ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida"

Transkript

1 Sammanträdesdatum 137 Plats och tid Musikskolan kl Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Christel Svensson (c) Katrina Dakouri (m) Mattias Rosberg (s) Håkan Abrahamsson (s) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s) Ioana Cimpoeru (s) Ebba Hansson (c) Ingemar Öberg (m) Bodil Hellberg (fp) Monica Freij (sd) Christer Mårtensson (m) Övriga närvarande Ersättare Gunnel Hertzman Andersson (s) Susanne Ahlvin (s) Jonas Svensson (s) Tony Berglund (s) Jan-Åke Bengtsson (s) Eva Mosén-Bokvist (c) Pontus Pålsson (m) Britt-Inger Lanner (kd) Peter Lindberg (sd) Övriga Rolf Hansson, tf förvaltningschef Anita Sjöberg, utvecklingsledare Olof Suneson, rektor 91 Per-Olof Ganestam, skolskjutsansvarig rektor Rose-Marie Olsson, nämndsekreterare Justering Plats och tid Bildningskontoret Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare... Rose-Marie Olsson Ordförande... Per-Arne Håkansson Justerare... Katrina Dakouri

2 Sammanträdesdatum 138 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Bildningsnämnden Sammanträdesdatum Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Underskrift Bildningskontoret. Rose-Marie Olsson

3 Sammanträdesdatum 139 Bin 91 Musikskolan information Rektor Olof Suneson informerar om följande: * Musikskolan är öppen för alla barn och ungdomar som bor i Åstorps kommun. * Antalet ämneselever i verksamheten uppgår till 316, vilket innebär en ökning med 28 elever i jämförelse med förra läsåret. * Totalt är 400 elever engagerade i de olika verksamhetsområdena. * Den största ökningen av antal elever finns inom grupperna Fame, Marimba och piano. * Den tidigare nedåtgående trenden på blåsinstrument har brutits. Detta innebär lika många elever hösten 2008 som * Storbandssamarbetet med övriga nio kommuner i Nordvästskåne fortsätter och är en mycket uppskattad verksamhet med hög kvalitet. * Samarbetet med Höganäs avseende blåsorkester fortsätter med bra stabilitet. * Från och med den 8 oktober 2008 kommer Klippans ungdomsorkester och Blåstorparna att gå samman till en orkester. Tillsammans med Höganäs bildas då en blåsorkester på cirka 40 medlemmar. * Samarbete har också inletts med Klippans stråkorkester. * Efter en nedgång av Föräldraföreningens styrelseverksamhet, på grund av generationsväxling, är styrelsen åter fulltalig med 7 styrelsemedlemmar och 2 ersättare. * Musikskolans lokaler är i behov av upprustning. Det är fukt i källaren och i golvet i aulan. Orsaken till fukten är ännu inte klarlagd men är under utredning. Bildningsnämnden beslutar att ta informationen till protokollet.

4 Sammanträdesdatum 140 Bin 92 Förvaltningen informerar Förvaltningschefen informerar om följande: a/ På grund av rådande ekonomiska läge i kommunen råder anställningsstopp och investeringsstopp generellt för samtliga förvaltningar under resterande delen av år Förvaltningschefen har meddelat samtliga verksamhetsansvariga inom bildningsförvaltningen att största möjliga restriktivitet råder. b/ Den årliga introduktionsdagen för nyanställda inom bildningsförvaltningen anordnas den 29 september c/ Svenska Kommunförbundet har meddelat att Malmö/Lund, Linköping och Göteborg ej antagits som utbildningsinstanser för rektorer. Ärendet har överklagats. d/ Skolverkets rapport avseende jämförelsetal för skola/barnomsorg redovisas. Förvaltningschefen översänder rapporten till nämndens ledamöter och ersättare. e/ Skrivelse från vårdnadshavare, avseende synpunkter på skolskjuts för friskoleelever, läses upp. Utvecklingsledaren informerar om följande: a/ Angelica Andersson har förordnats som tillsvidareanställd skolpsykolog inom bildningsförvaltningen med tillträdesdatum snarast dock senast den 1 januari b/ Fördelning av projektet Lärarlyftet 2009 presenteras. För tidigarelärare är 105 poäng av 206 och för senarelärare 75 poäng av 100 uppbokade. Ny intresseanmälan kommer att sändas ut inför vårterminen c/ Revisionen i Åstorps kommun har inkommit med rapport efter granskning av skolans särskilda undervisningsgrupper. Ärendet tas upp som separat ärende i bildningsnämnden den 29 oktober Bildningsnämnden beslutar att ta informationen till protokollet.

