Info Läsåret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Info Läsåret 2015-2016"

Transkript

1 Info Läsåret

2 Leksands folkhögskola Box Leksand Växel: E-post: Läsårstider Hösttermin: t.o.m Självstudier vecka 44, oktober Vårttermin: t.o.m Självstudier vecka 9, 29 februari - 4 mars Självstudier vecka 13, 29 mars - 1 april Matsalen Frukost Fika Lunch Skolbyggnaden Den som går sist från en lokal ansvarar för att låsa, stänga fönster, släcka och sätta upp eventuella stolar. Gymnastiksalen, bastun och gymmet är till för alla. Boka lokalen i förväg. Bidra till den allmänna trivseln genom att plocka ihop och städa efter dig.

3 Vi som jobbar här... Administration Anki Gullback, rektor Monica Eriksson, ekonomiansvarig Jessica Ehrenberg, elevadministratör Maria Fahlgren, koordinator J-O Matsson, IT ansvarig Fia Palmgren, kortkurser, marknadsföring Lärare Leif Halldorf Bokbinderi Kajsa Berglund Design Robert Gustafsson Allmän kurs Camilla Mattsson Allmän kurs Nettan Olsson Allmän kurs Dan Kristenson Allmän kurs Mats Svensson Keramik Klara Eriksson Metall Mats Eskils Metall Lotta Hernek Kreativt entreprenörskap Stefan Andersson Mästarutbildning Kök Jonas Skinnar Görgen Tidén Camilla Hansson Gerd Örnefeldt Vaktmästare Anders Lindahl Anders Gullback

4 Om Du blir sjuk Ring/sms:a respektive klasslärare eller aktuell schemalagd lärare direkt på morgonen och anmäl dig sjuk. OBS! om du inte får svar lämna meddelande i röstbrevlådan. För sjukvårdsupplysning eller läkartid, ring vårdcentralen telefon Vårdcentralen ligger i närheten av tågstationen. Vid akuta fall larma 112. OBS! VIKTIGT! Anmäl också till Försäkringskassan Studiefinansieringen är knuten till Försäkringskassan. Du får alltså ersättning för sjukdagar, men då måste Försäkringskassan ha godkänt sjukdagarna. På detta vis sparas dina CSN-dagar under din sjukperiod. Några nyttiga telefonnummer Leksands Vårdcentral Sjukvårdsrådgivningen helgdagar 1177 Ungdomsmottagningen Folktandvården SJ biljettbeställning MasExpressen/Swebus Försäkringskassan Leksand CSN kundcenter CSN - talsvar Polisen

5 Information Ekonomi I slutet av den här foldern finns två sidor som heter Hur? Vad? När ska du betala. Enklast betalar du via vårt bankgiro Kontrollera i ditt CSN-beslut när du får dina pengar så att du kan betala enligt vår betalningsplan. Kolla även terminstiderna så att du fått bidrag/lån för rätt tid. Skulle något oförutsett inträffa som innebär att du inte kan hålla planen så är det VIKTIGT att du kontaktar receptionen. Om du inte reglerat dina skulder vid terminsslut kan du inte behålla din plats till kommande termin. Planera din ekonomi så du kan betala i tid. Om du får bekymmer, hör av dig till oss på kontoret! CSN Skolan rapporterar uppgifter om dina studier elektroniskt till CSN. På CSNs hemsida hittar du mycket information som kanske rätar ut dina frågetecken. Här kan du även anmäla dig som e-kund vilket innebär att alla meddelanden och beslut som rör dig finns samlade i mina sidor. Då dessa inte går att radera riskerar du aldrig att tappa bort några dokument. Du är själv skyldig att anmäla förändringar som påverkar rätten till studiemedel, rekryteringsbidrag eller studiehjälp till CSN och till skolan. Detta kan vara avbrott, uppehåll under minst sju dagar eller byte av utbildning. Fel uppgifter kan medföra att du blir återbetalningsskyldig för belopp som du inte har haft rätt till. Försäkringar Du är olycksfalls- och dödsfallsförsäkrad här hos oss under skoltid, men dina saker är inte försäkrade av oss. Kontrollera om du behöver en egen hemförsäkring samt olycksfallsförsäkring för din fritid. Hälsodeklaration Hälsodeklarationen är till för din egen säkerhet om något skulle hända och vi behöver kontakta någon anhörig. Hälsodeklarationen är konfidentiell och makuleras efter varje läsår.

6 Maten Vällagad mat är en viktig del i de förutsättningar vi försöker skapa för att du ska få ut så mycket som möjligt av din tid här. Vi strävar efter att erbjuda en stor variation av maträtter lagade av bra råvaror, gärna KRAV och ekologiska, men framför allt närproducerade. Våra kockar har en nära dialog med lokala matproducenter och arbetar ständigt med att utveckla skolans meny. Har du behov av specialkost ska du ha anmält detta tillsammans med ev. läkarintyg i samband med att du bekräftat din studieplats. Diskutera med kökschefen vad som är praktiskt genomförbart. I samband med lunch kan du köpa en matlåda till självkostnadspris genom att köpa ett matkort som gäller för 10 matlådor för 400 kr. Matkortet köper du i receptionen. Måndagsmöten och elevråd Varje måndag träffas alla elever och personal i matsalen för gemensam fika och information om vad som händer under veckan. Varje år utses ett elevråd med representanter i från varje klass som tillsammans med minst en representat för skolan driver olika frågor, projekt och aktiviter. Elevrådet är en väldigt viktig grupp i arbetet med hela skolans gemensamma projekt. Av din bekräftelseavgift går 100 kronor till elevrådets verksamhet. Rökning, alkohol och droger... Rökning är endast tillåten utomhus vid de platser som är avsedda för rökning. Se till att fimpar hamnar i askkopparna och tänk på att inte stå inte i närheten av entréer, ventilationsinsug och öppna fönster. Alkohol, droger och studier går inte ihop. Vi vill poängtera att de lagar och regler som gäller i samhället i övrigt även gäller här på Leksands folkhögskola, t ex förbud att nyttja droger. Tänk på att visa hänsyn. Det kanske finns människor som är på väg ur ett drogmissbruk. Borttappad nyckel, låstag eller kopieringskort Om du tappar bort din låstag så ska du anmäla det till oss så vi kan spärra den. Kostnad för borttappad låstag är 200kr. Borttappad rumsnyckel: 200kr. Borttappat kopieringskort: 150kr.

