SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING"

Transkript

1 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR SID 1 (23) Handläggare: Britt-Marie Johansson, Agneta Kling, Lars Ingvald, Kerstin Larsson, Kjell Carlsson Telefon: Till Stadsdelsnämnd Södermalm Uppföljning av Zinkensdamms dagliga verksamhet, Tantolundens dagliga verksamhet, Hammarby dagliga verksamhet, Danvikstulls dagliga verksamhet, Stora Blecktornet och Äppelgårdens dagliga verksamheter Förvaltningens förslag till beslut 1. Nämnden godkänner rapporten. Anders Carstorp Stadsdelsdirektör Denise Melin Avdelningschef Sammanfattning Detta ärende är en uppföljning av Zinkensdamms dagliga verksamhet, Tantolundens dagliga verksamhet och Hammarby dagliga verksamhet som drivs på entreprenad av Attendo LSS AB. suppföljningen omfattar även Danvikstulls dagliga verksamhet, Stora Blecktornets dagliga verksamhet och Äppelgårdens dagliga verksamhet som drivs på entreprenad av Frösunda LSS AB. Uppföljningarna visar att dokumentation, både genomförandeplaner och journalanteckningar är ett fortsatt förbättringsområde i samtliga verksamheter. Uppföljning med anledning av de brister som framkommit kommer att ske vid olika tidpunkter under resterande del av året. Box 4270, Stockholm. Besöksadress: Medborgarplatsen 25 Telefon soder@stockholm.se

2 SID 2 (23) Ärendets beredning Detta ärende har beretts inom sociala avdelningen. I följande redovisas varje verksamhetsuppföljning för sig. 1. Zinkensdamms dagliga verksamhet Adress Drakenbergsgatan Stockholm Driftsform Avtalspart Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Antal anställda Daglig verksamhet enligt 9.10 LSS Entreprenad Attendo LSS AB. Avtalstiden omfattar perioden till och med med möjlighet till två års förlängning Ulla Söderberg Vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd enligt 9.10 LSS. en har tillstånd för 37 deltagare 14 personer motsvarande 12,8 helårsanställningar Tillstånd Gällande tillstånd från Socialstyrelsen utfärdade Draken, Drakenbergsgatan 39, dnr /2011 Hantverkshuset, Brännkyrkagatan 91, dnr /2011 Yrkesgruppen. Krukmakarbacken 2, dnr /2011 Metod för uppföljningen Besök i verksamheten av medicinskt ansvarig sjuksköterska Britt-Marie Johansson och avdelningscontroller Kjell Carlsson Dialog med verksamhetschef Ulla Söderberg Kontroll av verksamhetens dokumentation och rutiner. Kontroll av personalförteckning Kontroll av kompetensutvecklingsplaner Dialog med företrädare från beställarenheten. Upplysningar från Skatteverket, Upplysningscentralen och Bolagsverket. Kontroll av underleverantörer, försäkringsbrev och fakturaunderlag en består av tre enheter. Hantverkshuset där deltagarna arbetar med olika former av hantverk, t.ex. väv- och syarbete. Yrkesgruppen arbetar med foto, data och hantverk. På Draken utför deltagarna kontorsarbete, arbetar med återvinning. Enheten har också upplevelsegrupper med inriktning på sinnesstimulering av känsel, doft, ljud och smak, taktil beröringsmassage, balansträning.

3 SID 3 (23) Tillgänglighet, lokaler och inventarier Lokalerna ligger centralt med närhet till kommunikationer och samhällsservice. Omgivningarna är lättillgängliga. Lokalerna på Drakenbergsgatan och Krukmakargatan är trånga och svåra att använda för personer med förflyttningshjälpmedel. På Drakenbergsgatan planerar fastighetsägaren att påbörja stambyte våren Deltagare För närvarande har verksamheten 29 deltagare från stadsdelsområdena Södermalm, Bromma. Östermalm, Enskede -Årsta- Vantör, Hägersten- Liljeholmen, Norrmalm och deltagare vardera från Nacka och Solna kommuner. Brukarundersökning I stadens brukarundersökning 2011 var 86 % av deltagarna nöjda med sin dagliga verksamhet. Svarsfrekvensen var 48,3 %. I staden som helhet var 79 % nöjda med sin dagliga verksamhet var 80 % av deltagarna nöjda med verksamheten. I Attendos brukarundersökning 2011, genomförd av Novus, var 75 % nöjda med sin dagliga verksamhet. Svarsfrekvensen var 100 %. en har analyserat och gjort en handlingsplan utifrån resultaten i brukarundersökningarna. Brukarinflytande/delaktighet/självständighet Samtliga deltagare har aktuella genomförandeplaner. en har en Verkstadsklubb som fungerar som en intresseförening för deltagarna. Verkstadsklubben leds av en utomstående cirkelledare från Studieförbundet vuxenskolan. Verkstadsklubbens möten protokollförs. Avvikelse en har rutiner för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Inga klagomål eller synpunkter har inkommit till förvaltningen sedan senaste uppföljningstillfälle. en har lex Sarah-rutin uppdaterad i enlighet med de nya bestämmelser som trädde ikraft en har inte haft några rapporter/anmälningar enligt lex Sarah under år LSS dokumentation Dokumentationen har granskats för åtta deltagare. Genomförandeplanerna uppfyller i väsentliga delar kraven enligt gällande bestämmelser för dokumentation. Mål och delmål är ibland vagt och allmänt formulerade. I fyra planer saknas uppgift i vilken egenskap personer deltagit i planeringen. I en plan framgår inte alls vilka personer som deltagit i planeringen. Journalanteckningarna uppfyller kraven enligt gällande bestämmelser för dokumentation. Dokumentationen förvaras i brandsäkra arkivskåp.

4 SID 4 (23) Hälso- och sjukvård Personalen vid enheten på Drakenbergsgatan har haft problem med att få den ansvariga vårdcentralen att utfärda delegeringar. Detta problem är nu löst och all personal har fått delegeringar. Det finns riskbedömningar samt en ordentlig dokumentation på de deltagare som är i behov av att använda bälte, när de sitter i rullstol. För övrigt så fungerar hälso- och sjukvården utan problem. I dagsläget är det en deltagare vid enheten på Krukmakargatan som är i behov av hälsooch sjukvårdsinsatser i form av läkemedel vid behov. Ansvarig vårdcentral har utfärdat delegeringar till berörd personal. Inga av brukarna vid Brännkyrkagatan har behov av hälso- och sjukvårdsinsatser under tiden de vistas på enheten. Om situationen förändras så vet personalen var de kan söka information i MAS handboken. Personal- och kompetensförsörjning Av sammanlagt 13 medarbetare har 12 någon form av adekvat utbildning, en har inte gjort någon nyanställning sedan senaste uppföljningstillfälle. schefen har relevant högskoleutbildning och lång erfarenhet av verksamhetsområdet. en har både generella och individuella kompetensutvecklingsplaner Avtal Vid kontroll med skatteverket och upplysningscentralen framkommer att Attendo LSS AB betalat skatter och avgifter i tid. Årsredovisning och revisionsberättelse har kontrollerats. en drivs av rätt juridisk person. Tecknad ansvarförsäkring motsvarar angivna krav i avtal. Inga underentreprenörer anlitas vid Zinkensdamms dagliga verksamhet. en har rutiner för fakturahantering. Attendo LSS AB bedöms ha goda ekonomiska förutsättningar att fullgöra uppdraget under den tid som avtalet gäller. Attendo LSS AB har i sitt anbud erhållit mervärdespoäng för åtta åtaganden. Extern kompetens tas in för att exempelvis arbeta professionellt med konst, musik, matlagning, skapande, hantverk mm. En medarbetare utses till hjälpmedelsombud med ansvar för att hålla samman aktuella hjälpmedelsfrågor samt att vara ett stöd för övrig personal i hjälpmedelsfrågor En medarbetare (utvecklingslots) arbetar aktivt med att informera externa arbetsplatser och organisationer om möjligheten att ta emot praktikanter från den dagliga verksamheten. All personal kommer att få genomgå utbildningsprogrammet LSS-körkortet. en har ombudsfunktioner som ger medarbetarna möjlighet till utveckling inom speciella ansvarsområden. Medarbetarna väljer vissa områden som de har ett extra ansvar för, till exempel kost, kvalitet eller dokumentation. en ställer krav på relevant utbildning inom yrkesområdet vid nyrekrytering. en åtar sig att följa upp genomförandeplanen två gånger per år. Uppföljningen kan även ske oftare om behov uppstår.

5 SID 5 (23) en genomför årliga brukarundersökningar som utförs av en oberoende part. Samtliga åtaganden är uppfyllda. Utvecklingsarbete Arbetet med att lotsa ut personer till verksamhet utanför den dagliga verksamheten är ett utvecklingsarbete. Förvaltningens samlade bedömning om Zinkensdamms dagliga verksamhet Förutom att utveckla arbetet med genomförandeplaner bedömer förvaltningen att verksamheten uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning, föreskrifter, stadens riktlinjer och upprättat avtal.

