(KS/2014: ) Stabsavdelningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "12-15 164 (KS/2014:517-003) Stabsavdelningen"

Transkript

1 1/7 Beslutad: Kommunfullmäktige Gäller fr o m: Myndighet: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2015: Ersätter: Arvodesreglemente beslutad av kommunfullmäktige (KS/2014: ) Stabsavdelningen Ansvarig: Arvodesreglemente Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda Allmänna bestämmelser 1 Förtroendevalda som omfattas av bestämmelserna Med förtroendevalda avses i dessa bestämmelser ledamöter och ersättare i fullmäktige, nämnder, utskott, beredningar och kommundelsråd samt revisorer. Bestämmelserna omfattar inte sådana uppdrag där kommunen på grund av statliga eller andra föreskrifter har att utse representanter, till exempel uppdrag i regionförbund, bolagsstyrelser och föreningar eller som nämndeman. Arvoden med mera 2 Månadsarvoden Av bilaga 2 framgår att för vissa uppdrag utgår ett månadsarvode. Förtroendevald kan aldrig få ett sammanlagt fast månadsarvode som överstiger 80 procent av riksdagsmannaarvodet. Förtroendevalda vars månadsarvode uppgår till 40 procent eller mer av riksdagsmannaarvodet har utöver månadsarvodet endast rätt till reseersättning och traktamente enligt 7 vid fullgörande av de uppdrag som månadsarvodet avser. De förtroendevalda som får ett månadsarvode motsvarande 20 procent eller mer av riksdagsmannaarvodet för uppdrag som ordförande eller vice ordförande i fullmäktige eller nämnd har inte rätt till arvode enligt 5 för sammanträden

2 m.m. som hänför sig till det uppdrag som månadsarvodet avser. Däremot har sådana förtroendevalda rätt till ersättning för kostnader enligt För andra kommunala uppdrag än det som månadsarvodet avser gäller samma rätt till arvode enligt 4 som för övriga förtroendevalda. Förtroendevalda vars månadsarvode understiger 40 procent av riksdagsmannaarvodet och som inte är ordförande eller vice ordförande i fullmäktige eller nämnd, har rätt till arvode enligt 5 samt ersättning enligt Om en förtroendevald, som enligt bilaga 2 får månadsarvode, på grund av sjukdom eller annat förhinder inte kan fullgöra sitt uppdrag under tid som överstiger en månad ska arvodet minskas i motsvarande mån. För förtroendevalda vars månadsarvode uppgår till 32 procent av riksdagsmannaarvodet eller mer gäller Strängnäs kommuns riktlinjer om omställningsstöd och pension för förtroendevalda eller pensionsbestämmelserna enligt Pensionsreglemente för kommunala förtroendevalda, PBF, eller tidigare reglemente. De omfattas även av grupplivförsäkringen för anställda TGL-KL. Dessa förtroendevalda har också rätt till ledighet som motsvarar semester för anställda hos kommunen med motsvarande ålder utan att arvodet reduceras. Ledigheten ska förläggas på sådant sätt att uppdraget kan fullgöras. För förtroendevalda vars månadsarvode uppgår till lägre än 32 procent av riksdagsmannaarvodet gäller endast de avsnitt som gäller pension i Strängnäs kommuns riktlinjer om omställningsstöd och pension för förtroendevalda och inte de avsnitt som gäller omställningsstöd. 3 2/7 Månadsarvode vid majoritetsskifte enligt 4 kap 10 a kommunallagen För förtroendevald vars månadsarvode uppgår till 40 procent eller mer av riksdagsmannaarvode och som tvingas avgå på grund av majoritetsskifte under pågående mandatperiod gäller följande: Från tidpunkten då hans eller hennes förtroendeuppdrag upphör, det vill säga då val av nya ledamöter och ersättare har förrättats eller när en ny nämndorganisation träder i kraft, och en månad framåt, ska kommunen ersätta den förtroendevalde. Ersättningen ska motsvara den ersättning som skulle ha utgått om han eller hon hade haft kvar sitt förtroendeuppdrag. För tiden därefter utgår ekonomiskt omställningsstöd om förutsättningar för detta är uppfyllda.

3 3/7 4 Beredskap Beredskap innebär att förtroendevald på sin fritid måste vara tillgänglig för att kunna fatta beslut, till exempel omedelbart omhändertagande enligt LVU. Beredskapsersättning betalas ut enligt bilaga 1 punkt 8. Ersättning enligt 5 ska utgå för beslut enligt 6 LVU och 13 LVM, som fattas av förtroendevald i beredskap. 5 Arvoden för sammanträden med mera Förtroendevalda som deltar i sådana sammanträden med mera som anges i 6, har rätt till arvode enligt bilaga 1 punkt 1. Undantag finns för förtroendevalda som uppbär månadsarvode och som omfattas av 2. Förtroendevald, som har rätt till arvode enligt denna paragraf har rätt till arvode för faktisk restid. Ersättning utgår enligt bilaga 1 punkt 7. Arvode för restid betalas endast för resa till och från sammanträde med mera som anges i 6, som uppgår till minst 10 km enkel resa. 6 Ersättningsberättigade sammanträden med mera Tjänstgörande ledamöter och ersättare samt andra förtroendevalda som medgetts närvarorätt har rätt till ersättning enligt bestämmelserna i 5-11 för deltagande vid sådana sammanträden med mera som anges i punkterna A-L och som har direkt samband med det kommunala förtroendeuppdraget. A. Sammanträden med kommunfullmäktige, fullmäktigeberedning, kommunstyrelsen och övriga nämnder, nämndutskott och nämndberedningar (ersättare som inte tjänstgör medges inte ersättning i utskotts/beredningssammanträde). B. Sammanträden med utredningskommittéer, projektgrupper och arbetsgrupper. C. Protokollsjustering, då särskild tid och plats bestämts. D. Konferens, informationsmöte, studiebesök, uppdrag som kontaktperson, studieresa, kurs eller liknande, som rör kommunal angelägenhet. E. Förhandling och förberedande överläggning inför förhandling med motpart till kommunen.

4 4/7 F. Överläggning med företrädare för annat kommunalt organ än det den förtroendevalde själv tillhör. G. Sammankomst med kommunalt samrådsorgan/intressentsammansatt organ. H. Överläggning med kommunchef, kontorschef eller annan ansvarig tjänsteman. I. Presidiemöte i nämnd eller utskott. J. Besiktning eller inspektion. K. Överläggning med utomstående myndighet eller organisation. L. Beslut enligt 6 LVU eller 13 LVM som fattas i beredskap. För att ersättning ska utgå enligt ovan nämnda punkter A-L erfordras att den förtroendevaldas deltagande sker vid protokollfört sammanträde. För att ersättning ska utgå vid andra tillfällen fordras beslut om deltagande av nämnd eller ordförande. Ersättning för kostnader med mera 7 Reseersättning och traktamente Förtroendevald har rätt till reseersättning, traktamente och resetillägg på motsvarande sätt som kommunens anställda. Ersättning utgår vid sammanträde och uppdrag inom kommunen om avståndet från den förtroendevaldas folkbokföringsadress eller hans/hennes arbetsplats till sammanträdesplatsen överstiger fem kilometer. Ersättning för resekostnader och traktamente vid sammanträde eller uppdrag utom kommunen utgår på motsvarande sätt som för kommunens anställda. Ersättning betalas ut enligt bilaga 1 punkt 4.