7 Internatet Ditt rum är ditt ansvar Besiktiga ditt rum vid skolstart och meddela internatsansvarig om du har något att anmärka på. Du ansvarar för rummets inventarier och skötsel. Om någon skada uppkommer måste du genast göra en felanmälan till receptionen. Behöver vi gå in på ditt rum för att åtgärda något meddelar vi i största möjliga utsträckning detta i förväg. Se även hyresavtalet läs igenom detta noga. Övernattning av bekanta är tillåtet, men enbart 2 nätter vid varje tillfälle och endast enstaka tillfällen per år. Detta är för att alla som bor på internatet ska känna sig trygga och bekväma där de bor. Därför är det också viktigt att du pratar med dina grannar i korridoren i förväg. Alla gäster måste registrera sig i receptionen eftersom vi är skyldiga att ha namnuppgifter på alla som sover på skolans internat. Internet Tillgång till Internet har du från ditt rum. Skolan kan dock inte hjälpa till med att installera egna datorer. Tänk på att de lagar och förordningar som gäller ute i samhället gäller också vid Leksands folkhögskola. Inloggning för Wi-Fi Internatet Namn: Internat Lösen: Tofsmes14 Huvudbyggnaden och Verkstaden Namn: Leksands fhsk Lösen: Strandskata15 El/Miljö/Sopor Skolan arbetar aktivt med att minska energiförbrukningen. Bl.a. har vi installerat solpaneler på Stefansgårdens tak och vi eldar med pellets. Det är också viktigt att vi alla hjälps åt att tänka på hur vi använder energi. Inte minst att vi tänkter på att släcka ljuset. Går du sist från ett rum, släck ljuset. Tomma rum = mörka rum!

8 Sopor ska tömmas regelbundet. Extra viktigt inför helger och lov. Vi har en sopsorteringsstation till vänster om verkstaden. I Leksand sorterar vi soporna noggrant. Information om sopsortering finns i pentryt. Vi kommer även att ha en allmän genomgång om detta. Post Posten sorteras klassvis och läggs ut i facken i kopieringsrummet bredvid receptionen. Där läggs all post till er elever från oss, även till er som inte bor på skolan. När du anger din adress till skolan ange ditt namn och den kurs du går, t.ex. Kalle Karlsson Design, Leksands folkhögskola, Box 281, Leksand. Vill du göra adressändring till skolan så ska du göra en Särskild adressändring då det är till en postbox. Gemensamt utrymme Gemensamt utrymme innebär gemensamt ansvar för såväl städning som inventarier och lokaler! I städskrubbarna finns städutrustning. Rengöringsmedel får man själv stå för. Att göra en städlista för allrum och pentry underlättar. Gör en inventering av pentryt (lista finns på en skåpdörr). Om något i korridoren, på grund av försumlighet, skulle gå sönder, t.ex. TVn, så blir alla betalningsansvariga om man inte vet vem som orsakat felet. Ni i korridoren ansvarar även för att det är fint och snyggt i området utanför er ytterdörr, bådenär det gäller städning och halkbekämpning. Det är bra att ha korridormöten med jämna mellanrum, det kan ibland vara skönt att rensa luften. Tvättstugor I Målargårdens och Sörgårdens källare finns tvättstugor. Bokning av tvättid sker på listor vid respektive tvättstuga. Obs! Endast en tvättid i taget. Det är allas gemensamma ansvar att hålla rent och snyggt. Husdjur Husdjur är endast tillåtet i vissa bostadsrum av hänsyn till allergiker.

9 Föreskrifter för brandlarmet Oförsiktighet med rök, ånga och os kan utlösa larmet, så Ingen rökning inomhus Använd inte rökelse Håll dörren till toaletten stängd när du duschar! Brandvarnaren är känslig även för vattenånga. Var försiktig med stearinljus! Ha dem inte i närheten av brandvarnaren. Största problemet är att ljusen osar när du blåser ut dem. Vrid inte ventilationen i taket så att den blåser mot brandvarnaren. Var försiktig vid matlagning! Bränd mat, stekos och rök från ugn som inte rengjorts kan utlösa brandvarnaren. Dörrstängare får INTE hakas av, dörren är en branddörr som ska förhindra att elden sprider sig för snabbt. Dörrstoppar får ej heller användas av samma orsak som ovan. Ett falsklarm kostar 8 000:- Vid brandtillbud: Tryck in larmknappen som finns vid respektive ingång för att varna övriga i huset! RING 112! Skolans beredskapsplan/krisplan finns på vår hemsida under rubriken om skolan. En länk finns på startsidan längst ner till höger.

10 Hur? Vad? När ska Du betala? Hur betalar Du? Du betalar avgiften per månad i förskott. Du får själv bevaka sista betaldatum. Observera att hyran betalas i förskott. Använd bankgiro Var noga med att ange ditt namn och vilken kurs du går! Internatavgift Enkelrum med dusch/toalett 4.200:- Enkelrum med delad dusch/toalett 3.900:- Som internatelev abonnerar du på måltider måndag-fredag. I abonnemanget ingår frukost, förmiddagsfika och lunch måndagfredag. Externatavgift Förmiddagsfika och lunch måndag-fredag 1 500:- Som externatelev abonnerar du på måltider måndag-fredag. I abonnemanget ingår förmiddagsfika och lunch måndag-fredag. Materialkostnader Undervisningsmaterialet betalar du själv.