6 SID 6 (23) 2. Tantolundens dagliga verksamhet Adress Tantolundens dagliga verksamhet Maria Bangata 17 nb, Stockholm Daglig verksamhet enligt 9.10 LSS Driftsform Entreprenad Avtalspart Attendo LSS AB. Avtalstiden omfattar perioden till och med med möjlighet till två års förlängning Förestår/verksamhetschef Amila Srabovic Målgrupp och antal Vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd enligt 9.10 LSS. en har tillstånd för 34 deltagare Antal anställda 13 personer motsvarande 10,8 helårsanställningar Tillstånd Gällande tillstånd från Socialstyrelsen, utfärdade Bergsgruvan, Torkel Knutssonsgatan 39, dnr /2011 Svärdet, Maria Bangata 17,1tr, dnr /2011 Tanto, Maria Bangata 17, nb, dnr /2011 Metod för uppföljningen Besök i verksamheten av medicinskt ansvarig sjuksköterska Britt-Marie Johansson och avdelningscontroller Kjell Carlsson Dialog med verksamhetschef Amila Srabovic Kontroll av verksamhetens dokumentation och rutiner. Kontroll av personalförteckning Kontroll av kompetensutvecklingsplaner Dialog med företrädare från beställarenheten. Upplysningar från Skatteverket, Upplysningscentralen och Bolagsverket. Kontroll av underleverantörer, försäkringsbrev och fakturaunderlag en består av tre enheter. På Tanto finns en fixargrupp som arbetar med kontorsgöromål och vaktmästeri och en upplevelsegrupp med aktiviteter inriktade på sinnesupplevelser såsom musik, dans och annan skapande verksamhet. På Svärdet finns en grupp som lagar mat och en upplevelsegrupp. Bergsgruvan har en hantverksgrupp som väver och syr och en utegrupp som plockar skräp och håller snyggt i parken där verksamheten är belägen. Bergsgruvan flyttade den 1 juli 2011 till ny lokal på Torkel Knutssonsgatan 39. Tillgänglighet, lokaler och inventarier ens lokaler är ändamålsenliga.

7 SID 7 (23) Deltagare För närvarande har verksamheten 28 deltagare från stadsdelarna Södermalm, Kungsholmen, Hägersten-Liljeholmen, Enskede-Årsta-Vantör, Norrmalm, Skarpnäck, Östermalm och en deltagare från Nacka. Brukarundersökning I stadens brukarundersökning 2011 var 77 % av deltagarna nöjda med sin dagliga verksamhet. Svarsfrekvensen var 44,8 %. I staden som helhet var 79 % nöjda med sin dagliga verksamhet var 92 % av deltagarna nöjda med verksamheten. I Attendos brukarundersökning 2011, genomförd av Novus, var 91 % nöjda med sin dagliga verksamhet. Svarsfrekvensen var 83 %. en har analyserat och gjort en handlingsplan utifrån resultaten i brukarundersökningarna. Brukarinflytande/delaktighet/självständighet Samtliga deltagare har aktuella genomförandeplaner. en har en Verkstadsklubb som fungerar som en intresseförening för deltagarna. Verkstadsklubben leds av en utomstående cirkelledare från Studieförbundet vuxenskolan. Verkstadsklubbens möten protokollförs. Avvikelse en har rutiner för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Inga klagomål eller synpunkter har inkommit till förvaltningen sedan senaste uppföljningstillfälle. en har lex Sarah-rutin uppdaterad i enlighet med de nya bestämmelser som trädde ikraft en har inte haft några rapporter/anmälningar enligt lex Sarah under år LSS dokumentation Dokumentationen har granskats för åtta deltagare. Genomförandeplanerna uppfyller i väsentliga delar kraven enligt gällande bestämmelser för dokumentation. Mål och delmål är ibland vagt och allmänt formulerade. I två planer saknas uppgift i vilken egenskap personer deltagit i planeringen. I en plan framgår inte vilka personer som deltagit i planeringen. Journalanteckningarna uppfyller kraven enligt gällande bestämmelser för dokumentation. Dokumentationen förvaras i brandsäkra arkivskåp. Hälso- och sjukvård Bergsgruvan Ansvarig vårdcentral har utfärdat delegering till berörd personal För övrigt så fungerar hälso- och sjukvården utan problem. Tantohuset Ansvarig vårdcentral har utfärdat delegering till berörd personal. För övrigt så fungerar hälso- och sjukvården utan problem.

8 SID 8 (23) Svärdet Inga av brukarna har för närvarande behov av hälso- och sjukvårdsinsatser under tiden de vistas på enheten. Personal- och kompetensförsörjning Samtliga 13 medarbetare har någon form av adekvat utbildning. en har gjort två nyanställningar sedan senaste uppföljningstillfälle. Båda anställningarna har relevant utbildning inom yrkesområdet. schefen har relevant högskoleutbildning. en har både generella och individuella kompetensutvecklingsplaner Avtal Vid kontroll med skatteverket och upplysningscentralen framkommer att Attendo LSS AB betalat skatter och avgifter i tid. Årsredovisning och revisionsberättelse har kontrollerats. en drivs av rätt juridisk person. Tecknad ansvarförsäkring motsvarar angivna krav i avtal. Inga underentreprenörer anlitas vid Tantolundens dagliga verksamhet. en har rutiner för fakturahantering. Attendo LSS AB bedöms ha goda ekonomiska förutsättningar att fullgöra uppdraget under den tid som avtalet gäller. Attendo LSS AB har i sitt anbud erhållit mervärdespoäng för åtta åtaganden. Extern kompetens tas in för att exempelvis arbeta professionellt med konst, musik, matlagning, skapande, hantverk mm. En medarbetare utses till hjälpmedelsombud med ansvar för att hålla samman aktuella hjälpmedelsfrågor samt att vara ett stöd för övrig personal i hjälpmedelsfrågor En medarbetare (utvecklingslots) arbetar aktivt med att informera externa arbetsplatser och organisationer om möjligheten att ta emot praktikanter från den dagliga verksamheten. All personal kommer att få genomgå utbildningsprogrammet LSS-körkortet. en har ombudsfunktioner som ger medarbetarna möjlighet till utveckling inom speciella ansvarsområden. Medarbetarna väljer vissa områden som de har ett extra ansvar för, till exempel kost, kvalitet eller dokumentation. en ställer krav på relevant utbildning inom yrkesområdet vid nyrekrytering. en åtar sig att följa upp genomförandeplanen två gånger per år. Uppföljningen kan även ske oftare om behov uppstår. en genomför årliga brukarundersökningar som utförs av en oberoende part. Samtliga åtaganden är uppfyllda. Utvecklingsarbete Arbetet med att lotsa ut personer till verksamhet utanför den dagliga verksamheten är ett utvecklingsarbete.

9 SID 9 (23) Förvaltningens samlade bedömning om Tantolundens dagliga verksamhet Förutom att utveckla arbetet med genomförandeplaner bedömer förvaltningen att verksamheten uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning, föreskrifter, stadens riktlinjer och upprättat avtal.

10 SID 10 (23) 3. Hammarby dagliga verksamhet Adress Färgargårdstorget Stockholm Driftsform Avtalspart Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Antal anställda Daglig verksamhet enligt 9.10 LSS Entreprenad Attendo LSS AB. Avtalstiden omfattar perioden till och med med möjlighet till två års förlängning Cecilie Klementsen Vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd enligt 9.10 LSS. en har tillstånd för 45 deltagare 15 personer motsvarande 13,75 helårsanställningar Tillstånd Gällande tillstånd från Socialstyrelsen, dnr /2012 utfärdat Metod för uppföljningen Besök i verksamheten av medicinskt ansvarig sjuksköterska Agneta Kling och avdelningscontroller Kjell Carlsson Dialog med verksamhetschef Cecilie Klementsen, samordnare Katarina Lantto och regional verksamhetschef Veronica Myhrström Kontroll av verksamhetens dokumentation och rutiner Kontroll av personalförteckning Kontroll av kompetensutvecklingsplaner Dialog med företrädare från beställarenheten Upplysningar från Skatteverket, Upplysningscentralen och Bolagsverket Kontroll av underleverantörer, försäkringsbrev och fakturaunderlag en har ett brett utbud av aktiviteter såsom hantverk, miljö - trädgård, kök, legoarbete, IT/redaktion - foto. en har en friskvårdsprofil och erbjuder varje deltagare minst en friskvårdsaktivitet i veckan där rörelse, motion och återhämtning ingår. en deltar regelbundet i aktiviteter såsom Lidingöloppet, US- ruset och Göteborgsvarvet. Tillgänglighet, lokaler och inventarier ens lokaler är ändamålsenliga. Närmiljön är lättillgänglig.