5 Sammanträdesdatum 141 Bildningsnämndens utskott kultur-fritid Bildningsnämndens utskott skola Bildningsnämnden Bildningsnämndens utskott kultur-fritid Bildningsnämndens utskott skola Bin 93 Binu 50 Binu 74 Bin 82 Binu 46 Binu 64 Vice ordförande i utskotten Kommunfullmäktige har den 24 september 2007 beslutat att det i utskotten skall utses såväl förste som andre vice ordförande, dock utan särskilt arvode, samt att i reglementet införa att förste och andre vice ordföranden utses enbart för att kunna leda utskottets sammanträde vid ordförandes frånvaro. Bildningsnämnden har därmed att utse förste och andre vice ordförande i utskotten kultur-fritid och skola. Utskott kultur-fritid överlämnar ärendet utan förslag till bildningsnämnden. Utskott skola beslutar föreslå bildningsnämnden att som förste vice ordförande utse Christel Svensson och som andre vice ordförande utse Katrina Dakouri i utskott skola. Gösta Skanne (m) yrkar att ärendet återremitteras till utskotten. Bildningsnämnden beslutar att återremittera ärendet till utskotten skola och kultur fritid. Utskott kultur-fritid beslutar föreslå bildningsnämnden att som förste vice ordförande utse Ioana Cimpoeru och som andre vice ordförande utse Gösta Skanne i utskott kultur fritid.

6 Sammanträdesdatum 142 Bildningsnämndens utskott skola Bin 93 forts Binu 74 Utskott skola beslutar föreslå bildningsnämnden att som förste vice ordförande utse Christel Svensson och som andre vice ordförande utse Katrina Dakouri i utskott skola. Bildningsnämnden beslutar att som förste vice ordförande utse Ioana Cimpoeru och som andre vice ordförande utse Gösta Skanne i utskott kulturfritid, samt att som förste vice ordförande utse Christel Svensson och som andre vice ordförande utse Katrina Dakouri i utskott skola.

7 Sammanträdesdatum 143 Bildningsnämndens utskott skola Bin 94 Binu 75 Skåneavtal på gymnasieområdet Samverkansavtal för Gymnasieskolan i Skåne Nordväst har undertecknats av Åstorps kommun och gäller från och med den 1 januari Alla kommuner i Skåne Sydväst ansluter sig nu till fritt-sök-avtal för övriga kommuner i Skåne. Avtalet kommer att gälla från och med 2009 års intagning till gymnasieskolan. Alla kommuner behöver skriva på avtalet igen. Undertecknande sker på Kommunförbundet Skåne i Lund den 1 oktober klockan Om närvaro inte är möjlig denna dag kan överenskommelse om annan dag för undertecknande, före fastställd dag, göras. Utskottet beslutar föreslå bildningsnämnden att ge förvaltningschefen i uppdrag att underteckna avtalet. Bildningsnämnden beslutar att ge förvaltningschefen i uppdrag att underteckna avtalet.

8 Sammanträdesdatum 144 Bildningsnämndens utskott skola Bin 95 Binu 76 Avtal gällande skolskjutsar För framtida skolskjutsavtal har Åstorp samarbetat med Skåne Nordväst och de tre kommunerna Svalöv, Bjuv och Helsingborg. Detta arbete behöver kompletteras med en konsekvensbeskrivning för Åstorps del i olika avseenden och det finns sålunda behov av ytterligare utredningstid. Nuvarande skolskjutsavtal med Klippans Busstrafik AB och Ahlins Buss AB gäller till I avtalens 1 finns villkoren för uppsägning och förlängning. De gällande avtalen bifogas: Bilaga A Avtalet mellan Åstorps kommun och Klippans Busstrafik AB (avtalstid och parter) Bilaga B Avtalet mellan Åstorps kommun och Ahlins Buss AB (avtalstid och parter) Bilaga C De båda avtalens likalydande gemensamma avtalstexter. Tf förvaltningschef Rolf Hansson har upprättat tjänsteskrivelse i ärendet enligt Bilaga D. Utskottet beslutar föreslå bildningsnämnden att inte säga upp avtalet, vilket innebär förlängning med ett år och därmed gällande till och med den 30 juni Skolskjutsansvarige rektor Per-Olof Ganestam informerar i ärendet och förordar att nuvarande avtal förlängs med anledning av att utredning avseende säkerhet och ekonomi ännu inte är klar. Bildningsnämnden beslutar att inte säga upp avtalet, vilket innebär förlängning med ett år och därmed gällande till och med den 30 juni 2010.

