Vi renar luften du andas

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vi renar luften du andas"

Transkript

1 Vi renar luften du andas

2

3 E 5 Energy Efficiency Economy Environment Evolution En ren vision Vår vision är att Ultramare ska bli det främsta miljöföretaget i vår bransch och aktivt bidra till omställningen till ett hållbart samhälle. Vi har döpt vårt koncept för klimatsmartare filter till E5 det står för energy, efficiency, economy, environment och evolution.

4

5 Hållbar utveckling Ett rent samvete är den bästa huvudkudden. Den näst bästa är ett grönt filter. Den globala temperaturen stiger. Isarna i Arktis smälter och havsnivån stiger! Dessutom fortare än man trott! Du kan bidra till omställningen mot ett hållbart samhälle med lägre koldioxidutsläpp och lämna över en bättre värld till dina barnbarn. Sveriges och Naturvårdsverkets mål är ett Sverige utan nettoutsläpp av växthusgaser Du är väl med? Du hejdar inte växthuseffekten med ett miljövänligt filter, men du hjälper utan tvekan till. Och du gör det utan att offra något överhuvudtaget. Varken när det gäller ekonomi, energiåtgång, effektivitet eller miljö. Vi har döpt vårt koncept för klimatsmartare filter till E5 det betyder energy, efficiency, economy, environment och evolution. Vi har tillverkat filter för rening av inomhusluft sedan Det gör oss till Sveriges äldsta filtertillverkare. Och samtidigt den envisaste, för vi vill inte bli störst, utan bäst. Det kan vi bara bli om vi har nöjda kunder och dagens kunder kräver bra produkter, lyhördhet och miljöansvar. Därför satsar vi all vår forskning och utveckling på att hela tiden förbättra produkterna och miljöanpassa dem för att bli marknadens klimatsmartaste alternativ. På de följande sidorna kan du läsa om hur dina fastigheter får renast tänkbara luft, samtidigt som du sparar pengar och miljö. Sov gott! SilverSponsor Stolt miljösponsor Vi har ett tydligt miljöfokus i hela vår verksamhet. Därför är vi en stolt miljösponsor till Svenska Naturskyddsföreningen och stödjer deras långsiktiga arbete för en hållbar utveckling, ett bättre klimat och en friskare natur.

6 E 5 Energy Efficiency Economy Environment Evolution

7 Våra mest energieffektiva filter Ulma Green Energy Nano i filterklass F7 har ett rekordlågt initialt tryckfall på endast 65 Pa. Dessutom ger det uttjänta filtret en hög energiåtervinning. Ditt klimatsmartaste val, helt enkelt. Luften är fri Vi tror också på den fria luften och vi anstränger oss till det yttersta för att hindra den rena luften så lite som möjligt. Därför är vi extra stolta över att våra klimatsmarta filter både har bra filtreringsförmåga och rekordlåga tryckfall vilket sparar mycket energi. Men när du skaffar klimatsmarta filter blir ditt bidrag till miljön större än så. Klimatsmarta syntetfilter tillverkas nämligen med en låg energiinsats och kräver låg energiförbrukning under drift tack vare låga tryckfall. När det sedan är dags att byta ut dem så kan du vara nöjd med vetskapen att de ger en mycket hög energiåter vinning vid fjärrvärmeverkens produktion av fjärrvärme och el, till skillnad från exempelvis glasfiberfilter. Under 2013 kommer Eurovent att ta fram en energimärkning som klassificerar filtren från A till G efter energiförbrukning vilket kommer att göra det ännu lättare för dig att välja rätt. 100% brännbart Tack vare att precis hela syntetfiltret, inklusive ramen i återvunnen plast är brännbart ger det i princip tillbaka nästan samma energi som råmaterialet det är tillverkat av när det omvandlas till fjärrvärme och el vid fjärrvärmeverken.

8 E 5 Energy Efficiency Economy Environment Evolution

9 Bra luft räddar liv Ta ett djupt andetag så förstår du Hundratals svenskar dör varje år för tidigt på grund av dålig inomhusluft. Du kan se till att det inte händer i dina fastigheter! Samtidigt ger du alla allergiker och människor med annan överkänslighet chansen till ett bättre och friskare liv. Vi stödjer Astma och Allergiförbundets Forskningsfond. Gör det du med. Byt till bättre filter. Du vet förmodligen redan varför du tjänar på frisk luft och ett bra inomhusklimat. Din investering i bra ventilation är en investering i människors hälsa, trivsel och produktivitet. Det är därför vi går till jobbet varje dag. Vår mission är att rena luften du andas och vi hoppas att du också är frälst på ren luft. Oavsett vad du har för ventilationsaggregat så har vi filtren. För industrier, bostäder, kontor, skolor och offentliga byggnader. För lokaler med högsta möjliga krav på filtration som renrum, operationsrum samt för läkemedels- och elektronikindustrin. För att du ska vara helt säker på kvaliteten hos våra filter har de genomgått oberoende tester enligt gällande europeisk standard EN , framtagen av Eurovent. Under 2013 kommer vi att ersätta tidigare testförfarande, som t.ex. P- märkning, med att filtren är Euroventcertifierade. I certifieringen ingår en oberoende verifiering av vår produktinformation vilket är den starkaste garantin du kan få för att de produktdata du fått av oss verkligen gäller. När kraven är som högst är hjälpen nära Verksamheter med extra höga krav på ren luft, som exempelvis renrum, operationsrum samt läkemedels- och elektronikindustri använder våra EPA-, HEPAoch ULPA-filter.

10 E 5 Energy Efficiency Economy Environment Evolution

11 LCC visar vägen till energieffektiva filter Vi har ett stort fokus på energieffektiviteten. Med vårt energiberäkningsprogram ser du hur mycket du har att tjäna på att byta till våra klimatsmarta filter som har rekordlåga initiala tryckfall. Renare luft per krona Det fina med energieffektiva filter är att du sparar både pengar och miljö. Energiförbrukningen står vanligtvis för c:a 70% av den totala livscykelkostnaden i ett ventilationssystem. Med hjälp av vårt energiberäkningsprogram kan du enkelt göra en LCC-beräkning och se hur mycket du kommer att spara genom att byta till våra energisnåla filter med lågt tryckfall. Men du kan spara ännu mer! Med vårt filterdimensioneringsprogram UltraDim dimensionerar vi filtren exakt för att ge ventilationsanläggningarna bästa möjliga funktion, maximera filtrens livslängd och minimera energiförbrukningen i varje enskild anläggning. Helt enkelt ge dig bästa möjliga totalekonomi. Lär för livet på Ultraakademien Som Sveriges äldsta filterföretag har vi samlat på oss mycket kunskap genom åren. Kunskap så viktig att vi vill dela den med dig. För ju mer du kan om luften vi andas, desto enklare blir det att hålla den ren. På vår hemsida hittar du alltid information om nästa filterutbildning i Ultraakademien.