11 SID 11 (23) Deltagare en har 46 deltagare från stadsdelarna Södermalm, Östermalm, Norrmalm, Skarpnäck, Farsta, Enskede-Årsta-Vantör samt en deltagare vardera från Nacka och Salems kommun. Brukarundersökning I stadens brukarundersökning 2011 var 90 % av deltagarna nöjda med sin dagliga verksamhet. Svarsfrekvensen var 45 %. I staden som helhet var 79 % nöjda med sin dagliga verksamhet var 95 % av deltagarna nöjda med verksamheten. I Attedos brukarundersökning 2011, genomförd av Novus, var 89 % av deltagarna nöjda med sin dagliga verksamhet. Svarsfrekvensen var 91 %. Brukarinflytande/delaktighet/självständighet Samtliga deltagare har aktuella genomförandeplaner. en har en Verkstadsklubb som fungerar som en intresseförening för deltagarna. Verkstadsklubben leds av en utomstående cirkelledare från Studieförbundet vuxenskolan. Verkstadsklubbens möten protokollförs. en har också ett brukarråd. Avvikelse en har rutiner för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Inga klagomål eller synpunkter har inkommit till förvaltningen sedan senaste uppföljningstillfälle. en har lex Sarah-rutin uppdaterad i enlighet med de nya bestämmelser som trädde ikraft en har inte haft några rapporter/anmälningar enligt lex Sarah under år SoL- och /eller LSS dokumentation Dokumentationen har granskats för nio deltagare. Genomförandeplanerna uppfyller i väsentliga delar kraven enligt gällande bestämmelser för dokumentation. Mål och delmål är genomgående vagt och allmänt formulerade. I sju av de granskade planerna saknas fullständiga namn eller i vilken egenskap personerna har deltagit i planeringen. Journalanteckningarna uppfyller med få undantag kraven enligt gällande bestämmelser för dokumentation. I två av de granskade journalanteckningarna saknas anteckningar för perioden respektive I en av de granskade journalanteckningarna finns en anteckning som kan upplevas som kränkande av den enskilde. Dokumentationen förvaras i brandsäkra arkivskåp. Hälso- och sjukvård en har välfungerande hälso- och sjukvårdsinsatser. Personal- och kompetensförsörjning Samtliga 15 medarbetare har någon form av adekvat utbildning. Inga nyanställningar har gjorts sedan senaste uppföljningstillfället. schefen har relevant högskoleutbildning. en har både generella och individuella kompetensutvecklingsplaner

12 SID 12 (23) Avtal Vid kontroll med skatteverket och upplysningscentralen framkommer att Attendo LSS AB betalat skatter och avgifter i tid. Årsredovisning och revisionsberättelse har kontrollerats. en drivs av rätt juridisk person. Tecknad ansvarförsäkring motsvarar angivna krav i avtal. Inga underentreprenörer anlitas vid Hammarby dagliga verksamhet. en har rutiner för fakturahantering. Attendo LSS AB bedöms ha goda ekonomiska förutsättningar att fullgöra uppdraget under den tid som avtalet gäller. Attendo LSS AB har i sitt anbud erhållit mervärdespoäng för tre åtaganden. Personalen erbjuds fri uppdragsutbildning på gymnasie- och högskolenivå. Extern kompetens ska tas in för att professionellt arbeta med konst och musik. Brukarundersökningar utförs av en utomstående part samt att metoden för utvärdering och kvalitetsutveckling är brukarstyrd. Ett väl förankrat och systematiskt kvalitetsarbete genom kvalitetsgrupper på varje enhet. Samtliga åtaganden är uppfyllda. Utvecklingsarbete Arbetet med att lotsa ut personer till verksamhet utanför den dagliga verksamheten är ett utvecklingsarbete. Förvaltningens samlade bedömning om Hammarby dagliga verksamhet Förutom att utveckla arbetet med genomförandeplaner och journalanteckningar bedömer förvaltningen att verksamheten uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning, föreskrifter, stadens riktlinjer och upprättat avtal.

13 SID 13 (23) 4. Stora Blecktornet Adress Driftsform Avtalspart Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Antal anställda Tillstånd Södermannagatan 61, Stockholm Daglig verksamhet enligt 9.10 LSS Entreprenad Frösunda LSS AB. Avtalstiden omfattar perioden till och med med möjlighet till två års förlängning schef är Helén Dahlgren Vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd enligt 9.10 LSS. På Stora Blecktornet är antalet platser personer motsvarande 5,0 helårsanställningar Gällande tillstånd från Socialstyrelsen utfärdades med gemensamt diarienummer /2011för verksamheterna Stora Blecktornet och Äppelgården. De båda verksamheterna har tillsammans tillstånd för 46 deltagare. Metod för uppföljningen Besök i verksamheten av av medicinskt ansvarig sjuksköterska Agneta Kling och avdelningscontroller Kerstin Larsson Dialog med verksamhetschef Helén Dahlgren och samordnare Anitra Welin Kontroll av verksamhetens dokumentation och rutiner. Kontroll av personalförteckning Kontroll av ledningssystem Dialog med företrädare från beställarenheten. Upplysningar från Skatteverket, Upplysningscentralen och Bolagsverket. Kontroll av underleverantörer, försäkringsbrev och fakturaunderlag en är arbetsinriktad. Stora Blecktornet bedriver konferens- och caféverksamhet. Arbetsuppgifterna för deltagarna består bland annat av bakning, göra smörgåsar, disk, inköp och trädgårdsarbete. Personalinsatserna utgår från principen hjälp till självhjälp. Personalen ger ett individuellt anpassat stöd och hjälper arbetstagarna genom att skapa struktur, rutiner och planering. Tillgänglighet, lokaler och inventarier Lokalerna är inte handikappanpassade fullt ut. Det går att komma in i byggnaden med rullstol/rullator via en ramp. På bottenplanet finns en handikapptoalett. Det saknas hiss/trapphiss till våningen med konferensutrymmen.

14 SID 14 (23) Deltagare För närvarande finns 13 deltagare i verksamheten, alla utom en är bosatta i Stockholms stad. En deltagare kommer från Haninge kommun. Övriga deltagare kommer från stadsdelsområdena: Hässelby - Vällingby (1), Bromma (1), Enskede -Årsta- Vantör (1), Kungsholmen (2), Hägersten Liljeholmen (1) och Södermalm (4). Brukarundersökning I stadens brukarundersökning 2011 var 75 % av deltagarna nöjda med sin dagliga verksamhet. Svarsfrekvensen var 66 %. Resultatet för Stora Blecktornet var detsamma år 2010 det vill säga 75 % nöjda. I staden som helhet var 79 % nöjda med sin dagliga verksamhet Brukarinflytande/delaktighet/självständighet Vid övergången till entreprenad ska beställaren skicka över nya beställningar, men det har inte fungerat fullt ut. Gamla beställningar har kopierats men saknar delvis innehåll. en har ändå tagit fram genomförandeplaner tillsammans med respektive deltagare. Stora Blecktornet har tillsammans med Äppelgårdens dagliga verksamhet en Verkstadsklubb som leds av en utomstående person från Studieförbundet vuxenskolan. Varje grupp väljer halvårsvis en representant och en suppleant som deltar i klubbens möten. schef och samordnare deltar i klubbens stormöten vår och höst för att informera om större förändringar i verksamheten och ta emot synpunkter. Avvikelse en har rutiner för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Inga klagomål eller synpunkter har inkommit till förvaltningen sedan senaste uppföljningstillfälle. en har lex Sarah-rutin uppdaterad i enlighet med de nya bestämmelser som trädde ikraft en har inte haft några rapporter/anmälningar enligt lex Sarah under år LSS dokumentation Dokumentationen har granskats för 11 deltagare. Genomförandeplanerna uppfyller i väsentliga delar kraven enligt gällande bestämmelser för dokumentation. Mål och delmål är ibland vagt och allmänt formulerade. I två planer saknas uppgifter om vilka som har deltagit i planeringen. Journalanteckningar är ett område som kan utvecklas då åtta av de granskade journalerna har få eller inga anteckningar. Dokumentationen förvaras i brandsäkert arkivskåp. Hälso- och sjukvård För närvarande finns inga deltagare med behov av hälso- och sjukvårdsinsatser.

15 SID 15 (23) Personal- och kompetensförsörjning Samtliga fem medarbetare har adekvat utbildning. schefen har relevant högskoleutbildning och lång erfarenhet av verksamhetsområdet. Planen för personalens kompetensutveckling ska vara klar i oktober eftersom verksamheten följer tider för medarbetarsamtal utifrån Frösunda LSS AB. Avtal Vid kontroll med skatteverket och upplysningscentralen framkommer att Frösunda LSS AB betalat skatter och avgifter i tid. en drivs av rätt juridisk person. Tecknad ansvarförsäkring motsvarar angivna krav i avtal. Inga underentreprenörer anlitas. en har rutiner för fakturahantering. Frösunda LSS AB bedöms ha goda ekonomiska förutsättningar att fullgöra uppdraget under den tid som avtalet gäller. Frösunda LSS har i sitt anbud fått mervärdespoäng för fyra åtaganden. Uppföljning av genomförandeplan två gånger per år Eftersom verksamheten nyligen övergått till entreprenad har genomförandeplaner ännu inte följts upp. Årlig mätning av kundnöjdhet genom externt företag Den årliga mätningen av kundnöjdhet sker på hösten. Nyanställda ska ha minst gymnasiekompetens med inriktning funktionsnedsättning och omvårdnad Ingen är nyanställd i verksamheten. Kompetensutvecklingspaket för chefer och medarbetare Det finns många utbildningar inom Frösunda LSS AB. schef och samordnare har sedan övergången till entreprenad deltagit i utbildningar om brandskydd, krishantering, arbetsmiljö och introduktionsutbildning. schefen har en chefskollega som mentor som stöd i att sätta sig in i Frösunda LSS AB:s arbetssätt och deltar också i en handledningsgrupp en gång per månad. Samtliga medarbetare har genomgått Frösundas introduktionsutbildning en dag, och kommer i juni att genomgå utbildning i lösningsfokuserat arbetssätt och internutbildning om individuell genomförandeplan. Utvecklingsarbete Frösunda LSS AB har ett eget utformad dokumentationssystem, PGP (Personlig Genomförandeplan) detta system kommer att användas för personer från annan kommun som inte ingår i ParaSol. Delar av systemet som kartläggning och arbetsmetod kommer även att användas som komplement till ParaSol systemets Genomförandeplaner. Personalgruppen har fått en introduktion i systemet och för nya deltagare har det börjat användas. en utvecklar kontinuerligt nya arbetsuppgifter exempelvis dog walking en uppgift som nu permanentats.