9 Sammanträdesdatum 145 Bildningsnämndens utskott skola Bin 96 Binu 77 Skolskjuts inom ramen för gjord upphandling Enligt skollagens 4 kap 7 är hemkommunen inte skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts för elev som väljer att gå i annan grundskolan än den som kommunen anvisat. I den interkommunala ersättningen till andra skolor/ kommuner ingår inga kostnader för skolskjutsning. Skolskjuts skulle kunna beviljas, i enlighet med reglerna för skolväg, till elev som väljer att gå i annan skola än den anvisade, om transporten kan ske med kommunens egna upphandlade skolskjutsar och under förutsättning att det inte medför utökade kostnader. Håkan Abrahamsson (s) yrkar, med instämmande av Christel Svensson (c), att bevilja skolskjuts i enlighet med reglerna för skolväg, till elev som väljer att gå i annan skola än den anvisade med tillägget att transporten gäller till den skola som anvisats av kommunen, om transporten kan ske med kommunens egna upphandlade skolskjutsar och under förutsättning att det inte medför utökade kostnader. Bodil Hellberg (fp) yrkar, med instämmande av Ingemar Öberg (m), att de elever som går på Montessoriskolan och PeterSven skolan och är bosatta i Nyvång och Hyllinge också ska erbjudas skolskjuts även om det innebär utökade kostnader för Åstorps kommun. Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att båda får samma antal röster. Ordföranden får därmed utslagsröst. Utskottet beslutar föreslå bildningsnämnden att bevilja skolskjuts i enlighet med reglerna för skolväg, till elev som väljer att gå i annan skola än den anvisade med tillägget att transporten gäller till den skola som anvisats av kommunen, om transporten kan ske med kommunens egna upphandlade skolskjutsar och under förutsättning att det inte medför utökade kostnader.

10 Sammanträdesdatum 146 Bildningsnämndens utskott skola Bin 96 forts Binu 77 forts Bodil Hellberg och Ingemar Öberg reserverar sig till förmån för eget förslag. Bodil Hellberg (fp) yrkar, med instämmande av Ingemar Öberg (m), i enlighet med deras yrkande i utskott skola, att de elever som går på Montessoriskolan och PeterSven skolan och är bosatta i Nyvång och Hyllinge också ska erbjudas skolskjuts även om det innebär utökade kostnader för Åstorps kommun, samt med tillägg att terminsbiljett erbjuds dessa elever så länge nuvarande skolskjutsavtal gäller. Monika Freij (sd) yrkar att friskolor själva får ombesörja sina skolskjutsar så länge nuvarande skolskjutsavtal gäller. Mattias Rosberg och Gull-Britt Svensson yrkar att beslut fattas i enlighet med utskottets förslag. Efter avslutade överläggningar sammanfattar ordföranden yrkandena och finner att det finns tre förslag att ta ställning till. Detta godkänns av mötet. Förslagen är Bodil Hellbergs och Ingemar Öbergs yrkande, Monica Freijs yrkande samt skolutskottets förslag till beslut Ordföranden ställer alla tre förslagen under proposition och anser att det finns majoritet för utskottets förslag. Omröstning begärs. Ordföranden får mötets bifall till följande propositionsordning: Utskottets förslag utses till huvudförslag. För att få fram ett motförslag till detta ställs Monica Freijs yrkande mot Bodil Hellbergs och Ingemar Öbergs yrkande. Ordföranden ställer proposition på Bodil Hellbergs och Ingemar Öbergs yrkande mot Monika Freijs yrkande och finner att Bodil Hellbergs och Ingemar Öbergs yrkande står som motförslag till utskottets förslag till beslut.

11 Sammanträdesdatum 147 Bin 96 Ordföranden ställer proposition på Bodil Hellbergs och Ingemar Öbergs yrkande mot utskottets förslag till beslut och finner att bildningsnämnden beslutar i enlighet med utskottets förslag. Omröstning begärs. Bildningsnämnden godkänner följande propositionsordning: Ja-röst för bifall till utskottets förslag Nej-röst för bifall till Bodil Hellbergs yrkande. Resultatet av omröstningen innebär 8 ja-röster för utskottets förslag till beslut mot 5 nej-röster för Bodil Hellbergs yrkande. Voteringslista bifogas protokollet. Bildningsnämnden beslutar att bevilja skolskjuts i enlighet med reglerna för skolväg, till elev som väljer att gå i annan skola än den anvisade med tillägget att transporten gäller till den skola som anvisats av kommunen, om transporten kan ske med kommunens egna upphandlade skolskjutsar och under förutsättning att det inte medför utökade kostnader. Bodil Hellberg (fp), Katrina Dakouri (m), Ingemar Öberg (m), och Christer Mårtensson (m) reserverar sig mot beslutet till förmån för eget förslag.

12 Sammanträdesdatum 148 Bildningsnämndens utskott kultur-fritid Bin 97 Binu 52 Delgivningar a/ Under tiden har någon under natten tagit sig in på Kvidinge friluftsbad och gjort sig skyldig till olaga intrång. En strålkastare på ett tak har slitits ner och förstörts. b/ Kommunfullmäktige har den 25 augusti 2008 beslutat att fastställa regler gällande stöd till studieförbunden, som inarbetas i kommunens regler och riktlinjer för föreningsstöd. Utskottet beslutar föreslå bildningsnämnden att lägga delgivningarna till handlingarna. Bildningsnämnden beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

