PROSPEKT 27 JANUARI 2003

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROSPEKT 27 JANUARI 2003"

Transkript

1 PROSPEKT 27 JANUARI 2003 Hockey och fotboll sida vid sida - det är en av tankarna bakom arenasatsningen. Södertälje är en av Sveriges allra främsta idrottsstäder. Inte minst gäller det lagidrotterna där vi bland annat har ett hockeylag i elitserien, ett fotbollslag i toppen av superettan och ett basketlag som spelade SM-final så sent som i fjol. Hockeyn har en bra men sliten arena. Basketen klarar sin vardag men behöver en bättre och större anläggning för att kunna växa. Fotbollen däremot behöver en ny arena 2005 för att få licens att spela i de högsta serierna. Södertälje kommun har därför avsatt 40 miljoner kronor till en ny elitfotbollsarena och nya träningsplaner. En arbetsgrupp med representanter för fotbollsalliansen och kommunen har funnit att den mest lämpliga platsen för en ny arena är omedelbart söder om Scaniarinken. Det ger bland annat stora synergieffekter för driften och möjlighet att utnyttja gemensamma faciliteter. En arenalösning för framtiden.

2 Södertälje söker en helhetslösning Södertälje kommun tror att möjligheterna att hitta en konstruktiv, kreativ och ekonomiskt hållbar lösning ökar om en framtida partner får chansen att ta fram en totallösning där även kommersiella nyttigheter finns med. Vi tror till och med att fotbollens behov av en ny arena och nya träningsplaner har större möjlighet att bli verklighet om en byggherre eller en annan partner inte enbart behöver inrikta sig på en fotbollsanläggning. I den upphandling som Södertälje kommun härmed bjuder in till ska därför den eller de som vill bygga, presentera en helhetslösning inklusive finansiering. Förslaget kan omfatta olika typer av kommersiella lokaler och ska omfatta en ny elitfotbollsarena, nya träningsplaner, nya isytor och en upprustning av Scaniarinken. Vi efterlyser med andra ord något helt nytt både när det gäller innehåll och finansiering och är därför beredda att pröva olika lösningar och vägar för att förverkliga visionen om Södertälje Sportcenter. Det kan också vara intressant att diskutera exploatering och byggnation även av andra delar kring Wasa trafikplats eller i andra delar av Södertälje kommun. Ett centrum för upplevelser Området vid Geneta fungerar redan i dag delvis som ett upplevelsecentrum med Scaniarinken, Södertäljes Gocartcenter och Södertälje Golfklubb. Närheten till sjön Måsnaren ger också goda möjligheter till rekreation och motion. Inom kort etableras ytterligare en golfbana Wasa Golf. I området finns också en växande handel med Coop och snart Ica Maxi. Marknadsundersökningar har visat att detta är ett köpcentrum även för Nykvarnsborna och stora delar av Södermanland. Läget vid E 20 är gynnsamt med stora parkeringsytor och ovanligt goda möjligheter till exponering. Södertälje kommun vill att området utvecklas ytterligare. Förutom en fotbollsarena är en rad nya anläggningar och aktiviteter tänkbara: Hotell och konferens i regionen finns ett ökat behov av hotellrum. Ytor för utställningar kanske i samarbete med andra mässarrangörer. Konserter och evenemang förutsättningarna för en eventarena ska inte överdrivas, men de finns. Kontor och butikslokaler till exempel sportgrossister och specialbutiker. Friskvård, gym. Nöjes- och upplevelseetablissemang kanske äventyrslek. Kanslilokaler för föreningar och klubbar. Restauranger både för alla anställda som kommer att arbeta i området och för en stor mängd besökare. Basket i Scaniarinken är inget nytt - SM-final i fjol och EM väntar i augusti. Assyriska är ett av landets 20 bästa fotbollslag och måste ha en elitarena.

3 Redan idag finns det mycket att göra i och runt Scaniarinken. Med Södertälje Sportcenter blir detta ett stort och närmast komplett upplevelseområde Oktober i Scaniarinken ibland? Visst, det är vårt största kulturhus. Hemmaplan för Södertälje SK och Mankan Nilsson. Men publikutrymmena är dåliga och slitna.

4 Södertälje Sportcenter - som mycket väl kan heta något helt annat när det är klart - omfattar en ny elitfotbollsarena (på den här skissen för åskådare), nya träningsrinkar och en upprustad Scaniarinken. Och kanske hotell, butiksgalleria, restauranger, gym, kanslilokaer, kontor. Här ska man också kunna komplettera Stockholm som mässtad, arrangera kongresser och större konferenser och till och med vara platsen för konserter och kulturevenemang. Parkeringarna måste också förbättras och göras mer tillgängliga med hjälp av gångbroar. Något mycket mer än en hockeyrink Den första prioriteringen är en ny fotbollsarena. Även om en anbudsgivare föreslår en annan lösning än vad som framgår av inbjudan måste detta krav tillgodoses. Fotbollsarenan måste stå klar till vårsäsongen 2005 i en sådan skepnad att den uppfyller Svenska Fotbollsförbundets, Fifas och Uefas krav. I en första etapp föreslås en publikkapacitet på sittplatser och i en framtid bör det vara möjligt att bygga ut arenan för åskådare. Den ska ha konstgräs. Huvudläktaren ska, förutom moderna lokaler för spelare, ledare och funktionärer, innehålla attraktiva publikutrymmen I förslaget ska ingå ett tränings- och matchområde på Genetafältet med fyra fullstora planer. För Scaniarinken gäller modernisering inte

5 Skiss: CHRISTER HAGMAN och en elitfotbollsarena... minst av ljud, ljus och informationssystem och väsentligt förbättrade publikutrymmen. Dessutom två ytterligare isytor, varav en med mindre mått, en s k Canadarink. Däremot tror Södertälje SK inte att Scaniarinken ska förvandlas till en lyxarena med loger enligt samma koncept som Löfbergs Lila Arena eller Kinnarps Arena. För att Södertälje SK ska få behålla sin elitserielicens måste Scaniarinken inom några få år uppfylla nya villkor vad gäller till exempel TVlänkar och elektronik. Södertälje Sportcenter ska utrustas så att anläggningen kan användas för andra sporter (framförallt basket) och dessutom fungera som en evenemangsarena lämplig för musik, teater, cirkus, uppvisningar, kongresser, etc.