16 SID 16 (23) Förvaltningens samlade bedömning om Stora Blecktornets dagliga verksamhet Förutom att utveckla arbetet med journalanteckningar bedömer förvaltningen att verksamheten uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning, föreskrifter, stadens riktlinjer och upprättat avtal.

17 SID 17 (23) 5. Äppelgårdens dagliga verksamhet Adress Driftsform Avtalspart Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Antal anställda Tillstånd Södermannagatan 61, Stockholm Daglig verksamhet enligt 9.10 LSS Entreprenad Frösunda LSS AB. Avtalstiden omfattar perioden till och med med möjlighet till två års förlängning schef är Helén Dahlgren Vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd enligt 9.10 LSS. På Äppelgården är antalet platser 34 (f.n.27) 9 personer motsvarande 8,8 helårsanställningar Gällande tillstånd från Socialstyrelsen utfärdades med gemensamt diarienummer /2011för verksamheterna Stora Blecktornet och Äppelgården. De båda verksamheterna har tillsammans tillstånd för 46 deltagare. Metod för uppföljningen Besök i verksamheten av av medicinskt ansvarig sjuksköterska Agneta Kling och avdelningscontroller Kerstin Larsson Dialog med verksamhetschef Helén Dahlgrin och samordnare Anitra Welin Kontroll av verksamhetens dokumentation och rutiner. Kontroll av personalförteckning Kontroll av ledningssystem Dialog med företrädare från beställarenheten. Upplysningar från Skatteverket, Upplysningscentralen och Bolagsverket. Kontroll av underleverantörer, försäkringsbrev och fakturaunderlag en är arbetsinriktad och bedrivs i fem mindre grupper. Arbetsuppgifterna för deltagarna är olika beroende av i vilken grupp den enskilde deltar. Uppgifterna består bland annat av park- och trädgårdsarbete, målning, bakning och caféarbete, tvätt, renhållning, sopsortering, hålla ordning i kök och konferensrum med mera. Personalinsatserna utgår från principen hjälp till självhjälp. Personalen ger ett individuellt anpassat stöd och hjälper arbetstagarna genom att skapa struktur, rutiner och planering.

18 SID 18 (23) Tillgänglighet, lokaler och inventarier en vid Äppelgården bedrivs i fem mindre grupper: Skansengruppen har trånga och dåliga lokaler men 90 % av verksamheten bedrivs utomhus. Bergsundsfiket finns i Bergsunds vård- och omsorgsboende med hög tillgänglighet. Fixargruppen arbetar i Hornskrokens vård- och omsorgsboende med hög tillgänglighet. Hamn- och kontorsgruppen har lokal och arbetar i Tegelvikshamnen. Lokalen är delvis tillänglig. Ekengruppen arbetar stadsdelsförvaltningens kontorslokaler vid Medborgarplatsen. Lokalerna är tillgängliga för personer med funktionsnedsättning. Deltagare För närvarande finns 27 deltagare i verksamheten. Fyra av dem kommer från andra kommuner Haninge, Nacka, Sollentuna och Värmdö. Övriga deltagare kommer från stadsdelsområdena Enskede-Årsta-Vantör (5), Norrmalm (1), Farsta (1), Kungsholmen (1), Spånga-Tensta (1), Kista-Rinkeby (1) och Hägersten-Liljeholmen (1). Resterande 12 deltagare kommer från Södermalm. Brukarundersökning I stadens brukarundersökning 2011 var 100 % av deltagarna nöjda med sin dagliga verksamhet. Svarsfrekvensen var 28 %. Resultatet för Äppelgården 2010 var 83 % nöjda. I staden som helhet var 79 % nöjda med sin dagliga verksamhet Brukarinflytande/delaktighet/självständighet Vid övergången till entreprenad ska beställaren skicka över nya beställningar, men det har inte fungerat fullt ut. Gamla beställningar har kopierats men saknar delvis innehåll. en har ändå tagit fram genomförandeplaner tillsammans med respektive deltagare. Äppelgården har tillsammans med Stora Blecktornets dagliga verksamhet en Verkstadsklubb som leds av en utomstående person från Studieförbundet vuxenskolan. Varje grupp väljer halvårsvis en representant och en suppleant som deltar i klubbens möten. schef och samordnare deltar i klubbens stormöten vår och höst för att informera om större förändringar i verksamheten och ta emot synpunkter. Avvikelse en har rutiner för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Inga klagomål eller synpunkter har inkommit till förvaltningen sedan senaste uppföljningstillfälle. en har lex Sarah-rutin uppdaterad i enlighet med de nya bestämmelser som trädde ikraft en har inte haft några rapporter/anmälningar enligt lex Sarah under år 2011.

19 SID 19 (23) LSS dokumentation Dokumentationen har granskats för 24 deltagare. Efter verksamhetsövergången vecka 5 har uppkopplingen till stadens ParaSol system inte fungerat förrän vecka 16. schefen informerar om att samtliga deltagare har genomförandeplaner och att dessa nu ska rapporteras i ParaSol. Förvaltningen begär att genomförandeplanerna ska finnas i ParaSol senast Journalanteckningar är ett område som kan utvecklas då samtliga granskade journaler har få eller inga anteckningar. Dokumentationen förvaras i brandsäkert arkivskåp. Förvaltningen har kontrollerat om det finns genomförandeplaner för samtliga deltagare i ParaSoL. Resultatet är att det saknas genomförandeplaner för två deltagare som nyligen fått sin sysselsättning inom Äppelgårdens dagliga verksamhet. I övrigt har samtliga deltagare inrapporterade genomförandeplaner i ParaSoL. Hälso- och sjukvård För närvarande finns inga deltagare med behov av hälso- och sjukvårdsinsatser. Personal- och kompetensförsörjning Medarbetarna har adekvat utbildning. En provanställd har gymnasiekompetens men inom ett annat verksamhetsområde. schefen har relevant högskoleutbildning och lång erfarenhet av verksamhetsområdet. Planen för personalens kompetensutveckling ska vara klar i oktober eftersom verksamheten följer tider för medarbetarsamtal utifrån Frösunda LSS AB. Avtal Vid kontroll med skatteverket och upplysningscentralen framkommer att Frösunda LSS AB betalat skatter och avgifter i tid. en drivs av rätt juridisk person. Tecknad ansvarförsäkring motsvarar angivna krav i avtal. Inga underentreprenörer anlitas. en har rutiner för fakturahantering. Frösunda LSS AB bedöms ha goda ekonomiska förutsättningar att fullgöra uppdraget under den tid som avtalet gäller. Frösunda LSS har i sitt anbud fått mervärdespoäng för fyra åtaganden. Uppföljning av genomförandeplan två gånger per år Eftersom verksamheten nyligen övergått till entreprenad har genomförandeplaner ännu inte följts upp. Årlig mätning av kundnöjdhet genom externt företag Den årliga mätningen av kundnöjdhet sker på hösten. Nyanställda ska ha minst gymnasiekompetens med inriktning funktionsnedsättning och omvårdnad Vid verksamhetsuppföljningen framkommer att Frösunda LSS AB gjort en rekrytering (provanställning) där medarbetaren saknar gymnasiekompetens med inriktning mot funktionsnedsättning och omvårdnad vid rekrytering. Som skäl för rekryteringen har Frösunda LSS AB angett svårigheter att rekrytera personal både med gymnasiekompetens med inriktning mot funktionsnedsättning och omvårdnad och lämpliga för arbetet.