13 Sammanträdesdatum 149 Bildningsnämndens utskott skola Bin 97 forts Binu 79 Delgivningar a/ Den 4 augusti 2008 har sex personer i åldern år uppehållit sig vid uteplatsen till Fröhusets Lingon- och Blåbäravdelning i Kvidinge. Öl- och ciderburkar har kastats omkring, två fasadarmaturer, stuprör, samt en ventilhuv på taket har slagits sönder På samma skola har någon den 11 augusti 2008 kört omkring med moped och sprätt på skolgården samtidigt som någon annan klättrat upp och vridit kamerorna upp i luften. En fjäderhäst och en kompisgunga har förstörts och en massa ciderburkat har kastats omkring. Under tiden har någon förstört sex sidorutor vid entrédörrarna samt ytterligare skadat två andra rutor på Rågenskolan. b/ Regeringsrätten har den 19 augusti 2008 beslutat att inte meddela Alf Larsson prövningstillstånd avseende hans överklagande av bildningsnämndens beslut Kammarrättens avgörande står därmed fast. c/ Kommunfullmäktige har den 25 augusti 2008 beslutat att motionen Upplys grundskolans elever om strålningens faror skall anses vara besvarad. d/ Kommunfullmäktige har den 25 augusti 2008 beslutat att motionen Kunskapsomdömen skall anses vara besvarad.

14 Sammanträdesdatum 150 Bildningsnämndens utskott skola Bin 97 forts Binu 79 forts e/ Kommunfullmäktige har den 25 augusti 2008 beslutat att motionen Centralköket på Björnekullaskolan skall anses vara besvarad. Utskottet beslutar föreslå bildningsnämnden att lägga delgivningarna till handlingarna. Bildningsnämnden beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

15 Sammanträdesdatum 151 Bin 98 Delegeringsbeslut Under tiden fattade delegeringsbeslut finns under rubrik för respektive delegat i delegeringspärm. Bildningsnämnden beslutar att till protokollet notera de delegeringsbeslut som fattats under tiden

16 Sammanträdesdatum 152 Bin 99 Digitalt utskick av kallelser Pontus Pålsson (m) informerar om att IT-rådet beslutat att utskick av kallelser till ledamöter och ersättare ska införas som prov inom bildningsnämnden och bygg- och miljönämnden snarast möjligt. Bildningsnämnden beslutar att ta informationen till protokollet.

17 Sammanträdesdatum 153 Bin 100 Tack till tf förvaltningschefen Rolf Hansson Ordföranden framför bildningsnämndens tack till Rolf Hanssons för hans insatser inom bildningsförvaltningen under den tid som han varit anställd som tf förvaltningschef. Rolf Hansson framför tack till bildningsnämnden för bra samarbete.

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 52 Plats och tid Kvidinge skola kl 1830-2100 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Ingemar Öberg (m) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s) Ioana Cimpoeru

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 159 Plats och tid Kvidinge Folkets Hus kl 1830-1945 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Christel Svensson (c) Katrina Dakouri (m) Håkan Abrahamsson (s) Gull-Britt Svensson (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Björnekullaskolan kl 1830-2155 Beslutande Per-Arne Håkansson (s) Ann-Louise Ekberg (c) Katrina Dakouri (m) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s) Ioana Cimpoeru (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kvidinge Folkets Hus kl 1800-2030 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Katrina Dakouri (m) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s) Ioana

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Haganässkolan kl 1830-2015 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s) Ioana Cimpoeru (s) Tony Berglund

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 21 Plats och tid Björnekullaskolan kl 1830-2030 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Katrina Dakouri (m) Gunnel Hertzman Andersson (s) Susanne Ahlvin (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Bildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret kl

ÅSTORPS KOMMUN Bildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Bildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret kl ÅSTORPS KOMMUN Bildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 1830-1930 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Ann-Louise Ekberg (C) Mats Kongstad (M)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 97 Plats och tid Kommunkontoret kl 1830-1950 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Christel Svensson (c) Katrina Dakouri (m) Tore Håkansson (s) Ioana Cimpoeru (s) Ingemar Öberg

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kvidingebadet kl 1700-1915 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Gösta Skanne (m) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s) Ioana Cimpoeru

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Nyvångs skola kl 1830-2030 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Katrina Dakouri (m) Mattias Rosberg (s) Gunnel Hertzman Andersson (s) Gull-Britt

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Tingdalsskolan kl 1830-2100 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Ingemar Öberg (m) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s) Ioana Cimpoeru

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Perslunds hembygdsgård kl 1830-2020 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Katrina Dakouri (m) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kostenheten, Centralköket kl 1830-2045 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Ingemar Öberg (m) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid KvB Hallen Åstorp kl 1830-2025 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Katrina Dakouri (m) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s) Ioana

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 1800-1945 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Christel Svensson (c) Katrina Dakouri (m) Birgitta Brodin (s) Håkan Abrahamsson (s) Gull-Britt

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 39 Plats och tid Kostenheten, Centralköket kl 1830-2030 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Christel Svensson (c) Katrina Dakouri (m) Birgitta Brodin (s) Håkan Abrahamsson (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 104 Plats och tid Bjärshögs idrottsplats kl 1830-2140 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Christer Mårtensson (m) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson

Läs mer

Plats och tid Björnås förskola/tingdalsskolan Björnås klockan

Plats och tid Björnås förskola/tingdalsskolan Björnås klockan 1 (9) Plats och tid Björnås förskola/tingdalsskolan Björnås klockan 1830-2100 Beslutande och närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Plats och tid Ann-Louise Ekberg (C), ordförande Josef