12 E 5 Energy Efficiency Economy Environment Evolution

13 Syntetfiber bättre än glasfiber Vår LCA-analys som följer filtret från vaggan till graven visar att syntetfiltren har en mindre miljöpåverkan än glasfiberfiltren. Nu vet du det också. Made in Trollhättan Varför tillverka på andra sidan jorden när man kan närproducera? All vår utveckling och produktion sker med stort fokus på energi och miljö och därför tillverkar vi allt med ett stort mått av hantverk här i Trollhättan. Och vår underleverantör, som tillverkar vår nya, helgjutna filterram i återvunnen plast, finns också här runt hörnet. Alla våra syntetfilter med ramar av återvunnen plast har en bra filtreringseffekt, låga tryckfall och en hög återvinningsgrad. Självklart vill du också att vi är miljöcertifierade enligt ISO Det är vi. För att se effekterna av våra filter under livscykeln (alltså även när de tillverkas samt inte används längre) har vi låtit forskningsinstitutet Swerea IVF göra en oberoende livscykelanalys (LCA). Denna analys ser hur miljön påverkas när råvaran utvinns, när filtret produceras, när det används och när det slutligen blir avfall. Rapporten visar klart och tydligt att syntetfilter är bättre än glasfiberfilter, ur ett miljöperspektiv. Analysen visar att vi är på rätt väg och att det rätta för dig är att gå över till moderna, klimatsmarta syntetfilter. Kina Trollhättan 800 mil! Vi gör stora miljövinster genom att tillverka i Trollhättan och undvika miljöbelastande transporter. Och så är vi förstås lite stolta över svensk kvalitet!

14 E 5 Energy Efficiency Economy Environment Evolution UltraAppen! Med vår filterapp för smartphones kan du beställa filter lika enkelt när du befinner dig på fältet utan att behöva hitta en dator. UltraAppen snart i din lur!

15 Vi vet vad du vill ha! Ultrabutiken.se håller reda på dina fastigheter, dina aggregat, dina filter och när det är dags att byta. Den ligger bara ett par knapptryckningar bort. Appat och klart! Vi vill göra det så enkelt som möjligt, för dig och dina medarbetare, att göra de bästa, mest energieffektiva och mest miljövänliga filtervalen. Därför införde vi 2009 vår webbshop där vi både gjort livet lättare och gjort det mer tidsbesparande för våra kunder att beställa filter. Ultrabutiken.se håller reda på vilka fastigheter du har, vilka ventilationsaggregat som finns i fastigheterna och när det är dags att byta filter. Du kan också se vår aggregatlista med över 1600 olika aggregat, din orderhistorik m.m. Med UltraAppen är det lika enkelt att beställa från mobilen. Andra exempel på kostnadsfria tjänster vi erbjuder dig är bland annat filterinventering, filterutbildning och sms-avisering vid leverans. Vi sparar tid och pengar Ultrabutiken.se är ett suveränt verktyg som förenklar mina filterbeställningar. Speciellt servicehandboken där jag administrerar alla mina filterbyten. Här kan jag på ett smidigt sätt se till att jag håller alla tider, säger Mats Ekbäck, service ansvarig på Installationsservice AB.

16

17 Euroventcertifiering Alla vår Euroventcertifierade filter hittar du på Ulma Green Energy Nano. Ingen konst. Men ett riktigt mästerverk. Vårt nya energieffektiva filter pryder väggen lika bra som en Picasso. Tycker vi. Den nya inramningen med en helgjuten ram i återvunnen plast ger den en unik och patenterad stabilitet. Det bästa med Ulma Green Energy Nano är, som namnet antyder, att den verkligen sänker dina driftskostnader. Med ett rekordlågt begynnelsetryckfall på bara 65 Pa i F7-klassen, tillsammans med en hög filtrerande och stofthållande förmåga är Ulma Green Energy Nano en dröm för dig som jagar energikostnader. Hela vår Ulma Green Energy-familj med tre olika typer av påsfilter beskriver vi närmare på nästa sida; Energy, Nano och Carbon.

18 Har du luften så har vi filtren. Och tillbehören. Vi driver sedan många år ett långsiktigt arbete med att producera luftfilter från en miljövänligare utgångspunkt och idag kan vi presentera ett komplett sortiment med klimatsmarta produkter. Med stolthet presenterar vi nu det senaste tillskottet som inte bara är ett nytt filter, utan en hel familj av Ulma Green filter. Här är Energy, Nano och Carbon! Ulma Green Energy Utveckling av vårt energieffektiva filter med helgjuten ram i återvunnen plast som ger filtret en överlägsen stabilitet. Användningsområde: Alla typer av aggregat. Filtertyp: Påsfilter. Ram: Helgjuten plastram, 25 mm. Filtermedia: Syntet, Meltblown. Filterklass: M5 F8. Filtret är förbränningsbart i sin helhet och ger en mycket hög energiåtervinning. Ulma Green Energy Nano Det revolutionerade nanomediet ger filtret ett rekordlågt tryckfall, en hög avskiljningsgrad och en oslagbar stoftupptagningsförmåga. Användningsområde: Alla typer av aggregat. Filtertyp: Påsfilter. Ram: Helgjuten plastram, 25 mm. Filtermedia: Syntet. Filterklass: M6 F8. Filtret är förbränningsbart i sin helhet och ger en mycket hög energiåtervinning. Ulma Green Energy Carbon Ett högpresterande påsfilter med aktivt kol som utöver suverän filtreringsförmåga effektivt filtrerar bort lukter och gasformiga föroreningar. Användningsområde: Alla typer av aggregat. Filtertyp: Pås-/kombinationsfilter. Ram: Metallram, 25 mm. Filtermedia: Glasfiber/högaktivt kol. Filterklass: M6-F7.

19 Ulma Classic Klassiskt syntetfilter med hög stoftupptagningsförmåga och hållfasthet. Oslagbart i industriella miljöer. Användningsområde: Alla typer av aggregat. Filtertyp: Påsfilter. Ram: Plastram PP, 25 mm. Filtermedia: Syntet. Filterklass: G4 F7. Filtret är förbränningsbart i sin helhet och ger en mycket hög energiåtervinning. Ulma G Användningsområde: Alla typer av aggregat. Filtertyp: Påsfilter. Ram: Metallram, 25 mm. Filtermedia: Glasfiber. Filterklass: M6 F8. Ulma Compact Kompaktfilter för miljöer med variabla luftflöden, hög luftfuktighet och turbulenta strömmar. Användningsområde: Vid höga luftflöden. Aggregat med platsbrist. Förfilter till renrum. Filtertyp: Kompaktfilter Ram: Robust plastram. Filtermedia: Syntetfiber eller glasfiber. Filterklass: M6-F9. Ulma Compact Carbon Systerfilter till Ulma Compact. Användningsområde: Restauranger, pappersbruk och andra lokaler med behov av effektiv filtrering av lukter och gasformiga föroreningar. Filtertyp: Kompaktfilter med aktivt kol. Ram: Robust plastram. Filtermedia: Syntetfiber eller glasfiber. Filterklass: F7.