20 SID 20 (23) Förvaltningen godtar avsteget från åtagandet under förutsättning att Frösunda LSS AB ansvarar för att medarbetaren snarast och senast innan år 2012 års utgång påbörjar gymnasieutbildning med inriktning mot funktionsnedsättning och omvårdnad. I fortsättningen ska Frösunda LSS AB, vid svårigheter att rekrytera personal med gymnasiekompetens med inriktning mot funktionsnedsättning och omvårdnad, kontakta förvaltningen och redogöra för på vilket sätt man arbetar för att rekrytera personal som uppfyller åtagandet. Kompetensutvecklingspaket för chefer och medarbetare Det finns många utbildningar inom Frösunda LSS AB. schef och samordnare har sedan övergången till entreprenad deltagit i utbildningar om brandskydd, krishantering, arbetsmiljö och introduktionsutbildning. schefen har en chefskollega som mentor som stöd i att sätta sig in i Frösunda LSS AB:s arbetssätt och deltar också i en handledningsgrupp en gång per månad. Samtliga medarbetare har genomgått Frösundas introduktionsutbildning en dag, och kommer i juni att genomgå utbildning i lösningsfokuserat arbetssätt och internutbildning om individuell genomförandeplan. Utvecklingsarbete Bergsundsfiket har funnits i två år vid Bergsunds vård- och omsorgsboende. Arbetsuppgifterna för gruppen har successivt utvecklats med fler arbetsuppgifter. En planering pågår för att utveckla cafédelen genom att verksamheten får tillgång till en mer funktionell lokal hösten Förvaltningens samlade bedömning om Äppelgårdens dagliga verksamhet Förutom att utveckla arbetet med journalanteckningar bedömer förvaltningen att verksamheten uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning, föreskrifter, stadens riktlinjer och upprättat avtal.

21 SID 21 (23) 6. Danvikstulls dagliga verksamhet Adress Alsnögatan 7, Driftsform Avtalspart Förestår/verksamhetschef Målgrupp och antal Antal anställda Tillstånd Daglig verksamhet enligt 9.10 LSS Entreprenad Frösunda LSS AB Avtalstiden omfattar perioden till och med med möjlighet till två års förlängning Åsa Hellström Vuxna personer med utvecklingsstörning, autism eller autismliknande tillstånd enligt 9.10 LSS 14 anställda motsvarande 13,47 helårsanställningar Gällande tillstånd från Socialstyrelsen utfärdades med beteckning en har tillstånd för 25 platser Metod för uppföljningen Besök i verksamheten av av medicinskt ansvarig sjuksköterska Agneta Kling och avdelningscontroller Kerstin Larsson Dialog med verksamhetschef Åsa Hellström och samordnare Stefan Grew Kontroll av verksamhetens dokumentation och rutiner. Kontroll av personalförteckning Dialog med företrädare från beställarenheten. Upplysningar från Skatteverket, Upplysningscentralen och Bolagsverket. Kontroll av underleverantörer, försäkringsbrev och fakturaunderlag en utgår från den enskildes behov, förutsättningar och önskemål. I verksamheten arbetar man gemensamt för att ge varje deltagare livskvalitet genom trygghet, trivsel, personlig utveckling och självständighet. en har en estetisk och sinnesstimulerande inriktning. Danvikstulls dagliga verksamhet erbjuder arbetsgemenskap, kreativt skapande, trygghet och social samvaro. Tillgänglighet, lokaler och inventarier Redan för ett år sedan påtalade förvaltningen att det fanns tre takliftar som behöver bytas ut då de är så gamla att reservdelar saknas. Vid verksamhetsuppföljningen visar det sig att liftarna fortfarande inte är utbytta. Lokalerna i övrigt är tillgängliga med hiss. Deltagare Det finns 25 deltagare i verksamheten varav sex kommer från andra kommuner, Nynäshamn (1), Tyresö (1), Nacka (3) och Värmdö (1). Övriga 19 deltagare kommer från

22 SID 22 (23) stadsdelsområdena: Bromma (2), Enskede- Årsta -Vantör (2), Skarpnäck (3), Södermalm (6), Älvsjö (4), Östermalm (1), Skärholmen (1). Brukarundersökning I stadens brukarundersökning 2011 var 85 % av deltagarna nöjda med sin dagliga verksamhet. Svarsfrekvensen var 28 %. Enligt verksamhetschefen kan den låga svarsfrekvensen bero på att Frösunda LSS AB vid hade en egen enkät strax innan stadens enkät skickades ut. Resultatet 2010 för Danvikstulls dagliga verksamhet var 100 % nöjda enligt stadens enkät. I staden som helhet var 79 % nöjda med sin dagliga verksamhet Brukarinflytande/delaktighet/självständighet Frösunda LSS AB har en kundombudsman. Två gånger per år är det träffar med god man. en har planeringsdagar med deltagarna och det görs individuella utvärderingar. Avvikelse en har rutiner för hantering av synpunkter, klagomål, fel och brister. Inga klagomål eller synpunkter har inkommit till förvaltningen sedan senaste uppföljningstillfälle. en har lex Sarah-rutin uppdaterad i enlighet med de nya bestämmelser som trädde ikraft en har inte haft några rapporter/anmälningar enligt lex Sarah under år LSS dokumentation Genomförandeplaner och journalanteckningar har granskats för åtta av 25 deltagare. Dokumentationen i de åtta granskade ärendena var tillfredsställande. Alla deltagare har genomförandeplaner men dessa kan utvecklas avseende innehåll, uppföljning och uppdatering. Bristerna i genomförandeplaner ska vara åtgärdat senast Hälso- och sjukvård Informationsöverföringen mellan en gruppbostad och den dagliga verksamheten har inte varit tillfredsställande. Följsamheten till basala hygienrutiner är inte optimal då personal inte använder skyddsutrustning vid toalettbesök. Personal- och kompetensförsörjning Samtliga medarbetare har adekvat utbildning schefen har relevant högskoleutbildning och erfarenhet av verksamhetsområdet. Planen för personalens kompetensutveckling ska vara klar i oktober eftersom verksamheten följer tider för medarbetarsamtal utifrån Frösunda LSS AB. Avtal Vid kontroll med skatteverket och upplysningscentralen framkommer att Frösunda LSS AB betalat skatter och avgifter i tid. en drivs av rätt juridisk person. Tecknad ansvarförsäkring motsvarar angivna krav i avtal. Inga underentreprenörer anlitas.

23 SID 23 (23) en har rutiner för fakturahantering. Frösunda LSS AB bedöms ha goda ekonomiska förutsättningar att fullgöra uppdraget under den tid som avtalet gäller. Frösunda LSS har i sitt anbud fått mervärdespoäng för tre åtaganden: Lägst gymnasial vårdutbildning vid nyanställningar och tillgång till krisenhet Utbud av aktiviteter genom Frösunda fritidsförening och mycket tydlig och strukturerad stöd- och serviceplan Enkätfrågor formuleras för att avspegla krav i styrdokument samt ISO certifierat kvalitetssystem. Samtliga åtaganden är uppfyllda. Utvecklingsarbete Vidareutveckling av verksamhetens innehåll sker kontinuerligt. Fokus är på självbestämmande, individuell utveckling och självständighet för brukarna. Vid behov förändras verksamhetens innehåll utifrån enskildas behov för att därmed ge möjlighet till utveckling för den enskilde. Metodhandledning av handledare har startat under 2012 med innehåll tillämpad beteende analys (TBA). Förvaltningens samlade bedömning om Danvikstulls dagliga verksamhet Förutom att utveckla arbetet med genomförandeplaner bedömer förvaltningen att verksamheten uppfyller de krav som kan ställas utifrån gällande lagstiftning, förordning, föreskrifter, stadens riktlinjer och upprättat avtal. Bilaga 1. Sammanställning av förvaltningens bedömning av respektive verksamhet

Uppföljning av Södermalms assistans, Tantolundens och Zinkensdamms dagliga verksamheter

Uppföljning av Södermalms assistans, Tantolundens och Zinkensdamms dagliga verksamheter Södermalms stadsdelsförvaltning Sociala avdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (11) 2013-05-16 Handläggare Kerstin Larsson, Kjell Carlsson, Britt-Marie Johansson och Lars Ingvald Telefon: 08-508 12 000 Till

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (15) 2011-05-10 Handläggare: Kjell Carlsson, Britt-Marie Johansson och Kerstin Larsson Telefon:

Läs mer

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet

Uppföljning av Hammarbyhamnens gruppoch servicebostäder, Tantolundens gruppbostäder, Klubb Reimersholme och Reimersholme dagliga verksamhet SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (10) 2011-10-05 Handläggare: Kjell Carlsson, Agneta Kling, Hanna Jakhammer, Britt-Marie

Läs mer

Uppföljning av Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Äppelgårdens dagliga verksamhet och Södermalms assistans

Uppföljning av Stora Blecktornets dagliga verksamhet, Äppelgårdens dagliga verksamhet och Södermalms assistans SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING DNR 275-2011-1.1. SID 1 (10) 2011-03-07 Handläggare: Kerstin Larsson, Kjell Carlsson, Hanna Jakhammer Telefon:

Läs mer

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Tantolundens dagliga verksamhet Adress: Maria Bangata 17, 1tr Telefon: 0768-32 23 09 Epost: -- Hemsida: --- Regiform: Entreprenad

Läs mer

Uppföljning av Rackarbergets servicebostad, Tantolundens gruppbostäder och Reimersholmes servicebostäder

Uppföljning av Rackarbergets servicebostad, Tantolundens gruppbostäder och Reimersholmes servicebostäder SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (13) 2012-01-24 Handläggare: Britt-Marie Johansson, Lars Ingvald, Kerstin Larsson, Kjell Carlsson Telefon: 08-508 12 000 Till

Läs mer

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013

Södermalms stadsdelsförvaltning. Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2013 Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (18) Dnr 395-2013-1.2.1. Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Läs mer

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING

SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING SOCIALA AVDELNINGEN 1.2.1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr 99-2012- SID 1 (17) 2012-11-08 Handläggare: Kerstin Larsson, Britt-Marie Johansson, Lars Ingvald, Kjell Carlsson Telefon:

Läs mer

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetsberättelse 2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljningar stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (11) Dnr 261-2014-1.2.1.