Läs mer

Bildningsnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

Bildningsnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen 1830-.2000 Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare Reino Persson (S), ordförande Ann-Louise Ekberg (C) Gun Friberg (S) Josef Toth (M) Rolf Ottosson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 80 Plats och tid Hyllinge skola kl 1830-2115 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Katrina Dakouri (m) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s) Ioana Cimpoeru

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 62 Plats och tid Hyllinge skola kl 1830-2200 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Christel Svensson (c) Katrina Dakouri (m) Håkan Abrahamsson (s) Gull-Britt Svensson (s) Tore

Läs mer

TtJ../(Jl Wc::/i D.~P" ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

TtJ../(Jl Wc::/i D.~P ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 ( 12) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 18.3-2:55 Beslutande Reino Persson (S) Josef Toth (M) Gun Friberg (S) Tore Håkansson (S) Anne-Charlotte Kallerup

Läs mer

1 J6~na Gi,mpoeru (S)

1 J6~na Gi,mpoeru (S) 1(12) ÅSTORP BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Ljungbyhed Park & Hotell, Ljungbyhed 17.00-19:00 Beslutande Reino Persson (S) Ann-Louise Ekberg (C) Gun Friberg (S) Tore Håkansson (S)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Biblioteket kl 1830-2200 Beslutande Ann-Louise Ekberg (C), ordförande Mats Kongstad (M) Gun Friberg (S) Josef Toth (M) Tony Berglund (S) Rolf Ottosson (SD) Suzanne Ahlvin

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 66 Plats och tid Musikskolan kl 1830-2040 Beslutande PerArne Håkansson (s) Christel Svensson (c) Katrina Dakouri (m) Håkan Abrahamsson (s) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s) Ioana

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Gyllenbielska Muséet och Hembygdshallen i Kvidinge kl 1730-2110 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Ann-Louise Ekberg (c) Ingemar Öberg (m) Jan-Åke Bengtsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida ÅSTORPS KOM Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Nyvångs skola kl 1830-2115 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Mats Kongstad (M) Ann-Louise Ekberg (C) Gun Friberg (S) Josef Toth (M) Tony Berglund (S)

Läs mer

TVU- Wo-ia~~ Tore Håkansson. 9m'y#~L-- Rose-Marie Olsson ÅSTORPS KOMMUN Bildningsnämnden

TVU- Wo-ia~~ Tore Håkansson. 9m'y#~L-- Rose-Marie Olsson ÅSTORPS KOMMUN Bildningsnämnden 1 (12) Plats och tid Kvidinge skola kl 1830-2130 Beslutande och närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Plats och tid Reino Persson (S), ordförande Josef Toth (M) Ann-Louise Ekberg (C)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 16 Plats och tid Kommunkontoret kl 1830-2035 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Christel Svensson (c) Katrina Dakouri (m) Birgitta Brodin (s) Håkan Abrahamsson (s) Gull-Britt

Läs mer

Plats och tid. K vidinge Bibliotek och Kommunkontoret kl I I 00

Plats och tid. K vidinge Bibliotek och Kommunkontoret kl I I 00 I (I 3) Plats och tid K vidinge Bibliotek och Kommunkontoret kl I 900-2 I 00 Beslutande och närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Reino Persson (S), ordförande Ann-Louise Ekberg (C)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kvidinge förskola och skola kl 1700-2050 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Christel Svensson (c) Katrina Dakouri (m) Håkan Abrahamsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

... l"?-z. { ~C?- BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

... l?-z. { ~C?- BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) ÅSTORP BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.30-20.00 Beslutande Reino Persson (S) Ann-Louise Ekberg (C) Gun Friberg (S) Gunnel Hertzman Andersson

Läs mer

('.,:>=,~-; ~, ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

('.,:>=,~-; ~, ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(11) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kulturhuset Björnen 18.00-21 :45 Ajournering: 20: 10-20:25 och 21: 10-21 :20 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Bodil Hellberg (L) Gun Friberg

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Bjömekullasalen Ajournering 19:10-19:50 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Kerstin Andersson (S)

Plats och tid Kommunhuset, Bjömekullasalen Ajournering 19:10-19:50 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Kerstin Andersson (S) 1(7) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhuset, Bjömekullasalen 18.00 20.30 Ajournering 19:10 19:50 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Kerstin Andersson (S) Gun Friberg (S)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Biblioteket kl 1830-2050 Beslutande Ann-Louise Ekberg (c), ordförande Ingemar Öberg (m) Gull-Britt Svensson (s) Tore Håkansson (s) Ioana Cimpoeru (s) Tony Berglund (s)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Bildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Vuxenutbildningen kl

ÅSTORPS KOMMUN Bildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Vuxenutbildningen kl Sammanträdesdatum 2011-04-27 1 Plats och tid Vuxenutbildningen kl 1830-2115 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Reino Persson (S), ordförande Mats Kongstad (M) Ann-Louise Ekberg (C) Gun Friberg (S)