6 Överlåtelse av annan mark Trots lågkonjunkturen utvecklas och växer Södertälje. Arbetslösheten är lägre än i Stockholms stad och våra företag växer så det knakar. Mest ökar AstraZeneca, som för närvarande har anställda och med ett investeringsprogram på 7 miljarder i Södertälje. Även Scania och en stor del av våra medelstora och mindre företag har en positiv utveckling. Södertälje behöver därför inte bara en nytt sportcenter. Vi vill bygga mer, både bostäder och nya ytor för företag och handel. Som en del av idé- tävlingen för Södertälje Sportcenter är vi därför öppna för att pröva även annan byggnation. Vi har till exempel mark klar för bostäder i mycket attraktiva lägen nära grönska, Saltsjön, kanalen och Mälaren. Det finns goda möjligheter att förtäta i stadskärnan och kanske kan marken för någon av de befintliga idrottsanläggningarna användas till annat när Södertälje sportcenter förverkligas. Kort sagt vi vill utveckla och bygga ut Södertälje och är beredda att pröva olika möjligheter för att förverkliga detta. Södertälje ligger vackert vid Mälaren och Saltsjön med berg på båda sidor kanalen. Södertälje Sportcenter ger en exploatör chansen att tillsammans med kommunen ytterligare utveckla planerna på bostäder och andra byggen. Förslag om långsiktigt ägande Slutligen ingår långsiktigt ägande och förvaltande av Södertälje Sportcenter som en väsentlig del av projektet. Detta kan ske på olika sätt, till exempel genom att exploatören äger och driver anläggningen. Eller att anläggningen eller delar av den hyrs ut till kommunen. Även andra lösningar kommer att beaktas. Kommunen är öppen för förslag till långsiktiga och ekonomiskt intressanta lösningar för såväl kapital- som driftskostnader.

7 Tidsplan, anbud och handlingar En preliminär tidsplan har upprättats för projektet där avsikten är att elitfotbollsarenan skall vara klar för spel under senare delen av våren Detta innebär att kommunstyrelse och kommunfullmäktige behöver ta beslut i ärendet senast i samband med sammanträdena i oktober respektive november. Upphandlingen kommer att ske enligt Lagen om offentlig upphandling. Den kommer att genomföras i två steg. Det första steget innebär att upphandlingen annonseras och presumtiva anbudsgivare erbjuds att anmäla sitt intresse för att delta i upphandlingen. Anbudsansökan ska vara inlämnad senast 10 mars. I det andra steget kommer kommunen, utifrån ett antal fastställda krav, att välja ut ett antal anbudsgivare som får möjlighet att delta i den fortsatta upphandlingen. Denna del beräknas vara klar i början av juni. Anbudsform och förutsättningar för upphandlingen framgår av anbudshandlingar som kan rekvireras från Södertälje kommun Kommunledningskontoret Upphandlingssektionen Att Anders Kuylser E:post: anders.kuylser@sodertalje.se SÖDERTÄLJE Anbudsansökan skall lämnas, senast den på i anbudshandlingarna angiven adress. Kontaktpersoner och adresser Frågor och synpunkter kan ställas till följande personer inom respektive område: Einar Schuch, samhällsbyggnadschef, , einar.schuch@sodertalje.se Anders Kuylser, upphandlingschef, , anders.kuylser@sodertalje.se Torbjörn Neiman, kultur- och fritidschef, , torbjörn.neiman@sodertalje.se Lotta Lindstam, stadsarkitekt, , lotta.lindstam@sodertalje.se Bosse Wedlund, idrottschef, , bosse.wedlund@sodertalje.se Christer Hagman, arkitekt, , christer.hagman@telia.com Torkel Öste, Fastighetskonsult Torkel Öste AB, , torkel@fto.se Lars Pihl, Södertälje fotbollsallians, , lars.pihl@ihs.se Jan Buckhöj, Södertälje Sportklubb, , jan@sodertaljesk.se Zeki Bisso, Assyriska, , zeki.bisso@telia.com Özcan Melkemichel, Syrianska, P-O Fahlander, Södertälje Basketbollklubb, , perolof.fahlander@taxistockholm.se Lars Björkvall, informationschef, , lars.bjorkvall@sodertalje.se Anders Lago, kommunstyrelseordf, , anders.lago@sodertalje.se

8 Södertälje Sportcenter ger en unik chans att skapa gemenskap mellan Södertäljebor med olika bakgrund och bygga broar mellan olika idrotter. En investering för framtiden Södertälje behöver en ny elitfotbollsarena. Våra två elitlag i fotboll, Assyriska och Syrianska, kan inte spela på de anläggningar som finns idag. Men kommunen klarar inte en elitfotbollsarena på egen hand, våra 40 miljoner till investeringen räcker inte till den moderna arena Södertälje och fotbollslagen behöver. Vi måste därför hitta en partner som själv ser möjligheten till en god investering. Det är därför frågan växt från att handla om en fotbollsarena till en vision om ett helt sportcenter. Vi tror att ett större projekt där även kommersiella satsningar och byggnationer kan vägas in är mer attraktiv för en exploatör än enbart möjligheten att få bygga en fotbollsarena. Denna utveckling ska inte kosta skattebetalarna mer än vad den ursprungliga idén kostar. Tvärtom är tanken att detta ska bli en bättre affär för Södertälje och dess invånare. Men Södertälje Sportcenter är samtidigt något mer än ett antal arenor och byggnader. Går det som vi tror och hoppas blir det här en ordentlig satsning på framtiden av ett format vi inte sett på mycket länge. Södertälje är en stad där många har sina rötter i ett annat land. Det gör staden och kommunen rik och stark i många avseenden. Men det har också inneburit segregation och utanförskap. Här har idrotten en unik möjlighet. I Södertälje är det ett faktum att idrotten förbrödrar. Tusentals infödda Södertäljebor håller tummarna för Assyriska och tillsammans med Syrianska lockar fotbollen en växande skara barn och ungdomar både till träningsplanerna och elitmatcherna. I Scaniarinken utgör personer med utländsk bakgrund en allt större andel och Södertälje SK satsar hårt på att rekrytera och utbilda hockeyspelare med invandrarbakgrund. Med fotbollens entré vid Scaniarinken kommer integrationen och samarbetet av uppenbara skäl att påskyndas. Hockeyn och fotbollen kommer i vissa avseenden att växa ihop känslomässigt vilket minskar segregationen och till och med kan skapa en ny gemenskap. Södertälje Sportcenter är därför mycket mer än en ny idrottsarena. Vi vet från andra håll att EU stöder den sortens satsningar och vi kommer att anstränga oss hårt för att få stöd från bl a EU. Lyckas vi med det kommer det ytterligare att stärka de ekonomiska förutsättningarna för verksamheten. I Södertälje finns alla möjligheter. Anders Lago, kommunstyrelsens ordförande

Möten som utvecklar staden.