5 5/7 8 Förlorad arbetsinkomst Förtroendevalda har rätt till ersättning för arbetsinkomst som förlorats på grund av deltagande i sådan aktivitet som anges i 5. I förlorad arbetsinkomst får även inräknas annan tid än direkt arvodesgrundande tid (till exempel restid, tid för klädbyte, förberedelsetid, dock ej inläsningstid) som kan anses skäligt med hänsyn till omständigheterna. Förtroendevalda, till exempel egna företagare, som kan påvisa förlorad arbetsinkomst men där beloppet inte kan anges vid tidpunkten för sammanträdet eller motsvarande kan i stället få ersättning efter den inkomst den förtroendevalde anmält till försäkringskassan. Ersättning för förlorad arbetsinkomst utbetalas med styrkt belopp, dock högst med det belopp som anges i bilaga 1 punkt 2. Förtroendevald, som samtidigt är anställd som arbetstagare i kommunen får inte ersättning för förlorad arbetsinkomst i sin kommunala anställning. Sådan förtroendevald bibehåller i ställer sina ordinarie löneförmåner vid ledighet för uppdrag enligt dessa bestämmelser. 9 Förlorade semesterförmåner Förtroendevald har rätt till ersättning enligt bilaga 1 punkt 3 för semesterförmån som förlorats på grund av uppdrag som omfattas av dessa bestämmelser. 9 a Förlorade pensionsförmåner För fritidspolitiker i kommunen gäller att denne har rätt till skälig ersättning för förlorad tjänstepension. Ersättningen utgörs av en årlig avgift motsvarande 4,5 procent av den sammanlagda ersättningen för förlorad arbetsförtjänst som betalats ut under året. Anmärkning: Före år 2008 är procentsatsen 4 procent och under åren är procentsatsen 4.25 procent och från och med år 2010 är procentsatsen 4,5 procent. Den förtroendevalde ska kunna visa att förtroendeuppdraget medfört minskad pensionsavgift, men storleken på förlusten behöver inte styrkas. Den förtroendevalde ska ansöka om ersättning senast i januari månad, året efter det år förlusten hänför sig till. Ersättningen betalas ut kontant i februari månad.

6 Ersättning för uppdragstid före 1 januari 2007 har förtroendevalda som förlorat pensionsintjänande rätt till ersättning med faktiskt förlorat belopp under förutsättning att detta belopp kan styrkas på ett för kommunen godtagbart sätt. Begäran om ersättning ska göras senast i samband med, eller inom två år, efter pensioneringen. Ersättningen betalas ut som ett engångsbelopp. Förtroendevalda som bedriver aktiv egen näringsverksamhet får istället för ovanstående schabloniserade kompensation, ersättning för faktisk pensionsförlust under förutsättning att beloppet kan styrkas på ett för kommunen godtagbart sätt. Begäran om ersättning ska göras senast i januari månad året efter det år förlusten hänför sig till. Ersättningen betalas ut som ett engångsbelopp. 6/7 10 Barntillsyn Förtroendevalda har rätt till ersättning enligt bilaga 1 punkt 5 för styrkta kostnader för barntillsyn, som uppkommit vid fullgörandet av uppdrag som omfattas av dessa bestämmelser. Ersättningen gäller endast för tillsyn av barn som då kostnaden uppstod ännu inte fyllt 10 år. Ersättning kan medges för tillsyn av äldre barn vid särskilda skäl. 11 Vård och tillsyn av familjemedlem Förtroendevalda har rätt till ersättning enligt bilaga 1 punkt 6 för styrkta kostnader för vård och tillsyn av funktionshindrad eller svårt sjuk familjemedlem som vistas i den förtroendevaldas bostad, om kostnaden uppkommit vid fullgörandet av uppdrag som omfattas av dessa bestämmelser. Ersättning utges inte för tillsyn som utförts av familjemedlem eller annan närstående. 12 Övriga kostnader Förtroendevald kan efter prövning beviljas ersättning för andra kostnader om den förtroendevalde kan visa att särskilda skäl funnits för dessa kostnader.

7 7/7 Gemensamma bestämmelser 13 Skälighet, tolkning och tillämpning Arvoden och ersättningar enligt ovan ska i de fall tveksamheter uppstår bedömas utifrån vad som kan anses skäligt med hänsyn till omständigheterna. Tolkning och tillämpning av dessa bestämmelser och riktlinjer om omställningsstöd och pension för förtroendevalda avgörs av valberedningen. 14 Hur ersättning begärs Arvode enligt 5 avseende protokollförda sammanträden utbetalas automatiskt utan att den förtroendevalde behöver vidta några särskilda åtgärder. Arvode för andra aktiviteter (exempelvis kurser och konferenser) måste den förtroendevalde själv begära genom att lämna erforderliga uppgifter till förvaltningen. För traktamente med mera enligt 7 måste den förtroendevalde notera erforderliga uppgifter i närvarolista (exempelvis reseersättning till och från sammanträdet) eller lämna reseräkning till förvaltningen. För ersättning enligt 7-11 måste den förtroendevalde begära ersättning och styrka sina kostnader eller förluster genom intyg, kvitto eller dylikt. Förlorad semesterförmån ska begäras senast två år efter dagen för sammanträdet eller motsvarande till vilken semesterförlusten hänför sig. Övriga ersättningar enligt dessa bestämmelser ska begäras senast ett år efter dagen för det sammanträde eller motsvarande till vilket ersättningen/kostnaden hänför sig. 15 Utbetalning Arvode för sammanträde med mera utbetalas månadsvis i efterskott. Ersättning för förlorad pensionsförmån utbetalas månadsvis, årsvis eller som ett engångsbelopp efter det att styrkt uppgift lämnats. Månadsarvode till hel- eller deltidsengagerad förtroendevald enligt bilaga 2 utbetalas månadsvis på samma sätt som gäller för kommunens anställda. Ersättning enligt övriga punkter utbetalas som ett engångsbelopp efter det att den förtroendevalde lämnat styrkt uppgift om förlusten och, där så erfordras, valberedningen prövat och beviljat aktuell ersättning.