Läs mer

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~)'-- r. ~~~ <Il, ~ KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-19:20 Ajournering 18:40-19:10 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise

Läs mer

_JA?~ BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

_JA?~ BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(15) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 18.30-20.30 Beslutande Reino Persson (S) Josef T oth (M) Gun Friberg (S) Tore Håkansson (S) Ann-Charlotte Kallerup

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(1) ÅSTORP BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kulturhuset Björnen 18. - 21.1 Ajournering 2.25-2.55 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Gun Friberg (S) Marcus Möller (SD) Paul Ericsson

Läs mer

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP)

Jenny Sjöö (MP), ersätter Joakim Månsson Bengtsson (MP) Socialnämnden Protokoll 1 (8) Diarienummer SO 2015/0212 Socialnämnden Plats och tid Diamanten, Brotorget 1, klockan 17.00 18.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Sven-Bertil Persson (V),

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Eva Nilsson (M) Tore Håkansson (S)

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Eva Nilsson (M) Tore Håkansson (S) 1(10) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 17.05-18:50 Ajournering 18:20-18:40 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise Ekberg

Läs mer

~? -- Mathias Johansson

~? -- Mathias Johansson 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen 1830-2030 Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare Reino Persson (S), ordförande Ann-Louise Ekberg (C) Gun Friberg (S) Josef T oth (M) Tore Håkansson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(8) ÅS TORP BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset l 8.45-l 9:35 Beslutande Josef Toth (M) Gun Friberg (S) Tore Håkansson (S) Rolf Ottosson (SO) Marika Lindberg

Läs mer

Kommunhuset, Björnekullasalen , mötet ajourneras Anna Bladh, ekonom Eva Zäther Löfgren, kulturchef 51-53

Kommunhuset, Björnekullasalen , mötet ajourneras Anna Bladh, ekonom Eva Zäther Löfgren, kulturchef 51-53 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen 1830-2110, mötet ajourneras 1950-2015 Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare Reino Persson (S), ordförande Ann-Louise Ekberg (C) Gun Friberg

Läs mer

Unders~~ ~j};j Justerande Marcus Möller (SD) B~= l:6:30. BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

Unders~~ ~j};j Justerande Marcus Möller (SD) B~= l:6:30. BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Beslutande Kulturhuset Björnen 18.30-21 :00 Ajournering 19:40-20:45 Reino Persson (S), ordförande Marcus Möller (SD) Pontus Pålsson (M) Ivan Cirkanovic

Läs mer

~Jidl. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

~Jidl. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(10) ÅS TORP BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kulturhuset Björnen 18.00-20:00 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Gun Friberg (S) Marcus Möller (SD) Paul Ericsson (M) Ivan Cirkanovic

Läs mer

Övriga deltagare Anita Sjöberg, utvecklingsstrateg Lars Nilsson, bitr. rektor Ingrid Sturen, rektor. Sekreterare Mathias Johansson, paragrafer 38-43

Övriga deltagare Anita Sjöberg, utvecklingsstrateg Lars Nilsson, bitr. rektor Ingrid Sturen, rektor. Sekreterare Mathias Johansson, paragrafer 38-43 1(8) AS TORP BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullaskolan, l 7.3-19. Beslutande Reino Persson (S), ordförande Marcus Möller (SD) Linda Camper (S) Kerstm Andersson (S) Nils Persson

Läs mer

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V)

Istvan Barborg (S) Therese Granlund (M) Per-Magnus Espgård (C) Josefin Esbjörnsson (FP) Håkan Svensson-Sixbo (V) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (5) Plats och tid Marieskolan klockan 18.00 21.00 Beslutande Övriga närvarande Lena Emilsson (S) Jonas Falk (M) Daniel Rhodin (FP) Istvan Barborg (S) Lars Lindkvist (S) Therese

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

= tl~ Ji Jfll. ~C?~ Ordförande Reino Persson (S) ~<ll 1. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

= tl~ Ji Jfll. ~C?~ Ordförande Reino Persson (S) ~<ll 1. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(14) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kulturhuset Björnen, 18.35-2:3 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Gun Friberg (S) Marcus Möller (SD) Ivan Cirkanovic (S) Linda Camper (S)

Läs mer

Plats och tid Kulturhuset Björnen , ajournering Mats Porsklev, kommunsekreterare Göran Clausson, kommunchef

Plats och tid Kulturhuset Björnen , ajournering Mats Porsklev, kommunsekreterare Göran Clausson, kommunchef Sammanträdesdatum 2010-05-31 1 (14) Plats och tid Kulturhuset Björnen 19.00-21.05, ajournering 20.15-20.35 Beslutande och närvarande ersättare Se bilaga! Övriga deltagande Mats Porsklev, kommunsekreterare

Läs mer

TJJd r-jt (i l\/tm Cl"- Qm.JP/~~ Rose-Marie Olsson ~c?- Reino Persson. ÅSTORPS KOMMUN Bildningsnämnden

