts Ekonomianalys Norstedts Klient (i samband med Skatt) Norstedts Klient (i samband med Bokslut & Revision) Norstedts Koncern Norstedts Lön Norstedts Revision Norstedts Skatt Norstedts Tidbok Norstedts Transaktionsanalys Gemensamt faxnummer till all programvarusupport är Tekniksupport Gemensam support för alla våra program och digitala produkter. Har du frågor av teknisk karaktär, som installation och nätverk, besvaras detta av våra datatekniker. Tel Fax Kundservice Till Kundservice kan du ställa frågor angående ditt abonnemang, priser, licenser, nybeställningar, ändring av abonnemang, adressändring med mera. Tel Fax Säljare Kontakta vår säljavdelning om du vill veta mer om våra programvaror inom skatt och ekonomi, diskutera förmånspaket, användarutbildningar, e-kurser och annan utbildning etc. Tel Fax (10)

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.A Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.3 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Denna version består framför allt av förbättringar för att enklare kunna justera för

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.3 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi även två nya tilläggsmoduler till

Läs mer

Capego Bokslut 1.8. Periodbokslut. Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8

Capego Bokslut 1.8. Periodbokslut. Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8 Capego Bokslut 1.8 Välkommen till en ny version av Capego Bokslut 1.8 De viktigaste nyheterna i denna version är: Förbättrad hantering av anteckningar och kommentarer vid periodbokslut Nya K2-mallar för

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2011.1 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Denna version består framför allt av uppdateringar inför 2010 års bokslut. Norstedts

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2010.D Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi även två nya tilläggsmoduler

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1 Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2011.D/2011.D.1 Kristina Dahlberg Produktchef Version 2011.D.1 är en uppdatering av version 2011.D och innehåller följande rättningar; Notnumret skrivs nu återigen ut

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.2 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Läs om vad som är nytt i version 2012.2 och bli ännu mer effektiv. Bland annat har vi

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.1 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Versionen är årsuppdaterad med procentsatser och övriga uppgifter

Läs mer

Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut

Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut Premier och avgifter till FORA i Norstedts Bokslut Anette Lindahl Produktspecialist Vi har fått många frågor kring premier och avgifter till FORA. Och vill därför reda ut begreppen premier och avgifter

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.3.1 Kristina Dahlberg Produktchef Uppdatering 2012.3.1 Version 2012.3.1 är en uppdatering av version 2012.3. Licenshanteraren är uppdaterad plus en bilaga i programmet.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1

Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Nyheter i Norstedts Revision 2013.1.1 & 2013.1 Eivor Bonder Produktchef Version 2013.1.1: Version 2013.1.1 är en uppdatering av version 2013.1 av Norstedts Revision. Följande är nytt/ändrat: Uppdaterade

Läs mer

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas.

På denna dialog på fliken Avancerat kan man även byta databas samt skapa en ny databas. Nyheter i Norstedts Tidbok 2010.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har väldigt mycket hänt. Vi har lyssnat på er kunder och åtgärdat det som

Läs mer

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1

Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Nyheter i Norstedts Tidbok 2011.1 Mattias Claesson Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Tidbok. I denna version har vi fokuserat på att få in punkter från den önskelista som finns från

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.1.1 Analys Analysmodulen har kompletterats med en Kassaflödesanalys enligt BAS nyckeltal. Kassaflödesanalys Som

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut

Nyheter i Norstedts Bokslut Nyheter i Norstedts Bokslut 2010.4 Kristina Dahlberg Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Förutom en mängd nyheter och förbättringar lanserar vi nu Norstedts Processtöd. Ett hjälpmedel

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1

Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1 Nyheter i Norstedts Bokslut 2012.1 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter Norstedts Bokslut 2012.1 Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut. Nedan kan du läsa om vad som är nytt i version 2012.1.