20 Ulma PZ Veckat panelfilter med lågt begynnelsetryckfall och hög stoftupptagningsförmåga. Användningsområde: Serverrum, aggregat med platsbrist, förfilter till påsfilter. Filtertyp: Panelfilter. Ram: Papp- eller plastram. 48, 96 eller 131mm (endast papp). Filtermedia: Syntet. Filterklass: G4-M5. Filtret är förbränningsbart i sin helhet och ger en mycket hög energiåtervinning. Ulma PZ Carbon Systerfilter till Ulma PZ. Användningsområde: Lokaler med behov av filtrering av lukter och gasformiga föroreningar. Filtertyp: Panelfilter. Ram: Papp- eller plastram. Filtermedia: Syntet. Filtret är förbränningsbart i sin helhet och ger en mycket hög energiåtervinning. Ulma PGG Panelfilter med glasfibermedia som effektivt filtrerar grova och medelstora partiklar. Användningsområde: Lackeringsanläggningar, aggregat med platsbrist, förfilter till påsfilter. Filtertyp: Panelfilter. Ram: Papp- eller plastram. 25,48 eller 96 mm. Filtermedia: Glasfiber. Filterklass: G3. Ulma PG Ulma PG är ett planfilter av syntetfiber med insydd stålram. Användningsområde: Avsett för begränsade utrymmen. Filtermedia: Syntet. Filterklass: G2-M5.

21 Ulma EPA, HEPA & ULPA Mikrofilter i de allra högsta filterklasserna som motsvarar de högt ställda kraven inom de mest krävande lokalerna. Användningsområde: Renrum, operationsrum, laboratorier, läkemedels- och elektronikindustrin. Filtertyp: Mikrofilter. Ram: Plåt eller träram. Filtermedia: Glasfibermedia. Filterklass: E10-E12, H13-H14, U15-U17. Ulma C Carbon Cylinderformigt kolfilter. Användningsområde: Restauranger, pappersbruk och andra platser med behov av filtrering av lukter och gasformiga föroreningar. Filtertyp: Gasfilter med aktivt kol. Patron: Plast eller stål. Ulma MP Tätveckat panelfilter. Användningsområde: Toppanslutna aggregat, förfilter till renrum.filtertyp: Panelfilter. Ram: Papp- eller plastram, 48 eller 96 mm. Filtermedia: Polypropen, PP. Filterklass: M5-F9. Filtret är förbränningsbart i sin helhet och ger en mycket hög energiåtervinning. Ulma Cassette och Ulma C Ulma Cassette är en plastmodul fylld med impregnerat kol, aktivt kol eller kemfilterpellets. Det avlägsnar besvärliga lukter och gasformiga föroreningar som kan skada omgivande miljö eller utrustning. Särskilt inom pappersmassaindustrin finner detta filter sin användning. Ulma C finns i impregnerat kol, aktivt kol eller som kemfilter-pellets.

22 Ulma Pads Filtermattor i rullar eller klippta bitar. Användningsområde: Förfilter till påsfilter, förfilter till maskiner, lackeringsanläggningar och kundspecifika produkter. Filtermedia: Syntetfiber klass G2-M5, Glasfiber klass G2-G4. Ulma Frame Montageram för enkelt, läckagefritt montage av kassett- eller kompaktfilter. Vi har också donstrutar till deplacerade don som tillverkas i alla storlekar. Ulma Metal Fettfilter som effektivt avskiljer fett ur matos som uppstår vid matlagning. Användningsområde: Avskiljning av fett ur matos, köksfläktar, förfilter till påsfilter (oljedimma) och maskiner. Filtertyp: Fettfilter tillverkat i aluminium eller i rostfritt stål. Ulma Housings Anpassade filterskåp för installation i kanalsystem. Skåpen kan utrustas med valfria filter i olika dimensioner eller kombinationer.

23 T RYCKSAK Denna broschyr är tryckt av ett Svanenmärkt tryckeri med miljöanpassade tryckfärger på ett klimatkompenserat papper. Produktion: SNW.SE Bilder: Thomas Harrysson Tryck: Rolf

24 Kardanvägen 64, Trollhättan. Tel: , Fax: ,

Grön luft åt alla! Vill du följa med oss på vägen mot grönare luft? Vänd blad.

Grön luft åt alla! Vill du följa med oss på vägen mot grönare luft? Vänd blad. Grön luft åt alla! Sedan 1934 har vi levererat något som inte syns, men som gör desto större skillnad. Ren luft. Varje år tillverkar vi över 700 000 filter till fler än 5000 kunder världen över. Därför

Läs mer

Grön luft åt alla! Vill du följa med oss på vägen mot grönare luft? Vänd blad.

Grön luft åt alla! Vill du följa med oss på vägen mot grönare luft? Vänd blad. Grön luft åt alla! Sedan 1934 har vi levererat något som inte syns, men som gör desto större skillnad. Ren luft. Varje år tillverkar vi över 700 000 filter till fler än 5000 kunder världen över. Därför

Läs mer

AirBee & AirFox. Heimbach Panel och Kompakt Filter. Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar

AirBee & AirFox. Heimbach Panel och Kompakt Filter. Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar AirBee & AirFox Heimbach Panel och Kompakt Filter Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar Heimbach Filtration skräddarsydda ventilationsfilter lösningar Vi är dina experter på ventilationsfilter. Heimbach

Läs mer

Ren luft i din närmiljö

Ren luft i din närmiljö Ren luft i din närmiljö Att leva på luft Vi på Dinair Ekonomifilter har medarbetare med lång erfarenhet av luftfilter för både den inre och yttre miljön. I samråd med våra kunder har många filterproblem

Läs mer

Filterguiden DinairS GUiDE TiLL ETT EnKLarE OCH BaLanSEraT FiLTErVaL Dinair ab SVaLÖV STOCKHOLM GÖTEBOrG FaLUn

Filterguiden DinairS GUiDE TiLL ETT EnKLarE OCH BaLanSEraT FiLTErVaL Dinair ab SVaLÖV STOCKHOLM GÖTEBOrG FaLUn Filterguiden Dinairs guide till ett enklare och balanserat filterval Vilket filter ska du välja? Greenflo PLA-HL4 CO 2: 3,3 kg Filterklass: G4 Greenflo PLA-HL5 CO 2: 3,3 kg Greenflo PLA6 CO 2: 2,8 kg Greenflo

Läs mer

Filterguiden. Dinairs guide till ett enklare och balanserat filterval

Filterguiden. Dinairs guide till ett enklare och balanserat filterval Filterguiden Dinairs guide till ett enklare och balanserat filterval Vilket filter ska du välja? Greenflo PLA-HL4 CO 2: 3,3 kg Filterklass: G4 Greenflo PLA-HL5 CO 2: 3,3 kg Greenflo PLA6 CO 2: 2,8 kg Greenflo

Läs mer

Creating Clean Air. En Produktöversikt. Taking small steps together, always ahead, towards a better world

Creating Clean Air. En Produktöversikt. Taking small steps together, always ahead, towards a better world Creating Clean Air En Produktöversikt Taking small steps together, always ahead, towards a better world Creating Clean Air En Produktöversikt Vokes Air produktsortiment kan möta alla dina behov, från grovfilter

Läs mer

Creating Clean Air. En Produktöversikt. Taking small steps together, always ahead, towards a better world

Creating Clean Air. En Produktöversikt. Taking small steps together, always ahead, towards a better world Creating Clean Air En Produktöversikt Taking small steps together, always ahead, towards a better world Creating Clean Air En Produktöversikt Vokes Air produktsortiment kan möta alla dina behov, från grovfilter

Läs mer

Filter för renrum Dinair epa-, Hepa- och ULpaFiLTer

Filter för renrum Dinair epa-, Hepa- och ULpaFiLTer Filter för renrum Dinair epa-, HEPA- och ULPAFILTER Filtertrace En nyhet du kan ha med dig i fickan! Dinairs Filtertrace-app är den första i världen och finns för nedladdning från AppStore. Läs mer på

Läs mer

REDUCERA DITT FÖRETAGS KLIMAT- PÅVERKAN MED FÖRNYELSEBARA LUFTFILTER. Viktig information till dig som köper in luftfilter

REDUCERA DITT FÖRETAGS KLIMAT- PÅVERKAN MED FÖRNYELSEBARA LUFTFILTER. Viktig information till dig som köper in luftfilter REDUCERA DITT FÖRETAGS KLIMAT- PÅVERKAN MED FÖRNYELSEBARA LUFTFILTER Viktig information till dig som köper in luftfilter Dinair E k o n o m i f i l t e rab L U F T F I L T E R S K L I M A T P Å V E R K

Läs mer

lindab vi förenklar byggandet LindabRenrum Produktöversikt renrum

lindab vi förenklar byggandet LindabRenrum Produktöversikt renrum lindab vi förenklar byggandet LindabRenrum Produktöversikt renrum 2 Vi förenklar byggandet På Lindab drivs vi av en stark vilja att hela tiden skapa förbättringar och förenkla byggandet. Det gör vi genom

Läs mer

DriPak GX PÅSFILTER THE WORLD LEADER OF CLEAN AIR SOLUTIONS. Funktioner och fördelar

DriPak GX PÅSFILTER THE WORLD LEADER OF CLEAN AIR SOLUTIONS. Funktioner och fördelar THE WORLD LEADER OF CLEAN AIR SOLUTIONS DriPak GX PÅSFILTER Funktioner och fördelar ISO 1689: epm1, epm2,5 och epm1 Innovativ design med konformade påsar för optimalt luftflöde Lågt tryckfall och låg energiförbrukning

Läs mer

ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING

ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING ENERGIBERÄKNING ENLIGT EUROVENT 4/21-2018 Eurovent 4/21 specificerar en beräkningsmodell för energiklassificering av luftfilter, rankat från A+ till E där A+ motsvarar

Läs mer

Filtertester och filterklassificering EUROVENT EN779:2012

Filtertester och filterklassificering EUROVENT EN779:2012 Filtertester och filterklassificering EUROVENT EN779:2012 Thore Bertilsson Consulting AB Test av Grov-, Medium- och Finfilter Aktuell standard EN779:2012 reglerar: testriggens utförande provningens förlopp

Läs mer

ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING

ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING ENERGIASPEKTER & EFFEKTIV FILTRERING ENERGIBERÄKNING ENLIGT EUROVENT 4/21-2015 Eurovent 4/21-2015 specificerar en beräkningsmodell för energiklassificering av luftfilter, rankat från A+ till E där A+ motsvarar

Läs mer

PROJEKTERING FILTERSKÅP

PROJEKTERING FILTERSKÅP PROJEKTERING FILTERSKÅP VÄLKOMMEN TILL OSS! Vår verksamhet är inom ventilation och luftbehandling. ABC Vent är marknadsledande i Norden på Prelackproduktion av ventilationsprodukter med 15 års Garanti

Läs mer

EN RENARE UPPLEVELSE

EN RENARE UPPLEVELSE EN RENARE UPPLEVELSE EGEN PRODUKTION GARANTERAR EFFEKTIVA LÖSNINGAR OCH SNABBA LEVERANSER Med de absolut bästa råmaterialen tar vi på Filtex fram den filterlösning som du behöver, från standardstorlekar

Läs mer

Gasfiltrering. av fria molekyler, adsorption och kemisorption

Gasfiltrering. av fria molekyler, adsorption och kemisorption Gasfiltrering av fria molekyler, adsorption och kemisorption FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat oss på filtrering, industriell ventilation och renrumsteknik.

Läs mer

NordiCarb Kolfilter - ren luft på enklare sätt

NordiCarb Kolfilter - ren luft på enklare sätt NordiCarb Kolfilter - ren luft på enklare sätt Tar bort gasformiga föroreningar och besvärande lukt Ren luft är en viktig förutsättning för människors välbefinnande och en väsentlig del i en god miljö.

Läs mer

SYNSAFE REVO SYNSAFE REVO A CLEAN AIR WORLD DET REVOLUTIONERANDE LUFTFILTRET

SYNSAFE REVO SYNSAFE REVO A CLEAN AIR WORLD DET REVOLUTIONERANDE LUFTFILTRET S nsaferevo Made in Sweden SYNSAFE REVO Optimerad för alla sorters ventilationssystem Konstruerad för att stå emot maximal luftfuktighet och höga lufthastigheter samt turbulens DET REVOLUTIONERANDE LUFTFILTRET

Läs mer

Produktguide. Rekommenderat arbetsområde FILTERSKÅP

Produktguide. Rekommenderat arbetsområde FILTERSKÅP Produktguide 05 Rekommenderat arbetsområde FILTERSKÅP 0 0 00 00 00 0 Filterskåp används för inbyggnad av luftfilter i ventilationssystem. Med luftfilter menas filter och renare för avskiljning av fasta,

Läs mer

EN RENARE UPPLEVELSE

EN RENARE UPPLEVELSE EN RENARE UPPLEVELSE LUFTFILTER SYNTET Ecopac luftfilter tillverkade av syntetiskt kompositmedia i filterklass G4-F9. Mediet består av syntetiska mikrofibrer. Filtret är inte elektriskt laddat och innehåller

Läs mer

En renare upplevelse. Filtex ser till att luft och vätskor blir rena. I över 30 år har vi varit en modern totalleverantör för varje filtreringsbehov.

En renare upplevelse. Filtex ser till att luft och vätskor blir rena. I över 30 år har vi varit en modern totalleverantör för varje filtreringsbehov. En renare upplevelse En renare upplevelse Filtex ser till att luft och vätskor blir rena. I över 30 år har vi varit en modern totalleverantör för varje filtreringsbehov. Utvecklingen i vår bransch har

Läs mer

filter som håller vad de lovar

filter som håller vad de lovar filter som håller vad de lovar Camfil Farr EN 779:2002 Ny mätmetod för luftfilter Camfil Farr clean air solutions camfil farr Äntligen en ny standard som gör det enklare för kunden Ny mätmetod som visar

Läs mer

Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Hög prestanda, hög kvalitet

Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Hög prestanda, hög kvalitet Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Hög prestanda, hög kvalitet Breathe Blueair Blueair Classic 200, 400, 500 & 600 serien Upplev känslan av renare inomhusluft Studier visar att bra luftkvalitet

Läs mer

STF SVENSKA TEXTILFILTER AB

STF SVENSKA TEXTILFILTER AB SVENSKTILLVERKAT SEDAN 1972 STF SVENSKA TEXTILFILTER AB VENTILATION RÖKGASRENING VÅT F ILT RERING STOFTAVSKILJNING SERVICE VI TILLVERKAR FILTER Så enkelt skulle vi kunna förklara vad vi gör här på Svenska

Läs mer

SWEGON HOME SOLUTIONS

SWEGON HOME SOLUTIONS INTELLIGENT INOMHUSKLIMAT FÖR MÄNNISKOR OCH HEM SOM GARANTERAR FRISK OCH HÄLSOSAM LUFT Luft har en väldigt stor betydelse för hur vi mår. Den kan påverka vår sömn, vår koncentrationsförmåga och vår hälsa.

Läs mer

Råd vid val av filterklass - standard EN13779 och EN779. Vägledning till dig som köper in luftfilter

Råd vid val av filterklass - standard EN13779 och EN779. Vägledning till dig som köper in luftfilter Råd vid val av filterklass - standard EN13779 och EN779 Vägledning till dig som köper in luftfilter ? Klimatanläggningens komponenter? VI vill här uppmärksamma några av de faktorer som bör påverka ditt

Läs mer

Claire. Heimbach Pads- och Filterrullar. Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar

Claire. Heimbach Pads- och Filterrullar. Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar Claire Heimbach Pads- och Filterrullar Heimbach Filtration Skräddarsydda lösningar Heimbach Filtration skräddarsydda ventilationsfilterlösningar Vi är dina experter på ventilationsfilter. Heimbach Filtrations

Läs mer

VÄGLEDNING VID INKÖP AV LUFTFILTER

VÄGLEDNING VID INKÖP AV LUFTFILTER MILJÖSTYRNINGSRÅDET DATUM 2014-06-10 SIDOR 1 (16) VID INKÖP AV LUFTFILTER INLEDNING Luftfilter är en del av en byggnads ventilationssystem och syftar till att skapa en god inomhusmiljö i byggnader samt

Läs mer

CamCleaner luftrenare. CamCleaner luftrenare. Camfil Farr - clean air solutions

CamCleaner luftrenare. CamCleaner luftrenare. Camfil Farr - clean air solutions CamCleaner luftrenare Camfil Farr Produkt broschyr CamCleaner luftrenare Camfil Farr - clean air solutions När du en gång andats riktigt ren luft, vill du inte andas något annat. På arbetsplatser idag

Läs mer

REN LUFT OCH BALANSERADE FILTERVAL EN PRESENTATION AV DINAIR GROUP

REN LUFT OCH BALANSERADE FILTERVAL EN PRESENTATION AV DINAIR GROUP REN LUFT OCH BALANSERADE FILTERVAL EN PRESENTATION AV DINAIR GROUP REN LUFT ÄR VÅR PASSION Ren luft. Det är egentligen hela syftet med vår existens. Det är vad vi med våra produkter strävar efter och

Läs mer

INTERNATIONELL STANDARD ISO 16890

INTERNATIONELL STANDARD ISO 16890 INTERNATIONELL STANDARD ISO 16890 För råd och information om den nya standarden, eller hjälp vid val av filter, kontakta Resema. KÖPENHAMN - Försäljning MALMÖ - Tillverkning - Försäljning - Hämtlager =

Läs mer

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER. Clean air solutions

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER. Clean air solutions Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER Clean air solutions VÅRT BÄSTA PÅSFILTER NÅGONSIN Ett A+ klassat filter som sparar energi och effektivt renar inomhusmiljön. HI-FLO

Läs mer

DET HÄR ÄR RESEMA - Din rådgivare för optimal luftfiltrering

DET HÄR ÄR RESEMA - Din rådgivare för optimal luftfiltrering DET HÄR ÄR RESEMA - Din rådgivare för optimal luftfiltrering 1 För oss är det viktigt att ni som kund blir nöjd och att ni är medvetna om vad ni får, därför förespråkar vi en öppen kommunikation som bygger

Läs mer

Luftreningssystem. Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since

Luftreningssystem. Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since Luftreningssystem Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since 1970. www.woods.se Hotel Caféer & barer Wood s inbyggda luftrenare Wood s inbyggda

Läs mer

ENERGIKLASSIFICERING FÖR ALLMÄNVENTILATION LUFTFILTER baserad på standarden EN ISO 16890

ENERGIKLASSIFICERING FÖR ALLMÄNVENTILATION LUFTFILTER baserad på standarden EN ISO 16890 ENERGIKLASSIFICERING FÖR ALLMÄNVENTILATION LUFTFILTER baserad på standarden EN ISO 16890 EUROVENT ENERGI-OCH EFFEKTIVITETSKLASSIFICERING BASERAD PÅ EN ISO 16890 SPARA ENERGI, PENGAR OCH VÅR PLANET Använda

Läs mer

R e n l u f t t i l l l ä g r e ko s t n a d

R e n l u f t t i l l l ä g r e ko s t n a d R e n l u f t t i l l l ä g r e ko s t n a d Camfil Farr Segmentbroschyr LC C L iv s cy ke l ko s t n a d Camfil Farr clean air solutions ko s t n a d e n f ö r re n l u f t filtret är den enda komponent

Läs mer

Nu presenterar vi ett nytt sätt att jämföra luftfilter:

Nu presenterar vi ett nytt sätt att jämföra luftfilter: Nu presenterar vi ett nytt sätt att jämföra luftfilter: Vi har gjort det barnsligt enkelt att välja filter. Vår nya klassificering, Energy & Air Quality Rating, gör det enkelt att få ner energiförbrukningen.

Läs mer

foto: www.canstockphoto.com RESEMA LUFTFILTER energiklassificering enligt Eurovent 4/11

foto: www.canstockphoto.com RESEMA LUFTFILTER energiklassificering enligt Eurovent 4/11 foto: www.canstockphoto.com RESEMA LUFTFILTER energiklassificering enligt Eurovent 4/11 1 Energiberäkning enligt Eurovent 4/11 Eurovent 4/11 specificerar en beräkningsmodell för energiklassificering av

Läs mer

Intelligent Air Solutions Produktöversikt

Intelligent Air Solutions Produktöversikt Intelligent Air Solutions Produktöversikt Leadership in Filtration Ren luft Produktsortiment luftfilter REN LUFT Vi kan inte se den, känna lukten av den, smaka på den eller känna den men den är en avgörande

Läs mer

Planfilterskåp Påsfilterskåp Patronfilterskåp Profilfilterskåp

Planfilterskåp Påsfilterskåp Patronfilterskåp Profilfilterskåp Viktiga saker att tänka på vid val av FILTERskåp: - Material, FZ, AZ, RF eller SF - Luckplacering, standard är på höjdsidan - Typ av filter, matta, påse, patron eller kassetter - Anslutningsalternativ:

Läs mer

PUNKTUTSUG Pure advantage. Ett flexibelt modulfilter för partiklar och gas.

PUNKTUTSUG Pure advantage. Ett flexibelt modulfilter för partiklar och gas. Ett flexibelt modulfilter för partiklar och gas. Fumex CVs moduluppbyggnad och stabila montageprofil ger möjlighet att tillgodose olika behov med flera funktioner i samma produkt. Filtret är i första hand

Läs mer

Cleanseal. Tilluftsdon med HEPA-filter. www.camfil.se LUFTTÄT, HELSVETSAD ANSLUT- NINGSLÅDA JUSTERBAR FILTERINSPÄNNING FÖR OLIKA FILTERDJUP

Cleanseal. Tilluftsdon med HEPA-filter. www.camfil.se LUFTTÄT, HELSVETSAD ANSLUT- NINGSLÅDA JUSTERBAR FILTERINSPÄNNING FÖR OLIKA FILTERDJUP Cleanseal är ett tilluftsdon försett med HEPA-filter som passar bra i lokaler med högt ställda krav på luftens renhet. Dessa lokaler återfinns bl.a. på sjukhus och läkemedelsanläggningar där det är av

Läs mer

Flexomix Inredning filter (kod MIE-FB/FC) Mått och vikt

Flexomix Inredning filter (kod MIE-FB/FC) Mått och vikt Inredning (kod MIE-FB/FC) Mått och vikt H B Modul Storlek Modul (mm)* 0 0 B H Vikt (kg)** 00 00 0 00 0 0 Filterinredningen består av fästskenor för samt höljesfront. Inredningen är anpassad för inbyggnad

Läs mer

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja.

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat

Läs mer

Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja.

Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat

Läs mer

ENERGY EFFICIENCY. CAMFIL Opakfil ES OPGP-F7-0592/0592/0296-ES-25-B00

ENERGY EFFICIENCY. CAMFIL Opakfil ES OPGP-F7-0592/0592/0296-ES-25-B00 EN NY KLASSIFICERING FÖR LUFTFILTER ENERGY EFFICIENCY CAMFIL Opakfil ES OPGP-F7-0592/0592/0296-ES-25-B00 AIR FILTERS F7 EN779: 2012 0.944 44 44 782 m3/s % % kwh/annum 2015 AIRFILTERS ;OM-11-2015 ;T2012

Läs mer

Leadership in Filtration. ISO En guide till den nya standarden för luftfiltrering.

Leadership in Filtration. ISO En guide till den nya standarden för luftfiltrering. Leadership in Filtration ISO 16890 En guide till den nya standarden för luftfiltrering. ISO 16890 Den nya standarden för klassificering av luftfilter. Partiklar finns i många olika storlekar många är osynliga

Läs mer

ABC EFFEKTKÅPA. Produktblad STORKÖKSKÅPA KÖK

ABC EFFEKTKÅPA. Produktblad STORKÖKSKÅPA KÖK ABC EFFEKTKÅPA STORKÖKSKÅPA KÖK 08-0 Produktblad ABC Ventilationsprodukter AB Tel: 0-9 08 80 www.abcvent.se ABC EFFEKTKÅPA STORKÖKSKÅPA KÖK HT Nyhet! VHT - med rak Modell för allmän ventilation finns nu

Läs mer

ABC PFS PLANFILTERSKÅP Produktblad Miljö

ABC PFS PLANFILTERSKÅP Produktblad Miljö ABC PFS PLANFILTERSKÅP 05-09 Produktblad Miljö ABC Ventilationsprodukter AB Tel: 033-9 08 80 www.abcvent.se PLANFILTERSKÅP ABC PFS PLANFILTERSKÅP OBS! ABC-FR Filterram ingår ej. Planfilter Panelfilter

Läs mer

Leadership in Filtration. Syntetiska medier Undersökning av den elektrostatiska effekten

Leadership in Filtration. Syntetiska medier Undersökning av den elektrostatiska effekten Leadership in Filtration Syntetiska medier Undersökning av den elektrostatiska effekten Syntetiska medier Undersökning av den elektrostatiska effekten Som den största beståndsdelen av ett luftfilter bidrar

Läs mer

Upptäck helt nya sidor hos Luftfilter.

Upptäck helt nya sidor hos Luftfilter. Upptäck helt nya sidor hos Luftfilter. Så här enkelt är det att handla, steg för steg! Den här guiden lotsar dig genom vår e-handelsbutik och ger dig tips och råd på vägen (spara den så att du även har

Läs mer

Allt som rör luftfilter och lite till

Allt som rör luftfilter och lite till Allt som rör luftfilter och lite till Clean air solutions REN LUFT ÄR DET BÄSTA VI VET. Camfil startade i Sverige 1963 av grundaren Gösta Larson. Han insåg att de nybyggda svenska kärnkraftverken behövde

Läs mer

Bättre inomhusklimat med SmartFront

Bättre inomhusklimat med SmartFront Bättre inomhusklimat med SmartFront SmartFront är en patenterad metod för uppgradering av fasad, ventilation och fönster på befintliga fastigheter. Installationen ger en betydande energibesparing och en

Läs mer

Envipower. Envipower erbjuder teknisk konsultation, kompletta anläggningar, inspektioner, service, och reservdelar.

Envipower. Envipower erbjuder teknisk konsultation, kompletta anläggningar, inspektioner, service, och reservdelar. Envipower Envipower är en helhetsleverantör från panna till skorsten för rökgas rening- och stoftavskiljning. Kunderna finns främst inom gruv- och process industrin samt kraft-värmesektorn. Envipowers

Läs mer

Smarter Choices, Better Air.

Smarter Choices, Better Air. Smarter Choices, Better Air. Smarta skydd mot luftföroreningar Tre steg mot bättre luft Luftföroreningar är den fjärde största dödsorsaken världen över och 92 % av världens befolkning andas in luft som

Läs mer

Ventilation med återvinning för alla självdragsfastigheter

Ventilation med återvinning för alla självdragsfastigheter Clean-Air24 FTX Minska värmekostnaden Ventilation med återvinning för alla självdragsfastigheter Det enda systemet med återvinning som kan installeras i befintligt kanalsystem Inga rör och aggregat som

Läs mer

Kravnivåer i samband med laboratorietestning av filter Kravnivåer i samband med långtidsprov av filter Redovisning av data för P-märkt luftfilter

Kravnivåer i samband med laboratorietestning av filter Kravnivåer i samband med långtidsprov av filter Redovisning av data för P-märkt luftfilter 00-05-11 1 (3) Utgåva 4 SP-metod 1937 1 Inledning Avsikten med denna metod är att ange ett underlag för utvärdering av P-märkta luftfilter. Dokumentet utgör ett komplement till SS EN 779 och omfattar en

Läs mer

FÖRETAGS- PRESENTATION RESEMA I SAMARBETE MED

FÖRETAGS- PRESENTATION RESEMA I SAMARBETE MED FÖRETAGS- PRESENTATION RESEMA I SAMARBETE MED För oss är det viktigt att ni som kund blir nöjd och att ni är medvetna om vad ni får, därför förespråkar vi en öppen kommunikation som bygger på kompetens,

Läs mer

Ventilationssystem och partikelavskiljning. Tekn. Lic. Svein H. Ruud SP Energiteknik Borås

Ventilationssystem och partikelavskiljning. Tekn. Lic. Svein H. Ruud SP Energiteknik Borås Ventilationssystem och partikelavskiljning Tekn. Lic. Svein H. Ruud SP Energiteknik Borås Reduktion av internt genererade partiklar Sker normalt endast genom utspädning av genererade partiklar med renare

Läs mer

Miljövänlig värme från Småland.

Miljövänlig värme från Småland. Miljövänlig värme från Småland. Tillverkning av värmepumpar sedan början av 1970-talet. Sedan 2005 ägs IVT av Bosch Thermoteknik. Kombinationen utgör en plattform för att driva utvecklingen av ny teknik

Läs mer

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet

Rätt temperatur inomhus. Skapa det perfekta arbetsklimatet Rätt temperatur inomhus Skapa det perfekta arbetsklimatet Maximera arbetsklimatet Minimera energikostnaden Öka komforten Maximera arbetsklimatet Öka komforten Minimera energikostnaden 21 Just 21 grader

Läs mer

IBLAND MÅSTE DU GÅ LÅNGT TILLBAKA FÖR ATT VARA MODERN CITY M LUFTRENARE FRÅN CAMFIL. Camfil Clean Air Solutions 1

IBLAND MÅSTE DU GÅ LÅNGT TILLBAKA FÖR ATT VARA MODERN CITY M LUFTRENARE FRÅN CAMFIL. Camfil Clean Air Solutions 1 IBLAND MÅSTE DU GÅ LÅNGT TILLBAKA FÖR ATT VARA MODERN CITY M LUFTRENARE FRÅN CAMFIL Camfil Clean Air Solutions 1 FAKTA: Inom loppet av några timmar (beroende på rummets storlek) reducerar en CITY luftrenare

Läs mer

V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T. MK23 Serien

V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T. MK23 Serien V E N T I L A T I O N S A G G R E G A T MK23 Serien MK23 SERIEN Ventilationsaggregat MK23 serien finns i 44 storlekar med luftflöden från1000 m3/h upp till 80.000.m3/h, < 2.500 Pa. Även specialutföranden

Läs mer

Callidus DC Doulton keramiska filter

Callidus DC Doulton keramiska filter Callidus DC Doulton keramiska filter Flaskvatten i kranen! Säkert, gott och rent. Callidus Doulton Keramiska filter reducerar bakterier, dålig lukt, smak, färg, fluorid, nitrat och tungmetaller. De passar

Läs mer

Energieffektiv belysning stora mervärden för användare och miljö. Gunnar Eliasson Henrik Clausen Thomas Hermansson

Energieffektiv belysning stora mervärden för användare och miljö. Gunnar Eliasson Henrik Clausen Thomas Hermansson Energieffektiv belysning stora mervärden för användare och miljö Gunnar Eliasson Henrik Clausen Thomas Hermansson Fagerhult Hållbarhetsarbete ur Fagerhults perspektiv Belysning gör skillnad. Vi är specialiserade

Läs mer

Så blev en svensk koncern världsledande med hjälp av standarder

Så blev en svensk koncern världsledande med hjälp av standarder Så blev en svensk koncern världsledande med hjälp av standarder VD Anders Freyschuss Camfil Svenska AB Copyright Lennart Nilsson & Camfil Farr Agenda Vad gör Camfil Farr? Varför luftfilter? Copyright Lennart

Läs mer

Luften ute försämrar vår hälsa. hur och varför måste vi rena luften i våra fastigheter?

Luften ute försämrar vår hälsa. hur och varför måste vi rena luften i våra fastigheter? Luften ute försämrar vår hälsa hur och varför måste vi rena luften i våra fastigheter? Utomhusluft Vi har kunnat se oväntat starka samband, säger Bertil Forsberg, professor i miljömedicin, som lett studien.

Läs mer

Det enda du inte kan mäta är potentialen

Det enda du inte kan mäta är potentialen lindab vi förenklar byggandet Det enda du inte kan mäta är potentialen LindabUltraLink Ny teknologi för mätning av luftflöde och temperatur utan ökat tryckfall i ventilationssystem 2 Vi förenklar byggandet

Läs mer

Hur vet du när det är dags att byta filter?

Hur vet du när det är dags att byta filter? Hur vet du när det är dags att byta filter? Grannarna klagar Bilarna på gatan är smutsiga Svart snor när jag snyter mig För dålig utsugningskapacitet D f K lu fa ra en så bi Dags att byta filterslangar

Läs mer

EN SUNDARE ARBETSMILJÖ MED BÄTTRE INOMHUSLUFT

EN SUNDARE ARBETSMILJÖ MED BÄTTRE INOMHUSLUFT EN SUNDARE ARBETSMILJÖ MED BÄTTRE INOMHUSLUFT LÖSNINGAR FÖR BÄTTRE INOMHUSLUFT LÖSNINGAR FÖR BÄTTRE INOMHUSLUFT Inomhusluften anses ha en direkt koppling till vår hälsa och vårt välbefinnande. Kvaliteten

Läs mer

Miljöredovisning 2014

Miljöredovisning 2014 Miljöredovisning 2014 Vi är stolta över vår fjärrvärmeproduktion som nu består av nära 100 % återvunnen energi. Hans-Erik Olsson Kvalitetsstrateg vid Sundsvall Energi Miljöfrågorna är viktiga för oss.

Läs mer

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER. Clean air solutions

Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER. Clean air solutions Hi-Flo II XLT 7 HI-FLO II XLT 7 VÄRLDENS BÄSTA A+ KLASSADE PÅSFILTER Clean air solutions NU LANSERAS VÅRT BÄSTA PÅSFILTER NÅGONSIN Ett A+ klassat filter som sparar energi och effektivt renar inomhusmiljön.

Läs mer

Nordicserien. Ventilationsaggregat för bostäder Nordic S2 Nordic S3 Nordic S4

Nordicserien. Ventilationsaggregat för bostäder Nordic S2 Nordic S3 Nordic S4 Nordicserien Ventilationsaggregat för bostäder Nordic S2 Nordic S3 Nordic S4 Energieffektiva och tystgående ventilationsaggregat som ger ett bra inomhusklimat. Smart styrning med Flexit GO. Flexit GO Bra

Läs mer

DC AirCube. Absolut dammfritt sedan 1972. DC AirCube luftrenarna som tar hand om det farliga luftburna dammet innan det hamnar i dina lungor.

DC AirCube. Absolut dammfritt sedan 1972. DC AirCube luftrenarna som tar hand om det farliga luftburna dammet innan det hamnar i dina lungor. Absolut dammfritt sedan 1972. HEPA H13-filter Energisnål ECO-fläkt Enkla filterbyten DC AirCube DC AirCube luftrenarna som tar hand om det farliga luftburna dammet innan det hamnar i dina lungor. Ingen

Läs mer

VÄLJ RÄTT ENSKILT AVLOPP UTFORMAD FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID ENSKILDA AVLOPP FÖR ALLA BEHOV OCH STORLEKAR ÅRS ÅRS KOMPAKTFILTER FRÅN 5 TILL 20PE

VÄLJ RÄTT ENSKILT AVLOPP UTFORMAD FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID ENSKILDA AVLOPP FÖR ALLA BEHOV OCH STORLEKAR ÅRS ÅRS KOMPAKTFILTER FRÅN 5 TILL 20PE UTFORMAD FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID KOMPAKTFILTER FRÅN 5 TILL 20PE 15 GARANTI/TANK 12 GARANTI/FILTER VÄLJ RÄTT ENSKILT AVLOPP ENSKILDA AVLOPP FÖR ALLA BEHOV OCH STORLEKAR VÄLJ DITT ENSKILDA AVLOPP MED OMSORG

Läs mer

eco TOP » LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED TOPP-ANSLUTNA KANALER AIR COMFORT AIR TREATMENT

eco TOP » LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED TOPP-ANSLUTNA KANALER AIR COMFORT AIR TREATMENT AIR COMFORT AIR TREATMENT eco TOP» LUFTBEHANDLINGSAGGREGAT MED TOPP-ANSLUTNA KANALER Spara energi, kostnader och miljö med Fläkt Woods Optimering av energiförbrukning är en viktig aspekt av ventilation,

Läs mer

DET FINNS ENKLARE SÄTT ATT BIDRA TILL EN BÄTTRE MILJÖ. Välj ett Svanenmärkt tryckeri

DET FINNS ENKLARE SÄTT ATT BIDRA TILL EN BÄTTRE MILJÖ. Välj ett Svanenmärkt tryckeri DET FINNS ENKLARE SÄTT ATT BIDRA TILL EN BÄTTRE MILJÖ Välj ett Svanenmärkt tryckeri Det finns flera olika märken. Å andra sidan räcker det gott med ett. Med den här trycksaken vill vi reda ut det här med

Läs mer

MODERN FUKTHANTERING. AIRWATERGREEN Air Technology Sweden. Säkra klimatet till lägsta möjliga kostnad med våra produkter för fukthantering

MODERN FUKTHANTERING. AIRWATERGREEN Air Technology Sweden. Säkra klimatet till lägsta möjliga kostnad med våra produkter för fukthantering AIRWATERGREEN Air Technology Sweden MODERN FUKTHANTERING Säkra klimatet till lägsta möjliga kostnad med våra produkter för fukthantering airwatergreen.com LÅT OSS PRESENTERA FLEX-SERIEN FINNS ÄVEN SOM

Läs mer

TurboSwing Överlägset hög och konstant fettavskiljning vid variabla flöden

TurboSwing Överlägset hög och konstant fettavskiljning vid variabla flöden TurboSwing Överlägset hög och konstant fettavskiljning vid variabla flöden En fettavskiljningsgrad långt högre än andra filter på marknaden kombinerat med enkelt underhåll gör TurboSwing till ett filter

Läs mer

Flexit bostadsventilation

Flexit bostadsventilation Flexit bostadsventilation A FÖR EN SUND INOMHUSMILJÖ Varför ventilera? Du är säkert noga med vad barnen äter, men hur ställer du dig till luften de andas? Vi tillbringar ca 90% av tiden inomhus och uppfattar

Läs mer

Andas frisk luft hemma

Andas frisk luft hemma Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar Andas frisk luft hemma Bostadsventilation Vi äter och dricker ca

Läs mer

Produkter och system för punktutsug och centraldammsugning METALL- INDUSTRI. www.lajac.se

Produkter och system för punktutsug och centraldammsugning METALL- INDUSTRI. www.lajac.se Produkter och system för punktutsug och centraldammsugning METALL- INDUSTRI www.lajac.se LAJAC PRODUKTER FÖR METALLINDUSTRI. Lajac är marknadsledare inom modern processventilation. Med produkter och systemlösningar

Läs mer

Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt.

Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt. Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt. Det finns flera olika märken. Å andra sidan räcker det gott med ett. Med den här trycksaken vill vi reda ut det här med alla olika märken. Vilka förekommer

Läs mer

LUFTFILTER. Din rådgivare för optimal luftfiltrering

LUFTFILTER. Din rådgivare för optimal luftfiltrering LUFTFILTER Din rådgivare för optimal luftfiltrering 1 RESEMA LUFTFILTER Resema Luftfilter är ett familjeföretag beläget i Tranås på Småländska höglandet. Företaget har mer än 40 års erfarenhet vad gäller

Läs mer

En vision om frisk luft och rent vatten

En vision om frisk luft och rent vatten En vision om frisk luft och rent vatten Två bröder med en vision om frisk luft och rent vatten Minns du kampanjen Håll Sverige rent? Den var ett av de första intrycken som bröderna Gilanpour fick när de

Läs mer

Kolfilterfläktar som är bättre än kolfilterfläktar.

Kolfilterfläktar som är bättre än kolfilterfläktar. Kolfilterfläktar som är bättre än kolfilterfläktar. Kolfilterfläktar gillar inredning. Med en kolfilterfläkt har du obegränsade möjligheter att inreda ditt kök. Du slipper anpassa dig efter befintliga

Läs mer

Välkommen till Filtac! Kvalitetslösningar inom luftbehandling

Välkommen till Filtac! Kvalitetslösningar inom luftbehandling Välkommen till Filtac! Kvalitetslösningar inom luftbehandling filtrering renrumsteknik power systems industriell ventilation Innovativa lösningar med totalansvar Vi på Filtac har sedan starten 1982 aktivt

Läs mer

PRODUKTKATALOG. Din rådgivare för optimal luftfiltrering

PRODUKTKATALOG. Din rådgivare för optimal luftfiltrering PRODUKTKATALOG Din rådgivare för optimal luftfiltrering 1 RESEMA LUFTFILTER Resema Luftfilter är ett familjeföretag beläget i Tranås på Småländska höglandet. Företaget har nära 50 års erfarenhet vad gäller

Läs mer

komfortventilation Översiktsbroschyr Komfortventilation Camfil clean air solutions

komfortventilation Översiktsbroschyr Komfortventilation Camfil clean air solutions komfortventilation Camfil Översiktsbroschyr Komfortventilation Camfil clean air solutions camfil världsledaren inom renluftsteknik och tillverkning av luftfilter Vår koncern finns representerad med dotterbolag

Läs mer

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi 2 Ren, frisk luft

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

Filtralite Air. Filtralite Air LUFTRENING. Effektiv borttagning av lukt

Filtralite Air. Filtralite Air LUFTRENING. Effektiv borttagning av lukt Filtralite Air LUFTRENING Effektiv borttagning av lukt 1 Vårt uppdrag Ren luft är en nödvändighet för ett behagligt liv. Dålig luft från industri, jordbruk och avloppsrening kan renas genom biofilm i biofilter.

Läs mer

RubberShell Självhäftande gummiduk

RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Självhäftande gummiduk RubberShell Ny teknologi för snabbare, enklare och säkrare tätning av byggnader. RubberShell är en nyutvecklad, kraftfull och självhäftande gummiduk i EPDM för byggnaders

Läs mer

Stadens utveckling och Grön IT

Stadens utveckling och Grön IT Vi lever, arbetar, reser, transporterar saker, handlar och kommunicerar. För utvecklingen av den hållbara staden fyller smarta IT-lösningar en viktig funktion. Stadens utveckling och Grön IT Malmö en Green

Läs mer

Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt.

Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt. Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt. Det finns flera olika märke Å andra sidan räcker det Med den här trycksaken vill vi reda ut det här med alla olika märken. Vilka förekommer i den grafiska

Läs mer

Effektiva och energisnåla!

Effektiva och energisnåla! Honeywell luftkylare: Effektiva och energisnåla! Honeywell luftkylare är det perfekta alternativet för dig som behöver kyla ner luften men som inte har lust eller möjlighet att göra hål i väggen för att

Läs mer

Kanalmonterade HEPAfilterskåp

Kanalmonterade HEPAfilterskåp Kanalmonterade HEPAfilterskåp AKF Användning Ett kanalmonterat HEPA-filterskåp AKF används i nätverket av inlopps- och utloppskanaler som används för tilluft eller frånluft för rummen med högst krav på

Läs mer

Levande filter. Produktpresentation. Sidan 1 av 5

Levande filter. Produktpresentation. Sidan 1 av 5 Levande filter Produktpresentation Sidan 1 av 5 Ren luft är livsviktigt Frisk eller hälsosam luft? Luftrelaterade sjukdomar ökar i en allt snabbare takt. Nästan hälften av alla 14-åringar har, eller har

Läs mer