11 När betalar du... Höstterminen 2015 Period Internat Externat Sista bet.dag September 4.200, /8 Oktober 4.200, /9 November 4.200, /10 December 4.200, /11 Vårterminen 2016 Period Internat Externat Sista bet.dag Januari 4.200, /12 Februari 4.200, /1 Mars 4.200, /2 April 4.200, /3 Maj 4.200, /4

12 Box Leksand

Info Läsåret

Info Läsåret Info Läsåret 2016-2017 Leksands folkhögskola Box 281 793 26 Leksand Växel: 0247-648 00 E-post: info@leksandsfolkhogskola.se www.leksandsfolkhogskola.se Läsårstider Hösttermin: 2016-08-22 t.o.m. 2016-12-23

Läs mer

Info Läsåret

Info Läsåret Info Läsåret 2017-2018 Leksands folkhögskola Box 281 793 26 Leksand Växel: 0247-648 00 E-post: info@leksandsfolkhogskola.se www.leksandsfolkhogskola.se Läsårstider Hösttermin: 2017-08-21 t.o.m. 2017-12-22

Läs mer

Info. Läsåret

Info. Läsåret Info Läsåret 2019-2020 Leksands folkhögskola Box 281 793 26 Leksand Växel: 0247-648 00 E-post: info@leksandsfolkhogskola.se www.leksandsfolkhogskola.se Läsårstider Hösttermin: 2019-08-26 t.o.m. 2019-12-27

Läs mer

Info Läsåret

Info Läsåret Info Läsåret 2018-2019 Leksands folkhögskola Box 281 793 26 Leksand Växel: 0247-648 00 E-post: info@leksandsfolkhogskola.se www.leksandsfolkhogskola.se Läsårstider Hösttermin: 2018-08-27 t.o.m. 2018-12-28

Läs mer

Handbok för Kursdeltagare 2017/2018

Handbok för Kursdeltagare 2017/2018 Handbok för Kursdeltagare 2017/2018 TELEFONNUMMER Skolans vxl nr 0934-304 95 (ankn receptionen, rektorn, vaktmästaren och konferens) Adressen till skolan är: Dalkarlså folkhögskola, Dalkarlså 30, 915 98

Läs mer

Rådhusgången och Skolgången Seniorlägenheter

Rådhusgången och Skolgången Seniorlägenheter Rådhusgången och Skolgången Seniorlägenheter Vad är en seniorlägenhet? Att bo i en seniorlägenhet är samma sak som att bo i vilken lägenhet som helst. Om du behöver hemtjänst, trygghetslarm eller någon

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA!

VÄLKOMMEN TILL FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA! VÄLKOMMEN TILL FRIDHEMS FOLKHÖGSKOLA! Du som ska gå första året på Fridhem är välkommen till skolan den 19 augusti kl 13.00. Du som ska gå andra året på Fridhem är välkomna samma dag kl 10.00. Om du skall

Läs mer

rev 2015-05-20 Policy för elevboende Lå 2015-2016

rev 2015-05-20 Policy för elevboende Lå 2015-2016 rev 2015-05-20 Policy för elevboende Lå 2015-2016 Till elever boende på Östan, Torstas elevboende Övergripande information Som elev på Jämtlands Gymnasium Torsta erbjuds du som elev att bo på elevboende.

Läs mer

I olika ämnen krävs varierande arbetssätt, som arbete i grupp och individuella arbetsprestationer.

I olika ämnen krävs varierande arbetssätt, som arbete i grupp och individuella arbetsprestationer. Hälsa & Idrott väljer du om du söker ett alternativ till andra skolformer, behöver komplettera eller bygga på tidigare studier och vill skaffa dig behörighet för högskola. Tiden på folkhögskola är ofta

Läs mer

Seniorlägenheter i Forserum

Seniorlägenheter i Forserum Seniorlägenheter i Forserum Vad är en seniorlägenhet? En seniorlägenhet är i princip samma sak som ett vanligt boende. Om du behöver hemtjänst, trygghetslarm eller någon annan sorts hjälp ansöker du om

Läs mer

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA!

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Folkhögskolevägen 7 513 32 Fristad Tel. 033-23 68 00 E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se TILL DIG SOM SKA STUDERA VID FRISTADS FOLKHÖGSKOLA Ht19-Vt20 Du

Läs mer

Seniorlägenheter i Anneberg

Seniorlägenheter i Anneberg Seniorlägenheter i Anneberg Vad är en seniorlägenhet? En seniorlägenhet är i princip samma sak som ett vanligt boende. Om du behöver hemtjänst, trygghetslarm eller någon annan sorts hjälp ansöker du om

Läs mer

Beskrivning av Utsikten

Beskrivning av Utsikten Brf. Månberget 2009-12-14 Hyr gästrummet Utsikten Beskrivning av Utsikten Rummet har en magnifik utsikt över Mysingen och hamnområdet genom sina stora fönster på långsidan. Här finns matplats för 20 personer

Läs mer

MIT-huset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Campustorget 5. Anläggninsnummer: J0008019. Byggår: 1992. Arkitekt: A. Olsson & Sjödin. Byggnadsbeskrivning

MIT-huset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Campustorget 5. Anläggninsnummer: J0008019. Byggår: 1992. Arkitekt: A. Olsson & Sjödin. Byggnadsbeskrivning MIT-huset Kortfakta Adress: Campustorget 5 Anläggninsnummer: J0008019 Byggår: 1992 Arkitekt: A. Olsson & Sjödin Allmänt Byggnadsbeskrivning Jag som är husansvarig för MIT-huset heter Tomas Andersson Image

Läs mer

Leksands folkhögskolas studeranderättsliga standard 2016

Leksands folkhögskolas studeranderättsliga standard 2016 Leksands folkhögskolas studeranderättsliga standard 2016 Vår studeranderättsliga standard är de dokument där studerande, personal och styrelse finner studerandes rättigheter och skyldigheter beskrivna,

Läs mer

Välkommen till Familjehuset!