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.3

Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.3 Nyheter i Norstedts Bokslut 2013.1.3 Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter i version 2013.1.3 Övrigt Informationssökning är uppdaterad med senaste uppgifter om deklarationskurser m.m. I K2-mallen skrivs

Läs mer

Hjälpdokument för övergång till K3 i Hogia Audit/Bokslut

Hjälpdokument för övergång till K3 i Hogia Audit/Bokslut Hjälpdokument för övergång till K3 i Hogia Audit/Bokslut I samband med övergången till K3 ska du, i stort sett, redovisa hela årsredovisningen som om du alltid hade tillämpat K3. Det finns många olika

Läs mer

Årsbokslut. Företagarna i Täby

Årsbokslut. Företagarna i Täby Årsbokslut för 816000-1999 Räkenskapsåret 2017 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsbokslut för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten

Läs mer

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service Ekonomisk Förening Årsredovisning för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 769631-5840 Räkenskapsåret 2017 Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service 1 (6) Styrelsen för Gunnarsbyområdets Lanthandel och Service får härmed

Läs mer

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening Årsredovisning för Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening 716439-7072 Räkenskapsåret 2016 1 (6) Styrelsen för Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening

Årsredovisning. Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening Årsredovisning för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening 769626-4147 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Häggådalens Fiber Ekonomisk Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

Årsredovisning. Kållands Vatten & Avlopp ekonomisk förening

Årsredovisning. Kållands Vatten & Avlopp ekonomisk förening Årsredovisning för Kållands Vatten & Avlopp ekonomisk förening 769613-6725 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Kållands Vatten & Avlopp ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för

Årsredovisning. Kvismardalens Vind ek för Årsredovisning för 769610-7247 Räkenskapsåret 2017 1 (7) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE 1(9) FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Kooperativa Åryd Ekonomisk Förening

Kooperativa Åryd Ekonomisk Förening Årsredovisning för Kooperativa Åryd Ekonomisk Förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och

Läs mer

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A

Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A Nyheter i Norstedts Bokslut Företag 2012.A Kristina Dahlberg Produktchef Nyheter Norstedts Bokslut Företag 2012.A Välkommen till en ny version av Norstedts Bokslut Företag. Nedan kan du läsa om vad som

Läs mer

Årsredovisning. Brf Kolletorp

Årsredovisning. Brf Kolletorp Årsredovisning för 769633-3686 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen för Brf Kirseberg får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening Årsredovisning för Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening 716439-7072 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Filial af K/S Karlstad Bymidte, Sverige, Danmark

Filial af K/S Karlstad Bymidte, Sverige, Danmark Årsredovisning för Filial af K/S Karlstad Bymidte, Sverige, Danmark Räkenskapsåret 2014-01-01 - Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter

Läs mer

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening

Årsredovisning. Barsebäcks Hamn, ekonomisk förening Årsredovisning för 716439-7072 Räkenskapsåret 2017 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten Under året har

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb

Årsredovisning. Höllvikens Boxningsklubb Årsredovisning för Höllvikens Boxningsklubb 847000-4337 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Tilläggsupplysningar 5-8 Innehållsförteckning

Läs mer

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB Årsredovisning för Svensk Privatläkarservice AB 556794-9408 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Svensk Privatläkarservice AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret

Årsredovisning för räkenskapsåret 1(8) Kronhaga Strand EK Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-05-01-2016-04-30 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning för. Brf Norra Tangen Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Brf Norra Tangen Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Brf Norra Tangen Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-6 Underskrifter 6 Brf Norra Tangen

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Tvätteriförbundets Service AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening

Årsredovisning. Västra Kållandsö VA ekonomisk förening Årsredovisning för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening 769622-6120 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Västra Kållandsö VA ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013.

Läs mer

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a.

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. Årsredovisning för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. 769000-0356 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a., med säte i Lidköping, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning. Smedby Affärsfastighets AB

Årsredovisning. Smedby Affärsfastighets AB Årsredovisning för Smedby Affärsfastighets AB 556835-2347 Räkenskapsåret 2010 12 22 2011 12 31 1 (8) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Bolaget ska bedriva förvaltning av fastigheter och värdepapper

Läs mer

Ljungby Business Arena ekonomisk förening

Ljungby Business Arena ekonomisk förening Årsredovisning för Ljungby Business Arena ekonomisk förening Räkenskapsåret 2013-01-01-2013-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter

Läs mer

Årsredovisning för. Nätverkarna AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Nätverkarna AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Nätverkarna AB Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-6 Underskrifter 7 Fastställelseintyg

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Haglösa

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Haglösa Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Haglösa 716407-3764 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Haglösa får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Sörmjöle IT Ekonomisk förening

Årsredovisning. Sörmjöle IT Ekonomisk förening Årsredovisning för 769608-6433 Räkenskapsåret 2017 1 (7) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning ONETOOFREE AB

Årsredovisning ONETOOFREE AB Årsredovisning för ONETOOFREE AB 556729-7758 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 06 30 Org.nr 556729-7758 1 (7) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Bolaget utvecklar och tillhandahåller spel på internet