Möten som utvecklar staden. Möten som utvecklar staden. Redan på 40-talet insåg boråsarna att det behövdes ett speciellt hus för möten. Därför byggdes ett stort möteshus av framsynta invånare. Byggnaden har sedan använts flitigt,

Läs mer

Kommunen kom överens med föreningarna inom Arenastaden att dessa skulle bli ägare av sina respektive arenor.

Kommunen kom överens med föreningarna inom Arenastaden att dessa skulle bli ägare av sina respektive arenor. Vision Arenastaden Arenastaden i Växjö är ett centrum för idrott, utbildning, ledarskap och evenemang och skapar möten mellan människor. Med så många arenor i nära anslutning till varandra, där 15 olika

Läs mer

Bakgrund. Omsättningen har varit ungefär r 25 mkr/år. r. nare - har ingen annan lagidrott påp

Bakgrund. Omsättningen har varit ungefär r 25 mkr/år. r. nare - har ingen annan lagidrott påp Borås s Arena Bakgrund IF Elfsborg är r ett klassiskt fotbollslag i Sverige. Nummer 5 i Allsvenska Maratontabellen. (Göteborg, Malmö AIK och Norrköping ligger före) f Senaste 10 åren har Elfsborg placerat

Läs mer

260 Slutrapport Stiga Sports Arena Eskilstuna i Munktellstaden (KSKF/2018:315)

260 Slutrapport Stiga Sports Arena Eskilstuna i Munktellstaden (KSKF/2018:315) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-11-27 Sida 1(1) 260 Slutrapport Stiga Sports Arena Eskilstuna i Munktellstaden (KSKF/2018:315) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Slutrapporten

Läs mer

ALTERNATIV FÖR UTVECKLING AV STOCKHOLMS STADION

ALTERNATIV FÖR UTVECKLING AV STOCKHOLMS STADION STADSLEDNINGSKONTORET STABEN SID 1 (10) 2009-03-25 pm ALTERNATIV FÖR UTVECKLING AV STOCKHOLMS STADION SID 2(10) INNEHÅLLSFÖRTECKNING SIDA Inledning...3 Historik...3 Stadens arbete med arenafrågor...4 Utgångspunkter

Läs mer

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum

Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum ) Datum 2017-01-04 1 (5) Markanvisning Stora Torget i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro

Läs mer

Intresseanmälan skapa en resort i Kungens kurva

Intresseanmälan skapa en resort i Kungens kurva Intresseanmälan skapa en resort i Kungens kurva Kungens kurva Delta i utvecklingen av Kungens kurva som destination välkommen med din intresseanmälan att skapa Skandinaviens modernaste resort Varje år

Läs mer

Västra Hamnen. Yteffektivt. Modernt. Malmö. Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10

Västra Hamnen. Yteffektivt. Modernt. Malmö. Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10 Västra Hamnen Yteffektivt Modernt Malmö Propellergatan 1 / Västra Varvsgatan 10 LOKaLEn BÄSTA LÄGET I VÄSTRA HAMNEN! Kontorsyta 800-3 450 kvm Antal arbetsplatser Ca 70-350 Mitt i blickfånget har vi kvarteret

Läs mer

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum

Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Nilsson-tomten i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Plan och projekt växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Plan och projekt

Läs mer

Motion av Kristedemokraternas fullmäktigegrupp "Utred kommunens framtida ägande av idrottsanläggningar"

Motion av Kristedemokraternas fullmäktigegrupp Utred kommunens framtida ägande av idrottsanläggningar 1 (4) TJÄNSTESKRIVELSE 2015-02-10 Kultur- och fritidskontoret Kultur- och fritidsnämnden Motion av Kristedemokraternas fullmäktigegrupp "Utred kommunens framtida ägande av idrottsanläggningar" Dnr: 14/36

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

Växjös ambitioner som idrottskommun

Växjös ambitioner som idrottskommun Växjö Varför Växjö? Kombination av en mycket stark elitverksamhet, bra stöd till ungdomsidrotten samt moderna arenor. Arenautvecklingen har skapats tillsammans med näringslivet. Linnéuniversitetet - viktig

Läs mer

Svar på motion från Metin Hawsho (fp) med rubriken"anlägg en konstgräsplan i Hovsjö" Dm KS07/378-826

Svar på motion från Metin Hawsho (fp) med rubrikenanlägg en konstgräsplan i Hovsjö Dm KS07/378-826 Södertälje kommun Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2008-10-24 194 Svar på motion från Metin Hawsho (fp) med rubriken"anlägg en konstgräsplan i Hovsjö" Dm KS07/378-826 Sammanfattning av ärendet Metin

Läs mer

Nytt kontorsläge! Kolonnvägen 14. ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV. ulriksdal.se

Nytt kontorsläge! Kolonnvägen 14. ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV ULRIKSDAL EN STADSDEL FÖR AKTIVARE LIV. ulriksdal.se I den nya stadsdelen Ulriksdal i Solna bygger vi framtidens kontor. Allt från bästa skyltläge längs med E4:an till kontor med utmärkt kommunikationsläge intill Ulriksdals pendeltågsstation. I stadsdelen

Läs mer

SSK:S VISION OCH FRAMTID ÅTERTÅGET SÄTILA SK 2028

SSK:S VISION OCH FRAMTID ÅTERTÅGET SÄTILA SK 2028 SSK:S VISION OCH FRAMTID ÅTERTÅGET SÄTILA SK 2028 DAGS FÖR ÅTERTÅGET Sätila SK är en förening som funnits och verkat i Sätila sedan 1928. Inom den fina klubben finns mycket tradition och föreningens storlek

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 24 november 2015 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 67-73 ande Jonas Lövgren (M) ordförande Ingemar Einarsson (C) 67-68 Dzenita Abaza (S)

Läs mer

En förhandstitt på Uppsalas nya mötesplats.

En förhandstitt på Uppsalas nya mötesplats. En förhandstitt på Uppsalas nya mötesplats. 2017 1909 påbörjades bygget. 2015 togs beslutet. byggdes den ursprungliga idrottsplatsen. 10 2020 50 meter från arenans östra entréer flyter Fyrisån. kommer

Läs mer

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik

8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik 1 (8) 8:27 Kulturhus i Örnsköldsvik Sammanfattning av förslaget om att bygga ett nytt kulturhus 2 (8) Den här rapporten är ett förslag på hur ett nytt kulturhus i Örnsköldsvik kan se ut. Det ska vara Sveriges

Läs mer

Kultur- och fritidskontorets tjänsteskrivelse daterad 2013-10-19. Medborgarförslag "Pelarsal vid Södertälje hamn".

Kultur- och fritidskontorets tjänsteskrivelse daterad 2013-10-19. Medborgarförslag Pelarsal vid Södertälje hamn. 1 (3) 2013-10-19 Tjänsteskrivelse Kontor Kultur- och fritidskontoret Handläggare Anders Lerner 08-523 068 32 Anders.lerner@sodertalje.se Kultur- och fritidsnämnden Medborgarförslag Pelarsal vid Södertälje

Läs mer

Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden

Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden 2014-09-25 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE 2014/140-041 KFKS 2014/240-041 Fritidsnämnden Investeringsbeslut och sammanställning tertial 2 år 2014 fritidsnämnden Förslag till beslut Fritidsnämnden föreslår kommunfullmäktige

Läs mer

Samverkansöverenskommelser för elitidrott

Samverkansöverenskommelser för elitidrott Kommunstyrelsen Datum 1 (6) Kommunledningskontoret KSKF/2013:456 KLK Kommunikation Eva Norberg, 016-710 16 92 Samverkansöverenskommelser för elitidrott Förslag till beslut 1. För samverkansavtal med elitidrott

Läs mer

Praktikfall - Västerås badanläggningar

Praktikfall - Västerås badanläggningar Praktikfall - Västerås badanläggningar Ägar- och driftansvar olika former med dess för- och nackdelar Idrottschef Stefan Brandberg, Västerås Stad & Projektledare för konceptet Kokpunkten med Actionbadet

Läs mer

Framtidsplan för Skrylle

Framtidsplan för Skrylle Kommunkontoret Tjänsteskrivelse 1 (7) Ekonomiavdelningen Gunilla Welander Kommunstyrelsen gunilla.welander@lund.se Framtidsplan för Skrylle Sammanfattning Skrylleområdet är Lunds största natur- och fritidsområde.

Läs mer

Samhällsförvaltningen Fritids riktlinjer ska syfta till att fördela tider som finns att tillgå i Härnösands kommuns idrottsanläggningar så rättvist

Samhällsförvaltningen Fritids riktlinjer ska syfta till att fördela tider som finns att tillgå i Härnösands kommuns idrottsanläggningar så rättvist Samhällsförvaltningen Fritids riktlinjer ska syfta till att fördela tider som finns att tillgå i Härnösands kommuns idrottsanläggningar så rättvist som möjligt. I så stor utsträckning det går skall vi

Läs mer

Linköpings nya arena - Beslutsprocessen kring den

Linköpings nya arena - Beslutsprocessen kring den Linköpings Universitet. Institutionen för ekonomisk och industriell utveckling. Statsvetenskap 1. Delkurs 3: Det svenska politiska systemet. Linköpings nya arena - Beslutsprocessen kring den Johannes Carlsson,

Läs mer

Policydokument för svensk fotbolls agerande i konstgräsfrågan

Policydokument för svensk fotbolls agerande i konstgräsfrågan Policydokument för svensk fotbolls agerande i konstgräsfrågan Svenska Fotbollförbundets styrelse beslutade 2007 att tillsätta en projektgrupp för att utarbeta ett förslag till policydokument för svensk

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark del av Kurveröd 1:2 Inbjudan till markanvisning för del av Kurveröd 1:2, Uddevalla kommun Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka

Läs mer

Överlåtelse av COOP Arena med träningshallar till Luleå Hockey

Överlåtelse av COOP Arena med träningshallar till Luleå Hockey Kommunfullmäktige 2007-12-17 320 675 Kommunstyrelsen 2007-12-17 240 573 Arbets- och personalutskottet 2007-12-03 259 557 Dnr 07.775-82 deckf30 Överlåtelse av COOP Arena med träningshallar till Luleå Hockey

Läs mer

Medlemskap Partnerskap Elitidrott Uppsala

Medlemskap Partnerskap Elitidrott Uppsala KOMMUNLEDNINGSKONTORET STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Jo Linder Roger Sten Larsson Datum 2016-01-25 Diarienummer KSN-2014-0036 IFN-2014-0030 Kommunstyrelsen Idrotts- och fritidsnämnden Medlemskap

Läs mer

Idrottspolitiskt program för Falköpings kommun

Idrottspolitiskt program för Falköpings kommun Idrottspolitiskt program för Falköpings kommun Beachhallen Antaget av kommunfullmäktige den 30 mars 2015, 28 Innehållsförteckning Inledning... 3 Idrotten är en samhällsresurs... 4 Idrottsrörelsens verksamhetsidé...

Läs mer

Idrottens finansiering 2006

Idrottens finansiering 2006 Idrotts-Sverige 22.000 idrottsföreningar Halva befolkningen mellan 7-70 år är medlem i en idrottsförening. (3,5 miljoner) Två miljoner aktiva varav 7000 elitidrottare. 500.000 ideella ledare I lagen skolas

Läs mer

Är du den vi söker för att tillsammans utveckla Arenabyn? arenabyn.se rörelsen i centrum

Är du den vi söker för att tillsammans utveckla Arenabyn? arenabyn.se rörelsen i centrum Är du den vi söker för att tillsammans utveckla Arenabyn? Idéskiss ver. 1.3 DÄR DRÖMMAR BLIR TILL VERKLIGHET Arenabyn i Östersund är redan idag en mötesplats för träning, företagande och nöje. Arenabyn

Läs mer

Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden

Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden Ljus Effektiv Fin utsikt mot vattnet Värtahamnen Norra Djurgårdsstaden Hangövägen 25, plan 4-5 (3-4), 365-735 kvm LOKALEN Lokal fördelat på två plan med interntrappa Kontorsyta 365-735 kvm Antal arbetsplatser

Läs mer

STUDENTERNAS kvm konstgräs kvm golv och mattor som du själv väljer.

STUDENTERNAS kvm konstgräs kvm golv och mattor som du själv väljer. STUDENTERNAS 7 140 kvm konstgräs. 13 000 kvm golv och mattor som du själv väljer. Uppsala bygger som aldrig förr. Nu bygger vi något som aldrig byggts förr i Uppsala. Uppsala växer från stor stad till

Läs mer

Ny arena för idrottsverksamhet KIFAB Arena

Ny arena för idrottsverksamhet KIFAB Arena TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Lolita Persson 2016-05-09 KFN 2016/0115 förvaltningschef Kultur- och fritidsnämnden Ny arena för idrottsverksamhet KIFAB Arena Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

KARLSTAD VÄXER -ARENAUTVECKLING

KARLSTAD VÄXER -ARENAUTVECKLING KARLSTAD VÄXER -ARENAUTVECKLING Karlstad växer och står inför den största stadsomvandlingen i modern tid. Ett resecentrum blir navet för allt resande och Karlstad centrum öppnas upp mot nya stadsdelar.

Läs mer

^j^- y/^f/z^'^ studieresa USA 28 mars - 4 april 2009. Sport och kultur som motor i utveckling av stadsmiljöer

^j^- y/^f/z^'^ studieresa USA 28 mars - 4 april 2009. Sport och kultur som motor i utveckling av stadsmiljöer ^j^- y/^f/z^'^ studieresa USA 28 mars - 4 april 2009 Sport och kultur som motor i utveckling av stadsmiljöer Lördag den 28 mars kom vi till ett soligt Kalifornien. Besöket var planerat till en hel vecka

Läs mer

Övertagande av äganderätten till samt driftansvar för Sunderby ishall

Övertagande av äganderätten till samt driftansvar för Sunderby ishall Kommunfullmäktige 2009-10-26 161 380 Kommunstyrelsen 2009-10-12 190 507 Arbets- och personalutskottet 2009-09-14 185 398 Dnr 09.543-825 oktkf11 Övertagande av äganderätten till samt driftansvar för Sunderby

Läs mer

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo

INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo 2018-05-31 INBJUDAN till anbudstävling för exploateringsområdet Västertorpskogen i Rimbo Bild 1. Ortofoto över området. Norrtälje kommun bjuder in till lämnade av anbud för uppförande av bostäder med en

Läs mer

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010

Satsa på Eslöv. Kultur - fritid - framtid. Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Satsa på Eslöv Kultur - fritid - framtid Mål för Kultur- och fritidsnämnden t.o.m. 2010 Godkänt av Kultur- och fritidsnämnden 2008-02-07 samt antaget av kommunfullmäktige 2008-04-28 Att välja Eslöv Eslöv

Läs mer

Forsgårdens Golfklubb. underlag till marknads- & aktivitetsplan 2008-2011

Forsgårdens Golfklubb. underlag till marknads- & aktivitetsplan 2008-2011 Forsgårdens Golfklubb underlag till marknads- & aktivitetsplan 2008-2011 Vision 2011 Vision Forsgården- En helhetsupplevelse i svensk toppklass för alla golfare Våra nyckelord i vår strävan att uppnå visionen

Läs mer

Datum 2014-02-06. Motion av Kristin Lilieqvist (MP) om socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart boende

Datum 2014-02-06. Motion av Kristin Lilieqvist (MP) om socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart boende KS 14 5 MARS 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Juhlin Henrik Datum 2014-02-06 Diarienummer KSN-2013-0826 Kommunstyrelsen Motion av Kristin Lilieqvist (MP) om socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart

Läs mer

Övertagande av äganderätten till samt driftansvar för Sunderby ishall

Övertagande av äganderätten till samt driftansvar för Sunderby ishall Kommunstyrelsen 2009-10-12 190 507 Arbets- och personalutskottet 2009-09-14 185 398 Dnr 09.543-825 oktkf11 Övertagande av äganderätten till samt driftansvar för Sunderby ishall Bilaga: Kalkyl färdigställande

Läs mer

Syfte SBBK-modellen. påverkas positivt

Syfte SBBK-modellen. påverkas positivt 2016-12-11 Syfte SBBK-modellen SBBK vill vara en förebild inom svensk idrott och ta ett stort samhällsansvar i Södertälje det uppdraget har vi gett oss själva! SBBK vill generera fler aktiva utövare och

Läs mer

Handläggare. Inga-Lena Palmgren 08-523 038 60. inga-lena.palmgren@sodertalje.se

Handläggare. Inga-Lena Palmgren 08-523 038 60. inga-lena.palmgren@sodertalje.se södertälje U kommun l (2) 2014-06-26 Tjänsteskrivelse Kontor Social-och omsorgskontoret Handläggare Inga-Lena Palmgren 08-523 038 60 inga-lena.palmgren@sodertalje.se Äldreomsorgsnämnden Kommundelsnämnderna

Läs mer

Stockholmsarenan. Program för en ny multifunktionsarena i Globenområdet, Johanneshov. Remiss. Markanvisning till Stockhome Fastighetsförvaltning AB.

Stockholmsarenan. Program för en ny multifunktionsarena i Globenområdet, Johanneshov. Remiss. Markanvisning till Stockhome Fastighetsförvaltning AB. 00-- DNR E00--06 Karl Ingelstam Ytterstad Telefon: 0-0 6 karl.ingelstam@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 00-- Stockholmsarenan. Program för en ny multifunktionsarena i Globenområdet, Johanneshov.

Läs mer

Workshop Norra Tyresö Centrum

Workshop Norra Tyresö Centrum 8 1 2 1 3 1 0 2 Workshop ställning Samman Workshop Norra Tyresö Centrum Workshopen genomfördes den 18 december 2013 i Tyresö centrum. Frågan som ställdes i inbjudan till de femtiontal exploatörer och berörda

Läs mer

Datum 2012-02-06. att notera att frågan om en trafikövningsplats vid Rörken bör prövas utifrån kommersiella villkor, samt

Datum 2012-02-06. att notera att frågan om en trafikövningsplats vid Rörken bör prövas utifrån kommersiella villkor, samt KS 14 7 MARS 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Malmberg Jan Nilsson Christoffer Datum 2012-02-06 Diarienummer KSN-2008-0676 Kommunstyrelsen Trafikövningsplats vid Rörken Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Datum att Uppsala kommun ska ingå som medlem i partnerskapet Elitidrott Uppsala , enligt bilaga

Datum att Uppsala kommun ska ingå som medlem i partnerskapet Elitidrott Uppsala , enligt bilaga KS 9 5 MARS 2014 KOMMUNLEDNINGSKONTORET KONTORET FÖR SAMHÄLLSUTVECKLING Handläggare Jo Linder Roger Larsson Sten Datum 2014-02-17 Diarienummer KSN-2014-0036 IFN-2014-0030 Kommunstyrelsen Idrotts- och fritidsnämnden

Läs mer

Yttrande till Konkurrensverket: Nationalarena i bowling

Yttrande till Konkurrensverket: Nationalarena i bowling Malmö stad Fritidsförvaltningen Handläggande avd: Administrativa avdelningen Ärende nr: 6 Datum: 2012-04-10 Ärende: Yttrande till Konkurrensverket: Nationalarena i bowling Sammanfattning: Konkurrensverket

Läs mer

Langsgatan 4. - Ledig kontorslokal 530-200m 2

Langsgatan 4. - Ledig kontorslokal 530-200m 2 Langsgatan 4 - Ledig kontorslokal 530-200m 2 Kontorslokal i Centralt och Attraktivt Område Objektet Kontorslokal om 530 kvm i expanderande område med gångavstånd till stadskärnan, tågstationen och Rinmansparken.

Läs mer

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning

Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Fyra gånger Nolia. Mässor Konferens Event Uthyrning Kreativitet Personlighet Mässor Konferens Event Uthyrning Lust Nyskapande När människor och idéer möts. Det är då det händer. Tankar utbyts, erfarenheter

Läs mer

E-förslag: Upprustning Ljungvalla Idrottsplats Ärende 5 BN 2018/242

E-förslag: Upprustning Ljungvalla Idrottsplats Ärende 5 BN 2018/242 E-förslag: Upprustning Ljungvalla Idrottsplats Ärende 5 BN 2018/242 Sida 4 av 129 Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-10-05 Dnr: BN 2018/242 Bildningsnämnden Upprustning Ljungvalla Idrottsplats Ljungvalla Tennis

Läs mer

Klara, färdiga, gå. Akademiska Hus bygger friidrottshall vid Campus Valla

Klara, färdiga, gå. Akademiska Hus bygger friidrottshall vid Campus Valla Klara, färdiga, gå Akademiska Hus bygger friidrottshall vid Campus Valla I vår vision om ett levande campus finns plats för allt från undervisning och forskning till konst och idrott. Med den nya friidrottshallen

Läs mer

Idrottsprogram för god folkhälsa

Idrottsprogram för god folkhälsa Idrottsprogram för god folkhälsa Vision 2030 är en ledstjärna för kommunens långsiktiga utveckling. Den beskriver hur vi vill att det ska vara i Kungsbacka kommun år 2030. I Kungsbacka vill vi ha ett rikt

Läs mer

JÖNKÖPING. Event & Sport Center ROSENLUND

JÖNKÖPING. Event & Sport Center ROSENLUND JÖNKÖPING Event & Sport Center ROSENLUND Allt inom 500 meter Vi vågar påstå att Rosenlundsområdet vid Elmia i Jönköping är unikt. Finns det någon 500 m annan plats i Sverige där möjligheterna till sport

Läs mer

Öppen planlösning Gemensam reception. Konferensanläggning. i huset. Nacka Strand. Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm

Öppen planlösning Gemensam reception. Konferensanläggning. i huset. Nacka Strand. Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm Konferensanläggning i huset Öppen planlösning Gemensam reception Nacka Strand Augustendalsvägen 7, pl 5, 830 kvm LOKALEN Effektiv kontorslokal i ett plan Kontorsyta 830 kvm Antal arbetsplatser 49 Välkommen

Läs mer

Södertälje och omvärlden

Södertälje och omvärlden Uppdrag från kommunstyrelsen Bostäder, affärer, restauranger, parkeringsplatser Båtliv i Maren Se över exploateringsgraden Ta bättre vara på Marens vatten Fritidsbåtar slussas genom Maren Översyn av trafikfrågorna

Läs mer

KUNGENS KURVA. Diagonalen 1

KUNGENS KURVA. Diagonalen 1 KUNGENS KURVA Diagonalen 1 Kungens Kurva Kungens Kurva är inte bara ett av Sveriges snabbast växande handelsområden, det är även den största handelsplatsen i hela Skandinavien. I området finns totalt 230

Läs mer

GUIDE BUTIKSEVENT EASTON DAY

GUIDE BUTIKSEVENT EASTON DAY GUIDE BUTIKSEVENT EASTON DAY NYA EASTON UTVECKLAR DIN AFFÄR >> >> Easton Hockey har en relativt kort men framgångsrik historia på hemkontinenten Nordamerika. Framgången har nåtts tack vare ett starkt fokus

Läs mer

Studiestartsstöd - ett nytt rekryterande studiestöd Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 30 september 2016

Studiestartsstöd - ett nytt rekryterande studiestöd Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 30 september 2016 PM 2016:148 RIII (Dnr 110-956/2016) Studiestartsstöd - ett nytt rekryterande studiestöd Remiss från Utbildningsdepartementet Remisstid den 30 september 2016 Borgarrådsberedningen föreslår att kommunstyrelsen

Läs mer

INBJUDAN TILL MARKANVISNING

INBJUDAN TILL MARKANVISNING INBJUDAN TILL MARKANVISNING för byggnation på kommunal mark Ljungs-Kärr 1:214 Inbjudan till markanvisning för Ljungs-Kärr 1:214 Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera

Läs mer

Topfloor med skyltläge i Solna Solna Access

Topfloor med skyltläge i Solna Solna Access Topfloor med skyltläge i Solna Solna Access Sundbybergsvägen 1, hus C plan 10, 530 kvm LOKALEN Kontor med skyltläge Kontorsyta 530 kvm Antal arbetsplatser 30-35 Adress Sundbybergsvägen 1 Topfloor; På eget

Läs mer

- samverkan mellan kommunen och näringslivet för ett klimatsmart centrum med förbättrad kommunal och kommersiell service samt fler bostäder

- samverkan mellan kommunen och näringslivet för ett klimatsmart centrum med förbättrad kommunal och kommersiell service samt fler bostäder 1 (5) 2010-07-02 Anders Johansson (S) Kommunalråd 08-591 260 01 073-663 87 85 anders.johansson@sigtuna.se Nya Märsta Centrum - samverkan mellan kommunen och näringslivet för ett klimatsmart centrum med

Läs mer

Utmed södra långsidan mot Storgatan finns vårdcentral och gym.