Välkommen till Familjehuset! Välkommen till Familjehuset! Vad är Familjehuset? Familjehuset är ett akut- utrednings- och behandlingshem för barn och föräldrar. Andledningen till att en familj kommer till Familjehuset varierar. Det

Läs mer

Seniorlägenheter i Bodafors

Seniorlägenheter i Bodafors Seniorlägenheter i Bodafors Vad är en seniorlägenhet? En seniorlägenhet är i princip samma sak som ett vanligt boende. Om du behöver hemtjänst ansöker du om det hos kommunens biståndshandläggare, precis

Läs mer

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA!

Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Varmt Välkommen till FRISTADS FOLKHÖGSKOLA! Folkhögskolevägen 7 513 32 Fristad Tel. 033-23 68 00 E-post: fristads.folkhogskola@vgregion.se TILL DIG SOM SKA STUDERA VID FRISTADS FOLKHÖGSKOLA Ht19-Vt20 Du

Läs mer

Seniorlägenheter i Malmbäck

Seniorlägenheter i Malmbäck Seniorlägenheter i Malmbäck Vad är en seniorlägenhet? En seniorlägenhet är i princip samma sak som ett vanligt boende. Om du behöver hemtjänst, trygghetslarm eller någon annan sorts hjälp ansöker du om

Läs mer

Trögdshemmets omvårdnadsboende - personalrutiner. Vård- och omsorgsförvaltningen

Trögdshemmets omvårdnadsboende - personalrutiner. Vård- och omsorgsförvaltningen Trögdshemmets omvårdnadsboende - personalrutiner Vård- och omsorgsförvaltningen 2 Bemötande På Trögdshemmet arbetar vi utifrån vård- och omsorgsförvaltningens värdegrund Rätt stöd till ett självständigt

Läs mer

Leksands folkhögskolas studeranderättsliga standard 2018/2019

Leksands folkhögskolas studeranderättsliga standard 2018/2019 Leksands folkhögskolas studeranderättsliga standard 2018/2019 Vår studeranderättsliga standard är de dokument där studerande, personal och styrelse finner studerandes rättigheter och skyldigheter beskrivna,

Läs mer

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50

Trivselregler: Vid akuta fall kontakta Grupplarm 044-10 38 50 Trivselregler: För att alla hyresgäster ska kunna trivas så bra som möjligt har vi här sammanställt våra trivselregler. Detta är reglerna som gäller i Invectus fastigheter. Inflyttning: Inflyttningsdag

Läs mer

Gästinformation Patienthotellet & Guldkornet kök och kafé Centralsjukhuset Karlstad

Gästinformation Patienthotellet & Guldkornet kök och kafé Centralsjukhuset Karlstad Gästinformation Patienthotellet & Guldkornet kök och kafé Centralsjukhuset Karlstad 1 Patienthotellet & Guldkornet kök och kafé Centralsjukhuset 651 85 Karlstad RECEPTION: 48 350 RESTAURANG: 48 308 Telefonnumret

Läs mer

Kemihuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Linnaeus väg 10. Anläggninsnummer: J0008004. Byggår: 1963. Arkitekt: Hans Brunnberg.

Kemihuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Linnaeus väg 10. Anläggninsnummer: J0008004. Byggår: 1963. Arkitekt: Hans Brunnberg. Kemihuset Kortfakta Adress: Linnaeus väg 10 Anläggninsnummer: J0008004 Byggår: 1963 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Biologihuset heter Lars Karlsson. Det är jag

Läs mer

Till dig som flyttar in

Till dig som flyttar in Till dig som flyttar in Rev datum 2011-10-10 Välkommen till oss på Invectus... Ni kommer i kontakt med oss via: Telefon 044-21 91 91 Mejl Info@invectus.net Hemsida www.invectus.net Brev Invectus AB Box

Läs mer

Ordningsregler för området Stora Segerstad Naturbrukscentrum

Ordningsregler för området Stora Segerstad Naturbrukscentrum Ordningsregler för området Stora Segerstad Naturbrukscentrum Gäller från och med januari 2019 Du visar hänsyn mot elever och personal och respekterar att alla inte tycker som du. Du använder ett vårdat

Läs mer

STUDENTBOENDE LEKSANDS GYMNASIUM

STUDENTBOENDE LEKSANDS GYMNASIUM STUDENTBOENDE LEKSANDS GYMNASIUM Elevbostäder för elever vid Leksands gymnasium Leksands gymnasium förmedlar lägenheter och rum till studerande via fastighetsbolagen Leksandsbostäder AB och Nils Skoglunds

Läs mer

komvux Senast uppdaterad, juni 2013 CSN nr 1400A/1306

komvux Senast uppdaterad, juni 2013 CSN nr 1400A/1306 Rutiner för studeranderapportering i Mina tjänster komvux Senast uppdaterad, juni 2013 CSN nr 1400A/1306 Innehåll Inledning 3 Kundstöd 3 Om CSN 4 Studiehjälp 4 Studiemedel 4 Skolans ansvar 5 Att lämna

Läs mer

Komvux Södertälje Västergatan 2. Komvux Södertälje. Grundläggande och gymnasiala kurser

Komvux Södertälje Västergatan 2. Komvux Södertälje. Grundläggande och gymnasiala kurser Komvux Södertälje Västergatan 2 Komvux Södertälje Grundläggande och gymnasiala kurser Välkommen till Vuxenutbildning i Södertälje Komvux är en del av Vuxenutbildningen i Södertälje. Vi erbjuder kurser

Läs mer

Välkommen till vt 2014! I detta häfte har vi samlat lite praktisk information som du ska känna till som studerande på Färnebo folkhögskola i Gävle.