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse GRÖVELSJÖFJÄLLEN TURISTFÖRENING IDEELL FÖRENING 1 (6) Styrelsen för GRÖVELSJÖFJÄLLEN TURISTFÖRENING IDEELL FÖRENING får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017 11 01 2018 10 31. Årsredovisningen

Läs mer

Fastigheterna på Kullen i Alfta AB

Fastigheterna på Kullen i Alfta AB Årsredovisning för Fastigheterna på Kullen i Alfta AB Räkenskapsåret 2016-10-01-2017-09-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-7 Underskrifter

Läs mer

K2/K3 för stor och liten stiftelse, förening och trossamfund november 2017

K2/K3 för stor och liten stiftelse, förening och trossamfund november 2017 K2/ för stor och liten stiftelse, förening och trossamfund Nyheter 2017 2 Nyheter K2 gäller nu för samtliga associationsformer Hållbarhetsrapport krävs för vissa stora företag I övrigt Inga andra ändringar

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Mastfoten

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Mastfoten Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Mastfoten 769626-3917 Räkenskapsåret 2015 01 01 2015 12 31 1 (7) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Mastfoten, med säte i Kalmar, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (10) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016 05 01 2017 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision 2012.1

Nyheter i Norstedts Revision 2012.1 Nyheter i Norstedts Revision 2012.1 Eivor Bonder Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Revision. Nedan kan du läsa om vad som är nytt och ändrat i version 2012.1. De största nyheterna i

Läs mer

Kapitel 1 Tillämpning

Kapitel 1 Tillämpning Kapitel 1 Tillämpning Allmänt råd 1.6 Om reglerna i kapitel 2 16 eller 18 i detta allmänna råd innebär begränsningar för företaget vid tillämpningen av bestämmelserna i årsredovisningslagen (1995:1554)

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret

ÅRSREDOVISNING 2015/2016. BRF Tapetklistret ÅRSREDOVISNING 215/216 Förvaltningsberättelse 1 Allmänt om verksamheten 1 Väsentliga händelser under och efter verksamhetsåret 2 Ekonomi 3 Resultaträkning 3 Tillgångar 4 Eget kapital och skulder 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning för Testbolaget AB

Årsredovisning för Testbolaget AB Årsredovisning för avseende perioden 2016-01-01-2016-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad representant för () intygar dels att denna kopia av årsredovisningen stämmer överens med originalet, dels att

Läs mer

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För.

Årsredovisning. Österåkers Montessori Ek.För. Årsredovisning för Österåkers Montessori Ek.För. 769602-4020 Räkenskapsåret 2013 2 (11) Styrelsen för Österåkers Montessori Ek.För. får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning för Barnens Framtid

Årsredovisning för Barnens Framtid 1 Årsredovisning för Barnens Framtid 802467-1573 Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Barnens Framtid 3 Org.nr 802467-1573 Ekonomisk översikt Ekonomisk översikt 2017 2016 Verksamhetsintäkter 416 501 736

Läs mer

Årsredovisning Tillväxt Motala AB

Årsredovisning Tillväxt Motala AB Årsredovisning Tillväxt Motala AB Räkenskapsår 2014-01-01-2014-12-31 1 (9) Årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Tillväxt Motala AB avger härmed

Läs mer

Uppdragsbreven uppdaterade till FAR:s senaste mallar / Revisionsberättelserna uppdaterade för Registrerat trossamfund

Uppdragsbreven uppdaterade till FAR:s senaste mallar / Revisionsberättelserna uppdaterade för Registrerat trossamfund Revision 2018.2 Eivor Bonder - Produktchef Revision Välkommen till en ny version av Revision, 2018.2. Nytt i denna version är främst: Uppdaterade Uppdragsbrev enligt FAR:s senaste mallar samt 3 uppdaterade

Läs mer

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874

Årsredovisning. för. Fjällbete i Åredalens ek förening 769608-9874 1(7) Årsredovisning för Fjällbete i Åredalens ek förening 76968-9874 Styrelsen får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 212-1-1-212-12-31. Innehållsförteckning Sida

Läs mer

Företagarna Stockholms stad service AB

Företagarna Stockholms stad service AB Årsredovisning för Företagarna Stockholms stad service AB Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Företagarna Stockholms stad service AB Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Företagarna Stockholms