8 Arvodesreglemente bilaga /1 Bilaga 1 Arvoden för sammanträden 1. Arvoden Per påbörjad halvtimme Mer än 8 timmar Sammanträden m.m. enligt 6 punkt A-L 70 kr kr Ersättningsnivåer i övrigt 2. Förlorad arbetsinkomst Belopp Ersättning betalas med styrkt belopp eller enligt anmäld inkomst hos Högst 260 kronor per timme eller kronor försäkringskassan enligt 8 per dag 3. Förlorad semesterlön Belopp Ersättning betalas ut med styrkt belopp Högst det belopp som följer av AB Resersättning och traktamente Belopp Ersättning betalas ut med styrkt belopp Samma regler som för kommunanställda. 5. Barntillsyn Belopp Ersättning betalas ut med styrkt belopp Högst 110 kronor per timme. 6. Vård och tillsyn av familjemedlem Belopp Ersättning betalas ut med styrkt belopp. Högst 110 kronor per timme. 7. Restid Belopp 70 kronor per påbörjad halvtimme. 8. Beredskapsersättning Belopp 10 kronor per påbörjad timme. 1 AB = Allmänna Bestämmelser (Kollektivavtal för anställda i kommuner och landsting)

9 Arvodesreglemente bilaga /2 Bilaga 2 Månadsarvoden till hel- och deltidsengagerade förtroendevalda Följande förtroendevalda får ett fast månadsarvode som beräknas som andel (procent) av aktuellt månatligt riksdagsmannaarvode ( kr år 2014). Enligt 2 arvodesreglementet kan en förtroendevald aldrig få ett sammanlagt fast månadsarvode som överstiger 80 procent av riksdagsmannaarvodet. 1. Månadsarvoden kommunfullmäktige, kommunstyrelse samt nämnder Organ Ordförande 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande Kommunfullmäktige Kommunstyrelse Överförmyndarnämnd Barn- och utbildningsnämnd Samhällsbyggnadsnämnd Kultur- och fritidsnämnd Socialnämnd Teknik- och servicenämnd Månadsarvodering kommunalråd Kommunalråd 80 Kommunalråd 80 Oppositionsråd Varav ene erhåller 40 procent som andre vice ordförande i Kommunstyrelsen och den andre 40 procent som oppositionsråd.

10 2/2 3. Månadsarvodering gruppledare Parti Mandat Andel Moderaterna (M) Socialdemokraterna (S) Sverigedemokraterna (SD) 6 15 Centern (C) 4 15 Miljöpartiet (MP) 4 15 Vänsterpartiet (V) 3 15 Folkpartiet (FP) 2 10 Kristdemokraterna (KD) 2 10 Strängnäspartiet (SP) 2 10 Mariefredspartiet (MFP) Månadsarvoden övriga Organ Ordförande 1:e vice ordförande 2:e vice ordförande Valberedning Personalutskott Kommunrevision Valnämnd Avser procentuell arvodering per förtroendevald (inte endast ordförande). 3 Endast valår.

Regler om ersättning till förtroendevalda i Strängnäs kommun

Regler om ersättning till förtroendevalda i Strängnäs kommun 1/8 Beslutad när: 2018-12-17 KF 209 Beslutad av Diarienummer: Ersätter: Gäller för: Gäller fr o m: 2019-01-01 Gäller t o m: Dokumentansvarig: Uppföljning: Kommunfullmäktige KS/2016:201-003 Arvodesreglemente

Läs mer

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN 2015-2018 Fastställd av kommunfullmäktige 2014-06-24 235 med ändring 2014-12-16 235 BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN

Läs mer

ARVODESREGLEMENTE Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda

ARVODESREGLEMENTE Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda ARVODESREGLEMENTE Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda Hofors kommun reviderad av KF 62/2013-06-10 Reviderad av KF 81/2013-09-16 Arvodesreglementet gäller från och med 2014-01-01 1

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Ersätter Utbytt den Sign 1:1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna 1 Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda som avses i 4 kap 1 kommunallagen (1991:900). För förtroendevalda

Läs mer

Bestämmelser. om arvoden och andra ersättningar. till förtroendevalda i. Lysekils kommun

Bestämmelser. om arvoden och andra ersättningar. till förtroendevalda i. Lysekils kommun Bestämmelser om arvoden och andra ersättningar till förtroendevalda i Lysekils kommun Antagna av kommunfullmäktige 2008-12-18, 191 Bestämmelser om arvoden och andra ersättningar till förtroendevalda i

Läs mer

Regler om arvoden och andra ersättningar för förtroendevalda

Regler om arvoden och andra ersättningar för förtroendevalda Valberedningen ORDFÖRANDEFÖRSLAG Dnr KS/2016:201-003 1/2 om arvoden och andra ersättningar för förtroendevalda Förslag till beslut Valberedningen förslår kommunfullmäktige besluta att 1. anta förslag till

Läs mer

Reglemente för ekonomiska ersättningar för förtroendevalda i Melleruds kommun

Reglemente för ekonomiska ersättningar för förtroendevalda i Melleruds kommun Reglemente för ekonomiska ersättningar för förtroendevalda i Melleruds kommun Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2019, 118. Gäller från och med den 1 november 2019 Innehållsförteckning Förtroendeuppdrag

Läs mer

Arvodesreglemente med bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda i Marks kommun

Arvodesreglemente med bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda i Marks kommun Sida 1(9) Arvodesreglemente med bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda i Marks kommun Förtroendevalda som omfattas av bestämmelserna 1 Med förtroendevalda avses i dessa bestämmelser

Läs mer

Bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i Valdemarsviks kommun

Bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i Valdemarsviks kommun Bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i Valdemarsviks kommun Fastställda av kommunfullmäktige 2015-06-01, 48. 1. Allmänna bestämmelser 2. Ersättningsformer 3. Ersättningsberättigade

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Bestämmelser om ekonomiska ersättningar mm till förtroendevalda i Mora kommun Gäller fr o m 2007-01-01 2006-11-15 Sida 1/8 Dnr 2006/66 101 Beslut i kommunfullmäktige 2006-11-27 106 Allmänna bestämmelser

Läs mer

BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER 6:04:1-10 TILL FÖRTROENDEVALDA

BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER 6:04:1-10 TILL FÖRTROENDEVALDA BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER 6:04:1-10 TILL FÖRTROENDEVALDA Fastställda av kommunfullmäktige 2006-08-29, 70 med ändring 2006-11-28, 100 o 106, att gälla fr o m 2007-01-01 samt ändring 2010-12-21,

Läs mer

a) sammanträde med kommunfullmäktige, fullmäktigeberedning, kommunstyrelsen och övriga nämnder, kommittéer samt revisorernas sammanträden

a) sammanträde med kommunfullmäktige, fullmäktigeberedning, kommunstyrelsen och övriga nämnder, kommittéer samt revisorernas sammanträden -1-2011 BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER TILL FÖRTROENDEVALDA Antagna av kommunfullmäktige 2006-12-12 322 att gälla fr o m 2007-01-01. Personalutskottets beslut 2010-12-06 51- uppräkning med 2,47%.