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Namn på enheten (går inte att redigera): CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden. Ledsagning/avlösning Verksamhetschef:

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshusets Boendestöd Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Enhetschef: Ann Wickström Telefon:

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB)

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden.

Läs mer

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset

Uppföljning boendestöd Omsorgshuset Skarpnäcks stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Uppföljning boendestöd Sida 1 (9) 2017-07-03 Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB)

Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Namn på enheten (går inte att redigera): Attendo LSS AB (tidigare Attendo LSS Värdig Assistans Norden AB) Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Attendo LSS

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Ansvarig chef: Ann Wickström,

Läs mer

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: HSB Omsorg AB Södermalm. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Enhetschef:

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: HSB Omsorg AB Södermalm. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Enhetschef: Upphandlande nämnd: Socialnämnden Enhetens namn: HSB Omsorg AB Södermalm Följs upp av: Södermalm Enhetens adress: Tideliusgatan 42, Stockholm Företag: HSB Omsorg AB Södermalm Hemsida: Enhetschef: Erica

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Allita Care HB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm.

Namn på enheten (går inte att redigera): Allita Care HB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm. Namn på enheten (går inte att redigera): Allita Care HB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: Allita Care HB Verksamhetschef: Mehri Cavén Hemsida: Adress:

Läs mer

Uppföljning av daglig verksamhet enligt LSS

Uppföljning av daglig verksamhet enligt LSS Bilaga 3 Uppföljning av daglig verksamhet enligt LSS Basuppgifter Utförare och enhet: Adress: Verksamhetschef/enhetschef: Danvikstulls dagliga verksamhet Alsnögatan 7, 116 41 Stockholm Åsa Hellström Telefon:

Läs mer

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice Sida 1 (11) Enhetens namn: Zakett assistans & ledsagning Enhetens adress: Grönviksvägen 121, Bromma Företag: Zakett assistans & ledsagning HB Hemsida: www.zakett.se Enhetschef: Jan Uvebrandt Telefon: 08-400

Läs mer

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice Sida 1 (9) Enhetens namn: Assistans vuxna Rinkeby-Kista Enhetens adress: Vejlegatan 7, Kista Företag: Stockholms stad Hemsida: stockholm.se, jämför service Ansvarig chef: Gunnar Schenström Telefon: 08-508

Läs mer

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice

Uppföljning avlösar- och ledsagarservice Sida 1 (9) Enhetens namn: VH-assistans Enhetens adress: Östermalmsgatan 87D, 114 59 Stockholm Företag: VH-assistans Hemsida: www.vhassistans.se Enhetschef: VD: Agnetha Wiklund-Helén Telefon: 08 679 99

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): AB Omsorgscompagniet i Norden. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Enskede-Årsta-Vantör

Namn på enheten (går inte att redigera): AB Omsorgscompagniet i Norden. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Enskede-Årsta-Vantör Namn på enheten (går inte att redigera): AB Omsorgscompagniet i Norden Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Enskede-Årsta-Vantör Avtalspart/Nämnd: Skarpnäck Verksamhetschef: Ulf Andersson

Läs mer

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS

Verksamhetens inriktning: Bostad med särskild service enligt 9.9 LSS BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Hammarbyhamnens grupp- och servicebostäder Adress: Färgargårdstorget 26 Telefon: 08-50523563 Epost: anita.flygare@frosunda.se Hemsida: --- Regiform: Entreprenad Företag/organisation:

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtopsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Hemsida: www.omsorgshuset.se Ansvarig chef: Ann Wickström, enhetschef

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm

Namn på enheten (går inte att redigera) : CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Namn på enheten (går inte att redigera): CJs Ledsagarservice AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Södermalm Avtalspart/Nämnd: CJ?s ledsagarservice Verksamhetschef: Cecilia Johansson

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen.

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Hägersten-Liljeholmen Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Hägerstensvägen

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Avtalspart/Nämnd: Socialförvaltningen Verksamhetschef: Leyla

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Omsorgshuset i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Älvsjö

Namn på enheten (går inte att redigera): Omsorgshuset i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Älvsjö Namn på enheten (går inte att redigera): Omsorgshuset i Stockholm AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Älvsjö Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden Verksamhetschef: Malin Westerlund Hemsida:

Läs mer

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:fsb Finsk Hemtjänst AB - Innerstaden Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef: Minna Allerbrand Adress: Baltzar von Platens

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 10 Verksamhetsuppföljning 2016 Lillsjönäs dagverksamhet Dagverksamhet: Lilljönäs dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Katarina Romehed Adress: Hemslöjdsvägen

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Real Omsorg i Stor Stad AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Spånga-Tensta

Namn på enheten (går inte att redigera): Real Omsorg i Stor Stad AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Spånga-Tensta Namn på enheten (går inte att redigera): Real Omsorg i Stor Stad AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Socialnämnden Verksamhetschef: Parichehr (Patricia)

Läs mer

Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck Verksamhetschef/enhetschef: Linda Linnerheim Adress: Gamla Tyresövägen 349 121 34 Enskededalen Telefon: 0701610573

Läs mer

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende

Yttrande över Socialstyrelsens tillsyn av Sjöstadsgårdens vård- och omsorgsboende SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNINGEN FÖR ÄLDR EOMSORG TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2010-06-10 Handläggare: Gunilla Jalmarsson Telefon: 08-508 12 311 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2010-08-26 Yttrande

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldre, funktionsnedsatta och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) 2016-05-31 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Namn på enheten:södermalms Hemtjänst AB - Tanto/Högalid. Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress:

Namn på enheten:södermalms Hemtjänst AB - Tanto/Högalid. Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Namn på enheten:södermalms Hemtjänst AB - Tanto/Högalid Uppföljande stadsdelsförvaltning:södermalm Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Sonja Gaugl Adress: Rosenlundsgatan 44 118 63 Stockholm

Läs mer

Ramavtalsuppföljning Kategori A, Silverkatten HB, Dnr

Ramavtalsuppföljning Kategori A, Silverkatten HB, Dnr Page 1 of 8 Ramavtalsuppföljning Kategori A, Silverkatten HB, Dnr 2010-886-1.2.1. Namn på enheten (går inte att redigera): SilverKatten Handelsbolag Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera):

Läs mer

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning

Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Tertialrapport 1/2014 Bilaga 9 Verksamhetsuppföljning stöd och service till personer med funktionsnedsättning Södermalms stadsdelsförvaltning Sida 1 (9) Dnr 395-2013-1.2.1.

Läs mer

Namn på enheten:akta Assistans AB - Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef:

Namn på enheten:akta Assistans AB - Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Namn på enheten:akta Assistans AB - Kungsholmen, Norrmalm, Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef: Niklas Evaldsson Adress:

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby

Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Namn på enheten (går inte att redigera): Freja Assistanstjänst AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Avtalspart/Nämnd: Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd Verksamhetschef:

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2011

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2011 Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2011 Basuppgifter Utförare och enhet: Verksamhetens regiform: Avtalspart/Nämnd: Adress: Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon:

Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Adress: Telefon: Namn på enheten:silverkatten Handelsbolag Uppföljande stadsdelsförvaltning:östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalm stadsdelsnämnd Verksamhetschef: Ulla-Maja Nordström, socionom Adress: Starrängsringen 63

Läs mer

Namn på enheten:legevisitten Hemtjänst AB - Hägersten. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef:

Namn på enheten:legevisitten Hemtjänst AB - Hägersten. Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef: Namn på enheten:legevisitten Hemtjänst AB - Hägersten Uppföljande stadsdelsförvaltning:hägersten-liljeholmen Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef: Jeanette Månsson Adress: Selmedalsvägen 42,

Läs mer

Villa Cederschiölds dagverksamhet 2017

Villa Cederschiölds dagverksamhet 2017 Page 1 of 9 Villa Cederschiölds dagverksamhet 2017 Dagverksamhet: Villa Cederschiölds dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Verksamhetschef/enhetschef: Lena Holm Adress: Box 4619 116

Läs mer

Big Care hemtjänst-verksamhetsuppföljning 2010

Big Care hemtjänst-verksamhetsuppföljning 2010 Page 1 of 8 Big Care hemtjänst-verksamhetsuppföljning 2010 Namn på enheten (går inte att redigera): Big Care AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Hässelby-Vällingby Avtalspart/Nämnd:

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): HSB Omsorg AB - Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

Dagverksamheten Hedvig 2017

Dagverksamheten Hedvig 2017 Page 1 of 9 Dagverksamheten Hedvig 2017 Dagverksamhet: Dagverksamheten Hedvig Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Mikael Ilberg Adress: Sundbyvägen 86, 163 44 Spånga

Läs mer

Enhetens namn: Frösunda Slussen. Uppföljande nämnd: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Verksamhetschef: Telefon: E-post: Insats:

Enhetens namn: Frösunda Slussen. Uppföljande nämnd: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Verksamhetschef: Telefon: E-post: Insats: Enhetens namn: Frösunda Slussen Uppföljande nämnd: Södermalm Enhetens adress: Magnus Ladulåsgatan 61, Stockholm Företag: Frösunda Hemsida: http://www.frosunda.se/sv/funktionsnedsattning/daglig-verksamhet/slussen-stockholm/

Läs mer

Hemtjänstenhet: Sollentuna Omsorg AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Sollentuna Omsorg AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Sollentuna Omsorg AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Farnoush Khorasani Adress: Turebergs Allé 2 191 62 Sollentuna Telefon:

Läs mer

Ersta dagverksamhet i Enskededalen 2017

Ersta dagverksamhet i Enskededalen 2017 Page 1 of 9 Ersta dagverksamhet i Enskededalen 2017 Dagverksamhet: Ersta dagverksamhet i Enskededalen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck Verksamhetschef/enhetschef: Linda Linnerheim Adress: Gamla

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Olivia Hemtjänst AB - First Class. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm

Namn på enheten (går inte att redigera): Olivia Hemtjänst AB - First Class. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Namn på enheten (går inte att redigera): Olivia Hemtjänst AB - First Class Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsförvaltning Verksamhetschef:

Läs mer

Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Utförande enhet: Dagverksamheten Träffen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Kommunal regi Privat regi

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (14) 2013-12-10 Uppföljning boendestöd Enhetens namn: et i Bromma Enhetens adress: Tunnlandsvägen 91 B Företag: Egen regi Hemsida: www.stockholm.se Enhetschef: Jörgen Nyberg Bitr. enhetschef: Jaana

Läs mer

Hemtjänstenhet: Farsta kommunala Hemtjänst Centrum. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Farsta kommunala Hemtjänst Centrum. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Farsta kommunala Hemtjänst Centrum Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta Verksamhetschef/enhetschef: Ann-Marie Henriksson Adress: Nykroppagatan 2, 123 46 Farsta Telefon: 08-50819623

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2012

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2012 Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2012 Basuppgifter Utförare och enhet: Verksamhetens regiform: Avtalspart/Nämnd: Adress: Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Tabell1. Sundbyberg kommun. Botkyrka. kommun. Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586

Tabell1. Sundbyberg kommun. Botkyrka. kommun. Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586 Tabell1 Anmälda brott 2012 Helår /100 000 inv Stockholm Sigtuna Botkyrka Södertälje Sundbyberg Våldsbrott 2028 Våldsbrott 1811 Våldsbrott 1767 Våldsbrott 1707 Våldsbrott 1586 även i 248 även i 199 även

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning gruppbostäderna i Vantör Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-05-24 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon:

Läs mer

Hemtjänstenhet: Alminia AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform:

Hemtjänstenhet: Alminia AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Verksamhetens regiform: Hemtjänstenhet: Alminia AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Linda Lindgren Adress: Pajalagatan 56 162 65 Vällingby Telefon: 08-517 091 78 Verksamhetens regiform: Kommunal

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder)

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Olivia Omsorg AB ( Olivia grupp och servicebostäder) ENSKEDE-ÅRSTA-VANTÖR STADSDELSFÖRVALTNING BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Handläggare: Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20 506 Ann-Sophie Rüder Telefon:

Läs mer

Förslag till organisatorisk placering av Medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinsk ansvarig för rehabilitering (MAR)

Förslag till organisatorisk placering av Medicinsk ansvarig sjuksköterska (MAS) och Medicinsk ansvarig för rehabilitering (MAR) SPÅNGA-TENSTA STADSDELSFÖRVALTNING AVDELNING ÄLDRE OCH FUNKTIONSHINDER TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2012-05-14 Handläggare: Ulla söderlind Telefon: 08 508 03 281 Till Spånga-Tensta stadsdelsnämnd Förslag

Läs mer

Hemtjänstenhet: Real Omsorg i Stor Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef:

Hemtjänstenhet: Real Omsorg i Stor Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Hemtjänstenhet: Real Omsorg i Stor Stockholm AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Avtalspart/Nämnd: Rinkeby-Kista Verksamhetschef/enhetschef: Patricia Deghan Adress: Spångavägen 399 163 55

Läs mer

Grindstugans, Guldäggets, Pärlans och Magdas dagverksamhet 2017

Grindstugans, Guldäggets, Pärlans och Magdas dagverksamhet 2017 Page 1 of 9 Grindstugans, Guldäggets, Pärlans och Magdas dagverksamhet 2017 Dagverksamhet: Grindstugans Guldäggets, Pärlans och Magdas dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: Kullens korttidshem. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Föreståndare:

Upphandlande nämnd: Socialnämnden. Enhetens namn: Kullens korttidshem. Följs upp av: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Föreståndare: Upphandlande nämnd: Socialnämnden Enhetens namn: Kullens korttidshem Följs upp av: Södermalm Enhetens adress: Bränningevägen 2, Årsta Företag: Samsa AB Hemsida: samsa.nu Föreståndare: Per Edström Telefon:

Läs mer

Dagverksamheterna Östermalm 2017

Dagverksamheterna Östermalm 2017 Page 1 of 9 Dagverksamheterna Östermalm 2017 Dagverksamhet: Dagverksamheterna Östermalms - social/demens Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Verksamhetschef/enhetschef: Ann-Christine Osvald Adress:

Läs mer

Hemtjänstenhet: AVA Assistans & Hemtjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: AVA Assistans & Hemtjänst AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: AVA Assistans & Hemtjänst AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen Verksamhetschef/enhetschef: Ayse Roza Kaplan Adress: Anders Reimers väg 17 Telefon: 08 604 55 20 Verksamhetens

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2015 Lillsjönäs dagverksamhet

Verksamhetsuppföljning 2015 Lillsjönäs dagverksamhet Page 1 of 10 Verksamhetsuppföljning 2015 Lillsjönäs dagverksamhet Dagverksamhet: Lilljönäs dagverksamhet Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Bromma stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Dagverksamhet Sjöbrisen 2017

Dagverksamhet Sjöbrisen 2017 Page 1 of 9 Dagverksamhet Sjöbrisen 2017 Dagverksamhet: Dagverksamhet Sjöbrisen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen Verksamhetschef/enhetschef: Christina Thorslund Adress: Selmedalsringen

Läs mer

Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB 2017

Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB 2017 Page 1 of 8 Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB 2017 Hemtjänstenhet: Mångkulturell Hemtjänst i Stockholm AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Verksamhetschef/enhetschef: Neven El-Badawi

Läs mer

Hemtjänstenhet: Olivia Hemtjänst AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Olivia Hemtjänst AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Olivia Hemtjänst AB - Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Verksamhetschef/enhetschef: Lena Einarsson Adress: Askrikevägen 3 Stockholm Telefon: 08-30 86 70 Verksamhetens

Läs mer

Hemtjänstenhet: Attendo Sverige AB - Älvsjö. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Attendo Sverige AB - Älvsjö. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Attendo Sverige AB - Älvsjö Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef/enhetschef: Neshat Lindberg, verksamhetschef Adress: Götalandsvägen 218,

Läs mer

Hemtjänstenhet: Hemstyrkan i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef:

Hemtjänstenhet: Hemstyrkan i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Hemtjänstenhet: Hemstyrkan i Stockholm AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Hägersten-Liljeholmen Avtalspart/Nämnd: Hemstyrkan i Stockholm AB Verksamhetschef/enhetschef: Lena Brygt Adress: Störtloppsvägen

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2013

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2013 Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad 2013 Basuppgifter Hemtjänstenhet: AB Ellas hemtjänst Verksamhetens regiform: Kommunal regi Privat regi Avtalspart/Nämnd:

Läs mer

Hemtjänstenhet: Södermalms Hemtjänst AB - Aleris Hemtjänst Södermalm, Team Katarina Eriksdal

Hemtjänstenhet: Södermalms Hemtjänst AB - Aleris Hemtjänst Södermalm, Team Katarina Eriksdal Hemtjänstenhet: Södermalms Hemtjänst AB - Aleris Hemtjänst Södermalm, Team Katarina Eriksdal Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef/enhetschef: Helena

Läs mer

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes.