Läs mer

Årsredovisning. Örebrovind Nr 1 Kooperativ Ekon. Förening

Årsredovisning. Örebrovind Nr 1 Kooperativ Ekon. Förening Årsredovisning för Örebrovind Nr 1 Kooperativ Ekon. Förening 769601-1571 Räkenskapsåret 2016 1 (7) Styrelsen för Örebrovind Nr 1 Kooperativ Ekon. Förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Visma Koncern. Ekonomilösningar som du vill ha det

Visma Koncern. Ekonomilösningar som du vill ha det Visma Koncern Ekonomilösningar som du vill ha det Välkommen till Visma Koncern För att ge dig en överblick av programmets funktioner presenterar vi på följande sidor hur det är uppbyggt och fungerar. Tips

Läs mer

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening

Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Årsredovisning för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Fjällbete i Åredalen Ekonomisk förening 1(8) Förvaltningsberättelse Styrelsen för Fjällbete i Åredalen Ekonomisk

Läs mer

Ekonomikonferens Nytt regelverk med anledning av BFN:s Allmänna råd 2010:1. BFN:s K-projekt K1 Ideella föreningar K3 Ideella föreningar

Ekonomikonferens Nytt regelverk med anledning av BFN:s Allmänna råd 2010:1. BFN:s K-projekt K1 Ideella föreningar K3 Ideella föreningar Ekonomikonferens Nytt regelverk med anledning av BFN:s Allmänna råd 2010:1 BFN:s K-projekt K1 Ideella föreningar K3 Ideella föreningar K - Projekten Bokföringslagen Förenklat årsbokslut enligt BFNAR 2010:01

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF)

Årsredovisning. Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) Årsredovisning för Stockholms funktionshindrades fiskeförening (SFFF) 802417-2812 Räkenskapsåret 2009 11 11 2010 12 31 Org.nr 802417-2812 1 (8) Styrelsen för Stockholms funktionshindrades fiskeförening

Läs mer

GKS Drift AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning:

GKS Drift AB. Årsredovisning för Räkenskapsåret Fastställelseintyg. Innehållsförteckning: Årsredovisning för GKS Drift AB Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4

Läs mer

Årsredovisning. Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening

Årsredovisning. Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening Årsredovisning för Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening 753300-2189 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Matskärens Avloppsanläggning Ek. Förening, med säte i Lycke, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Hålabäcks Värmeförening ek för. Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisningen En sanning med variation

Årsredovisningen En sanning med variation Årsredovisningen En sanning med variation Bokföringsnämndens K-projekt Sedan 2004 arbetar bokföringsnämnden med att ta fram fyra kategorier av samlade regelverk (K1, K2, K3 och K4). När regelpaketen är

Läs mer

Årsredovisning. Suseboparken Parkerings AB

Årsredovisning. Suseboparken Parkerings AB Årsredovisning för Suseboparken Parkerings AB 556781-9221 Räkenskapsåret 2014 1 (5) Styrelsen för Suseboparken Parkerings AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är

Läs mer

Årsredovisning. Sörmjöle IT Ekonomisk förening

Årsredovisning. Sörmjöle IT Ekonomisk förening Årsredovisning för 769608-6433 Räkenskapsåret 2016 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB 1 (8) Årsredovisning för Skellefteå Golf AB 556437-5797 Räkenskapsåret 2017 2 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Skellefteå Golf AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning Brf Samson 16

Årsredovisning Brf Samson 16 Årsredovisning Brf Samson 16 Räkenskapsår 2016-01-01-2016-12-31 1 (9) Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen för Brf Samson 16 avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Övergång till K2 2014-11-25

Övergång till K2 2014-11-25 Övergång till K2 Övergång till K2 1 Innehåll Introduktion 1 Det första året med K2 2 Korrigering i ingående balans 2 Tillgångar, skulder och avsättningar som inte får redovisas 2 Tillgångar, skulder och

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. XX AB Org.nr 000000-0000. för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31

ÅRSREDOVISNING. XX AB Org.nr 000000-0000. för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31 ÅRSREDOVISNING XX AB Org.nr för räkenskapsåret Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot intygar härmed att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer med originalet, samt att resultat- och balansräkningen

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015 05 01 2016 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Föräldrakooperativet Mini-Giraffen

Föräldrakooperativet Mini-Giraffen Årsredovisning för Föräldrakooperativet Mini-Giraffen Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5 Underskrifter

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (6) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten Föreningen har

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Skeppsbyggaren

Bostadsrättsföreningen Skeppsbyggaren Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Skeppsbyggaren Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter

Läs mer

Årsredovisning för. Lisa AB Räkenskapsåret

Årsredovisning för. Lisa AB Räkenskapsåret Årsredovisning för 555555-5555 Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i intygar härmed dels att denna kopia av årsredovisningen överensstämmer med originalet,

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (8) Styrelsen för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor, SEK. Förvaltningsberättelse Verksamheten Allmänt om verksamheten Föreningen har

Läs mer

Nyheter i Norstedts Revision 2010.1

Nyheter i Norstedts Revision 2010.1 Nyheter i Norstedts Revision 2010.1 Eivor Bonder Produktchef Välkommen till en ny version av Norstedts Revision. Nedan kan du läsa om vad som är nytt eller rättat i version 2010.1. Den största nyheten

Läs mer

Årsredovisning. Eskilstuna Ölkultur AB

Årsredovisning. Eskilstuna Ölkultur AB Årsredovisning för Eskilstuna Ölkultur AB 556688-0026 Räkenskapsåret 2017 2 (9) Styrelsen och verkställande direktören för Eskilstuna Ölkultur AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017.

Läs mer

BRF Frithiof 5. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

BRF Frithiof 5. Årsredovisning för Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för BRF Frithiof 5 Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Sveriges Affärsreseförening AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Kållands Bredband Ekonomisk förening

Årsredovisning. Kållands Bredband Ekonomisk förening Årsredovisning för Kållands Bredband Ekonomisk förening 769625-1177 Räkenskapsåret 2014 1 (7) Styrelsen för Kållands Bredband Ekonomisk förening får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014.

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

Sanda Västergarn Fiber Ekonomisk förening

Sanda Västergarn Fiber Ekonomisk förening 1(8) Årsredovisning Styrelsen för får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i hela kronor

Läs mer

Årsredovisning. När Golfklubb

Årsredovisning. När Golfklubb 1(10) Årsredovisning Styrelsen för får härmed lämna sin redogörelse för föreningens utveckling under räkenskapsåret 2018-01-01 - Om inte annat särskilt anges, redovisas alla belopp i hela kronor (sek).

Läs mer

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion Årsredovisning Resultat och Balansräkning Bokföring eller Redovisning Bokföring Notera affärshändelser på olika konton. Sker löpande under bokföringsåret Redovisning Sammanställning, och värdering av företagets

Läs mer

Årsredovisning. Ullersund- / Öboängens Vattenförening ek. förening

Årsredovisning. Ullersund- / Öboängens Vattenförening ek. förening Årsredovisning för Ullersund- / Öboängens Vattenförening ek. förening 769613-6725 Räkenskapsåret 2011 1 (7) Styrelsen för Ullersund- / Öboängens Vattenförening ek. förening får härmed avge årsredovisning

Läs mer

PelletsFörbundet i Sverige Ek. för.

PelletsFörbundet i Sverige Ek. för. Årsredovisning för PelletsFörbundet i Sverige Ek. för. Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5 Noter till balansräkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2017

Årsredovisning för räkenskapsåret 2017 1(13) Carlborgsons Gård/Västanviks folkhögskola Ekonomisk förening Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2017 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

/?,-dy::? /7 -{:f-ha-h-äj-&iflglähg aj:- L c-'1 ;,;- -e /' Årsredovisning. ? ;-/e_;?f'?f. Turkduvan Fastigheter i Sala Aktiebolag.

/?,-dy::? /7 -{:f-ha-h-äj-&iflglähg aj:- L c-'1 ;,;- -e /' Årsredovisning. ? ;-/e_;?f'?f. Turkduvan Fastigheter i Sala Aktiebolag. Inkom Bolaqsverxe Årsredovisning för Turkduvan Fastigheter i Sala Aktiebolag 556654-9779 Räkenskapsåret 216-5-1-217-4-3 Fastställelseintyg Undertecknad styrelseledamot i Turkduvan Fastigheter i Sala Aktiebolag

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsförening Bydalen 1

Årsredovisning. Bostadsrättsförening Bydalen 1 Årsredovisning för Bostadsrättsförening Bydalen 1 769620-3939 Räkenskapsåret 2014 1 (9) Styrelsen för Bostadsrättsförening Bydalen 1 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen

Läs mer

Årsredovisning. The Natural Step International

Årsredovisning. The Natural Step International Årsredovisning för 802409-2358 Räkenskapsåret 2016 01 01 2016 12 31 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Tilläggsupplysningar

Läs mer