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING HÖGANÄS KOMMUN Ersätter KFS 2011:12 KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2011:40 BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER TILL FÖRTROENDEVALDA ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna

Läs mer

Ersättningar till förtroendevalda

Ersättningar till förtroendevalda Ersättningar till förtroendevalda Arvoden Årsarvoden utgår till ordförande, vice ordförande Sammanträdesarvoden till ledamöter och suppleanter Undantag, Revisionen. KS och KSAU Sammanträdesarvoden Sammanträdesarvode

Läs mer

Bestämmelser om arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Lilla Edets kommun

Bestämmelser om arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Lilla Edets kommun Bestämmelser om arvoden och ersättningar till i Lilla Edets kommun Tillämpningsområde 1 Dessa bestämmelser gäller för som avses i 4 kapitlet 1 kommunallagen. 2 Ersättningar till enligt dessa bestämmelser

Läs mer

Bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda 2015-2018

Bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda 2015-2018 Kommunledningsförvaltningen 2014-10-27 1 (10) Personalenheten Bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda 2015-2018 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-26, 146. 1 Förtroendevalda som

Läs mer

Bestämmelser för ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i Valdemarsviks kommun

Bestämmelser för ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i Valdemarsviks kommun KS-SA.2019.13 1(6) Bestämmelser för ekonomiska ersättningar till förtroendevalda i Valdemarsviks kommun Antagen av kommunfullmäktige 2015-06-01 48 Senast reviderad: 2019-03-25 34/19 Giltig från och med:

Läs mer

Regler för ersättning till förtroendevalda i Olofströms kommun

Regler för ersättning till förtroendevalda i Olofströms kommun Antagna av kommunfullmäktige 2011-03-14, KF 20 Regler för ersättning till förtroendevalda i Olofströms kommun 1 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda

Läs mer

---- Karlsborgs kommun. Regler för ersättning för förtroendevalda i Karlsborgs kommun Bilaga 9 KF Diarienummer: 48.

---- Karlsborgs kommun. Regler för ersättning för förtroendevalda i Karlsborgs kommun Bilaga 9 KF Diarienummer: 48. Bilaga 9 KF 18 2017-02-27 Karlsborgs kommun Regler för ersättning för förtroendevalda i Karlsborgs kommun 2015-2018 Dokumenttyp: Regler Diarienummer: 48.2013 Beslutande: Kommunfullmäktige Antagen: 2014-03-25

Läs mer

-1- BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER TILL FÖRTROENDEVALDA Antagna av kommunfullmäktige 2014-11-11 184 att gälla fr.o.m. 2015-01-01.

-1- BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER TILL FÖRTROENDEVALDA Antagna av kommunfullmäktige 2014-11-11 184 att gälla fr.o.m. 2015-01-01. -1-2015 BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER TILL FÖRTROENDEVALDA Antagna av kommunfullmäktige 2014-11-11 184 att gälla fr.o.m. 2015-01-01. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna

Läs mer

REGLER FÖR ARVODEN OCH ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA

REGLER FÖR ARVODEN OCH ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA Dnr KS 2010-37 Rev. KF 2012-12-20 92 REGLER FÖR ARVODEN OCH ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna 1 Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda

Läs mer

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regler för ersättningar till förtroendevalda under mandatperioden

regel modell plan policy program regel riktlinje rutin strategi taxa regler för ersättningar till förtroendevalda under mandatperioden modell plan policy regel regler för ersättningar till förtroendevalda under mandatperioden 2019-2022 program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige

Läs mer

Allmänna bestämmelser för arvoden och ersättningar till förtroendevalda.

Allmänna bestämmelser för arvoden och ersättningar till förtroendevalda. Beslutad av: Kommunfullmäktige Datum: 2018-12-17 Ärendenummer: 18/KS/185 Allmänna bestämmelser för arvoden och ersättningar till förtroendevalda. Kontakt E-post: kommun@hallsberg.se Telefon: 0582-68 50

Läs mer

Riktlinjer för arvoden och ersättningar till förtroendevalda

Riktlinjer för arvoden och ersättningar till förtroendevalda Riktlinjer för arvoden och ersättningar till förtroendevalda Dokumenttyp Riktlinje Dokumentansvarig Kanslichef Dokumentinformation Fastställt av Kommunfullmäktige Beslutsdatum 2014-09-24 74 Förvaring Castor

Läs mer

Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda

Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING G 1 1(7) Gäller från Diarienummer 2015-01-01 2014/1201 024 Antagen: kommunfullmäktige 1991-12-16 och ändrad senast 2014-12-15 143 (ersätter: KS AU 2014-11-05 216) Bestämmelser

Läs mer

Bestämmelser om ekonomiska förutsättningar till förtroendevalda i Överkalix kommun

Bestämmelser om ekonomiska förutsättningar till förtroendevalda i Överkalix kommun Gäller fr o m 2015-01 -01 Bilaga nr 1 Bestämmelser om ekonomiska förutsättningar till förtroendevalda i Överkalix kommun ^2014-11-10 Allmänna bestämmelser 1 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna

Läs mer

Kungsörs kommuns författningssamling Nr A.16

Kungsörs kommuns författningssamling Nr A.16 Arvodesreglemente för Kungsörs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2007-06-18, 167 Reviderat av kommunfullmäktige - 2007-11-26, 215-2010-10-25, 72 (arvode till valnämndens ordförande) - 2011-02-28, 82

Läs mer

Ersättningsreglemente

Ersättningsreglemente Reglemente för Hylte kommun Ersättningsreglemente Ersättning för ordförande/vice ordförande i styrelser, nämnder och dess utskott samt fullmäktige. 1 Årsarvode 1.1 Årsarvode betalas ut till ordförande/vice

Läs mer

Bestämmelser rörande arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Landskrona stad

Bestämmelser rörande arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Landskrona stad Bestämmelser rörande arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Landskrona stad Gällande fr o m 2015-01-01 Innehållsförteckning ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Sid 1 1 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna

Läs mer

Bestämmelser om ekonomiska ersättningar mm till förtroendevalda i Mora kommun

Bestämmelser om ekonomiska ersättningar mm till förtroendevalda i Mora kommun Ersättningsregler 2010-09-07 1 (8) Dnr 2010/287 101 Bestämmelser om ekonomiska ersättningar mm till förtroendevalda i Mora kommun Beslut i kommunfullmäktige 2010-09-27, att gälla fr o m 2011-01-01. Allmänna

Läs mer

1 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna. Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda som avses i 4 kap. 1 kommunallagen.

1 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna. Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda som avses i 4 kap. 1 kommunallagen. 1 av 6 Reglemente för ekonomiska ersättningar till 1 förtroendevalda 1 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda som avses i 4 kap. 1 kommunallagen.