Välkommen till vt 2014! I detta häfte har vi samlat lite praktisk information som du ska känna till som studerande på Färnebo folkhögskola i Gävle. Välkommen till vt 2014! I detta häfte har vi samlat lite praktisk information som du ska känna till som studerande på Färnebo folkhögskola i Gävle. Har du frågor rörande studiemedel och CSN mm kan du ta

Läs mer

Studieinformation Våren 2016. Vård och omsorgsutbildning

Studieinformation Våren 2016. Vård och omsorgsutbildning Studieinformation Våren 2016 Vård och omsorgsutbildning Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se Hemsida:

Läs mer

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Avbokning 1:2 Incheckning 1:3 Ljud/Ljus 1.3.1 Porslin 2 Under festen 2:1 Lokal 2:1:1 YtterÖrat

Läs mer

Personalbostäder Nyköping

Personalbostäder Nyköping Personalbostäder Nyköping Personalbostäder Nyköping På Nyköpings lasarett är det FM-enheten som ansvarar för personalbostäder. Det finns 40 möblerade rum för uthyrning. Syftet med personalbostäderna är

Läs mer

Innehållsförteckning KOMPETENSCENTRUM KUNGSBACKA KOMMUN

Innehållsförteckning KOMPETENSCENTRUM KUNGSBACKA KOMMUN KUNGSBACKA KOMMUN Innehållsförteckning Receptionen på Kompetenscentrum Larm, lås och hiss Nycklar Utrymningsplan vid brand Trådlöst internet Elevköket Kopiering Källsortering Rumsbokning 2 2013-06-11 Receptionen

Läs mer

I all vår verksamhet ska vi värna om miljön och tillsammans arbeta för att minska energiförbrukningen.

I all vår verksamhet ska vi värna om miljön och tillsammans arbeta för att minska energiförbrukningen. Allmän information om att bo på Forslunda Gymnasiets elevhem. I all vår verksamhet ska vi värna om miljön och tillsammans arbeta för att minska energiförbrukningen. Brandföreskrifter Brandlarm är installerat

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

VALJEVIKENS FOLKHÖGSKOLA

VALJEVIKENS FOLKHÖGSKOLA 1 av 6 0821 A B C VALJEVIKENS FOLKHÖGSKOLA Ht 20 Vt 2014 2 av 6 0821 Alkohol Arbetsterapi Bad Betalning Bibliotek Biljard s folkhögskola arbetar för en drogfri skolmiljö. Skolan har nolltolerans gällande

Läs mer

STUDENTBOSTÄDER LEKSANDS GYMNASIUM

STUDENTBOSTÄDER LEKSANDS GYMNASIUM STUDENTBOSTÄDER LEKSANDS GYMNASIUM 2019/2020 Elevbostäder för elever vid Leksands gymnasium Leksands gymnasium förmedlar lägenheter och rum till studerande via fastighetsbolagen Leksandsbostäder AB och

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016

VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016 VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016 Välkommen till Nyköpings Gymnasium Tessin! Vi önskar dig varmt välkommen till Nyköping Gymnasium Tessin. I detta häfte finns viktig information som är bra att känna

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

Tips och råd i samband med din inflyttning! Välkommen som hyresgäst!

Tips och råd i samband med din inflyttning! Välkommen som hyresgäst! Tips och råd i samband med din inflyttning! Välkommen som hyresgäst! Praktisk inflyttningsinformation till dig som hyresgäst hos oss på Lorentzon. Varmt välkommen till din nya bostad hos oss på Lorentzon.

Läs mer

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33

Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Välkommen till kv Lodjuret, Karlfeldtsgatan 9-33 Fastighetsförvaltning Fastigheten ägs av Aroseken Bostäder. Vår förvaltare är Jörgen Källman tfn 021-17 91 14. Felanmälan Telefon till felanmälan är 021-17

Läs mer

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Servicebostad - VAD ÄR DET? Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Hyreskontrakt Hyresvärdens ex.

Hyreskontrakt Hyresvärdens ex. lördag den 11 april 2009 1/5 Hyreskontrakt Hyresvärdens ex. Var god ange bokningnr vid betalning! Ditt bokningsnr:. Hyresvärd Hyresgäst Föreningen för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar RBU Halland Produkt

Läs mer

Övriga utbildningar Användarhandbok

Övriga utbildningar Användarhandbok Övriga utbildningar Användarhandbok för rapportering i tjänsten Studietider och utbildningar Maj 2011 1 VAD ÄR STUDIETIDER OCH UTBILDNINGAR I MINA TJÄNSTER?... 2 2 LOGGA IN OCH BÖRJA RAPPORTERA I TJÄNSTEN

Läs mer

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem

Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem VIMARHEM AB Boskola 2 (3) Bo hos Vimarhem Besittningsskydd Du har rätt att bo kvar i Din lägenhet så länge Du följer de regler och föreskrifter som finns och betalar Din hyra i tid. Du kommer att bli uppsagd

Läs mer

Boendekontrakt för boende på Tenhults naturbruksgymnasium läsåret

Boendekontrakt för boende på Tenhults naturbruksgymnasium läsåret Boendekontrakt för boende på Tenhults naturbruksgymnasium läsåret 2016-2017 Hyreskostnad: Enkelrum 3500 kr/månad. Avser logi söndag kl. 19.00 till fredag kl. 15.00 samt frukost, kvällsmat och kvällsmacka.