TJJd r-jt (i l\/tm Cl- Qm.JP/~~ Rose-Marie Olsson ~c?- Reino Persson. ÅSTORPS KOMMUN Bildningsnämnden 1 (9) Plats och tid Rågenskolan kl 1830-2100 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Plats och tid Sekreterare Ordförande Reino Persson (S), ordförande Josef Toth (M) Ann-Louise Ekberg (C) Gun Friberg

Läs mer

~ <Y-- Ordförande Reino Persson (S) JA. il. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

~ <Y-- Ordförande Reino Persson (S) JA. il. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(7) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kulturhuset Björnen 18.30-20:00 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Gun Friberg (S) Marcus Möller (SO) Pontus Pålsson (M) Ivan Cirkanovic

Läs mer

~\?- u~ J/;}[ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

~\?- u~ J/;}[ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(10) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Beslutande Kulturhuset Björnen, 17.30-20:45 Ajournering: 19:40-20: 15 Reino Persson (S), ordförande Gun Friberg (S) Marcus Möller (SO) Ivan Cirkanovic

Läs mer

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef

Datum Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Maria Rangefil, kanslichef 1(7) Plats och tid Peter Rosholms tjänsterum, onsdagen den 14 januari, klockan 8.00-8.25 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Tid och plats för justering Peter Rosholm (S) Peter

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

~?~ Ordförande Reino Persson (S) S'&C\-J.---- Sofia H ultber9~ J{Jl Justerande Marcus Möller (SO)

~?~ Ordförande Reino Persson (S) S'&C\-J.---- Sofia H ultber9~ J{Jl Justerande Marcus Möller (SO) 1(12) ÅS TORP BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kulturhuset Björnen 18.00-21: 15 Ajournering 20:40-20:55 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Gun Friberg (S) Marcus Möller (SD) Paul

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-10.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 214-9-17 Plats och tid Beslutande Ersättare och övriga deltagare Björnekullasalen, Kommunhuset 18.3-21.2 Reino Persson (S) Eva Mosen Bokvist

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 21.10 Beslutande Wilhelmsson, Anders (S) Gavrilids, Georgios (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Cimpoeru, Ioana (S) Persson, Leif

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 114 Plats och tid Kulturhuset Björnen kl 19.00-20.20 Beslutande Enligt sammanträdeslista, Bilaga A Övriga närvarande Ulf Carlsson (m) Ewa Rawlings-Olsson Ulf Cronbring (s) Ulf Strömstedt,

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 8.30 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

:1-kli'/ ~ Sekreterare' Johan Peterson, paragrafer

:1-kli'/ ~ Sekreterare' Johan Peterson, paragrafer 1(14) ÅS TORP BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kulturhuset Björnen 18.00-20:45 Ajournering 20: 10-20:30 Beslutande Reino Persson (S), ordforande Gun Friberg (S) ; Marcus Möller (SD)

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen :30 Ajournering 19:30-20:00 Beslutande Reino Persson (S), ordförande

Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen :30 Ajournering 19:30-20:00 Beslutande Reino Persson (S), ordförande 1(10) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 20181212 Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen 18.00 20:30 Ajournering 19:30 20:00 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Ersättare

Läs mer

T ~ fj/o_jatj4m,(y"l. Qm.$~~ ÅSTORPS KOMMUN Bildningsnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

T ~ fj/o_jatj4m,(yl. Qm.$~~ ÅSTORPS KOMMUN Bildningsnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 ( 18) Plats och tid Tingdalsskolan kl 1830-2040 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Plats och tid Reino Persson (S), ordförande Josef Toth (M) Ann-Louise Ekberg (C) Kristoffer Glinka (S) Eva

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (4) Paragrafer 56-57 Plats och tid Socialförvaltningen Ylle 1 och 2,, kl. 16.30-17.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Hans-Bertil

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-02-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.40 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Anders Englund (S) Jan-Olof Hesselstedt (V) David Lundqvist (C) Anne-Marie

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 64

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 64 64 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19.00 - ande Persson, Reino (s) ordf. 70-77 Friberg, Gun (s) 1:e vice ordf. 70-77 Saraljic, Nihad (m) 70-77 Eriksson, Lennart (s) 70-77 Andersson, Lena

Läs mer

t<t :l/0'7&6:- C:Ur:z,, <;, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

t<t :l/0'7&6:- C:Ur:z,, <;, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 20180613 Plats och tid Kommunhuset, Bjömekullasalen 18.00 19:40 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Gun Friberg (S) Marcus Möller (SD)

Läs mer

G;rt.Jf~~ Rose-Marie Olsson

G;rt.Jf~~ Rose-Marie Olsson 1 ( 10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Plats och tid Sekreterare Ordförande Musikskolan kl 1830-2120 Reino Persson (S), ordförande Mats Kongstad (M) Ann-Louise Ekberg (C)