Läs mer

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNING TILL PITEÅ KOMMUNS FÖRTROENDEVALDA

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNING TILL PITEÅ KOMMUNS FÖRTROENDEVALDA 1 BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNING TILL PITEÅ KOMMUNS FÖRTROENDEVALDA ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna 1 Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda som avses i 4 kap

Läs mer

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN. Bolagen

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN. Bolagen BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN Bolagen 2019-2022 Förtroendevalda som omfattas av bestämmelserna Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda med förtroendeuppdrag

Läs mer

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR TILL KOMMUNENS FÖRTROENDE- VALDA ATT GÄLLA MANDATPERIODEN 2015-2018

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR TILL KOMMUNENS FÖRTROENDE- VALDA ATT GÄLLA MANDATPERIODEN 2015-2018 Styrdokument Dokumenttyp: Regler Beslutat av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum: 2015-05-18 94 Ansvarig: Kommunchef Revideras: Valår Följas upp: Vid behov BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR TILL KOMMUNENS

Läs mer

Arvodesbestämmelser och övriga ersättningar för förtroendevalda i Kils kommun

Arvodesbestämmelser och övriga ersättningar för förtroendevalda i Kils kommun KOMMUNFULLMÄKTIGE ARVODESBESTÄMMELSER 2014-09-18 Arvodesbestämmelser och övriga ersättningar för förtroendevalda i Kils kommun I kommunallagen (1991:900) finns de grundläggande bestämmelserna om ersättning

Läs mer

Bestämmelser om ersättningar till förtroendevalda i Fagersta kommun

Bestämmelser om ersättningar till förtroendevalda i Fagersta kommun 1 (6) Bestämmelser om ersättningar till förtroendevalda i Fagersta kommun Antagen av kommunfullmäktige (KF) i Fagersta den 26 april 2005, 36, att gälla från 2005-06-01. Ändringar antagna av KF 2006-12-19,

Läs mer

Reglemente för ersättning till förtroendevalda i Grums kommun för tiden

Reglemente för ersättning till förtroendevalda i Grums kommun för tiden REGLEMENTE Datum Antagen av Kommunfullmäktige Reviderad datum Paragraf 85 1(7) Reglemente för ersättning till förtroendevalda i Grums kommun för tiden 2015-2018 2(7) Reglemente för ersättning till förtroendevalda

Läs mer

Reglemente ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Ljusdals kommun. Antaget av kommunfullmäktige Gäller från och med

Reglemente ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Ljusdals kommun. Antaget av kommunfullmäktige Gäller från och med Reglemente ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Ljusdals kommun Antaget av kommunfullmäktige 2018-05-21 Gäller från och med 2019-01-01. Innehållsförteckning ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 3 Förtroendeuppdrag

Läs mer

Arvodesreglemente för förtroendevalda i Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org.nr

Arvodesreglemente för förtroendevalda i Sunne kommun Postadress Besöksadress Telefon Internet och fax Giro och org.nr Datum Sida 2016-01-18 1 (5) Arvodesreglemente för förtroendevalda i Sunne kommun KS2014/327/01 KS2016/12/01 Antaget av kommunfullmäktige 2014-12-15, 107 och reviderat 2016-02-29, kf 14 Postadress Besöksadress

Läs mer

Ersättningar och förmåner till förtroendevalda i Östhammars kommun 2015

Ersättningar och förmåner till förtroendevalda i Östhammars kommun 2015 Sidan 1 av 9 Bilaga 2, KF 51/2014 Ersättningar och förmåner till förtroendevalda i Östhammars kommun 2015 www.osthammar.se Personalkontoret 2014-08-27 Sidan 2 av 9 Innehållsförteckning ALLMÄNNA BESTÄMMELSER...

Läs mer

Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna

Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna sid 1 BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR TILL KOMMUNALT FÖRTROENDEVALDA, antagen av kommunfullmäktige 1992-06-25 med senaste ändring 2017-03-28 för omedelbar tillämpning. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Förtroendeuppdrag

Läs mer

Bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda Förtroendevalda som omfattas av bestämmelserna

Bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda Förtroendevalda som omfattas av bestämmelserna Kommunledningsförvaltningen 2014-10-27 1 (7) Bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda 2015-2018 Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-26, 146 Reviderat tillägg av kommunfullmäktige 2015-02-23

Läs mer

Arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Säters kommun

Arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Säters kommun Arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Säters kommun Antagen av kommunfullmäktige 2012-11-29, 110 Reviderad av kommunfullmäktige 2019-02-14, 100 SÄTERS KOMMUN Kommunstyrelsen 1 Innehållsförteckning

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

ÅSTORPS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING ÅSTORPS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Kommunfullmäktige KFS 102 1991-11-25, 112 1995-12-04, 196 1999-05-31, 38 ARVODEN TILL FÖRTROENDEMÄN Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna 1 Dessa bestämmelser

Läs mer

Burlövs kommun. Bestämmelser om ersättningar till kommunalt förtroendevalda

Burlövs kommun. Bestämmelser om ersättningar till kommunalt förtroendevalda 1 Burlövs kommun Bestämmelser om ersättningar till kommunalt förtroendevalda Antagna av kommunfullmäktige 1994-12-19, 145 Reviderade 1998-12-21, 142, 1999-06-21, 64, 2002-12-16, 130, 2006-08-21, 69, 2007-10-15,

Läs mer

Ersättningsreglemente

Ersättningsreglemente Ersättningsreglemente 1. Årsarvode 1.1 Årsarvode utgår till ordf/vice ordf i styrelser, nämnder och dess utskott samt fullmäktige. 1.2 Arvodet utgår med av fullmäktige fastställd procentsats beräknad utifrån

Läs mer

RAGUNDA KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING

RAGUNDA KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING RAGUNDA KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Utfärdad/ändrad Beslut, datum, paragraf Diarienr Gäller fr o m Avd Sida Ändrad Kf 2003-06-18, 29 2003/24 024 2003-01-01 B 1 Ändrad Kf 2007-01-30, 1 2006/1087 024 2007-01-01

Läs mer

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNING TILL KOMMUNALT FÖRTROENDEVALDA

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNING TILL KOMMUNALT FÖRTROENDEVALDA 1 LINDESBERGS KOMMUN Författningssamling BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNING TILL KOMMUNALT FÖRTROENDEVALDA Antagen av kommunfullmäktige 117 2010-12-13, reviderad av kommunfullmäktige 92 2013-06-25 Redaktionellt

Läs mer

Bestämmelser om ekonomisk kompensation till förtroendevalda i Rättviks kommun 1(7)

Bestämmelser om ekonomisk kompensation till förtroendevalda i Rättviks kommun 1(7) Bestämmelser om ekonomisk kompensation till förtroendevalda i Rättviks kommun 1(7) Stab och serviceförvaltningen Kanslienheten Webbredaktör webmaster@rattvik.se 2013-11-15 Antagen KF 2010-12-09, 104 Allmänna

Läs mer

Kungsörs kommuns författningssamling Nr A.16

Kungsörs kommuns författningssamling Nr A.16 Arvodesreglemente för Kungsörs kommun Antaget av kommunfullmäktige 2007-06-18, 167 Reviderat av kommunfullmäktige - 2007-11-26, 215-2010-10-25, 72 (arvode till valnämndens ordförande) - 2011-02-28, 82

Läs mer

Arvodesreglemente för förtroendevalda i Hjo kommun

Arvodesreglemente för förtroendevalda i Hjo kommun Arvodesreglemente för förtroendevalda i Hjo kommun Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2006-10-30, 81 av Kommunfullmäktige Senast reviderad 175/07 74/10, 58/14, 7/18 av Kommunfullmäktige Detta

Läs mer

Bestämmelser om arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Tyresö kommun. Reviderat KF 2014-11-27

Bestämmelser om arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Tyresö kommun. Reviderat KF 2014-11-27 Bestämmelser om arvoden och ersättningar till förtroendevalda i Tyresö kommun Reviderat KF 2014-11-27 Tyresö kommun / 2014-10-13 2 (8) Innehållsförteckning Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna...