Läs mer

Studieinformation Hösten 2015. Vård och omsorgsutbildning

Studieinformation Hösten 2015. Vård och omsorgsutbildning Studieinformation Hösten 2015 Vård och omsorgsutbildning Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se Hemsida:

Läs mer

Boendekontrakt för boende på Tenhults Naturbruksgymnasium 15-16

Boendekontrakt för boende på Tenhults Naturbruksgymnasium 15-16 Boendekontrakt för boende på Tenhults Naturbruksgymnasium 15-16 Hyreskostnad: Enkelrum 3200 kr/månad. Dubbelrum 2800 kr/månad, tillämpas endast vid brist på rum. Avser logi söndag kl. 19.00 till fredag

Läs mer

Välkomna till Ringsbergskolan!

Välkomna till Ringsbergskolan! Välkomna till Ringsbergskolan! Denna lilla informationsfolder är ett utdrag av det som finns på vår hemsida www.vaxjo.se/ringsbergskolan. På mångas begäran återkommer denna folder på prov. Vill man ha

Läs mer

Kursmål och kostnader för respektive kurs

Kursmål och kostnader för respektive kurs Bilaga 4 Kursmål och kostnader för respektive kurs Mål för Allmän kurs Vårt mål är att oavsett din bakgrund, förutsättningar och intressen, skapa bästa möjliga villkor för studier och kunskapsutveckling.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Hösten 2015 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Hösten 2015 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen Hösten 2015 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN Administration 2:a våningen Expeditionen: 0303-23 83 40 Skol-administratör Ann-Britt

Läs mer

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015

Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Till dig som är medlem i Bostadsrättsföreningen Wahlberget 2015 Gör din röst hörd! Bostadsrättsföreningen Wahlberget består av 17 lägenheter. Vi är med andra ord en liten förening och möjligheten att prata

Läs mer

Du får även kunskaper för att arbeta som tävlingsarrangör eller administratör.

Du får även kunskaper för att arbeta som tävlingsarrangör eller administratör. En ettårig innebandyutbildning i samarbete med Stockholms Innebandyförbund. En utbildning för dig som vill utveckla ditt ledarskap inom innebandy och samtidigt få fördjupade kunskaper inom idrott och hälsa.

Läs mer

Internatsguide för Axxell, Pargas, Vapparvägen 2015-2016

Internatsguide för Axxell, Pargas, Vapparvägen 2015-2016 Internatsguide för Axxell, Pargas, Vapparvägen 2015-2016 Axxell Utbildning Ab Axxells ledningssystem är certifierat enligt standarderna ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001 HEJ och välkommen att bo på

Läs mer

1.Se till att skadade/berörda får hjälp. 2.Kontakta någon i skolans krisledningsgrupp (adresslista s.2)

1.Se till att skadade/berörda får hjälp. 2.Kontakta någon i skolans krisledningsgrupp (adresslista s.2) Leksands folkhögskola Augusti 2012 Beredskapsplan vid krissituationer Vid en krissituation: 1.Se till att skadade/berörda får hjälp 2.Kontakta någon i skolans krisledningsgrupp (adresslista s.2) 3.Skolans

Läs mer

12.10.30 Gäller fr.o.m. 12.11.05

12.10.30 Gäller fr.o.m. 12.11.05 Avser Tillfällig övernattning Framtaget av Anders Finn Fastställt av Håkan Lundgren Nr F/04 Avdelning Förebyggande Ersätter nr Datum Rev 12.10.30 Gäller fr.o.m. 12.11.05 Inledning Bakgrund Syfte Ansvar

Läs mer

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85 Hemsida: www.traineegymnasiet.se E-post : traineegymnasiet@hylte.se Traineegymnasiet Forum, Norra Industrigatan

Läs mer

IT-Supporten. HP Probook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp

IT-Supporten. HP Probook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp IT-Supporten Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. HP Probook Startknapp Inledning Trasig skärm/chassi/spillt vatten 3 Trasig laddare 4 Inbrott/stölder 5 Ominstallation 6 Vanligaste

Läs mer

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg.

Naturvetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Johan Bures väg 14. Anläggninsnummer: J0008002. Byggår: 1966. Arkitekt: Hans Brunnberg. Naturvetarhuset Kortfakta Adress: Johan Bures väg 14 Anläggninsnummer: J0008002 Byggår: 1966 Arkitekt: Hans Brunnberg Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Naturvetarhuset heter Peter Lundvall.

Läs mer

Lättläst om att betala tillbaka. lån tagna efter den 30 juni 2001

Lättläst om att betala tillbaka. lån tagna efter den 30 juni 2001 Lättläst om att betala tillbaka lån tagna efter den 30 juni 2001 2015 1 2 Välkommen till CSN Här kan du läsa om hur du betalar tillbaka det lån som kallas annuitetslån. Det är pengar som du lånat när du

Läs mer

Rädda liv, rädda hem!

Rädda liv, rädda hem! Rädda liv, rädda hem! Skaffa brandvarnare och brandredskap Skaffa brandvarnare och brandredskap Genom att upptäcka brand och larma så tidigt som möjligt kan du rädda liv. Med en brandsläckare hemma släcker

Läs mer

Din personalgrupp heter: telefon: Dina kontaktpersoner i gruppen är: Din sjuksköterska heter: och har telefon:

Din personalgrupp heter: telefon: Dina kontaktpersoner i gruppen är: Din sjuksköterska heter: och har telefon: Din personalgrupp heter: telefon: Dina kontaktpersoner i gruppen är: Din sjuksköterska heter: och har telefon: Kommunens handläggare telefontid mån fre, 08.00 09.30 0346 88 60 00 Telefonlista: Verksamhetschef,

Läs mer

Rädda liv, rädda hem!

Rädda liv, rädda hem! Rädda liv, rädda hem! Skaffa brandvarnare och brandredskap Genom att upptäcka brand och larma så tidigt som möjligt kan du rädda liv. Med en brandsläckare hemma släcker du en mindre brand på egen hand.