Läs mer

Bi '.4?/t LOl2. _Di - /& - ~~ ~~. ' Ob - 1 { './' <-(7' i.. -;;:.7=»- Mathias Joliansson. ÅSTORPS KOMMUN Bildningsnämnden

Bi '.4?/t LOl2. _Di - /& - ~~ ~~. ' Ob - 1 { './' <-(7' i.. -;;:.7=»- Mathias Joliansson. ÅSTORPS KOMMUN Bildningsnämnden 1 (13) Plats och tid Lydinge Golfbana och Kommunhuset kl 1730-2015 Beslutande och närvarande ersättare Övriga deltagande Reino Persson (S), ordförande Ann-Louise Ekberg (C) Gun Friberg (S) Josef Toth (M)

Läs mer

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189

Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40. Gun-Britt Taivalsaari-Nyberg, sekreterare Birgitta Palo-Johansson,ekonom, 188-189 Barn- utbildning- och kulturnämnden 2009-12-14 1 Plats och tid Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, måndagen den 14 december 2009, kl 08.15-09.30 Sammanträdet ajuorneras kl 08.25 08.40 Beslutande

Läs mer

(Jj/p.p~ /b I Jb /um/f =c

(Jj/p.p~ /b I Jb /um/f =c 1(9) KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-18.50 Ajournering 18.10-18.30 Beslutande Gun Friberg (S) Britt [nger Lanner (KD) Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

/~~ ~Q/ Ordförande ~. KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

/~~ ~Q/ Ordförande ~. KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) ÅSTORP KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 17.00-18:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg (C) Maria Gottschalk (SD) Tore

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.30 16.00 Ajournering kl. 14.45 15.05 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.

Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) 2015-10-29 KS 2015/1041. Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16. Kommunstyrelsen Protokoll 1 (5) Diarienummer 2015-10-29 KS 2015/1041 Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshallen, Kommittérum E, 2015-10-29 klockan 15.30-16.15 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 135 Plats och tid Huvudbiblioteket i Åstorp kl 1830-2030 Beslutande Per-Arne Håkansson (s), ordförande Christel Svensson (c) Katrina Dakouri (m) Håkan Abrahamsson (s) Gull-britt svensson

Läs mer

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

Hälso och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Björmekullasalen, 2010-09-20, kl. 18.00-21.00 Ajournering kl. 19.55-20.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Karlsson, Gunilla (S) ordförande Wilhelmsson, Anders (S) Åkerman, Lizette

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-19 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Tjidtjak, Tingsbacka, fredagen den 19 oktober 2012, kl 10.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Görgen Åberg

Läs mer

Maria Gottschalk (SD) Marcus Möller (SD) Kerstin Andersson (S) Sofia Hultberg (C) Linda Camper (S)

Maria Gottschalk (SD) Marcus Möller (SD) Kerstin Andersson (S) Sofia Hultberg (C) Linda Camper (S) 1(12) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhuset, Bjömekullasalen 18.00 19.45 Ajournering 19.00 19.15 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Nils Persson (KD) Gun Friberg (S) Maria

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering

Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl , ajournering 1(11) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-11.20, ajournering 11.10-11.15 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Stefan Svalö (S) Bert Roos (S) Lars Karlsson (S) Ninnie Lindell

Läs mer

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson.

Nämndsekreterare Anders Svensson IFO-chef Charlotta Magnusson Socialsekreterare Caroline Jonsson. Christer Unosson. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, måndagen den 28 september 2015, klockan 13.00 13.35 Arne Andersson (M) ordförande Christer Unosson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1

Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Kommunstyrelsen 2010-12-28 1 Plats och tid Kommunhuset kl. 16.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Jan-Erik Wallin (M), ordförande Onni Vehviläinen (M) Göran Persson (M) Lars Gezelius (M) Sven-Olof Johansson

Läs mer

Kultur- och bildningsnämnden

Kultur- och bildningsnämnden Kultur- och bildningsnämnden Tid Plats 17:00-18:00 Hidinge Skola Beslutande ledamöter Håkan Söderman (M) (ordförande) Annica Zetterholm (C) (vice ordförande) Anette Bergdahl (S) (2:e vice ordförande) Diana

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer

BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) ÅS TORP BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.30-21: 15 Beslutande Reino Persson (S) Bodil Hellberg (FP) Ann-Louise Ekberg (C) Eva Nilsson (M) Josef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(8) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen kl. 17.30-17.50 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Kommunstyrelsens utskott för utbildning, kultur och Plats och tid Dalaskolan Södra kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande 61-71 (ej 60) Mathias Gerdin (Alt),

Läs mer

qzp?_~ Sekreterare Mathias Johansson, paragrafer 1-6 (LG?- Ordförande Reinb Persson (S)

qzp?_~ Sekreterare Mathias Johansson, paragrafer 1-6 (LG?- Ordförande Reinb Persson (S) 1(8) BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kulturhuset Björnen 18.30-20:25 Beslutande Reino Persson (S), ordförande Gun Friberg (S) Marcus Möller (SD) Pontus Pålsson (M) Ivan Cirkanovic

Läs mer