Läs mer

Bestämmelser om ekonomisk kompensation till förtroendevalda

Bestämmelser om ekonomisk kompensation till förtroendevalda Bestämmelser om ekonomisk kompensation till förtroendevalda Antagen i kommunfullmäktige 2014-12-04 Allmänna bestämmelser 1 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna Dessa bestämmelser gäller för

Läs mer

Revidering av regler för ekonomisk ersättning för förtroendevalda i Karlsborgs kommun mandatperioden

Revidering av regler för ekonomisk ersättning för förtroendevalda i Karlsborgs kommun mandatperioden 2017-01-04 Kommunstyrelsen Revidering av regler för ekonomisk ersättning för förtroendevalda i Karlsborgs kommun mandatperioden 2015-2018 Beredningens förslag Kommunfullmäktige beslutar att fastställa

Läs mer

ARVODESREGLEMENTE Ersättning till förtroendevalda. Bergslagens kommunalteknik. Gäller fr o m 2015-01-01

ARVODESREGLEMENTE Ersättning till förtroendevalda. Bergslagens kommunalteknik. Gäller fr o m 2015-01-01 ARVODESREGLEMENTE Ersättning till förtroendevalda Bergslagens kommunalteknik Gäller fr o m 2015-01-01 BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA FÖRMÅNER TILL FÖRTROENDEVALDA 1 Allmänna bestämmelser: Dessa bestämmelser

Läs mer

Arvodes- och ersättningsreglemente för kommunalt förtroendevalda i Trosa kommun. Fastställd KF 2014-11-05, 110 dnr 2014/160

Arvodes- och ersättningsreglemente för kommunalt förtroendevalda i Trosa kommun. Fastställd KF 2014-11-05, 110 dnr 2014/160 Arvodes- och ersättningsreglemente för kommunalt förtroendevalda i Trosa kommun Fastställd KF 2014-11-05, 110 dnr 2014/160 2 Giltighetstid 1 Dessa bestämmelser gäller från och med 2015-01-01. Tillämpningsområde

Läs mer

Bestämmelser om ekonomisk ersättning till förtroendevalda för 2014

Bestämmelser om ekonomisk ersättning till förtroendevalda för 2014 Bestämmelser om ekonomisk ersättning till förtroendevalda för 2014 1 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna Dessa bestämmelser gäller för ledamöter och tjänstgörande ersättare i nämnder och fullmäktigeberedningar

Läs mer

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling Sid 1 (7) REGLEMENTE FÖR ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA Tillämpningsområde 1 Reglementet gäller för ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och kommunens övriga nämnder samt i beredningar,

Läs mer

ARVODESREGLEMENTE FÖR KOMMUNALT FÖRTROENDEVALDA

ARVODESREGLEMENTE FÖR KOMMUNALT FÖRTROENDEVALDA ARVODESREGLEMENTE FÖR KOMMUNALT FÖRTROENDEVALDA Gällande från den 1 januari 2011 Fastställt av kommunfullmäktige den 18 oktober 2010, 165 1. GRUNDLÄGGANDE BESTÄMMELSER Detta reglemente gäller för förtroendevalda

Läs mer

Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda

Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda www.hassleholm.se Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda Regler Innehållsförteckning Allmänna bestämmelser... 2 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna... 2 1... 2 Ersättningsberättigade

Läs mer

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN. Kommunen

BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN. Kommunen BESTÄMMELSER OM ERSÄTTNINGAR OCH ARVODEN TILL FÖRTROENDEVALDA I FALKENBERGS KOMMUN Kommunen 2019-2022 Förtroendevalda som omfattas av bestämmelserna Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda som avses

Läs mer

Antagna av kommunfullmäktige Reviderat , 28, , Reviderat , 6, ,

Antagna av kommunfullmäktige Reviderat , 28, , Reviderat , 6, , 1 (11) BESTÄMMELSER OM EKONOMISKA ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA Antagna av kommunfullmäktige 1994-12-19 175. Reviderat 1999-02-22, 28, 2000-08-28 128, Reviderat 2003-01-27, 6, 2006-12-18 269, 2010-12-20

Läs mer

Bestämmelser. om arvoden och ersättningar. till kommunalt förtroendevalda i Laxå kommun. Fr.o.m

Bestämmelser. om arvoden och ersättningar. till kommunalt förtroendevalda i Laxå kommun. Fr.o.m Bestämmelser om arvoden och ersättningar till kommunalt förtroendevalda i Laxå kommun Fr.o.m. 2001-01-01 Fastställd av kommunfullmäktige 19 december 2018, 169 Bestämmelserna gäller från den 1 januari 2019.

Läs mer

Arvodesreglemente för förtroendevalda. Regler för partistöd 2015-2018

Arvodesreglemente för förtroendevalda. Regler för partistöd 2015-2018 Arvodesreglemente för förtroendevalda Regler för partistöd 2015-2018 Antaget av kommunfullmäktige 2014-10-28, 119, Tolkning 23 beslutat av KsAu 2014-12-01, 231 Allmänna bestämmelser 1 Förtroendeuppdrag

Läs mer

Arvodesregler för förtroendevalda i Burlövs kommun

Arvodesregler för förtroendevalda i Burlövs kommun Författningssamling BKFS 2014:7 Arvodesregler för förtroendevalda i Burlövs kommun Antagna av kommunfullmäktige 2014-12-15, 107 Träder i kraft 2015-01-01 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Förtroendeuppdrag som omfattas

Läs mer

Bestämmelser för ersättningar till kommunalt förtroendevalda

Bestämmelser för ersättningar till kommunalt förtroendevalda Bestämmelser för ersättningar till kommunalt förtroendevalda Dokumenttyp Regler Giltighetstid fr. o. m. t. o. m. 2015-01-01 - Gäller tills vidare Antagen av Kommunfullmäktige Dokumentansvarig i förvaltningen

Läs mer

Bestämmelser. om arvoden och ersättningar. till kommunalt förtroendevalda i Laxå kommun. Fr.o.m

Bestämmelser. om arvoden och ersättningar. till kommunalt förtroendevalda i Laxå kommun. Fr.o.m Bestämmelser om arvoden och ersättningar till kommunalt förtroendevalda i Laxå kommun Fr.o.m. 2001-01-01 Fastställd av kommunfullmäktige 21 september 2016, 118 Bestämmelser om arvoden och ersättningar

Läs mer

EKONOMISKA ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA I LULEÅ KOMMUN

EKONOMISKA ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA I LULEÅ KOMMUN LULEÅ KOMMUN STYRDOKUMENT Dnr 1 (9) Kamsliet 2015-01-01 Gunilla Lundin EKONOMISKA ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA I LULEÅ KOMMUN Dokumenttyp Regeldokument Dokumentnamn Ersättningsbestämmelser Fastställd

Läs mer

Reglemente om ekonomiska förmåner till förtroendevalda och för styrelseledamöter i kommunens helägda bolag