Läs mer

Rädda liv, rädda hem!

Rädda liv, rädda hem! Rädda liv, rädda hem! Skaffa brandvarnare och brandredskap Genom att upptäcka brand och larma så tidigt som möjligt kan du rädda liv. Med en brandsläckare hemma släcker du en mindre brand på egen hand.

Läs mer

Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016

Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016 Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016 Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

rev Policy för elevboende Lå

rev Policy för elevboende Lå rev 2018-04-09 Policy för elevboende Lå 2018-2019 Till elever boende på Västan, Torstas elevboende Övergripande information Som elev på Jämtlands Gymnasium Torsta erbjuds du som elev att bo på elevboende.

Läs mer

Humanisthuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Biblioteksgränd 3. Anläggninsnummer: J0008009. Byggår: 1972. Arkitekt: Lennart Lundström, A4 Arkitekter

Humanisthuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Biblioteksgränd 3. Anläggninsnummer: J0008009. Byggår: 1972. Arkitekt: Lennart Lundström, A4 Arkitekter Humanisthuset Kortfakta Adress: Biblioteksgränd 3 Anläggninsnummer: J0008009 Byggår: 1972 Arkitekt: Lennart Lundström, A4 Arkitekter Allmänt Husansvarig Hej, jag som är husansvarig för Humanisthuset heter

Läs mer

Information om Elektron

Information om Elektron Information om Elektron Har du frågor om lokalerna på Elektron kan du under kontorstid kontakta. Vaktmästare/värdinna: Anette Martinsson Tel 0158-275 396, 070-222 48 91 E-mail: anette.martinsson@gnesta.se

Läs mer

VECKOBLADETVECKA022012

VECKOBLADETVECKA022012 Skrivningar, prov och inlämningsuppgifter F2E --- F2N --- F3B --- F3C --- Friluftsaktiviteter På fredag em är det friluftsaktiviteter. Erik W lämnar vidare information. På fm lektioner enl schema. Schemat

Läs mer

Information om personalbostäder

Information om personalbostäder Information om personalbostäder Information till boende i personalbostäder På Nyköpings lasarett är det FM-enheten som ansvarar för personalbostäder. Det finns 40 möblerade rum för uthyrning. Syftet med

Läs mer

Lättläst om studiemedel

Lättläst om studiemedel Lättläst om studiemedel 2015 1 2 Innehåll Vad är studiemedel?...6 Vem kan få studiemedel?... 7 Hur mycket pengar kan du få?... 9 Hur många poäng måste du läsa?...14 Hur länge kan du få studiemedel?...16

Läs mer

Riktlinjer. För skolor som hyr lokal på Kompetenscentrum

Riktlinjer. För skolor som hyr lokal på Kompetenscentrum Riktlinjer För skolor som hyr lokal på Kompetenscentrum Innehållsförteckning RECEPTIONEN PÅ KOMPETENSCENTRUM plan 2... 3 SERVICE TILL SKOLORNA... 4 LARM, LÅS OCH HISS... 4 TRÅDLÖST INTERNT... 4 ELEVKÖK...

Läs mer

REGLER FÖR NYTTJANDE AV BRF JÄSTENS GÄSTRUM

REGLER FÖR NYTTJANDE AV BRF JÄSTENS GÄSTRUM REGLER FÖR NYTTJANDE AV BRF JÄSTENS GÄSTRUM ANTAGNA AV BRF JÄSTENS STYRELSE I NOVEMBER 2016 ALLMÄNT Rummen är en gemensam tillgång som kan bokas av alla medlemmar i föreningen vilka godkänt dessa regler.

Läs mer

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad. - VAD ÄR DET? - Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? - Lättläst Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Högalids Folkhögskola

Högalids Folkhögskola Högalids Folkhögskola 2017-2018 En kurs för dig med lindrig utvecklingsstörning som vill träffa nya vänner och som vill få kunskap för att bli mer självständig. Vad är en folkhögskola? Det är en skola

Läs mer

BASKURSEN. www.hogalid.nu. 2015-2016 Högalids Folkhögskola. Ansök och läs mer om BASKURSEN på vår hemsida: Studier, boende och fritid

BASKURSEN. www.hogalid.nu. 2015-2016 Högalids Folkhögskola. Ansök och läs mer om BASKURSEN på vår hemsida: Studier, boende och fritid BASKURSEN 2015-2016 Högalids Folkhögskola Studier, boende och fritid En kurs för dig med lindrig utvecklingsstörning som vill få kunskaper för att blir mer självständig Ansök och läs mer om BASKURSEN på

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE

VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 011-660 95 www.aby-ridskola.se VÄLKOMMEN TILL STALLGÄNGSUTBILDNING PÅ ÅBY RID- & TRÄNINGSCENTER FÖR FADDRAR & SKÖTARE 1 (6) Välkommen till Stallgängsutbildningen Stallgänget För att underlätta för er som

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Ulricehamn

Välkommen till Vuxenutbildningen i Ulricehamn Välkommen till Vuxenutbildningen i Ulricehamn Information för dig som är vuxenstuderande ULRICEHAMN N Vuxenutbildningen Vi erbjuder vuxenutbildning på olika nivåer - både grundskole- och gymnasienivå,

Läs mer

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET

Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Servicebostad VAD ÄR DET? VÅRD- OCH OMSORGSKONTORET Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

Välkommen till Stockholm Science & Innovation School

Välkommen till Stockholm Science & Innovation School Välkommen till Du som nu börjar dina studier vid är naturligtvis nyfiken på skolan. Det här häftet innehåller viktig information om sådant du behöver veta om skolan. Informationen finns även på skolans

Läs mer

Telefonnummer: 08-754 32 92. Allmänna Villkor

Telefonnummer: 08-754 32 92. Allmänna Villkor Allmänna Villkor Vi vill gärna informera dig om vilka regler och villkor som gäller då du bokar rum och/eller bor på. Reglerna har utgångspunkt i SHR rekommendationer med några smärre ändringar. är medlem