Förvaltningens förslag till beslut Rapporten godkännes. Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning BESTÄLLARAVDELNINGEN FÖR ÄLDRE, FUNKTIONSNEDSATTA OC H SOCIALPSYKIATRI Tjänsteutlåtande Sida 1 (7) 2013-05-21 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508

Läs mer

Slutrapport 2016, Petras hemtjänst

Slutrapport 2016, Petras hemtjänst Slutrapport 2016, Petras hemtjänst Hemtjänstenhet: Petras hemtjänst AB (även personallokal i Liljeholmen: Nybohovsgränd 8-12) Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Verksamhetschef/enhetschef: Petra

Läs mer

Hemtjänstenhet: Attendo Sverige AB - Kungsholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Hemtjänstenhet: Attendo Sverige AB - Kungsholmen. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Hemtjänstenhet: Attendo Sverige AB - Kungsholmen Uppföljande stadsdelsförvaltning: Kungsholmen Avtalspart/Nämnd: Äldreförvaltningen/ Kungsholmens stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef: Ola Cedenheim

Läs mer

Hemtjänstenhet: Omsorg ViCare - bifirma till ViCareNet AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Hemtjänstenhet: Omsorg ViCare - bifirma till ViCareNet AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Hemtjänstenhet: Omsorg ViCare - bifirma till ViCareNet AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Verksamhetschef/enhetschef: Vivianne Ljungman Adress: Vimmerbyplan 11 163 74 Spånga Telefon: 076-943

Läs mer

Hemtjänstenhet: HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: HSB Omsorg AB - Östermalm. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: HSB Omsorg AB - Östermalm Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Avtalspart/Nämnd: HSB Omsorg AB-Östermalm Verksamhetschef/enhetschef: Annika Borggren Adress: Sandelsgatan 16 Stockholm

Läs mer

Hemtjänstenhet: SilverKatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: SilverKatten Handelsbolag. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: SilverKatten Handelsbolag Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Avtalspart/Nämnd: Östermalms stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef: Tomas Rudstam Adress: Starrängsringen 63 Stockholm

Läs mer

Solgården dagverksamhet 2017

Solgården dagverksamhet 2017 Page 1 of 9 Solgården dagverksamhet 2017 Dagverksamhet: Solgården Dagverksamhet i Enskede-Årsta-Vantör sdf Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör Verksamhetschef/enhetschef: Marie Palmgren

Läs mer

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri

Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Sida 1 (5) 2018-04-25 Handläggare Birgitta Eskils Pettersson Telefon: 08-508 20

Läs mer

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem

Uppföljning inom Omsorgen om personer med funktionsnedsättning Bränninge/ Stureby/ Örby korttidshem Enskede-Årsta-Vantör stadsdelsförvaltning Beställaravdelningen för äldreomsorg, funktionsnedsättning och socialpsykiatri Tjänsteutlåtande Dnr 1.2.1.-326/2018 Sida 1 (7) 2018-04-26 Handläggare Birgitta

Läs mer

Redovisning av upphandling av bemannings-tjänster

Redovisning av upphandling av bemannings-tjänster ÄLVSJÖ STADSDELSFÖRVALTNING TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2010-08-09 Handläggare: Britt-Marie Ericsson : 08-508 21 008 Till Älvsjö stadsdelsnämnd 2010-08-26 Redovisning av upphandling av bemannings-tjänster

Läs mer

Hemtjänstenhet: Farsta kommunala Hemtjänst Centrum. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Hemtjänstenhet: Farsta kommunala Hemtjänst Centrum. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Page 1 of 9 Hemtjänstenhet: Farsta kommunala Hemtjänst Centrum Uppföljande stadsdelsförvaltning: Farsta Avtalspart/Nämnd: Farsta Verksamhetschef/enhetschef: Ann-Marie Henriksson Adress: Nykroppagatan 2,

Läs mer

Verksamhetsuppföljning 2015

Verksamhetsuppföljning 2015 Page 1 of 9 Verksamhetsuppföljning 2015 Hemtjänstenhet: AB Colonia Care Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: AB Colonia Care/Bromma stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef: Ursula

Läs mer

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Älvsjö. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Älvsjö. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Älvsjö Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef/enhetschef: Heidi Heino, Verksamhetschef Adress: Kristallvägen 1,

Läs mer

Hemtjänstenhet: Hemtjänst Östermalm öst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Hemtjänst Östermalm öst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Hemtjänst Östermalm öst Uppföljande stadsdelsförvaltning: Östermalm Verksamhetschef/enhetschef: Cecilia Näslund Adress: Banérgatan 54 och Linnégatan 61 115 26 Stockholm Telefon: 08-508

Läs mer

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015

Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 SID 1 (5) Avtalsuppföljning av Funkisgruppen år 2015 Bakgrund Staben för kvalitetsutveckling genomför en uppföljning varje år. Årets avtalsuppföljning har haft fokus på att se hur väl verksamheten följer

Läs mer

Hemtjänstenhet: Nordisk Hemtjänst och Omsorg. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Nordisk Hemtjänst och Omsorg. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Nordisk Hemtjänst och Omsorg Uppföljande stadsdelsförvaltning: Rinkeby-Kista Verksamhetschef/enhetschef: Frida Herman Adress: Ärvingevägen 5 164 46 Kista Telefon: 08-858040 Verksamhetens

Läs mer

Hemtjänstenhet: Bäst Omsorg i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress:

Hemtjänstenhet: Bäst Omsorg i Stockholm AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Hemtjänstenhet: Bäst Omsorg i Stockholm AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Carina Andersson Adress: Toppbrinken 29 163 44 Spånga Telefon: 073-327

Läs mer

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad

Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Uppföljning av utförare i kundvalsmodellen för hemtjänst i ordinärt boende i Stockholms stad Basuppgifter Utförare och enhet: Verksamhetens regiform: Avtalspart/Nämnd: Adress: Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Hemtjänstenhet: AG-Hemtjänst Ek.för. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: AG-Hemtjänst Ek.för. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: AG-Hemtjänst Ek.för Uppföljande stadsdelsförvaltning: Spånga-Tensta Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Helene Wildner Adress: Hällbybacken 6A 163 67 Spånga Telefon: 21 54 60

Läs mer

Hemtjänstenhet: Bromma hemtjänst - Demensteam Alvik. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Bromma hemtjänst - Demensteam Alvik. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Bromma hemtjänst - Demensteam Alvik Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Verksamhetschef/enhetschef: Katarina Romehed Adress: Tranebergsvägen 47, 167 45 Bromma Telefon: 08-508 06 703

Läs mer

Aurora Omsorg - Vialin AB - hemtjänst 2015

Aurora Omsorg - Vialin AB - hemtjänst 2015 Page 1 of 9 Aurora Omsorg - Vialin AB - hemtjänst 2015 Hemtjänstenhet: Aurora Omsorg - Vialin AB Uppföljande stadsdelsförvaltning: Bromma Avtalspart/Nämnd: Vialin AB/Bromma stadsdelsnämnd Verksamhetschef/enhetschef:

Läs mer

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Årsta. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef:

Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Årsta. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Hemtjänstenhet: FSB Finsk Hemtjänst AB - Årsta Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör Avtalspart/Nämnd: FSB Finsk Hemtjänst AB Verksamhetschef/enhetschef: Minna Allerbrand Adress: Skattungsvägen

Läs mer

Namn på enheten (går inte att redigera): Alerta Omsorg AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Rinkeby- Kista.

Namn på enheten (går inte att redigera): Alerta Omsorg AB. Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Rinkeby- Kista. Namn på enheten (går inte att redigera): Alerta Omsorg AB Uppföljande stadsdelsförvaltning (går inte att redigera): Rinkeby- Kista Avtalspart/Nämnd: Socialtjänst- och arbetsmarknadsförvaltningen Verksamhetschef:

Läs mer

Hemtjänstenhet: Bandhagen-Högdalens Hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon:

Hemtjänstenhet: Bandhagen-Högdalens Hemtjänst. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör. Verksamhetschef/enhetschef: Adress: Telefon: Hemtjänstenhet: Bandhagen-Högdalens Hemtjänst Uppföljande stadsdelsförvaltning: Enskede-Årsta-Vantör Verksamhetschef/enhetschef: Eva Lindgren Adress: Sjösa Torg 1-3, 124 35 Bandhagen Telefon: 08-50820549

Läs mer

Slutversion 2016, Högås

Slutversion 2016, Högås Slutversion 2016, Högås Upphandlande nämnd: Socialnämnden Enhetens namn: Allomsorg S & R - Högås korttidshem Följs upp av: Älvsjö Enhetens adress: Högås kollogård, Vårdinge by, Mölnbo Företag: Allomsorg

Läs mer

Hemtjänstenhet: Södermalms Hemtjänst AB - Aleris Hemtjänst Södermalm, Team Tanto. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm.

Hemtjänstenhet: Södermalms Hemtjänst AB - Aleris Hemtjänst Södermalm, Team Tanto. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm. Hemtjänstenhet: Södermalms Hemtjänst AB - Aleris Hemtjänst Södermalm, Team Tanto Uppföljande stadsdelsförvaltning: Södermalm Avtalspart/Nämnd: Äldrenämnden Verksamhetschef/enhetschef: Sonja Gaugl Adress:

Läs mer

Hemtjänstenhet: Attendo Sverige AB - Farsta, Skarpnäck. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef:

Hemtjänstenhet: Attendo Sverige AB - Farsta, Skarpnäck. Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck. Avtalspart/Nämnd: Verksamhetschef/enhetschef: Hemtjänstenhet: Attendo Sverige AB - Farsta, Skarpnäck Uppföljande stadsdelsförvaltning: Skarpnäck Avtalspart/Nämnd: Stockholm stad Verksamhetschef/enhetschef: Leila Bahkshi Adress: Veterinärgränd 6, Johanneshov

Läs mer

2015 slutversion, AB Jessys ass.

2015 slutversion, AB Jessys ass. 2015 slutversion, AB Jessys ass. Hemtjänstenhet: AB Jessys assistans Uppföljande stadsdelsförvaltning: Älvsjö Avtalspart/Nämnd: AB Jessys assistans Verksamhetschef/enhetschef: Jacqueline Manriquez, Verksamhetschef

Läs mer