Reglemente om ekonomiska förmåner till förtroendevalda och för styrelseledamöter i kommunens helägda bolag REGLEMENTE Godkänd/ansvarig Kommunfullmäktige 124/2014 Dnr 14/544-024 1(8) Slutbetänkande Arvodesberedningen Författningssamling MBLAFS 2014:1 Reglemente om ekonomiska förmåner till förtroendevalda och

Läs mer

REGLER FÖR ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA. från och med 1 januari 2015

REGLER FÖR ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA. från och med 1 januari 2015 REGLER FÖR ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA från och med 1 januari 2015 Kommunledningsförvaltningen januari 2015 Regler för ersättningar till förtroendevalda Antagna av kommunfullmäktige den 2014-11-24

Läs mer

Arvodesreglemente för förtroendevalda i Vaxholms stad

Arvodesreglemente för förtroendevalda i Vaxholms stad VAXHOLMS STAD KF 16/2018 Arvodesreglemente för förtroendevalda i Vaxholms stad 2019-2022 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna Där inte annat sägs nedan gäller reglementet

Läs mer

Bestämmelser om ersättning till Vimmerby kommuns förtroendevalda med giltighet fr o m

Bestämmelser om ersättning till Vimmerby kommuns förtroendevalda med giltighet fr o m Id 49478 Bestämmelser om ersättning till Vimmerby kommuns förtroendevalda med giltighet fr o m 2016-03-01 Antagen av Kommunfullmäktige 2016-02-29 35 1 Innehåll ALLMÄNNA BESTÄMMELSER... 4 1 FÖRTROENDEUPPDRAG

Läs mer

ARVODESREGLEMENTE E KO NO M I S K A E R S ÄT T NI NG AR M. M. T I L L F Ö RT RO E N DE V AL D A M A ND AT P E R I O DE N

ARVODESREGLEMENTE E KO NO M I S K A E R S ÄT T NI NG AR M. M. T I L L F Ö RT RO E N DE V AL D A M A ND AT P E R I O DE N ARVODESREGLEMENTE E KONOMISKA ERSÄTTNINGAR M. M. TILL F ÖRTROENDEVALDA MANDATPERIODEN 2015-2018 Arvodesreglemente, ekonomiska ersättningar m.m. till förtroendevalda Fastställd Kommunfullmäktige 2014-06-23,

Läs mer

Arvodesreglemente Antagen av kommunfullmäktige

Arvodesreglemente Antagen av kommunfullmäktige Dnr. 09/KS0062 Arvodesreglemente Antagen av kommunfullmäktige 2010-04-21 48 1 Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda som avses i 4 kap 1 kommunallagen (1991:900). För förtroendevalda som fullgör

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 006.5

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 006.5 Bromölla kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 006.5 Antagen/Senast ändrad Gäller från Dnr Kf 1991-11-25 108 1992-01-01 1991/556-024 Kf 2007-01-29 7 2007-01-01 2007/40-006 Kf 2015-05-25 103 2015-06-01

Läs mer

Reglemente för arvoden och andra ekonomiska ersättningar till förtroendevalda

Reglemente för arvoden och andra ekonomiska ersättningar till förtroendevalda POLICY 2013/296.10 1(9) Antagen av Kommunfullmäktige Paragraf 2015-02-23 2 Rev. 2016-02-29 15 Rev. 2016-05-30 82 Reglemente för arvoden och andra ekonomiska ersättningar till förtroendevalda 2(10) Innehåll

Läs mer

Vännäs kommun. Reglemente för ersättning till förtroendevalda. Gäller from tills vidare

Vännäs kommun. Reglemente för ersättning till förtroendevalda. Gäller from tills vidare Vännäs kommun Reglemente för ersättning till förtroendevalda Gäller from 2019-01-01 tills vidare Tillämpningsområde 1. Reglementet gäller för förtroendevalda som avses i kommunallagen så som ledamöter

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 6.1

Laholms kommuns författningssamling 6.1 Laholms kommuns författningssamling 6.1 Bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda i Laholms kommun; antagna av kommunfullmäktige den 25 februari 2014, 26 och 27, med ändring den 30 september

Läs mer

Dnr KS 25-2013/42. Arvodesreglemente. Antaget av kommunfullmäktige 126/2014-11-24

Dnr KS 25-2013/42. Arvodesreglemente. Antaget av kommunfullmäktige 126/2014-11-24 Dnr KS 25-2013/42 Arvodesreglemente Antaget av kommunfullmäktige 126/2014-11-24 Innehåll Arvodesregler för förtroendevalda i Degerfors kommun... 3 Årsarvoderad förtroendevald... 3 Pension... 4 Fasta arvoden...

Läs mer

Bestämmelser om ersättning till förtroendevalda

Bestämmelser om ersättning till förtroendevalda 2017-01-01 Bestämmelser om ersättning till förtroendevalda Fastställd av kommunfullmäktige 2014-06-09 59. Reviderad av kommunfullmäktige 2014-12-15 165. Gäller från och med 2015-01-01. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Reglemente för ersättning till förtroendevalda i Grums kommun för tiden

Reglemente för ersättning till förtroendevalda i Grums kommun för tiden REGLEMENTE Datum Antagen av Kommunfullmäktige 180619 Reviderad datum Paragraf 65 1(7) Reglemente för ersättning till förtroendevalda i Grums kommun för tiden 2019-2022 2(7) Reglemente för ersättning till

Läs mer

REGLEMENTE RÖRANDE ARVODEN OCH ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA MANDATPERIODEN

REGLEMENTE RÖRANDE ARVODEN OCH ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA MANDATPERIODEN KOMMUN REGLEMENTE RÖRANDE ARVODEN OCH ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA MANDATPERIODEN 2018-2021 Antaget av kommunfullmäktige 2018-06-11 77 2 1 Inledande bestämmelser Detta reglemente gäller för förtroendevalda

Läs mer

Bestämmelser om ekonomisk ersättning till förtroendevalda i Tingsryds kommun from

Bestämmelser om ekonomisk ersättning till förtroendevalda i Tingsryds kommun from Bestämmelser om ekonomisk ersättning till förtroendevalda i Tingsryds kommun from 170101 Allmänna bestämmelser 1 Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda

Läs mer

ARVODESREGLEMENTE FÖR GULLSPÅNGS KOMMUN

ARVODESREGLEMENTE FÖR GULLSPÅNGS KOMMUN ARVODESREGLEMENTE FÖR GULLSPÅNGS KOMMUN Antaget av fullmäktige 2014-01-27, 7 Reviderat 2015-02-23, Kf 30 ARVODESREGLEMENTE FÖR FÖRTROENDEVALDA I GULLSPÅNGS KOMMUN FÖR MANDATPERIODEN 2015-2018 ALLMÄNNA

Läs mer

Bestämmelser om ersättning till kommunala förtroendevalda

Bestämmelser om ersättning till kommunala förtroendevalda FÖRFATTNING 5.1 Antagen av kommunfullmäktige 126/06 Bestämmelser om ersättning till kommunala förtroendevalda Bestämmelser om ersättningar till kommunalt förtroendevalda att tillämpas fr o m 2007-01-01,

Läs mer

Reglemente för förtroendevalda

Reglemente för förtroendevalda REGLEMENTE Dokumentets syfte För alla förtroendevalda i Nacka kommun gäller följande gemensamma bestämmelser. I begreppet nämnd innefattas även kommunstyrelsen, annan nämnd benämnd styrelse samt i tillämpliga

Läs mer

Beslutade av kommunfullmäktige den 19 juni 2006, 91 och reviderat av kommunfullmäktige den 26 maj 2008, 94, och den 2 maj 2012, 128.