Läs mer

Beteendevetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Mediagränd 14. Anläggninsnummer: J0008021. Byggår: 1992

Beteendevetarhuset. Allmänt. Kortfakta. Adress: Mediagränd 14. Anläggninsnummer: J0008021. Byggår: 1992 Beteendevetarhuset Kortfakta Adress: Mediagränd 14 Anläggninsnummer: J0008021 Byggår: 1992 Arkitekt: Cordinator Bengt Larsson, Bengt Svensson Allmänt Husansvarig Jag som är husansvarig för Beteendevetarhuset

Läs mer

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

BRANDSKYDD I HEMMET FÖR EN TRYGG MORGONDAG. Förvara denna broschyr på en plats där du lätt hittar den. NÖDNUMMER. Kommun/stad: Gatuadress: Dörrkod:

BRANDSKYDD I HEMMET FÖR EN TRYGG MORGONDAG. Förvara denna broschyr på en plats där du lätt hittar den. NÖDNUMMER. Kommun/stad: Gatuadress: Dörrkod: FÖR EN TRYGG MORGONDAG BRANDSKYDD I HEMMET Kommun/stad: Gatuadress: Dörrkod: Telefonnummer: NÖDNUMMER 112 Förvara denna broschyr på en plats där du lätt hittar den. 1 Brandvarnare Montera en brandvarnare

Läs mer

ÖPPETTIDER För aktuella öppettider vad gäller Gute Grill & bar: frukost, Midag, After Ski, Skistarshop mm se anslag i hissar och reception

ÖPPETTIDER För aktuella öppettider vad gäller Gute Grill & bar: frukost, Midag, After Ski, Skistarshop mm se anslag i hissar och reception Välkommen RECEPTION Bemanning alla dagar 24 timmar om dygnet under vintersäsongen, mitten av december till april. Övriga tider på året, se anslag i hissar och reception. Receptionen erbjuder mat, tilltugg,

Läs mer

Information för läsåret 2013/2014

Information för läsåret 2013/2014 Information för läsåret 2013/2014 Hej! Vi är glada över att du valt att studera hos oss på Kalix folkhögskola under kommande läsår. Vi anställda på skolan kommer att göra vårt bästa för att du ska trivas

Läs mer

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS FESTLOKAL DRIFTCHEF: DC@ORAT.NU 0733 45 59 31 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Kontrakt 1:1:4 Avbokning 1:2 Incheckning

Läs mer

UTHYRNINGSINFORMATION

UTHYRNINGSINFORMATION UTHYRNINGSINFORMATION ALLMÄNNA VILLKOR Ansvarig Ansvarig person 20 år eller äldre, skall underteckna hyreskontrakt och närvara på Sonnarp under hyrestiden för att uthyrning skall ske. Anläggningen Anläggningen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Hösten 2016 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN

VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen. Hösten 2016 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN VÄLKOMMEN TILL Mimers Hus Vuxenutbildningen Hösten 2016 VIKTIGT ATT VETA NÄR DU SKA BÖRJA STUDERA VID VUXENUTBILDNINGEN Administration 2:a våningen Expeditionen: 0303-23 83 40 Skol-administratör Ann-Britt

Läs mer

Plan för krishantering och säkerhetsföreskrifter för Föreningen Bakom krönet

Plan för krishantering och säkerhetsföreskrifter för Föreningen Bakom krönet 2014 08 06, giltig tillsvidare Plan för krishantering och säkerhetsföreskrifter för Föreningen Bakom krönet Inledning En kris kan uppstå oväntat. Därför har vi tagit fram det här dokumentet som ett stöd

Läs mer

IT-Supporten. Chromebook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp

IT-Supporten. Chromebook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp IT-Supporten Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Chromebook Startknapp Inledning Trasig skärm/chassi/spillt vatten 3 Trasig laddare 4 Inbrott/stölder 5 Ominstallation 6 Vanligaste

Läs mer

Tillfällig uthyrning av lokaler

Tillfällig uthyrning av lokaler Räddningstjänsten Tillfällig uthyrning av lokaler Allmänt Detta dokument gäller för lokaler som tillfälligt hyrs ut till andra ändamål än de normalt används till, t ex för övernattning, disco, fest etc.

Läs mer

Information om brandskyddet till dig som hyresgäst

Information om brandskyddet till dig som hyresgäst Information om brandskyddet till dig som hyresgäst Tänk efter före Det är ofta flera olyckliga omständigheter som tillsammans bidrar till att en brand uppstår och att egendom förstörs eller att människor

Läs mer

Akutmanual för S:ta Annas bostadsrättsförening

Akutmanual för S:ta Annas bostadsrättsförening 1 2011-11-20 Akutmanual för S:ta Annas bostadsrättsförening Styrelsen vill med denna manual öka beredskapen för akuta situationer i huset. Här finns information om: - Viktiga frågor som berör alla bostadsrättsinnehavare

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SPECIALKOSTER I SKOLAN

RIKTLINJER FÖR SPECIALKOSTER I SKOLAN STYRDOKUMENT 1 (12) RIKTLINJER FÖR SPECIALKOSTER I SKOLAN Samarbetsprojekt mellan Folkhälso- och Kostförvaltningen, Barn- och utbildningsförvaltningen i Karlskoga kommun samt Kultur- och utbildningsförvaltningen

Läs mer

SFI. Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare

SFI. Välkommen till Vuxenutbildningen. Studier i Svenska för invandrare SFI Välkommen till Vuxenutbildningen Studier i Svenska för invandrare Välkommen till vår skola Vi är glada att ha dig här och hoppas att du kommer att lyckas bra med dina studier. För att hjälpa dig har

Läs mer