Utmed södra långsidan mot Storgatan finns vårdcentral och gym. Ishockeyarena Hockeyarenan VIDA Arena ägs och drivs av Växjö Lakers Fastighets AB, som ägs av klubben Växjö Lakers HC. Arenan var färdig till hemmapremiären i Elitserien den 17 september 2011. En ny träningshall

Läs mer

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum

Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum ) 1 (5) Markanvisning Magasinsgatan i Sunne centrum Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org nr Sunne kommun Miljö,plan och bygg växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 1.Miljö,plan och

Läs mer

Ansökan från Degerfors IF

Ansökan från Degerfors IF Ekonomiavdelningen Madelene Hedström 0586-482 67 madelene.hedstrom@degerfors.se TJÄNSTESKRIVELSE 2016-11-01 Ert datum Kommunstyrelsen Referens KS 00211-2016 Er referens 1(5) Ansökan från Degerfors IF Förslag

Läs mer

Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena

Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena Lägesrapport för Arenastaden och Friends Arena Januari - Mars 2012 Arenastaden med Friends Arena i Solna är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt. De tre bolag som utvecklar stadsdelen Arenabolaget

Läs mer

Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30 m fl på Norrmalm till AMF Pensionsförsäkring AB

Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30 m fl på Norrmalm till AMF Pensionsförsäkring AB Dnr Sida 1 (9) 2016-03-16 Handläggare Karin Lindgren Gardby 08-508 266 26 Till Exploateringsnämnden 2016-04-14 Markanvisning för bostäder, centrum, handel och kontor och inom fastigheten Trollhättan 30

Läs mer

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306.

Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Inbjudan till markanvisning för Henån 1:412 och del av 1:306. Henån är kommunens största samhälle och erbjuder ett brett utbud av offentlig och kommersiell service, goda kommunikationer och närhet till

Läs mer

En arena tusen möjligheter

En arena tusen möjligheter En arena tusen möjligheter Arena Sveriges största multiarena för idrott, upplevelser och möten Vi fyller varje arrangemang med energi, kreativitet och positiva minnen. Vare sig du är förening, företag,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs

Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs Kultur- och fritidspolitisk plan för Höganäs Vision, mål, inriktning, prioriteringar och handlingsplan för att Spela samman! Visionen Spela samman! Vår vision för vår verksamhet är att den ska bidra till

Läs mer

Stockholms. stolthet. Sedan Business group

Stockholms. stolthet. Sedan Business group Stockholms stolthet Sedan 1891 Business group .. foreningen Djurgårdens Idrottsförening är Sveriges mest framgångsrika idrottsförening. Representanter för Djurgårdens IF har tagit 37 olympiska medaljer

Läs mer

Kommunstyrelsen och idrotts- och fritidsnämnden behandlar ärendet vid sammanträden den 10 februari respektive den 17 februari.

Kommunstyrelsen och idrotts- och fritidsnämnden behandlar ärendet vid sammanträden den 10 februari respektive den 17 februari. Uplinlue STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Larsson Sten 2016-01-25 IFN-2014-0030 Idrotts- och fritidsnämnden Partnerskap Elitidrott Uppsala Förslag till beslut Idrotts- och fritidsnämnden

Läs mer

Motion av Markus Lagerquist (M) om ett kommunalt idrottslyft för alla

Motion av Markus Lagerquist (M) om ett kommunalt idrottslyft för alla KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per (KLK) Malmgren Jan (SBF) Datum 2017-05-09 Diarienummer KSN-2016-0472 Kommunstyrelsen Motion av Markus Lagerquist (M) om ett kommunalt idrottslyft för alla

Läs mer

Extern medfinansiering. bergfjord & ivarson arkitekter ab en del av Tengbomgruppen ab

Extern medfinansiering. bergfjord & ivarson arkitekter ab en del av Tengbomgruppen ab RAPPORT Uppdraget: Extern medfinansiering vid överbyggnad av Tingvalla isstadion Nuvarande förslag Campus-området Idrotten kan på ett mycket bra sätt samverka inom vårt förslag till campusområde. I direkt

Läs mer

Succén är tillbaka! Välkommen till Folksams LedarCamp

Succén är tillbaka! Välkommen till Folksams LedarCamp Succén är tillbaka! Välkommen till Folksams LedarCamp Vem vill du skicka till LedarCamp? Våra hjärtan klappar för unga ledare Folksam är inte vilket försäkringsbolag som helst. Vi är idrottens försäkringsbolag

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar

Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar Kommunstyrelsen 2008-06-05 150 389 Arbets- och personalutskottet 2008-06-02 146 348 Dnr 07.775-82 junikf18 Omprövning av principöverenskommelse med Luleå Hockey angående Coop Arena med träningshallar Bilagor:

Läs mer

Igångsättningstillstånd - Kunskapsparken, Brunnshög

Igångsättningstillstånd - Kunskapsparken, Brunnshög Kommunkontoret Tjänsteskrivelse 1 (5) Ledningen Eva Rydén Dalman +46463595839 eva.dalman@lund.se Kommunfullmäktige Igångsättningstillstånd - Kunskapsparken, Brunnshög Sammanfattning På tekniska nämndens

Läs mer

Tunafastigheter i Eskilstuna AB Besöksadress: Björksgatan 9, 632 21 Eskilstuna Telefon: 016-12 00 65 info@tunafastigheter.se

Tunafastigheter i Eskilstuna AB Besöksadress: Björksgatan 9, 632 21 Eskilstuna Telefon: 016-12 00 65 info@tunafastigheter.se Tunafastigheter i Eskilstuna AB Besöksadress: Björksgatan 9, 632 21 Eskilstuna Telefon: 016-12 00 65 info@tunafastigheter.se - Tunafastigheter i Eskilstuna AB Besöksadress: Björksgatan 9, 632 21 Eskilstuna

Läs mer

Prislista för kommunala lokaler och anläggningar 2015

Prislista för kommunala lokaler och anläggningar 2015 Prislista för kommunala lokaler och anläggningar 2015 2015-01-01 Piteå kommuns idrottsanläggningar och samlingslokaler Kultur, park och fritid har uppdraget att tillgodose behovet av anläggningar och lokaler

Läs mer

1$} i laaa 3. Verksamhetsplan juniorer WASA GK 2014

1$} i laaa 3. Verksamhetsplan juniorer WASA GK 2014 1$} i laaa 3 Verksamhetsplan juniorer WASA GK 2014 VERKSAMHETSIDÉ Wasa Golf erbjuder barn och ungdomar unik golfskola: en chans att lära sig golf, ta del av golfens positiva egenskaper inom bl.a. inom

Läs mer

Motala kommun genom dess bndningsnämnd, org.nr 212000-2817 ("kommunen") 591 86 Motala

Motala kommun genom dess bndningsnämnd, org.nr 212000-2817 (kommunen) 591 86 Motala NYTTJ AN DERATTS AVTAL Parter: Motala Idrottspark AB, org.nr 556849-1913 ("MIPAB") Box 48, 591 21 Motala Bildningsnämnden 2013-08- 2 8 Ämnrin nr,.,..,, "-ih! nr. r

Läs mer

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Jo Linder Roger Nilsson Bjervner Åsa Datum 2016-11-18 Diarienummer KSN-2016-2405 Kommunstyrelsen Förslag till taxor och avgifter inom idrotts-och fritidsnämndens område

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Gunilla Åström (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp)

Beslutande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl. Jonas Löhnn (mp) Bengt Sundström (fp) KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2006-12-12 257 Tid 8.30-9.20 Plats Stadshuset Omfattning 261-267 ande Göran Häggfors (m) ordförande Birgitta Elfström (s) Bertil Dahl

Läs mer

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling

Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING. Granskningshandling Datum 2013-10-14 1 (7) Detaljplan för del av fastigheterna Hissmon 1:226, 1:278 och 1:231, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress

Läs mer

Svar på medborgarförslag - Bygg en liten fotbollsplan för barn att leka på i Fröslunda

Svar på medborgarförslag - Bygg en liten fotbollsplan för barn att leka på i Fröslunda Kultur och fritidsnämnden 2017-12-21 Kultur- och fritidsförvaltningen Förvaltningskontoret KFN/2017:287 Sara Nordlund 1 (2) Kultur och fritidsnämnden Svar på medborgarförslag - Bygg en liten fotbollsplan

Läs mer

Inriktningsbeslut gällande SGA Fastigheter AB:s modernisering av Ericsson Globe

Inriktningsbeslut gällande SGA Fastigheter AB:s modernisering av Ericsson Globe Stadsledningskontoret Stockholms Stadshus AB Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2017-11-22 Ärende 14 Handläggare SLK: Ebba Agerman Telefon: 08-508 29 790 Stadshus AB: Peter Dahlberg Telefon: 08-508 29 323 Till

Läs mer

Motion av Stefan Hanna och Anne Lennartsson (båda C) om särskild satsning på Almunge

Motion av Stefan Hanna och Anne Lennartsson (båda C) om särskild satsning på Almunge upetifi STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Larsson Sten 2017-03-31 IFN-2017-0074 Idrott- och fritidsnämnden Motion av Stefan Hanna och Anne Lennartsson (båda C) om särskild satsning

Läs mer

Funkisglädje, svar på motion (KD)

Funkisglädje, svar på motion (KD) Tjänsteskrivelse 1 (5) Omsorgs- och äldreförvaltningen Anders Petersson 2018-03-08 Dnr ON 2017-549 Dnr KS 2017-500 Omsorgsnämnden Funkisglädje, svar på motion (KD) Förslag till omsorgsnämndens beslut 1.

Läs mer

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014

Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Annette Andersson 2014-03-19 KS 2014/0177 Kommunstyrelsen Ansökan om delfinansiering av evenemanget Kulturfestival 2014 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Inbjudan till markanvisning

Inbjudan till markanvisning Inbjudan till markanvisning Uddevalla kommun vill med denna inbjudan undersöka intresset för att exploatera mark för bostäder vid Skidgatan i stadsdelen Fasseröd och bjuder därför in till markanvisning.

Läs mer

Maskinhallen Från Projektering till Byggnation

Maskinhallen Från Projektering till Byggnation Från Projektering till Byggnation Av: Martin Lindén, Ågesta GK 2006-05-07 Sammanfattning: Behovet av större och bättre planerade maskinhallar är idag stort på många golfklubbar. Antalet maskiner och aggregat

Läs mer

Måluppfyllelse Resecentrum Mark och Exploatering

Måluppfyllelse Resecentrum Mark och Exploatering Måluppfyllelse 2018 Resecentrum Mark och Exploatering Innehåll 1 Uppfyllelse av uppdrag 3 2 Efterlevnad av det fastställda kommunala ändamålet 3 3 Efterlevnad av de kommunala befogenheterna 3 4 Efterlevnad

Läs mer

instämma i och bekräfta motionärens beskrivning av Valhallabadets aktuella status och poängtera anläggningens omfattande renoveringsbehov

instämma i och bekräfta motionärens beskrivning av Valhallabadets aktuella status och poängtera anläggningens omfattande renoveringsbehov Sammanträdesdatum Ärende nr. 2016-08-22 6.8 Handläggare Lars Erik Gustafson 031-368 43 16 Styrelsen Got Event AB Yttrande till kommunstyrelsen över motion från David Lega (KD) om uppdrag till Liseberg

Läs mer

Riktlinjer för kommunala markanvisningar i Österåkers Kommun

Riktlinjer för kommunala markanvisningar i Österåkers Kommun Tjänsteutlåtande 0 Österå Samhällsbyggnadsförvaltningen Linnéa Faming Datum 2015-05-20 Dnr KS 2015/0223-253 Till Kommunstyrelsen Riktlinjer för kommunala markanvisningar i Österåkers Kommun Beslutsförslag

Läs mer

teaterkonferens.vastervik.se

teaterkonferens.vastervik.se Västerviks Teater & Konferens ligger mitt i skärgårdsstaden Västervik - helt nära restauranger, nöjen, hotell, resecentrum och parkering. Hos oss bokar du möten, konferenser och evenemang för upp till

Läs mer