Beslutade av kommunfullmäktige den 19 juni 2006, 91 och reviderat av kommunfullmäktige den 26 maj 2008, 94, och den 2 maj 2012, 128. 1 (8) Gäller från och med KF 294.2014 2016-04-01 KF 128.2012 Beslutade av kommunfullmäktige den 19 juni 2006, 91 och reviderat av kommunfullmäktige den 26 maj 2008, 94, och den 2 maj 2012, 128. Arvodesprinciper

Läs mer

Regler för arvoden och ersättningar till förtroendevalda

Regler för arvoden och ersättningar till förtroendevalda Regler för arvoden och ersättningar till förtroendevalda Regler för arvoden och ersättningar till förtroendevalda Typ av dokument: Regler Dnr KS 2010-37 Handläggare: Administrativchef Administrativa enheten

Läs mer

Arvodesreglemente för förtroendevalda 2011-2014

Arvodesreglemente för förtroendevalda 2011-2014 Arvodesreglemente för förtroendevalda 2011-2014 Gäller från och med 2011-07-01 (Ersättning för förlorad arbetsförtjänst enligt reglementets anvisningar gäller fr o m 2011-01-01.) Reviderad och kompletterad

Läs mer

BESTÄMMELSER OM EKONOMISK ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA I ORSA KOMMUN. Fastställda av kommunfullmäktige , rev ,

BESTÄMMELSER OM EKONOMISK ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA I ORSA KOMMUN. Fastställda av kommunfullmäktige , rev , BESTÄMMELSER OM EKONOMISK ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA I ORSA KOMMUN Fastställda av kommunfullmäktige 2010-09-27, rev 2010-11-29, 2011-01-31 Allmänna bestämmelser Förtroendeuppdrag som omfattas av bestämmelserna

Läs mer

Bestämmelser om ekonomisk ersättning till förtroendevalda i Orsa kommun

Bestämmelser om ekonomisk ersättning till förtroendevalda i Orsa kommun Bestämmelser om ekonomisk ersättning till förtroendevalda i Orsa kommun Fastställda av kommunfullmäktige 2010-09-27. Rev 2010-11-29, 2011-01-31, 2014-11-24, 2017-11-27, 2018-10-08. Allmänna bestämmelser

Läs mer

Ersättning till förtroendevalda

Ersättning till förtroendevalda Ersättning till förtroendevalda Bestämmelser om ersättning till kommunalt förtroendevalda fastställda av kommunfullmäktige 1991: 26, ändrade 1994-12-12 30, ändrade 1998-09-14 56 o 57, ändrade 1999-12-13

Läs mer

Reglemente för arvoden och andra ekonomiska ersättningar till förtroendevalda

Reglemente för arvoden och andra ekonomiska ersättningar till förtroendevalda POLICY 2017/332.10 1(9) Antagen av Kommunfullmäktige 32 Rev. KF 2018-11-26 164 Gäller fr.o.m. 2019-01-01 Reglemente för arvoden och andra ekonomiska ersättningar till förtroendevalda 2(10) Innehåll Allmänna

Läs mer

TILL FÖRTROENDEVALDA I VÅRGÅRDA KOMMUN

TILL FÖRTROENDEVALDA I VÅRGÅRDA KOMMUN Sida Vårgårda kommun Sektorschef Annelie Fischer, 0322 600800 annelie.fischer@vargarda.se EKONOMISKA ERSÄTTNINGAR TILL FÖRTROENDEVALDA I VÅRGÅRDA KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige 2010-11-24 KF 126 Reviderad

Läs mer

Underlag till bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda

Underlag till bestämmelser om ekonomiska ersättningar till förtroendevalda VK400S v1.0 031003 L:\Dokument\Författningssamling\Flik 3.23 Ekonomisk ersättning för förtroendevalda från 2015.doc FÖRFATTNINGSSAMLING Flik 3.23 Antagen av kommunfullmäktige 1999-02-22, 12. Gäller från

Läs mer

Bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda i Bollebygds kommun 2014-2018

Bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda i Bollebygds kommun 2014-2018 Styrdokument 1 (7)2014-06-30 Fastställd: 2014-06-18 Kommunfullmäktige 2014-06-18 61 Gäller för: samtliga nämnder och verksamheter Dokumentansvarig: Kanslichef Reviderad: Dnr : KS2013/503-11 Bestämmelser

Läs mer

I BENGTSFORS KOMMUN. Reglemente för förtroendemannaarvoden

I BENGTSFORS KOMMUN. Reglemente för förtroendemannaarvoden I BENGTSFORS KOMMUN POLICY Dalum 2014.811.024 1(5) Kommunlednlnqskontoret, kanslienheten Ulrika Thorell, kommunsekreterare, 0531-526002 ulrika.thorell@bengtsfors.se Anlagen av Kommunfullmäktige Reglemente

Läs mer

Arvoden och ersättningar för förtroendevalda

Arvoden och ersättningar för förtroendevalda Arvoden och ersättningar för förtroendevalda Beslutat av Kommunfullmäktige 2014-12-15 113 Dnr 2013/362 TILLÄMPNINGSOMRÅDE 1 Dessa bestämmelser gäller för förtroendevalda i Åstorps kommun med vilka avses

Läs mer

Enligt detta reglemente utgår följande slag av ersättningar: ersättning för sammanträde/förrättning

Enligt detta reglemente utgår följande slag av ersättningar: ersättning för sammanträde/förrättning 1 Beslut i Sävsjö kommunfullmäktige 2018 02 19 19 Reglemente med bestämmelser om ersättningar för Sävsjö kommuns förtroendevalda under mandatperioden 2019-2022 1 Tillämpningsområde Dessa bestämmelser gäller

Läs mer

ERSÄTTNING FÖR FÖRLORAD ARBETSINKOMST SAMT FÖR FÖR- LORADE PENSIONS- OCH SEMESTERFÖRMÅNER

ERSÄTTNING FÖR FÖRLORAD ARBETSINKOMST SAMT FÖR FÖR- LORADE PENSIONS- OCH SEMESTERFÖRMÅNER 1(6) STYRDOKUMENT DATUM 2014-06-10 ARVODESREGLEMENTE BESTÄMMELSER OM ERSÄT- TNING TILL ÄLVSBYNS KOMMUNS FÖRTROENDEVALDA Detta dokument ersätter arvodesreglemente antaget 2011-02-21, 2. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer